Piirretään monoliittinen nauhalevy ja sen rakenne

Ilman projektitietoja ei ole mahdollista rakentaa maakohtaa. Puutarhahankkeen rakentamista ei tarvita. Kuitenkin ilman luonnos ei pysty merkitsemään rakennuspaikkaa. Siksi sivuston omistaja tarvitsee vähimmäissuunnittelua suunnittelussa ja ammatillisessa neuvonnassa yksittäisten rakennusvaiheiden osalta.

Kuinka tehdä piirustus säätiöstä?

Alkuvaiheessa on tarpeen määrittää rakennuksen mitat, sillä ne ovat saaneet ulkoseinien neljä akselia. Sitten sisäpuoliset kantavat seinät, raskas väliseinät lisätään projektiin ottaen huomioon tekijät:

 • aidan rakenteiden on kestettävä verhous, lattiat, ristikkorakenteet, katto
 • valittaessa seinämateriaalia, joka vaatii suojaa kostutuksesta, aurinkosähkön säteilystä, verhousta on järkevämpää käyttää tuuletettua julkisivua, jonka sisällä on eriste
 • sitten se kokoaa kaikki kuormat säätiöön, maan alla (kankaan rakenteelliset, vastakkaiset materiaalit, lattiat, seinät, tuulen ja lumikuormat)
 • jonka jälkeen voit laskea pohjan leveyden

Luonnoksessa riittää sitten kaksi riviä (sisäänpäin, kehän ulospäin) liuskajohdon akseleista. Näitä köysistöjä käytetään murskaussuojusten kokoamiseen, pituusjaksojen avulla voidaan ohjata monoliittisen perustuksen geometriaa.

Yksinkertaisin suunnittelumenetelmä

Laskettaessa yksittäisten nauhamaiden elementtejä vaaditaan taulukot SP 22.13330 tai V.S. Sazhin ohjeet. Tekniikka nauhan leveyden laskemiseksi on:

 • kansallisen kuormituksen laskenta
 • maanpinnan havaitseminen joko visuaalisesti tai rullaamalla köysiin
 • jakamalla saatu luku maaperän laskennallisella resistanssilla, joka otetaan taulukoista tietyn maaperän kohdalla (vähimmäisarvo mahdollisten virheiden korvaamiseksi)

MZLF: n syvyys on 0,3 - 1 m riippuen pohjaveden pinnasta. Syvennetyt nauhat lasketaan jäädytysmerkin alapuolella 0,4 - 0,6 m. Pohjan kellariosan korkeus riippuu kehittäjän mieltymyksistä:

 • kun teippaa kaadetaan noin 10 - 20 cm maanpinnasta, voit suorittaa lattiaa kentällä, mikä vähentää huomattavasti rakennusbudjetia
 • kun nostetaan 40-60 cm, käytetään palkkien päällekkäisyyttä tai laattoja, ilmanvaihto on tarpeen kellarissa
 • jos maanalainen kerros on suunniteltu, kellarin osa korkeus riippuu sen valmiista lattiasta

Laskelmien tulosten perusteella on mahdollista tuottaa piirros akseleiden poistamiseksi rakennuspaikalle maanpäällisten töiden suorittamiseksi.

Strip Foundation Sketch

Monoliittisen perustuksen tarkka piirustus edellyttää ammattimaisia ​​graafisia toimituksia: AutoCAD, Compass, Solid Work, Archicad. Siksi puutarharakennuksissa käytetään usein paperirunkoja. On kiinnitettävä huomiota seinien akseliin, lisärakenteisiin (uuni, sisäinen portaikko, kuisti, takka) pohjaan nauhan ääriviivojen vetämiseksi.

Vahvistusjärjestelmä

Vahvistus on välttämätöntä mihinkään liuskan perustukseen, jos suunnitellaan monoliittisen rakenteen valmistamista. Alemmassa, ylävahvikehän asennossa voidaan kuvata samassa piirroksessa. Se tarvitsee budjetointia, kun ostat palkit, johdot, tiivisteet, seisot. Järjestelmää laadittaessa on otettava huomioon:

 • telojen telakointi kulmissa, joissa on päällekkäisyys, on kielletty, raudoitus on taivutettu oikeaan kulmaan ja liitetty päällekkäin nauhan viereisellä puolella
 • kun rakennustangot rakennetaan päällekkäin pituudelta 60 - 70 cm
 • seinämien kennostoissa tangot on liitetty samalla tavalla kuin kulmat (taivutus, kulkeminen seuraavalle puolelle)
 • suojakerros (etäisyys betonipinnasta vahvikkeeseen) on 1,5 - 4 cm

Nauhan leveys on alle 15 cm, jokaisessa vyössä yksi palkki riittää. Laajissa nauhoissa vaipan (valossa) välisen minimietäisyyden tulisi olla yli 35 mm (pohja), 40 mm (ylhäällä). Vahvistusta tarvitaan pohjan pohjalla, lähellä rakenteen yläpintaa. Keskiosassa nauha vahvistetaan vain korkealla (0,7 metrin korkeudella).

Rakennustekniikka

Monoliittiselle perustukselle käytetään tavanomaista rakennustekniikkaa, joka koostuu seuraavista vaiheista:

 • koko akselin poisto
 • katkoviivat / kaivanto
 • perustapyyhkeiden polkumyynti
 • vedenpitävät pohjat
 • asennus
 • vahvistaminen
 • betonointi
 • pintavesieristys

Laskuvoimien vähentämiseksi sokea alue eristetään, nauhan sivupinta tyhjennetään sen pohjan tasolla. Jokaisessa vaiheessa on vivahteita työmäärän pienentämiseen, mikä lisää rakenteen elämää.

Markup, pit

Ennen kuin liikutetaan akseleita rakennuspaikalle, on tarpeen sijoittaa rakennuksen paikoille normaalikäyttöön konejärjestelmien, hedelmällisen kerroksen, asunnon itse. Esimerkiksi kadun puolella on usein pysäköintitilaa, ulkoisen jäteveden saostussäiliö vaatii säännöllistä tyhjennystä, joten se sijaitsee myös lähemmäs kadulla. Sen on oltava vähintään 4 metrin päässä säätiöstä terveysvyöhykkeen varmistamiseksi.

Tässä he myös asentavat voimansiirtopylväitä, kaivoja, joissa on pysäytysventtiilit, jotka kytkeytyvät keskeisiin elintarjontajärjestelmiin. Etulinta on useimmiten käytössä tiekartan suuntaan. Sen jälkeen riittää, että nauhalevyn merkitseminen kaavion mukaan:

 • ensimmäinen seinä - aloituskohta on 3 metrin etäisyydellä alueen rajoista, 5 metrin etäisyydellä punaisesta linjasta (katutasku)
 • sivuseinät - kohtisuorassa ensimmäiseen akseliin nähden (rakentaa kolmio, jossa on 4,3 metrin jalat, 5 metrin hypotenuus)

Viimeisen seinän (takaosan julkisivun) kulmat saadaan automaattisesti. Maanrakennustöiden aikana peruspyyhkäiden valmistusta varten johto on poistettava säännöllisesti. Välttämättömien mittausten välttämiseksi suositellaan kaatumisia - kahden tangon välinen vaakasuora palkki. Jokaisella akselilla ne tarvitsevat 2 kappaletta, kolme jousia voidaan vetää pitkin leveitä haaroita (pohjan sivureunat, seinän akseli).

Tyynyn muoto

Monoliittisen alustan nauhan pohjasta valmistetun ei-metallisen materiaalin kerros on tarkoitettu korvaamaan hankausmateriaali, joka tasoittaa kaivannon pohjan. Suosituin alijärjestelmä on:

 • hiekka 20 cm + murskattu kivi 20 cm - asetettu geotekstilöille, kääritty päälle ylhäältä kynnistyksen jälkeen joka 10 cm
 • murskattu kivi + hiekka (paksuus on samanlainen) - kätevämpää vaihtoehtoa, näiden materiaalien välille lisätään geotexilikerros, mutta ei tarvitse täyttää jalkaa, kun asetetaan telan vedeneristys
 • hiekka 40 cm tai 40 cm murskattu kivi - ensimmäinen vaihtoehto vain matala GWL, toinen vaihtoehto korkealla pohjavedellä

Valssattu vedeneristys (tavallisesti lasilasi) asetetaan 2-3 kerrokseen vapauttamaan siten, että betonitoiminnan jälkeen se voidaan kääriä nauhan sivureunoihin. Muotti on kiinnitetty päälle, on parempi käyttää materiaaleja, joita voidaan käyttää uudelleen (OSB, vaneri, reunapaneeli).

Pystysuuntaiset kilvet, joiden korkeus on enemmän kuin 5 cm: n suunnittelumerkki, ripustetaan kaivannon sivuille, maahan, joka on kiinnitetty hyppyjä (nastat, tanko). Maanalaisella tasolla on välttämätöntä jättää reikiä teknisten järjestelmien sisäänpääsyyn tuuletusilmakehän kellarissa. Tätä varten putket ohjataan suojusten läpi, jotka jäävät betoniin vuorauksille tai vedetään ulos purkamisen yhteydessä.

Vahvistus, täytä

Aromikortin nauhan kellari on yleensä kaksitasoinen. Kevyiden rakennusten kohdalla kaksi ylälangalla varustettua uritettua palkkia ovat riittävät, kaksi alempana. Mutterissa olevien sauvien kiinnittämiseksi käytetään suorakaiteen muotoisia, 6 mm: n 8 mm: n raudoituksen kaarevia puristimia, joihin pitkittäinen vahvike on sidottu lanka. Tärkeimmät vaatimukset ovat:

 • liitosten erotus vierekkäisiin riveihin vähintään 60 cm: n välein
 • taivuta kulmissa
 • päällekkäin 60 cm

Alemmat sauvat on tuettu polyetyleenituilla tai betonipinnoilla suojakerroksen aikaansaamiseksi. kaataminen tapahtuu standarditekniikan mukaan, joka tiivistää jokaisen 60 cm betonin ympärillä renkaan ilman poistamiseksi.

