Kaikki noin nauhan säätiöt

Talon rakentamisen aikana koko rakenne on asennettu säätöön, mikä tarkoittaa, että rakennuksen tässä osassa on peruskuormituksia itsestään. Siksi talon perustukset rakennetaan suurella turvamarginaalilla. Ennen kuin rakennat taloa, sinun on valittava säätiön tyyppi.

Kaikista lajikkeista, jotka nykyään tarjoavat rakentamisen, käytetään useimmin nauhamaista säätiötä. Sitä käytetään teollisissa, yksityisissä ja yksityisissä asuntorakentamisessa. Koska se on helpoin vaihtoehto, sen lisäksi, että sillä on merkittävä voimakkuus.

kriteerit

Jokainen, joka alkaa rakentaa talon itse, aina miettii, mikä säätiö on parempi. Ja lopettamalla valinta nauhalle, ajattelee monissa tehtävissä. Nimittäin: nauhojen pohjamallit, sen koko, tyyppi, millaisia ​​materiaaleja ja millaisia ​​mittasuhteita voidaan käyttää. Itse asiassa on paljon kysymyksiä, kun otetaan huomioon rakenteeltaan näennäinen yksinkertaisuus, talon nauhan perustus on vaikea rakennus, joka vaatii tietämystä ja kokemusta tämän tyyppisestä työstä.

Ensimmäinen kysymys, johon on vastattava, on se, mikä on nauhan perusta? Aivan nimestä on selvää, että malli on nauha, joka asetetaan talon seinien alle. Tässä ei ole väliä, mitkä seinät ovat tarkasti: kantavia tai väliseinämiä, nauha on sijoitettava kaikkien alle.

Siksi on erittäin tärkeää, että taloa ei vielä suunnitella tarkasti tilojen sijainnin määrittämiseen, mikä määrää seinien asennuspaikan. Tällöin otetaan aina huomioon, mikä seinä ja missä se sijaitsee. Koska laakerin seinämien alapuolella on tarpeen säätää perustukset suurilla kooilla, ja väliseinän alla voit täyttää rakenteen pienemmällä.

tarvikkeet

Liuskapohjien rakentamiseen käytetään erilaisia ​​materiaaleja:

Yleisimmin käytetty variantti on betonin kaataminen muottiin, johon on asennettu metallivahvikkeista valmistettu vahvikekehys. Betonirakenteeseen kuuluu myös esivalmistettu versio, jonka elementit valmistetaan tehtaalla. Tämä tekniikka on helpompaa ja nopeampaa asentaa. Mutta perustilohkojen asentamiseksi tarvitset nosturin, jonka palveluista sinun on maksettava, mikä lisää rakennusbudjetia.

Tiilinauhatusta käytetään harvoin nykyään. Mutta jos hänet valitaan, sinun on kiinnitettävä huomiota tiilen teknisiin ominaisuuksiin, nimittäin lujuuteen ja pakkasvasteeseen. Rikkakivestä on suositeltavaa käyttää voimakkaita kiviä suuren kivitalon rakentamiseen.

Kivennauhan perustuksen rakentamisen monimutkaisuus on se, että kiviä on tarpeen säätää toisiinsa koon ja rinnakkaisten tasojen rinnalla. Se vie paljon aikaa, eikä tällaisen rakentamisen kokemus ole satunnaista. Siksi, jos ei ole kokemusta, on parempi hylätä tämä tyyppi betonirakenteen hyväksi.

Mitä taloja suositellaan?

Kaistaleperustuksia käytetään parhaiten neljässä tilanteessa:

 1. Jos rakennus on pystytetty betonista, tiilestä tai kivestä, niiden tiheys on vähintään 1000-1300 kg / m³.
 2. Jos talossa käytettiin raskaita lattiatasoja. Esimerkiksi betonielementistä, metalliristikoista tai monoliittisesta rakenteesta kaadetaan laakeripalkkeihin.
 3. Jos talon projekti on kellari. Liuskajohdon rakentaminen kellarilla on yksi suosituimmista tavoista luoda kellari.
 4. Jos talo, johon taloon on rakennettu, on maaperän heterogeenisuus, jonka seurauksena rakennuksen epätasaista kutistumista voi esiintyä. Teipin säätiön rakenne jakaa kuorman uudelleen, mikä tarkoittaa, että rakennuksen seiniä ei peitä halkeamia. Kun puhutaan sen etujen ja haittojen nauhan perustasta, tämä asema on mainittava ensin.

Riippuen siitä, mitkä kuormat toimivat perustusrakenteessa, käytetään kolmea tyyppiä:

Ensimmäistä tyyppiä käytetään raskasrakennusten rakentamiseen tai talon suunnitelliseen kellariin. Se myös kallistuu maaperään. Kirjanmerkin syvyys määräytyy maaperän jäädyttämisen mukaan. Pohja on sijoitettava tämän numeron alapuolelle 50-60 cm.

Toinen tyyppi on runkorakenteiden alle, puupaneelien alla, vaahtolohkoista. Eli niissä, jotka luovat pienen kuorman. Se sai nimensä, koska sen läpäisyn syvyys on vain 50-70 cm.

Ja viimeinen tyyppi on rakentaminen nauhatalustalle yksityiselle talolle, joka rakennetaan tasamaahan maanpinnalla. Se ei ole asennettu itse maahan (ei kaadettu), koska maa ei ole luotettava perusta. Tällöin kaivanto kaivetaan koko kielekkeen kuvioon, jossa hiekkakerros kaadetaan ja rauniot päällä. Tällä tyynyllä pintaliima-pohja on rakennettu. Perusta ilman syventämistä voidaan järjestää mihin tahansa rakennukseen, jossa on erilaisia ​​kuormia.

On syytä huomata, että upotettu nauhalevitys on kalliimpi ja monimutkainen asennustyön suhteen. Joillakin alueilla maaperän jäädytys on yli 2 metriä, mikä tarkoittaa, että rakennuksen kaivaminen on syytä 2,5 metrin syvyyteen. Tätä ei tehdä manuaalisesti, joten työhön liittyy kaivinkoneen raskaita laitteita.

Syvä pohja-teippi ei aina ole hyväksyttävää, varsinkin jos se on kallistuva tai hiekkainen maaperä. Ensimmäisessä tapauksessa on parempi käyttää toisen levyn pylväsrakenteita, jotka on sidottu grillata- malla. Tässä tapauksessa kahden viimeisen sijainnin materiaalien ja voimien kustannuksella on monta kertaa halvempi ja helpompi.

Muiden parametrien osalta määritetään ensin nauhan jalustan leveys. Laskennan perustana on upotettu seinämän paksuus. Molempien indikaattorien on oltava vähintään yhtä suuret kuin toiset. Useammin perustusrakenteen leveys on laajempi, mutta rakennuskoodien mukaan on mahdollista tehdä se jopa alle 13 cm, kun otetaan huomioon, että pohja on tehty monoliittisesta betonista ja rakenteella on laajennettu pohja. Tämä on niin sanottu erilaisia ​​T-muotoisia nauhoja.

Mutta perustusnauhan leveyden määrittämiseksi on otettava huomioon seinämä, jonka alla oleva rakenne kaadetaan. Jos operaattorin alla on parempi lisätä arvoa, jos osion alle voit vähentää nopeutta. Mitä tulee nauhalevyn korkeuteen, se riippuu kellerungon syvyydestä ja korkeudesta (tämä on maanpinnan yläpuolella oleva osa).

