Ribbonsäätiö: lajikkeet, hyvät ja huonot puolet, asennus, valokuva ja video

Rakennettaessa taloa tai muita rakennuksia, se on useimmiten suositeltavaa nauhan perustukselle, koska tällaisella säätiöllä on monia etuja. Talon nauhan säätö on yksinkertainen laitteessa ja suurella tarpeella se voidaan kaataa ilman rakennustarvikkeiden mukana. Tämä säätiö on universaali muotoilu ja sitä käytetään kevyen puun ja raskaiden kivirakennelmien rakentamiseen erilaisilla maaperäalueilla.

Strip-säätiö osassa

Nauhatulostuslajit

Ennen tällaisen säätiön rakentamista on syytä harkita huolellisesti sen ominaisuuksia ja lajikkeita. Tämä antaa valita oikean perustan tietyn rakenteen rakentamiseen. Lisäksi se antaa mahdollisuuden suorittaa asianmukaisesti kaikki tarvittava työ.

1. Koko valettu

Monoliittinen tai kiinteä nauha-säätiö rakennetaan suoraan rakennustyömaalle. Aluksi rakennetaan muotti, johon vahvistettu hihna asetetaan koko pituudelta. Sen jälkeen kaatamalla betonia.

Pohja on suljettu monoliittinen muoto raudoitetusta betonista. Näin voit luoda kiinteän kehyksen, joka soveltuu mihin tahansa maaperään, mukaan lukien epävakaat. Tämän perusteella voit helposti rakentaa maalaistalon tai kiven aidan.

Tämän rakenteen etuja ovat rakentamisen helppous ja luotettavuus. Tässä tapauksessa pohja voi olla erilainen muoto. Haittojen suhteen on suuri monoliittirakenteinen massa.

Solid casting foundation - Betoni kaadetaan kerralla valmistettuun muottiin

2. Esivalmistettu

Säätiön rakentamiseen käytetään valmiita betoniteräksiä. Niistä tarvittava lomake nauhoituu suoraan sivustolla. Ne sidotaan sementtilaastiin. Ne sopivat parhaiten matalan rakennuksen rakentamiseen. On helppo ostaa valmiita lohkoja, koska monet tehtaat ovat mukana tuotannossa.

Etuna on korostaa asennuksen helppoutta, jonka ansiosta voit säästää huomattavasti aikaa pohjan rakentamisessa. Samaan aikaan esivalmistetuilla rakenteilla on kuitenkin joitain haittapuolia. Ei vankka rakenne ja tarve houkutella raskas rakennuslaitteisto vähentää tämäntyyppisten nauhojen pohjaisuutta.

Viitteitä! Jos puhumme ongelman hinnasta, joukkueen ja monoliittisen nauhapohjan välinen ero on vähäpätöinen. Sen vuoksi valinta on keskittyä rakenteen ominaisuuksiin.

Esivalmistettu nauhaosasto kootaan valmiista laatoista ja niiden väliset liitokset on suljettu.

3. Matala perustus

Tällaista perustusta käytetään pääasiassa kevyiden rakenteiden rakentamisessa. Joten se voi olla rungon taloja ja malleja baarista ja lokeista. Tällaisen perustuksen erityispiirre on se, että se on hieman korkeampi kuin maaperän jäädyttäminen. Siksi sitä käytetään usein vähemmän ongelmallisissa maissa.

Matala syvyysrakenteet sietävät helposti maaperän turvotusta, joka tapahtuu talvikaudella. Rakennuksen aikana kiinnitetään erityistä huomiota vedenpitävyyteen ja lämmöneristykseen. Tämä suojaa alustan ympäristöön kohdistuvilta negatiivisilta vaikutuksilta.

Matalan pohjan etuja ovat sen alhaiset rakennuskustannukset. Samaan aikaan ei ole tarvetta tehdä vaikeita maa-alueita. Hänellä on useita haittoja. Ensinnäkin on syytä huomata, että tätä mallia ei voida käyttää kaikentyyppisissä maaperärakenteissa eikä kaikkien rakenteiden rakentamiseen.

Matalapohjaisen kellarin muotoilu on vakio - se vain upposi maahan enintään 50-70 senttimetriä.

Sivustollamme löydät säätiön suunnittelusta ja korjaamisesta tarjoavien rakennusyritysten yhteystiedot. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

4. Vyön perusta syvällä vuodevaatteet

Tämän tyyppisen teippipohjan rakentaminen suoritetaan maaperän jäädyttämisen alapuolella. Tämä mahdollistaa kuorman jakamisen tulevasta rakenteesta vakaalle maaperäkerrokselle. Tämän vuoksi syväperustuksia käytetään monikerroksisten rakennusten rakentamiseen, joilla on merkittävä paino.

Tämän rakenteen etuna on se, että ne soveltuvat raskaiden rakenteiden rakentamiseen. Myös kellari ja kellari voidaan varustaa. Tietenkin perustan rakentamiseen tarvitaan huomattavia fyysisiä ja aineellisia kustannuksia. Tämä pätee erityisesti maanrakennustöihin.

Syvän tapahtuman nauhatusperusta haudataan maanpinnan alapuolelle - se voi olla 1,7 - 2,2 metriä tai pienempi alueesta riippuen

Hyödyt ja haitat liuska säätiö

Kun valitset säätiön, kannattaa kiinnittää huomiota tämän tai kyseisen vaihtoehdon eduihin ja haittoihin. Tämä pätee myös monoliittiseen teippirakenteeseen. Etuja ovat:

mahdollisuus järjestää kellari;

yksinkertaisuus erektiossa;

korkea lujuus ja luotettavuus;

Mahdollisuus levittää maaperää.

Valitettavasti nauhan säätiöllä on joitain haittapuolia:

joissakin tapauksissa on tarpeen suorittaa monimutkaisia ​​maanrakennustöitä ja käyttää raskaita rakennusmateriaaleja;

tarvetta vedenpitävyyteen ja eristämiseen.

On pidettävä mielessä, että etujen ja haittojen käsite on epäselvä, koska kaikki riippuu rakenteen syvyydestä. Siksi jokaista säätiötä on tarkasteltava erikseen.

Materiaalit nauhateosten valmistukseen

Alustan valmistukseen tarvitaan erilaisia ​​materiaaleja. Kaikki riippuu sen tyypistä. Näin ollen esivalmistettujen perustusten rakentamiseen käytetään tällaisia ​​materiaaleja:

tiettyjen brändien betonielementit ja -laatat;

Betoni tiivistää reiät lohkojen välillä;

materiaalit vedenpitävälle ja lämmöneristykselle.

Yksi vedenpoistovaihtoehdoista - sopii muottien kokoamiseen

Nauhan asettaminen yksinomaan lohkoilta on lähes mahdotonta. Siksi aukot on tiivistettävä betoniliuoksella ja jopa tiilillä. On myös suositeltavaa järjestää vahvistettu betoni nauha, joka sallii sitoa kaikki elementit yhdeksi.

Monoliittisen rakenteen osalta sen rakentaminen edellyttää:

levyt tai laajennettu polystyreeni muottien rakentamiseen;

vyöt ja liitoselementit;

tietyn luokan betoni;

lämpö- ja vedeneristysmateriaaleja.

Säätiön rakentamisessa on pidettävä mielessä, että tiettyjä teoksia tarvitaan. Tämä koskee tyynyn järjestelyä. Tätä varten tarvitset hiekkaa tai murskattua kiveä sekä vedenpitävää materiaalia.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan matala-teipin pohjasta ilmastetun betonin taloon.

