Kylpylän 3x4, 4x4, 3x5 tai 4x6 pohja tekee sen itse

Kesämökki ei ole täydellinen ilman kylpyä. Jotkut maanomistajat saivat kylpyamme ensin, ja vasta sitten alkavat kehittää sivustoa ja rakentaa talon. Rakentamiseen voi vuokrata rakennustyöryhmä, mutta se on kallista, ja siksi jotkut päättävät rakentaa kylpyamme itsenäisesti.

Rakentamisen ensimmäinen askel on luoda perusta. Tämä vaihe on erittäin tärkeä asia, ja se on tehtävä erittäin huolellisesti. Miten rakentaa säätiön itse, minkälaista rakennetta valita, harkitse tässä artikkelissa.

Säätiön tyypit

Ennen kuin aloitat altaan pohjan järjestämisen, sinun täytyy saada käsitys siitä, millaisia ​​säätiöitä ja valitse rakenteensa mukaista. Tärkeimmät emästyypit:

 • nauha-pohjainen;
 • sarakealkio;
 • pohjalevy;
 • rengas säätiö;
 • tehdasvalmisteiset monoliittiset perustukset.

On olemassa joitain tekijöitä, jotka määräävät yhden tai toisen perustan valinnan. On tärkeää ottaa huomioon paitsi paikan päällä oleva maaperä, myös rakennuksen erityinen painovoima, ja koska rakennamme pienen kylpyammeen, sen ominaispaino ei ole yliluonnollinen.

Pylväsperusta soveltuu, jos rakennuksen seinät ovat vaahtopalojen puutavaraa. Myös tämä kehyskehän pohja lähestyy. Jos aiot rakentaa tiilen seiniä, hiilihapotettua betonia, on tarpeen luoda vain nauhatus, riippumatta siitä, millaista maaperä on.

Miten varustaa sarake säätiö

Pylvästä valmistettuun kylpyyn pohja ei edellytä runsaasti materiaalisia ja taloudellisia investointeja. Tämä on yksi taloudellisista vaihtoehdoista. Tämän tyyppiselle alustalle käytetään seuraavia materiaaleja:

 • puutavara;
 • tiili;
 • raudoitetun betonin pohjapaneelit;
 • asbestisementtiputket, jotka on täytetty betoniseoksella;
 • betoni.

Kuinka tehdä kolonnin säätiö - ohjeet

 1. pilarit asennetaan rakennuksen kulmiin, seinien leikkauspisteeseen ja kaikkien seinien sisäpuolelle sekä ulkoiselle, enintään 1 metrin etäisyydelle toisistaan. On helppo laskea, että sinun on asennettava 8-12 pylvästä 3x4-kylvyn alla;
 2. kuopan syvyyden tulisi olla 70 cm, mutta voi olla suurempi, jos alueen maaperä on löysä ja kallistuu. Kaivon pohjassa sinun täytyy täyttää hiekka ja kaatua. Peitä hiekka katemateriaalilla vedenpitäviksi ja asenna täysin eristetty napa, jonka tulee nousee 40 senttimetriä maanpinnasta.
 3. Heti kun pylväät on asennettu, on tarpeen varustaa aidan - tämä on seinä väliseinien välissä, joka suojaa alustaa ympäristöön kohdistuvilta kielteisiltä vaikutuksilta. Tätä varten voit käyttää tiili- tai hiilihapotettuja betonilohkoja.

Video asbestisementtiputkien sarakepohjan järjestelystä:

tämä video näyttää hyvin ja oikein, kuinka asbestiputkia asennetaan säätiölle.

Kuinka säädä teippiperusta oikein

Tämä on myös varsin suosittu pohja paitsi pienille kylville, myös muille rakennustyypeille. Ennen kuin alat varustaa säätiön, sinun on valmisteltava maata työmaalla. Kaikki alkaa merkintäalueella.

Merkintään tarvitaan tapit ja köydet, joiden pituus on yhtä suuri kuin kylpyammeen seinien viiva. Koukut kulkeutuvat kulmiin, ja niiden välinen köysi on vedetty suunnilleen oikeaan kulmaan.

Oikean kulman saavuttamiseksi sinun täytyy kiristää vinoviiva, jonka pituuden on oltava viisi metriä.

Jos maa on riittävän kiinteä, pohjan alapuolella olevan kaivannon syvyys voi olla jopa 40 cm, mutta jos maaperä kallistuu ja juoksee, kaivetaan 70 cm: n syvä kaivanto. Kaivannon pohjalla on hiekkainen tyyny, joka on varmasti tamped hyvin.

muotti

Materiaalina käytetään levyjä, jos on mahdollista, on parempi käyttää vanhaa puutavaraa, koska sen kaatamisen jälkeen se on käyttökelvoton. Jos vanha materiaali ei ole, sinun on hankittava oikea määrä levyjä.

Muotti on pystytetty yhdessä vaiheessa, kaikki kerralla, ja sitten sinun täytyy kaataa betonia samalla tavalla. Muottien korkeus lasketaan kaivetun kaivannon syvyyden perusteella, esimerkiksi matala kaivaus, 80 senttimetriä riittää, muissa tapauksissa mittari. Muottien leveyden tulee olla vähintään 20 senttimetriä.

vahvistaminen

Pohjan sitoutumisen lujuus noin 4 metriä per perusmittari. Neulomalla lanka vahvistamisesta syntyy neliö ja sijoitetaan kaivantoon. Vain kaataa betonia.

Mitä sinun tarvitsee tietää kaatamisen aikana:

 • liuos on kaadettava kaikki kerralla;
 • heti kun valukappale on valmis, betoni tiivistetään ja tasoitetaan;
 • kuivausjakso lähes kuukausi;
 • Työtä ei tehdä ennen kuivaamista.

Videojärjestelyn nauhaosasto:

erittäin informatiivinen video, se osoittaa, että puutavaran säilyttämiseksi ja muottien paremman poistamisen jälkeen puutavara peitetään muovikelmulla.

Renkaiden perusteet

Olisi ymmärrettävä, että tämäntyyppisille säätiöille on valittava renkaita, jotka ovat samanlaisia ​​paksuudeltaan ja halkaisijaltaan, silloin on erittäin helppo työskennellä. Paikan päällä on toimitettava tarvittava määrä renkaita altaan pohjan järjestämiseksi.

Mitkä ovat tämän materiaalin edut:

 1. renkaat on valmistettu erityisestä kumista, joka on kestävä kaikenlaisiin vaikutuksiin;
 2. materiaaliominaisuuden ansiosta voit rakentaa luotettavan ja vankan perustan kylvyn rakentamiseksi.
 3. Erityistä huomiota on kiinnitettävä renkaiden eristysominaisuuksiin, ne sietävät kosteaa ympäristöä ja suojaavat luotettavasti kylpypohjan.

Haittojen kohdalla se on yksi - kun lämmitettävät renkaat aiheuttavat ympäristöhauteita. Mutta oikein rakennettu, renkaiden pohja ei altistu auringolle, josta kumi tuhoutuu.

Vinkki: kun tehdään päätös renkaiden perustamisesta, sinun on arvioitava kaikki tällaisen rakenteen positiiviset näkökohdat ja haitat.

Maa toimii

 • Laita kaivo, jonka koko ylittää rakennuksen alueen 20 senttimetriä kummallakin puolella.
 • Kuopan syvyys on 20 senttimetriä riippumatta renkaiden paksuudesta.
 • Kaivon pohja peitetään hiekalla ja täytetään hyvin, jotta saadaan tasainen pinta.
 • Sitten jaamme renkaat kuopan pohjalle ja asetamme ne mahdollisimman lähelle toisiaan.
 • Seuraava askel on nukahtaa koko tilan renkaissa ja niiden välissä, täyttömateriaalin tulee olla hyvin tiivistetty, sillä pohjan vahvuus riippuu siitä.

