Taloushallinto ja satamajärjestelmät portaalin käyttäjiltä

Puhdas ja kuiva telakan sateen jälkeen, nurmikolla ja pehmeillä sännöillä, terveillä kasveilla ja ihanteellisesti sileillä poluilla ei ole pudeleita, jotka ovat seurausta hyvän vedenpoiston suunnittelusta ja asennuksesta. On vaikea saavuttaa tällaista tulosta omalla ilman vaikuttavia kuluja, mutta on realistista, jos ommuttelet myrskyn omalla kädelläsi pintojen tyhjentämiseksi ja sadeveden poistamiseksi. Yhdistettynä myrskytilaan (vedenpoisto katolta), myös viemäriverkosto pienentää kosteuden tunkeutumista syvälle maaperään - kuormitus syvyysverkkoon kellarihavedestä laskee.

pitoisuus

Sadeveden poistaminen paikassa: viemärijärjestelmä ja viemärijärjestelmä ↑

On syytä suunnitella kuivatusverkostojen ja myrskyjen viemäröintiä jo ennen rakentamisen aloittamista. Säätiön suojaaminen seinäjärjestelmän muodossa on helpompi asentaa, jos säätökuoppia ei täytetä. Rakennus on käynnissä ja laitteita on paikalla, joten on suositeltavaa tilata kaivaminen, jotta ei kaivaa käsin eikä kuljeteta likaa puhdistetulla alueella. Suoja sulatusta ja sadevedestä on:

Kuivaus ja kuivatus talon ympärillä

 • Pinta Linearinen myrskyjenpoisto - sadeveden kerääminen ja poistaminen maanpinnasta.
 • Storm-jätevesi - viemäriputkista virtaavan veden poisto.
 • Pistekuivatus - paikallisten alueiden kuivatus ongelmallisella luonnollisella ulosvirtauksella.

Ajaminen kosteudelta pinnalta: viemäröintijärjestelmä

Storm-viemärijärjestelmä ↑

Storm-viemäriverkko on varustettu päätelmällä yleiselle moottoritielle, jos lähistöllä on keräilijä tai kaupunkien viemäriputki. Siinä tapauksessa, että kaupungin verkko haarakonttorit sijaitsevat suurella etäisyydellä, paikallisen salaojitusjärjestelmän ja myrskyviemäriputken lähdöt on järjestetty kahdella tavalla: suodatuskentälle (kerros, joka on täynnä roskaa kosteuden poistami- seksi maaperään) tai vastaanottosäiliöön (jätevesisäiliö, säiliö, tienvarsi). Vedenpoisto yksityisestä jätevesistä yleiseen kotitalousviemärijärjestelmään on kielletty.

 • Kattoluukut, jotka on asennettu katon rinteille.
 • Downspouts.
 • Vettä vastaanottavat säiliöt.

Vastaanottosäiliö, jossa on pistorasia

 • Ulkoiset viemäriputket, jotka on liitetty vedenottosäiliöihin.

Säiliöt on asennettu tyhjennysputken pistorasiaan, liitä suutin viemäriputkeen. Putket, jotka putoavat kaltevuuden alle purkauspaikkaan.

Viemäröinti: pinnan sadevesijärjestelmän ominaisuudet ↑

Sivuston pintavedenpoistojärjestelmä koostuu yhdestä verkostosta kytketyistä pisteistä ja lineaarisista haarautumisuuksista, jotka johtavat vedenottoon. Paikan päällä vallitseva myrskyjuoppaus on avoimien kanavien muodossa, kaivettu rinteen alle purkauspaikkaan. Merkintä suoritetaan vasta tutkittuaan luonnollisen ulosvirtauksen suunnan rankkasateiden aikana. Muista muodostaa viemäriverkot:

Viemäriverkko: pistevesialtaat ja myrskykauhat

 • Alueen kehällä.
 • Rinteillä ja luonnollisissa urissa.

Viemäröintihaarat rinteessä

 • Raiteiden ympärillä.

Talon ympärillä vallitsee myrskyjuova - rivi, joka on asennettu jalkakäytävälle koko rakennuksen ympärysmitta. Puhdista telakka, kaakeloitu, muodostaa kanavia sisäänkäynnin autotalli, lähellä kuistilla, vaiheet.

Branch kuivatus tyhjennys

Pisteputkivuotot putoavat paikoissa, joissa ei ole tarvetta asettaa viemärijärjestelyjä: kastelujen väliin, lähelle tyhjennysaukkoja (alueilla, joilla ei ole myrskyviemäriä). Tyhjennys pisteiden tyhjennyskaivoista johtaa kokonaispintaverkon purkausputkeen.

Integraatio: Onko mahdollista yhdistää viemärijärjestelmä viemäriverkkoon ↑

Kaksi erillistä verkkoa: viemäröinti ja sadevedet

Optimaalinen järjestelmä talon tyhjentämiselle talon kanssa on talon ympärillä erillinen vedenpoisto- ja sadevesiverkot. Ei ole toivottavaa liittää lineaarisia kanavia jäteveden kanssa: rankkasateiden tai lumen nopean sulamisen aikana yksi putki ei pääse käsiksi eikä ylivuoto tapahtuisi vedenottoaukkojen kautta.

On suositeltavaa yhdistää viemäröinti ja viemäröinti yhdeksi kaivoksi vain yhdessä tapauksessa: jos kaivantoa kaivetaan poistoaukosta, käytetään viemäriputkia, mutta ei rei'itettyjä putkia. Putket suoritetaan yhdensuuntaisesti betonirakenteen pohjan kanssa. On mahdotonta sijoittaa ilmatiiviitä viemäriputkistoa kanavaan tyhjennystodistuksen avulla: putken halkaisija pienentää ojan hyötyä ja aiheuttaa vaikeuksia kaivannon puhdistamisessa.

Yleinen viemäröinti ja sadeveden poisto suodatustunneliin

Sen sijaan, että yritettäisiin yhdistää viemäröinti ja lineaarinen viemäröinti yhdeksi putkeksi, on parempi tehdä yhteinen vastaanotin, varsinkin jos et voi tehdä tie-inä kaupunkitielle. Rainvettä voidaan käyttää keinotekoisten säiliöiden juottamiseen tai täyttämiseen. Muoviset säiliöt on asennettu vastaanottimiksi, tai kaivoja ei ole tehty pohjaan - tyhjennä saapuva neste maahan.

Kuinka tehdä maaperän myrskyjen tyhjennys ja maan talon ↑

Myrskyn kuivatus on pintajärjestelmä, joka ei vaadi runsaasti kaivamista ja syväporausta, joten voit tehdä yksinkertaisen johdotuksen omin käsin. Ennen työn aloittamista määritetään linjat ja valuma-alueet pakollisen järjestelyn kohteet ja suunnitellaan poistumisreitti. On mahdollista havaita kaikki paikat, joissa luonnollinen ulosvirtaus on riittämätön, rankkasateiden aikana ja lumen sulamisen alkamisen jälkeen. Vaatii myös laajan lineaarisen myrskyn valuma-alueen asentamisen maahan, joka on kyllästynyt kosteaan maaperään, ei absorboi vettä pinnalta.