Suunnitteluprosessi nauhamaisen perustuksen suunnittelusta

Säätiön suunnittelu on hyvin monimutkainen ja vastuullinen tehtävä, jonka ratkaisu on parempi antaa ammattilaisille. Prosessissa sinun on määritettävä:

Sen laskettu vastus.

Nauhan pohjan leveys.

Lujituksen tarkoitus ja ominaisuudet.

Mahdollisuus järjestää vedenpoisto.

Kuivatuskaistaleen järjestelyn järjestely

Näiden arvojen määrittämiseksi on oltava tietyt tiedot. Siksi tämä työ on parempi antaa ammattilaisille. Vain ne voivat tehdä sen laadullisesti. On syytä muistaa, että tämä riippuu paitsi perustasta, myös rakenteesta, joka on pystytetty ja kestävä.

Kellari talossa, jossa nauha-pohja

Asuntorakennuksen järjestäminen talossa, jossa on nauha-pohja, on erittäin työläs ja kallis prosessi. Tämän ongelman ratkaisemiseksi tarvitaan rakennuslaitteiden käyttöä ja väärennettyä kaivamista ja konkreettista työtä. Kellarin järjestely suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

Säätiön kaivo on kaivettu. Jos se rakennetaan koko talon alle, se vaatii raskaita rakennusmateriaaleja. Prosessi on suoritettava erittäin huolellisesti, jotta maata ei päädytä maahan.

Kaivon pohjalla on kivääri ja kaatunut betoni. Lattian voimakkuuden vahvistamiseksi tehdään vahvistus. Ankkurin tulisi olla hieman ympärillä ympärysmitta, niissä paikoissa, joissa seinät asennetaan.

Esimerkki vahvistusnauhasta

Kun lattia on täysin karkaistu, seinät on vahvistettu ja muotti on asennet- tu lisäbetonin kaatamiseksi. Jos kellari asennetaan vain osalle talosta, valmistetaan ankkuri, joka myöhemmin saatetaan kosketuksiin vahvistetun hihnan pohjalla.

Seinien rakentamisen yhteydessä on kiinnitettävä erityistä huomiota niiden korkeuteen. Niiden on vastattava säätiön yläpistettä. Pohjan rakentamisen jälkeen kellari peitetään kaatamalla monoliittinen laatta.

Syvyys sijoittaa nauhan säätiön taloon

Säätiön syvyys lasketaan suunnitteluvaiheessa. Syvennetty rakenne on asennettu niin, että sen pohja on 25 cm maanpinnan alapuolella. Tämä suojaa sitä epätasaisilta muodonmuutoksilta, joita esiintyy maaperän pakkastuksen aikana.

Rakenteen korkeus riippuu tietyn alueen ilmastollisista ominaisuuksista. Jäätymisen syvyys määritellään kaavalla. Mutta on olemassa valmiin taulukko, jossa voit löytää nämä arvot tietylle alueelle.

Maaperän jäädyttämisen syvyys Venäjän federaation ja IVY-alueen eri alueilla

Jos puhumme matalasta pohjasta, se sijaitsee 85 cm: n etäisyydellä maaperän jäädyttämisestä. Rakennetta rakentaessaan on syytä harkita, että sen kantavuus on heikko. Pohjan rakentamisen yhteydessä on syytä harkita pohjaveden määrää. Pohja on sijoitettava 20 cm etäisyydelle siitä. Joten, miten tehdä liuska säätiö?

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee liuskatalojen rakentaminen.

Nauhatalustojen rakentamisen vaiheet

Nauhan sijoittaminen ei ole niin vaikeaa. Jotta työ suoritetaan oikein, sinun on tarkasteltava huolellisesti kaikkia vivahteita ja vaatimuksia. Ja kannattaa aloittaa kartoittamalla rakenne. Elementtien mitat on merkitty siihen, mikä helpottaa sen rakentamista. Tämän järjestelmän mukaan voit myös laskea tarvittavan määrän materiaaleja.

Nauhatulostuslaitteen tekniikka näyttää tältä:

työskennellä muottien kanssa;

betonisovitusnauhat;

Säätiön valmistelu

Valmisteluvaiheessa laskenta, merkintä ja muu yhtä tärkeä työ. On syytä aloittaa geologinen rangaistus - tämä työ on uskottu yksinomaan asiantuntijoille.

Pätevien geologisten tutkimusten osalta tarvitaan erikoislaitteita ja erikoistuneita tietoja

Geologisen talteenoton prosessissa on määritettävä seuraavat:

maaperän tyyppi pohjan pohjalla;

pohjaveden taso;

Sen jälkeen lasketaan monoliittisen nauhan esiintymismerkki ja paksuus. Kun geologinen talteenotto on valmis, siirry sivuston ulkoasuun. Tätä varten käytä puulevyä ja -johtoa. Voit myös käyttää kalkkilaastaria. Hänen avustuksellaan kentällä tehdään merkki, jossa nauha pidetään. Tehtävän yksinkertaistamiseksi työ suoritetaan aiemmin laaditulla säätiöohjelmalla.

Merkintä alkaa yhdestä kulmasta. Sen jälkeen puolue on ajoitettu. On parempi tehdä se yhdensuuntaisesti aidan tai tien kanssa. Seuraava on toinen puoli ja niin edelleen. Sen pitäisi tarkistaa tarkasti kulmat ja lävistäjät. Tämä välttää ongelmia seinien rakentamisessa. Sallittu virhe diagonaalien välillä on 2 cm.

Käytetyllä merkinnällä kaivetaan kaivoa tai kaivoksia. Ensimmäistä vaihtoehtoa käytetään talojen rakentamiseen kellarilla. Täällä sinun tulee käyttää raskaita rakennusmateriaaleja.

Miksi perustus on valmis, katso seuraava video:

Valmistetun kuopan tai kaivannon pohjalle on järjestetty hiekkasyyny. Pengerän paksuus voi olla 50 cm. Tämä parametri riippuu maaperän ominaisuuksista. Tyyny varovasti tiivistetty. Tämä tehdään värähtelemällä tai kastelemalla. Tyynyn yläpuolella on valmistettu kerros. Tätä varten kaadetaan vähärasvaista betonia, jonka paksuus on enintään 10 cm.

Muotti- ja vedeneristys

Laite nauha nauha toteutetaan käyttämällä tämäntyyppisiä muottiinpanoja:

irrotettava, joka on valmistettu puulaaduista;

kiinteä, polystyreenistä valmistettu.

Toisen vaihtoehdon erikoisuus on se, että polystyreeni-vaahto on lämmön ja vedeneristyskerroksen rooli. Muotti on asetettu tiukasti sovellettuun merkintään. Se nousee 10 cm korkeudelta. Rakenteen vakauden varmistamiseksi sitä tukevat vaatteet sisä- ja ulkopuolelta. Muovikalvo asetetaan muottiin, mikä estää sementtihyytelöiden vuotamisen.

Muodon sisäpuolelle merkitään betonin yläpiste. Voit tehdä tämän käyttämällä merkkiä. Tämän työn suorittamisessa hydraulisella tasolla. Tämä mahdollistaa betonin kaatamisen tasaisesti.

Katso, kuinka pysyvä vedeneristysmateriaali näyttää seuraavan videon:

Kehyksen vahvistus

Rungon valmistukseen käytetään kolmenlaisia ​​venttiilejä, jotka suorittavat tietyn tehtävän:

pituussuuntainen vahvistus, jonka läpimitta on vähintään 12 mm;

vaakapidikkeet - 6 mm;

pystysuorat kaulukset - 8 mm.

Vahvikkeen liittämiseen on suositeltavaa käyttää neulontankaa. Hitsauksessa sen lujuus ja luotettavuus ovat vähäiset. Kehyksen rakentamisen helpottamiseksi käytä erityistä neulontapistettä tähän tarkoitukseen.