Betonityö

 • Ennen betonityön aloittamista asenna vedeneristyskalvo tai kateaine.
 • Muotti on luotu vanhoista levyistä tai vanerilevyistä.
 • Muotti on suunniteltava siten, että pohja-alueelta poistuu tasainen betonilaatta.
 • Seuraavaksi vahvistusta tehdään vahvistamalla ja neulomalla.
 • Työn helpottamiseksi voit käyttää valmiita laattoja, jotka on asennettu valmiisiin renkaisiin.
 • On täytettävä ratkaisu yhdessä vaiheessa. Jos heräät, valmistele itse, älä unohda pehmittimen lisäämistä, muuten betonilaatta saattaa halkeilla, kun se kuivuu.
 • Muotti on puhdistettu viikossa.
 • Säätiö kuivuu kuukaudessa.

Renkaiden perustuksen järjestelyn video:

esittää erilaisia ​​järjestelyjä, joissa käytetään vanhoja renkaita. Tämäntyyppinen säätö on ihanteellinen kehyshauteeseen.

Harkitse työ- ja materiaalikustannukset taulukon kaistaleen, matalan perustuksen järjestelyssä:

Aineiston kulutuksen laskeminen ja pylväsperustan kustannukset taulukossa:

Taulukoissa esitetään materiaalien ja työn likimääräiset kustannukset, koska lopullinen hinta riippuu maaperätyypistä.

Kuinka korjata säätiö

Usein siinä tapauksessa, että tekniikka rikkoo kylvyn pohjan ajan, säätiö alkaa romahtaa. Mitä tehdä, purkaa koko rakenne kokonaan tai korjaa base?

Korjaus säätiön itse on mahdollista, sinun tarvitsee vain tietää työn jono, kussakin tapauksessa.

Nauhapohjan korjaus

Laadukkaan korjauksen tekemiseksi sinun on nostettava kylpyamme runko pohjan yläpuolelle. Yleensä tämä tapahtuu rahtiliittimien avulla, mieluiten niillä on oltava vähintään 8 kappaletta: 4 sijoitetaan kulmiin ja toinen jokaisen seinän keskelle.

Tässä tarvitset apua, koska on toivottavaa nostaa kulmaliitokset samanaikaisesti.

Kun hirsitalo nostetaan haluttuun etäisyyteen, sinun on arvioitava pohjan tuhoutumisen asteikko. Jos pohja on halkeillut ja hieman mureneva, se voidaan vahvistaa vaimentimella ja vahvikkeella ympäryksen ympärillä, asettaa muottipesät ja kaataa betonia. Säätiö on hieman paksumpi kuin edellisellä, ja vahvistamisen ja valun takia se vahvistuu.

Jos vahinko on merkitsevä yhden tai useamman kulman vinossa, niin se on poistettava kokonaan hiekkapyyhkeeseen asti. Joskus alhaisella syvyydellä kallistuvilla mailla pohja voi rikkoa maaperän jäädyttämisen hetkellä. Jos syy on tämä, kannattaa lisätä kaivannon syvyyttä. Heti kun kaivanto kaivetaan haluttuun syvyyteen, valetaan uusi pohja. Heti talo hiljenee heti, kun se kuivuu, unohtamatta eristämistä.

Pilarin säätiö - korjaus

Tällaisessa alustassa voi olla vinoutuneita pilareita. Tämän ongelman korjaamiseksi tarvitset:

 • laittaa tukeen vinoon napaan;
 • sen jälkeen vanha pilari poistetaan ja kaivoa syvennetään tarvittaessa. Sitten sinun täytyy rakentaa uusi leikkaus ja asentaa se reikään.
 • ensimmäinen vaihe täytetään, liuos täyttää kuopan maaperän pintaan;
 • rakenteita rakennetaan ja pylväs lopulta kaadetaan.

Perustan vahvistamiseksi voit tehdä betonirainan pitkin lokin koko kehää, joka yhdistää pilarit yhteen yksikköön, joka estää niiden vääristymisen.

Kuten näet, ei ole mitään vaikeaa järjestää tukikohdan kylpyamme omilla käsilläsi. Tärkeintä on ymmärtää joitakin pisteitä ja tietää erottelut erilaisten perustusten kaatamisesta.

Tape-pohjainen kylvyssä omilla käsillään

Yleisin perusta yksityisessä rakennuksessa - nauha. Suositusta selittyy yleismaailmallisuudella: voit laittaa matalan rakennuksen mihin tahansa massaan betonisella nauhalla, ja upotettu nauha, jonka avulla voit täyttää pohjakerroksen.

Kylpyammeen matala nauha-pohja soveltuu kevyeen rakenteeseen matalalla maaperän jäädyttämisellä. On olemassa tiettyjä rajoituksia: maaperän on oltava kuiva ja ei-juokseva, alueen korkeuserot ovat pienet.

Kuinka tehdä kylvyn nauhalevy

Laskettaessa kylvyn nauhalevyä omilla käsillä otetaan huomioon tulevan rakenteen massa ja maaperän ominaispiirteet. Nauhan leveys määritellään kaavalla D = Q: R, missä Q on rakenteen kuormitus (rakenteen kokonaismäärä ihmisten ja lumen kanssa katolla), R on maaperän kestävyys (SNiP: n taulukoista). Syvyys - maaperän jäädytyslinjan alapuolella 20 cm (syvyys jäädyttämisestä eri alueilla on myös taulukoissa).

6x4-kylvyn alla olevan betoniseurannan määrä omalla kädellä (esimerkki laskelmasta):

 • syvyys - 40 cm;
 • ympärysmitta - 20 m;
 • leveys - 40 cm.

Betonin tilavuus: 0,4 x 0,4 x 20 = 3,2 kuutiometriä. Jos teet itse seoksen:

Alustava työ

Ensimmäinen vaihe on valmistelu: rajoittaa aluetta tappien ja merkintäjohdon avulla, poista louhos, tasoita alue. Merkintä suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Nauhan sisempi muoto. Kun markkerit on asennettu diagonaalien mittaamiseksi, niiden on oltava yhtä suuret.
 2. Ulompi muoto. Perimetri suorittaa 10 cm ulkoseinän tulevien seinien ulkopuolelta.
 3. Sisäosat suunnitelman mukaan.
 4. Jos kylpy on lämmitin tai liesi, vuorattu vuorattu, sen alla tarvitset oman säätiön. Tämä sivusto olisi myös aidattu.

Edelleen kaavoitettujen ääriviivojen kohdalla on tarpeen kaivata kaivon syvyyttä. Leveyden on oltava yli kaksikymmentä senttimetriä laskennallinen leveys säätiön itse, jotta asennetaan muotti.

Kaada hiekka ja sora-tyyny. Kunkin kerroksen paksuus on 10 - 20 cm. Ennen sorauksen kaatamista hiekka on pudonnut vedellä. Hiekkakerros - kohdista ja ram.

Katemateriaali asetetaan rauniolle ja tehdään jalusta: ohuen betonin kerros kaadetaan ojan leveyden yli niin, että tuleva vahvistaminen ei pääse kosketuksiin maan kanssa (muuten se syövyttää). Toinen vaihtoehto: kun asennat muottipesän, laita murtuneet tiilet tai tasakivet pohjaan ja tukevat pystysuoria palkkeja niihin.

Muottien asennus

Sopivat materiaalit - pehmeä aluksella ja kosteutta kestävä vaneri. Laudalta he koputtavat kilvet. Korkeudeltaan niiden pitäisi työntyä maanpinnan yläpuolelle vähintään 30 cm: n välein. Kokoonpanossa kynnet ovat poispäin: näin rakenteen purkaminen on helpompaa betonin asettamisen jälkeen.

