Mitkä syvyyksistä nauhoittavat perusta

Yksi suosituimmista päivityksistämme on nauhan perusta. Sen tärkeimmät edut ovat pitkä käyttöikä, luotettavuus ja yksinkertainen valmistus ilman nostomekanismeja. Betoniliuskan asennus toteutetaan ottaen huomioon ilmasto- ja geologiset olosuhteet sekä projektin ominaisuudet. Ennen rakentamisen alkua lasketaan aina pohjan upotuksen syvyys ja muut ulottuvuudet - tämä estää rakenteen selvittämisen maan ja pohjaveden muodonmuutosten vaikutuksesta.

Mikä määrää liuskan perustan syvyyden

Valittaessa talon pohjaosan mitoitusparametreja kiinnitetään huomiota kolmeen päätekijään.

1. Maaperän tiheys.

Jos se erottuu suurella homogeenisuudella ja lujuudella, perustan nauhan keskimääräinen syvyys on 0,5 m. Tähän ryhmään kuuluvat kiviset maaperä, ruskospäällysteiset seokset (hiekka savi ja roska), hiekkapohjaiset maaperät, joilla on pieni pakastuspaksuus. Pehmeän maaperän (savi, hiekkasauma, siilot), jotka kerääntyvät paljon kosteutta huokosissa, on suositeltavaa kasvattaa perustan asettamista 0,7 m: iin. Heikon liikkuvan maaperän nahan syvyys riippuu kiinteästä maaperästä (enintään 2,5 m).

2. Jäätymisen syvyys.

Uskotaan, että säätiö olisi sijoitettava jäätymisen alapuolelle. Mutta muotoilu (varsinkin jos se on kevyt kehysrakenne) on edelleen epävakaata pakkasen takia. Vaikka jäädytysmassa ei paina pohjaa, se toimii nauhan seinillä. Siksi melko usein nauha on asetettu puolelle maaperän jäädytyksen syvyydestä (GPG). Samanaikaisesti on otettava huomioon, että ulkopohjan on oltava vähintään 0,5-0,6 m etäisyydellä maan pinnasta. Hengitystyön vaikutukset vähenevät rakentavien ratkaisujen avulla: trapetsimainen muotti (se koukistaa ylöspäin), suojatulpat nauhalle,, tyhjennyskanavien asettaminen.

3. Pohjaveden taso.

Jos ne sijaitsevat GIP: n alapuolella, nauhan syvyys ei riipu niistä. Kun pohjaveden kanava kulkee maaperän jäädyttämisen yläpuolella, säätö lasketaan GAP: n tasolle.

Näiden tekijöiden lisäksi teipin pohjan syvenemisasteeseen vaikuttaa rakennuksen luokka (rakennuksen suunniteltu kestävyys), alueen kohennus ja rakenteen kokonaispaino. Viestinnän taso on erittäin tärkeä: ne kaikki olisi asennettava pohja-pohjan yläpuolelle. Jos rakennusta laajennetaan, sen pohja on hieman korkeampi (ottaen huomioon tulevat vedot), mikä on välttämättä edellyttänyt hiekkasyynyä.

Hankkeen valmistelussa päätavoitteena on määrittää syvyys, jolla maakerroksen maaperä yhdessä vuodevaatteiden kanssa antaa yhtenäisen luonnoksen rakennukselle ja sen arvo ei saa olla korkeampi kuin suurin sallittu raja.

Syvyyslaskenta

Jos useista syistä on mahdotonta tehdä geologisia tutkimuksia sivuston arvioimiseksi, kehittäjä pystyy laskemaan itsenäisesti teippin syvyyden yhteisyrityksen "rakennusten ja rakenteiden perusteet" perusteella. Esimerkiksi laskenta Moskovan alueella.

1. Normatiivisen jäädytyssyvyys mittareissa:

Sääntelyarvo d0 valitaan taulukon mukaan maaperän tyypistä riippuen: mitä tiheämpi se on, sitä suurempi määrä. Esimerkiksi hiekka d0 = 0,28, ja patoille - 0,23. MT - keskimääräisten negatiivisten lämpötilojen moduulien summa (absoluuttiset arvot) talvikaudella (keskialueella, joka kestää marraskuusta maaliskuuhun). Moskovaan tämä luku on 22,9 (taulukko 5.1 "Rakentamisen ilmasto"). Korvaa kaavassa olevat numerot

dfn = 0,28 x √ 22,9 = 1,34 m

2. Arvioidun jäätymisvyöhykkeen määrittäminen:

Kerroin kh riippuu rakennustyypistä ja huoneen keskimääräisestä päivittäisestä lämpötilasta, joka on ulkopohjan vieressä. Lämmitetyille rakennuksille kerroin on 0,4 (talon kellarikerroksessa) 1,0 (talo, jossa ei ole kellarikerroksia ja lattiat lokilla). Kuumentamattomille rakenteille kh = 1.1 Jos lattia on järjestetty maahan ja keskimääräinen päivittäinen lämpötila on 5 ° C, niin kh = 0,8. Korvaa tämä arvo kaavassa:

3. Pohjan syvyyden määrittäminen riippuen pohjaveden pinnasta dw. Haluttu arvo valitaan taulukossa 1.

Kuinka syvä kaivaa liuskan perustus: kaivannon syveneminen nauhan alla

Nauhalevyn asettamisen syvyys on etäisyys kaivetun kaivon alimmasta kohdasta tukirakenteisen nauhan alle maahan. Laitoksen virheellinen laskeminen tai insinöörien virheellinen laskeminen, ottaen huomioon geologiset tutkimukset, voi hylätä kaikki rakennusalan toimijat.

Esimerkkinä, ota syvyys asettamalla tavallinen nauhapohja, 1000-1200 mm. Jos väärä syvyys on 30-40 cm, vetäytyminen on väistämätöntä, mikä aiheuttaa halkeamia seiniin. Säätiö, joka ei ole riittävän syvä riittävälle tasolle, voi yleensä vaikuttaa koko maaperän tuhoutumiseen maaperän pudotuksen takia.

Yritetään selvittää tällaisen rakentamisen tärkeän vaiheen rakentamisen ja tuotannon yleiset periaatteet.

Moskovan alueen putken syvyys nauhan kantorakenteeseen riippuen pakastuksen syvyydestä

Maaperän kehittäminen

Manuaaliset ja mekaaniset kaivannonvalmistusmenetelmät

Menetelmät voivat vaihdella merkittävästi. Kehitystä voidaan tehdä useilla tavoilla: manuaalisesti käyttämällä tekniikkaa. Se riippuu kirjanmerkin syvyydestä ja kehittäjän mahdollisuudesta.

SNIP: n normien mukaan asuinkiinteistöjen vähimmäisvälilehti on 1200 mm. Tämä on korkeimman jäätymisen taso keskimmäisessä kaistassa.

Jäätymisen erilaisilla parametreilla, käyttöolosuhteilla, kerrosten määrällä, myös syvyyden asettaminen ja maahan tunkeutuminen muuttuu.

Nauhatyyppejä on kahta tyyppiä, matalasti upotettu ja upotettu näkymä. Kaivannot ovat samanlaisia, mutta syvyys ja menetelmä ovat erilaiset.

Maaperän tiivistys

Kapea puristuskone maaperän tiivistämiseen kaivannossa

Mitä syvennyksen pohjassa olevaan tyynytiivisteeseen voidaan tehdä, tämä työ voidaan tehdä manuaalisesti tampingin avulla. Mutta olisi parempi valita mekaaninen menetelmä.

Vibrotamper tai painaa 140 kg. sopiva, maaperän tiheys, jonka kerroin 1,65-1,75 saavutetaan kaivannon pohjalla kulkevien kulkumäärien mukaan.

Pohja kulkee vähintään 8 kertaa. Jos tamping on helpompaa, lisää kulkua on tehtävä. Kaatopaikka voidaan kaataa tiivisteenä.

