Yksityisen talon perusteet ja tyypit

Kaikkien asuinrakennusten, teollisuusrakennusten ja muiden rakennustyyppien rakentaminen alkaa säätiön valmistelusta. Jalustan oikea laskenta ja asennus takaavat rakennuksen pitkäaikaisen käytön ilman saostumista, seinämien halkeamien ilmaantumista ja muita geometrian rikkomisen ongelmia.

Nykyaikaisessa rakentamisessa käytetään erilaisia ​​tyyppejä ja perustyyppejä, joiden valinta riippuu: talojen ominaisuuksista, joihin talossa on rakennettu; rakennuksen koko; seinät ja rakennusmateriaalit; ilmasto-olosuhteet; pohjaveden taso.

Nämä ja muut tekijät määräävät suunnittelupaikan valinnan, joka on optimaalinen tietylle talolle. Säätiön ei pidä kestää vain rakennuksen painoa, vaan sillä on myös riittävä varmuusmarginaali ennalta arvaamattomien kuormien, luonnonkatastrofien (esim. Tulvien, maanjäristyksen aiheuttamien voimakkaiden pakkasten jne.) Korvaamiseksi ja rakennuksen painon lisäämiseksi ylimääräisten ulko- ja sisustuskorvausten vuoksi, kunnostus, korkeuden kasvu, lumi katolla.

Asuin- ja teollisuusrakennuksessa käytetään erilaisia ​​säätiöitä, jotka eroavat monimutkaisesta asennuksesta, kantavuudesta ja kustannuksista. Yksityisen talon perusta on rajoitettu useisiin vaihtoehtoihin: nauha; laatta; kasaan.

Kaistaleet

Tällainen säätiö on yleisintä yksityisessä rakentamisessa. Vaikka nauhalevy vaatii tietyn määrän maanrakennuksia ja huomattava betonin kulutus, se on luotettavin ratkaisu kivi-, tiili-, lohko-, savi- ja betonirakenteisiin. Se säilyttää merkittävän painon seinämien kohdalla ja jakaa sen tasaisesti kehän ympäri ja kohdistaa tasaisen mutta ei liiallisen paineen maahan suuren tukialueen vuoksi.

Rakenteellisesti nauhaosasto on monoliittinen, raudoitettu betonirakenne, joka kulkee koko talon ympärysmitan ja kaikkien kantavien seinien alle. Usein betonin pohja kaadetaan ja väliseinien alle - tämä lisää rakennuskustannuksia, mutta lisää merkittävästi sen luotettavuutta. Hihnan pohjalla voit varustaa talon alapuoliset kellarit, alakatot, autotallit - tässä tapauksessa pohja syvennetään maanalaisen tilan korkeuteen ja sen kantavuus ei vähene lainkaan.

On olemassa erilaisia ​​tyyppisiä nauhan perustuksia, jotka voidaan jakaa kahteen suureen ryhmään - monoliittiseen ja valmiiksi valmistettuun.

Monoliittinen nauhan perustus

Monoliittisen materiaalin asennus:

 • hiekka;
 • sora tai murskattu kivi;
 • sementti;
 • varusteet;
 • levyt tai erityiset suojat muottiin.

Asennustekniikka on yksinkertainen - kaivantoa koko talon ääressä (sisäiset seinät ja kattotuolit) 0,4-0,8 m leveä, riippuen tulevien seinien paksuudesta. Kaivannon leveyden tulee olla 10 - 15 cm leveämpi kuin pohjan laskettu ulottuvuus. Kaivannon laajentaminen on välttämätöntä, jotta se voidaan asentaa muottiin. Muotoilun asennuksen jälkeen on sidottu sisäpuolella oleva 10-18 mm halkaisijaltaan lujittava vahvikehys. Kaksikerroksisen talon rakentamisen aikana palkki on asennettu sekä maanalaisen että maanpinnan alapuolelle.

Sekoitettu suoraan paikan päällä tai valmis (tehdas) betoni kaadetaan muottiin yksi päivä koko korkeudelle säätiön. Täten saavutetaan tarvittava voima ja veden kestävyys pohjaan. Monet yksityiset kehittäjät tekevät erittäin vaarallisen erehdyksen - ne kaatavat betoniraakeriin yhden työpäivän aikana ja toisen osan muottipesän toisessa osassa. Yhteyspaikassa ilmennyt sauma vähentää merkittävästi säätiön lujuutta ja toimii veden eroosion lähteenä.

Monoliittiset nauhan perustukset ovat käteviä, koska niillä voi olla melko monimutkainen kokoonpano, mukaan lukien kaarevuudet. Tässä on vain tärkeätä asentaa mittalaite oikein ja asentaa luotettava käsivyö.

Precast strip foundation

Esivalmistetut perustukset asennetaan tehdasvalmisteisista tehdasvalmisteisista lohkoista. Ne asennetaan valmiiseen kaivantoon, ne sidotaan teräslangalla ja saumat täytetään sementtilaastilla. Tällaisen säätiön asennukseen tarvitaan keskikokoisia nostolaitteita. Esivalmistetut nauhalevyt ovat erittäin vahvoja ja kestäviä - eliniän pituus on yli 150 vuotta.

Lohkojen levittämisessä on kuitenkin yksi rajoitus - niistä on kätevää muodostaa vain suorakaiteen muotoisia perustuksia, jotka ovat lohkon pituuden monikertoja. Lohkon leikkaaminen on monimutkainen ja kallis toiminta. Myös esivalmistetut perustukset ovat syvällisiä. Ei ole järkevää rakentaa kerroksia ja kellareja lohkoilta - ennemmin tai myöhemmin vesi imeytyy saumojen läpi.

Asennuksen syvyyden mukaan nauhateokset jaetaan kauniiksi ja täysin haudattuiksi.

Matala nauhasisäätiö

Matala perustus on suositeltavaa yksitasoisille tiilille ja puutaloille kaikentyyppisille maille. Se soveltuu erityisen hyvin pohjaveden korkealle tasolle. Se edustaa konkreettista nauhaa hiekkalaatalla. Maaperän tunkeutuminen ei ole yli 50 cm (pehmeillä maaperillä - jopa 70).

Harjoittelu osoittaa, että kun asianmukaisesti valmistettu hiekkalaatikko, jonka korkeus on vähintään 15 cm ja joka on vahvistettu armopoyas-sääntöjen mukaisesti, tällainen säätiö selviää täysin tehtävistään. Perustan luotettavuuden parantamiseksi on tarpeen asentaa lämmitetty sokea alue, jonka leveys on vähintään 50 cm, joka huuhtelee sadeveden ja suojaa taloa talon ympärille jäätymiseltä.

+ Pluses matala nauha säätiöt

 1. Säästää materiaaleja, verrattuna täysin sulautettuun nauhapohjaan.
 2. On mahdollista rakentaa alueille, joilla on korkea pohjavesi.

- Matalat kaistaleet

 1. Pieni jäykkyys.
 2. Tarvitset erittäin laadukkaan vahvistuksen.
 3. Suuri todennäköisyys halkeilua raskaista materiaaleista rakennetuissa seinissä.
 4. Varmista, että tarvitset vedenpoistoa ja hiekkaa.

Täysi syvyys basementin perusta

Täydellinen säätiö perustuu rakennuksiin, joissa on kaksi tai useampia kerroksia, joissa on massiiviset seinät ja betonilattiat. Asennuksen syvyys on 20-30 cm alle maaperän jäädytyksen syvyyden rakennuksen ilmastovyöhykkeessä. Tämä on erittäin kestävä ja luotettava rakenne, joka ei ole alttiina lämpötilavääristymille eikä pelkää nousevaa pohjavettä.

Säätiön luotettavuus kasvattaa raudoitusta, joka suoritetaan sitomalla aallotetun raudoituksen runko. Joskus upotetut nauhan perustukset rakennetaan ilman vahvistusta, mutta tämä on sopiva vain tiheille ja kallioille. Täysin upotetun säätiön kustannukset ovat melko suuret - se vaatii runsaasti betonia ja huomattava määrä maanrakennuksia. Vahvistuksen kokonaiskustannukset ovat korkeintaan 5-8%, ja vahvistaminen vahvistaa perusta erittäin huomattavasti, eliminoimalla täysin halkeamien ja sirujen todennäköisyys. Panssaroidun vyön säästämiseen ei ole syytä säästää rajoitettua rakennushintaa.

+ Pluses täysin upotettu nauhan säätiö

 1. Erittäin luotettava suunnittelu.
 2. Ei altistu lämpötilan vääristymille.
 3. Soveltuu raskaiden seinien talojen rakentamiseen.
 4. Voit varustaa kellarin tai kellarin talon alle.

- Väärin upotetut nauhan perustukset

 1. Korkea materiaalikustannus.
 2. Suuri määrä maanrakennuksia.
 3. On vaikea rakentaa korkealla pohjavedellä.

Laattojen perustukset

Talon perusteet kiinteiden tai esivalmistettujen laattojen muodossa koko rakennuksen alueelle ovat vähemmän suosittuja kuin kaistaleet, mutta joissakin tapauksissa ne ovat ainoa mahdollinen vaihtoehto. Rakentamatta epävakaita, hiekka-argillaceous, tunkeutuvia maaperät, joissa pohjavesi on korkea (yli 1 m), syväjäähtynyt maaperä, on parasta kaataa kiinteää, vahvistettua betonilaattaa, johon rakennetaan minkä tahansa kerroksen rakennuksia.

Kehyksen yksi- ja kaksikerroksisten talojen pohjalaatta on lähes ihanteellinen ratkaisu. Se on vähemmän monimutkainen kuin hihna ja kasa, mutta verrattuna niihin kalliimpia materiaalin kulutuksen ja tarvittavan työajan mukaan. Tällaisia ​​perustuksia kutsutaan usein kelluvaksi - ne on rakennettu ilman tunkeutumista ja vaikuttavat lähes vain maaperän pintaan. Lämpötilan ja muiden maaperän liikkeitä säätiön vakaudessa ja siten koko rakennuksessa ei ole käytännössä mitään vaikutusta.

Rakenteissa käytettävät pohjalevytyypit jaetaan monoliittisiksi ja esivalmistetuiksi. Toinen vaihtoehto on useammin käytetty massiivisten rakennusten rakentamisessa, jossa on suuri perusala ja monimutkainen kehärakenne. Asuinrakennuksen osalta on parempi pysyä monoliittisen valetun betoniseoksen pohjalla.

