Hiilihappopitoisen talon matala perustus

Kun valitaan materiaaleja tulevan talon rakentamiseen, erityistä huomiota on kiinnitettävä säätiöön, johon se tulee. Jos pohja suoritetaan oikein, laakerin seinät kestävät pitkään ja eivät repeä. Joten, miten tehdä matala-teippi säätiö talvi hiilihapotettu betoni tai kaasusilikaatti?

Höyrytettyjen betonin talon etuja ja haittoja

Kaasulaiturilla on seuraavat positiiviset ominaisuudet:

 • lämmöneristys ja äänieristys, rakennukset siitä ovat energiansäästö;
 • alhainen painon säästäminen säästöön, koska sinun ei tarvitse luoda voimakasta perustetta ja syvästi kaivaa maahan;
 • Hinta on halvempi kuin tiilet ja muut vanhat materiaalit.

Samanaikaisesti ilmastettu betoni on hauras. Kun maa liikkuu sen päälle, halkeamat tulevat näkyviin ja eroavat koko rakennelmasta. Siksi on tärkeää valita oikein säätiön tyyppi.

Miten valita rakennustyypin tyyppi?

Keskeisimmät kriteerit tulevan säätiön valitsemiseksi kaasupatsaalle:

 • Rakenteen kokonaispaino: runko, kalusteet, viimeistelymateriaalit, kodinkoneet, kateaineet, mahdolliset sateet katolla;
 • Maaperän jähmettyminen ja syvyys, johon rakentaminen tehdään.

Maaperän jäädyttäminen Venäjällä.

Kaasulaitoksen talon peruskoko:

 • Syväpintainen nauha, jonka korkeus syvyysmerkeistä on enintään 10-15 senttimetrin pinnalle. Se pitää ihanteellisesti rakennerakenteen voimakkaasti kallistuvan maaperän sekä keskimääräisen jäädytyksen syvyydessä.
 • Monoliittinen - yksiosainen levy metallista ja korkealaatuisesta betonista. Sopii kaikenlaisten monimutkaisten maaperien talteenottoon, joten syvyys on erillinen. Miinus - kustannusvaihtoehto, enintään 1/3 koko rakennuksen kustannuksista.
 • Nauha tossuissa. Se sijoitetaan erityisen epävakaisiin keskipitkän ja voimakkaan talteenoton maaperään. Yhdistää nauha- ja paalutekniikka, monimutkainen toteutus. Optimaalinen sijainti, teipin syvyys ja paalut lasketaan, tarvitaan rakenteen vahvistaminen. On suositeltavaa tehdä salaojitus sulatetun ja pohjaveden poistamiseksi.

Ominaisuuksien perusteella hiilihapollisen betonin talossa on parempi valita matala-teippi (MF). Se koostuu hiekkavaihdosta tärinän ja yleisen raudoituksen tasoittamiseen, betonirainan vahvistamiseen, vedenpitävyyteen, vedenpoistoon ja eristykseen.

MZLF-laite

Ymmärtääksesi, miten rakentaa säätiö, sinun on tiedettävä, mistä se koostuu. Ensimmäinen osa on hiekkalaatikko. Se poistaa maaperän vaihtelut, vahvistaa muotoilua.

Toinen osa on itse betoniteippi, joka on vahvistettu vahvikkeella. Myös tärkeitä komponentteja ovat vedeneristys, viemäröinti ja eristys.

Rakennusvaiheet

1. Suunnittelu. Ensimmäinen on rakenteen kokonaispainon laskenta, mukaan luettuna käyttökelpoinen massa ja itse laatikko itsestään ilmastettu rakennus. Valmistellaan rakennesuunnitelmaa, tutkitaan maaperän ominaisuuksia. Sen jälkeen pohja vedetään kaikilla kulmilla, joissa on seinät ja sisäiset väliseinät.

2. Maaperän valmistelu. Kaikki alkaa puhdistamalla alue roskista ja kasvillisuudesta. Puut ja pensaat poistetaan juuristojärjestelmän mukana. Jos aiot vahvistaa paaluja ja grillata, sinun täytyy kaivaa 1-1,5 m: n syvyyden säätöreikä maaperän kerroksen tutkimiseksi.

3. Kaivaa kaivanto. Järven syvyys ei ylitä 15 cm: a, mutta on otettava huomioon hiekkavyöhykkeen likimääräinen paksuus. Lisäksi nauhan on oltava 15 cm leveämpi kuin tukiseinät. Lopullisen kaivannon pohja on tasoitettava kumpuista ja lovista.

Merkintä ja kaivaus.

4. Hiekkapyyhkeen luominen. Tätä varten sinun on otettava karkea hiekka, kaada kaivon pohjalle 10-15 cm kerrosta, jonka jälkeen kaada se veteen ja kaada se niin, että pinta on tasainen. Voimakkaasti kallistamalla maata voidaan hiekkaa vahvistaa pienellä murto-osalla, jopa 5 cm.

5. Muottien luominen. Lomake on valmistettu sileistä puulevyistä tai kilvistä. Se voidaan järjestää eri syvyyksissä. Muotti on sijoitettu suoraan kaivantoon tai maan pinnalle.

Valmisrakenteessa on tarpeen laskea ja tehdä ilmanvaihtoaukkoja.

6. Vahvistaminen. Tarvittava vaihe kasvattaa nauhaa kallistamalla maaperää. Vahvistus on valmistettu erikoisterästeistä tai vahvikkeista. Kaikki elementit on liitetty toisiinsa, hitsausta ei voida käyttää.

7. Viemäröinti. Vedenpoisto on välttämätöntä, jotta maanalaiset virtaukset ja kosteus eivät tuhoa perustusta. Järjestelmän laskenta on suoritettava välittömästi ennen betoniliuoksen kaatoamista erillään ilmanvaihdosta.

Itse tyhjennys on putken putoaminen, joka on päällystetty korroosiosuojakerroksella. Pohjaan upotetut, ne tuovat kertynyttä vettä ulkopuolelle. Jätevedenkäsittelyn suunnitteluun kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntijaan.

8. Pääteippi. On välttämätöntä valmistaa ja kaataa betonia kerroksittain. Alemman kerroksen syvyyden ei tulisi olla yli 15 cm. Kuivumisen jälkeen toinen kerros tehdään, sitten kolmas ja niin edelleen. Kun kaikki on tulvia, pinta peitetään kalvolla, kunnes se on täysin kovettu.

9. Vedeneristys ja eristys. Katemateriaalin levyt asetetaan mastiksella käsitellyn nauhan pohjaan. Kun hydrauliikan suojaimet ovat kiinni, voit tehdä lämpöeristeen. Maaperän talteenottoeristys on valittava asiantuntijan avulla.

Hiilihapollisen talon matalimman perustuksen luominen mahdollistaa koko järjestelmän laskemisen perustan suojaamiseksi haitallisilta tekijöiltä. Säätiön teknisten vaatimusten mukaisesti luotu taso pystyy tasoittamaan maaperän vaihtelut. Se pitää talon rakennetta turvallisesti estäen sen romahtamisen.

Gazoblokovin talon perusta

Yksilöllinen rakentaminen merkitsee jonkin verran mielikuvitusta talon suunnittelussa ja rakentamisessa, mutta ajatus siitä, että kaasukerrosrakennus voidaan rakentaa ilman säätiötä, on syvästi virheellinen. Ja se perustuu siihen tosiasiaan, että tällainen rakennus on tarpeeksi kevyt, eikä sen perustana tarvita. Tämä on kaukana tapauksesta - hiilihapotettu betoni on edelleen painoltaan ja 6 x 10 metrin mittaisen talon vakiomallihankkeelle tämä arvo on noin 60-80 tonnia. Lisää huonekaluja, sisustusmateriaaleja, viestintää, vuokralaisten painoa ja luvattomia ihmisiä, lisää tarvittava turvamarginaali - ja saat sellaisia ​​lukuja, että et halua rakentaa taloa ilman kiinteää betonipohjaa.