Vinkki: Maaperän tyypin ja sen tiivistämismenetelmien tarkkaa määrittämistä varten pyydä erikoistuneita asiantuntijoita. Muuten on todennäköistä, että virheet maaperän kehityksessä ja tiivistymisessä kaivannossa ovat.

Aluksi laskemme itsenäisesti jäädytysasteen kaavan mukaisesti:

Jos D1 on syvyysarvo, jota tarvitsemme, ja D0 on kerroin, joka ilmoitetaan maatyypillä.

Sen raja-arvot vaihtelevat pelloista ja erilaisista savuista 0,23 karkeaan kalliolle 0,34.

M: n arvon mukaan ymmärtää halutussa ilmastovyöhykkeessä määritetyn keskimääräisen kuukausilämpötilan.

Ota indikaattori 20 celsiusasteesta, kuten näet helposti.

Laitteen tyyny ja syvyys

Tyyny nauhan alla

Tyypillisesti käytetään murskattua kiviosaa 10-20 levittämällä kerros vähintään 10 cm, mikä antaa paineen jakautumisen tasaisesti koko pinnalle.

Haudattu kellari teknologialla vuodevaatteet on pieni ero, sora on ripotella hiekkaa aikana tamping.

Heikossa hehkuvassa maaperässä pehmuste on jäätymisen alapuolella. Ei syvennetty perusta hinnan suhteen muille voittaa.

Työn johtaminen ohjaa SNiP 2.02.01 - 83: ssä määriteltyjä standardeja, joten voit päästä eroon tarpeettomista ongelmista. Lannan tasoa on parempi seurata.

syvyys

Yksikerroksisen tiilitalon tavanomaisen perustan optimaalinen syvyys on 60-80 cm, pohjan tukialustan leveys 40 mm. Maaperän kallistamiseksi on syytä lisätä kaivon syvyyttä 30%: lla. Vaikka eri indikaattoreiden perusteella syvyys voi vaihdella.

Luonnollisesti kellari pystytettynä epävakaalle maaperälle on kallista rakentaa useista syistä. Ensinnäkin on tarpeen tehdä laskelmia maaperän sivuttaispaineelle. Toiseksi, kaada lujitettua rakennetta.

Varsinaiset hitaat maaperäiset vedet vaikuttavat kaivannon syvyyteen ja vaativat vedenpoistoa.

Tällaisissa maissa oleva tyyny kaadetaan vain hiekasta, ja kaivannot kaivetaan hieman laajemmalle. Lisäämällä kaivannon pohjan pinta-alaa.

Betoni ja vahvistaminen

Muotti on valmis betonointiin valmiilla vahvistuksilla

Mitä suurempi syvyys, sitä enemmän konkreettisia tarvitset. Vähennä määrää, jota voit käyttää botovaniyan menetelmää. Keskikokoinen graniittikivi sopii mainiosti tällaisiin tarkoituksiin.

Kun pohjaan syvennetään 2 metriä, puolet voidaan tehdä tällä tavalla, toinen on parempi vahvistaa ja täyttää puhtaalla betonilla. Ei-haudattu kellarimalli on vahvistettu epäonnistumatta.

Säätiön vähimmäispaksuus (ei-haudattu) ei saisi olla ohuempi kuin 40-50 cm. Muussa tapauksessa pohjalla on mahdollisuus siirtää pohja talvella talvella. Säätiön optimaalinen paksuus vaihtelee paitsi maaperän karsimisesta.

Huomautus: Betoni on helppo valmistaa itsenäisesti. Sementtilajin M-400 vähimmäismäärä on 1 metrin kuutio 200-210 kg. Kauhojen laskenta on seuraava: 4 kaivoa, 2 kauhoa hiekkaa ja yksi ämpärillinen sementti, vesi.

Vahvistettu runko, jota käytetään vahvistamaan laitetta maaperässä, joka on kerätty vain neulontankaiden avulla. Hitsauskokoonpanoa ei voida hyväksyä. Saumat voivat ruostua ajallaan, kantavuus heikkenee.

Modernit materiaalit

Geotekstiilien säätiö

Haudatut tai hieman haudatut perustyypit edellyttävät lisätoimenpiteitä kuormituksen jakamiseksi. Geologisten tekstiilien käyttö tässä on perusteltua sekä hinnan että materiaalin laadun suhteen.

Jatkuvan monofilamenttikudonnan avulla valmistajat tekevät erinomaisia ​​geotekstiilejä. Kun se asetetaan pohjan pohjalle tukipohjan alla, lisää rakennusvastuksen prosenttiosuutta. Huonosti maaperän pohjalla sen käyttö on perusteltua.

Vedenpitävä kapillaarityyppi, paksun dynaamisen muovin rulla, jossa urat, auttaa kosteuden poistamiseksi pohjasta. Ilman kosteuden kulkua ja kapillaarien keräämistä urissa, tällaisella vedeneristämisellä on kaikki edut järjestelyssä.

Ja säätiön taso (syvyys) voi olla mikä tahansa. Bimetallisen vahvikkeen käyttö vahvikkeessa oli perusteltua. Materiaali, joka ei ruostu, jolloin sitä voidaan käyttää eri syvyyksissä.

Riittämätön hautaaminen johtaa ansioihin, mutta tämä voidaan korjata. Asentaminen paalun kaivannon pohjalle voi vahvistaa niiden rakennetta, betonin yläpuolella olevaa laituria. Samanaikaisesti on helppo laskea nauhalevyn syvyys, joten rakennuksen paino on otettava huomioon kaikessa viimeistelyssä.

Kirja "Matala nauhasisäätiö" Sivu 19

sivu 19

Syvyyden asettaminen nauhalevystä
Määritettäessä nauhalevyn syvyyttä on pidettävä mielessä seuraavat perusteet:

 • Pohjaa on tuettava maahan riittävällä kantavuudella.
 • Savi-maaperässä säätiö tulee leikata kerrosten läpi, joissa maaperän kausiluonteisuus on mahdollista kosteuden säätelyn (kasvillisuuden, pensaiden, puiden) vaikutusten vuoksi.
 • Pohjan on leikattava kerrosten läpi, jolloin maaperän liikkuminen jäädyttämisen aikana on mahdollista.
 • Perusta on tuettava maaperällä, jonka kantavuus ei muutu, kun vesi on kyllästynyt.
 • Säätiön syvyyden kasvaessa säätiö pystyy kuljettamaan raskaita kuormia.

Edellä mainittujen olosuhteiden huomioon ottamisesta riippuen perustan järkevää syvyyttä valitaan eri vaihtoehtojen teknisen ja taloudellisen vertailun perusteella. Vaadittavan suuren syvyyden asettaminen säätöön voi olla halvempaa käyttää eri tyyppistä perustusta: monoliittisen raudoitetun betonilaatan kasa, paalupallo tai pinnan perustus. Taloudellisesti toteuttamiskelpoinen syvyys, jonka ansiosta nauhan jalusta on Englannin suositusten mukaan 2,5 metriä.
Matala-nauhalevyn vähimmäissyvyys määräytyy maaperän jäädytyksen syvyydestä, maaperän kallistumisasteesta ja pohjaveden korkeudesta. Mitä enemmän pohjaveden ja mitä lähempänä se on pinta (tason suunnitelma), sitä suurempi syvyys maaperän jäädyttämisen, vahvempi turvotus voima perustuksen heikosti syvennetty pohja ja puoli tangentiaalisesti. Nämä voimat työntävät hieman syvemmän pohjan pinnalle ja puristavat perustan. Näiden voimien vaikutuksen lieventämiseksi nauhalevy on syvennettävä. Lisäksi tunkeutumisen routiminen voimat voivat vaikuttaa maahan eristys, korvattu kokonaan tai osittain maaperän ja sen tiivistyminen, kuivatus ja kuivatuksen.
Tehdyn nauhan pohjan syvyys hieman alle syvyys kausiluonteista jäädyttäminen maaperän aikana on mahdollista "erityinen lämpöä ja vesirakennustyöt ilman jäädyttäminen maaperän" [2.29 kohdassa on leikata 2.02.01-83, kohta 12.2.5 SP 50-101-2004].Vterritorialnyh rakentamismääräykset TSN MF -97 Moskovan alue osoittaa, että suunnittelu- ja laite melkozaglublennyh perustukset matalien rakennusten suositeltu "käyttöä lämmittimien, pinottu alle sokea alue" pakolliset suojelun vedeneristys.
Mukaan Britannian rakentamismääräysten minimi syvyys melkozaglublennogo jatkuvan nopeille kaikenlaisten maaperän (paitsi kallio ja savi) on yhtä suuri kuin 45 cm BR 2010, A1 / 2, 2E4]. Kotimaisten standardien mukaan [par. 2,30 SNP 2.02.01-83] minimisyvyyden nauhan perusta on 50 cm. Rocky maanpinnalla, kun fyysinen mahdottomuus levinneisyys, nauhan alustakerroksen voidaan järjestää suoraan pinnalle ilman tunkeutuminen. Alhaisen kaistaleen pohjamassan syvyys savi (ja muut kallistuvat) maaperät mukaan British standardit on 75 cm (optimaalinen syvyys on 90-100 cm).

