Vaiheittaiset ohjeet teippipohjasta omilla käsilläsi

Erinomainen vaihtoehto asuinkiinteistön tukevalle osalle on omalla kädelläsi nauha-säätiö, vaiheittaiset ohjeet auttavat sinua tekemään työn ilman virheitä. Työn tulos on luotettava perusta, joka kestää jopa tiilitalon.

Nauhatulostuslajit

Ennen kuin teet nauha-säätiön omilla kädillä, kannattaa tutustua sen suunnitteluominaisuuksiin. Käytetystä teknologiasta riippuen nauha on kahta tyyppiä:

 • monoliitti;
 • maajoukkue.
a - monoliitti; b - esivalmiste

Monoliittinen nauha-säätiö on kannattava vaihtoehto, jossa usein rakennetaan. Yhdistettyä teknologiaa käytetään useammin massankehitykseen. Tämä johtuu siitä, että betonilohkoja ja esivalmistettuja teräsbetonipohjia käytetään asennuksessa. Tällaiset rakenteet ovat keskimäärin pituudeltaan 1-2 metriä ja painavat pari sataa kilosta pari tonniin.

Lohkojen nauhapohjan laite on mahdotonta ilman nostolaitteiden vuokrausta: torni tai nosturi. Tämä lisää huomattavasti rakentamisen kustannuksia. Lisäksi pienellä alueella on mekanismien sijoittamiseen liittyvä ongelma.

Nauhapohjan täyttäminen mahdollistaa ylimääräisten kustannusten välttämisen. Tämä vaihtoehto on rationaalinen, kun rakennat talon omiin käsiisi. Työn suorittaminen riittää muutamia ihmisiä.

Suunnittelulla nauha on kolmesta tyypistä:

 • syvä pohja nauhat;
 • matala syvyys;
 • ei haudattu.

Ensimmäinen vaihtoehto sopii rakennusten rakentamiseen mistä tahansa syystä. Tässä tapauksessa on mahdollista tehdä kellari tai tekninen maanalainen apuvälineille. Matalan syvyyden omaavan nauhalevyn laite on tarkoitettu pienille rakennuksille ja hyvän lujuuden omaavien ei-fossiilisten maalien (karkean, keskipitkän tai karkean hiekan) esiintymiseen.

Uppoumaton nauha käytetään vain lisärakennuksiin. Siellä voit laittaa huvimajaan tai vuodatuksen. Oikein valittu säätiö on avain menestykseen kaikessa työssä.

tarvikkeet

Jos haluat valita materiaaleja nauhalevystä, sinun on päätettävä tekniikasta. Kun käytät elementtielementtejä, sinun on ostettava:

 • betonilohkot FBS;
 • betonilaatat brändi FL;
 • tiili ja betoni sulkemista varten;
 • vedeneristysmateriaalit;
 • tarvittaessa lämmöneristysmateriaalit.

Tiilestä tai betonista valmistettuja reikiä käytetään, koska tyypillisten lohkojen maanalainen seinä on lähes mahdotonta. Betoni ja vahvistaminen ovat myös käyttökelpoisia betonihihnan hihnan tekemiseksi tukijalan leikkaamiseen. Vahvistettu betonielementti on välttämätön koko rakennelman sitomiseksi yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Sen avulla voit siirtää kuorman tasaisesti seinistä taustalla oleviin osiin. Lue tarvittaessa yksityiskohtainen artikkeli FBS: n perusteista.

Tekniikka täyttää liuska säätiö käyttää käyttöä:

 • luokan B15 - B20 nestebetoni;
 • varusteet: työskentely, pystysuora, poikittainen;
 • levyt tai polystyreeni muottien valmistukseen;
 • vedeneristysmateriaalit;
 • tarvittaessa lämpöeristys.

Ennen kuin kaadetaan oikein kaistaleet talon alla, sinun on myös valmisteltava irtotavarana. Käytä hiekka-aineita tai karkeita jauheita, murskattuja kiviä, soraa tai hiekkaa ja soraa. Tällainen tyyny suorittaa samanaikaisesti useita toimintoja kerralla:

 • kohdistaa pohjan nauhan alle;
 • suorittaa tyhjennyskerroksen toiminnon;
 • estää jäätymisen heikentymisen kielteiset vaikutukset.

Hyödyt ja haitat

Ennen lopullista päätöstä sukeltaa käyttämään kyseisten rakenteiden tyyppiä, kannattaa tutustua nauhatulostuslajikkeiden etuja ja haittoja. Syvä säätiöllä on seuraavat edut:

 • mahdollisuus laiturialustalle;
 • teknologian yksinkertaisuus;
 • korkea luotettavuus;
 • maaperän levittämistä koskeva hakemus.

Upotetun nauhan säätiöllä on haittoja:

 • suuria määriä maanrakennustöitä;
 • korkeat kustannukset ja monimutkaisuus;
 • vedenpoistolaitteen tarve;
 • monimutkainen käyttö korkeissa pohjaveden pinnankorkeissa.

Joissakin tapauksissa järkevä ratkaisu olisi asentaa matala perusta nauha. Vaihtoehdolla on seuraavat edut:

 • alennetut kustannukset;
 • ei tarvita suuria määriä maanrakennusta;
 • kyky käyttää GWL: n sijaintiin, joka on pidempi kuin 1,5 metrin päässä maan pinnasta.

Mutta tämäntyyppisten nauhakiinnikkeiden rakentaminen ei ole kaikissa tapauksissa käytettävissä. Tällä betonirakenteella on useita haittoja:

 • ei suositella maaperän karsimiseksi (jos ei ole muuta vaihtoehtoa, ne tekevät luotettavia vedenpitävyyttä, viemäröintiä, myrskyviemäriä ja eristystä);
 • ei sovellu rakennuksiin, joissa on kellari;
 • ei voida käyttää, kun GWL on yli 1,5 m pinnasta.

Talon hihnan perusta: syvyys

Tämän kysymyksen pitäisi olla tärkein rakenteen suunnittelussa. Uppopää on tuettu siten, että sen pohja on 20-30 cm alle jäätymispisteen alapuolella. Tämä on ainoa tapa suojata rakennusta epätasaisilta muodonmuutoksilta pakkasella.

Nauhateollisuuden korkeus riippuu alueen ilmastollisista olosuhteista. Jäätymisen syvyys määräytyy kaavojen mukaan. Yksinkertaisella laskentamallilla voidaan kuitenkin käyttää valmiita taulukoita, jotka on kehitetty eri maan kaupunkeihin.

Kaupunkien maaperän jäädyttämisen syvyys

Liuskajohdon matala syvyysrakenne merkitsee sen perustan 70-100 cm: n etäisyydelle pintatasosta. On tärkeää muistaa, että tämän vaihtoehdon kantavuus on pienempi eikä se kestä vastustuskykyä pakkaselle.

Ennen kuin aloitat betonisoitumisen talosi alla, sinun on valittava huolellisesti pohjan tuen syvyys. Samanaikaisesti ei vain huurteen tunkeutumista hallita vaan myös GWL. Yleissääntö: veden ei pitäisi olla lähemmäksi kuin 20 cm rakennuksen pohjaan.

Alhaisten rakennusten perustilat eivät yleensä tarvitse yksityiskohtaista laskentaa. Kaikki arvot on määrätty silmällä. Tässä tapauksessa on suuri todennäköisyys kustannusten ylityksistä. Mutta jos on olemassa tilaisuus, kannattaa kääntää asiantuntijoille, jotka valitsevat tarkasti alusta, leveyden ja vahvistuksen. Jos tämä ei ole mahdollista, käytä vähimmäisarvoja:

 • korkeus riippuen maaperän jäädytyksestä;
 • leveys riippuen siitä, kuinka leveä seinä on (säätiön arvo ei ole pienempi, mutta pari senttiä parempaa, enemmän);
 • 12 mm: n halkaisijalla oleva työvahvistus;
 • Pultit halkaisijaltaan 6-8 mm.

