Kuinka tehdä nauha-pohja kylpyyn omalla kädelläsi

Yksinkertainen kylpyamme yksikerroksisen rakennuksen muodossa, jossa on höyrysauna, odotushuone ja pieni pukuhuone, vaativat alueella jopa 25 m². Ei ole väliä, mitä tehdä seinät ja miten rakentaa katto kylpy, jos sinulla ei ole halua torjua halkeamia ja seinät höyryhuone ja korjaus vuori vuosittain, muista tehdä säätiö. Kylpyhuonekuvun asettaminen vaatii paljon aikaa, vaivaa ja rahaa. On parasta tehdä nauha-alusta heti kylpylöiden omalla kädellä, mikä takaa laadun. Samalla se on halvempaa kuin valmiin kylpyammeen uudelleenkäsittely tai purkaminen jo melkein rakennettu, mutta särkynyt kylpyamme ja aloittaen pienestä rakenteesta, jolla on ongelma - miten täyttää nauhan perustus kylvyssä.

Kun tarvitset nauha-pohja-amme

Jopa täysipainoinen, tiilen paksuinen kylpyamme ei pysty kestämään rakennuksen jännityksiä ja jännityksiä, jotka johtuvat maaperän kallistumisesta ja muodonmuutoksesta muuraus painon alla. Jos et tee nauha-alustaa, jopa klinkkerin tiili ja rauniot muurausseinissä haalistuu ja aiheuttavat halkeamia. Rakenteen muoto, seinäkotelon koko ja katon koko vaikuttavat myös kylpyrakenteen painoon. Mitä suurempi alustan pinta-ala on, sitä enemmän puuta ja tukkia, jotka tarvitset katukehyksen ja katon aikaansaamisek- si, sitä suurempi on maaperän paine.

Kylvyn seinät on mahdollista tehdä tangon tai hirsipaisteen muodostamasta, mutta tässä tapauksessa, jos maaperän kantavuus on häiriintynyt, puutalot voivat antaa kantapään ja vedon, jotka voivat rikkoa katon kylpy- ja kattopalkkien sisäisiä laipioita. Hirsirakennuksia voidaan sijoittaa putkimaisille paaluille, joilla voidaan tehdä pohjapintakeippa palkista. Säätiön tämän vaihtoehdon avulla voit tasata kuorman ja tehdä lokin kylpyaltaan.

Minkä syvyyden ja leveyden perustan nauhan täyttämiseksi, määräytyvät maaperän luonteen perusteella tulevan rakentamisen osalta:

 • Tiheä seos, jossa on suuri määrä suurten ja pienien jakeiden kallioista kiveä, voi nauhalevyn syvyys olla rajoitettu 40-50 cm: iin. Pääsääntöisesti on hyvin vaikea kaivaa syvä, täysipainoinen säätiö omilla käsilläsi;
 • Paksut, ohut hiekkaiset seokset, joiden paksuus on vähintään yksi metri. Tällaisessa maassa pohja tehdään 60-70 cm syväksi pakollisella testiporauksella tulevan pohjakerroksen kulmissa;
 • Maaperä, joka sisältää sienen tai saven, mikä tahansa kivi, joka voi absorboida kosteutta. Tällöin on tarpeen tehdä pohjaan kaivanto syvyyteen, johon lisätään 25-30 cm.

Kukin paaluista on "sidottava" seinien päälle, jotka sijaitsevat palkin palkkien pohjassa. Lisäksi tämän vaihtoehdon pohjakerroksessa kylvyssä voidaan käyttää pohjan palkkiin raskaille valurauta-uuneille, joissa on tiililinka.

Tiheä kiviä maaperä voi luottaa matalaan nauhan perustukseen kylpyyn. Nämä ovat tavallisesti marlfraktiota, dolomiittia tai raskas monoliittisia kivimuuruja. Tällöin pohjakankaan alapuolella oleva kaivanto on matala - 30-40 cm syvä. Pehmustettu kallioperä on peruslevyn rooli. Näissä tapauksissa liuska perustus on tarpeen sitoa rakennuksen kivinen säätiö.

Tape-pohja sauna 6x4: n alla tekee sen itse

Ennen kuin alat kaivaa kaivoja nauhalevyn alapuolella, on oikein suorittaa tarkasti kylvyn piirustus maan päällä. Seinän koko on 6x4, kaivannon leveys on 10 cm sivulle leveämpi kuin laskettu paksuus muuraus plus 5 cm tekniset tarpeet muotti asennuksessa. Kaikissa kylvyssä, jonka seinämän paksuus on 20 cm, kaivon leveys on 45 cm. Sen vuoksi merkintäjohtoa on kiristettävä 6,5 x4,5 m: n ympärysmittaan.

Jos uunin muuraus on suunniteltu kylvyssä, tällöin on tarpeen tehdä täydellinen pohja uunille ja tiiliseinälle, johon lämmitin ja savupiippu kiinnitetään. Sisäliuskapohjan kaivanto ja muotti suoritetaan samalla tavalla kuin kylvyn päävyöhykkeellä. Kiukaan perustana on erillinen laatikko, eikä se ole liitettynä pääseinien pohjalevyyn.

Liuskajohdotuksessa suositellaan 400-merkin tavallisen sementin käyttämistä lievällä pehmittimen lisäyksellä pinta-aktiivisista aineista tai nestemäisestä saippualuksesta betoniin. Sementin yhtä osaa käytetään kolmea louhoshiekkaa ja kolmea viittä osaa soraa. Hyvän perusaineen täyteaine on meri- ja jokivartta, jotka on liotettu ennen laskemista säätiön kellarissa 20-30 minuutin ajan saippualiuoksessa.

Kuinka kaataa nauha säätiö

Betonin valmistamista tehdään kahdessa vaiheessa. Jäätymisen syvyyteen perustuva kaatopaikka on hieman erilainen kuin matala versio. Kaistaleperustusten voimakkaimmat variantit suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Ensinnäkin 15-20 mm: n murskakiven kerros, 60-70 mm kerros asetetaan kaivannon pohjalle, ja useita kertoja niitä painetaan. Seuraavaksi laita geotekstiilin kangas ja kaada se 70-100 mm: n paksuisella hiekkakerroksella.
 2. Seuraavassa vaiheessa sinun on asennettava vesitiivis kalvo ja jatkettava vahvistamisen asentamista. Jos pohjan syvyys on yli 60 cm, lujitustangot voidaan jakaa kahteen kerrokseen. Ensimmäinen sopii 40-50 mm vedenpitävyyteen, toinen 40-50 mm betonin tulevasta pinnasta. Vahvistuspakkaus pystysuorilla pylväillä on suoritettava;
 3. Muotoilun asentaminen mahdollistaa betonipohjan muodostamisen maan yläpuolelle ja vähentää huomattavasti betonin kulutusta. Betonikerros, jonka korkeus on jopa 20-30 cm, kohdistaa painetta muottipesään, jonka voima on vähintään 30 kg / m, joten rakentamista varten on käytettävä vähintään 25 mm paksua levyä.
 4. Betoniyhdistelmä tai kierrä sähköinen sekoittimella tai keskeyttää bajonettivahtina matala kontti. Tämä tehdään lisäämään seoksen sujuvuutta ja siirtämään ilmaa liuoksesta.

Betoni kaadetaan kerroksiin betonin saamiseksi avustajilta. Ensimmäistä 15-20 cm kerrosta ja viimeistä betonikerrosta suositellaan tasoitettavaksi lastalla ja käsiteltävä sähköllä.

Jos betoniliuos ei riitä, kaataminen voidaan tehdä useissa vaiheissa tai kerroksissa. Jokaisen uuden kerroksen paksuus on vähintään 25 cm. Tässä tapauksessa kussakin kerroksessa on suositeltavaa tehdä vahvistus lasikuituvahvisteella kääreverkon muodossa. On suositeltavaa tehdä samanlainen runko 4-6-vahvistusta matalille nauhateille, joiden kylvösyvyys on 40-45 cm.