Nauhatyyppien tyypit - nämä ovat kaksi asemaa, jotka on jo mainittu:

Ensimmäiset ovat ne, jotka on rakennettu rakennuspaikalla betonin avulla. Mikä on esivalmistettu nauha-pohja? Nämä ovat rakenteita, joiden elementit valmistetaan tehtaalla, ja niiden kokoonpano suoritetaan paikan päällä. Siksi monoliitti sisältää betonirakenteita, jotka kaadetaan käsin, sekä tiiliä ja kiveä. Betonituotteista kerättyihin betonituotteisiin.

On huomattava, että yhdistetyn tyyppiset nauhan perustukset ovat lujuudeltaan alhaisempia monoliittisiksi noin 20 - 30% samassa paksuudessa. Sillä on vähemmän jäykkyyttä. Betonituotteita voidaan kuitenkin asentaa kokoonpanoalueelle, eivät ole kiinteät rakenteet. Lohkot pinotaan väliajoin. Tätä vaihtoehtoa kutsutaan jaksoittaiseksi.

Sitä käytetään usein yksityisissä asunnoissa, mikä säästää paljon. Mutta tällaisen nauhan säätiön kokoaminen omiin käsiisi ei ole helppoa. Kuten jo mainittiin, ilman nostolaitteita ei riitä, ja sinun on tiedettävä tämän tyyppisten kokoonpanojen säännöt.

Nauhatalustatyypit määräytyvät niiden rakentamisen tekniikan perusteella. Samaan aikaan on ymmärrettävä, että jokainen tyyppi on omia vivahteitaan rakentamistoiminnasta, omintakeisuuksista ja laskelmista, materiaaleista ja komponenteista. Siksi, kun valitaan yksi niistä, on otettava huomioon rakentamisen kanonien vaatimukset.

Edut ja haitat

Nauhatuloksen edut ja haitat määräytyvät pääasiassa kustannuspaikoista, työn nopeudesta ja koko rakenteen vahvuudesta. Siksi etuja ovat:

 1. Jos se on monoliittirakenne, tarvitaan vain betonisekoitin ja useita kottikärryjä betonin kuljettamiseksi kaatopaikalle.
 2. Kestävyys ja stabiilius suhteessa kaikentyyppisiin kuormituksiin.
 3. Mahdollisuus kaataa lähes kaikki maaperä.
 4. Asennuksen nopeus. Tärkein asia tässä liiketoiminnassa on järjestää työt oikein ja toimittaa materiaaleja betonin sekoittamiseen ajoissa.

Haittoihin kuuluvat seuraavat asiat:

 1. Betoniin on mahdollista ladata pohja vain 28 päivän kuluttua. Tänä aikana betoni saa sen brändin vahvuuden. Esivalmistettu rakenne voidaan ladata heti asennuksen jälkeen.
 2. Syvennetyn tyypin rakenteen monimutkaisuus itse rakenteen syvyydestä johtuen.
 3. Liuskajohtimen mitat valitaan ottaen huomioon rakennuksen paino ja maaperätyyppi rakennustyömaalla. Laske kaikki tämä ei ole helppoa, ja joskus mahdotonta. Siksi on suositeltavaa, ettei mitään rakenneta ilman projektia ja ilman insinööritutkimusta. Ja kaikki tämä maksaa rahaa.
 4. Upotettu tyyppi on kallein materiaalien kulutuksen kannalta.

Nauhateollisuudelle sen etuja ja haittoja on käsiteltävä oikean laskennan sijainnista. Pienikin virhe aiheuttaa myös muodonmuutoksen rakennuksen kuormien alla.

Rakennustekniikka

On parempaa harkita teippin kellarin asennusta esimerkkinä matalaa lujitettua betonia, koska sitä käytetään useammin yksityisissä asuntorakentamisessa.

koulutus

Ennen kaikkien töiden aloittamista tarvittavia materiaaleja tulee tuoda sivustolle. Ja tämä on sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä, metallirakenteita. Tämän jälkeen maaperä puhdistetaan kasvillisuudesta, kivistä, roskista ja niin edelleen.

Seuraavaksi maahan levitetään nauhalevy, johon käytetään saumoja tai kappaletta, samoin kuin lanka tai vahva lanka.

Tämä vaihe on erittäin tärkeä, koska sen ulottuvuuksien liuskan perustan tarkkuus on rakennuksen tarkka parametri.

Siksi mitat otetaan projektista ja siirretään maahan, ottaen huomioon seinien konjugoinnin kulmien arvot.

Lisäsimme, että tärkein vaatimus oikein asetetuista kaistaleen pohjasta - piirustus, joka osoittaa osapuolten arvot ja niiden leveyden sekä niiden sijainnin sivuston tasossa.

 1. Nyt käytetyllä merkinnällä kaivetaan kaivetaan projektin määrittämään syvyyteen. Kaivannon pohja on tasoitettu.
 2. Täytemateriaali on karkeaa hiekkaa tai soraa, jonka paksuus on 12-15 cm.
 3. Nyt meidän on tehtävä vesieristys. Sen tarkoituksena on estää veden pääsy konkreettiseen ratkaisuun. Koska betonin kosteuspitoisuuden alentaminen aiheuttaa sen rikkoutumisen. Siksi tyynyyn on sijoitettu muovikalvo tai kattopyyhkeitä, ja siihen voidaan kaataa sementtiä ja hiekkaa sisältävä ohut kerros.
 4. Rakenteita rakennetaan. Jos paikan päällä savi on kestävä, niin muotti on kerättävä maahan pitkin, mikä määrää vain kellariosaston. Jos maa on löysällä, se on asennettu kaivantoon. Kaistaleen perustusten valmistus muottiin - ainoa mahdollinen vaihtoehto. Käytetään erilaisia ​​muottityyppejä, joista tärkein edellytys on elementtien välisten liitosten lujuus ja tiiviys.

Kaikki nämä toimet on vaikeampaa tehdä, jos liuskarakenne rakennetaan rinteelle. Epätasaisen maaston ansiosta on vaikea määrittää oikein koon, jolla se on tarpeen kaivaa maahan. Siksi ne alkavat merkitä korkeimmasta kohdasta, jossa köyttä ajetaan. Tästä tiukasti teippipohjan suunnitelman mukaan sivuille asetetaan segmentit, jotka vastaavat tulevan rakenteen sivuja. Alimmassa pisteessä myös ajetaan suuri panos, joka on ylimmän pisteen yläpuolella.

Telojen välissä lankaa venytetään tarkalleen vaakasuoraan. Samaan aikaan alimmassa kohdassa lanka olisi sijoitettava suoraan maahan. Tällöin tukien avulla pohjan korkeus mitataan, jolloin lanka liikkuu. Tämä on kokonaiskorkeus, josta on syytä siirtää syvyyden kokoa. Kaltevalla osuudella oleva kaistaleosetti kaadetaan, aivan kuten tavallinen, vain osa sen muotista sijoitetaan enemmän pinnalle kuin kaivannossa. Siksi on tärkeää, että suojat kiinnitetään puomilla, kannakkeilla ja tukijaloilla.

Vaatimukset puumateriaaleille

Sen pitäisi olla valmistettu tasoitetuista levyistä yhdeltä puolelta. Se on tämän pinnan ala, joka asennetaan kaivannon sisään, sen on oltava puhdas ja kasteltu vedellä. Betoniliuoksen sulkemiseksi levyjen väliin, muotti on peitetty kateaineella.

