Rakennusteknologia monoliittinen teräsbetonipohja

Nykyään nauha-pohjalla on monia rakennuksia ja rakennuksia. Mutta säätiön muunnoksen valinta tehdään tietyistä tekijöistä riippuen. Nämä ovat tiheys, maaperän jäädytyksen syvyys, maaperän happamuus, pohjavesi, talon tulevaisuus jne.

Kaistaleen kiinnityslaitteen kaaviokuva.

Jos otat huomioon geologiset tekijät, sen perustan syvyys on usein 50-150 cm. Jotta voisit saada itsesi maaperän laadusta, johon talo rakennetaan, sinun on tarkistettava se keväällä, kun ei ole lunta. Halkeilien ja vikojen läsnä ollessa maaperä pysähtyy epätasaisesti, ja säätiö todennäköisesti romahtaa. Kaikki tämä johtaa seinien tuhoutumiseen.

Tietenkin voit silti tutkia läheisiä rakennuksia. On syytä kiinnittää huomiota seinämien halkeamiin, kellarikerroksessa olevaan veteen, maaperän taukoja. Sadun kuvan ansiosta sinun ei pidä luopua ja vihdoinkin järkyttää. Tässä tapauksessa on kuitenkin tärkeää tehdä oikeat laskelmat betonista säätö- ja vahvikehälle. On tarpeen yhdenmukaistaa kaikki sivuston rajat.

Työkalut ja materiaalit monoliittisen raudoitetun betonin perustamiseksi

On välttämätöntä valmistaa etukäteen kaikki vaaditut työkalut ja materiaalit, jotta työprosessi ei keskeydy. Kiinnitä huomiota materiaalien, työkalujen vahvistamiseen. Tarvitset:

 • leikkaava pihdit;
 • vasara;
 • pihdit;
 • Bulgaria;
 • mittanauha;
 • koneen taivuttamiseksi.

Nauhan monoliittisen kellarin laitteen rakenne.

Käsityökaluista tulee kätevä:

 • rautalankaa;
 • punkit;
 • kirves;
 • vasara;
 • jakoavaimen;
 • teräsharjat;
 • romu;
 • lentävät harjat;
 • taltta;
 • leikkaava pihdit.

Rebar-verkkojen asennusta varten tarvitaan poikittainen ja nelivälihihna (kuormituskapasiteetti 2 tonnia).

Materiaaleista tarvitaan lujitettua monoliittista perustusta:

 • betoni;
 • kynnet ja lankut;
 • muottipellit;
 • teräslanka.

Käytettyjen materiaalien määrä riippuu tietenkin alueen koosta ja teosten luettelosta.

Monoliittinen betonirakenne tekee sen itse

Mestariluokan laite monoliittista raudoitettua betoniraudasta.

Alussa on tarpeen laskea oikein monoliittiset perustukset. Meillä on suorakaiteen muotoinen pohja 10x3,5 m, leveys 0,18 m ja valukerroin 0,2 m. Täytön leveys ja korkeus on kerrottava laakerin osan kehällä. Jos kehä on 27 m², saadaan tilavuus 0,97 m³. Sitten määritä pohjan sisäpuolen tilavuus. Voit tehdä tämän kertomalla leveyden ja pituuden korkeudella. Saamme 7 m². Seuraavaksi lasketaan täyttö. Tuloksena on 6,03 m³. Tämä on tilavuus, jota meidän on täytettävä.

Kaivannon syvyys määritellään pohjan syvyyden ja korkeuden summana. Jos rakennustyömaalla, jossa on kaltevuus, tässä tapauksessa kellarin korkeus määritellään kellarikerroksen korkeudeksi rakennuspaikan suurimmalla kohdalla ja pohjan syvyydellä alimmassa osassa.

Standardien mukaan maaperän jäädyttämisen syvyys olisi otettava huomioon perustettaessa. Jos maaperä ei ole kallioinen, pohja asettuu millä tahansa syvyydellä, mutta vähintään 0,5 m. Niillä alueilla, joilla maaperän jäädytys ei ole yli 2,5 m, arvo määritetään seuraavasti:

Mt on dimensiivinen kerroin, joka vastaa keskimääräisten kuukausittaisten lämpötilojen summaa talven alueella;

do on oletettu arvo yhtä suuri kuin sora, karkea ja keskikokoinen hiekka 0,3 m; hiekkasauma, hieno hiekka ja silkkihiekka 0,28 m; karkeat maaperät 0,34 m; puiden ja savien osalta 0,23 m.

Maaperän kausiluonteisen jäädytyksen syvyys lasketaan kaavalla:

kh on kerroin, joka ottaa huomioon rakenteen lämpöjärjestelmän vaikutuksen;

dfn - normatiivinen jäädytyssyvyys.

Suunnitelma säätiön oikeasta ja virheellisestä asettamisesta.

Seuraavaksi sinun täytyy tehdä akseleiden asettelu tulevalle säätiölle. Jos rakentaminen tapahtuu vaikeilla syillä, merkintä on tehtävä mahdollisimman varovasti ja tarkasti. Kun kaivata kaivoa, sinun on muistettava, että sen täytyy saavuttaa säätiön syvyys. Koneistustöiden kohdalla on suositeltavaa, ettei päädytä loppuun 20 cm, on parempi kaivaa käsin, jotta alemman tason maaperä ei vahingoitu. Näiden töiden jälkeen siirrymme hiekkakäsittelyyn, jonka korkeus on noin 20 cm. Hiekka voidaan korjata rauniolla. Jotkut rakentajat mieluummin sekoittavat murskakiviä (6 cm) ja hiekkaa (6 cm) puoleen. Tänä aikana käytetään maaperän tamping-menetelmää. Joten voit tehdä ilman tarpeetonta työtä kentällä, ja säätiön perustus on lisäksi tiivistetty.

Seuraava askel on asennus. Täällä voit käyttää levyjä, joiden paksuus on noin 5 cm tai esivalmistetut metallisuojat. Puupalkin suojaamiseksi imemästä kosteutta betonista sinun on tehtävä se eristämällä kalvolla tai pergamentilla. Jos tulevaisuudessa tulee olemaan kellari, sitten mökin korkeus riippuu siitä suoraan.

Seuraavaksi aseta vahvistuskori. Nykyään vahvistus tuotetaan yhdessä muottien kanssa. Lujitushäkki koostuu tavallisesti kahdesta riviä rebar-verkosta. Rivit on asennettava rinnakkain. Vahvistusprosessin jälkeen on tarpeen tarkistaa sauvojen kiinnitys laatua varten. On täsmennettävä täsmällisesti projektiraportin dokumentaatiot.

Emme saa unohtaa hanojen läsnäoloa tekniseen viestintään. Asbestisementti tai rautaputket on kiinnitettävä vahvikekirkkoon. Sulje ne tyhmät (hiekka).

Betoni on kaadettava 30 cm: n kerroksiin. Täytä jokainen kerros, ja sen jälkeen se on painettava puupalkilla tai värähtelijällä. Joten vältä aukkoja. Jotkut rakentajat kaada betonia enintään yhden metrin etäisyydellä edellisestä kerroksesta. Jos tämä tehdään väärin, se voi muuttua delaminoituna.

Laitteen vedeneristysnauha.

Haluatko tehdä konkreettisia itse? Tee sitten tarkat mittasuhteet: 1 sementtiä, 2 kauhoa hiekkaa, 3 kauhan kaivoa. Vesi - puolet sementin painosta. Esimerkiksi sementtiä 100 kg = 50 l vettä.

Pilvinen sää on parempi peittää säätiö elokuvilla. Auringossa - katsella sitä kuivana. Jos se kuivuu nopeasti, kostuta pohja vedellä niin, että kuiva kuori ei ole.

Seuraava kohta - asettaa kerros vedeneristys. Tämä voidaan tehdä ennen tai jälkeen asennuksen muotti. Polyeteenikalvo asetetaan pohjalle ja seinille. Kalvon on oltava pitkä ja kiinteä. On vältettävä saumojen liimaamista, koska ne voidaan irrottaa. Kun kyseessä on töiden poistaminen muottipohjasta, se päällystetään bitumilla. Sitten kiinnitetään siihen vedeneristys. Savi on sallittua, sitä on painettava tiukasti sinusissä.

Jälkitäyttö täytetään manuaalisesti ja tarkkuudella. Vedeneristys ei saa vahingoittua. Yleensä käytetään keskikokoista hiekkaa, kun tamping on kasteltu. Tämä tehdään hyvä kutistuminen.

Monoliittisen raudoitetun betonijohdon edut ja haitat

Betonilaatta on muottirakenteinen. Ja tämä on perustaksi tärkein ominaisuus ja etu. Betoni monoliitti ei pelkää kosteutta, se jakaa hyvin katon kuormituksen ja raskaat seinät maahan.