Vedeneristys, viemäröinti

Monoliittiselle pohjalle, joka on osittain tai kokonaan upotettu maahan, on välttämätöntä suojautua kosteudelta. Se toteutetaan monella tavalla:

 • nauhan ulkoreunojen vedenpitävyys - läpäisevät tuotteet, päällystys bitumimastilla, liimaus Gidrostekleizolilla tai viimeiset kaksi vaihtoehtoa kompleksissa
 • viemäröintijärjestelmä - joka sijaitsee ympäryksen ympärillä teipin pohjan tasolla

Myrskynpoisto (sisääntulot ja pintalevyt) on rakennettu sokean alueen ulkokehälle, jonka kautta sulatetut sadeputket poistetaan.

Edellä mainittu tekniikka soveltuu kaikentyyppisten tunkeutumisen nauhan perustuksiin. Asiantuntijoiden suositukset auttavat välttämään virheitä, vähentämään rakentamisen monimutkaisuutta. Asunnolla on suuri toimintakyky huolimatta riippumattomista laskelmista.

Säätiön piirustussuunnitelma

Kaistaleen perustamisen ominaisuudet: piirustukset

Tähän mennessä asuin- ja teollisuusrakennusten perustana on usein käytetty nauhatulostusta. Se on varsin yksinkertaista tehdä eikä vaadi monimutkaisten piirustusten luomista. Lisäksi on tärkeää huomata, että tämäntyyppisen säätiön tärkein etu on kohtuuhintainen kustannus.

Strip Foundation Drawing

Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää liuskajohdosta

Rakennusalan asiantuntijat määrittävät nauhan tyyppisen perustan monoliittisiin perustuksiin, mutta vain yhden, mutta erittäin merkittävän eron - kustannukset ja saatavuus lukuun ottamatta. Huolimatta siitä, että työhön tarvittava konkreettisen ratkaisun määrä on vähentynyt, säätiö ei menetä lujuusominaisuuksiaan ja erottuu erityisellä luotettavuustasolla. Nykyään sitä käytetään korkeiden rakennusten, teollisuus- ja julkisten tilojen rakentamiseen sekä luonnollisesti maan korkeiden mökkien rakentamiseen.

Tuki nauhapohjalle

Tämäntyyppiseen säätiöön käytettävät tukirakenteet ovat 2 tyyppiä:

 • Ribbon monoliittinen säätiö. Betoniseos kaadetaan asteittain ja tasaisesti kaivoon;
 • Precast strip foundation. Ratkaisun lisäksi käytetään myös valmiita betoniteräsrakenteita.

Piirustus lisäpiirustuksilla (laajalla mittakaavalla)

Jotta voidaan määrittää, kuinka syvä kaivanto olisi tässä tapauksessa, on tarpeen ohjata maaperän jäädytyskartta. Se on erilainen jokaiselle paikkakunnalle, ja jos työn aikana on käytetty epätarkkaa indikaattoria, tällainen valvonta voi olla täynnä rakenteen kutistumista tai jopa koko säätiön tuhoutumista. Kaivon leveys riippuu siitä, kuinka paljon kuormaa sijoitetaan säätöön talon suoran käytön aikana.

Mitä pitäisi ottaa huomioon laskelmissa?

Jotta laskelmat voidaan tehdä oikein, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat ominaisuudet:

 • tulevan rakenteen paino. Tämän indikaattorin laskemiseksi sinun tulisi ohjata rakennusmateriaalien kokonaispaino. Tärkeä tekijä on rakennuksen korkeus.
 • maaperän tyyppi. Se vaikuttaa suoraan kutistumisasteeseen.
 • kuormitusaste säätöön käyttöjakson aikana.

Teemme suunnitelman oikein

Nauhalevyn piirustuksen tukemisen on täytettävä seuraavat vaatimukset.

 • Määritettäessä sopivinta mittakaavaa on suositeltavaa valita joko 1: stä 100: sta tai 1: stä 400: sta.
 • Ennen rakennustöiden aloittamista tulee merkitä sivusto.
 • Jos aiot luoda talon tai julkisen rakennuksen sarakkeisiin, sinun on ehdottomasti ilmoitettava tämä nimitys ja leikkaus piirroksessa.
 • Kaikkien paperiradioiden tulee olla selkeitä ja tarkkoja, niiden paksuus on 0,5-0,8 millimetriä.

Yleisessä järjestelmässä on oltava välttämättä merkintä pohjasta sekä paikoista, joissa tulee olemaan erilaisia ​​kohoumia tai syvennyksiä. Tämä on tärkeää, jotta voidaan laskea keskustietojen viestinnän sijainti.

Tällaiset reiät ja ulokkeet on välttämättä näytettävä kaaviossa ääriviivoilla ja katkoviivoilla. Tarvittaessa voidaan tehdä selittävät huomautukset ja alaviitteet.

Vaikeat osat järjestelmästä

Jos aiot rakentaa pääomaa ja laajamittaista rakennetta, se edellyttää varmasti monimutkaisen esivalmisteen tai monoliittisen perustan luomista. Yleensä tällaiset järjestelmät eivät sovi yhteen piirustukseen. Tämän vuoksi rakennusalan asiantuntijat suosittelevat voimakkaasti erillisten järjestelmien kehittämistä monimutkaisille alueille. Vaihtoehtoisesti voit laittaa pääsuunnitelmaan ylimääräisiä aksiaalisia linjoja ja leikkauksen nimeä (jos tarpeen) sekä luoda arkille suuria leikkauksia ja tehdä siitä ensimmäinen merkintä. Lisäksi poikkileikkauksen asteesta riippuen on suositeltavaa valita asteikko 1 - 20, 1 - 25 tai 1 - 50, jotta leikkaus ja monimutkaiset rakenneosat maksimoidaan.

Lisäykset järjestelmään

Tällöin, jos aiot luoda monoliittisen tai komposiittityyppisen teipin pohjan piirustusten selventämiseksi, sinun tulee seurata niitä seuraavilla teknisillä asiakirjoilla:

 • Suunnitelma siteen vahvistamisesta säätiön tulevien kuormitusrakenteiden mukaan;
 • Sovellus, joka näyttää rakenteen rakenteelliset ominaisuudet;
 • Suositellut selvitykset sivuston valmistelutöistä;
 • Taulukoita ja kaavioita, joita tarvitaan säätiöiden vedenpitävyyteen ja lämmöneristämiseen.
 • Tiedot pohjalevyn kuormituksesta.

Läpäisyn asteen määrittäminen

Kuten jo mainittiin, kaivannon syvyys, jolla luodaan nauha-kaltainen pohja, lasketaan riippuen tukien sovellusalueesta. Nykyään rakenteiden kaksi päätyyppiä ovat suosittuja - syvä ja matala. Kun päätät, mikä vaihtoehdoista pitäisi olla suositeltavaa, vastaava nimitys tulisi tehdä suunnitelmassa.

 • Ensimmäinen perustustyyppi erottuu vahvistetulla vahvikkeella, ja se on erinomainen valinta suurille rakenteille, joiden toteuttamiseen kuuluu kellareiden, ullakko- tai raskas väliseinien luominen. Uskotaan, että nauhan kaivannon tunkeutumisasteen paras indikaattori on indikaattori, joka on 20-25 metriä korkeampi kuin tietyn alueen maaperän jäädytys.
 • Piirustuksissa on varmasti tietoa siitä, kuinka syvä nauha haudataan. On tärkeää muistaa, että kulutustarvikkeiden määrä haudattujen tukien muodostumiseen on paljon enemmän.

Lisäpiirustus (monimutkainen vahvistus)

Perustavat erot tukijärjestelmissä

Edellä on pyritty kuvaamaan mahdollisimman yksityiskohtaisesti sellaisen rakennesuunnitelman luomista, johon sovelletaan nauhalevyn piirustusta. Samaan aikaan meidän ei kuitenkaan pidä unohtaa, että piirustukset, jotka sisältävät tietoa esivalmistetyypeistä, eroavat olennaisesti monoliittisista, sillä siinä on osa, samoin kuin suorat ja kulmaiset, vahvistetut betonirakenteet.

Teemme laskelmia itsenäisesti

Vakuutamme teille, että verkossa toimitetaan riittävästi tietoa, jotta kaikki tarvittavat laskelmat voidaan suorittaa mahdollisimman paljon. Tätä varten ei ole tarpeen olla insinööri ja tekninen koulutus. Vastuullisella lähestymistavalla asiaan sekä tarkkaavaan ja tarkkaavaan henkilöön voit helposti laskea kaikki tarpeelliset kriteerit, esimerkiksi luoda nauhapohja muille kuin asuinrakennuksille tai suljettavalle rakenteelle. On tärkeää ottaa huomioon seuraavat seikat:

 • Pystysuorat vaikutukset maahan;
 • Aseta päärakenteen paino pohjaan;
 • Katon ja ristikkojärjestelmän paino (mutta vain, jos aiot rakentaa navetta tai ei-asuinalueita);
 • Kortin piirustuksen luominen, virheiden poistamiseksi, tulokset on kerrottava "2%: lla". Tämä auttaa varmistamaan mahdolliset puutteet itsesuunnitteluprosessissa.

Olisiko ammatillisten asiantuntijoiden palveluja vaadittava luomaan piirros?