Suunnitelma on asennettu tarkalleen pystysuoraan, ja jokainen elementti on asennettu putkilinjalle. Jokainen 1 - 1,5 metriä on kiinnitetty välikkeillä. Tämä tehdään, jotta levyt eivät työntyisi betonipaineesta sisäpuolelta. Emme unohda asentaa putkia muottiin, jonka kautta tietoliikenneverkot johdetaan taloon.

Armature kehys

Piirustuksen mukaisessa nauhan perustuksessa on vahvistettu runko-osa. Sen mitat on määritelty rakennuksen suunnittelussa. Jos projektia ei ole, on kokoonpano suoritettava silmämääräisesti. Olisi pidettävä mielessä, että runko sopii liuskajohdon rakenteen koko syvyyteen.

Kytke venttiili yhteen sähköhitsaamalla tai neulomalla. Mutta on helpompi tilata ja valmistaa valmiin kehyksen missä tahansa hitsaustyössä, mutta tärkein asia on antaa oikeat mitat.

Useimmiten armo-ruho on kaksi silmää, joiden neliösolut ovat, joiden sivuilla on mitat: 10-25 cm ja 5 cm: n gradientti.

Ristikot asennetaan pystysuoraan ja ne liitetään toisiinsa vahvistuspalkkeilla.

Yksi tärkeimmistä edellytyksistä lujitusholkin oikealle asennukselle on asentaa se tukiin, jotka on asetettu tyynyyn kaivannossa.

Tosiasia on, että runko on sijoitettava pohjarakenteen runkoon. Tukia voidaan käyttää kiinteinä tiilinä.

Betonin kaataminen

On välttämätöntä lähestyä nauhalementin kaatamista sen teknologiaan konkreettisen ratkaisun oikein valitun reseptin ja käytettävien ainesosien laadun näkökulmasta. Esimerkiksi hiekan pitäisi olla karkea hiukkaskoolla 1,2 - 3,5 mm. Sen ei pitäisi olla savi sulkeumia yli 5%. Murskattu kivi valitaan keskirikkona, jonka koko on 1 - 8 cm.

Paljon riippuu sementin tuotemerkistä, sitä korkeampi se on, sitä pienempi se voidaan käyttää. Esimerkiksi jos liuokseen lisätään sementtiä M 400, betoniformulaatiolla on komponenttien suhde, kuten 1: 2: 4. Toisin sanoen osa sementistä, kahdesta hiekasta ja neljästä rauniosta. Kun käytät M 600: ta, suhde on 1: 3: 6.

Betoni kaadetaan muottiin 20-30 cm: n paksuisissa kerroksissa, joita on värähtelevää sähkövärähtelijällä.

Laastin sisäpuolella on ilma, joka sen jälkeen, kun betoni on kovettunut, muodostaa sisäilmapuhaltimet. Ja he vähentävät laatua.

Jos tärytin ei ole, voit liu'uttaa liuos lapiolla tai varusteilla. Mestarit neuvoo koputtamaan ja muottiin itse.

7 - 8 päivän kuluttua valun jälkeen muotti voidaan irrottaa. Mutta on mahdollista ladata rakenne, kuten jo todettiin, vasta 28 päivän kuluttua.

video

Video säätiön rakentamisvirheistä.

johtopäätös

Teollisuusnauha on helppo tehdä omilla käsilläsi, jos tunnet rakennustekniikan ja joitain rakennustöiden vivahteita. Mutta vastaamalla kysymykseen teippauksesta - mitä se on, on tarpeen nimetä tämän elementin rakennetta.

Tämä on vain nauha, joka sijaitsee talon ympärillä ja sisällä seinien alle. Se on jatkuva, vähintään yhdyssolmu. Tämä on itse asiassa yksinkertainen muotoilu, mutta melko korkeat tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet. Työn helpottamiseksi on suositeltavaa käyttää nauhan pohjapiirustuksia.

Pinta-alustalevy ei ole upotettu puutalolle - paras ratkaisu maan rakentamiseen ja videokoulutukseen

Sylinteritalon rakentaminen alkaa projektin kehittämisestä. Projekti on luonut erikoistuneiden yritysten arkkitehdit. Projektin koordinoinnin jälkeen asiakkaalle hänelle annetaan säätiön täsmällinen suunnitelma. Se näyttää tältä:


Nyt voit alkaa rakentaa hautautuneita nauhoja.

Ensimmäinen vaihe - poistamme hedelmällisen kerroksen koko tulevan kehityksen alueella ja tehdään hiekkapohjainen tyyny, joka kullakin kerroksella on 20 cm paksuinen vuotovedellä. Me tarjoamme hyvän laskun säätiön alle järjestämällä kerroksen suurista raunioista. Tämä kerros tiivistetään myös.

Tarkastettuamme tarkasti koot ja lävistäjät, merkitsimme tulevaisuuden perusta ja rakennamme muottiin. Tulevan teipin poikkileikkaus on 50 cm maanpinnan yläpuolella ja 40 cm paksu.

Teemme myös välittömästi muotin tulevalle tulisijalle (suunnitellaan olevan massiivinen tiili). Kun uuni on huoneen keskellä, se on erotettava päävyöstä. Meidän tapauksessamme takka rakennetaan seinään, joten sen alapinta on päävyön vieressä.

Me täytämme perustan betonilla, jonka laatu on alle 300. Muuten konkreettinen, joka tuodaan tehtaalta betonisekoittimilla, on laadullisesti sekoittunut paikoilleen. Joten jos on liikenteen esteettömyys - tilaa valmiita betonia.

Ja tässä on valmis säätiö. He onnistuivat tekemään sen ennen talvia niin, että betonilla olisi aikaa saada voimaa kylmään saakka. Referenssin osalta: muotti voidaan irrottaa 7-10 päivän kuluttua säätiön kaatamisen jälkeen (kuumina päivinä aiemmin, koska asetus on nopeampi). Kuumina päivinä on hyödyllistä vedellä säätiö. Syksyllä on välttämätöntä sulkea säätiö folioilla, koska muuten rankkasateet pestävät kaiken sementin betonista, jolla ei ole aikaa "tarttua" betoniin. Lisäksi syksyn lämpötiloissa on hyödyllistä luoda "kasvihuone" -filmi.

Meidän tapauksessamme työntekijät olivat liian laiskoja tekemään enemmän tuotantoa säätiöön (heidät kiihdytettiin, he pelkäsivät pakkasesta, koska säätiö ei ole kaatunut kylmään), sinun on käytettävä aika ajoin pakkasilmastointia (hirsitalon kuivaamiseksi).

Jos sinun on myöhemmin saatettava viestintä taloon (sähköinen lanka tai putki eristysnippa), se voidaan tehdä pinnan nauhan alla - vain kaivamalla ylös raunio.

F - 5 pohja nauha pinta

F - 5 pohja nauha pinta

Nauhan pintasäätiö on yksinkertaisin, halvin ja työläs tapa luoda perustus tilapäisille tai kevyille rakenteille. Tämä säätiö soveltuu hyvin pienien maalaistalojen, kesäkeittiöiden, polykarbonaattien kasvihuoneiden, talvipuutarhan jne. Rakentamiseen kalliilla maaperillä, joilla on pieni jäätymissyvyys pohjaveden poissa ollessa. Muilla maaperällä on vaarana tuhota säätiö talvikaudella, kun maa kuumenee.

