Viemäröintilaite yksityisen talon ympärillä - vedenpoistojärjestelmä sivustolta ja pohjasta

Sano heti, vedenpoisto ja vedenpitävyys - nämä ovat erilaisia ​​käsitteitä ja yksi niistä ei sulje pois toista. Talon vedenpoisto (viemäröintijärjestelmä) auttaa poistamaan tai vähentämään vesitasoa sivustossa.

Vaara on sekä ulkona (sademäärä, tulvavesi) että sisäpuolelta (pohjavesi). Vedeneristys suojaa rakenteen perustan veden sisäänpääsystä.

Mutta jopa vedestä eristetty laatu ei suojele yksityisen talon (kellarikerroksen) perustaa ja kellarikerroksesta veden sisääntuloa pitkään. Loppujen lopuksi, jos vesi painaa jatkuvasti, siinä on heikkoja pisteitä vedeneristämisessä. Ja päinvastoin, jos otat sen ajoissa - talosi tai mökki on turvallinen.

Viemäröinti talon ympärillä omilla käsillään

Kun tarvitaan viemärijärjestelmää:

 • tontin sijainti Mitä pienempi on - sitä kiireellisempää on kuivatusongelma;
 • maaperän laatu - savi- ja savimaahan, veden taso laskee hitaasti;
 • sademäärä alueella;
 • pohjaveden taso;
 • jäljellä olevien rakennusten tunkeutuminen paikalle. Jos läheisessä rakennuksessa on voimakkaasti haudattu säätiö - vedellä ei ole sijaa, ja se kertyy pinnalle, mikä lisää tulvan riskiä;
 • vedenpitävien pinnoitteiden - betonireittien, asfalttipihan - läsnäoloa - tämä on esteettömät paikat veden tunkeutumiselle.

Laitteen kuivatus talon ympärillä omilla kädillä poistaa edellä lueteltujen tekijöiden aiheuttamat ongelmat.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Riippuen tulvan ongelman vakavuudesta, on olemassa useita tapoja tehdä salaojitus yksityisen talon ympärillä.

Pintaveden poisto

Tämä tyyppi johtuu myrskyviemäreistä (sadevedestä). Tällaisen kuivatuksen etuna on se, että sen järjestely on yksinkertaisempaa ja helpompaa sen jälkeen, kun useimmat työt suoritetaan sivustolla. Pintavedenpoistojärjestelmät sallivat vain sateen ja sulavan veden kulkeutumisen, eivätkä ne pysty selviytymään pohjavedestä.

Pintaviemäröintilaitteita on kaksi tyyppiä: lineaarinen ja pistekuiva.

Lineaarinen vedenpoisto

Keskittyy myrskyn tai sulaveden poistamiseen koko sivustolta ja etenkin kotoa. Vesi virtaa maahan kaivettuihin kanaviin ja tyhjennetään tyhjennysaukkoon. Kanavilla on pääsääntöisesti suora lineaarinen muoto ja ne suljetaan tangoilla.

Spot kuivatus

Keskittyy paikallisista lähteistä muodostuvan veden nopeaan vedenpoistoon (esim. Kattokaivojen, kastelu-hanojen jne. Alla). Pistekanavat on peitetty koristeellisilla metallirungoilla, jotta kanava tukkeutuu roskia ja lehtiä vastaan. Kustakin pisteestä on sijoitettu viemäriputket, jotka on kytketty pääkanavaan, joka johtaa viemärikaivoon.

Yhdistetty viemäröinti yhdistää molemmat edellä mainitut järjestelmät: piste- ja lineaarinen viemäröinti.

Laitteen menetelmän mukaan tyhjennys voidaan avata ja sulkea.

Ulkoilma

Kaivanto-, vesikourujen, vesikourujen tai valuma-altaiden järjestelmä.

Tämä viemäröinti on kaivanto, joka on suunniteltu poistamaan myrsky ja sula vesi talosta ja paikasta.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän periaate

Koko alueen sivuilla ja talon ympärillä kaivaa oja puoleen metriä leveäksi ja 50-60 cm syvyyteen. Kaikki nämä kaivannot on kytketty yhteiseen tyhjennyskaivaan.

Jotta vesi virtaa vapaasti kaivantoon talon puoleisesta ojasta, tehdään viiste 30 °: n kulmassa, ja kaltevuus kohti päävedenottoaukkoa (tai viemärikaivoa) sallii veden virtaamisen painovoimalla oikeaan suuntaan.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän etu on edullinen ja suuri työnopeus. Mutta jos tarvitaan paljon sulatettua ja sadevettä, sinun on järjestettävä syvä tyhjennyslinja, johon joku voi kaatua. Kehittyneet ojan seinät tuhoutuvat. Tällainen järjestelmä pilaa alueen ulkonäköä.

On mahdollista lisätä käyttöiän ja lisätä tällaisen järjestelmän turvallisuutta käyttämällä erityisiä alustoja (muovista tai betonista), jotka on peitetty ristikoilla päälle.

Avaa kuivatus talon ympärillä

Suljettu tyhjennys

Se on esteettisempi ulkonäkö verrattuna edelliseen, koska se on varustettu suojaverkolla, mutta vastaanotto oja on paljon kapeampi ja pienempi. Heidän näkemyksensä on esitetty kuvassa.

Suljettu kuivatus talon ympärillä

Takatäytteenotto - haudattu kaivojärjestelmä

Sitä käytetään siinä tapauksessa, että juonialueen pinta-ala on pieni ja on mahdotonta tai epäkäytännöllistä tehdä avoin salaojitus. Tämän järjestelmän haittana on kyvyttömyys säilyttää kaivanto järjestelyn jälkeen purkamatta.

Tämäntyyppisen talon ympärillä tapahtuva tyhjennys on järjestetty useaan vaiheeseen.

 • kaivanto kaivetaan noin yhden metrin syvyyteen, kun kaltevuus on pakko noudattaa viemärijärjestelmän kaivoa kohti;
 • geotekstiilit asetetaan kaivannon pohjalle;
 • kaivanto on peitetty soralla, rauniolla jne.;
 • päälle turpeen kerros. Tämä vaihe on valinnainen, mutta antaa sivustolle entistä esteettisemmän ilmeen.

Syvä tyhjennys

Suurten pohjavesien ottaminen edellyttää kiinteän järjestelmän asennusta - syvä tyhjennyspaikka. Syvän vedenpoistojärjestelmän laitetta käytetään alueilla, joilla alppimaalla sijaitsevat savea maaperä, jolle on ominaista korkea pohjavesi.

Laiteprosessi on työlästä ja koostuu putkista (halkaisija riippuu vedetyn veden määrästä) rei'istä syviin kaivoksiin (riippuu maaperän korkeudesta).

Suljettu tyhjennysputkijärjestelmä

Suljetun tyhjennyslaitteen, putken ja asennustekniikan kaavio

Kuinka kaivaa talon omalla kädellä

Askel askeleelta ohjeet suljetun viemäröinnin asennuksesta

 • Määritä suljetun viemärijärjestelmän sijainti, joka voidaan toteuttaa kahdessa versiossa:
 1. läpäise vain pohjan lähellä, ts. talon ympärillä (seinän kuivatus) estäen vettä pääsemästä taloon suoraan.
 2. joka sijaitsee koko sivustolla, mikä suojaa mökin kellarista sekä istutuksia ja muita ulkorakennuksia.

Suljettu tyhjennyslaite (jatkuva, seinä)

Talon ympärillä oleva viemäröintisuunnitelma näkyy kuvassa.

 • Esitä alueen viemärivien sijainti. Yleensä tähän tarkoitukseen käytetään sellaisia ​​laitteita kuin laseretäisyysmittari ja taso. Mutta voit helpommin jäljittää, mistä vesiurat ovat jäljellä sateen jälkeen - siellä pitäisi olla viemärikaivuri.
 • Dig kaivannot. Kaivettaessa on tärkeää huomioida korkeusero. Loppujen lopuksi veden on päästävä viemärikaivoon, eikä se saa kertyä putkiin.

Trenching maaseudun tontti tyhjentämiseen

 • Aseta geotekstilikerros. Sen rooli vedenpoistossa on suodattaa vettä epäpuhtauksista, jotka voivat tukkia tyhjennysputken lävistys.

Geotekstiilien asettaminen kaivannon pohjalle kuivatuksen alle

Voit ottaa mitä tahansa geotexilia, kunhan on hyvä päästää sisään ja suodata vettä. On parempi olla ottamatta tiheää neula-rei'itettyä geotekstiiliä, kuten Hän huonosti kulkee veden läpi.