+ Laattojen perustusten edut

 1. Rakennuksen yksinkertaisuus ja tilat.
 2. Sopii rakenteeltaan voimakkaasti kallistamalla, liikuttamalla ja tukemalla maaperää.
 3. Ei vaadi paljon tunkeutumista maahan.
 4. Voidaan käyttää korkeiden pohjavesien pinnalla.

- Huonolaatuiset sääolot

 1. Suuri kulutus materiaaleista.
 2. Tarve rakentaa kellari
 3. Voidaan käyttää vain vaakatasossa tai enintään 1 metrin rinteillä koko talon pituudelle tai leveydelle.

Pilarin perustukset

Tämäntyyppiset perustukset levittäytyivät runko- ja paneelimökkien kasvavaan suosioon sekä taloja liimattua ja sahatavaraa. Tällaisen säätiön hinta on useita kertoja alhaisempi kuin nauhan tai laatta. Tämän perustavan tärkein ominaisuus on tarve asentaa puun tai palkkien pohjaventtiili, joka toimii talon perustana.

Sarakkeet on asennettu kaikkien reunojen ja sisäisten väliseinien seinien väliin 2,5 m: n (optimaalisesti 1,5 - 2 m) välille. Ne haudataan maahan syvyyteen, joka on suurempi kuin jäätymisaste ja kohoaa maanpinnan yläpuolelle vaaditulle korkeudelle. Tällaiset perustukset ovat erittäin käteviä epätasaisen maaston alueilla - vaihtelemalla pylväiden korkeutta on helppo saada valjaat täysin vaakasuoraan asentoon.

Pylväiden mitat riippuvat valmistusmateriaalista, ne on rakennettu:

Koot vaihtelevat puolelta 38-50 cm, yleensä ne edustavat poikkileikkauksen neliötä ja harvoin suorakulmioita.

Rakentamismenetelmän mukaan pylväsperusteet on jaettu monoliittisiin ja esivalmistettuihin.

Monoliittinen sarake perustus

Valinnan valinta määräytyy maaperän ominaisuuksien perusteella paikan päällä, missä talo on rakennettu. Syvällä pohjavedellä raudoitetun betonin monoliittinen pylväspohja on ihanteellinen valinta. Kuten nauhalevyssä, pylväässä oleva vahvike häkki on pakollinen kaikissa ilmasto-olosuhteissa.

Sarakepohjan asennus tehdään useassa vaiheessa:

 • kuopan (hyvin) valmistelu;
 • muottien asennus;
 • köysirakenne;
 • kaatamalla betonia.

Pylvästä ja kaivon reunasta (etäisyyden on oltava vähintään 10 cm), kaadetaan hienohiekkaa tai hiekkaa, mikä vähentää pohjan kuormitusta maasta jäädyttämällä tai muilla liikkeillä. Mutta maissa, joissa on vaara horisontaalisista liikkeistä (kivennäisvesi ja muut epästabiilit maaperä), ei ole suositeltavaa asentaa pilarivaihtoehtoja - niillä on pieni vastustuskyky kallistumiseen ja talon vakauden vaara on aina olemassa.

Esivalmistettu sarakeyhdistelmä

Esivalmistetut pylväsperiaatteet ovat tehtaalla valmistettuja pylväitä ja betonialustoja.

Ne on koottu suunnittelijan muotoon paikan päällä ja ne on yhdistetty hitsaamalla liitoksia ja betonisovituksia. Kaiken halvan ja helppokäyttöisen asennuksen ansiosta pylväsperustat ovat varsin rajalliset. Ne ovat perusteltuja voimakkaille ja vakaille maaperärakennuksille, jotka eivät ole korkeampia kuin 2 kerrosta, joissa ei ole kellareja ja sokeita. Mutta "kapea erikoistuminen" ei vähennä houkuttelevuutta yksityiseen rakentamiseen.

+ Plus-sarakkeen perustukset

 1. Tallennustarvikkeet.
 2. Pienet työvoimakustannukset.

- Huonot pilarivaihtelut

 1. Heikko vakaus horisontaalisesti liikkuvissa maissa.
 2. Tarve järjestää kellarissa.
 3. Ei voida käyttää rakennuksissa, joissa on raskaat seinät.

Pallosäätiöt

Suosituimmat perustukset teollisissa ja korkeakoulujen asuntorakentamisessa. Käytetään usein pienten yksityisten talojen ja mökkien rakentamiseen nykyaikaisissa tekniikoissa. Jos teollisen rakenteen rakentamisessa kaikki materiaalit rakennetaan paalun perustuksiin, sitten yksityisellä sektorilla pääosin CIP-paneeleiden kevyitä rakenteita, puuta ja hirret ovat paaluilla.

Eri tyyppisten paalusäätiöiden ansiosta voit valita sopivan kaikentyyppiseen rakenteeseen, käytännössä millä tahansa maaperällä. Piles ovat erittäin käteviä rakentamiseen vaikeissa maastoissa, myös epävakaissa maissa. Tosiasia on, että paalujen pituus ei ole käytännössä rajoitettu - ne voivat saavuttaa 50 metrin syvyyden tai suuremman, mikä mahdollistaa kestävien maakerrosten saavuttamisen, minkä ansiosta minkä tahansa kokoisen ja painavan rakennuksen voi nojata.

Nykyaikainen rakennustekniikka käyttää kolmea päätyyppiä: ruuvi, bursa ja kyllästynyt.

Säätö ruuveilla

Suosituimmat vähärakenteiset ruuvipallot ovat tavallisia metallipaksuisia putkia, joiden ruuvi on pohjassa. Ne ruuvataan maahan kuten tavalliset ruuvit, tämä tehdään manuaalisesti tai erikoiskoneiden avulla. Pallojen pituus voi olla 10 - 12 m halkaisijaltaan 50-150 mm.

Ruuvattaessa tällaiset kannattimet ne leikataan tiettyyn korkeuteen ja ne liitetään vaakasuuntaisilla palkkeilla - grilli, joka toimii talon perustana, johon sidos on asetettu, lattia asetetaan ja sitten seinät pystytetään.

+ Pluses säätöruuvit paikoilleen

 1. Helppo ja nopea asennus,
 2. Mahdollisuus käyttää maata,
 3. Alhaiset kustannukset valmiista alustasta.

- Huonot ruuvien paaluista

 1. Epäonnistuminen (metallin maaperässä on alttiina korroosiolle).
 2. Tarve ruuvaamiseen suurempaan syvyyteen.
 3. Laitteiden puute laitteistosta.

Säätiö tylsistyneissä paaluissa

Kouratut paalut asennetaan eri teknologialla - ensin porataan kuori, johon on asennettu vahvikeharja. Sitten koko rakenne kaadetaan betonilla. Kaiuttimet maanpinnan yläpuolelle leikkautuvat tietyllä korkeudella ja ne on yhdistetty grillatavalla. Tällaisten paalujen syvyys voi nousta 50 metriin.

+ Pluses perustukset tylsistyneissä paaluissa

 1. Mahdollisuus rakentaa monikerroksisia rakennuksia mille tahansa maaperälle - paalut upotetaan vaadittuun syvyyteen, tiheisiin kerroksiin, jotka kestävät rakennuksen painoa.
 2. Kuorman tasainen jakautuminen alustalle.
 3. Painon säätö yhdelle paalille muuttamalla tukien määrää.
 4. Pienennetty kaivaustyöt.

- Haitat tylsistyneistä paaluista

 1. Laskelmien ja asennuksen monimutkaisuus.
 2. Kalliiden geologisten tutkimusten tarve.
 3. Tarve käyttää raskaita nosto- ja porauslaitteita.

Säätiö ajetuilla paaluilla

Drift-paalut - betonituotteita, joiden pituus on neliömäinen tai ympyrän muotoinen poikkileikkaukseltaan pitkiä - vähintään 12 metriä. Heitä lyö maahan maahan lyömäsoittimet tai tärinän upotusmenetelmä. Niitä käytetään pääasiassa teollisuusrakentamisessa - tukkeutumiseen tarvitaan monimutkaisia ​​ja kalliita laitteita.

Kun otetaan huomioon yksityisen talon kaikkien päätyyppien perusteet, optimaalisen vaihtoehdon valinta yksinkertaistuu. Tiili-, lohko- ja kivirakenteet optimaalinen nauhatus. Runkorakenteita varten puutavaran ja puutavaran talot ovat sopivampia laattoja tai paaluja (ruuveja) kiinteässä maadoituksessa. Mutta jokaisessa yksittäisessä tapauksessa valitaan oma vaihtoehto, tärkeintä on, että säätiö täyttää päätoimintonsa - toimii luotettavana talon tukena.

Ribbon säätiö: miten se tehdään itse

Alhaisten yksityisten talojen rakentamiseen on olemassa monenlaisia ​​säätiöitä. Mutta useimmiten kotimaan mökit ratkaistu vaihtoehto muodossa betoniteräs nauha alle laakerin seinät. Loppujen lopuksi tee nauha-säätiö omalla kädelläsi, tarvitset vain vähimmäisvaatimukset betonin sekoittamiseksi ja noudata ohjeita. Tällaisen perustan tekniikka on yksinkertainen, siksi se on niin usein valittu itsenäiseen toteuttamiseen.

pitoisuus

Mikä se on?

Rakenteellisesti nauha-pohja on raudoitetun betonin rakenne, joka luodaan ympäröivän rakenteen ympärille kuorman uudelleenjakoon maan päällä. Samankaltaista tukea käytetään talojen, autotallien, ansiorakennusten, kylpyammeiden, autotallien ja jopa aidojen rakentamiseen. Itse tekeminen ei ole vaikeaa.

Joten hän näyttää

Tällaisen säätiön rakentamisessa on kuitenkin erittäin tärkeää noudattaa tiettyjä sääntöjä ja suosituksia. Nauhapohjan valmistustekniikan noudattamatta jättäminen on mahdollista unohtaa tukirakenteen ja rakennuksen kestävyys. Pitkä se ei kestä.

Maaperän kausiluonteinen turvotus, kosteuden vaikutukset betoniin ilman vedenpitävyyttä, väärin lasketut kuormat - syyt, joiden vuoksi talo on jo seisomassa, nauhan pohjan tuhoutumisen syyt ovat moninaiset. Kaikki on ennakoitava ja huomioitava etukäteen, muuten vahingoittunut tai täysin tuhottu rakenne on rakennettava uudelleen.

Tyypit ja tyyppiset säätiöt

Syvyys on MZLF (matala) ja yksinkertaisesti upotettu. Ensimmäisessä tapauksessa alhaisen rakennuksen alapuolella oleva betonihihna haudataan maahan vain 200-400 mm ja toinen haudataan puolitoista metriä (maanpinnan alapuolella).

