Nauha-säätiön organisointiteknologia

Hihna-pohja on rakennusmaailmassa erittäin suosittu rakennuksen perustana. Organisaation teknologia on paljon yksinkertaisempi kuin kasa ja laatta vastapuolella. Kuitenkin, jos otetaan huomioon rakennusmateriaalien työläs ja kulutus, silloin nauha-säätiö on täällä. Joten se vaatii runsaasti betonia, muottien hankintaa ja erikoislaitteiden osallistumista. Tämän tyyppisen perustan asettamiseen on tärkeä rooli ammattitaitoiset työntekijät.

Edellä mainituista vaikeuksista huolimatta nauhan jalusteknologia on välttämätöntä:

 • talot tiiliseinillä, betonilla (materiaalin tiheys on 1300 kg / 1 kuutiometri);
 • rakennukset, joissa kellarin tai kellarin järjestely on suunniteltu;
 • rakennukset, joissa on uhka nopeasta tai epätasaisesta kutistumisesta. Tällöin talo on rakennettu epävakaalle maaperälle tai puolet rakennuksesta on rakennettu yhteen tyyppiseen maaperään ja toisaalta toiseen.

Perustustekniikka, jonka videoorganisaatio ammatillisessa suorituskyvyssä toimii erinomaisena apuna aloittelijoille, siirtää kaikki edellä mainitut kuormat säilyttäen samalla kaiken yllä olevan rakenteen eheyden.

Liuskajohtojen järjestämistä koskevat säännöt

Aiotteko järjestää teippisäätiön? GOST ja SNiP, jotka ovat hyödyllisiä:

 • GOST 13580-85 (1994) perustus teräsbetonilaatan pohjalta;
 • SNiP 2.02.01.83 (1995) rakenteiden perusta;
 • SNiP 3.03.01-87 rakennuksen tukeminen ja sulkeminen;
 • SNiP 3.02.01-87 perustukset, säätiöt ja muut maanrakennustyöt jne.

Tarkasteltuasi sääntelykirjallisuutta ja SNiPs-nauhojen säätiöitä voit luottaa täysin luotettavan rakenteen rakentamiseen.

Nauhatulostuslajit

Liuskajohdon rakentamisen tekniikka sisältää useita vaihtoehtoja rakennuksen perustaksi. Luettelo sisältää seuraavat mallit:

 • butobetonityyppi - se on valmistettu sementti-, hiekka- ja suurikokoisilla kivillä (halkaisijaltaan 300 mm). Tämä sopii erinomaisesti kallioille ja hiekkarannoille. Rakenteen käyttöikä on 150 vuotta. Nauhalementtien asennus toteutetaan SNiP II-22-81 (1995) kiven ja lujitetuilla kivirakenteilla;
 • teräsrunko, täyteaine: sementti, hiekka, sora tai tavallinen rikkoutunut kivi. Tämä kaistaleetusteknologia pidetään luotettavimpana ja sopivana lähes kaikentyyppiselle maaperälle;
 • tiilipohjainen säätiö on edullinen, sopii vain "puoliksi tiilen" rakenteisiin ja puutaloihin. Se ei sovellu maaperään, jossa vedenpitävät kerrokset ovat lähellä.
 • pohjalevyt - vahvuuden ja käytännöllisyyden suhteen ne eivät ole alhaisempia kuin vahvistetut betonivalut. Se on rakennettu tehdasyksiköistä. Teknologia on kuitenkin monimutkainen ja edellyttää erityislaitteiden osallistumista.

Tämän tyyppiset rakennuksen perusteet eroavat toisistaan ​​paitsi teknologialla myös kustannuksilla. Teipin pohjan hinta laattojen perusteella on korkein, mitä seuraa betoniteräsrakenne. Täydennä betoni- ja tiilirakenteen luettelo.

Vaiheita, jotka edeltävät kaistaleen asettamista

Tekniikan kiinnitysnauha koostuu useista eri vaiheista, joiden menettelytavoista säädetään sääntelyasiakirjoissa. Suoraan kenttätyöhön etenee kuitenkin suunnittelu- ja ratkaisutoiminnan vaiheessa, jonka aikana tehdään geologisia ja geodeettisia tutkimuksia. Niiden perusteella määritetään liuskajohdon mitat, syvyyden esiintyminen jne.

Neuvoston. Rakennettaessa taloa jokainen rakentaja joutuu kohtaamaan maanalaisia ​​viestintää. Ne on suunniteltu nesteen, kaasun ja sähkön toimitukseen ja poistamiseen. Tällaisten lineaaristen valtimoiden yläpuolella oleva talo luo kuorman maahan, mikä johtaa lopulta niiden heikkenemiseen. Ennen rakentamista on tarpeen pyytää alueelta topografisia karttoja hallitukselta. Tämä estää tapahtuman tapahtumisen.

Projektin dokumentaation tärkeä osa on tekninen kartta. Tämä on joukko papereita, jotka kuvaavat yksityiskohtaisesti ohjeita työntekijöille, jotka osallistuvat suoraan säätiön rakentamiseen. Lisäksi se sisältää:

 • kuvaus työn tyypistä;
 • näiden teosten suorituskyvyn jaksoista selkeä järjestys;
 • tapahtumatiheys ja kunkin vaiheen aikaväli;
 • kuvataan yksityiskohtaisesti lopullinen tulos sen ominaisuuksilla ja halutulla tyypillä;
 • luettelo tarvittavista välineistä.

Nauhatulostuksen tekninen kartta tarvitsee välttämättä yksityiskohtaisia ​​piirroksia tulevasta rakenteesta, jossa on kaikki sen spatiaaliset parametrit.

tulokset

Joten nykyään rakennusmaailmassa oleva nauha-säätiö on tunnustettu parhaaksi vaihtoehdoksi minkä tahansa mittakaavan rakennuksen ja lähes kaikentyyppisten maaperän järjestämiseen. Erilaisten nauhatalustatyyppien avulla voit valita vaihtoehdon, joka parhaiten vastaa tietyn rakennuksen, maaston ja taloudellisten ominaisuuksien vaatimuksia tulevan rakenteen omistajan ominaisuudessa. Tekniikka kaikentyyppisten nauhojen asettamisesta on monivaiheinen prosessi. Riippuvuustyypistä riippumatta, ennen kenttätyötä tehdään reitityskaavio, tutkitaan topografista karttaa ja lasketaan.

Teippi tehdasvalmisteinen säätiö GOST

Säätiölohkot

PBS-pohjalevyt ovat betonituotteita, joita käytetään perustusten rakentamiseen. Usein niitä kutsutaan kellari-seinälohkoiksi tai kellari seinälohkoiksi (FBS-lohkoja käytetään myös rakentamaan kellareja). Perustablokit ovat kiinteä tuki koko rakennukselle. FBS-lohkot on valmistettu raskasta betonia ja ne ovat suorakaiteen muotoisia. Kun asennat lohkot FBS päällekkäin maahan tai hiekkasyynyyn. Perustablokit FBS siirtävät koko rakenteen kuormituksen perustaan.

FBS-lohkot ovat yksi kolmesta tyyppisestä peruslohkosta. Onttoa ydinlohkoa ja pohjalevyjä, joissa on lovi, joissa on erityinen ura hyppyjohtojen asentamiseksi, jotka asettavat altaaseen. Perustablokkeja FBS käytetään rakennusten rakentamiseen mihinkään ilmasto-olosuhteisiin erilaisilla maaperätyypeillä.