Tietenkin asuinrakennuksen kaistaleperustussuunnitelma tarvitsee tarkempia ja yksityiskohtaisempia laskelmia, jotka parhaiten on uskottu asiantuntijalle. Yrityksesi päällikön puolesta voit olla varma, että piirustus on:

 • helppo lukea;
 • mahdollisimman tarkka;
 • joka täyttää kaikki SNiP: n vaatimukset;
 • joka sisältää kattavat tiedot valmistelutyöstä;
 • jolla on pääpiirteen lisäksi tekniset sovellukset erilaisten taulukoiden, kaavioiden jne. muodossa.

Tässä artikkelissa olemme yrittäneet tarjota kattavaa tietoa prosessista ja periaatteesta luoda nauhamaiden perustusveto asuinrakennuksille ja muille kuin asumisrakenteille. Muista, että jos et ole luottavaisia ​​kykyihinsä, älä yritä itseäsi tai käyttää lisensoimattomia ohjelmia suorittamaan tarvittavia laskelmia tällaiselle pohjalle. Säästöt tässä tapauksessa voivat olla täynnä valtavia menetyksiä tai jopa koko rakennuksen tai aidan tuhoutumista.

Liuskajohdon luomisen ominaisuudet: piirustukset päivitetty: 31.5.2017 mennessä: kranch0

Piirretään monoliittinen nauhalevy ja sen rakenne

Ilman projektitietoja ei ole mahdollista rakentaa maakohtaa. Puutarhahankkeen rakentamista ei tarvita. Kuitenkin ilman luonnos ei pysty merkitsemään rakennuspaikkaa. Siksi sivuston omistaja tarvitsee vähimmäissuunnittelua suunnittelussa ja ammatillisessa neuvonnassa yksittäisten rakennusvaiheiden osalta.

Kuinka tehdä piirustus säätiöstä?

Alkuvaiheessa on tarpeen määrittää rakennuksen mitat, sillä ne ovat saaneet ulkoseinien neljä akselia. Sitten sisäpuoliset kantavat seinät, raskas väliseinät lisätään projektiin ottaen huomioon tekijät:

 • aidan rakenteiden on kestettävä verhous, lattiat, ristikkorakenteet, katto
 • valittaessa seinämateriaalia, joka vaatii suojaa kostutuksesta, aurinkosähkön säteilystä, verhousta on järkevämpää käyttää tuuletettua julkisivua, jonka sisällä on eriste
 • sitten se kokoaa kaikki kuormat säätiöön, maan alla (kankaan rakenteelliset, vastakkaiset materiaalit, lattiat, seinät, tuulen ja lumikuormat)
 • jonka jälkeen voit laskea pohjan leveyden

Luonnoksessa riittää sitten kaksi riviä (sisäänpäin, kehän ulospäin) liuskajohdon akseleista. Näitä köysistöjä käytetään murskaussuojusten kokoamiseen, pituusjaksojen avulla voidaan ohjata monoliittisen perustuksen geometriaa.

Yksinkertaisin suunnittelumenetelmä

Laskettaessa yksittäisten nauhamaiden elementtejä vaaditaan taulukot SP 22.13330 tai V.S. Sazhin ohjeet. Tekniikka nauhan leveyden laskemiseksi on:

 • kansallisen kuormituksen laskenta
 • maanpinnan havaitseminen joko visuaalisesti tai rullaamalla köysiin
 • jakamalla saatu luku maaperän laskennallisella resistanssilla, joka otetaan taulukoista tietyn maaperän kohdalla (vähimmäisarvo mahdollisten virheiden korvaamiseksi)

MZLF: n syvyys on 0,3 - 1 m riippuen pohjaveden pinnasta. Syvennetyt nauhat lasketaan jäädytysmerkin alapuolella 0,4 - 0,6 m. Pohjan kellariosan korkeus riippuu kehittäjän mieltymyksistä:

 • kun teippaa kaadetaan noin 10 - 20 cm maanpinnasta, voit suorittaa lattiaa kentällä, mikä vähentää huomattavasti rakennusbudjetia
 • kun nostetaan 40-60 cm, käytetään palkkien päällekkäisyyttä tai laattoja, ilmanvaihto on tarpeen kellarissa
 • jos maanalainen kerros on suunniteltu, kellarin osa korkeus riippuu sen valmiista lattiasta

Laskelmien tulosten perusteella on mahdollista tuottaa piirros akseleiden poistamiseksi rakennuspaikalle maanpäällisten töiden suorittamiseksi.

Strip Foundation Sketch

Monoliittisen perustuksen tarkka piirustus edellyttää ammattimaisia ​​graafisia toimituksia: AutoCAD, Compass, Solid Work, Archicad. Siksi puutarharakennuksissa käytetään usein paperirunkoja. On kiinnitettävä huomiota seinien akseliin, lisärakenteisiin (uuni, sisäinen portaikko, kuisti, takka) pohjaan nauhan ääriviivojen vetämiseksi.

Vahvistusjärjestelmä

Vahvistus on välttämätöntä mihinkään liuskan perustukseen, jos suunnitellaan monoliittisen rakenteen valmistamista. Alemmassa, ylävahvikehän asennossa voidaan kuvata samassa piirroksessa. Se tarvitsee budjetointia, kun ostat palkit, johdot, tiivisteet, seisot. Järjestelmää laadittaessa on otettava huomioon:

 • telojen telakointi kulmissa, joissa on päällekkäisyys, on kielletty, raudoitus on taivutettu oikeaan kulmaan ja liitetty päällekkäin nauhan viereisellä puolella
 • kun rakennustangot rakennetaan päällekkäin pituudelta 60 - 70 cm
 • seinämien kennostoissa tangot on liitetty samalla tavalla kuin kulmat (taivutus, kulkeminen seuraavalle puolelle)
 • suojakerros (etäisyys betonipinnasta vahvikkeeseen) on 1,5 - 4 cm

Nauhan leveys on alle 15 cm, jokaisessa vyössä yksi palkki riittää. Laajissa nauhoissa vaipan (valossa) välisen minimietäisyyden tulisi olla yli 35 mm (pohja), 40 mm (ylhäällä). Vahvistusta tarvitaan pohjan pohjalla, lähellä rakenteen yläpintaa. Keskiosassa nauha vahvistetaan vain korkealla (0,7 metrin korkeudella).

Rakennustekniikka

Monoliittiselle perustukselle käytetään tavanomaista rakennustekniikkaa, joka koostuu seuraavista vaiheista:

 • koko akselin poisto
 • katkoviivat / kaivanto
 • perustapyyhkeiden polkumyynti
 • vedenpitävät pohjat
 • asennus
 • vahvistaminen
 • betonointi
 • pintavesieristys

Laskuvoimien vähentämiseksi sokea alue eristetään, nauhan sivupinta tyhjennetään sen pohjan tasolla. Jokaisessa vaiheessa on vivahteita työmäärän pienentämiseen, mikä lisää rakenteen elämää.

Markup, pit

Ennen kuin liikutetaan akseleita rakennuspaikalle, on tarpeen sijoittaa rakennuksen paikoille normaalikäyttöön konejärjestelmien, hedelmällisen kerroksen, asunnon itse. Esimerkiksi kadun puolella on usein pysäköintitilaa, ulkoisen jäteveden saostussäiliö vaatii säännöllistä tyhjennystä, joten se sijaitsee myös lähemmäs kadulla. Sen on oltava vähintään 4 metrin päässä säätiöstä terveysvyöhykkeen varmistamiseksi.

Tässä he myös asentavat voimansiirtopylväitä, kaivoja, joissa on pysäytysventtiilit, jotka kytkeytyvät keskeisiin elintarjontajärjestelmiin. Etulinta on useimmiten käytössä tiekartan suuntaan. Sen jälkeen riittää, että nauhalevyn merkitseminen kaavion mukaan:

 • ensimmäinen seinä - aloituskohta on 3 metrin etäisyydellä alueen rajoista, 5 metrin etäisyydellä punaisesta linjasta (katutasku)
 • sivuseinät - kohtisuorassa ensimmäiseen akseliin nähden (rakentaa kolmio, jossa on 4,3 metrin jalat, 5 metrin hypotenuus)

Viimeisen seinän (takaosan julkisivun) kulmat saadaan automaattisesti. Maanrakennustöiden aikana peruspyyhkäiden valmistusta varten johto on poistettava säännöllisesti. Välttämättömien mittausten välttämiseksi suositellaan kaatumisia - kahden tangon välinen vaakasuora palkki. Jokaisella akselilla ne tarvitsevat 2 kappaletta, kolme jousia voidaan vetää pitkin leveitä haaroita (pohjan sivureunat, seinän akseli).

Tyynyn muoto

Monoliittisen alustan nauhan pohjasta valmistetun ei-metallisen materiaalin kerros on tarkoitettu korvaamaan hankausmateriaali, joka tasoittaa kaivannon pohjan. Suosituin alijärjestelmä on:

 • hiekka 20 cm + murskattu kivi 20 cm - asetettu geotekstilöille, kääritty päälle ylhäältä kynnistyksen jälkeen joka 10 cm
 • murskattu kivi + hiekka (paksuus on samanlainen) - kätevämpää vaihtoehtoa, näiden materiaalien välille lisätään geotexilikerros, mutta ei tarvitse täyttää jalkaa, kun asetetaan telan vedeneristys
 • hiekka 40 cm tai 40 cm murskattu kivi - ensimmäinen vaihtoehto vain matala GWL, toinen vaihtoehto korkealla pohjavedellä

Valssattu vedeneristys (tavallisesti lasilasi) asetetaan 2-3 kerrokseen vapauttamaan siten, että betonitoiminnan jälkeen se voidaan kääriä nauhan sivureunoihin. Muotti on kiinnitetty päälle, on parempi käyttää materiaaleja, joita voidaan käyttää uudelleen (OSB, vaneri, reunapaneeli).