Pohjan syvyys

Matalan nauhan pohjan syvyys

Säätiö on vankka rakentamisen perusta, joka sijaitsee maan alla ja ottaa myös rakennuksen maapohjan kuorman. Suosituin kaistaleet, jonka syvyys riippuu pohjavedestä ja niiden esiintymisestä, maaperän liikkuvuudesta.

Matala nauhasisäätiö

Muodostettu suljetulla silmukalla, jossa on vahvistettu betoni. Asettelu tapahtuu kaivannossa rakenteen ääriviivaa pitkin, joka kulkee jokaisen ulkoseinän alle. Rakenne saa hyvän jäykkyyden ja lujuuden. Se sopii monoliittisen sekä puurakennuksen rakentamiseen talon tai asuinrakennuksen betoni- ja tiiliseinien alle.

Talon matala perustus on budjetin ja helppokäyttöisin vaihtoehto kuin kallis syvä, jossa maan hautaamisen syvyys ylittää sallitut standardit. Se on kiinteä betoniliuska, joka sijaitsee selkeästi rakennuksen tukirakenteen alla, ottaa talon vastaanottaman kuorman uudelleen jaetuksi maaperälle eikä luoda sen tiivistymisen vaikutusta.

Paras vaihtoehto nauhan perustukselle talon alla on:

 • epäselvää tai istumatonta homogeenista maaperää;
 • matala pohjavesi syvyys;
 • kaukana suurista puista;
 • talon pohjavesi, johon talo on rakennettu.

Paikoissa, joissa maaperä on heikko, kallistuvat, käyttävät kasaan nähden pohjaa. Sen tärkein ominaisuus on se, että rakennusta tuetaan pohjaan pitkin kehää ja tarttuu maaperään paalujen avulla, jotka syvennetään alle jäätymisaste.

Laskelmien tärkeimmät arvot, kaistaleen asettamisen syvyys ja sen asettelut keskittyvät talon kuljettamaan kuormaan, maaperän ominaisuuksiin ja ilmastollisiin ominaisuuksiin. Alustava, voit tehdä maaperän geoteknisen tutkimuksen laskentamenetelmän helpottamiseksi.

Kuinka laskea syvyys

Kirjanmerkki tehdään pienempään syvyyteen kuin maaperän jäädytys. Valmisteluvaiheen aikana luodaan säätiö, jonka syvyys lasketaan.

Nauhalevyn asettamisen syvyyden laskeminen suoritetaan ottaen huomioon:

 • tiheys maa-kiviä;

 • maaperän jäädytysnopeudet;
 • suunnitellun rakennuksen koko ja paino;
 • pohjaveden syvyys.
 • Näiden parametrien tuntemus mahdollistaa pätevän rakentamisen ja rakenteen hyvän kulumiskestävyyden.

  Maalajien tiheys

  Maaperän koostumuksen ominaisuudet vaikuttavat paitsi pohjan, myös koko rakennuksen vakauteen ja luotettavuuteen:

  • homogeenisten ja tiheiden maarajojen koko on 45 cm;
  • jos maa on siirrettävissä, se koostuu savikerroksista, on mahdollista tulvata 70 cm;
  • liiallinen pehmeä, kuohuva maaperän koostumus syvennetään kiinteän kerroksen kerroksille, joiden suurin sallittu syvyys on 2,5 m.

  Maaperän jäädyttäminen

  Jäätymisen syvyys vaikuttaa nauhalevyn syvyyteen laskuhetkellä. Sitä syventää määrä, joka vastaa puolta maaperän jäädyttämisestä.

  pohjaveden

  Kun niiden taso on paljon alhaisempi kuin maa jäädyttää, syvyys sijoittaa kaistalepohjan rakennuksen alle ei riipu siitä. Jos vedet kulkevat maaperän jäädytyksen yläpuolelle, suositellaan syventymistä, joka on suhteessa pakastuksen arvoon.

  Rakennuksen mitat

  Suunnitellun rakennuksen paino vaikuttaa maahan maahan haudutetun pohjaosan korkeuteen. Maaperän mahdollinen kuormitus on laskettava. Tätä varten tarvitset:

  • laske talon ja säätiön massa;
  • laske alustan pinta-ala;
  • paino jaetaan pinta-arvolla.

  Mittauksen aikana otetaan huomioon kaikki rakennuksen osat huonekalujen ohella. Ottakaa huomioon sääolosuhteiden aiheuttama kuorma - tuuli tai lumi. Seuraavaksi sinun on selvitettävä, ovatko indikaattorit normaaleja talon maaperän kantokykyä varten, mikä on suunniteltu tässä paikassa. Jos poikkeamista normista on mahdollista, voit laajentaa pohjan rajoja, jolloin se voi kestää suuria kuormituksia.

  Laskennan asiakirjaperuste

  Matala nauha-pohjan syvyys lasketaan määrittämällä maaperän pääominaisuudet rakennustarkoituksiin. Samalla karttojen avulla pohjaveden syvyys ja alueen jäädyttäminen lasketaan. Kyselyt tarjoavat mahdollisuuden tehdä alustavia laskelmia ja selvittää kestävyyden testi kuormituksen suhteen.

  Laskelmat suoritetaan ottaen huomioon SNiP II-15-74, joka säätelee Moskovan alueella ja muilla Venäjän federaation alueilla sijaitsevan säätiön syvyyden vaatimuksia. Sääntelykehystä käytetään rakennuksen kehyksen laskemiseen ja muihin prosessin vaatimuksiin. Tutkimukset suoritetaan käyttämällä viitekirjoja, joilla on toleranssit ja kertoimet. Näiden perusteella koottiin graafisia ja taulukkotietoja.

  Kaikki arvot annetaan lyhennetyssä muodossa, jotta esitystapa olisi helppoa ja kompakti. Hankkeen kehittämisen aikana ovat tärkeitä indikaattoreita, kuten jäätymisen taso ja maaperä. Voit tehdä laskelmia pätevien asiantuntijoiden avulla, mutta tämä vaatii paljon rahaa. Budjetti-vaihtoehto - online-laskimet tai erityisohjelmat, jotka löytyvät rakennusportaaleista.

  standardit

  Kun maaperän vedet ovat lähellä pintaa ja maa jäädytyy syvälle, sen liike aktivoituu. Voima toimii nauhan pohjalta kaikilla puolilla, tarttuu pohjaan, sivuihin ja tangentteihin. Pohjan siirtyminen pinnalle ja sen puristus alkaa.