Kaatamisen jälkeen muotti on betonilla peitetty kostealla liinalla ja muovikelmulla. Kesällä avoimessa auringossa betonia on ajoittain sprinkloitu vedellä estämään valun ylikuumeneminen.

Lapping nauhan perustukset

Nauhatulostimen muotti on poistettava kahden päivän kuluttua. Siihen asti, kunnes betonipinta on saavuttanut edes alustavan lujuuden, on tarpeen leikata ja tasata pohjakankaan pinta horisonttiin nähden.

Betonipinnan vedenpitävyys ja käsittely on välttämätöntä bitumimastilla ja kateaineella valuraudasta. 10-12 tunnin kuluttua nauhalevyn ympärysmitan ympärille on välttämätöntä tehdä pohjamaalaus pakollisella tiivistämällä tampingilla.

Kaistaleen perustusta pidettiin aina kylmänä kylpyyn, joten betonipohjan päälle "lämmin" kerros asetettiin aina 3-4 riviin onttoja keraamisia tiiliä. Tiilikerroksen tasoittamisen jälkeen on mahdollista sijoittaa hiekkalaatikko, hiilihapotettu betoni tai puubetonikivi.

Täytä lämmin nauha kylpyyn

Suhteellisen uusi on tapa tehdä eristävä valu maaperään huokoisten polystyreeni-levyjen perusteella. Tässä tapauksessa muottipohjan valmistukseen käytetään ei-irrotettavia muovilevyjä, jotka on koottu ja asennettu kaivantoon. Valmiit polystyreenivaahtolevyt on liitetty toisiinsa päätyyn ja kiinnitetty metallisilla välikappaleilla. Kaatamisen jälkeen betoni kiinnittää eristysmateriaalin ja antaa sinun tehdä täydellisen eristyksen altaan pohjasta.

johtopäätös

Valukappaleiden säätöjen kustannukset ovat vähintään 25 prosenttia kokonaiskustannusarviosta. Toisin kuin seinät, katot tai kylpyläeristys, on lähes mahdotonta muuttaa väärin säädettyä perustusta tai purkaa se ja tehdä se uudella tavalla. Siksi kaikkein yksinkertaisimman nauhalementin valmistusta tulisi lähestyä mahdollisimman varovaisesti.

Miten valita ja tehdä omat perustuksesi kylpyammeelle

Kylpy on rakennus, joka on läsnä millä tahansa henkilökohtaisella tontilla. Bathin perusta on ensimmäinen asia, joka alkaa rakentamista.

Alustan vaihtoehdot kylpyyn

Tärkeimmät tyyppiset perustukset kylpytilojen asennusta varten - tämä on nauha matalassa syvennyksessä, pylväsruuvi ja pylväs. Jotta rakennusta voidaan käyttää alkuperäisenä ulkonäöltään, joissakin tapauksissa puiden reunoja voidaan käyttää, mutta tämä on jo poikkeus eikä sääntö.

Mikä on paras vaihtoehto kylpyvalinnalle, riippuu ennen kaikkea maaperän tyypistä, johon rakentaminen on suunniteltu. Jos maasto on koskematon tai jolla on monimutkainen topografia, ihanteellinen vaihtoehto on rakentaa paalun pohja kylvylle, kun taas grillata on sijoitettava maanpinnan yläpuolelle.

Tällainen muotoilu luotettavasti pitää kylpyläkehyksen. Tämäntyyppisen perustuksen toinen etu on sen avoimuus, jonka seurauksena ilmavirta, joka kulkee kylvyn lattian alla, kuivuu hyvin, mikä estää sen vahingoittumisen kosteudelta. Rakenteen epäkohtana on se, että jotta pesuhuoneen tai höyrysaunan lattia olisi lämmin, se on lisäksi lämmitettävä.

Alueelle, jossa maaperä ei ole kovin kovaa, hiekka-, matala- ja pylväsperustaiset ovat suosittuja. Kylvyn pylväspohjaa käytetään vähentämään rakennuskustannuksia, koska hihnan järjestely on paljon kalliimpaa.

Nauhateoksen etuna on maaperän vähimmäispaine, suljetun maanalaisen tilan, jonka seurauksena kylvyssä oleva lattia tulee paljon lämpimämmäksi. Jotta maanalaisessa tilassa kuivuttaisiin, nauha-pohjalla tehdään hengitysteitä. Haluttaessa tämä tila voidaan täyttää löysällä eristyksellä ja vedenpitävällä lattialla, mikä lisää kylvyn lämpöominaisuuksia.

Kylpyhuonekalusta olisi myös valittava, jos kylpy ei ole puusta, vaan tiili- tai vaahtolohkoista, koska tällaisella rakenteella on paljon enemmän painoa kuin puukehys. Koska kylpy on pieni ja monimutkainen rakenne, voit tehdä sen itse. Katsotaanpa tarkemmin, kuinka rakentaa teippityyppinen pohja 4x6-kylpyyn omalla tavalla.

Tape melkozaglublenny pohja kylpy 4x6 tehdä se itse

Kylpyammeen perustuksen rakentamisen päävaihe on rakenteen materiaalien ja lujuusominaisuuksien laskenta. Ja jos voimakkuuden laskeminen on melko vaikeaa, ammattilaiset suorittavat tällaisia ​​laskelmia ottaen huomioon maaperän tiheys ja kosteus, ilmastolliset ja muut olosuhteet, on mahdollista laskea tarvittavien materiaalien määrä.

Materiaalien määrän laskeminen

Tätä varten on tarpeen määrittää etukäteen tulevan rakenteen mittasuhteet ja laskea sitten säätiön volyymi kaavalla koulukirjasta.

Kun tilavuus on tiedossa, ei ole vaikeata laskea tarvittavia määriä materiaaleja tarvittavan määrän betonimassan valmistusta varten, sillä Internetissä on paljon online-laskimia, jotka tarjoavat tällaisia ​​palveluja ja joiden avulla on helppo suorittaa laskenta matalan nauhan perustuksille.

Laskennan seuraava vaihe on työn valmistelu.

Valmisteleva vaihe

Tässä vaiheessa on tarpeen purkaa rakenteilla oleva alue ja valmistaa työkalu. Sinun omien käsienne kylpylöiden valmistukseen tarvitaan:

 • Ruletti, tarvittavan matkan mittaamiseksi;
 • Rakennustaso, jolla ohjataan laattojen asentamista ja tasoitetaan säätötaso;
 • Ketjusaha, sahauslevyihin ja muottiin;
 • Ruuvitaltta, muottien asentamiseen;
 • Maa-aineen näytteenotto ja erän valmistaminen;
 • Sähköinen tai mekaaninen betonisekoitin;
 • Tarvittavat materiaalit - hiekka, sementti, murskatut kivet ja roskakivi - on myös valmisteltava etukäteen.

Kylpyammeen pohjapiirustus

Säätiön sijainnin merkitseminen on yksi tärkeimmistä toimenpiteistä kylpytyspohjan rakentamisprosessissa. Sen toteuttamiseksi on tarpeellista valmistaa riittävä määrä puupinoja, jotka nimeävät rakennuksen kulmat. Kun koukut on valmistettu, voit siirtyä suoraan merkintään.

Ensin sinun on määritettävä säätiön asema suhteessa muihin sivustossa oleviin rakennuksiin. Tällöin rakennuksen ensimmäinen puoli on merkitty ja terät on asetettu osoittamaan sen rajat. Tappien lisäksi toinen osapuoli on yhtä pitkä kuin lykkäys. Tämä etäisyys on osoitettava tilapäisesti asettamalla tapit käsin siten, että ne voidaan helposti irrottaa ja siirtää.

Nyt, kun molempien puolien etäisyys on tiedossa, sinun on kohdistettava diagonaalit. Tätä varten vuorotellen mitatut diagonaalit ja panokset siirretään. Kun diagonaalit ovat kohdakkain, on tarpeen tarkistaa jokaisen puolen pituus uudelleen.