Pystysuuntaiset kilvet, joiden korkeus on enemmän kuin 5 cm: n suunnittelumerkki, ripustetaan kaivannon sivuille, maahan, joka on kiinnitetty hyppyjä (nastat, tanko). Maanalaisella tasolla on välttämätöntä jättää reikiä teknisten järjestelmien sisäänpääsyyn tuuletusilmakehän kellarissa. Tätä varten putket ohjataan suojusten läpi, jotka jäävät betoniin vuorauksille tai vedetään ulos purkamisen yhteydessä.

Vahvistus, täytä

Aromikortin nauhan kellari on yleensä kaksitasoinen. Kevyiden rakennusten kohdalla kaksi ylälangalla varustettua uritettua palkkia ovat riittävät, kaksi alempana. Mutterissa olevien sauvien kiinnittämiseksi käytetään suorakaiteen muotoisia, 6 mm: n 8 mm: n raudoituksen kaarevia puristimia, joihin pitkittäinen vahvike on sidottu lanka. Tärkeimmät vaatimukset ovat:

 • liitosten erotus vierekkäisiin riveihin vähintään 60 cm: n välein
 • taivuta kulmissa
 • päällekkäin 60 cm

Alemmat sauvat on tuettu polyetyleenituilla tai betonipinnoilla suojakerroksen aikaansaamiseksi. kaataminen tapahtuu standarditekniikan mukaan, joka tiivistää jokaisen 60 cm betonin ympärillä renkaan ilman poistamiseksi.

Vedeneristys, viemäröinti

Vankka perustus. osittain tai kokonaan upotettu maahan, kosteuden suojaus on välttämätöntä. Se toteutetaan monella tavalla:

 • nauhan ulkoreunojen vedenpitävyys - läpäisevät tuotteet, päällystys bitumimastilla, liimaus Gidrostekleizolilla tai viimeiset kaksi vaihtoehtoa kompleksissa
 • viemäröintijärjestelmä - joka sijaitsee ympäryksen ympärillä teipin pohjan tasolla

Myrskynpoisto (sisääntulot ja pintalevyt) on rakennettu sokean alueen ulkokehälle, jonka kautta sulatetut sadeputket poistetaan.

Edellä mainittu tekniikka soveltuu kaikentyyppisten tunkeutumisen nauhan perustuksiin. Asiantuntijoiden suositukset auttavat välttämään virheitä, vähentämään rakentamisen monimutkaisuutta. Asunnolla on suuri toimintakyky huolimatta riippumattomista laskelmista.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Tallenna navigointi

Monoliittisen nauhapohjan vaiheittainen piirustus

Yleistä tietoa

Rakennuksen käsitteen perustana on rakennuksen maanalainen osa (rakenne), joka havainnoi kuorman ja siirtää sen maahan. Jos tarkastelet monoliittisen alustan piirustusta, voit valita sen seuraavat osat. Perusta ovat tiheän maaperän kerrokset. Ylempi taso, johon rakenteen tai rakennuksen yläpuoliset osat sijaitsevat, kutsutaan reunaksi tai pinnaksi. Sen alempaa tasoa, joka on suoraan kosketuksessa pohjaan, kutsutaan pohjaksi.

Nauha asetetaan rakennuksen kehän ympärille.

Ribbonperusta - raudoitetun betonin kaistale, joka kulkee koko rakennuksen ympärysmitta. Teippi on sijoitettu rakennuksen ulko- ja sisäseinien alle. Rakennustekniikka on varsin yksinkertainen verrattuna paaluun tai laattaan. Rakennussarjan rakentaminen edellyttää piirustusta. Tällainen säätiö on työläs ja vaatii huomattavaa materiaalin kulutusta verrattuna esimerkiksi pylväsnäkymään (konkreettisempi, muotti, sinun on käytettävä nosturia).

Hihnaa voidaan käyttää:

Strip-pohjapiirros

 1. Talot, joissa on betoni-, tiili- ja kiviseinät (joiden tiheys on yli 1000-1300 kg / kuutiometri).
 2. Talot, joissa on raskaita päällekkäisyyksiä (esivalmistettu teräsbetoni tai monoliitti, metalli).
 3. Jos maaperän epäyhtenäinen saostuminen aiheuttaa paikan päällä olevan maaperän heterogeenisyyden (esimerkiksi yksi osa koostuu hiekasta ja muissa - kasaantuvissa kaurapuissa). Vahvistettu nauhaalusta voi toimia kokonaisuutena, jakaa uudelleen ponnisteluja ja sitten talon seinät eivät tuota muodonmuutoksia ja halkeamia.
 4. Jos talossa on kellarikerros tai kellari ja samaan aikaan nauhamaisen rakenteen seinät muodostavat kellarin huoneen seinän.

Talonrakentamisen suunnitteluprosessissa on aivan tärkeätä pätevästi ja vastuuntuntoisesti lähestyä valmistettavan rakenteen tyyppiä, koska tämä elementti on yksi rakennuksen tärkeimmistä rakentavista elementeistä. Virhe rakennusvaiheessa, rakennusaineiden säästäminen, virheellisesti suunniteltu rakenne, virheellinen piirustus johtaa vakaviin kielteisiin seurauksiin talon toiminnan aikana.

suunnittelu:
a, b) kokoonpano,
c) monoliitti-,
d) rauniot.

Ongelmia, joita ovat esimerkiksi vääristyminen, materiaalien liiallinen kulutus, vaaka- ja pystysuuntaiset muodonmuutokset, epätasaiset saostuminen, halkeamien esiintyminen kantavissa rakenteissa ja niin edelleen. Suuri osa rakennuksen ominaisuuksista riippuu pitkälti luotettavuudesta sen kestävyyden ja pääoman lisäksi.

On muistettava, että rakenteen rakentamisen nollakierros on jonkin verran kallis prosessi, ja useimmiten se on kolmasosa koko rakentamisen kustannuksista. On parasta tilata projekti ja piirustus kokeneille suunnittelijoille. On ymmärrettävä, että voit pyytää heiltä vain, jos teet sopimuksen oikein. Hankkeessa oleva organisaatio voi kohtuullisen ja asiantuntevasti valita minkä tyyppisen ja materiaalin, jolla voit luoda säätiön.

Katso myös: Muottien tekeminen päällystyslaatikoille tekee sen itse

ominaisuudet

Käytettävästä materiaalista riippuen käyttöikä voi olla:

laji:
a) estää,
b) monoliitti-,
c) tiili
d) kallistamalla maaperää.

 • monoliittinen betoni ja rauniot sementtilaastille - jopa 150 vuotta;
 • esivalmistettu betoni - 50-75 vuotta;
 • tiili nauhat - 30-50 vuotta.

Nauhan pohjat suunnittelun ominaisuuksille voivat olla:

 1. Monoliitti, suoritetaan suoraan rakennustyömaalla.
 2. Valmisbetoni, joka on valmistettu tehtaalla valmistetuista vakiovahvisteisista betonilohkareista ja joka on asennettu rakennustyömaalle nosturin avulla. Valmisbetoni, joka on järjestetty teräsbetonilaaduista - betonilohkoista ja tyynyistä.

Riippuen siitä, mikä kuorman suuruus on, voit valita haudatut ja matalat haudatut. Syvyys ja matala syvyysinen monoliittinen nauhalevy on jäykkä vaakasuora betonirunko, joka kulkee kokonaan rakennuksen ympäryksen ympärillä. Tämä kykenee varmistamaan talon vakauden vallitsevissa olosuhteissa ja heikosti paljaat maaperät. Samalla voidaan saavuttaa järkevä "talouden kestävyys" suhde. Tämäntyyppisten budjettien menot ovat vain 15-18% koko rakennuksen kokonaiskustannuksista.

Matala haudattu rakennus talon ja kylpyn valon alla tai hiukan keventämällä sedimenttejä.

Matala syvyys sopii hyvin kevyisiin taloihin (vaahtobetoni, puinen, pieni tiili, runko). Tällainen muotoilu on järjestetty heikosti luffing maaperään. Syvyys, johon se asetetaan - 50-70 senttimetriä.

Upotettu hihnarakenne on rakennettu taloihin, joissa on raskas katto ja seinät, ja useimmiten kohoavilla mailla. Tällainen laite on välttämätön, jos talossa on tarkoitus järjestää autotalli tai kellari. Tällaisen rakenteen syvyys on usein arvo, joka on 20-30 senttimetriä matalampi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys. Tällainen laite vaatii enemmän materiaalin kulutusta. Seinien alle, jotka ovat rakennuksen sisällä, on mahdollista tehdä vähemmän syvä säätiö, 40-60 senttimetriä.

Verrattuna matalaan syvyyteen, se on vakaampi ja kestävämpi, koska sen pohja on alle jäätyneen pohjaveden pinnan, eikä siinä ole myöskään muodonmuutoksia. Samanaikaisesti materiaalien kulutus ja monimutkaisuus lisääntyvät.

Vahvistusta tehostetaan.

Nämä laitteet on pääsääntöisesti asetettava yksinomaan lämpimään kauteen. Sen ei tarvitse käyttää kalliita laitteita. Se riittää pienelle koneistamiselle ja betonisekoittimille.

Hiekkaisilla tai kuivilla mailla hihnarakenne voidaan asettaa korkeammalle kuin huurteen tunkeutumisen syvyys, mutta vähintään 50-60 cm maanpinnasta.

Katso myös: Betonilevytyökalu

Jyrkästi pakastuvilla ja voimakkaasti turvottamalla maaperää nauhaläämiä käytetään melko harvoin.