Jos maaperä rakennustyömaalla on kivinen ja pohjavesi on syvä, on parempi valita matala syvyysvaihtoehto, joka on halpa ja pieni betonin tilavuudessa. Lahennuksessa, talon korkeilla GWL- ja hiekka-alueilla on tehtävä voimakkaampi ja kalliimpi tuki. Usein arvio tällaisesta asunnosta on sellainen, että yleensä on tarpeen valita toisenlainen säätiö.

Seinäasennus MZLF: llä

Rakenteellisesti nauhan w / b-pohja on:

Ensimmäinen tyyppi suoritetaan kaatamalla vahvistettua vahvistettua hihnaa. Toinen vaihtoehto on erikoistehosteista tehdyt pohjalevyt (FBS) tai tiilet.

Hyödyt ja haitat liuska säätiö

Hänellä on kolme epäilemättä ansioita.

Laitteen äärimmäinen yksinkertaisuus - kaikki pyrkivä rakentaja selviytyvät kaatamalla betonia ja asennuspaloja (on vaiheittainen ohje - jotta kaikki oikein rakennettaisiin, hän tarvitsee vain seurata vaiheittain);

Universaalisuus - tällaisista syistä voit laittaa tiili-, vaahtobetoni- ja kehysrakennuksia sekä mökkejä baarista, tavallisesta tai pyöristetystä lokista;

Kyky kestää raskaita kuormia pohjan pohjalta ja ylhäältä mökin painon ja kaiken siinä.

Vahvistettu betoni nauhan pohja kestää monta vuotta, vaikka talon seinämien rakentamista ei ole tehty hiilihapotettujen betonilohkojen, vaan kiinteän kiinteän tiilen rakentamiseen. Kustannusten kannalta se on huonompi vain ruuvipinoille, mutta luotettavuuden kannalta useimmissa tapauksissa ne ylittävät ne.

Tämän säätiön haittoja voidaan tunnistaa:

Velvollisuus analysoida perusteellisesti maaperä rakennustyömaalla;

Tarve käyttää nostolaitteita (FBS: n käytössä);

Pitkäaikainen betonin kovettuminen vähintään 3 viikkoa (monoliittisen vaihtoehdon valinnassa);

Mahdollisuus laittaa vahva vuorattu ja tulva maaperä.

Askel askeleelta ohjeet - säätiö omilla käsillään

Punnitun pohjan teipin paksuus ja korkeus sekä perustan syvyys valitaan maaperän, alueen ilmasto-olosuhteiden ja pystytettävän rakennuksen kerrosten lukumäärän perusteella. Ilman tietämystä tällä alalla, on parempi antaa tämä suunnitteluvaihe ammatilliselle. GOST-sivuilla on monia vivahteita ja vaatimuksia, joita on noudatettava.

Mutta kotimaasi tukemalla jo valmiiksi hankittu tuki on täysin mahdollista ja itsenäistä. Virheiden välttämiseksi on kuitenkin suositeltavaa tehdä nauha-säätiö seuraavien vaiheittaisten ohjeiden avulla. Siinä kuvataan kaikki yksityiskohdat samankaltaisen rakenteen rakentamisesta tyypilliselle yhden tarinan mökille.

Työn vaiheet

Ensimmäinen vaihe - merkintä ja maanrakennus. Säätiön syvyydestä riippumatta tulisi perustua voimakkaisiin maakerroksiin. Se voi olla savi, hiekkametsä, kalliot kerrokset tai siilot. Yleensä ne piilotetaan turpeen ja tavallisten maan kerrosten alla. Kaikki tämä on peitettävä ja poistettava, ennen kuin aloitat talon perustan rakentamisen.

Valmistamme tontin, levitämme perusmateriaalit: armatuuri, eristys, laudat muottiin

Sivuston merkitsemiseen tarvitaan tapit, mittanauha ja lanka. Jos maaperä on tiheä, niin kaivetun kaivannon seinistä saat suuren muottipesän. Sitä on vain lisättävä sitten ylhäältä. Jos maaperä on löysä ja kaatuu jatkuvasti, kaivantoa täytyy kaivata hieman leveydeltään niin, että muottipaneelit voidaan sijoittaa kaivon sisään.

Toinen vaihe on tyynyvalmistelu. Kaivetun kaivannon pohja tasoitetaan hiekalla ja pienellä soralla. Tämä hiekka-sora-kerros on syvästi puristettava, kaataa vettä, kun sitä kaadetaan. Sen pituus on noin 10 - 30 cm. Tämä pehmustettu pehmuste vähentää kuormitusten jakamista alaspäin kaistaleen talteenoton aikana.

Jäähdytin voidaan sijoittaa tyynyn päälle - tämä estää talteen jäämistä

Kolmas vaihe - muottien asettaminen. Tarvitset tangot, joissa on jakso 30 - 40 mm ja levyt 15-20 mm paksuina tai laminoidut lastulevyt. Talon betonialustalle luotu muotti on tällöin velvollinen ylläpitämään huomattavaa betonin massaa kaadettuna. Sen pitäisi olla kestävä ja luotettava. Jos se täyttyy betonin sekoittamisen jälkeen, se kaatuu, niin kaiken täytyy alkaa uudelleen.

Laitamme levyn muottiin

Jos pohjavesi rakennustyömaalla on korkea, niin betoniteräkselle tarvitaan vedenpitävyys. Ylhäältä, talon kellarikerroksessa, se tehdään yleensä peittokuvana. Jotta maan pohjaan jäävä osa voidaan suojata, kateaine on sijoitettava kaivoon sivuille ja pohjalle. Se suojaa betonia liialliselta kosteudelta maaperässä sen kovettumisen ja sen jälkeen.

Neljäs vaihe - venttiilien asennus. Vahvikkeille käytetään tavallisesti 14-16 mm: n poikkileikkausta ja ohutta sidontalankaa. Liitokset voidaan myös sulkea sähköhitsauksella. Mutta tässä tapauksessa tarvitset kokemusta hitsauskoneesta ja itsestäsi. Lisäksi hitsauksessa on oltava valmis metallisen korroosion esiintymiseen.

Rebar-sitomisvaihtoehto

Tämän seurauksena 25-30 cm: n solujen vahvistamisen kehys tulisi muodostaa kaivannon sisään ja se sopii niin, että kaikki sivut ovat peitetty kaatamalla betonia. Muussa tapauksessa metalli väistämättä ruostuu, talossa sitten pitkään vain ei kestä.

Näin muottien pitäisi näyttää ennen kaatamista.

Eristeiden ja varusteiden välissä on oltava 5 cm: n tila

Viides vaihe - betonin kaato tai FBS. Jos päätetään varustaa talon rakentaminen talotekniikalla, se nopeuttaa rakentamisen prosessia. Ei ole tarvetta tehdä muottirakennuksia ja odota lähes kuukausi ennen betonin asettamista.

Kuitenkin riippuvuus säätiölohkoista maksaa enemmän kuin monoliittinen vastine. Lisäksi niiden täytyy kaivata suuremman kaivannon leveydeltä. Kuormien jakautumi- seksi muurauslaatan alariville FBS tehdään laajenevalla alustalla.

Jos tukilaitteelle valitaan monoliittinen versio, betoni on kaadettava välittömästi koko pinnalle. Ei aukkoja ja ei korkeuskerroksia. Monoliitti on monoliitti. Talon on pysyttävä luotettavasti.

Kynnet voivat merkitä rajatäytteen muodon

Betoniseoksen itsensä valmistuksessa on välttämätöntä sekoittaa sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä suhteessa 1: 3: 3. Mutta on parasta ensin järjestää valmis ratkaisu, jonka merkki M300 ja sitä korkeampi.

Autamme lastalla ja lastalla tasaisen levittämään betonia

Betonin kaatamisen yhteydessä on äärimmäisen tärkeää varmistaa, ettei siinä ole aukkoja. Tiivisteen suorittamiseen on erityisiä värähteleviä koneita. On kuitenkin myös mahdollista käyttää vahvistusosaa täytetyn massan ja vuotoveden puhkaisemiseksi pois siitä.

Siirrämme värähtelevän betonin päälle tyhjennysten poistamiseksi

Säätiön valu päättynyt

Kuudes vaihe - vedeneristys ja sokea alue. Vedenpitävyys on sallittua 3-4 vuorokautta betonin kaatamisen jälkeen. Kestää noin kolme viikkoa. Mutta on mahdollista aloittaa käsittely mastilla, vaikka se ei ole täysin jäädytetty nauhan säätiön taloon.

Rakennuksen koko kehän varrella sinun on myös tehtävä sokea alue, joka ohjaa sadeveden poispäin sen seinistä.

Valmis säätiö kellarikerroksilla

Käytä kodin rakentamiseen

Tällainen tuki voi helposti olla kaksikerroksisia yksityisiä taloja. Voit rakentaa mökin siihen, voit valita liimattu laminoitu puutavara, loki, vaahtomuovi tai keraamiset lohkot. On vain pätevää tutkia maaperää ja laskea kaikki kuormat oikein. Säätiön lopussa ei vahingoiteta viilua, jotta se suojaisi säästä. Tämä ihanteellinen luonnonkivi tai klinkkerilevy julkisivuun. Mutta voit valita yksinkertaisemman asennuksen ja edullisen profiilin tai sivurajan.

perusta

Talon tuleva perusta on valittava rakennuksen, maaperän, maaperän jäädytyksen, pohjaveden ja muiden tekijöiden kuormituksen perusteella.

Geologisten tutkimusten suorittamisen ja tulosten saavuttamisen jälkeen ne suunnittelevat koko taloa ottamalla huomioon geologian tulokset, muuten talon käyttöikä voi olla pienempi kuin suunnitellut indikaattorit.

Avaimet käteen talon perustaminen

Perusrakenteiden perustamista ja teknologiaa on useita.

Rakennamme seuraavia päätyyppisiä säätiöitä:

- monoliittiset nauhalevyt ja vahvistus

- nauhalevyt FBS-lohkoilta

- perusta monoliittinen levy

- Ruotsalainen säätiö monoliittinen levy

Olemme valmiita rakentamaan paitsi perustaa, myös asettamaan tiili- ja kaasusilikaattilohkoja, kattamaan talon katolla, seuraamaan sisäistä ja ulkoista koristetta, eli olemme valmiita rakentamaan avaimet käteen-talon.

Lähdemme maksuttomaan mittaukseen ja odotamme säätiön rakentamista koskevia arvioita!

Voit tilata lainata ilmaiseksi.