Miten se tehdään: askel askeleelta ohjeita

Leikkuualustan säätäminen ei ole niin vaikea tehtävä. Mutta sinun on tutkittava tarkasti kaikki kodin yksityiskohdat ja komponentit.

Hihnan säätö: laitteen asettelu

Ensinnäkin nauhan jalka olisi valmisteltava. Se näyttää kaikki koot. Tällainen piirustus mahdollistaa vaivattomasti upotetun nauhan perustan tekemisen, mutta myös laskea etukäteen tarpeellisen määrän materiaaleja.

Esimerkki työpiirustuksesta mitat

On olemassa tietty työjärjestys, johon kaistaleet kaadetaan, tekniikka on seuraava:

 1. alueen valmistelu ja merkitseminen;
 2. maanrakennustyöt;
 3. muottien asennus ja sen vedeneristys;
 4. metallikehyksen asennus;
 5. tee teippipohjan täyttö omilla kädillä;
 6. lujuus ja betonin kunnossapito;
 7. purkutyöt;
 8. vedenpitävä, eristys.

koulutus

Kuinka tehdä nauha säätiön? - Vastaus: tee geologia ja laskelma. Myös täällä sinun täytyy poistaa alue ja poistaa roskat.

Geologiset tutkimukset ovat asiantuntijoiden tekemiä. Yksinkertaistetussa versiossa ne voidaan tehdä itsenäisesti. Tällöin kaivoja repeytyvät tai reiät porataan syvyyteen, joka on 50 cm korkeampi kuin teipin sijoittaminen. Tärkein tehtävä tässä vaiheessa on määritellä:

 1. maanalainen tyyppi maanalaisen seinän pohjalla;
 2. pohjaveden taso.

Testien jälkeen ne viedään lopulta merkinnän esiintymiseen ja määrittelevät osan maaperän lujuusominaisuuksista riippuen. Vain insinööri tekee tällaisen työn korkealla tarkkuudella.

Tontin merkintä

Merkinnöissä käytetään puukahvaa ja -johtoa. Toinen vaihtoehto on tehdä linjoja pitkin maahan kalkkilaastilla. Kuinka täyttää talon säätiö korkealla tarkkuudella? On tarpeen kokeilla merkintävaiheessa. Etukäteen on välttämätöntä valmistaa kaavion kaistaleesta, joka on myöhemmin saatettava maastoon. Valmistettu piirustus on välttämätöntä, jotta kaikki koot olisivat lähellä.

Merkitse ensin ensimmäinen kulma. Kun tästä pisteestä on linja ylös puolelta. Helpompi, jos tämä puoli on yhdensuuntainen aidan tai tien kanssa. Seuraava askel on rakentaa oikea kulma. Tässä tilanteessa sinun on käytettävä Egyptin kolmion menetelmää.

Tikkujauhoja on sijoitettava pieneen etäisyyteen rakennuksen ulkoseinistä. Tämä estää sagging-johtoa kaivannon tai kuopan kehittämisen aikana. Kun neliön tai suorakaiteen muotoisen rakennuksen merkintä on valmis, kannattaa tarkistaa diagonaalien koko. Niiden on vastattava. Suurin sallittu poikkeama on 20 mm. Vaikea talon suhteen voidaan jakaa yksinkertaisiin muotoihin.

Raskaiden laitteiden perustan valmistelemiseksi sinun on laadittava erilliset säätiöt. Niiden välinen liitos ja pääteippi on vähintään 10 cm. Tämä tila on rakenteiden kaatamisen jälkeen täynnä irtotavarana palamatonta materiaalia.

Kehittäminen maaperän

Teknologiaan liittyy paljon työtä. Todennäköisesti tarve houkutella lisävarusteita: kaivinkone, kaivinkoneet maaperän viemiseksi alueen ulkopuolella. Työn laajuus riippuu siitä, onko rakennuksessa kellarissa:

 • kun se on saatavilla, kaivaa kuoppaan;
 • kaivannon puuttuessa.

Maanrakennustöissä on muistettava turvallisuus. Kaivannon leveyden tulee olla sellainen, että se voidaan asentaa muottiin. Seinät tehdään kevyellä puolueellisuudella. Maaperän irtoamisen estämiseksi on luotava tilapäisiä rekistereitä. Älä toimi kaivannossa yksin. Pinnalla on aina oltava toinen henkilö, joka auttaa vaaratilanteessa.

Kaivannon tai kaivon mittojen tulisi tarjota työntekijöille esteettömät esteet maanalaisen seinän sivupinnalle. Tämä on välttämätöntä, jotta tulevaisuudessa eristettäisiin ja kelleristeen vedenpitävyys. Nauhan kummallakin puolella oleva leveys kasvaa noin 80 cm.

Hiekka tyyny

Kaivon tai kaivannon pohjassa on hiekkaa (murskattu kivi tai sora). Sen paksuus riippuu maaperän lujuudesta 20 - 50 cm. Mitä heikompi maaperä, sitä tarvitaan paksumpi vuodotus. Sama sääntö koskee pudotusta.

Hiekka tyyny - pohjan pohjakerros

Tyyny tulisi tasoittaa koko pituudelta. Kun se on asetettu, se tiivistetään kerroksittain (tiivisteen kerroksen paksuus on enintään 15 - 20 cm.) Tiivistys voidaan tehdä tärisemällä tai kaatamalla vettä, eikä seostusmenetelmää suositella käytettäväksi savimaassa, koska niillä on alhainen suodatuskerroin.

Tyynyyn on järjestetty betoniraaka-aineesta B 7.5 ja 5-10 cm paksuinen betonivalmiste.

Viemäröintijärjestelmä

Nauhan pohjan taso ei ole vain korkealla GWL: llä. Laitteeseen käytetään halkaisijaltaan 110 - 200 mm tyhjennysputkia. Halkaisijan valinta toteutetaan riippuen alueen geologisista olosuhteista. Putket asetetaan rinteeseen 0,003-0,01.

Viemäröinti on asennettu kerrostumarakenteeseen, jonka murto-koko on 20-40 mm. Se suorittaa suodatustoiminnon ja estää putkien tukkeutumisen. Jotta rauniot eivät levitä, se on kääritty geotekstiilillä.

Viemäröintilaite korkealla GWL: llä

Jätevesijärjestelmää rakennettaessa otetaan huomioon useita sääntöjä:

 • putkien on oltava vähintään 30 cm kellarimerkin alapuolella;
 • suurin etäisyys talon ulkoreunasta viemäriin on 1 m.

Järjestelmän ulostulo suoritetaan avoimella alueella, septisellä säiliöllä tai viemäriputkella.

Muototyö

Teräsbetonipohjan alapuolella oleva muotti on kahta tyyppiä:

 1. irrotettava (puupaneeleista);
 2. kiinteä (laajennetusta polystyreeni).

Toinen vaihtoehto suorittaa myös lämpöeristyksen ja vedenpitävyyden. Muotoilu altistaa tarkasti merkitsemällä. Sen korkeus on 10 cm korkeampi kuin säätö. Ulkopuolelta vakauden kiinnityslautaset. Pallot voidaan myös järjestää rakenteen sisällä. Ensimmäinen asennettava solmu on kulma. Muovikalvo tai kattohuopa asetetaan puiseen muottiin, mikä estää sementtimaidon virtaamasta.

Muottien yläreuna on 2-5 cm betonimerkin yläpuolella. Tämän avulla voit tiivistää seoksen ilman mitään ongelmia. Hän ei roisketa. Täyttösignaali piirretään muotin sisäpinnalle merkinnällä.