Nauhan pinnan perustan etuja ovat:

 • vähintään maa-alueita (turpeja poistetaan ja kaivantoa kaivettu vain 200... 300 mm syvä);
 • alhaiset kustannukset (alhaisen materiaalin ja työvoiman intensiteetin vuoksi);
 • rakentamisen nopeus.

Säätiön laite

Teipin pinta-alustan rakentamisen päävaiheet:

 • perustuskeskuksen merkintä kehityshankkeen mukaan;
 • sodan poisto;
 • kaivamaan kaivannot 200-300 mm: n syvyyteen;
 • kaivannon täyttö hiekalla täysin syvyyteen ja sen tiivistys kaatamalla vedellä;
 • yläpuolisen maametallin asennus;
 • vahvistuskehyksen asennus;
 • kaatamalla laastin sekoittimet ja sen vibraamper.

Rakenteen purkaminen on mahdollista, kun betonin lujuus on 50% lasketusta arvosta. Tämä aika kestää yleensä kymmenen päivää. Ennen talon rakentamista nauhan pintasäätiö on säilytettävä 4... 6 kuukautta.

Laatikon rakentamisen jälkeen nauhataso on vesitiivis ja sen eristys ja viimeistely suoritetaan sen jälkeen, kun laatikko on pystytetty taloon kokonaistyöhön.

Rakennuskustannukset

Betoniteipin poikkipinta - 300x300 mm.

Hiekka "tyyny" - 200 mm.

Betonibrändi - M250.

Nauhan pintapohjan rakentamisen kustannukset ovat 3 000 ruplaa lineaarimittaria kohden. Kun pituus betoni nauha yli 50 m. perushinta - 2900 ruplaa metriä kohden.

Talon talon valitseminen talviurheiluun. Pinta-ala

Surface Foundation ja sen vaihtoehdot

Surface Foundation Options

Tällaisella alustalla on useita samankaltaisia ​​nimiä - kelluvia ja ei haudattu. Useimmiten ne tehdään laattoina, joskin joskus myös nauhan pintapohjasta.

Kelluvan laattasäätiön malli.

Joskus asiantuntijat tekevät eron, jossa kukin niistä on selvästi jaettu:

 1. Floating - voidaan tehdä ei ainoastaan ​​levyn muodossa, vaan myös ristikkorakenteella. Hän nimitti sen, koska se liikkuu maan kanssa, johon se on asennettu. Tällaista tyyppiä ei saa missään tapauksessa asentaa liukuviin maaperäihin, muutoin yksi päivä, jolloin talo ryömii juonialueen reunaan ja alkaa sitten ryömiä irti siitä eikä metaforisesti vaan kirjaimellisesti (maa ryömi ja vetää talon pitkin).
 2. Ei-haudattu on yleinen nimi, joka määrittelee vain hautaamisen asteen, mutta ei asennustapaa (stationaarinen ja kelluva). Joskus ei ole vain levyversiota tai ristikkoa, mutta nauha ja jopa pylväs, vaikkakin hyvin harvoin.
 3. Pinta - nimi kaikenlaisille säätiöille, joilla ei ole syventymistä, mutta on välttämätöntä täyttää se levyinä. Mitään ei ole väliä, onko levy monoliittinen vai erityisten yksiköiden ryhmä.

Mutta jos jätät virallisen tavaraa, voit erottaa kaksi vaihtoehtoa - nauhat ja levyt, joista kukin on yksilöllistä.

Takaisin sisällysluetteloon

Pintaviiva

Pintakertalaisen kellarin järjestelmä.

Sen rakentamiseen tarvitaan:

 • lapio;
 • lujitemuovaus;
 • hitsaus kone;
 • Bulgaria;
 • mittanauha;
 • hiekka;
 • betoniliuos M 250;
 • puu muottiin;
 • rakennusjätteet;
 • vettä ja muovikalvoa.

Tätä vaihtoehtoa käytetään pieniin rakennuksiin, jotka palvelevat tilapäisiä tarpeita - kesäkeittiö, sauna, lato jne. Asuinrakennuksista on mahdollista asentaa vain puiset puurakenteet runko- ja muut analogit. On tärkeää, että tulevassa rakentamisessa ei tapahdu satunnaista pohjavettä, koska se johtaa väistämättä tuhoutumiseen ensimmäisen talven aikana maan paisumisen aikana.

Nauhateos lähes kokonaan poistaa maanalaisen työn osan, mutta sen on aloitettava.

Ensimmäinen vaihe on merkitä tulevaa rakennetta, joka harvoin saavuttaa 9 × 10 m. Kaivettaessa kaivannon parametreja - leveys ja syvyys ovat 30 cm.

Toinen vaihe tehdään muottipesu. Laminoitu vaneri olisi ihanteellinen sille, mutta voit käyttää laminoitua lastulevyä tai reunakartonkia. Koko muotti on maanpinnan yläpuolella ja sen korkeus on 35 cm. Suurten indikaattorien kohdalla nauhan säätiö muuttuu epäsuotuisammaksi.

Lujittavan runko on valmistettu rei'itetyistä sauvoista Ø12-15 mm. Vaakatasossa on 3 tasoa, kaksi tällaista laatikkoa. Kaikki liitokset tehdään hitsauskoneella ja samasta sauvasta. On tärkeää, että vahvistus ei ulotu betonin päälle missään paikassa. Asennettaessa rakenteisiin asennetaan roskia (ei vaahtoa) samaan tarkoitukseen.

Scheme matala-pohja.

Tässä vaiheessa on toivottavaa varustaa kaikki tarvittavat kaarteet (putkien reiät). Tätä varten haluttuun läpimittaan (yleensä 7-8 cm) oleva putki on asennettu puuhun, ja tämä tehdään parhaimmillaan: jos se muuttaa sijaintiaan, voimme olettaa, että putkiosa on tullut osaksi liitoksia ja reikä on porattava.

Sen jälkeen muotti on täytetty betonin M 250 tai sitä korkeammalla. Keskimäärin kestää hyvää säätä 3 viikkoa. Jos sataa, sinun on peitettävä nauhatulostus polyeteenillä, mutta koko ensimmäisen viikon ajan sinun on aina vedettävä betonia niin, että se saa suurimman mahdollisen turvallisuuden.

Takaisin sisällysluetteloon

Pohjalevyasetus

Se vaatii edellä mainittuja työkaluja ja materiaaleja, ja lisäksi - kateaineita ja betonielementtiä.

Levyjä ja nauhoja käytetään ei-raskasrakenteisiin, mutta samaan aikaan ne ovat muokattavampia ja laatukonstruktio ei kärsi liikkuessaan. Tehdä ne kalliimmiksi, mutta kun heittävät sen, he antavat tuloksen - säätiö voi nousta ja laskea, mutta itse rakennetta ei heijasteta missään muodossa.

Laattojen pintapohjan valmistukseen on tarpeen järjestää useita seuraavia toimintoja:

 1. Maanrakennustyöt. Maassa tehdään ura 45 cm: n päällä, minkä jälkeen maahan mahtuu.
 2. 5 cm: n hiekkalaatta täyttyy.
 3. Vedeneristys (kateaine).
 4. Vesitiivistyksen yläpuolella kaadetaan siirrettävä betoniseos (paksuus 10 cm).
 5. Valmistusvahvikehys. Kaksi vaakasuoraa laatikkoa, joissa vahvike ei ulotu betonin yli, on yhdistetty toisiinsa sauvojen segmenteillä. Kaikki nivelet tehdään hitsauskoneella. Rebar voidaan sijoittaa suoraan jo täytettyyn ratkaisuun.
 6. Täytä kaivo korkealaatuisella betonilla kaulaan (ei tarvita muottia).

