Kaikki kehysrakennuksen perusta

Useimmiten kehysrakennukseen käytetään matalia säätiöitä, joten aluksi puhumme siitä. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto - pohja voi olla myös laatta, pylväs tai ruuveilla.

Matala kellari runko-talon alla

Yksityiseen rakentamiseen käytetään yleensä matalaa teippiä. Sen rakentaminen ei ole liian kallista, ja rakentaminen on melko vahvaa. Myös kehysrakennuksen säätiön laskeminen tässä tapauksessa ei vaadi paljon vaivaa.

Siksi tätä säätiötä käytetään eri talojen rakentamiseen. Kehys, tiilestä, kuonakivestä ja muista materiaaleista. On mielenkiintoista oppia, miten matala säätiö rakennetaan.

Sivuston valinta ja sivuston suunnittelu

Valitse ensin paikka talon rakentamiseen. Sivusto on tasaantunut ja säädetty. Merkintä on välttämätöntä sen varmistamiseksi, että säätiö on sileä. Yksityisessä rakentamisessa on merkitty köysi, jossa on tapit. Se merkitsee, että kaivetaan kaivoja, joihin betonia kaadetaan. Niiden on oltava tulevan talon jokaisen seinän alla.

Kaivaminen, hiekkalaatikko ja muottien asennus

Nauha, tällainen säätiö on nimeltään koska se on betoniteippi, joka kulkee talon seinämien alle. Kaivannon leveyden tulee olla sellainen, että perusnauha on hieman leveämpi kuin talon seinämä. Yleensä 60-70 cm. On otettava huomioon, että muotti asennetaan kaivantoihin. Kauhan syvyys on puolet metristä mittariin. Sen seinämät ovat suositeltavia polyeteenistä tai muusta vedenpitävästä materiaalista.

 • Betonimainen kuivuminen
 • Hionta tyyny

Lohkokaivo on asennettu kaiteisiin. Se voidaan valmistaa mistä tahansa sopivasta materiaalista. Laudat, vaneri jne. Kaivon pohjalle kaadetaan keskipitkän tai karkean hiekan tyyny. Tyynynpaksuus on 20-40 cm. Se on painettava erityisellä varoituskoukulla. Roolissaan puulohkossa on poikittainen kahva. Tyynyn alapuolella voit kaataa kerrostumia.

Säätiön vahvistaminen antaa sille lisää vahvuutta. Sitä on noudatettava. Asennuksen jälkeen. Voit tehdä tämän ottamalla metallinen tanko, jonka läpimitta on 10-12 mm. Rod sopii yhteen. Verkko, jonka silmäkoko on 20-30 cm. Ankkuri on yhdistetty neulomalla. Hitsausta ei suositella. Tällä on kielteinen vaikutus lujuuteen.

Valmistelu ja betoniseoksen kaataminen

Betoniliuos valmistetaan seuraavista komponenteista:

 • Merkkisementti ei ole alempi kuin M250
 • Keskipitkä tai karkea pesty hiekka
 • Keskikokoinen murskattu kivi

Nämä kolme osaa sekoitetaan suhteessa 1/3/5 ja täytetään vedellä, valmistetaan betoniseos. Säätiö on kaadettava kaikki kerralla. Koska saumat vähentävät merkittävästi sen lujuutta. Kun otetaan huomioon, että säätiö on tehtävä kerralla, on järkevää käyttää pieni betoniseos. Betonin käprentämisen jälkeen sinun on käytettävä värähtelijää niin, että seos jakautuu tasaisesti lujitustangojen väliin. Jos värähtelijä ei ole, käytä tavanomaista bajonettipataa, joka kulkee sen mukana kasetin pohjassa.

Se riippuu siitä, kuinka hyvin säätiö on kuivunut, joten ei ole syytä laiminlyödä tätä vaihetta. Säätiön tulee kuivua tasaisesti ja tarpeeksi kauan. Enintään puolitoista kuukautta. Jos on mahdollista odottaa seinien rakentamista pidempään - sinun on tehtävä tämä.

Jos perustuksen nauhan kuivauksen aikana se alkaa sateen - sinun on peitettävä se muovikelmulla. Jos sää on liian kuuma - on suositeltavaa päällystää betoni ruskilla, jotka on kostutettu vedellä.

Jos hienosäätiö perustetaan kaikkien sääntöjen mukaan, se toimii luotettavana perustana talolle. Ei vaadi korjauksia ja lisätyötä.

Pylväsperusta kehysrakennuksen alla

Kehysrakennuksissa on pieni paino, joten voit rakentaa ne yksinkertaisiin säätiöihin, jotka eivät vaadi merkittäviä taloudellisia kustannuksia.

Yksi kehysrakenteiden perustyypeistä on pylväsperustainen.

Niitä käytetään yksikerroksisten talojen rakentamiseen, syvennetään ja syvällä syvyydellä.

Pylväspohjia käytetään kevyisiin rakennuksiin, joissa pohjavesi on alhainen. Ne edustavat sarjaa pylväitä, jotka on järjestetty:

 • Rakennuksen kulmissa
 • Ulkoisten seinien sisäpuolisten liitäntöjen paikoissa
 • Seinien alle 1-3 metrin etäisyydellä toisistaan

Joissakin tapauksissa pintarakenteiden kanta on laajempi kuin pääosaa, jotta kantokapasiteettia kasvatetaan ja paine alenee maahan.

Vakauden lisäämiseksi yläosassa olevat pilarit liitetään palkkiin (grillage).

Syvät ja matalat perustukset

Maanalaiset perustukset käytetään savea maaperään.

Pilarien maanalaisen osan korkeuden on ylitettävä maaperän jäädytyksen syvyys. Tämä takaa rakenteen liikkumattomuuden maaperän sulatuksen / jäädyttämisen aikana.

Soveltuvat perusteet:

 • Kallioilla ja hiekkasilla
 • Maaperä, jolle altistuu huurretta
 • Maaperän jäätymissyvyys on vähintään kaksi metriä

Ne tehdään 40-80 cm: n syvyydessä.

Pienen kosketuskohdan vuoksi matalat perustukset vaikuttavat pienempiin matalaisiin perustuksiin.

Pilarijärjestelmä liikkuu maaperän kanssa, eli rakenne on kelluva.

Materiaalit pylväsperustalle

Palkki on valmistettu puupalkista, raudoitetusta betonista, metalli-I-palkista tai kanava-palkista ja se on kiinnitetty tappien pylväisiin.

Pilarit voidaan tehdä seuraavista materiaaleista:

 • puu
 • Rubble Stone
 • Punainen tiili
 • Monoliittinen teräsbetoni
 • betonin
 • Asbotsementny putket
 • Metalliputket

Puupylväät on käsiteltävä yhdisteillä roottoreita vastaan, metallipinnoitetuilla korroosionestopinnoitteilla.

Putken kantavuuden lisäämiseksi kaadetaan betonia.

Pyöreiden pilarien halkaisija on valittu 200-400 mm: n alueella, neliöosa 400x400 - 500x500 mm.

Kehysrakennuksen sarakepohjan rakentaminen

Säätiön rakentaminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Niiden neliöpylväiden alla, jotka kaivavat, putkien alla porat reiät
 • Pohja peitetään kerroksella hiekkaa ja raunioita, räystään
 • Putket ja puiset sauvat peitetään bitumilla, ja vedeneristys laskeutuu kaivantoihin ja täytetään
 • Vahvistettu betonipilareiden ja murtopuun muottien alla
 • Roskikivi asetetaan ja täytetään laastilla
 • Betoniraudoituksen vahvistamisen yhteydessä lujittaminen sidotaan, betoni valetaan kerroksittain, seuraava kerros asetetaan sen jälkeen, kun edellinen
 • Tiili- ja bentoniittipylväät sementti-hiekkalaastiin
 • Kiinnityksen jälkeen pylväät peitetään vedeneristyskerroksella ja täytetään.

Betonointi- / laskupilareita varten kiinnittimet kiinnitetään niihin palkin kiinnittämiseen.

Pilarien ja grillauksen väliin asetetaan 2 kerrosta kateaineen vedeneristys. Pilarien antenniosan korkeus valitaan 50-80 cm: n välein.

Runko ruuveilla

Jos maa on heikko, jos paikka on koskematonta tai pohjavesi on korkea, voit rakentaa pohjan paaluille. Parasta - ruuvi. Heidän ei tarvitse tehdä vasaraa, koska tällaiset paalut ruuvataan maahan, kuten ruuvi puussa. Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto. Loppujen lopuksi tällainen säätiö toimii luotettavana tukena millä tahansa maaperällä.