Suojukset asennetaan ojaan, joka ohjaa pystytasoa. Käytön vahvistamiseen:

 • tukialukset - kaistaleet, jotka ovat kohtisuorassa muottien seiniin suojakaivojen ojassa;
 • U-muotoiset puristimet - sijoitetaan yläpuolelta olevaan rakenteeseen, keskipalkki on kohtisuorassa seiniin nähden;
 • tukijalat - takaseinät ulkona.

Kaikki puukappaleet, jotka sijaitsevat muottipesän sisällä, on oltava tulevan nauhan tason yläpuolella. Muussa tapauksessa tangot rikkoutuvat, ja betonissa muodostuu tukoksia, jotka vaikuttavat sen lujuuteen.

Tärkeä asia on vedenpitävä laite: seinät on valmistettava sisältä paksusta polyeteenistä tai kateaineista, jotta liuos ei jää aukkojen läpi. Materiaali kiinnittää rakennustöitä tai pieniä kynsiä. Jos rako on hyvin kapea, voit käyttää muuta vaihtoehtoa: kostuta muotti etukäteen. Paneelit turpoavat, aukot katoavat.

kalusteet

Metallivarret yhdistävät rakenteen yhdeksi kokonaisuudeksi ja antavat sille jäykkyyden. Betoni on hauras materiaali, ilman vahvistusta, kun maa liikkuu, nauha murtuu.

 • lujittavat sauvat - 1,2 cm, aina korroosionestokäsittelyllä;
 • kaksi sauvataskua ovat riittävät matalalle pohjalle, kolme tai enemmän syvälle (syvyydestä riippuen);
 • pystysuorat askelmat pystysuunnassa - 0,5 metriä;
 • samansuuruisten vaakojen välillä - yhtä suuri kuin tulevan nauhan leveys miinus 10 cm;
 • etäisyys seinistä - molemmilta puolilta 5 cm;
 • vaakasuora etäisyys pohjasta - 7-10;
 • etäisyys vertikaaleista nauhan yläleikkeestä - 5 cm;
 • ylempi vyö - 6-8.

Vaakatasoiset ristipalkit sijaitsevat kahden telineen väliin.

Valaisiin kiinnitetään erilaisia ​​mielipiteitä. Jotkut asiantuntijat uskovat, että runko voidaan hitsata. Mutta oikeampi tapa on sitoa ne ohuella langalla: näin rakentaminen on enemmän muovia eikä rikkoa liikkuessaan.

Teknologiset reiät

Seuraavaksi sinun on annettava läpivientireikiä tulevissa nauha-tuotteissa (tuuletus) ja asettamalla tietoliikennettä. Paras tapa on muoviputken palaset, jotka ovat täynnä hiekkaa muotin yli seinien vieressä. Putken poistamisen jälkeen hiekkaa puhalletaan putkista. Ei ole toivottavaa käyttää puupalkkeja sellaisenaan: kopioimalla ne tuhoamatta valmiita säätöjä on lähes mahdotonta.

betonointi

Voit tilata valmiin seoksen tai valmistaa sen itse betonisekoittimessa. Ensimmäisessä tapauksessa käytä vähintään M200-betonia (parempi kuin M300). Toisessa sementissä otetaan vähintään M400, sekoitettuna erilaisten jakeiden ja hiekan kanssa 1/5/3 suhteessa. Lisää pehmitintä. Kun rakennetaan nauha-pohja kylpyyn omalla nestemäisellä saippualla tai lautalla, käytetään usein pehmittimen sijaan noin 200 millilitraa erää kohden. Laimennetaan vedellä (puolet).

Täyttö täyttyy mahdollisimman pian. Jos ei, niin kerrokset vähintään 20 cm. Flooded betoni on lävistetty ristikolla eri kohdissa nauhan kehällä pitkin ajamaan pois ilmaa.

Poista muottirakenne vähintään viikkoa myöhemmin, jatka rakentamista - sen jälkeen kun betoni on asetettu kokonaan (noin kuukausi). Se ei saa nopeasti kovettua, teippi muuttuu hauraaksi. Jos se on kuumaa, betonia ruiskutetaan pari kertaa päivässä vedellä ja peitetään polyetyleenillä.

Kovettumisen jälkeen nauha on vedetön ja tarvittaessa lämpöeristetty.

Rakentammekin pohjan kylpyammeelle 4x6 tehdä se itse


Kun olet päättänyt kylvyn henkilökohtaisesta rakentamisesta, sinun on huolehdittava laatupohjan rakentamisesta. Vaikka rakennuksen mitat olisivat vaatimattomia, ei ole mahdollista sivuuttaa perustuksen asettamista: valmiin rakenteen laatuominaisuudet riippuvat perusrakenteesta. Ennen kuin aloitat työn, sinun on ymmärrettävä, miten ja miten perustaa kylpyamme 4x6 omalla kädelläsi.

Perusominaisuuden valinta


Maaperän tyyppi on yksi perustavanlaatuisista tekijöistä, jotka mahdollistavat peruspohjan määrittämisen:

 • Vakalla kalliolla on mahdollista käyttää pohjaa pylväsmateriaaleille, jotka syvennetään keskipitkän ja syvän syvyyden suhteen.
 • Hiekkapohjaisilla mailla on mahdollista tehdä teipin pohja, koska se on valkoisempaa kuin vakaa ja ei kovin herkkä maaperän liikkumiselle;
 • Silty kalliot ovat epävakaita, joten tällä maalla olisi sopiva paalutyyppinen pohja tai laattapohja;
 • Savi rock melkein aina kerroksittain kovempaa maaperää kohti, joten kannattaa pystyttää nauha tai sarakepohja syvemmällä tällaisilla alueilla.

Maisema määrittää myös altaan tyypin valinnan. Alueilla, joilla on merkittävä kaltevuuskulma, on parempi käyttää paalutyyppistä perustaa, joka mahdollistaa kustannusten pienentämisen ja operatiivisten rakennuslinjojen lisäämisen. Jos sivustolla on merkityksettömiä korkeuseroja, on parempi käyttää nauhapohjaa.

Sisäyksen syvyyden osalta tulevan perusrakenteen syvyys riippuu maaperän jäädyttämisen syvyydestä. Usein säätiö asetetaan maapallon jäädytyspisteeseen 200-250 mm: n alapuolella (varsinkin jos rakennus on massiivinen). Vaaleissa rakennuksissa (3 x 3, 4 x 4 tai 4 x 6) riittää 80 cm.

Ensinnäkin, ennen kuin merkitset sivuston, on tarpeen laskea kaivojen halkaisija tai kaivannon leveys. Kaivannon mitat ylittävät yleensä seinien paksuuden 100-200 mm.

Tehtävänauha


Jos teet säätiön 4x6-saunalle omilla kädillä, nauha-versio on erinomainen ratkaisu.

Kaikki alkaa kuopan kaivamisesta. Sopiva syvennysleveys tällaiselle pienelle rakennukselle on 250 mm.

Kaivannon pohja on tasoitettava ja kaadettava hiekkakerrokseen ja soraaltaaseen. Kunkin tällaisen kerroksen minimipaksuuden on oltava 100 mm. Asentamisen jälkeen hiekka ja sora-alusta kostutetaan vedellä ja tiivistetään.

Muotoa asennetaan, mikä ylittää tulevan säätiön korkeuden 100-150 mm. Tätä varten käytetään leikkuulauta, jonka paksuus on 30 mm. Laudat kiinnitetään toisiinsa ruuveilla ja puupalkilla.

Rakenteen vahvistaminen on tehty metallista, joiden paksuus voi olla 12 - 16 mm. Sidontankoja käytettäessä käytetään neulontankaa.

Kaivon pohjassa sinun täytyy kaataa rikkoutunut tiili (tämä on tarpeen raon muodostamiseksi). Ilmanvaihto tapahtuu keraamisilla putkilla, joiden poikkileikkaus on 0,6-0,8 cm, jotka asetetaan 2-3 metrin etäisyydelle toisistaan.