Monoliittinen nauha-säätiö on vahvempi ja kestävämpi kuin muilla. Tietenkin sen vahvuus riippuu suuresti mestareiden ammattitaidosta ja kokemuksesta.

Vahvistettu betoni jakautuu ehdottomasti kaikkiin lateraalisiin ja pystysuuntaisiin kuormituksiin.

Monoliittisilla betoniterästeillä, toisin kuin yksinkertaiset, voit rakentaa talon ei yhdessä kerroksessa.

Monoliittisen alustan etuja ja etuja ovat monet, mutta on joitain haittapuolia. Tällaisen pohjan (raudoitettu betoni tai yksinkertainen) rakenne liittyy huomattavan monimutkaiseen ja erilaisten materiaalien kulutukseen.

Monoliittisen raudoitetun betonin rakentamiseksi sinun täytyy tehdä useita maastoja, jotka vaihtelevat vakavasti, mikä suuresti lykkää säätiön loppuunsaattamista.

Lopulta saat kuitenkin kestävän ja täysin luotettavan perustan. Monoliittiset teräsbetonipohjat suojaavat taloa pohjavedestä.

Kaivaminen kaivannot laakerirakenteelle

Säätiön akseleiden jakautuminen paikan päällä.

Kun laskelmat on suoritettu, aloittaa rakennustyöt. Juuri heti sinun täytyy merkitä rakennuspaikka. On tarpeen merkitä paikat, joissa kaivanto tulee näkyviin. Sen jälkeen, kun köysi on haudattu 20 cm maahan, sinun on keskityttävä aikaisemmin valmistettuihin piirustuksiin ja suunnitelmiin, merkintä on tehtävä selkeimmin ja tarkasti. Noudata sääntöjä ja vältät virheitä alueen merkinnöissä. Ensinnäkin käytä hyvällä kierteellä ja tapilla, merkitse tukirakenteen kehä, mitatkaa etäisyys mittanauhalla. Voit käyttää säiettä, jos nauhaa ei ole tai sen pituus ei riitä merkitsemiseen. Lanka ei saa kiristää, joten epätarkkuuksia ei tule. Toiseksi mitoituksen jälkeen on mitattava tulevan pohjan rinnakkaisten sivujen pituudet. Tämä tehdään uudelleen sääntöjenvastaisuuksien välttämiseksi. Viivojen tulee olla myös samanpituisia, jotta säätelyssä ei ole epäsäännöllisesti muotoiltuja kulmia.

Kaivannon merkintä raudoitetun betonin alapuolella

Kaivannon poikkileikkauskaavio ja suojaa mahdolliselta veden virtaukselta.

Aukon leveys ylittää yleensä projektin tukirakenteen leveyden puoli metrillä. Nämä senttimetrit ovat tarpeen muottien ja kuivatuksen kannalta. Alustan muotoilua syvennetään 25 cm, sitten soraa tai hiekkaa sisältävä tyyny kaadetaan.

Kaivukoneiden kaivaus voidaan tehdä käsin ja kaivukoneella. Erikoislaitteet nopeuttavat prosessia, mutta omalla kädellä kaivaminen on seuraavia etuja: pehmeämmät kaivon seinät; pienempi määrä kaivosta erotettua maata; betoniseoksen kaatamisen aikana (ilman muottia) sementti säästetään käsin.

30 cm etäisyydellä kaivannon pohjasta on tarpeen "kantapään" varustamiseksi. Tämä on pieni laajennus, joka pystyy tasaisesti jakamaan kuorman lisäämällä jalanjälkeä. Tulos: puolisuunnikkaan tai suorakulmaisen kaivannon osa. Sitten pohja peitetään kerroksella hiekkaa tai roskaa, kaikki kaadetaan yli vedellä ja tamped.

Esivalmistetun monoliittisen betoniteräksen rakentaminen

Tällöin rakennusnosturin työ ei voi tehdä. Tarvitsemme kolme enemmän työntekijää: 2 asentajaa ja 1 työntekijä.

Rakentaminen alkaa rakennuksen kulmasta. Jokainen lohko asennetaan ennen ratkaisun kerrosta liuosta, jonka jälkeen lohko asetetaan nosturilla. Tarkista sitten tilanteen oikeellisuus. Voit tehdä tämän käyttämällä lyijyä ja rakennustasoa. Seuraavaksi pinoa seuraava lohko. Vaakasuoraan asennettujen lohkojen väli (sallittu etäisyys) on 15 mm. Täytä se betonilla vasta sen jälkeen, kun kaikki lohkot on asennettu.

Yksityisten vähäisten rakennusten rakentamisen aikana tällaisia ​​perusteita käytetään hyvin harvoin. Rakenteen kantavuutta käytetään usein 15%: lla, mutta tämän säätiön hinta on korkeampi kuin kaistaleen kaatamisen hinta. Usein tätä perustusta käytetään teräspylväät, koska Se kuljettaa helposti raskaita kuormia.

Perusta on monoliittinen nauha

Vahvitetun rungon monoliittisen perustuksen alussa on vahvistettu runko. Vahvistinrenkaiden valmistuksen jälkeen (paksuus 8 mm), ota kanavan osa ja kiinnitä se jäykästi. Hiomakoneen avulla teemme uria sen kahdella kylkiluilla. Laitoimme heille kahdeksan millimetrin pään, ja toisesta päästä laitettiin metalliputki. Näin saamme vipun, jolla voit helposti tehdä samat suorakulmat. Ne ovat aivan renkaita.

Johdin vahvistamiseen neulo sitoo rengas ja jatka kehyksen kiinnittämistä. Tarvitaan 4 teräsvaipaa (paksuus 12 mm, pituus yhtä suuri kuin pohjapinnan pituus). Kiinnitä vahvistusosat renkaiden läpi, kiinnitetty kulmiin. Neulomme viidennen sauvan keskellä suorakulmion yläreunaa, jonka olemme tulleet ulos.

Vahvistushäkkeen valmiuden jälkeen se on laskettava tiilien päälle, jotka on jo asetettu kaivannon pohjalle. Seuraavaksi kiinnitä kulmat langalla. On tarpeen käyttää tasoa, joten malli asennetaan hyvin sujuvasti. Niinpä on vielä sidottava kehys seinämiin työntyviin tappeihin.

Monoliittinen pohja vahvistetulle betonilaudalle on lähes sama. On yksi ero - ne kaatavat betonia koko rakennuksen alueelle. Usein tämä pohja on kerroksen kellariin.

Lujitetun betonipohjan asettaminen

Monoliittinen nauhalevy on yksiosainen rakenne, johon kuuluu teräsvahvistus ja betoni nauha. Kattaa koko rakennuksen kehä, kantavat seinät ja muut elementit. Oikea rakennustekniikka luo yhden monoliitin, jolle on ominaista luotettavuus ja lujuusominaisuudet. Tämäntyyppistä säätiötä käytetään mökkien ja korkeiden rakennusten rakentamiseen.

Monoliittinen betonirakenne on parempi sijoittaa maaperälle alhaisella pohjavesipitoisuudella (pohjan syvyyden alapuolella). Jos pohjavesi nousee pohjan tasolle, on asennettava viemäröinti.

Monoliittinen teräsbetonipohja on parempi sijoittaa maaperälle alhaisella pohjaveden pinnalla

 • kiinteä, jatkuva nauha betonista;
 • on suurempi kantavuus;
 • voidaan asentaa itsenäisesti;
 • rakennustyömaan on oltava betonisekoitin;
 • yksinkertaisuus;
 • on olemassa tarve muottien valmistuksessa (voit käyttää puulevyjä, joiden pinta on peitetty muovikelmulla);
 • monoliittisen nauhan säätiön avulla voit järjestää kellarin;
 • betoninauhan tulee olla 15 cm leveämpi kuin seinämän paksuus;
 • säätiö asetetaan rakennuksen kaikkien seinien alle;
 • voi olla syvä ja matala;
 • on suositeltavaa asettaa kuiville ja muille kuin kalliolle maaperälle;
 • standardin nauhan leveys on 40 cm.

Vaiheittainen pohjarakenne

Ennen rakentamista on tarpeen tehdä laskelmat ja suunnitella tuleva perusta. On otettava huomioon maaperän rakenne, maaperän jäädytys ja pohjavesien indikaattori.

Laskutoimituksen jälkeen voit jatkaa rakennustöitä.