Vahvistettu betonilevynauhat perustuvat raskasbetoniin, ovat lujatuotteita ja ne on tarkoitettu nauhan peruspohjan rakentamiseen. FL: n nauhan perustus yhdistetyssä muodossa on yksi keino rakentaa rakennuksen tai rakenteen perustuspohjaa.

Tyypillisiä tyynyjä (kuten usein kutsutaan laattojen nauhan perustuksiksi) käytetään laajalti maanrakennusten ja mökkien rakentamisessa. Ne asetetaan sisäisten ja ulkoisten pääseinien alle. FL-nauhan perustuksia on käytettävä asennettaessa talon kellariin, autotalliin tai kellariin. Asennetut nauhan perustukset ovat sidottuja yhteen sementtilaastin kanssa.

Säätiönauha GOST 13580-85

Rakennuksen nauhan perustus voidaan järjestää kahdella tavalla:

 1. Monoliittinen rakenne, kun rakennustyömaalla on pystytetty puumateriaali aiemmin kaivettuun kaivantoon valmistetulla pohjalla. Seuraavaksi metalliverkko asetetaan muottiin ja täytetään betonilla. Tällaisen säätiön rakentamisen nopeus riippuu työntekijöiden ammattitaidosta, betoniseoksen oikea-aikaisesta toimittamisesta, betoniseoksen laadusta (kiihdytys- ja jäätymisenestoaineiden esiintyminen tai poissaolo) sekä sääolosuhteet (positiivinen tai negatiivinen ilman lämpötila).
 2. Valmisbetonituotteet (betonituotteet), jotka on valmistettu betonituotteissa, jotka täyttävät kaikki sääntelyvaatimukset, betonimassan laadukas tiivistyminen, tuotteiden kestävyys lämpökäsittelyllä ja valmistusvalvonta.

FL - nauhateos on suunniteltu GOST13580-85: n mukaisesti ja se on teräsbetonilaatta, jonka pituus on 780-2980 mm, leveys 600 - 3200 mm ja korkeus 300-500 mm. Näiden teräsbetonilaattojen tarkoituksena on perustaa asuin-, julkisiin ja muihin rakennuksiin perustuvat rakenteet sekä rakenteiden perustusten rakentaminen (esimerkiksi portaikon rakenteen rakentaminen). Nauhateos on matalan perustuksen rakenteen alaosa ja ottaa kuorman pohjaseinästä ja rakenteista, jotka on rakennettu edellä. Suunnittelulaskelmista riippuen säätiön merkki valitaan erityisellä kuormituksella 1: stä 4: een. Indeksi luonnehtii perustan painetta eri paksuuden seinistä.

Laattojen pohjalevyjen valmistuksessa käytetty betoniluokka on B10, B12.5, B15, B20 tai B25 riippuen laattojen ja ryhmien koosta riippuen kantavuus (1, 2, 3, 4). Jos PL: tä käytetään aggressiivisissa ympäristöissä, betoniluokka vahvuuden, jäätymisvastuksen, vedenkestävyyden ja aggressiivisen väliaineen vastustuskyvyn osalta ilmoitetaan luonnoksessa. Pohjalevyt on valmistettu metallimuotissa, jotka on vahvistettu verkkoihin, joissa on sauvanvahvistusluokka AIII ja BpI-lanka. Metallin kulutus FL: n valmistuksessa on noin 40 kg / m3 betoniseosta. Lopullisen tuotteen pintakategoria ei ole alempi kuin A7.

Levybrändi koostuu aakkosnumeerisesta indeksistä.

Esimerkki tuotteiden merkinnöistä:

12 - pohja nauhan leveys desimaaleina;

24 - hihnan pohjan pituus on pyöristetty decimetreinä;

4 - indeksi kantavuudelle (4,5, 5 tai 6 kgf / cm2, riippuen seinän paksuudesta, joka on kirjonta).

Monoliittiset nauhan perustukset

Piirrokset nauhan monoliittisesta alustasta

Toimii nauhapohjan järjestelystä, aluksi piirustuksen avulla, joka sisältää tärkeimmät rakenteelliset elementit, mitat ja etäisyydet yksittäisten segmenttien välillä. Määritetään pohjalevyn (50 cm) syvyys, eristys- ja vedeneristyskerroksen eristys, joka osoittaa käytettyjen materiaalien (savi, kateaine). Sokean alueen ja kellarin muodostumispaikka on merkitty, lattianpäällystyslaitteen layout on suunniteltu.

Säätiön rakennustyöt tehdään GOST 13580-85: n vaatimusten mukaisesti valmistetuilla teräsbetonilaatoilla. Suunnitelmat soveltuvat käytettäväksi kuivissa ja kosteudeltaan kyllästyissä maissa, ne voidaan asettaa maahan lämpötiloissa -40 ° C, mikä vastaa Venäjän federaation Gosstroyn julkaisussa SNiP 23-01-99 antamia suosituksia.

 • pakkasenkestävyys - GOST 10060-87;
 • betonin lujuus - GOST 10180-90;
 • geometristen parametrien noudattaminen - GOST 13015.0-83;
 • veden imeytyminen - GOST 12730.0-78.

Säätiön tekniikka

 • geologiset tutkimukset - maaperän koostumus, sen jäätymisen aste, maaston tyyppi ja alueelliset ilmastolliset ominaisuudet tutkitaan;
 • merkintä - tulevan rakenteen kulma merkitään ja siitä vedetään kohtisuorat viivat. Viimeinen piste määräytyy neliön mukaan. Alustan minimileveys - 40 cm;
 • pohjakanava - se on muodostettu kahden metrin etäisyydelle talosta, on tarpeen merkintäpisteiden kiinnittämiseen. Se on valmistettu puupylväistä (130cm), verhoiltu ulkotiloilla;
 • maanrakennustyöt - turve poistetaan (syvyys 20 cm), kaivetaan ja kaivetaan ulos, jonka seinät on vahvistettu muottipesuilla;
 • hiekkakuori - paksuus jopa 20 cm. Kaivannon pohja on täynnä sora- ja hienohiekkaa.

Suoritetaan viemäröintityöt, joiden jälkeen pohjalevy kaadetaan. Rakenne on järjestetty ja rakenne vahvistettu, minkä jälkeen valmistellaan ventilaatiota ja viestintää koskevat päätelmät. Pohja täytetään liuoksilla, minkä jälkeen muodostetaan vedeneristyskerros.

GOST 13580 85 teräsbetonilaattojen pohjalevyille: standardit raudoitetuille betonilevyille (FL) sääntelyasiakirjojen mukaisesti

Ennen rakenteen rakentamista he tutkivat maaperän rakennetta, pohjaveden tasoa, määritetään maaperän jäädyttämisen syvyydellä kylmäkaudella tulevan rakennustyön kohdalla.

Tällöin, kun otetaan huomioon kerrosten lukumäärä, pystytetyn rakenteen painoominaisuudet määräytyvät sen tyyppisen perustan mukaan, jolla ne sitten asentavat rakennusten rakenteet.

Kuva: Levyjen säätiöt (FL) - "tyyny" maan ja rakennusten seinien välillä

Seuraavat maaperät erotetaan toisistaan:

 • Kallio (kova, kova ja vahva kalloyhteys);
 • Karkeat (harsomattomat, "paljaat");
 • Sealed (suuri osuus kasvien saostuksesta - jopa 60%);
 • Hiekka (kuiva kuiva);
 • Savi (sidottu, turvotus).

Maaperän rakenteellinen luokittelu, niiden yksityiskohtaiset ominaisuudet ja koostumus löytyvät normatiivisesta asiakirjasta GOST 25100 95 "Maaperä. Luokittelu. "

Määritä maaperän tyypin ja kunnon mukaan suunnittelun aikana optimaalinen säätötyyppi ja suorita laskut kuormille. Sen lujuus ja kestävyys riippuvat rakennuksen oikein valitusta maanalaisesta osasta. Rakenteen perusosan väärän valinnan hinta on koko rakenteen toiminnan haavoittuvuus ja hävittäminen.