 • Täytä kaivannon pohja (pohja) soralla.

Rei'itetyn putken asettaminen Aseta rei'itetty putki - vedenpoistojärjestelmän perusta. Putket voivat olla keraamisia tai muovia. Mutta kaikenlaisissa putkissa on oltava rei'itys veden saamiseksi (rei'itys voidaan tehdä itsenäisesti poran avulla). Putket liitetään toisiinsa ristillä tai teellä. Materiaali, joka on valmistettu sivustolle www.moydomik.net

 • Irrota putkiston päät karhottimiin. Nämä kaivot asennetaan kaikissa kierroissa, jotta ne voisivat hoitaa järjestelmää. Puhdista esimerkiksi putki vedenpaineella tai arvioi veden pinnan muutos.

Irrota putkiston päät tyhjennysreikään. Tämä on suljetun viemärijärjestelmän viimeinen osa.

Purkausputket kaivotaloihin

Toiminnalla tyhjennyshanat jakautuvat kahteen tyyppiin:

 1. kertyy. Tällaisella kuopalla on suljettu pohja. Vesi kerääntyy siihen ja sitä käytetään sitten juottamiseen;
 2. imevää. No ilman pohjaa, vesi siinä vähitellen menee maahan.
 • Geofabrian täyttämiseksi rikkoutumalla, joka ei pääse maaperän korkeimpaan tasoon 200mm.
 • Täytä tyhjennysputki 300 mm: n korkeudella.
 • Kierrä putket päällekkäin geotexifierin avulla ja kiinnitä liitokset köysiin.
 • Peitä hiekka, maaperä ja / tai laske hiekka.

Imeytyminen hyvin ja käämitys tyhjennysputki geoteksitel

Kuvan päättynyt tyhjennysjärjestelmä näkyy kuvassa.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmän kaavio kohdassa

Mitkä edellä mainituista kuivatusmuodoista sopivat - voit määrittää vain tuntemalla sivuston ominaisuudet. Yleensä sinun on valittava talon vedenpoisto, työn hinta, jonka järjestely ja toiminta on pienin, ja tietenkin, mitä voit tehdä omalla kädelläsi. Samanaikaisesti sen on huolehdittava siitä, että kuivatus tapahtuu laadullisesti ja luotettavasti. Loppujen lopuksi asiantuntijoiden mukaan oikea salaojitus talon ympärillä pidentää sen elinaikaa yli 50 vuotta.

Talon vedenpoistojärjestelmä: vedenpoistojärjestelmien vivahteet

Pohjaveden ja sadeveden poistaminen säätiöstä lisää merkittävästi pääkaupungin ja maan talon käyttöikää. Yksinkertainen laite, joka on kohtuullisella hinnalla, säästää maanalaisia ​​konkreettisia malleja asteittaisesta pesemästä ja kellareista kastelulta. Mutta on erittäin tärkeää estää rakenteen aivan perustan tuhoaminen, eikö?

Oikein suunniteltu kuivatusjärjestelmä talon ympärillä auttaa rakentamaan tehokkaan veden keräys- ja tyhjennysjärjestelmän. Suosittelemme, että tutustut tarkkaan valittuihin ja tarkistettuihin tietoihin, jotka perustuvat sääntelyasiakirjoihin ja todellisten kokemusten pienten rakennuttajien.

Artikkelin kirjoittaja kuvaa yksityiskohtaisesti vedenpoistojärjestelmätyypit, niiden suunnitteluominaisuudet ja toiminnan yksityiskohdat. Se väittää tietyntyyppisen vedenpoiston. Tarvitsemallesi hyödyllistä tietoa täydennetään valokuvilla, kaavoilla ja videon ohjeilla.

Tyypit kuivatuslaitosten tyhjennyspaikoille

Suunnitellessaan viemäröintijärjestelmää ensin määritetään tavoitteet, jotka on tarkoitus saavuttaa. Ne voivat koostua koko seinän tyhjenemisestä talon pohjan ja altaan suojaamiseksi ylimääräiseltä kosteudelta.

Nykyisistä tyhjennysjärjestelmistä voidaan erottaa kaksi päätyyppiä: avoin ja syvä (suljettu). Ensimmäistä voidaan käyttää maatalouden tarpeisiin, jotta se voitaisiin poistaa viljelyalueilta. Suljettua viemäröintiä käytetään vesi- ja mökitilojen vedenpoistoon rakennusten suojaamiseksi korkean GWL: n negatiivisilta vaikutuksilta.

Käytetään myös yhdistettyjä tyhjennysjärjestelmiä. Niitä täydennetään usein myrskyviemäripuilla, jotka on tarkoitettu ilmakehän veden hyödyntämiseen. Edellyttäen, että ne ovat osaavasti suunniteltuja, ne voivat merkittävästi säästää kunkin järjestelmän rakentamista erikseen.

# 1: Avaa tyhjennyslaite

Avoin viemäröinti on helpoin ja edullisin tapa säästää vettä, jota voidaan käyttää, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

 • pohjainen maa on saviä, huonosti läpäisevä veteen, minkä vuoksi hedelmällinen kerros 20-30 cm maanpinnasta on liian kostea;
 • alue sijaitsee laaksossa, jossa sadevesi virtaa luonnollisesti runsaan sademäärän aikana;
 • Paikan päällä ei ole luonnollista kaltevuutta, joka tuottaa liiallisen veden liikkumista kadulle.

Avoin viemäröinti on järjestetty alueille, joilla on korkea GWL, jonka merkki johtuu useimmiten saksalaisen tonttipaikan sijainnista alamäessä tai maaperän saviyhdistelmässä, joka ei päästä tai jättää hyvin vähän vesistöä taustalla oleviin kerrostumiin.

Viemäriverkon suunnittelu on paras tapa talon suunnitteluvaiheessa. Tämä mahdollistaa vedenpoistojärjestelmän työn liittämisen ja sijoittaa tyhjennysaukon alle sokea alueelle.

Avoin viemäröinti on yksinkertaisinta eikä edellytä kaavamallia. Se on kaivo 0,5 m leveä ja 0,6-0,7 m syvä. Kaivannon sivut on sijoitettu 30 ° kulmaan. Ne ympäröivät kehäalueen ja ohjaavat jätevettä ojaan tai kaivoon myrskyviemäriin

Alueita, joilla on bias kohti kadulla, on helpompi valua. Tehdäksesi tämän, talon edessä, vedä kaltevuus ulos ulos viemärisuojasta, joka pitää vettä puutarhasta. Sitten kaivaa oja, se ohjaa viemäreitä kadulle, ojaan. Jos tontilla on kaltevuus tien vastakkaiseen suuntaan, poikittainen viemärisuola kaivetaan aidan julkisivun eteen ja toinen pituussuuntainen tehdään tontin loppuun.

Veden virtauslinjojen pituus, kaivojen ja hiekkakokoelmien määrä riippuu alueen pinta-alasta, sen topografiasta, sademäärän voimakkuudesta tietyllä alueella.

Jos pinta-alaa pidetään enemmän tai vähemmän tasaisena, ja märän taso ei ole liian korkea, niin pääset helposti yksinkertaisimmalla salaojitusjärjestelmällä. Alueen pohjan alapuolella kaivataan oja 0,5 metriä leveä, 2-3 metriä pitkä ja 1 metrin syvä, vaikka tämä viemäröintijärjestelmä suojaa korkealta pohjavesipölyltä ja kykenee selviämään ilmakehän saostuksesta.

Ajan mittaan tämä yksinkertainen viemäröintijärjestelmä voi menettää toiminnallisuutensa asteittaisen hiljentymisen vuoksi. Tämän estämiseksi se voidaan suojata geopoliittiselta. Se asetetaan maahan, kun päällekkäisyyteen upotetun ojan täyttämisen jälkeen ne sulkevat tyhjennyskerroksen. Ylhäältä piilottaaksesi ojaa, se on ripoteltu hedelmällisen maaperän kerroksella.

# 2: Rakennetaan Tehokas Stormwater

Storm-jätevesi on välttämätön veden saostumisen muodossa tapahtuvan veden kerääntymiselle ja poistamiseksi. Se on varustettu piste- ja lineaarisilla tyhjennyslaitteilla. Ensimmäinen veden kerääjä on asennettu järjestetyn kuivatusjärjestelmän altaiden alle. Toinen tyyppi vedenkerääjä sijaitsee kaltevien kaltevuuksien alla, jossa on järjestäytymättömiä tyhjennysaukkoja.