Tällaista rakentamista ehdotettiin 1800-luvun puolivälissä, ja sitä on käytetty aktiivisesti.

Ruuvipillojen suuri etu on se, että ne voidaan asentaa maahan joko mekanismeilla tai manuaalisesti. Tämä tekee niistä erittäin kätevän materiaalin yksilölliseen rakentamiseen.

Mikä on ruuvipallo?

Tällainen kasa on metalliputki, joka on valmistettu kestävästä metallista. Ruuvattu pää on terävä ja varustettu hitsatuilla terillä. Erilaisilla paaluilla, terillä on erilainen muotoilu. Kasa peitetään erikoisella pohjamaalilla, joka suojaa sitä korroosiolta. Tämä on yleensä sinkkipohjaista aluketta. Paalujen asentaminen ei ole tarpeen tasoittaa sivustoa. Tällaisen säätiön talo voi seistä rinteessä. Tukien välinen etäisyys voi olla erilainen, ja se lasketaan putkien halkaisijan ja rakenteen vakavuuden perusteella. Suuremman lujuuden ansiosta paalu täytetään betonilla asennuksen jälkeen.

Kun kaikki paalut ruuvatetaan, ne leikataan halutulle pituudelle ja ne yhdistetään grillataamalla. Se voi olla metallia tai teräsbetonia. Ruuvattaessa tukia on varmistettava, että paalun alapää on kiinteässä maassa.

Säätiön käyttö ruuveilla on seuraavat edut:

 1. Talo voidaan rakentaa mihinkään maaperään
 2. Ei tasoitus vaaditaan perusta
 3. Ei sisällä kaivausta
 4. Tukien asentamiseen ei tarvita erikoislaitteiden käyttöä.

Oikein asennettu paalusäätiö on riittävän pitkä. Se on loistava vaihtoehto jollekin muulle perustukselle kehysrakennuksen rakentamiselle. Tai jokin muu talo, jolla ei ole suurta massaa.

Laattoalaptio

Vaihtoehto rakennettaessa taloa epävakaalle maaperälle on pohjalaatta. Se on monoliittinen betonilaatta. Eroottuna esimerkiksi poraamalla maaperä, tällainen säätiö "kelluu", kuten se oli kentällä, säilyttämällä rakennuksen koskemattomuutta.

Miten tällainen rakenne on rakennettu?

Maanrakennustyöt sellaisen säätiön rakentamisessa eivät edellytä suurta määrää eikä aiheuta vaikeuksia.

Kaivaa vain 20-30 cm: n syvyys, jossa hiekkaa kaadetaan. Hiekka on hiekkalaatikko monoliittisen betonilaatan alla. Se kaadetaan vedellä ja varovasti painetaan sellaiseen tilaan, että jalanjäljet ​​eivät pysy. Jotta tyyny ei vahingoittaisi lisätoimintaa, siihen tehdään 100 mm: n paksuinen sementtipohjamaalaus.

Nyt vedeneristys on välttämätöntä, jotta betonilaatta ei ime kosteutta maaperästä. Tätä varten päällekkäiset levyt ruberoidilevyjen päälle peittävät. Saumat juotetaan puhalluslaitteella. Katemateriaali on asetettava siten, että se voidaan taivuttaa laattapuolelta.

Sitten tehdään muotti, johon betoni kaadetaan. Yleensä se on tehty putkista, 25 mm paksu. Betonilaatan paksuus voi olla 200-250 mm. Paksuuden lisääminen on irrationaalista. Reunoissa kateaine on taivutettu ja lämmitin on asennettu. Polyfoami tai muu sopiva materiaali.

On tarpeen käyttää tulevan betonilaatan vahvistamista. Se tehdään käyttäen metalliporausta, jonka paksuus on 10-12 mm. Neulotaan kaksi ruudukkoa, joiden silmukat ovat 30-40 cm. Ne sijaitsevat muottien sisäpuolella yhdensuuntaisesti.

Pohjustuslaatan valu

Betoniseoksen valmistelu otetaan:

 • Merkkisementti ei ole alempi kuin M250 - 1 osa
 • Hiekka karkea tai keskipitkä, pestään - 3 osaa
 • Keskikokoinen murskattu kivi - 5 osaa

Kaikki tämä on täynnä vettä ja betoniseos valmistetaan riittävä määrä täyttää koko laatta. Kaada kappaletta ei voi, se vähentää merkittävästi lujuutta säätiön. Tulva pohja on säilytettävä vähintään kuukausi ja puoli. Tänä aikana betoni noutaa tarvittavan voimaa. Jos mahdollista, aikaa voidaan lisätä.

Kun perustus kovettuu, sinun on asetettava päälle vedeneristyskerros. Tämä voi olla katemateriaali tai jokin ruiskutettu materiaali.

Rakentamisen talon lämpeneminen alapuolelta varmasti tarjotaan. Tämä tehdään lattioiden asennuksen aikana.

Kaikki kolme perustettua mallia sopivat hyvin kehysrakennusten rakentamiseen ja toimivat luotettavana tukena, joka pitää rakennetta koko talon elinkaaren ajan.

Kehysrakennuksen perusta tekee sen itse

Runko talot ovat käteviä, koska ne voidaan rakentaa melkein mihin tahansa maastoon. Tämä tosiasia ei kuitenkaan vähennä talon perustamisvaatimuksia. Runkorakennuksen perustana on vielä rakennettava tietyillä parametreilla. Ja jos ammatillinen kehittäjä ei ole vaikea valita perustan tyyppiä ja täyttää sen, silloin kun rakennat rakennuksen itsenäisesti, sinun täytyy oppia kiinnittämään huomiota talon perustusten rakentamiseen.

Laskeminen laskettaessa säätöä

Vain ottaa ja rakentaa säätiö - ei toimi. Myös rakennusprosessin aikana paikalliset ilmasto-olosuhteet voidaan ilmoittaa, jos niitä ei oteta huomioon. Siksi perustuksen perustaminen tulisi aloittaa alustavalla valmistelulla. Tähän sisältyy alueen ominaisuuksien ja erityisesti - itse rakennuspaikan - tutkiminen.

Säätiön valinta riippuu seuraavista ehdoista:

 1. Maaperän jäädytys syvyysalueella
 2. Pohjaveden taso
 3. Maaperän rakenne ja kantavuus rakennustyömaalla

Alapatyyppi, sen asettamisen syvyys ja jopa tulevaisuuden rakennuksen sijainti riippuvat näistä parametreista. Näiden tietojen tutkimisessa on tärkeää ottaa huomioon, että kantokyky pystyy kestämään rakennuksen koko kehyksen kuormituksen ja jäätymisaste on pohjaveden yläpuolella. Muutoin säätiön rakentamisprosessi on aikaa vievää ja kallista.

Mikä säätiö valita

Ensimmäinen kysymys talon perustamisen yhteydessä - millainen säätiö sopii parhaiten tähän sivustoon.

Jos et kiinnitä huomiota lukuisten ystävien ja sukulaisten neuvomiseen, on helppo valita asianmukainen vaihtoehto yleisistä syistä:

 • Strip-säätiö
 • Pilari maata ja grillata
 • Pilarin perustustyyppi
 • Laattoalaptio
 • Pile perusta

Nämä ovat tärkeimmät yhteiset perusmuodot. Näiden ohella on myös sekalajia, esimerkiksi kaistaleen sarakepohja.

Oikean valinnan varmistamiseksi voit tutustua lyhyesti kunkin säätiöryhmän pääpiirteisiin ja ominaisuuksiin.

Nauhapohja

Runkotyyppien nauhan tyyppejä käytetään yleensä rakennettaessa monimutkaisia ​​kokoonpanoja. Tämä on yksi yleisimmistä emäksistä, joita käytetään lähes kaikissa ilmastovyöhykkeissä. Ei kuitenkaan ole suositeltavaa sijoittaa nauhatusperusta liian kuohuvaan maaperään ja alueilla, joilla on suuri kerros maaperän jäädyttämistä.

Useimmiten tällainen säätiö on suunniteltu massiivisiin rakenteisiin. Ja kehysrakenteiden kevyiden rakennusten rakentamisessa sitä voidaan käyttää siinä tapauksessa, että suunniteltu kellari, kellari tai maanalainen autotalli suunnitellaan.

Valmistustekniikka on melko yksinkertainen - laudan muotti on asennettu valmiiseen kaivantoon. Sen vastakkaiset puolet on kiinnitetty yhteen niin, että betoni hankki ennalta määrätyn muodon asettamisen aikana. Sitten kaatamalla betonia. Betonitehtaan kovettumisen vaiheen päätyttyä poistetaan.