Lisäksi on mahdollista tehdä betonin asettamista. Älä unohda, että työ olisi tehtävä yhden päivän aikana. Betoniliuos kaadetaan kerroksiin, joiden suurin paksuus on 200 mm. Jokainen betonikerros tiivistetään. Ilmapoikkeamien välttämiseksi sinun on käytettävä rakennuksen värähtelijää. Seitsemän päivää myöhemmin, kun betoni tarttuu, laatikko puretaan. Betoniratkaisu kovettuu kokonaan kuukauden kuluttua.

Pohjan suojelemiseksi luonnonolosuhteilta tarvitaan vedenpitävyys. Valmis pohja voidaan päällystää bitumilla tai kateaineella. Ylimääräisen kosteuden poistamiseksi perusrakenteesta muodostuu sokea alue.

Paalun ja ruuvin pohja kylpylle 4 mm 6 m


Tähän mennessä ruuvipallojen pohja on saanut erityisen suosion. Vaikka ruuvipillojen kustannukset ovat huomattavasti korkeammat, on paljon helpompi asentaa ne. Nämä paalut ovat ihanteellisia lähes kaikentyyppiselle maaperälle, vaikka ne kestävät huomattavan kuormituksen. Paaliruuvi on erittäin helppokäyttöinen, mutta siihen on asennettava 3-4 valmistajaa. Tässä tapauksessa et voi käyttää erikoislaitteita.

Piles on järjestetty rakenteen kulmiin sekä seinien liitospisteisiin. Laakeripinoiden välillä tietyllä etäisyydellä kaivetaan lisää paalun kannattimia. Tukien välinen etäisyys saa olla enintään 2 m.

Putkien ihanteellinen leveys, josta ruuvituki on tehty, on 200 mm. Putken seinämän tarvittava paksuus on 4 mm. Hitsaamalla kiinnitetään ruuvitukan terävään kärkeen 5 mm paksu terä. Ennen asennusta kaikki pinoelementit on käsiteltävä erityisellä yhdisteellä metallin suojaamiseksi ruostumiselta.

Tukit ruuvataan vuorotellen maaperään etukäteen valmistettuihin reikiin. Ensinnäkin asennetaan kulmikkaat ja sitten välikannat. Ruuvin kannen alustava tunkeutuminen tulisi tehdä 300 mm syvyyteen.

Sitten sinun täytyy lisätä syvyyttä ja ruuvaa kukin paalun tuki vakaan kalliolle (1,5 m). Kaivamisen aikana on välttämätöntä varmistaa, että kasaelementit eivät liiku tai nojaudu. Kun olet asentanut kaikki kannattimet, sinun on saatava ne samalle korkeudelle, kun leikkaat tarpeettoman osan hiomakoneesta.

Putkien sisäpuolella on tyhjiä, koska laitteen jälkeen sementtiseos kaadetaan niihin. Tämä lisää koko rakenteen vahvuutta. Kun sementti kaadetaan, kärki hitsataan putken yläosaan.

Jotta saatiin lisää vakautta paalun pohjaan, grillage toteutetaan. Tätä tarkoitusta varten käytetään metallisia U-muotoisia elementtejä (kanavatangot), kulmat tai puupalkit.

Pilarin pohja


Kylpy - rakennus, joka kuuluu lisäpiharakennuksiin, joten se harvoin on huomattava massa. Siksi kun 4x6-kylpyamme on tehty omilla käsillä, pylväsperusta on ihanteellinen vaihtoehto, joka voidaan rakentaa romumateriaaleista.

Tällaista perustusta rakennettaessa käytetään tukipylväitä, jotka asennetaan maaperän jäädyttämiseen.

Yksi pylväsperustan lajikkeista on rakenne, joka koostuu poltettujen tiilien tukeista. On syytä muistaa, että kulmissa olevat pylväät ovat kooltaan 40 x 40 cm ja sivusuunnassa 25 x 25 cm.

Pilarivaraston rakentamiseksi kaivetaan kaivoja valmiiksi tehdyillä merkinnöillä, jonka pohjalla kaadetaan hiekkalaatikko ja kaatopaikka. Kunkin hiekkakerroksen paksuus ei saa ylittää 100-150 mm. Tämän jälkeen siirry tiiliin.

Melko yksinkertaiselle erektiotekniikalle on ominaista asbestisementtiputkien pohja. Käytettyjen putkien vähimmäishalkaisijan on oltava 200 mm.

Tulevan rakennuksen kulmapisteissä sinun täytyy kaivaa 240 mm leveitä ja 1500 mm syviä reikiä. Asbestisementtiputket on asennettava syvennyksiin, neljä terässauvaa sijoitetaan kunkin kotelon sisään. Jokaisen tuen päät lopetetaan. Asennettaessa putki on tarpeen nostaa hieman niin, että pohjaan muodostuu betonin tukityyny.

Jotta tulevaisuudessa voitaisiin vahvistaa tukkia tai palkkeja pohjatukeen, kierteitetty tanko murskataan jokaiseen putkeen ennen kaatamista, sen pituuden tulisi olla noin 50-60 cm.

Videon perusta 4x6 saunalle omalla kädelläsi:

Miten valita ja tehdä omat perustuksesi kylpyammeelle

Kylpy on rakennus, joka on läsnä millä tahansa henkilökohtaisella tontilla. Bathin perusta on ensimmäinen asia, joka alkaa rakentamista.

Alustan vaihtoehdot kylpyyn

Tärkeimmät tyyppiset perustukset kylpytilojen asennusta varten - tämä on nauha matalassa syvennyksessä, pylväsruuvi ja pylväs. Jotta rakennusta voidaan käyttää alkuperäisenä ulkonäöltään, joissakin tapauksissa puiden reunoja voidaan käyttää, mutta tämä on jo poikkeus eikä sääntö.

Mikä on paras vaihtoehto kylpyvalinnalle, riippuu ennen kaikkea maaperän tyypistä, johon rakentaminen on suunniteltu. Jos maasto on koskematon tai jolla on monimutkainen topografia, ihanteellinen vaihtoehto on rakentaa paalun pohja kylvylle, kun taas grillata on sijoitettava maanpinnan yläpuolelle.

Tällainen muotoilu luotettavasti pitää kylpyläkehyksen. Tämäntyyppisen perustuksen toinen etu on sen avoimuus, jonka seurauksena ilmavirta, joka kulkee kylvyn lattian alla, kuivuu hyvin, mikä estää sen vahingoittumisen kosteudelta. Rakenteen epäkohtana on se, että jotta pesuhuoneen tai höyrysaunan lattia olisi lämmin, se on lisäksi lämmitettävä.

Alueelle, jossa maaperä ei ole kovin kovaa, hiekka-, matala- ja pylväsperustaiset ovat suosittuja. Kylvyn pylväspohjaa käytetään vähentämään rakennuskustannuksia, koska hihnan järjestely on paljon kalliimpaa.

Nauhateoksen etuna on maaperän vähimmäispaine, suljetun maanalaisen tilan, jonka seurauksena kylvyssä oleva lattia tulee paljon lämpimämmäksi. Jotta maanalaisessa tilassa kuivuttaisiin, nauha-pohjalla tehdään hengitysteitä. Haluttaessa tämä tila voidaan täyttää löysällä eristyksellä ja vedenpitävällä lattialla, mikä lisää kylvyn lämpöominaisuuksia.

Kylpyhuonekalusta olisi myös valittava, jos kylpy ei ole puusta, vaan tiili- tai vaahtolohkoista, koska tällaisella rakenteella on paljon enemmän painoa kuin puukehys. Koska kylpy on pieni ja monimutkainen rakenne, voit tehdä sen itse. Katsotaanpa tarkemmin, kuinka rakentaa teippityyppinen pohja 4x6-kylpyyn omalla tavalla.