Säätiön hinta vuodesta 2000 rupla / kuutio

Voronezhin säätiön rakentamisperusmaksut 50 m3: n talon pohjan täyttömäärän kanssa:

- Digging käsin 900 ruplaa / m3

- kustannukset laskien lohkojen FBS 500 ruplaa / kpl.

- teipin pohjan hinta vahvistamalla ja ilman grillausta (täytä maanpinnan tasolla) 2000 ruplaa / m3

- hihnan nauhan pohjan vahvistus ja grillattavan laitteen arvo 2500 ruplasta / m3

- töiden kustannus, kun kaatopaikan kaataminen on vahvistettu 2700 ruplasta / m3

Säätiön laite

Säätiöön kuuluvat seuraavat perustoimet:

- akseleiden jakautuminen ja korkeustason päihittäminen kaikentyyppisille säätiöille

- kaivaminen kaikentyyppisille säätiöille

- hiekkasäkkilaite kaikentyyppisille perustuksille

- raudoituksen yhdistäminen kaikentyyppisiin perustuksiin, lukuun ottamatta FBS-lohkojen nauhamaita

- kaikentyyppisille perustuksille tarkoitettu muottilaite, lukuun ottamatta FBS-lohkojen nauhamaita

- valmiin betonin hyväksyntä tiivistykseen kaikentyyppisille perustuksille, lukuun ottamatta FBS-lohkojen nauhan perustuksia

- konkreettinen huolto

Rakennusmateriaalien säästämiseksi säätiöiden suunnittelua ei kannata estää ei-toivottuja seurauksia: säätiön vääristyminen ja muodonmuutos, joka johtaa halkeamiin talon seinissä ja joissakin tapauksissa koko talon hätätilanteessa, joka ei pysty korjaamaan.

Strip-säätiö

Talon nauhasäätiö on yleisimpiä ja suosittuja laitteen yksinkertaisuuden ja kohtuullisten kustannusten takia laitteen perustaksi.

Esivalmistettuja FBS-nauhalankojen ja monoliittisen betonin lohkoja.

Lohkojen perusta FBS

FBS-lohkot valmistetaan betonituotteissa tehtaissa vakiokokoisina. FBS-lohkojen asennusta varten tarvitaan nosturi, mikä lisää säätiön kustannuksia, mutta asennuksen nopeus säästää aikaa rakentaa säätö verrattuna monoliittiseen, kun muotti on poistettu kuukauden kuluttua.

Vahvuuden kannalta talon lohkopohja on alhaisempi kuin monoliittinen, vedenpitävä ja lämmönjohtavuus on myös huonompi lohkojen välisten saumojen vuoksi.

Monoliittinen säätiö

Monoliittista säätiötä voidaan käyttää kaikentyyppisten rakennusten perustusten rakentamiseen sen eheyden ja voimakkaiden ominaisuuksien ansiosta, minkä ansiosta ne voivat muodostaa kaiken muodon.

Monoliittiset perustukset jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

- kaistale monoliittinen säätiö

- laatta monoliittinen säätiö

- monoliittinen pylväsperusta

- paalusäätiö

Jokaisella monoliittisella säätiöllä on oma tarkoitus ja ominaisuudet, ja säätiön valinta riippuu toimintaolosuhteista.

Säätiön monoliittinen levy

Säätiön monoliittinen levy on yleistynyt viime aikoina. Tällaista säätiötä kutsutaan myös kelluvaksi. Se on nykyisin luotettavin.

Kelluvan pohjan laite on perusteltua pohjaveden, pohjaveden, kallistumisen, levottomien ja epätasaisesti puristettavien maaperämaiden kanssa.

Säätiön monoliittilevy pystyy kestämään paitsi pystysuoran maaperän liikkeen myös pystysuoran. Monoliittinen laatta kaadetaan koko talon alueelle.

Ruotsin monoliittisen levyn säätiö

Eristetty ruotsalainen uuni (UWB) on yksi laattasäteilylajin lajikkeista, eroa tavallisesta laattojen pohjasta on eristää pohjan pohja ja laittaa vesilämmitteinen lattia laattaan seuraavalla kerroksella.

Kuumien ruotsalaisten monoliittisen levyn levittäminen talojen rakentamisessa on tullut suhteellisen hiljattain. Tällaista pohjaa voidaan käyttää mihinkään maaperään, jossa on läheistä vettä. Koska maaperä ei jäädy UWB: n alle, maaperän pilkkoutumisriski minimoidaan.

Aluksi tuntuu siltä, ​​että tämäntyyppisen säätiön laite on kallis, mutta kun otetaan huomioon tulevien säästöjen arvioiminen talon lämmityksessä, yhä useammat asiakkaat valitsevat tällaisen perustan.

Foundation Bay for Home

Persianlahden perusta voidaan tehdä useilla eri tavoilla:
- Betonin valmistaminen konkreettisessa sekoittimessa
- tilaa valmiin betonin sekoittimessa 4-8 m kuutiota.
- kaadetaan betonipumpulla, se on tarkoituksenmukaista suurissa määriä betonin täyttämistä ja mahdottomuutta lähestyä sekoitinta.

Lähdemme maksuttomaan mittaukseen ja odotamme säätiön rakentamista koskevia arvioita!

Voit tilata lainata ilmaiseksi.

Talon säätiön kustannusten laskeminen

Säätiön kustannukset riippuvat työn määrästä ja säätiön perustasta (maanrakennustöiden määrä, vahvistaminen, laitosten sijoittaminen, eristys, vedeneristys).

Talon säätiön tarkka hinta voidaan antaa vasta projektin jättämisen ja sivuston tarkastuksen jälkeen. Voit laskea hinnan ja saada alustavan arvion säätiölle, voit lähettää projektin sähköpostilla tai ilmaisen ennakkoilmoituksen kautta.

Nauhan perustan syvyys riippuu maaperän tyypistä ja ominaisuuksista, pohjaveden korkeudesta, keskimäärin 1,5 metrin korkeudesta. Säätiön ja sokean alueen eristyksen ansiosta voit vähentää pohjan syvyyttä. Jos pohjaveden taso on maanpinnan alapuolella, on tarpeen lisätä 2 metriä laskennalliseen syvyyteen.

Kaistaleen hinta

Taulukossa esitetään konkreettisen avaimet käteen -perusta (työ + materiaalit). Materiaalikustannukset annetaan vuoden 2017 alusta lähtien.

Ribbonsäätiö: rakenteiden ominaisuudet ja vaiheet

Kaikki tietävät vanhan sanonnan, jonka todellinen ihminen elämässään tekee kolmesta asiasta: kasvi puu, nostaa poika ja rakentaa talon. Viimeksi esineen kohdalla on monia kysymyksiä - mitä materiaalia on parempi käyttää, valita yhden tai kahden tarinan rakennus, kuinka monta huonetta luottaa verannalla tai ilman, miten perustaa säätiö ja monet muut. Kaikista näistä seikoista se on perusta, joka on perustavaa laatua, ja tämä artikkeli on tarkoitettu sen nauhatyypille, sen piirteille, eroista, rakentamisen teknologiasta.

Erityisominaisuudet

Huolimatta siitä, että kotiin on useita emästen lajikkeita, moderneissa rakenteissa suositaan nauhojen perustamista. Sen kestävyyden, luotettavuuden ja kestävyyden ansiosta se on johtava asema koko maailman rakennusteollisuudessa.

Jo nimestä on selvää, että tällainen rakenne on määrättyyn leveyteen ja korkeuteen soveltuvaa nauhaa, joka on rakennettu erityisten kaivantojen ympärille rakennuksen reunojen alapuolella jokaisen ulkoseinän alle muodostaen siten suljetun silmukan.

Tämä tekniikka antaa säätiölle äärimmäisen jäykkyyden ja lujuuden. Ja koska raudoitetun betonin käyttö rakenteen muodostamisen aikana, saavutetaan suurin vahvuus.

Näihin ominaisuuksiin kuuluvat nauhatyyppisen säätiön tunnusmerkit:

 • luotettavuus ja pitkä käyttöikä;
 • rakenteen nopea rakentaminen;
 • kustannustehokkuus suhteessa sen parametreihin;
 • kyky asentaa manuaalisesti ilman raskaita koneita.

GOST13580-85: n normien mukaan nauhan perustus on teräsbetonilaatta, jonka pituus on 78 cm - 298 cm, leveys - 60 cm - 320 cm ja korkeus - 30 cm - 50 cm. 4, joka on indikaattori seinämien paineessa pohjalla.

Verrattuna kasaan ja laattatyyppeihin nauhapohja, tietenkin, voittaa. Pylväspohja kuitenkin ylittää pohjan nauhalla materiaalien merkittävän kulutuksen ja työvoiman voimakkuuden vuoksi.

Arvioidut teippimallit voidaan laskea ottaen huomioon asennuksen kustannukset ja rakennusmateriaalien kustannukset. Betoniperustuksen nauhan keskimääräinen hinta on 6-10 tuhatta ruplaa.

Lukuun vaikuttavat:

 1. maaperän ominaisuudet;
 2. kellarin kokonaispinta-ala;
 3. rakennusmateriaalien tyyppi ja laatu;
 4. syvyys;
 5. mittasuhteet (korkeus ja leveys) itse.

Nauhalevyn käyttöikä riippuu suoraan rakennuspaikan oikeasta valinnasta, kaikkien vaatimusten noudattamisesta ja rakennuskoodeista. Kaikkien sääntöjen laskeminen laajentaa palvelua yli vuosikymmenen ajan.

Tärkeä piirre tässä asiassa on rakennusmateriaalin valinta:

 • tiilirahasto kestää jopa 50 vuotta;
 • esivalmistetut rakenteet - jopa 75 vuotta;
 • rauniot ja kiinteä betoni pohjan valmistuksessa lisää käyttöikää jopa 150 vuoteen.

kohtalo

Pohjaosan rakentamisen nauhan tekniikkaa voidaan käyttää:

 • monoliitti-, puu-, betoni-, tiili-, kehysrakentaminen;
 • asunto-, kylpy-, talous- tai teollisuusrakennus;
 • aidojen rakentamiseen;
 • jos rakennus sijaitsee kaltevalla alustalla;
 • hyvä, jos päätät rakentaa kellari, veranta, autotalli tai kellari;
 • taloon, jossa seinien tiheys on yli 1300 kg / m³;
 • sekä kevyille että raskaille rakennuksille;
 • alueilla, joilla on epähomogeeninen kerrostunut maaperä, mikä johtaa epätasaiseen rakenteen pohjan kutistumiseen;
 • lianvärisellä, savimaisella ja hiekkapohjaisella maaperällä.