Ennen ostopilarin ostoa sinun on laskettava, kuinka paljon kehyksen rakentamiseen tarvitaan. Siinä olisi otettava huomioon sen suunnittelun ominaisuudet. Kiinnittimien välinen etäisyys on keskimäärin 25 cm. Seinien kulmissa ja liitoskohdassa askel hieman pienenee. Vahvistettaessa on noudatettava tiettyjä sääntöjä ja vaatimuksia.

Lisätietoja vahvistamisesta, katso seuraava video:

Betonielementit

Nyt sinun täytyy päättää, miten täyttää nauhan säätiö? Jos se on huomattavan suuri, on parempi tilata valmiin betoniliuoksen, jonka avulla voit kaataa muottiin kerralla.

Betonisoinnin yhteydessä on noudatettava joitain sääntöjä:

Täyttäminen suoritetaan yhdessä päivässä. Tauko ei saisi ylittää kahta tuntia.

On tarpeen kaataa betonia sekoittimesta eri pisteistä. Jos venytät ratkaisun, se heikentää jonkin verran sen laatua.

Betoniliuosta voidaan pudota enintään kahden metrin korkeudelta.

Betoniliuos tiivistetään värähtelijällä tai silmukoittamalla.

On parempi täyttää nauhalevy keskimääräisellä päivittäisellä lämpötilalla, joka on lähes 20 0 C. Valmistuksen jälkeen rakennus on peitetty muovikelmulla, jonka avulla voit hidastaa kosteuden menetystä.

Katso visuaalisesti koko tekniikan luoda nauhat säätiöt, katso seuraava video:

johtopäätös

Nauhatalustuksen rakentaminen, vaikkakin se näyttää olevan melko yksinkertainen asia, mutta siihen on käytetty paljon työvoimaa ja materiaaleja, ja se maksaa noin kolmanneksen rakennushankkeesta. Hyvää säätiötä lasketaan tietyn talon projektiin, ja tämä työ on parhaiten ammattilaisille. Älä unohda, että rakenteen elämä riippuu säätiön laadusta ja lujuudesta.

Mitkä ovat nauhalevyt

Jokainen, joka aikoo rakentaa oman talonsa, kylpyammeensa tai muun rakenteensa, pitäisi tietää, mikä on nauhan perusta. Kuten nimestä käy ilmi, tällainen säätiö on betoniteräsnauha, joka kulkee rakennusten kaikkien seinien läpi.

Talon tai talonrakennelmien (kylpyammeet, suoja) perustana käytetään rakennusta puusta, tiilestä, betonista. Tällainen säätiö voi olla joko monoliitti tai tiimi (erikoislohkojen) rakentaminen ja se on tehty tiilestä, raunioista tai raudoitetusta betonista. Sitä käytetään lähes kaikilla maaperillä, lukuun ottamatta suolla tai löysättyä turvemaata.

Roskikivi on kestävin ja kosteutta kestävä, mutta samalla kallein. Vahvistettu betoniperusta on kestävin ja yhteinen, sopii eri rakennuksiin, se tapahtuu:

 • monoliitti;
 • kokoonpano.

Tiilien käyttö on aikaa vievää ammatti, ja rakentaminen osoittautuu siten kaikkein epäluotettavaksi.

Nauhatalustatyypit

Nauhatalustatyypit ja niiden soveltaminen

Nauhasäätiö on jaettu kolmeen tyyppiin:

 • ei haudattu;
 • matala syvyys;
 • haudattu.

Säätötyypin valinnassa käytetään seuraavia indikaattoreita: pohjaveden taso, maaperän jäädyttämisen syvyys, rakenteessa olevan rakennuksen kuormitus ja kellarin korkeus.

Hautautuneita nauhalevyjä käytetään kevyiden runkorakenteiden, kuten terassin, kuistin rakentamiseen, aidan tukikohdan rakentamiseen. Tämäntyyppistä pohjaa käytetään yleensä pohjaveden ollessa liian korkea.

Ei-veden alla olevan rakenteen erityispiirre on se, että se pystytetään vain monoliittisesti, koska lohkojen kokoonpanossa on suurta todennäköisyyttä tuhoutua pienimmän maaliikenteen vuoksi. Jaettu kahteen tyyppiin:

 • teräsbetonivyö (korkeus pienempi kuin sen leveys);
 • vahvike (korkeus suurempi kuin leveys). Tämä pohja on vakaampi kuin hihna, koska se kestää suuria taivutuskuormia.

Matala pohjakerroin on asetettu enintään 70 cm: n syvyyteen. Tämäntyyppisen rakenteen syvyys ei ylitä maaperän jäädyttämistä, joten se on lämmitettävä ja sen alapuolella oleva maakerros on korvattava kerroksella hiekkaa. Matala-säätiötä käytetään pienten kehys-, puu-, tiili- tai monoliittisten talojen rakentamiseen. Tällainen alusta voi olla monoliittinen tai yhdistetty.

Pohjavesipohja on tiukkojen talojen, monoliittisten monikerroksisten rakennusten luotettavin perusta. Tällöin laskemisen syvyys on 1 m riippuen pohjaveden pinnasta, maaperän jäädyttämisen syvyydestä, jos kellari on suunniteltu, sitten kellarin huoneen korkeudelle.

Matala ja syvä tyyppi voi olla 2 tyyppiä:

 • suorakulmainen osa;
 • t-muotoinen osa.

Toisen osan muunnos näyttää käänteiseltä "T" -kirjeeltä, alareunaan on asennettu vahvistettu betonivyö ja sille on asetettu reuna. Tällainen rakenne aiheuttaa suurempia kustannuksia ja on työläämpi, mutta sillä on suurempi kantavuus. Sopii massiivisiin korkeisiin rakennuksiin.

Työsuunnitelma, kun valetaan nauhan perustuksia

 1. Laske säätiön syvyys ja leveys. Leveys lisää tulevan rakennuksen seinämien paksuutta. Syvyys lasketaan postin jäädytyksen syvyydestä, pohjaveden pinnasta.
 2. Tuoda sivustolle kaikki rakennusmateriaalit ja laitteet.
 3. Merkitse rakennuspaikka sen jälkeen, kun alue on poistettu kantoista, ruohosta ja roskista. Voit tehdä tämän käyttämällä kiinnittimiä (lujitetta), köyttä tai kalastusviivaa.
 4. Maanrakennustyöt. Voit kaivaa kaivannon manuaalisesti lapioilla pienten rakennusten tai kaivinkoneen avulla.
 5. Aseta hiekkakyyhky hiekalla, joka on sekoitettu soran kanssa. Kaada kerrokset, vedä jokainen kerros ja tampi (käyttäen erityistä laitetta tai käsin). Hiekkalaatan paksuus vastaa yhtä kolmasosaa syvennystä, mutta vähintään 15 senttimetriä. Vedeneristyskykyä varten voit laittaa erityisen kalvon tyynyyn.
 6. Kokoa muottien puupalkeista, liuskekivestä tai vedenkestävästä vanerista. Tarkista käyttötason tasaisuus. Vahvista rakenne tukipyörillä.
 7. Vahvistin tai runkorakenne. Kehyksen muodostaminen vahvikkeesta, joka yhdistää nastat toisiinsa erityisellä langalla. Saatu verkko, jonka solut ovat noin 35 cm, on sijoitettava tiilen pohjaan, jotta vahvistus ei kosketa muottipesää. Käytä halkaisijaltaan 10-12 mm vahvistavaa terästä tai lasikuitua, jonka ominaisuudet ovat samanlaiset.
 8. Betoni kaadetaan 15 cm: n kerroksiin, jotka kumpuavat joka kerrosta. Betoni voidaan valmistaa sementistä, hiekasta ja vedestä riippumatta tai ostaa valmiiksi. Pohjan säätö tulee olla myös sivuilla, koskettaen vasaraa kehälevyjen ympärillä. Kun kaikki kerrokset täyttyvät, tasoita ylimmällä kerroksella lastalla.
 9. Peitä tulistettu pohja ja jätä 2 viikon ja 1 kuukauden ajan kuivumiselle ja lisää voimaa. Kuumalla säällä kaada vesi betonin päälle niin, että se ei repeä tai murene. Rakentaa seinät rakennuksen jälkeen säätiö on täysin kuivunut ja muotti on poistettu.