Miten valitaan pohja kaasubetonirakennukselle

Tärkeimmät valintakriteerit ovat rakenteiden, kokoonpanojen ja materiaalien toimivuus ja profiilin määrittely. Alla luetellut vaatimukset koskevat minkäänlaisia ​​säätiöitä:

 1. Jokainen pohja on suunniteltu varmistamaan rakennuksen geometristen muotojen vakaus, eli rakenteen jäykkyys;
 2. Tämän mallin toinen tarkoitus on kuormien tasaisen jakautuminen miehitetyn talon painosta maaperään. Kuormituksen lisääntyminen satunnaisessa paikassa voi aiheuttaa rakennuksen vinoutumisen, halkeilemisen tai tuhoutumisen;
 3. Kiihtyvyysvoimien kompensointi estämään asumisen muodonmuutos;
 4. Sivuttaisvoimien minimointi maasta maahan, pohjaan ja rakennuksen tukiseinään.

Mistä tahansa syystä maaperän jäädyttäminen alueella ja pohjaveden virtaus ovat ratkaisevan tärkeitä, ja nämä parametrit vaikuttavat säätiön todelliseen syvyyteen. Jos pohjavettä ja maanalaisia ​​lähteitä ei ole paikalla, maaperän jäädyttämistä ei oteta huomioon laskettaessa kaasuhylyn talon pohjan kuopan syvyyttä ja kaikkia maaperää lukuun ottamatta savea voidaan kaataa tämän tason yläpuolelle.

Savi maaperä on talteenotto, ja siksi tällaisissa paikoissa kaasulohkon talon perustana on välttämättä maaperän jäädyttämisen geologinen piste. Tällaisissa maissa ilmakehän kosteus imeytyy savikerrokseen ja tiivistyy suuria määriä. Maaperän negatiivisessa lämpötilassa vesi muuttuu jääksi ja laajenee, ja vain ylös, jolloin paine pohjaan. Savi estetään lateraalisella ja alemman laajenemisella, joten maaperä paisuu.

Jos talo on rakennettu kaasuliesiin, tällainen turvotus johtaa muodonmuutoksiin, halkeamien esiintymiseen, betonirakenteen tuhoutumiseen ja talon seinämiin. Tutkimukset osoittavat, että jopa 8 000 kg maaperän paineita per m² per pinta-ala. Siksi höyrystetystä betonista valmistetuille esineille on tarpeen varustaa pohjan ja seinien vahvistaminen. Kriittisissä kohdissa (ikkunat, ovet, kaarevat aukot) armopoyat on vahvistettava.

Asennuksen syvyys ja perustelutyypit

Näiden kahden säännön noudattaminen tekee laskelmasta tarkemman:

 1. Maaperän pohjasta maanpinnan korkeuden (H) on oltava ≥1,5 (H) ennen maaperän jäädytystasoa;
 2. Pohjan pohjan on aloitettava pohjaveden pinnan yläpuolella ≥2 m, mutta ≤ 0,3-0,4 m maanpinnan jäädyttämiseltä.

SNiP: ssä matalaa rakennetta ei ole määritelty MLM-pohja (matala syvyys monoliittinen nauha). Mutta koska Venäjän federaation keskimääräinen jäädytyssyvyys on 0,8-2,5 metrin etäisyydellä, eteläisessä Venäjällä MLM-pohja asetetaan syvyyteen 0,3-0,4 metriä, pohjoisessa 0,7-0,8 metriä.

Maaperän jäädytys

Laattoalaptio

Sitä pidetään luotettavimpana suunnitteluna, joka antaa ihanteellisen jakauman kaikista kuormista talosta ja maaperästä.

 1. Laattapohjan varustamisen yhteydessä paine maanpinnan noususta tasoitetaan.
 2. Rakennuksen painon muodonmuutoksen ja tuhoutumisen todennäköisyys on vähäinen.
 3. On tarpeen varustaa vedenpoistojärjestelmä, joka pidentää säätiön ja talon elämää.

Laattojen perustus, joka on virheellisesti nimeltään kelluva ja monoliittinen, on pystytetty raudoitetuista betonilejeistä, kun nivelet ja katot kaadetaan betonin liuoksella.

Vahvistettu betonilevyjen pohja

Levyjen käytön etu on rakennusnopeus, vaikka maanrakennustyöt ovat työläs. Louhinnan rakentaminen sisältää useita vaiheita: hiekkakivutetun tyynyn luominen, tamping ja betonityynyjen luominen vedenpitävän hiekkakiven kiven kerroksen välille.

Haittapuolena on tarve käyttää erikoislaitteita kuopan kaivamiseen ja teräsbetonilevyjen asettamiseen.

Monoliittinen emäs

Monoliittisen alustan järjestelyä varten on toivottavaa valmistaa betonia välittömästi paikoilla tai tilata tarvittava tilavuus tehtaalla niin, että monoliitti voidaan kaataa kerralla. Tämän työnkulun organisaation avulla voit heti muodostaa talon vaiheet, muotit ja muut suunnitellut rakenteet.

Vahvistusta ei tarvitse tehdä rakennuksissa, joiden koko on 6 x 10 tai vähemmän. On suositeltavaa kaataa laasti ≤ 15 cm: n paksuisiin kerroksiin - ylempi kerros kaadetaan sen jälkeen, kun alempi on asetettu. Kerroksittain kerrallaan valua käytetään liuoksen värähtelyä tai liittämistä, jotta kaikki ilma poistuu betonista.

Ribbon pohja

Betoni teippi kaadetaan kaivamisen jälkeen kaivannon, joka kulkee pitkin kehä kohteen ja alle sisäseinät, jotka toimivat kantajina. Vahvistettu betoni monoliitti antaa rakennuksen liikkumattomuutta ja stabiilisuutta rakennusaineiden ja työn huomattavasti alhaisemmilla kustannuksilla.

LF: n tärkein vaatimus on tasoittaa maaperä, joka saadaan aikaan hiekka- ja murskattujen kivityynyjen avulla. Kirjanmerkin syvyydestä riippuen on olemassa kahdenlaisia ​​liuska-alustoja:

 1. Syvällä haudattu - maaperän jäädyttämisen alkupisteen alapuolella ilman eristettä;
 2. Sama rakenne ja samat rakentamismenetelmät, mutta lämpeneminen maaperän ilmenemismuodoista hehkuu negatiivisissa lämpötiloissa.

Deep-upotettu nauha (GZLF) on loistava tilaisuus tehdä lämpimästä kellarista tai pohjakerroksesta.

MZLF-pohja

Matala perustalohko optimoidaan ei-tylsille ja kiinteille maaperäille. Tärkeimpien epävakauttavien tekijöiden puuttuminen (kohoaminen ja maaperän liike) mahdollistaa pohjan upottamisen syvälle ≤ 0,3-0,5 m. Voit rakentaa kaksikerroksisen talon ilmastoiduista betonilohkareista MLF-pohjaan jopa ullakolla.

Hiekka-murskattu tyyny on pakollinen, sillä se vaikuttaa roikkumaan maaperän vaikutukseen. Se ottaa huomioon myös pohjaveden läpikulun syvyyden - jos se on liian lähellä niiden esiintymistä, on suositeltavaa sijoittaa pino tai pylväspohja. Jos talo pannaan aaltoilevaan juoniin, on tarpeen rajata yksi tarina projekti. Myös MSFL: n asettamisen aikana hänen tulee saada voimaa 6-8 kuukauden ajan pinnan jatkuvalla kostutuksella ensimmäisten 2-5 päivän ajan.

Tiilen perustus

Tiilen päärakennusmateriaalipohjamalli asetetaan samalle alustalle kuin MZLF: lle. Vaatimukset talolle ovat samat - yksi tai kaksikerroksinen rakennus, ei enää. Tällaisen tiilipohjan etuna on se, että se voi saada monimutkaisen geometrisen muodon ilman, että käytetään muotti- tai ylimääräistä betonoitumista. Haittana on tarve järjestää vedenpitävyys. Tällaisen perustuksen rakentamiseksi sinun on käytettävä kiinteää tiiliä M-200 ja sitä korkeammalla F 35-F 10: n pakkasvastuskertoimella.

Pilarin rakenne

Pylväiden talon pohja on suunniteltu niiden kiinnitykseen pääkohdissa ja rakennuksen kehällä. Tämä on edullisin ratkaisu, mutta tällaista säätiötä ei voida käyttää kaikissa hankkeissa ja maissa, mutta vain suurilla kaltevilla alueilla, kun tarkastellaan kausittaista maaperän liukumista tai löysää maaperää. Myös pylväsperustaisen talon osalta on mahdotonta rakentaa kellari tai maanalainen autotalli.