Kehyksenrakennuksen pilarirakenne

Tämäntyyppinen pohja on myös varsin suosittu, kun otetaan huomioon se, että verrataan nauhan kanssa halvemmalla puoleen tai kahdesti. Lisäksi kevytseinien runkorakenteisiin se sopii täydellisesti, kun taas nauha on suunniteltu massiivisiin rakenteisiin.

Laitetta käytetään sarake-pohjaan, kun rakennetaan taloja tangosta, runkokehysrakenteita. Tällaisen pohjan pylväät voivat olla puusta, kivestä tai betonista. Pilarit on pystytetty kaikissa paikoissa, joissa on suurimmat kuormitukset, nimittäin seinien leikkauspisteissä, välttämättä kaikissa kulmissa, sekä seinien ja tukien alta, joilla on raskas kuorma. Jotta varmistetaan kuorman jakautuminen säätöön yhtenäisissä mittasuhteissa, pylväiden yläpäässä on vanteita. Eri pilarien välinen etäisyys on 1,5 m - 3,0 m.

Tällaisten säätiöiden käyttö on suositeltavaa kaikissa maan ilmastovyöhykkeissä. Niitä voidaan jopa järjestää kallistamalla maaperää.

Jokaisen pilarin alapuolella on tarpeen valmistaa kaivo, jonka pohjalla on hiekkalaatta. Seuraavaksi aseta valmiin pylvään ja paina. Kaatamisen yhteydessä on tarpeen asentaa vaaditun halkaisijan omaava putki, jonka sisään ontelo, johon betonia kaadetaan. Kun se asetetaan, putki nousee ja paikoin muodostetun pylvään ympärillä tapetaan.

Pohjalevyn tyyppi

Tällaisia ​​alustoja käytetään harvemmin kuin toiset ja niitä käytetään pääasiassa erittäin liikkuvilla mailla ja erittäin puristettavalla maaperällä. Niitä kutsutaan "kelluviksi säätiöiksi", koska ne pystyvät liikkumaan maan värähtelyjen mukana.

Tämäntyyppistä pohjaa pidetään yhtenä kestävimmistä ja luotettavimmista. Samaan aikaan se on myös kallein. Tuotannossa käytetään valmiita betonilaatuja tai itse kaadettua betonia valmistetaan tulevan rakennuksen koko kehän ympärille.

Pylvään ruuvipohja

Toinen yleinen pohjatyyppi, joka käyttää ruuvipalloja. Tällainen säätiö sopii laitteellesi ja sen saatavuudesta budjettisyistä. Lisäksi tämä säätiö ei kestä paljon aikaa laitteessa.

Runkopohjan peruspohjan lämmitys

Säätiön rakentamisen jälkeen on toteutettava toimenpiteitä sen eristämiseksi ja vedenpitävyyden varmistamiseksi.

Nauhatyypin pohjat on eristetty sisä- ja ulkopuolelta levymäisten materiaalien - polystyreenin, polystyreeni-vaahtomuovin, avulla, jotka on kiinnitetty pohjarakenteeseen. Myös laajalti käytetty valssattu eristys - Minvat ja muut, jotka ovat myös kiinnitetty pohjaan. Sisäpuolelta kellari seinät voidaan ripotella hiekalla tai laajennettu savi.

Pilarit ja pylväsperiaatteet eristetään nukahtamalla tyhjää tilaa samalla hiekalla tai laajennetulla savella.

Runkorakennetta rakennettaessa on oltava pystysuora ja vaakasuora vedeneristys. Tähän tarkoitukseen käytetään erästä eristemateriaalia, useimmiten se on kattohuopa.

Mitä muuta pitää ottaa huomioon, kun asetetaan säätiö

Runkorakenteilla on tavallisesti pieni massa, eikä siksi ole järkevää asettaa kalliita massiivisia säätiöitä, paitsi jos geodeettiset olosuhteet sivustossa vaativat sitä.

Yksikerroksisten talojen osalta kaikenlaiset säätiöt ovat sopivia, mutta kustannusten kustannusten pienentämiseksi tällainen säätiö on tehtävä matalaksi. Yleensä kolmannes kaikista budjetin menoista käytetään säätiön perustamiseen. Ja kun otetaan huomioon kehysrakennusten yksinkertaisuus ja helppokäyttöisyys, peruskustannukset ovat myös pienet.

Runkorakennusten pystyttäminen kahdessa kerroksessa on suositeltavaa käyttää nauha-pohjaa, jonka syvyys läpäisee. Tähän tarkoitukseen sopivat tylsät säätimet ja ruuvipallojen pohja.

Säätiö matala (MZLF)

Matala perustus on pohja, joka asetetaan syvyyteen, joka on pienempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys. Matalaa pohjaa kutsutaan myös hautaamattomaksi, sen rakentamista varten ei ole tarpeen kaivata kaivoksia, vaan riittää poistamaan kasvullisen maaperän kerros. Syvyys tässä tapauksessa määräytyy vain tarve luottaa maaperään, jolla on riittävä kantavuus. Toisin kuin syvä pohja, matalampi syvempi säätiö on maassa, joka on pakkasella, mutta siitä huolimatta se kykenee tarjoamaan riittävän vakauden kevyille rakennuksille.

Nouseva voima toimii millä tahansa pohjalla kahdessa suunnassa: pohjasta pohjaan ja sivusta seinään. Molemmat vaikutukset ovat vaarallisia pohjalle ja voivat kääntyä maasta. Matalan perustan ajatuksena on, että säätelemällä seinämien pinta-alaa pienentämällä sivuseinään vaikuttavaa venytysvoimaa ja alapuolelta pohjaan vaikuttavaa venytysvoimaa tasapainottamaan rakennuksen massaa. Siksi he eivät kaivaa kaivetta matalaa pohjaa varten vaan yksinkertaisesti poistavat maaperän kasvillisen kerroksen ja 20 senttimetrin maaperän, ne tekevät tyynyn karkean hiekan ja soran perustalle samalle 20 cm: lle ja ne jo asettavat tämän tyynyn perustan.

Shallow-säätiötä käytetään kevyiden rakennusten - puun ja kehyksen rakentamiseen. Tiili-, kivi- ja betoniteräksen rakennustyö ei ole suositeltavaa, koska se on maaperän yläkerroksessa, joka on pienin tiivistetty ja jonka kantavuus on pienempi kuin maaperän syvemmät kerrokset. Raskasrakennusten rakentamiseen on tarpeen tehdä syvällä haudattu perusta.

Matala-pohja tekee levyn tai nauhan tyypin. Kun maa liikkuu säätiön alapuolella, talo nousee ja laskee tasaisesti (se toimii erityisen hyvin laattojen matalalla pohjalla).

Matalan pohjan rakentamisen aikana käytetään samoja materiaaleja kuin muuntyyppisten perustusten rakentamiseen: tiili, valmiit betoniteräkset, monoliittinen teräsbetoni. Matalan säätiön perustetta on myös vahvistettava.

Lämmin matala haudattu pohja kuohuva maaperä

Jäätymisvoimien vaikutuksen vähentämiseksi voi syväpohjainen pohja ja sen ympärillä oleva pilkkoutumismaali eristää. Lämmitetty maa jäädyttää pienempään syvyyteen, maaperän jäätymisen määrä vähenee, maaperän laajeneminen vähenee ja vastaavasti myös kutistumisvoima pienenee.


Lämmin maa: lämmittimen alla on jäädyttämätön maa

Jos eristeen pituus ja leveys ovat suuremmat kuin pakkasen tunkeutumisen syvyys, eristeen sisällä ei-jäädyttävän maaperän alue, jossa ei ole nousevia voimia. Joten, kun eristys ympäröidään säätiöllä 1-1,5 m: n etäisyydellä, voit päästä eroon voimisteluvoimien vaikutuksista. Talon sisäpuolella maaperä jäätyy huomattavasti vähemmän, varsinkin jos talossa on lämmitetty ja siellä elää ympäri vuoden.

Matala perustus, joka on tehty tiilestä tai betonista, on hyvä lämmönjohtaja. Sen vuoksi sitä on myös lämmitettävä, muuten sen alapuolella oleva maa jäätyy läpi. Kuviossa on esitetty lämpimän matalan pohjan rakenne.