Perustajien päätyypit on esitetty taulukossa:

Yksityisillä, matalilla rakennuksilla käytettävät syytyypit

Yksityinen kehittäjä, joka rakentaa talon omiin käsiinsä, voi parantaa maaperän tilaa ennen talonsa perustamista suorittamalla valmistelevia töitä sen tiivistämisessä (rullaa, tampingia, syvä tyhjennys).

Artikkelin aiheessa yksityiskohtaisempia tietoja löytyy rakennusasiakirjoista, normeista ja säännöistä:

 • GOST 13580 85 "Vahvistetut betoniliuskat. Tekniset olosuhteet.
 • SP 50 - 101 - 2004 "Rakennusten ja rakenteiden perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen".
 • SN ja P 3.02.01 - 87 "Maanrakennukset, säätiöt ja säätiöt".
 • SN ja P 2.02.01 - 83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet".
 • SN ja P 2.03.11 - 85 "Rakennusrakenteiden suojaus korroosiolta".

Standardit betonielementteihin (FL) sääntelyasiakirjojen mukaisesti

GOST 13580 85 pohjalevyille - tämä on tärkein standardi, joka säätää niiden käytön, mitat, parametrit ja vaatimukset.

GOST FL-pohjalevyjen mukaan tällaisia ​​levyjä käytetään kaistaleissa, esivalmistetuissa rakennusten ja rakenteiden maanalaisissa perustuksissa. Niiden päätavoitteena on lisätä jalanjälkeä laajentamalla kellarialueita. Tämäntyyppistä pohjaa käytetään pitkään, erittäin laajalti käytössä Neuvostoliiton asuntorakentamisessa.

Asiakirjan johdanto-osassa määritetään, että niiden käyttö on mahdollista sekä kuivassa että vedessä kyllästyneessä maaperäkartossa, jossa ei ole aggressiivista vaikutusta betonituotteisiin.

Standardin käyttöönotossa tämän rakennusmateriaalin käyttölämpötila ja seismiset raja-arvot on ilmoitettu СN: n ja P 2.01.01 - 82: n mukaan "Rakentamisen ilmasto ja geofysiikka":

 • pystysuorissa rakenteissa, joissa on seismisyyksiä enintään 9 pistettä;
 • ilman lämpötiloissa -40 celsiusasteeseen saakka.

Asiakirja sallii tällaisten levyjen käytön ja alhaisemmissa lämpötiloissa aggressiivisemmassa pohjavedessä niiden lisäsuojauksen edellyttäen, että noudatetaan СN: n ja P 2.03.01 - 84, СN ja П 2.03.11 - 85 vaatimuksia.

Vahvistettu betonipäällysteiden vedeneristys FL - laudoilta ja FBS (seinien pohjapaneelit)

FL: n tärkeimmät vakiokokot ja materiaalikulutus

GOSTissa on esitetty seuraavat kaaviot ja taulukot pohjalevyjen mitoilta, niiden muodolta ja materiaalin kulutukselta:

FL 60: n ja 80 - 320 leveän (cm)

Taulukko: Materiaalien mitat ja kulutus FL: n tuotemerkin mukaan

Levyn päämitat,

Levyn paino (referenssi), t

Neljä FL - levyryhmää niiden kantavuudella

Käytetään betonirakenteiden esivalmistettuja nauhan perustuksia:

 • kun rakennuksiin suunnitellaan kellareita;
 • kivi-, tiili- ja betonirakenteisten seinien rakennuksissa, joissa on suuret tiheysindeksit (yli 1000 kg / m3);
 • jos suunnitelmissa on suunniteltu raskaita betoniteräksiä;
 • joilla on erityyppisiä maaperä, jotka ovat mahdollisesti vaarallisia epätasaisille pohjarakenteen sedimentteille.

Pohjaan pohjaan pohjautuvaa pohjaa kutsutaan pohjaksi. Se on kauttaaltaan, että koko säätiön rakenteen kuormitus, seinät, katot ja muut rakenteet, jotka perustuvat esiladattujen nauhojen perustuksiin laatoista, siirretään. On selvää, että sallitut kuormitukset, PL-levyt ja seinät ovat suoraan verrannollisia toisiinsa.

Laite, kokoonpanotekniikka nauhamaiden avulla FL - levyjen ja FBS - lohkojen avulla

Taulukon muodossa oleva asiakirja antaa painearvojen (kgf / cm2) suurimmat numeeriset arvot riippuen itse PL: n leveydestä - levystä ja siihen kiinnitetyn seinän paksuudesta. Näistä arvoista voidaan havaita, että FL: n kantokykyä voidaan jakaa neljään ryhmään.

Taulukko: PL - levyjen kantavuuden riippuvuus seinän paksuuteen

Levyn leveys, mm

Seinän paksuus, ei väh. Mm

Suurin sallittu paine alustalle MPa: ssa (kgf / cm2), ryhmille laakerikapasiteetilla

Lujitettavat betonilaatat vahvistetaan vaaditun kantokyvyn vaatimusten mukaisesti korkealaatuisten lujittavien metallituotteiden avulla.

Kellarilevyjen vahvistaminen itse riippuu niiden geometrisista mitoista. Käytetään seuraavia vahvistusmenetelmiä:

 • hitsattu metalliverkko levyille, joiden leveys on 600-1600 (mm);
 • lohko 2 hitsattua silmää - leveys 2000 - 3200 (mm).

GOST 13580 85 suosittelee näytteenottoa teräsbetoniteräksen luokkiin, niiden koot ja muodot. Asiakirjassa esitetään levyjen vahvistusverkon lohkon asettelu.

Lujittavan verkon lohkokaavio: 1 - alempi silmäkoko (luokka H); 2 - ylempi ruudukko (luokka B); 3 - työvälineet

Lohkoissa hitsatut liitokset saavat korvata neulotut.

Levyjen asentamisen helpottamiseksi esivalmistettujen nauhojen pohjalla, ne toimitetaan teräs-asennussaranoilla. Yhden kiinnitystelineen teräsnäyte, normatiivista työtä, erittely on esitetty tarkasteltavana olevassa standardissa.

FL - levyjen merkintä ja merkintä

Tämä GOST määrittelee vaatimuksen kyseistä teräsbetonituotantoa valmistavalle valmistajalle, nimeää sen ja merkitä sen GOST 23009 78 "betoni- ja betoniteräsvalmisteisten rakenteiden ja tuotteiden mukaisesti. Legend (tuotemerkki) "ja GOST 13015.2 81" Betoni- ja teräsbetonirakenteiden rakenteet ja tuotteet. Merkintä ".

Kaistaleen levyn levyille merkitään kirjainten ja numeroiden ryhmiä, jotka on erotettu välimerkkien (pisteiden, väliviivojen) avulla. Esittelemme taulukkomuodossa, mikä tarkoittaa tiettyä aakkosnumeerista ryhmää merkinnässä:

Ryhmäkohtaiset merkinnät

Mitä ja mitä parametreja tarkoittaa

 1. Teräsbetonirakenteen nimi (FL)
 2. PL - levyjen leveyden ja pituuden pyöristetyt mitat

Esimerkki: FL 16,24, FL 20,8

Merkintöjä tulee etsiä betonituotteiden pintojen päätypinnoilla.