  Vyölenkkialustan syvyys voi poiketa vakiintuneista normeista useissa tapauksissa:

  1. Kun hiekassa on tukea, mutta ei ole maaliikettä.
  2. Jos joukko toimenpiteitä maaperän jäädyttämisen estämiseksi.

  Tällaisiin toimenpiteisiin kuuluu maaperän vaakasuora eriste, nauhan tukien eristys pystytasossa. Normatiiviset vertailuarvot ovat alla annettuja taulukon arvoja.

  SNiP II-15-74: n mukaisen talon rakentamisen nauhalevyn pienin syvyys:

  Syvyyden asettaminen stripstationin perustalle Moskovan alueella

  Säätiön tulevaisuuden suunnittelussa on erittäin tärkeää tehdä oikeat laskelmat mukaan lukien asennuksen syvyyden. Tämä tekijä riippuu useista indikaattoreista, mukaan lukien kohteen alueellinen sijainti. Tietoja siitä, mitä syvyys on asetettava nauhalevylle, mitä pitäisi ottaa huomioon määritettäessä sitä ja miten valita optimaalinen ratkaisu ja kertoa teille tämä materiaali.

  Maaperän tiheys ja sen ominaisuudet

  Moskovan alueen maantiheydellä voi olla hyvin erilainen merkitys. Jos maaperälle on ominaista riittävän suuri tiheys ja yhtenäisyys, syvyys on melko mahdollista valita noin 0,5 m: n tasolle. Tämä ryhmä sisältää kivirakenteisen maaperän, jossa on runsaasti rusteseoksia, kuten hiekkaa, soraa ja savea, maaperää jossa hiekkapohja ja vähäiset jäätymisnopeudet.

  Jos puhutaan maaperästä, niin pohjan syvyyden tulisi olla noin 0,7 m.

  Tilanne, jossa sivustolla hallitaan heikkoa maata, jolla on korkea liikkuvuus, sinun täytyy työskennellä eniten - työntöjen syvyys voi nousta 2,5 metriin, mikä on suurin sallittu arvo englanninkielisten suositusten mukaan.

  Jäätymissyvyys

  Suhteellisen vakaa asema on, että pohjan säätämisen syvyyden on ylitettävä maaperän jäädyttämisen taso. Kuitenkin mikä tahansa muotoilu, varsinkin kehysrakenteen osalta, tuntuu edelleen epävakaalta, joka johtuu pakkasnopeudesta - maaperästä, vaikka se ei aiheuta paineita pohjaan, mutta samalla on erittäin aktiivinen vaikuttamaan levitetyn nauhan seinämiin. Juuri tästä syystä käytännössä on usein käytössään käytäntö, jonka mukaan nauha asetetaan puoleen korkeudesta, johon se jäätyy.

  On vain tärkeää ottaa huomioon, että etäisyys maaperästä ja pohjasta on noin 0,5-0,6 m. Voimakkuuden vaikutusta voidaan myös vähentää antamalla puolisuunnikkaan muotoilua muottiin, käyttämällä nauhan suojaverkkoa, asentamalla viemärijärjestelmät ja aktivoimalla sinus-täyttöä irtoamattomilla ominaisuudet.

  Säädettävä jäädytyssyvyys

  Jauhot ja liituhiekka

  Sands ovat suuria, keskikokoisia

  Välilehti. Normaali jäätymissyvyys metreinä.

  Pohjavesi ja muut tekijät

  Edellyttäen, että vesi virtaa maan jäädytystason alapuolella, nauha voidaan sijoittaa viittaamatta tähän ilmaisimeen. Jos tilanne on päinvastainen, pinoaminen suoritetaan jäädytyksen tasolla. On tärkeää unohtaa rakennettavan rakenteen luokka, sen kestävyys, rakenteen ja maaston paino.

  On syytä muistaa viestinnän - ne on suositeltavaa asentaa pohjan pohjalle. Jos se ei ole taloa, joka on rakennettu, mutta sen laajentaminen, säätiö asetetaan hieman korkeammalle ja aina hiekkavyöhykkeelle - myöhempi luonnos palauttaa kaiken vaaditulle tasolle.

  Syvän kaistaleen asettaminen

  Riippuen upotuksen asteesta maahan kaikki teippityypit perustuvat:

  • Syvä tunkeutuminen;
  • Pienempi syventäminen.

  Ensimmäisessä tapauksessa muninta on merkityksellinen Moskovan alueen maissa, jotka ovat alttiita pakkaselle. Tällaisella konfiguraatiolla saavutetaan vaadittu suojaustaso pystysuorasta kuormituksesta, jolla on korkein tuhoisaa vaikutusta pohjaan. Ei olisi tarpeetonta, että tällainen säätiö olisi heikkoa pintamaata.

  Rakennukset ja rakenteet, jotka on pystytetty syvällä nauhan pohjalla, voidaan valmistaa vaahtobetonista, tiilestä, puupalkista ja useista kerroksista aina 3 kerrokseen asti. Tukipohjan vuoraussyvyys on 30-35 cm pienempi kuin maaperän jäädyttämisen merkki ja se on noin 1,5-1,8 m. Asettaminen vähintään 2 m: n syvyyteen on epäkäytännöllistä taloudellisesta asemasta - tässä tilanteessa on kannattavampaa rakentaa pohja betonipapeilta tai teräspinoilta..

  Laying matala säätiö

  Matala-syvyystyyppisten teippityyppien asettaminen on merkityksellistä niille maille, jotka eivät kärsi syöksymisestä, kun taas suurin sallittu kuorma määrää rakennuksen kerrosten lukumäärän enintään 2 kerrosta.

  Tukipohjan sijainnin syvyys vaihtelee 70-80 cm: n välillä (pääkaupunkiseudulle) eikä se riipu maaperän jäädyttämisen syvyydestä. Ei ole suositeltavaa järjestää sitä märkä- tai turvealueilla, keinotekoisesti muodostetuilla pengerryillä, kosteikoilla ja maaperällä, joka on muuttunut horisontaalisesti.

  On myös syytä kiinnittää huomiota siihen, että kun rakennustarpeita rakennetaan kiinteälle, mukaan lukien kallioinen maa, jota ei usein löydetä Moskovan alueelta, pohja muuttuu haudattuna ja sijaitsee suoraan maaperän pinnalla ilman vähiten syventymistä.

  Perusrakentaminen

  Annamme myös lyhyen asennustekniikan nauhatyön, joka tarjoaa tällaisen toimeksiannon:

  • Maaperän tasoittaminen ja paikan valmistelu;
  • Merkintä- ja maansiirtotyöt - kaivaminen;
  • Geotekstiilien asettaminen kaivannon pohjalle marginaalilla tyynyn paksuuden alle;
  • Hiekkasäkkien täyttäminen ja täyttö;
  • Muottien ja rakenteiden vahvistaminen;
  • Betonin konkreettinen liuos - jatkuva, yhdellä kertaa;
  • Muottien poisto ja pystysuora vedeneristys;
  • Synusien täyttö - hiekalla tai savella tilanteesta ja tarpeista riippuen.

  Kuten näette, Moskovan alueelle on mahdollista järjestää nauhatulokset ilman erityisiä ongelmia. Sen syvyys on erilainen jokaiselle tilanteelle - kaikki ei riipu pelkästään lämpötilasta ja huurteen tunkeutumisesta vaan myös maaperätyypistä, rakennettavan rakenteen ominaisuuksista ja niihin siirrettävistä kuormista.

  Kuinka syvä kaivaa talon perusta Moskovan alueella

  Säätiön tulevaisuuden suunnittelussa on erittäin tärkeää tehdä oikeat laskelmat mukaan lukien asennuksen syvyyden. Tämä tekijä riippuu useista indikaattoreista, mukaan lukien kohteen alueellinen sijainti. Tietoja siitä, mitä syvyys on asetettava nauhalevylle, mitä pitäisi ottaa huomioon määritettäessä sitä ja miten valita optimaalinen ratkaisu ja kertoa teille tämä materiaali.