Tällaisia ​​rakenteita käytetään laajasti siviili- ja teollisuusrakentamisessa sekä yksittäisten talojen ja mökkien rakentamisessa.

Strip-säätiö

Strip-säätiö

Tässä artikkelissa "Ribbon säätiö" keskustelemme tärkeimpien nauhalevytyyppien ominaisuuksista, pohdimme niiden etuja ja haittoja. Tänään opimme itsenäisesti määrittämään maaperätyypit paikan päällä laskemalla rakennuksen luonnollisen perustan erityiskuorman - toisin sanoen yksinkertaisten perustusten suunnitteluun. Puhumme myös siitä, mitä heidän arvostaan ​​tehdään.

Ribbon säätiö on monipuolisin ja yleisimpi muoto yksityisen talon rakentamiseen. Se on teippirakenne, joka tulee ensin useimpien ihmisten mieleen kun se tulee säätiöihin.

Anturaperustukset ovat jatkuva nauha - "nauha", joka sijaitsee alla kaikki laakerin Ulko- ja sisäseinän, tai rivit tukea sarakkeita. Koko rakentamisen "seinä maahan" on sama muoto ja poikkileikkaus. Useimmiten käytetään poikkileikkaus on suorakulmainen, mutta tarvittaessa vähentää painetta pehmeä ja helposti muotoaan muuttavan maaperän, ts puolisuunnikkaan suoritusmuotojen (leveä ainoa viisto seinät) tai käänteinen kirjaimella "T".

Yksittäisen kokonaisuuden ansiosta kaistaleperusta jakaa hyvin kuormat talosta, joten sitä voidaan käyttää missä tahansa jäätymissuunnassa, käytännöllisesti katsoen millä tahansa maaperällä, millä tahansa massan ja kokoonpanon rakennuksilla. Ribbonsäätiötä ei voida pitää yksinkertaisena ja halpana, se ei aina ole taloudellisesti perusteltua, ja joissakin tapauksissa on mahdollista käyttää halvempaa ja vähemmän työvoimavaltaista pylväskappaletta. Useimmissa tapauksissa vaihtoehtoja ei kuitenkaan ole.

Nauhasäätiö on välttämätön seuraavissa tapauksissa:

 • raskaiden talojen (kivi, betoni, tiili) rakentamisen aikana, joissa on massiiviset laatatilat;
 • jos rakennuksessa on haudattu huone (pohjakerros, autotalli, kellari);
 • kun rakennuksen alla on epätasaista maaperän kerrostumista;
 • alueella, jossa pohjavesi on korkea;
 • Tontilla on merkittävä harha.

Nauhatalustatyypit

Rakennusteollisuuden menetelmän mukaan, samoin kuin kaikki muut perustukset, on jaettu elementtivalmisteisiin ja monoliittisiin. Monoliittinen säätö tehdään suoraan rakennustyömaalla kaatamalla betonia erityiseen muottipesään, jossa vahvistetaan vyötä.

Esivalmistetut perustukset on valmistettu kappaleista. Nämä eivät välttämättä ole betonilohkoja ja tyynyjä FBS ja FL, ja säätö voidaan asentaa tiilestä, raakakivestä, pienistä lohkoista 200x200x400 mm.

Tiilen perustus

Kivipesäkiven perusta

Vahvistettu betoni tai raunioon perustuva monoliittinen perusta

On suositeltavaa valmistaa esivalmistetta, jos on tarpeen suojata rakennusta korkealta pohjavedeltä, koska sillä ei ole haavoittuvia saumoja. Monoliittisella rakenteella ei ole alueellisia rajoituksia, sitä voidaan käyttää mihin tahansa kodin kokoonpanoon, kun taas esimerkiksi FDS-lohkoja on vaikea soveltaa pyöreissä ja epäsuorissa kulmissa, ja säätiön korkeus on syklinen palamiselementtien mittojen kanssa.

Betonin valmistaminen suoraan paikan päällä, voit usein tehdä ilman teknologian käyttöä, on mahdollista rajata vain sähköisten betonisekoittimien ja muiden pienimuotoisten koneiden käyttöön. Lisäksi monoliittinen säätiö on halvempaa kuin esivalmistettu, mutta sen rakentaminen kestää kauemmin, se on monimutkaisempi (vahvistus, muottirakenne) ja on työläämpi.

Vahvistettu betoni nauhojen käyttöikä on noin 150 vuotta, kun taas tehtaiden yksiköt toimivat jopa 75 vuoden ajan.

Esivalmistetut nauhan perustukset

Niitä käytetään käytännössä vain Neuvostoliiton jälkeisessä paikassa, länsimaiset suunnittelijat mieluummin monoliittejä, luottaa suunnittelun koskemattomuuteen ja kustannusetuuteen.

Me tehdasvalmisteiset säätiöiltä FBS ei ole vähemmän suosittu kuin monoliitti, ja syy tähän alhainen kulttuurin rakentaminen - teräksen kiinnitteet, betoni, insinöörien ei ole tarvittavia taitoja ei käytetä teknisiä välineitä liikkuvat ja tiivistymisen, eivät kaikki joukkueet on varustettu laadukas muotti.

Kaikki nämä ongelmat on maustettu lukuisilla erittäin tärkeillä piilotetuilla töillä, joten kehittäjämme on valmis maksamaan liikaa teollistumisesta. Seuraavassa artikkelissa liuska-säätiöiden asentamisesta, varmistamme ehdottomasti esivalmistetut pohjat lohkoilta.

Raunion perusta

Sitä käytetään harvoin, koska ne ovat erittäin työvoimavaltaisia, kaikki on tehtävä manuaalisesti. Lisäksi tällaisia ​​rakenteita ei käytetä savi- ja epäyhtenäisillä maaperillä. Mutta kalliilla ja hiekkapohjaisilla sääolosuhteilla, jos kallioiden kehitystä tehdään reunoissasi, raunioitumisperusta voi merkittävästi vähentää rakentamisen kustannuksia.

Kuivat ruumiinpohjat (kerrokset) kootaan tasomaisilta kivityökaduilta aina 30 cm: n levyisiksi, minkä jälkeen kaikki kappaleelementtien väliset aukot täytetään sementtilaastilla. Toinen tapa on upottaa kivet asetettuun ratkaisuun. Suuret aukot, jotka ovat täynnä pieniä kiviä (hionta).

Tiilen perustukset

Myös harvoin vieraille rakennustyömaillamme, koska tiili imeytyy kosteuteen ja voi jäädyttää, kun se jäätyy.

Tiiliä voidaan käyttää vain savi, hyvin poltettu. Maanalainen osa perusta tiili tarvitaan kattamaan vedeneristyskerros, mutta tämä on usein vain rakennusmateriaali, jota käytetään antenni osa, yhdessä muiden enemmän käytännön malleja, esimerkiksi "tiili Booth," "Brick Concrete". Tiilen perustusten käyttöikä on rajoitettu 30-50 vuoteen.

Paikan suhteen maaperän tasoon nähden nauhatus voidaan joko syventää tai syvällä syvällä. Ensinnäkin valitaan yksi tai toinen vaihtoehto kuormien luonteesta.

Joten suuri kivirakennus on rakennettu vain syvälle pohjalle, jolla on suuri kantavuus, joka kestää sen massaa, kun taas kokonaiset roiskeileva voimat, jotka työntävät rakennusta, eivät ylitä painovoimaa.

Toinen merkintä hautautuneen alustan valinnalle ovat maanalaiset huoneet, joiden seinämät muodostuu säätiön runkoon. Tällainen säätiö on välttämätön, jos sivustossa on suuria korkeuseroja. Maanalaiset perustukset on asetettava alempi kuin huurteen tunkeutumisen syvyys, keskimäärin tämä indikaattori vaihtelee 1,2-2 metrin välillä.

Matala säätiö

Sitä käytetään kevyiden rakennusten, jotka on valmistettu kiinteästä puusta, runko, yksikerroksinen kivi, vakaa ja heikosti savi. Sellaisen syvyyden ollessa noin 50-70 cm: n etäisyydellä paikasta, tällainen rakenne on paljon halvempi kuin haudattu, koska tarvitaan vähemmän materiaaleja ja maanrakennusten määrää pienenee.

Tällainen emäs ei saa käyttää heittoliina maaperä rinteillä, tai jos on kellarissa. Melkozaglublonny nauhat perusta on pieni pinta-ala on sivupinnat, joten tangentiaalisten voimien routiminen olla niin helppo työntää rakennuksen (se on liian pieni kuormitus), jos se on rakennettu perustuksen zaglublonnom laajan alueen sivupintojen.

Joskus torjumiseksi heittoliina maaperää käytetään nezaglublonnye säätiöt, jotka on asennettu lähes pinta, vaikka monoliittinen nauha puku kimmoisa alusta (materiaali - hiekka, kuona, sora, maaperä nepuchinisty...), jotka eivät jäädy eivätkä turmele.

Itse asiassa tämä on ristikkomalli laattapohjasta, joka mahdollistaa betonin ja raudoituksen kulutuksen vähentämisen merkittävästi. Sitä käytetään yleensä kevyisiin taloihin, joissa on taipuisa runko, mutta koville kiveille ja karkeille maille, kivihiilen rakentamiseen käytetään hautaamatonta pohjaa. Lankojen asentamiseen liittyvästä suuresta työmäärästä johtuen on olemassa tunnettuja vaihtoehtoja saunojen lämmittimien saarille irrotettavin elementtein, joiden välille luodaan raudoitettu betoniraina.