Vesi, joka tulee valuma-alustaan, siirtyy kollektorille hyvin avoimen tai suljetun putken kautta. Se siirretään joko yhteiseen keräilijään tai keräilykaivokseen, josta se siirtyy keskitettyyn viemärijärjestelmään tai kaivoon.

Pistekeräimillä varustetun myrskyvesijärjestelmän elementit ovat myös tyhjennystulpat, tikkaat ja läpät. Jotkut valmistajat tarjoavat mahdollisuuden liittää sadeveden sisäänkäynnit kattoikkunoihin sekä maanalaiset viemäröintijärjestelmät. Lisäksi valmiisiin tuotantomalleihin kuuluu hiekkalaitteita ja jäteastioita järjestelmän ylläpidon yksinkertaistamiseksi.

Tämä on muovista tai betonista valmistettu valuma-kouru, joka asennetaan paikan päällä niissä paikoissa, joissa veden kertyminen on todennäköistä mutta erittäin ei-toivottua.

Suunniteltaessa virtauskaaviota, jossa on lineaariset vedensyötteet, ensimmäinen askel on sijoittaa valuma- tai keräilykaivo hyvin. Seuraavaksi määritä laitteen pyörimis- ja tarkistuskaivojen sijainti. Niiden sijoittaminen riippuu kourujen ja suljetuista viemäriputkista.

Estääksesi kadulta tulevan veden pääsyn pihalle, putkistot asennetaan portin viereen, joka johtaa pihalle, autotallinoville sekä vaunualueelle. Kun valitset järjestelmään, joka asennetaan tielle, otetaan huomioon niiden tuleva kuorma.

Jotta kosteutta ei pääse rakennuksen sisälle, autotallin päällysteen kaltevuus tehdään vedenottoaukon suuntaan. Joten vettä, kun auton pesu tai sulatus lumi ajoneuvo, virtaus kouruun.

Jotta kuivatus olisi puhdas, käytä erityisiä polymeeripäällysteitä, muovia, jotka on suljettu metallisilla tai muovisilla ruudukkoilla. Sisäänkäynnin taloon käyttämällä erikoisalusta puhdistuskengille.

Poolin lähellä asennettu kaivo on valmistettu muovista valkoiseksi, jotta vältetään palovammat kuumalla kesäpäivällä.

Vedenpoisto- ja vedenottokohdat on yhdistetty viemäriputkistoon viemäriputkien avulla. Kourujen ja putkien liitoksissa on tarkastuskaivoja. Ne on suunniteltu helpottamaan pääsyä järjestelmään ja puhdistamaan se mahdollisilta tukkeutumisilta.

Tarkastuskaivot tehdään pääasiassa muovista. Jotta saataisiin tarvittava syvyys, niiden rakenne mahdollistaa laajentamisen erityisten laajennuselementtien avulla.

Laaja valikoima järjestelmäelementtejä mahdollistaa vedenpoistojärjestelmän tehokkaimman suunnittelun talon ympärillä, mikä on teknisesti ja taloudellisesti optimaalista.

# 3: Suljetun tyhjennysvaihtoehdon rakentaminen

Maanalaista, suljettua viemäröintiä käytetään, jos avoimen järjestelmän laite vie liian paljon tilaa tonttialueelle tai se ei ehdottomasti mahdu maiseman kuvaan. Suljetun viemärijärjestelmän rakentamisen edellytykset ovat samanlaiset kuin avoimien ojitusten ja ojien verkoston järjestämisen edellytykset.

On välttämätöntä järjestää maanalainen viemäröinti paikan päällä, jos:

 • se sijaitsee alamäkeen, myrkyllisellä alueella;
 • lähellä rakennuksia on luonnollinen säiliö;

Hänen laitteensa suositellaan, jos talossa on kellari (autotalli, pohjakerros, kellari).

Maanalainen viemäröinti voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

 • seinän tyhjennys;
 • kaivanto (säiliö) tyhjennys.

Molempia maanalaisia ​​jätevesiä tehdään rakennustyön vaiheessa. Jos talon rakennuksen jälkeen päätettiin jatkaa vesihuoltoongelman ratkaisemista, käytetään syvennysrengasta. Kaivannon tyhjennys on rajoitettu. Sitä voidaan käyttää, jos talossa ei ole kellareja.

Tosiasia on, että tyhjennyksen jälkeen kuopan täyttö hiekalla tai maaperällä luo löysemmän ympäristön kallioperän ja pohjan välillä. Tämän seurauksena ylempi kerros tunkeutuu tähän väliaineeseen, ja sitten savi linssin läsnäolo ei myöskään suojaa rakennusta kosteudelta. Siksi jos talossa on kellari, tehokkaaseen vedenpoistoon kannattaa tehdä seinän kuivatus.

Seinän tyhjennysjärjestelmää käytetään pohjaveden purkamiseen suoraan rakennuksen pohjasta, suojatakseen kellareihin, kellareihin ja kellareihin tulvat. Se rajoittaa vedenpinnan nousua estäen sen nousemasta tyhjennysputkilinjan yli - viemäreihin. Uskotaan, että 1 m: n pituinen vedenpoistoputki kykenee kuivaamaan noin 10-20 m 2: n alueen.

Etäisyys putkesta pohjaan riippuu tarkastuskaivojen sijainnista. Ne on sijoitettu rakennuksen kullekin kulmalle (tai jonkin kulman), paikoilleen ja putkien liitoksiin. Tarkastuskaivot sijaitsevat myös suurilla putoamisalueilla, joilla on suuret putken pituudet - kaivojen välisen etäisyyden on oltava enintään 40 metriä.

Koko järjestelmä sulkeutuu viimeiseen kaivoon. Sen pitäisi olla alimmassa paikassa. Sitten vesi virtaa myrskyviemäriin tai avoveteen. Jos talon vettä ei ole mahdollista siirtää painovoimalla, asenna pumppauslaitteisto ja pumpata se voimakkaasti.

Painovoiman tyhjennyksen varmistamiseksi putket asetetaan pienellä esijännellä kohti keräysputkea. Kaltevuuden tulee olla kaksi senttiä metriä kohti tyhjennysputkea. Putken syvyyden tulisi olla suurempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys.

Geokomposiittimateriaalien säästämiseksi ja maaperän sekoittumisen estämiseksi käytä geotekstiilejä. Se vapaasti kulkee veden läpi viemäreihin ja samanaikaisesti pitää hiukkasia, jotka johtavat hilseilemiseen. Putki itse ennen täyttöä on myös käärittävä suojamateriaaliin. Jotkut viemärit toimitetaan valmiilla geotekstilisuodattimilla.

Seinän kuivatuksen tehokkuuden lisäämiseksi voit käyttää profiloitua polymeerikalvoa, joka voi olla kaksi- tai kolmikerroksinen. Yksi sen kerroksista on polyeteenikalvo, jonka ulkonemat ovat muodostuneet, kalvon toinen kerros on geotekstiilikangas.

Kolmikerroksinen kalvo on varustettu lisäkerroksella sileää polyetyleenikalvoa. Kalvo auttaa suodattamaan vettä maaperästä ja samalla se toimii vedenpitävänä kerroksena rakennuksen perustalle.

Suljettu kaivannotyyppinen vedenpoisto suojaa rakennetta tulvia vastaan ​​ja kosteudelta. Se on suodatuskerros, joka nukahtaa kaivannossa 1,5-3 metrin etäisyydellä talon seinästä.

On parempi, että vedenpoiston syvyys on 0,5 m syvemmältä pohjan pohjasta - joten vesi ei paina sitä alhaalta. Kaivannon ja viemärijärjestelmän sekä talon perustuksen välissä on kerros maaperä, joka toimii ns. Savi linna.

Samoin kuin seinän tyhjennysjärjestelmän asennuksessa, viemärit asetetaan kerrokselle soraa tai pieniä raunioita. Molemmat putket ja sora on suojattu geotekstiilien tukkeutumiselta.

# 4: Yhdistelmäjärjestöjen organisaatio

Tontilla lähellä taloa voit myös järjestää yhdistetyn viemärijärjestelmän. Esimerkiksi vedenpoisto- ja sadevedenpoistuma voi kertyä samaan keräilykaivoon. Tällöin olisi rakennettava jäteveden kerääjä, jossa otetaan huomioon molempien järjestelmien kuorma. Lisäksi myrskyviemäreihin voi kuulua pistemäisiä ja lineaarisia vesisäiliöitä.