Tape melkozaglublenny pohja kylpy 4x6 tehdä se itse

Kylpyammeen perustuksen rakentamisen päävaihe on rakenteen materiaalien ja lujuusominaisuuksien laskenta. Ja jos voimakkuuden laskeminen on melko vaikeaa, ammattilaiset suorittavat tällaisia ​​laskelmia ottaen huomioon maaperän tiheys ja kosteus, ilmastolliset ja muut olosuhteet, on mahdollista laskea tarvittavien materiaalien määrä.

Materiaalien määrän laskeminen

Tätä varten on tarpeen määrittää etukäteen tulevan rakenteen mittasuhteet ja laskea sitten säätiön volyymi kaavalla koulukirjasta.

Kun tilavuus on tiedossa, ei ole vaikeata laskea tarvittavia määriä materiaaleja tarvittavan määrän betonimassan valmistusta varten, sillä Internetissä on paljon online-laskimia, jotka tarjoavat tällaisia ​​palveluja ja joiden avulla on helppo suorittaa laskenta matalan nauhan perustuksille.

Laskennan seuraava vaihe on työn valmistelu.

Valmisteleva vaihe

Tässä vaiheessa on tarpeen purkaa rakenteilla oleva alue ja valmistaa työkalu. Sinun omien käsienne kylpylöiden valmistukseen tarvitaan:

 • Ruletti, tarvittavan matkan mittaamiseksi;
 • Rakennustaso, jolla ohjataan laattojen asentamista ja tasoitetaan säätötaso;
 • Ketjusaha, sahauslevyihin ja muottiin;
 • Ruuvitaltta, muottien asentamiseen;
 • Maa-aineen näytteenotto ja erän valmistaminen;
 • Sähköinen tai mekaaninen betonisekoitin;
 • Tarvittavat materiaalit - hiekka, sementti, murskatut kivet ja roskakivi - on myös valmisteltava etukäteen.

Kylpyammeen pohjapiirustus

Säätiön sijainnin merkitseminen on yksi tärkeimmistä toimenpiteistä kylpytyspohjan rakentamisprosessissa. Sen toteuttamiseksi on tarpeellista valmistaa riittävä määrä puupinoja, jotka nimeävät rakennuksen kulmat. Kun koukut on valmistettu, voit siirtyä suoraan merkintään.

Ensin sinun on määritettävä säätiön asema suhteessa muihin sivustossa oleviin rakennuksiin. Tällöin rakennuksen ensimmäinen puoli on merkitty ja terät on asetettu osoittamaan sen rajat. Tappien lisäksi toinen osapuoli on yhtä pitkä kuin lykkäys. Tämä etäisyys on osoitettava tilapäisesti asettamalla tapit käsin siten, että ne voidaan helposti irrottaa ja siirtää.

Nyt, kun molempien puolien etäisyys on tiedossa, sinun on kohdistettava diagonaalit. Tätä varten vuorotellen mitatut diagonaalit ja panokset siirretään. Kun diagonaalit ovat kohdakkain, on tarpeen tarkistaa jokaisen puolen pituus uudelleen.

Ulkoisen merkinnän suorittamisen jälkeen on suoritettava ja sisäinen. Tällöin kummallakin puolella mitataan etäisyyttä, joka vastaa tulevan pohjan leveyttä, ja pitsi on kiristetty.

Maaperänäytteenotto

Hiekka tyyny

Tyynyn tekemiseksi hiekkaa kaadetaan kaivannon pohjalle, minkä jälkeen se on tasoitettava ja tiivistettävä. Hiekkakerroksen tulee olla vähintään 15 cm. Paremman tiivistymisen vuoksi kaivannon hiekka on runsaasti kaadettava vedellä ja repeytynyt uudelleen.

Muottien asennus

Ennen kuin kaadat pohjaa kylvyn alle, sinun on asetettava muotti. Seinään upotettavaan kellariin voidaan tehdä leikattu puutavara. Tätä varten se leikataan halutun pituisen segmentin pituuteen, joka on yhtä suuri kuin kummankin sivun pituus. Sitten vasaran ja kynsien avulla suojat muodostuvat samanlaisista levyistä. Hyppyjä kilpeinä on kätevää käyttää lyhyitä segmenttejä tesa.

On tarpeen valmistaa suojat sekä ulko- että sisäpuolelta. Kun ne ovat valmiita, on mahdollista asentaa muottiin panosten osoittamien mittojen mukaan. Ensinnäkin ulompi puoli altistuvat ja kiinnitetään puupinoilla ja tukipuilla, sitten sisäpuolella. Leveyden säätämiseksi molempien puolien on oltava kiinnitettyinä tiettyyn etäisyyteen poikittaisen kiskon ja itsekierteittävien ruuvien avulla. Tämä on tehtävä useilla paikoilla.

Muottien valmistuksen viimeinen vaihe on sen sisällä olevan raudoituksen asentaminen ja merkinnät laattojen avulla, jotka ulottuvat koko laattojen pituudelle, betonikuoren yläosan. Tietenkin monet eivät ota huomioon tätä prosessia, koska säätiön kuorma on pieni. Mutta tekniikka takaa lujituksen lujituksella kuorman vähentämiseksi ja rakenteen lujuuden lisäämiseksi.

Kuinka neuloa oikein tässä.

Betonin ja kaatolistan perustaminen

Yleensä betonin lujuudesta riippuen hiekan, raunion ja sementin seoksen osuus voi vaihdella huomattavasti. Jotta valitaan voima ja siten betonin laatu, on tarpeen laskea tulevan rakennuksen paino. Puukylpypaino on pieni - M100-tyyppinen betoni soveltuu (betonin merkitseminen tarkoittaa painoa, jonka se voi kantaa neliösenttimetrillä kilogrammoina).

M100: n valmistukseen käytetty osuus on seuraava: 1 kg sementtiä, 5 kg hiekkaa ja 7 kg murskattua kiveä. Ratkaisun valmistelemisen helpottamiseksi voit esivalittaa jokaisen komponentin yhden lapion ja muuntaa suhteen lapioiden lukumäärään. Tämä mahdollistaa paljon nopeamman panostuksen.

Seoksen valmistamiseksi on toivottavaa käyttää betonisekoitinta ja valmistaa seos seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Betonimyllyssä kaadettiin tarvittava määrä vettä;
 2. Sementtiä sekoitetaan ja sekoitetaan;
 3. Sitten voit heittää hiekkaa ja soraa.

Tämän menettelyn avulla voit vaivata liuosta hyvin ja välttää sementin kiinni betonisekoittimen seiniin. Laastin kuljettamiseen ja kaatamiseksi muottiin on parasta käyttää rakennusvaunua. Kaada laasti suoraan siihen ja sen jälkeen, kun se levitetään sen ympärille.
On tarpeen kaataa betonia niin varovasti kuin mahdollista, yrittäen välttää murskaamista.

johtopäätös

Kylpyammeen perustuksen rakentaminen on vaikea prosessi, mutta ei niin vaikeaa kuin se tuntuu. Jopa henkilö, joka on kaukana rakentamisesta, voi selviytyä siitä. Tärkeintä on merkitä oikein ja asettaa muottiin.

Hyödyllinen video

Laitteen nauhan pohja kylpyyn omilla käsillä:

Mikä on nauhalevitys kylpy + DIY-asennusohjeeseen

Kylvyn rakentaminen on tehtävä, jonka merkitys ei ole kiistetty yksityisen tai maalaistalon omistajan mukaan.

Tärkein ja tärkein osa työtä on luoda luotettava ja laadukas perusta.

Perusmallin valinta tulevan rakenteen koosta ja materiaalista johtuen.

Useimmat omistajat pysyvät nauhatulostuksessa, yleisimpiä ja suosituimpia vaihtoehtoja.

Harkitse sen ominaisuuksia ja järjestysjärjestystä.