Merkintä ja merkintä viimeistellyissä rautabetoni PL - laudoissa

Betonibetonilevyjen esivalmistettujen perustusten rakentaminen

Levyjen ja lohkojen esivalmisteiden levittäminen

Ohjeet ja asennusvaiheet:

 1. Valmistelutyö: laskelmat ja suunnittelu, tulevan rakennustyön selvittäminen, säätiön merkintä.
 2. Merkitsemällä säätöakselit, tehdään kaivaus.
 3. Kaivantoja käytetään putkien asentamiseen, järjestelemiseen, tampingiin ja tasoittamiseen. Kaivot, joissa valitaan ylimääräinen maa, kaadetaan. Jos ilmakehän vettä kertyy, se poistetaan. Tarvittaessa sora, karkea hiekka tai murskattu kivi kallistuvat kaivannon pohjaan.

Hiekka on parhaiten tamped kanssa vibroplate.

 1. Rakennustyömaalla varastoidaan tarvittava määrä PL-laskutoimituksia - levyjä ja FBS-lohkoja.

Noudata sääntöjä ja turvaohjeita.

Älä ylitä levyjen ja lohkojen pinon kokoa, riviä.

Älä aseta tätä rakennusmateriaalia lähelle ojankauloja (ei alle 1 m).

 1. Nosturin avulla "kiinnitys" kiinnityskorvakkeille levyt asetetaan kulmien alareunaan kaivojen pohjasta.
 2. Asettelujen saranat ovat 4 - 6 levyjen asentamisen jälkeen samassa tasossa (voi olla pienempi). Horisontaalilevyjen ja pystysuorien kohtisuorien kulmien oikeellisuutta seurataan jatkuvasti mittaustyökaluilla.
 3. Kun esikuorittu perustusnauha on asetettu, vahvistaminen suoritetaan levyjen päälle.

Ainoastaan ​​luokkiin kuuluvia varusteita sovelletaan: A - III, A - I

 1. Asennetun keräysnauhan, jossa on vahvistettu vyö, on pinottu ligaatiolohkoilla FBS.

Älä peitä seuraavan ja edellisen rivin saumoja.

 1. Suoritetut korkealaatuiset vedeneristysnauhat, jotta estetään metallisten sulkeutumisen korroosio betonikuoren tuotteissa.
 2. Tee täyttökerros kerroksittain säännöllisin tiivistein.

Kun täytät kylmällä kaudella, älä käytä jäädytettyä maata.

On syytä ottaa mukaan ammatilliset suunnittelijat, rakennusalan asiantuntijat perustusten suunnitteluun ja heidän valintansa mukaan.

Erityistä huomiota kiinnittäessäsi ja asettamalla lujitetut betonilaatat ja lohkot tulee kiinnittää asennuslenkkien kuntoon. Kattorakenteiden raskaiden teräsbetonituotteiden on luonnollisesti noudatettava sääntöjä ja turvallisuusvaatimuksia.

GOST 13580 85 teräsbetonilaattojen pohjalevyille: standardit raudoitetuille betonilevyille (FL) sääntelyasiakirjojen mukaisesti

Ennen rakenteen rakentamista he tutkivat maaperän rakennetta, pohjaveden tasoa, määritetään maaperän jäädyttämisen syvyydellä kylmäkaudella tulevan rakennustyön kohdalla.

Tällöin, kun otetaan huomioon kerrosten lukumäärä, pystytetyn rakenteen painoominaisuudet määräytyvät sen tyyppisen perustan mukaan, jolla ne sitten asentavat rakennusten rakenteet.

Kuva: Levyjen säätiöt (FL) - "tyyny" maan ja rakennusten seinien välillä

esittely

mainos

Seuraavat maaperät erotetaan toisistaan:

 • Kallio (kova, kova ja vahva kalloyhteys);
 • Karkeat (harsomattomat, "paljaat");
 • Sealed (suuri osuus kasvien saostuksesta - jopa 60%);
 • Hiekka (kuiva kuiva);
 • Savi (sidottu, turvotus).

Varoitus!
Maaperän rakenteellinen luokittelu, niiden yksityiskohtaiset ominaisuudet ja koostumus löytyvät normatiivisesta asiakirjasta GOST 25100 95 "Maaperä. Luokittelu. "

Määritä maaperän tyypin ja kunnon mukaan suunnittelun aikana optimaalinen säätötyyppi ja suorita laskut kuormille. Sen lujuus ja kestävyys riippuvat rakennuksen oikein valitusta maanalaisesta osasta. Rakenteen perusosan väärän valinnan hinta on koko rakenteen toiminnan haavoittuvuus ja hävittäminen.

Perustajien päätyypit on esitetty taulukossa:

Yksityisillä, matalilla rakennuksilla käytettävät syytyypit

Se on tärkeää!
Yksityinen kehittäjä, joka rakentaa talon omiin käsiinsä, voi parantaa maaperän tilaa ennen talonsa perustamista suorittamalla valmistelevia töitä sen tiivistämisessä (rullaa, tampingia, syvä tyhjennys).

dokumentointi

Artikkelin aiheessa yksityiskohtaisempia tietoja löytyy rakennusasiakirjoista, normeista ja säännöistä:

 • GOST 13580 85 "Vahvistetut betoniliuskat. Tekniset olosuhteet.
 • SP 50 - 101 - 2004 "Rakennusten ja rakenteiden perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen".
 • SN ja P 3.02.01 - 87 "Maanrakennukset, säätiöt ja säätiöt".
 • SN ja P 2.02.01 - 83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet".
 • SN ja P 2.03.11 - 85 "Rakennusrakenteiden suojaus korroosiolta".

Standardit betonielementteihin (FL) sääntelyasiakirjojen mukaisesti

GOST 13580 85 pohjalevyille - tämä on tärkein standardi, joka säätää niiden käytön, mitat, parametrit ja vaatimukset.

GOST FL-pohjalevyjen mukaan tällaisia ​​levyjä käytetään kaistaleissa, esivalmistetuissa rakennusten ja rakenteiden maanalaisissa perustuksissa. Niiden päätavoitteena on lisätä jalanjälkeä laajentamalla kellarialueita. Tämäntyyppistä pohjaa käytetään pitkään, erittäin laajalti käytössä Neuvostoliiton asuntorakentamisessa.

Asiakirjan johdanto-osassa määritetään, että niiden käyttö on mahdollista sekä kuivassa että vedessä kyllästyneessä maaperäkartossa, jossa ei ole aggressiivista vaikutusta betonituotteisiin.

Standardin käyttöönotossa tämän rakennusmateriaalin käyttölämpötila ja seismiset raja-arvot on ilmoitettu СN: n ja P 2.01.01 - 82: n mukaan "Rakentamisen ilmasto ja geofysiikka":

 • pystysuorissa rakenteissa, joissa on seismisyyksiä enintään 9 pistettä;
 • ilman lämpötiloissa -40 celsiusasteeseen saakka.

Varoitus!
Asiakirja sallii tällaisten levyjen käytön ja alhaisemmissa lämpötiloissa aggressiivisemmassa pohjavedessä niiden lisäsuojauksen edellyttäen, että noudatetaan СN: n ja P 2.03.01 - 84, СN ja П 2.03.11 - 85 vaatimuksia.