Alustavia laskelmia tarvittavista materiaaleista on hyödyllistä laatia suunnitelma kanavajärjestelmään.

Storm-viemäröintiasennussuunnitelma

Materiaalit: mitä tarvitaan myrskyn kuivatusverkon asentamiseen ↑

Luettelo materiaaleista, joita tarvitaan omalla myrskyn valuma-alueella ja järjestelmän asennus talon ympärillä:

 • Lautaset (vesikourut) asennuksen ympärille. Tuotantomateriaalit - muovi, polymeeriseos, betoni. Muoviset kanavat asennetaan alueille, joilla hila on vähäinen fyysinen vaikutus: nurmikon reunassa, sängyissä. Betoniovet - vahva ja kestävä. Tällainen lokero säilyttää kuormituksen 25 tonniin. Aseta paikkoihin nostettujen kuormien kohdalla: pihoilla, joilla on jatkuva liikenne, pääsyteillä. Valitse myös ja suojaava säleikkö: metalli ja valurauta - alueille, joissa on voimakas kuorma, koriste-muovi - nurmikolle, puutarhaan.

Röyhtäjät kattoikkunat

 • Liitoselementit, tukialukset, pohjat. Lisäaineita, joita valmistaja suosittelee käyttämään kanavia asennettaessa. Asenna välikkeet muovilaatikoiden sisällä.
 • Hiekka-ansoja. Hankitaan erikseen tuotteita asennettavaksi lineaariseen järjestelmään ja asennettavaksi myrskyvesisyöttöihin.

Seinämillä - valmistellaan putken poistoaukkoa

 • Storm veden tuloaukot. Levitä pääosin valmiita muovisäiliöitä. Ulkoseinät on varustettu valmistelulla liitäntää varten. Muoviset vastaanottimet on helppo asentaa toisiinsa - on mahdollista koota minkä tahansa korkeuden omaava säiliö.

Säiliöt, joissa kori ja suuttimet

 • Geotekstiilit. Kankaalla tyhjennystulpat, joissa ei ole kouruja.

Synteettinen läpäisevä kangas

 1. Hiekka, hiekka. Rikkomuksen murto - keskikokoinen ja suuri.
 2. Ratkaisu täytteen täyttämiseksi kaivannoissa ja vedenottoaukossa.
 3. Viemärikaivoja. Valmis muovi tai aallotettu putki, jolla on suuri halkaisija.

Tehtaan PVC-viemärikaivoja

 • Putket ulkoilman viemäreihin ja varusteineen.
 • Rakentamistyökalu. Tarvitaan kovia levyjä muottiin, kanaviin, tappeihin ja telinejohdoihin, lapioihin, poimiin, rakennustasolle.

Pisteen sisäänsyöttöjen asennus ↑

Vesipisteisiin kuuluvat vedenpoisto- ja tyhjennyselementit, jotka on asennettu viemäreiden poistoaukkoon. On tarpeen suunnitella asennus siten, että viemäriveden virtaus jää täsmälleen arinan keskelle.

Kaivon reunan tulee olla tasainen koristeellinen pinnoite.

Kapasiteetin asentamisen kaivon mitat määräytyvät vastaanottimen korkeuden mukaan, lisäämällä jopa 30-40 cm vuodevaatteisiin ja pohjaan. Ympäryksen varrella on oltava aina 5 cm: n rako kummallakin puolella. Kaivaa syvennys, kohdista seinät ja pohja. Muista tarkistaa vaakatasoinen pohja ja kulma siten, että kapasiteettia asennettaessa ei ole siirretty.

Taso tarkistaa

Alareunassa muodostuu tiheä kymmenen senttimetrin kerros tamped sand. Hiekkapohjaiseen tyynyyn asetetaan kerros 25 cm korkealle murskattua kiveä. Pohja on suositeltavaa betoniliuoksella. Tulva pohja jätetään useita päiviä, kunnes se on täysin kovettunut tai säiliö on kiinnitetty tuoreeseen liuokseen (tarvittaessa kiinteä kiinnitys).

Kapasiteetti sivuliikkeellä

Asenna betonialustalle myrskyvesisyöttö niin, että säiliön kansi on samassa tasossa kuin sokea. Jos asennus suoritetaan ennen päällysteen pinnoittamista, jätä kaivon vapaa reuna maanpinnan yläpuolelle laatan tai kiven korkeuteen.

Vastaanottimen asianmukainen asennus

Sivun aukot ovat täynnä raunioita tai täynnä betonia. Ennen täyttämistä pistorasiaan on liitetty liitäntä. Asenna sisäosat: kori, väliseinät, kiinnitä kansi.

Avoimen myrskyjärjestelmän järjestely säätiön ympärillä ↑

Rakennuksen ympärysmitta ympäröivän myrskyvesi voidaan suunnitella renkaaksi, joka on suljettu keräyspisteeseen ilman tarkastuskaivoja. Puhdistukseen on järjestetty kokoontaitettavat hiekkasoljet. Lineaarisen järjestelmän säännöt:

 • Säätiön reunasta tulee olla 50 cm. Optimaalinen - suunnitella kanavat kulkureittien tai sokean alueen reunalla.

Lokerot - sokean alueen reunalla, jolla on korkeus varastolle laatoille

 • Kanavien syvyys määräytyy alustan korkeudella koristekuvulla, johon lisätään keräyskerroksen korkeus - jopa 40 cm.
 • Leveys - jopa 50 cm.

Jotta varmistat, että asennetut kourut eivät muutu eivätkä muutu ajan kuluessa, sinun on noudatettava muutamia sääntöjä kaivutyön aikana. Pohja, seinät pitäisi olla sileä ja luja. Alareunassa ne tekevät aina tavallisen hiekkalaatan ja murskattujen kiviainesten.

Muovilokero asennetaan tehtaalle

Lokeroon (erityisesti muoviin) ei ole vääristynyt, on parempi tehdä betonipohja asennusta varten. Betonikerroksen paksuus - 5 cm.

Liuos asetetaan liuokseen

Valmistetuissa kaivannossa asennetaan vesikourut. Rakennukset on liitetty toisiinsa erityisillä lukoilla. Äärimmäiset kohdat (linjan alussa ja lopussa) suljetaan muovi- tai metallipistokkeilla. Jos käytetään muovisia kouruja, tehdasvälikappaleita asennetaan sisään.