Käytännössä on olemassa kaksi vaihtoehtoa - esivalmistettu pylväs- ja monoliittinen perustus pilareille. Kun kaadat pylväitä, on välttämätöntä järjestää välittömästi tyhjennysjärjestelmä itse alustaan, jalustaan ​​ja muottiin, jotta se voidaan suojata kosteudelta.

Pylväsperheiden tyypit

Pile-pohja

Paalut tukkeutuvat tapauksissa, joissa pohjavesi virtaa lähelle alueen pintaa. Piles ovat toiminnallisuuden kannalta samanlaisia ​​kuin sarakkeet, mutta ne on valmistettu pienemmästä halkaisijasta, pidemmästä, ja ne on valmistettu paitsi betonista, jossa on ontelo - metallisia, puisia, vahvistettuja betonipaloja. Myös paalut on jaettu ruuvi- ja tylsätyyppisiin tuotteisiin.

Ruuvirakennetta käytetään rakentamiseen heikkoilla, kuivuvalla ja kallistuvilla maaperäalueilla sekä paikoilla, joilla on suuri kaltevuus.

 1. Yleisimpiä materiaaleja ruuvirakenteen valmistukseen - teräs. Pilarin alapäässä on terät spiraalina, mikä helpottaa syvenemistä ja antaa mahdollisuuden kiinnittää kasa tukikerrokseen. Ruuvin syvyys - ≥ 300 mm. Paalun siivet suorittavat ankkurin toiminnan, mikä minimoi säätöliikkeen siirtymisen;
 2. Tyrannettyjä paaluja käytetään hiekka- ja hiekkasaumomassaa, savea ja patoja sekä turpeen maaperään, koska ne kestävät jopa 10 tonnia paalia kohden.

Kiinnitysruuvi tai tylsät paalut kiinnitetään toisiinsa monoliittisella betoniteräksellä. Tällaisen säätiön alhaiset kustannukset ovat vain monimutkaisten maaperätyyppien kysyntää.

Yksityisen talon kasaalatyypit

Kaikkien säätiöiden vaatimukset

Mitat, kellarin syvyys, kellarinkorkeus ja muut parametrit lasketaan kullekin talolle erikseen. Hankkeeseen sisältyy kaikkien rakentamisprosessien suunnittelu, mukaan lukien kaikentyyppisten säätiöiden rakentaminen, joista ilmastoitu betonirakenteen käyttöikä ja luotettavuus riippuvat. Säätiön tyyppi valitaan ottamalla huomioon talon ja sen sisällön, mukaan lukien huonekalut, kaikki kuormat. Mitä pienempi talo painaa, sitä halvemmaksi se maksaa sen perusta.

Säätiön tyypit

 1. Alustan suunnittelua varten sen leveys pienenee 25 prosentilla, mutta pohjan pohjan ja lujittavien häkkien laadun varmistamiseksi on taattava maadoituksen tasoitusvaikutus taloon;
 2. Suurin staattinen kuormitus betonin perusteella koostuu seinien, kattojen ja kattojen painosta. Paikalliselta ajanjaksolta suurin mahdollinen kuorma on huonekalu, kodinkoneet jne.;
 3. Maasto. Suuri kaltevuus tai usein korkeuserot voivat aiheuttaa ongelmia GZLF: n tai monoliittisen levyn rakentamisessa. Tällaisten paikkojen kohdalla on suositeltavaa käyttää paaluja tai napoja;
 4. Alueen geologiset ja geodeettiset ominaisuudet - maanalaisista lähteistä ja pohjaveden esiintymistiheys, kantavuusparametrien ja maaperän ominaisuuksien ominaispiirteet;
 5. Vedenpitävien kerrosten asennus pystysuorissa ja vaakasuorissa tasoissa, pohjan eristys. Jos eristeenä käytetään kovaa materiaalia, on mahdollista laajentaa kuorman jakautumista talosta pohjaan.
 6. Taloudellinen muotoilu, joka ei heikennä laatua ja kestävyyttä. Betonin, raudoituksen tai eristeen laatuun säästäminen on täynnä sitä, että säätiötä ja taloa on usein korjattava ja kenties korvattava joissakin rakenteellisissa elementeissä, erityisesti laakereissa. Säätiön rakentamiseksi betoni M200 suositellaan hiekan ja raunioiden klassiseen suhde - 1: 3: 3. Varren kovettamisen sijaan ei voi käyttää kaniinia ja muita joustavia materiaaleja, ja itse tangot voidaan kiinnittää yhteen vain pehmeällä neulomalla. Ei ole suositeltavaa sulkea talonrakentamiselta tarpeetonta, kuten sinusta tuntuu, eristyksen elementtejä tai kerroksia, vesivoima tai kohinasuojaus.

Virheellinen laskenta, kun valitaan säätiön tyyppi tai laskennallisen datan virheellinen käyttö, voi aiheuttaa halkeamia seiniin ja pohjaan.

vahvistaminen

Kaikki säätimet - MZLF tai GZLF, laatta tai monoliitti - tulisi vahvistaa vahvistamalla. Vahvikotelo on välttämätön, koska betonilla on pieni vastustuskyky vetolujuuksille.

Betoni sisäinen vahvistus vie suurimman osan epäjatkuvista hetkistä itsestään, mikä lisää koko säätiön vahvuutta. Höyrytettyjen betonilohkojen talon perustusta on vahvistettu erikoispuomilla Ø 12-16 mm pituussuunnassa ja vahvikekappaleilla Ø 6-10 mm halkaisijaltaan.

Vahvistustangoista on koottu neuletiheysliitoksella, hitsausta voidaan käyttää kulmissa. Lanka on edullinen, koska se luo vääntymisen sauvojen väliin, jolloin kehys voi ylläpitää joustavuutta ja joustavuutta optimaalisen dynaamisen kuormituksen kestävyyden suhteen.

Vahvikehys upotetaan betoniin 5-7 cm: n päähän kaikilla sääolosuhteilla. Tämä etäisyys on asetettu kiinnittämällä tai kiinnittämällä erityisiä muovisia tai puisten tuittimien varusteita. Voit myös käyttää rikkoutuneita tiilisiä, metallikulmia, leikkuulaudat tai puuta.

Säätiön leveys hiilihapolliselle talolle

Jokainen säätiön vahvuus ja kestävyys riippuu monista tekijöistä, joista useimmat ihmiset ohjaavat itsensä maaperätyypin ja sen jäädyttämisen syvyyden. Yhtä tärkeä asia on kuitenkin betoniteräsrakenteen alkuvoima ja itse säätiön leveys.

Tässä artikkelissa kuvataan, minkä pohjan ilmastettujen betonilohkojen rakentamiseksi voi ja pitäisi olla. Harkitse vaihtoehdot nauha, sarake ja laatta perustukset.

Höyrytettyä betonia talon suosituin perusta on kartiomainen syvyys 400 mm, ja se aloittaa tarkastelun.

Valitaksesi nauhalevyn paksuuden ja syvyyden, ohjatkaa seuraavaa:

 1. maaperän koostumus;
 2. pohjaveden taso;
 3. maaperän jäädytyssyvyys;
 4. säätiön ja koko rakennuksen kokonaispaino.

Matala pohja pohjalla

Jälleen, säätiön leveyden valinta riippuu tulevan talon painosta ja maaperän kantavuudesta. Betonin säästämiseksi heikkoon maaperään voit tehdä pohjan laajemman pohjan, joka jakaa kuorman koko rakennuksesta suuremmalla alueella.

Laskettu säätönauha ilmastetun betonin taloon

Huomaamme tärkeän asian! Jos haluat säätää säätöveden leveyden alle hiilihapotettujen betonilohkojen leveyden, se saa olla enintään 1/3 lohkon leveydestä.

Mutta jotta kaasulohkojen mahdollisimman suuri ylitys on mahdollista, on tarpeen täyttää säätiö korkeimmalla tarkkuudella, eli nauhan leveys on kaikissa paikoissa oltava täydellinen, + itse läpiviennit on kunnioitettava lähimpään senttimetriin.

Joka tapauksessa me emme suosittele, että teet kaiken abutly, tarvitset voimaa. Säätiö säästää varmasti ole sen arvoista!

