Snip nauhan perustukset

Sekä teollisessa että yksittäisessä rakenteessa vahvistettu nauha pidetään luotettavimpana pohjana. Tämä on betonin perusta, joka on muodostettu tiettyyn syvyyteen ja leveyteen, joka on vahvistettu metallirungolla ja kaadettu sitten laastilla. Kaikilla säätiöillä on kaikenlaisia ​​kuormia - vetolujuus ja puristus, taivutus ja murtuma, joten näiden rakenteiden kohdalla on tiukat vaatimukset eri parametreille, jotka on kuvattu vastaavissa GOST- ja SNiP-rakenteissa. Koska on monia vaatimuksia, muistaminen ei ole

Luettelon perusasiakirjat vahvistettujen pohjien rakentamiseksi

Vahvistussuunnitelma ja pohjarakentaminen

Pohjan betonimuodon vahvistaminen suoritetaan kahdessa kerroksessa - ylä- ja alarivit vahvistus poikittaisella ja pitkittäisellä vahvikkeella lisävarret. Kestävän mutta joustavan lujitushäkkeen muodostami- seksi käytetään luokkaan A III lujittavia sauvoja - tämä on pyöreän poikkileikkauksen Ø 10 - 16 mm teräsprofiili, jossa on kaksi pituussuuntaista jäykistysliitettä ja poikittaiset pinnat, jotka on valettu kierteeseen.

Kokonaiskorkeuden ollessa ≥ 0,15 m, on pystytettävä pystysuorat lujitangot puuhun, joka tehdään sitomismenetelmällä pehmeällä neulomalla (SNiP 52-01-2003 ja SP 52-101-2003). Rungon pystysuoralle vahvistukselle käytetään luokan A I raudoitusta - nämä ovat sileitä vahvikkeita Ø 6-8 mm. Jotta betoniliuskatalustan runko-osan pituussuuntaiset kuormat voidaan kompensoida, kehys vahvistetaan poikittaisella vahvikkeella, joka estää mikrokruunujen muodostumisen ja kiinnittää pohjan vahvistuskehyksen pituussuuntaiset kerrokset keskenään.

Online laskin vahvistuslaskennalle

Edellä olevan SNiP: n mukaan pystysuora ja poikittainen vahvike liitetään yhteen rakenteeseen, jossa on teräsvahvikkeet, joiden välinen etäisyys on 3/8 nauhalevyn korkeudesta ja jonka on oltava ≥ 0,25 m.

Myöskään nauhan perustusten mukaista vahvikekappaletta ei saa asentaa vahingoittuneilta tai ruostuneilta sauvoilta - raudoituksen tulisi olla tasainen ja leikattava laskettuihin koihin. Erilliset lujitustangot on myös liitetty toisiinsa pehmeällä tai hehkutetulla neuleliittimellä ja virkkuukoukulla. Hitsaustarvikkeita saa käyttää vain varret, joissa on marikovka "C".

Ribbonvahvistus

Lujittavan häkin sitomista koskevia sääntöjä on ehdottomasti noudatettava, muuten häkän vaaditun jäykkyyden saavuttaminen ei ole mahdollista. Kehyksen kulmat ja nivelet sitovat estää paikallisten kuormitusten haitallisten vaikutusten syntymisen. Nurkkapidikkeissä käytetään luokkaan A III lujittavia sauvoja. Tärkeimmät suositukset yhdistettäessä rungon kulmat:

 1. Tangon on oltava taivutettu siten, että sen toinen pää tulee pohjaseinään, toinen pää tulee vastakkaiseen seinään;
 2. Vahvistuspalkin viemiseksi vastakkaiseen seinään olisi oltava neljäkymmentä sauvan halkaisijan pituutta;
 3. Ei ole sallittua käyttää yksinkertaista vahvistamisen leikkauspisteiden liittämistä ilman vahvistusta lisätyillä pystysuorilla ja poikittaisilla vahvistusosilla;
 4. Tangon pituudella, joka ei salli taivuta sitä pohjan vastakkaiselle seinälle, vahvistus liitetään L-muotoisilla metalliprofiileilla;
 5. Kiinnitysliittimien väli on valittu kaksi kertaa lyhyemmäksi kuin nauha.
Rebar-sidoskuvio

Kaatamalla betonia kaivoksiin

Vaatimukset betoniliuoksen kaatamiseksi pohjaan on esitetty monissa asiakirjoissa - TSN 50-302-2004, BCH 29-85, GOST 13580-85, SP 63.13330.2013, SP 52-101-2003, SNiP 52-01-2003, SP 22.13330.2011, GOST R 54257-201 ja muut. Liuos kaadetaan kaiteeseen, joka on rajoitettu muottipohjalla kerroksittain kerroksittain, jonka paksuus on 0,20-0,25 m. Liuoksen asettaminen suoritetaan yhdessä suunnassa, mutta suurella nauhan leveydellä kallistetut kerrokset voidaan valaa kulmassa ≤ 30 0.

Ote SNiP: stä

Puhdista betonipinta sementtilevystä metallisella harjalla (betonivahvuudella ≥ 1,5 MPa), jauhatuksella (betonivahvuudella ≥ 5 MPa), hiekkapuhalluksella (betonivahvuudella ≥ 5 MPa) tai pesemällä vesisuihkulla (betonin lujuus ≥ 0,3 MPa ). Halvin tapa on vedenpuhdistus, ja tämä kohta vaikuttaa myös nauhanjalostuksen kokonaiskustannuksiin.

Kylmänä toimiva sauma sijaitsee pohjaseinässä vaakasuoraan mutta myös pystysuoraan ja kohtisuoraan palkkien, seinien, pylväiden ja laattojen akseleihin. Työsauma katkaistaan ​​levyjen tai vanerin kilpillä, ja raudoituksen vapaaseen kulkuun reikiä valmistetaan sopivasta halkaisijasta rungon tangot.

Ennen nipun pohjan kaatamista odota jonkin aikaa saavuttaaksesi vähintään 1,5 MPa: n betonivahvuuden edellisessä kerroksessa. Ensimmäiset 3-5 päivää kestänyt kovettumaton kerros suojaa sademäärästä ja auringonvalolta, pakkaselta tai kuumuudelta. Mekaaninen vaurio betonille tänä aikana ei myöskään ole hyväksyttävää, kunnes betonin lujuus nousee 1,5 MPa: iin.

SNiP: n yleiset määräykset säätiöiden suunnittelussa

Armeijan painolaskuri

Miten testata betonin voimakkuutta?

Materiaalien lujuus on kyky vastustaa tuhoisia vaikutuksia ulkoisen voiman paineen aiheuttaman materiaalin sisäisen jännityksen vaikutuksesta tai muista tekijöistä johtuen (kutistuminen, kosteus, lämpötila jne.).

Materiaalin lujuusominaisuudet lasketaan useilla menetelmillä:

 1. Tavanomainen näytteenottomenetelmä;
 2. Poratun ytimen tutkimusmenetelmä;
 3. Rikkomattoman testauksen menetelmä, jota pidetään halvin ja tehokkain.
Betonin lujuuden tarkistaminen

Materiaalien laskenta

Lujitustangojen muotoon vaadittavien lujitustangojen lukumäärä ja paino lasketaan perustusnauhan mitoilta. Nauhan leveys on 0,4 m, on suositeltavaa käyttää neljää pitkittäistä sauvaa - kaksi ylhäältä ja alhaalta. Esimerkkinä voidaan harkita kehyksen 6 x 6 m: n muodostumista talon nauhateollisuudelle.

Nelikerroksisessa asennuksessa tarvitaan 24 metriä vahvistusta riviä kohden koko kehyksen osalta - 96 m. Pystysuorat ja poikittaiset sileät lujitustangot nauhateille, joiden leveys on 30 cm ja korkeus 190 cm: sauvojen jokaisen leikkauspisteen 0,05 m: n korkeudella säätiön yläosasta sinun on käytettävä (30 - 5 - 5) x 2 + (190 - 5 - 5) x 2 = 0,40 m. Teräspulttien välinen etäisyys on 50 cm ja kiinnittimien lukumäärä: 24 / 0.5 + 1 = 49 yksikköä.