Nauhateoksen laskeminen

Viimeisessä artikkelissa "Minkälainen säätiö valitsit" me koskettelimme jo suuritalojen perustusten ammattimaiseen suunnitteluun ja kiinnitimme huomiota siihen, että asiantuntijat on otettava mukaan hydrogeologiseen tutkimukseen ja rakennusten rakenteiden kehittämiseen. Sisällyttäen selvitimme, mitä tietoja tarvitset insinöörille hankkeen luomiseen. Yritetään laskea itsenäisesti pienen maalaistalon nauha-pohja.

Keskeisiä kysymyksiä, joihin meidän pitäisi saada vastauksia, ovat säätiön koko (poikkileikkaus) ja sen perusta. Tehtävien ratkaisemiseksi tarvitset:

 • määritellään maaperä
 • laskea rakennuksen kuormitus

Maaperän tyypin määrittäminen

Säätiön pohjusyvyys ja pohjan alue - pohjaan perustuva alaosa riippuu luonnollisen pohjan ominaisuuksista (ensinnäkin sen kantavuudesta). On suositeltavaa järjestää geologinen tutkimus erikoisjärjestön osasta, mutta jos rakennus on suhteellisen pieni, lähes kaikki maaperät pystyvät kestämään painonsa ja ne voidaan tutkia itsenäisesti. Poikkeus on ehkä vain heikot orgaaniset maaperät - silta, turvealueet; ja myös maaperä, jolla on erityisominaisuuksia - suolaliuos, turvotus.

Rakennustyömaa-alueen maaperän määrittämiseksi on syytä kaivata kahta kaivoa kahteen metriseen syvyyteen (ainakin talon kulmissa ja keskellä). Jokainen puoli metriä syvä, on tarpeen ottaa näytteitä maaperästä, jota tutkitaan.

Tärkeintä kehittäjälle ei pidä unohtaa saven pitoisuutta maassa, koska se on se, joka aiheuttaa voimakasta pakkastelua. Kiinnitä erityistä huomiota heikkoihin hiekka-pölyisyyteen (kiviainekset). Maaperän tarkastus ja kosketustutkimus on nopein ja melko tehokas tapa määrittää maaperä. Siroista puhdistetut roskat ja jauhat. Me tutkimme maaperän kuivassa ja kosteassa muodossa - langan halkaisijaltaan 1 cm halkaisijaltaan ja mahdollisimman pieneen. Yritämme puristaa pallon kakkuun:

 • Hiekkainen maa - hiekkapartikkelit ovat selvästi näkyvissä suurennuslasin alla, kuiva näyte on vapaasti juoksevaa, kostea kerros ei pääse makkaraan eikä ole muovia.
 • Hiekkomaat - suuri hiekkahiekka vallitsee, mutta savipartikkeleita on mukana. Kumpu helposti hajoaa, ei pääse makkaraa (tai hajoaa jopa 5 mm kooltaan), eikä se ole muovinen kasteltuessa.
 • Pölyinen multaa - kuohkeaa pölyä, on tunne jauhemaista massaa, kun kostutetaan "likaa" ilmestyy, pallo muuttuu helposti kakuksi, eikä se pääse liukumaan.
 • Vaalea löysä - pölyhiukkasten hiekka ja hiekka ovat näkyviä, kokkareita murskataan helposti. Kun kostutetaan pieni tahmeus, plastisuus on kohtalainen - pitkä johto ei toimi.
 • Pölypelti - jauhe näkyy hiekka- ja savipartikkeleiden taustalla. Näyte on muovia ja tahmea, mutta makkara murenee pieniksi paloiksi.
 • Raskas siipi - hiekkapartikkeleiden joukossa on kovaa kokkareita, joita ei ole murskattu käsin, tahmeus ja plastisuus ovat hyviä, voit kallistaa pitkä johto, jonka läpimitta on enintään 2 mm. Pallo, kun puristetaan halkeamia reunojen ympärillä.
 • Savi maaperä - hiekkaa ei tunne eikä se ole näkyvissä, kokkareita ei käytännössä murskata käsin. Rakenne on homogeeninen hiukkasille, joiden läpimitta on jopa 0,25 mm. Kun kostutetaan, massa on hyvin tahmeaa, rullataan johtoon, jonka läpimitta on enintään 1 mm. Kuristunut pallo ei repeä.

Toinen tutkimusvaihtoehto on pidempi. Maa-näyte sijoitetaan lasipurkkiin (¼ tilavuus) ja täytetään vedellä tilavuuteen. Lautasen pesuaine lisätään tiskiin. Tölkki suljetaan ja sekoitetaan perusteellisesti 8 - 12 minuuttia, minkä jälkeen se asetetaan jonkin aikaa massan erottamiseksi.

Hiekka nousee noin minuutin kuluttua, kerroksen siltti laskeutuu kahdessa tai kolmessa tunnissa (tämä on pölyä), kestää useita päiviä savi sedimentin muodostamiseksi (tärkein merkki on, että vesi tulee selväksi). Mittaamme hiekan, pölyn ja saven kerrosten paksuuden ja lasketaan niiden prosenttiosuus. Lisäksi, käyttämällä Triangle Ferret, voimme selvittää, millaista maaperää sivustolla.

Jos pystymme käsittelemään maaperää omalla sivustolla, voimme helposti saada tietoja luonnonperustan kestävyydestä rakennuksesta siirretyille kuormille. Tässä otetaan huomioon paino (massa), joka vaikuttaa yhteen neliösenttimetriin maaperästä.

Hiekkapohjaisille maille on tärkeää tarkastella sen tiheyden ja kosteuden astetta:

 1. Suuri hiekka - 4,5 kg / cm2 (tiheä) ja 3,5 kg / cm2 (keskitiheys)
 2. Keskikokoinen hiekka - 3,5 ja 2,5
 3. Hieno hiekka vähän kosteaa - 3,0 ja 2,0
 4. Hieno hiekka, joka on kyllästynyt vedellä - 2,0 ja 2,5
 5. Hiekka alhainen kosteus - 3,0 ja 2,5
 6. Hiekkavesi kyllästetty vedellä - 1,0 ja 1,0

Silty-savi-maaperän kestävyyteen vaikuttavat niiden huokoisuus (yksinkertaistetusti - tiheys / löysyys) ja juoksevuus (yksinkertaistetusti - plastisuus ja tahmeus):

 • Paksu hiekkasauma - 3 kg / cm2 (ei-muovia) ja 3 kg / cm2 (muovi)
 • Huokoinen siipi - 2.5 ja 2.0
 • Tiheät ryynit - 3 ja 2,5
 • Huokoiset ryynit - 2.0 ja 1.0
 • Paksu savi - 6.0 ja 4.0
 • Savi keskimääräinen tiheys - 3,0 ja 2,5
 • Huokoinen savi - 2,5 ja 1,0

Murskattujen kivien, kivi-, sora- ja karkeiden maa-ainesten kestävyysindikaattorit ovat melkein muuttumattomia ulkomaisista tekijöistä, ne ovat noin 5-6 kg / cm2.

Pidämme kuormaa rakennuksesta

Keskeinen edellytys, että säätiön on täytettävä (tarkemmin sanottuna sen ala):

 • ainoa paine ei saa ylittää pohjan nimellista maavastuskykyä.

Joten, on edelleen määritettävä kuorma, jota rakennus käyttää paikan päällä. On otettava huomioon:

 1. Paljon rakennustekniikkaa (seinät, katot, kattoelementit, puusepäntyöt, viimeistelytarvikkeet, eristys, viestintä...). Älä unohda juuri perusta - kun käytämme keskiarvoista versiota, koska etsimme vain ominaisuuksia. Huomaa, että nauhalevyn leveys on vähintään 300 mm ja sen korkeus riippuu suoraan tunkeutumisvyöhykkeestä (ei-tulenkestävät maaperät, joiden jäätymisaste on enintään 1 m - vähintään 50 cm, 1,5 m - 75 cm, enintään 2,5 m - 100 cm ja enemmän).

Strip Foundation Drawing

Nauhalevyn vahvistaminen piirustusten mukaan

Säätiön vahvistaminen ei ole helppo menettely, ja oikea huomioiminen kaikkiin vivahteisiin voi olla vaikeaa. Mutta jos noudatat kaikkia nauhalevyn vahvistamisen ohjeita, katsele videota aiheesta, käsittele sitä itse, kuitenkin se on mahdollista. Yksi rakentamisen tärkeistä vaiheista on säätiön laskenta.

Ominaisuudet piirustussubstraat

Nauhapohja on konkreettinen nauha, joka kulkee tulevan rakennuksen koko kehän ympäri. Sitä käytetään useimmiten maan rakentamisessa, koska se mahdollistaa lyhyellä aikavälillä rakenteen luomisen kaikenlaiselle maaperälle. Tällainen säätiö on universaali.

Nauhapohjaa voidaan käyttää:

 • tiili- ja kivenbetonirakennukset;
 • rakennuksissa, joissa on raskaita päällekkäisyyksiä (esivalmistettu betoni tai monoliitti, metalli);
 • jos maa-alue koostuu erilaisesta maaperälajisesta (esimerkiksi yksi osa on hiekkaa ja toinen on kallistumassa);
 • jos se on suunniteltu rakennuksen pohjakerroksessa tai kellarissa.

Kaistaleet ovat jaettu: esivalmistettu, monoliitti, rauniot.

Suunnitteluvaiheessa on tarpeen valita oikeat elementit vahvistamiseksi ja niiden lukumäärälle. Siksi on suositeltavaa tehdä yksityiskohtainen piirtäminen tulevasta säätiöstä valitulla järjestelmällä. Jos suunnitteluvaiheessa tapahtuu virhe (jossa on tallennettu rakennusmateriaali, koska se on virheellisesti suunnitellut rakennetta ja suorittanut epätarkan piirroksen), se voi johtaa kielteisiin seurauksiin myöhemmin.