 1. Ensimmäinen asia on tehdä oikea merkintä rakennustyömaalla. Paikat, joissa kaivanto sijaitsee, on merkitty. Jotta merkinnät voidaan suorittaa oikein, sinun on noudatettava valmiita suunnitelmia. On tarpeen käyttää hyvällä kierteellä ja tapilla merkkejä tekemällä, mittaamaan matkaa mittanauhalla (voit korvata nauhamittauksen jännittämättömällä langalla). Kun olet lopettanut merkinnän, mittaa tulevaisuuden pohjan rinnakkaiset sivut uudelleen. Tämä on välttämätöntä kaatumisten estämiseksi. Varmista, että diagonaalien pituus on sama.
 2. Kaivannon on oltava suunniteltua tukirakennetta laajempi (0,5 metriä). Muotti ja täyte sijoitetaan näihin senttimetreihin. On tarpeen kaivaa kaivanto syvemmälle 25 cm: n etäisyydellä suunnitellusta syvyydestä, mikä on tarpeen tyynyn täyttämiseksi, johon kuuluu murskattua kiveä ja hiekkaa.

Kaivinta voidaan kaivata itsenäisesti tai kaivinkoneen avulla. Tekniikan avulla voit viimeistellä prosessin nopeammin, mutta perustuksen luominen manuaalisesti on sen etuja: voit välttää epätasaisia ​​seiniä; vähemmän talteenottoa; kaatamisen aikana voit säästää betoniseosta.

Lisäksi varustamme "kantapää". Tämä on pieni laajennus, jonka kautta säätökuormitus jakautuu tasan kasvualueella. Monoliittisen betoniteräksen lopussa voi olla puolisuunnikkaan muotoinen tai suorakaiteen muotoinen muoto. Alhaalla he luovat tyynyn (hiekka tai murskattu kivi nukahtaa), kaikki kaadetaan vedellä ja on hyvin tiivistetty.

Vedeneristys ja vahvistaminen

Pohjavesillä on kielteinen vaikutus betoniin, mikä aiheuttaa sen nopean tuhoutumisen. Jos pohjavesi joutuu kellariin, on tarpeen suorittaa vedeneristys. On kaksi tapaa:

 1. Ruberoidin käyttö. Materiaali asetetaan pohjaan useammassa kerroksessa (levyt päällekkäin 15 cm). Sen jälkeen, kun nauhan perustus on valmistunut, sen seinät on myös vuorattu kateaineella. Tämän menetelmän haittapuute: kateaineella ei ole suurta kulutuskestävyyttä, se on korjattava muutamassa vuodessa.
 2. Penetron-nauhat lisätään betoniliuokseen, mikä takaa täydellisen vedenkestävyyden. Materiaalin kulutuskestävyys ei anna sinun tehdä korjauksia.

Vahvistustyökaluissa on käytetty neulontankoja (8 mm). Hitsauksen avulla osat on yhdistetty toisiinsa (ristikon korkeus on yli puolet teräsbetonipohjan korkeudesta).

Vahvistusvihjeet:

 • Pisin pituussuuntaista vahviketta on käytettävä;
 • 4 pitkittäisvaijereita tulisi sovittaa runkoon;
 • Jos kyseessä on poikittainen ja pystysuora sijoitus, voit käyttää halkaisijaltaan pienempiä tankoja.
 • Vakiokokoiset solut 20 × 25 cm.

Tietosi! Jos raudoituksen pituus ei riitä, useita kappaleita voidaan sitoa, mutta muista noudattaa 1 m: n vähimmäisliitettä.

Kun kaikki aihiot on valmistettu, voit aloittaa kehyksen kokoamisen. Poikittaiset sauvat on hitsattu pituussuuntaisiin tankoihin. Äärimmäiset tangot ylittävät verkon 40 cm: n yläpuolella. Yläosa kootaan samalla tavalla. Lopussa pystysuuntaiset sauvat ovat kiinteitä ja runko kootaan. Kaikkien töiden päätyttyä runko on laskettava kaivannon pohjalle.

Vihje! Kehys on sovitettava tasolle tarkkailemalla.

Betonin sekoittaminen

 • Massiivisten rakenteiden rakentamiseen voidaan tilata valmiiksi sekoitettua betonia. Tällöin täyttö kestää vain yhden päivän.
 • Betoni voidaan kuitenkin tehdä käsin (tämä edellyttää betonisekoittimen läsnäoloa rakennustyömaalla). On mahdotonta sekoittaa komponentteja ilman koneita, seos muuttuu heterogeeniseksi.
 • Betonilla työskentelyä varten tarvitaan 3 henkilöä: seoksen sekoittamiseen, seoksen jakamiseen pohjaan ja kaatuneen alueen värjäämiseksi.
 • Käytetään manuaalisten tai kannettavien tärinöiden värähtelemiseen. Tämän hoidon avulla voidaan merkittävästi parantaa betonin ominaisuuksia ja jakaa se tasaisesti koko alueelle.
 • Täyttämiseksi on välttämätöntä soveltaa valitusta. Tämä helpottaa seoksen toimittamista haluttuun kohtaan.

Tietosi! Jos betoni putoaa yli puolitoista metrin korkeudelta, tämä etäisyys vaikuttaa haitallisesti seoksen lujuuteen.

Vahvistettu betoniperustat.

Betonipohjaista perustusta käytetään pääsääntöisesti vain silloin, kun rakenteessa on vetolujuuksia, eli niin sanottujen joustavien perustusten rakentamisen aikana. Voit laskea säätiön käyttämällä säätiö laskinta.

Teräsbetonialustat voidaan jakaa erillään ja nauhalle. Erillisiä teräsbetoniperustuksia käytetään, jos kuormitukset, jotka toimivat säätöön nähden, ovat suhteellisen pieniä ja sarakkeet ovat riittävän kaukana toisistaan. Jos edellä mainitut edellytykset eivät täyty, yksittäisten säätiöiden pohjat voivat lähentyä keskenään. Tällöin paras ratkaisu olisi rakentaa betonirakenteita, varsinkin jos kuormitus voi olla epätasaisesti jakautunut tai pohja on suunniteltu rakennettavaksi heikkoihin ja epäyhtenäisiin maaperään. Rakennuksessa voidaan käyttää myös perustuksia, jotka on tehty kiinteäksi levyksi. Tällaiset levyt sijoitetaan koko rakenteen alle.

Myös betoniperustat voidaan ehdollisesti jakaa esivalmistettuihin ja monoliittisiin. Esivalmistettujen perustusten rakentaminen on paljon yksinkertaisempaa kuin monoliittinen, koska se ei vaadi paljon tehtäviä, jotka liittyvät betonin kuljettamiseen, kehyksen neulomiseen jne. Esivalmistettujen perustusten käyttö mahdollistaa nopean nollapisteohjelman valmistuksen eikä pidä avoimia kuoppia. Säätöasennettaessa on myös tärkeää suojata pohjan pohja kosteudelta saostumisen, jäätymisen jne. Avulla. Edellä mainitut olosuhteet voivat vähentää pohjan kantavuutta, joten esivalmisteiden käyttö auttaa säilyttämään maaperän luonnolliset ominaisuudet.

Monoliittisen teräsbetonipohjan rakentaminen.

Kun olet laskenut kaikki tarvittavat parametrit, jotka ovat välttämättömiä raudoitetun betonipohjan rakentamiseksi, on ensin tehtävä merkintä rakennustyömaalla. Kaivannon kaivamiseen tarkoitettujen paikkojen merkitsemiseksi voit käyttää puupinoja tai vahvistuspalkkeja, jotka ovat juuttuneet maahan tarpeellisissa paikoissa, minkä jälkeen niiden väliin vedetään lankaa. Täten tukirakenteen kehä on merkitty.

Runkoverkon merkintä teräsbetonipohjalle. Kaivannon leveyden tulisi ylittää tukirakenteen rakenteen leveys noin 0,5 metrillä. Muita senttimetrejä tarvitaan, jotta se voidaan asentaa muottiin ja rakentaa kuivatusmateriaalia. Hankkeessa ilmoitettua pohjan syvyyttä on tosiasiallisesti lisättävä 20-25 cm, jotta pystyt täyttämään hiekan tai soran "tyyny".

Voit kaivaa kaivannon monoliittiselle pohjalle sekä manuaalisesti että kaivinkoneella. Kaivinkoneen käyttäminen on helpompaa ja nopeampaa, mutta kaivaminen omalla kädellä on useita etuja:

 • Kaivannon reunat ovat tasaisempia;
 • Uuttuneen maaperän tilavuus pienenee (verrattuna kaivukoneen käyttöön);
 • Tapauksessa, jossa betoniseos kaadetaan kaivokseen ilman muottia, sementti säästyy käsin.

Kolmekymmentä senttimetrin etäisyydellä kaivannon pohjasta on tarpeen rakentaa "kantapää" - pieni laajennus, joka jakaa tasaisemmin kuorman ja kasvattaa laakerialuetta, minkä seurauksena kaivannon leikkaus on trapetsi tai suorakaiteen muotoinen. Kaikkien toteutettujen toimenpiteiden jälkeen kaivannon pohja on täynnä soraa tai hiekkaa, minkä jälkeen se kaadetaan vedellä ja tiheästi särkyneenä.