Miksi kannattaa valita nauhan tukikohta kylpyyn

Nauhatalusto on jatkuva betoniliima, joka sijaitsee rakennuksen kaikkien seinien alapuolella.

Se on johtava asema vaihtoehtoisten tapojen rakentamisessa säätiöön useista syistä:

 • Ensinnäkin sillä on suuri kantavuus ja suhteellisen pieni rakennusmateriaalin kulutus. Jos katsomme vertailevaa tarvetta erilaisten alustyyppien materiaaleille, nauhatyyppi edustaa "kultaista keskiarvoa", joka yhdistää kustannukset ja tulokset parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Nauhapohjalla on useita vaihtoehtoja, jotka mahdollistavat erilaisten rakennusmateriaalien käytön. Rakennuksen aikana käytetään sekä monoliittista betonivalua että elementtivalmisteita (FBS), tiiliä tai kiveä ja muita menetelmiä.
 • Maaperän upotuksen syvyys voi olla joko pienempi tai korkeampi kuin talven jäätymisen taso, minkä ansiosta voit valita parhaan vaihtoehdon riippuen alueen hydrogeologisista olosuhteista.
 • Liuskajohdon ominaisuudet ja ominaisuudet tutkitaan paremmin kuin muuntyyppiset perustukset. Suunnittelu mahdollistaa tarvittaessa korjaustyöt, vedenpitävyys tai muut korjaus- ja restaurointityöt.

Nauhapohjan rakenne on yksinkertainen ja selkeä kaikille käyttäjille. Kaikki nämä ominaisuudet yhdessä määrittävät nauhan ensisijaisuuden ennen muita keinoja luoda säätiö.

Vahvuudet ja heikkoudet

Nauhapohjan etuja ovat:

 • Materiaalien ja työn kustannukset ovat suhteellisen alhaiset.
 • Työn tuotannon nopeus erottaa nauhan muista kiinteistä perustuksista.
 • Nauhan rakenne on yksinkertainen, ja se voidaan luoda myös aloitteleville rakennuttajille.
 • Laakerikapasiteetin ansiosta voit rakentaa rakennuksia useisiin kerroksiin.
 • Rakentaminen on mahdollista erilaisilla, jopa ongelmallisilla maaperityypeillä.

On haittoja:

 • Syvyyden laskemisessa on otettava huomioon maaperätyyppi, joka parhaiten tehdään asiantuntijoiden kanssa.
 • Rakennuksen on suoritettava valmistelu ja huomattava maanrakennus.
 • Castingin jälkeen on tarpeen kestää tietty aika, joka tarvitaan betonin täydelliseen parantamiseen.

Nauhatuloksen haitat määräytyvät sen suunnittelun ja rakentamisen avulla, joten niitä käsitellään rakennusominaisuuksina.

Ne eivät aiheuta perustavanlaatuisia vaikeuksia, ja säätiön hyödylliset ominaisuudet ylittävät huomattavasti negatiivisia pisteitä.

Yleinen asettelu

Puun käyttö on perinteinen tapa rakentaa Venäjän kylpy (6x6 tai 6x4). Palkin ansiosta voit saada vahvoja ja lämpimiä seiniä, joilla ei ole paljon painoa, eivätkä aiheuta liiallista kuormitusta pohjaan.

Tämän ansiosta voit käyttää matalan syvyyden muotoa nauhalevystä, joka vaatii pienempiä maalajeja ja ei tarvitse suurta rakennusaineistoa.

Ainoa valintamahdollisuus on edelleen hydrogeologinen tilanne paikoilla, maaperän koostumus ja muut olosuhteet.

Nauhan kokoonpano toistaa kupin tukiseinien muodon sekä sisäpuoliset seinät, jotka vahvistavat rakenteen ja ottavat suurimman osan kuormista.

Uunin pohja on rakennettu erikseen eikä se ole mekaanisesti kytketty yhteiseen pohjaan.

Jotta voit luoda säätiön, sinun on tehtävä useita teoksia:

 • Sivuston valmistelu. Ylin hedelmällinen maaperäkerros poistetaan, sivustosuunnittelu suoritetaan.
 • Merkintä tapilla.
 • Kaivaa kaivanto.
 • Valmistelut ennen nauhan kiinnittämistä (ns. Jalka).
 • Muottien asennus.
 • Lujittavan häkin luominen.
 • Täytä nauha.
 • Altistuminen, syödä muotti.

maavalli

Maanrakennuksen ensimmäinen vaihe on ylemmän kerroksen poistaminen paikannuksen samanaikaisesta kohdistamisesta (suunnittelusta). Tätä tarkoitusta varten on parasta käyttää puskutraktoria, vaikka pienissä rakennuksissa, jotka sijaitsevat tasaisella alueella, manuaalinen valmistelu on sallittua.

Valmis kohta on merkitty huolella puisten tapien avulla. Ne ovat jumissa kulmassa ja välikohdat, jotka määrittävät tulevan kaivon ääriviivat. Kun merkintä on päättynyt, kaivanto kaivetaan laskettuun syvyyteen.

Kaivettu maaperä poistetaan paikan päällä tai varastoidaan lähellä myöhempää käyttöä varten.

Säätylaukku

Maanrakennuksen päättymisen jälkeen on välttämätöntä luoda irtotavarana (pohja), joka suorittaa tyhjennystoiminnon. Tyyny koostuu yleensä kahdesta materiaalista - jokien hiekasta ja murskatusta kiveistä. Ensiksi täytetään hiekkakerros, jonka paksuus määräytyy alueen hydrogeologisten olosuhteiden ja kaivannon syvyyden perusteella (yleensä 20-30 cm).

Hän on täynnä vettä. Saman paksuisen murskakiven kerros on päällystetty ja kaatunut mahdollisimman varovasti.

Kaadetaan noin 5 cm: n tasoitushiekkakerros, joka on kaadettu veden päällä ja tiivistetty äärimmäisen varovasti.

Kuinka laskea syvyys ja leveys

Säätiön täydellinen laskenta on monimutkainen suunnittelutyö, jota voi käyttää ainoastaan ​​koulutetulle asiantuntijalle.

Sen on suoritettava kattava maaperän tutkimus, laskettava kylvyn paino ilman pohjaa ja sen mukana, otettava huomioon suuri määrä erikoisarvoja, kertoimia ja indikaattoreita.

Ulkopuolisille, joilla ei ole asianmukaista koulutusta ja kokemusta, ei ole mahdollista suorittaa tällaista laskentaa.

Asian käsittely on vetoomus ammattilaisille, jotka ammattimaisesti harjoittavat tällaisia ​​laskelmia. Tämä vaihtoehto on optimaalinen, mutta vaatii tiettyjä käteisinvestointeja.

Toinen tapa on mahdollista - online-laskimia, jotka ovat monissa verkossa. Tämän menetelmän avulla saadut tulokset on kopioitava muilla resursseilla, jotta pystytään varmistamaan saadut tiedot ja ottamaan luotettavat arvot.

Muottien asennus

Luo oma muotosi käyttäen 25-40 mm paksuisia leikattuja levyjä.

On muita materiaaleja, mutta puuta on edullisempaa, halvempaa ja helpompi työskennellä. Lisäksi työlevyjen valmistuttua voidaan käyttää muihin tarkoituksiin.

Levyjen paksuus riippuu nauhan korkeudesta.

Muotti on koottu vaiheittain:

 • Rakenna kilvet. Korkeus on 5-10 cm enemmän kuin nauhan korkeus, levyn pituus määräytyy seinien pituuden tai levyjen koon mukaan.
 • Asenna suojukset kaivannossa. Ne kiinnitetään yhdessä tukinauhojen kanssa, jotka määrittävät tulevan nauhan paksuuden. Ulkopuolella levyt on vahvistettu tukien avulla, jotka eivät salli betonin massan puristaa muotin seinämät ulkopuolelle.
 • Jos suojat ovat alhaiset (enintään 20 cm), rekvisiittaa ei voida käyttää, kiinnittää seinät ulkosivulla.