Hiekkasulku tyhjennyslinjassa

Kaivojen ja kaivojen seinämien väliset raot ovat täynnä raunioita tai betonisoituja. Hiekka-ansoja asennetaan pitkiin osiin - syvennetyt matot mekaanisella suodattimella. Asennuspaikoissa viemäriputket on yhdistetty hiekkakammioihin. Kaivauskaivurit kaivetaan kulmassa.

Budjetin myrskyn valuma-alue: rakenna avoimia kanavia ↑

On mahdollista ottaa sadeveden puutarhaväyliltä, ​​kukkapenkiltä ja aita pitkin taloudellisesti avoimella tavalla. Valmiiden lokeroiden sijaan täytä myrskyjen tyhjennyskanavat. Suunnitelluilla linjoilla kaivaa kaivannot. Syvyys - 50 cm, leveys - 50 - 60 cm.

Kourujen sijaan - täyttöaukko

Sivuliike, jossa kaltevuus vastaanottavan säiliön suuntaan. Seinät - kulmassa pohjaan virtaavan veden paineen vähentämiseksi. Hiekkastäyttö suoritetaan alareunassa. Tarkista kaltevuuden oikeellisuus. Yksi metri - korkeusero korkeintaan 3 cm.

Putki roskan täyttöön

Geotekstiilit asetetaan hiekkakerrokselle. Reunat ovat vapaat. Kaivannon koko leveydestä, raunio on peitetty jopa 30 cm: n kerroksella. Järjestelmä, jossa viemäröityjä rei'itettyjä putkia kaatuessa, on kestävämpi. Kierrä kankaan reunat päällekkäin.

Kuiva puro koristeellisella täyttöllä - kaunis viemäriverkko

Ylhäältä, viemärikahva on täynnä koristeellisia materiaaleja: joki kiviä, monivärinen sirut, kivi. Kuivausvirrat - esteettinen ja taloudellinen ratkaisu.

Viemärikaivo ja tyhjennysventtiili ↑

Jätevesi on järjestelmän liitäntäpiste. Matalalla vedellä ja hyvällä veden absorboivalla ominaisuudella maaperän viemäriverkkoon, joka on asennettu roskalaatikkoon. Kaivon läpi ilman veden pohjaa tunkeutuu maahan.

Tyhjennä hyvin latauspohjalla

Jos suodattimen asennus ei ole mahdollista, nestettä tyhjennetään tyhjennysastista yleiseen myrskyn päähän tai viedään alueen ulkopuolelle - luonnolliseen säiliöön, ojaan. Poistaminen kuopasta voidaan tuoda alueelle kaivettuun lampiin tai vastaanottosäiliöön.

Video: asentaminen huuruveden talon ympärillä ↑

Vyöhykkeet ja lineaarinen avoin viemäröinti ovat vain pohja-alueen pintaosa. Eri syvyyksissä olevien rakennusten ympärysmitta on tarpeen luoda 3 - 4 erilaista vedenpoistojärjestelmää. Verkostojen valinta ja tekniset parametrit riippuvat maaperän koostumuksesta, säätiön syvyydestä. Riippumatta syvä salaojitusverkot - ei sen arvoista. Laskutoimitukset tulee käsitellä asiantuntijoiden toimesta ja kaivostoimintojen asentaminen parhaiten tapahtuu heti perustuksen jälkeen. Jopa ennen rakentamisen altaan säiliö syvä tyhjennys. Järjestelmän kykyä siirtää vettä suurina määrinä, mutta myös säätiön kestävyys riippuu laskelmien tarkkuudesta.

Kuinka suihkuttaa talosi - laitteen ominaisuudet ja asennus

Kaikki yksityiset talot altistuvat ilmakehän sademäärästä. Ennemmin tai myöhemmin jokainen asunnonomistaja alkaa miettiä myrskysuojaa hänen juoniinsa. Itse asiassa se kerää tehokkaasti ja myös poistaa sademäärän sivustolta. Monet ovat vakuuttuneita siitä, että tämä järjestelmä on katolla. Itse asiassa tämä on monimutkainen mekanismi, joka sisältää monia elementtejä. Puhumme siitä, kuinka voit tehdä sadeveden sivustossasi.

Veden hävittämisperiaatteet

Työssäkäynti on parasta tutkittaessa tärkeimpiä kuivatuskohteita. Koko järjestelmä olisi suunnattava pääperiaatteeseen - viemärit kerätään katolta samassa virtauksessa ja ohjataan sitten keräilijälle. Joten kaikki tärkeimmät elementit kerätään yhteisellä valtatiellä, joka suorittaa läpiviennin.

Yleensä sadeveden purkausmenettely on seuraava:

 • Katon kattava vesi virtaa katon kouruihin;
 • Viemäröinti virtaa tuloaukkoon, joka lähetetään keräilijälle.

Jos mainitsemme viemäröintijärjestelmän, sillä on myös merkittävä paikka. Se ratkaisee, missä suurin määrä vettä kerätään.

Miten suunnitella ja laskea myrskynpoisto

Jos haluat tehdä kaiken työn omalla kädellä, mutta ei ylimääräistä rahaa, sinun on suoritettava kaikki laskelmat etukäteen. Muutoin saat seuraavan ongelman:

 • Älä laske kaikkia vivahteita. Järjestelmä ei selviydy vaaditulla työmäärällä;
 • Tee kaikki marginaalilla silmään. Lisärahaa käytetään.

Tarkka laskelma saadaan, jos seuraavat tiedot ovat saatavilla:

 • Alueelle ominainen sademäärä (tilavuus). Ne löytyvät, jos tutkit SNiP: tä.
 • Kun sulamisvesi on poistettava, tiedot lumipeitteen tasosta. Täällä tarvitaan sateen sade.
 • Jäteveden keräysalue.
 • Maaperän parametrit paikan päällä.
 • Maassa käytettävissä olevien viestien sijainti.

Kun sinulla on kaikki tiedot, voit tehdä kaikki laskelmat jäteveden määrästä. Laskennassa käytetään seuraavaa kaavaa:

Laskelmissa tarvitaan korjauskerroin. Se on erilainen eri pintamuodoille:

Laskennan tulosten mukaan tulee olla halutun putken halkaisijan valinta. Haussa on käytettävä SNiP: n nykyistä taulukkoa.

Hankkeessa tulisi myös harkita menetelmää nesteen siirtämiseksi säiliöön. Jos on olemassa sellainen tilanne, että myrskyviemärijärjestelmän kaltevuus ei riitä ajovirtaan, on pakko-menetelmää käytet- tävä pumppujen avulla.

Järjestelmäelementit

Koska sadevedenpuhdistusjärjestelmä on tarpeen sedimenttien keräämiseksi ja poistamiseksi, tärkeimmät rakenneosat ovat putket, lokerot, myrskyvesisyötteet. Toiminto riippuu komponenttien oikeasta valinnasta ja asennuksesta. Seuraavaksi harkita elementtejä rakentaminen huuruveden.