Useimmiten näihin ongelmiin, jotka johtuvat väärästä toteutuksesta:

 • bias;
 • riittämätön määrä materiaalia;
 • erilaiset muodonmuutokset;
 • epätasaista sadetta;
 • krakkaus jne.

Elementtien lukumäärän, oikein toteutetun piirroksen laskeminen ja sen seuraaminen kaikissa vaiheissa mahdollistavat kiinteän ja kestävän rakenteen rakentamisen. Jalkakäytävän vahvistamisen määrän laskemiseksi helpoin tapa on käyttää online-laskinta tai erityisohjelmaa.

syvyys

Jotta tällainen pohja toimisi pitkään, se on asetettava oikeaan syvyyteen. Tätä varten on välttämätöntä tutkia maan tyyppi ja etäisyys, jolle se jäätyy.

Erota matala ja syvä pohja. Ensimmäistä tyyppiä käytetään rakentamiseen keinotekoisilla ja heikosti puhkeavilla mailla. Tämä on yleisimpi vaihtoehto maanrakennuksessa. Rakentamisen kustannukset ovat vain 15-18% rakentamisen kokonaiskustannuksista.

Sen sijaan upotettu pohja on vakaa ja kestävä. Se sopii kaksikerroksisiin rakennuksiin. Näin ollen tämä on kalliimpi vaihtoehto. Säätiön syvyys lasketaan kaavalla pakkasen syvyys plus 10-20 cm. Tietenkin, mitä enemmän kerroksia, sitä syvemmälle perustus on tehtävä. Se riippuu maaperätyypistä. Jos maaperä on hyvä, syvyyttä voidaan pienentää. Kevyt yhden kerroksen taloon käytetään usein matalaa pohjaa. Vaakatasojen kaksitasoisen talon pohjan perusta on 50 cm.

Vahvistusnauhan perustus

Nauhateollisuuden vahvistaminen on ratkaiseva vaihe, jossa rakennuksen elämä riippuu. Matalan ja syvän pohjan vahvistaminen eroaa hieman. Ensimmäisessä tapauksessa peruspohjan vahvistaminen on paljon helpompaa. Lisäksi voit suunnitella pienen kellarikerroksen. Se soveltuu useimpien puurakennusten säätiön rakentamiseen: kesämökit, kylpytilat, maatalousrakennukset.

Syvennystyyppinen säätiö asetetaan kivirakennuksiin, joissa on yksi betonilattia tai rakennuksiin, joissa on useita kerroksia ja kellareita. Tässä tapauksessa tietenkin tarvitaan suuria rahoitusinvestointeja.

Koska säätiöllä on huomattavaa stressiä käytön aikana, on tarpeen vahvistaa sekä ylempiä että alempiosia. Ja jos sen korkeus on yli 150 mm, on tarpeen asentaa useampia terästangoja poikittaisiin ja pystysuuntaisiin suuntiin. Vahvista, että pohja on kuumavalssatusta vahvikkeesta, jonka läpimitta on 6-8 mm.

Työhaaran on oltava halkaisijaltaan 10 - 20 mm ja lisäosa 6 - 10 mm. Tangotangot ovat päällekkäin, jotta vältetään kerrostuminen. Kytke poikittaiset sauvat pitkittäisillä erikoisliittimillä. Pituussuuntainen vahvistus tulee sijoittaa esivalmisteen kehykseen. Vavat on asennettava, kun ne on kiinnitetty. Tämä tehdään siten, että säätöön ei muodostu missään vaiheessa halkeamia tai siruja.

Lujituksen jakautuminen toteutetaan SNiP 52-01-2003: n rakennuskoodien mukaisesti. Tässä asennossa on osoitettu, että pystysuoraan sijoitettujen tangojen välinen etäisyys lasketaan betonityöaineen ja sen asennuksen menetelmän perusteella. Säännössä SNiP 52-01-2003 säännellyt säännöt määrittelevät pitkittäisvaijereiden asettamista koskevat normit: niiden välinen etäisyys saa olla enintään 40 cm.

Vahvistusosien vahvistaminen

Kaksi tapaa yhdistää tangot: hitsaus ja neulonta. Yksittäisessä rakenteessa käytetään useimmiten massanvalmistuksen hitsausta. On suositeltavaa käyttää viskoosia myös siksi, että lujituksen kiinnityspisteille altistuu korroosiolle, vahvuuden ja luotettavuuden heikkenemisestä. Vahvistuksen hitsaus sallitaan, jos palkki on merkitty kirjaimella "C".

Perusvahvistuksen perusperiaatteet

Aluksi pieniä sauvoja ajetaan 50-80 cm: n välein, joiden korkeus ei saa olla korkeampi kuin muotonsa korkeus. Kaivannon pohjassa on tiili, joka tukee venttiilin alempaa tasoa. Kiinnitä sitten metallinen sauva tiettyyn korkeuteen maaperästä.

Rungon on oltava 5 cm etäisyydellä kaivannon kummastakin sivusta. Tällöin vahvistus upotetaan täysin betoniin. Jotta pystyt tukemaan entistä vahvempaa, suorita hiekkavyöhykkeen asennus.

Teknologinen sekvenssi on seuraava:

 • hiekkaa kaadetaan kuopan pohjalle vähintään 10-20 cm: n korkeudelta;
 • huolellisesti paisutettu;
 • kaada vettä.

Kun hiekka kuivuu, se kestää yleensä 2-3 päivää, geotextilejä asetetaan tyynyyn.

Riippuen maan tyypistä ja tulevan rakennuksen korkeudesta, hiekkalaatan koko voi kasvaa. Joissakin tapauksissa hiekkavyöhykkeen koko on jopa 80 cm.

Perussäännöt monoliittisen perustan vahvistamiseksi

Monoliittisen perustuksen vahvistamiseen vaaditaan 2-4 tankoa alemmassa hihnassa ja yläviileissä. Ne on taitettu rakenteeseen, joka muistuttaa askeleita, ja ne on vahvistettu erityisellä magneettiverkolla.

Vahvojen tulee olla halkaisijaltaan 10-12 mm. Se riippuu myöhemmin siitä, miten ne sidotaan - hitsaamalla tai viskoosilla. Rakenteen lujuuden takaamiseksi vavat asetetaan kahteen suuntaan ja sijoitetaan tuki- lattien tai pylväiden alapuolelle.

Lujittavat elementit asennetaan sen jälkeen, kun muotti on valmistunut ja johto on kytketty hunajaan itsessään. Sitten päälle asetetaan ruudukko. On huomattava, että rakenne yhdessä ristikon kanssa on oltava vähintään 7 cm maanpinnasta.

Nauhan pohjan pohjan vahvistaminen toteutetaan ristikon avulla, joka asetetaan tyynyn alle. Kehyssolujen mitat tulisi olla 20... 30 cm. Lisäksi on parempi käyttää kokonaisia ​​sauvoja, joilla ei ole yhteyksiä.

GRP-vahvistusominaisuudet

Vahvistettu teippipohja lasikuituvahviste ei ole kovin erilainen kuin metalli. Tärkein ero on se, että tässä tapauksessa on helpompi vahvistaa kulmia. Tämän venttiilin käyttöikä on paljon pitempi kuin teräs. Lisäksi korroosiota ei esiinny. Tangon paino on myös paljon vähemmän, joten kaikki työ voidaan tehdä nopeammin.

Muottiyksikön ominaisuudet

Muottirakenteiden kokoonpanossa on välttämätöntä varmistaa, etteivät lujitustangot kosketa maata, koska Tämä nopeuttaa korroosiota. Betonilaastin kerros, joka suojaa raudoitusta, tulee olla vähintään 5-8 cm.

Yksi tärkeimmistä vaiheista on säätiön kulmien vahvistaminen, kuten se on eniten paineita. Jos lujitustyö tehdään virheellisesti, koko rakennus menettää vakauden ja lujitustangot eivät pysty selviytymään paineesta.

Kulmat on valmistettu luokan A3 tangoista. Toisen sivun tulee mennä toiselle puolelle, noin 50-70 cm. Nurkkien sisällä olevat lujitustangot tulee joutua kosketuksiin lujituksen ulkoisten osien kanssa.

Suorita ja vahvista myös pohjaosan (pylväikkunan) ja T-muotoisten elimien elementtien koristeosa. Nämä haavoittuvuudet vahvistetaan U-muotoisella tai L-muotoisella lomakkeella.

Piirretään monoliittinen nauhalevy ja sen rakenne

Ilman projektitietoja ei ole mahdollista rakentaa maakohtaa. Puutarhahankkeen rakentamista ei tarvita. Kuitenkin ilman luonnos ei pysty merkitsemään rakennuspaikkaa. Siksi sivuston omistaja tarvitsee vähimmäissuunnittelua suunnittelussa ja ammatillisessa neuvonnassa yksittäisten rakennusvaiheiden osalta.

Kuinka tehdä piirustus säätiöstä?

Alkuvaiheessa on tarpeen määrittää rakennuksen mitat, sillä ne ovat saaneet ulkoseinien neljä akselia. Sitten sisäpuoliset kantavat seinät, raskas väliseinät lisätään projektiin ottaen huomioon tekijät:

 • aidan rakenteiden on kestettävä verhous, lattiat, ristikkorakenteet, katto
 • valittaessa seinämateriaalia, joka vaatii suojaa kostutuksesta, aurinkosähkön säteilystä, verhousta on järkevämpää käyttää tuuletettua julkisivua, jonka sisällä on eriste
 • sitten se kokoaa kaikki kuormat säätiöön, maan alla (kankaan rakenteelliset, vastakkaiset materiaalit, lattiat, seinät, tuulen ja lumikuormat)
 • jonka jälkeen voit laskea pohjan leveyden

Luonnoksessa riittää sitten kaksi riviä (sisäänpäin, kehän ulospäin) liuskajohdon akseleista. Näitä köysistöjä käytetään murskaussuojusten kokoamiseen, pituusjaksojen avulla voidaan ohjata monoliittisen perustuksen geometriaa.