Ulkoisen merkinnän suorittamisen jälkeen on suoritettava ja sisäinen. Tällöin kummallakin puolella mitataan etäisyyttä, joka vastaa tulevan pohjan leveyttä, ja pitsi on kiristetty.

Maaperänäytteenotto

Hiekka tyyny

Tyynyn tekemiseksi hiekkaa kaadetaan kaivannon pohjalle, minkä jälkeen se on tasoitettava ja tiivistettävä. Hiekkakerroksen tulee olla vähintään 15 cm. Paremman tiivistymisen vuoksi kaivannon hiekka on runsaasti kaadettava vedellä ja repeytynyt uudelleen.

Muottien asennus

Ennen kuin kaadat pohjaa kylvyn alle, sinun on asetettava muotti. Seinään upotettavaan kellariin voidaan tehdä leikattu puutavara. Tätä varten se leikataan halutun pituisen segmentin pituuteen, joka on yhtä suuri kuin kummankin sivun pituus. Sitten vasaran ja kynsien avulla suojat muodostuvat samanlaisista levyistä. Hyppyjä kilpeinä on kätevää käyttää lyhyitä segmenttejä tesa.

On tarpeen valmistaa suojat sekä ulko- että sisäpuolelta. Kun ne ovat valmiita, on mahdollista asentaa muottiin panosten osoittamien mittojen mukaan. Ensinnäkin ulompi puoli altistuvat ja kiinnitetään puupinoilla ja tukipuilla, sitten sisäpuolella. Leveyden säätämiseksi molempien puolien on oltava kiinnitettyinä tiettyyn etäisyyteen poikittaisen kiskon ja itsekierteittävien ruuvien avulla. Tämä on tehtävä useilla paikoilla.

Muottien valmistuksen viimeinen vaihe on sen sisällä olevan raudoituksen asentaminen ja merkinnät laattojen avulla, jotka ulottuvat koko laattojen pituudelle, betonikuoren yläosan. Tietenkin monet eivät ota huomioon tätä prosessia, koska säätiön kuorma on pieni. Mutta tekniikka takaa lujituksen lujituksella kuorman vähentämiseksi ja rakenteen lujuuden lisäämiseksi.

Kuinka neuloa oikein tässä.

Betonin ja kaatolistan perustaminen

Yleensä betonin lujuudesta riippuen hiekan, raunion ja sementin seoksen osuus voi vaihdella huomattavasti. Jotta valitaan voima ja siten betonin laatu, on tarpeen laskea tulevan rakennuksen paino. Puukylpypaino on pieni - M100-tyyppinen betoni soveltuu (betonin merkitseminen tarkoittaa painoa, jonka se voi kantaa neliösenttimetrillä kilogrammoina).

M100: n valmistukseen käytetty osuus on seuraava: 1 kg sementtiä, 5 kg hiekkaa ja 7 kg murskattua kiveä. Ratkaisun valmistelemisen helpottamiseksi voit esivalittaa jokaisen komponentin yhden lapion ja muuntaa suhteen lapioiden lukumäärään. Tämä mahdollistaa paljon nopeamman panostuksen.

Seoksen valmistamiseksi on toivottavaa käyttää betonisekoitinta ja valmistaa seos seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Betonimyllyssä kaadettiin tarvittava määrä vettä;
 2. Sementtiä sekoitetaan ja sekoitetaan;
 3. Sitten voit heittää hiekkaa ja soraa.

Tämän menettelyn avulla voit vaivata liuosta hyvin ja välttää sementin kiinni betonisekoittimen seiniin. Laastin kuljettamiseen ja kaatamiseksi muottiin on parasta käyttää rakennusvaunua. Kaada laasti suoraan siihen ja sen jälkeen, kun se levitetään sen ympärille.
On tarpeen kaataa betonia niin varovasti kuin mahdollista, yrittäen välttää murskaamista.

johtopäätös

Kylpyammeen perustuksen rakentaminen on vaikea prosessi, mutta ei niin vaikeaa kuin se tuntuu. Jopa henkilö, joka on kaukana rakentamisesta, voi selviytyä siitä. Tärkeintä on merkitä oikein ja asettaa muottiin.

Hyödyllinen video

Laitteen nauhan pohja kylpyyn omilla käsillä:

Kylvyn hihnan pohja: maanrakennuksesta betonin kaatamiseen

Rakenteen perustan vahvuus on avain koko rakenteen luotettavuuteen. Tässä artikkelissa tarkastelemme tapoja, joilla nauhan perustus kylvyn omilla kädillä, jotta voit luottaa sen luotettavuuteen.

Kuva täysin ajetusta säänöksestä

Yleiset säännökset

Säätiön valinta vaikuttaa:

 • rakennuksen mitat;
 • pohjaveden läheisyys;
 • huoneen ulkoasu;
 • käytetyt rakennusmateriaalit;
 • maaperän koostumus.

Taloudellisista syistä voit käyttää halvempia vaihtoehtoja, kuten:

Pyllyjen säätiö

 • columnar;

Saunapylväät

Mutta huolimatta siitä, että niiden hinta on halvempi, ne menettävät merkittävästi kaiken ominaisuutensa nauharakenteisiin, jotka edustavat konkreettista ja luotettavaa kehystä koko rakennuksen ympärysmittaan (lue myös artikkeli "Pylväspohjallinen kylpylä omilla käsilläsi - todellinen mestari voi tehdä kaiken")..

Tehty nauhan base alla kylpy 6х4 kädet kauden dacha

Mitä ominaisuuksia erottaa tämä säätiön toteutusmuoto?

 • Erittäin suuri lujuus. Se voi jopa kestää kaksikerroksisen talon painon.
 • Matala lämmönjohtavuus. Mitä on saunan, joka olettaa korkeiden lämpötilojen läsnäolon, on kaksin verroin tärkeää.
 • Mahdollisuus perustaa edelleen kellari tai osa-alue.

Ainoa miinus, joka koostuu korkeammista kustannuksista, ylittää luottamuksen korkeaan laatuun ja kestävyyteen.

Vihje: budjettirahastojen säästämiseksi voit käyttää hienon leikattua versiota nauhapohjasta. Sen kustannukset ovat paljon pienemmät johtuen pienemmästä betonipinnoitteesta, ja vahvuus riittää yhden tarinan saunaan.

asennus

Säätiön asennusohjeet koostuvat useista vaiheista:

merkki

Merkitse linjat tuleville seinille

Luodun nauhan perustus kylvyn alla omiin käsiisi tulisi olla täysin tasomaisia ​​ja suorina kulmina.

 • Teemme rakennustyön puhdistamisen kaikenlaisista roskista.
 • Poista nurmimatto.
 • Kohdista alue.
 • Valmista hihnan taso, mittanauha, tapit ja nailonköysi.
 • Merkitse kulman valinta.
 • Tällöin mitataan seinämän pituutta vastaava matka ja samanaikaisesti toinen puoli metriä molempiin suuntiin.
 • Saavutetuissa pisteissä vasara tapit ja venyttää köysi niiden väliin. Joten merkitsimme yhden seinän ja kahden kulman tulevan paikan.

Pythagoraanin teoreeman graafinen esitystapa, missä tapauksessa a ja b ovat vierekkäisiä seiniä, c on vierekkäisten kulmien välinen lävistäjä

 • Aseta myös muiden kulmien etiketit.
 • Tarkista seinien kohtisuoruus.

Vihje: Pythagoraanin lauseen käyttämiseen suositellaan 90 asteen kulmien tarkistamista. Tämä on paras tapa, jolla sinun ei tarvitse mitata astetta, vaan vain lisätä vierekkäisten seinien sivujen neliöt ja tasata tuloksena oleva arvo ja laskea huoneen diagonaalisen pituuden summa neliöön. Jos numerot ovat yhtä suuret, niin rivin kulma.