Haitat ja edut

Haittoihin kuuluvat:

 • suuri määrä maanrakennustöitä (varsinkin kun työskentelet käsin);
 • kun asetetaan esivalmistettu säätiö, vedenpitävyyden tarve;
 • pienellä syvenemällä riskiä työntää rakennuksen pohja maaperän jäädyttämisjakson aikana, mikä johtaisi muurien muodostumiseen seiniin.

edut:

 • suhteellisen alhaiset kustannukset;
 • rakenteen kestävyys;
 • kyky varustaa kellarissa käyttäen upotetun pohjan muotoa seininä;
 • talon seinien rakentaminen painotetuista materiaaleista;
 • mahdollisuus itse pystytykseen ilman raskaita koneita.

Tarkemmat tiedot aiheesta:

Ribbon säätiö: miten se tehdään itse

Alhaisten yksityisten talojen rakentamiseen on olemassa monenlaisia ​​säätiöitä. Mutta useimmiten kotimaan mökit ratkaistu vaihtoehto muodossa betoniteräs nauha alle laakerin seinät. Loppujen lopuksi tee nauha-säätiö omalla kädelläsi, tarvitset vain vähimmäisvaatimukset betonin sekoittamiseksi ja noudata ohjeita. Tällaisen perustan tekniikka on yksinkertainen, siksi se on niin usein valittu itsenäiseen toteuttamiseen.

pitoisuus

Mikä se on?

Rakenteellisesti nauha-pohja on raudoitetun betonin rakenne, joka luodaan ympäröivän rakenteen ympärille kuorman uudelleenjakoon maan päällä. Samankaltaista tukea käytetään talojen, autotallien, ansiorakennusten, kylpyammeiden, autotallien ja jopa aidojen rakentamiseen. Itse tekeminen ei ole vaikeaa.

Joten hän näyttää

Tällaisen säätiön rakentamisessa on kuitenkin erittäin tärkeää noudattaa tiettyjä sääntöjä ja suosituksia. Nauhapohjan valmistustekniikan noudattamatta jättäminen on mahdollista unohtaa tukirakenteen ja rakennuksen kestävyys. Pitkä se ei kestä.

Maaperän kausiluonteinen turvotus, kosteuden vaikutukset betoniin ilman vedenpitävyyttä, väärin lasketut kuormat - syyt, joiden vuoksi talo on jo seisomassa, nauhan pohjan tuhoutumisen syyt ovat moninaiset. Kaikki on ennakoitava ja huomioitava etukäteen, muuten vahingoittunut tai täysin tuhottu rakenne on rakennettava uudelleen.

Tyypit ja tyyppiset säätiöt

Syvyys on MZLF (matala) ja yksinkertaisesti upotettu. Ensimmäisessä tapauksessa alhaisen rakennuksen alapuolella oleva betonihihna haudataan maahan vain 200-400 mm ja toinen haudataan puolitoista metriä (maanpinnan alapuolella).

Jos maaperä rakennustyömaalla on kivinen ja pohjavesi on syvä, on parempi valita matala syvyysvaihtoehto, joka on halpa ja pieni betonin tilavuudessa. Lahennuksessa, talon korkeilla GWL- ja hiekka-alueilla on tehtävä voimakkaampi ja kalliimpi tuki. Usein arvio tällaisesta asunnosta on sellainen, että yleensä on tarpeen valita toisenlainen säätiö.

Seinäasennus MZLF: llä

Rakenteellisesti nauhan w / b-pohja on:

Ensimmäinen tyyppi suoritetaan kaatamalla vahvistettua vahvistettua hihnaa. Toinen vaihtoehto on erikoistehosteista tehdyt pohjalevyt (FBS) tai tiilet.

Hyödyt ja haitat liuska säätiö

Hänellä on kolme epäilemättä ansioita.

Laitteen äärimmäinen yksinkertaisuus - kaikki pyrkivä rakentaja selviytyvät kaatamalla betonia ja asennuspaloja (on vaiheittainen ohje - jotta kaikki oikein rakennettaisiin, hän tarvitsee vain seurata vaiheittain);

Universaalisuus - tällaisista syistä voit laittaa tiili-, vaahtobetoni- ja kehysrakennuksia sekä mökkejä baarista, tavallisesta tai pyöristetystä lokista;

Kyky kestää raskaita kuormia pohjan pohjalta ja ylhäältä mökin painon ja kaiken siinä.

Vahvistettu betoni nauhan pohja kestää monta vuotta, vaikka talon seinämien rakentamista ei ole tehty hiilihapotettujen betonilohkojen, vaan kiinteän kiinteän tiilen rakentamiseen. Kustannusten kannalta se on huonompi vain ruuvipinoille, mutta luotettavuuden kannalta useimmissa tapauksissa ne ylittävät ne.

Tämän säätiön haittoja voidaan tunnistaa:

Velvollisuus analysoida perusteellisesti maaperä rakennustyömaalla;

Tarve käyttää nostolaitteita (FBS: n käytössä);

Pitkäaikainen betonin kovettuminen vähintään 3 viikkoa (monoliittisen vaihtoehdon valinnassa);

Mahdollisuus laittaa vahva vuorattu ja tulva maaperä.

Askel askeleelta ohjeet - säätiö omilla käsillään

Punnitun pohjan teipin paksuus ja korkeus sekä perustan syvyys valitaan maaperän, alueen ilmasto-olosuhteiden ja pystytettävän rakennuksen kerrosten lukumäärän perusteella. Ilman tietämystä tällä alalla, on parempi antaa tämä suunnitteluvaihe ammatilliselle. GOST-sivuilla on monia vivahteita ja vaatimuksia, joita on noudatettava.

Mutta kotimaasi tukemalla jo valmiiksi hankittu tuki on täysin mahdollista ja itsenäistä. Virheiden välttämiseksi on kuitenkin suositeltavaa tehdä nauha-säätiö seuraavien vaiheittaisten ohjeiden avulla. Siinä kuvataan kaikki yksityiskohdat samankaltaisen rakenteen rakentamisesta tyypilliselle yhden tarinan mökille.

Työn vaiheet

Ensimmäinen vaihe - merkintä ja maanrakennus. Säätiön syvyydestä riippumatta tulisi perustua voimakkaisiin maakerroksiin. Se voi olla savi, hiekkametsä, kalliot kerrokset tai siilot. Yleensä ne piilotetaan turpeen ja tavallisten maan kerrosten alla. Kaikki tämä on peitettävä ja poistettava, ennen kuin aloitat talon perustan rakentamisen.

Valmistamme tontin, levitämme perusmateriaalit: armatuuri, eristys, laudat muottiin

Sivuston merkitsemiseen tarvitaan tapit, mittanauha ja lanka. Jos maaperä on tiheä, niin kaivetun kaivannon seinistä saat suuren muottipesän. Sitä on vain lisättävä sitten ylhäältä. Jos maaperä on löysä ja kaatuu jatkuvasti, kaivantoa täytyy kaivata hieman leveydeltään niin, että muottipaneelit voidaan sijoittaa kaivon sisään.