On muistettava, että sekamuotoisen vedenpoiston avulla tehdyt virheet voivat jopa johtaa pohjaveden nousuun, kellareihin ja kellareihin. Suurin haitta on veden tyhjennys viemärijärjestelmästä maanalaiseen viemäröintijärjestelmään.

Kun nämä kaksi järjestelmää yhdistetään, katon vesi pääsee viemäreihin ja imeytyy maahan. Tämä on erityisen aktiivista raskas ja pitkittynyt sademäärä. Tämän seurauksena vesi poistuu järjestelmästä sen sijaan, että se imeytyy maaperään ja kyllästyy kosteudella.

Hyödyllinen video aiheesta

Pintaveden poisto ja sen asennus:

Talon ympärillä oleva kaivojärjestelmä tekee sen itse:

Vedenpoistojärjestelmien suunnittelun ja rakentamisen vivahteet:

Kun suunnittelet viemärijärjestelmää yksityisen rakennuksen ympärille, on erittäin suositeltavaa saada ensin asiantuntija-hydraulin insinööri. Veden vähentämisen sääntöjen ja ehtojen noudattamatta jättäminen voi johtaa maaperän, talojen ja teiden samentumiseen. Tämä on erityisen tärkeää harkita syvä tyhjennys asennettaessa. Siksi on parempi suunnitella talon ympärille suunniteltu kuivatusohjelma suunnitelman laatimisvaiheessa, jolloin kaikki rakennuksen ja viemärin vivahteet otetaan huomioon yhdessä projektissa.

Livnevka ja viemärit talon ympärillä: tee-se-itse-viemäritekniikka

Puhdas ja kuiva telakan sateen jälkeen, nurmikolla ja pehmeillä sännöillä, terveillä kasveilla ja ihanteellisesti sileillä poluilla ei ole pudeleita, jotka ovat seurausta hyvän vedenpoiston suunnittelusta ja asennuksesta. On vaikea saavuttaa tällaista tulosta omalla ilman vaikuttavia kuluja, mutta on realistista, jos ommuttelet myrskyn omalla kädelläsi pintojen tyhjentämiseksi ja sadeveden poistamiseksi. Yhdistettynä myrskytilaan (vedenpoisto katolta), myös viemäriverkosto pienentää kosteuden tunkeutumista syvälle maaperään - kuormitus syvyysverkkoon kellarihavedestä laskee.

pitoisuus

Sadeveden poistaminen paikassa: viemärijärjestelmä ja viemärijärjestelmä ↑

On syytä suunnitella kuivatusverkostojen ja myrskyjen viemäröintiä jo ennen rakentamisen aloittamista. Säätiön suojaaminen seinäjärjestelmän muodossa on helpompi asentaa, jos säätökuoppia ei täytetä. Rakennus on käynnissä ja laitteita on paikalla, joten on suositeltavaa tilata kaivaminen, jotta ei kaivaa käsin eikä kuljeteta likaa puhdistetulla alueella. Suoja sulatusta ja sadevedestä on:

Kuivaus ja kuivatus talon ympärillä

 • Pinta Linearinen myrskyjenpoisto - sadeveden kerääminen ja poistaminen maanpinnasta.
 • Storm-jätevesi - viemäriputkista virtaavan veden poisto.
 • Pistekuivatus - paikallisten alueiden kuivatus ongelmallisella luonnollisella ulosvirtauksella.

Ajaminen kosteudelta pinnalta: viemäröintijärjestelmä

Storm-viemärijärjestelmä ↑

Storm-viemäriverkko on varustettu päätelmällä yleiselle moottoritielle, jos lähistöllä on keräilijä tai kaupunkien viemäriputki. Siinä tapauksessa, että kaupungin verkko haarakonttorit sijaitsevat suurella etäisyydellä, paikallisen salaojitusjärjestelmän ja myrskyviemäriputken lähdöt on järjestetty kahdella tavalla: suodatuskentälle (kerros, joka on täynnä roskaa kosteuden poistami- seksi maaperään) tai vastaanottosäiliöön (jätevesisäiliö, säiliö, tienvarsi). Vedenpoisto yksityisestä jätevesistä yleiseen kotitalousviemärijärjestelmään on kielletty.

 • Kattoluukut, jotka on asennettu katon rinteille.
 • Downspouts.
 • Vettä vastaanottavat säiliöt.

Vastaanottosäiliö, jossa on pistorasia

 • Ulkoiset viemäriputket, jotka on liitetty vedenottosäiliöihin.

Säiliöt on asennettu tyhjennysputken pistorasiaan, liitä suutin viemäriputkeen. Putket, jotka putoavat kaltevuuden alle purkauspaikkaan.

Viemäröinti: pinnan sadevesijärjestelmän ominaisuudet ↑

Sivuston pintavedenpoistojärjestelmä koostuu yhdestä verkostosta kytketyistä pisteistä ja lineaarisista haarautumisuuksista, jotka johtavat vedenottoon. Paikan päällä vallitseva myrskyjuoppaus on avoimien kanavien muodossa, kaivettu rinteen alle purkauspaikkaan. Merkintä suoritetaan vasta tutkittuaan luonnollisen ulosvirtauksen suunnan rankkasateiden aikana. Muista muodostaa viemäriverkot:

Viemäriverkko: pistevesialtaat ja myrskykauhat

 • Alueen kehällä.
 • Rinteillä ja luonnollisissa urissa.

Viemäröintihaarat rinteessä

 • Raiteiden ympärillä.

Talon ympärillä vallitsee myrskyjuova - rivi, joka on asennettu jalkakäytävälle koko rakennuksen ympärysmitta. Puhdista telakka, kaakeloitu, muodostaa kanavia sisäänkäynnin autotalli, lähellä kuistilla, vaiheet.

Branch kuivatus tyhjennys

Pisteputkivuotot putoavat paikoissa, joissa ei ole tarvetta asettaa viemärijärjestelyjä: kastelujen väliin, lähelle tyhjennysaukkoja (alueilla, joilla ei ole myrskyviemäriä). Tyhjennys pisteiden tyhjennyskaivoista johtaa kokonaispintaverkon purkausputkeen.

Integraatio: Onko mahdollista yhdistää viemärijärjestelmä viemäriverkkoon ↑

Kaksi erillistä verkkoa: viemäröinti ja sadevedet

Optimaalinen järjestelmä talon tyhjentämiselle talon kanssa on talon ympärillä erillinen vedenpoisto- ja sadevesiverkot. Ei ole toivottavaa liittää lineaarisia kanavia jäteveden kanssa: rankkasateiden tai lumen nopean sulamisen aikana yksi putki ei pääse käsiksi eikä ylivuoto tapahtuisi vedenottoaukkojen kautta.

On suositeltavaa yhdistää viemäröinti ja viemäröinti yhdeksi kaivoksi vain yhdessä tapauksessa: jos kaivantoa kaivetaan poistoaukosta, käytetään viemäriputkia, mutta ei rei'itettyjä putkia. Putket suoritetaan yhdensuuntaisesti betonirakenteen pohjan kanssa. On mahdotonta sijoittaa ilmatiiviitä viemäriputkistoa kanavaan tyhjennystodistuksen avulla: putken halkaisija pienentää ojan hyötyä ja aiheuttaa vaikeuksia kaivannon puhdistamisessa.

Yleinen viemäröinti ja sadeveden poisto suodatustunneliin

Sen sijaan, että yritettäisiin yhdistää viemäröinti ja lineaarinen viemäröinti yhdeksi putkeksi, on parempi tehdä yhteinen vastaanotin, varsinkin jos et voi tehdä tie-inä kaupunkitielle. Rainvettä voidaan käyttää keinotekoisten säiliöiden juottamiseen tai täyttämiseen. Muoviset säiliöt on asennettu vastaanottimiksi, tai kaivoja ei ole tehty pohjaan - tyhjennä saapuva neste maahan.

Kuinka tehdä maaperän myrskyjen tyhjennys ja maan talon ↑

Myrskyn kuivatus on pintajärjestelmä, joka ei vaadi runsaasti kaivamista ja syväporausta, joten voit tehdä yksinkertaisen johdotuksen omin käsin. Ennen työn aloittamista määritetään linjat ja valuma-alueet pakollisen järjestelyn kohteet ja suunnitellaan poistumisreitti. On mahdollista havaita kaikki paikat, joissa luonnollinen ulosvirtaus on riittämätön, rankkasateiden aikana ja lumen sulamisen alkamisen jälkeen. Vaatii myös laajan lineaarisen myrskyn valuma-alueen asentamisen maahan, joka on kyllästynyt kosteaan maaperään, ei absorboi vettä pinnalta.