  Maaperän tiheys ja sen ominaisuudet

  Moskovan alueen maantiheydellä voi olla hyvin erilainen merkitys. Jos maaperälle on ominaista riittävän suuri tiheys ja yhtenäisyys, syvyys on melko mahdollista valita noin 0,5 m: n tasolle. Tämä ryhmä sisältää kivirakenteisen maaperän, jossa on runsaasti rusteseoksia, kuten hiekkaa, soraa ja savea, maaperää jossa hiekkapohja ja vähäiset jäätymisnopeudet.

  Jos puhutaan maaperästä, niin pohjan syvyyden tulisi olla noin 0,7 m.

  Tilanne, jossa sivustolla hallitaan heikkoa maata, jolla on korkea liikkuvuus, sinun täytyy työskennellä eniten - työntöjen syvyys voi nousta 2,5 metriin, mikä on suurin sallittu arvo englanninkielisten suositusten mukaan.

  Jäätymissyvyys

  Suhteellisen vakaa asema on, että pohjan säätämisen syvyyden on ylitettävä maaperän jäädyttämisen taso. Kuitenkin mikä tahansa muotoilu, varsinkin kehysrakenteen osalta, tuntuu edelleen epävakaalta, joka johtuu pakkasnopeudesta - maaperästä, vaikka se ei aiheuta paineita pohjaan, mutta samalla on erittäin aktiivinen vaikuttamaan levitetyn nauhan seinämiin. Juuri tästä syystä käytännössä on usein käytössään käytäntö, jonka mukaan nauha asetetaan puoleen korkeudesta, johon se jäätyy.

  On vain tärkeää ottaa huomioon, että etäisyys maaperästä ja pohjasta on noin 0,5-0,6 m. Voimakkuuden vaikutusta voidaan myös vähentää antamalla puolisuunnikkaan muotoilua muottiin, käyttämällä nauhan suojaverkkoa, asentamalla viemärijärjestelmät ja aktivoimalla sinus-täyttöä irtoamattomilla ominaisuudet.

  Säädettävä jäädytyssyvyys

  Jauhot ja liituhiekka

  Sands ovat suuria, keskikokoisia

  Välilehti. Normaali jäätymissyvyys metreinä.

  Pohjavesi ja muut tekijät

  Edellyttäen, että vesi virtaa maan jäädytystason alapuolella, nauha voidaan sijoittaa viittaamatta tähän ilmaisimeen. Jos tilanne on päinvastainen, pinoaminen suoritetaan jäädytyksen tasolla. On tärkeää unohtaa rakennettavan rakenteen luokka, sen kestävyys, rakenteen ja maaston paino.

  On syytä muistaa viestinnän - ne on suositeltavaa asentaa pohjan pohjalle. Jos se ei ole taloa, joka on rakennettu, mutta sen laajentaminen, säätiö asetetaan hieman korkeammalle ja aina hiekkavyöhykkeelle - myöhempi luonnos palauttaa kaiken vaaditulle tasolle.

  Syvän kaistaleen asettaminen

  Riippuen upotuksen asteesta maahan kaikki teippityypit perustuvat:

  • Syvä tunkeutuminen;
  • Pienempi syventäminen.

  Ensimmäisessä tapauksessa muninta on merkityksellinen Moskovan alueen maissa, jotka ovat alttiita pakkaselle. Tällaisella konfiguraatiolla saavutetaan vaadittu suojaustaso pystysuorasta kuormituksesta, jolla on korkein tuhoisaa vaikutusta pohjaan. Ei olisi tarpeetonta, että tällainen säätiö olisi heikkoa pintamaata.

  Rakennukset ja rakenteet, jotka on pystytetty syvällä nauhan pohjalla, voidaan valmistaa vaahtobetonista, tiilestä, puupalkista ja useista kerroksista aina 3 kerrokseen asti. Tukipohjan vuoraussyvyys on 30-35 cm pienempi kuin maaperän jäädyttämisen merkki ja se on noin 1,5-1,8 m. Asettaminen vähintään 2 m: n syvyyteen on epäkäytännöllistä taloudellisesta asemasta - tässä tilanteessa on kannattavampaa rakentaa pohja betonipapeilta tai teräspinoilta..

  Laying matala säätiö

  Matala-syvyystyyppisten teippityyppien asettaminen on merkityksellistä niille maille, jotka eivät kärsi syöksymisestä, kun taas suurin sallittu kuorma määrää rakennuksen kerrosten lukumäärän enintään 2 kerrosta.

  Tukipohjan sijainnin syvyys vaihtelee 70-80 cm: n välillä (pääkaupunkiseudulle) eikä se riipu maaperän jäädyttämisen syvyydestä. Ei ole suositeltavaa järjestää sitä märkä- tai turvealueilla, keinotekoisesti muodostetuilla pengerryillä, kosteikoilla ja maaperällä, joka on muuttunut horisontaalisesti.

  On myös syytä kiinnittää huomiota siihen, että kun rakennustarpeita rakennetaan kiinteälle, mukaan lukien kallioinen maa, jota ei usein löydetä Moskovan alueelta, pohja muuttuu haudattuna ja sijaitsee suoraan maaperän pinnalla ilman vähiten syventymistä.

  Perusrakentaminen

  Annamme myös lyhyen asennustekniikan nauhatyön, joka tarjoaa tällaisen toimeksiannon:

  • Maaperän tasoittaminen ja paikan valmistelu;
  • Merkintä- ja maansiirtotyöt - kaivaminen;
  • Geotekstiilien asettaminen kaivannon pohjalle marginaalilla tyynyn paksuuden alle;
  • Hiekkasäkkien täyttäminen ja täyttö;
  • Muottien ja rakenteiden vahvistaminen;
  • Betonin konkreettinen liuos - jatkuva, yhdellä kertaa;
  • Muottien poisto ja pystysuora vedeneristys;
  • Synusien täyttö - hiekalla tai savella tilanteesta ja tarpeista riippuen.

  Kuten näette, Moskovan alueelle on mahdollista järjestää nauhatulokset ilman erityisiä ongelmia. Sen syvyys on erilainen jokaiselle tilanteelle - kaikki ei riipu pelkästään lämpötilasta ja huurteen tunkeutumisesta vaan myös maaperätyypistä, rakennettavan rakenteen ominaisuuksista ja niihin siirrettävistä kuormista.

  Matala- rakentamisessa käytetään useimmin nauhalevitystä. Sopivan muotoilun ansiosta se kestää raskaita kuormia yksikerroksisista ja kaksikerroksisista kivirakenteista, eikä pelkää korkeuden muutoksia eikä maakerrosten siirtymisiä vuodenaikoina. Kehittäjille on tärkeää määrittää syvyys kaivamaan kaivaa säätiölle.

  Mikä on pohjan perusta syvyys?

  Pohjan lujuus määräytyy ensisijaisesti suunnittelun piirteistä, mitoista ja tärkeästä ominaispiirustuksesta, kuten hautaamisen syvyydestä (GB). Se edustaa rajaa pohjan pohjalta nollatasolle. Säätiön luotettavuus ja kestävyys riippuvat GB: n valinnasta ottaen huomioon kaikki tekijät.

  Kun olet saanut tyypillisen projektin, kehittäjän on mukautettava uusi säätiö erityisiin olosuhteisiin. Tämän seurauksena sen uusi muoto voi olla erilainen kuin alkuperäinen.

  Mitä tietoja tarvitaan syvyyden määrittämiseen?

  Voit suunnitella säätiön vain, jos sinulla on kaikki tarvittavat lähdetiedot. Tämän ansiosta voit laskea sen suunnittelun ja lisätä 30% lisävoimaa. Tietojen keräämiseksi sinun on tehtävä teknisiä ja geologisia tutkimuksia.

  Oikealla mallilla säätiö kestää raskaita kuormia yksikerroksisista ja kaksikerroksisista kivirakenteista, eikä pelkää korkeuden muutoksia eikä maakerrosten siirtymisiä vuodenaikoina.