Toinen vaihe on tyynyvalmistelu. Kaivetun kaivannon pohja tasoitetaan hiekalla ja pienellä soralla. Tämä hiekka-sora-kerros on syvästi puristettava, kaataa vettä, kun sitä kaadetaan. Sen pituus on noin 10 - 30 cm. Tämä pehmustettu pehmuste vähentää kuormitusten jakamista alaspäin kaistaleen talteenoton aikana.

Jäähdytin voidaan sijoittaa tyynyn päälle - tämä estää talteen jäämistä

Kolmas vaihe - muottien asettaminen. Tarvitset tangot, joissa on jakso 30 - 40 mm ja levyt 15-20 mm paksuina tai laminoidut lastulevyt. Talon betonialustalle luotu muotti on tällöin velvollinen ylläpitämään huomattavaa betonin massaa kaadettuna. Sen pitäisi olla kestävä ja luotettava. Jos se täyttyy betonin sekoittamisen jälkeen, se kaatuu, niin kaiken täytyy alkaa uudelleen.

Laitamme levyn muottiin

Jos pohjavesi rakennustyömaalla on korkea, niin betoniteräkselle tarvitaan vedenpitävyys. Ylhäältä, talon kellarikerroksessa, se tehdään yleensä peittokuvana. Jotta maan pohjaan jäävä osa voidaan suojata, kateaine on sijoitettava kaivoon sivuille ja pohjalle. Se suojaa betonia liialliselta kosteudelta maaperässä sen kovettumisen ja sen jälkeen.

Neljäs vaihe - venttiilien asennus. Vahvikkeille käytetään tavallisesti 14-16 mm: n poikkileikkausta ja ohutta sidontalankaa. Liitokset voidaan myös sulkea sähköhitsauksella. Mutta tässä tapauksessa tarvitset kokemusta hitsauskoneesta ja itsestäsi. Lisäksi hitsauksessa on oltava valmis metallisen korroosion esiintymiseen.

Rebar-sitomisvaihtoehto

Tämän seurauksena 25-30 cm: n solujen vahvistamisen kehys tulisi muodostaa kaivannon sisään ja se sopii niin, että kaikki sivut ovat peitetty kaatamalla betonia. Muussa tapauksessa metalli väistämättä ruostuu, talossa sitten pitkään vain ei kestä.

Näin muottien pitäisi näyttää ennen kaatamista.

Eristeiden ja varusteiden välissä on oltava 5 cm: n tila

Viides vaihe - betonin kaato tai FBS. Jos päätetään varustaa talon rakentaminen talotekniikalla, se nopeuttaa rakentamisen prosessia. Ei ole tarvetta tehdä muottirakennuksia ja odota lähes kuukausi ennen betonin asettamista.

Kuitenkin riippuvuus säätiölohkoista maksaa enemmän kuin monoliittinen vastine. Lisäksi niiden täytyy kaivata suuremman kaivannon leveydeltä. Kuormien jakautumi- seksi muurauslaatan alariville FBS tehdään laajenevalla alustalla.

Jos tukilaitteelle valitaan monoliittinen versio, betoni on kaadettava välittömästi koko pinnalle. Ei aukkoja ja ei korkeuskerroksia. Monoliitti on monoliitti. Talon on pysyttävä luotettavasti.

Kynnet voivat merkitä rajatäytteen muodon

Betoniseoksen itsensä valmistuksessa on välttämätöntä sekoittaa sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä suhteessa 1: 3: 3. Mutta on parasta ensin järjestää valmis ratkaisu, jonka merkki M300 ja sitä korkeampi.

Autamme lastalla ja lastalla tasaisen levittämään betonia

Betonin kaatamisen yhteydessä on äärimmäisen tärkeää varmistaa, ettei siinä ole aukkoja. Tiivisteen suorittamiseen on erityisiä värähteleviä koneita. On kuitenkin myös mahdollista käyttää vahvistusosaa täytetyn massan ja vuotoveden puhkaisemiseksi pois siitä.

Siirrämme värähtelevän betonin päälle tyhjennysten poistamiseksi

Säätiön valu päättynyt

Kuudes vaihe - vedeneristys ja sokea alue. Vedenpitävyys on sallittua 3-4 vuorokautta betonin kaatamisen jälkeen. Kestää noin kolme viikkoa. Mutta on mahdollista aloittaa käsittely mastilla, vaikka se ei ole täysin jäädytetty nauhan säätiön taloon.

Rakennuksen koko kehän varrella sinun on myös tehtävä sokea alue, joka ohjaa sadeveden poispäin sen seinistä.

Valmis säätiö kellarikerroksilla

Käytä kodin rakentamiseen

Tällainen tuki voi helposti olla kaksikerroksisia yksityisiä taloja. Voit rakentaa mökin siihen, voit valita liimattu laminoitu puutavara, loki, vaahtomuovi tai keraamiset lohkot. On vain pätevää tutkia maaperää ja laskea kaikki kuormat oikein. Säätiön lopussa ei vahingoiteta viilua, jotta se suojaisi säästä. Tämä ihanteellinen luonnonkivi tai klinkkerilevy julkisivuun. Mutta voit valita yksinkertaisemman asennuksen ja edullisen profiilin tai sivurajan.

Tape-säätiö tee se itse

Ribbonsäätiötä voidaan kutsua yksityisrakennusten suosimisiksi, koska se on täysin perusteltu useiden vuosikymmenien aikana. Se on melko yksinkertainen järjestely, ei vaadi erityisen monimutkaisia ​​laitteita tai erikoislaitteita.

Tape-säätiö tee se itse

Luotettavuuden ja kestävyyden saavuttamiseksi tietenkin voit tehdä nauhan perustuksen kädet vain osittain, eli tehdä kaivannon kaivamisen perusta, asentaa muottipesät, asentaa ja vannistaa lujitustangot, vedeneristys ja eristys. Betonin valmistaminen ja valu on kuitenkin helpompi ja turvallisempi tilaamaan yrityksiä, jotka tekevät tätä työtä profiilina.

Jotta saataisiin selville, miksi liuska-säätiö on suosittu rakentamisessa, on otettava huomioon kaikki positiiviset ja tietenkin negatiiviset ominaisuudet.

Kaistaleperusteiden edut ja haitat

Nauhaosasto on monoliittinen betoniliuska, johon rakennuksen kaikki kantavat seinät on pystytetty.

Ribbon säätiö - luotettava pohja seinien rakentamiseksi

Tämäntyyppistä alustaa käytetään seuraavissa tapauksissa:

 • Suurten massojen, kuten kiven, betonin, tiilen, hiutaleiden ja muiden materiaalien, rakentamisen yhteydessä.
 • Tapauksissa, joissa rakennuksen odotetaan yleensä olevan maanalainen autotalli, kellari tai kellari.
 • Raskaiden päällekkäisyyksien tai ullakkojen talojen rakentamiseen.
 • Alueilla, joilla vallitsee etupäässä heterogeeninen maaperä.

On huomattava, että nauhalementtien asennus soveltuu melkein kaikentyyppisiin maaperään, paitsi ehkä vain sakkaus ja turvealueet - tämä on otettava huomioon valittaessa talonrakennustyypin oma talosi.