 • Seuraavaksi merkitsemme sisäseinien ja uunin paikan.

kaivaa juoksuhautoja

Kylpy-maalaitteiden nauhan pohjan laite

Merkinnän jälkeen on välttämätöntä kaivaa kanavat tulevaa betonivuotoa varten (ks. Myös artikkeli "Uunin säätiö altaassa: tyypit, vinkit ja olemassa olevien rakenteiden kuvaus").

Heillä on omat koon vaatimukset:

 1. Kylvyn nauhan perustuksen syvyys riippuu rakennuspaikan maaperän laadusta:
 • pehmeä maa - vähintään yksi mittari;
 • kovat kivet - noin viisikymmentä senttimetriä.
 1. Tarvittavan kaivon leveys on hieman monimutkaisempi:
 • Suunnitellun ulkoseinän leveys kasvaa 10 cm: llä tiheän maaperän ja 20 pehmeällä - tämä on säätiön leveys;
 • Lisätään vielä 5 senttimetriä tuloksena olevaan numeroon - tämä on optimaalinen kaivon leveys.

Sisäisille osioille on mahdollista tehdä leveys pienemmäksi, mutta vain kiinteän maan läsnäoloon.

Tyynyn luominen

Ennen kuin teet kaistaleen pohjan kylvyssä, sinun on täytettävä tyyny tai hiekka, jonka paksuus on vähintään kaksikymmentä senttimetriä, mikä:

 • estää rakennuksen muodonmuutokset;
 • imee paineen;
 • luo lämpöeristeen betoniin;
 • suojaa liiallisen kosteuden haitallisilta vaikutuksilta sulavalta lumelta tai rankkasalta.

Muottirakenne

Kuva puinen muotti

Kylpylänauha on tehty omilla käsillä käyttäen muottirakennetta - puurakennetta, joka seuraa tulevan säätiön muotoa. Loppujen lopuksi betonilla on nestemäinen tila ja sen pitäisi asettaa parametrit kiinteyttämiselle.

Siinä on tällainen irrotettavan tai paikallaan pysyvän tyypin rakenne.

Vinkki: kylvyssä suositellaan käytettäväksi kiinteää muottirakennetta. Koska tässä tapauksessa se myös vahvistaa eristämistä.

Se suoritetaan seuraavasti:

 • Kanavien reunoilla kiinnitämme tuet tulevan muottien seiniin.
 • Tuomme alumiinilaudat. Jos kyseessä on irrotettava versio, varmista, että ruuvit eivät tartu sisäpuolelta, muuten on vaikea poistaa tuotteita.
 • Ulkonevan osan maanpinnan yläpuolella on vastattava suunnitellun perustan tasoa. Irrotettavaan muotoiluun on kätevämpää tehdä viisi senttiä korkeampi.
 • Minimipituus puupaneelien poistamiseksi puoli kuukautta.

vahvistaminen

Metalliristikko rakenteen vahvistamiseksi

Vahvistuskehys kasvattaa merkittävästi betonin lujuutta ja joustavuutta, minkä ansiosta tulevaisuuden säätiö voi vastata kaikkiin siihen kohdistetuilla kuormilla ilman itseään tuhoavia prosesseja.

 • Ajaamme pohjan vahvistuspalkkeihin, joiden leveys on noin 12 millimetriä lyhyin väliajoin.
 • Langan avulla kiinnitämme niihin vaakasuuntaiset metallivarret.

Vihje: Yhteisen liitoksen hitsausta ei suositella, koska se rikkoo tuotteiden plastisuutta.

On erittäin tärkeää, että kiinnikkeet ovat voimakkaita, räikeä grilli menettää osan ominaisuuksistaan.

Soveltaessasi matalaa pohjaa voit päästä vain horisontaalisten liitososien kanssa.

betonointi

Viimeinen viimeinen vaihe.

Voit käyttää seuraavia ratkaisuja:

 1. Tehdasbetoni. Paras ratkaisu laatuun ja työhön. Mutta samalla kalliimpaa.
 2. Sementin ja hiekan seos. Valmistetaan suhteessa 1 - 2 ja lisäämällä perusteellisen sekoittamisen jälkeen vettä. Se on nopea kiinteytys, jonka vuoksi kaataminen on tehtävä kiireelliseltä ja voimakkaalta.
 3. Seos raunioista, hiekasta ja sementistä. Käytetty suhde on 5: 3: 1. Sille on ominaista pitkä jähmettyminen ja alhaisempi lujuus. Mutta raunioiden käytöstä johtuen tällaisen ratkaisun kustannukset ovat vähiten.

Teemme työn seuraavasti:

 • Ensiksi sekoitetaan kuiva seos siinä tapauksessa, että valinta laskee omalle tuotannolleen.
 • Lisätään vesiä käyttäen jakajaa.
 • Jälleen sekoita hämärään tilaan.
 • Täytä tuloksena oleva massa.
 • Bajonettikiekalla lävistämme ainetta ilman poistamiseksi siitä.
 • Peitä muovikelmu ja kostuta säännöllisesti, kunnes se on täysin kovettu.
 • Kuivauksen jälkeen betoni on päällystetty vedeneristyskerroksella.

johtopäätös

Kaikissa rakenteissa on hyvin tärkeä perusaseman luotettavuus. Koska hän on koko rakennuksen valtava paine. Kylpy tai sauna eivät ole poikkeus, vaan lisätään vain lämpöeristyksen vaatimuksia (ks. Myös artikkeli "Sewerage in the bath: production principle").

Pidimme miten tehdä nauhatus perustuksesta kylpyyn itsenäisesti. Tämä säästää merkittävästi perherahaa.

Koska itse prosessi ei ole vaikea. Tärkeintä on tehdä kaikki asennusvaiheet huolellisesti suositeltujen ohjeiden mukaan.

Tässä artikkelissa oleva video antaa lisää materiaalia nauhan perustuksesta kylpyyn.

Kylpy on rakennettu vankalle pohjalle

Laatu perusta - takaa koko rakennuksen luotettavuuden!

Säätiö omalla kädellään kylpyyn

Säätiö on jokaisen rakennuksen perusta. Ja kylvyssä - huoneessa, jossa on korkea kosteus ja jätevedenpoiston piirteet - on äärimmäisen tärkeää, että tällainen säätö varustetaan asianmukaisesti niin, että rakennettu kylpy käyttää mahdollisimman kauan ja miellyttää sen omistajia.

Säätiö omalla kädellään kylpyyn

Jos kylpy on rakennettu lohkojen tai tiilien, on suositeltavaa kaataa kiinteää monoliittista, nauha tai nauha-pylvästä vahvistettu säätiö. Kevytrakenteisiin puutavaraan, tukkeihin tai runkokylpyihin, pylväs-, pino- tai nauhan matalat perustukset soveltuvat. Tulevan kylpyamme optimaalisen perustan valitsemiseksi on suositeltavaa laatia projekteja ja tehdä laskelmia materiaalien määrästä, rakenteellisesta lujuudesta, lämmöntuotannosta jne.

Nauhan pohja kylpyyn omilla käsillä

Kylpyammeen perustuksen malli

Tämä säätiö on suosituin. Voit täyttää sen omilla käsillänne huolehtien viestinnän asettamisesta. Työlle tarvitaan:

 • maanrakennustyökalut;
 • panokset, johto ja mittauslaitteet;
 • muottipaneelit;
 • metalliosat ja neulomakivi;
 • valmiin betonin tai betonisekoittimen, työkalun, säiliön ja seos laastin valmistukseen;
 • putket jätevesien sijoittamiseksi;
 • ruuvit ja ruuvitaltat tai rakennustelineet;
 • vedeneristys - mastiset ja kateaineet.

koulutus

Missä rakentaa kylpyamme

Mistä rakentaa kylpyamme? Ensinnäkin kiinnitä huomiota sivustosi maisemiin ja siihen varustettavaan jäteveden tyyppiin. Joten esimerkiksi tyhjennysputken ja septisen säiliön on sijaittava kaukana vedenottoaikoista, säiliöistä ja lähialueista. Jos kylpyamme on yhdistetty keskitettyyn viemäriverkkoon, rakennusta voidaan pystyttää missä tahansa paikassa, esimerkiksi pienessä (30 metrin päässä) joesta, altaasta, altaasta, sopivassa paikassa.