Useimmiten haudatut ja matalat haudatut nauhatalustat on tehty leveydeltään 400 mm. Betonin käytetty merkki M200-M250.

Teräsvahvisteinen, useita rivejä.

Nauhan syvyys riippuu maaperän jäädyttämisestä.

40 cm: n leveä syvennysnauha on enemmän kuin tarpeeksi useita kerroksia olevaan betonirakennukseen.

Pohjan pohjan vähimmäisleveyden laskeminen

B = 1,3 × P / (L × Ro) - tulos cm.

 • 1.3 - turvallisuuskerroin;
 • P on talon paino ja perusta, kg;
 • L on nauhan pituus, cm;
 • Ro - maaperän kestävyys, kg / cm ².

Maaperän kestävyystaulukko

Maaperän jäädytys syvyys kartta

Taulukko, jossa talonrakenteiden likimääräiset massat

Ribbon upotettu säätiö

Kun otetaan huomioon säätiön syvän perustan käyttö, kaasubetonirakennuksen tapauksessa on noudatettava perussääntöjä:

 1. Vahvikkeen oikeiden laskelmien avulla on välttämätöntä saavuttaa nauhan suuri jäykkyys sekä tehdä perusseinät mahdollisimman sileäksi.
 2. Jos aiot rakentaa tiilipohjan, on toivottavaa sitoa se päälle betoniteräsvyöllä, mikä lisää myös rakennuksen jäykkyyttä.
 3. Riippumatta siitä, kuinka vakaa säätiö on, ilmastettujen betoniseinien vahvistaminen on edelleen pakollinen menettely.
 4. Monoliittisen teipin voimakkuutta voidaan kasvattaa laajentamalla sitä hyvin alustalla, mikä lisää kentän tukea.
 5. Höyrystysbetonituotteen päätuen pohjalevyjen käyttö ei voi antaa seinien optimaalista jäykkyyttä, joten erityistä huolellisuutta tarvitaan.

Ribbon matala pohja

Joissakin tapauksissa vaihtoehtona voi olla matala syvyysinen nauhatyyny, joka asetetaan maaperän jäädyttämisen horisonttiin. Tällainen säätö liikkuu tasaisesti pystysuunnassa maahan.

Tämäntyyppisen rakenteen rakentaminen suurella alueella ja korkeilla seinillä on erittäin epätoivottavaa, sillä seinämän piteneminen pienentää merkittävästi matalan syvyyden nauhan vakautta ja luotettavuutta.

Ei-haudattua nauhatalustatyyppiä ei käytetä hiilihapotettujen rakennusten rakentamisessa!

Asennettu pohja laastilla

Tällaisen säätiön käyttö rajoittuu usein kivi- ja tiilarakennuksiin, mutta kun rakennustyyppi ja mitat sallivat, sitä käytetään pienempien taloudellisten resurssien ja resurssien kustannusten vuoksi.

Pile pohja grillage (video opetus)

Suosittelemme tämän videon katsomista pino-grilli-säätiön tekniikasta!

Seuraavat ovat perusvaatimukset pylväsperustaille, jotka liittyvät ilmastettujen betonilohkojen rakennuksiin.

 1. Pylväspohja ei sovi rakenteelle heikossa maaperässä eikä alueilla, joilla on korkea pohjavesi.
 2. Pohjapilarit asetetaan jäätymisajan alapuolelle 15-30 cm ja laajenevat pohjaan tukialueen kasvattamiseksi kentällä.
 3. Rostverk-pylväspohjainen, vahvistettu nauha teräsbetonista.
 4. Jos on mahdollista käyttää nauha- tai laattatyyppistä säätiötä, on parempi antaa niistä etusija.

Monoliittisen kellarin vaihtoehto (levy)

RELATED ARTICLES:

Valmistus armopoyasa hiilihapotettu betoni talo

Mikä on ero ilmastetun betonin ja vaahtobetonin välillä?

Tiilien ja hiilihapotetun betonin vertailu

Pohja vedeneristys kaasuliesiin

Mikä brändi valitsee ilmastetut?

Mitä työkaluja tarvitaan hiilihapotetun betonin käsittelyyn?

Höyrystysbetonin monipuoliset kiinnittimet

Kuinka paljon se maksaa kaasusekoitushuoneen rakentamisesta?

Valitsemalla ja vertailemalla liimapistoolien liimaa

Mikä on parasta pohjaa ilmastetun betonin talolle - vertailu eri tyyppejä

On virheen olettaa, että hiilihapotetun betonin kevytrakenne mahdollistaa sen rakentamisrakenteet valmistautumattomalla pohjalla. Välittömästi huomataan kysymys siitä, miten rakennetaan taloa höyrykarkaistua betonia ilman säätiötä ei oteta huomioon.

Hiilihapattujen betonilohkojen hauraus huomioon ottaen periaatteessa rakennuksen laatuperusta on välttämätön. Maaperän liikkuminen, jota säätiö ei kompensoi, ilmenee hiutaloituun betoniin.
Todellisuudessa hiilihapotettu betoni ei kuitenkaan ole niin hauras materiaali.

SNiP 2.03.01-84 "Betoni- ja teräsrakenteiden mukaan" sen kimmomoduuli (jota yleisesti kutsutaan haavoittuvuudeksi) on alhaisin indeksi kaikentyyppisten solujen betonien välillä.

Hiilihapotetun talon säätiö

Mikä säätiö tarvitaan ilmastetun betonin taloon?

Valinta olisi tehtävä sen perusteella, voidaanko säätiö täyttää pääkohde:

 • tarjoamaan muodon vakautta kotona. Tämä termi viittaa säätiön kykyyn jäykistää rakennetta;
 • kuorman jakaminen talon kokonaispainosta (ei pelkästään ilmastettujen betonilohkojen seinät vaan myös täysin kalustettu talo) maahan;
 • Älä tee epätasaista luonnosta. Muuten rakenne heikentyy ja seinät rikkovat;
 • kompensoivat talteenoton voimat ja estävät talon mahdolliset muodonmuutokset;
 • tasoittaa sivukanteet talon kellarissa tai seinissä.

Näiden vaatimusten on vastattava minkäänlaista perustetta.

Mikä on paras pohja ilmastetun betonin talolle

Tulevan rakenteen keveyden vuoksi pehmeämpi vaatimus asetetaan pohjaan. Ja päättää, sinun täytyy harkita

Tyypit ja tyyppiset perustukset kaasuliesi-talon rakentamiseksi (suositukset, vaatimukset, vertailu)

Laattojen pohja hiilihapotetulle talolle

Useimpien ammattilaisten ja käyttäjien mukaan tämä on luotettavin perusta. Vahvistettu betonilaattojen pohjalla on onnistunut ratkaisu, jolla varmistetaan tasaisen kuormituksen jakautuminen kahdelta puolelta.

 • Ensinnäkin paineen alaosasta, maaperän sivusta, ei oteta huomioon. Loppujen lopuksi maaperän pakkasen turvotus ei pysty tuhoamaan laatan. Liikkuminen synkronisesti maaperän kanssa, monoliittinen säätiö takaa integroidun talon koskemattomuuden.
 • Toiseksi talon paine on tasaisemmin jakautunut. Näin ollen ilmastetun betonirakenteen muodonmuutoksen todennäköisyys on nolla. Järjestelyssä on tärkeä näkökohta viemäröintijärjestelmän olemassaolo.

Laattojen perustusta kutsutaan usein monoliittiseksi tai kelluvaksi, mutta tämä ei ole täysin totta. Laattojen pohja on valmis betonilaattoja, jotka on asetettu aikaisemmin valmistetulle alustalle. Levyjen liitokset kaadetaan betonilla. Tällöin kaasupalve- lon talon alapuolen jäykkyys (eheys) saadaan aikaan. Etuna on, että sen järjestely ei vie paljon aikaa.

Kaasulaitosten talon lautasen pohjalle kaikkein vievin vaihe on kaivon valmistelu. Kaivon laite koostuu useista eri vaiheista: täytetään pohja rauniolla ja seuraa tamping ja muodostaa ohuen betonipohjan, joka kaadetaan kahden kerroksen suojaavan vedenpitävän kalvon väliin.