Jotta tiedät, mitä odottaa nauhalistan käytöstä käytön aikana, sinun on saatava tietoa tämän mallin eduista ja haitoista.

edut:

 • Hihnan pohja nt cn erityisesti kestämään raskaita kuormia, ei yhtä monoliittista alustaa.
 • Sillä on ominaista valmistelutoimien vertaileva yksinkertaisuus, joka voidaan toteuttaa täysin itsenäisesti.
 • Kaistaleen pohjalla on tietenkin pitkä käyttöikä, tietenkin sen asianmukaisella rakenteella ja sen varmistamiseksi, että rakenteelle on riittävästi suojaa (vedeneristys ja eristys).
 • Etua voidaan pitää erilaisina erityyppisiksi nauhapohjaksi, josta voit valita teknologian ja taloudellisten mahdollisuuksien parhaiten sopivan.
 • Nauhapohja on paljon halvempaa kuin monoliitti, vaikka se ei käytännössä ole huonompi kuin hänellä on voimaa.
 • Tämä rakenne mahdollistaa paremman lämmöneristeen lattiat talossa, luodaan monikerroksinen eristävä "tyyny".

haittoja:

 • Strip-pohja ei sovellu laitteisiin joissakin maissa.
 • Rakennustekniikan mukaan säätiön koko paksuus on kaadettava kerrallaan, ja tämä betonimäärä on hyvin vaikea valmistaa itse. Tältä osin on tarpeen hakea muutosta rakennusalan yrityksiin erikoislaitteilla ja -tekniikalla.
 • Työskentely jopa betonin valmistamiseksi on varsin työläs ja kestää paljon aikaa. Ilman assistentteja on vaikea.

Kuten kaistaleen perustetuista ominaisuuksista voidaan nähdä, positiivisella on merkittävä etu negatiivisen suhteen suhteen.

Nauhatalustatyypit

On olemassa useita tyyppisiä nauhatyyppejä, jotka eroavat joissakin kriteereissä, ja ensimmäinen on sen esiintymisen syvyys.

On olemassa useita erityyppisiä nauhan perustuksia.

 • Esimerkiksi raskaista rakennusmateriaaleista rakennetuille massiivisille taloille tarvitaan syvällinen säätö, joka on väistämättä järjestetty 250-300 mm: n syvyyteen maanpinnan alapuolella rakennuksen alueella.
 • Toinen nauhatyypin tyyppi on matala syvyys. Sitä käytetään kevyisiin runkorakenteisiin, ja sen kokonaissyvyys ei ylitä 550 ÷ 600 mm.

Kaaviossa on useita perustyyppejä nauha-tyyppisiltä säätiöiltä.

Strip-perustukset jaetaan paitsi kahteen tyyppiin, myös useisiin eri tyyppeihin:

 • Monoliittinen säätiö - useimpia eri rakennuksissa. Se on rakennettu betoniliuoksesta ja pakollisesta vahvistuksesta. Tämä säätiö merkitsee rakentamisen yksinkertaisuutta ja sen rakentamisen saatavuutta sekä luontaisen kestävyyden ja lujuuden.
 • Yksittäisten talojen rakentamiseen perustuvia perustuksia käytetään harvemmin. Tämän tyyppinen säätö on koottu tehdasvalmisteisista tehdasvalmisteisista betonilohkoista. Ne toimitetaan rakennustyömaalle ja asennetaan valmiiseen kaivantoon raskaiden laitteiden avulla.

Lohkot asennetaan lähelle toisiaan, ja niiden väliset raot täytetään betonilaastilla ja ulkopuolelta täytetään vedeneristysmateriaalilla.

Tällainen säätiö ei sovi epästabiilille maaperälle, koska koko säätiön nivelet ja murtuma ja muodonmuutos ja siten seisomaan rakennusta voi esiintyä.

Lisäksi lohkojen toimittamiseen ja asentamiseen pysyvään paikkaan (lastaus-, purku- ja nostolaitteiden käyttö) on maksettava melko pyöreä summa. Kohtuullisuudessa on kuitenkin sanottava, että lohkot itsessään ovat halvempia kuin koko monoliittisen säätöhihnan valun tarvitsemien materiaalien kokonaisuus ja myös vapauttaa rakentajia monista raskaista rakennustöistä. Esimerkiksi ei tarvitse koputtaa ja asentaa muottiin, asentaa ja sitoa vahvistusverkko.

Esivalmistettu tai lohkoperuste sopii hyvin betonilaattoihin tai tiiliin pystytettyjen kahden tai kolmen kerroksen taloon. Jos taloudelliset mahdollisuudet ja maaperän tyyppi sopii lohkojen asentamiseen, niin tällainen säätiö on hyvä valinta suuren mökin rakentamiseen.

Materiaalit liuskajohtojen järjestämiseksi

Jos päätitte rakentaa rakennuksen monoliittiselle nauhakerrokselle, sinun on ostettava kaikki tarvittavat materiaalit sen rakentamiseen.

Tätä varten tarvitset:

 • Katemateriaali tai paksu muovikalvo - vedenpitäväksi muottiin.
 • Levy, 15 ÷ 20 mm paksu ja 20 × 30 mm palkki - muottiin asennukseen.
 • Teräslanka - tarvittaessa vahvistus- ja kiristysnauha, muottipaneelit.
 • Armeija, jonka halkaisija on 10 ÷ 15 mm - lujittavan hihnan asennukseen.
 • Kynnet tai ruuvit muottien kiinnittämiseen.
 • Hiekka ja murskattu kivi - "tyynyjen" täyttöön.
 • Jos betonia sekoitetaan kuitenkin itsenäisesti, se tarvitsee sementtiä, joka ei ole alhaisempi kuin M400, hiekka ja sora tai sora. Liuos valmistetaan näistä materiaaleista, otettuna suhteessa 1: 2: 4.

Teosten sarja nauhojen perustamista varten

Jotta voitaisiin varmistaa säätiön valinta, on tarpeen suorittaa joitakin valmistelutoimia.

Kaikenlaista kaatamista edeltävää työtä edeltää laajamittainen valmistelutoimi.

Säätiön laskenta

On selvitettävä, millainen maaperä on paikan päällä talon rakentamiseen ja jäädytyksen syvyyteen tietyllä alueella sekä pohjaveden virtauksen syvyydestä. Kaikkien näiden ominaisuuksien selventämiseksi sinun on otettava yhteyttä suunnittelu- ja rakennusorganisaatioon, joka suorittaa geodeettisen tutkimuksen, tee tarvittavat laskelmat ja luo täyden laajuisen projektin, joka perustuu tutkimustutkimusten tuloksena saatuan analyysiin.

Jos otat omia piirustuksia, et voi ottaa huomioon joitain vivahteita, jotka myöhemmin johtavat talon seinämien tuhoamiseen. Tämä pätee erityisesti useisiin kerroksiin.

Jos aiot rakentaa pienen rakennuksen, kuten esimerkiksi maalaistalon, autotallin, kalan, kana- tai kylpyammeen, voit yrittää laskea säätiön itse, ottaen huomioon SNiP II-B: n suositukset 1 - 62. Ja vielä helpompaa on käyttää erityistä taulukkoa, joka sallii ilman erityisiä laskelmia, riittää, että määritetään tarkasti nauhalevyn tarvittava syvyys riippuen talon tyypistä ja maaperän ominaisuuksista:

Tontin merkintä

Kun tarvittavat peruslaskelmat on tehty, rakennuksen arkkitehtisuunnitelma on laadittu ja vastaavasti kantavien seinämien sijainti on määritetty, merkintä tehdään rakennustyömaalla.

Tärkein kysymys on säätiön oikea asettelu kentällä.

 • Ennen merkintää tulevan alueen on puhdistettava vieraita esineitä ja roskia ja poistettava maaperän ylempi hedelmällinen kerros, jonka paksuus on noin 120 ÷ 150 mm. Orgaaniset jäämät voivat johtaa biologisiin hajoamisprosesseihin, mikä ei ole toivottavaa kellareille.
 • Valmistetussa paikassa tulevan rakenteen kulmien alustava merkintä tehdään ajamalla koukkuihin.