Asennettu muotti on rakenne, jonka sisäinen tila on konkreettisen nauhan tarkka muoto. Kokoamisen jälkeen kaikki mitat on tarkistettava virheiden poistamiseksi.

Seuraavaksi mitään ei voida vahvistaa, joten kokoonpanoprosessia tulee seurata huolellisesti.

Valitse venttiili ja sen halkaisija

Vahvistuksen valinta on menettely, joka on joka tapauksessa tehtävä itsenäisesti. Jos betonia tai muuta materiaalia voi ostaa valmiina, teippi kehys tehdään paikan päällä, joten sinun on valittava paras vaihtoehto.

Kaksoismuotoja on kaksi:

 • Perinteinen metallipalkki, jossa on uita.
 • Koostumukset, jotka on valmistettu lasikuidusta tai muusta vastaavasta materiaalista.

Komposiittivahvike on 9 kertaa kevyempi kuin metalli. Lisäksi se on halvempi noin 20%, mikä antaa sille merkittävän edun. Mutta metallivarret kykenevät mutkaamaan, mikä lasikuitu ei salli.

Lisäksi lasikuidun betonikerroin betoni on pienempi kuin metallin. Jos kehystä on tarkoitus hitsata, voidaan käyttää vain metallista tyyppiä.

Säätötyynyn kulutus on suuri, joten säästämismahdollisuutta pidetään suurena etuna. Jos kehys on suunniteltu koottavaksi sitomismenetelmällä, eikä sitä tarvitse taivuttaa tankoja, on suositeltavaa käyttää lasikuituputkia.

Kylvyssä suositeltava halkaisija on 10 mm, jos rakenne on suuri - 12 mm.

Pohjan vahvistaminen ja vahvistaminen neulonta

Vahvikotelo on suunniteltu kompensoimaan vetoelimiä, joita nauha havaitsee taivutusjännityksessä. Betoni pystyy helposti kestämään paljon paineita, mutta se ei voi toimia jännitteenä, joten vahvistamisen asennus on välttämätön menettely.

Kehyksen rakenne on spatiaalinen ristikko, jonka pääelementit ovat pituussuuntaiset sauvat. Ne pidetään paikallaan pystysuorilla tankoilla, joiden halkaisija on pienempi ja jossa on sileä pinta. Ne tarvitsevat vain tärkeimpien sauvien tukemista kaatumisaikaan saakka.

Kehyksen kytkentä tehdään hitsatuilla menetelmillä tai neulomalla hehkutetulla teräslangalla. Hitsausta ei aina ole saatavana, ja parittelu antaa rakenteelle jonkin verran joustavuutta, mikä mahdollistaa sen eheyden säilyttämisen pieninä eteneminä.

Parituksen prosessi ei ole monimutkainen eikä vaadi paljon aikaa, mutta osaamista tarvitaan.

Säätiön valu

Hiekka-sementtilaastin kaatamista käytetään. Se voidaan tehdä itsenäisesti, mutta useimmat rakentajat mieluummin käyttävät valmiina laastia, joka tuodaan suoraan tehtaalle sekoittimessa.

On tarpeen käyttää betonilaatuja M 200 tai M 300. Paras vaihtoehto on täyttää koko vyön kerralla, jolloin voit saada kiinteän perustan samoilla ominaisuuksilla koko pituudelta.

Et voi kaataa ainetta yhteen paikkaan, odottaa levyn leviämistä koko nauhan pituudelle. On tarpeen täyttää useita kohtisuorassa olevia kohtia, mikä nopeuttaa työtä ja varmistaa betonin yhtenäisen rakenteen.

Jos betonin valu mistä tahansa syystä keskeytyy yli yhden päivän ajan, sitä voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun edellinen osa materiaalista on täysin karkaistu.

Valetun nauhan pinta on tasoitettava säännellä tai lastalla. Kuivaus on tehtävä polyeteenin kerroksen alla, joka kastelee 4 tunnin välein 3 ensimmäisen päivän ajan. Sitten 7 päivän kuluessa kastelusta tuottaa 3 kertaa päivässä.

Muotti voidaan poistaa 10 päivän kuluttua, ja täydellinen kuivaus katsotaan tehdyksi 28 päivän kuluttua.

vedeneristys

Nauhatusperusta on vedenpitävä. Suosituin ja helpoin vaihtoehto on käyttää kuumaa bitumia tai valmiita bitumimastaria, joka ei vaadi esilämmitystä.

Materiaalia käytetään vähintään kahdessa kerroksessa. Käytä usein lisävesieristys ruberoidilla, joka on tiheästi jaettu muottien sisäseiniin ennen kaatamista. Päätehtävänä on varmistaa vedenpitävän kerroksen täydellinen kireys, pohjapintaan sijoitetun materiaalin jatkuvuus ja yhtenäisyys.

Työn lopulliset vaiheet

Työn loppuun saattaminen on se, että pohjusihottimet täytetään maaperällä, tiivistetään ja luodaan betonisokea. Nämä työt suoritetaan tarkastamalla vedenpitävyyden laadun, muut peruselementit.

Ei ole mahdollista kiirehtiä muottipesässä, jotta jätettäisiin aikaa, kunnes betonikerros kovettunut. Tavallisesti sinusit nukahtavat, karsivat materiaalin ja jatkavat seinien ja kattojen rakentamista. Muotti kaadetaan ennen sisustuksen aloittamista.

Hyödyllinen video

Tässä videossa opit kuinka laittaa nauha alikehittyneeksi pohjaksi kylpyyn:

johtopäätös

Kylvyn nauhan pohja antaa vahvuuden, kestävyyden ja pohjan korkean kantavuuden.

Jos haluat myöhemmin rakentaa ylemmän kerroksen, vahvistaa seiniä tai suorittaa muita töitä, jotka lisäävät kuormitusta, niin nauhan kantokykyominaisuudet kestävät sen tuhoamatta.

Nauhapohjan luominen ei ole erityisen vaikeaa, mutta se edellyttää työn organisointia siten, että se poistaa seisokit ja ajan menetykset.

Kylvyn hihnan pohja: maanrakennuksesta betonin kaatamiseen

Rakenteen perustan vahvuus on avain koko rakenteen luotettavuuteen. Tässä artikkelissa tarkastelemme tapoja, joilla nauhan perustus kylvyn omilla kädillä, jotta voit luottaa sen luotettavuuteen.

Kuva täysin ajetusta säänöksestä

Yleiset säännökset

Säätiön valinta vaikuttaa:

 • rakennuksen mitat;
 • pohjaveden läheisyys;
 • huoneen ulkoasu;
 • käytetyt rakennusmateriaalit;
 • maaperän koostumus.

Taloudellisista syistä voit käyttää halvempia vaihtoehtoja, kuten:

Pyllyjen säätiö

 • columnar;

Saunapylväät

Mutta huolimatta siitä, että niiden hinta on halvempi, ne menettävät merkittävästi kaiken ominaisuutensa nauharakenteisiin, jotka edustavat konkreettista ja luotettavaa kehystä koko rakennuksen ympärysmittaan (lue myös artikkeli "Pylväspohjallinen kylpylä omilla käsilläsi - todellinen mestari voi tehdä kaiken")..

Tehty nauhan base alla kylpy 6х4 kädet kauden dacha

Mitä ominaisuuksia erottaa tämä säätiön toteutusmuoto?

 • Erittäin suuri lujuus. Se voi jopa kestää kaksikerroksisen talon painon.
 • Matala lämmönjohtavuus. Mitä on saunan, joka olettaa korkeiden lämpötilojen läsnäolon, on kaksin verroin tärkeää.
 • Mahdollisuus perustaa edelleen kellari tai osa-alue.

Ainoa miinus, joka koostuu korkeammista kustannuksista, ylittää luottamuksen korkeaan laatuun ja kestävyyteen.