Täytetyt laatat ovat riittävän pitkät, jotta ne kovettuisivat betonikerroksen. Laattojen rakentamisen vaikeus on teräsbetonilevyjen huomattava paino ja tarve käyttää erikoislaitteita (nosturi), mikä lisää merkittävästi työn kustannuksia.

Monoliittinen perusta ilmastetun betonin talolle

Monoliitti kaadetaan suoraan talon rakennustyömaalle. Monoliittisen perustuksen laite koostuu kaivamisesta ja betonin kaatamisesta koko tulevan mökin alueelle. Samanaikaisesti on mahdollista muodostaa välittömästi rakennustekniset elementit - askelmat, muottirakenteet.

Monoliittinen perusta vahvistetaan epäonnistumatta. Tällöin betonitointi tulisi tehdä yhdessä vaiheessa. Jos kaasubetonikotelon pinta-ala on pieni, voit tehdä ilman vahvistusta, minkä jälkeen betoni on kaadettava useaan kerrokseen, korkeintaan 150 mm paksuiseksi ja vasta sen jälkeen, kun edellinen kerros on kokonaan kovettunut (kuivunut).

Tärkein vivahde on pohjan (tiukasti murskattujen rakeiden) ja bajonettien asianmukainen valmistelu, joka on betoniin kohdistuva vaikutus bajonettikupilla, jotta ilmakuplat poistettaisiin betoniseoksessa.

Kaistaleen pohja ilmastetun betonin taloon

Varustettu kaivamalla kuoppaan talon ympärysmitta ja sisemmän laakerin seinämien alle. Monoliittirakenteinen raudoitettu betoni, joka muodostaa suljetun silmukan, auttaa varmistamaan kaasutetun betonilohkon talon vakauden. Tässä tapauksessa materiaalien ja työn kustannukset pienenevät (verrattuna monoliittiseen), mutta säätiön vaatimukset kasvavat.

Ja tärkein vaatimus on joko poistaa maaperän pudotus järjestämällä peruspyyhkeitä ei-tulenkestävillä maaperäkerroksilla (sinänsä tämä edellyttää jo merkittävää syventämistä maaperään). Tai luottaa siihen, että säätiö, joka kaadetaan raunion ja hiekan valmistelupohjalle, siirtyy synkronisesti maaperän kallistumiseen ja siten tasoittaa sen vaikutuksen betonirakennuksen seinille.

Syvyyden näkökulmasta nauhalevyn kaksi alalajia ovat:

Uppoasennetaan maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolella (GPG)

Syvä pohjan säätönauha on järjestetty niin, että pohjan pohja on maaperän jäädytyksen tasoa alhaisempi ja suojataan eristyksellä maaperän pakkasvastuksen vaikutuksesta.

Pohjakerroksen säätiö on hyvä, koska sen avulla voit varustaa kellarista tai kellarista sekä lisätä talon infrastruktuurin elementtejä esimerkiksi konkreettisten sisäänkäyntien tekemiseen.

Hiilihappopitoisen talon matala perustus (MZLF)

Matala perustuspalkki nauha on ihanteellinen ilmastetun betoniteräksen rakentamiseen normaaleille maaperäille, jotka eivät ole liikkuvia ja eivät ole alttiita kelautumiselle. Koska kaksi keskeistä tekijää, jotka vaikuttavat säätiön kykyyn tarjota muovattavuutta, eliminoidaan, ei ole tarvetta mennä syvemmälle jäätymissyvyyteen. MZLF: lle 500 millimetrin syvyyttä pidetään riittävänä. Tällaisissa olosuhteissa on mahdollista rakentaa kaksikerroksinen ilmastoitu betonilohko tai ilmastoitu betoni talo ullakolla.

Puhallusmailla on mahdollista rakentaa matala pohja paksulle, tiheälle tiivistetylle hiekkaa ja raunioita varten. Tämä kerros toimii korvaamana maaperän kallistamiselle kalliolle. Tässä tapauksessa on kuitenkin otettava huomioon pohjaveden syvyys. Korkealla tasolla, matala-pohja ei ole myöskään syytä kaataa. Tällöin ei ole toivottavaa rakentaa kaasulohkojen taloa, jonka korkeus on useampi kuin yksi kerros MZLF: ssä, joka sijaitsee maanpinnalla.

Huom. Asiantuntijat suosittelevat voimakkaasti, että kummankin tyyppiset nauhatyöt saadaan voimaa vähintään vuoden kuluttua kaatamisesta. Tänä aikana hän näyttää mahdollisia puutteita, jotka on helpompi korjata matkan varrella kuin talon rakentamisen jälkeen.

Tiilen pohja ilmastetun betonin taloon

Yksinkertainen, joka ei ole altis talviaikaan, pohjaveden alhaisen esiintymisen ja yhden kerroksen pienikokoisen kaasuliesi-talon rakentamisen aikana, tiilipohja on hyvä valinta.

Tiilipohjan etuna on kyky antaa mikä tahansa muoto rakentamatta muottipohjaa ja betonivalun tekemistä. Tällöin tiilipohja säästää sen toimintoja ja asianmukaisella vedeneristyksellä (tiili on hygroskooppinen) kestää jopa 50 vuotta.

Mitä tiiliä käytetään säätiölle?

Tiilipohjan rakentamiseksi vain M-200 ja sitä korkeammat arvot täyttävät tiheät tiilet, joiden F 35-10 -luukutusindeksi on sopiva.

Tiilen perustan laskeminen

Tällaisen yrityksen kannattavuuden laskemiseksi sinun on tiedettävä, että tiilet, joiden mitat ovat 250x120x65 / 1 kuutiometri. perusta tarvitsi 513 kpl. Ottaen huomioon laastin paksuuden, joka riippuu muurauksen paksuudesta riippuen 20-25% - noin 400 kpl. Yhden tiilen hinta on keskimäärin 15 ruplaa / kpl, kun taas 1 kuutiometrin hinta. betonista riippuu 2,500 (itsenäisestä tuotannosta) 3500 ruplaan (valmiin betonin ostamiseen) sekä vahvikkeita ja muottirakenteita.

Pilari-pohja hiilihapotetulle talolle

Se koskee pilarien asentamista rakennuksen avainkohdissa ja kehän ympärillä. Huolimatta siitä, että materiaalikustannusten näkökulmasta sitä voidaan pitää taloudellisimmaksi vaihtoehdoksi, sen soveltamisalaa rajoittavat myös monet tekijät. Niistä on seuraavat: huomattava korkeusero, maaperän kääntymisen taipumus, maaperän pilkkoutuminen. Pylväskannan käyttö eliminoi kellarin tai autotallin rakentamisen.

Huom. Säätiön kaatamisen vaiheessa on tärkeää kiinnittää huomiota vedenpoistojärjestelmän rakentamiseen perustan alla sekä jalustaan ​​ja muottiin. Tämä suojaa materiaalin alariviä liialliselta kosteudelta.

Paalun pohja ilmastetun betonin taloon

Paalujen perustuksen rakentamisen edellytys on pohjavesi, joka sijaitsee lähellä pintaa. Ero pilarista on halkaisijaltaan pienempiä paaluja, mutta niiden pituus, samoin kuin valmistusmateriaali.

Kiinnitä ruuvi ja tylsät paalut.

Kierrä paalut

(kustannukset, joiden terän halkaisija on 200 mm ja pituus 1500 mm - 850 ruplaa / kpl, pituus 4500 mm - 1400 ruplaa / kpl). Niitä käytetään heikosti laakereissa, lietemättömissä, kohoavissa maissa tai siinä tapauksessa, että rakennustyömaalla on eroavaisuudet korkeuseroilla.

Ruuvipallot ovat teräksisiä. Pilarin alaosa on varustettu keloilla (terillä), jotka helpottavat syvenemisen maahan ja mahdollistaa kasaamisen kiinteään yksinkertaiseen maaperään, jolla on hyvä kantavuus. Lisäksi syvennyksen syvyys on vähintään 300 mm. Maaperässä käännöksillä on ankkurin rooli, mikä eliminoi kasaantumisen todennäköisyyden.

Pahaavat paalut

(halkaisijaltaan 150 mm - 3 800 ruplaa / kpl, halkaisijaltaan 200 mm - 51 ruplaa / kpl). Niitä käytetään sellaisissa maaperän tyypeissä kuin hiekka, lieja, hiekkasauma, savi, turvemaata. Samanaikaisesti tylsät paalut kestävät jopa 10 tonnin kuormitusta.