Monoliittisten teräsbetonilankojen perustaminen.

Tällaisen säätiön rakentamiseksi sinun on aloitettava kehyksellä. Tätä varten valmistamme 8 mm: n vahvuisia "renkaita". Otamme kanavan osuuden, kiinnitämme sen jäykästi ja hiomakoneen avulla teemme uria sen kahdella reunalla. Asettamme kahdeksan millimetrin vahvikkeen näihin uraseihin, laita metalliputki toiselle päähän. Tämän seurauksena saamme eräänlainen vipu, jota käytämme muodostamaan samanlaiset suorakulmiot, jotka ovat meidän "renkaamme".

Käytämme lankaa neulomateriaaleille, yhdistämme valmiit renkaat ja aloitamme kehyksen asentamisen. Tarvitsemme 4 levyä, joiden paksuus on 12 mm. ja pituus, joka on yhtä suuri kuin pohjan sivun pituus. Johdon avulla raudoituspalaset vetää "renkaiden" läpi ja kiinnittyvät sitten nurkkiin. Tuloksena olevan suorakulmion yläreunan keskelle sitomme viidennen sauvan.

Sen jälkeen, kun koko säätiön lujitushäkki on valmis, lasemme sen kaivannon pohjalle asetetuille tiilille ja kiinnitämme sen jälkeen lanka kulmissa. Asennettaessa kannattaa käyttää tasoa niin, että rakenne on asennettu mahdollisimman tasaisesti. Kaikkien edellä mainittujen toimien jälkeen sitomme kehyksen seiniin työntyviin tappeihin.

Lujitetun betonilaatan monoliittinen perusta rakennetaan paljon samalla tavalla; on vain yksi ero - betonin kaataminen tapahtuu koko rakennuksen alueella. Usein tämä pohja toimii kellarikerroksena.

Monoliittisen pilarin perustuksen rakentaminen.

Monoliittista teräsbetonipilaripohjaa käytetään yksityisessä rakentamisessa. Usein tukien välinen etäisyys on 1,5-2,5 m. Mutta joskus enemmän. Tällä järjestelyllä, grillata- misen tukirakenne on jäykkä vahvistettu hyppyjohde. Mutta et voi asentaa taloa ja liitettyjä tiloja, kuten veranta, terassi tai kuisti. Tällaisilla pidennyksillä tulisi olla pölkkiviljelyn perusta, koska päärakennuksen ja laajennusten tukirakenteet on suunniteltu kestämään erilaisia ​​kuormia.

Pallon perustusten tärkein etu on niiden tehokkuus. Esimerkiksi tukirakenne puujalat Hiha maksaa vain 15-18% koko arvioiden talon, kun hinta muunlaisten on usein 20-30% koko arvosta talon.

Monoliittisten rako-perustusten rakentaminen.

Monoliittinen rako-perustus on teräsbetonirunko, jolla on suorakulmainen poikkileikkaus. Tämäntyyppisen perustuksen tärkein ominaisuus on se, että betoniliuos kaadetaan kaivettuun kaivantoon ilman, että perustusta käytetään muottiin. Epäsäännölliset laakerirakenteet valmistetaan tavallisesti viskoosimaisissa savi- maissa. Tällainen säätiö on erityisen houkutteleva yksityisille kehittäjille, koska se on tavanomaisten säätiöiden kustannustehokkuus, joka on rakennettu muottirakenteiden avulla.

Monoliittisen säätölaitteen laite merkitsee hyvää adheesiota itse rakenteen ja maan välillä, koska betonielementin tiheä asennus ja epäsäännölliset ovien seinämät. Tämän ominaisuuden vuoksi maa voi ottaa merkittävän kuormituksen, joka on koko rakennus. Siksi taloudellisen rako-pohjan rakentamiseksi on tarpeen ottaa huomioon maaperän kestävyyskerroin sekä kaivannon pohjalla että seinien seinämillä.

Esivalmistetun monoliittisen teräsbetonipohjan rakentaminen.

Esivalmistetun monoliittisen betoniteräksen rakentamiseen on tarpeen käyttää rakennusnosturia. Säätiön rakentaminen alkaa tulevan rakennuksen kulmasta. Kerros liuos on asennettava ennen asennusta kunkin yksikön, ja sen jälkeen on asennettu nosturin avulla lohko itse ja tarkasti oikeaan asentoon käytetään tarkistaa pystysuoran ja taso rakennus. Tarkistuksen jälkeen voit asentaa seuraavan lohkon. Suurin sallittu etäisyys (aukko) vaakasuoraan asennettujen lohkojen välillä on 15 mm, tämä rako kaadetaan betonilla lohkojen asentamisen jälkeen.

Yksityisiä matalarakennuksia järjestettäessä käytetään erittäin harvoin esivalmistettuja monoliittisia teräsbetonipohjia. Syynä tähän on se, että tämä materiaali on helppo sietää vakavan kantokyky ja sitä käytetään vain 15-20%, ja hinta tämäntyyppisten säätiön paljon korkeammat nauha valu. Usein tällainen säätiö kaadetaan teräspylväät.

Monoliittinen raudoitettu betonirauta

Monoliittisen raudoitetun betoniseoksen perusominaisuus on sen vahvuus. Se voi olla perusta useiden kerrosten talon rakentamiselle. Tämän mallin laitteella on useita ominaispiirteitä, joista yksi on metallikehyksen läsnäolo rakenteen sisällä ja toinen on nauhan jatkuva valaistus koko talon ympärillä.

Rakennuksen valmistelu

Kun paikka, jossa taloa on rakennettu, on puhdistettu roskista ja kasvillisuudesta, jatka asettelua. Monoliittinen nauhaosasto on jatkuva nauha, joka sijaitsee talon ympärysmitan ympärillä ja joka sisältää vahvistustangoista valmistettua esivalmistettua kehystä. Vavat ovat 12 - 16 mm.

Laadukkaat liittimet - takuu perustan luotettavuudesta

Laitteen rakenne on sellainen, että nämä sauvat sijaitsevat ja kiinnitetään kahdella rivillä, joissa on poikittaissillat. Kiinnitys suoritetaan erikoisjohdolla. Hitsauksen käyttö on ehdottomasti kiellettyä, koska hitsauspisteissä on todennäköisimmin korroosiovaurioita.

Se on tämän luuston läsnäolo, joka tekee tästä rakenteesta lujitetun ja antaa sille erityisen vahvuuden. Ennen esikäsitellyn kehyksen rakentamista on tarpeen kaivaa kaivannot.

Ne sijaitsevat paitsi rakennuksen ympäryksen ympärillä, on tärkeää merkintöjen suorittamisessa kiinnitettävä huomiota säätiön laitteeseen tulevan talon sisällä. Kaivannot, joihin runkorakenne asennetaan myöhemmin, ja kaatunut betoni sijoitetaan niille paikoille, joissa laakerin seinät sijoitetaan hankkeen mukaisesti.

Jos rakennustarvikkeita käytetään kaivukoneiden kaivamiseen, työ on lopetettava, ei kuitenkaan 20 cm pohjaan saakka. Työtä tehdään edelleen käsin. Tämä välttää mahdolli- set mahdolliset vauriot.

Monoliittisen raudoitetun betonilaitteen rakenne mahdollistaa muottirakenteen rakentamisen, mikä tarkoittaa, että jokaisen kaivannon leveyttä on lisättävä muotorakenteen paksuudella.

Joten, kaivannon syvyys vahvistetun betonirainan alapuolella määräytyy maaperän jäädytyksen syvyyden ja kellarin korkeuden mukaan. Leveys - vähintään 20 senttimetriä (lukuun ottamatta muottiinpanoa).

Kun ovet ovat valmiina, voit aloittaa kokoonpanon ja laatoituksen. Tätä varten käytä suojuksia, joissa on sileä sisäpinta, jota voidaan edelleen peittää kalvolla. Tämä tehdään, jotta vältetään kosteuden imeytyminen liuoksesta puukilpiin. Jotta muottiyksikkö täyttäisi täysin jäykkyyden vaatimukset, koko rakenne kiinnitetään poikkipalkkeilla. Nyt voit aloittaa betonielementin valmistuksen.

Asennus- ja runkorakenteet

Vahvistettu betonirakenne perustuu korkealaatuisten rakenteiden saatavuuteen. Kehys kerätään tulevan kodin kaistaleen pohjan valmistuneiden kaivantojen välittömästä läheisyydestä. Kerää kaikki suorat osat ja vain kun se on asennettu kaivantoon kiinnitä malli kulmissa.