Asennuksen asennus

Vahvikotelot koostuvat kolmesta ydintyypistä:

 • pituussuuntaiset työntekijät, joiden halkaisija on 12 mm;
 • vaakasuuntaiset puristimet, joiden halkaisija on 6 mm;
 • 8 mm: n halkaisijaltaan pystysuorat puristimet.

On suositeltavaa suorittaa kaikki neuloverkon liitokset. Hitsaus heikentää raudoitusta ja ei anna suurta takuuta. Vaikka pitkin päätä pitkin tangot liitetään hitsauskoneella, kulmaa käytetään kulmissa. Vähentää monimutkaisuutta käyttää neulonta ase.

Näytteenottokehyskehys
kaistaleessa

Ennen materiaalin hankintaa on suositeltavaa laskea tarvittava pituus ja vahvistusmäärä jokaiselle halkaisijalle erikseen. Saatuun arvoon on syytä lisätä 5-7% ilmoittamattomista kuluista.

Kiinnittimien korkeus on säädetty keskimäärin 20-30 cm. Seinien risteyksessä toisiinsa nähden piki on puolittunut. Ennen työn suorittamista on syytä tutkia tarkasti solmujen perustuksen vahvistamismenetelmiä. Loput säännöt ja suositukset, lue artikkeli liuskan perustusten vahvistamisesta.

Betonin kaataminen

Ennen kaistaleen kaatamista talon alle, on suositeltavaa tilata seos tehtaalla. Näin voit työskennellä keskeytyksettä. Myös tehtaalla on helpompi tarkkailla osia, jotka ovat erittäin tärkeitä. Lisäämällä hieman enemmän raunioita tai hiekkaa, voit saada heikompaa betonia kuin tarvitaan.

Suosittelemme käytettäväksi luokkien materiaalin kaatamiseksi B15: stä B20: een. Mitä raskaampi talo (kehyksestä tiiliin), sitä kestävämpää betonia tarvitaan. On toivottavaa täyttää yksi päivä (pysähtymättä). Tämä on ainoa tapa estää rakenteiden heikentämisestä syntyvien betoniliitosten ulkonäkö.

Työtä tehtäessä on noudatettava perussääntöjä:

 • täytä yksi päivä, jonka maksimi tauko on 1-2 tuntia;
 • sekoitin liikkuu rakennuksen ympäryksen ympärillä, seoksen tislaaminen yhdestä pisteestä vähentää materiaalin laatua;
 • suurin sallittu korkeus, josta liuos voidaan purkaa, on 2 m;
 • betonia on tiivistettävä sen jälkeen, kun se on asetettu täryttimellä tai silmukoittamalla.

Betonin huolto ja purkaminen

Ennen kuin rakennat talon, sinun on tutkittava sääennuste. Täyttämistä suositellaan keskimäärin +20 ° C: n päivittäisessä lämpötilassa. Kuumissa sääolosuhteissa materiaalin laatu heikkenee ja kylmemmissä olosuhteissa kovettumisnopeus. Kaiken kaikkiaan kovettuminen kestää 28 päivää.

Välittömästi kaatamisen jälkeen rakenne peitetään polyeteeniä, tarranauhalla tai vuorauksella. Tämä estää liian nopeasti kosteuden menetyksen. Muottirakenne voidaan poistaa, kun se saavuttaa 70% brändin arvosta. Kun keskimääräinen päivittäinen lämpötila on + 20 °, se kestää yhden tai kahden viikon.

Kalvo säilyttää halutut kosteusolosuhteet kovettumisen aikana

Ensimmäisen viikon aikana seoksen levittämisen jälkeen on tarpeen vettä vedellä muutaman tunnin välein. Näin vältetään rakenteen halkeilu. Yksi tapa pestä märkä on hajottaa hiekkaa tai sahanpurua betonin yli, nämä materiaalit kostuvat huollon aikana. Ne vähitellen antavat betonille kosteutta.

Lämmitin ja vedeneristys

Eristys kosteudesta on varma. Se sisältää:

Lämpeneminen suoritetaan tarvittaessa (jos lämmin kellari on suunniteltu). Näitä töitä varten ei ole sallittua käyttää mineraalivillaa. Paras vaihtoehto olisi suulakepuristettu polystyreenivaahto ("Penoplex").

Ribbonsäätiö: rakennuksen ominaisuudet ja rakentamisen päävaiheet (135 kuvaa)

Nauhateippi on yksi suosituimmista ja käytettävissä olevista yksityisen rakentamisessa käytetyistä alustyypeistä. Sitä käytetään esikaupunkialueiden rakentamisessa (huvimajat, tilat, kylvyt ja paljon muuta), autotallien ja koteiden rakentaminen. Usein käytetään liuskajohtoa aidan asentamiseen, jotta vältetään aidan muodonmuutos heikosta maaperästä.

Tälle alustalle on ominaista luotettavuus ja korkea laatu, alhaiset kustannukset ja helppokäyttöisyys. Lähes kaikki, tietäen sivuston ja tuotantotekniikan ominaispiirteet, voivat rakentaa tällaisen perustan.

Nauhatulostuslajit

Talon nauhapohjan perusta on jaettu: monoliittiseen ja esivalmistettuun.

Monoliittinen säätö on yksiosainen rakenne, joka koostuu betoni- ja teräsvahvista, jolle on ominaista alhaiset kustannukset ja korkea suorituskyky. Yleensä sitä käytetään alueilla, joilla pohjavesi on alhainen.

Esivalmistettu rakenne on tehty pystysuoraan pinottuihin lohkoihin. Tällaisen pohjan asennusta varten laakereiden tyynyä ja maaperän lujittamista ei tarvita.

Nauhatuloksen syvyys voidaan luokitella eri tavoin:

 • Mittaa enintään 40 senttimetriä kutsutaan matalaksi perustukseksi;
 • Kooltaan yli 40 senttimetrin mittaiset syvennykset.

Syvyys lasketaan maaperän kapasiteetin perusteella, mikä kuorma se kestää. Esimerkiksi puutalolle tämä ominaisuus ei välttämättä ole kovin suuri.

Kuinka tehdä nauha säätiön?

Tämän tyyppisen perustuksen suunnittelussa on noudatettava tiukasti tekniikkaa.

Valmisteleva vaihe

Ensinnäkin on tarpeen valmistella rakentamispaikka: purkaa alue, poistaa kaikki kasvillisuus, poistaa tarpeettomat rakennukset. Ennen työn suorittamista on suositeltavaa poistaa maaperän yläkerros (noin 30 senttimetriä) maapallon liikkuvien eläinten elinympäristön estämiseksi.

Maaperän tamping on yksi tärkeimmistä tuotannon vaiheista, joita ei voida sivuuttaa. Jos tätä ei tehdä, ajan mittaan rakenteen painon alla maanalaiset tunnelit romahtavat ja säätiö alkaa laskea.

Asettelun ja valmistelun perusteet

Sen jälkeen lanka- tai kalastuslinjalla on vahvistettu sauvat, mittanauha ja kulmamittari. Aloita työskentely oikein, kun asennat tulevan rakenteen ulkoseinät, jotka on yhdistetty tasaisella kulmalla. Laskimittarin avulla jopa aloitteleva mestari voi laskea 90 asteen kulman.

Koko rakenteen parametrien mukaan lasketaan perustuksen leveys. Vakion paksuutta pidetään 40 cm: ksi.

muotti

Seuraava vaihe on kaivata kaivannot ja asentaa muotti. Työ alkaa alemmasta kulmasta. Lumilinjan avulla tiukasti pystysuuntaisia ​​seiniä kaivetaan ja erityinen hydraulinen taso määrää mittarin tason, joka on täynnä 15 cm hiekkakerros. Tämä tyyny on sinetöitävä vedellä ja peitettävä katepaperilla, muovikelmulla tai muilla vedeneristysmateriaaleilla.