Hyödyt ja haitat

Perussoittimen tärkeimmät edut:

 • tämä on seurausta pienestä rakennustarvikkeiden määrästä ja säätiön ominaisuuksiin liittyvistä edullisista kustannuksista;
 • autotallin tai kellarikerroksen järjestäminen on mahdollista;
 • korkea luotettavuus;
 • voit jakaa talon kuormituksen koko alustan alueella;
 • talon rakentaminen voi olla tehty erilaisista materiaaleista (kivestä, puusta, tiilestä, betonilohkosta);
 • ei tarvita maanhankintaa koko talon alueella;
 • kestää raskaita kuormia;
 • nopea pystytys - kaivannon kaivamiseen ja rakennustyön rakentamiseen tarvittava pääaika;
 • yksinkertainen rakentaminen;
 • Tämä on aika testattu tekniikka.

Kaikista monista eduista on syytä mainita joitain vyöhykkeen puutteita:

 • kaiken suunnittelun yksinkertaisuuden vuoksi työ on melko työläs;
 • vaikeudet vedenpitävyyden ollessa asennettu märälle maalle;
 • sopimaton vaihtoehto maaperä, jolla on heikot kantavuusominaisuudet suuren rakenteen vuoksi;
 • luotettavuus ja kestävyys taataan vain lujilla (betonipohjan vahvistaminen teräsvahvistuksella).

Luokittelemalla valitun tyyppiset säätimet laitetyypin mukaan on mahdollista erottaa monoliitti- ja precast-emäkset.

yhtenäinen

Oletetaan maanalaisten seinien jatkuvuus. Niille on ominaista alhaiset rakennuskustannukset suhteessa lujuuteen. Tämä tyyppi on kysyntä, kun rakentaa kylpy tai pieni puutalo. Haittana on monoliittirakenteen suuri paino.

Monoliittinen perustusteknologia edellyttää lujittavaa metallikehystä, joka asennetaan kaivantoon, minkä jälkeen se kaadetaan betonilla. Rungon takia syntyy tarvittava perustan jäykkyys ja kuormituksen kestävyys.

Hinta 1 neliö. m - noin 5 100 ruplaa (ominaisuudet: levy - 300 mm (h), hiekkalaatikko - 500 mm, betonin laatu - M300). Säätiön 10x10 täytön urakoitsija keskimäärin vie noin 300-350 tuhatta ruplaa ottaen huomioon materiaalien asennus ja kustannukset.

elementti-

Esivalmistettu nauhaosasto poikkeaa monoliittisesta, koska se koostuu joukosta erikoisraudoitettuja betonilohkoja, jotka on liitetty toisiinsa lujittavalla ja muurauslaastilla, jotka on asennettu nosturilla rakennustyömaalla. Tärkeimpiä etuja - vähennetään asennusaikaa. Haittapuolena on yhtenäisen mallin puuttuminen ja tarve houkutella raskaita laitteita. Lisäksi esivalmistetun säätiön vahvuus on alhaisempi kuin monoliitti, jopa 20%.

Tätä säätiötä käytetään teollisissa tai siviilirakennuksissa sekä mökkeihin ja yksityisiin taloihin.

Tärkeimmät kustannukset kulkevat vuoro- ja tunti-vuokrausnostureilla. Esivalmistetun säätiön 1 mittari maksaa vähintään 6 600 ruplaa. Noin 330 tuhatta on käytettävä 10x10-rakennuksen perusteella. Tallenna mahdollistaa seinälohkojen ja tyynyjen asentamisen lyhyellä etäisyydellä.

Rakenteessa on myös kasetti-alalaji, joka parametreissään on samanlainen kuin monoliittinen nauha-pohja. Tämä pohja soveltuu kuitenkin vain savi- ja ei-fossiilisten maalien valuksi. Tällainen säätiö on halvempi maanrakennusten vähentämisen takia, koska asennus tapahtuu ilman muottirakennetta. Sen sijaan he käyttävät kaivetta, joka visuaalisesti muistuttaa rakoa, joten nimi. Aukko-reiän perustukset mahdollistavat matala- ja ei-massiivisissa rakennuksissa autotallin tai kodinhoitohuoneen varustamisen.

Se on tärkeää! Betoni kaadetaan kosteaan maahan, koska kuivassa kaivossa osa kosteudesta menee maahan, mikä voi aiheuttaa säätiön laadun heikkenemisen. Siksi on parempi käyttää korkeampaa laatua olevaa betonia.

Toinen alustava esivalmistettujen nauhojen perustukset - risti. Se sisältää lasit sarakkeiden, tukien ja välilevyjen alle. Tällaiset perustukset ovat kysyntää rivirakennusten olosuhteissa - kun sarakepohja sijaitsee samantyyppisen pohjan läheisyydessä. Tällainen järjestely on täynnä rakenteiden vetämistä. Ristisäätiöiden käyttö edellyttää rakennuksen päätypalkkien hilan kosketusta jo rakennetun ja vakaan rakenteen kanssa, mikä sallii kuorman tasaisen jakautumisen. Tällainen rakenne soveltuu sekä asuinrakennukseen että teolliseen rakentamiseen. Puutteiden joukossa on työn monimutkaisuus.

Myös säätiön nauhan tyypille on mahdollista tehdä ehdollinen jako kirjanmerkin syvyyden suhteen. Tässä yhteydessä kuorman suuruus päästää syvemmälle ja syvemmälle syvemmälle.

Syveneminen tapahtuu alle maaperän jäädytyksen tasolle. Yksityisten vähäisten rakennusten rajoissa voidaan kuitenkin hyväksyä matala perustus.

Tällaisen kirjoittamisen valinta riippuu:

 • rakennusmassat;
 • kellarin läsnäolo;
 • maaperän tyyppi;
 • korkeusero-indikaattorit;
 • pohjaveden taso;
 • maaperän jäädytysaste.

Näiden indikaattorien määrittely auttaa valitsemaan oikean tyyppisen nauhapinnan.

Säätiön upotettu ulkonäkö on suunniteltu vaahtolohkojen, kivi-, tiili- tai monikerroksisten rakennusten taloon. Sellaiset säätiöt eivät pelkää merkittäviä korkeuseroja. Täydellinen rakennuksiin, joissa kellarin suunniteltu järjestely. Se rakennetaan 20 cm maanpinnan alapuolella (Venäjällä se on 1,1-2 m).

On tärkeää ottaa huomioon turvotuksen pakkasen voimakas voima, jonka pitäisi olla pienempi kuin talon keskitetty kuorma. Näiden voimien vastakkainasetteluun perustetaan käänteinen "T".

Sekundaali on erilainen helppokäyttöinen rakennus, joka sijaitsee siinä. Erityisesti se on puisia, runko- tai solurakenteita. Mutta se on epätoivottavaa paikan päällä korkealla pohjavedellä (jopa 50-70 cm).

Matalan pohjan tärkeimmät edut ovat rakennusmateriaalien alhaiset kustannukset, työvoimavaltaiset ja lyhyet asennusaika, toisin kuin upotettu pohja. Lisäksi, jos talossa on pieni kellari, niin tällainen säätiö on erinomainen ja halpa vaihtoehto.

Puutteista voidaan todeta, että asennus ei ole hyväksyttävää epävakaalle maaperälle, ja tällainen säätiö ei toimi kaksikerroksisessa talossa.

Yksi tämän tyyppisen alustan ominaisuuksista on myös seinien sivupinnan pienikokoinen alue, joten sumentumisen voimakas voimat eivät ole kauheita helppoa rakentamista varten.

Tähän mennessä kehittäjät aktivoivat aktiivisesti suomalaista teknologiaa asentaa säätiö ilman tunkeutumista - pile-rostrum. Rostverk on levy tai palkki, joka yhdistää paalut niiden väliin jo maan yläpuolella. Uudenlainen nollatason laite ei vaadi levyn asentamista ja puupalkkien asentamista. Lisäksi karkaistua betonia ei ole tarpeen purkaa. Uskotaan, että tällaiseen rakenteeseen ei yleensä sovelleta kiihdytysvoimaa ja säätöä ei ole vääristynyt. Asennettu muottiin.

SNiP: n säätelemien normien mukaisesti lasketaan nauhan jalka minimisyvyys.

Eteisen kallioisen maaperän syvyys huurteen tunkeutumiseen

Kiinteän ja puolikiinteän sakeuden heikosti puhkeavan maaperän jäädytys syvyys

Pohjan syvyys

tarvikkeet

Nauhateokset ovat pääosin tiilestä, raudoitetusta betonista ja murskatusta betonista, joissa käytetään vahvistettuja betonilohkoja tai laattoja.

Tiili soveltuu, jos talon on tarkoitus rakentaa runko tai ohuet tiiliseinät. Koska tiilimateriaali on erittäin hygroskooppinen ja tuhoutuu helposti kosteuden ja kylmän vuoksi, niin syvä säätiö ei ole tyytyväinen paikoissa, joissa on korkea pohjavesi. On tärkeää tarjota tällaiselle pohjalle vesitiivis pinnoite.

Suositeltu raudoitettu betoni on halpa, vaikka se onkin melko luotettava ja kestävä. Materiaalin koostumus - sementti, hiekka, murskattu kivi, joka on vahvistettu metalliverkolla tai sauvojen vahvikkeella. Soveltuu hiekkaiselle maaperälle monoliittisten perustusten rakentamisessa monimutkaisen kokoonpanon osalta.

Butobetonin nauha-pohja on sementin, hiekan ja suuren kiven seos. Pikemminkin luotettava materiaali, jonka pituusparametrit - enintään 30 cm, leveydet - 20 - 100 cm ja kaksi rinnakkaista pintaa enintään 30 kg. Tämä vaihtoehto sopii täydellisesti hiekkateollisuudelle. Lisäksi betonipohjan rakentamisen edellytys on 10 cm paksun sora- tai hiekkalaatan läsnäolo, mikä yksinkertaistaa seostamisprosessia ja mahdollistaa pinnan tasoittamisen.

Vahvistettu betonilohkareiden ja -laattojen perusta on yrityksen valmis valmis tuote. Erilaisista ominaisuuksista - luotettavuudesta, vakaudesta, kestävyydestä, kykyä käyttää eri malleja ja tyyppisiä taloja.

Materiaalin valinta liuskajohtojen rakentamiseen riippuu laitteen tyypistä.

Esivalmistetun tyypin pohja tehdään:

 • vakiintuneen tuotemerkin lohkoista tai levyistä;
 • betonilaastia tai jopa tiiliä käytetään aukkojen tiivistämiseen;
 • täydennettynä kaikkiin vesi- ja lämmöneristysmateriaaleihin.