Matalan pohjan ja maaperän lämmitysjärjestelmä talon ympärillä

Videosiosassa voit katsella videota tällaisesta säätiöstä:

Kd.i: Oikea matala-teippi (MF) 4 päivän ajan. Osa 1

Kd.i: Oikea matala-teippi (MF) 4 päivän ajan. Osa 2

Lue sama:

Syvä säätiö
Syvän pohjan perusta, joka on myös syvällä pohjalla, on perusta, jonka perusta on syvemmällä kuin maaperän jäädyttämisen syvyys. Päätarkoituksena on rakentaa pohja suurelle syvyydelle luottaa tiheään kerrokseen maaperää, jolla on suuri kantavuus ja kyky tehdä kellari talossa.

Pylväspohja: rakentaminen, vahvistaminen, rakentaminen
Pilarin perusta - rakennusmateriaalien kulutuksen kannalta edullisin - rakentaminen on melko yksinkertaista. Tämä artikkeli sisältää tietoja sarakepohjan rakentamisesta, sen suunnittelumenetelmistä, tapauksista, joissa sen rakentaminen on tarkoituksenmukaista.

Säätö ruuveilla
Ruuvien paalujen perusta on varsin yleinen viime aikoina, koska rakentamisen nopeus ja pienet talot ovat edullisia. Sitä voidaan käyttää minkä tahansa ei-raskaiden rakennustyyppien - runko, puutavara tai puutavara - rakentamiseen mille tahansa maaperälle kuin kallioon.

Monoliittinen pohjalevy - Monoliittinen levy
Laattojen pohja on monoliittinen teräsbetonilaatta, joka sopii koko talon alueelle. Tällaisella säätiöllä on suurin tukialue kaikentyyppisten perustusten joukossa, minkä ansiosta se voi varmistaa raskaan talon vakauden myös niillä mailla, joilla on pieni kantavuus ja korkea GWL.

Strip-säätiö
Nauhaosasto on monoliittinen nauhan pituus, joka on koottu FBS-lohkoista, joka yleensä sopii kaikkien talon seinien alle, jotka ovat jäätymisen syvyyden alapuolella. Perimmäisen syvyyteen perustuvan päätehtävän tarkoituksena on luottaa tiheään maaperän kerrokseen, jolla on suuri kantavuus ja pystyä tekemään kellarikerroksessa talon alhaisella GWL: llä.

Matala kellari runko-talon alla

Luodessaan maalaistaloja ja pieniä rakennuksia käytetään usein matalia nauhamaita. Tällainen pohja on halpa ja tarpeeksi vahva kestämään raskaita kuormia. Usein matala perustus syntyy kehysrakenteiden rakentamisen aikana, joilla on pieni paino. Tällaisella säätiöllä on monia etuja verrattuna muihin säätiöihin.

Nauhapohjan edut

Matalan syvyyden tyypillinen nauha on usein sopiva, kun kehysrakenne tai -rakenne on luotu, jolla on pieni paino. Tällaisilla malleilla on useita etuja:

 1. Yksinkertaisuus ja luotettavuus. Tee nauha säätiö voi tehdä sen itse. Tätä varten riittää tekemään laskelmia ja tekemään betonin kaatamista. Kun tiedät kunkin materiaalin kustannukset, voit helposti määrittää, kuinka paljon rahaa käytetään rakennusten luomiseen. Matala-pohjaisen nauhan pohjan luomisen aikana kannattaa muistaa, että sitä ei voi jättää talvella talvella.
 2. Rakennuskustannukset ovat alhaiset. Vain pylväspylväs voi olla halvempaa kuin matala nauha-pohja. On kuitenkin syytä muistaa, että betoni nauha on luotettavampi kuin useiden tukien runko.
 3. Kyky valmistaa maanalaista tilaa omilla käsillään. Nauhatulostus suojaa maan alla ja tekee sopivaksi tiettyjen varojen säilyttämiseen.
 4. Suuri alue tukinauhalle. Tämä etu antaa sinulle mahdollisuuden käyttää säätiötä ilman lisävahvistusta, paitsi runkorakenteen lisäksi myös massiivisen talon luomiseen.

On syytä muistaa, että kuvattua alustyyppiä käytetään hiekka-, hiekka- ja kiviseinissä. Jos maaperä on tyydyttynyt kosteudella, on tarpeen luoda nauha-alusta vasta sen jälkeen, kun asiantuntijat suorittavat tarkat laskelmat.

Nauhapinnan laskeminen

Ennen kuin kehystehoon on muodostettu matala nauhatus, on tarpeen tehdä tarkkoja laskelmia. Jos tämä tehdään väärin, rakentaminen ei ole luotettavaa, mikä johtaa sen tuhoutumiseen talon rakentamisen jälkeen.

Laskennassa otetaan huomioon seuraavat tekijät:

 • maaperän tyyppi rakennustyömaalla;
 • puuttuminen tai läsnäolo kellarissa;
 • kehysrakennuksen koko;
 • maaperän jäädytyksen syvyys ja pohjavesien esiintyminen.

Voit määrittää itse maaperän tyypin. Tätä varten sinun täytyy kaivaa kaivannon syvyys noin puolitoista metriä. Maaperän tutkimisen jälkeen on mahdollista määrittää sen tyyppi. On olemassa seuraavia tyyppejä:

 • kivinen maa;
 • hiekka;
 • savi;
 • kivinen maahan.

Parasta kaikesta, kivinen maaperä sopii matalan liuskajohdon luomiseen. Hän ei ole kovaa ja hyvin kulkee kosteutta. On huomattava, että hieno hiekka maaperä ei ehkä sovellu betonin nauhan aikaansaamiseen.

Savi-maaperän ominaisuudet

Ennen matalan pohjan muodostumista savea maaperässä on tarpeen muistaa sen ominaisuudet. Perussääntö, jota tulisi noudattaa savi-tonttien rakentamisessa, on oltava varovainen.

Tämän tyyppinen maaperä on jaettu useisiin eri tyyppeihin:

 1. Savimaata. Tällaisessa maaperässä savi on 10 prosenttia.
 2. Sandy savimaata. Tällaiset maaperät ovat savi ja hiekka.
 3. Savea. Tämäntyyppisellä maaperällä on maksimaalinen savipitoisuus.

Ennen kuin aloitat työn, sinun on muistettava, että maaperällä on seuraavat ominaisuudet:

 • pehmeys;
 • kyky muuttaa muotoa;
 • vaihda kun märkä.

Kun otetaan huomioon saven ominaispiirteet, kokeneet rakennuttajat luovat muottirakennuksen jo kaivannon luomisen aikana, koska syvennyksen seinät voivat kaatua. Ennen perustan rakentamista, määritä savityyppi. Se on jaettu punaiseen ja siniseen. Ensimmäinen maaperä sisältää suuremman määrän hiekkaa. Tämä maaperä on helposti läpäisevä kosteudelle ja alttiimpi muuttua.

Sinisen savi on korkeampi. Siksi se on vähemmän altis tuholle. Sivuston maaperän tarkka määrittäminen edellyttää asiantuntijoiden apua.

Hiekkainen maastoominaisuudet

Jos luominen jatkuvan asemaan kehyksen talon tapahtuu sivuston hiekkamaassa, on syytä muistaa, että kyseinen maa on löysä kuivana, mutta märkänä tulee sitkeää. On huomattava, että kuvattu maa voi olla hiljainen, hieno hiekka, hiekka ja sora.

Siltojen maaperässä perustuksen luominen on melko vaikeaa. Tämä johtuu siitä, että maaperän kantavuus riippuu kosteudesta. Vahvan kosteuden myötä maaperä alkaa muistuttaa savea.

Pienillä hiekkasilla on samanlaisia ​​ominaisuuksia, mutta ne eivät muuta ominaisuuksiaan niin kovalla kosteudella. Kun rakennetaan säätiö tällaiselle maaperälle, on pidettävä mielessä, että se ei pidä kosteutta.

Hiekkapohjaisella maaperällä on suuri kantavuus ja se on erinomainen perusta liuskajohdon luomiselle. Sora maaperä sopii kaikentyyppisten perustusten luomiseen, joten se on ihanteellinen talon rakentamiseen.

Rakennuksen suunnittelussa on tärkeää tarkastella maaperän kantavuutta. Tämä ominaisuus riippuu tiivistymisestä ja kosteudesta. Mitä tiheämpää maata, sitä suurempi kuorma se kestää.

Rakennuksen aikana säätiön alle kehys talon omilla käsillä pölyinen ja matala hiekkasävyt, kannattaa muistaa niiden vähentynyt kantokykyä. Luodessasi säätiötä muilla maaperämuodoilla on syytä muistaa, että mitä syvempi hiekka on, sitä korkeampi maaperän kestävyys puristuu.