Alustavia laskelmia tarvittavista materiaaleista on hyödyllistä laatia suunnitelma kanavajärjestelmään.

Storm-viemäröintiasennussuunnitelma

Materiaalit: mitä tarvitaan myrskyn kuivatusverkon asentamiseen ↑

Luettelo materiaaleista, joita tarvitaan omalla myrskyn valuma-alueella ja järjestelmän asennus talon ympärillä:

 • Lautaset (vesikourut) asennuksen ympärille. Tuotantomateriaalit - muovi, polymeeriseos, betoni. Muoviset kanavat asennetaan alueille, joilla hila on vähäinen fyysinen vaikutus: nurmikon reunassa, sängyissä. Betoniovet - vahva ja kestävä. Tällainen lokero säilyttää kuormituksen 25 tonniin. Aseta paikkoihin nostettujen kuormien kohdalla: pihoilla, joilla on jatkuva liikenne, pääsyteillä. Valitse myös ja suojaava säleikkö: metalli ja valurauta - alueille, joissa on voimakas kuorma, koriste-muovi - nurmikolle, puutarhaan.

Röyhtäjät kattoikkunat

 • Liitoselementit, tukialukset, pohjat. Lisäaineita, joita valmistaja suosittelee käyttämään kanavia asennettaessa. Asenna välikkeet muovilaatikoiden sisällä.
 • Hiekka-ansoja. Hankitaan erikseen tuotteita asennettavaksi lineaariseen järjestelmään ja asennettavaksi myrskyvesisyöttöihin.

Seinämillä - valmistellaan putken poistoaukkoa

 • Storm veden tuloaukot. Levitä pääosin valmiita muovisäiliöitä. Ulkoseinät on varustettu valmistelulla liitäntää varten. Muoviset vastaanottimet on helppo asentaa toisiinsa - on mahdollista koota minkä tahansa korkeuden omaava säiliö.

Säiliöt, joissa kori ja suuttimet

 • Geotekstiilit. Kankaalla tyhjennystulpat, joissa ei ole kouruja.

Synteettinen läpäisevä kangas

 1. Hiekka, hiekka. Rikkomuksen murto - keskikokoinen ja suuri.
 2. Ratkaisu täytteen täyttämiseksi kaivannoissa ja vedenottoaukossa.
 3. Viemärikaivoja. Valmis muovi tai aallotettu putki, jolla on suuri halkaisija.

Tehtaan PVC-viemärikaivoja

 • Putket ulkoilman viemäreihin ja varusteineen.
 • Rakentamistyökalu. Tarvitaan kovia levyjä muottiin, kanaviin, tappeihin ja telinejohdoihin, lapioihin, poimiin, rakennustasolle.

Pisteen sisäänsyöttöjen asennus ↑

Vesipisteisiin kuuluvat vedenpoisto- ja tyhjennyselementit, jotka on asennettu viemäreiden poistoaukkoon. On tarpeen suunnitella asennus siten, että viemäriveden virtaus jää täsmälleen arinan keskelle.

Kaivon reunan tulee olla tasainen koristeellinen pinnoite.

Kapasiteetin asentamisen kaivon mitat määräytyvät vastaanottimen korkeuden mukaan, lisäämällä jopa 30-40 cm vuodevaatteisiin ja pohjaan. Ympäryksen varrella on oltava aina 5 cm: n rako kummallakin puolella. Kaivaa syvennys, kohdista seinät ja pohja. Muista tarkistaa vaakatasoinen pohja ja kulma siten, että kapasiteettia asennettaessa ei ole siirretty.

Taso tarkistaa

Alareunassa muodostuu tiheä kymmenen senttimetrin kerros tamped sand. Hiekkapohjaiseen tyynyyn asetetaan kerros 25 cm korkealle murskattua kiveä. Pohja on suositeltavaa betoniliuoksella. Tulva pohja jätetään useita päiviä, kunnes se on täysin kovettunut tai säiliö on kiinnitetty tuoreeseen liuokseen (tarvittaessa kiinteä kiinnitys).

Kapasiteetti sivuliikkeellä

Asenna betonialustalle myrskyvesisyöttö niin, että säiliön kansi on samassa tasossa kuin sokea. Jos asennus suoritetaan ennen päällysteen pinnoittamista, jätä kaivon vapaa reuna maanpinnan yläpuolelle laatan tai kiven korkeuteen.

Vastaanottimen asianmukainen asennus

Sivun aukot ovat täynnä raunioita tai täynnä betonia. Ennen täyttämistä pistorasiaan on liitetty liitäntä. Asenna sisäosat: kori, väliseinät, kiinnitä kansi.

Avoimen myrskyjärjestelmän järjestely säätiön ympärillä ↑

Rakennuksen ympärysmitta ympäröivän myrskyvesi voidaan suunnitella renkaaksi, joka on suljettu keräyspisteeseen ilman tarkastuskaivoja. Puhdistukseen on järjestetty kokoontaitettavat hiekkasoljet. Lineaarisen järjestelmän säännöt:

 • Säätiön reunasta tulee olla 50 cm. Optimaalinen - suunnitella kanavat kulkureittien tai sokean alueen reunalla.

Lokerot - sokean alueen reunalla, jolla on korkeus varastolle laatoille

 • Kanavien syvyys määräytyy alustan korkeudella koristekuvulla, johon lisätään keräyskerroksen korkeus - jopa 40 cm.
 • Leveys - jopa 50 cm.

Jotta varmistat, että asennetut kourut eivät muutu eivätkä muutu ajan kuluessa, sinun on noudatettava muutamia sääntöjä kaivutyön aikana. Pohja, seinät pitäisi olla sileä ja luja. Alareunassa ne tekevät aina tavallisen hiekkalaatan ja murskattujen kiviainesten.

Muovilokero asennetaan tehtaalle

Lokeroon (erityisesti muoviin) ei ole vääristynyt, on parempi tehdä betonipohja asennusta varten. Betonikerroksen paksuus - 5 cm.

Liuos asetetaan liuokseen

Valmistetuissa kaivannossa asennetaan vesikourut. Rakennukset on liitetty toisiinsa erityisillä lukoilla. Äärimmäiset kohdat (linjan alussa ja lopussa) suljetaan muovi- tai metallipistokkeilla. Jos käytetään muovisia kouruja, tehdasvälikappaleita asennetaan sisään.

Hiekkasulku tyhjennyslinjassa

Kaivojen ja kaivojen seinämien väliset raot ovat täynnä raunioita tai betonisoituja. Hiekka-ansoja asennetaan pitkiin osiin - syvennetyt matot mekaanisella suodattimella. Asennuspaikoissa viemäriputket on yhdistetty hiekkakammioihin. Kaivauskaivurit kaivetaan kulmassa.

Budjetin myrskyn valuma-alue: rakenna avoimia kanavia ↑

On mahdollista ottaa sadeveden puutarhaväyliltä, ​​kukkapenkiltä ja aita pitkin taloudellisesti avoimella tavalla. Valmiiden lokeroiden sijaan täytä myrskyjen tyhjennyskanavat. Suunnitelluilla linjoilla kaivaa kaivannot. Syvyys - 50 cm, leveys - 50 - 60 cm.

Kourujen sijaan - täyttöaukko

Sivuliike, jossa kaltevuus vastaanottavan säiliön suuntaan. Seinät - kulmassa pohjaan virtaavan veden paineen vähentämiseksi. Hiekkastäyttö suoritetaan alareunassa. Tarkista kaltevuuden oikeellisuus. Yksi metri - korkeusero korkeintaan 3 cm.

Putki roskan täyttöön

Geotekstiilit asetetaan hiekkakerrokselle. Reunat ovat vapaat. Kaivannon koko leveydestä, raunio on peitetty jopa 30 cm: n kerroksella. Järjestelmä, jossa viemäröityjä rei'itettyjä putkia kaatuessa, on kestävämpi. Kierrä kankaan reunat päällekkäin.

Kuiva puro koristeellisella täyttöllä - kaunis viemäriverkko

Ylhäältä, viemärikahva on täynnä koristeellisia materiaaleja: joki kiviä, monivärinen sirut, kivi. Kuivausvirrat - esteettinen ja taloudellinen ratkaisu.

Viemärikaivo ja tyhjennysventtiili ↑

Jätevesi on järjestelmän liitäntäpiste. Matalalla vedellä ja hyvällä veden absorboivalla ominaisuudella maaperän viemäriverkkoon, joka on asennettu roskalaatikkoon. Kaivon läpi ilman veden pohjaa tunkeutuu maahan.