Monoliittisille perustuksille suositellaan käytettäväksi:

 • muotti on valmistettu puulevyistä tai polystyreenivaahdosta;
 • betoni;
 • vesi- ja lämpöeristyksen materiaali;
 • hiekkaa tai murskattua tyynyä.

Laskenta- ja suunnittelusäännöt

Ennen projektin laatimista ja rakennuksen perustuksen parametrien määrittämistä on suositeltavaa tarkistaa sääntelyrakennuksen asiakirjat, jotka kuvaavat kaikki keskeiset säännöt perustuksen laskemiseksi ja taulukoiden määrittämiseksi vahvistetuilla kertoimilla.

Tällaisia ​​asiakirjoja:

GOST 25100-82 (95) "Maaperä. Luokittelu ";

GOST 27751-88 "Rakennusten ja alustojen luotettavuus. Laskennan perusasetukset ";

GOST R 54257 "Rakennusten rakenteiden ja perustusten luotettavuus";

SP 131.13330.2012 "Rakentamisen ilmastotiede". SN: n ja P 23- 01-99: n päivitetty versio;

SNiP 11-02-96. "Rakentamisen tekniset tutkimukset. Tärkeimmät säännökset ";

SNiP 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakennelmien perustukset";

Tuki SNiP: lle 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakennelmien perustusten suunnitteluun myönnettävä korvaus";

SNiP 2.01.07-85 "Kuormat ja vaikutukset";

Opas SNiP 2.03.01; 84. "käsikirja rakennusten ja rakenteiden sarakkeiden luonnollisesta perustasta";

SP 50-101-2004 "Rakennusten ja rakenteiden perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen";

SNiP 3.02.01-87 "Maavalli, säätiöt ja säätiöt";

SP 45.13330.2012 "Maavalli, säätiöt ja säätiöt". (Päivitetty versio SNiP 3.02.01-87);

SNiP 2.02.04; 88 "permafrostin perustukset ja perusta".

Tarkastellaan yksityiskohtaisesti ja vaiheittain säätiön rakentamisen laskentasuunnitelmaa.

Aluksi rakennuksen kokonaispainosta, mukaan lukien katto, seinät ja lattiat, asukaslukujen enimmäismäärä, lämmityslaitteiden ja kotitalouksien asennukset sekä sateen kuormitus, lasketaan kokonaislaskenta.

On välttämätöntä tietää, että talon paino ei määrää materiaalia, josta säätiö on tehty, vaan kuormitus, joka syntyy eri materiaalien koko rakenteen kautta. Tämä kuormitus riippuu suoraan mekaanisista ominaisuuksista ja käytetyn materiaalin määrästä.

Alustan pohjaan kohdistuvan paineen laskemiseksi riittää yhteenveto seuraavista indikaattoreista:

 1. lumikuorma;
 2. hyötykuorman;
 3. rakenteellisten elementtien kuormitus.

Ensimmäinen kohde lasketaan käyttäen lumi kuormitus kaavaa = kattoalue (projektista) x asetettu lumipeitteen painoparametri (oma jokaiselle Venäjän alueelle) x korjauskerroin (johon vaikuttaa yksittäisen tai pöydän katon kaltevuus).

Lumikuorman massan asetusparametri määräytyy SN: n ja P 2.01.07-85 "Kuormat ja vaikutukset" kaavoitetulla kartalla.

Seuraava askel on laskea mahdollinen hyötykuorma. Tähän luokkaan kuuluvat kodinkoneet, tilapäiset ja pysyvät asukkaat, kalusteet ja uimavälineet, viestintäjärjestelmät, uuneja ja takkoja (jos saatavilla), ylimääräiset tekniset reitit.

Tämän parametrin laskennallinen muoto lasketaan marginaalisesti: hyötykuorman parametrit = kokonaisrakennuksen ala x 180 kg / m².

Viimeisen laskennan (rakennusosien kuormituksen) laskennassa on tärkeää luetella kaikki rakennuksen osat enimmäismäärään, mukaan lukien:

 • suoraan vahvistettu pohja;
 • talon pohjakerros;
 • rakennuksen laakeriosa, ikkuna- ja oviaukot, mahdolliset portaat;
 • lattia- ja kattopinnat, lattiat ja ullakkotilat;
 • kattopäällyste, jolla on kaikki tuloksena olevat elementit;
 • lattian eristys, vedeneristys, ilmanvaihto;
 • pintakäsittely ja koriste-esineet;
 • kaikki monet kiinnikkeet ja laitteet.

Lisäksi kaikkien edellä mainittujen tekijöiden summan laskemiseksi käytetään kahta menetelmää - matemaattisia ja markkinointilaskelmien tuloksia rakennusmateriaalimarkkinoilla.

Tietenkin on myös mahdollista käyttää molempien menetelmien yhdistelmää.

Ensimmäisen menetelmän suunnitelma on:

 1. murskataan projektin monimutkaiset rakenteet osiin, määritetään elementtien lineaariset mitat (pituus, leveys, korkeus);
 2. kertoa tiedot mittaamaan äänenvoimakkuutta;
 3. käyttämään kaikkiin unionin teknisen suunnittelun normeja tai valmistajan asiakirjoissa käytettävän rakennusmateriaalin osuuden määrittämistä;
 4. määritetään tilavuuden ja ominaispainon parametrit, laske rakennuksen kunkin elementin massa käyttäen kaavaa: rakennuksen osan massa = tämän osan tilavuus x on materiaalin ominaispainon parametri, josta se valmistetaan;
 5. laske perustuksen alle sallittu kokonaismassa, yhteenveto rakenteen osien tuloksista.

Markkinoinnin laskentamenetelmä keskittyy Internetin, tiedotusvälineiden ja ammattilaisten arvioihin. Määritetty spesifinen paino on myös yhteenveto.

Tarkkoja tietoja ovat yritysten suunnittelu- ja myyntiosastot, jos mahdollista, soittamalla heihin, selventämään nimikkeistöä tai käyttämään valmistajan verkkosivustoa.

Säätiön kuormituksen yleinen parametri määritetään summalla kaikki lasketut arvot - rakenteen, hyödyllisen ja lumen osat.

Seuraavaksi lasketaan rakenteen arvioitu ominaispaino maanpinnalle suunnitellun pohjan alapuolella. Laskennassa käytetään kaavaa:

likimääräinen spesifinen paine = kokonaisen rakenteen massa / pohjan jalan koko.

Näiden parametrien määrittämisen jälkeen liuskajohdon geometristen parametrien likimääräinen laskeminen on sallittua. Tämä prosessi tapahtuu tietyn tieteellisen ja teknisen osaston asiantuntijoiden tieteellisessä tutkimuksessa algoritmissa. Säätiön koon laskentamalli ei riipu pelkästään odotetusta kuormituksesta vaan myös pohjavesien syvyyden dokumentoitujen normien rakentamisesta, jotka vuorostaan ​​määräytyvät maaperän tyypin ja rakenteen, pohjaveden määrän ja huurteen tunkeutumisen syvyyden perusteella.

Saatujen kokemusten perusteella kehittäjä suosittelee seuraavia parametreja:

Maaperä arvioidun jäätymisnopeuden sisällä

Suunnitellun merkin väli pohjaveden tasolle jäädytysjakson aikana

Säätiön syvyys

Karkea, sorahiekka, karkea ja keskikokoinen

Mikä tahansa, riippumatta jäätymisen raja-alueesta, mutta vähintään 0,5 metriä

Hiekka hieno ja silty

Yli 2 m: n jäädytyssyvyys ylittää

Sama osoitin

Ylittää jäätymissyvyys vähintään 2 m

Vähintään ¾ arvioidusta jäätymisasteesta, mutta vähintään 0,7 m.

Alhaisempi kuin huurun syvyys

Vähintään kuin arvioitu jäätymisaste

Nauhan leveyden parametri ei saa olla pienempi kuin seinän leveys. Syvyyden syvyys, joka määrittää peruskorkeuden parametrin, olisi laskettava 10-15 cm hiekka- tai sora-alustalla. Nämä indikaattorit mahdollistavat lisälaskelmissa päättää: Alapinnan pohjan vähimmäisleveys lasketaan rakennuksen paineesta riippuen. Tämä koko puolestaan ​​määrää itse säätiön leveyden ja painaa maata.

Siksi on tärkeää tutkia maaperä ennen rakenteen suunnittelun aloittamista.

 • betonin määrä täyttää;
 • vahvistuselementtien määrä;
 • materiaalin määrä muottiin.

Pohjalevyn leveyden suositellut parametrit valitun materiaalin mukaan:

Murskattu kivi:

 • kellarin syvyys - 2 m:
 • kellarin seinän pituus - enintään 3 m: seinämän paksuus - 600, kellarin pohjan leveys - 800;
 • kellarin seinän pituus 3-4 m: seinämän paksuus - 750, kellarin pohjan leveys - 900.
 • kellarin syvyys - 2, 5m:
 • kellarin seinän pituus - enintään 3 m: seinämän paksuus - 600, kellarin pohjan leveys - 900;
 • kellari seinän pituus 3-4 m: seinämän paksuus - 750, pohjan pohjan leveys - 1050.

raunioista betoni:

 • kellarin syvyys - 2 m:
 • kellarin seinän pituus - enintään 3 m: seinämän paksuus - 400, pohjan pohjan leveys - 500;
 • kellarin seinän pituus - 3-4 m: seinämän paksuus - 500, kellarin pohjan leveys - 600.
 • kellarin syvyys - 2, 5m:
 • kellari seinän pituus enintään 3 m: seinämän paksuus - 400, pohjan pohjan leveys - 600;
 • kellarin seinämän pituus on 3-4 metriä: seinämän paksuus on 500, pohjan pohjan leveys on 800.

Savi tiili (tavallinen):

 • kellarin syvyys - 2 m:
 • kellari seinän pituus enintään 3 m: seinämän paksuus - 380, pohjan pohjan leveys - 640;
 • kellarin seinän pituus on 3-4 m: seinämän paksuus on 510, pohjan pohjan leveys on 770.
 • kellarin syvyys - 2, 5m:
 • kellari seinän pituus enintään 3 m: seinämän paksuus - 380, pohjan pohjan leveys - 770;
 • kellarin seinämän pituus on 3-4 metriä: seinämän paksuus on 510, pohjan pohjan leveys on 900.