Nykyaikaiset rakennusmenetelmät mahdollistavat erityisten seosten käytön, jotka tunkeutuvat ratkaisun syvyyteen. Riippuen taloudellisista mahdollisuuksista, joita käytetään tavalla tai toisella.

Rakenteen sisäpuolelle on asennettu muottipidikkeet (ruuvit ja ruuvit). Tämä helpottaa edelleen purkamista.

Muottien korkeuden on oltava vähintään 30 senttimetriä maanpinnan yläpuolella.

Puutavaran asennuksen ja asennuksen yhteydessä otetaan huomioon ilmanvaihto- ja viestintäputkien tilat.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Metalli runko, jossa on 30 senttimetriä neliösumua, valmistetaan tangoista (tavallisesti 12 millimetriä) ja neulelangasta.

Jotkut asiantuntijat voivat suositella hitsausta langan sijaan. Tätä menetelmää käytetään myös, mutta se on alttiimpi hitsaamiseen.

Kehys alkaa olla lyhyen matkan päässä (noin puoli metriä) kaivannon ja muurausseinien pohjasta. Tämä tekniikka lisää rakenteen kestävyyttä ja eliminoi ruumiin mahdollisuuden maanalaisista lähteistä.

Betonin kaataminen

Työ toteutetaan useassa vaiheessa. Jokainen kerros, 20 senttimetriä paksu, on tiivistetty. Varmista, että kaatavat muotoseinät ympäryksen ympärillä niin, etteivät ne ole juuttuneet liuokseen.

Valmis pinta on lävistetty lujitetuilla tangoilla, jotta ilma tuodaan sisään. Viimeisessä vaiheessa pohjaa verrataan lastalla ja koputetaan puisella mönkiillä.

On syytä muistaa, että seosta kaadetaan korkeintaan korkeintaan kaksi metriä, jotta betoni ei pääse lamaannuttamaan. Kovettumisen ja kuivauksen keskimääräinen kesto on 1-1,5 kuukautta.

Kuuma kausi on suositeltavaa pitää säätiö kuivana, vedellä sitä. Huonoissa sääolosuhteissa (sade ja lumi), peitä muovikelmu tai kattohuopa.

Nauhatulostuksen valmistuminen on valmis ja vain loppuvaihe pysyy - vedenpitävyys ja täyttö. Kaikkien töiden päätyttyä pohja on koristeltu keinotekoisella tai luonnonkivellä.

Kuinka kaataa nauha säätiö

Ribbonperusta käytetään useimmiten yksityisessä rakennuksessa mökkien, autotallien, kylpyammeiden rakentamisen aikana. Se on halvempaa kuin vankka perustus, mutta toiminnallisempi kuin paalusäätiö, ja se sopii ihanteellisesti rakennuksiin, joissa on käytetty kellari.

Vaaditut materiaalit

Jelloitetut säätiöt ovat betonilaatua 200. Se voidaan tilata tai valmistaa itsenäisesti. Mieti, että tämä on erittäin työläs työ, ja perusta, joka on täynnä pieniä osia, on heterogeeninen. Betonin koostumus perunan kaatamiseksi: sementti, karkea hiekka, sora suhteessa 1: 2: 2,5.

Betonin lisäksi säätiö tarvitsee:

 • 20 mm paksu höylätty levy muottiin;
 • Teräsnauha 8-12 mm ja lanka perustuksen vahvistamiseksi;
 • Joki hiekka hiekkalaatikkoon.

Valmistelutyöt

Ennen kuin täytät kunnolla nauhatuloksen, on tarpeen tilata suunnittelussa ja rakentamisyrityksessä geodeettinen tutkimus paikan päällä selvittää maaperän tyyppi ja syvyys sen jäätymisen talvikuukausina sekä pohjaveden syvyys. Tutkimuksen jälkeen yritys tekee laskelmia ja toteuttaa säätiön projektin. Ei ole suositeltavaa suorittaa näitä töitä itsenäisesti mökin rakentamiseen, pienen talon, kylpyammeen tai autotallin säätiön laskeminen voidaan tehdä itsenäisesti, ottaen huomioon SNiP II-B.1-62: n suositukset tai käyttää taulukkoa.

Tontin merkintä

Asettelu - laitteen perusta tärkein vaihe. Ennen aloittamista merkintäpaikka on puhdistettava roskista ja vieraista esineistä sekä leikattava maaperä 15 cm: n syvyyteen, jotta biologisen hajoamistekniikan estäminen rakennuksen kellarissa ei onnistu.

 1. Määritä rakennuksen akseli ja ensimmäisen kulman sijainti. Kiinnitä koukku pujottamalla. Kiinnityssarjan avulla voit käyttää ruuviraitausta.
 2. Lanka venytetään ensimmäisestä kiinnittimestä, joka muodostaa kohtisuoran, ja suunnittelumatkaan merkitään toinen ja kolmas kulma, jolloin tapit on asetettu.
 3. Toisesta ja kolmannesta kulmasta vedä lanka neljännen suuntaan, laita nurkki neliöön ja laita kiinnitys.
 4. Tuloksena olevasta suorakulmasta, joka kuvaa rakennuksen ulkoreunaa, tarkista lävistäjä. Jos kaikki kulmat on rakennettu oikein, diagonaalien on oltava yhtä suuret.
 5. Samalla tavoin merkitse perustuksen sisempi muoto sekä perustuksen omat elementit: kantavat seinät, kuisti, terassi, sarakkeiden kannattimet.
 6. Merkkien kohdistaminen vaakasuoraan asennetaan puulautaan haluttuun korkeuteen, jonka läpi lanka venytetään.

Maa toimii

Jotta voit täyttää säätiön, sinun on laadittava projektissa määritelty syvyys. Sinun täytyy aloittaa kaivaminen kaivosta alemmasta kulmasta niin, että kaivon syvyys ei osoittaudu pienemmäksi kuin laskettu. Kaivannon seinien tulee olla mahdollisimman pystysuorassa, jos maa irtoaa - tilapäisiä rekikoja voidaan asentaa. Kaivannon pohjaa on tasoitettava ja määräaikaistarkastettava ilman kaltevuutta.

Juokseva hiekka kaadetaan valmiiseen kaivantoon, jolloin muodostuu vähintään 15 cm: n tyyny. Kuormituksen jakaminen säätöön on välttämätöntä varsinkin maaperässä. Hiekka nukahtaa kerroksittain, jokainen kerros vuodatetaan vedellä ja täyttyy.

Muottien asennus

Muotti on toteutettu pitkin ääriviivaa, joka on merkitty lankojen avulla.

 1. Aseta kulmikkaatuki 50 mm: n palkista. Tarkista jälleen kellarin diagonaalit.
 2. Muotti on koottu leikkauslevystä, joka kiinnittää levyt keskenään palkkien tai metallikulman ja itsekierteittävien ruuvien avulla. Itsekierteittävien ruuvien korkkien on pysyttävä muotissa, ja palkit ja kulmat - ulkopuolella.
 3. Ulkopuolelta kiinnikkeitä asennetaan estämään muotin muodonmuutos betonin kaatamisen aikana.
 4. Jalkatyön korkeus maanpinnan yläpuolella on oltava sellainen, että peruskorkeus on vähintään 30 cm.
 5. Pohjan sisäpuolella he osoittavat taso, jolla betonia heitetään.

Rebar laittaminen

Vahvana käytetään halkaisijaltaan 8-12 mm metallipalkkeja, jotka leikataan haluttuihin pituisiin segmentteihin ja asetetaan pohjan akselin ympäri ja yli ja yli 0,4 metrin syvyys - myös pystysuoraan. Lujitus kiinnitetään muottien seiniin ja kiinnitetään teräslangalla. Hitsausta ei suositella, koska metallin korroosionkestävyys vähenee hitsauskohdissa ja sen taivutuslujuuden pienentyminen.

Säätiön valu

Betoni kaadetaan kerralla, kun tilaat valmiita betonia tai kerroksia, jos betoni valmistetaan itsestään.

 1. Betonin valmistus: sementti sekoitetaan seulottuihin jokihiekkaan suhteessa 1: 2 - 1: 2,5 ja laimennetaan vedellä nestemäisen hapan kerman koostumukseen, jonka jälkeen ne kaadetaan murskattuun kiviin. Rubble vie niin paljon kuin hiekkaa. Sekoita niin, että kaikki rauniot kostutetaan liuoksella.
 2. Betoni kaadetaan valmistettuun muottiin. Parempi täyttö lävistää betonia useissa paikoissa metallipalkilla ja kompakti sen puupalkilla poistamalla jäljellä oleva ilma aukosta. Voit käyttää tällaista tarkoitusta varten erityistä suutinta tai rakennussekoitinta.
 3. Betoni kaadetaan tasolle, joka on merkitty muottiin. Samanaikaisesti koteloivat muottien ulkopuolelta parempaa sedimenttibetonia.
 4. Yläkerros on kohdistettu sääntöön tai simulaattoriin.
 5. Ripottele betonin peili kuivalla seulalla varustetulla sementillä, voit tehdä sen seulan läpi. Tämän tekniikan ansiosta voit nopeasti tarttua betonin yläkerrokseen estää sen eroosion tai halkeilun.
 6. Peitä betoni pussilla tai päällystysmateriaalilla ja jätä kypsytykseen 3-4 viikkoa. Kuivalla säällä sinun on kastettava betonin yläkerros estääksesi sen kuivumiselta.

Seinien rakentaminen on mahdollista vain sen jälkeen, kun betoni on täysin kypsynyt. Kun olet irrottanut muottipesän, on tarpeen tehdä pohjan vedenpitävyys parantamaan käyttöikää ja lämmön- ja kosteudeneristysominaisuuksia.

Muista myös lukea: sarakepohja, jossa on grillage, ja myös seuraava askel on runko-talon pohjakehys.

Ribbon säätiö: miten se tehdään itse

Alhaisten yksityisten talojen rakentamiseen on olemassa monenlaisia ​​säätiöitä. Mutta useimmiten kotimaan mökit ratkaistu vaihtoehto muodossa betoniteräs nauha alle laakerin seinät. Loppujen lopuksi tee nauha-säätiö omalla kädelläsi, tarvitset vain vähimmäisvaatimukset betonin sekoittamiseksi ja noudata ohjeita. Tällaisen perustan tekniikka on yksinkertainen, siksi se on niin usein valittu itsenäiseen toteuttamiseen.

pitoisuus

Mikä se on?

Rakenteellisesti nauha-pohja on raudoitetun betonin rakenne, joka luodaan ympäröivän rakenteen ympärille kuorman uudelleenjakoon maan päällä. Samankaltaista tukea käytetään talojen, autotallien, ansiorakennusten, kylpyammeiden, autotallien ja jopa aidojen rakentamiseen. Itse tekeminen ei ole vaikeaa.

Joten hän näyttää

Tällaisen säätiön rakentamisessa on kuitenkin erittäin tärkeää noudattaa tiettyjä sääntöjä ja suosituksia. Nauhapohjan valmistustekniikan noudattamatta jättäminen on mahdollista unohtaa tukirakenteen ja rakennuksen kestävyys. Pitkä se ei kestä.

Maaperän kausiluonteinen turvotus, kosteuden vaikutukset betoniin ilman vedenpitävyyttä, väärin lasketut kuormat - syyt, joiden vuoksi talo on jo seisomassa, nauhan pohjan tuhoutumisen syyt ovat moninaiset. Kaikki on ennakoitava ja huomioitava etukäteen, muuten vahingoittunut tai täysin tuhottu rakenne on rakennettava uudelleen.

Tyypit ja tyyppiset säätiöt

Syvyys on MZLF (matala) ja yksinkertaisesti upotettu. Ensimmäisessä tapauksessa alhaisen rakennuksen alapuolella oleva betonihihna haudataan maahan vain 200-400 mm ja toinen haudataan puolitoista metriä (maanpinnan alapuolella).

Jos maaperä rakennustyömaalla on kivinen ja pohjavesi on syvä, on parempi valita matala syvyysvaihtoehto, joka on halpa ja pieni betonin tilavuudessa. Lahennuksessa, talon korkeilla GWL- ja hiekka-alueilla on tehtävä voimakkaampi ja kalliimpi tuki. Usein arvio tällaisesta asunnosta on sellainen, että yleensä on tarpeen valita toisenlainen säätiö.

Seinäasennus MZLF: llä

Rakenteellisesti nauhan w / b-pohja on:

Ensimmäinen tyyppi suoritetaan kaatamalla vahvistettua vahvistettua hihnaa. Toinen vaihtoehto on erikoistehosteista tehdyt pohjalevyt (FBS) tai tiilet.

Hyödyt ja haitat liuska säätiö

Hänellä on kolme epäilemättä ansioita.

Laitteen äärimmäinen yksinkertaisuus - kaikki pyrkivä rakentaja selviytyvät kaatamalla betonia ja asennuspaloja (on vaiheittainen ohje - jotta kaikki oikein rakennettaisiin, hän tarvitsee vain seurata vaiheittain);

Universaalisuus - tällaisista syistä voit laittaa tiili-, vaahtobetoni- ja kehysrakennuksia sekä mökkejä baarista, tavallisesta tai pyöristetystä lokista;

Kyky kestää raskaita kuormia pohjan pohjalta ja ylhäältä mökin painon ja kaiken siinä.

Vahvistettu betoni nauhan pohja kestää monta vuotta, vaikka talon seinämien rakentamista ei ole tehty hiilihapotettujen betonilohkojen, vaan kiinteän kiinteän tiilen rakentamiseen. Kustannusten kannalta se on huonompi vain ruuvipinoille, mutta luotettavuuden kannalta useimmissa tapauksissa ne ylittävät ne.

Tämän säätiön haittoja voidaan tunnistaa:

Velvollisuus analysoida perusteellisesti maaperä rakennustyömaalla;

Tarve käyttää nostolaitteita (FBS: n käytössä);

Pitkäaikainen betonin kovettuminen vähintään 3 viikkoa (monoliittisen vaihtoehdon valinnassa);

Mahdollisuus laittaa vahva vuorattu ja tulva maaperä.

Askel askeleelta ohjeet - säätiö omilla käsillään

Punnitun pohjan teipin paksuus ja korkeus sekä perustan syvyys valitaan maaperän, alueen ilmasto-olosuhteiden ja pystytettävän rakennuksen kerrosten lukumäärän perusteella. Ilman tietämystä tällä alalla, on parempi antaa tämä suunnitteluvaihe ammatilliselle. GOST-sivuilla on monia vivahteita ja vaatimuksia, joita on noudatettava.

Mutta kotimaasi tukemalla jo valmiiksi hankittu tuki on täysin mahdollista ja itsenäistä. Virheiden välttämiseksi on kuitenkin suositeltavaa tehdä nauha-säätiö seuraavien vaiheittaisten ohjeiden avulla. Siinä kuvataan kaikki yksityiskohdat samankaltaisen rakenteen rakentamisesta tyypilliselle yhden tarinan mökille.

Työn vaiheet

Ensimmäinen vaihe - merkintä ja maanrakennus. Säätiön syvyydestä riippumatta tulisi perustua voimakkaisiin maakerroksiin. Se voi olla savi, hiekkametsä, kalliot kerrokset tai siilot. Yleensä ne piilotetaan turpeen ja tavallisten maan kerrosten alla. Kaikki tämä on peitettävä ja poistettava, ennen kuin aloitat talon perustan rakentamisen.

Valmistamme tontin, levitämme perusmateriaalit: armatuuri, eristys, laudat muottiin

Sivuston merkitsemiseen tarvitaan tapit, mittanauha ja lanka. Jos maaperä on tiheä, niin kaivetun kaivannon seinistä saat suuren muottipesän. Sitä on vain lisättävä sitten ylhäältä. Jos maaperä on löysä ja kaatuu jatkuvasti, kaivantoa täytyy kaivata hieman leveydeltään niin, että muottipaneelit voidaan sijoittaa kaivon sisään.

Toinen vaihe on tyynyvalmistelu. Kaivetun kaivannon pohja tasoitetaan hiekalla ja pienellä soralla. Tämä hiekka-sora-kerros on syvästi puristettava, kaataa vettä, kun sitä kaadetaan. Sen pituus on noin 10 - 30 cm. Tämä pehmustettu pehmuste vähentää kuormitusten jakamista alaspäin kaistaleen talteenoton aikana.

Jäähdytin voidaan sijoittaa tyynyn päälle - tämä estää talteen jäämistä

Kolmas vaihe - muottien asettaminen. Tarvitset tangot, joissa on jakso 30 - 40 mm ja levyt 15-20 mm paksuina tai laminoidut lastulevyt. Talon betonialustalle luotu muotti on tällöin velvollinen ylläpitämään huomattavaa betonin massaa kaadettuna. Sen pitäisi olla kestävä ja luotettava. Jos se täyttyy betonin sekoittamisen jälkeen, se kaatuu, niin kaiken täytyy alkaa uudelleen.

Laitamme levyn muottiin

Jos pohjavesi rakennustyömaalla on korkea, niin betoniteräkselle tarvitaan vedenpitävyys. Ylhäältä, talon kellarikerroksessa, se tehdään yleensä peittokuvana. Jotta maan pohjaan jäävä osa voidaan suojata, kateaine on sijoitettava kaivoon sivuille ja pohjalle. Se suojaa betonia liialliselta kosteudelta maaperässä sen kovettumisen ja sen jälkeen.

Neljäs vaihe - venttiilien asennus. Vahvikkeille käytetään tavallisesti 14-16 mm: n poikkileikkausta ja ohutta sidontalankaa. Liitokset voidaan myös sulkea sähköhitsauksella. Mutta tässä tapauksessa tarvitset kokemusta hitsauskoneesta ja itsestäsi. Lisäksi hitsauksessa on oltava valmis metallisen korroosion esiintymiseen.

Rebar-sitomisvaihtoehto

Tämän seurauksena 25-30 cm: n solujen vahvistamisen kehys tulisi muodostaa kaivannon sisään ja se sopii niin, että kaikki sivut ovat peitetty kaatamalla betonia. Muussa tapauksessa metalli väistämättä ruostuu, talossa sitten pitkään vain ei kestä.

Näin muottien pitäisi näyttää ennen kaatamista.

Eristeiden ja varusteiden välissä on oltava 5 cm: n tila

Viides vaihe - betonin kaato tai FBS. Jos päätetään varustaa talon rakentaminen talotekniikalla, se nopeuttaa rakentamisen prosessia. Ei ole tarvetta tehdä muottirakennuksia ja odota lähes kuukausi ennen betonin asettamista.

Kuitenkin riippuvuus säätiölohkoista maksaa enemmän kuin monoliittinen vastine. Lisäksi niiden täytyy kaivata suuremman kaivannon leveydeltä. Kuormien jakautumi- seksi muurauslaatan alariville FBS tehdään laajenevalla alustalla.

Jos tukilaitteelle valitaan monoliittinen versio, betoni on kaadettava välittömästi koko pinnalle. Ei aukkoja ja ei korkeuskerroksia. Monoliitti on monoliitti. Talon on pysyttävä luotettavasti.

Kynnet voivat merkitä rajatäytteen muodon

Betoniseoksen itsensä valmistuksessa on välttämätöntä sekoittaa sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä suhteessa 1: 3: 3. Mutta on parasta ensin järjestää valmis ratkaisu, jonka merkki M300 ja sitä korkeampi.

Autamme lastalla ja lastalla tasaisen levittämään betonia

Betonin kaatamisen yhteydessä on äärimmäisen tärkeää varmistaa, ettei siinä ole aukkoja. Tiivisteen suorittamiseen on erityisiä värähteleviä koneita. On kuitenkin myös mahdollista käyttää vahvistusosaa täytetyn massan ja vuotoveden puhkaisemiseksi pois siitä.

Siirrämme värähtelevän betonin päälle tyhjennysten poistamiseksi

Säätiön valu päättynyt

Kuudes vaihe - vedeneristys ja sokea alue. Vedenpitävyys on sallittua 3-4 vuorokautta betonin kaatamisen jälkeen. Kestää noin kolme viikkoa. Mutta on mahdollista aloittaa käsittely mastilla, vaikka se ei ole täysin jäädytetty nauhan säätiön taloon.

Rakennuksen koko kehän varrella sinun on myös tehtävä sokea alue, joka ohjaa sadeveden poispäin sen seinistä.

Valmis säätiö kellarikerroksilla

Käytä kodin rakentamiseen

Tällainen tuki voi helposti olla kaksikerroksisia yksityisiä taloja. Voit rakentaa mökin siihen, voit valita liimattu laminoitu puutavara, loki, vaahtomuovi tai keraamiset lohkot. On vain pätevää tutkia maaperää ja laskea kaikki kuormat oikein. Säätiön lopussa ei vahingoiteta viilua, jotta se suojaisi säästä. Tämä ihanteellinen luonnonkivi tai klinkkerilevy julkisivuun. Mutta voit valita yksinkertaisemman asennuksen ja edullisen profiilin tai sivurajan.

Ribbonsäätiö: lajikkeet, hyvät ja huonot puolet, asennus, valokuva ja video

Rakennettaessa taloa tai muita rakennuksia, se on useimmiten suositeltavaa nauhan perustukselle, koska tällaisella säätiöllä on monia etuja. Talon nauhan säätö on yksinkertainen laitteessa ja suurella tarpeella se voidaan kaataa ilman rakennustarvikkeiden mukana. Tämä säätiö on universaali muotoilu ja sitä käytetään kevyen puun ja raskaiden kivirakennelmien rakentamiseen erilaisilla maaperäalueilla.

Strip-säätiö osassa

Nauhatulostuslajit

Ennen tällaisen säätiön rakentamista on syytä harkita huolellisesti sen ominaisuuksia ja lajikkeita. Tämä antaa valita oikean perustan tietyn rakenteen rakentamiseen. Lisäksi se antaa mahdollisuuden suorittaa asianmukaisesti kaikki tarvittava työ.

1. Koko valettu

Monoliittinen tai kiinteä nauha-säätiö rakennetaan suoraan rakennustyömaalle. Aluksi rakennetaan muotti, johon vahvistettu hihna asetetaan koko pituudelta. Sen jälkeen kaatamalla betonia.

Pohja on suljettu monoliittinen muoto raudoitetusta betonista. Näin voit luoda kiinteän kehyksen, joka soveltuu mihin tahansa maaperään, mukaan lukien epävakaat. Tämän perusteella voit helposti rakentaa maalaistalon tai kiven aidan.

Tämän rakenteen etuja ovat rakentamisen helppous ja luotettavuus. Tässä tapauksessa pohja voi olla erilainen muoto. Haittojen suhteen on suuri monoliittirakenteinen massa.

Solid casting foundation - Betoni kaadetaan kerralla valmistettuun muottiin

2. Esivalmistettu

Säätiön rakentamiseen käytetään valmiita betoniteräksiä. Niistä tarvittava lomake nauhoituu suoraan sivustolla. Ne sidotaan sementtilaastiin. Ne sopivat parhaiten matalan rakennuksen rakentamiseen. On helppo ostaa valmiita lohkoja, koska monet tehtaat ovat mukana tuotannossa.

Etuna on korostaa asennuksen helppoutta, jonka ansiosta voit säästää huomattavasti aikaa pohjan rakentamisessa. Samaan aikaan esivalmistetuilla rakenteilla on kuitenkin joitain haittapuolia. Ei vankka rakenne ja tarve houkutella raskas rakennuslaitteisto vähentää tämäntyyppisten nauhojen pohjaisuutta.

Viitteitä! Jos puhumme ongelman hinnasta, joukkueen ja monoliittisen nauhapohjan välinen ero on vähäpätöinen. Sen vuoksi valinta on keskittyä rakenteen ominaisuuksiin.

Esivalmistettu nauhaosasto kootaan valmiista laatoista ja niiden väliset liitokset on suljettu.

3. Matala perustus

Tällaista perustusta käytetään pääasiassa kevyiden rakenteiden rakentamisessa. Joten se voi olla rungon taloja ja malleja baarista ja lokeista. Tällaisen perustuksen erityispiirre on se, että se on hieman korkeampi kuin maaperän jäädyttäminen. Siksi sitä käytetään usein vähemmän ongelmallisissa maissa.

Matala syvyysrakenteet sietävät helposti maaperän turvotusta, joka tapahtuu talvikaudella. Rakennuksen aikana kiinnitetään erityistä huomiota vedenpitävyyteen ja lämmöneristykseen. Tämä suojaa alustan ympäristöön kohdistuvilta negatiivisilta vaikutuksilta.

Matalan pohjan etuja ovat sen alhaiset rakennuskustannukset. Samaan aikaan ei ole tarvetta tehdä vaikeita maa-alueita. Hänellä on useita haittoja. Ensinnäkin on syytä huomata, että tätä mallia ei voida käyttää kaikentyyppisissä maaperärakenteissa eikä kaikkien rakenteiden rakentamiseen.

Matalapohjaisen kellarin muotoilu on vakio - se vain upposi maahan enintään 50-70 senttimetriä.

Sivustollamme löydät säätiön suunnittelusta ja korjaamisesta tarjoavien rakennusyritysten yhteystiedot. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

4. Vyön perusta syvällä vuodevaatteet

Tämän tyyppisen teippipohjan rakentaminen suoritetaan maaperän jäädyttämisen alapuolella. Tämä mahdollistaa kuorman jakamisen tulevasta rakenteesta vakaalle maaperäkerrokselle. Tämän vuoksi syväperustuksia käytetään monikerroksisten rakennusten rakentamiseen, joilla on merkittävä paino.

Tämän rakenteen etuna on se, että ne soveltuvat raskaiden rakenteiden rakentamiseen. Myös kellari ja kellari voidaan varustaa. Tietenkin perustan rakentamiseen tarvitaan huomattavia fyysisiä ja aineellisia kustannuksia. Tämä pätee erityisesti maanrakennustöihin.

Syvän tapahtuman nauhatusperusta haudataan maanpinnan alapuolelle - se voi olla 1,7 - 2,2 metriä tai pienempi alueesta riippuen

Hyödyt ja haitat liuska säätiö

Kun valitset säätiön, kannattaa kiinnittää huomiota tämän tai kyseisen vaihtoehdon eduihin ja haittoihin. Tämä pätee myös monoliittiseen teippirakenteeseen. Etuja ovat:

mahdollisuus järjestää kellari;

yksinkertaisuus erektiossa;

korkea lujuus ja luotettavuus;

Mahdollisuus levittää maaperää.

Valitettavasti nauhan säätiöllä on joitain haittapuolia:

joissakin tapauksissa on tarpeen suorittaa monimutkaisia ​​maanrakennustöitä ja käyttää raskaita rakennusmateriaaleja;

tarvetta vedenpitävyyteen ja eristämiseen.

On pidettävä mielessä, että etujen ja haittojen käsite on epäselvä, koska kaikki riippuu rakenteen syvyydestä. Siksi jokaista säätiötä on tarkasteltava erikseen.

Materiaalit nauhateosten valmistukseen

Alustan valmistukseen tarvitaan erilaisia ​​materiaaleja. Kaikki riippuu sen tyypistä. Näin ollen esivalmistettujen perustusten rakentamiseen käytetään tällaisia ​​materiaaleja:

tiettyjen brändien betonielementit ja -laatat;

Betoni tiivistää reiät lohkojen välillä;

materiaalit vedenpitävälle ja lämmöneristykselle.

Yksi vedenpoistovaihtoehdoista - sopii muottien kokoamiseen

Nauhan asettaminen yksinomaan lohkoilta on lähes mahdotonta. Siksi aukot on tiivistettävä betoniliuoksella ja jopa tiilillä. On myös suositeltavaa järjestää vahvistettu betoni nauha, joka sallii sitoa kaikki elementit yhdeksi.

Monoliittisen rakenteen osalta sen rakentaminen edellyttää:

levyt tai laajennettu polystyreeni muottien rakentamiseen;

vyöt ja liitoselementit;

tietyn luokan betoni;

lämpö- ja vedeneristysmateriaaleja.

Säätiön rakentamisessa on pidettävä mielessä, että tiettyjä teoksia tarvitaan. Tämä koskee tyynyn järjestelyä. Tätä varten tarvitset hiekkaa tai murskattua kiveä sekä vedenpitävää materiaalia.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan matala-teipin pohjasta ilmastetun betonin taloon.

Suunnitteluprosessi nauhamaisen perustuksen suunnittelusta

Säätiön suunnittelu on hyvin monimutkainen ja vastuullinen tehtävä, jonka ratkaisu on parempi antaa ammattilaisille. Prosessissa sinun on määritettävä:

Sen laskettu vastus.

Nauhan pohjan leveys.

Lujituksen tarkoitus ja ominaisuudet.

Mahdollisuus järjestää vedenpoisto.

Kuivatuskaistaleen järjestelyn järjestely

Näiden arvojen määrittämiseksi on oltava tietyt tiedot. Siksi tämä työ on parempi antaa ammattilaisille. Vain ne voivat tehdä sen laadullisesti. On syytä muistaa, että tämä riippuu paitsi perustasta, myös rakenteesta, joka on pystytetty ja kestävä.

Kellari talossa, jossa nauha-pohja

Asuntorakennuksen järjestäminen talossa, jossa on nauha-pohja, on erittäin työläs ja kallis prosessi. Tämän ongelman ratkaisemiseksi tarvitaan rakennuslaitteiden käyttöä ja väärennettyä kaivamista ja konkreettista työtä. Kellarin järjestely suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

Säätiön kaivo on kaivettu. Jos se rakennetaan koko talon alle, se vaatii raskaita rakennusmateriaaleja. Prosessi on suoritettava erittäin huolellisesti, jotta maata ei päädytä maahan.

Kaivon pohjalla on kivääri ja kaatunut betoni. Lattian voimakkuuden vahvistamiseksi tehdään vahvistus. Ankkurin tulisi olla hieman ympärillä ympärysmitta, niissä paikoissa, joissa seinät asennetaan.

Esimerkki vahvistusnauhasta

Kun lattia on täysin karkaistu, seinät on vahvistettu ja muotti on asennet- tu lisäbetonin kaatamiseksi. Jos kellari asennetaan vain osalle talosta, valmistetaan ankkuri, joka myöhemmin saatetaan kosketuksiin vahvistetun hihnan pohjalla.