Kaikkien kiinnitetyt paalut on yhdistetty toisiinsa monoliittisen roverin avulla.

Paalujen asennustekniikka on varsin monimutkainen, mutta säätiön valmistuksen kustannukset ovat alhaisimmat verrattuna lueteltuihin perustyyppeihin.

Kuten näette, on jotain valittavissa, mutta silti on olemassa yleisiä sääntöjä, joiden mukaan kaikkien säätiöiden on noudatettava.

Höyrystysbetonirakennuksen säätiövaatimukset

 • säätiön mitat, syvyys, leveys, korkeus maanpinnan yläpuolella riippuvat talon yksilöllisistä ominaisuuksista ja lasketaan kussakin tapauksessa. Työnsuunnittelu tulee antaa asiantuntijalle, koska ilmastoidun betonin koko talon luotettavuus ja kesto riippuvat säätiön muodostavasta kapasiteetista. Lisäksi säätiön on noudatettava talon hanketta kaikkien kuormien kanssa.

Yleensä on muistettava, että talon paino voi säästää säätiön leveyttä. Sen leveys laskee 25%. Samalla sen syvyys (etäisyys ylhäältä pohjaan) ja raudoituksen asteen pitäisi olla riittävä poistamaan mahdolliset säätömuutokset;

 • Valitessaan on otettava huomioon sellaiset tekijät kuin suurin mahdollinen staattinen kuorma (seinät, katto, lattiat) ja suurimman väliaikaisen kuorman (talon kalusteet);
 • tontin helpotus. Kuten näette, korkeusmuutokset voivat aiheuttaa vaikeuksia liuska- tai monoliittisten säätöjen järjestelyissä. Ja ehdottomasti, kun työskentelet paaluilla;
 • geologiset ominaisuudet. Näihin kuuluvat pohjaveden taso, kantavuus ja maaperän kuluminen;
 • lattian pystysuoran ja vaakasuoran vedenpitävyyden sekä sen eristyksen. Levyt kova eristys jakaa uudelleen paineen maaperään.
 • kohtuulliset säästöt. Säästämiseen ei ole suositeltavaa säästää materiaalin laatua, kuten betonia tai raudoitusta. Betoni M200 tai klassinen sementti-hiekka-sora ratkaisu sopii kaatamaan säätiö. Ja koska raudoitusta ei voida käyttää verkkojen rabittsa, vain erityiset sauvat liittyvät toisiinsa joustavasti (hitsausliitokset eivät kuulu). Lisäksi ei ole välttämätöntä poistaa rakenteellisia elementtejä tai sulkea pois erilliset kerrokset, kun järjestetään alustalle tyyny.

Väärin säätiön valinta tai sen parametrien virheellinen laskenta on täynnä halkeamien ilmaantumista kaasuliesiin seinään. Parhaimmillaan halkeamien läsnäolo vaikuttaa talon ulkonäköön. Pahimmassa tapauksessa se vähentää merkittävästi sen ominaisuuksia.

Tällaisen tilanteen välttämiseksi sinun pitäisi vastuullisesti tehdä hiilihapollisen betonin talon valinta.

Valitsemalla parhaan pohjan ilmastetun betonin talolle

Höyrytetty betoni - vaativissa matala-rakennusmateriaaleissa, joilla on korkea lämmön- ja äänieristysominaisuudet ja suhteellisen alhainen hinta. Höyrytettyä betonirakennetta varten on olemassa lisääntynyt vaatimus jäykkyydelle ja vastustuskyvylle muodonmuutoksille, jotka vastaavat vain nauha-, laatta- ja paalusäätiöitä.

Höyrykarkaistun betonin talo nauha-pohjalla

Tämän artikkelin avulla opit, miten valitaan perustana yhden kerroksen hiilihapollisen talon perustalle, joka perustuu sivuston rakenteen ja geologian painoon ja kokoominaisuuksiin. Pohdimme, minkä tyyppistä säätiötä on parempi käyttää tietyissä tapauksissa ja oppia tekniikkaa, jolla erilaisten alustojen asentaminen omalla kädelläsi.

Valitaan pohja hiilihapotetulle talolle

Keskeinen tekijä hiilihapotetun talon talon perustan valinnalle ovat maalausolosuhteet rakennuspaikassa.

Otetaan huomioon seuraavat maaperäominaisuudet:

 • (paino, joka kestää 1 cm 2 maata);
 • pohjaveden taso;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys.

Hiilihappopitoisen talon - raskas rakenne, jonka luotettavuus ruuvi- ja pylväsperusta ei pysty tarjoamaan. Valittavana, millaista säätiötä tarvitaan hiilihapotettuun betonirakennukseen, on harkittava seuraavia tyyppejä:

 • nauha;
 • laatta;
 • perusta paikoilla.

Maaperän vaikutusta säätiön valintaan

Valinnan avaintekijä on maaperän taipumus turvota. Turvotus on maaperän kyky laajentaa tilavuutta sen sisältämän veden jäätymisen seurauksena. Laajennettu maaperä toimii pohjassa ja työntää sitä maasta, mikä johtaa rakennuksen muodonmuutoksiin ja seinämien halkeamien ilmenemiseen.

Kestävät maaperän talteenottoa tukevat pohjat, joiden tukipohja sijaitsee maaperän jäädyttämisen alapuolella. Tässä tapauksessa laajennettu maaperä ei paina pohjaa alhaalta ylöspäin, vain leikkauskuormat ovat jäljellä, jotka ovat tasapainossa rakennuksen massan kanssa.

Paikan vakaan geologian olosuhteissa hiilihapotettua taloa varten on suositeltavaa matala-pohjainen säätiö - tämä on luotettava, taloudellinen ja yksinkertainen perusta, jolla on omat kädet. Kuitenkin on mahdotonta käyttää sitä leviämisen talteen maan - tässä tapauksessa valinta on syvällä teippi, laatta tai paalun perustukset.

Laattojen perustus on luokiteltu haudattavaksi, mutta laattojen ja suuren laakerialueen korkea avaruudellinen jäykkyys antaa sille mahdollisuuden kestää raskaita kuormia liikkeestä ilman vahinkoa rakennukselle, koska rakenne liikkuu tasaisesti laajenevan maan kanssa.

Perusta telakoille - lujitetut betonirakenteet, joiden pituus on 5-12 metriä, ansiosta voit rakentaa kaasutetun betonin talon mille tahansa geologialle. Tukit siirtävät kuorman säältä pohjaan syvälle mahdottomalle maaperäkerrokselle, joka suojaa rakennusta pinnalta tai pienen tiheyden aiheuttamilta ongelmilta.

Tyyppien perustukset kaasuliesi taloon

Artiklan ehdottamat perusteet eroavat rakentamisen kustannuksista - kalliimpia on RC-paaluilla, sitten - syvällä tehdyllä teipillä ja pohjalevyllä. Taloudellisin ja nopein vaihtoehto rakentamisessa on matala perustus.

Tarkastellaan jokaista esitetyistä säätiön tyypistä tarkemmin.

Strip-säätiö

Höyrykarkaistun talon nauhatusperusta noudattaa talon sisä- ja ulkoseinämien muotoja, ja sillä on sama poikkileikkaus koko rakennuksen ulkoreunaa pitkin. Teippi voidaan tehdä maajoukkueeksi (FBS-lohkoilta) tai monoliittiselta (vahvistetusta betonista).

Asennettaessa keräysnauha omilla kädillä, sinun on vahvistettava lohkoja asettamalla 12-16 mm: n vahvistus muurausrivien väliin. Jotta lujitettaisiin lohkojen pinnalle, rei'itin luo uria. Vahvojen vyöt - 3 kpl. Säätiön jäykkyyden lisäämiseksi keräysnauhan päälle muodostetaan monoliittinen vahvistettu kellarikatto, jonka paksuus on 10-20 cm, mikä takaa ilmastetun betonin seinien eheyden epätasaisella pohjaseinämällä.