Tyhjennä hyvin latauspohjalla

Jos suodattimen asennus ei ole mahdollista, nestettä tyhjennetään tyhjennysastista yleiseen myrskyn päähän tai viedään alueen ulkopuolelle - luonnolliseen säiliöön, ojaan. Poistaminen kuopasta voidaan tuoda alueelle kaivettuun lampiin tai vastaanottosäiliöön.

Video: asentaminen huuruveden talon ympärillä ↑

Vyöhykkeet ja lineaarinen avoin viemäröinti ovat vain pohja-alueen pintaosa. Eri syvyyksissä olevien rakennusten ympärysmitta on tarpeen luoda 3 - 4 erilaista vedenpoistojärjestelmää. Verkostojen valinta ja tekniset parametrit riippuvat maaperän koostumuksesta, säätiön syvyydestä. Riippumatta syvä salaojitusverkot - ei sen arvoista. Laskutoimitukset tulee käsitellä asiantuntijoiden toimesta ja kaivostoimintojen asentaminen parhaiten tapahtuu heti perustuksen jälkeen. Jopa ennen rakentamisen altaan säiliö syvä tyhjennys. Järjestelmän kykyä siirtää vettä suurina määrinä, mutta myös säätiön kestävyys riippuu laskelmien tarkkuudesta.

Kuinka kaivaa talon omalla kädellä

KakPostroit.by> Viemäröinti> Kuinka kunnolla kuivaa talon omalla kädellä

KakPostroit.by 07/17/2016 0 kommenttia

Esikaupunkialueiden omistajat kohtaavat usein tilanteet, joissa veden leviämisen tai rankkasateiden jälkeisen veden ylivuoto alueella häiritsee mukavaa elämää. Yhtä tärkeä ongelma on korkean sijainnin pohjaveden osuudessa. Tämä pätee suurempaan määrään niille, joiden maanomistuspaikka sijaitsee vallitsevan maaston alamäkeissä ja luonnollisten korkeuksien nousuissa, joilla maaperä on merkittävä savipitoisuus. Maaperän liiallinen kosteus vaikuttaa haitallisesti puutarhakasvien juuriharjoitteluun, mutta myös lämmittää rakennusten kellareja, mikä heikentää perustusrakenteen kestävyyttä.

Tämä ongelma auttaa ratkaisemaan laitteen viemäröintijärjestelmän pysyvästi. Viemäröintijärjestelmä on monimutkainen tekninen rakenne, jonka toiminnallinen tarkoitus on kerätä ja purkaa vettä palvelualueelta. Usein järjestelmän omistajat, jotka haluavat viettää tarpeeksi elämää, eivät ole paikalla, mikä on melko kallista tilapäisestä ja taloudellisesta näkökulmasta, mutta vain kuivatetaan talon ympärillä.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Toteuttamismenetelmän mukaan tyhjennysjärjestelmät jaetaan tyyppeihin:

 • Pinta, jaettuna:
  • Lineaarinen (valmistettu matala-kaivettujen kaivantojen muodossa, jotka sijaitsevat rakennuksen kehällä). Tällaiset viemärit voivat olla sekä auki että kiinni. Avoin järjestelmä, joka näyttää alustalta, joka ei ole avoin suojelualueen kehän yläpuolelle, on räikeän ulkonäön lisäksi myös loukkaantumisvaara, jos sitä siirretään varovasti alueelle ja se ei ole maanomistajien suosima. Suljetut järjestelmät ovat houkuttelevampia turvallisuuden kannalta ja niillä on näkyvämpi ulkonäkö;
  • Kohta, jotka sijaitsevat suoraan veden kerääntymispaikoissa (viemäriputkien alla tai talon sisäänkäynnin edessä) ja jotka on yhdistetty toisiinsa putkilla.
 • Deep, joka koostuu koko verkosta haudatusta rei'itetystä putkesta, jotka keräävät ja poistavat pohjavesiä sivustolta.

Alustava työ

Ennen työn aloittamista, onko asennettava talteen talon omiin käsiin tai erikoistuneeseen organisaatioon, tarvitaan:

 • Tarkastele aluetta nykyisen maaston kaltevuuden määrittämiseksi.
 • Kehitä tulevaisuuden järjestelmän yksityiskohtainen rakenne, jossa otetaan huomioon putkien kaltevuus maahan noin 5 mm. - 1 cm.
 • Valitse tulevan vedenpoistojärjestelmän tyyppi, joka perustuu vallitseviin olosuhteisiin tietyllä maa-alueella;
 • Valitse tyhjennysputkien tyyppi. Tällä hetkellä markkinoilla ovat sekä joustavat että jäykät putket, joiden tyhjennysvaikutus saavutetaan reikien koko pituudella. Joustavat putket ovat halvempia, jäykät niistä ovat kestävämpiä ja kannattaa tehdä joitain ponnisteluja määritettäessä ominaisuuksia, jotka ovat etusijalla asunnonomistaja.

Tarvittavat välineet vedenpoistoon

Teosten tuottamiseen riippuen valitusta talonpoiston tyypistä tarvitset seuraavat työkalut ja tarvikkeet:

 • Puutarha-auto;
 • Lapiot (sovkovaya ja bajonetti).
 • Vesitaso (kahden letkun avulla liitettyjen pullojen muodossa) vedenpoistojärjestelmän kaltevuuden suorittamiseksi ja ohjaamiseksi;
 • ruletti;
 • Köydet, köysi;
 • Bulgaria.
 • Käsisuoja.
 • Viemäriputket, vesikourut, lokerot ja niiden lisävarusteet.
 • Karkea sora tai murskattu kivi (jakeet 20-40 mm);
 • Betoni tai sen valmistusaineet (sementti);
 • Jokeri karkea hiekka.
 • Geotekstiilit.

Vedenpoistotekniikka yksityisen talon ympärillä

Spot kuivatus

Tämä järjestelmä ei vaadi monimutkaista asennusta, ei seisota sivustossa eikä hiekkaventtien ja jätteidenkeräimien kustannuksella aiheuta vaikeuksia toiminnassa ja sillä on huomattava läpäisykyky.

Tällaisen tyhjennysjärjestelmän suunnittelua valittaessa on otettava huomioon kuormien vaikutuksen todennäköisyys sille - liikennöintipaikoissa on käytettävä malleja, joilla on suurempi lujuus.

Työjärjestys:

 • Valituissa asennuskohteissa laitteet kaivaavat kaivoja, jotka ovat rakenteeltaan vertailukelpoisia ja lisäävät pienen marginaalin. Kuopan syvyyden tulisi ottaa huomioon valettavan betonipatjan paksuus;
 • Kaadoksiin kaadetaan noin 100-120 mm: n paksuisia betonityynyjä;
 • Priyamki kytkeytyy kaivantoon asennettujen taloputkien kehällä. Putken syvyyden tulisi olla betonityynyjen yläosassa;
 • Aseta kaivoihin tulopisteet, jotka liittävät ne järjestelmien viemäriputkiin. Putkistojärjestelmän kaltevuuden on oltava yli 0,5% (5 mm putken pituuden lineaarimittarin kohdalla).
 • Ennen betonin lopullista kaatamista on välttämätöntä asentaa koristeellisia säleikköjä sateen sisääntuloihin varmistaen, että niiden taso on 3 - 5 mm. maanpinnan alapuolella tehokkaimpaan ilmakehän veden keräämiseen. Grillit eivät yleensä vaadi kiinnittimiä, vaan ne sopivat vain veden vastaanottavaan laitteeseen;
 • Kaada betoniväli sisäänkäyntien ja kuoppien seinien väliin.
 • Kolmen metrin etäisyydellä rakennuksesta kaivataan kaivantoa, jonka pituus on neljä metriä ja syvyys 0,5-0,7 metriä. Kaivannon pohja peitetään karkealla hiekalla ja varovasti kaatuu. Mitä kauempana kaivanto on, sitä tehokkaampi on suojatun alueen tyhjennys. Geotekstiilin kerros asetetaan päälle, siihen kaadetaan päällekkäin murskattua kiviä (soraa), jonka paksuus on noin 0,1-0,2 m. Pistehiukkasten putket liitetään toisiinsa ja yhdistyvät toisiinsa. Soraa asetetaan reikiin tyhjennysputken alapuolella, siihen sovittimet yhdistävät putkistot, jotka johtavat myrskyn vedenottoaukkoihin. Sitten yläkertaan kerrostetaan kerros, jossa on 0,1 m kerros ja peitetty geotekstiilillä. Lopuksi, kaivanto on täynnä maata ja siirtyy sokean alueen rakentamiseen.