Vahvistettu betonipäällysteiden vedeneristys FL - laudoilta ja FBS (seinien pohjapaneelit)

FL: n tärkeimmät vakiokokot ja materiaalikulutus

GOSTissa on esitetty seuraavat kaaviot ja taulukot pohjalevyjen mitoilta, niiden muodolta ja materiaalin kulutukselta:

FL 60: n ja 80 - 320 leveän (cm)

Taulukko: Materiaalien mitat ja kulutus FL: n tuotemerkin mukaan

Levyn päämitat,
(Mm)

Levyn paino (referenssi), t

Neljä FL - levyryhmää niiden kantavuudella

Käytetään betonirakenteiden esivalmistettuja nauhan perustuksia:

 • kun rakennuksiin suunnitellaan kellareita;
 • kivi-, tiili- ja betonirakenteisten seinien rakennuksissa, joissa on suuret tiheysindeksit (yli 1000 kg / m3);
 • jos suunnitelmissa on suunniteltu raskaita betoniteräksiä;
 • joilla on erityyppisiä maaperä, jotka ovat mahdollisesti vaarallisia epätasaisille pohjarakenteen sedimentteille.

Pohjaan pohjaan pohjautuvaa pohjaa kutsutaan pohjaksi. Se on kauttaaltaan, että koko säätiön rakenteen kuormitus, seinät, katot ja muut rakenteet, jotka perustuvat esiladattujen nauhojen perustuksiin laatoista, siirretään. On selvää, että sallitut kuormitukset, PL-levyt ja seinät ovat suoraan verrannollisia toisiinsa.

Laite, kokoonpanotekniikka nauhamaiden avulla FL - levyjen ja FBS - lohkojen avulla

Taulukon muodossa oleva asiakirja antaa painearvojen (kgf / cm2) suurimmat numeeriset arvot riippuen itse PL: n leveydestä - levystä ja siihen kiinnitetyn seinän paksuudesta. Näistä arvoista voidaan havaita, että FL: n kantokykyä voidaan jakaa neljään ryhmään.

Taulukko: PL - levyjen kantavuuden riippuvuus seinän paksuuteen

Levyn leveys, mm

Seinän paksuus, ei väh. Mm

Suurin sallittu paine alustalle MPa: ssa (kgf / cm2), ryhmille laakerikapasiteetilla

Levyn vahvistaminen

Lujitettavat betonilaatat vahvistetaan vaaditun kantokyvyn vaatimusten mukaisesti korkealaatuisten lujittavien metallituotteiden avulla.

Kellarilevyjen vahvistaminen itse riippuu niiden geometrisista mitoista. Käytetään seuraavia vahvistusmenetelmiä:

 • hitsattu metalliverkko levyille, joiden leveys on 600-1600 (mm);
 • lohko 2 hitsattua silmää - leveys 2000 - 3200 (mm).

GOST 13580 85 suosittelee näytteenottoa teräsbetoniteräksen luokkiin, niiden koot ja muodot. Asiakirjassa esitetään levyjen vahvistusverkon lohkon asettelu.

Lujittavan verkon lohkokaavio: 1 - alempi silmäkoko (luokka H); 2 - ylempi ruudukko (luokka B); 3 - työvälineet

Varoitus!
Lohkoissa hitsatut liitokset saavat korvata neulotut.

Levyjen asentamisen helpottamiseksi esivalmistettujen nauhojen pohjalla, ne toimitetaan teräs-asennussaranoilla. Yhden kiinnitystelineen teräsnäyte, normatiivista työtä, erittely on esitetty tarkasteltavana olevassa standardissa.

FL - levyjen merkintä ja merkintä

Tämä GOST määrittelee vaatimuksen kyseistä teräsbetonituotantoa valmistavalle valmistajalle, nimeää sen ja merkitä sen GOST 23009 78 "betoni- ja betoniteräsvalmisteisten rakenteiden ja tuotteiden mukaisesti. Legend (tuotemerkki) "ja GOST 13015.2 81" Betoni- ja teräsbetonirakenteiden rakenteet ja tuotteet. Merkintä ".

Kaistaleen levyn levyille merkitään kirjainten ja numeroiden ryhmiä, jotka on erotettu välimerkkien (pisteiden, väliviivojen) avulla. Esittelemme taulukkomuodossa, mikä tarkoittaa tiettyä aakkosnumeerista ryhmää merkinnässä:

Ryhmäkohtaiset merkinnät

Mitä ja mitä parametreja tarkoittaa

 1. Teräsbetonirakenteen nimi (FL)
 2. PL - levyjen leveyden ja pituuden pyöristetyt mitat

Esimerkki: FL 16,24, FL 20,8

 • H - normaali;
 • P - pienempi;
 • O - erityisen alhainen läpäisevyys.

Esimerkki: FL 10.12 - 3 - P

Vihje!
Merkintöjä tulee etsiä betonituotteiden pintojen päätypinnoilla.

Merkintä ja merkintä viimeistellyissä rautabetoni PL - laudoissa

Betonibetonilevyjen esivalmistettujen perustusten rakentaminen

Levyjen ja lohkojen esivalmisteiden levittäminen

Ohjeet ja asennusvaiheet:

 1. Valmistelutyö: laskelmat ja suunnittelu, tulevan rakennustyön selvittäminen, säätiön merkintä.
 2. Merkitsemällä säätöakselit, tehdään kaivaus.
 3. Kaivantoja käytetään putkien asentamiseen, järjestelemiseen, tampingiin ja tasoittamiseen. Kaivot, joissa valitaan ylimääräinen maa, kaadetaan. Jos ilmakehän vettä kertyy, se poistetaan. Tarvittaessa sora, karkea hiekka tai murskattu kivi kallistuvat kaivannon pohjaan.

Varoitus!
Hiekka on parhaiten tamped kanssa vibroplate.

 1. Rakennustyömaalla varastoidaan tarvittava määrä PL-laskutoimituksia - levyjä ja FBS-lohkoja.

Se on tärkeää!
Noudata sääntöjä ja turvaohjeita.
Älä ylitä levyjen ja lohkojen pinon kokoa, riviä.
Älä aseta tätä rakennusmateriaalia lähelle ojankauloja (ei alle 1 m).

 1. Nosturin avulla "kiinnitys" kiinnityskorvakkeille levyt asetetaan kulmien alareunaan kaivojen pohjasta.
 2. Asettelujen saranat ovat 4 - 6 levyjen asentamisen jälkeen samassa tasossa (voi olla pienempi). Horisontaalilevyjen ja pystysuorien kohtisuorien kulmien oikeellisuutta seurataan jatkuvasti mittaustyökaluilla.
 3. Kun esikuorittu perustusnauha on asetettu, vahvistaminen suoritetaan levyjen päälle.

Se on tärkeää!
Ainoastaan ​​luokkiin kuuluvia varusteita sovelletaan: A - III, A - I

 1. Asennetun keräysnauhan, jossa on vahvistettu vyö, on pinottu ligaatiolohkoilla FBS.

Se on tärkeää!
Älä peitä seuraavan ja edellisen rivin saumoja.

 1. Suoritetut korkealaatuiset vedeneristysnauhat, jotta estetään metallisten sulkeutumisen korroosio betonikuoren tuotteissa.
 2. Tee täyttökerros kerroksittain säännöllisin tiivistein.

Kiinnitä huomiota!
Kun täytät kylmällä kaudella, älä käytä jäädytettyä maata.

tulokset

On syytä ottaa mukaan ammatilliset suunnittelijat, rakennusalan asiantuntijat perustusten suunnitteluun ja heidän valintansa mukaan.


Erityistä huomiota kiinnittäessäsi ja asettamalla lujitetut betonilaatat ja lohkot tulee kiinnittää asennuslenkkien kuntoon. Kattorakenteiden raskaiden teräsbetonituotteiden on luonnollisesti noudatettava sääntöjä ja turvallisuusvaatimuksia.

Lisätietoa yksityisen kehityksen perustaksi valittaessa löytyy tämän artikkelin videosta.