Säätiön materiaalit

Kehysrakenteen nauha-pohja luodaan käytettäessä seuraavia työkaluja ja materiaaleja:

 • uran hiekka;
 • lujitustangot;
 • lanka, joka on välttämätön vahvistuskammion nippuun;
 • sora;
 • sementti;
 • vedenpitävä materiaali;
 • laudat muottien luomiseksi;
 • näki;
 • rakentaminen värähtelijä;
 • lapio.

Ennen pohjan rakentamisen aloittamista on tärkeää määrittää, kuinka paljon materiaalia tarvitaan nauhan luomiseen. Jotta näin voitaisiin tehdä, riittää tietää, kuinka paljon hiekkaa, betonia ja raudoitusta käytetään yhden metrin perustamiseen. Näiden tietojen perusteella voit määrittää tarkasti tarvittavan määrän materiaaleja. On syytä muistaa, että materiaalit on valmisteltava pienellä marginaalilla.

Miten sivusto valmistellaan

Valmisteluun sisältyy seuraava työ:

 1. Kasvillisuuden poistaminen paikan päällä. Ennen kuin luodaan säätiö tulevan rakenteen vieressä, on tarpeen poistaa puut, ruoho ja hamppu. On myös tärkeää poistaa kaikki roskakori sivustolta.
 2. Siirrä hedelmällinen maa-alue tontin juurelle. paras poistamaan hedelmällinen kerros.
 3. Raskaiden laitteiden kulkuteiden valmistelu.

Vain tällaisen työn suorittamisen jälkeen sivustolla oleva merkintä luodaan kiinnittimien ja johteen avulla.

Nauhapohjan luominen

Ennen työn aloittamista tontti on merkitty. Kun olet laskenut rakennuksen koon, sinun on asennettava tangot tulevan pohjan kulmissa vetämällä johto niiden väliin. On syytä muistaa, että kiristysjohdot on tehtävä niin, että ne sijaitsevat noin 10 cm: n etäisyydellä tulevan rakenteen seinistä.

Ennen kuin venytät johtoja, sinun on tarkistettava, ovatko kulmat suorat. Tarkistettiin myös diagonaalien sovittaminen. Merkkien luomisen jälkeen kaivetaan noin 0,5 m: n syvä kaivo. Seuraavassa vaiheessa luodaan hiekkalaatta. Jotta hiekka ei kaadu rakennuksen painon alapuolelle, se on tarpeellista täyttää ennen veden täyttämistä.

Tämän jälkeen suoritetaan seuraavat teokset:

 1. Vedeneristyskerroksen luominen. Ensinnäkin vedenpitävä materiaali asetetaan kaivannon sivuille. Yleisimmin käytetty ruberoid. On huomattava, että noin kahden vuoden kuluttua tämä materiaali alkaa kuoriutua betonista, jonka vuoksi on tarpeen vedenpitävä uudelleen pohja.
 2. Muottien asennus. Vedeneristysmateriaalin asettamisen jälkeen tapahtuu noin 5 cm: n paksuisten leikattujen levyjen pystysuuntainen leikkaus, joka on tarpeen liittää ne kehykseen siten, että kynnet ovat sisäpuolella. Jos tämä sääntö jätetään huomiotta, kiinnittimet voivat juuttua betoniin, mikä vaikeuttaa muottien poistamista. On huomattava, että levyt eivät saa olla aukkoja. Usein muottipesät on valittu havumetsistä. Muottien pitäisi nousta maanpinnan yläpuolelle noin 30 cm.
 3. Seuraava vaihe on lujittavan kehyksen luominen. Muotoon keskellä kiinnität liittimet, joiden läpimitta voi olla 10-16 mm. Se on puhdistettava ruosteesta ja liasta. Ennen lujitusholkin luomista sinun on tarkastettava huolellisesti muotti ja poistaa elementit vikoilla. Vahvistuspalkkien liitäntä tapahtuu lanka-anturin avulla. Hitsausta käytetään harvoin, koska tällä menetelmällä kehyksen liittäminen muuttuu vähemmän joustavaksi. Vahvikotelon rakenne on tehtävä siten, että betonipinnasta on vähintään 5 cm etäisyydellä sauvoista.
 4. Viimeisessä vaiheessa valuraudasta valetaan. Säätiösekoitus luodaan tavallisesti betonilaatua M500 käyttäen. Joissakin tapauksissa, lukuun ottamatta soraa ja hiekkaa, lisätään pehmittimiä. Ne auttavat vahvistamaan luotua rakennetta. On syytä muistaa, että betoniseos ei saisi olla liian nestemäinen tai kuiva. Sen jälkeen, kun seos on muodostettu, seos kaadetaan tasaisesti muottiin.

Seoksen muodostamisen aikana on ensin lisättävä irtotavarat ja sitten vesi. Prosessin nopeuttamiseksi voit ostaa valmiita ratkaisuja. Jos täyttö tapahtuu jaksottaisesti, niiden on oltava korkeintaan yhden päivän. Jos tätä sääntöä ei noudateta, eri betonikerrokset eivät tartu toisiinsa huonosti, mikä johtaa vähemmän kiinteän rakenteen luomiseen. Täyttö on tehtävä tasaisesti koko alueelle, koska seoksen nestemäinen osa voi kertyä alemmille alueille, mikä johtaa vähemmän vankan perustan luomiseen.

Betonin tiivistämiseen kannattaa käyttää rakentavaa tärinää. Tällaisella työkalulla voit poistaa ilmakuplat liuoksesta. Kiinteytyksen aikana materiaali kaadetaan vedellä, koska epätasaisen kuivauksen vuoksi voi muodostua halkeamia.

Seoksen kovettaminen tapahtuu noin 2 vuorokaudessa. Mutta on syytä muistaa, että kovettuminen on valmis kuukauden kuluessa. Ennen tämän jakson lopettamista alusta ei saa ladata.

Kylvyssä oleva teippi

Kylpyammeen matala pohja on luotu samalla tavalla kuin kehysrakennuksen nauhan pohja. Rakenteen paksuus riippuu materiaalin valinnasta. Kun rakennusta voidaan käyttää:

Usein pohja luodaan noin 70 cm: n syvyydellä. Ennen rakenteen luomista on tärkeää laskea oikein kuormitus säätiöön. Jos laskelmat ovat virheellisiä, pohja voi olla epämuodostunut kutistumisen aikana.

Laitteen nauhan pohjan runko-talon alle

Pienen syvenemisen nauhateollisuuden valinta on taloudellisesti perusteltua kevyille rakennuksille. Jos kehystehossa on kellarikerros, pohjan syvyys kasvaa automaattisesti. Kuitenkin MZLF, jossa on lattiat maanpinnalla, on budjettivalinta litteillä alueilla, joilla maaperän tavanomainen suunnitteluvastus on.

Rakentamisen valinta, mitoitus

Seuraavista muutoksista sopii parhaiten kehysrakennuksen nauhalementin vaihtoehdoista:

 • matala syvyys MZLF - syvyys 0,4 - 1 m, kaksikerroksinen vahvistus
 • monoliittinen vyö - pudotettu, hedelmällinen kerros alapuolella korvataan hiekkalaatikoilla
 • ei haudattu - myös riippuu ei-metallisista materiaaleista valmistetusta tyynystä, on korkeampi kuin hihna

Kaikki vaihtoehdot on suojattava vedonpoiston voimilta tyhjennyksen, sokeutumisen säätelyn, sivusuuntaisten pintojen, kuoren maaperän korvaamisen avulla raunioilla tai hiekalla. Rinteillä MZLF: ää ei suositella suurien leikkausvoimien vuoksi. Rakentamassa silkkihiekkaa, pengerteitä, LSF: n alaosa olisi laajennettava laattoilla.

Nauhan syvyys

Kaistalevyn vähimmäisbudjetti havaitaan 2,5 m: n syvyydessä. Jos laakerikerrokset sijaitsevat tämän merkinnän alapuolella, kannattaa harkita pilarin perustuksia tai palkkia on vahvistettava. Jos maaperän rakenteellinen vastus on 0,4 - 0,7 m syvyydellä, se takaa MFL: n normaalin laakerikapasiteetin, jäljelle jäävät ongelmat (kallistuminen, korkean pohjaveden pinnan taso) voidaan helposti ratkaista sopivilla tekniikoilla.

Monoliittisen hihnan, MZLF: n, hauttamattoman rakenteen suurin etu on vähäinen maanrakennus. Rakennusbudjetin lisäys (hankinta, eristeen asennus, murskattujen kivi-, hiekka- ja viemäriputkien asentaminen) on perusteltua vähentämällä vetovoimia ja lisäämällä kääntöaikaa.