Vastaanottoelementit

Storm veden tuloaukot. Tarvitaan nesteen keräämiseksi katolta, betonipinnoilta jne. Rakenteellisesti, se on säiliö, jolla on haara yhteiseen viemäriputkeen. Materiaalin tuotanto on erilainen, mutta useimmiten ne ovat polyeteeniä tai polypropeenia.

Edellytyksenä on suodattimien läsnäolo, jotka suojaavat tukkeutumisjäännöksiltä. Ne ovat eräänlainen kori, joka voidaan vetää ulos puhdistukseen. On myös laitteita, joissa on sytyttimet epämiellyttävien hajujen viivyttämiseksi.

Ovilavat. Edellisen kohteen analyysi. Ne on kuitenkin asennettu lähelle sisäänkäyntiä. Se on suojavaipan yläosassa, ja kosketus putkeen liittymään alareunaan. Tällaisten kuormalavojen käyttö ratkaisee 2 ongelmaa:

 • Kerää ja poistaa nestettä rakennuksen sisäänkäynnillä;
 • Puhdistaa rakennuksen sisään tulevien ihmisten kengät. On erityinen säleikkö, joka on muun muassa koristeellinen elementti.

Putket ja lokerot. Komponentit, joita pitkin neste liikkuu. Suorat jätevedet vesistöjen tulvista viemäriin.

Wells. Tarjoa keskenän sadeveden talteenotto sekä vakaa sadeveden toiminta.

Laitteet suojella myrskyjä

Hiekka-ansoja. Ovat pakollinen osa. Päätehtävänä on pitää hiekkaa tai maata. Suojaa putket tukkeelta ja anna koko järjestelmän toimimaan optimaalisesti.

Toimintaperiaate on seuraava: vesi joutuu hiekkasaumaan. Laitteen virtausnopeus pienenee, koska sen koko on suurempi kuin tyhjennysputki. Maaperähiukkaset asettuvat pohjaan, ja neste liikkuu edelleen ulospäin suuntautuvan putken suuntaisesti.

Aivan kuten sadeveden vastaanottimilla pitäisi olla korin suodattimet poistamaan epäpuhtauksia.

Öljynerottimet ja öljynerottimet. Laitteet, jotka ovat pakollisia asennettavaksi teollisuuslaitoksiin. Erityisen tärkeä asia on silloin, kun jätevesien huuhtelu- ja jätevesien yhdistelmä on esimerkiksi autojen pesuissa.

Suodattimet. Sadeveden keräys- ja hävittämisjärjestelmät eivät pysty toimimaan ilman erilaisia ​​suodattimia. Ne voidaan puhdistaa mekaanisista epäpuhtauksista, suorittaa syväpuhdistus tarvittaviin terveysvaatimuksiin. Suodatuslaitteet ovat seuraavat:

 • Mekaaninen. Yksinkertainen rakentava, mutta erittäin tehokas. He suorittavat pääasiallisen puhdistuksen - suspendoituneista hiukkasista. Ensimmäinen puhdistusvaihe tehdään höyrykattiloilla, tuloveden sisääntuloissa. Toinen vaihe suoritetaan koreihin, jotka hakevat pieniä roskia. Pitkä käyttöikä on erittäin tehokas.
 • Sorptio. Koska haitallisten kemikaalien esiintyminen on sateessa tai sulavedessä, on tarpeen puhdistaa ne. Tällainen puhdistus tapahtuu sorptiosuodinelementtien avulla. Tällaiset laitteet mahdollistavat veden kulkeutumisen itse, puhdistamisen haitallisilta aineilta. Sorbenteina käytetään aktiivihiiltä, ​​schungitia ja erityisiä aineita.

Tapoja kerätä vettä

Veden ja suunnittelun vaihtoehtojen perusteella myrskyviemärit voidaan jakaa kahteen tyyppiin - pisteen ja lineaarisen.

Dot-järjestelmä

Siinä on sisääntulot, jotka on asennettu katon alla katolta. Jokaisella laitteella on oma linja, joka on osa yhtä moottoritietä. Kuten jo aiemmin mainittiin, niillä on suojaavat ruudut sekä hiekkasilmukat.

Lineaarinen järjestelmä

Suunnittelulla sademetsä koostuu verkosta, jossa on pohja- tai putkilinjojen verkostoa tai jotka on asetettu avoimesti. Avoimiin lokeroihin on saatavana myös hiekkakuiluja ja suojaverkkoja. Erona pisteviivalla on se, että lineaarinen pystyy absorboimaan nesteen sekä katolta että koko alueelta. Merkittäviä ympärysmittoja varten on välttämätöntä soveltaa tätä mallia.

Ennen työn aloittamista on siis tarpeen määrittää veden keräysmenetelmä, koska alkuvaiheessa vaaditaan valmistelutöitä.

Kuinka syvä kanavien asettaminen

Sinun on valittava kirjanmerkin taso ottaen huomioon sivustosi ehdot. Joten esimerkiksi pienissä putkissa syvyys on 30 cm, kun putkistot ovat jo keskikokoisia, sinun on syytä mennä syvemmälle 50 cm: iin, suuremmille ulottuvuille tietenkin tarvitaan toinen syvyyden taso - jopa 70 cm.

Jos et halua sukeltaa liikaa maahan, kirjanmerkin syvyyttä voidaan pienentää. Esimerkiksi keräilijää ei tarvitse asentaa maaperän jäädyttämistä korkeammalle tasolle. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse syventää kanavia. Kerääjän jäädyttämisen sulkemiseksi on tarpeen lämmetä.

Voit pienentää kaivannon syvyyttä, mutta älä yritä liikua liian pitkälle. Joten, myrskyjen jätevesijärjestelmän kaltevuuden pitäisi olla riittävä riippumattoman nestepinoon. Tämän perusteella keräilijä on joka tapauksessa sijoitettu tuloaukon alapuolelle. Juuri tästä hetkestä hankkeen kehittäminen on hyödyllistä. Hän laskee etukäteen tarvittavat puolueet.

Mikä on puolueellisuus

Sademäärän kaltevuutta säädellään valtion standardilla. Jos edetään tästä, taso on seuraava:

 • Putket 150 mm - 8 millimetriä rataa kohden;
 • Putki 200 mm - 7 millimetriä rataa kohden.

Totta, voit ottaa huomioon sivuston vivahteet ja muuttaa näitä arvoja hieman.

Roskalaatikon on oltava alhaisempi, kuten toiminnan periaate on säilytettävä niin, että kiinteillä elementeillä on aikaa sijoittaa pohjaan.

Asennusprosessi

Alkuvaiheessa on viemäröintikanavien asentaminen kattoon ja viemärien viemäröinti. Lisätoimet alkavat sivustolla.