Vihje! Valmisteluvaiheessa ajattele kylvyn peittämistä vieraiden silmistä. Tee merkintä aidan alla tai määritä paikat puiden ja pensaiden istutukseen.

Myös valmistelu on vähentynyt maaperän poistamiseksi ja tasaamiseksi. Voit tehdä tämän käyttämällä erikoislaitteiden palveluja.

merkki

Liuskajärjestelmän perustelut

Merkitsemme tulevaisuuden kylpyammeen laaja-alaisen projektin. Seinien ulkoreunojen ja sisäisten viivojen merkitseminen on tarpeen.

Merkitäksesi ulkokehän, sinun on otettava rakennekulma, johto, mittanauha, kiinnittimet ja putkilinja. Pystysuoran lasin tarkastaminen ajaa ensimmäinen kiinnityspaikka paikassa, jossa on yksi rakennuksen kulmista.

Säätiön merkintä: kulmat ja lävistäjät

Seuraavaksi asennetaan samalla tavoin 4 muuta tappia tarkastamalla tarkkuuden kulmat. Teemme valvonnan mittaukset kylpyammeen reunojen lävistäjistä. Jos ne ovat yhtäläisiä, voit aloittaa sisäisen kehän merkitsemisen, jos ei, sitten korjataan panosten sijainti, tarkistamalla toistuvasti sivujen pituudet, kulmien tarkkuus ja lävistäjä. Vedä johto panosten väliin. Johdon vaakasuora sijainti merkitsee säätökorkeuden. Tarkistamme jännitetyn johteen tasolle ja siirtymme sisäisten väliseinien ja kehän merkintään.

Ulompi kehästä vedetään etäisyys, joka on yhtä suuri kuin nauhan pohjan paksuus. Ajetamme nastat ja vedämme johtoa käyttäen laskuviivaa, neliö ja mittanauha. Johto merkitsee tulevien osioiden sijainnin.

maavalli

Kaivinkoneiston toimintakaavio, kun kaivetaan kaivantoja nauhateille

Huolehdi siitä, että merkkejä ei saa rikkoa, joten on tarpeen kaivaa ojia täyttämään pohja. Säätiön syvyys voidaan määrittää määrittämällä maan tyyppi ja alla olevan taulukon avulla.

Kaivantojen pohja on tiivistettävä värähtelevällä levyllä tai käsisuojilla ja tasoitettava kalibroimalla vesitasolla.

Välittömästi tampingin jälkeen nukahduva oja hiekalla. Tyynyn paksuus voi olla seuraava:

 • matala perusta - enintään 7 cm;
 • syvä pohja - jopa 15 cm;
 • "kelluva" -tyyppinen pohja - jopa 40 cm.

Hiekka on myös tärkeää tasoittaa vaakasuoraan ja täyttää, runsaasti vettä liottamalla. Jos hiekkakerroksen paksuus on suuri, täyttö, tamping ja veden vuotaminen tapahtuu kerroksittain (5-7 cm). Työtä voidaan tehdä 2-3 päivän kuluessa, kun tyyny kuivuu.

muotti

Kaistaleperusteiden päällysteet voidaan asentaa suojilta, liuskekivestä, kuitulevystä ja muilta vastaavilta materiaaleilta. Muuten muovi- tai metallipaneelit voidaan vuokrata, mikä merkittävästi yksinkertaistaa rakennusprosessia. Materiaalit muottiin, on toivottavaa kääriä kalvoa, sitten niitä voidaan käyttää uudelleen muiden esineiden rakentamisessa.

Decking lankut

Muotti on asennettu kaivantoihin, tukemalla puutavaraa ja panoksia ulkopuolelta. Rakennuksen seinämien väliin asennetaan puiset ristikkotukot ja 50 cm: n tikkuiset nastat, joten suojat eivät levitä toisistaan. Suojukset kiinnitetään maalla, jossa on pitkät kynnet (20 cm), toisistaan ​​- itsekierteittävät ruuvit tai nitoja.

Suojusten on välittömästi annettava reikiä viemäriputkien ja muiden apuvälineiden poistamiseksi. Muussa tapauksessa kaatamisen jälkeen on tarpeen porata betonia, joka vaikuttaa negatiivisesti säätiön lujuuteen.

Vihje! Jos et käytä kalvoa suojaamaan puurakenteita, kiinnitä lasi nitoja käyttäen. Se estää puun imemästä nopeasti kosteutta konkreettisesta liuoksesta ja sen seurauksena krakkaamalla pohjaa.

Video - Tee-se-itse puu lankku

Video - Ei-irrotettava nauha-pohjamateriaali, joka on tehty EPS: stä

vahvistaminen

Armopoyas on valmistettu paksuisesta raudasta (> 12 mm pitkittäinen ja 6-8 mm poikittainen, pystysuora vahvike). Työtä varten tarvitset bulgarialaista, lankaa käsivarren hihnaa, hitsauskonetta sekä mittanauhaa.

Hihna koostuu pitkittäisestä (neljästä tai useammasta), poikittaisesta ja pystysuorasta raudasta. Samanaikaisesti koko rakenteen tulisi olla 5 cm etäisyydellä laudasta, pohjasta ja alapinnan yläpinnasta ja vahvistettava rakennuksen kulmissa. Panssaroidun vyön poikkileikkaus on suorakulmio tai neliö.

Liitokset leikataan haluttuun pituuteen. Maalla on pitkittäissuuntaiset ja poikittaiset sauvat, jotka on liitetty johdolla kosketuspisteisiin. Ei ole suositeltavaa hitsata luurankoa, koska hitsattu luuranko voi menettää eheyden valetun betonin tiivistämisen tai rakennettuun kylpyyn liittyvän toiminnan aikana.

Pituussuuntaiset sauvat on sijoitettu ja liitetty toisiinsa päällekkäisyydellä noin 30 cm.

Neulotut pitkittäisvaijerit

Poikittaisten ja pystysuorojen tankojen välinen etäisyys saa olla enintään 50 cm. Jos nauha on korkeintaan 120 cm leveä, on järkevää tehdä kehys, joka ei sisällä kahta, mutta kolmesta pitkittäisestä vahvikkeesta. Korkealla kellarikerroksella on myös syytä lisätä pitkittäiskiskojen lukumäärää. Kehyksen päällä on myös vahvistetut U-muotoiset puristimet, jotka on suunniteltu lisäämään rakenteen lujuutta ja vähentävät nauhan pohjan halkeilua.

Kylvyn kulmissa kehys vahvistetaan lisäksi vahvikkeella, joka sijaitsee 45 asteen kulmassa vaakasuoraan tankoon nähden.

Valmis sidottu kehys asennetaan muovituille. Jotta vältetään edistystä betonin kaatamisen aikana, kiinnittimet kiinnitetään muottiin ja vahvikkeeseen.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Viestinnän vahvistaminen ja levittäminen

Video - Ankkurikoukun kiinnittäminen

Teippipohjan täyttö kylpyyn

Pääsääntö on kiinteys, eli koko betonipitoisuus on kaadettava muottiin yhdessä päivässä. Siksi, jos sinulla ei ole betonisekoittimia, sinun on tilattava tehdasvalmisteinen betoni M200 tai M400. Varmista, että sekoitus betonilla voi kulkea kylvyn pohjan molemmille puolille.

Voit itsenäisesti valmistaa betonia sekoittamalla kuivamateriaaleja seuraavissa mittasuhteissa:

 • sementti M400 tai M500 - 1 osa;
 • seulottu hiekka - 3 osaa;
 • murskattu kivi ilman sulkeutumia - 4 tai 5 osaa.