Monoliittinen nauhalevitys muodostetaan suorakaiteen tai neliön muodossa. Vahvikotelo muodostuu useiden peräkkäisten toimintojen seurauksena:

 1. Kaivannon pohja on tilapäisesti pinottu tiilillä neljänneksellä tiilen korkeudella niin, että kehyksen ja pohjan alapinnan välinen rako voidaan täyttää laastilla;
 2. Vahvikotelon telineen alle on tehty malli, jonka halkaisijan koon vahvistusosat leikataan;
 3. Tiikerikerroksessa asetetaan vahvikekehän pitkittäisvaijerit. Jos tangot ovat lyhyitä, niissä on päällekkäisyys ≥ 0,2 m;
 4. Vaakasuuntaiset sileät tangot on yhdistetty runkoon pituussuuntaisella lujituksella 0,5 metrin askelin;
 5. Lujitteisten solujen kulmissa pystysuorat sileät sauvat ovat sidottuja 10 cm lyhyempiä kuin pohjan korkeus;
 6. Pituussuuntainen vahvike on kiinnitetty pystypalkkeihin;
 7. Kulmat, jotka saadaan näiden toimintojen seurauksena, on sidottu poikittaisilla yläsauvoilla.
Teipin pohja betonilla

SNiP-vaatimukset

Nauhatyyppisen perustuksen rakentamisessa on SNiP 52-01-2003 -asiakirja, joka säätelee kehyksen palkkien välisiä etäisyyksiä ja erityisesti lujituksen vaakasuorien reunojen välistä askelta ja poikittaisten palkkien välistä askelta. Tämä etäisyys riippuu:

 1. Rebar-halkaisija;
 2. Betoniyhdistelmäfraktiot;
 3. Kehyksen suunta suhteessa betonointiin;
 4. Menetelmä liuoksen kaatamiseksi muottiin;
 5. Tiivisteluratkaisutyyppi.

Vaatimukset määräävät, että pituussuuntaisen lujituksen tasoa säädetään H = ≤ 40 cm ja ≥ 25 cm. Lujitteen poikittaisten palkkien välinen etäisyys on määritelty 1/2 nauhan osuuden korkeudeksi, mutta enintään 0,3 m.

Lujituksen läpimitta riippuu perustuksen pituussuuntaisen lujituksen kokonaisäänityksestä ja ≥ 0,1% nauhan poikkipinta-alasta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 100 cm: n korkeudelle ja 50 cm: n hihnan leveydelle poikkipinta-ala on 500 mm 2.

SNiP-pohjaisen nauhan koot

MZLF (matala-pohja) eroaa betonikaistaleen upotetusta korkeudesta, joten pohjaan syvemmälle kehyksen kehittyneempi rakenne, sivuseinämät seinät ja pohja asetetaan. Sellaisten säätiöiden syvyyden takia on ammattilaisten suosituksia: nauhoja, joiden syvyys on ≤ 1 m, vain pohjan pohja vahvistetaan ja kuori ja pohja vahvistetaan myös syvälle upotetuilla pohjalla.

MZLF: n vahvistuskammion lisävahvistus suoritetaan vahvistamalla 4 mm: n metalliverkkoa, jonka kennon koko on 10 x 10 cm. Mikä tahansa lujitemuoto lisää suuresti rakenteen lujuutta ja jäykkyyttä ja lisää myös nauhan tukevan osan sivuttais- ja puristuskestävyyttä.

Betonipohjan vahvistaminen ei ole vaikeaa, ja se voidaan tehdä itsenäisesti, mikä ei ainoastaan ​​vahvista talon perustamista vaan myös vähentää rakentamisen kustannuksia merkittävästi.

Kirja "Matala nauhasisäätiö" Sivu 27

sivu 27

Perusosan merkitseminen luonteeltaan
SNiP 3.01.03-84 "Rakentamisen geodeettiset työt" määrittelee tarpeen perustaa säätiön (rakennuksen) ulkopuolinen perusverkko luonteeltaan siirryttäessä ja kiinnittää säätiön rakennustyön suunnitteluparametrit. Yksityiskohtainen keskus toimii peruskeskuksen pää- tai keskiakselien irrottamisessa luonteenomaiseksi, jotta rakennustyöt voidaan asentaa tarkasti ja tulevaan nauhalevyn vahvistuskammion asennus.
Säätiön mitat ja akselit luonnossa ovat vaikeita ja vastuuntuntoisia töitä. Rakennuskoodien mukaan rakennusten keskushyödykkeiden rakentamiselle voidaan myöntää hyvin vähäisiä virheitä (korkeintaan 1/3000 lineaarisesta rakennuksesta enintään 5 lattiatasoon asti). Perusrakenteiden toleranssit on esitetty alla olevassa taulukossa:

Maksimi poikkeamat, mm

Poikkeukset pohjalevyjen asennusvertailulevyjen kohdistamisesta keskiakselien riskiin

Hieman tasoituskerroksen poikkeamat, kun pohjalevyt asennetaan suunnittelun korkeudesta

ei saa ylittää miinus 15

Merkitse pohjalevyn tukipinnat

* Taulukko on annettu teknisten määräysten TR 94.03.1-99 3 luvun taulukon 1 mukaisesti. "Betonin ja betoniteräsrakenteiden asennus rakennuksen maanalaisen osan rakentamisen aikana".

Menetelmä säätiön poistamista luonteeltaan tunnetuille maamerkeille
Oletetaan, että projektista tunnemme etäisyyden saantipylväästä säätiön ulkonemaan aidassa (E-etäisyys kaaviossa nro 18) ja etäisyys perustuksesta aidalle (etäisyys F kaaviossa nro 18). Aseen sijaan voit korvata kadun keskilinjan sijainnin ja asettaa tarvittavan etäisyyden kadun keskeltä, mitata naapurimaiden asentoa tai määrittää oman etäisyyden F. SNiP 30-02-97: n 6.6 kohdan mukaisten normien mukaisesti "puutarhayhdistysten, rakennusten ja rakennusten alueellisten alueiden suunnittelu ja rakentaminen "Puutarhatalon on oltava vähintään 5 metrin päässä kadun punaisesta linjasta ja vähintään 3 metrin etäisyydellä punaisista kulkuväylistä, ja samalla on otettava huomioon kulkureittien vastakkaisilla puolilla sijaitsevat palotilat Seuraavassa taulukossa esitetyt etäisyydet ovat:

Etäisyydet tiettyyn seinämateriaaliin ja lattian syttyvyyteen, m

Kivestä, betonista, teräsbetonista ja muista palamattomista materiaaleista, joissa ei ole palavaa lattiaa

Kivi, betoni, teräsbetoni ja muut palamattomat materiaalit, puulattiat ja päällysteet, jotka on suojattu palamattomilla ja poltettavilla materiaaleilla

Puu, runko-aidat rakenteet, jotka on valmistettu palamattomista, poltettavista ja palavista materiaaleista

Kivestä, betonista, betonista ja muista palamattomista materiaaleista

Sama, puulattiat ja päällysteet, jotka on suojattu palamattomilla ja hitaasti palavilla materiaaleilla

Puu, runko-aidat rakenteet, jotka on valmistettu palamattomista, poltettavista ja palavista materiaaleista

* Taulukko on mukautettu SNiP 30-02-97 taulukon 2 tietojen mukaan. Kansalaisten, rakennusten ja rakenteiden puutarhatyhdistysten alueiden suunnittelu ja kehittäminen.

Toimet, joilla yhdistetään säätiön asema tunnettuihin maamerkkeihin.

 1. Etsi kulmapisteen numeron 1 sijainti. Voit tehdä tämän merkitsemällä aloituspisteen S maanpinnalla ja asettamaan syrjään E linjaa pitkin aksiaalisen kadun kanssa.
 2. Pythagoraanin lauseessa löydämme oikean kolmion SP1 hypotenus G: n pituuden jalkojen E ja F tunnetuilla pituuksilla: G = √ E2 + F2
 3. S-pisteestä johdon ja tapin (vahvistusosan) avulla piirretään ympyrä maahan G-säteellä.
 4. Pistä P: stä johdon ja tapin avulla (raudan segmentti) piirrämme ympyrän kentällä säde F.
 5. Kahden ympyrän leikkauspisteen kohta vastaa säätiön 1 kulmapisteen sijaintia.
 6. P-pisteestä rinnakkaisen aksiaalisen kadun viivettä pitkin siirrämme perustan pituuden arvon pisteiden 1 ja 2 välillä. Etsi piste Q
 7. Kohdasta Q johdon ja tapin (vahvistusosan) avulla piirretään ympyrä maahan, jonka säde on F.
 8. Kohdasta 1 johdon ja tapin (raudoitussegmentin) avulla piirretään ympyrä maahan, jonka säde on yhtä suuri kuin perustuksen 1-2 pituus.
 9. Kahden ympyrän leikkauspisteen kohta vastaa säätiön nro 2 kulmapisteen sijaintia.

Kaavion numero 17. Menetelmä, jolla säätiön asema luonnossa sidotaan maamerkkeihin

 1. Jatketaan järjestysnumerolla 19. Pythagoraanin lauseessa löydämme pohjan A ja D diagonaalien arvot: A = √ B2 + C2
 2. Kohdasta 2, jossa on johto ja luukku (lujitussegmentti), piirretään ympyrä maahan, jonka säde on C (etäisyys 2-3, joka on yhtä kuin kellarin puolen pituus).
 3. Kohdasta 1 johdon ja tapin (vahvistusosan) avulla piirrämme ympyrän maastossa, jonka säde on A, jonka arvo määrittelemme kohdassa 10.
 4. Ympyrän leikkauspiste antaa säätiön nurkkaan 3 olevan kulmapisteen sijainnin kentällä.
 5. Toista kohtien kaltaiset toimet. 11-13 säätiön kulmapisteen sijainnin löytämiseksi №4.