Laitosten perusvaatimukset:

 1. Käytä epätasaista pintaa, jonka paksuuden on oltava vähintään 12 millimetriä pitkittäisillä sivuilla.
 2. Ristikytkennät on tehty ja sauvat, joiden paksuus on vähintään 10 millimetriä. Niiden välinen etäisyys on 20 senttimetriä.
 3. Rakenteen rakenne on sellainen, että sen korkeus on 20 senttimetriä pienempi kuin kaivannon syvyys. Esivalmisteen on oltava 10 senttimetriä lyhyempi kuin kaivannon pohja ja yläosa.
 4. Kaaren etäisyys kehyksestä sivupintaan on 10 senttimetriä.

Katso videota, kuinka vahvistat pohjalevyä.

Talon monoliittinen nauha-ala pystyy kestämään suuria kuormia. Siksi sen rakentaminen ansaitsee hankekohtaisten asiakirjojen koon ja etäisyyden tarkan noudattamisen ja tarkan noudattamisen.

täyttää

Useiden kerrosten taloon rakennettu betoniraudan rakentaminen on sellainen, että sen pystyttämisen yhteydessä on noudatettava tiukasti työvaihetta. Ennen kuin lujitussankari asetetaan kaivannolle, on tarpeen suorittaa perusteellinen tamping hiekka- ja sora-alusta, joka on 15 senttimetriä korkea. Tämän jälkeen kaivannon pohjalla kivet asetetaan tasaisella ja tasaisella pinnalla. Ne varmistavat, että rungon ja tyynyn välissä on etäisyys, joka täytetään betonilla kaatoprosessin aikana.

Betoni kaadetaan kerroksittain perusteellisen tampingin avulla. Kunkin betonikerroksen paksuus ei ylitä 20 senttimetriä. Tamping välttää aukkojen muodostumista ja säilyttää rakenteen eheyden. Monoliittisen kaistaleen koko rakenne on valettava kerralla.

Sen johdonmukaisuuden mukaan betonilaasti muistuttaa paksua hapankermaa. Sen valmistukseen tarvitaan vettä juuri kaksi kertaa vähemmän kuin sementti. Ylimääräinen, kuten kosteuden puute, johtaa monoliittisen nauhapohjan ennenaikaiseen halkeiluun ja vakauden menetykseen kotona.

Monoliittinen betonipohja vaatii korkealaatuisen vedenpitävyyden. Se suoritetaan muottipesun poiston jälkeen, jonka laite mahdollistaa sekä irrotettavien että irrotettavien rakenteiden muodostamisen. Pysyvien muottien tapauksessa vedenpitävyys on huolehdittava, ennen kuin asennetaan vahvistettu runko. Jos muotti on irrotettava, sen laite mahdollistaa talon monoliittisen nauhan perustuksen käsittelyn bitumilla täyttöön.

Katso videota, miten päänauha valetaan.

Täytteen täyttö suoritetaan hiekalla, joka kaadetaan vedellä ja peitetään perusteellisesti. Nämä työt voidaan tehdä betonirakenteiden vahvistamisen jälkeen. Pilvinen sää on vähitellen kiinteä, ja betonipinta peitetään muovikelmulla ja lämpöä tarvittaessa kostutetaan estämällä kuivan kuoren muodostuminen.

Monoliittinen teräsbetonipohjainen nauha

Miten rakentaa teippi monoliittinen säätiö

Ennen rakennuksen rakentamista on selvitettävä, millaisen maaperän luotaessa kiinteä monoliittinen säätö pystytään, koska minkä tahansa rakenteen käyttöikä riippuu ensisijaisesti tukirakenteen vahvuudesta. Säätiön luotettavuus, materiaalien laatu, josta säätiö on rakennettu, sekä hyvä lämpö- ja vedeneristys ovat kriteereitä, jotka vaikuttavat ensisijaisesti koko rakenteen kestävyyteen.

Mikä on monoliittinen nauhapohja

Tällaisten säätiöiden rakentamista varten suunnitellaan pääasiassa rakennuksia, joiden seinät ja lattiat ovat melko raskaita materiaaleja, kuten adobea, kiveä, betonia, tiiliä jne. Tämäntyyppisille tukirakenteille on tunnusomaista lisääntynyt lujuus ja äärimmäinen luotettavuus. Mutta kiinteän monoliittisen säätiön kustannukset ovat myös suuret, samoin kuin rakentamisessa tarvittavien rakennusmateriaalien määrä. Siksi on järkevää soveltaa tällaista säätiötä vain, jos se ei ole upotettu - näin ollen kustannukset ovat vähäiset. Tämä tekniikka on erityisen tärkeä talojen rakentamisessa kellareineen tai kellareineen sekä talon kellarikerrokselle asennettuihin rakennuksiin.

Teippi monoliittinen teräsbetonipohja lasketaan paitsi maaperän tiheyden mukaan myös rakennustyömaalla. Tulevan säätiön leveys riippuu nauhan kuormituksesta, joka puolestaan ​​riippuu rakennusten tulevien seinien paksuudesta, kerrosten lukumäärästä ja onko rakennuksessa maanalaisia ​​huoneita tai talo ei ole kellarissa.

Joskus talon arkkitehtuuri edellyttää kiinteän monoliitin käyttöä betoniteräksen tai laatikon muodossa koko rakennuksen aluetta kohti. Sitä käytetään usein myös laakerirakenteiden paakkujen tiivistämiseen yhdistettyjen pakkausten avulla. Yleensä laskelmat suoritetaan yhden metrisen segmentin kohdalla, koska kuorma on sama koko tukirakenteen pituudella.

Nauhan monoliittisen perustan laskeminen

Jos aloitat itse tällaisen tukirakenteen rakentamisen, sinun on ensin valittava säätiön syvyys, joka on yksilöllinen jokaiselle osalle. Ensin sinun on tehtävä kaksi metrin reikä, jonka ansiosta voit selvittää maaperän laadun ja rakenteen sekä pohjaveden jäädytyksen ja syvyyden. Maaperän talteenottoaste tässä tapauksessa on yleinen suuntaviiva. Jos maaperä ei ole kallioinen, perustus esimerkiksi tiilitalon tai mökin alle voidaan varustaa millä tahansa syvyydellä (vähintään 0,5 metriä) riippumatta maaperän jäädyttämisestä. Laskelmissa voit auttaa tekemään nauhapinnan järjestelyä.

Maaperän karsimiseksi syvyys on hieman vaikeampi määritellä, ja muutama ylimääräinen säätö on tarpeen. Jos pohjaveden taso on kahden tai useamman metrin etäisyydellä pinnasta, voimme turvallisesti muodostaa matalan syvyyden. Mutta jos tämä luku on vähintään pari desimetriä pienempi kuin kaksi metriä, sinun on syvennettävä teippi-monoliittinen säätiö vielä 3/4 lasketun maanpinnan korkeuden (70 senttimetrin) korkeudesta. Tällöin, jos pohjavesi on tämän merkin yläpuolella, sinun on täytettävä monoliittinen kaistaleet tällä syvyydellä, ellei enemmän.

Kun määritetään tarvittava syvyys kantavaan rakenteeseen, on tarpeen miettiä materiaalin valintaa, josta talon perustukset tehdään. Samanlaisen pohjan kaatamiseksi se saa käyttää butobetonia tai roska-muurausta. Käytettäessä raakamuurausta käytetään epätasaisia ​​kiviä.

Nauhateollisuuden leveyden on oltava vähintään puoli metriä, kaatustekniikka olettaa, että nauhan leveys ylittää tulevien seinien paksuuden 5-10 senttimetrillä. Tässä tapauksessa, mitä syvempi säätö on asetettu, sitä suurempi ero nauhan ja seinän välillä. Esimerkiksi yhden kerroksen rakennusten massiiviselle syvyydelle sopivan kaistaleen perustamiseksi sinun on tehtävä nauhan leveys 25 cm enemmän kuin seinän leveys.

Monoliittinen betonipohja, jonka koko on oltava vähintään 35 senttimetriä, on joitain etuja: mahdollisuus järjestää kaikentyyppisiä maaperä sekä rakenteiden hankaluus. Mutta kun tämäntyyppisen tukirakenteen laite on merkittävä betonimassan kulutus. Tällaisen säätiön rakentamiseksi tarvitset muottipesän, joka asennetaan kaivantoon, jonka jälkeen täyttö itse alkaa.

Kuinka tehdä kiinteän nauhan säätiön vaihe vaiheelta?