Vettä lisätään kuivaan seokseen niin paljon, että valmis betoni ei ole liian paksu eikä se levitä.

Betoni asetetaan 20 cm: n kerroksissa, jossa on lapiot, tasoitin ja samanaikaisesti se on lävistetty vahvikkeella tai tiivistetty värähtelevällä porauksella. Tämä on välttämätöntä poistamaan olemassa olevat aukot (ilmakuplat). Samaan tarkoitukseen on tärkeää kumota muurausseinät.

Flooded foundation yöllä ja sateessa olisi peitettävä elokuva, ja iltapäivällä vuotaa vettä. Kun betoni kovettuu (14 päivän kuluttua), on mahdollista irrottaa muotti ja hiomata pohjan pinta, mutta lisärakennetta ei suositella aloitettavaksi aiemmin kuin kuukauden kuluttua kaatamisen jälkeen.

Vedenpitävä pohja

Kylpyammeen valmis perustus tulisi olla vedenpitävä liimaamalla kaksi kerrosta kateaineita bitumimateriaaliin.

Säätiö kylvyn alla omin käsin

Rakennuksen rakentaminen alkaa kiinteän perustan rakentamisella. Bath tässä tapauksessa ei ole poikkeus. Uimapohja ei ole paljon erilainen kuin brownie. Artikkelissamme käsitellään kylpylärakennuksen suosituimpien perustusten ominaisuuksia ja ominaisuuksia.

Säätiö kylvyn alla omin käsin

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Valmisteleva vaihe

Tarkastellaan ensin, mitä on otettava huomioon ennen säätiön tyypin valitsemista ja sivuston valmistelemista.

Rakenteen perustan asettaminen riippuu seuraavista indikaattoreista:

 • maaperätyyppi ja kosteus;
 • maaperän jäädyttämisen taso;
 • koot kylpyjä.

Aloitetaan määrittelemällä maaperä. Tee näin kaivaa reikä ja tutki maaperä.

 1. Yritä tehdä sormus maasta, joka on runsaasti kostutettu vedellä. Se voi muuttua vain savesta. On mahdotonta tehdä sormus hiekasta. Hiekkarannasta luomuksesi nopeasti romahtaa pieniin osiin ja loimesta 3 osaan.
 2. Jos hiukkasten koko saavuttaa puolentoista millimetriä, maa on hiekkaista.
 3. Laita maaperä lasilliseen vettä ja sekoita. Vaikea sameus osoittaa, että olet tekemisissä maan kanssa, joka on runsaasti savea.

Laita maaperä lasilliseen vettä ja sekoita

Lisätietoja GWL: stä voit puhua naapureidesi kanssa. Lisäksi, jos rakennat taloa, olet jo törmännyt tähän. Tarkka tapa selvittää, miten syvä vesi on porata maata puutarhatyökaluilla. Tällaisen reiän tulee olla riittävän syvä, vähintään 2-2,5 m. On helpointa rakentaa pohja, jossa pohjavesipöytä on puolitoista metriä syvempi kuin nollapisteen lämpötila.

Maaperän määrittäminen

Maaperän tyypin ja ominaisuuksien tuntemus on helpompi valita säätiön muunnelma.

 1. Pienen kylpyammeen järjestämiseksi savi- ja maaperämailla, joilla on syvä pohjavesi, pylväspohja sopii.
 2. Keskikokoisten rakennusten yleismaailmallinen vaihtoehto katsotaan nauhapohjaksi, mistä on erityinen tapaus märälle maaperälle, joka on monoliittinen perusta.

On muitakin perustuksia, mutta silti suosituin ja usein omilla kädillä rakennettu on nauha ja pylväs.

Kun rakennat säätiöä alustavaan vaiheeseen, on tarpeen tehdä merkintä kylvyn rakentamisalueesta.

Kuinka tehdä merkintä

Kuinka tehdä merkintä

Merkitse alue kylvyn alapuolelle tämän sivuston valmistelun jälkeen. Voit tehdä tämän poistamalla verkkotason ja tasoittamalla sivuston. Tulvien poistamiseksi alue on tasoittunut kaltevuudella mihin tahansa muuhun kuin pohjoiseen suuntaan.

Nyt voit aloittaa merkitsemisen säätiölle.

Kiinnitä huomiota! Alustan leveyden ja pituuden tulisi olla vähintään 10 cm enemmän kuin samat kylpyhaun rakenteen parametrit.

Vaihe 1. Aloita valmistelemaan puoli metriä koukut, esimerkiksi vahvistamisesta. Tarvitset myös köyden, joka ei ulotu ja neliö.

Vaihe 2. Aja ensimmäinen koukku yhteen kulmasta.

Vaihe 3. Ketjuun kohdistetaan neliö, jossa on oikea kulma ja joka keskittyy jalkoihin, mittaa sivut ja osoittaa alapinnan vierekkäiset kulmat. Toimenpide toistetaan, kunnes kaikki neljä kulmaa on merkitty. Kaikki köydet vetävät köyden. Tämä on sisäinen merkintä.

Vaihe 4. Tarkista oikeat merkinnät, mittaamalla lävistäjä, jonka pituus ei saa olla yli 20 mm.

Vaihe 5. Asenna putki noin puolitoista metrin etäisyydeltä tappuista. Se on pystysuoraan asetettu puupalkit, joihin aluksella on naulattu yläosaan tulevan kerroksen korkeudella. Levyjen tulee olla pakollisia rinnakkain tulevan kylpyammeen seinämien kanssa.

Vaihe 6. Tappujen merkintä siirretään rättiin. Tätä varten kynnet työnnetään alustaan ​​säätiön kulmien vastaaviin paikkoihin, ja niihin kiinnitetään köysi, joka merkitsee sisäseiniä.

Vaihe 7. Alapinnan ulkopinnat on merkitty samalla tavalla suojukseen. Kylpyammeen pohjan leveys voi olla 25 cm puusta ja 35 cm tiilitalleille.

Vaihe 8. Mittaa ulomman suorakulmion lävistäjä tarkistaaksesi, onko säätöosan ulkosivut tasaisesti asetettu.

Nyt voit siirtyä suoraan säätiön rakentamiseen.

Pilarin perusta

Jos päätät rakentaa puisen kylpylän ja maan päällä, voit tehdä pylväspohjan, joka säästää huomattavasti rahaa tässä rakennusvaiheessa.

Kiinnitä huomiota! Tällaisen säätiön laakerielementit sijaitsevat enintään 2 metrin etäisyydellä toisistaan.

Kylpypylvään pylväspohjan materiaali voi olla erilainen: tiilipylväät, lokit, teräsputket tai asbestit, betonilla täytetyt.

Se on viimeinen vaihtoehto, joka on suosituin, harkitsemme.

Miten kaadetaan pylväsperusta

Vaihe 1. Buryatsin suunnitelluissa kulmissa puutarhaporauksen avulla on yksi ja puoli metrinen tunneli, jonka halkaisija on tavallisesti 5-10 cm suurempi kuin säätiön asennukseen valmistetun asbestiputken halkaisija.

Vaihe 2. Kuoppiin työnnä putket, joiden on noustava maanpinnan yläpuolelle 0,4 m. Yleisimmin käytetyt tuotteet, joiden läpimitta on 200 mm.

Vaihe 3. Kohdista putket keskittyen veden tasoon.

Vaihe 4. Täytä maa maaperään putkien ympärille. Polkumyynnissä maadoitettu maali.

Vaihe 5. Kaada sementtilaastia putkeen noin puoli metriä. Sementti ei kannata säästää.

Kiinnitä huomiota! Liuoksen valmistaminen kuumalla säällä on parempi käyttää kylmää vettä. Jäähdytysaikana nesteen tulee olla lämmin.

Vaihe 6. Nosta putki hieman kaivoon, jotta sementti tyhjennetään hieman kaivon pohjaan.