Lineaarinen vedenpoisto

Talon ympärillä tapahtuva lineaarinen viemärijärjestelmä on päinvastoin kuin pistevedenpoisto, ja se toteutetaan pitkien avointen tyhjennysaltaiden muodossa ja sitä käytetään rakennuksissa, joissa ei ole nimenomaisesti merkittyä ilmakehän vedenpoistovyöhykkeitä. Samanaikaisesti vettä kerätään vastaanottokouruissa koko viemäriverkon pituudelta ja sitten maanalaisten putkien avulla se tyhjennetään suojatun alueen rajojen ulkopuolelle.

Tällaisen tyhjennysverhoukset on valettu huurteesta muovista tai kuituvahvisteisesta betonista. Niillä on korkea käyttöikä, ne kestävät huomattavia mekaanisia rasituksia. Kaivon geometriset mitat valitaan niiden veden määrän perusteella, joka riippuu suoraan rakennuksen katon pinta-alasta.

Työtekniikka:

   1. Aikaisemmin kehitetyn järjestelmän mukaan myrsky-veden tuloaukkojen sijainti on merkitty maahan tangoilla ja köydellä.
   2. Merkinnän mukaan kaivetaan kaivoja vedenottoaukkojen alle. Kaivannon pohjan syvyys määritetään 100 mm: n sisäänoton profiilin korkeuden perusteella. betonituen tyynyn täyttämiseksi, kaivannon leveyden tulisi olla noin 70-100 mm. ylitä kourun leveys. Samanaikaisesti ei pidä unohtaa, että sisääntulojen oikea kaltevuus ja ristikkopintojen syveneminen sulkeutuvat 3-5 mm. maan alapuolella.
   3. Kaivannon pohja on varovasti kohdistettu ja särmätty.
   4. Täytä tietyn paksuuden omaava betonipehmuste.
   5. Talon vedenpoiston reunan alimmassa pisteessä on hiekkalaivuri (hiekkalahti), joka ohjaa asennuksen oikeellisuutta rakennustasolla. Hiekkolevystä maahan upotetut putket tyhjennetään olemassa olevaan jätevesijärjestelmään tai pois päältä.
   6. Asennettu kaivonpoistojärjestelmä, joka yhdistää uransa toisiinsa. Se ei ole tarpeetonta tiivistää tiivisteitä tiivisteellä.
   7. Siirtymäkaapelit tekevät kourujen yhteydestä hiekkalaakeriin, tähän tarkoitukseen siinä tapauksessa, että niissä on liitettyjä reikiä tai paikkoja laitteelle.
   8. Rinteessä ja asennuksen laadun valvonnassa sivuverhoukset kaadetaan betoniliuoksella. Ennen kaatamista on koristelevyt asetettava putkistoihin estämään muodonmuutos betoniseoksen seinämien paineen vuoksi.
   9. Tee kaivannon sinus täyttö pohjamaalilla.

Tällainen talteenotto talon aikana vaatii myrskyjen ja tulipesien säännöllisen puhdistuksen, kun ne tukkeutuvat. Sakeuden määrästä riippuen puhdistustoimenpiteitä suositellaan kahden tai kolmen viikon välein.

Syvä vedenpoistotekniikka

Tällainen kuivatus talon ympärillä omalla kädellä voidaan tehdä kahdella tavalla: lähellä seinää tai pyöreää. Kummassakin tapauksessa se on rei'itettyjen viemäriputkien järjestelmä, joka kerää maaperän vettä syvyydessään niiden esiintymiseen, jotka sitten ohjataan alueen ulkopuolelle. Tällaisten teosten tuotanto pinta-aloille verrattuna on luonteenomaista suurta louhittua maaperää.

Seinän viemäröintijärjestelmä

Talon ympärillä oleva seinän kuivatus on tavallisesti järjestetty rinnakkain rakennettavan rakennuksen kellarikerroksen ja seinien pystyttämisen kanssa, jotta vältetään ylimääräiset maanrakennustyöt. Jos pohjaveden ongelma havaittiin rakennuksen pystyttämisen jälkeen, ei myöskään tarvita ongelmia, jos tällaisen järjestelmän suunnittelu vaikeutuu.

   1. Rakennuksen kellarikerroksen seinät on päällystetty kahdella kerroksella kuumaa bitumimastia, jossa ensimmäinen kerros on vahvistettu maaliverkolla.
   2. Rakennuksen laidalla rakennuksen laidalla kaivantoa kaivetaan 0,3-0,5 metrin syvyyteen pohjan alapuolella, rakennuksen kulmissa ja alimmassa paikassa paikan päällä.
   3. Tasoituskerros täytetään hiekalla, jonka paksuus on 0,1-0,2 m, ja se peitetään huolellisesti kerroksittain tarkkailemalla kaivannon pohjan tarvittavaa kaltevuutta, noin senttimetriä metriä kohti.
   4. Geotekstiilin kerros asetetaan kaivantoon yrittäen saada 50-70 cm kangasta kellarin ja kaivannon reunoihin.
   5. Nukahva kerros kerros noin 10 cm paksu.
   6. Viemäriputket asetetaan rauniolle, joka suuntautuu reikiin alaspäin.
   7. Nimeämissä paikoissa asentaa luukut ja kiinnitä niihin viemäriputket. Kuopien yläreunan on sijaittava maanpinnan yläpuolella. Kaivoissa olevien tyhjennysputkien on oltava aukkoja, jolloin ne voidaan puhdistaa tukkeutumisen tapahtuessa.
   8. Kaivannon tyhjennysputkien yläpuolella täytetään kerros hiekkaa niin, että se peittää putket 0,1-0,2 m: iin.
   9. Geotekstiilien reunat kaivon seinämiltä peittävät tuloksena olevan vedenpoistorakenteen talon alapinnan ympärille ja kiinnittävät ne synteettisellä kielekkeellä.
   10. Nukahtaa haarniskaaluke.

Laitteen rengastekniikka talon ympärillä tekee sen itse

Tämän järjestelmän mukaisen vedenpoiston toteuttaminen on monessa suhteessa samanlainen kuin lähes seinäjärjestelmä ja työn tekniikka on lähes identtinen. Rengasvaippa on optimaalinen, kun laitat paikan savi- ja loimoituneille maille rakennuksissa, joissa kellarista tai teknisestä maanalaista ei ole. Tällöin kaivetaan 1,5 - 3,5 metrin etäisyydellä talosta viemäriputken alla olevasta kaivosta, joka johtaa kerrosta savea (niin kutsuttu savi linna) viemäreiden ja rakennuksen välillä suojatakseen pohjan pohjaveden tunkeutumiselta. Loput työn tuotannon tekniikasta eivät poikkea seinän toteutusjärjestelmästä. Lisäksi jos kaivannot sijaitsevat noin 1,5 metrin etäisyydellä talosta, on mahdollista käyttää niitä sadeveden keräämiseen laitteen läpi samassa paikassa kuin lineaarinen viemäröinti. Tämä säästää aikaa ja vaivaa louhinnassa, kun asetetaan lineaarisia myrskyvesisyöttöjä.

Kuten tämän artikkelin materiaaleista voidaan nähdä, laite, jolla on omat kädet talon läpi, on melko yksinkertainen tehtävä, ja se voidaan tehdä ehdottomasti esikaupunkirakennusten omistajalla haluamalla ja tietyllä rahoituksella.

Kuten tämä artikkeli!? Sitten jakaa se ystäviesi kanssa sosiaalisissa verkostoissa:

Pintakuivatusominaisuudet

Kauden aikana, jolloin sateita on paljon, maaperä saa vettä liikaa. Lähellä rakennuksia vesi pysähtyy. Tämä aiheuttaa vakavia ongelmia. Ylimääräinen kosteus aiheuttaa: kellarien tulvat, kellarin tuhoutuminen, maaperän ylemmän kerroksen hämärtyminen. Ja maalla on kasvien juurijärjestelmien hajoaminen.

Pintakuivatus säilyttää säätiön eheyden

Jätevesijärjestelmän tarkoitus

Pintaviemärijärjestelmä pystyy suorittamaan tehtävänsä millä tahansa maa-alueella. Sen tarpeellinen sijainti on paikka, jossa vettä pysähtyy maaperän ylemmissä kerroksissa. Tämä johtaa erilaisiin ongelmiin. Tärkeimmät liittyvät rakennusten perustusten ja rakennusten kellareiden tuhoutumiseen. On myös mahdollista: maaperän laadun heikkeneminen, ovien vahingoittuminen, maaperän huuhtelu jne.