GOST 13580-85. Levyjen teräsbetoniliitosten levyt. Tekniset olosuhteet. Säätiönauha GOST

GOST 13580-85

Esittely julkaistu 1.1.1981

Neuvostoliiton valtion rakennuskomitean asetuksella 23.9.1985 N 155 tehdyllä asetuksella käyttöönottoajankohta oli 1.1.1987 alkaen

VZAMEN GOST 13580-80 TARKISTUS. Heinäkuu 1994. Muutettu, julkaistu IUS nro 12, 2004. Tietokannan valmistajan muuttaminen. Tämä standardi koskee betoniteräksiä raskaasta betonista rakennusten ja rakenteiden nauhan perustuksiin. Levyt on tarkoitettu käytettäväksi: - kuivissa ja veteen kyllästetyissä maissa; - ulkoilman nimellislämpötilassa (keskimääräinen ilman lämpötila SNiP 2.01.01-82 * mukaan kylmimpien viiden päivän aikana) miinus 40 ° С; _________________ * Asiakirja ei ole voimassa Venäjän federaation alueella. On SNiP 23-01-99. - Huomioi tietokannan valmistaja.

- rakennuksissa ja rakenteissa, joiden arvioitu seismismi on enintään 9 pistettä. - maaperässä ja pohjavedessä, jossa ei-aggressiivinen vaikutus betonirakenteisiin. Sen saa käyttää laattoja, joiden lämpötila on alle 40 ° C, sekä maaperä ja pohjavesi aggressiivisella vaikutuksella raudoitettuihin betonirakenteisiin edellyttäen, että tietyn rakennuksen tai rakenteen suunnitteluasiakirjoissa vahvistetut lisävaatimukset (kuten SNiP 2.03.01-84 *, SNiP 2.03.11-85) ja täsmennetty levyjen valmistuksessa._______________ * SNiP 2.03.01-84 peruttu 01.03.2004 - tietokannan valmistajan huomautus.

1. PERUSPARAMETRIT JA MITAT

1.1. Levyjen muoto ja koko sekä niiden kulutuksen indikaattorit on osoitettava piirustuksessa ja taulukossa 1.

600 mm leveät levyt

Levyn leveys 800-3200 mm

Perusmitat, mm

Levyn paino (referenssi), t

GOST 13580-85. Pohjalevyt (FL)

Päivämäärä: 29. marraskuuta 2016

GOST 13580-85. Levyt teräsbetoniliuskat

Perustietojen järjestämiseen käytettävien vahvistettujen tuotteiden pääasiakirja on standardi GOST 13580-85. Sääntelyasiakirjassa säännellään seuraavia vaatimuksia:

 • käyttöalue;
 • lämpötilaolosuhteet;
 • seismisyystaso;
 • geometriset parametrit;
 • rakentavat mitat, ominaisuudet;
 • liittimien ominaisuudet;
 • tuotenimi;
 • tekniset ominaisuudet;
 • hyväksymismenettely;
 • tarkastusmenetelmät;
 • toimitus ja säilyttäminen.

Brändin FL-liuskojen perustukset on suunniteltu rakennusten ja rakenteiden nauhan perustuksiin

Asiakirjan mukaan FL: n pohjalevyjä käytetään nauhanrakenteen perustuksiin ja nollamerkin alapuolelle. Ne on suunniteltu laajentamaan tukipohjaa lisäämällä säätiön leveyttä.

Johdannossa todetaan, että niiden käyttö on sallittua kuivalla maaperällä, joka on kyllästetty vedellä, jolloin ei ole aggressiivisia komponentteja, jotka vaikuttavat vahvistettuun betoniin.

Standardi säätää lämpötilan arvoja ja tuotteen käyttötarkoituksia, jotka rakennusmääräysten ja määräysten mukaan ovat:

 • Vähintään -40⁰С - minimi sallittu ilman lämpötila.
 • Enintään 9 pistettä - seismisen toiminnan raja.

Asiakirjassa säädetään mahdollisuudesta käyttää pohjalevyn perustuksia ympäristöön, joka vahingoittaa teräsbetonia ja matalaa lämpötilaa, jos noudatat rakennuskoodeissa säädettyjä erityisvaatimuksia. Nämä vaatimukset on ilmoitettava tilauksen yhteydessä.

Intensiivisyys ja koot

Taulukossa on esitetty levyjen päämitat sekä betonin kulutus, teräsvahvistus jokaiselle koolle. Kokonaispaino, OKP-koodi jokaiselle suoritukselle annetaan.

Puusta ja tiilestä rakennetaan niiden pohjalta.

Pohjalevyt FL ovat erikokoisia mm:

 • koko, jonka pituus on 780 - 2980;
 • leveyden koko kasvaa 600: sta 3200: een;
 • Korkeudelle annetaan kaksi arvoa - 300, 500.

Levyjen muoto on pieniä eroja leveydeltään. Leveys 60 cm, pitkittäinen kalteva pinta on tasainen ja kooltaan 80-320 cm, se on rikki. Kokonaispaino on kooltaan 420-5980 kg.

Erottuminen kykyä havaita kuorma

Niiden kyky havaita ponnistukset esineen, katon ja perustuksen seinämien massasta, tuotteet jaetaan neljään luokkaan, jotka eroavat toisistaan ​​niiden vaikutuksesta pohjan pohjaan. Vakiotaulukko sisältää voima-arvot, jotka on mitattu MPa: ssa (kgf / cm²). Ne vaihtelevat suhteessa pystytettävän seinän kokoon sekä käytettyjen elementtien leveyteen. Levyjen erilaisille muutoksille ja parametrien suhteille paine vaihtelee 1,5-6,0 kgf / cm2. Säätiön pohjaan vaikuttava voima määritetään jakamalla laskettu pystysuuntainen voima lautasen leveydellä.

Sallitut kuormitukset ovat suoraan verrannollisia seinien ja laattojen kokoon. Seinien leveys on standardoitu ja se on 160, 300, 500 mm.

Käytettäessä näitä levyjä merkittävästi lisää perusrakennuksen kantokykyä

Suunnittelun ominaisuudet

Standardissa säädetään kiinnittimien, teräspalkkien asentamisesta, ottaen huomioon projektin määräykset pystytetystä esineestä tai rakenteesta.

Levyjen siirtämiseen käytetään varustamislaitteita, joiden muotoilu on toimittajan määrittämä, koordinoidaan suunnittelijan ja asiakkaan kanssa. Tuotteissa on mahdollista tehdä erityisiä aukkoja loopless asennusta varten, ottaen huomioon nostolaitteen suunnitteluominaisuudet.

Sääntelyasiakirjalla voidaan asentaa tuotteita silmukoilla, joiden asennusohjelma sisältää standardin pakollisen liitteen. Tuotteen massasta riippuen asennetaan kaksi tai neljä silmukkaa (yksi kuudesta mahdollisesta asennuksesta). Kunkin kiinnikkeen materiaalin tarve toimitetaan kyseisellä standardilla.

vahvistaminen

Lujuuden mukaan lujuuden geometriset mitat suoritetaan eri tavoin. Käytetään seuraavia vahvistusvaihtoehtoja:

 • Runko, joka on valmistettu 2 verkosta, jotka on hitsattu toisiinsa - levyille, joiden leveys on 2,0-3,2 m.
 • Yksinkertainen, kudottu verkko - leveys 0,6-1,6 m.