Kaikki asennukset alkavat myrskyn vedenottoaukkojen asennuksella. Ne on asennettava suoraan katon tyhjennysputkien alle. Jokainen vastaanottava laite on kytkettävä yhteen runkoon. Polvilla varustetut viemärit yhdistetään vastaanottimiin.

Seuraavaksi sinun pitäisi aloittaa kaivantojen valmistelu. Putket on kiinnitettävä hiekkapyyhkeeseen, jonka paksuus on vähintään 100 mm. Edellä on jo todettu, että vaadittava gradientti on pakollinen, jota on seurattava jatkuvasti.

Voit vähentää maansiirtotöiden määrää, voit laittaa hulevesiannoksen putkilinjan yhteen valmistettuun kaivantoon. Mutta niitä ei voi yhdistää. Viemäriverkko on sijoitettava alla, ja sen päälle on jo myrsky.

Jos yhteenvetoamme kaikki toiminnot, voimme sanoa, että kaikki putkistot on tehty yhdeksi putkijohdoksi keräilijälle.

Keräilijän osalta on tärkeää huomata, että se on toimitettava elementtien kanssa veden pinnan säätämiseksi ja sen puhdistamiseksi saastumiselta.

Kun kaikki putkilinjat on yhdistetty ja asetettu, kaikki kaivannot on peitetty palkilla.

Luonnollisesti asennuksen jälkeen sinun on suoritettava suoritustarkastus. Sadeveden määrä tarkistetaan seuraavasti: kaikki sisääntulot kaadetaan veden ämpäriin, pino prosessia havaitaan. Sinun pitäisi myös etsiä vuotoja. Jos niitä on, poista ne välittömästi. Jos kaikki toimii hyvin, peitä säleiköt sellofaanilla, peitä kaivanto maan päällä.

Sadeveden ja viemäröintijärjestelmien yhdistelmä

Aikaisemmin sanottiin, että on mahdotonta yhdistää myrsky- ja viemäröintijärjes- telmiä yhdellä moottoritiellä. Tarjoamme kuitenkin tärkeimmät kohdat sopivaan järjestelyyn.

 • Yhdistelmä ei ole sallittua.
 • Viemäröinti sijaitsee syvemmällä kuin maaperän jäädytys.
 • Jätevedenpoistoon on syytä tehdä syvempi kaivanto, joka muun muassa on täytettävä rauniolla. Runkojen käyttöä selittää se, että se mahdollistaa pohjaveden putken paineen poiston ja siten suojan putken tuhoamiselta.
 • Vedenpoiston asennus suoritetaan myös kaltevuuden mukaan.

Ilma kohtaa kodinkoneen ympärillä esimerkkejä

Monet ihmiset uskovat virheellisesti, että sademäärä on rajoitettu useisiin putkiin, jotka on järjestetty rakennuksen katon reunaan. Näin ei ole, vaikka viemärit ovat myös osa suunnittelua. Tietoja siitä, miten suihku on mitä se on, ja miten tehdä myrskyjätevesi omilla käsillään, ja keskustelu tässä artikkelissa.

Rakentaminen myrskyviemäri talon ympärillä

 • kouruissa, joissa on suppiloita ja kouruja: nämä ovat sen osan rakennetta, joka kerää nestettä rakennuksen katosta;
 • pisteiden keräilijät ja myrskyn vedenottoaukot;
 • putkistot, jotka tarjoavat kerättävän veden kuljetusta keräilijään;
 • Lineaariseen viemäröintijärjestelmään liitettyjen lokeroiden järjestelmä ja siirretään kerätty vesi putkistoon (lue myös: "Storm-viemärit - tyypit ja tarkoitus").

Lisätiedot suihkusta ovat:
 • erityiset pistokkeet, jotka estävät veden liikkeen vastakkaiseen suuntaan;
 • sifonit, jotka estävät epämiellyttävän tuoksun viemäristä;
 • hiekka-ansoja.

Ennen kuin ryhdyt tekemään sadeveden, sinun täytyy varustaa työkaluja ja materiaaleja. Työn suorituskykyyn riittää kauhat ja porat. Materiaalit ovat monimutkaisempia, muttei paljon: sinun on lisättävä bitumimastit ja kiinnittimet putkistoihin edellä mainittujen osien luetteloon.

Periaate suihkussa yksityisessä talossa

Tee-se-itse-do-it-yourself pistesuihkukokoonpano

Pistesadevettä lisäksi on suunniteltu ristikkopatikoiden avulla (lisätietoja: "Sadevedet myrskyviemäriin"). Tätä järjestelmää kutsutaan lineaariseksi myrskyviemäriin. Lokit asennetaan suoraan maahan, ja vesi, jonka kravetit eivät voineet kerätä, pääsee niihin. Kaavion malleilla voi olla erilainen syvyys ja koko. Ylijohdoilla on hyvä asentaa valurautaiset viemäriverkot, jotta eri jätteet eivät pääse järjestelmään. Astioiden ja putkistojen risteyksissä on tarpeen asentaa hiekkasaumoja, jotka suojaavat suurelta osin järjestelmää erilaisten roskien sisääntulosta. Talon edessä voit asentaa erityisen sadekerroksen betonia, jolla on suuri leveys, joka estää lätäköiden muodostumisen aivan sisääntulokynnyksen lähellä.

Yhdistetään vedenpoisto ja myrskyviemäri

Asennettaessa kuivatus on tarpeen noudattaa tietyn määrän kaltevuutta, joka on yleensä noin 2%. Viemäröintikanavat on poistettava ojaan tai lähimpään vesistöön. Omakotitalon kouru sijaitsee yleensä viemärijärjestelmän päällä, eli jälkimmäinen on ensin asennettu. Joka tapauksessa molempien järjestelmien on oltava riittävän syvissä estämään niiden jäätymistä kylmäkauden aikana.

Kuinka suihkuttaa talon ympärillä

Ilma kohtaa kodinkoneen ympärillä esimerkkejä

Luonto ei koskaan jakaa ihmisiä niille, jotka ovat valmiita erilaisiin ilmiöihin ja niille, jotka eivät ole vielä valmistautuneet. Hän yksinkertaisesti osoittaa kykynsä: kesäiset sateet, syksyiset ukkoset, kevätsulat ja talven lunta. Luonnollisten ilmiöiden varalta keksittiin myrskyviemäri, jonka avulla voit poistaa kaikki saostumat sivustolta.

Monet ihmiset uskovat virheellisesti, että sademäärä on rajoitettu useisiin putkiin, jotka on järjestetty rakennuksen katon reunaan. Näin ei ole, vaikka viemärit ovat myös osa suunnittelua. Tietoja siitä, miten suihku on mitä se on, ja miten tehdä myrskyjätevesi omilla käsillään, ja keskustelu tässä artikkelissa.