Leveys, rakennekorkeus

Runkopuu lepää tukevalla betonipalkilla, jossa on alhaisempi vanteenpalkki, jonka leveys on harvoin yli 15 cm. Mökin suositeltu vähimmäiskoko on kuitenkin 30-40 cm, mikä takaa kapasiteetin 2-3-kertaisen marginaalin.

Monoliittirakenteen korkeuden on oltava suurempi kuin leveys (2-4 kertaa). Tämä on edellä mainittua kokoa 0,6 - 1,2 m. Syvyys huomioon ottaen tämä tarjoaa normaalin kellariosan, jonka avulla voit järjestää molemmat päällekkäisyydet palkkien ja lattioiden pitkin maahan.

Ensimmäisessä tapauksessa kellarissa on oltava tuuletustuotteet, joiden koko on 1/400 kokoa. Toisessa versiossa ei saa jättää teknisiä reikiä.

Rakennustekniikka

Liuskajohdon rakentamiseksi on tarpeen merkitä rakennuspaikka, irrottaa maata, asentaa muotti, asentaa betoni asennuksen jälkeen. Se käyttää tekniikkaa vähentääkseen voimakkaita betonisia haitallisia voimia.

Ensinnäkin viemäröintitilat asetetaan (teipin pohjan taso), sen alapuolella oleva maa korvataan hiekalla. Sitten sokea alue eristetään, jolloin geoterminen lämpö varastoidaan rakennuksen alle.

Kaikkien betonipintojen vedeneristys lisää merkittävästi maanalaisen voiman rungon elementtien käyttöikää.

Akselien täysimittainen poisto

Koska on tarpeen tehdä kaivukoneita peruspohjan asentamiseksi, piirroksen siirtäminen projektista rakennuspaikkaan, merkintä on välttämätöntä. Seinien akseleiden poisto on seuraava:

 • asunnon nurkkaan - asunnon nurkkaan on oltava 5 metrin etäisyydellä kadun keskustasta, läpikulusta, tontin rajasta - 3 metriä, kannattaa harkita septisen säiliön sijaintia, vedenottoa, viestintäkaivoja (3 - 10 m)
 • kääreitä - käytetään tappien sijaan, koostuvat kahdesta pystypalkista, jotka on osoitettu pohjaan, vaakatasossa niiden välissä (60 - 80 cm), 1 - 1,5 metrin päässä kaivantojen reunasta on asennettu

Nauhoihin, kolme nauhaa / nauhaa (nauhan sivureunat ja seinän akseli), jotka voidaan poistaa kaivaustyön aikana, palautetaan, kun ne ovat valmiit. Runkorakenteessa on oltava sama lävistäjä, joten akselit asetetaan kohtisuoraan toisiinsa kolmion menetelmällä, jonka hypotenuus on 5 m, 4 metrin ja 3 metrin jalat. Yhteisyrityksen standardit sallivat 1 cm: n virheen.

salaojitus

Minkä tahansa pohjan vaadittavan kuivatuksen, joka on rakennettu ulkoisen maanalaisen jäteveden teknologian avulla:

 • - ne kulkevat rakennuksen kehän ympäri MLF-pohjan syvyydessä, 50 x 50 cm: n poikkileikkaus, maanalaiseen säiliöön yhteinen kaltevuus, jossa pinot kerätään painovoimalla (4-7 astetta)
 • pohjakerros - 10 cm raastettua 5/20 mm: n raunioita geotekstilillä (reunat on vapautettava kaivannon sivuille peittämään koko rakenne ylhäällä olevaan materiaaliin)
 • kaivojen asennus - pystysuorat putket, joiden halkaisijaltaan 30-80 cm: n tukkeutunut pohja on mökin kulmissa tukkeutuneiden alueiden puhdistamiseksi maasta
 • tyhjennys - rei'itetyt aaltoputket (kaksikerroksinen käämitys dornitilla / geotekstiilillä), keskeytetty sisäkaivoissa

Tämän jälkeen on vielä täytettävä kaivanto kaivoilla sivuilla, yläosassa (10 cm), jotta runkopäällikkö saa luotettavan suojan rynnäkköstä.

Vuodevaatteet, arvoisesti

Varren halkeilun estämiseksi turvotuksesta, kaivannon pohjan tasoittamiseksi tarvitaan 40-80 cm kerroksissa tiivistettyä ei-metallista materiaalia (10 cm välein käyttäen värähtelevää levyä). Inertin tyynyjärjestelmiä on useita (riippuen rakennuksen geologisista olosuhteista):

 • soraa täysin syvyyteen - korkealla GWL: llä
 • hiekka 40 - 60 cm - alhaisella GWL: llä pienennetään rakennusbudjettia
 • murskattu kivi + hiekka - sama paksuus, jolla on alhainen maasuunnitteluvastus
 • hiekka + murskattu kivi - mahdollinen GWL: n kausiluonteinen nousu

Padding ratkaisee seuraavat ongelmat:

 • puute hoito sementti hyytelöä kaatamalla
 • vedenpitävän maton suojus pistekivestä
 • alemman suojakerroksen vähentäminen vahvistamiseksi

Jalusta on 5-7 cm: n taso, joka on valmistettu B7.5-luokan seoksesta (vähärasvainen betoni). Hän kaataa muottipesän, leveys ylittää nauhan koon 20 - 40 cm luotettavan tuen ansiosta.

Istuinsuojaus

Levyn päälle asetetaan kalvo, 0,15 mm: n polyeteenikalvo tai rullaneristys (TechnoNIKOL, bikrost). Vahvistettu betonirakenne on suojattava maaperän kosteudelta, painevedeltä.

Runko on lähes kokonaan puusta, joka imee mitä tahansa kosteutta. Siksi on välttämätöntä vedenpitä- minen w / w-pinnoille myöhemmin.

muotti

Riippuen nauhan syvyydestä, voidaan käyttää erilaisia ​​malleja:

 • levyt, vanerilevyt - 40 - 70 cm syvyyteen
 • L-muotoiset polystyreenimoduulit - ei-syvennetyille nauhoille, vyöt

Jotta talossa olisi vakaa spatiaalinen geometria, heilumisvoimat eliminoidaan eristämällä MZLF: n, sokean alueen ulkopinta. Eristys voidaan asentaa muottiin (puristettuna sisäpuolelta ulompaa suojusta vasten) tai tämä materiaali liimataan nauhan puolelle sen jälkeen, kun se on irrotettu.

Säätiön geometrian säilyttämiseksi on suositeltavaa käyttää 4 cm: n paksuista levyä (taipuisaa taipua, kun asetetaan betonia). Suojusten ulomman sivun kohokuvio on 30-50 cm, yläosassa olevat hyppyt ovat samankaltaisia.

Armature kehys

Betonirakenteet toimivat yksinomaan puristukseksi ponnisteluista, joita talossa on, lumi / tuuli ja käyttökuormat. Siksi kellari nauha on vahvistettu kahdella pitkittäisellä palkin hihnalla, jotka tuntevat veto-voimia mahdollisella maaperän turvotuksella. Tärkeimmät vaatimukset ovat:

 • raudoituksen vähimmäisprosentti - 0,1 - 0,3%
 • vahvistusosan valinta - laskemalla taivutusmomenttien mukaan
 • suojaava kerros - 2 - 7 cm
 • rationaaliset yhteensopivat ligaatiomallit - U-muotoiset puristimet, jotka on taivutettu oikeaan kulmaan tangoilla
 • päällekkäisyydet, sauvat - vähintään 40-60 cm, vierekkäisten viivojen liitosten erotus 60 - 80 cm

Yksittäisissä rakenteissa, joissa otetaan huomioon "luurankojen" vähimmäispaino, käytetään A400-liittimiä (pitkittäiskanavia), joiden jakso on 8-16 mm. Pituudet, poikittaiset, pystysuorat kulmat ovat sileitä liittimiä A240. Ne on taivutettu erittäin kylmästi, lämmitys on ehdottomasti kielletty. Vahvistustekniikka on:

 • kehysten tuottaminen - suorista osista pituussuuntaiset tangot (tavallisesti 2 ylä + 2 alempana) on sidottu suorakulmaisilla puristimilla (pitch 30 - 60 cm)
 • asennus - kehykset asetetaan betoni-, muovi-tiivisteisiin nauhan sisällä
 • parit - suorat kehykset sidotaan kulmiin, T-muotoiset tukit U-muotoisilla puristuksilla tai L-muotoisilla ankkureilla

Kehyksen sivuttaissuoja on varustettu muovielementeillä, jotka kuluvat pitkittäisillä sauvoilla tai kiinnittimillä.

betonointi

Jotta talossa olisi mahdollisimman suuri resurssi, sovelletaan laatikoiden B15 - B25 betonipinnoitettuja kerroksia (korkeintaan 60 cm) myöhempää tiivistymistä varten yhdensuuntaisten upotusvärähtelevien suuttimien kanssa. Jos seoksen valmistuksen vaiheessa päästään sisään tunkeutuvaan koostumukseen Admix, betoni saa vettä hylkiväominaisuudet oletuksena. Myöhemmin sen ei tarvitse olla vedenpitävä. Seos voidaan lisätä rakennustyömaan kehittäjän tilaamaan sekoittimeen.