Liuoksen hoito kiinteytymisen aikana on samankaltainen kuin nauhan vaihtoehdon hoito. Jopa kuivausaika on suunnilleen sama, mutta joskus se voi kestää jopa 4 viikkoa. Pohjan ja ensimmäisen kerroksen välinen päällekkäisyys ei ole välttämätöntä, koska se on olennaisesti samansuuntainen kuin päällekkäisyys.

Surface Foundation | Tekninen ratkaisu

Tämäntyyppistä pohjaa kutsutaan myös laudaksi, kelluvaksi tai ei-uppoavaksi. Pinta-alaa ja kaikkia edellä mainittuja tyyppejä käytetään laajalti yksittäisissä asuin- ja maalajeissa, joilla on kustannustehokkuus ja yksinkertaisuus, vaikka kaikki tämäntyyppisen säätiön nimet ovat synonyymejä, rakentamisen olosuhteissa ne eroavat toisistaan. suoritetaan ja syvennetään (kaivamisen alustavalla kehityksellä), jos tarvitset laitteen kellarista tai tarvitset geologisia olosuhteita. Yksittäisessä rakenteessa alhaisen laattasäteilyn käyttöä harvoin käytetään korkeiden kustannusten vuoksi (koska kustannukset vaikuttavat maanrakennustöiden määrään ja suurempaan määrään betonia ja raudoitusta suhteessa nauhalevitykseen). Pintalevyn perustus, joka on rakennettu liikuteltavaksi, kutsutaan kelluvaksi, koska se liikkuu yhdessä alukkeen kanssa vahingoittamatta talon rakenteita. Kelluvat pinnan perustukset voidaan toteuttaa kiinteiden laattojen muodossa ja ristikkorakenteen muodossa (monoliittiset tai esivalmistetut rajat vahvistetut betonipalkit). Jälkimmäisessä tapauksessa solmujen jäykkä sulkeminen (palkkien liitokset) on välttämätöntä. Kelluvan kellarenkaan suurin jäykkyys saavutetaan järjestämällä monoliittisten ristiliuskaisten laattoja. Voimakkaasti kuohuvia maa-aineksia pystytään rakentamaan maaperään, jolle on ominaista voimakas taipuisuus rasvattomalle maaperälle (hiekkalaatikko, pakattu kaatopaikka). Kelluva perustus on valittava korkean lujuuden omaava betoni ja vahvistus, jonka läpimitta on vähintään 10 mm. Kehittymätön säätö on rakennettu paitsi monoliittiseksi levylle, se voi olla kelluva tai kiinteä (maaperä ei liiku, joten pohja ei liiku). ei ole haudattu, mutta jälkimmäinen voi olla myös nauha tai pylväs (vaikka käytännössä tämä on harvinaista). Pintaperusta toteutetaan kiinteän laatan muodossa (yleensä monoliitista nnen teräsbetonista tai betonielementtien vahvistettu pakollisiksi koko ala ja korkeus). Lisäksi kaivaustyöt rajoittuvat alueen tasoittamiseen ja matalan kuopan kehittämiseen. Ennen tämäntyyppisen säätiön valitsemista kiinnitä huomiota seuraaviin kohtiin. On tarpeen rakentaa temppeli, joka ei ole haudattu, kun otetaan huomioon pohjan vahvuus (se voi heilua, mutta ei millään tavoin aiheudu murskausilmiöitä) ja kaikki mahdolliset muodonmuutokset. Lisäksi talon maanpinnan rakenteet otetaan huomioon paitsi laskettaessa kuormaa säätiölle, myös rakennuksen jäykkyyden määrittämisen kannalta: sitä korkeampi se on, sitä vähemmän merkitsevää maaperän perusta muuttuu ja pienempi riski rakennettaessa pintapohjaa. Pohja-altaan rakentamisen kustannukset lisääntyvät materiaalien suuren kulutuksen takia (koska säätiö on järjestetty koko rakennuksen alueelle), on siksi suositeltavaa käyttää tällaista säätiötä yksinkertaisten rakennusten rakentamisessa. Arvioita laadittaessa on kuitenkin otettava huomioon sekä maanrakennusten alhaiset kustannukset että säätiön kokonaistilavuus (eikä pelkästään sen alue).3. Materiaalien runsaan kulutuksen ansiosta pienikokoisissa rakennuksissa käytetään useimmiten laattasäätiötä, jossa itse pohjustuslaatta voi toimia lattiana (autotalli, kylpy). Mutta jos teet pintasäätiön, joka ei ole kiinteän laattarakenteen muodossa, vaan muodoltaan ristikkäin monoliittinen laatta tai vahvistetut ristiketjut, niin tämäntyyppinen säätiö on hyvä vaihtoehto korkealuokkaisille asuinrakennuksille.

Pohjakerroksen pohjakerroksessa oleva rakennus voi maksaa enemmän kuin kaistaleen, joten kehittäjät rakovat usein liuskan perustan ja järjestävät kellarin tai kellarin lattian erikseen. Tämä muotoilu, toisin kuin pohjalevy, ei kuitenkaan tarjoa luotettavaa vedenpitävyyttä ja on alttiimpi sumentumiseen.

4. Tämäntyyppisellä säätiöllä on merkittävä etu: jos sen rakenne on jäykkä (monoliittinen levy), silloin kun tällainen säätiö rakennetaan koko rakennuksen alueelle, maaperän liikkeet (sekä kausiluonteiset että muut) eivät vaikuta merkittävästi sen rakentamiseen. Säätiö alkaa liikkua yhdessä maanpohjasta (tästä syystä nimi "kelluu"), joten rakenteita ei vääristetä eikä halkeile. Mutta siksi maaperän perusta ei saisi olla hyvin liikuteltavaa (muuten talo voi kirjaimellisesti ryömiä pois sinusta). Putoamisessa (maaperän jäädyttämisen, sulamisen ja sakkautumisen vaikutus) tällainen säätiö on melko vakaa.5. Laattojen pintapohjan rakentaminen on suositeltavaa maaperälle, jolla on suuri heilahtelu ja sumentuminen (maaperän pystysuuntainen liikkuminen on vahvaa ja vaakasuora - kohtalainen).6. Jos tarvitset korkean pohjan, on parempi lopettaa valintasi nauhan pohjalta. Kun kellari on riittävän alhainen, pohjalevyn yläosa voi toimia kellarikerroksena. Pohjalevyn paksuus ja menetelmä pohjalevyn valmistamiseksi riippuvat maaperän kallistumisasteesta: - voimakas kallistuminen edellyttää monoliittisen raudoitetun betonin tai valmiiksi valmistettujen lohkojen rakentamista jäykästi kiinnitetyiksi; voit rakentaa perustan monoliittiselle raudoitetulle betonille tai lohkoille, jotka on liitetty liuokseen, - jos turvotus on heikko mutta silti läsnä,, butobetoni, booth, laajennettu savibetoni. Laattojen pohjan vähimmäispaksuus on 10 cm. Paksuus 20-25 cm paksua käytetään useammin, koska paksuuden lisäys johtaa kuormien lisääntymiseen heikossa maaperässä, ja vähimmäispaksuuden (10 cm) käyttö ei ole tarkoituksenmukaista vahvistamiseksi ja betonitoimiseksi (tuloksena - työn laadun alentaminen).Laakereiden asettamiseksi tarvitset samoja materiaaleja ja työkaluja kuin monoliittiselle nauhalevylle. Vahvistusvaatimukset ovat korkeammat kuin muissa säätiöissä. Sen on oltava ristikkäinen, halkaisijaltaan 12-16 mm. Pintasäätölaite tapahtuu seuraavassa järjestyksessä.