  Tätä tarkoitusta varten rakennetaan 3 kaivoa, joiden syvyys on 8 m ja joskus enemmän. Näytteet otetaan eri tasoilla ja määritetään, millaista maaperää täällä on, ja laboratoriotutkimuksen jälkeen tehdään päätelmä ominaisuuksista, joissa tärkeimmät ovat pohjaveden kapasiteetti, tiheys, tyyppi ja taso.

  Maaperä on seuraava laji.

  1. Kivinen maa Se ei kutistu, se ei jäätyy ja sillä on suurin kantavuus. Pienin syvyys on 50 cm.
  2. Hiekkaa. Hiukkaskokoot ovat 0,1 - 2 mm. Se kutistuu kuormituksen alla, mutta sen jälkeen se ei muutu eikä kerry vettä, mikä vaikuttaa negatiivisesti kantavuuteen. Suurin hiekka, sitä vähemmän GZ. Se on 0,4 - 0,7 m.
  3. Savea. Maaperä pitkään aikaansaa kuormituksen, ja sillä on haitallinen ominaisuus. Se aiheuttaa muutoksia maaperän tilavuudessa sen jäätymisen aikana riippuen vesipitoisuudesta. Pohjan pitäisi olla ainoa jäätymisnopeuden alapuolella (GP). Savi ei kuitenkaan paina häntä alhaalta. Mutta maa toimii myös tangentiaalisesti perustan sivupinnalle ylöspäin. Jotta tämä ei pääse syntymään, tausta on täytettävä siveltimellä, joka ei ole hankaavaa maata, useimmiten hiekalla ja rauniolla.

  Geologisten tutkimusten tekeminen ja millainen maa on paikan päällä, sinun on käytettävä rahaa. Rakentaessasi pienen talon, voit tarkastella naapurimaiden vastaavia rakennuksia ja tutustua niiden perustusten ja ominaisuuksien GB-muotoon. Jos käyttötarkoitukseen käytetään puulattian käyttämistä vaahtobetoniä yhden kerroksen talon rakentamiseksi, voit turvallisesti tehdä samankaltaisia ​​perustuksia kuin naapurimaiden puiset.

  Jotta saataisiin perusta syvälle pohjalle, sinun täytyy kaivaa syvä kaivanto, mikä on aikaa vievä prosessi.

  Raskasta yhden tai kaksikerroksisen talon, jossa on tiiliseinät ja betonilattiat, tarvitaan maaperän luonteen huolellista tutkimista. Parasta neuvoja GZ: n valinnasta voi antaa rakentajille, jotka työskentelevät jatkuvasti lähialueilla. He ovat kiinnostuneita vastaanottamaan tilauksia ja kertovat mielellään kaikista maaperän ominaisuuksista ja siitä, miten rakennetaan säätiö.

  Laitospohjan ominaisuudet on perusteltava teknisistä ja taloudellisista näkökohdista. Ei ole järkevää tehdä runko-osaa kehysrakennukselle, ellei aiot olla maanalainen autotalli tai kellari. Mutta kaikki riippuu edullisista rakennusmateriaaleista.

  Käytettyjen lohkojen FBS: n nauhan perustaminen suurella GZ: lla voi olla varsin järkevä ratkaisu. Tulevaisuudessa talo voidaan valmistaa kahteen tarinaan ilman, että perusta ei kestä sitä. Jotta saataisiin perusta syvälle pohjalle, sinun täytyy kaivaa syvä kaivanto, mikä on aikaa vievä prosessi.

  Pohjaveden pinnan vaikutus (GWL)

  GWL: n tulisi olla vähintään puolet metrin alapäästä. Tämä arvo voi jatkuvasti muuttua ja varastossa ei ole haittaa. Jos pohja on sijoitettava lähelle pohjavettä, on ehdottomasti haettava kaatopaikkoja pumppaamalla vettä kaivoista. Kun rakennat yhden tarinan tai kaksikerroksisen talon, tällaista järjestelmää ei tarvita korkeiden elinkustannusten takia.

  Säätiön luotettavuus ja kestävyys riippuvat säätiön syvyyden valinnasta ottaen huomioon kaikki tekijät.

  Syvyysvalinta

  Talossa, jossa on kellari, nauhan perustuksen on oltava 40 cm alempi kuin alemman kerroksen taso. Tehokas perusta soveltuu raskasta kaksikerroksista rakennusta varten. Samanaikaisesti on otettava huomioon GWL ja GP siten, että roiskeileva voima ei toimi alustalla.

  Minkä tahansa pohjan alla on välttämätöntä tehdä karkean hiekan tai sen seoksen tyhjennyslevy, jonka paksuus on 20 cm, pakollisella tampingilla. Se auttaa tasoittamaan talon kuormitusta.

  Perushihnan leveys lasketaan todellisesta kuormituksesta riippuen. Käytännöllisesti katsoen kehittäjät haluavat tehdä kaikki raudoitetun betonin perustukset.

  Ominaisuudet matala nauha säätiö

  Matala-säätiö on useimmiten pystytetty, koska materiaalien kustannukset ovat alhaisimmat ja kaivamekanismit ovat matalia. Minimi GB on noin 40 cm. Se sopii jopa kaksikerroksiselle rakennukselle, jos pienennät maanjäristyksen vaikutusta seuraavilla tavoilla:

  • vaakasuora eristys pohjan alla;
  • pystysuora ulkona eristys;
  • pino-grillage-säätiön käyttö;
  • viemäröinti;
  • ei-krakkaamattomista materiaaleista valmistettujen tyynyjen käyttö;
  • louhinta ja täyttö kestävämmästä materiaalista, kuten rakeistetusta kuonasta.

  Lisäksi perustusta tulisi kaataa vahvikkeella, jotta epätasaisten kuormitusten vaikutus jakautuisi metallikehykseen.

  Taloudellisesti järkevä yläraja GB ei saa ylittää 2,5 m. Tällainen rakenne on luonnollisesti vähintään kaksikerroksinen rakenne.

  johtopäätös

  Kotiprojektia ei saada päätökseen, ellei oteta huomioon maan ominaisuuksia, jäätymisnopeutta ja pohjaveden pitoisuutta. Oikean laskutoimituksen avulla on erittäin hyödyllistä tehdä matala-alusta.

  Päättää aloittaa minkä tahansa huoneen rakentaminen, olkoon se autotalli, talo, navetta - sen pääosa on perusta. Jotta rakenne olisi luotettava ja kestävä, kannattaa kiinnittää riittävästi huomiota tähän asiaan. Mikä syvyys pitäisi olla perusta? Ymmärrämme yksityiskohtaisesti.

  Mistä aloittaa - älykkyys

  Ennen kuin alat ostaa materiaalia säätiölle, sinun on tutustuttava maaperän ominaisuuksiin. Näiden tietojen perusteella syvyys lasketaan. Tallentaminen talon perusteella joka tapauksessa mahdotonta. Jos säätiö on liian räikeä rakentamisen kannalta, seuraukset voivat olla tuhoisat. Ensinnäkin kaikki riippuu maaperästä rakennustyömaalla. Yleensä kerrokset järjestetään tässä järjestyksessä:

  • Kasvimainen maaperä on pimeä, löysä, juurineen, kovakuoriaineen ja matoineen. Tämä kerros on poistettava kokonaan kehän ympäriltä. Se on täysin epävakaata ja vettä liottaa.
  • Peatland - vielä huonompi kuin edellinen kerros. Se on pehmeää ja murentavaa
  • Hiekka on erinomainen tukikohta rakentamiseen. Tämä kerros sopii vähintään puoli metrin täyttöpaksuuteen.
  • Hieno hiekka. Johtimen pohjavesi, joka voi muuttaa rakennetta.
  • Savi - sopii säätöön vain, jos vesipitoisuus on vähäinen.