Voit tehdä luonteeltaan kellarin kulmapisteiden sijainnin ja aksiaalisen kellarin leikkauspisteen.

Kaavion numero 18. Menetelmä säätiön kulmapisteiden sijainnin löytämiseksi

Lisäksi, kuten SNiP 3.01.03-84 "Rakentamisen geodeettiset työt" lausekkeen 3.5 edellytetään, rakennustyöt rakennettaessa rakennustyöt on siirrettävä juoksupyörään akseleiden väliaikaiseen kiinnittämiseen.
Obnoska on rakenne, joka koostuu 80-120 mm: n halkaisijaltaan olevista puupylväistä, joihin 40-50 mm: n paksuiset tasaiset tasoitetut levyt on naulattu pohjan ulkosivulta. Valulaudan pituuden on ylitettävä pohjalevyn leveys. Paloportaat haudataan tai ajetaan maahan etäisyydellä, joka varmistaa suoritettavan työn sopivuuden: 1,5-2 metristä 3 metriin [lauseke 6.1. BCH 37-96] tulevan kaivannon reunasta. Leikkuupinnan yläpinta asetetaan horisonttiin korkeudella, joka on yhtä suuri kuin tulevan nauhalevyn korkeus (5-7 cm alle suunnitellun muottien yläreunasta). Kaikkien kaikkien yläpintojen yläpinnat ovat alttiina yhdelle horisontille käyttäen vesitasoa tai lasertason rakennuttajaa. Jommankumman kannan asema samanaikaisesti vie alkuperäisen, mikä merkitsee lisäksi nollasuunnittelun tason tasoa. Säätiön kummallakin puolella on oltava vähintään kaksi nousua. Kun säätöpään pääakselit on irrotettu luonteeltaan, aksiaalinen siirto ristikkoon. Leikkuujärjestelmän tulisi varmistaa siihen kiinnitettyjen pisteiden loukkaamattomuus. Talo on rikki rakennuksen kiinteistä akseleista samalla tarkkuudella, jolla siihen tehdään yksityiskohtaisia ​​kohdistustoimia.
Säätiön aksiaalisten tai kulmapisteiden leikkauspisteiden välissä ne kiinnittävät kiristysnauhat (lankaviivat), jotka on kiinnitetty saumoihin tai raudoituksen kappaleisiin, jotka läpäisevät 2-3 m etäisyydellä kaivannon reunasta. Jalka-alusta on asennettu aksiaalisten johdinten yläpuolelle. Aksiaalisen johdon asento siirretään kaavin sivulle käyttämällä lasku- tai lasertasoa. Kaavin tason molempiin suuntiin aksiaalisesta merkkijohdosta etäisyydet alustan nauhan sisä- ja ulkopuolelle on piirretty projektin mukaan. Jos säätiön reunat suoritettiin maastoon, niin koko hihnan leveys kerrostuu pohjan reunan sijainnista valumaan. Naulat ajetaan nauhan leveyden äärimmäisiin kohtiin, joihin perustusnauhan teräslanka on kiinnitetty. Hallitsemalla luodilla reunasäikeiden sijainti siirretään kaivon rinteille ja pohjalle, jossa ne voidaan merkitä betonisoituneilla vahvistuspalasilla. Nämä merkit auttavat hallitsemaan säätölaitoksen asennuksen paikkansapitävyyttä. Vahvistussegmenteistä saadut merkit on myös asennettava kaikkiin perustusvalanteiden reunaketjujen risteyksissä ja aksiaalisten risteyskohdissa. Tämä auttaa korjaamaan kotelon, jos se vahingossa vahingoittuu. Jokainen akseli vaatii 4 merkkiä maan päällä. Matalalla kaivon syvyydellä voidaan säätöasennon yksityiskohtainen erittely tehdä lankoja sisältävällä langalla, joka on ripustettu teräslankaan ja kiinnittämällä keskiakselien asentoa avaruudessa.
Murskauksen hallinta suoritetaan mittaamalla oikeat kulmat kotelon kahdella diametrisesti sijoitetulla kulmalla tai vertaamalla vastakkaisia ​​lävistäjiä.

SNIP-säätiöt.

Rakennuskoodit ja -määräykset.

Rakennusten ja rakenteiden perustukset.

KEHITTÄVÄ NIIOSP niitä. NM Neuvostoliiton Gersevanova Gosstroy (aiheen päällikkö on Teknillisen korkeakoulun professori, professori E.A. Sorochan, teknillinen tiedekunta AV Vronsky), säätiön instituutti (USSR Minmontazhspetsstroy) (esiintyjät - Yu teknisten tiedekunnat G. Trofimenkov ja insinööri ML Morgulis), johon osallistuivat Neuvostoliiton PNIIS Gosstroy, tuotantoyhdistys Sttoizyskaniya Gosstroya RSFSR, liikenneministeriön energiaministeriön Energoset-projekti ja Tsniis-liikenneministeriö.

PYYTÄÄ NIIOSP niitä. NM Gersevanov Gosstroy Neuvostoliitto.

VALTUUTETTU HYVÄKSYNTÄÄ Neuvostoliiton teknisen sääntelyn ja standardisoinnin pääosastolle (esiintyjä - Ing. O. N. Silnitskaya).

SNiP 2.02.01-83 * on SNiP 2.02.01-83: n uusintapainos ja tarkistus nro 1, joka hyväksyttiin Venäjän valtion rakennuskomitean päätöslauselmalla 9.12.1985 nro 211.

Muuttuvien kohteiden ja sovellusten numerot on merkitty tähdellä.

Normatiivista asiakirjaa käytettäessä on otettava huomioon rakennusalan normien, sääntöjen ja valtion normien muutokset, jotka on julkaistu "Bulletin of construction equipment" -lehdessä ja tietosisältö "Valtion standardit".

Valtionkomitea

Rakennuskoodit

SNiP 2.02.01-83 *

Neuvostoliiton rakentaminen (Gosstroy USSR)

Rakennusten ja rakenteiden perusteet

Näitä standardeja on noudatettava rakennusten ja rakenteiden perustan suunnittelussa 1.

Lisäksi lyhennettä käytettäessä termi "rakennukset ja rakenteet" käytetään termi "tilat", jos mahdollista.

Nämä standardit eivät koske hydraulirakenteiden, teiden, lentokenttien jalkakäytävien, permafrost-pohjaisten rakenteiden suunnittelua sekä perustekniikoita, joissa on dynaamisia kuormituksia käyttävien koneiden perustekniikat, syvätuet ja perustukset.

1. YLEISET SÄÄNNÖKSET

1.1. Rakenteelliset säätiöt on suunniteltava seuraavasti:

a) rakennustekniikan, geologisten ja geologisten ja teknisten hydrometeorologisten tutkimusten tulokset;

b) tiedot, jotka kuvaavat rakenteen tarkoitusta, rakennetta ja teknisiä ominaisuuksia, perustuksiin vaikuttavia kuormituksia ja sen toimintaolosuhteita;

c) mahdollisten suunnitteluratkaisujen (arvioidut kustannukset) tekninen ja taloudellinen vertailu sellaisen vaihtoehdon hyväksymiseksi, joka tarjoaa mahdollisimman täydellisen hyödyn maaperän lujuuden ja muodonmuutoksen ominaispiirteistä sekä perustusmateriaalien tai muiden maanalaisten rakenteiden fysikaalisista mekaanisista ominaisuuksista.

Säätiöiden ja säätiöiden suunnittelussa on otettava huomioon paikalliset rakennusolosuhteet sekä olemassa olevat kokemukset suunnittelun, rakentamisen ja toiminnan harjoittamisesta vastaavissa teknisen geologisissa ja hydrogeologisissa olosuhteissa.

1.2. Rakennustekniikan tutkimukset on suoritettava SNiP: n, valtion standardien ja muiden säädösten mukaisesti rakennusteknisten tutkimusten ja tutkimusten vaatimusten mukaisesti.

Esitteli NIIOSP ne. NM Gersevanova Gosstroy Neuvostoliitto

Hyväksytty USSR: n Valtiokonttokomitean joulukuun 5. päivänä 1983 tekemällä päätöksellä nro 311

Voimaantulopäivä on 1.1.1985.

Alueilla, joilla on monimutkaisia ​​tekniikoita ja geologisia olosuhteita: erityisominaisuuksilla (sakkaus, turvotus jne.) Tai maaperän vaarallisten geologisten prosessien (karstin, maanvyörymien jne.) Sekä työskentelyalueiden kehittämisen mahdollistamiseksi teknisten tutkimusten olisi oltava erikoistuneiden organisaatioille. Online-laskin raudoituksen painon laskemiseksi nauhan perustuksille.

1.3. Pohjakerroksiin tulisi viitata GOST 25100-82 * -standardin mukaisten tutkimusten tulosten, perustusten, perustusten ja muiden maanalaisten rakenteiden tulosten kuvaukseen.