Lisäksi sijainnin tasaisuutta tarkkaillaan tarkasti ja niiden välinen etäisyys määritetään. Koukut järjestetään tarpeen mukaan. Kiinnitetään ne kestävä johto, jonka avulla on helpompi säätää kulmien suoruutta ja määrittää säätönauhan oikea suunta.

 • Joskus nimetä kulmat käyttämällä valmiita puuosia - suorakulmioita. Ensin haluttuun kohtaan aseta yksi suorakaide ja korjaa se.

Yksi merkintätavoista

Lisäksi kaksi köyttä on sidottu siihen kaivon leveyden matkan etäisyydellä pohjan alapuolella, ne vedetään seuraavaan paikkaan, jossa toinen nurkka on asetettu, ja sitten venytetyt köydet sidotaan siihen.

Niinpä ne merkitsevät talon kaikki neljä kulmaa, ja jos kantavat seinät ovat myös rakennuksen sisällä, ne on myös merkitty.

Varmista, että päälinjat ovat suorakulmaiset, yhdensuuntaiset ja kohtisuorat

 • Kun kaikki kulmat on asetettu, on tarpeen tarkistaa diagonaalien pituus, joka on merkitty suorakulmiolla tai neliöllä. Jos ne ovat yhtä suuret, kaikki kulmat on asetettu oikein.
 • Lisäksi johdon aikana voit herätä kuivalla kalkkijauheella - se näyttää visuaalisesti suuntaan ja mahdollisesti paljastaa joitain virheitä.
 • Kun perustuksen muoto ja talon sisäseinät ovat valmiit, sinun on merkinettävä kuoret, kuisti tai terassi pohja samalla tavalla.

Jos talon on tarkoitus asentaa tiiliskivi tai takka, niin on tehtävä tehtävä hoitaa tämän rakennuksen perusteet. Talon nauhan ja leivän alla olevan uunin ei kuitenkaan pitäisi olla kiinteästi kytketty toisiinsa.

Merkinnän jälkeen voit aloittaa melko laajamittaisen kaivamisen.

kaivaa juoksuhautoja

Kaivannon on täsmälleen vastattava merkintää.

 • Merkittyjen viivojen ohella kaivetaan kaivannot asiantuntijoiden laskelmissa ilmoitetulla syvyydellä, joka riippuu rakennuksen tyypistä, joka on pystytetty pohjaan.

Pohjalevyn laskettu syvyys on tiukasti ylläpidetty

 • Kaivannon kaivaminen tulisi aloittaa säätiön alhaalta kulmasta - tämä auttaa pitämään saman syvyyden kaivosta koko pituudeltaan.
 • Kun kaivaa maata, kannattaa yrittää pitää kaivon seinät tasaisina ja pystysuorina. Jos ryhmä alkaa murentua, väliaikaiset tuet asennetaan heikkoihin paikkoihin.
 • Työn aikana kaivetun kaivannon pohjan syvyyden ja kaltevuuden mittaukset tehdään säännöllisesti. Jos pohja asennetaan rinteeseen, on tärkeää, että kaivannolla on yksi syvyys koko rakenteen ulkokehälle.

Kaivon pohjan valmistus

 • Valmiin kaivannon pohjalle on järjestettävä tyyny, jonka paksuus on vähintään 150 ÷ ​​200 mm hyvin pakatussa muodossa. Se auttaa rakennuksen massan luomaa kuormitusta oikealle jakelemalle valmiissa säätiössä. Erityisesti tämä tekniikka on tärkeä, jos rakenne menee epävakaaseen, liikkuvalle maaperälle.

Hiekkalaatta perustusvyön alla

On suositeltavaa suorittaa täyttö kolmessa 50 mm: n annoksessa, ja jokaisen kerroksen on oltava hyvin tiivistetty kastelemalla hiekka vedellä.

 • Lisäksi on suositeltavaa valmistaa kateaineen hiontapohja hiekkapyyhkeeseen, joka suojaa hiekkavyöhykkeen erosiosta ja älä kylläkää sementtihyytelöä betonista kaatamalla laasti kuoppaan.

Kaivannon pohjalla oleva katemateriaalikerros

Lisäksi katemateriaali vedenpitävä säätiön maanalainen osa. Materiaalia ei ole vain peitetty pohjaan, vaan myös kaivannot on kääritty seiniin 150 ÷ ​​200 mm.

Muottien asennus

Muotti on asennettu valmiiseen kaivantoon. Se voidaan koputtaa levyistä, jotka liuoksen jähmettymisen jälkeen puretaan tai tehdään pysyväksi samanaikaisesti ja lämmitetään pohjaa.

Laudan muotti kaistaleen jalalle

 • Jos muotti on päätetty koota alustalta, irrota suojukset ja aseta ne pystysuoraan kaivannon pohjaan. Muottien pitäisi nousta maanpinnan yläpuolelle korkeuteen, johon talon kellarista on tarkoitus nostaa, mutta yleensä vähintään 350 ÷ 400 mm.

Suojusten välinen sidos.

- Suojukset ovat toistensa välissä ristikappaleiden kanssa, ja niiden ulkosivuilta niitä tukevat palkit. Joskus lankojen seinät eivät poikkea, kun betoniliuos kaadetaan paineen alaisena, on lisäksi kierrettävä niitä teräslangalla.

- Jos on tarkoitus tehdä aukkoja viestinnän suorittamiseksi säätöpaneelissa, putkiosa asennetaan, kuten välikappaleiden väliin, muottiin.

- Puurakenteen asennusta varten on tarpeen tarkistaa säännöllisesti sen tasaisuus - tämä tehdään rakennustason avulla, muussa tapauksessa säätö voi osoittautua käyriksi ja se on tasattava sen jälkeen, kun se on valmis.

Polyeteenikalvo muottien sisäseinillä

- On suositeltavaa laittaa valmiiksi muottiin katon materiaalin lisäksi tiheä polyeteeni, joka peittää levyn pinnan rakenteen sisäpuolelta. Kalvo kiinnitetään puisten kilpien päätypuoliin.

 • Ei-irrotettava säätö on tehty laajennetuista polystyreenilohkoista, jotka on asennettu toisiinsa ja jotka pidetään lohkojen ja vastaavien urien reunojen leveissä lovetuissa leikkauksissa. Tällaisessa muottipesässä oleva laajennettu polystyreeni voi olla erilainen paksuus ja se toimii hyvän eristeenä rakenteelle. Sellaiset lohkojen lohkot valmistetaan, joten ne voidaan valita mille tahansa pohjalle.

Polystyreeni-vaahtolohkojen kiinteä muotti

Lohkot eivät vaadi välikappaleita tai lisäkiinnittimiä - ne ovat itse suunniteltu varmistamaan, että betoni kaadetaan niihin.

 • Toinen lomakevaihtoehto, jota voidaan kutsua yhdistettynä. Se koostuu asennetuista puulevyistä, ja niiden sisällä on eriste, noin 30 mm paksua - tämä voi olla laajennettu polystyreeni tai penoisoli.

Joskus on tarpeen asentaa eristyskerros välittömästi

Materiaali ei ainoastaan ​​lämmitä perustusta, mutta ei salli sementtimateriaalia virtaamaan levyjen välisten aukkojen läpi, haihduttaa kosteutta kaatuneesta betonista ennenaikaisesti ja tämä tarkoittaa, että vanhenemisen ja kovettumisen prosessi toteutuu optimaalisesti.