 1. Maa-alueet: louhinta, tasoittaminen, pinnan puristaminen, hiekkakerroksen tyyny ja sora.
 2. Vedenpitävä materiaali.
 3. Täyttäminen päälle vesitiiviys ohut kerros betonista liikkuvan seoksen.
 4. Vahvistaminen. Lujitushäkki on valmistettu kahdesta vahvistusverkosta - ylemmäs ja alempi, jotka on yhdistetty jäykästi pystysuuntaisiin tankoihin ja lankaan. Vahvistustangon välissä on 20-40 cm: n etäisyydellä, mikä johtaa keskimäärin 14 m: n vahvistuspalkkeihin per m2: n alapäällysteen kohdalla.
 5. Betonin kuoppa. Betoni tiivistys ja hoito.
 6. Rakennetulle levylle voidaan järjestää monoliittinen nauhalementti, jos tarvitaan jalusta tai kellari, mutta tässä tapauksessa pohjalevy on jo syvennetty eikä pinnallinen.
 7. Rakennuksen laakerin seinien rakentaminen (täällä, kuten ensimmäisessä kerroksessa lattialle asetettu kohta puuttuu, mutta tämä on laattaperusta).

Alueilla, joissa on kylmä ilmasto, voidaan käyttää pakkaselta kestäviä laattojen perustuksia, joissa on sakeutettuja kylkiluita. Levyn paksuus on sama (20-25 cm), mutta reunat sakeutuvat ja muuttuvat kylkiluiksi. Myös tietyn vaiheen omaavat kylkiluut suoritetaan koko laatta-alueen yli.

Pinta-alustalevy ei ole upotettu puutalolle - paras ratkaisu maan rakentamiseen ja videokoulutukseen

Sylinteritalon rakentaminen alkaa projektin kehittämisestä. Projekti on luonut erikoistuneiden yritysten arkkitehdit. Projektin koordinoinnin jälkeen asiakkaalle hänelle annetaan säätiön täsmällinen suunnitelma. Se näyttää tältä:

Nyt voit alkaa rakentaa hautautuneita nauhoja.

Ensimmäinen vaihe - poistamme hedelmällisen kerroksen koko tulevan kehityksen alueella ja tehdään hiekkapohjainen tyyny, joka kullakin kerroksella on 20 cm paksuinen vuotovedellä. Me tarjoamme hyvän laskun säätiön alle järjestämällä kerroksen suurista raunioista. Tämä kerros tiivistetään myös.

Tarkastettuamme tarkasti koot ja lävistäjät, merkitsimme tulevaisuuden perusta ja rakennamme muottiin. Tulevan teipin poikkileikkaus on 50 cm maanpinnan yläpuolella ja 40 cm paksu.

Teemme myös välittömästi muotin tulevalle tulisijalle (suunnitellaan olevan massiivinen tiili). Kun uuni on huoneen keskellä, se on erotettava päävyöstä. Meidän tapauksessamme takka rakennetaan seinään, joten sen alapinta on päävyön vieressä.

Me täytämme perustan betonilla, jonka laatu on alle 300. Muuten konkreettinen, joka tuodaan tehtaalta betonisekoittimilla, on laadullisesti sekoittunut paikoilleen. Joten jos on liikenteen esteettömyys - tilaa valmiita betonia.

Ja tässä on valmis säätiö. He onnistuivat tekemään sen ennen talvia niin, että betonilla olisi aikaa saada voimaa kylmään saakka. Referenssin osalta: muotti voidaan irrottaa 7-10 päivän kuluttua säätiön kaatamisen jälkeen (kuumina päivinä aiemmin, koska asetus on nopeampi). Kuumina päivinä on hyödyllistä vedellä säätiö. Syksyllä on välttämätöntä sulkea säätiö folioilla, koska muuten rankkasateet pestävät kaiken sementin betonista, jolla ei ole aikaa "tarttua" betoniin. Lisäksi syksyn lämpötiloissa on hyödyllistä luoda "kasvihuone" -filmi.

Meidän tapauksessamme työntekijät olivat liian laiskoja tekemään enemmän tuotantoa säätiöön (heidät kiihdytettiin, he pelkäsivät pakkasesta, koska säätiö ei ole kaatunut kylmään), sinun on käytettävä aika ajoin pakkasilmastointia (hirsitalon kuivaamiseksi).

Jos sinun on myöhemmin saatettava viestintä taloon (sähköinen lanka tai putki eristysnippa), se voidaan tehdä pinnan nauhan alla - vain kaivamalla ylös raunio.

Säätiö säätiö - META arkkitehtoninen työpaja

Pinta-asennuksen perusta on yksi maanrakennustekniikan yleisimmistä rakennusperustaista. Pintasäätiö on erinomainen esikaupunkirakennukselle (ja ei pelkästään) taipuvaisille ja hiekkaisille ei-katoaville maille. Tällaiset perustukset perustuvat hyvin valmistettuun tukikohtaan. Jos pohja ei riitä käsittämään tarvittavat kuormat, se on korvattava sopivammalla (CBC, murskattu kivi). Tällaista emästä kutsutaan myös keinotekoiseksi, ts. äskettäin luotu, eikä olemassa.

Pohjalevyn laite on yleensä seuraavanlainen:

 • Kaivetun kaivon pohja on täynnä hiekkaa ja maaperän seosta (CBC). Sen korkeus on noin 30 cm.
 • Geotekstiilit asetetaan hiekan ja sora-sekoittimen päälle. Jakaa pohjan eri kerrokset, jolloin se ei sekoitu. Pohja on tiukempi.
 • Seuraavaksi saadun hiekkasyynyn päälle tehdään kerros 15-20 cm. Tyhjennä ja tiivistä pohja.
 • Eristetty polystyreeni kerros 100 mm ja 1 m säätölaitoksen ympärysmitan ympäri siten, että levy ja näin ollen talo eivät jäätyvät kylmältä pohjalta. Lämmitä säätiön ympäri siirtääksesi jäätymislinssi pois pohjalta.
 • Lisäksi, ihanteellisesti, jalka pinnan tasoittamiseksi ja parittelun vahvistamiseksi. Aggressiivisissa ympäristöissä tehdään myös vedenpitävä kerros päälle.
 • Lopuksi siirrytään vahvistusaluslevyn alempiin kerroksiin.

Pohjalevyn laite sisältää myös metallirungon, joka on valmistettu tietyn halkaisijan rakennusosista. Tässä on juuri esitetty vedeneristys kellarin pohjan alapuolella. Ja näemme sen läpi pohjalevyn vahvistuksen häkissä.

Varmista, että se maadoitetaan sen alle. Voit tehdä tämän käyttämällä erilaisia ​​erikoislaitteita ja menetelmiä - vierintä, tamping, tärinää tai molempien yhdistelmä.