1.4. Suunnittelustutkimusten tulosten tulisi sisältää tiedot, jotka ovat välttämättömiä perusrakenteiden ja perustusten valitsemiseksi, perustusten syvyyden ja säätiön koon määrittämiseksi, ottaen huomioon rakennustekniikan geologisten ja hydrogeologisten olosuhteiden mahdolliset muutokset (rakentamisen ja käytön aikana) sekä rakennusteknisten laitteiden tyyppi ja määrä hänen hallitseminen.

Suunnittelu perusteilla ilman asianmukaista teknistä ja geologista perustelua tai sen puutteellisuuden vuoksi ei ole sallittua.

1.5. Säätiöiden ja säätiöiden hankkeen tulisi mahdollistaa hedelmällisen maaperän kerroksen leikkaaminen myöhempää käyttöä varten, jotta voidaan palauttaa (kasvattaa) häiriintynyt tai tuottamaton maatalousmaa, kasvattaa vihreä alue jne.

1.6. Perusteiden muodonmuutosten kenttämittausten suorittaminen edellyttää vaikeita teknisiä ja geologisia olosuhteita varten perustettujen kriittisten rakenteiden perustusten ja perustusten hankkeita.

Alustan muodonmuutosten mittaustulokset olisi annettava, kun uusia tai riittämättömästi tutkittuja rakenteita tai niiden perustuksia käytetään, samoin kuin jos suunnittelutoimeksiannolla on erityisiä vaatimuksia perusmuodonmuutosten mittaamiseksi.

2. PERUSTEN SUUNNITTELU. YLEISET OHJEET

2.1. Perusteiden suunnittelu sisältää kohtuullisen laskentavalinnan:

luonteen tyyppi (luonnollinen tai keinotekoinen);

perustusten tyyppi, rakenne, materiaali ja mitat (matala tai syvä pohja, vyö, pylväs, laatta jne.; betoni, betoni, boro-betoni jne.);

kohdassa lueteltuja toimintoja. 2.67-2.71, joita käytetään tarvittaessa vähentämään perusrakenteiden muodonmuutoksen vaikutusta rakenteiden toiminnalliseen soveltuvuuteen.

2.2. Alustat on laskettava kahden rajaustilaryhmän mukaan: ensimmäinen - laakerikapasiteetin ja toisen mukaan - muodonmuutosten mukaan.

Bases lasketaan muodonmuutoksilla kaikissa tapauksissa ja kantavuus - 2.3 kohdassa määritellyissä tapauksissa.

Perusteiden laskelmissa on otettava huomioon voima-tekijöiden ja ulkoisen ympäristön haitallisten vaikutusten (esimerkiksi pinta- tai pohjaveden vaikutukset maaperän fysikaalisiin ja mekaanisiin ominaisuuksiin) vaikuttavien tekijöiden yhteisvaikutuksesta.

2.3. Laakerikapasiteetin laskemista on käytettävä, jos:

a) kellariin siirretään merkittäviä horisontaalisia kuormia (tukiseiniä), laajennusrakenteiden jne. perustekniikoita, myös seismisiä rakennuksia;

b) rakenne sijaitsee rinteessä tai lähellä sitä;

c) pohja taitetaan kohdassa 2.61 määritellyllä maaperällä;

g) pohja koostuu kivistä maaperästä.

Edellä a ja b alakohdassa luetelluissa tapauksissa kantokyvyn perustan laskeminen ei ole mahdollista, jos rakentavilla toimenpiteillä varmistetaan suunnitellun perustan mahdottomuus siirtää.

Jos hanke mahdollistaa rakenteen pystyttämisen välittömästi sen jälkeen, kun perustukset on asetettu ennen täyttöaukon täyttämistä syvennyksissä, kannattaa tarkistaa perustuksen kantavuus ottaen huomioon rakenteessa olevat kuormat.

2.4. Rakennuksen - säätiön tai säätiön perustusmuoto on valittava ottaen huomioon tärkeimmät tekijät, jotka määrittävät rakenteen perustuksen ja rakenteiden jännitystilan ja muodonmuutokset (rakenteen staattinen rakenne, rakenteen ominaisuudet, maaperän kerrosten luonne, pohjan maaperäominaisuudet, mahdollinen muutos rakennuksen aikana rakentaminen ja toiminta, jne.). On suositeltavaa ottaa huomioon materiaalien ja maaperän rakenteiden, geometristen ja fyysisten epälineaarisuuden, anisotropian, muovien ja reologisten ominaisuuksien tilallinen työ.

Sen on sallittava käyttää probabilistisia laskentamenetelmiä ottaen huomioon emästen tilastollinen heterogeenisuus, kuormien satunnaisuus, rakenteiden materiaalien vaikutukset ja ominaisuudet.

Kuormat ja vaikutukset, jotka otetaan huomioon perusteiden laskelmissa.

2.5. Rakenteiden perustusten aiheuttamat kuormitukset ja vaikutukset perustuksiin olisi perustuttava laskentaan, joka perustuu pääsääntöisesti rakenteen ja säätiön yhteistoimintaan.

Kuormitukset ja vaikutukset rakenteeseen tai sen yksittäisiin elementteihin, kuormien turvallisuustekijät sekä mahdolliset kuorman yhdistelmät on otettava SNiP: n vaatimusten mukaan kuormitusten ja iskutekijöiden mukaan.

Pohjaan kohdistuva kuorma päästään määrittelemättä ottamatta huomioon niiden uudelleenjakoa korirakenteesta laskettaessa:

a) luokan III rakennukset ja rakenteet;

b) perustuksen maaperän massan yleinen vakaus yhdessä rakennuksen kanssa;

c) perusmuuttujien keskiarvot;

d) perusmuodonmuutokset tyypillisen rakenteen sitomisessa paikallisiin maaperän olosuhteisiin.

1 Jäljempänä rakennusten ja rakenteiden vastuualueiden hyväksyminen hyväksytään Neuvostoliiton valtionrakentamiskomitean hyväksymällä tavalla "Rakennusten ja rakenteiden vastuuasteen laskemista koskevat säännöt".

2.6. Deformoitumisen perustan laskeminen olisi tehtävä kuormien pääyhdistelmällä; laakerikapasiteetilla - pääyhdistelmällä ja erityisten kuormien ja iskujen läsnä ollessa - pää- ja erikoisyhdistelmässä.

Samanaikaisesti kuormat lattioille ja lumikuormille, jotka SNiP: n mukaan kuormitusten ja iskutekijöiden mukaan voivat olla sekä pitkiä että lyhytaikaisia, pidetään lyhytaikaisina laskettaessa pohjia kantavuudelle ja pitkällä aikavälillä laskettaessa muodonmuutoksesta. Molemmissa tapauksissa liikkuvien nostolaitteiden ja kulkuneuvojen kuormia pidetään lyhytaikaisina.

2.7. Perusmäärien laskemisessa on otettava huomioon kuormitus tallennetusta materiaalista ja laitteista, jotka on sijoitettu lähelle perustetta.

2.8. Ilmastollisten lämpötilojen vaikutuksia aiheuttavien rakenteiden voimia ei tulisi ottaa huomioon laskettaessa perusteet muodonmuutoksille, jos lämpötila kutistuvien saumojen välinen etäisyys ei ylitä SNiP: ssä määriteltyjä arvoja asiaankuuluvien rakenteiden suunnittelussa.

2.9. Kuormat, iskut, niiden yhdistelmät ja kuormitusturvatekijät laskettaessa siltojen ja putkien tukia penkereiden alla on otettava SNiP: n vaatimusten mukaisesti siltojen ja putkien suunnittelussa.

Maaperän ominaisuuksien normatiiviset ja lasketut arvot.

2.10. Maaperän mekaanisten ominaisuuksien perusparametrit, jotka määrittävät emästen kantavuuden ja niiden muodonmuutoksen, ovat maaperän lujuus ja muodonmuutosominaisuudet (sisäinen kitkakulma j, erityinen adheesio, maaperän muodonmuutos E, kallio- maaperän Riaaksiaalinen puristuslujuus RC jne). Sen on sallittava käyttää muita parametreja, jotka luonnehtivat säätiön vuorovaikutusta pohjamaalalla ja perustettu kokeellisesti (erityiset jännitysajot, jäänpohjan jäykkyyskertoimet jne.).

Huom. Lisäksi, lukuun ottamatta nimenomaisesti määriteltyjä tapauksia, termillä "maaperän ominaisuudet" tarkoitetaan paitsi mekaanisia, myös fyysisiä ominaisuuksia maaperässä sekä tässä kohdassa mainittuja parametreja.

2.11. Luonnollisen koostumuksen ja keinotekoisen maaperän ominaispiirteet olisi määritettävä pääsääntöisesti niiden suoria kokeita varten kenttä- tai laboratoriolosuhteissa ottaen huomioon mahdolliset maaperän kosteuden muutokset laitosten rakentamisen ja käytön aikana.