Betoni (monoliitti):

 • kellarin syvyys - 2 m:
 • kellari seinän pituus enintään 3 m: seinämän paksuus - 200, kellarin pohjan leveys - 300;
 • kellarin seinämän pituus on 3-4 m: seinämän paksuus on 250, pohjan pohjan leveys on 400.
 • kellarin syvyys - 2, 5m;
 • kellari seinän pituus enintään 3 m: seinämän paksuus - 200, kellarin pohjan leveys - 400;
 • kellarin seinän pituus 3-4 m: seinämän paksuus - 250, pohjan pohjan leveys - 500.

Betoni (lohkot):

 • kellarin syvyys - 2 m:
 • kellari seinän pituus enintään 3 m: seinämän paksuus - 250, kellarin pohjan leveys - 400;
 • kellarin seinän pituus 3-4 m: seinämän paksuus - 300, kellarin pohjan leveys - 500.
 • kellarin syvyys - 2, 5m:
 • kellari seinän pituus enintään 3 m: seinämän paksuus - 250, kellarin pohjan leveys - 500;
 • kellarin seinän pituus 3-4 m: seinämän paksuus - 300, kellarin pohjan leveys - 600.

Lisäksi on tärkeää säätää parametreja parhaalla mahdollisella tavalla säätämällä jalkapohjan maaperälle ominaisen paineen normit maaperän rakenteellisen resistanssin mukaisesti - kyky kestää tietyn kuorman koko rakennetta sen ratkaisematta.

Maaperän suunnitteluvastuksen tulee olla suurempi kuin rakennuksen erityiskuorman parametrit. Tämä kohta on painava vaatimus talon perustan suunnittelussa, jonka mukaan lineaaristen ulottuvuuksien saavuttamiseksi on aritmeettisen epätasa-arvon ratkaiseminen alkeelliselta.

Piirustuksen tekeminen on tärkeää, että tämä ero on 15-20% rakenteen erityisestä kuormituksesta sen hyväksi, että maaperän kyky kestää rakennuksen paineita.

Maaperätyyppien mukaan lasketut vastukset ovat peräisin:

 • Karkea sora, murskattu kivi, sora - 500-600 kPa.
 • hiekka:
  • sora ja suuri - 350-450 kPa;
  • keskikoko - 250-350 kPa;
  • pieni ja pölyinen tiheä - 200-300 kPa;
  • keskimääräinen tiheys - 100-200 kPa;
 • Runko ja muovi - 200-300 kPa;
 • Kova ja muovilamppu - 100-300 kPa;
 • savi:
  • kiinteä - 300-600 kPa;
  • muovi - 100-300 kPa;

Säädöllä saadut tulokset saamme rakennelman perustan likimääräiset geometriset parametrit.

Lisäksi nykyaikaiset tekniikat voivat merkittävästi yksinkertaistaa laskutoimituksia kehittäjien sivustojen erikoislaskimien avulla. Määrittelemällä pohjan ja käytettävän rakennusmateriaalin mitat, voidaan laskea rakennuksen kokonaiskustannukset.

asennus

Jos haluat asentaa nauhalevyn omilla käsilläsi, tarvitset:

 • pyöreät ja aallotetut vahvistuselementit;
 • sinkitty teräslanka;
 • hiekka;
 • leikkuulaudat;
 • puiset palkit;
 • kynsien sarja, itsekierteittävät ruuvit;
 • vedenpitävä materiaali perustus- ja muurausseinille;
 • betoni (pääosin tehdas) ja vastaavat materiaalit.

merkki

Suunniteltu rakentaa rakennuksen sivustoon, kannattaa ennakoida rakennuksen suunnittelupaikka.

On olemassa tiettyjä sääntöjä säätiön sijainnin valitsemiseksi:

 • Välittömästi lumen sulamisen jälkeen on tärkeää kiinnittää huomiota halkeamien esiintymiseen (ilmaista maan heterogeenisyys - jäädyttäminen johtaa nousuun) tai epäonnistumiseen (ilmaa vesisuihkujen esiintymistä).
 • Muiden rakennusten läsnäolo paikassa mahdollistaa maaperän laadun arvioinnin. Maaperän yhtenäisyys voidaan tarkastaa kaivamalla kaivantoa talon kulmasta. Maaperän epätasapaino osoittaa epäsuotuisaa rakennustyömaata. Ja jos sääolosuhteissa on halkeamia, rakennetta on parempi lykätä.
 • Kuten yllä mainittiin, hydrogeologinen maaperän arviointi.

Kun olet määrittänyt, että valittu sivusto täyttää kaikki vaatimukset, sinun on jatkettava sivuston merkitsemistä. Ensinnäkin se on tasoitettava ja eroon rikkaruohot ja roskat.

Merkinnöissä vaaditaan:

 • merkintäjohto tai kalastuslinja;
 • mittanauha;
 • puiset tapit;
 • tasolla;
 • kynä ja paperi;
 • vasara.

Ensimmäinen merkkiviiva on ratkaiseva - kaikki muut rajat mitataan siitä. Samalla on tärkeää luoda esine, joka toimii ohjeena. Se voi olla toinen rakenne, tie tai aidan.

Ensimmäinen kiinnitys on rakennuksen oikea kulma. Toinen on asetettu etäisyydelle rakenteen pituudesta tai leveydestä. Niiden välissä koukut on liitetty erityiseen merkintäjohtoon tai nauhaan. Samalla tavalla loput teurastetaan.

Ulkoisten rajojen määrittäminen voit siirtyä sisäiseen rajaan. Tätä tarkoitusta varten käytetään tilapäisiä tappeja, jotka on asetettu kulmamerkinnän molemmilla puolilla olevaan nauhalevyn leveyteen. Vastakkaiset merkit myös yhdistävät johtoa.

Kuormittavien seinien ja väliseinien viivat on määritetty samanlaisella menetelmällä. Arvioidut ikkunat ja ovet on korostettu varrella.

maavalli

Kun merkintävaihe on päättynyt, johdot poistetaan tilapäisesti ja maanpinnan jälkeiset merkinnät kaivetaan kaivannon alla rakennetun ulkokuoren seinämien ympärillä. Sisätilaa vedetään ulos vain siinä tapauksessa, että kellari- tai kellarihuoneisto suunnitellaan.

Maanrakennustyön toteuttamisedellytykset on määritelty SNiP 3.02.01-87: ssa maanrakennuksissa, säätiöissä ja säätiöissä.

Kaivantojen syvyyden on oltava suurempi kuin pohjan arvioitu syvyys. Älä unohda pakollista valmistelevaa kerrosta betonista tai irtotavarasta. Jos kaivettu ruoppaus ylittää huomattavasti syvyyden ottaen varauksen, voit täyttää tämän tilavuuden samalla maaperällä tai hiekalla. Jos haku kuitenkin ylittää 50 cm, ota yhteyttä suunnittelijoihin.

On tärkeää ottaa huomioon työntekijöiden turvallisuus - kuopan syvyys vaatii kaivannon seinien vahvistamista.

Sääntelyasiakirjojen mukaan kiinnittimiä ei vaadita, jos syvyys on:

 • löysä, hiekka ja karkea maa - 1 m;
 • hiekkasaumaa varten - 1,25 m;
 • taikinalle ja savelle - 1,5 m.

Tavallisesti pienen rakennuksen pystyttämiseksi kaivannon keskimääräinen syvyys on 400 mm.

Lantion leveyden on oltava suunnitelman mukainen, jossa otetaan jo huomioon muotin paksuus, pohjaisen valmisteen parametrit, joiden ulkonema on pohjan sivureunojen yli sallittua vähintään 100 mm.

Tavalliset parametrit ovat kaivannon leveys, yhtä suuri kuin nauhan leveys ja 600-800 mm.

Se on tärkeää! Jotta kuopan pohja olisi täysin tasainen pinta, tulisi käyttää vesitasoa.

muotti

Tämä elementti on lomake suunnitellulle säätiölle. Materiaalimateriaali on yleensä puuta, koska se on saatavana kustannusten ja toteutuksen helppouden mukaan. Käytettävissä on myös irrotettava tai kiinteä metallimuotti.

Lisäksi materiaalista riippuen seuraavat tyypit eroavat toisistaan:

 • alumiini;
 • terästä;
 • muovi;
 • Yhdistetty.

Rakennetyypin luokittelu riippuu rakennustyypistä:

 • suuri kilpi;
 • pieni paneeli;
 • tilavuus nollata;
 • lohko;
 • liikkuvat;
 • vaakatasossa liikuteltava;
 • nosto-nollattavissa.

Lämpöjohtavuuden muotojen ryhmittely eroavat toisistaan:

Rakenteen rakenne ovat:

 • kannella kilvet;
 • kiinnittimet (ruuvit, kulmat, kynnet);
 • tukee, telineitä ja tukikehyksiä.

Asennus edellyttää seuraavia materiaaleja:

 • majakka aluksella;
 • kilpi;
 • taistelu pitkittäislevyistä;
 • jännitys koukku;
 • keväällä clip;
 • tikkaat;
 • lapio;
 • betonisivusto.

Listattujen materiaalien määrä riippuu nauhapinnan parametreistä.

Asennus itse edellyttää vakiintuneiden vaatimusten tiukkaa noudattamista:

 1. muottien asentamista edeltää paikan puhdistaminen perusteellisesti roskista, kannoista, kasvien juurista ja kaikenlaisten sääntöjenvastaisuuksien poistamisesta;
 2. betoniin kosketuksissa oleva muottipuoli on täysin puhdistettu ja tasoitettu;
 3. täydennys tapahtuu siten, että estetään kutistuminen betonitoinnin aikana - tällainen muodonmuutos saattaa vaikuttaa haitallisesti koko rakennetta kokonaisuutena;
 4. muottipaneelit mahdollisimman lähelle toisiaan;
 5. kaikki mittalevyt tarkastetaan huolellisesti - barometri tarkistaa, että todelliset mittasuhteet ovat suunnittelun mukaisia, tasoa käytetään horisontaalisen asennon säätämiseen ja lankaverkkoa käytetään horisontaalisen asennon hallintaan;
 6. jos muottityyppityypin avulla voit poistaa sen, sitten uudelleenkäyttöä varten on tärkeätä puhdistaa kiinnittimet ja suojukset roskista ja betonin jälkiä.