Mitä tulee säätiön syvyyteen, jossa on oltava nauha-pohja:

 • pohja hiilihappopäällysteiselle betonille kallistuvassa maaperässä (upotettu) - nauhan tukipohjaa syvennetään alueella 15-20 cm maaperän jäädyttämisen alapuolella;
 • matala säätönauha hiilihapotetulle betonille - syvyys 50-80 cm, nauhan alla muodostuu kerros 20-40 cm paksua hiekkakiviä.

Kun suunnittelet nauha-pohjaa hiutaloitua taloa varten, muista, että nauhan leveyden tulee olla yhtä suuri kuin talon seinien leveys (kun seinät nousee hiutaloituun betonilohkoon 1 rivi - 40 cm). Teknisten standardien mukaan lohkoheijastin on sallittu 25%: n leveydestä (eli 40 cm: n seinällä, nauhalevitys voi olla 30 cm leveä), mutta tämä nauhakokoonpano ei anna virheitä rakennusvaiheessa (vahvistus- ja betonituotannon laatu) ja jos luot tee-se-itse-säätiö, jolla ei ole kokemusta, vaarantaa rakenteen luotettavuuden materiaalien säästämiseksi, on parempi olla tekemättä.

Laattoalaptio

Hiilihappopitoisen talon pohjalevyllä on suurin mahdollinen kantokyky, joka saavutetaan rakennuksen koko aluetta ympäröivän laattojen suuren tukialueen takia. Tämä on edullinen perusta ilmastettujen betonilohkojen rakentamiseksi kellarikerrokseen, koska laattaa käytetään kellarikerroksena.

Pohjalaatan paksuus on 30-50 cm, se on tehty kahdesta kokoonpanoissa: hautaamattoman - levy, joka on muodostettu maanpinnalla, ja syvennyksen - emäksen kaadetaan pohjalle kuopan (käytetään rakentamisessa talojen kellarissa).

Monoliittinen pohjalevy on ensisijainen valinta ilmastettujen betonirakennusten rakentamisessa maaperän, maaperän ja seismisesti vaarallisten alueiden maaperässä. Koska levy "kelluu" - liikkuu liikkuvan maaperän mukana, se ei salli epätasaista muodonmuutosta rakennusten seinissä.

Laattojen pohja järjestelyn aikana on eristetty (laatta kaadetaan EPPS: n valmistamasta eristekakusta), mikä tekee tarpeesta eristää rakennuksen lattia edelleen.

Monoliittisen levyn suurin haitta on sen korkea kustannus. Vaikka rakennatte omia käsiäsi, johtuen korkeista raudoituksen ja betonin kustannuksista, laatta on paljon kalliimpaa kuin liuskan perustus.

Rakennuslaatikon teknologia (video)

Pile-pohja

Pallosäätiön rakenne koostuu kahdesta osasta - vahvistetuista betonipilaripinnoista ja niiden yhdistämisestä. Tämä on kallis, mutta luotettava perusta, jonka avulla voit rakentaa kaasu-betoni talon maaperään.

Matala- rakennuksessa käytetään 25 x 25 ja 30 x 30 cm poikkileikkausta käyttäviä paalut, joiden pituus valitaan sivuston geologian perusteella (4-12 metriä). Tukien kiinnitys suoritetaan nauha-tyyppisellä vahvistetulla betoniteräksellä, joka toimii tukiseinäksi muurausseinille. Grillausmitat mitoitetaan talon seinien leveydellä, jotta saadaan yksi rivi lohkoista - 40 * 20 cm.

Aaltoliikkeen maaperä saostumista esille pilewort kohoaa yli maan pinnan 30-40 cm. Tämä konfiguraatio suojaa vanne grillage mukaan ejektorin vaikutuksia maaperän ja paalun syvyys maakerrosten kokoonpuristumatonta, tangentiaalinen kuormitus paisuntaenergiaa siirretty stabiilisti.

Vahvistettu betonisäätiö

Oletetaan, että toisin kuin nauha- ja laattapohjat, jotka voidaan varustaa omilla käsillä, säätiön asentaminen RC-paaluille vaatii erityisten laitteiden - paalutuslaitteiden, jotka tukevat tukien tukkeutumista maahan. Pinoajon keskimääräiset kustannukset ovat 300-350 ruplaa rakennusmittaria kohden. Pylvään voi tehdä vain omiin käsiisi. Kannustimien kehän ympärille muodostetaan grillata, muodostetaan muotti, johon lujitussäiliö on asennettu ja betonitointi suoritetaan.

Valitsemalla, mitkä säätiö on parasta käyttää hiutaloitujen betonilohkojen taloon, ei ole kyse säästöstä, koska rakennuksen lopullinen kestävyys riippuu suoraan perustuksen luotettavuudesta.

Mikä olisi pohja hiilihapotetun betonin rakentamiseksi?

Betonielementtien talot ovat nykyään erityisen suosittuja lukuisten etujen ansiosta. Jotta rakenne olisi luotettava ja kestävä, on perusteltava kunnolla ilmastetun betonin talo. On olemassa useita vaihtoehtoja: voit rakentaa nauhalevyn, jotkin pylväslajit. Kumpi niistä on parempi, määritä ulkoiset olosuhteet, maaperä.


Ilmastettu betoni on yksi luotettavimmista ja kustannustehokkaimmista materiaaleista talon rakentamiseen. Se on ympäristöystävällinen ja sillä on hyvä lämmön- ja äänieristys.

Säätiövaihtoehdot hiilihapotetulle betoniteatterille

Monolithic nauha vaihtoehto talon hiilihapotettu betoni on paras vaihtoehto. Se voidaan laittaa lähes mihin tahansa maaperään, se poistaa täydellisesti kaikki kausittaiset muodonmuutokset ja jakaa kuorman. Jos et tiedä, mikä tukiasema on parasta asentaa, pysähdy nauhalle, joka on erit- täin helppo asentaa.

Valmistusprosessi sisältää:

 • ojaava ja hiekka-soramake;
 • muottien asennus, jonka jälkeen tarvitset vahvistushäkkeen;
 • kaatamalla betoniseosta.

Kun talo on rakennettu melko rajoitetulla rahoituksella, voit tehdä kestävän ja edullisen pile-grillage säätiön.

Pylväät sijoitetaan kahden ja puolen metrin syvyyteen 1,5 - 2,5 m: n askelin. Ylhäältä pylväät yhdistetään monoliittiselta säteilyltä, eli grillauksesta, jonka poikkileikkaus on 300-400 mm. Oikein asetettu tämäntyyppinen säätiö kestää kuorman jopa massiivisesta kaksikerroksisesta talosta.

Jos talon rakentaminen käyttää höyrytettyjä betonilohkoja, voit käyttää pino-laatta-vaihtoehtoa. Tällöin 2,5 m syvyyteen asennettuja asbestisementtiputkia käytetään parhaiten tukina, jotka on yhdistetty vahvikkeella. Seuraavaksi putket kaadetaan betonilla yhden rakenteen muodostamiseksi. On mahdollista käyttää tällaista talon pohjaa käytännössä millä tahansa maaperällä, erityisesti se koskee maaperän vaikeita tyyppejä.

Hiilihappopaperin talteen laskeminen

Höyrystetyn betonin talon teipin pohjan rakenne.

Olisi otettava huomioon esimerkki siitä, kuinka lasketaan nauha-tyyppinen säätiö kaasusilikaattilohkoista koostuvasta talosta.

Oletetaan, että on suunniteltu rakennettava hiilihapotettua betonia, jonka kokonaismitat ovat 9,1 x 8,8 × 6,3 metriä ja katolla 123,5 neliömetriä. Talon perusta on nauha.

Rakenne toteutetaan saviympäristössä, jäädytyspiste on korkeintaan 90 cm: n syvyyteen. Pohjavesi on noin kahden metrin syvyydessä. Talon perusta on seuraavat parametrit:

 • nauhan leveys - 30 cm;
 • korkeus - 75 cm;
 • pituus - 44,9 m;
 • pohjan pohjan pinta-ala on 13,47 m² (44,9 × 0,3 = 13,47).

Talon teippipohjalla tulee olla syvyys, joka on vähintään ¾ jäädytyksen syvyydestä, mutta vähintään 70 cm.