Rebarin asennus

Seuraava askel muottiin on palkki. Se on valmistettu metallista, jonka läpimitta on 8 ÷ 15 mm. Tangot leikataan segmentteihin, jotka ovat yhtä suuria kuin seinien pituudet, ja ne leikkaavat kulmistaan. Ei ole suositeltavaa kiinnittää sauvat hitsaamalla, koska ne menettävät keskinäisen liikkuvuuden, ja jos rakenne kutistuu, tämä voi tuhota perusta tämän vuoksi. Siksi ne on kierretty teräslangalla.

Vahvistustangot eivät ole hitsautuneita, mutta johtoja.

Jos lämmöneristysmateriaali asennetaan muottiin, on toivottavaa, että lujituksen kohtisuorat segmentit tulevat eristeeseen, joten se kiinnitetään tiukasti muottien reunoihin.

Esimerkki kohtisuoran vahvistuspalkin yhdistämisestä

Lujittavan hihnan tarkka laskenta tehdään säätiön suunnittelijoilla ottaen huomioon monet kriteerit: rakennuksen tyyppi ja kokonaispaino, maaperän vakaus, alueen seismiset ominaisuudet ja muut arvot.

Säätiön valu

On suositeltavaa täyttää säätiö betonilla kerralla, mutta tämä tehdään todella vain, jos tarvittava määrä laastia tilataan valmiissa muodossa.

Ihannetapauksessa koko säätönauha olisi valettava kerralla.

Jos tällainen vaihtoehto on mahdotonta eri syistä (esim. Asiaankuuluvan yrityksen puuttuminen tai täysin kohtuuton hinta), betoni kaadetaan kerroksittain. Mutta tässäkin tapauksessa on mahdotonta tehdä ilman prosessin koneellistamista, mikä tarkoittaa, että konkreettista sekoitinta tarvitaan ehdottomasti.

 • Valmiita materiaaleja tilattaessa betoniliuos on vaurioitu kiinteissä tuotantoyksiköissä oikeassa suhteessa ja toimitetaan erikoiskoneissa, jotka on varustettu betonisekoittimella ja syöttölaitteilla.

Täytteen täyttö sementtikuorma-autolla varustetulla valmiilla liuoksella

- Seuraavaksi asennetaan erityinen kouru, jonka läpi liuos virtaa valmistettuun muottiin. Se on levitettävä kaavalla koko rakenteen pituudelta, kunnes se täytetään haluttuun päähän.

- Betonin pinta tasoitetaan ja asetetaan, kypsytetään ja rakennetaan voimaa.

- Tällaisen rakenteen kovettumisaika on noin neljä viikkoa lämpimässä kaudella. Jotkut työskentelevät esim. Purkamisesta ja lisätoimintojen valmistelemisesta, mutta ilman merkittävää kuormitusta hihnalla, voidaan aloittaa 16-20 päivän kuluttua.

Talvella ei ole suositeltavaa kaataa pohjaa, mutta jos se on välttämätön toimenpide, betoniliuoksen koostumus ja täytetyn rakenteen vaatima aika ovat täysin erilaiset. Lisää tästä on kuvattu portaalin vastaaviin artikkeleihin - "Missä lämpötilassa säätiö voi kaataa".

 • Tällöin työ suoritetaan itsenäisesti, ne suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

- Ensimmäinen valmistaa liuoksen kaatamista varten. Kuten edellä on mainittu, se tarvitsee sementtiä ja hiekkaa suhteessa 1: 2 tai 1: 2,5 sekä 4 osaa raunioista. Seos täytetään vedellä ja vaivataan.

Kun itse valmistat ratkaisua, joskus on välttämätöntä turvautua pohjakerroksen kerros kerroksen kaatamiseen

- Jos kaikki materiaalit sekoitetaan betonisekoittimessa, ne asetetaan samaan mittasuhteeseen ja valmistetaan liuos, joka sitten kaadetaan välittömästi muottiin. Tämäntyyppisen asennuksen avulla työ on varmasti paljon nopeampaa ja hyvien avustajien tukemisen ansiosta voit usein selviytyä työstä yhden päivän aikana.

- Jos ratkaisu sekoitetaan käsin, sinun on toimittava vaiheittain. Täten ensimmäinen kerros betoniliuosta kaadetaan 150 ÷ ​​200 mm: n paksuiseen muottiin, joka on hyvin painettu puupalkilla. Koko muotti on koko kehän pituutta pitkin täytettävä kokonaan samalla paksuudella tasaisella kerroksella.

Seuraavana päivänä suoritetaan sama menettely ja niin edelleen, kunnes muotti on täytetty ylhäältä.

- Tulvia pohjaa suositellaan peittämään pussilla, ja jos konkreettinen työ tehdään kesän lämpöön, se peitetään muovikelmulla, jotta estetään kosteuden nopea haihtuminen ja betoni jäätyy tasaisesti.

Ripensaa kerrosta tehdyt perustukset nopeammin kuin täytetään kerralla. Kuitenkin sen lujuus on huomattavasti alhaisempi, ja talvikaudella voi esiintyä rakenteellisia vaurioita vaikeissa pakkasissa, jos kerrosten välillä on yhtäkkiä kosteutta. Siksi tällä tavalla kaadettuun pohjaan on välttämätöntä käyttää vedeneristyspäällystettä ja on myös toivottavaa lämmetä.

Hyödylliset ohjeet nauhalevyt valettaessa

Jotta saat laadukkaan työn, sinun on kuunneltava kokeneiden rakentajien suosituksia.

 • Liuoksen sekoittamiseksi sinun on käytettävä materiaaleja, jotka ovat puhtaita maalta ja savesta - soraa, hiekkaa ja vettä.
 • Liuoksen mittasuhteet voivat vaihdella, mutta soraa tai soraa tulisi aina ottaa 1,5 ÷ 2 kertaa enemmän kuin hiekkaa.
 • Liuoksen veden tulee olla noin 50 painoprosenttia sementtiä (ei saa sekoittaa tilavuuden kanssa!)
 • Jos käytät märkähiekkaa betonin valmistukseen, tämä tulee ottaa huomioon, kun vettä lisätään betoniseokkiin, jotta liuos ei ole liian likainen.
 • Kun sekoitetaan ja kaadetaan säätiö kylmällä säällä, on suositeltavaa vaivaa liuos kuumalla vedellä - tämä nopeuttaa betonin asettamista ja kovettumista.
 • Jos liuos on liian paksu, sen jälkeen, kun liuos on kaadettu pohjaan, tarvitaan tamping tai usein lävistys metallinen sauva. Tätä menetelmää käytetään poistamaan jäljelle jäänyt ilma liuoksessa, muuten ns. Uppoumat voivat muodostua perustuksen sisällä.
 • Lisäksi juuri täytetty liuos on varustettu puukoukulla - tämä prosessi auttaa myös ilmaa saavuttamaan ratkaisun pinnan.
 • Muottien poisto suoritetaan aikaisintaan 5 ÷ 7 päivää liuoksen kaatamisen jälkeen ja laajamittaiset toimenpiteet voidaan suorittaa vasta kuukau- den jälkeen.
 • Säätiön lämmitys ja vedenpitävyys on pakollista, kuten jo mainittiin, sen kerrostumisella. On kuitenkin parempi tehdä se sääntö, jonka mukaan nämä tekniset toimet olisi joka tapauksessa toteutettava. Tämä lisää dramaattisesti säätiön vahvuutta ja kestävyyttä ja tietenkin koko rakennetta. Vedenpitävyys ja säätiön eristäminen - lue portaaliemme julkaisuissa.

On huomattava, että nauhan perustus on optimaalinen perusta hyvin monille rakennuksille, ja se on paljon helpompi suorittaa kuin monoliittinen levy. Ja artikkelin päätteeksi - videon esimerkki nauhapöydän oikeasta järjestelystä: