Nauha-säätiön organisointiteknologia

Hihna-pohja on rakennusmaailmassa erittäin suosittu rakennuksen perustana. Organisaation teknologia on paljon yksinkertaisempi kuin kasa ja laatta vastapuolella. Kuitenkin, jos otetaan huomioon rakennusmateriaalien työläs ja kulutus, silloin nauha-säätiö on täällä. Joten se vaatii runsaasti betonia, muottien hankintaa ja erikoislaitteiden osallistumista. Tämän tyyppisen perustan asettamiseen on tärkeä rooli ammattitaitoiset työntekijät.

Edellä mainituista vaikeuksista huolimatta nauhan jalusteknologia on välttämätöntä:

 • talot tiiliseinillä, betonilla (materiaalin tiheys on 1300 kg / 1 kuutiometri);
 • rakennukset, joissa kellarin tai kellarin järjestely on suunniteltu;
 • rakennukset, joissa on uhka nopeasta tai epätasaisesta kutistumisesta. Tällöin talo on rakennettu epävakaalle maaperälle tai puolet rakennuksesta on rakennettu yhteen tyyppiseen maaperään ja toisaalta toiseen.

Perustustekniikka, jonka videoorganisaatio ammatillisessa suorituskyvyssä toimii erinomaisena apuna aloittelijoille, siirtää kaikki edellä mainitut kuormat säilyttäen samalla kaiken yllä olevan rakenteen eheyden.

Liuskajohtojen järjestämistä koskevat säännöt

Aiotteko järjestää teippisäätiön? GOST ja SNiP, jotka ovat hyödyllisiä:

 • GOST 13580-85 (1994) perustus teräsbetonilaatan pohjalta;
 • SNiP 2.02.01.83 (1995) rakenteiden perusta;
 • SNiP 3.03.01-87 rakennuksen tukeminen ja sulkeminen;
 • SNiP 3.02.01-87 perustukset, säätiöt ja muut maanrakennustyöt jne.

Tarkasteltuasi sääntelykirjallisuutta ja SNiPs-nauhojen säätiöitä voit luottaa täysin luotettavan rakenteen rakentamiseen.

Nauhatulostuslajit

Liuskajohdon rakentamisen tekniikka sisältää useita vaihtoehtoja rakennuksen perustaksi. Luettelo sisältää seuraavat mallit:

 • butobetonityyppi - se on valmistettu sementti-, hiekka- ja suurikokoisilla kivillä (halkaisijaltaan 300 mm). Tämä sopii erinomaisesti kallioille ja hiekkarannoille. Rakenteen käyttöikä on 150 vuotta. Nauhalementtien asennus toteutetaan SNiP II-22-81 (1995) kiven ja lujitetuilla kivirakenteilla;
 • teräsrunko, täyteaine: sementti, hiekka, sora tai tavallinen rikkoutunut kivi. Tämä kaistaleetusteknologia pidetään luotettavimpana ja sopivana lähes kaikentyyppiselle maaperälle;
 • tiilipohjainen säätiö on edullinen, sopii vain "puoliksi tiilen" rakenteisiin ja puutaloihin. Se ei sovellu maaperään, jossa vedenpitävät kerrokset ovat lähellä.
 • pohjalevyt - vahvuuden ja käytännöllisyyden suhteen ne eivät ole alhaisempia kuin vahvistetut betonivalut. Se on rakennettu tehdasyksiköistä. Teknologia on kuitenkin monimutkainen ja edellyttää erityislaitteiden osallistumista.

Tämän tyyppiset rakennuksen perusteet eroavat toisistaan ​​paitsi teknologialla myös kustannuksilla. Teipin pohjan hinta laattojen perusteella on korkein, mitä seuraa betoniteräsrakenne. Täydennä betoni- ja tiilirakenteen luettelo.

Vaiheita, jotka edeltävät kaistaleen asettamista

Tekniikan kiinnitysnauha koostuu useista eri vaiheista, joiden menettelytavoista säädetään sääntelyasiakirjoissa. Suoraan kenttätyöhön etenee kuitenkin suunnittelu- ja ratkaisutoiminnan vaiheessa, jonka aikana tehdään geologisia ja geodeettisia tutkimuksia. Niiden perusteella määritetään liuskajohdon mitat, syvyyden esiintyminen jne.

Neuvoston. Rakennettaessa taloa jokainen rakentaja joutuu kohtaamaan maanalaisia ​​viestintää. Ne on suunniteltu nesteen, kaasun ja sähkön toimitukseen ja poistamiseen. Tällaisten lineaaristen valtimoiden yläpuolella oleva talo luo kuorman maahan, mikä johtaa lopulta niiden heikkenemiseen. Ennen rakentamista on tarpeen pyytää alueelta topografisia karttoja hallitukselta. Tämä estää tapahtuman tapahtumisen.

Projektin dokumentaation tärkeä osa on tekninen kartta. Tämä on joukko papereita, jotka kuvaavat yksityiskohtaisesti ohjeita työntekijöille, jotka osallistuvat suoraan säätiön rakentamiseen. Lisäksi se sisältää:

 • kuvaus työn tyypistä;
 • näiden teosten suorituskyvyn jaksoista selkeä järjestys;
 • tapahtumatiheys ja kunkin vaiheen aikaväli;
 • kuvataan yksityiskohtaisesti lopullinen tulos sen ominaisuuksilla ja halutulla tyypillä;
 • luettelo tarvittavista välineistä.

Nauhatulostuksen tekninen kartta tarvitsee välttämättä yksityiskohtaisia ​​piirroksia tulevasta rakenteesta, jossa on kaikki sen spatiaaliset parametrit.

tulokset

Joten nykyään rakennusmaailmassa oleva nauha-säätiö on tunnustettu parhaaksi vaihtoehdoksi minkä tahansa mittakaavan rakennuksen ja lähes kaikentyyppisten maaperän järjestämiseen. Erilaisten nauhatalustatyyppien avulla voit valita vaihtoehdon, joka parhaiten vastaa tietyn rakennuksen, maaston ja taloudellisten ominaisuuksien vaatimuksia tulevan rakenteen omistajan ominaisuudessa. Tekniikka kaikentyyppisten nauhojen asettamisesta on monivaiheinen prosessi. Riippuvuustyypistä riippumatta, ennen kenttätyötä tehdään reitityskaavio, tutkitaan topografista karttaa ja lasketaan.

Monoliittiset nauhan perustukset

Yritys "Bogatyr" on erikoistunut kiinteiden betonipilarien valmistukseen. Yhtiömme työllistää erittäin päteviä asiantuntijoita, joilla on kaikki tarvittavat taidot tämän tehtävän toteuttamisessa.

Taloon perustuva säätiö on tärkeä osa, joten sen tuotantoa tulisi käsitellä vastuullisesti ja ammattimaisesti. Maaperän erilaisissa olosuhteissa asiantuntijat valitsevat sopivan tyypin perustan.

Monoliittisen nauhalistan piirustukset ja kaaviot

Menestyksekkään ratkaisun avain riippuu hyvin harkitusta toiminnasta etukäteen. Ennen monoliittisen nauhan perustamista asiantuntijat alkavat kehittää piirustuksen. Tuloksena olevan järjestelmän tulisi sisältää seuraavat tiedot:

 • Päärakenteen elementtien läsnäolo.
 • Tulevien rakenteiden tarkka koko.
 • Yksittäisten elementtien välinen etäisyys.
 • Ilmaisee maanpinnan tarkan syvyyden.
 • Vedenpitävyys ja lämmöneristysvalmiste. Muista ilmoittaa piirustuksissa käytetty rakennusmateriaali lämpöä ja vedenpitävyyttä varten.
 • Kaavio osoittaa pohjan ja sokean alueen muodostamisen.
 • Tulevaisuuden lattian sovittaminen.

Asiantuntijaneuvonta! Kaikissa näissä arvoissa toimitettujen tietojen on oltava mahdollisimman tarkkoja. Pienet poikkeamat voivat johtaa vakaviin ongelmiin.

Kuva Kuva 1.1: piirros monoliittisesta nauhalevystä näkyy kaaviossa. On nimityksiä ja tiettyjä ulottuvuuksia.

Kuten käytäntömme osoittaa, menestyksen avain riippuu pitkälti tarkkojen mittausten ja laskelmien valmisteluvaiheesta. Tästä me houkuttelemme yhtiön parhaat teknologiat. Tarkkojen tietojen ansiosta voimme vähentää merkittävästi rakennusmateriaalien jätteitä ja rakennusmateriaalien hankinta toteutetaan tiukasti projektin mukaan.

GOST-standardit

Pohja asetetaan betonilaattoilla. Tuotannon on oltava GOST 13580-85: n mukainen. Tästä johtuen valmis tuote on ihanteellinen maaperään, joka on kuivaa ja kosteaa. Tuotantostandardien noudattaminen sallii tuotteen käytön nolla-lämpötilassa jopa 40 ° C: ssa. Tämä noudattaa myös SNiP 23-01-99 -standardia.

Kuva Kuva 1.2: Kaaviossa on esitetty GOST: n mukaisen teräsbetonilaatan mitoitusominaisuudet.

GOSTin noudattaminen mahdollistaa monoliittisen nauhalevyn asettamisen alueella, jossa on seismistä toimintaa, jopa 9 pistettä. Tämäntyyppiset levyt soveltuvat ihanteellisesti maaperään aggressiivisten aineiden läsnäollessa.

Betoniterästen hyväksyminen toteutetaan alkaen GOST 13015-2003, joka vastaa seuraavia tietoja:

 • GOST 10060-87 pakkasvastuksen osoitin.
 • GOST 10180-90 osoittaa lujuusominaisuuksia.
 • GOST 13015.0-83 ilmaisee tuotteen geometrian ohjauksen.
 • GOST 1270.0-78 määrittää veden imeytymisen asteen.

On myös tärkeää noudattaa GOSTia, kun muodostetaan hiekkajousu. Täällä GOST 8736-93 on mukana. Erityisesti se määrittää käytetyn hiekan tiheyden, joka ei saa olla suurempi kuin 2,8 g / cm. Kun muodostetaan nauhateollisuuden muottiteline, noudatetaan GOST R 52085-2003: n määräyksiä ja vaatimuksia. Kun aika vahvistuu, otetaan huomioon GOST 5781-82: n vaatimukset.

Kuva 1.3: esimerkki kaistaleen jalustan valmistuksesta GOSTin vaatimusten mukaisesti.

Säätiön tekniikka

Kaikki työ koostuu useista peräkkäisistä vaiheista. Jos rikkoo ilmoitettua tekniikkaa, et pysty saavuttamaan täysin laatua ja GOSTia. Tästä syystä houkuttelemme tämän työn parhaita asiantuntijoita, jotka ovat hyvin perehtyneitä kaikkiin perusrakenteisiin.

Kuva 1.4: kaaviossa esimerkki monoliittisesta nauhalevystä, joka on tehty GOSTin kaikkien vaatimusten mukaisesti.

Niinpä yrityksen "Bogatyr" -asiantuntijoiden työn prosessi menee näin:

 • Geologinen tutkimus. Tämä tehdään ensisijaisesti maaperän luonteen määrittämiseksi, esimerkiksi veteen, jäätymisen asteeseen ja niin edelleen. Tässä prosessissa otetaan huomioon maan tietyn alueen ilmasto-olosuhteet.
 • Merkintä. Tulevan perustuksen nurkkaan nimetään kaksi kohtisuoraa viivaa. Alustan leveyden on oltava vähintään 400 mm. Tämä määritetään myös merkintävaiheessa.
 • Runaway-pohja suoritetaan. Se vaatii leikkauksen kiinnittämään merkintäpisteet kahden metrin etäisyydellä talosta. Leikkaus on tehty puusta.
 • Täydellinen hedelmällisen maakerroksen poistaminen. Yleensä syvyys on jopa 200 mm. Lisäksi suoritetaan tarkasti merkintäkaivanto. Jos maaperä on mureneva, niin kaivon seinät vahvistetaan edelleen.
 • Hiekkalaatan paksuuden asettaminen 200 mm: iin asti. Aikaisemmin soraa kaadetaan pohjaan ja sitten hiekkaa. Tämä seos on täynnä.

Asiantuntijaneuvonta! Ennen pohjan täyttämistä suoritetaan viemärijärjestelmän valmistus. Tämä estää koko rakennuksen tulvan.

 • Lisäksi puulevyistä puutavaraa paljastetaan.
 • Vahvistettu vyö sijoitetaan muottiin.
 • Lisäksi tehtiin reikiä apulaitteiden asentamiseen.

Valmistelun jälkeen asiantuntijat suorittavat monoliittisten nauhojen perustusten valumista. Kun betoni on saavuttanut lujuutensa, vedeneristys- ja lämmöneristystyöt tehdään.

Missä on parempi säätää säätiön valmistusta

Monoliittisen teippityypin perusta on optimaalinen ratkaisu maaperälle, joka on hyvin tiheä. Jos alueen maaperä ei kuulu tämän ominaisuuden piiriin, teemme sinulle laadukkaan ja kestävän perustan ajettuille zbb-paaluille (myös mini-paaluille). Kaikki työtä tekevät pätevät asiantuntijat, jotka tietävät tämän työn kaikki hienot yksityiskohdat. Yritys "Bogatyr" on Venäjällä johtava toimija tarjota palveluja tällä alalla.

Katso myös

Strip-pohja jalustalla

Pihvelhojen nauhan perustusta on käytetty melko pitkään. Erityisen välttämättömiä sen käytölle heikoissa ja vesipohjaisissa maissa.

Matala nauhasisäätiö

Matala säätiöt ovat kustannustehokkain ja yksinkertaisin vaihtoehto tiilitalon säätiön rakentamiseen.

Mini paalut - mikropilvien perustukset

Ohjatuilla vahvistetuilla betonipaloilla perustuva säätiö on käytännöllisin ja monipuolisin säätiörakenne.

Teippi tehdasvalmisteinen säätiö GOST

Säätiölohkot

PBS-pohjalevyt ovat betonituotteita, joita käytetään perustusten rakentamiseen. Usein niitä kutsutaan kellari-seinälohkoiksi tai kellari seinälohkoiksi (FBS-lohkoja käytetään myös rakentamaan kellareja). Perustablokit ovat kiinteä tuki koko rakennukselle. FBS-lohkot on valmistettu raskasta betonia ja ne ovat suorakaiteen muotoisia. Kun asennat lohkot FBS päällekkäin maahan tai hiekkasyynyyn. Perustablokit FBS siirtävät koko rakenteen kuormituksen perustaan.

FBS-lohkot ovat yksi kolmesta tyyppisestä peruslohkosta. Onttoa ydinlohkoa ja pohjalevyjä, joissa on lovi, joissa on erityinen ura hyppyjohtojen asentamiseksi, jotka asettavat altaaseen. Perustablokkeja FBS käytetään rakennusten rakentamiseen mihinkään ilmasto-olosuhteisiin erilaisilla maaperätyypeillä.

Vahvistettu betonilevynauhat perustuvat raskasbetoniin, ovat lujatuotteita ja ne on tarkoitettu nauhan peruspohjan rakentamiseen. FL: n nauhan perustus yhdistetyssä muodossa on yksi keino rakentaa rakennuksen tai rakenteen perustuspohjaa.

Tyypillisiä tyynyjä (kuten usein kutsutaan laattojen nauhan perustuksiksi) käytetään laajalti maanrakennusten ja mökkien rakentamisessa. Ne asetetaan sisäisten ja ulkoisten pääseinien alle. FL-nauhan perustuksia on käytettävä asennettaessa talon kellariin, autotalliin tai kellariin. Asennetut nauhan perustukset ovat sidottuja yhteen sementtilaastin kanssa.

Säätiönauha GOST 13580-85

Rakennuksen nauhan perustus voidaan järjestää kahdella tavalla:

 1. Monoliittinen rakenne, kun rakennustyömaalla on pystytetty puumateriaali aiemmin kaivettuun kaivantoon valmistetulla pohjalla. Seuraavaksi metalliverkko asetetaan muottiin ja täytetään betonilla. Tällaisen säätiön rakentamisen nopeus riippuu työntekijöiden ammattitaidosta, betoniseoksen oikea-aikaisesta toimittamisesta, betoniseoksen laadusta (kiihdytys- ja jäätymisenestoaineiden esiintyminen tai poissaolo) sekä sääolosuhteet (positiivinen tai negatiivinen ilman lämpötila).
 2. Valmisbetonituotteet (betonituotteet), jotka on valmistettu betonituotteissa, jotka täyttävät kaikki sääntelyvaatimukset, betonimassan laadukas tiivistyminen, tuotteiden kestävyys lämpökäsittelyllä ja valmistusvalvonta.

FL - nauhateos on suunniteltu GOST13580-85: n mukaisesti ja se on teräsbetonilaatta, jonka pituus on 780-2980 mm, leveys 600 - 3200 mm ja korkeus 300-500 mm. Näiden teräsbetonilaattojen tarkoituksena on perustaa asuin-, julkisiin ja muihin rakennuksiin perustuvat rakenteet sekä rakenteiden perustusten rakentaminen (esimerkiksi portaikon rakenteen rakentaminen). Nauhateos on matalan perustuksen rakenteen alaosa ja ottaa kuorman pohjaseinästä ja rakenteista, jotka on rakennettu edellä. Suunnittelulaskelmista riippuen säätiön merkki valitaan erityisellä kuormituksella 1: stä 4: een. Indeksi luonnehtii perustan painetta eri paksuuden seinistä.

Laattojen pohjalevyjen valmistuksessa käytetty betoniluokka on B10, B12.5, B15, B20 tai B25 riippuen laattojen ja ryhmien koosta riippuen kantavuus (1, 2, 3, 4). Jos PL: tä käytetään aggressiivisissa ympäristöissä, betoniluokka vahvuuden, jäätymisvastuksen, vedenkestävyyden ja aggressiivisen väliaineen vastustuskyvyn osalta ilmoitetaan luonnoksessa. Pohjalevyt on valmistettu metallimuotissa, jotka on vahvistettu verkkoihin, joissa on sauvanvahvistusluokka AIII ja BpI-lanka. Metallin kulutus FL: n valmistuksessa on noin 40 kg / m3 betoniseosta. Lopullisen tuotteen pintakategoria ei ole alempi kuin A7.

Levybrändi koostuu aakkosnumeerisesta indeksistä.

Esimerkki tuotteiden merkinnöistä:

12 - pohja nauhan leveys desimaaleina;

24 - hihnan pohjan pituus on pyöristetty decimetreinä;

4 - indeksi kantavuudelle (4,5, 5 tai 6 kgf / cm2, riippuen seinän paksuudesta, joka on kirjonta).

Monoliittiset nauhan perustukset

Piirrokset nauhan monoliittisesta alustasta

Toimii nauhapohjan järjestelystä, aluksi piirustuksen avulla, joka sisältää tärkeimmät rakenteelliset elementit, mitat ja etäisyydet yksittäisten segmenttien välillä. Määritetään pohjalevyn (50 cm) syvyys, eristys- ja vedeneristyskerroksen eristys, joka osoittaa käytettyjen materiaalien (savi, kateaine). Sokean alueen ja kellarin muodostumispaikka on merkitty, lattianpäällystyslaitteen layout on suunniteltu.

Säätiön rakennustyöt tehdään GOST 13580-85: n vaatimusten mukaisesti valmistetuilla teräsbetonilaatoilla. Suunnitelmat soveltuvat käytettäväksi kuivissa ja kosteudeltaan kyllästyissä maissa, ne voidaan asettaa maahan lämpötiloissa -40 ° C, mikä vastaa Venäjän federaation Gosstroyn julkaisussa SNiP 23-01-99 antamia suosituksia.

 • pakkasenkestävyys - GOST 10060-87;
 • betonin lujuus - GOST 10180-90;
 • geometristen parametrien noudattaminen - GOST 13015.0-83;
 • veden imeytyminen - GOST 12730.0-78.

Säätiön tekniikka

 • geologiset tutkimukset - maaperän koostumus, sen jäätymisen aste, maaston tyyppi ja alueelliset ilmastolliset ominaisuudet tutkitaan;
 • merkintä - tulevan rakenteen kulma merkitään ja siitä vedetään kohtisuorat viivat. Viimeinen piste määräytyy neliön mukaan. Alustan minimileveys - 40 cm;
 • pohjakanava - se on muodostettu kahden metrin etäisyydelle talosta, on tarpeen merkintäpisteiden kiinnittämiseen. Se on valmistettu puupylväistä (130cm), verhoiltu ulkotiloilla;
 • maanrakennustyöt - turve poistetaan (syvyys 20 cm), kaivetaan ja kaivetaan ulos, jonka seinät on vahvistettu muottipesuilla;
 • hiekkakuori - paksuus jopa 20 cm. Kaivannon pohja on täynnä sora- ja hienohiekkaa.

Suoritetaan viemäröintityöt, joiden jälkeen pohjalevy kaadetaan. Rakenne on järjestetty ja rakenne vahvistettu, minkä jälkeen valmistellaan ventilaatiota ja viestintää koskevat päätelmät. Pohja täytetään liuoksilla, minkä jälkeen muodostetaan vedeneristyskerros.

GOST 13580 85 teräsbetonilaattojen pohjalevyille: standardit raudoitetuille betonilevyille (FL) sääntelyasiakirjojen mukaisesti

Ennen rakenteen rakentamista he tutkivat maaperän rakennetta, pohjaveden tasoa, määritetään maaperän jäädyttämisen syvyydellä kylmäkaudella tulevan rakennustyön kohdalla.

Tällöin, kun otetaan huomioon kerrosten lukumäärä, pystytetyn rakenteen painoominaisuudet määräytyvät sen tyyppisen perustan mukaan, jolla ne sitten asentavat rakennusten rakenteet.

Kuva: Levyjen säätiöt (FL) - "tyyny" maan ja rakennusten seinien välillä

Seuraavat maaperät erotetaan toisistaan:

 • Kallio (kova, kova ja vahva kalloyhteys);
 • Karkeat (harsomattomat, "paljaat");
 • Sealed (suuri osuus kasvien saostuksesta - jopa 60%);
 • Hiekka (kuiva kuiva);
 • Savi (sidottu, turvotus).

Maaperän rakenteellinen luokittelu, niiden yksityiskohtaiset ominaisuudet ja koostumus löytyvät normatiivisesta asiakirjasta GOST 25100 95 "Maaperä. Luokittelu. "

Määritä maaperän tyypin ja kunnon mukaan suunnittelun aikana optimaalinen säätötyyppi ja suorita laskut kuormille. Sen lujuus ja kestävyys riippuvat rakennuksen oikein valitusta maanalaisesta osasta. Rakenteen perusosan väärän valinnan hinta on koko rakenteen toiminnan haavoittuvuus ja hävittäminen.

Perustajien päätyypit on esitetty taulukossa:

Yksityisillä, matalilla rakennuksilla käytettävät syytyypit

Yksityinen kehittäjä, joka rakentaa talon omiin käsiinsä, voi parantaa maaperän tilaa ennen talonsa perustamista suorittamalla valmistelevia töitä sen tiivistämisessä (rullaa, tampingia, syvä tyhjennys).

Artikkelin aiheessa yksityiskohtaisempia tietoja löytyy rakennusasiakirjoista, normeista ja säännöistä:

 • GOST 13580 85 "Vahvistetut betoniliuskat. Tekniset olosuhteet.
 • SP 50 - 101 - 2004 "Rakennusten ja rakenteiden perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen".
 • SN ja P 3.02.01 - 87 "Maanrakennukset, säätiöt ja säätiöt".
 • SN ja P 2.02.01 - 83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet".
 • SN ja P 2.03.11 - 85 "Rakennusrakenteiden suojaus korroosiolta".

Standardit betonielementteihin (FL) sääntelyasiakirjojen mukaisesti

GOST 13580 85 pohjalevyille - tämä on tärkein standardi, joka säätää niiden käytön, mitat, parametrit ja vaatimukset.

GOST FL-pohjalevyjen mukaan tällaisia ​​levyjä käytetään kaistaleissa, esivalmistetuissa rakennusten ja rakenteiden maanalaisissa perustuksissa. Niiden päätavoitteena on lisätä jalanjälkeä laajentamalla kellarialueita. Tämäntyyppistä pohjaa käytetään pitkään, erittäin laajalti käytössä Neuvostoliiton asuntorakentamisessa.

Asiakirjan johdanto-osassa määritetään, että niiden käyttö on mahdollista sekä kuivassa että vedessä kyllästyneessä maaperäkartossa, jossa ei ole aggressiivista vaikutusta betonituotteisiin.

Standardin käyttöönotossa tämän rakennusmateriaalin käyttölämpötila ja seismiset raja-arvot on ilmoitettu СN: n ja P 2.01.01 - 82: n mukaan "Rakentamisen ilmasto ja geofysiikka":

 • pystysuorissa rakenteissa, joissa on seismisyyksiä enintään 9 pistettä;
 • ilman lämpötiloissa -40 celsiusasteeseen saakka.

Asiakirja sallii tällaisten levyjen käytön ja alhaisemmissa lämpötiloissa aggressiivisemmassa pohjavedessä niiden lisäsuojauksen edellyttäen, että noudatetaan СN: n ja P 2.03.01 - 84, СN ja П 2.03.11 - 85 vaatimuksia.

Vahvistettu betonipäällysteiden vedeneristys FL - laudoilta ja FBS (seinien pohjapaneelit)

FL: n tärkeimmät vakiokokot ja materiaalikulutus

GOSTissa on esitetty seuraavat kaaviot ja taulukot pohjalevyjen mitoilta, niiden muodolta ja materiaalin kulutukselta:

FL 60: n ja 80 - 320 leveän (cm)

Taulukko: Materiaalien mitat ja kulutus FL: n tuotemerkin mukaan

Levyn päämitat,

Levyn paino (referenssi), t

Neljä FL - levyryhmää niiden kantavuudella

Käytetään betonirakenteiden esivalmistettuja nauhan perustuksia:

 • kun rakennuksiin suunnitellaan kellareita;
 • kivi-, tiili- ja betonirakenteisten seinien rakennuksissa, joissa on suuret tiheysindeksit (yli 1000 kg / m3);
 • jos suunnitelmissa on suunniteltu raskaita betoniteräksiä;
 • joilla on erityyppisiä maaperä, jotka ovat mahdollisesti vaarallisia epätasaisille pohjarakenteen sedimentteille.

Pohjaan pohjaan pohjautuvaa pohjaa kutsutaan pohjaksi. Se on kauttaaltaan, että koko säätiön rakenteen kuormitus, seinät, katot ja muut rakenteet, jotka perustuvat esiladattujen nauhojen perustuksiin laatoista, siirretään. On selvää, että sallitut kuormitukset, PL-levyt ja seinät ovat suoraan verrannollisia toisiinsa.

Laite, kokoonpanotekniikka nauhamaiden avulla FL - levyjen ja FBS - lohkojen avulla

Taulukon muodossa oleva asiakirja antaa painearvojen (kgf / cm2) suurimmat numeeriset arvot riippuen itse PL: n leveydestä - levystä ja siihen kiinnitetyn seinän paksuudesta. Näistä arvoista voidaan havaita, että FL: n kantokykyä voidaan jakaa neljään ryhmään.

Taulukko: PL - levyjen kantavuuden riippuvuus seinän paksuuteen

Levyn leveys, mm

Seinän paksuus, ei väh. Mm

Suurin sallittu paine alustalle MPa: ssa (kgf / cm2), ryhmille laakerikapasiteetilla

Lujitettavat betonilaatat vahvistetaan vaaditun kantokyvyn vaatimusten mukaisesti korkealaatuisten lujittavien metallituotteiden avulla.

Kellarilevyjen vahvistaminen itse riippuu niiden geometrisista mitoista. Käytetään seuraavia vahvistusmenetelmiä:

 • hitsattu metalliverkko levyille, joiden leveys on 600-1600 (mm);
 • lohko 2 hitsattua silmää - leveys 2000 - 3200 (mm).

GOST 13580 85 suosittelee näytteenottoa teräsbetoniteräksen luokkiin, niiden koot ja muodot. Asiakirjassa esitetään levyjen vahvistusverkon lohkon asettelu.

Lujittavan verkon lohkokaavio: 1 - alempi silmäkoko (luokka H); 2 - ylempi ruudukko (luokka B); 3 - työvälineet

Lohkoissa hitsatut liitokset saavat korvata neulotut.

Levyjen asentamisen helpottamiseksi esivalmistettujen nauhojen pohjalla, ne toimitetaan teräs-asennussaranoilla. Yhden kiinnitystelineen teräsnäyte, normatiivista työtä, erittely on esitetty tarkasteltavana olevassa standardissa.

FL - levyjen merkintä ja merkintä

Tämä GOST määrittelee vaatimuksen kyseistä teräsbetonituotantoa valmistavalle valmistajalle, nimeää sen ja merkitä sen GOST 23009 78 "betoni- ja betoniteräsvalmisteisten rakenteiden ja tuotteiden mukaisesti. Legend (tuotemerkki) "ja GOST 13015.2 81" Betoni- ja teräsbetonirakenteiden rakenteet ja tuotteet. Merkintä ".

Kaistaleen levyn levyille merkitään kirjainten ja numeroiden ryhmiä, jotka on erotettu välimerkkien (pisteiden, väliviivojen) avulla. Esittelemme taulukkomuodossa, mikä tarkoittaa tiettyä aakkosnumeerista ryhmää merkinnässä:

Ryhmäkohtaiset merkinnät

Mitä ja mitä parametreja tarkoittaa

 1. Teräsbetonirakenteen nimi (FL)
 2. PL - levyjen leveyden ja pituuden pyöristetyt mitat

Esimerkki: FL 16,24, FL 20,8

Merkintöjä tulee etsiä betonituotteiden pintojen päätypinnoilla.

Merkintä ja merkintä viimeistellyissä rautabetoni PL - laudoissa

Betonibetonilevyjen esivalmistettujen perustusten rakentaminen

Levyjen ja lohkojen esivalmisteiden levittäminen

Ohjeet ja asennusvaiheet:

 1. Valmistelutyö: laskelmat ja suunnittelu, tulevan rakennustyön selvittäminen, säätiön merkintä.
 2. Merkitsemällä säätöakselit, tehdään kaivaus.
 3. Kaivantoja käytetään putkien asentamiseen, järjestelemiseen, tampingiin ja tasoittamiseen. Kaivot, joissa valitaan ylimääräinen maa, kaadetaan. Jos ilmakehän vettä kertyy, se poistetaan. Tarvittaessa sora, karkea hiekka tai murskattu kivi kallistuvat kaivannon pohjaan.

Hiekka on parhaiten tamped kanssa vibroplate.

 1. Rakennustyömaalla varastoidaan tarvittava määrä PL-laskutoimituksia - levyjä ja FBS-lohkoja.

Noudata sääntöjä ja turvaohjeita.

Älä ylitä levyjen ja lohkojen pinon kokoa, riviä.

Älä aseta tätä rakennusmateriaalia lähelle ojankauloja (ei alle 1 m).

 1. Nosturin avulla "kiinnitys" kiinnityskorvakkeille levyt asetetaan kulmien alareunaan kaivojen pohjasta.
 2. Asettelujen saranat ovat 4 - 6 levyjen asentamisen jälkeen samassa tasossa (voi olla pienempi). Horisontaalilevyjen ja pystysuorien kohtisuorien kulmien oikeellisuutta seurataan jatkuvasti mittaustyökaluilla.
 3. Kun esikuorittu perustusnauha on asetettu, vahvistaminen suoritetaan levyjen päälle.

Ainoastaan ​​luokkiin kuuluvia varusteita sovelletaan: A - III, A - I

 1. Asennetun keräysnauhan, jossa on vahvistettu vyö, on pinottu ligaatiolohkoilla FBS.

Älä peitä seuraavan ja edellisen rivin saumoja.

 1. Suoritetut korkealaatuiset vedeneristysnauhat, jotta estetään metallisten sulkeutumisen korroosio betonikuoren tuotteissa.
 2. Tee täyttökerros kerroksittain säännöllisin tiivistein.

Kun täytät kylmällä kaudella, älä käytä jäädytettyä maata.

On syytä ottaa mukaan ammatilliset suunnittelijat, rakennusalan asiantuntijat perustusten suunnitteluun ja heidän valintansa mukaan.

Erityistä huomiota kiinnittäessäsi ja asettamalla lujitetut betonilaatat ja lohkot tulee kiinnittää asennuslenkkien kuntoon. Kattorakenteiden raskaiden teräsbetonituotteiden on luonnollisesti noudatettava sääntöjä ja turvallisuusvaatimuksia.

Ribbonsäätiö: rakenteiden ominaisuudet ja vaiheet

Kaikki tietävät vanhan sanonnan, jonka todellinen ihminen elämässään tekee kolmesta asiasta: kasvi puu, nostaa poika ja rakentaa talon. Viimeksi esineen kohdalla on monia kysymyksiä - mitä materiaalia on parempi käyttää, valita yhden tai kahden tarinan rakennus, kuinka monta huonetta luottaa verannalla tai ilman, miten perustaa säätiö ja monet muut. Kaikista näistä seikoista se on perusta, joka on perustavaa laatua, ja tämä artikkeli on tarkoitettu sen nauhatyypille, sen piirteille, eroista, rakentamisen teknologiasta.

Erityisominaisuudet

Huolimatta siitä, että kotiin on useita emästen lajikkeita, moderneissa rakenteissa suositaan nauhojen perustamista. Sen kestävyyden, luotettavuuden ja kestävyyden ansiosta se on johtava asema koko maailman rakennusteollisuudessa.

Jo nimestä on selvää, että tällainen rakenne on määrättyyn leveyteen ja korkeuteen soveltuvaa nauhaa, joka on rakennettu erityisten kaivantojen ympärille rakennuksen reunojen alapuolella jokaisen ulkoseinän alle muodostaen siten suljetun silmukan.

Tämä tekniikka antaa säätiölle äärimmäisen jäykkyyden ja lujuuden. Ja koska raudoitetun betonin käyttö rakenteen muodostamisen aikana, saavutetaan suurin vahvuus.

Näihin ominaisuuksiin kuuluvat nauhatyyppisen säätiön tunnusmerkit:

 • luotettavuus ja pitkä käyttöikä;
 • rakenteen nopea rakentaminen;
 • kustannustehokkuus suhteessa sen parametreihin;
 • kyky asentaa manuaalisesti ilman raskaita koneita.

GOST13580-85: n normien mukaan nauhan perustus on teräsbetonilaatta, jonka pituus on 78 cm - 298 cm, leveys - 60 cm - 320 cm ja korkeus - 30 cm - 50 cm. 4, joka on indikaattori seinämien paineessa pohjalla.

Verrattuna kasaan ja laattatyyppeihin nauhapohja, tietenkin, voittaa. Pylväspohja kuitenkin ylittää pohjan nauhalla materiaalien merkittävän kulutuksen ja työvoiman voimakkuuden vuoksi.

Arvioidut teippimallit voidaan laskea ottaen huomioon asennuksen kustannukset ja rakennusmateriaalien kustannukset. Betoniperustuksen nauhan keskimääräinen hinta on 6-10 tuhatta ruplaa.

Lukuun vaikuttavat:

 1. maaperän ominaisuudet;
 2. kellarin kokonaispinta-ala;
 3. rakennusmateriaalien tyyppi ja laatu;
 4. syvyys;
 5. mittasuhteet (korkeus ja leveys) itse.

Nauhalevyn käyttöikä riippuu suoraan rakennuspaikan oikeasta valinnasta, kaikkien vaatimusten noudattamisesta ja rakennuskoodeista. Kaikkien sääntöjen laskeminen laajentaa palvelua yli vuosikymmenen ajan.

Tärkeä piirre tässä asiassa on rakennusmateriaalin valinta:

 • tiilirahasto kestää jopa 50 vuotta;
 • esivalmistetut rakenteet - jopa 75 vuotta;
 • rauniot ja kiinteä betoni pohjan valmistuksessa lisää käyttöikää jopa 150 vuoteen.

kohtalo

Pohjaosan rakentamisen nauhan tekniikkaa voidaan käyttää:

 • monoliitti-, puu-, betoni-, tiili-, kehysrakentaminen;
 • asunto-, kylpy-, talous- tai teollisuusrakennus;
 • aidojen rakentamiseen;
 • jos rakennus sijaitsee kaltevalla alustalla;
 • hyvä, jos päätät rakentaa kellari, veranta, autotalli tai kellari;
 • taloon, jossa seinien tiheys on yli 1300 kg / m³;
 • sekä kevyille että raskaille rakennuksille;
 • alueilla, joilla on epähomogeeninen kerrostunut maaperä, mikä johtaa epätasaiseen rakenteen pohjan kutistumiseen;
 • lianvärisellä, savimaisella ja hiekkapohjaisella maaperällä.

Hyödyt ja haitat

Perussoittimen tärkeimmät edut:

 • tämä on seurausta pienestä rakennustarvikkeiden määrästä ja säätiön ominaisuuksiin liittyvistä edullisista kustannuksista;
 • autotallin tai kellarikerroksen järjestäminen on mahdollista;
 • korkea luotettavuus;
 • voit jakaa talon kuormituksen koko alustan alueella;
 • talon rakentaminen voi olla tehty erilaisista materiaaleista (kivestä, puusta, tiilestä, betonilohkosta);
 • ei tarvita maanhankintaa koko talon alueella;
 • kestää raskaita kuormia;
 • nopea pystytys - kaivannon kaivamiseen ja rakennustyön rakentamiseen tarvittava pääaika;
 • yksinkertainen rakentaminen;
 • Tämä on aika testattu tekniikka.

Kaikista monista eduista on syytä mainita joitain vyöhykkeen puutteita:

 • kaiken suunnittelun yksinkertaisuuden vuoksi työ on melko työläs;
 • vaikeudet vedenpitävyyden ollessa asennettu märälle maalle;
 • sopimaton vaihtoehto maaperä, jolla on heikot kantavuusominaisuudet suuren rakenteen vuoksi;
 • luotettavuus ja kestävyys taataan vain lujilla (betonipohjan vahvistaminen teräsvahvistuksella).

Luokittelemalla valitun tyyppiset säätimet laitetyypin mukaan on mahdollista erottaa monoliitti- ja precast-emäkset.

yhtenäinen

Oletetaan maanalaisten seinien jatkuvuus. Niille on ominaista alhaiset rakennuskustannukset suhteessa lujuuteen. Tämä tyyppi on kysyntä, kun rakentaa kylpy tai pieni puutalo. Haittana on monoliittirakenteen suuri paino.

Monoliittinen perustusteknologia edellyttää lujittavaa metallikehystä, joka asennetaan kaivantoon, minkä jälkeen se kaadetaan betonilla. Rungon takia syntyy tarvittava perustan jäykkyys ja kuormituksen kestävyys.

Hinta 1 neliö. m - noin 5 100 ruplaa (ominaisuudet: levy - 300 mm (h), hiekkalaatikko - 500 mm, betonin laatu - M300). Säätiön 10x10 täytön urakoitsija keskimäärin vie noin 300-350 tuhatta ruplaa ottaen huomioon materiaalien asennus ja kustannukset.

elementti-

Esivalmistettu nauhaosasto poikkeaa monoliittisesta, koska se koostuu joukosta erikoisraudoitettuja betonilohkoja, jotka on liitetty toisiinsa lujittavalla ja muurauslaastilla, jotka on asennettu nosturilla rakennustyömaalla. Tärkeimpiä etuja - vähennetään asennusaikaa. Haittapuolena on yhtenäisen mallin puuttuminen ja tarve houkutella raskaita laitteita. Lisäksi esivalmistetun säätiön vahvuus on alhaisempi kuin monoliitti, jopa 20%.

Tätä säätiötä käytetään teollisissa tai siviilirakennuksissa sekä mökkeihin ja yksityisiin taloihin.

Tärkeimmät kustannukset kulkevat vuoro- ja tunti-vuokrausnostureilla. Esivalmistetun säätiön 1 mittari maksaa vähintään 6 600 ruplaa. Noin 330 tuhatta on käytettävä 10x10-rakennuksen perusteella. Tallenna mahdollistaa seinälohkojen ja tyynyjen asentamisen lyhyellä etäisyydellä.

Rakenteessa on myös kasetti-alalaji, joka parametreissään on samanlainen kuin monoliittinen nauha-pohja. Tämä pohja soveltuu kuitenkin vain savi- ja ei-fossiilisten maalien valuksi. Tällainen säätiö on halvempi maanrakennusten vähentämisen takia, koska asennus tapahtuu ilman muottirakennetta. Sen sijaan he käyttävät kaivetta, joka visuaalisesti muistuttaa rakoa, joten nimi. Aukko-reiän perustukset mahdollistavat matala- ja ei-massiivisissa rakennuksissa autotallin tai kodinhoitohuoneen varustamisen.

Se on tärkeää! Betoni kaadetaan kosteaan maahan, koska kuivassa kaivossa osa kosteudesta menee maahan, mikä voi aiheuttaa säätiön laadun heikkenemisen. Siksi on parempi käyttää korkeampaa laatua olevaa betonia.

Toinen alustava esivalmistettujen nauhojen perustukset - risti. Se sisältää lasit sarakkeiden, tukien ja välilevyjen alle. Tällaiset perustukset ovat kysyntää rivirakennusten olosuhteissa - kun sarakepohja sijaitsee samantyyppisen pohjan läheisyydessä. Tällainen järjestely on täynnä rakenteiden vetämistä. Ristisäätiöiden käyttö edellyttää rakennuksen päätypalkkien hilan kosketusta jo rakennetun ja vakaan rakenteen kanssa, mikä sallii kuorman tasaisen jakautumisen. Tällainen rakenne soveltuu sekä asuinrakennukseen että teolliseen rakentamiseen. Puutteiden joukossa on työn monimutkaisuus.

Myös säätiön nauhan tyypille on mahdollista tehdä ehdollinen jako kirjanmerkin syvyyden suhteen. Tässä yhteydessä kuorman suuruus päästää syvemmälle ja syvemmälle syvemmälle.

Syveneminen tapahtuu alle maaperän jäädytyksen tasolle. Yksityisten vähäisten rakennusten rajoissa voidaan kuitenkin hyväksyä matala perustus.

Tällaisen kirjoittamisen valinta riippuu:

 • rakennusmassat;
 • kellarin läsnäolo;
 • maaperän tyyppi;
 • korkeusero-indikaattorit;
 • pohjaveden taso;
 • maaperän jäädytysaste.

Näiden indikaattorien määrittely auttaa valitsemaan oikean tyyppisen nauhapinnan.

Säätiön upotettu ulkonäkö on suunniteltu vaahtolohkojen, kivi-, tiili- tai monikerroksisten rakennusten taloon. Sellaiset säätiöt eivät pelkää merkittäviä korkeuseroja. Täydellinen rakennuksiin, joissa kellarin suunniteltu järjestely. Se rakennetaan 20 cm maanpinnan alapuolella (Venäjällä se on 1,1-2 m).

On tärkeää ottaa huomioon turvotuksen pakkasen voimakas voima, jonka pitäisi olla pienempi kuin talon keskitetty kuorma. Näiden voimien vastakkainasetteluun perustetaan käänteinen "T".

Sekundaali on erilainen helppokäyttöinen rakennus, joka sijaitsee siinä. Erityisesti se on puisia, runko- tai solurakenteita. Mutta se on epätoivottavaa paikan päällä korkealla pohjavedellä (jopa 50-70 cm).

Matalan pohjan tärkeimmät edut ovat rakennusmateriaalien alhaiset kustannukset, työvoimavaltaiset ja lyhyet asennusaika, toisin kuin upotettu pohja. Lisäksi, jos talossa on pieni kellari, niin tällainen säätiö on erinomainen ja halpa vaihtoehto.

Puutteista voidaan todeta, että asennus ei ole hyväksyttävää epävakaalle maaperälle, ja tällainen säätiö ei toimi kaksikerroksisessa talossa.

Yksi tämän tyyppisen alustan ominaisuuksista on myös seinien sivupinnan pienikokoinen alue, joten sumentumisen voimakas voimat eivät ole kauheita helppoa rakentamista varten.

Tähän mennessä kehittäjät aktivoivat aktiivisesti suomalaista teknologiaa asentaa säätiö ilman tunkeutumista - pile-rostrum. Rostverk on levy tai palkki, joka yhdistää paalut niiden väliin jo maan yläpuolella. Uudenlainen nollatason laite ei vaadi levyn asentamista ja puupalkkien asentamista. Lisäksi karkaistua betonia ei ole tarpeen purkaa. Uskotaan, että tällaiseen rakenteeseen ei yleensä sovelleta kiihdytysvoimaa ja säätöä ei ole vääristynyt. Asennettu muottiin.

SNiP: n säätelemien normien mukaisesti lasketaan nauhan jalka minimisyvyys.

Eteisen kallioisen maaperän syvyys huurteen tunkeutumiseen

Kiinteän ja puolikiinteän sakeuden heikosti puhkeavan maaperän jäädytys syvyys

Pohjan syvyys

tarvikkeet

Nauhateokset ovat pääosin tiilestä, raudoitetusta betonista ja murskatusta betonista, joissa käytetään vahvistettuja betonilohkoja tai laattoja.

Tiili soveltuu, jos talon on tarkoitus rakentaa runko tai ohuet tiiliseinät. Koska tiilimateriaali on erittäin hygroskooppinen ja tuhoutuu helposti kosteuden ja kylmän vuoksi, niin syvä säätiö ei ole tyytyväinen paikoissa, joissa on korkea pohjavesi. On tärkeää tarjota tällaiselle pohjalle vesitiivis pinnoite.

Suositeltu raudoitettu betoni on halpa, vaikka se onkin melko luotettava ja kestävä. Materiaalin koostumus - sementti, hiekka, murskattu kivi, joka on vahvistettu metalliverkolla tai sauvojen vahvikkeella. Soveltuu hiekkaiselle maaperälle monoliittisten perustusten rakentamisessa monimutkaisen kokoonpanon osalta.

Butobetonin nauha-pohja on sementin, hiekan ja suuren kiven seos. Pikemminkin luotettava materiaali, jonka pituusparametrit - enintään 30 cm, leveydet - 20 - 100 cm ja kaksi rinnakkaista pintaa enintään 30 kg. Tämä vaihtoehto sopii täydellisesti hiekkateollisuudelle. Lisäksi betonipohjan rakentamisen edellytys on 10 cm paksun sora- tai hiekkalaatan läsnäolo, mikä yksinkertaistaa seostamisprosessia ja mahdollistaa pinnan tasoittamisen.

Vahvistettu betonilohkareiden ja -laattojen perusta on yrityksen valmis valmis tuote. Erilaisista ominaisuuksista - luotettavuudesta, vakaudesta, kestävyydestä, kykyä käyttää eri malleja ja tyyppisiä taloja.

Materiaalin valinta liuskajohtojen rakentamiseen riippuu laitteen tyypistä.

Esivalmistetun tyypin pohja tehdään:

 • vakiintuneen tuotemerkin lohkoista tai levyistä;
 • betonilaastia tai jopa tiiliä käytetään aukkojen tiivistämiseen;
 • täydennettynä kaikkiin vesi- ja lämmöneristysmateriaaleihin.

Monoliittisille perustuksille suositellaan käytettäväksi:

 • muotti on valmistettu puulevyistä tai polystyreenivaahdosta;
 • betoni;
 • vesi- ja lämpöeristyksen materiaali;
 • hiekkaa tai murskattua tyynyä.

Laskenta- ja suunnittelusäännöt

Ennen projektin laatimista ja rakennuksen perustuksen parametrien määrittämistä on suositeltavaa tarkistaa sääntelyrakennuksen asiakirjat, jotka kuvaavat kaikki keskeiset säännöt perustuksen laskemiseksi ja taulukoiden määrittämiseksi vahvistetuilla kertoimilla.

Tällaisia ​​asiakirjoja:

GOST 25100-82 (95) "Maaperä. Luokittelu ";

GOST 27751-88 "Rakennusten ja alustojen luotettavuus. Laskennan perusasetukset ";

GOST R 54257 "Rakennusten rakenteiden ja perustusten luotettavuus";

SP 131.13330.2012 "Rakentamisen ilmastotiede". SN: n ja P 23- 01-99: n päivitetty versio;

SNiP 11-02-96. "Rakentamisen tekniset tutkimukset. Tärkeimmät säännökset ";

SNiP 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakennelmien perustukset";

Tuki SNiP: lle 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakennelmien perustusten suunnitteluun myönnettävä korvaus";

SNiP 2.01.07-85 "Kuormat ja vaikutukset";

Opas SNiP 2.03.01; 84. "käsikirja rakennusten ja rakenteiden sarakkeiden luonnollisesta perustasta";

SP 50-101-2004 "Rakennusten ja rakenteiden perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen";

SNiP 3.02.01-87 "Maavalli, säätiöt ja säätiöt";

SP 45.13330.2012 "Maavalli, säätiöt ja säätiöt". (Päivitetty versio SNiP 3.02.01-87);

SNiP 2.02.04; 88 "permafrostin perustukset ja perusta".

Tarkastellaan yksityiskohtaisesti ja vaiheittain säätiön rakentamisen laskentasuunnitelmaa.

Aluksi rakennuksen kokonaispainosta, mukaan lukien katto, seinät ja lattiat, asukaslukujen enimmäismäärä, lämmityslaitteiden ja kotitalouksien asennukset sekä sateen kuormitus, lasketaan kokonaislaskenta.

On välttämätöntä tietää, että talon paino ei määrää materiaalia, josta säätiö on tehty, vaan kuormitus, joka syntyy eri materiaalien koko rakenteen kautta. Tämä kuormitus riippuu suoraan mekaanisista ominaisuuksista ja käytetyn materiaalin määrästä.

Alustan pohjaan kohdistuvan paineen laskemiseksi riittää yhteenveto seuraavista indikaattoreista:

 1. lumikuorma;
 2. hyötykuorman;
 3. rakenteellisten elementtien kuormitus.

Ensimmäinen kohde lasketaan käyttäen lumi kuormitus kaavaa = kattoalue (projektista) x asetettu lumipeitteen painoparametri (oma jokaiselle Venäjän alueelle) x korjauskerroin (johon vaikuttaa yksittäisen tai pöydän katon kaltevuus).

Lumikuorman massan asetusparametri määräytyy SN: n ja P 2.01.07-85 "Kuormat ja vaikutukset" kaavoitetulla kartalla.

Seuraava askel on laskea mahdollinen hyötykuorma. Tähän luokkaan kuuluvat kodinkoneet, tilapäiset ja pysyvät asukkaat, kalusteet ja uimavälineet, viestintäjärjestelmät, uuneja ja takkoja (jos saatavilla), ylimääräiset tekniset reitit.

Tämän parametrin laskennallinen muoto lasketaan marginaalisesti: hyötykuorman parametrit = kokonaisrakennuksen ala x 180 kg / m².

Viimeisen laskennan (rakennusosien kuormituksen) laskennassa on tärkeää luetella kaikki rakennuksen osat enimmäismäärään, mukaan lukien:

 • suoraan vahvistettu pohja;
 • talon pohjakerros;
 • rakennuksen laakeriosa, ikkuna- ja oviaukot, mahdolliset portaat;
 • lattia- ja kattopinnat, lattiat ja ullakkotilat;
 • kattopäällyste, jolla on kaikki tuloksena olevat elementit;
 • lattian eristys, vedeneristys, ilmanvaihto;
 • pintakäsittely ja koriste-esineet;
 • kaikki monet kiinnikkeet ja laitteet.

Lisäksi kaikkien edellä mainittujen tekijöiden summan laskemiseksi käytetään kahta menetelmää - matemaattisia ja markkinointilaskelmien tuloksia rakennusmateriaalimarkkinoilla.

Tietenkin on myös mahdollista käyttää molempien menetelmien yhdistelmää.

Ensimmäisen menetelmän suunnitelma on:

 1. murskataan projektin monimutkaiset rakenteet osiin, määritetään elementtien lineaariset mitat (pituus, leveys, korkeus);
 2. kertoa tiedot mittaamaan äänenvoimakkuutta;
 3. käyttämään kaikkiin unionin teknisen suunnittelun normeja tai valmistajan asiakirjoissa käytettävän rakennusmateriaalin osuuden määrittämistä;
 4. määritetään tilavuuden ja ominaispainon parametrit, laske rakennuksen kunkin elementin massa käyttäen kaavaa: rakennuksen osan massa = tämän osan tilavuus x on materiaalin ominaispainon parametri, josta se valmistetaan;
 5. laske perustuksen alle sallittu kokonaismassa, yhteenveto rakenteen osien tuloksista.

Markkinoinnin laskentamenetelmä keskittyy Internetin, tiedotusvälineiden ja ammattilaisten arvioihin. Määritetty spesifinen paino on myös yhteenveto.

Tarkkoja tietoja ovat yritysten suunnittelu- ja myyntiosastot, jos mahdollista, soittamalla heihin, selventämään nimikkeistöä tai käyttämään valmistajan verkkosivustoa.

Säätiön kuormituksen yleinen parametri määritetään summalla kaikki lasketut arvot - rakenteen, hyödyllisen ja lumen osat.

Seuraavaksi lasketaan rakenteen arvioitu ominaispaino maanpinnalle suunnitellun pohjan alapuolella. Laskennassa käytetään kaavaa:

likimääräinen spesifinen paine = kokonaisen rakenteen massa / pohjan jalan koko.

Näiden parametrien määrittämisen jälkeen liuskajohdon geometristen parametrien likimääräinen laskeminen on sallittua. Tämä prosessi tapahtuu tietyn tieteellisen ja teknisen osaston asiantuntijoiden tieteellisessä tutkimuksessa algoritmissa. Säätiön koon laskentamalli ei riipu pelkästään odotetusta kuormituksesta vaan myös pohjavesien syvyyden dokumentoitujen normien rakentamisesta, jotka vuorostaan ​​määräytyvät maaperän tyypin ja rakenteen, pohjaveden määrän ja huurteen tunkeutumisen syvyyden perusteella.

Saatujen kokemusten perusteella kehittäjä suosittelee seuraavia parametreja:

Maaperä arvioidun jäätymisnopeuden sisällä

Suunnitellun merkin väli pohjaveden tasolle jäädytysjakson aikana

Säätiön syvyys

Karkea, sorahiekka, karkea ja keskikokoinen

Mikä tahansa, riippumatta jäätymisen raja-alueesta, mutta vähintään 0,5 metriä

Hiekka hieno ja silty

Yli 2 m: n jäädytyssyvyys ylittää

Sama osoitin

Ylittää jäätymissyvyys vähintään 2 m

Vähintään ¾ arvioidusta jäätymisasteesta, mutta vähintään 0,7 m.

Alhaisempi kuin huurun syvyys

Vähintään kuin arvioitu jäätymisaste

Nauhan leveyden parametri ei saa olla pienempi kuin seinän leveys. Syvyyden syvyys, joka määrittää peruskorkeuden parametrin, olisi laskettava 10-15 cm hiekka- tai sora-alustalla. Nämä indikaattorit mahdollistavat lisälaskelmissa päättää: Alapinnan pohjan vähimmäisleveys lasketaan rakennuksen paineesta riippuen. Tämä koko puolestaan ​​määrää itse säätiön leveyden ja painaa maata.

Siksi on tärkeää tutkia maaperä ennen rakenteen suunnittelun aloittamista.

 • betonin määrä täyttää;
 • vahvistuselementtien määrä;
 • materiaalin määrä muottiin.

Pohjalevyn leveyden suositellut parametrit valitun materiaalin mukaan:

Murskattu kivi:

 • kellarin syvyys - 2 m:
 • kellarin seinän pituus - enintään 3 m: seinämän paksuus - 600, kellarin pohjan leveys - 800;
 • kellarin seinän pituus 3-4 m: seinämän paksuus - 750, kellarin pohjan leveys - 900.
 • kellarin syvyys - 2, 5m:
 • kellarin seinän pituus - enintään 3 m: seinämän paksuus - 600, kellarin pohjan leveys - 900;
 • kellari seinän pituus 3-4 m: seinämän paksuus - 750, pohjan pohjan leveys - 1050.

raunioista betoni:

 • kellarin syvyys - 2 m:
 • kellarin seinän pituus - enintään 3 m: seinämän paksuus - 400, pohjan pohjan leveys - 500;
 • kellarin seinän pituus - 3-4 m: seinämän paksuus - 500, kellarin pohjan leveys - 600.
 • kellarin syvyys - 2, 5m:
 • kellari seinän pituus enintään 3 m: seinämän paksuus - 400, pohjan pohjan leveys - 600;
 • kellarin seinämän pituus on 3-4 metriä: seinämän paksuus on 500, pohjan pohjan leveys on 800.

Savi tiili (tavallinen):

 • kellarin syvyys - 2 m:
 • kellari seinän pituus enintään 3 m: seinämän paksuus - 380, pohjan pohjan leveys - 640;
 • kellarin seinän pituus on 3-4 m: seinämän paksuus on 510, pohjan pohjan leveys on 770.
 • kellarin syvyys - 2, 5m:
 • kellari seinän pituus enintään 3 m: seinämän paksuus - 380, pohjan pohjan leveys - 770;
 • kellarin seinämän pituus on 3-4 metriä: seinämän paksuus on 510, pohjan pohjan leveys on 900.

Betoni (monoliitti):

 • kellarin syvyys - 2 m:
 • kellari seinän pituus enintään 3 m: seinämän paksuus - 200, kellarin pohjan leveys - 300;
 • kellarin seinämän pituus on 3-4 m: seinämän paksuus on 250, pohjan pohjan leveys on 400.
 • kellarin syvyys - 2, 5m;
 • kellari seinän pituus enintään 3 m: seinämän paksuus - 200, kellarin pohjan leveys - 400;
 • kellarin seinän pituus 3-4 m: seinämän paksuus - 250, pohjan pohjan leveys - 500.

Betoni (lohkot):

 • kellarin syvyys - 2 m:
 • kellari seinän pituus enintään 3 m: seinämän paksuus - 250, kellarin pohjan leveys - 400;
 • kellarin seinän pituus 3-4 m: seinämän paksuus - 300, kellarin pohjan leveys - 500.
 • kellarin syvyys - 2, 5m:
 • kellari seinän pituus enintään 3 m: seinämän paksuus - 250, kellarin pohjan leveys - 500;
 • kellarin seinän pituus 3-4 m: seinämän paksuus - 300, kellarin pohjan leveys - 600.

Lisäksi on tärkeää säätää parametreja parhaalla mahdollisella tavalla säätämällä jalkapohjan maaperälle ominaisen paineen normit maaperän rakenteellisen resistanssin mukaisesti - kyky kestää tietyn kuorman koko rakennetta sen ratkaisematta.

Maaperän suunnitteluvastuksen tulee olla suurempi kuin rakennuksen erityiskuorman parametrit. Tämä kohta on painava vaatimus talon perustan suunnittelussa, jonka mukaan lineaaristen ulottuvuuksien saavuttamiseksi on aritmeettisen epätasa-arvon ratkaiseminen alkeelliselta.

Piirustuksen tekeminen on tärkeää, että tämä ero on 15-20% rakenteen erityisestä kuormituksesta sen hyväksi, että maaperän kyky kestää rakennuksen paineita.

Maaperätyyppien mukaan lasketut vastukset ovat peräisin:

 • Karkea sora, murskattu kivi, sora - 500-600 kPa.
 • hiekka:
  • sora ja suuri - 350-450 kPa;
  • keskikoko - 250-350 kPa;
  • pieni ja pölyinen tiheä - 200-300 kPa;
  • keskimääräinen tiheys - 100-200 kPa;
 • Runko ja muovi - 200-300 kPa;
 • Kova ja muovilamppu - 100-300 kPa;
 • savi:
  • kiinteä - 300-600 kPa;
  • muovi - 100-300 kPa;

Säädöllä saadut tulokset saamme rakennelman perustan likimääräiset geometriset parametrit.

Lisäksi nykyaikaiset tekniikat voivat merkittävästi yksinkertaistaa laskutoimituksia kehittäjien sivustojen erikoislaskimien avulla. Määrittelemällä pohjan ja käytettävän rakennusmateriaalin mitat, voidaan laskea rakennuksen kokonaiskustannukset.

asennus

Jos haluat asentaa nauhalevyn omilla käsilläsi, tarvitset:

 • pyöreät ja aallotetut vahvistuselementit;
 • sinkitty teräslanka;
 • hiekka;
 • leikkuulaudat;
 • puiset palkit;
 • kynsien sarja, itsekierteittävät ruuvit;
 • vedenpitävä materiaali perustus- ja muurausseinille;
 • betoni (pääosin tehdas) ja vastaavat materiaalit.

merkki

Suunniteltu rakentaa rakennuksen sivustoon, kannattaa ennakoida rakennuksen suunnittelupaikka.

On olemassa tiettyjä sääntöjä säätiön sijainnin valitsemiseksi:

 • Välittömästi lumen sulamisen jälkeen on tärkeää kiinnittää huomiota halkeamien esiintymiseen (ilmaista maan heterogeenisyys - jäädyttäminen johtaa nousuun) tai epäonnistumiseen (ilmaa vesisuihkujen esiintymistä).
 • Muiden rakennusten läsnäolo paikassa mahdollistaa maaperän laadun arvioinnin. Maaperän yhtenäisyys voidaan tarkastaa kaivamalla kaivantoa talon kulmasta. Maaperän epätasapaino osoittaa epäsuotuisaa rakennustyömaata. Ja jos sääolosuhteissa on halkeamia, rakennetta on parempi lykätä.
 • Kuten yllä mainittiin, hydrogeologinen maaperän arviointi.

Kun olet määrittänyt, että valittu sivusto täyttää kaikki vaatimukset, sinun on jatkettava sivuston merkitsemistä. Ensinnäkin se on tasoitettava ja eroon rikkaruohot ja roskat.

Merkinnöissä vaaditaan:

 • merkintäjohto tai kalastuslinja;
 • mittanauha;
 • puiset tapit;
 • tasolla;
 • kynä ja paperi;
 • vasara.

Ensimmäinen merkkiviiva on ratkaiseva - kaikki muut rajat mitataan siitä. Samalla on tärkeää luoda esine, joka toimii ohjeena. Se voi olla toinen rakenne, tie tai aidan.

Ensimmäinen kiinnitys on rakennuksen oikea kulma. Toinen on asetettu etäisyydelle rakenteen pituudesta tai leveydestä. Niiden välissä koukut on liitetty erityiseen merkintäjohtoon tai nauhaan. Samalla tavalla loput teurastetaan.

Ulkoisten rajojen määrittäminen voit siirtyä sisäiseen rajaan. Tätä tarkoitusta varten käytetään tilapäisiä tappeja, jotka on asetettu kulmamerkinnän molemmilla puolilla olevaan nauhalevyn leveyteen. Vastakkaiset merkit myös yhdistävät johtoa.

Kuormittavien seinien ja väliseinien viivat on määritetty samanlaisella menetelmällä. Arvioidut ikkunat ja ovet on korostettu varrella.

maavalli

Kun merkintävaihe on päättynyt, johdot poistetaan tilapäisesti ja maanpinnan jälkeiset merkinnät kaivetaan kaivannon alla rakennetun ulkokuoren seinämien ympärillä. Sisätilaa vedetään ulos vain siinä tapauksessa, että kellari- tai kellarihuoneisto suunnitellaan.

Maanrakennustyön toteuttamisedellytykset on määritelty SNiP 3.02.01-87: ssa maanrakennuksissa, säätiöissä ja säätiöissä.

Kaivantojen syvyyden on oltava suurempi kuin pohjan arvioitu syvyys. Älä unohda pakollista valmistelevaa kerrosta betonista tai irtotavarasta. Jos kaivettu ruoppaus ylittää huomattavasti syvyyden ottaen varauksen, voit täyttää tämän tilavuuden samalla maaperällä tai hiekalla. Jos haku kuitenkin ylittää 50 cm, ota yhteyttä suunnittelijoihin.

On tärkeää ottaa huomioon työntekijöiden turvallisuus - kuopan syvyys vaatii kaivannon seinien vahvistamista.

Sääntelyasiakirjojen mukaan kiinnittimiä ei vaadita, jos syvyys on:

 • löysä, hiekka ja karkea maa - 1 m;
 • hiekkasaumaa varten - 1,25 m;
 • taikinalle ja savelle - 1,5 m.

Tavallisesti pienen rakennuksen pystyttämiseksi kaivannon keskimääräinen syvyys on 400 mm.

Lantion leveyden on oltava suunnitelman mukainen, jossa otetaan jo huomioon muotin paksuus, pohjaisen valmisteen parametrit, joiden ulkonema on pohjan sivureunojen yli sallittua vähintään 100 mm.

Tavalliset parametrit ovat kaivannon leveys, yhtä suuri kuin nauhan leveys ja 600-800 mm.

Se on tärkeää! Jotta kuopan pohja olisi täysin tasainen pinta, tulisi käyttää vesitasoa.

muotti

Tämä elementti on lomake suunnitellulle säätiölle. Materiaalimateriaali on yleensä puuta, koska se on saatavana kustannusten ja toteutuksen helppouden mukaan. Käytettävissä on myös irrotettava tai kiinteä metallimuotti.

Lisäksi materiaalista riippuen seuraavat tyypit eroavat toisistaan:

 • alumiini;
 • terästä;
 • muovi;
 • Yhdistetty.

Rakennetyypin luokittelu riippuu rakennustyypistä:

 • suuri kilpi;
 • pieni paneeli;
 • tilavuus nollata;
 • lohko;
 • liikkuvat;
 • vaakatasossa liikuteltava;
 • nosto-nollattavissa.

Lämpöjohtavuuden muotojen ryhmittely eroavat toisistaan:

Rakenteen rakenne ovat:

 • kannella kilvet;
 • kiinnittimet (ruuvit, kulmat, kynnet);
 • tukee, telineitä ja tukikehyksiä.

Asennus edellyttää seuraavia materiaaleja:

 • majakka aluksella;
 • kilpi;
 • taistelu pitkittäislevyistä;
 • jännitys koukku;
 • keväällä clip;
 • tikkaat;
 • lapio;
 • betonisivusto.

Listattujen materiaalien määrä riippuu nauhapinnan parametreistä.

Asennus itse edellyttää vakiintuneiden vaatimusten tiukkaa noudattamista:

 1. muottien asentamista edeltää paikan puhdistaminen perusteellisesti roskista, kannoista, kasvien juurista ja kaikenlaisten sääntöjenvastaisuuksien poistamisesta;
 2. betoniin kosketuksissa oleva muottipuoli on täysin puhdistettu ja tasoitettu;
 3. täydennys tapahtuu siten, että estetään kutistuminen betonitoinnin aikana - tällainen muodonmuutos saattaa vaikuttaa haitallisesti koko rakennetta kokonaisuutena;
 4. muottipaneelit mahdollisimman lähelle toisiaan;
 5. kaikki mittalevyt tarkastetaan huolellisesti - barometri tarkistaa, että todelliset mittasuhteet ovat suunnittelun mukaisia, tasoa käytetään horisontaalisen asennon säätämiseen ja lankaverkkoa käytetään horisontaalisen asennon hallintaan;
 6. jos muottityyppityypin avulla voit poistaa sen, sitten uudelleenkäyttöä varten on tärkeätä puhdistaa kiinnittimet ja suojukset roskista ja betonin jälkiä.

Vaiheittaiset ohjeet kiinteän muotin järjestämiseksi nauhapohjalle:

 1. Pinnan tasoittamiseksi tehdään majakkilaudan asennus.
 2. 4 metrin etäisyydellä molemmilta puolilta on kiinnitetty muottipaneelit, jotka on kiinnitetty jäykkyyden ja tukien avulla, jolloin perusnauhan kiinteä paksuus on.
 3. Säätiö on tasainen vain, jos valokenttien väliset kilvet ovat samat.
 4. Kontrastit, jotka ovat pituussuuntaisia ​​levyjä, on naulattu lautakuntien sivuille vaakasuoraan suuntaukseen ja luotettavuuteen.
 5. Kavennukset vakiintuvat kaltevilla tukiprofiileilla, joiden avulla suojat pystysuoraan.
 6. Suojukset on kiinnitetty vetokoukkuilla tai elastisilla hihnoilla.
 7. Tavallisesti saadaan kiinteä muotti, jonka korkeus on yli metriä, mikä vaatii portaiden ja alustojen asentamista betonointiin.
 8. Tarvittaessa mallia analysoidaan päinvastaisessa järjestyksessä.