2.12. Maaperäominaisuuksien normatiiviset ja lasketut arvot määritetään testitulosten tilastollisen käsittelyn perusteella GOST 20522-75: ssa kuvatun menetelmän mukaisesti.

2.13. Kaikki laskentamallit lasketaan pohja-arvojen perusteella määritettyjen laskennallisten arvojen avulla

missä x onn - tämän ominaisuuden vakioarvo;

gg - maaperän luotettavuuskerroin.

Luotettavuuskerroin gg laskettaessa lujuusominaisuuksien laskennallisia arvoja (erityinen tarttuvuus, kalliorakenteiden sisäinen kitkakulma ja kalliorakenteen yksiakselisen puristuksen lopullinen lujuus RC, ja myös maaperän tiheys r) määritetään riippuen näiden ominaisuuksien vaihtelusta, määritysten määrästä ja luotettavuustodennäköisyyden arvosta a. Muiden maaperän ominaisuuksien saa ottaa gg = 1.

Huom. Maaperän g ominaispainon laskettu arvo määritetään kertomalla maaperän tiheyden laskettu arvo vapaaseen putoamisen kiihtyvyyteen.

2.14. Maaperäominaisuuksien laskennallisten arvojen luotettavuustodennäköisyys a otetaan huomioon laskettaessa kantavuudelle a = 0,95, muodonmuutoksia varten a = 0,85.

Luottamusluvut a lasketaan sillan ja putken tukien pohjien laskemiseksi pilarien alle, lausekkeen 12.4 määräysten mukaisesti. Luokan I rakennusten ja rakenteiden asianmu- kaisen perustelun vuoksi on sallittua hyväksyä maaperän ominaisuuksien laskennallisten arvojen korkea luotettavuustaso, mutta enintään 0,99.

Huomautukset: 1. Maaperän ominaisuuksien arvioidut arvot, jotka vastaavat eri luotettavia arvoja, olisi annettava teknisiä geologisia tutkimuksia koskevissa kertomuksissa.

2. Maaperän c, j ja g ominaisuuksien laskennalliset arvot laskennassa laakerikapasiteetista merkitään luvullaminä, jminä ja gminä, ja muotojen kanssaII, jII ja gII.

2.15. Määritellään niiden normatiivisten ja laskettujen arvojen laskemiseksi tarvittavat maaperän ominaisuuksien määrittelyn määrät riippuen säätiön maaperän heterogeenisyyden asteesta, tarvittavan ominaisuuksien laskemisen tarkkuudesta ja rakennuksen tai rakenteen luvuista ja ne on ilmoitettava tutkimusohjelmassa.

Saman nimen omaisten yksityisten määritelmien lukumäärä kullakin paikan päällä valituilla geotekniikka-elementteillä on oltava vähintään kuusi. Määritettäessä muodonmuutosmoduuli kentän maatutkimuksen tulosten perusteella leima voidaan rajoittaa kolmen testin tuloksiin (tai kaksi, jos ne poikkeavat keskiarvosta enintään 25 prosentilla).

2.16. Alustavien alustavien laskemien sekä luokan II ja III rakennusten ja rakenteiden lopullisten laskelmien ja yläpuolisten voimajohtojen ja viestintöjen tukien luokkien riippumatta niiden on voitava määrittää maaperän lujuuden ja muodonmuutoksen ominaispiirteet normatiivisten ja laskennallisten arvojen perusteella.

Huomautuksia: 1. Sisäisen kitkan kulman normatiiviset arvot jn, spesifinen kytkinn ja muodonmuutosmoduulin E annetaan ottaa pöydälle. 1-3 suositellusta liitteestä 1. Tässä tapauksessa ominaisuuksien lasketut arvot otetaan huomioon maaperän luotettavuuskertoimen seuraavilla arvoilla:

 • laskemalla muodonmuutoksen perusta gg = 1;
 • operaattorin laskennassa
 • kyky:
 • erityiseen tarttuvuuteen gg © = 1,5;
 • sisäisen kitkan kulmaan
 • hiekkainen maa gg (j) = 1,1;
 • sama silkkinen gg (j) = 1,15.

2. Tietyille alueille suositellaan liitteen 1 taulukoiden sijasta sallittua käyttää kyseisille alueille ominaisia ​​maaperäominaisuustaulukoita, jotka sovittiin Neuvostoliiton valtionrakentamiskomitean kanssa.

Pohjaveteen.

2.17. Perustelujen suunnittelussa on otettava huomioon mahdollisuudet muuttaa vesistön hydrogeologisia olosuhteita rakenteen rakentamisen ja käytön aikana, nimittäin:

 • yläosan muodostumisen läsnäolo tai mahdollisuus;
 • pohjavesien luonnolliset kausiluonteiset ja monivuotiset vaihtelut;
 • mahdollinen tekninen muutos pohjaveden tasolla;
 • pohjaveden aggressiivisuus suhteessa maanalaisiin rakenteisiin ja maaperän syövyttävään aktiivisuuteen pohjautuvat tekniset tutkimustiedot, ottaen huomioon tuotannon tekniset ominaisuudet.

2.18. Rakennustyömaa-alueen pohjavesien mahdollisten muutosten arvioiminen olisi suoritettava rakennusten rakennusten ja rakenteiden osalta I ja II luokkiin 25 ja 15 vuoden ajan, ottaen huomioon tämän tason mahdolliset luonnolliset kausittaiset ja pitkän aikavälin vaihtelut (2.19 kohta) sekä mahdollisten tulvien aste (2.20 kohta). Luokan III rakennuksiin ja rakenteisiin tätä arviota ei saa suorittaa.

2.19. Mahdollisten luonnollisten kausiluonteisten ja pitkän aikavälin vaihtelujen arvioiminen pohjaveden tasolla tehdään pitkäaikaisten Neuvostoliiton Mingeo-kiinteän verkon pitkän aikavälin havainnointitietojen perusteella käyttäen lyhytaikaisia ​​havaintoja, mukaan lukien rakennustyömaiden teknisten selvitysten aikana suoritetut kertaluonteiset pohjavedenpinnan mittaukset.

2.20. Alueen potentiaalisen tulvan aste on arvioitava ottaen huomioon rakennustyömaan ja lähialueiden tekniset geologiset ja hydrogeologiset olosuhteet sekä suunniteltujen ja toimivien rakenteiden suunnittelu ja tekniset ominaisuudet, mukaan lukien tekniset verkot.

2.21. Kriittisissä rakenteissa, joissa on asianmukaiset perustelut, tehdään pohjavesimuodostumien määrällinen ennuste ottaen huomioon ihmisen tekijät, jotka perustuvat erityisiin kattaviin tutkimuksiin, mukaan lukien vähintään pohjavesijärjestelmän pysyvien havaintojen vuotuinen sykli. Tarvittaessa tutkimusorganisaation lisäksi erikoistuneita suunnittelu- tai tutkimuslaitoksia tulisi osallistua sopimuspuolina näiden tutkimusten suorittamiseksi.

2.22. Jos pohjaveden ennustetun tason (kohtien 2.18-2.21) perusteella on mahdotonta hyväksyä perusmassojen fysikaalis-mekaanisten ominaisuuksien huonontuminen, epäsuotuisten fysikaa- geologisten prosessien kehittyminen, pinnanalaisten tilojen tavanomaisen toiminnan häiriöt jne., Hankkeen olisi mahdollistettava asianmukaiset suojatoimenpiteet erityisesti:

 • maanalaisten rakenteiden vedeneristys;
 • toimenpiteet, joilla rajoitetaan pohjaveden pinnan nousua, lukuun ottamatta vuotoja kuljettavien viestien vuotoja jne. (viemärijärjestelmä, suodatusverhot, erikoiskanavien laite viestintään jne.);
 • toimenpiteet, jotka estävät maaperän mekaanisen tai kemiallisen imeytymisen (kuivatus, levyt, maaperän lujittaminen);
 • kiinteän verkon rakentaminen tarkkailuvesien kaivoksien seuraamiseksi tulvaprosessin kehityksen seuraamiseksi, poistavat ajallaan vettä kuljettavien viestien vuodot jne.

Näiden toimenpiteiden yksi tai monimutkainen valinta olisi tehtävä teknisen ja taloudellisen analyysin perusteella, jossa otetaan huomioon pohjaveden ennustettu taso, suunnitellut rakenteet ja tekniset ominaisuudet, vastuu ja arvioitu käyttöikä suunnitellun rakenteen, luotettavuuden ja kustannukset vesiensuojelutoimenpiteiden jne. Osalta.

2.23. Jos pohjavesi tai teollisuusjätteet ovat aggressiivisia vedenalaisten rakenteiden materiaalien suhteen tai voivat lisätä maaperän syövyttävää vaikutusta, korroosionestomenetelmät on toteutettava korroosiota suojattavien rakennusten rakennussääntöjen vaatimusten mukaisesti.

2.24. Perusrakenteiden, perustusten ja muiden maanalaisten rakenteiden suunnittelussa, jotka ovat alle paineistetun pohjaveden pietsometrisen tason, on otettava huomioon pohjavesien paineet ja toteutettava toimenpiteet, joilla estetään pohjaveden läpimurto kaivoihin, kuopan pohjan turpoaminen ja rakenteen nousu.