Vaihe 7. Jatka sementtiä, jolloin putken täyttöaukko on 15 cm.

Vaihe 8. Vaikka sementtiä putkessa ei ole jäätynyt, vahvistuspalkki upotetaan siihen.

Vaihe 9. Nyt voit kaataa sementin putkien reunoihin.

Vaihe 10. Pilarien väliin tehdään tiilimuuri puoliksi tiilen leveä.

Kiinnitä huomiota! Vuotoa on syvennettävä neljäsellä metrillä, ja sen rakenteessa on otettava huomioon paikat, joissa jätevesi poistuu.

Vaihe 11. Saatu pohja tasoitetaan sementillä ja peitetään katelevyllä.

Yksinkertainen ja kestävä puukanta on valmis.

Strip-säätiö

Tällaisen säätiön rakentamiseen tarvitaan enemmän työvoiman ja materiaalin resursseja. Mutta se on yleismaailmallista. Ja sen rakentamisen periaate on melko nopea.

Vaihe 1. Korttien kaivamurskainten merkitsemisen rajoissa säätiön sivuilla. Ovien syvyys riippuu pohjan kuormituksesta, maaperätyypistä ja maaperän jähmettymisestä. Oven pohja on tyypillisesti 0,2 m maanpinnan alapuolella. Ovenkaaren on oltava 10-20 cm leveämpi kuin pohjan seinät. Ruuhkaisilla mailla ojat ovat käänteisen puolisuunnikkaan muotoisia. Kaivamisen lopussa on tarpeen tasata ja tampata pohja, poista mureneva maaperä siitä.

Matala kellari perustukset - kaivanto

Vaihe 2. Kaivannossa tehdään tyyny hiekasta ja soraa. Ensin kymmenen senttimetrin kerros hiekkaa täytetään, mieluiten hieno fraktio, sitten se kaadetaan vedellä ja peitetään soraa myös 10 cm kerroksella. Menettely toistetaan, kunnes kaivon keskiosa on saavutettu. Viimeisen kerroksen tulisi olla hiekkaa.

Laattapohjamoduulien asennus

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Vahvikehyksen kokoonpano

Muotti ja vahvistaminen

Vaihe 3. Ylhäällä tyyny on vuorattu yhdellä tiilikerroksella, joka tukee vahvistamista ja poistaa sen sagging.

Vaihe 4. Asenna muotti. Tässä vaiheessa on huolehdittava viemäriputkista. Tehdä tämä, muottiin tehdä tulo ja pistorasiaan ja vetää läpi ne putki segmentti.

Kiinnitä huomiota! Muottipaneelit on kiinnitettävä toisiinsa tiukasti estämään laastin vuoto. Voit myös peittää muottien sisäpuolelta polyetyleeniä.

Vaihe 5. Valmenna sementtiliuos. Tee tämä ensin sekoittamalla tarvittava määrä hiekkaa ja kuivaa sementtiä, lisää sitten soraa tähän seokseen ja sekoita. Lisää vettä.

Vaihe 6. Aseta muottipesän sisäpuolelle kohtisuorat vahvikepalkit. Tangojen leikkauspisteitä ei ole kiinnitetty hitsaamalla vaan lanka- vanteilla. Tämä antaa vahvuuden ja samalla joustavuuden tulevalle säätiölle. Vanteiden reunasta raudoitukseen tulee olla vähintään 50 mm.

Neuloa vahvistus

Vaihe 7. Nyt voit kaataa sementtiosat. Kunkin kerroksen korkeus, joka on huolellisesti tasoittunut ja rammed, ei saisi ylittää 0,15 m.

On parempi sytyttää sementtiä ilman sakkaa. Toinen viikko säätiö on kasteltu joka neljäs tunti. Pohjan säilyttäminen kosteassa tilassa tulisi suorittaa vielä 2-3 viikkoa, jolloin se peitetään polyetyleenillä. Muotti on poistettu noin kuukaudessa. Mutta joissakin tapauksissa se säilyttää säätiön eristyksen.

Valmiin pohjan kylpyyn

Kylpyamme pohja on valmis. Suurten kylpytuotteiden kohdalla ne rakentavat usein pylväsnauhan perustan. Tässä tapauksessa nauhan pohja on tehty ulkoseinien alapuolelle ja pylväsinen sisäseinien alle.

Nauhan perustus kylvyn alla omiin käsiinsä: askel askeleelta opetusta

Materiaalin kylvyn rakentaminen aloitetaan perustuksen täyttämisellä. Useiden suosituimpien nauhamaiden joukosta. Se sopii kaikenlaiseen kylpyyn: tiiltä tai lohkoilta, puusta, lokeista. Säätiön kustannukset ovat 30% arvioista, joten omien käsiensa lahti voi olla hyvä säästö. Kuinka tehdä nauha-pohja kylpylälle omilla käsillänne SNiP: n mukaan, kerromme lukijoillemme yksityiskohtaisesti tässä artikkelissa.

Kylpyammeen alla oleva teippi ei ole vaikea kaataa omaa kättäsi.

Kylvyn alla olevan nauhan perustuksen ominaisuudet

Säätiötä pidetään minkä tahansa rakentamisen nollakierroksena. Mutta kaikki eivät ymmärrä, kuinka tärkeää on luoda luotettava kylpylä. Useat voimat kohdistavat painetta pohjaan: kylvyn yläosasta, pohjan pohjavedestä ja pohjaveden sivulta. Vain luotettava ja oikea perusta voi olla monta vuotta. Nauhapohjaa pidetään yhtenä kaikkein luotettavimmista tukikohdista mistä tahansa koosta. Tee se itsellesi, suosittelemme tämän perusasetuksen valitsemista.

Ribbonsäätiöllä on yksi monoliittinen rakenne.

Perusta koostuu jatkuvasta tiilestä tai betonista, joka menee pohjaveden alapuolelle maahan ja nousee pinnan yläpuolelle vähintään 20 cm.

Kylvyn alla oleva nauhasäätiö valitaan seuraavissa tapauksissa:

 • kun kellarissa on tarkoitus käyttää teknisiä laitteita (pumppu, puhdistusaineiden säilytystila jne.);
 • rakenne on liian suuri ja vaikuttava paino, esimerkiksi kylpyammeet on tehty tiilestä, pyöristetyistä lokeista;
 • pohjavesi on korkea.

Nauhatasku tasaisesti ottaa kuorman kylpystä ja antaa sen alas maahan. Kellari on suunniteltu suojaamaan pohjaa kosteudelta, tuulta ja kylmältä. Kellarin seinät voivat samanaikaisesti suorittaa nolla- tai kellarikerroksen tehtävän kylvyssä.

Nauhateoksen hinta on alempi kuin monoliitti, mutta korkeampi pylväs. Sitä pidetään "kultaisena keskiarvona", joka on tasapainotettu hinnan laadun yhdistelmällä. Ja voit tehdä työtä itse, mikä tuo lisää säästöjä.

Nauha-nauha ristiriita, tai useita tapoja, miten kiinnittää nauha-pohja kylvyn alla omiin käsiisi

Voit käyttää useita tapoja liimapisteen kokoamiseksi kylvyn alla omiin käsiisi. Kaikilla menetelmillä on vaikeuksia, etuja ja haittoja. Harkitse kunkin ominaisuuksia erikseen.

Tiiliteippi

Nauhapohjan asennus toteutetaan vain punaisella tiilellä. Valkoinen silikaatti pelkää vettä ja romahtaa nopeasti. Tärkeintä, mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota valittaessa tiilipohja on saumoja. Ne ovat huolellisesti vesitiiviitä, koska sementti vuotaa vettä.

Ribbon perustus punaisen tiilen.