  Syvä kaivanto perusta

  Määritä veden taso

  Aloita kaivaminen ja maaperän tutkiminen. Aseella lapio, kaivaamme metrin reiän. Siitä, mitä näet siinä ja riippuu säätiön syvyydestä. Jos pohjaan ei ole vettä, se tarkoittaa, että maaperän kosteus on syvä ja olet hyvin onnekas! Jos sora, hiekka ja kivet tulivat esiin, voit tehdä standardiliuskan perustan. Jos kuopassa on vettä, sinun on syytä mennä syvemmälle 1, 5 metriä. Vain tämän jälkeen on mahdollista valita talon perustilatyyppi. Siinä tulisi ottaa huomioon alueen ilmasto, voimakkuus, mutta mikä tärkeintä - pohjaveden taso.

  Kun olet käsitellyt maaperää, sinun on valittava perustan tyyppi. Niitä ei ole niin paljon, joten valintaan ei ole ongelmia.

  Pylvästä valmistettu raudoitettu betonityyppi - käytetään korkeissa vesimäärissä suolla alueilla. Ensimmäinen vaihe on syvä kuoppa pystysuorilla seinillä, 1,2-1,5 metriä. On melko vaikea kaivaa, voit pyytää apua raskailta koneilta. Mutta jos ei ole kiire ja ylimääräinen raha, voit kaivaa sen itse. Laakeripylväät kaadetaan luotettavalla raaka-aineella, karkealla hiekalla ja sementillä. Seinät on vahvistettu paksulla langalla.

  Ribbon säätiö - suosituin ja monipuolinen. Kaivettu kaivo on vahvistettu paksuilla levyillä. Vesi kaivosta ennen kaatamista on poistettava. Jos kaltevuus on kalteva, reunus ei saa olla yli 60 cm.

  Sandy - käytetään vain pohjaveden syvällä esiintymisellä. Kaivanto on 70 cm korkea, vähitellen peitetty hiekkakerroksilla. Jokainen kerros tiivistetään ja täytetään vedellä saostukseen. Ylimmäinen kerros, tavallisesti 30-35 cm, peitetään rikkoutuneella tiilellä, kivellä, rauniolla, soraa ja täynnä hiekkaa ja sementtiä.

  Nyt tiedät varmasti - kuinka syvä kaivaa! Voit turvallisesti päästä töihin.

  Työprosessi - vaiheet ja vaiheet

  Ribbonsäätiö soveltuu mihin tahansa rakennustyyppiin. Kaikki työ voidaan tehdä yksin, säästää paljon rahaa. Suljetun silmukan takia rakennuksen paino jakautuu tasaisesti koko kehälle. Työkalujen ja materiaalien joukko on yksinkertainen:

  • Ruletti, taso
  • lapiot
  • Vaneriarkit ja -levyt muottiin
  • Sementti, hiekka, murskattu kivi
  • Lohkot, tiilet
  • kattohuopa

  Aloita miellyttävällä hetkellä - merkintä, se suoritetaan projektin mukaan senttimetrin tarkkuudella. Täytämme tapit mitatuissa kulmissa ja venytämme niiden väliin. Kulmat tulisi kääntyä tiukasti 90 astetta. Nyt voit nähdä kodin koon selvästi.

  1. Kaivamme valitun syvyyden kaivannon. Suurin hedelmällinen kerros maaperä on poistettava kokonaan.
  2. Pohjaan asetetaan kerros hiekkaa. Tasoitamme sen lapioineen ja tapamme sen. On suositeltavaa täyttää hiekkavyöhyke vedellä ja tasata moppi puupalkilla.
  3. Asenna muotti. Vanhojen levyjen ja vanerin avulla tehdään kehäreunus. Voit vahvistaa kiilojen ulko-osaa, ikään kuin kannattaisi sitä voimaa. Korkeus ei saa ylittää maanalaista osaa - tämä on edellytys

  Betonituotanto betonisekoittimella

 • Ratkaisun valmisteluun on parempi saada avustaja ja erityinen betonin sekoituskone. Suurissa kaupungeissa rakennusalan laitteiden vuokraus. Se kulkee nopeammin hänen kanssaan. Mutta jos se ei ole mahdollista, voit käyttää suutinta voimakkaassa porauksessa tai valmistaa ratkaisu manuaalisesti.
 • Seoksen komponentit: sementti, hiekka; rauniot (1: 3: 4).
 • Vaivaa kunnes paksua hapankermaa
 • Vahvistamme munimalla rikki tiilistä, suurta kiveä. Laitoimme kaikki tämän kaivantoon
 • Teemme pohjan vahvistamisen metallilla. Tämä vaatii liitoksia ja erikoisviiraa nipulle. Teemme solun kuopan sisällä, solut ovat noin 40 cm. Jotkut kiinnittävät vahvistetun verkon hitsaamalla, mutta tämä tekee siitä vähemmän joustavan.
 • Nyt voit aloittaa täytön. On parempi tehdä tämä yhden päivän aikana, jotta ei muodostu ilmatilaa kerrosten välillä. Saada siis monoliittinen perusta
 • Maaperän päätyä ennen kaatopaikan kaatamista, aseta kerros vesitiivistykseen kateaineen muodossa tai käytä erityistä työkalua, joka lisätään betoniin. Tämä vaihe on pakollinen, säätö on suojattava muotilta ja kosteudelta.
 • Kaada liuos viimeisen kerroksen päälle.
 • Seuraava vaihe on ohut kerros kuumaa bitumia.
 • Nyt aloitamme muottien näyttämisen. Käytä tasoa pinnan tasoittamiseksi. Jätä molemmille puolille pienet aukot tuuletukseen ja viemäriputkeen.
 • Nyt sinun on odotettava täydellistä kuivausta. Se kestää yhdestä kolmeen viikkoa. Kaikki riippuu säästä. Jos sadetta ei esiinny, joka päivä pohja on ripustettava vedellä. Ja jos päinvastoin sää on liian sateinen - peitä se kalvolla.
 • Tämä yksinkertainen ohje auttaa sinua asettamaan säätiön.

  Piles auttaa - yksinkertainen vaihtoehto

  Jos talo on liian kova, päättynyt kivi tai tiili, voit vahvistaa säätiötä paaluilla. Tämä vaihtoehto sopii myös alueelle, jossa on pohjavesiä tai epätasaista maastoa.

  Käytä erityistä taulukkoa laskea maan jäädyttämisen taso. Se riippuu asuinmaasta. Kuten ensimmäisessä tapauksessa, teemme merkinnät. Vain täällä merkinnät lisätään paaluille itse. Asemoimme ne nurkkiin ja joka 2 metrin välein toisistaan.

  • Aloitamme kaivaa reiän, porat reikiä paaluille.
  • Jokainen kaivo on vahvistettu hiekalla ja soralla.
  • Asenna putken syvennys ja kaada liuos niihin. Se sulautuu alaspäin, laajenee kaivon sisään ja luo luotettavan alustan.
  • Hiekkakuitujen tekeminen ympärysmitan ympärillä, tamping it down
  • Täytä kasa laastilla ja jatka muottiin.
  • Me johdatamme sen sekä teippipohjasta, tekniikka on samanlainen

  Tämäntyyppistä säätiötä pidetään eniten talousarviota. Yksi kasa kestää 1,5 tonnia painoa. Vakion taloon tarvitaan 35-50 kappaletta. Voit tehdä työtä yhdellä päivällä, vaikka työskentelisit ilman avustajia. Etuna on se, että se voidaan kaataa paalumenetelmällä myös jäätymislämpötiloissa. Muut alustatyypit eivät säilytä huurretta.

  Monolith - vuosisatojen ajan

  Jos aiot rakentaa kaksikerroksisen tiilitalon - säätiön pitäisi olla vankka. Sattuu, että sivusto on myös lähellä maaperän vettä. Levyjen perusta - paras ratkaisu. Suuren alueen takia maan pudottaminen ei ole pelottavaa. Tällaista monoliittia kutsutaan "kelluvaksi", joten levyt liikkuvat talon kanssa, aivan kuin aallot.