Rakentaminen myrskyviemäri talon ympärillä

Järjestelmä jakautuu tärkeisiin komponentteihin, jotka ovat osa sadeveden pistorasiaa, ja lisäkomponentteja, jotka takaavat järjestelmän maksimaalisen tehokkuuden ja mahdollistavat sen, että se pystyy täysin suorittamaan kaikki toiminnot.

Seuraavat osat kuuluvat myrskyviemärielementtien peruskokoonpanoon:

 • kouruissa, joissa on suppiloita ja kouruja: nämä ovat sen osan rakennetta, joka kerää nestettä rakennuksen katosta;
 • pisteiden keräilijät ja myrskyn vedenottoaukot;
 • putkistot, jotka tarjoavat kerättävän veden kuljetusta keräilijään;
 • Lineaariseen viemäröintijärjestelmään liitettyjen lokeroiden järjestelmä ja siirretään kerätty vesi putkistoon (lue myös: "Putkistot myrskyn jätevedelle - tyypit ja tarkoitukset").

Lisätiedot suihkusta ovat:

 • erityiset pistokkeet, jotka estävät veden liikkeen vastakkaiseen suuntaan;
 • sifonit, jotka estävät epämiellyttävän tuoksun viemäristä;
 • hiekka-ansoja.

Ennen kuin ryhdyt tekemään sadeveden, sinun täytyy varustaa työkaluja ja materiaaleja. Työn suorituskykyyn riittää kauhat ja porat. Materiaalit ovat monimutkaisempia, muttei paljon: sinun on lisättävä bitumimastit ja kiinnittimet putkistoihin edellä mainittujen osien luetteloon.

Periaate suihkussa yksityisessä talossa

Luodaksesi laadukkaat myrskysuuttimet, sinun on selvitettävä, miten betoni-, muovi- tai valurautaiset sadevedet toimivat. Perusperiaate on seuraava: kaikki viemärit kerätään yhteen kanavaan ja lähetetään yhteiseen keräilijään. Jokainen rakenneosa on kytkettävä yhteiseen järjestelmään.

Paikan oikea sademäärä toimii näin: ensin sakka kerätään talon katolta ja lähetetään viemäreihin, sitten ne liikkuvat painovoiman mukana myrskyn veden sisääntulolla ja sieltä kaikki vesi siirtyy putkistoon keräilijälle.
Suunnittelun tärkeä osa on lineaarinen viemäröinti. Järjestelmän järjestämiseksi on välttämätöntä asentaa alustat maanpinnalle, jossa vettä kerätään maksimimäärään (lue: "Lokerot viemäreihin - betonityyppiset, muovi- ja metallirakenteet"). Jokainen kouruallas on yhdistetty järjestelmään ja se tyhjentää vettä pitkin sitä pitkin, mutta on myös järjestelmiä, joiden avulla vettä ei saa tyhjentää maan alla putkijohdon avulla, vaan maanpinnalle.

Tee-se-itse-do-it-yourself pistesuihkukokoonpano

Jotta talviympäristö toimii oikein, on tärkeää seurata tiiviisti toimenpiteiden järjestystä ja laatua järjestelyn aikana. Ennen rakenteen luomista on suoritettava laskeva vesisuihku. Ensimmäinen asia asennetaan suppiloita, joita kutsutaan usein myrskyvuodeksiin. On tarpeen asentaa suppilot, joissa veden talteenotettu vesi kerääntyy rakennuksen katolle. Myrskyn vedenottoaukkojen asennusta varten on välttämätöntä valmistaa pieniä puristuksia.

Viemäriputki ja suppilo on yhdistettävä, joten jälkimmäiset on varustettu erityisillä rei'illä. Heidän kauttaan polven avulla putki asennetaan maan alle, ja sen seurauksena se saavuttaa tason, jossa maa ei jäätyä kylmäkauden aikana. Tällä syvyydellä putki tasoitetaan, ja polvi käytetään uudelleen ja se asennetaan vaakasuoraan asentoon, ei laskemalla lievää kaltevuutta, joka tarvitaan nesteen liikkumiseen painovoiman avulla.
Putkesta tulee vettä keräilijään, joka on erityinen säiliö, joka tarjoaa väliaikaista varastointia myrskyjen viemäreihin (lue myös: "Storm-jätevesi yksityisessä talossa on oikea laite"). Jonkin ajan kuluttua kerätty neste lähetetään maahan tai pumpataan lähimpään säiliöön. Keräilijän yläosaan tulee olla varustettu luukalla, jossa on luukku. Kaivon halkaisija on yleensä noin yhden metrin sisällä. Kaapelin puuttuessa pääsy suihkun sisäosalle ja sen puhdistaminen ei ole mahdollista.

Sade- vesiputkiston lisäksi on rakenteeltaan myös ristikkopatikoita (lisätietoja: "Sade sademetsävesijärjestelmään"). Tätä järjestelmää kutsutaan lineaariseksi myrskyviemäriin. Lokit asennetaan suoraan maahan, ja vesi, jonka kravetit eivät voineet kerätä, pääsee niihin. Kaavamallit voivat olla eri syvyydessä ja koossa. Ylijohdoilla on hyvä asentaa valurautaiset viemäriverkot, jotta eri jätteet eivät pääse järjestelmään. Astioiden ja putkistojen risteyksissä on tarpeen asentaa hiekkasaumoja, jotka suojaavat suurelta osin järjestelmää erilaisten roskien sisääntulosta. Talon edessä voit asentaa erityisen sadekerroksen betonia, jolla on suuri leveys, joka estää lätäköiden muodostumisen aivan sisääntulokynnyksen lähellä.

Yhdistetään vedenpoisto ja myrskyviemäri

On joitain suosituksia, joiden avulla voit asianmukaisesti asentaa viemäröinti- ja sadeveden. Yksi suosituksista on tämä: vedenpoisto- ja myrskyjärjestelmät eivät saa olla yhteydessä, mikä johtuu suurista kuormituksista, joita voi esiintyä rankkasateiden jälkeen. Viemäröinti tulee asentaa suurella syvyydellä maaperän jäädyttämisen alapuolelle (lisätietoja: "Talon vedenpoiston syvyys - säännöt ja määräykset"). Jätevesi on täytettävä kerroksella soraa ja roskaa, jotta putki voi kestää maaperän ja sulaveden aiheuttaman kuormituksen.

Asennettaessa kuivatus on tarpeen noudattaa tietyn määrän kaltevuutta, joka on yleensä noin 2%. Viemäröintikanavat on poistettava ojaan tai lähimpään vesistöön. Omakotitalon kouru sijaitsee yleensä viemärijärjestelmän päällä, eli jälkimmäinen on ensin asennettu. Joka tapauksessa molempien järjestelmien on oltava riittävän syvissä estämään niiden jäätymistä kylmäkauden aikana.