Riittävällä tiivistelmällä (5 - 10 sekuntia) betoni palauttaa lähes välittömästi tasaisen pinnan poistaessaan värähtelysuuttimen. Sementtimaito työntyy pinnalle, kuplien muodostuminen pysähtyy, suuri täyteaine on täysin piilossa rakenteen sisällä.

vedeneristys

Jotta säätöä säästäisiin kosteudelta, jolloin talvella halkeilut, kaikki kasvot ja kasvot on eristetty seuraavalla tekniikalla:

 • alusta - tehty alukkeilla lisäämään pinnan tarttumista vesitiiviin materiaaleihin
 • pinnoite - epoksi, bitumi-mastikerros kahdessa kerroksessa kalvon muodostamiseksi 15-20 vuoden resurssilla
 • Liimaus - vesilasilasilla, TechnoNIKOL, bikrost, muut rullatut materiaalit kahdessa kerroksessa
 • tilavuusvesieristys - läpäiseviä koostumuksia käytetään kemiallisen reaktion tekemisen jälkeen sementillä, ne muuttavat betonin rakenteen täydelliseen syvyyteen

Kolme ensimmäistä tekniikkaa käytetään yleensä kompleksissa, mutta ne ovat silti huonompia kuin irtotavaran vedeneristys, jolla on rajoittamaton resurssi.

Lämmöneristys

Yhdessä jo toteutettujen toimenpiteiden kanssa turvotuksen estämiseksi, sokean alueen eristys, ulomman reunan ansiosta voit suojata rungon talon täysin vetovoimilta. MZLF-seinät on kipsattu 5 cm: n kerroksella ekstrudoitua XPS-polystyreenivaahtoa. PSB-S -laipat, joiden paksuus on samanlainen 30-40 cm syvyydessä, sijoitetaan sokean alueen alle.

Tässä käsikirjassa määriteltyjen tekniikoiden noudattamisessa talossa on kolme - neljä sukupolvea omistajaa taattu. Ammattitaitoinen neuvonta auttaa välttämään virheitä, varmistaakseen mukavan käytön ja rakennuksen korkean kääntöajan.

Matala-jalkainen säätiö - laskenta ja laite.

Matala perustalohko (jäljempänä MZLF) on yksi tyyppisistä nauhateoksista, jolle on ominaista pieni syvyys, paljon pienempi maaperän jäädytys syvyys ja suhteellisen pieni betonimassan kulutus. Tässä artikkelissa käsitellään MZLF: n tärkeimpiä etuja ja haittoja, yleisimpiä virheitä niiden rakentamisessa, yksinkertaistettu laskentamenetelmä, joka sopii yksityisille kehittäjille (ei ammattilaisille), suosituksia omien käsiensa rakentamiseksi.

MZLF: n tärkeimmät edut ovat:

- kannattavuus - betonin kulutus on huomattavasti alhaisempi kuin tavanomaisen nauhalevityksen rakentaminen. Tämä tekijä määrittelee useimmiten tämän tekniikan valinnan vähäisen rakentamisen kannalta;

- vähennetään työvoimakustannuksia - pienempi määrä maanrakennustöitä, pienempi määrä betonia valmistettaessa (tämä on erityisen tärkeää, kun viimeisteltyä seosta ei ole mahdollista täyttää sekoittimella);

- pienempi tangentiaalinen voimakkuus jäätymisvaurioista, johtuen perustuksen pienemmästä pinta-alasta.

Kuitenkin MZLF: n rakentamisen aikana on ehdottomasti noudatettava tarkasti tekniikkaa, epämuodollinen asenne prosessiin voi johtaa halkeamien ilmaantumiseen ja sitten kaikki edellä mainitut edut, kuten sanotaan, putoavat putkeen.

Yleisimmät virheet laitteen MZLF:

1) säätiön perustyön koko valinta yleensä ilman (edes yksinkertaistettua) laskentaa;

2) kaatamalla säätö suoraan maahan ilman täytemasta hankaamatonta materiaalia (hiekkaa). Kuvion 3 mukaisesti. 1 (oikealla) voidaan sanoa, että talvi jäädytetään talvella betoniin ja nostamalla nauhaa ylöspäin, ts. pohjaan vaikuttavat jähmettymisen tangentiaaliset voimat. Tämä on erityisen vaarallista, jos MZLF ei ole eristetty eikä ole varustettu laadukkaalla sokeudella;

3) perustuksen virheellinen vahvistaminen - raudoituksen halkaisijan valinta ja tangon määrä harkintansa mukaan;

4) MZLF: n jättäminen talven ulkopuolelle - on suositeltavaa, että koko työkierto (perusrakenne, seinänrakennus, kellarieristys ja sokea alue rakentaminen) tehdään yksi rakennuskausi ennen vaikean pakkasen alkamista.

Matalien nauhan perustusten laskeminen.

MZLF: n laskenta, kuten mikä tahansa muu säätiö, perustuu ensinnäkin talon itse painoon kohdistuvaan kuormitusarvoon ja toisaalta maan laskettuun resistenssiin. eli maan täytyy pystyä kestämään sen talon paino, joka siirretään sille säätiön kautta. Huomaa, että se on maa, joka pitää talon painon eikä perustuksen, kuten jotkut uskovat.

Jos lasket talon painoa halutessasi, tavallinen yksityinen kehittäjä voi silti (esimerkiksi käyttää täällä sijaitsevaa verkkolaskinasi), silloin maaperän laskettua vastuskykyä ei ole mahdollista määrittää omalla sivustollasi. Tämä ominaisuus on laskettu erikoistuneiden laboratorioiden erikoistuneissa laboratorioissa geologisten ja geodeettisten tutkimusten suorittamisen jälkeen. Kaikki tietävät, että tämä menettely ei ole vapaa. Pohjimmiltaan arkkitehdit, jotka tekevät talon hankkeen, käyttävät sitä, ja sitten he laskevat säätiön saadun tiedon perusteella.

Tässä suhteessa on järjetöntä mainita LSFL: n kokoa laskettaessa käytettävä kaava tässä artikkelissa. Pohdimme tapausta, kun kehittäjä tekee itse rakentamista, kun hän ei tee geologisia ja geodeettisia tutkimuksia eikä osaa tietää tarkasti maaperän laskettua vastustusta alueellaan. Tällaisessa tilanteessa MSLF: n mitat ja rakenne voidaan valita käyttämällä alla olevia taulukoita.

Säätiön ominaispiirteet määräytyvät talon seinien ja lattioiden materiaalin sekä sen korkeuden sekä maaperän kallistumisen asteen mukaan. Miten voin selvittää viimeksi kuvattu täällä...

I. MZLF keskipitkällä tai raskaaseen maahan.

Taulukko 1: Lämmitettävät rakennukset, joissa on kevyitä tiilimuurauksia tai hiilihapotettua betonia (vaahtobetonia) ja betonilattiat.

huomautuksia:

- sulkeissa oleva numero ilmoittaa tyynyn materiaalin: 1 - keskikokoinen hiekka, 2 - karkea hiekka, 3 - hiekkaseos (40%) raunioilla (60%);

- tätä taulukkoa voidaan käyttää talojen puupalkkeihin, turvamarginaali on vielä suurempi;

- perustusten rakentamisvaihtoehdot ja vahvistusvaihtoehdot, ks. alla.

Taulukko 2: Lämmitettävät rakennukset, joissa on eristetyt puupaneelit (runkorakenteet), lokit ja palkit puulattiat.

huomautuksia:

- suluissa olevat numerot ovat samat kuin taulukossa 1;

- ylittää eristyspaneelien seinien arvon linjan viivan alapuolelle - lokiin ja tukkeihin.

Taulukko 3: Kuumattomat hirsi- ja bar-muotoiset rakenteet, joissa on puulattiat.

huomautuksia:

- jalkapohjan viivan yläpuolella, palkin alapuolella olevan viivan alapuolella.