Sivuston tyhjeneminen omilla käsillään perustuu kaavamaisten solmujen yhdistämiseen. Nämä ovat: vesisäiliöt, kaivannot ja purkauspaikka. Rakennusten rakenteet vaihtelevat sen tyypin mukaan. Pintaviemärien valinta kahdesta nykyaikaisesta ratkaisusta ylimääräisen kosteuden, lineaarisen ja pisteen ongelmaan, koostuu sivuston omistajan henkilökohtaisesta halusta sekä monimutkaisesta soveltamisesta tiettyyn järjestelmään vaadittavassa paikassa.

Jos ovien talteenotto on valmistettu, lineaarinen näkymä kestää enemmän aikaa suunnitella. Tällaisen kuivatuksen rakenteelliset ominaisuudet mahdollistavat kosteuden poistamisen paitsi rakennuksesta, myös kuljetus- ja jalankulkijoiden poluista. Pistekuvake toimii suppeamman tarkoituksen keinona.

Point Drainage

Pistekuivaus on suunniteltu keräämään ylimääräistä vettä paikoissa, joiden suurin kertyminen on pienellä alueella. Suuri tyhjennys rakennusten katosta, tyhjentäen sisäänkäynnin oven kynnyksen ja viemärin ulkolämpötilan solmuun. Pinta lineaarinen viemäröinti on vesisäiliö. Se suorittaa tyhjennysaukon toiminnon, mutta siinä on vain muovista tai betonista valmistettu laatikko.

Kauneus sivuston viemäröinti voidaan koristella

Tällainen järjestelmä voi toimia sekä itsenäisesti että liitetiedostona lineaariselle tyypille. Sadetakki on astia, joka on varustettu vedenpoistopisteillä. Se on valmistettu betonista ja muovista. Lisäkäsitteenä roskasäiliöstä on asennettu erikoiskorit. Niiden läsnäolo yksinkertaistaa laitteen kunnossapitoa ja mahdollistaa vedenpoistojärjestelmän suojaamisen mahdollisilta tukkeutumisilta. Huolehtimalla vesitiivisteen asentamisesta voit poistaa epämiellyttävän tuoksun pysähtyneiltä vesiltä.

Lattiakaivo on tärkeä osa pistejärjestelmää. Se toimii yhdyssolmuna putkiston kanssa, jossa on lineaarinen keräilijä tai viemärinpoisto. Venttiilin läsnäolo sallii sinun suorittaa turvallisuustoiminnon vettä vasten.

Lineaarinen viemäröinti

Tällainen vedenpoisto on monimutkaisempi järjestelmä. Se edellyttää, että kourujen yhdistetty käyttö kaappaa vettä koko sen alueen, jossa sitä käytetään. Tarvittaessa asennetaan viemäriverkko jalankulkuteitse, rakennuksineen ja niiden ääriviivoineen. Säiliöissä on pieni kulma. Näin voit välttää veden pysähtymistä ja edistää niiden nopeaa poistamista. Kouru on valmistettu erilaisista materiaaleista.

Muovin ja betonin käyttö näiden lineaaristen viemäröintikokoonpanojen tuottamiseen on suosittua. Sen päällä on koristeellinen ristikko. Tietyissä etäisyyksissä asennetaan putkistoja - hiekkakuppeja. Kaikki nämä elementit ovat lineaarisen viemäröinnin tärkeimmät solmut.

Tämäntyyppisen vedenpoiston sijainti on sopiva, jos:

 1. Suuri helpotusrintama, yli 3 astetta.
 2. Kosteus on poistettava rakennuksista.
 3. Vaatii vedenpoiston rinteestä.
 4. Rakennusten ja taloudellisen alueen erilainen taso.
 5. Jalankulkualueiden tyhjennys.

Tällaisella tyhjennysjärjestelmällä on kaikki tarvittavat ominaisuudet suuren vesimäärän poistamiseksi nopeasti.

Lineaarinen viemäröintijärjestelmä talon ympärillä

Tällainen järjestelmä pystyy säilyttämään rakenteen perustan tulvilta koko sen ympärysmitta. Talon ympärillä oleva vedenpoisto on suunniteltu niiden rakenteellisten yksiköiden perusteella, jotka ovat käytettävissäsi käytettäviksi. Paras vaihtoehto vedenottoa varten on muoviputkien läsnäolo rei'illä. Voit tehdä itsesi tyhjentämisen.

Lineaarinen viemäröintijärjestelmä suojaa säätä ympäröivältä alueelta.

Lineaarisen vedenpoiston rakentaminen talon seinämille tapahtuu vaiheittain ja se suoritetaan seuraavasti:

 1. Putkien sijaintipaikka on 40-60 cm etäisyydellä seinistä.
 2. Ojankaivostoiminta. Niiden syvyys on tasoitettava putken halkaisijan kanssa marginaalilla substraatin kerroksella, maaperällä ja tarvittavan kulman asentamisella.
 3. Kaivannon pohjalle on asetettu sora-alusta hiekalla.
 4. Esivalmistetut putket asetetaan ja liitetään, kun otetaan huomioon veden viemärit halutulle etäisyydelle talosta.
 5. Työt tehdään viemäripisteiden koristelussa.

Kuten aiemmin on mainittu, pistejärjestelmät voidaan helposti liittää tällaiseen järjestelmään. Tällaisten laitteiden jakaminen lisää koko järjestelmän tehokkuutta ja auttaa suojaamaan kotisi liialliselta kosteudelta maaperässä.

Avoimen vedenpoiston soveltaminen paikan päällä

Maa tekee myös kouruja. Soveltamalla avointa tyhjennystä tarvittavaan paikkaan voit lievittää maaperää tarpeettomalta rasitukselta, joka aiheutuu maaperän suuresta kosteudesta. Tällainen laite on valmistettu käsin eikä vaadi erityisiä taitoja. Kaivanto kaivetaan maanpiirtäjän laidalla siten, että yksi seinä on viistetty 30-40 asteen kulmassa. Kaivetun kaivon syvyys on vähintään 0,6 metriä. Leveys 0,5 m. Suurten sademäärän aikana oja näyttää sen suorituskyvyn.

Viemärit pitkin kaltevaa reunaa täyttävät asteittain kuoppaan. Tämä on erityisen havaittavissa kevään ensimmäisellä kuukaudella, jolloin ilman lämpötila nousee ja pohjaveden taso nousee. Kun maa-alueen sijainti ylimäärän vedenpoiston rinteessä tapahtuu nopeammin. Orava on sijoitettu sen alempaan kohtaan, jossa vesi kertyy jatkuvasti. Tällaisissa paikoissa voi olla myrkyllinen maanpinnan taso, joten avoimen vedenpoiston käyttö tässä paikassa on välttämätöntä. Kiinnitysreiät yhdistävät ja suorat paikan päällä.

Ammattitaitoinen lähestymistapa maa-alueiden käyttöön avoimen vedenpoiston valmistelussa on erikoislaitteiden käytössä.

On tarpeen käyttää laitteita maaperän helpottamiseksi. Nämä ovat taso ja etäisyysmittari. Jälkimmäinen työkalu on erityisen kätevä, koska se on suunniteltu. Jos tällaista ei ole mahdollista käyttää, on tarpeen tutkia maastoa tarkasti ja laatia sopiva kartta kohteen luonnoksen muodossa. Veden virtauksen seuranta sateen aikana sisältyy myös tutkimussuunnitelmiin. Kun kaikki vivahteet on piirretty, lasketaan kourujen sijainnit ja jatketaan kaivutyöhön.

Avoimen vedenpoiston käyttö on tehokas menetelmä maaperän pysähtyneisyyden ja veden ylimäräisyyden ongelmien ratkaisemiseksi, joka ei vaadi taloudellisia investointeja. Tällaisia ​​laitteita on myös haittoja. Tämä rikkoo maan sisustusta ja muita tosiasioita. Tällaiset ojat ovat vaarallisia lemmikeille ja lapsille, jotka voivat vahingossa päästä sinne. Siksi tämäntyyppinen vedenpoisto menettää ominaisuutensa, suljetun viemäröinnin. Sen rakenne koostuu putkistosta, jonka halkaisijaltaan 110 mm: n kokoiset putket ovat täynnä maata ja on täysin turvallinen tällaisilla alueilla.