Pohjan syvyys.

2.25. Säätiön syvyys tulisi ottaa huomioon:

 • suunnitellun rakenteen, kuormat ja vaikutukset sen perustuksiin;
 • vierekkäisten rakenteiden perustusten syvyys samoin kuin munivien apuvälineiden syvyys;
 • rakennetun alueen olemassa oleva ja suunniteltu helpotus;
 • rakennustyön geotekniset olosuhteet (maaperän fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet, kerrosten luonne, likaisten kerrosten läsnäolo, sään sato, karstisyöttöt jne.);
 • alueen hydrogeologiset olosuhteet ja niiden mahdolliset muutokset rakenteen rakentamisprosessissa ja toiminnassa (kohdat 2.17-2.24);
 • Maaperän mahdollinen eroosio joustovesien (sillat, putkilinjat jne.) pystytettyjen rakenteiden tukiin;
 • kausihitsauksen syvyyksiä.

2.26. Kausittaisen maaperän jäädyttämisen normatiivisen syvyyden oletetaan olevan yhtä suuri kuin kausiluonteisen maaperän jäädyttämisen (vähintään 10 vuoden mittaisten havaintojen mukaan) keskimääräinen keskiarvo avoimella, lumimattomalla horisontaalisella alueella pohjaveden tasolla maanjäristyksen syvyyden alapuolella.

2.27. Maaperän jäädyttämisen sääntely syvyys dfn, m, jos pitkän aikavälin havaintoja ei ole, olisi määritettävä lämpölaskelmien perusteella. Alueilla, joissa jäätymisnopeus ei ylitä 2,5 m, sen standardiarvo määritetään kaavalla

missä on MT - dimensioton kerroin, joka on numeerisesti yhtä suuri kuin keskimääräisten kuukausittaisten negatiivisten lämpötilojen yhteenlaskettu summa talvella tietyllä alueella, otti SNiP: n käyttöön klimatologian ja geofysiikan rakentamisessa ja tietyn pisteen tai rakentamisen alueen tietojen puuttuessa hydrometeorologisen aseman havaintojen tulosten perusteella samanlaisissa olosuhteissa rakennusalue;

d0 - sama kuin m,

 • liemi ja savi - 0,23;
 • hiekkarannat, hienot ja hienot hiekkarannat - 0,28;
 • sora, karkea ja keskinkertainen hiekka - 0,30;
 • karkeat maaperät - 0,34.

D-arvo0 epäyhtenäisen koostumuksen maaperään, se määritetään painotettuna keskiarvona pakkassuodatuksen syvyydessä.

2.28. Arvioitu maanjäristyskauden syvyys df, m, määritetään kaavalla

jossa dfn - normatiivisen jäädytyssyvyys, joka on määritelty kappaleissa. 2.26. ja 2,27;

Kh - kerroin ottaen huomioon rakenteen lämpöjärjestelmän vaikutus, otettu: lämmitetyn rakenteen ulkotiloihin - taulukon 1 mukaisesti; lämmittämättömien rakenteiden ulkoisille ja sisäisille perustuksille - kh= 1,1 lukuun ottamatta alueilla, joilla negatiivinen keskimääräinen vuotuinen lämpötila.

Huom. Alueilla, joilla keskimääräinen vuotuinen keskimääräinen lämpötila on negatiivinen, lämmitetyn rakenteen laskennallinen syvyys maaperän jäädyttämiseen on määritettävä lämpö laskennalla SNiP: n vaatimusten mukaisesti permafrost-pohjaisten perustusten ja perustusten suunnittelussa.

Laskennallinen jäätymisnopeus määritetään lämpölaskennalla ja kun kyseessä on pohjan vakion lämpösuojaus, samoin kuin jos suunnitellun rakenteen lämpöjärjestelmä voi vaikuttaa merkittävästi maaperän lämpötilaan (jääkaapit, kattilat jne.).

Rakennusominaisuudet

Kerroin kh arvioitu keskimääräinen päivittäinen ilman lämpötila ulkoisten perustusten vieressä olevassa huoneessa, О С

GOST 13580-85. Levyjen teräsbetoniliitosten levyt. Tekniset olosuhteet. Säätiönauha GOST

GOST 13580-85

Esittely julkaistu 1.1.1981

Neuvostoliiton valtion rakennuskomitean asetuksella 23.9.1985 N 155 tehdyllä asetuksella käyttöönottoajankohta oli 1.1.1987 alkaen

VZAMEN GOST 13580-80 TARKISTUS. Heinäkuu 1994. Muutettu, julkaistu IUS nro 12, 2004. Tietokannan valmistajan muuttaminen. Tämä standardi koskee betoniteräksiä raskaasta betonista rakennusten ja rakenteiden nauhan perustuksiin. Levyt on tarkoitettu käytettäväksi: - kuivissa ja veteen kyllästetyissä maissa; - ulkoilman nimellislämpötilassa (keskimääräinen ilman lämpötila SNiP 2.01.01-82 * mukaan kylmimpien viiden päivän aikana) miinus 40 ° С; _________________ * Asiakirja ei ole voimassa Venäjän federaation alueella. On SNiP 23-01-99. - Huomioi tietokannan valmistaja.

- rakennuksissa ja rakenteissa, joiden arvioitu seismismi on enintään 9 pistettä. - maaperässä ja pohjavedessä, jossa ei-aggressiivinen vaikutus betonirakenteisiin. Sen saa käyttää laattoja, joiden lämpötila on alle 40 ° C, sekä maaperä ja pohjavesi aggressiivisella vaikutuksella raudoitettuihin betonirakenteisiin edellyttäen, että tietyn rakennuksen tai rakenteen suunnitteluasiakirjoissa vahvistetut lisävaatimukset (kuten SNiP 2.03.01-84 *, SNiP 2.03.11-85) ja täsmennetty levyjen valmistuksessa._______________ * SNiP 2.03.01-84 peruttu 01.03.2004 - tietokannan valmistajan huomautus.

1. PERUSPARAMETRIT JA MITAT

1.1. Levyjen muoto ja koko sekä niiden kulutuksen indikaattorit on osoitettava piirustuksessa ja taulukossa 1.

600 mm leveät levyt

Levyn leveys 800-3200 mm

Perusmitat, mm

Levyn paino (referenssi), t

GOST 13580-85. Pohjalevyt (FL)

Päivämäärä: 29. marraskuuta 2016

GOST 13580-85. Levyt teräsbetoniliuskat

Perustietojen järjestämiseen käytettävien vahvistettujen tuotteiden pääasiakirja on standardi GOST 13580-85. Sääntelyasiakirjassa säännellään seuraavia vaatimuksia:

 • käyttöalue;
 • lämpötilaolosuhteet;
 • seismisyystaso;
 • geometriset parametrit;
 • rakentavat mitat, ominaisuudet;
 • liittimien ominaisuudet;
 • tuotenimi;
 • tekniset ominaisuudet;
 • hyväksymismenettely;
 • tarkastusmenetelmät;
 • toimitus ja säilyttäminen.

Brändin FL-liuskojen perustukset on suunniteltu rakennusten ja rakenteiden nauhan perustuksiin

Asiakirjan mukaan FL: n pohjalevyjä käytetään nauhanrakenteen perustuksiin ja nollamerkin alapuolelle. Ne on suunniteltu laajentamaan tukipohjaa lisäämällä säätiön leveyttä.

Johdannossa todetaan, että niiden käyttö on sallittua kuivalla maaperällä, joka on kyllästetty vedellä, jolloin ei ole aggressiivisia komponentteja, jotka vaikuttavat vahvistettuun betoniin.

Standardi säätää lämpötilan arvoja ja tuotteen käyttötarkoituksia, jotka rakennusmääräysten ja määräysten mukaan ovat:

 • Vähintään -40⁰С - minimi sallittu ilman lämpötila.
 • Enintään 9 pistettä - seismisen toiminnan raja.

Asiakirjassa säädetään mahdollisuudesta käyttää pohjalevyn perustuksia ympäristöön, joka vahingoittaa teräsbetonia ja matalaa lämpötilaa, jos noudatat rakennuskoodeissa säädettyjä erityisvaatimuksia. Nämä vaatimukset on ilmoitettava tilauksen yhteydessä.

Intensiivisyys ja koot

Taulukossa on esitetty levyjen päämitat sekä betonin kulutus, teräsvahvistus jokaiselle koolle. Kokonaispaino, OKP-koodi jokaiselle suoritukselle annetaan.

Puusta ja tiilestä rakennetaan niiden pohjalta.

Pohjalevyt FL ovat erikokoisia mm:

 • koko, jonka pituus on 780 - 2980;
 • leveyden koko kasvaa 600: sta 3200: een;
 • Korkeudelle annetaan kaksi arvoa - 300, 500.