Seuraavissa kuvioissa esitetään taulukoissa ilmoitetut MZLF-muotoilumuunnokset keskipitkän ja voimakkaasti kuohkean maaperän kohdalla:

1 - monoliittinen teräsbetonipohja; 2 - sinusien hiekkainen täyttö; 3 - hiekka (hiekka-sora) tyyny; 4 - vahvistushäkki; 5 - sokea alue; 6 - lattiapinta (esitetty tavanomaisesti); 7 - vedeneristys; 8 - pohja; 9 - maaperän pinta; 10 - hiekkakivi; 11 - nurmikko

Vaihtoehto a. - säätiön ylempi taso on maanpinnan kanssa sama, pohja on asetettu tiilestä.

Vaihtoehto b. - pohja työntyy 20-30 cm pinnan yläpuolelle muodostaen alhaisen alustan tai osaa alustasta.

Vaihtoehto c. - Säätiö nousee 50-70 cm maanpinnan yläpuolelle, mutta se on myös jalusta.

Vaihtoehto g. - hautautunut pohja-kellari; Taulukko 3 osoittaa, että tällaisia ​​perustuksia käytetään lämmittämättömissä puurakenteissa.

Vaihtoehdon b sijasta käytetään vaihtoehtoa d. tai sisään. kun pohjan pohjan leveys ylittää huomattavasti seinämän paksuuden (yli 15-20 cm).

Vaihtoehto e. - matala syvyysnauhan pohja hiekkalaatikoihin käytetään melko harvoin heikoilla (maaperällä, silputtuilla) maaperillä, joilla on korkea pohjavesi puurakenteille. Rakennuksen koosta riippuen vuodevaatteet tehdään joko hihnan tai koko säätiön alla kerralla.

Matalan nauhan perustuksen vahvistaminen.

MZLF on vahvistettu työvahvistusverkkoineen ja lisävahvistusjohdolla. Työskentelyvahvistus sijaitsee pohjassa ja pohjan yläosassa, kun se on upotettava betoniin noin 5 cm: iin. Pohjaverkko toimii taivuttamalla perustaveitsi alaspäin ja yläosaan - taivuttamalla nauha ylöspäin. Ei ole mitään järkeä, että liitokset ovat hihnan keskellä (kuten Internetissä voi joskus nähdä).

Taulukko 4: Säätiön vahvistusvaihtoehdot.

MZFL-vahvistusmenetelmät on esitetty seuraavassa kuvassa:

a. - verkko, jossa on kaksi työvahvisteista sauvaa; b. - verkko, jossa on kolme työvahvistusta; vuonna. - T-muotoinen nivel; - L-muotoinen kulmaliitos; D. - lisäevahvistus MZLF, jolla on suuri leveys pohjasta, kun pohja on leveämpi kuin pohja yli 60 cm (ylimääräinen verkko sijaitsee vain alemmassa osassa.

1 - käyttöventtiilit (A-III); 2 - lisävahvistusjohto ∅ 4-5 ​​mm (BP-I); 3 - pystysuoran vahvikkeen ∅ 10 mm (A-III) palkit, jotka yhdistävät ylemmän ja alemman ristikon; 4 - raudoitus kulman vahvistamiseksi ∅ 10 mm (A-III); 5 - kytkentä lanka kierteillä (kierteen pituus on vähintään 30 halkaisijaltaan työvahvistusta); 6 - lisävahvistus ∅ 10 mm (A-III).

II. MZLF on nepuchinisty ja heikko lucid maaperä.

Matala-jalka-pohja ei-tulenkestävien ja alhaisen kertymän maaperä ei välttämättä tarvitse tehdä vain kiinteästä betonista. Muita paikallisia materiaaleja voidaan käyttää, kuten raakakivi, punainen keraaminen tiili. MZLF asetti 0,3 - 0,4 metriä ilman hiekkaista tyynyä. Lisäksi puurakennuksissa ja yksikerroksisissa tiili- (tai hiilihapotettu) perustuksissa ei voi edes vahvistaa.

2 ja 3-kerroksisessa talossa, joissa on kivi-materiaalien seinät MZLF vahvistettu. Betonin perusteet vahvistetaan vahvistamisen ensimmäisellä versiolla (katso taulukko 4 edellä). Raudasta tai tiilestä tehdyt perustukset on vahvistettu raudoitustangoilla, jotka ovat BP-I ∅ 4-5 ​​mm, kennokoon 100x100 mm. Verkot asetetaan 15-20 cm: n välein.

MZLF: n rakenteet epähuomiolla ja huonosti hankaavilla mailla on esitetty alla olevassa kuvassa:

1 - perusta; 2 - pohja; 3 - sokea alue; 4 - vedeneristys; 5 - lattiapinta (esitetty tavanomaisesti); 6-lankainen verkko, 7-vahvistus 1. vaihtoehdon mukaan (katso taulukko 4)

Vaihtoehdot a. ja b. - puiset ja yhden kerroksen tiilen (hiilihapotettu) rakennukset.

Valinnat in. ja kaupunki - kahden ja kolmen kerroksen tiilen (hiilihapotettu) rakennuksiin.

Pohjan leveys määräytyy rakennuksen korkeuden ja seinien ja lattioiden materiaalin mukaan.

Taulukko 5: MZLF-pohjan leveyden arvot ei-tulenkestävissä ja matalalla tulenkestävällä maaperällä.

Matala-teipin perustuksen rakentaminen ja suositukset.

1) Tarvittaessa ennen pohjan rakentamisen aloittamista on varmistettava pinnan sadeveden laadukas kuivatus naapurisilta rakennustarkoituksiin. Tämä tapahtuu tyhjennyshajojen palasilla.

2) Säätiö on säädetty ja kaivannot irrotetaan. On suositeltavaa aloittaa kaivutyöt vasta sen jälkeen, kun kaikki tarvittavat materiaalit on toimitettu rakennustyömaalle. Kaivannon, kaadon nauhan, sinusementtien täyttö ja sokea alueen rakentaminen on järjestettävä jatkuvaksi. Mitä vähemmän se kestää ajan myötä, sitä paremmin.

3) Loukkuhaukka on peitetty geotekstiilillä. Tämä tehdään sen varmistamiseksi, että hiekkalaatan ja sinusien hiekkainen täyte täyttyy ajan myötä ympäröivän maaperän kanssa. Samalla geotekstiilit vapauttavat veden ja eivät anna kasvien juuret itävän.

4) Kerros hiekka (hiekka-sora) tyyny asetetaan kerroksittain (10-15 cm) varovasti tiivistämällä. Niitä käytetään joko käsisekoittimilla tai täryttimillä. Sinun ei pidä käsitellä rammingia kevyesti. Matalat perustukset eivät ole niin voimakkaita kuin perusteet täynnä täysi syvyys huurteen tunkeutumisen ja siksi freebies ovat täynnä halkeamia.

5) Muotti on asetettu ja vahvistuskehys on neulottu. Älä unohda välittömästi tarjota veden ja viemäröinnin taloon. Jos säätiö on socle, muista tuotteista (ei koske rakennuksia, joissa on lattioita).

6) Betoni kaadetaan. Täytä koko teippi on tehtävä jatkuvasti, kuten sanotaan, yhdellä kertaa.

7) betonin asettamisen jälkeen (kesällä 3-5 päivää), muotti poistetaan ja perustuksen pystysuora vedeneristys tehdään.

8) Suoritetaan sinusien täyttö karkealla hiekalla kerroksittain kerroksen tampingin avulla.

9) Rakennetaan sokea alue. On suositeltavaa (erityisesti peruskorvake pienellä korkeudella) tehdä sokea alue lämmitetyksi. Tämä toimenpide vähentää lisäksi jäätymisvoiman voimia, jotka vaikuttavat MFL: ään talvella. Suulakepuristettu polystyreenivaahto.

Kuten artikkelin alussa mainittiin, ei ole sallittua jättää MZLF: a kuormittamattomana tai alikäyttöisenä (rakennusta ei ole täysin rakennettu) talvella. Jos näin tapahtuu, säätä ja sitä ympäröivä maa on peitettävä lämpöä säästävällä materiaalilla. Voit käyttää sahanpurua, kuonaa, laajennettua savea, olkia jne. Lunta ei myöskään tarvitse puhdistaa rakennuspaikalla.

Se ei ole suositeltavaa rakentaa matala-teippi säätiö talvikaudella jäädytetty maahan.

Tämän artikkelin huomautuksissa voit keskustella lukijoiden kanssa kokemuksestasi MZLF: n rakentamisessa ja toiminnassa tai esittää kiinnostavia kysymyksiä.