Vihjeitä sademetsän järjestämiseksi sivustolle

On olemassa muutamia vinkkejä, jotka yksinkertaistavat sadeveden asennusta. Niinpä maanrakennusten määrää voidaan vähentää asettamalla viemäröinti- ja myrskyjärjestelmä yhdeksi kaivoksi (ilman yhdistämistä). Edellä mainittujen järjestelmien erillisen asennuksen tarve mainittiin edellä: tämä toteutettiin rakennuksen ylikuormituksen estämiseksi tulvan aikana.

Kaivannon tyhjennysaukon on oltava riittävän syvä maaperän jäädyttämisen syvyyden huomioon ottamiseksi. Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon hiekan tai sora- kerroksen paksuus, kun järjestetään kaivantoa. Kuivatuskaivon kaltevuus on yleensä noin 2 astetta suhteessa järjestelmän viimeiseen elementtiin.
Putkien asentaminen myrskyjen jätevesille on myös suoritettava riittävän syvälle ja kun järjestetään kaksi järjestelmää yhdessä kaivossa, tämä nuotti on otettava huomioon. Kaikki putkistot, jotka tarjoavat veden kuljetusta, olisi lopultakin yhdistettävä keräilijällä, joka tarjoaa tilapäisen varastoinnin ja veden viemisen edelleen säiliöön.

Kun talon ympärillä oleva sademäärä on rakennettu, on ehdottomasti testattava. Tätä varten jokaiseen suppiloon on täytettävä vähintään vettä vettä ja katsella, kuinka vesi kulkee järjestelmän läpi varmistaakseen, että se saavuttaa lopullisen määränpäänsä.

Kuten kaikesta edellä olevasta on nähtävissä, myrskyvesien asentaminen talon ympärille ei ole monimutkainen, ja se voidaan luoda myös rakentamisen alalla syvän tiedon puuttuessa. Riittää vain seurata järjestelmärakentamisen algoritmia tarkasti, suunnitella se laadukkaasti ja suorittaa kaikki työ huolellisesti. Kaikkien näiden toimien seurauksena myrskyjätevedet varmistavat vesistöjen purkamisen alueen alueelta, ja siellä sijaitseviin esineisiin ei kohdistu tulvia, ja talon asukkaille on paljon helpompi liikkua alueella, jossa ei ole lukuisia lätäköitä.

Anna palautetta:

Miten rakentaa suihku taloon

Sivustojen irtoaminen, olipa kyseessä sitten jalkakäytävä tai nurmikko. talon ympärillä - välttämätön komponentti minkä tahansa esikaupunkialueen viestinnästä. Siinä ei ole vain putoamisvaunuja, jotka tyhjentävät kosteutta rakennusten katosta, mutta myös putkien läpi kulkevia putkia ja ojia sekä pieniä mutta tärkeitä elementtejä, kuten arinan tai sokean alueen.

Storm-viemärit voidaan tehdä omilla käsillä, tärkein asia on määrittää asettelu, piirtää projekti ja ymmärtää laite. Sadeveden hanke on hyvin valittu suunnitelma putkista, keräilijä ja pistekuopat. Internetissä on paljon esimerkkejä järjestelyistä, ne toimitetaan valokuvilla ja videolla.

Livnevka yksityisessä talossa

Muista, kuinka kengät kärsivät kulkiessaan kaduilla, joissa tieliikennettä tai päällysteen sadevettä ei riitä viemäriin. Kengät kastuvat ja ajan mittaan voi päästä irti. Samaa voidaan sanoa talosta. Kuvittele, kuinka jokainen sade, vesi tuhoaa talon perustan, tulvelee kellarissa, vaikuttaa kasvien ja puiden juurijärjestelmään. Jotta vältytään yksityishenkilön omistajalle niin kalliille tuhalle, on välttämätöntä tehdä talon ympärille talvehtimista tai nurmettumaa, varsinkin kun sen asennus ja asennus eivät ole kovin monimutkaisia, varsinkin kun katsellaan useita videoita.

Sadeveden asennus

Asennus SNiP: n mukaan sisältää useita peruselementtejä: sokea alue, putket, valurautaiset ritilät, lokerot, vedenottoaukot ja pistekuopat. Lisäksi täysi sadevesijärjestelmä sisältää pistokkeiden läsnäolon, jotka estävät veden virtauksen vastakkaiseen suuntaan, sifonit, jotka estävät epämiellyttävän tuoksun ja hiekkasilmukoiden muodostumisen. Ei ole yhtä tärkeää keräilijä, jossa jätevesi virtaa. Se voidaan vaihtaa lähimpään säiliöön tai erityiseen tyhjennysaukkoon.

Myrskysuojajärjestelmä

Laitteessa on maahan laskeva sademäärä. Tätä varten sinun on tehtävä yksittäinen laskelma sivustosi virtauksesta. Ammattilaisten tekemä video on havaittavissa, että missä tahansa paikassa ylläpidettiin hieman bias, joka on noin kaksi astetta. Kaltevuus kulkee kohti pistettä tai linjaa. Vain paljon videoita otettiin ja paljon kuvia otettiin, mutta mainittiin myös tärkeimmissä asiakirjoissa rakentamisen aikana - GOST ja SNiP. Kaatopaikalle on säädetty myös SNiP.

Jätehuuhtelu viemäriverkossa tehdään tavallisesti pitkin kävelytien tai jalkakäytävän reunoja, jotta se ei häiritse vapaata liikettä. Päällysteenpoistohankkeeseen kuuluu sokea alue ja viemäriverkko. Nurmikonjuoppaus ympäröivään jätevesihuoltoon tehdään tarvittaessa, eikä se häiritse ihmisten liikkumista. Esimerkiksi leikkipaikka tai virkistysalue, jossa on grilli. Ei pidä unohtaa, että on oltava viemäröinti ja sokea alue arina.

Pohjaveden periaate on yksinkertainen: katton tai putkien ympärillä olevien muoviputkien kautta vettä kerätään yhteen paikkaan, putkien kautta putkessa. Viemäröinti viemäreihin voi tapahtua koko alueella tai vain siinä osassa, missä sateet ovat todennäköisimmin. Veden oikeaan kulkuun asennettaessa muoviputkia SNiP: n mukaan on kaltevuus.

Jos tapahtuu äkillinen lämpötilan muutos, tarvitaan myrskyvesilämmitys niin, että kaikki vesi ja lika poistuu järjestelmästä ennen talvehtimista, muuten putket eivät yksinkertaisesti kestä kestämään matalaa lämpötilaa. Erityisen vaikutti kylmäsuihkulla. Puhdistus tapahtuu paitsi syksyllä myös myös kanavien saastuttamana. Viemärijärjestelmä, joka on valmistettu SNiP: n mukaan, on helppo ylläpitää.