Laskelmien tekemiseksi ilmastetun betonin taloon sinun on tiedettävä, mitä elementtejä tulee rakennukseen, minkälainen kuorma heillä on kentällä. Tätä esimerkkiä käytetään:

 • nauha monoliittinen pohja;
 • teräsbetonijalusta, jonka korkeus on 25 cm maanpinnasta;
 • ilmastetun betonin ulkoiset sisäseinät;
 • pöydän katonrakennus, jonka kaltevuus on 28 astetta (pinta-ala - 123,5 neliömetriä).
 • kaksinkertaiset puiset ikkunat;
 • ulkoiset ovet - metalli, sisäpuoli - puiset;
 • kateaine - aallotettu;
 • julkisivun viimeistely - ohutkerrosnauha;
 • lattia - puu, lattia;
 • katto (kotiin) - puu;
 • lattiat (kellariin) - betoni, esivalmistettu ontto;
 • vedenpitävä, eristys;
 • sisäpinta - kipsi.

Ilmastetun betonin talon materiaalien kulutus

Ilmastetun betonin talon materiaalien kulutus.

Betoni on merkin M150 nauhan pohja ja kellari. Betonin tilavuus määritetään seuraavasti:

leveys 0,3 m × korkeus (0,75 + 0,25) × pituus 44,95 m = 13,5 m²

Betonin ominaispaino on 2500 kg / kuutiometri (viiteaineista otettu), eli yleinen indikaattori, jonka pohjalla on hiilihapattujen betonilohkojen ja soclen talo, on sellainen arvo kuin:

13,5 × 2500 = 33750 kg eli 33,75 tonnia.

Ulkoseinämäisten hiilihapotettujen betonilohkojen mittojen on oltava 300/200/600 mm, yhden betonilevyn tiheys on 500 kg / kuutiometri, paino - 20 kg. Seinien rakentamiseen 300 mm leveä, 660 lohkoa tarvitaan, niiden kokonaispaino on seuraava:

660 × 20 = 13200 kg eli 13,2 tonnia.

Sisäseinien lohkojen mittojen on oltava 120/200/600 mm, yksi tiilihiilipitoisen betonin tiheys - 300 kg / kuutiometri, paino - 4,35 kg. Suunnitelman mukaan tarvitaan 560 yksikköä, joiden kokonaispaino on:

560 × 4,35 = 2436 kg tai 2,4 tonnia.

Metallia, jota käytetään ulkoisten ovien valmistukseen. 2 / 0,8 / 1,6-mittojen vakioovessa on 250 kg tai 0,25 tonnia.

Havupuita (yleensä mäntyä), joka on välttämätön sisätilojen ovien, ikkunoiden, lattian, kattojen ja kattorakenteiden kannalta, vaatii keskimäärin 22,7 kuutiometriä. m. Tässä tapauksessa puun erityispaino on 500 kg / kuutiometri, ts. Kaasun betonitehtaan puun kokonaispaino on:

22,7 × 500 = 11350 kg, ts. 11,35 t.

Kattoon asennettu konkreettiset ontelolaatat ovat paksuja 22 cm, yksittäisen litiumin ominaispaino on 1,36 t / kuutiometri, tilavuus on:

Päällekkäiskuormalla on seuraava merkitys:

Höyrystetyn betonin talon seinän rakenne.

Tontti kellariin päin on 8,9 neliömetrin pinta-ala (8,8 + 8,8 + 9,1 + 9,1 = 8,9). Yhden neliömetrin muuraukseen on käytettävä 51 tiiliä, joista kukin painaa 2 kg. Kokonaispaino edessä oleville tiilille: 51 × 8.9 × 2 = 908 kg.

Yhden neliömetrin asennukseen tarvittavan laastin massa on 0,178 kuutiometriä, ominaispaino on 1,1 tonnia / kuutiometri, kokonaismäärä on 0,189 tonnia, verhousn kokonaispaino on 1,1 tonnia.

Hiilihapotetun talon rakentamiseen on parasta ottaa tällainen kattotiili, kuten aaltopahvi. Peittoalue on 123,5 neliömetriä, yhden käynnin mittarin kuormitus (galvanoitua materiaalia varten) on 4,35 kg. Yhden metrin leveydellä tarvitaan 140 neliötä, mikä on sellainen arvo kuin:

140 × 4,35 = 610 kg eli 0,61 tonnia.

Lattiaan, jonka materiaalipaksuus on 10 cm. Eristyspaino on sellainen arvo kuin:

80,1 x 0,1 x 35 = 280 kg eli 0,28 tonnia.

Kattoon käytetään myös mineraalivillaa, jonka tiheys on 35 kg / kuutiometri ja jonka paksuus on 20 cm. Katteen eristeen kuorma on yhtä suuri kuin:

80,1 x 0,2 x 35 = 561 kg tai 0,561 t.

Katonmateriaalilevyn muodossa olevan vedenpitävän kerroksen paino on 1 kg neliömetriä kohden. Koko pinta-alan ollessa 13,5 neliömetriä se on:

123,5 × 940 × 0,0006 = 69,65 kg tai 0,069 t.

Kokonaispaino kaikille vedenpitävyyksille:

Neljä puuta, joiden koko on 1,2 x 1,4 metriä ja kolme kappaletta 0,6 x 1,4 metriä, paino on 650 kg (tavallinen paino).

Sisä-ja ulkoseinien sementti-hiekkaseoksen muodossa oleva ohut kerros-kipsi on kokonaispaino 250 kg.

Kokonaispaino talolle, jossa on kaikki kuormat

Saatujen tietojen mukaan talon kokonaispaino, jonka rakennetta käytetään hiutaloituun betoniin, on kaikkien edellä mainittujen tekijöiden summa:

Esimerkki ilmastettujen betonilohkojen seinäkoristelusta.

Lumikuorma määritetään alueesi viitetiedoissa. Esimerkiksi tämä arvo on 160 kg / m2, tässä tapauksessa katolle kuormat ovat:

ottaen huomioon 28 asteen kulmakerroin ja korjauskertoimet M = 0.942, saadaan seuraava arvo:

Huonekalujen, laitteiden ja ihmisten hyötykuorma on yhtä suuri kuin:

6439 × 180 = 11682 kg, eli noin 11,7 tonnia (arvo, jonka marginaali, jossa talon pinta-ala 64,9 kerrotaan 180 kg / m2).

Tällöin koko talon kokonaiskulutus on 88,4 + 18,6 + 11,7 = 118,7 t.

Talon perustan pohjan ainoa paine on laskettava seuraavasti:

Р = 118,7 / 13,47 = 8,81 t / m² (talon kokonaispaino jaetaan pohjan pohjan alueelle).

Saviä maaperälle (referenssitietojen mukaan) on erityinen paine 10 t / m2 eli tämä arvo on suurempi kuin saatu. Joten kaikki laskelmat tehtiin oikein, ilmastetun betonin talon perustukset on suunniteltu korkealla luotettavuudella.

Säätö, tarkistusparametrit

Jotta voisimme lopuksi varmistaa, että kaikki laskelmat on tehty oikein, ja itse rakenne on vakaata, luotettavaa ja kestävää, kasvattaa pohjan leveyttä 5 cm: llä eli se on nyt 35 cm. Alueen pinta-ala on nyt 0,35 × 44,9 = 15,7 neliömetriä Maaperän ominaispainon koko on seuraava: P = 118,7 / 15,71 = 7,56 t / n.

Uusi tilavuus, jolla on talon perusta, on 0,35 × 0,75 × 44,95 = 11,8 kuutiometriä, paino - 11,8 × 2,5 = 29,5 tonnia. paino on 3,37 × 2,5 = 8,4 tonnia. Täten talon ja kellarikerroksen perustana on kokonaisarvo: 29,5 + 8,4 = 37,9 tonnia.

Talon kokonaispaino on yhtä suuri kuin:

Nyt sinun täytyy määrittää P:

Tuloksena oleva arvo on täysin normin mukainen. Höyrytettyjen betonilohkojen talon pohja on luotettava ja vakaa, joka kestää kuorman.

Talon rakentamiseen voit käyttää erilaisia ​​perustuksia, koska itse rakenne ei aiheuta tarpeetonta kuormitusta. Useimmiten tämä on tavallinen nauha-matala perusta, joka on erittäin helppo tehdä omalla kädelläsi. Jotta saataisiin selville, onko suunniteltu perusta vastaa kaikkia kuormia, on tarpeen tehdä laskelmia niiden määrittämiseksi.