Yksinkertaisin suunnittelumenetelmä

Laskettaessa yksittäisten nauhamaiden elementtejä vaaditaan taulukot SP 22.13330 tai V.S. Sazhin ohjeet. Tekniikka nauhan leveyden laskemiseksi on:

 • kansallisen kuormituksen laskenta
 • maanpinnan havaitseminen joko visuaalisesti tai rullaamalla köysiin
 • jakamalla saatu luku maaperän laskennallisella resistanssilla, joka otetaan taulukoista tietyn maaperän kohdalla (vähimmäisarvo mahdollisten virheiden korvaamiseksi)

MZLF: n syvyys on 0,3 - 1 m riippuen pohjaveden pinnasta. Syvennetyt nauhat lasketaan jäädytysmerkin alapuolella 0,4 - 0,6 m. Pohjan kellariosan korkeus riippuu kehittäjän mieltymyksistä:

 • kun teippaa kaadetaan noin 10 - 20 cm maanpinnasta, voit suorittaa lattiaa kentällä, mikä vähentää huomattavasti rakennusbudjetia
 • kun nostetaan 40-60 cm, käytetään palkkien päällekkäisyyttä tai laattoja, ilmanvaihto on tarpeen kellarissa
 • jos maanalainen kerros on suunniteltu, kellarin osa korkeus riippuu sen valmiista lattiasta

Laskelmien tulosten perusteella on mahdollista tuottaa piirros akseleiden poistamiseksi rakennuspaikalle maanpäällisten töiden suorittamiseksi.

Strip Foundation Sketch

Monoliittisen perustuksen tarkka piirustus edellyttää ammattimaisia ​​graafisia toimituksia: AutoCAD, Compass, Solid Work, Archicad. Siksi puutarharakennuksissa käytetään usein paperirunkoja. On kiinnitettävä huomiota seinien akseliin, lisärakenteisiin (uuni, sisäinen portaikko, kuisti, takka) pohjaan nauhan ääriviivojen vetämiseksi.

Vahvistus on välttämätöntä mihinkään liuskan perustukseen, jos suunnitellaan monoliittisen rakenteen valmistamista. Alemmassa, ylävahvikehän asennossa voidaan kuvata samassa piirroksessa. Se tarvitsee budjetointia, kun ostat palkit, johdot, tiivisteet, seisot. Järjestelmää laadittaessa on otettava huomioon:

 • telojen telakointi kulmissa, joissa on päällekkäisyys, on kielletty, raudoitus on taivutettu oikeaan kulmaan ja liitetty päällekkäin nauhan viereisellä puolella
 • kun rakennustangot rakennetaan päällekkäin pituudelta 60 - 70 cm
 • seinämien kennostoissa tangot on liitetty samalla tavalla kuin kulmat (taivutus, kulkeminen seuraavalle puolelle)
 • suojakerros (etäisyys betonipinnasta vahvikkeeseen) on 1,5 - 4 cm

Nauhan leveys on alle 15 cm, jokaisessa vyössä yksi palkki riittää. Laajissa nauhoissa vaipan (valossa) välisen minimietäisyyden tulisi olla yli 35 mm (pohja), 40 mm (ylhäällä). Vahvistusta tarvitaan pohjan pohjalla, lähellä rakenteen yläpintaa. Keskiosassa nauha vahvistetaan vain korkealla (0,7 metrin korkeudella).

Rakennustekniikka

Monoliittiselle perustukselle käytetään tavanomaista rakennustekniikkaa, joka koostuu seuraavista vaiheista:

 • koko akselin poisto
 • katkoviivat / kaivanto
 • perustapyyhkeiden polkumyynti
 • vedenpitävät pohjat
 • asennus
 • vahvistaminen
 • betonointi
 • pintavesieristys

Laskuvoimien vähentämiseksi sokea alue eristetään, nauhan sivupinta tyhjennetään sen pohjan tasolla. Jokaisessa vaiheessa on vivahteita työmäärän pienentämiseen, mikä lisää rakenteen elämää.

Ennen kuin liikutetaan akseleita rakennuspaikalle, on tarpeen sijoittaa rakennuksen paikoille normaalikäyttöön konejärjestelmien, hedelmällisen kerroksen, asunnon itse. Esimerkiksi kadun puolella on usein pysäköintitilaa, ulkoisen jäteveden saostussäiliö vaatii säännöllistä tyhjennystä, joten se sijaitsee myös lähemmäs kadulla. Sen on oltava vähintään 4 metrin päässä säätiöstä terveysvyöhykkeen varmistamiseksi.

Tässä he myös asentavat voimansiirtopylväitä, kaivoja, joissa on pysäytysventtiilit, jotka kytkeytyvät keskeisiin elintarjontajärjestelmiin. Etulinta on useimmiten käytössä tiekartan suuntaan. Sen jälkeen riittää, että nauhalevyn merkitseminen kaavion mukaan:

 • ensimmäinen seinä - aloituskohta on 3 metrin etäisyydellä alueen rajoista, 5 metrin etäisyydellä punaisesta linjasta (katutasku)
 • sivuseinät - kohtisuorassa ensimmäiseen akseliin nähden (rakentaa kolmio, jossa on 4,3 metrin jalat, 5 metrin hypotenuus)

Viimeisen seinän (takaosan julkisivun) kulmat saadaan automaattisesti. Maanrakennustöiden aikana peruspyyhkäiden valmistusta varten johto on poistettava säännöllisesti. Välttämättömien mittausten välttämiseksi suositellaan kaatumisia - kahden tangon välinen vaakasuora palkki. Jokaisella akselilla ne tarvitsevat 2 kappaletta, kolme jousia voidaan vetää pitkin leveitä haaroita (pohjan sivureunat, seinän akseli).

Monoliittisen alustan nauhan pohjasta valmistetun ei-metallisen materiaalin kerros on tarkoitettu korvaamaan hankausmateriaali, joka tasoittaa kaivannon pohjan. Suosituin alijärjestelmä on:

 • hiekka 20 cm + murskattu kivi 20 cm - asetettu geotekstilöille, kääritty päälle ylhäältä kynnistyksen jälkeen joka 10 cm
 • murskattu kivi + hiekka (paksuus on samanlainen) - kätevämpää vaihtoehtoa, näiden materiaalien välille lisätään geotexilikerros, mutta ei tarvitse täyttää jalkaa, kun asetetaan telan vedeneristys
 • hiekka 40 cm tai 40 cm murskattu kivi - ensimmäinen vaihtoehto vain matala GWL, toinen vaihtoehto korkealla pohjavedellä

Valssattu vedeneristys (tavallisesti lasilasi) asetetaan 2-3 kerrokseen vapauttamaan siten, että betonitoiminnan jälkeen se voidaan kääriä nauhan sivureunoihin. Muotti on kiinnitetty päälle, on parempi käyttää materiaaleja, joita voidaan käyttää uudelleen (OSB, vaneri, reunapaneeli).

Pystysuuntaiset kilvet, joiden korkeus on enemmän kuin 5 cm: n suunnittelumerkki, ripustetaan kaivannon sivuille, maahan, joka on kiinnitetty hyppyjä (nastat, tanko). Maanalaisella tasolla on välttämätöntä jättää reikiä teknisten järjestelmien sisäänpääsyyn tuuletusilmakehän kellarissa. Tätä varten putket ohjataan suojusten läpi, jotka jäävät betoniin vuorauksille tai vedetään ulos purkamisen yhteydessä.

Aromikortin nauhan kellari on yleensä kaksitasoinen. Kevyiden rakennusten kohdalla kaksi ylälangalla varustettua uritettua palkkia ovat riittävät, kaksi alempana. Mutterissa olevien sauvien kiinnittämiseksi käytetään suorakaiteen muotoisia, 6 mm: n 8 mm: n raudoituksen kaarevia puristimia, joihin pitkittäinen vahvike on sidottu lanka. Tärkeimmät vaatimukset ovat:

 • liitosten erotus vierekkäisiin riveihin vähintään 60 cm: n välein
 • taivuta kulmissa
 • päällekkäin 60 cm

Alemmat sauvat on tuettu polyetyleenituilla tai betonipinnoilla suojakerroksen aikaansaamiseksi. kaataminen tapahtuu standarditekniikan mukaan, joka tiivistää jokaisen 60 cm betonin ympärillä renkaan ilman poistamiseksi.

Monoliittiselle pohjalle, joka on osittain tai kokonaan upotettu maahan, on välttämätöntä suojautua kosteudelta. Se toteutetaan monella tavalla:

 • nauhan ulkoreunojen vedenpitävyys - läpäisevät tuotteet, päällystys bitumimastilla, liimaus Gidrostekleizolilla tai viimeiset kaksi vaihtoehtoa kompleksissa
 • viemäröintijärjestelmä - joka sijaitsee ympäryksen ympärillä teipin pohjan tasolla

Myrskynpoisto (sisääntulot ja pintalevyt) on rakennettu sokean alueen ulkokehälle, jonka kautta sulatetut sadeputket poistetaan.

Edellä mainittu tekniikka soveltuu kaikentyyppisten tunkeutumisen nauhan perustuksiin. Asiantuntijoiden suositukset auttavat välttämään virheitä, vähentämään rakentamisen monimutkaisuutta. Asunnolla on suuri toimintakyky huolimatta riippumattomista laskelmista.