Jos otat esikaupunkiliikennettä, niin usein joutuu kohtaamaan pohjaveden päästöjä koskeva ongelma. Tällaisissa tilanteissa kaikkien edellä mainittujen lisäksi on tarpeen rakentaa viemäröintijärjestelmä. Nämä ovat tyhjennysputkia, usein 110 mm: n osuudella, jotka on kääritty geotekstiilillä. Kulmissa laitamme viemärikaivoja tyhjennysjärjestelmän puhdistamiseen ja korjaukseen. Jos et kaadeta veden alle, laatta alla olevaan maaperään kohdistuu kallistumista ja on mahdotonta ennakoida maaperän käyttäytymistä laattojen alla ja säätiön kantavuutta.

Päätin rakentaa mökin: mitä säätiötä valita?

Taloudellisista ja teknisistä syistä esikaupunkirakentamiseen liittyy usein pintasäätiöitä. Tämäntyyppistä säätiötä pidetään yhtenä kaikkein yksinkertaisimmista ja edullisimmista rakentamasta minimaalisia rakennuksia, kuten mökkejä. Pinta-ala on puolestaan ​​jaettu kolmeen päätyyppiin: kiinteä laatta, laatta, jossa on ylöspäin suunnatut jäykisteet ja alaspäin suuntautuvat harjat.

Monoliittinen levy

Tällainen pintasäätiö on kestävin ja rakenteeltaan yksinkertainen. Se on monoliittinen laatta, jonka korkeus on yleensä 25-30 cm. Täällä yleisimmin käytetty sementtimerkki B25. Betonilaatan karkaisuun on rakennettu 12 mm: n halkaisijaltaan kahdesta kerroksesta: alemmasta ja ylemmästä. Tekninen viestintä asetetaan laatan alle ennen sen rakentamista, kun säätiö valmistuu.

Tämäntyyppisen pinnan perustuksen avulla voit rakentaa riittävän suuren mökin (ei ainoastaan ​​puutavarasta tai vaahtobetonista vaan myös tiilestä).

Levy, jossa jäykisteet osoittavat ylöspäin

Tämäntyyppisen perustuksen tärkein ero on jäykisteiden läsnäolo koko kehällä laakerin seinämien alla. Kylkiluut on pystytetty laatikon päälle, esivalmistetun vahvistuksen mukaan, mihin on rakennettu muotti, kuten alla olevassa kuvassa esitetään.

Nauhat tehdään talon nostamiseksi maanpinnasta. Tämä tehdään arkkitehtonisista ja toiminnallisista syistä.

Tämäntyyppisen perustuksen tällaisen laitteen etuna on, että tekninen viestintä voidaan järjestää sementtilaastin kaatamisen ja kuivaamisen jälkeen. Tuloksena olevaan tyhjään tilaan kylkiluiden, hiekka tai polystyreeni-betoni voidaan täyttää. Jo sen jälkeen, kun puhdas lattia laskeutuu (usein levyn lämpöeristetyillä lattiaputkilla 50mm polystyreeni-vaahdolla).

Levy, jossa jäykisteet osoittavat alaspäin

Tämäntyyppisen säätiön eroa edellisestä on, että ei ole tarvetta tehdä täysimittaista pohjalevyä, koska kylkiluut ottavat koko kuorman; Tässä tapauksessa levy voi olla 100 mm paksu. On oikeampaa kutsua sitä solmimaksi. Etuosuus sisältää kellarihissin läsnäolon visuaalisesti katkera talon maan pinnasta. Tällaista perustusta valmistettaessa pohja valmistetaan 15-20 cm murskakiven kerroksella ja sitten muodostuu kerros hiekkaa (kellarin korkeuden korkeuteen). Tässä hiekkakerroksessa on muodostettu kaivoksia myöhempää perustusnauhaa varten. Kaikki saatu pinta on eristetty laajennetulla polystyreenillä, kalvo aukeaa ja kiinnikkeet sopivat. Miten kaikki on valmis - betoni kaadetaan, ja nauhat ja levy itse kaadetaan kerralla (tietenkin, riippuen säätiön koosta). Kuten ensimmäisessä tapauksessa, tekninen viestintä asetetaan ennen kaatamista soraa valmistettaessa.

Tällaisen säätiön etu säätöruuvalla, jossa on kylkiluut ylöspäin, on se, että säästämme lamellin paksuutta ja vahvistusta tässä laatassa. Mutta meidän on ymmärrettävä, että tällainen säätiö on tarkoitettu vain, jos päätät rakentaa puinen tai kehysmökki. Kivi- ja tiilitalot tulisi rakentaa täysimittaiseen pohjalevyyn - tyyppiä 1 ja 2.

Lopuksi on sanottava, että pohjalevyn laitteen, sen tyyppien ja ominaisuuksien ymmärtäminen ovat tärkeä osa maanrakennuksen rakentamista. Meta-arkkitehtonisen työpajan yhteydessä sinulla on taattu mahdollisuus saada täydellinen kuuleminen kaikista kiinnostuksen kohteista ja laadukkaista töistä.

Pinta-ala

Pinta-ala on halvin ja vähiten työvoimainen, se on rakennettu tiheään ja kuivalle maalle kevyiden rakennusten (pieni talo, navetta, kesäkeittiö, wc jne.). Pohjalevyt toimivat sellaisina pohjana (kuva 8). Hiekkainen tyyny niiden alapuolella estää jäätä muodostumasta ja tasapainottaa.

Kuva 8. Pinta-ala:

1 - pinnan perustustuki; 2 - pohjalevy; 3 - rakennuksen alempi kruunu; 4 - kiila; 5 - hiekka tyyny; 6 - jäädytysmassa; 7 - jäätymätön maavyöhyke

Jotta laatta ei vähenisi, sen koko on laskettava rakennuksen massan perusteella olettaen, että laatta (tiheä maaperä) oleva erityinen kuorma on enintään 1,5-2 kg / cm2. Esimerkiksi talon paino 50 000 kg jakautuu 16 pylvään yli, levyn koko on 50 000/16 x 2,0 = 1600 cm *, eli 40 x 40 cm

Levyjä voidaan tehdä rasvaisen betonin päällä lisäämällä soraa, jossa on rauta (lanka) vahvistusta. Levyn paksuus kestää vähintään 10 cm. Voit levittää ja viimeistellä laatat. Ennen hiekkapuhallusta hiekkaa kostutetaan ja rypytetään.

Rakennuksen massa voidaan laskea laskemalla käytetyn puun massat, kattotuolit, tiilet kannattimiin, lumipeite katolla jne. Laskelmiin voit tehdä, kg / m3: 700-720 puumassat (kuusi, mänty), tiilimuotti - 1600, lumipeite katolla - 500, katon paino - perustuen arkin, kateaineen tai liuskekiven massaan.

Kesärakennusten tukien (zabirka) välinen tiilistö on valinnainen, koska lämpimän ilman kiertää lattian alla kesällä, eikä talvella ole talvirakennuksia.

Paras vaihtoehto on tukien välinen koristeellinen seinä. Kuitenkin jos telineiden välissä on edelleen tiili- tai betoniseinä, se ei ole yhteydessä perustustukeen. Poraa enintään 15 cm: n poraus ja aseta se hiekkavaihtoon.

Kevyempien rakennusten - pieni puutarha-talo, autotalli, varikko jne. Valmistetaan vielä vähemmän työvoimavaltaista ja kallista nauhan pintapohjaa. Louhittu kaivanto on täynnä karkean hiekan kerrosta, joka on sekoittunut raunioihin tai pikkukiviin. Jokainen kerros on vuotanut vedellä ja huolellisesti särkynyt. Kun kaivanto kaadetaan tällä tavalla ylhäältä, hiekka seos kostutetaan vedellä ja juotetaan runsaasti nestemäisellä sementtilaastilla.