Vihje: budjettirahastojen säästämiseksi voit käyttää hienon leikattua versiota nauhapohjasta. Sen kustannukset ovat paljon pienemmät johtuen pienemmästä betonipinnoitteesta, ja vahvuus riittää yhden tarinan saunaan.

asennus

Säätiön asennusohjeet koostuvat useista vaiheista:

merkki

Merkitse linjat tuleville seinille

Luodun nauhan perustus kylvyn alla omiin käsiisi tulisi olla täysin tasomaisia ​​ja suorina kulmina.

 • Teemme rakennustyön puhdistamisen kaikenlaisista roskista.
 • Poista nurmimatto.
 • Kohdista alue.
 • Valmista hihnan taso, mittanauha, tapit ja nailonköysi.
 • Merkitse kulman valinta.
 • Tällöin mitataan seinämän pituutta vastaava matka ja samanaikaisesti toinen puoli metriä molempiin suuntiin.
 • Saavutetuissa pisteissä vasara tapit ja venyttää köysi niiden väliin. Joten merkitsimme yhden seinän ja kahden kulman tulevan paikan.

Pythagoraanin teoreeman graafinen esitystapa, missä tapauksessa a ja b ovat vierekkäisiä seiniä, c on vierekkäisten kulmien välinen lävistäjä

 • Aseta myös muiden kulmien etiketit.
 • Tarkista seinien kohtisuoruus.

Vihje: Pythagoraanin lauseen käyttämiseen suositellaan 90 asteen kulmien tarkistamista. Tämä on paras tapa, jolla sinun ei tarvitse mitata astetta, vaan vain lisätä vierekkäisten seinien sivujen neliöt ja tasata tuloksena oleva arvo ja laskea huoneen diagonaalisen pituuden summa neliöön. Jos numerot ovat yhtä suuret, niin rivin kulma.

 • Seuraavaksi merkitsemme sisäseinien ja uunin paikan.

kaivaa juoksuhautoja

Kylpy-maalaitteiden nauhan pohjan laite

Merkinnän jälkeen on välttämätöntä kaivaa kanavat tulevaa betonivuotoa varten (ks. Myös artikkeli "Uunin säätiö altaassa: tyypit, vinkit ja olemassa olevien rakenteiden kuvaus").

Heillä on omat koon vaatimukset:

 1. Kylvyn nauhan perustuksen syvyys riippuu rakennuspaikan maaperän laadusta:
 • pehmeä maa - vähintään yksi mittari;
 • kovat kivet - noin viisikymmentä senttimetriä.
 1. Tarvittavan kaivon leveys on hieman monimutkaisempi:
 • Suunnitellun ulkoseinän leveys kasvaa 10 cm: llä tiheän maaperän ja 20 pehmeällä - tämä on säätiön leveys;
 • Lisätään vielä 5 senttimetriä tuloksena olevaan numeroon - tämä on optimaalinen kaivon leveys.

Sisäisille osioille on mahdollista tehdä leveys pienemmäksi, mutta vain kiinteän maan läsnäoloon.

Tyynyn luominen

Ennen kuin teet kaistaleen pohjan kylvyssä, sinun on täytettävä tyyny tai hiekka, jonka paksuus on vähintään kaksikymmentä senttimetriä, mikä:

 • estää rakennuksen muodonmuutokset;
 • imee paineen;
 • luo lämpöeristeen betoniin;
 • suojaa liiallisen kosteuden haitallisilta vaikutuksilta sulavalta lumelta tai rankkasalta.

Muottirakenne

Kuva puinen muotti

Kylpylänauha on tehty omilla käsillä käyttäen muottirakennetta - puurakennetta, joka seuraa tulevan säätiön muotoa. Loppujen lopuksi betonilla on nestemäinen tila ja sen pitäisi asettaa parametrit kiinteyttämiselle.

Siinä on tällainen irrotettavan tai paikallaan pysyvän tyypin rakenne.

Vinkki: kylvyssä suositellaan käytettäväksi kiinteää muottirakennetta. Koska tässä tapauksessa se myös vahvistaa eristämistä.

Se suoritetaan seuraavasti:

 • Kanavien reunoilla kiinnitämme tuet tulevan muottien seiniin.
 • Tuomme alumiinilaudat. Jos kyseessä on irrotettava versio, varmista, että ruuvit eivät tartu sisäpuolelta, muuten on vaikea poistaa tuotteita.
 • Ulkonevan osan maanpinnan yläpuolella on vastattava suunnitellun perustan tasoa. Irrotettavaan muotoiluun on kätevämpää tehdä viisi senttiä korkeampi.
 • Minimipituus puupaneelien poistamiseksi puoli kuukautta.

vahvistaminen

Metalliristikko rakenteen vahvistamiseksi

Vahvistuskehys kasvattaa merkittävästi betonin lujuutta ja joustavuutta, minkä ansiosta tulevaisuuden säätiö voi vastata kaikkiin siihen kohdistetuilla kuormilla ilman itseään tuhoavia prosesseja.

 • Ajaamme pohjan vahvistuspalkkeihin, joiden leveys on noin 12 millimetriä lyhyin väliajoin.
 • Langan avulla kiinnitämme niihin vaakasuuntaiset metallivarret.

Vihje: Yhteisen liitoksen hitsausta ei suositella, koska se rikkoo tuotteiden plastisuutta.

On erittäin tärkeää, että kiinnikkeet ovat voimakkaita, räikeä grilli menettää osan ominaisuuksistaan.

Soveltaessasi matalaa pohjaa voit päästä vain horisontaalisten liitososien kanssa.

betonointi

Viimeinen viimeinen vaihe.

Voit käyttää seuraavia ratkaisuja:

 1. Tehdasbetoni. Paras ratkaisu laatuun ja työhön. Mutta samalla kalliimpaa.
 2. Sementin ja hiekan seos. Valmistetaan suhteessa 1 - 2 ja lisäämällä perusteellisen sekoittamisen jälkeen vettä. Se on nopea kiinteytys, jonka vuoksi kaataminen on tehtävä kiireelliseltä ja voimakkaalta.
 3. Seos raunioista, hiekasta ja sementistä. Käytetty suhde on 5: 3: 1. Sille on ominaista pitkä jähmettyminen ja alhaisempi lujuus. Mutta raunioiden käytöstä johtuen tällaisen ratkaisun kustannukset ovat vähiten.

Teemme työn seuraavasti:

 • Ensiksi sekoitetaan kuiva seos siinä tapauksessa, että valinta laskee omalle tuotannolleen.
 • Lisätään vesiä käyttäen jakajaa.
 • Jälleen sekoita hämärään tilaan.
 • Täytä tuloksena oleva massa.
 • Bajonettikiekalla lävistämme ainetta ilman poistamiseksi siitä.
 • Peitä muovikelmu ja kostuta säännöllisesti, kunnes se on täysin kovettu.
 • Kuivauksen jälkeen betoni on päällystetty vedeneristyskerroksella.

johtopäätös

Kaikissa rakenteissa on hyvin tärkeä perusaseman luotettavuus. Koska hän on koko rakennuksen valtava paine. Kylpy tai sauna eivät ole poikkeus, vaan lisätään vain lämpöeristyksen vaatimuksia (ks. Myös artikkeli "Sewerage in the bath: production principle").

Pidimme miten tehdä nauhatus perustuksesta kylpyyn itsenäisesti. Tämä säästää merkittävästi perherahaa.

Koska itse prosessi ei ole vaikea. Tärkeintä on tehdä kaikki asennusvaiheet huolellisesti suositeltujen ohjeiden mukaan.

Tässä artikkelissa oleva video antaa lisää materiaalia nauhan perustuksesta kylpyyn.

Kylpy on rakennettu vankalle pohjalle

Laatu perusta - takaa koko rakennuksen luotettavuuden!