Sopiva tiilipohja kuivaan hiekkaiseen maahan. Jos pohjavettä on liian korkea, on suositeltavaa käyttää betonipohjaa, jossa on raudoitusta ja tasoitusta. Sijoitettu tyynyjä hiekkaa ja hiekkaa, huolellisesti murskattu. Työtä on helppo käsitellä omilla kädillä, sillä tiili ei ole yhtä raskasta kuin esim. Kaivoissa oleva betoni.

Estä nauhan pohja

Raskaan betonilohkon avulla voidaan liittää nauhan jalka. Voit kuitenkin nostaa materiaalia vain teknologian mukana.

Pieni teräsbetonilohkojen nauha.

Pienellä kylpyammeella voit koota pohjan 20-20-40 cm: n kokoisilla lohkoilla omiin käsiisi. Ne on pinottu ruutupiirikuviolle ja liitetty sementtilaastiin. Aseta lohkot markupiin hiekkapyyhkeellä. Voit asentaa lohkoperustan 1-2 päivää.

Kivenjalka

Tällaista perustetta kutsutaan butobetonnogoksi. Asennus on helppo tehdä omilla kädillä, sillä perustana on jokikivi ja sementti.

Kiven perusta on yleistä Etelä-Venäjällä.

Kivi valitsee tasainen muoto ja suunnilleen sama koko. Hän asettui muottipesään ja kaatoi betonia. Tuloksena on kaunis, tukeva tukikohta. Monet ihmiset valitsevat kylpytynnyrin nauhan pohjan alhaisen hinnan vuoksi. Edellyttäen, että kivi voidaan soittaa jonnekin lähistöllä.

Nauhapohja kiinteällä muottipesällä

Menetelmää kylpyhuonekerroksen kiinnittämiseksi pysyvään muottiin alkoi käyttää melko äskettäin. Kaksi polystyreenivaahtolevyä. Niiden välille ne on yhdistetty metallisilla tapilla. Sisällä ne tekevät vanteita vahvistetusta langasta ja kaada betonia.

Uudentyyppinen nauhatyökalu, jolla on pysyvät muottipesät

Pohja ei tarvitse lisäeristystä ja vedenpitävyyttä, mutta se ei ole vahva verrattuna tavanomaiseen.

Betonikaapeli

Betonipohja on monoliittinen ja sitä pidetään helpoimpana ja helpoimmin asennettavana käsin. Esivalmistettu muotti asennetaan yhdistettyyn vahvikkeeseen ja kaadetaan rakenne betoniin. Täyttöä on tehtävä kerrallaan, joten tarvitset useita ihmisiä tuovan ratkaisun. Voit käyttää betonisekoittimia ja kaataa suoraan betonista muottiin.

Jelloitettu nauha on pohjimmiltaan yleisimpiä.

Maturoitumisen jälkeen muotti poistetaan ja pohja katsotaan valmiiksi.

Miten tehdä klassinen konkreettinen nauha base kylpyamme omilla käsillämme harkitsemme yksityiskohtaisesti.

Oppiminen laskee pohjan kylpylle

Älä kaada pohjaa silmään. On välttämätöntä suorittaa tarkka laskenta ennen materiaalin ostamista. Ainoastaan ​​tällä tavalla säätiö on luotettava, ja kylpyamme kestää vuosia.

Kaistaleen laskemiseksi oikein on määriteltävä kaksi asiaa:

 1. Tulevan kylpyammeen paino kattoineen, kattoineen ja sisustuksineen.
 2. Pohjaveden pinta ja maaperän jäädytys paikoilla.

Pohjaveden esiintymistiheyden ja maaperän jäädyttämisen määrittämisen jälkeen on mahdollista laskea, mikä syvyys, leveys ja korkeus on nauhan kanta. Asiantuntijat voivat tehdä analyysin poraamalla enintään kahdella kuopalla vähintään 2 metrin syvyydessä ja suorittamalla maaperän analyysin. Mutta voit yksinkertaistaa tehtävää ja suorittaa analyysin itse.

Poraa paikan päällä kaivon useissa paikoissa ja katso, mikä veden taso tulee näkyviin. Jos pohjavesi on alhainen, maaperä on saviä ja tiheää, niin voit valita syvän syvyyden 40-60 cm. Keski-Venäjällä vie nauhaalusta, jonka syvyys on alle 1, 60-1,80 m.

Yläpuolelta oleva säätökuorma voidaan laskea käyttämällä erityisiä taulukoita, jotka ilmaisevat jokaisen eri materiaaleista valmistetun kylpyelementin likimääräisen painon. Indikaattoreihin lisätään koko kylpyyn, uuniin ja henkilöihin, jotka voivat samanaikaisesti toteuttaa toimenpiteen likimääräisen painon. Maankestävyys lasketaan myös taulukoista. Pohjan pinta-ala on tasoitettava ylhäältä päin tulevasta kokonaiskuormasta jaettuna maaperän resistanssilla. Lisätietoja tästä kertoo jossakin seuraavista artikkeleista.

Asennus teipin pohja kylpyyn omalla kädellä

Aloita pohjan rakentaminen poistamalla paikka. Kylvyn paikka valitaan ja maaperän yläkerros poistetaan 10-20 cm. Suunnitelman mukaan järjestelmää käytetään tulevan säätiön merkitsemiseen paikan päällä. Käytä puuta tai rautaa ja köyttä. On tarpeen tehdä merkintä, jonka pääkoko on 15-20 cm.

Kelmut valuraudasta.

Lisäksi työ suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Kaivanto kaivaa tulevan säätiön koko kehän. Kaivoissa olevat reunat on tehty kaltevuudella niin, että on helppo asentaa muotti. Kaivanto kaivetaan 10-20 cm syvemmälle kuin maapähkinä.
 2. Kaivannon pohja on peitetty 10 cm hiekkalaatalla. Hiekka on purettava tai tiivistettävä. Lisäksi tyynyn päälle asetetaan ryöppy ja vielä rihmataan uudelleen niin, että rauniot ajetaan hiekkaan.
 3. Kaivannon pohja kaadetaan 5-10 cm: n betoniliuoksella. Betoni toimii säätiön pohjaksi eikä se anna kiinnittimen siirtyä pohjan alapuolelle olevaan hiekkaan.
 4. Puun sahaaminen laajaa leikattua levyä tulee. Seinät on kiinnitettävä 50 cm: n portaisiin. Voit käyttää vanhaa vaneria levyjen sijasta.
 5. Asennuksen vahvistuslevy. Rodista ne liittävät nivelet (3-4 tankoa) ja sijoittavat ne kaivannon pohjaan. Kulmissa rakentaminen on kytketty.
 6. Muotti kaadetaan vedellä niin, ettei tulevaisuudessa vedä kosteutta konkreettisesta ratkaisusta.
 7. Betoni kaadetaan. 20-25 cm: n välein on välttämätöntä työskennellä rakeilla, jolloin ilmakuplat vapautuvat seoksesta. Niinpä emäksessä on vähemmän tyhjiä ja säätiö on monoliittisempi. On täytettävä perusta yhden päivän aikana, jolloin saumat eivät muodostu.
 8. Säätiö on suljettu telineellä tai vanhoilla pusseilla ja irrotetaan kerran päivässä vedellä. Joten, tule viikon sisällä. Lisäksi pussit poistetaan ja annetaan kuivua.

Kuivauksen jälkeen teipin pohja on vedetön bitumimastilla ja kattohuopa. On parempi olla aloittamatta kylpyamme välittömästi. Säätiö on ratkaistava, se vaatii vähintään yhden kuukauden. Lisätietoja on videossa:

Tee nauha-pohja kylpyyn omilla käsilläsi, vain ensisilmäyksellä se on yksinkertainen. Työ on aikaa vievää ja vaatii paljon työtä ja aikaa. Jos sinulla ei ole vapaa-aikaa, ota yhteyttä ammattilaisiin. Nauhateoksen hinta alkaa 10 m. P ​​/ M². Muista, koska vahvuus on kylvyn perusta, riippuu siitä, huolehditaanko höyryhuone lapsillesi ja lastenlastesi.