Porrastetun rakenteen asennus menee läpi useita vaiheita. Jokainen seuraava tasomallitaso edeltää toinen samanlainen taso:

 1. ensimmäinen vaihe muottiin;
 2. betonointi;
 3. muottien toinen vaihe;
 4. betonointi;
 5. tarvittavien parametrien asennus suoritetaan saman järjestelmän mukaisesti.

Askelmuottien asennus on mahdollista myös kerralla, kuten kiinteän rakenteen kokoonpanomekanismi. Tässä tapauksessa on tärkeää noudattaa osien vaaka- ja pystysuuntaista järjestelyä.

Rakennuksen rakennusvaiheen aikana ilmanvaihtoaukkojen asento on tärkeä asia. Tuotteet on sijoitettava vähintään 20 cm: n korkeudelle maan pinnasta. On kuitenkin otettava huomioon kausivaihtelut ja vaihdettava sijainti riippuen tästä tekijästä.

Ilmanvaihdon reiän materiaalia käytetään parhaiten pyöreästä muovista tai asbestisementtiputkesta, jonka halkaisija on 110-130 mm. Puupalkit ovat erityispiirteitä betonialustalle, minkä vuoksi niitä on vaikea poistaa jälkikäteen.

Ilmareiden halkaisija määräytyy rakennuksen koosta riippuen, ja se voi olla 100 - 150 cm. Nämä seinämien tuuletusaukot ovat tiukasti keskenään samansuuntaisia ​​2,5-3 m: n etäisyydellä.

Tuotannon välttämättömyydessä on tapauksia, joissa reikien läsnäoloa ei tarvita ilman epäonnistumista:

 • huoneessa on jo tuuletusaukot rakennuksen lattiaan;
 • perusmateriaalin pylväiden välissä käytetään riittävän höyryä läpäisevää kykyä;
 • on voimakas ja vakaa ilmanvaihtojärjestelmä;
 • höyryä kestävä materiaali peittää kellarissa hiekkaa tai maata.

Materiaaliluokitusten erilaisuuden ymmärtäminen auttaa vahvistamaan oikeaa valintaa.

Vahvistustekniikan mukaan voi vaihdella:

 • lanka tai kylmävalssattu;
 • sauva tai kuumavalssattu.

Pintatankojen tyypistä riippuen:

 • (aallotus), joka tarjoaa maksimaalisen yhteyden betoniin;
 • sileä.

Tarkoituksen mukaan:

 • tangot, joita käytetään perinteisessä betoniteräsrakenteessa;
 • esijännitetangot.

Useimmin GOST 5781: n mukaisia ​​liittimiä käytetään nauhan perustuksiin, kuumavalssattuun elementtiin, jota käytetään tavanomaisiin ja esijännitettyihin lujitetuihin rakenteisiin.

Lisäksi teräslajien ja siksi fysikaalisten mekaanisten ominaisuuksien mukaan raudoitustangot eroavat A-I: stä А-VI: ksi. Alkuaineiden alkuaineiden valmistukseen käytettäessä vähähiilistä terästä, korkeissa luokissa - ominaisuudet lähellä seostettua terästä.

Alustan rakentaminen teipillä on suositeltavaa tehdä ristikudosluokan A-III tai A-II tangoilla, joiden läpimitta on vähintään 10 mm.

Suunnitelluilla paikoilla, joissa on suurin kuorma, kiinnitysosat asennetaan oletetun lisäpaineen suuntaan. Tällaisia ​​paikkoja ovat rakenteen kulmat, korkeimpien seinien alueet, pohja parvekkeella tai terassilla.

Asennettaessa lujittavan rakenteen risteyksiä, pylväitä ja kulmia. Tällainen epätäydellisesti asennettu yksikkö voi johtaa pohjan halkeiluun tai sakeutumiseen.

Siksi luotettavuutta käytetään:

 • jalat - L-muotoinen raaja (sisäinen ja ulkoinen), joka on kiinnitetty raudoituksen rungon ulkokäyttöön;
 • ristikytkin;
 • saada.

On tärkeää muistaa, että jokaisella lujitusluokalla on omat erityiset parametrit sallitulle taivutuskulmalle ja kaarevuudelle.

Yhden kappaleen kehyksessä osat on kytketty kahdella tavalla:

 • Hitsaaminen, johon liittyy erikoislaitteita, sähkön saatavuus ja asiantuntija, joka suorittaa kaiken tämän.
 • Neulominen, mahdollista yksinkertaisella ruuvikoukulla, lanka (30 cm yhdellä risteyksellä). Sitä pidetään luotettavin tapa, vaikkakin aikaa vievää. Sen sopivuus on se, että tarvittaessa (taivutuksen kuormitus) sauvaa voidaan hieman siirtää, mikä helpottaa paineita betonikerrokselle ja suojaa sitä vaurioilta.

Voit tehdä koukun, jos otat paksua ja kestävää metallia. Yhdellä reunalla on helpompi käyttää kahvaa, toinen on taivutettu koukun muodossa. Otettuaan kiinnitysviiran puoliksi, ne muodostavat silmukan toisessa päässä. Sen jälkeen se on kierrettävä vahvistetun kokoonpanon ympärille, käämimällä koukku silmukkaan siten, että se lepää jollakin "hännästä" ja toinen "häntä" kääritty kiinnitysjohtimen ympärille ja kiristä tiukasti varren ympäri.

Kaikki metalliosat on suojattu huolellisesti betonin kerroksella (vähintään 10 mm) hapon korroosion estämiseksi.

Raudoitusmäärän laskelmat, joita tarvitaan nauhalementtien rakentamiseen, edellyttävät seuraavien parametrien määrittämistä:

 • perusnauhan kokonaispituuden mittasuhteet (ulkoiset ja jos sisäpuoliset kattopalkit);
 • pituussuuntaisen vahvistuksen elementtien määrä (voit käyttää laskimen valmistajan verkkosivuilla);
 • vahvistuspisteiden lukumäärä (säätönauhojen kulmat ja liitospisteet);
 • vahvistuselementtien päällekkäiset parametrit.

SNiP: n normit osoittavat pituussuuntaisten vahvistuselementtien kokonaispoikkipinta-alan parametrit, jotka eivät ole pienempiä kuin 0,1% poikkipinta-alasta.

täyttää

On suositeltavaa kaataa monoliittinen pohja betonilla, jonka paksuus on 20 cm, minkä jälkeen taso tiivistetään betonivärähtelijällä aukkojen välttämiseksi. Jos kaadatte betonia talvella, mikä ei ole toivottavaa, sinun täytyy lämmittää se romumateriaalien avulla. Kuivana kautena on suositeltavaa käyttää vettä kosteuden vaikutuksen aikaansaamiseksi, muutoin se voi vaikuttaa sen lujuuteen.

Betonin sakeuden on oltava sama jokaiselle kerrokselle, ja täyttö on suoritettava yhden päivän aikana, koska alhainen adheesioaste (erilaisten kiinteiden tai nestemäisten pintakuvioiden pintojen tarttumismenetelmä) voi johtaa halkeamien muodostumiseen. Tällöin, jos on mahdotonta täyttää yksi päivä, on tärkeää, että ainakin runsaasti kaadetaan betonin pintaa veteen ja suojataan kosteutta peittävällä muovikelmulla.

Betonin on pysyttävä. Kymmenen päivän kuluttua jalustan seinät käsitellään ulkopuolelta bitumimastilla ja liimautuu vedeneristysmateriaaliin (tavallisesti katemateriaaliin) sen suojaamiseksi vedestä.

Seuraavassa vaiheessa on nauhan perustuksen kaviteiden täyttö hiekalla, joka myös asetetaan kerroksiksi, jolloin jokainen taso on tiukasti paisutettu. Ennen kuin asetat seuraavan kerroksen hiekalle vedellä vettä.

Hyödyllisiä vinkkejä

Oikein asennettu nauha-säätiö - pitkä rakennusvuosi.

On tärkeää säilyttää kiinteä asema koko rakennustyömaalla, koska pienet poikkeamat johtavat maatilojen tiheyden, kosteuden kyllästymiseen, joka vaarantaa säätiön luotettavuuden ja kestävyyden.

Rakennusrahastojen rakentamisen yhteisiä laiminlyöntejä ovat pääasiassa kokemattomuus, huolimattomuus ja asennettavuus sekä:

 • hydrogeologisten ominaisuuksien ja maatasojen puutteellinen huolellinen tutkiminen;
 • halvan ja heikkolaatuisen rakennusmateriaalin käyttö;
 • rakennuttajien epäpätevyys osoitetaan vaurioitumalla vedenpitävällä kerroksella, kaarevilla merkinnöillä, epätasaisesti asetetuilla tyynyillä, kulman rikkomisella;
 • muottien poistamisen ajoituksen noudattamatta jättäminen, betonikerroksen kuivuminen ja muut tilapäiset vaiheet.

Tällaisten virheiden välttämiseksi on oleellista ottaa yhteyttä vain rakennustukien asennukseen osallistuviin asiantuntijoihin ja pyrkiä seuraamaan rakentamisen vaiheita. Jos säätiön asennus on suunniteltu yksin, olisi suositeltavaa kuulla alan asiantuntijoita ennen työn aloittamista.

Säätiön rakentamisessa on tärkeä kysymys tällaisen työn suositeltavasta ajankohdasta. Kuten edellä mainittiin, ei-toivottua aikaa pidetään talvella ja myöhään syksyllä, sillä jäädytetty ja uppokas maa aiheuttaa haittaa, rakennuksen hidastumista ja säätiön kutistumista ja halkeamien ilmenemistä jo valmiina rakenteessa. Ammattilaiset osoittavat, että rakentamisen optimaalinen aika on lämpimät ja kuivat jaksot (riippuen alueesta, nämä väleivät eri kuukausina).