 • Ennen kuin aloitat laskemisen, sinun täytyy kaivaa juoksuhajaa sen alle (joskus katsokaa suunnitelmaa). Kaivantojen kaivamisen aikana on tärkeää säilyttää seiniensa voimakkuus. Tämä on parasta toteuttaa yhtenäisillä maaperillä - se muodostaa melkein pystysuorat seinät, jotka edustavat suorakaiteen tai trapetsin osaa, jota voidaan käyttää muottirakenteena. Joissakin tapauksissa kaivettujen kaivojen enimmäissyvyyttä lisätään metrillä tai puolitoista metriä, riippuen maaperätyypistä.
 • Jos täytät monoliittisen vahvistetun nauhan perustuksen, se on suojattava hyvin kosteudelta. Tätä tarkoitusta varten on tarpeen järjestää vierekkäiset alueet erityisellä tavalla, kaivamalla ja heittäen maata yläpuolelta. Tarkastelemalla piirtämistä, tarkemmin sen alareunoissa, valitaan maadojen joukko. Jos talon suunnitelma mahdollistaa vedenpoiston, se on järjestettävä. Pohjan perusteellista syvenemistä ei tarvita, jäljelle jäävä tila on täytettävä soran ja hiekan seoksella ja paina sitten tiukasti.
 • Tarvitset suojat, telineet ja tukipyörät uppoasennetun monoliittisen nauhalevyn rakentamisen aikana ennen kaivettuja kaivantoja. On tarpeen varustaa muotti, joka on erityisen tärkeää rakennettaessa savimaita. Kun kantorakenne kaadetaan suurella syvyydellä, on mahdollista järjestää muottipaneelit uudelleen ottaen huomioon säännöt, joilla kylmät ja työsaumat muodostuvat betonitoiminnan aikana.
 • Jos valmistetaan esivalmistettua monoliittista nauhalevyä, lohkot on asetettava aikaisemmin asetettuun betoniliuokseen. Esivalmistettu pohja on järjestetty useaan vaiheeseen. Ensinnäkin tehtaalla valmistetut betonilohkot, jotka lastataan kuljetukseen ja kuljetetaan rakennustyömaalle. Tämän jälkeen lohkot puretaan rakennustyön avulla. Nosturi on käyttökelpoinen myöhem- min asennettaessa tukirakenne: kukin yksikkö nostetaan maanpinnan yläpuolelle ja asennetaan siihen valmistettuun paikkaan.
 • Rikkometsäpohjan järjestämisen yhteydessä esipuhdistetut kivet tulee sijoittaa liuokseen täsmällisinä mittoina. Kivet eivät vaadi lajittelua, eikä betonilla tarvita sitomisten sitomista. Jos betonimassan kaataminen keskeytyy kuuden tunnin ajan tai enemmän, ylemmän kiven sarja täytetään vain puoleen. Työn jatkaminen tapahtuu käyttämällä ratkaisua, jonka avulla voit upottaa kivet ilman tampingia - sitten tukirakenne rakennetaan SNiP: n mukaisesti.
 • Kuten vahvistuvan perustuksen rakentamisessa, muottirakenne poistetaan viikossa ja puolessa. Valmiit betonit on kostutettava säännöllisin väliajoin veteen ja päällystettävä kuorilla tai kuitulautalla kuumalla säällä. Älä unohda hydro- ja lämpöeristystä käyttämällä bitumista tai sen osista valmistettuja materiaaleja, jotta tuleva kotiisi täyttäisi kaikki GOSTin vaatimukset.

Monoliittisen nauhan hyvät ja huonot puolet

Tietenkin monoliittisen nauhan pääasiallinen haitta on sen korkea hinta - kun rakennetaan massiivisia rakenteita, arvio tällaisesta pohjasta on hyvin epäkelpo. Samankaltaista pohjaa ei myöskään voida asentaa maaperään (turve, kiekko, jne.) - muita tukirakenteen rakentamiseen tarkoitettuja vaihtoehtoja on otettava huomioon esimerkiksi käyttämällä pohjaa kelluvilla kerroksilla varustetuille sauvoille tai sellaisilla pylväillä, joilla on tulevaisuudessa käyttökelpoinen alue, kun grilliä rakennetaan.

Nauhapohjalla on useita kiistattomia etuja muihin tukirakenteisiin verrattuna. Teknisesti, upotettu nauha on aika testattu ja erittäin hyvä vaihtoehto järjestää säätiö. Tällä perusteella on mahdollista rakentaa melko massiivisia rakennuksia, jotka kestävät pitkään, lisäksi kaistale monoliittinen säätiö voi olla mielivaltainen muoto.

Rakennusteknologia monoliittinen teräsbetonipohja

 • Työkalut ja materiaalit monoliittisen raudoitetun betonin perustamiseksi
 • Monoliittinen betonirakenne tekee sen itse
 • Monoliittisen raudoitetun betonijohdon edut ja haitat
 • Kaivaminen kaivannot laakerirakenteelle
 • Kaivannon merkintä raudoitetun betonin alapuolella
 • Esivalmistetun monoliittisen betoniteräksen rakentaminen
 • Perusta on monoliittinen nauha

Nykyään nauha-pohjalla on monia rakennuksia ja rakennuksia. Mutta säätiön muunnoksen valinta tehdään tietyistä tekijöistä riippuen. Nämä ovat tiheys, maaperän jäädytyksen syvyys, maaperän happamuus, pohjavesi, talon tulevaisuus jne.

Kaistaleen kiinnityslaitteen kaaviokuva.

Jos otat huomioon geologiset tekijät, sen perustan syvyys on usein 50-150 cm. Jotta voisit saada itsesi maaperän laadusta, johon talo rakennetaan, sinun on tarkistettava se keväällä, kun ei ole lunta. Halkeilien ja vikojen läsnä ollessa maaperä pysähtyy epätasaisesti, ja säätiö todennäköisesti romahtaa. Kaikki tämä johtaa seinien tuhoutumiseen.

Tietenkin voit silti tutkia läheisiä rakennuksia. On syytä kiinnittää huomiota seinämien halkeamiin, kellarikerroksessa olevaan veteen, maaperän taukoja. Sadun kuvan ansiosta sinun ei pidä luopua ja vihdoinkin järkyttää. Tässä tapauksessa on kuitenkin tärkeää tehdä oikeat laskelmat betonista säätö- ja vahvikehälle. On tarpeen yhdenmukaistaa kaikki sivuston rajat.

Työkalut ja materiaalit monoliittisen raudoitetun betonin perustamiseksi

On välttämätöntä valmistaa etukäteen kaikki vaaditut työkalut ja materiaalit, jotta työprosessi ei keskeydy. Kiinnitä huomiota materiaalien, työkalujen vahvistamiseen. Tarvitset:

 • leikkaava pihdit;
 • vasara;
 • pihdit;
 • Bulgaria;
 • mittanauha;
 • koneen taivuttamiseksi.

Nauhan monoliittisen kellarin laitteen rakenne.

Monoliittinen betonirakenne tekee sen itse

Mestariluokan laite monoliittista raudoitettua betoniraudasta.

Alussa on tarpeen laskea oikein monoliittiset perustukset. Meillä on suorakaiteen muotoinen pohja 10x3,5 m, leveys 0,18 m ja valukerroin 0,2 m. Täytön leveys ja korkeus on kerrottava laakerin osan kehällä. Jos kehä on 27 m², saadaan tilavuus 0,97 m³. Sitten määritä pohjan sisäpuolen tilavuus. Voit tehdä tämän kertomalla leveyden ja pituuden korkeudella. Saamme 7 m². Seuraavaksi lasketaan täyttö. Tuloksena on 6,03 m³. Tämä on tilavuus, jota meidän on täytettävä.

Kaivannon syvyys määritellään pohjan syvyyden ja korkeuden summana. Jos rakennustyömaalla, jossa on kaltevuus, tässä tapauksessa kellarin korkeus määritellään kellarikerroksen korkeudeksi rakennuspaikan suurimmalla kohdalla ja pohjan syvyydellä alimmassa osassa.

Standardien mukaan maaperän jäädyttämisen syvyys olisi otettava huomioon perustettaessa. Jos maaperä ei ole kallioinen, pohja asettuu millä tahansa syvyydellä, mutta vähintään 0,5 m. Niillä alueilla, joilla maaperän jäädytys ei ole yli 2,5 m, arvo määritetään seuraavasti:

Mt on dimensiivinen kerroin, joka vastaa keskimääräisten kuukausittaisten lämpötilojen summaa talven alueella;

do on oletettu arvo yhtä suuri kuin sora, karkea ja keskikokoinen hiekka 0,3 m; hiekkasauma, hieno hiekka ja silkkihiekka 0,28 m; karkeat maaperät 0,34 m; puiden ja savien osalta 0,23 m.

Maaperän kausiluonteisen jäädytyksen syvyys lasketaan kaavalla:

kh on kerroin, joka ottaa huomioon rakenteen lämpöjärjestelmän vaikutuksen;

dfn - normatiivinen jäädytyssyvyys.

Suunnitelma säätiön oikeasta ja virheellisestä asettamisesta.