Betonipäällysteet FL - universaali tuote

Dokumentaatio säätelee verkon tai lujitushihnan asennusta. Eri kokoisia levyjä varten etäisyys vahvistinpiiristä pintaan on 30 mm. Tämä antaa tarvittavan määrän suojaavaa kerrosta. Valettaessa valssauksen kiinnitys tehdään ei-metallisilla materiaaleilla, mukaan lukien muoviset tiivisteet. Vahvistimen halkaisijan vaatimukset eritellään riippuen lujitustyypeistä, kiinnityslaitteista ja niiden määrästä. Tarvikkeita valmistetaan tangon erittelyssä.

Halkaisija millimetreinä ilmaistuna on:

 • Teräslajille A-III - 6-14;
 • palkin luokkaan BP-I - 4-5.

Koko nimitys

Soveltava standardi velvoittaa betoniterästuotteiden valmistajat suorittamaan merkinnät sääntelyasiakirjojen määräysten mukaisesti. Levyt on merkitty koodinimikkeellä, joka koostuu kirjaimista ja numeroista, jotka on erotettu yhdysmerkillä ja pisteillä.

 • Alun perin ilmoitettu tuotemerkintä (FL). Pyöristetyt koko lukuihin ovat desimaaleja.
 • Tällöin ilmoitetaan laakerikapasiteetin luokka.
 • Indeksin viimeinen osa kuvaa läpäisevyyden astetta. Lisäksi tarpeen vaatiessa määritellä ominaisuuksia, jotka liittyvät upotettujen elementtien ja liitososien esiintymiseen.

Tuotteella on erityinen muoto, jonka avulla voit vähentää huomattavasti kuormitusta alemmissa lohkoissa ja siirtää se tasaisesti pohjaan

Erityisesti vihamielisessä ympäristössä toimivien tuotteiden osalta viimeinen läpäisevyysindeksi on merkitty:

 • H on normaaliarvo;
 • P - vähäisempi alttius kosteudelle;
 • O - merkittävästi erilainen kuin alhaalla (alhaalla).

Harkitse merkintää FL14.30-2 - P. Tuotteen leveys on 1,4 m, pituus 2,98 m. Se kuuluu toisen luokan luokiteltuun kuormitukseen. Keskimääräinen paine on 0,25 MPa (2,5 kg / cm2) seinälle, jonka paksuus on 16 cm. Se on tehty betonista, jolla on vähäinen alttius kosteudelle.

Merkintä kohdistuu betonituotteen päätyyn tai sivupintaan.

Tekniset kohdat

Nykyinen GOST edellyttää, että valmistaja valmistaa tuotteita yrityksen hyväksymän standardin ja tekniikan mukaisesti.

Teräsbetonituotteiden ominaisuuksissa on noudatettava niiden suunnittelua koskevien vaatimusten standardeja, jotka koskevat seuraavia parametreja:

 • Betonin lujuusominaisuudet.
 • Vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille.

Lujitettujen betonirautojen FL-levyt valmistetaan GOST 13580-85: n mukaan

 • Tuotannon valmius.
 • Veden imeytyminen, vedenpitävä.
 • Betonin valmistamiseen käytettyjen ainesosien laatu.
 • Lujitettujen hitsattujen liitosten lujuus.
 • Teräslaatu käytetään sulautettuihin elementteihin ja vahvikkeisiin.
 • Suojakerroksen koon toleranssit.
 • Korroosionkestävyys.
 • Muotoilutuotteet tuotteiden tuotannolle.

Levypohja on valmistettu kestävästä betonista, jonka tiheys on 2,2-2,5 tonnia kuutiometriä kohden. Standardi säätelee neljä betonivahvuusluokkaa, jotka luonnehtivat kykyä vastustaa puristusta.

Yhden erän tuotteissa betonin lujuuden tulisi olla yli 9%. Asennuskannattimissa tulisi olla kolminkertainen turvamarginaali, joka ylittää kannattimen säädetyn voiman.

Mittatoleranssit

Tuoteparametrien poikkeamat versiosta riippuen eivät saa ylittää arvoja, mm:

 • pituus ja leveys - 10-15;
 • korkeudessa - 10.

Tuotteet valmistetaan ainoastaan ​​raskaasta betonista, jonka puristuslujuusluokka on vähintään B12,5

Profiilin suoruusluokat ovat 2,5-4 mm.

Hyväksynnän erityisyys

Valmiit tuotteet yrityksessä hyväksytään enintään 200 kpl: n erissä. Varmista, että suoritat testit, jotka ohjaavat koostumuksen kosteudenkestävyyttä, jäätymisvastusta ja veden imeytymistä. Ohjaustietojen mukaan tarkista betonin, hitsattujen liitosten voimakkuus, mittatarkkuus.

Näytteenottoa käytetään tarkastettaessa:

 • tarkkuus;
 • halkeamien aukon leveydet;
 • pintakategorioita.

Visuaalinen menetelmä tarkistaa, että läsnä ovat: asennuslenkit, upotetut elementit, oikea merkintä.

Asennustelineiden testaukseen otetaan kolmesta tuotteesta otettu näyte, jossa on 5 nostosykliä ja silmämääräinen tarkastus. Silmukoiden asennuksessa ei saa olla merkkejä niiden eheyden rikkomisesta.

Laadunhallinta

Vahvuusominaisuudet määräytyvät sekä tuhoisilta että rikkomattomilta kontrollointimenetelmiltä, ​​joihin liittyy ultraäänitutkimus, mekaaniset välineet ja erityiset laboratoriolaitteet. Standardin asiaankuuluva osa sisältää viittaukset sääntelyasiakirjoihin, joiden vaatimusten mukaan ominaisuuksia valvotaan:

 • puristuslujuus;
 • pakkasenkestävyys;
 • veden imeytyminen;
 • vedenpitäväksi;
 • hitsattujen liitosten eheys;
 • sulautettujen elementtien paikat ja vahvistaminen;
 • geometriset parametrit;
 • toleranssit;
 • pinnan laatu;
 • aukon kutistumisvälien koko;
 • ulkonäkö;
 • suojakerroksen paksuus.

Varastointi ja toimitus

Lopputuotteiden kuljetus ja varastointi olisi tehtävä pinoilla horisontaalisten tuotteiden muodossa. On kiellettyä pinota yli 2 metrin korkeuteen. Tiivisteet on asennettava poikittaissuuntaisten tuotteiden väliin. Etäisyys reunasta tiivisteisiin kasvaa pituuden mukaan. Se on:

 • 200 mm - tuotteille, joiden pituus on 0,78 m.
 • 750 mm - pituus 2,98 m.

piirustukset ja kaaviot, GOST, tekniikka

Yritys "Bogatyr" on erikoistunut kiinteiden betonipilarien valmistukseen. Yhtiömme työllistää erittäin päteviä asiantuntijoita, joilla on kaikki tarvittavat taidot tämän tehtävän toteuttamisessa.

Taloon perustuva säätiö on tärkeä osa, joten sen tuotantoa tulisi käsitellä vastuullisesti ja ammattimaisesti. Maaperän erilaisissa olosuhteissa asiantuntijat valitsevat sopivan tyypin perustan.

Monoliittisen nauhalistan piirustukset ja kaaviot

Menestyksekkään ratkaisun avain riippuu hyvin harkitusta toiminnasta etukäteen. Ennen monoliittisen nauhan perustamista asiantuntijat alkavat kehittää piirustuksen. Tuloksena olevan järjestelmän tulisi sisältää seuraavat tiedot:

 • Päärakenteen elementtien läsnäolo.
 • Tulevien rakenteiden tarkka koko.
 • Yksittäisten elementtien välinen etäisyys.
 • Ilmaisee maanpinnan tarkan syvyyden.
 • Vedenpitävyys ja lämmöneristysvalmiste. Muista ilmoittaa piirustuksissa käytetty rakennusmateriaali lämpöä ja vedenpitävyyttä varten.
 • Kaavio osoittaa pohjan ja sokean alueen muodostamisen.
 • Tulevaisuuden lattian sovittaminen.