Vaiheittaiset ohjeet kiinteän muotin järjestämiseksi nauhapohjalle:

 1. Pinnan tasoittamiseksi tehdään majakkilaudan asennus.
 2. 4 metrin etäisyydellä molemmilta puolilta on kiinnitetty muottipaneelit, jotka on kiinnitetty jäykkyyden ja tukien avulla, jolloin perusnauhan kiinteä paksuus on.
 3. Säätiö on tasainen vain, jos valokenttien väliset kilvet ovat samat.
 4. Kontrastit, jotka ovat pituussuuntaisia ​​levyjä, on naulattu lautakuntien sivuille vaakasuoraan suuntaukseen ja luotettavuuteen.
 5. Kavennukset vakiintuvat kaltevilla tukiprofiileilla, joiden avulla suojat pystysuoraan.
 6. Suojukset on kiinnitetty vetokoukkuilla tai elastisilla hihnoilla.
 7. Tavallisesti saadaan kiinteä muotti, jonka korkeus on yli metriä, mikä vaatii portaiden ja alustojen asentamista betonointiin.
 8. Tarvittaessa mallia analysoidaan päinvastaisessa järjestyksessä.

Porrastetun rakenteen asennus menee läpi useita vaiheita. Jokainen seuraava tasomallitaso edeltää toinen samanlainen taso:

 1. ensimmäinen vaihe muottiin;
 2. betonointi;
 3. muottien toinen vaihe;
 4. betonointi;
 5. tarvittavien parametrien asennus suoritetaan saman järjestelmän mukaisesti.

Askelmuottien asennus on mahdollista myös kerralla, kuten kiinteän rakenteen kokoonpanomekanismi. Tässä tapauksessa on tärkeää noudattaa osien vaaka- ja pystysuuntaista järjestelyä.

Rakennuksen rakennusvaiheen aikana ilmanvaihtoaukkojen asento on tärkeä asia. Tuotteet on sijoitettava vähintään 20 cm: n korkeudelle maan pinnasta. On kuitenkin otettava huomioon kausivaihtelut ja vaihdettava sijainti riippuen tästä tekijästä.

Ilmanvaihdon reiän materiaalia käytetään parhaiten pyöreästä muovista tai asbestisementtiputkesta, jonka halkaisija on 110-130 mm. Puupalkit ovat erityispiirteitä betonialustalle, minkä vuoksi niitä on vaikea poistaa jälkikäteen.

Ilmareiden halkaisija määräytyy rakennuksen koosta riippuen, ja se voi olla 100 - 150 cm. Nämä seinämien tuuletusaukot ovat tiukasti keskenään samansuuntaisia ​​2,5-3 m: n etäisyydellä.

Tuotannon välttämättömyydessä on tapauksia, joissa reikien läsnäoloa ei tarvita ilman epäonnistumista:

 • huoneessa on jo tuuletusaukot rakennuksen lattiaan;
 • perusmateriaalin pylväiden välissä käytetään riittävän höyryä läpäisevää kykyä;
 • on voimakas ja vakaa ilmanvaihtojärjestelmä;
 • höyryä kestävä materiaali peittää kellarissa hiekkaa tai maata.

Materiaaliluokitusten erilaisuuden ymmärtäminen auttaa vahvistamaan oikeaa valintaa.

Vahvistustekniikan mukaan voi vaihdella:

 • lanka tai kylmävalssattu;
 • sauva tai kuumavalssattu.

Pintatankojen tyypistä riippuen:

 • (aallotus), joka tarjoaa maksimaalisen yhteyden betoniin;
 • sileä.

Tarkoituksen mukaan:

 • tangot, joita käytetään perinteisessä betoniteräsrakenteessa;
 • esijännitetangot.

Useimmin GOST 5781: n mukaisia ​​liittimiä käytetään nauhan perustuksiin, kuumavalssattuun elementtiin, jota käytetään tavanomaisiin ja esijännitettyihin lujitetuihin rakenteisiin.

Lisäksi teräslajien ja siksi fysikaalisten mekaanisten ominaisuuksien mukaan raudoitustangot eroavat A-I: stä А-VI: ksi. Alkuaineiden alkuaineiden valmistukseen käytettäessä vähähiilistä terästä, korkeissa luokissa - ominaisuudet lähellä seostettua terästä.

Alustan rakentaminen teipillä on suositeltavaa tehdä ristikudosluokan A-III tai A-II tangoilla, joiden läpimitta on vähintään 10 mm.

Suunnitelluilla paikoilla, joissa on suurin kuorma, kiinnitysosat asennetaan oletetun lisäpaineen suuntaan. Tällaisia ​​paikkoja ovat rakenteen kulmat, korkeimpien seinien alueet, pohja parvekkeella tai terassilla.

Asennettaessa lujittavan rakenteen risteyksiä, pylväitä ja kulmia. Tällainen epätäydellisesti asennettu yksikkö voi johtaa pohjan halkeiluun tai sakeutumiseen.

Siksi luotettavuutta käytetään:

 • jalat - L-muotoinen raaja (sisäinen ja ulkoinen), joka on kiinnitetty raudoituksen rungon ulkokäyttöön;
 • ristikytkin;
 • saada.

On tärkeää muistaa, että jokaisella lujitusluokalla on omat erityiset parametrit sallitulle taivutuskulmalle ja kaarevuudelle.

Yhden kappaleen kehyksessä osat on kytketty kahdella tavalla:

 • Hitsaaminen, johon liittyy erikoislaitteita, sähkön saatavuus ja asiantuntija, joka suorittaa kaiken tämän.
 • Neulominen, mahdollista yksinkertaisella ruuvikoukulla, lanka (30 cm yhdellä risteyksellä). Sitä pidetään luotettavin tapa, vaikkakin aikaa vievää. Sen sopivuus on se, että tarvittaessa (taivutuksen kuormitus) sauvaa voidaan hieman siirtää, mikä helpottaa paineita betonikerrokselle ja suojaa sitä vaurioilta.

Voit tehdä koukun, jos otat paksua ja kestävää metallia. Yhdellä reunalla on helpompi käyttää kahvaa, toinen on taivutettu koukun muodossa. Otettuaan kiinnitysviiran puoliksi, ne muodostavat silmukan toisessa päässä. Sen jälkeen se on kierrettävä vahvistetun kokoonpanon ympärille, käämimällä koukku silmukkaan siten, että se lepää jollakin "hännästä" ja toinen "häntä" kääritty kiinnitysjohtimen ympärille ja kiristä tiukasti varren ympäri.

Kaikki metalliosat on suojattu huolellisesti betonin kerroksella (vähintään 10 mm) hapon korroosion estämiseksi.

Raudoitusmäärän laskelmat, joita tarvitaan nauhalementtien rakentamiseen, edellyttävät seuraavien parametrien määrittämistä:

 • perusnauhan kokonaispituuden mittasuhteet (ulkoiset ja jos sisäpuoliset kattopalkit);
 • pituussuuntaisen vahvistuksen elementtien määrä (voit käyttää laskimen valmistajan verkkosivuilla);
 • vahvistuspisteiden lukumäärä (säätönauhojen kulmat ja liitospisteet);
 • vahvistuselementtien päällekkäiset parametrit.

SNiP: n normit osoittavat pituussuuntaisten vahvistuselementtien kokonaispoikkipinta-alan parametrit, jotka eivät ole pienempiä kuin 0,1% poikkipinta-alasta.

täyttää

On suositeltavaa kaataa monoliittinen pohja betonilla, jonka paksuus on 20 cm, minkä jälkeen taso tiivistetään betonivärähtelijällä aukkojen välttämiseksi. Jos kaadatte betonia talvella, mikä ei ole toivottavaa, sinun täytyy lämmittää se romumateriaalien avulla. Kuivana kautena on suositeltavaa käyttää vettä kosteuden vaikutuksen aikaansaamiseksi, muutoin se voi vaikuttaa sen lujuuteen.

Betonin sakeuden on oltava sama jokaiselle kerrokselle, ja täyttö on suoritettava yhden päivän aikana, koska alhainen adheesioaste (erilaisten kiinteiden tai nestemäisten pintakuvioiden pintojen tarttumismenetelmä) voi johtaa halkeamien muodostumiseen. Tällöin, jos on mahdotonta täyttää yksi päivä, on tärkeää, että ainakin runsaasti kaadetaan betonin pintaa veteen ja suojataan kosteutta peittävällä muovikelmulla.

Betonin on pysyttävä. Kymmenen päivän kuluttua jalustan seinät käsitellään ulkopuolelta bitumimastilla ja liimautuu vedeneristysmateriaaliin (tavallisesti katemateriaaliin) sen suojaamiseksi vedestä.

Seuraavassa vaiheessa on nauhan perustuksen kaviteiden täyttö hiekalla, joka myös asetetaan kerroksiksi, jolloin jokainen taso on tiukasti paisutettu. Ennen kuin asetat seuraavan kerroksen hiekalle vedellä vettä.

Hyödyllisiä vinkkejä

Oikein asennettu nauha-säätiö - pitkä rakennusvuosi.

On tärkeää säilyttää kiinteä asema koko rakennustyömaalla, koska pienet poikkeamat johtavat maatilojen tiheyden, kosteuden kyllästymiseen, joka vaarantaa säätiön luotettavuuden ja kestävyyden.

Rakennusrahastojen rakentamisen yhteisiä laiminlyöntejä ovat pääasiassa kokemattomuus, huolimattomuus ja asennettavuus sekä:

 • hydrogeologisten ominaisuuksien ja maatasojen puutteellinen huolellinen tutkiminen;
 • halvan ja heikkolaatuisen rakennusmateriaalin käyttö;
 • rakennuttajien epäpätevyys osoitetaan vaurioitumalla vedenpitävällä kerroksella, kaarevilla merkinnöillä, epätasaisesti asetetuilla tyynyillä, kulman rikkomisella;
 • muottien poistamisen ajoituksen noudattamatta jättäminen, betonikerroksen kuivuminen ja muut tilapäiset vaiheet.

Tällaisten virheiden välttämiseksi on oleellista ottaa yhteyttä vain rakennustukien asennukseen osallistuviin asiantuntijoihin ja pyrkiä seuraamaan rakentamisen vaiheita. Jos säätiön asennus on suunniteltu yksin, olisi suositeltavaa kuulla alan asiantuntijoita ennen työn aloittamista.

Säätiön rakentamisessa on tärkeä kysymys tällaisen työn suositeltavasta ajankohdasta. Kuten edellä mainittiin, ei-toivottua aikaa pidetään talvella ja myöhään syksyllä, sillä jäädytetty ja uppokas maa aiheuttaa haittaa, rakennuksen hidastumista ja säätiön kutistumista ja halkeamien ilmenemistä jo valmiina rakenteessa. Ammattilaiset osoittavat, että rakentamisen optimaalinen aika on lämpimät ja kuivat jaksot (riippuen alueesta, nämä väleivät eri kuukausina).