Seuraavaksi sinun täytyy tehdä akseleiden asettelu tulevalle säätiölle. Jos rakentaminen tapahtuu vaikeilla syillä, merkintä on tehtävä mahdollisimman varovasti ja tarkasti. Kun kaivata kaivoa, sinun on muistettava, että sen täytyy saavuttaa säätiön syvyys. Koneistustöiden kohdalla on suositeltavaa, ettei päädytä loppuun 20 cm, on parempi kaivaa käsin, jotta alemman tason maaperä ei vahingoitu. Näiden töiden jälkeen siirrymme hiekkakäsittelyyn, jonka korkeus on noin 20 cm. Hiekka voidaan korjata rauniolla. Jotkut rakentajat mieluummin sekoittavat murskakiviä (6 cm) ja hiekkaa (6 cm) puoleen. Tänä aikana käytetään maaperän tamping-menetelmää. Joten voit tehdä ilman tarpeetonta työtä kentällä, ja säätiön perustus on lisäksi tiivistetty.

Seuraava askel on asennus. Täällä voit käyttää levyjä, joiden paksuus on noin 5 cm tai esivalmistetut metallisuojat. Puupalkin suojaamiseksi imemästä kosteutta betonista sinun on tehtävä se eristämällä kalvolla tai pergamentilla. Jos tulevaisuudessa tulee olemaan kellari, sitten mökin korkeus riippuu siitä suoraan.

Seuraavaksi aseta vahvistuskori. Nykyään vahvistus tuotetaan yhdessä muottien kanssa. Lujitushäkki koostuu tavallisesti kahdesta riviä rebar-verkosta. Rivit on asennettava rinnakkain. Vahvistusprosessin jälkeen on tarpeen tarkistaa sauvojen kiinnitys laatua varten. On täsmennettävä täsmällisesti projektiraportin dokumentaatiot.

Emme saa unohtaa hanojen läsnäoloa tekniseen viestintään. Asbestisementti tai rautaputket on kiinnitettävä vahvikekirkkoon. Sulje ne tyhmät (hiekka).

Betoni on kaadettava 30 cm: n kerroksiin. Täytä jokainen kerros, ja sen jälkeen se on painettava puupalkilla tai värähtelijällä. Joten vältä aukkoja. Jotkut rakentajat kaada betonia enintään yhden metrin etäisyydellä edellisestä kerroksesta. Jos tämä tehdään väärin, se voi muuttua delaminoituna.

Laitteen vedeneristysnauha.

Haluatko tehdä konkreettisia itse? Tee sitten tarkat mittasuhteet: 1 sementtiä, 2 kauhoa hiekkaa, 3 kauhan kaivoa. Vesi - puolet sementin painosta. Esimerkiksi sementtiä 100 kg = 50 l vettä.

Pilvinen sää on parempi peittää säätiö elokuvilla. Auringossa - katsella sitä kuivana. Jos se kuivuu nopeasti, kostuta pohja vedellä niin, että kuiva kuori ei ole.

Seuraava kohta - asettaa kerros vedeneristys. Tämä voidaan tehdä ennen tai jälkeen asennuksen muotti. Polyeteenikalvo asetetaan pohjalle ja seinille. Kalvon on oltava pitkä ja kiinteä. On vältettävä saumojen liimaamista, koska ne voidaan irrottaa. Kun kyseessä on töiden poistaminen muottipohjasta, se päällystetään bitumilla. Sitten kiinnitetään siihen vedeneristys. Savi on sallittua, sitä on painettava tiukasti sinusissä.

Jälkitäyttö täytetään manuaalisesti ja tarkkuudella. Vedeneristys ei saa vahingoittua. Yleensä käytetään keskikokoista hiekkaa, kun tamping on kasteltu. Tämä tehdään hyvä kutistuminen.

Monoliittisen raudoitetun betonijohdon edut ja haitat

Betonilaatta on muottirakenteinen. Ja tämä on perustaksi tärkein ominaisuus ja etu. Betoni monoliitti ei pelkää kosteutta, se jakaa hyvin katon kuormituksen ja raskaat seinät maahan.

Monoliittinen nauha-säätiö on vahvempi ja kestävämpi kuin muilla. Tietenkin sen vahvuus riippuu suuresti mestareiden ammattitaidosta ja kokemuksesta.

Vahvistettu betoni jakautuu ehdottomasti kaikkiin lateraalisiin ja pystysuuntaisiin kuormituksiin.

Monoliittisilla betoniterästeillä, toisin kuin yksinkertaiset, voit rakentaa talon ei yhdessä kerroksessa.

Monoliittisen alustan etuja ja etuja ovat monet, mutta on joitain haittapuolia. Tällaisen pohjan (raudoitettu betoni tai yksinkertainen) rakenne liittyy huomattavan monimutkaiseen ja erilaisten materiaalien kulutukseen.

Monoliittisen raudoitetun betonin rakentamiseksi sinun täytyy tehdä useita maastoja, jotka vaihtelevat vakavasti, mikä suuresti lykkää säätiön loppuunsaattamista.

Lopulta saat kuitenkin kestävän ja täysin luotettavan perustan. Monoliittiset teräsbetonipohjat suojaavat taloa pohjavedestä.

Kaivaminen kaivannot laakerirakenteelle

Säätiön akseleiden jakautuminen paikan päällä.

Kun laskelmat on suoritettu, aloittaa rakennustyöt. Juuri heti sinun täytyy merkitä rakennuspaikka. On tarpeen merkitä paikat, joissa kaivanto tulee näkyviin. Sen jälkeen, kun köysi on haudattu 20 cm maahan, sinun on keskityttävä aikaisemmin valmistettuihin piirustuksiin ja suunnitelmiin, merkintä on tehtävä selkeimmin ja tarkasti. Noudata sääntöjä ja vältät virheitä alueen merkinnöissä. Ensinnäkin käytä hyvällä kierteellä ja tapilla, merkitse tukirakenteen kehä, mitatkaa etäisyys mittanauhalla. Voit käyttää säiettä, jos nauhaa ei ole tai sen pituus ei riitä merkitsemiseen. Lanka ei saa kiristää, joten epätarkkuuksia ei tule. Toiseksi mitoituksen jälkeen on mitattava tulevan pohjan rinnakkaisten sivujen pituudet. Tämä tehdään uudelleen sääntöjenvastaisuuksien välttämiseksi. Viivojen tulee olla myös samanpituisia, jotta säätelyssä ei ole epäsäännöllisesti muotoiltuja kulmia.

Kaivannon merkintä raudoitetun betonin alapuolella

Kaivannon poikkileikkauskaavio ja suojaa mahdolliselta veden virtaukselta.

Aukon leveys ylittää yleensä projektin tukirakenteen leveyden puoli metrillä. Nämä senttimetrit ovat tarpeen muottien ja kuivatuksen kannalta. Alustan muotoilua syvennetään 25 cm, sitten soraa tai hiekkaa sisältävä tyyny kaadetaan.

Kaivukoneiden kaivaus voidaan tehdä käsin ja kaivukoneella. Erikoislaitteet nopeuttavat prosessia, mutta omalla kädellä kaivaminen on seuraavia etuja: pehmeämmät kaivon seinät; pienempi määrä kaivosta erotettua maata; betoniseoksen kaatamisen aikana (ilman muottia) sementti säästetään käsin.

30 cm etäisyydellä kaivannon pohjasta on tarpeen "kantapään" varustamiseksi. Tämä on pieni laajennus, joka pystyy tasaisesti jakamaan kuorman lisäämällä jalanjälkeä. Tulos: puolisuunnikkaan tai suorakulmaisen kaivannon osa. Sitten pohja peitetään kerroksella hiekkaa tai roskaa, kaikki kaadetaan yli vedellä ja tamped.

Esivalmistetun monoliittisen betoniteräksen rakentaminen

Tällöin rakennusnosturin työ ei voi tehdä. Tarvitsemme kolme enemmän työntekijää: 2 asentajaa ja 1 työntekijä.

Rakentaminen alkaa rakennuksen kulmasta. Jokainen lohko asennetaan ennen ratkaisun kerrosta liuosta, jonka jälkeen lohko asetetaan nosturilla. Tarkista sitten tilanteen oikeellisuus. Voit tehdä tämän käyttämällä lyijyä ja rakennustasoa. Seuraavaksi pinoa seuraava lohko. Vaakasuoraan asennettujen lohkojen väli (sallittu etäisyys) on 15 mm. Täytä se betonilla vasta sen jälkeen, kun kaikki lohkot on asennettu.

Yksityisten vähäisten rakennusten rakentamisen aikana tällaisia ​​perusteita käytetään hyvin harvoin. Rakenteen kantavuutta käytetään usein 15%: lla, mutta tämän säätiön hinta on korkeampi kuin kaistaleen kaatamisen hinta. Usein tätä perustusta käytetään teräspylväät, koska Se kuljettaa helposti raskaita kuormia.