Asiantuntijaneuvonta! Kaikissa näissä arvoissa toimitettujen tietojen on oltava mahdollisimman tarkkoja. Pienet poikkeamat voivat johtaa vakaviin ongelmiin.

Kuva Kuva 1.1: piirros monoliittisesta nauhalevystä näkyy kaaviossa. On nimityksiä ja tiettyjä ulottuvuuksia.

Kuten käytäntömme osoittaa, menestyksen avain riippuu pitkälti tarkkojen mittausten ja laskelmien valmisteluvaiheesta. Tästä me houkuttelemme yhtiön parhaat teknologiat. Tarkkojen tietojen ansiosta voimme vähentää merkittävästi rakennusmateriaalien jätteitä ja rakennusmateriaalien hankinta toteutetaan tiukasti projektin mukaan.

GOST-standardit

Pohja asetetaan betonilaattoilla. Tuotannon on oltava GOST 13580-85: n mukainen. Tästä johtuen valmis tuote on ihanteellinen maaperään, joka on kuivaa ja kosteaa. Tuotantostandardien noudattaminen sallii tuotteen käytön nolla-lämpötilassa jopa 40 ° C: ssa. Tämä noudattaa myös SNiP 23-01-99 -standardia.

Kuva Kuva 1.2: Kaaviossa on esitetty GOST: n mukaisen teräsbetonilaatan mitoitusominaisuudet.

GOSTin noudattaminen mahdollistaa monoliittisen nauhalevyn asettamisen alueella, jossa on seismistä toimintaa, jopa 9 pistettä. Tämäntyyppiset levyt soveltuvat ihanteellisesti maaperään aggressiivisten aineiden läsnäollessa.

Betoniterästen hyväksyminen toteutetaan alkaen GOST 13015-2003, joka vastaa seuraavia tietoja:

 • GOST 10060-87 pakkasvastuksen osoitin.
 • GOST 10180-90 osoittaa lujuusominaisuuksia.
 • GOST 13015.0-83 ilmaisee tuotteen geometrian ohjauksen.
 • GOST 1270.0-78 määrittää veden imeytymisen asteen.

On myös tärkeää noudattaa GOSTia, kun muodostetaan hiekkajousu. Täällä GOST 8736-93 on mukana. Erityisesti se määrittää käytetyn hiekan tiheyden, joka ei saa olla suurempi kuin 2,8 g / cm. Kun muodostetaan nauhateollisuuden muottiteline, noudatetaan GOST R 52085-2003: n määräyksiä ja vaatimuksia. Kun aika vahvistuu, otetaan huomioon GOST 5781-82: n vaatimukset.

Kuva 1.3: esimerkki kaistaleen jalustan valmistuksesta GOSTin vaatimusten mukaisesti.

Säätiön tekniikka

Kaikki työ koostuu useista peräkkäisistä vaiheista. Jos rikkoo ilmoitettua tekniikkaa, et pysty saavuttamaan täysin laatua ja GOSTia. Tästä syystä houkuttelemme tämän työn parhaita asiantuntijoita, jotka ovat hyvin perehtyneitä kaikkiin perusrakenteisiin.

Kuva 1.4: kaaviossa esimerkki monoliittisesta nauhalevystä, joka on tehty GOSTin kaikkien vaatimusten mukaisesti.

Niinpä yrityksen "Bogatyr" -asiantuntijoiden työn prosessi menee näin:

 • Geologinen tutkimus. Tämä tehdään ensisijaisesti maaperän luonteen määrittämiseksi, esimerkiksi veteen, jäätymisen asteeseen ja niin edelleen. Tässä prosessissa otetaan huomioon maan tietyn alueen ilmasto-olosuhteet.
 • Merkintä. Tulevan perustuksen nurkkaan nimetään kaksi kohtisuoraa viivaa. Alustan leveyden on oltava vähintään 400 mm. Tämä määritetään myös merkintävaiheessa.
 • Runaway-pohja suoritetaan. Se vaatii leikkauksen kiinnittämään merkintäpisteet kahden metrin etäisyydellä talosta. Leikkaus on tehty puusta.
 • Täydellinen hedelmällisen maakerroksen poistaminen. Yleensä syvyys on jopa 200 mm. Lisäksi suoritetaan tarkasti merkintäkaivanto. Jos maaperä on mureneva, niin kaivon seinät vahvistetaan edelleen.
 • Hiekkalaatan paksuuden asettaminen 200 mm: iin asti. Aikaisemmin soraa kaadetaan pohjaan ja sitten hiekkaa. Tämä seos on täynnä.

Asiantuntijaneuvonta! Ennen pohjan täyttämistä suoritetaan viemärijärjestelmän valmistus. Tämä estää koko rakennuksen tulvan.

 • Lisäksi puulevyistä puutavaraa paljastetaan.
 • Vahvistettu vyö sijoitetaan muottiin.
 • Lisäksi tehtiin reikiä apulaitteiden asentamiseen.

Valmistelun jälkeen asiantuntijat suorittavat monoliittisten nauhojen perustusten valumista. Kun betoni on saavuttanut lujuutensa, vedeneristys- ja lämmöneristystyöt tehdään.

Missä on parempi säätää säätiön valmistusta

Monoliittisen teippityypin perusta on optimaalinen ratkaisu maaperälle, joka on hyvin tiheä. Jos alueen maaperä ei kuulu tämän ominaisuuden piiriin, teemme sinulle laadukkaan ja kestävän perustan ajettuille zbb-paaluille (myös mini-paaluille). Kaikki työtä tekevät pätevät asiantuntijat, jotka tietävät tämän työn kaikki hienot yksityiskohdat. Yritys "Bogatyr" on Venäjällä johtava toimija tarjota palveluja tällä alalla.

Katso myös

Strip-pohja jalustalla

Pihvelhojen nauhan perustusta on käytetty melko pitkään. Erityisen välttämättömiä sen käytölle heikoissa ja vesipohjaisissa maissa.

Levyjen teräsbetoniliitosten levyt (GOST 13580-85)

Standardia sovelletaan raskaaseen betoniin tehtyihin betonirakenteisiin rakennusten ja rakenteiden nauhan perustuksiin.

Levyt on tarkoitettu käytettäväksi: kuivissa ja vedellä kyllästetyissä maissa; laskettuun ulkolämpötilaan (keskimääräinen ilman lämpötila SNiP 2.01.01-82 mukaan rakennusalueen kylmimpien viiden päivän ajan) aina miinus 40 ° С; rakennuksissa ja rakenteissa, joiden arvioitu seismismi on enintään 9 pistettä; maaperässä ja pohjavedessä, jossa ei-aggressiivinen vaikutus betonirakenteisiin.

Sen saa käyttää laattoja, joiden rakenteellinen ympäristön lämpötila on alle 40 ° C, samoin kuin maaperä ja pohjavesi, joilla on aggressiivinen vaikutus betoniteräsrakenteisiin, edellyttäen, että tietyn rakennuksen tai rakenteen suunnitteluasiakirjoissa vahvistetut lisävaatimukset (SNiP 2.03.01-84, SNiP 2.03.11-85) ja ne on määritelty levyjen valmistuksessa.

Levyjen muoto ja koko sekä niiden materiaalin kulutuksen indikaattorit on täytettävä helvetissä ilmoitetut. 4 ja taulukossa. 5.

Kuva 4. Levyt 600 mm leveät levyt 800 - 3200 mm leveä