  Prosessi on hyvin yksinkertainen:

  1. Älä syö kuoppaa
  2. Pohja peitetään soralla, sitten vedeneristyskerroksella.
  3. Vahvistinkehystä vahvistetaan
  4. Täytä koko alue betonilla, erikoislaitteen avulla - tasoittaa pinta

  Tällaisen voimakkaan säätiön kustannukset ovat korkeat, mutta he eivät ole vielä keksineet parempaa ja vahvempaa menetelmää kuin kaakeloitu!

  Puupäähän käytä kaikenlaisia ​​säätiöitä. Mutta älä unohda, että tässä tapauksessa tarvitaan vahvistettua vedeneristys. Ribbonsäätiö sopii myös hirsimökkeihin. Jos maaperä ei ole märkä, voit asentaa paalun pohjan. Mikä syvyys pitäisi olla perusta? - todellinen kysymys. 70 cm riittää kevyeen puurakenteeseen.

  Pylväsperusta vuorovaikuttaa myös hyvin kevyen talon kanssa. Sen kustannukset ovat pienet. Mutta tällaisten säätiöiden asentaminen on vaarallista maanjäristysten vuoksi. Pilarit voivat siirtyä hyökkäyksiltä ja tärinästä ja talo on epämuodostunut.

  Pylväspohjan vähimmäissyvyys on 40 senttimetriä. Kaivoin säätiön kuopan, vahvista se hiekalla ja vahvikkeella. Mutta ennen sitä, betonipilarit asennetaan 1,5 metrin välein. Sitten kaikki kaadetaan myös laastilla ja asetetaan vedeneristys.

  Itse mestari

  Mitään säätiötä voidaan tehdä itsenäisesti. Tärkeintä on olla halu ja yhteenveto aikaa. Kaatamisen jälkeen älä kiirehdi aloittamaan rakentamista. Pari kuukautta, katso säätiön käyttäytymistä. Jos mitään ei lasketa tai säröillä - voit rakentaa seiniä. Mutta pitkä aika viivästyttää jatkoa rakentaminen ei myöskään ole sen arvoista. Kun seisoi talvi ilman kattoa ja seiniä, säätiö voi taipua ja ottaa toisen muodon. Ajattele sitä muutaman kerran ennen kuin teet valintasi!

  Rakentaminen talon yksin on todellinen feat. Tunne sankari ja tee itsellesi mukava koti. Talo on ylpeä! Nyt sinulla on kokemusta ja tietämystä, voit auttaa ja kehottaa sukulaisia ​​ja ystäviä kotien rakentamisen aikana.

  Yksi suosituimmista päivityksistämme on nauhan perusta. Sen tärkeimmät edut ovat pitkä käyttöikä, luotettavuus ja yksinkertainen valmistus ilman nostomekanismeja. Betoniliuskan asennus toteutetaan ottaen huomioon ilmasto- ja geologiset olosuhteet sekä projektin ominaisuudet. Ennen rakentamisen alkua lasketaan aina pohjan upotuksen syvyys ja muut ulottuvuudet - tämä estää rakenteen selvittämisen maan ja pohjaveden muodonmuutosten vaikutuksesta.

  1. Mitä pitää valita valittaessa
  2. Miten lasketaan kaava
  3. Matala säätiö
  4. Vahvikoko ja -tyyppi
  5. Vaiheittainen tekniikka

  Mikä määrää liuskan perustan syvyyden

  Valittaessa talon pohjaosan mitoitusparametreja kiinnitetään huomiota kolmeen päätekijään.

  1. Maaperän tiheys.

  Jos se erottuu suurella homogeenisuudella ja lujuudella, perustan nauhan keskimääräinen syvyys on 0,5 m. Tähän ryhmään kuuluvat kiviset maaperä, ruskospäällysteiset seokset (hiekka savi ja roska), hiekkapohjaiset maaperät, joilla on pieni pakastuspaksuus. Pehmeän maaperän (savi, hiekkasauma, siilot), jotka kerääntyvät paljon kosteutta huokosissa, on suositeltavaa kasvattaa perustan asettamista 0,7 m: iin. Heikon liikkuvan maaperän nahan syvyys riippuu kiinteästä maaperästä (enintään 2,5 m).

  2. Jäätymisen syvyys.

  Uskotaan, että säätiö olisi sijoitettava jäätymisen alapuolelle. Mutta muotoilu (varsinkin jos se on kevyt kehysrakenne) on edelleen epävakaata pakkasen takia. Vaikka jäädytysmassa ei paina pohjaa, se toimii nauhan seinillä. Siksi melko usein nauha on asetettu puolelle maaperän jäädytyksen syvyydestä (GPG). Samanaikaisesti on otettava huomioon, että ulkopohjan on oltava vähintään 0,5-0,6 m etäisyydellä maan pinnasta. Hengitystyön vaikutukset vähenevät rakentavien ratkaisujen avulla: trapetsimainen muotti (se koukistaa ylöspäin), suojatulpat nauhalle,, tyhjennyskanavien asettaminen.

  3. Pohjaveden taso.

  Jos ne sijaitsevat GIP: n alapuolella, nauhan syvyys ei riipu niistä. Kun pohjaveden kanava kulkee maaperän jäädyttämisen yläpuolella, säätö lasketaan GAP: n tasolle.

  Näiden tekijöiden lisäksi teipin pohjan syvenemisasteeseen vaikuttaa rakennuksen luokka (rakennuksen suunniteltu kestävyys), alueen kohennus ja rakenteen kokonaispaino. Viestinnän taso on erittäin tärkeä: ne kaikki olisi asennettava pohja-pohjan yläpuolelle. Jos rakennusta laajennetaan, sen pohja on hieman korkeampi (ottaen huomioon tulevat vedot), mikä on välttämättä edellyttänyt hiekkasyynyä.

  Hankkeen valmistelussa päätavoitteena on määrittää syvyys, jolla maakerroksen maaperä yhdessä vuodevaatteiden kanssa antaa yhtenäisen luonnoksen rakennukselle ja sen arvo ei saa olla korkeampi kuin suurin sallittu raja.

  Syvyyslaskenta

  Jos useista syistä on mahdotonta tehdä geologisia tutkimuksia sivuston arvioimiseksi, kehittäjä pystyy laskemaan itsenäisesti teippin syvyyden yhteisyrityksen "rakennusten ja rakenteiden perusteet" perusteella. Esimerkiksi laskenta Moskovan alueella.

  1. Normatiivisen jäädytyssyvyys mittareissa:

  Tavallinen arvo d0 valitaan taulukon mukaan maaperän tyypistä riippuen: mitä tiheämpi se on, sitä suurempi on numero. Esimerkiksi hiekkasaumoille d0 = 0,28 ja paikoille - 0,23. Mt on keskimääräisten negatiivisten lämpötilojen moduulien (absoluuttisten arvojen) summa talvikaudella (keskialueella, joka kestää marraskuusta maaliskuuhun). Moskovaan tämä luku on 22,9 (taulukko 5.1 "Rakentamisen ilmasto"). Korvaa kaavassa olevat numerot

  dfn = 0,28 x √ 22,9 = 1,34 m

  2. Arvioidun jäätymisvyöhykkeen määrittäminen:

  Kh-kerroin riippuu rakennustyypistä ja keskimääräisestä päivittäisestä huonelämpötilasta, joka on ulkopohjan vieressä. Lämmitetyille rakennuksille kerroin on 0,4 (talon kellarikerroksessa) 1,0 (talo, jossa ei ole kellarikerroksia ja lattiat lokilla). Kuumentamattomille rakenteille kh = 1.1 Jos lattia on järjestetty maahan ja keskimääräinen päivittäinen lämpötila on 5 ° C, kh = 0,8. Korvaa tämä arvo kaavassa:

  df = 0,8 x 1,34 = 1,07 m

  3. Pohjan syvyyden määrittäminen riippuen pohjaveden pinnasta dw. Haluttu arvo valitaan taulukossa 1.