Seinien rakentamisen yhteydessä on kiinnitettävä erityistä huomiota niiden korkeuteen. Niiden on vastattava säätiön yläpistettä. Pohjan rakentamisen jälkeen kellari peitetään kaatamalla monoliittinen laatta.

Syvyys sijoittaa nauhan säätiön taloon

Säätiön syvyys lasketaan suunnitteluvaiheessa. Syvennetty rakenne on asennettu niin, että sen pohja on 25 cm maanpinnan alapuolella. Tämä suojaa sitä epätasaisilta muodonmuutoksilta, joita esiintyy maaperän pakkastuksen aikana.

Rakenteen korkeus riippuu tietyn alueen ilmastollisista ominaisuuksista. Jäätymisen syvyys määritellään kaavalla. Mutta on olemassa valmiin taulukko, jossa voit löytää nämä arvot tietylle alueelle.

Maaperän jäädyttämisen syvyys Venäjän federaation ja IVY-alueen eri alueilla

Jos puhumme matalasta pohjasta, se sijaitsee 85 cm: n etäisyydellä maaperän jäädyttämisestä. Rakennetta rakentaessaan on syytä harkita, että sen kantavuus on heikko. Pohjan rakentamisen yhteydessä on syytä harkita pohjaveden määrää. Pohja on sijoitettava 20 cm etäisyydelle siitä. Joten, miten tehdä liuska säätiö?

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee liuskatalojen rakentaminen.

Nauhatalustojen rakentamisen vaiheet

Nauhan sijoittaminen ei ole niin vaikeaa. Jotta työ suoritetaan oikein, sinun on tarkasteltava huolellisesti kaikkia vivahteita ja vaatimuksia. Ja kannattaa aloittaa kartoittamalla rakenne. Elementtien mitat on merkitty siihen, mikä helpottaa sen rakentamista. Tämän järjestelmän mukaan voit myös laskea tarvittavan määrän materiaaleja.

Nauhatulostuslaitteen tekniikka näyttää tältä:

työskennellä muottien kanssa;

betonisovitusnauhat;

Säätiön valmistelu

Valmisteluvaiheessa laskenta, merkintä ja muu yhtä tärkeä työ. On syytä aloittaa geologinen rangaistus - tämä työ on uskottu yksinomaan asiantuntijoille.

Pätevien geologisten tutkimusten osalta tarvitaan erikoislaitteita ja erikoistuneita tietoja

Geologisen talteenoton prosessissa on määritettävä seuraavat:

maaperän tyyppi pohjan pohjalla;

pohjaveden taso;

Sen jälkeen lasketaan monoliittisen nauhan esiintymismerkki ja paksuus. Kun geologinen talteenotto on valmis, siirry sivuston ulkoasuun. Tätä varten käytä puulevyä ja -johtoa. Voit myös käyttää kalkkilaastaria. Hänen avustuksellaan kentällä tehdään merkki, jossa nauha pidetään. Tehtävän yksinkertaistamiseksi työ suoritetaan aiemmin laaditulla säätiöohjelmalla.

Merkintä alkaa yhdestä kulmasta. Sen jälkeen puolue on ajoitettu. On parempi tehdä se yhdensuuntaisesti aidan tai tien kanssa. Seuraava on toinen puoli ja niin edelleen. Sen pitäisi tarkistaa tarkasti kulmat ja lävistäjät. Tämä välttää ongelmia seinien rakentamisessa. Sallittu virhe diagonaalien välillä on 2 cm.

Käytetyllä merkinnällä kaivetaan kaivoa tai kaivoksia. Ensimmäistä vaihtoehtoa käytetään talojen rakentamiseen kellarilla. Täällä sinun tulee käyttää raskaita rakennusmateriaaleja.

Miksi perustus on valmis, katso seuraava video:

Valmistetun kuopan tai kaivannon pohjalle on järjestetty hiekkasyyny. Pengerän paksuus voi olla 50 cm. Tämä parametri riippuu maaperän ominaisuuksista. Tyyny varovasti tiivistetty. Tämä tehdään värähtelemällä tai kastelemalla. Tyynyn yläpuolella on valmistettu kerros. Tätä varten kaadetaan vähärasvaista betonia, jonka paksuus on enintään 10 cm.

Muotti- ja vedeneristys

Laite nauha nauha toteutetaan käyttämällä tämäntyyppisiä muottiinpanoja:

irrotettava, joka on valmistettu puulaaduista;

kiinteä, polystyreenistä valmistettu.

Toisen vaihtoehdon erikoisuus on se, että polystyreeni-vaahto on lämmön ja vedeneristyskerroksen rooli. Muotti on asetettu tiukasti sovellettuun merkintään. Se nousee 10 cm korkeudelta. Rakenteen vakauden varmistamiseksi sitä tukevat vaatteet sisä- ja ulkopuolelta. Muovikalvo asetetaan muottiin, mikä estää sementtihyytelöiden vuotamisen.

Muodon sisäpuolelle merkitään betonin yläpiste. Voit tehdä tämän käyttämällä merkkiä. Tämän työn suorittamisessa hydraulisella tasolla. Tämä mahdollistaa betonin kaatamisen tasaisesti.

Katso, kuinka pysyvä vedeneristysmateriaali näyttää seuraavan videon:

Kehyksen vahvistus

Rungon valmistukseen käytetään kolmenlaisia ​​venttiilejä, jotka suorittavat tietyn tehtävän:

pituussuuntainen vahvistus, jonka läpimitta on vähintään 12 mm;

vaakapidikkeet - 6 mm;

pystysuorat kaulukset - 8 mm.

Vahvikkeen liittämiseen on suositeltavaa käyttää neulontankaa. Hitsauksessa sen lujuus ja luotettavuus ovat vähäiset. Kehyksen rakentamisen helpottamiseksi käytä erityistä neulontapistettä tähän tarkoitukseen.

Ennen ostopilarin ostoa sinun on laskettava, kuinka paljon kehyksen rakentamiseen tarvitaan. Siinä olisi otettava huomioon sen suunnittelun ominaisuudet. Kiinnittimien välinen etäisyys on keskimäärin 25 cm. Seinien kulmissa ja liitoskohdassa askel hieman pienenee. Vahvistettaessa on noudatettava tiettyjä sääntöjä ja vaatimuksia.

Lisätietoja vahvistamisesta, katso seuraava video:

Betonielementit

Nyt sinun täytyy päättää, miten täyttää nauhan säätiö? Jos se on huomattavan suuri, on parempi tilata valmiin betoniliuoksen, jonka avulla voit kaataa muottiin kerralla.

Betonisoinnin yhteydessä on noudatettava joitain sääntöjä:

Täyttäminen suoritetaan yhdessä päivässä. Tauko ei saisi ylittää kahta tuntia.

On tarpeen kaataa betonia sekoittimesta eri pisteistä. Jos venytät ratkaisun, se heikentää jonkin verran sen laatua.

Betoniliuosta voidaan pudota enintään kahden metrin korkeudelta.

Betoniliuos tiivistetään värähtelijällä tai silmukoittamalla.

On parempi täyttää nauhalevy keskimääräisellä päivittäisellä lämpötilalla, joka on lähes 20 0 C. Valmistuksen jälkeen rakennus on peitetty muovikelmulla, jonka avulla voit hidastaa kosteuden menetystä.

Katso visuaalisesti koko tekniikan luoda nauhat säätiöt, katso seuraava video:

johtopäätös

Nauhatalustuksen rakentaminen, vaikkakin se näyttää olevan melko yksinkertainen asia, mutta siihen on käytetty paljon työvoimaa ja materiaaleja, ja se maksaa noin kolmanneksen rakennushankkeesta. Hyvää säätiötä lasketaan tietyn talon projektiin, ja tämä työ on parhaiten ammattilaisille. Älä unohda, että rakenteen elämä riippuu säätiön laadusta ja lujuudesta.