Nauhan säätiöllä on talon kellari. Se on valmistettu samasta aineesta kuin perusta tai toisesta, mutta ei vähemmän kestävyydestä. Betonipohjassa voit tehdä saman tai tiilipohjan tiilipohjaan - tiilipohjaan jne.

Kellari levitettiin sementti- tai sementti-kalkkiastian vedeneristyskerroksen päälle. Kellarin yläpuolella tehdään uudestaan ​​2-3 kerroksen kateaineen vedeneristys, tarttumalla se bitumiin tai bitumiin.

Seuraava - Vedenpitävä pohja

Kuinka rakentaa kelluva säätiö. Pinta-astetta ongelmatilalle

Tämäntyyppistä pohjaa kutsutaan myös pinnalliseksi, kelluvaksi tai ei-vedenpinnaksi. Se on melko helppoa rakentaa ja sillä on korkea luotettavuus ja kestävyys. Laattojen perustus on monoliittinen teräsbetonilaatta, jonka pinta-ala vastaa rakennettavan rakennuksen aluetta. Laatta on vahvistettu (jäykkä vahvistus) koko kantotasoa pitkin. Tästä johtuen laattojen perustuksen vakaus ylikuormittuu lämpötilan putoamisen tai maaperän samentumisen seurauksena. Monoliittisen levyn jäykän rakenteen ansiosta rakenne ei pelkää maaperän liikkumista. Kiinteä levy liikkuu maahan, jolloin se suojaa koko talon rakennetta tuhoamiselta. Näille ominaisuuksille usein kutsutaan kelluvaksi monoliittista pohjalevyä. Nimien vaihdettavuudesta huolimatta rakennusolosuhteiden mukaan pohjalevyä voidaan syventää, kun alustavaa kaivausta vaaditaan. Tyypillisesti tällaista perustusta käytetään, jos laite on tarkoitettu kellariin ja rakenne vaatii vedenpitävää suojausta. Tiedetään, että Moskovan keskusvarasto rakennettiin Neglinka-joen yli ja seisoo monoliittisella säätiöllä. Jos kellarissa, autotallissa tai kellarissa on tarkoitus järjestää vastaavan rakenteen alla, upotettu laattapohja on onnistunut ratkaisu. Yksittäisessä rakenteessa käytetään kuitenkin harvoin upotettua pohjalaattaa. Sen rakentaminen voi olla melko kallista johtuen suurista maanrakennustöistä ja merkittävistä rakennusmateriaalikustannuksista. Siksi on optimaalista soveltaa laatoitettua perustusta rakennusten rakentamisessa ilman korkeaa pohjaa. Samalla levy toimii myös lattian perustana. Laattojen perustusta käytetään myös laajasti puun ja tiilen talonrakennusten ja mökkien rakentamiseen.

Kellarilevyn rakentamisen yhteydessä lasketaan sen paksuus. Yleensä useimmiten se on 200 mm. Tällaisella pohjalevyllä voit rakentaa kokonaan kaksikerroksisen kehysrakennuksen, jossa on teräsbetonilattiat. Pienikokoisille ja kevyille rakenteille levyn paksuus pienenee 150 mm: iin. Yleisrakenteita, joiden mitat ovat vähintään 20 x 20 m, on suositeltavaa käyttää levyjä 250 mm: n välein. On muistettava, että levy, jonka paksuus on jopa 250 mm, voidaan taivuttaa, jos se on pitkänomainen tai suuri alue. Tässä tapauksessa rakennuksen jäykkyyden vuoksi säätiön seinämät eivät ole pystysuorat, vaan suorakaiteen muotoiset trapezit, jotka ovat hieman kapenevia ylöspäin.

Kuinka rakentaa kelluva säätiö? Kelluvan pohjan rakentamisessa käytetään paitsi kiinteää laattaa myös ristikkoa. Suurten rakennusten tai arkkitehtuurin monimutkaisten rakennusten osalta he suosittelevat kiinteää laattoja, joiden paksuus on 150-180 mm, jossa on ääriviivat ja poikittaiset jäykisteet. Runkopinta on noin 2 m. Pienemmille taloille on käytettävä tasaista monoliittista laattaa, jonka paksuus on 250-300 mm. Jos nämä ovat kompakteja rakenteita (autotallit, kylvyt), niille sopii ruudukkolevy, jonka solut ovat kooltaan noin 1,5 x 1,5 m.

Jos rakennusta on tarkoitus käyttää paitsi kesällä myös talvella, laatan on oltava eristetty koko alueeltaan ylä- ja alapuolelta ennen lattian viimeistelyä ja päistään. Suulakepuristettua polystyreenivaahtoa suositellaan lämmittimeksi. Se eroaa hyvistä lämpöä suojaavista ominaisuuksista, eikä se kutistu.

Laattojen pohjan rakentamiseksi katkaise ensin maapallon tai pengerryksen yläkerros ja valmistele tietyn kokoinen paikka. Tämän jälkeen kaivaa oja joko koneellisesti tai manuaalisesti. Laatta voidaan asettaa syvyyteen 0,4-0,5 m. Maaperä kuopassa on tamped alas ja tyyny on valmistettu kerros hiekkaa ja soraa pohjassa. Pohjakerros on hiekkaa ja yläkerros on sora. Tässä järjestyksessä laattaan pudottava vesi ei kestä viipyä soraa, vaan välittömästi virtaa hiekkakerrokseen ja suodattaa sen kautta maahan. Hiekka jakaa tasaisesti talon aiheuttaman kuorman koko maaperän massaan ja vähentää pakkasenkestävää vaikutusta. Kerrosten päinvastainen järjestely voi vähitellen tuhota hiekkalaatan, kun vesi pesee hiekka ja tyhjennä sora.

Valmistuksen jälkeen tyyny vuotaa vedellä ja tiivistetään vibrotoolilla. Tulevan rakenteen kehällä on asennettu viemärijärjestelmä, joka on suunniteltu suojaamaan kellarista tai kellarista pohjavedestä. Sitten järjestää jalusta kahden kerroksen vedeneristysmateriaalin asettamiseen. Useimmissa tapauksissa tämä on vinyylikalvo. Ohut kerros betonista kaadetaan vedenpitävään päähän, ja vahvistus asetetaan tasaisesti päälle. Vahvistuspalkkien välinen etäisyys saa olla enintään 30 cm.

Seuraavat työvaiheet kaatoavat pohjalevyä ja asennetaan muottiin. Perunan kaatamiseksi käytetään erityisiä betonityyppejä, jotka ovat vähiten alttiina kosteudelle. On toivottavaa, että betoni on luokkaa, joka ei ole alempi kuin B15 ja pakkasenkestävyysluokka F75. Asenna sitten muotti, joka on esikäsitelty roskista ja kostutettu estämään seinien muodonmuutoksen. Muottipultit tai tasoituspalkit. Betoni kaadetaan kerroksille, joiden paksuus on noin 15 cm. Tämän jälkeen kaikki on huolellisesti tasoittunut ja rikkoutunut, kunnes vettä esiintyy betonipinnalla. Johtopäätöksenä kelluvan perustan pitäisi olla 5-7 päivää märässä tilassa ja sen jälkeen vielä 2-3 päivää - kuivana. Kun betoni kuivuu, irrota muotti. Rakennetulle levylle on rakennettu kiinteä monoliittinen säätö talon kantaville seinille. Tämän jälkeen tällainen pohjalevy voi tulla kellarikerrokseksi.