Levyjen muoto on pieniä eroja leveydeltään. Leveys 60 cm, pitkittäinen kalteva pinta on tasainen ja kooltaan 80-320 cm, se on rikki. Kokonaispaino on kooltaan 420-5980 kg.

Erottuminen kykyä havaita kuorma

Niiden kyky havaita ponnistukset esineen, katon ja perustuksen seinämien massasta, tuotteet jaetaan neljään luokkaan, jotka eroavat toisistaan ​​niiden vaikutuksesta pohjan pohjaan. Vakiotaulukko sisältää voima-arvot, jotka on mitattu MPa: ssa (kgf / cm²). Ne vaihtelevat suhteessa pystytettävän seinän kokoon sekä käytettyjen elementtien leveyteen. Levyjen erilaisille muutoksille ja parametrien suhteille paine vaihtelee 1,5-6,0 kgf / cm2. Säätiön pohjaan vaikuttava voima määritetään jakamalla laskettu pystysuuntainen voima lautasen leveydellä.

Sallitut kuormitukset ovat suoraan verrannollisia seinien ja laattojen kokoon. Seinien leveys on standardoitu ja se on 160, 300, 500 mm.

Käytettäessä näitä levyjä merkittävästi lisää perusrakennuksen kantokykyä

Suunnittelun ominaisuudet

Standardissa säädetään kiinnittimien, teräspalkkien asentamisesta, ottaen huomioon projektin määräykset pystytetystä esineestä tai rakenteesta.

Levyjen siirtämiseen käytetään varustamislaitteita, joiden muotoilu on toimittajan määrittämä, koordinoidaan suunnittelijan ja asiakkaan kanssa. Tuotteissa on mahdollista tehdä erityisiä aukkoja loopless asennusta varten, ottaen huomioon nostolaitteen suunnitteluominaisuudet.

Sääntelyasiakirjalla voidaan asentaa tuotteita silmukoilla, joiden asennusohjelma sisältää standardin pakollisen liitteen. Tuotteen massasta riippuen asennetaan kaksi tai neljä silmukkaa (yksi kuudesta mahdollisesta asennuksesta). Kunkin kiinnikkeen materiaalin tarve toimitetaan kyseisellä standardilla.

vahvistaminen

Lujuuden mukaan lujuuden geometriset mitat suoritetaan eri tavoin. Käytetään seuraavia vahvistusvaihtoehtoja:

 • Runko, joka on valmistettu 2 verkosta, jotka on hitsattu toisiinsa - levyille, joiden leveys on 2,0-3,2 m.
 • Yksinkertainen, kudottu verkko - leveys 0,6-1,6 m.

Betonipäällysteet FL - universaali tuote

Dokumentaatio säätelee verkon tai lujitushihnan asennusta. Eri kokoisia levyjä varten etäisyys vahvistinpiiristä pintaan on 30 mm. Tämä antaa tarvittavan määrän suojaavaa kerrosta. Valettaessa valssauksen kiinnitys tehdään ei-metallisilla materiaaleilla, mukaan lukien muoviset tiivisteet. Vahvistimen halkaisijan vaatimukset eritellään riippuen lujitustyypeistä, kiinnityslaitteista ja niiden määrästä. Tarvikkeita valmistetaan tangon erittelyssä.

Halkaisija millimetreinä ilmaistuna on:

 • Teräslajille A-III - 6-14;
 • palkin luokkaan BP-I - 4-5.

Koko nimitys

Soveltava standardi velvoittaa betoniterästuotteiden valmistajat suorittamaan merkinnät sääntelyasiakirjojen määräysten mukaisesti. Levyt on merkitty koodinimikkeellä, joka koostuu kirjaimista ja numeroista, jotka on erotettu yhdysmerkillä ja pisteillä.

 • Alun perin ilmoitettu tuotemerkintä (FL). Pyöristetyt koko lukuihin ovat desimaaleja.
 • Tällöin ilmoitetaan laakerikapasiteetin luokka.
 • Indeksin viimeinen osa kuvaa läpäisevyyden astetta. Lisäksi tarpeen vaatiessa määritellä ominaisuuksia, jotka liittyvät upotettujen elementtien ja liitososien esiintymiseen.

Tuotteella on erityinen muoto, jonka avulla voit vähentää huomattavasti kuormitusta alemmissa lohkoissa ja siirtää se tasaisesti pohjaan

Erityisesti vihamielisessä ympäristössä toimivien tuotteiden osalta viimeinen läpäisevyysindeksi on merkitty:

 • H on normaaliarvo;
 • P - vähäisempi alttius kosteudelle;
 • O - merkittävästi erilainen kuin alhaalla (alhaalla).

Harkitse merkintää FL14.30-2 - P. Tuotteen leveys on 1,4 m, pituus 2,98 m. Se kuuluu toisen luokan luokiteltuun kuormitukseen. Keskimääräinen paine on 0,25 MPa (2,5 kg / cm2) seinälle, jonka paksuus on 16 cm. Se on tehty betonista, jolla on vähäinen alttius kosteudelle.

Merkintä kohdistuu betonituotteen päätyyn tai sivupintaan.

Tekniset kohdat

Nykyinen GOST edellyttää, että valmistaja valmistaa tuotteita yrityksen hyväksymän standardin ja tekniikan mukaisesti.

Teräsbetonituotteiden ominaisuuksissa on noudatettava niiden suunnittelua koskevien vaatimusten standardeja, jotka koskevat seuraavia parametreja:

 • Betonin lujuusominaisuudet.
 • Vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille.

Lujitettujen betonirautojen FL-levyt valmistetaan GOST 13580-85: n mukaan

 • Tuotannon valmius.
 • Veden imeytyminen, vedenpitävä.
 • Betonin valmistamiseen käytettyjen ainesosien laatu.
 • Lujitettujen hitsattujen liitosten lujuus.
 • Teräslaatu käytetään sulautettuihin elementteihin ja vahvikkeisiin.
 • Suojakerroksen koon toleranssit.
 • Korroosionkestävyys.
 • Muotoilutuotteet tuotteiden tuotannolle.

Levypohja on valmistettu kestävästä betonista, jonka tiheys on 2,2-2,5 tonnia kuutiometriä kohden. Standardi säätelee neljä betonivahvuusluokkaa, jotka luonnehtivat kykyä vastustaa puristusta.

Yhden erän tuotteissa betonin lujuuden tulisi olla yli 9%. Asennuskannattimissa tulisi olla kolminkertainen turvamarginaali, joka ylittää kannattimen säädetyn voiman.

Mittatoleranssit

Tuoteparametrien poikkeamat versiosta riippuen eivät saa ylittää arvoja, mm:

 • pituus ja leveys - 10-15;
 • korkeudessa - 10.

Tuotteet valmistetaan ainoastaan ​​raskaasta betonista, jonka puristuslujuusluokka on vähintään B12,5

Profiilin suoruusluokat ovat 2,5-4 mm.

Hyväksynnän erityisyys

Valmiit tuotteet yrityksessä hyväksytään enintään 200 kpl: n erissä. Varmista, että suoritat testit, jotka ohjaavat koostumuksen kosteudenkestävyyttä, jäätymisvastusta ja veden imeytymistä. Ohjaustietojen mukaan tarkista betonin, hitsattujen liitosten voimakkuus, mittatarkkuus.

Näytteenottoa käytetään tarkastettaessa:

 • tarkkuus;
 • halkeamien aukon leveydet;
 • pintakategorioita.

Visuaalinen menetelmä tarkistaa, että läsnä ovat: asennuslenkit, upotetut elementit, oikea merkintä.

Asennustelineiden testaukseen otetaan kolmesta tuotteesta otettu näyte, jossa on 5 nostosykliä ja silmämääräinen tarkastus. Silmukoiden asennuksessa ei saa olla merkkejä niiden eheyden rikkomisesta.

Laadunhallinta

Vahvuusominaisuudet määräytyvät sekä tuhoisilta että rikkomattomilta kontrollointimenetelmiltä, ​​joihin liittyy ultraäänitutkimus, mekaaniset välineet ja erityiset laboratoriolaitteet. Standardin asiaankuuluva osa sisältää viittaukset sääntelyasiakirjoihin, joiden vaatimusten mukaan ominaisuuksia valvotaan:

 • puristuslujuus;
 • pakkasenkestävyys;
 • veden imeytyminen;
 • vedenpitäväksi;
 • hitsattujen liitosten eheys;
 • sulautettujen elementtien paikat ja vahvistaminen;
 • geometriset parametrit;
 • toleranssit;
 • pinnan laatu;
 • aukon kutistumisvälien koko;
 • ulkonäkö;
 • suojakerroksen paksuus.