Perusta on monoliittinen nauha

Vahvitetun rungon monoliittisen perustuksen alussa on vahvistettu runko. Vahvistinrenkaiden valmistuksen jälkeen (paksuus 8 mm), ota kanavan osa ja kiinnitä se jäykästi. Hiomakoneen avulla teemme uria sen kahdella kylkiluilla. Laitoimme heille kahdeksan millimetrin pään, ja toisesta päästä laitettiin metalliputki. Näin saamme vipun, jolla voit helposti tehdä samat suorakulmat. Ne ovat aivan renkaita.

Johdin vahvistamiseen neulo sitoo rengas ja jatka kehyksen kiinnittämistä. Tarvitaan 4 teräsvaipaa (paksuus 12 mm, pituus yhtä suuri kuin pohjapinnan pituus). Kiinnitä vahvistusosat renkaiden läpi, kiinnitetty kulmiin. Neulomme viidennen sauvan keskellä suorakulmion yläreunaa, jonka olemme tulleet ulos.

Vahvistushäkkeen valmiuden jälkeen se on laskettava tiilien päälle, jotka on jo asetettu kaivannon pohjalle. Seuraavaksi kiinnitä kulmat langalla. On tarpeen käyttää tasoa, joten malli asennetaan hyvin sujuvasti. Niinpä on vielä sidottava kehys seinämiin työntyviin tappeihin.

Monoliittinen pohja vahvistetulle betonilaudalle on lähes sama. On yksi ero - ne kaatavat betonia koko rakennuksen alueelle. Usein tämä pohja on kerroksen kellariin.

Lujitetun betonipohjan asettaminen

Monoliittinen nauhalevy on yksiosainen rakenne, johon kuuluu teräsvahvistus ja betoni nauha. Kattaa koko rakennuksen kehä, kantavat seinät ja muut elementit. Oikea rakennustekniikka luo yhden monoliitin, jolle on ominaista luotettavuus ja lujuusominaisuudet. Tämäntyyppistä säätiötä käytetään mökkien ja korkeiden rakennusten rakentamiseen.

Monoliittinen betonirakenne on parempi sijoittaa maaperälle alhaisella pohjavesipitoisuudella (pohjan syvyyden alapuolella). Jos pohjavesi nousee pohjan tasolle, on asennettava viemäröinti.

Monoliittinen teräsbetonipohja on parempi sijoittaa maaperälle alhaisella pohjaveden pinnalla

 • kiinteä, jatkuva nauha betonista;
 • on suurempi kantavuus;
 • voidaan asentaa itsenäisesti;
 • rakennustyömaan on oltava betonisekoitin;
 • yksinkertaisuus;
 • on olemassa tarve muottien valmistuksessa (voit käyttää puulevyjä, joiden pinta on peitetty muovikelmulla);
 • monoliittisen nauhan säätiön avulla voit järjestää kellarin;
 • betoninauhan tulee olla 15 cm leveämpi kuin seinämän paksuus;
 • säätiö asetetaan rakennuksen kaikkien seinien alle;
 • voi olla syvä ja matala;
 • on suositeltavaa asettaa kuiville ja muille kuin kalliolle maaperälle;
 • standardin nauhan leveys on 40 cm.

Vaiheittainen pohjarakenne

Ennen rakentamista on tarpeen tehdä laskelmat ja suunnitella tuleva perusta. On otettava huomioon maaperän rakenne, maaperän jäädytys ja pohjavesien indikaattori.

Laskutoimituksen jälkeen voit jatkaa rakennustöitä.

 1. Ensimmäinen asia on tehdä oikea merkintä rakennustyömaalla. Paikat, joissa kaivanto sijaitsee, on merkitty. Jotta merkinnät voidaan suorittaa oikein, sinun on noudatettava valmiita suunnitelmia. On tarpeen käyttää hyvällä kierteellä ja tapilla merkkejä tekemällä, mittaamaan matkaa mittanauhalla (voit korvata nauhamittauksen jännittämättömällä langalla). Kun olet lopettanut merkinnän, mittaa tulevaisuuden pohjan rinnakkaiset sivut uudelleen. Tämä on välttämätöntä kaatumisten estämiseksi. Varmista, että diagonaalien pituus on sama.
 2. Kaivannon on oltava suunniteltua tukirakennetta laajempi (0,5 metriä). Muotti ja täyte sijoitetaan näihin senttimetreihin. On tarpeen kaivaa kaivanto syvemmälle 25 cm: n etäisyydellä suunnitellusta syvyydestä, mikä on tarpeen tyynyn täyttämiseksi, johon kuuluu murskattua kiveä ja hiekkaa.

Kaivinta voidaan kaivata itsenäisesti tai kaivinkoneen avulla. Tekniikan avulla voit viimeistellä prosessin nopeammin, mutta perustuksen luominen manuaalisesti on sen etuja: voit välttää epätasaisia ​​seiniä; vähemmän talteenottoa; kaatamisen aikana voit säästää betoniseosta.

Lisäksi varustamme "kantapää". Tämä on pieni laajennus, jonka kautta säätökuormitus jakautuu tasan kasvualueella. Monoliittisen betoniteräksen lopussa voi olla puolisuunnikkaan muotoinen tai suorakaiteen muotoinen muoto. Alhaalla he luovat tyynyn (hiekka tai murskattu kivi nukahtaa), kaikki kaadetaan vedellä ja on hyvin tiivistetty.

Vedeneristys ja vahvistaminen

Pohjavesillä on kielteinen vaikutus betoniin, mikä aiheuttaa sen nopean tuhoutumisen. Jos pohjavesi joutuu kellariin, on tarpeen suorittaa vedeneristys. On kaksi tapaa:

 1. Ruberoidin käyttö. Materiaali asetetaan pohjaan useammassa kerroksessa (levyt päällekkäin 15 cm). Sen jälkeen, kun nauhan perustus on valmistunut, sen seinät on myös vuorattu kateaineella. Tämän menetelmän haittapuute: kateaineella ei ole suurta kulutuskestävyyttä, se on korjattava muutamassa vuodessa.
 2. Penetron-nauhat lisätään betoniliuokseen, mikä takaa täydellisen vedenkestävyyden. Materiaalin kulutuskestävyys ei anna sinun tehdä korjauksia.

Vahvistustyökaluissa on käytetty neulontankoja (8 mm). Hitsauksen avulla osat on yhdistetty toisiinsa (ristikon korkeus on yli puolet teräsbetonipohjan korkeudesta).

Vahvistusvihjeet:

 • Pisin pituussuuntaista vahviketta on käytettävä;
 • 4 pitkittäisvaijereita tulisi sovittaa runkoon;
 • Jos kyseessä on poikittainen ja pystysuora sijoitus, voit käyttää halkaisijaltaan pienempiä tankoja.
 • Vakiokokoiset solut 20 × 25 cm.

Tietosi! Jos raudoituksen pituus ei riitä, useita kappaleita voidaan sitoa, mutta muista noudattaa 1 m: n vähimmäisliitettä.

Kun kaikki aihiot on valmistettu, voit aloittaa kehyksen kokoamisen. Poikittaiset sauvat on hitsattu pituussuuntaisiin tankoihin. Äärimmäiset tangot ylittävät verkon 40 cm: n yläpuolella. Yläosa kootaan samalla tavalla. Lopussa pystysuuntaiset sauvat ovat kiinteitä ja runko kootaan. Kaikkien töiden päätyttyä runko on laskettava kaivannon pohjalle.

Vihje! Kehys on sovitettava tasolle tarkkailemalla.

Betonin sekoittaminen

 • Massiivisten rakenteiden rakentamiseen voidaan tilata valmiiksi sekoitettua betonia. Tällöin täyttö kestää vain yhden päivän.
 • Betoni voidaan kuitenkin tehdä käsin (tämä edellyttää betonisekoittimen läsnäoloa rakennustyömaalla). On mahdotonta sekoittaa komponentteja ilman koneita, seos muuttuu heterogeeniseksi.
 • Betonilla työskentelyä varten tarvitaan 3 henkilöä: seoksen sekoittamiseen, seoksen jakamiseen pohjaan ja kaatuneen alueen värjäämiseksi.
 • Käytetään manuaalisten tai kannettavien tärinöiden värähtelemiseen. Tämän hoidon avulla voidaan merkittävästi parantaa betonin ominaisuuksia ja jakaa se tasaisesti koko alueelle.
 • Täyttämiseksi on välttämätöntä soveltaa valitusta. Tämä helpottaa seoksen toimittamista haluttuun kohtaan.

Tietosi! Jos betoni putoaa yli puolitoista metrin korkeudelta, tämä etäisyys vaikuttaa haitallisesti seoksen lujuuteen.