Varastointi ja toimitus

Lopputuotteiden kuljetus ja varastointi olisi tehtävä pinoilla horisontaalisten tuotteiden muodossa. On kiellettyä pinota yli 2 metrin korkeuteen. Tiivisteet on asennettava poikittaissuuntaisten tuotteiden väliin. Etäisyys reunasta tiivisteisiin kasvaa pituuden mukaan. Se on:

 • 200 mm - tuotteille, joiden pituus on 0,78 m.
 • 750 mm - pituus 2,98 m.

piirustukset ja kaaviot, GOST, tekniikka

Yritys "Bogatyr" on erikoistunut kiinteiden betonipilarien valmistukseen. Yhtiömme työllistää erittäin päteviä asiantuntijoita, joilla on kaikki tarvittavat taidot tämän tehtävän toteuttamisessa.

Taloon perustuva säätiö on tärkeä osa, joten sen tuotantoa tulisi käsitellä vastuullisesti ja ammattimaisesti. Maaperän erilaisissa olosuhteissa asiantuntijat valitsevat sopivan tyypin perustan.

Monoliittisen nauhalistan piirustukset ja kaaviot

Menestyksekkään ratkaisun avain riippuu hyvin harkitusta toiminnasta etukäteen. Ennen monoliittisen nauhan perustamista asiantuntijat alkavat kehittää piirustuksen. Tuloksena olevan järjestelmän tulisi sisältää seuraavat tiedot:

 • Päärakenteen elementtien läsnäolo.
 • Tulevien rakenteiden tarkka koko.
 • Yksittäisten elementtien välinen etäisyys.
 • Ilmaisee maanpinnan tarkan syvyyden.
 • Vedenpitävyys ja lämmöneristysvalmiste. Muista ilmoittaa piirustuksissa käytetty rakennusmateriaali lämpöä ja vedenpitävyyttä varten.
 • Kaavio osoittaa pohjan ja sokean alueen muodostamisen.
 • Tulevaisuuden lattian sovittaminen.

Asiantuntijaneuvonta! Kaikissa näissä arvoissa toimitettujen tietojen on oltava mahdollisimman tarkkoja. Pienet poikkeamat voivat johtaa vakaviin ongelmiin.

Kuva Kuva 1.1: piirros monoliittisesta nauhalevystä näkyy kaaviossa. On nimityksiä ja tiettyjä ulottuvuuksia.

Kuten käytäntömme osoittaa, menestyksen avain riippuu pitkälti tarkkojen mittausten ja laskelmien valmisteluvaiheesta. Tästä me houkuttelemme yhtiön parhaat teknologiat. Tarkkojen tietojen ansiosta voimme vähentää merkittävästi rakennusmateriaalien jätteitä ja rakennusmateriaalien hankinta toteutetaan tiukasti projektin mukaan.

GOST-standardit

Pohja asetetaan betonilaattoilla. Tuotannon on oltava GOST 13580-85: n mukainen. Tästä johtuen valmis tuote on ihanteellinen maaperään, joka on kuivaa ja kosteaa. Tuotantostandardien noudattaminen sallii tuotteen käytön nolla-lämpötilassa jopa 40 ° C: ssa. Tämä noudattaa myös SNiP 23-01-99 -standardia.

Kuva Kuva 1.2: Kaaviossa on esitetty GOST: n mukaisen teräsbetonilaatan mitoitusominaisuudet.

GOSTin noudattaminen mahdollistaa monoliittisen nauhalevyn asettamisen alueella, jossa on seismistä toimintaa, jopa 9 pistettä. Tämäntyyppiset levyt soveltuvat ihanteellisesti maaperään aggressiivisten aineiden läsnäollessa.

Betoniterästen hyväksyminen toteutetaan alkaen GOST 13015-2003, joka vastaa seuraavia tietoja:

 • GOST 10060-87 pakkasvastuksen osoitin.
 • GOST 10180-90 osoittaa lujuusominaisuuksia.
 • GOST 13015.0-83 ilmaisee tuotteen geometrian ohjauksen.
 • GOST 1270.0-78 määrittää veden imeytymisen asteen.

On myös tärkeää noudattaa GOSTia, kun muodostetaan hiekkajousu. Täällä GOST 8736-93 on mukana. Erityisesti se määrittää käytetyn hiekan tiheyden, joka ei saa olla suurempi kuin 2,8 g / cm. Kun muodostetaan nauhateollisuuden muottiteline, noudatetaan GOST R 52085-2003: n määräyksiä ja vaatimuksia. Kun aika vahvistuu, otetaan huomioon GOST 5781-82: n vaatimukset.

Kuva 1.3: esimerkki kaistaleen jalustan valmistuksesta GOSTin vaatimusten mukaisesti.

Säätiön tekniikka

Kaikki työ koostuu useista peräkkäisistä vaiheista. Jos rikkoo ilmoitettua tekniikkaa, et pysty saavuttamaan täysin laatua ja GOSTia. Tästä syystä houkuttelemme tämän työn parhaita asiantuntijoita, jotka ovat hyvin perehtyneitä kaikkiin perusrakenteisiin.

Kuva 1.4: kaaviossa esimerkki monoliittisesta nauhalevystä, joka on tehty GOSTin kaikkien vaatimusten mukaisesti.

Niinpä yrityksen "Bogatyr" -asiantuntijoiden työn prosessi menee näin:

 • Geologinen tutkimus. Tämä tehdään ensisijaisesti maaperän luonteen määrittämiseksi, esimerkiksi veteen, jäätymisen asteeseen ja niin edelleen. Tässä prosessissa otetaan huomioon maan tietyn alueen ilmasto-olosuhteet.
 • Merkintä. Tulevan perustuksen nurkkaan nimetään kaksi kohtisuoraa viivaa. Alustan leveyden on oltava vähintään 400 mm. Tämä määritetään myös merkintävaiheessa.
 • Runaway-pohja suoritetaan. Se vaatii leikkauksen kiinnittämään merkintäpisteet kahden metrin etäisyydellä talosta. Leikkaus on tehty puusta.
 • Täydellinen hedelmällisen maakerroksen poistaminen. Yleensä syvyys on jopa 200 mm. Lisäksi suoritetaan tarkasti merkintäkaivanto. Jos maaperä on mureneva, niin kaivon seinät vahvistetaan edelleen.
 • Hiekkalaatan paksuuden asettaminen 200 mm: iin asti. Aikaisemmin soraa kaadetaan pohjaan ja sitten hiekkaa. Tämä seos on täynnä.

Asiantuntijaneuvonta! Ennen pohjan täyttämistä suoritetaan viemärijärjestelmän valmistus. Tämä estää koko rakennuksen tulvan.

 • Lisäksi puulevyistä puutavaraa paljastetaan.
 • Vahvistettu vyö sijoitetaan muottiin.
 • Lisäksi tehtiin reikiä apulaitteiden asentamiseen.

Valmistelun jälkeen asiantuntijat suorittavat monoliittisten nauhojen perustusten valumista. Kun betoni on saavuttanut lujuutensa, vedeneristys- ja lämmöneristystyöt tehdään.

Missä on parempi säätää säätiön valmistusta

Monoliittisen teippityypin perusta on optimaalinen ratkaisu maaperälle, joka on hyvin tiheä. Jos alueen maaperä ei kuulu tämän ominaisuuden piiriin, teemme sinulle laadukkaan ja kestävän perustan ajettuille zbb-paaluille (myös mini-paaluille). Kaikki työtä tekevät pätevät asiantuntijat, jotka tietävät tämän työn kaikki hienot yksityiskohdat. Yritys "Bogatyr" on Venäjällä johtava toimija tarjota palveluja tällä alalla.

Katso myös

Strip-pohja jalustalla

Pihvelhojen nauhan perustusta on käytetty melko pitkään. Erityisen välttämättömiä sen käytölle heikoissa ja vesipohjaisissa maissa.

Levyjen teräsbetoniliitosten levyt (GOST 13580-85)

Standardia sovelletaan raskaaseen betoniin tehtyihin betonirakenteisiin rakennusten ja rakenteiden nauhan perustuksiin.

Levyt on tarkoitettu käytettäväksi: kuivissa ja vedellä kyllästetyissä maissa; laskettuun ulkolämpötilaan (keskimääräinen ilman lämpötila SNiP 2.01.01-82 mukaan rakennusalueen kylmimpien viiden päivän ajan) aina miinus 40 ° С; rakennuksissa ja rakenteissa, joiden arvioitu seismismi on enintään 9 pistettä; maaperässä ja pohjavedessä, jossa ei-aggressiivinen vaikutus betonirakenteisiin.

Sen saa käyttää laattoja, joiden rakenteellinen ympäristön lämpötila on alle 40 ° C, samoin kuin maaperä ja pohjavesi, joilla on aggressiivinen vaikutus betoniteräsrakenteisiin, edellyttäen, että tietyn rakennuksen tai rakenteen suunnitteluasiakirjoissa vahvistetut lisävaatimukset (SNiP 2.03.01-84, SNiP 2.03.11-85) ja ne on määritelty levyjen valmistuksessa.

Levyjen muoto ja koko sekä niiden materiaalin kulutuksen indikaattorit on täytettävä helvetissä ilmoitetut. 4 ja taulukossa. 5.

Kuva 4. Levyt 600 mm leveät levyt 800 - 3200 mm leveä