Sinun ei pitäisi ajatella, että viemäröinti ja viemäröinti viemärijärjestelmään ovat kaksi laitetta, joita ammattilainen ei suosittele yhdistämään yhdeksi projektiksi. Päinvastoin, asianmukainen myrskyviemärijärjestelmä edellyttää molempien maadoitusviestien, kuten muoviputkien ja maanalaisten rakenteiden, kuten kuivatuksen, läsnäoloa. Lokerot yrittävät tehdä niissä paikoissa, joissa veden todennäköinen kertyminen on todennäköistä. Laatikot on kytketty myrskyn kerääjään tai muoviputkiin.

Sadevesijärjestelmä: piste tai lineaarinen

Kahdenlaisia ​​järjestelmiä, piste- ja lineaarisia viemäröintijärjestelmiä. Yleensä ne yhdistetään. Jos katsot verkossa tai luet aikakauslehdissä, niin kuvassa ja videossa näet, että jonkin tyyppistä järjestelmää käytetään harvoin. Myrskyveden rakentaminen perustuu välttämättömyyteen ja riittävyyteen.

Pistejärjestelmä perustuu useisiin vedenottoaukkoihin tai myrskyvesisyöttöihin. Höyryveden syöttöaukot asennetaan pieniin reikiin kattokaivojen alla. Kanavissa on reikiä, joiden kautta ne ovat yhteydessä toisiinsa ja putket, jotka on asetettu vahvan rinteen alle. Putken pään on oltava tasoltaan alhaisempi kuin se jäätyy maaperän läpi. Lisäksi se tasoitetaan ja jättää kaltevuus noin kaksi astetta edelleen kollektorille. Keräilijän yläpuolella on aukko, jossa on luukku. Sadeveden kuopat on suunniteltu ohjaamaan veden määrää. Niitä käytetään myös puhdistukseen.

Sadevesijärjestelmän rakentaminen perustuu alustoihin. Säiliöissä on ristikot sadevettä varten. Muoviset tai metalliset lokerot asennetaan maahan. Ne on suunniteltu keräämään saostumista, joka ei kaadu sisääntuloihin. Läpiviennit valmistetaan eri läpimitaltaan erilaisista materiaaleista. Hiekka-ansa on sijoitettava aina lokeron ja putken väliin, joten tyhjennyskammion puhdistusta tarvitaan paljon harvemmin. Ennen rakennusalustalle syöttöä ja putkia tulee olla läpimitaltaan suuremmat kuin keskiosassa. Tässä ei saa unohtaa, että asennuksen aikana tarvitaan kaltevuus.

Viemäröinti ja viemäröinti

Kuten edellä mainittiin, olisi oikeampaa tehdä hanke niin, että se sisälsi viemärijärjestelmään ja viemäröintiin. Kuinka yhdistää ne, lue alla.

Asentaminen myrskyviemäriin

Storm-viemäriä ei saa yhdistää yhdeksi tyhjennysjärjestelmään, vaan niiden on oltava erilaisia. Saostumisen aikana niveljärjestelmä ei kestä kestämistä. Viemärikaivut kaivetaan suurelle syvyydelle, niiden on läpäistävä huurteen tunkeutumisen syvyyteen. Kaivannon ontelo on täynnä raunioita ja soraa. Tämä on tehtävä, sillä muuten pohjavesi ja sedimentit voivat tuhota sen. Asennettaessa on välttämätöntä säilyttää noin kaksi prosentin kaltevuus.

Oikein tehty projekti on ensimmäinen askel kodin suojelemiseksi. Oikein asennettu asennus on tapauksen toinen puoli. Myös jätevedenpuhdistus on välttämätöntä. Tämä ei ole pelkästään korjaus vaan myös puhdistus. Kiinnitä huomiota jokaiseen vaiheeseen luottamalla videoammattilaisiin.

(6 Ääniä: 4.83 / 5)

Tee-se-itse-suihkujärjestelmä: ominaisuudet ja asennusohjeet

 • Storm-viemärikomponentit
 • Pöly talon ympärillä: vedenpoiston periaate
 • Pisteen asennuksen ominaisuudet tekevät sen itse
 • Viemäröinti ja sadeveden yhdistelmä
 • Hyödyllisiä vinkkejä siitä, miten perustetaan sadeveden järjestelmä

Sadanta putoaa kaikkialle: maaseudulla ja kaupungissa. Siksi kodinomistajat ajattelevat usein, onko suihkussa omaa kättä talon ympärillä tarkoituksenmukainen ja tehokas ratkaisu. Tällaiset talojen tai mökkien ympärillä sijaitsevat jätevedenpuhdistamot tarjoavat sedimenttien keräämistä ja poistamista. On väärin ajatella, että itse valmistettu myrsky vettä talon ympärillä on katossa sijaitsevat tyhjennysputket. Sen sijaan ne ovat vain pieni osa koko rakennetta, joka on tarkoitettu maan veteen tai yksityisen talon ympärille. Jäädyttää talon ympärillä voi tapahtua omilla käsilläsi.

Myrskysuodatinjärjestelmän järjestelmä.

Storm-viemärikomponentit

Jos haluat tehdä suihkun talon ympärillä omiin käsiisi, sinun on tiedettävä tämän mallin perusjärjestelmä. Se sisältää seuraavat pääkomponentit:

 • tyhjennysaukot, suppilot ja kourut: sademäärä katolla ja mikä talon katon viemärijärjestelmä koostuu;
 • pudotuspisteiden kuopat, myrskyn vedenottoaukot;
 • viemäreihin johtavat putket. Sijoita maahan. Tämän seurauksena kaikki talteen kerääntyneet myrskyt kerätään talteen keräilijöille;
 • erityinen lokerojärjestelmä, joka on osa lineaarista vedenpoistoa.

Talon ympärillä tapahtuva tyhjennys voidaan tehdä käsin käyttämällä lisäosia, nimittäin:

 • korkit, jotka häiritsevät veden virtausta vastakkaiseen suuntaan;
 • sifonit, jotka estävät epämiellyttävien hajujen leviämisen viemäristä;
 • hiekka-ansoja.

Jätevesijärjestelmän rakenne.

Suihkua talon ympärillä omilla kädilläsi tarvitset seuraavat työkalut ja kalusteet:

 1. Lapio.
 2. Viemäriputket.
 3. Pora.
 4. Storm veden tuloaukot.
 5. Downspouts.
 6. Jousitus asennusputkille.
 7. Bitumiset mastit.

Takaisin sisällysluetteloon

Pöly talon ympärillä: vedenpoiston periaate

Jos aiot tehdä talon ympärillä talviominaisuuksia omin käsin, laitteen on noudatettava järjestelmän pääperiaatetta: jätevettä kerätään talon katosta tai muusta tyhjennysvyöhykkeestä yhdessä virrassa ja lähetetään sitten keräilijälle. Putket ja lokerot yhdistyvät yhteen järjestelmään. Ne on asennettu kulmaan jäteveden poistoaukkoon nähden.

Veden hävittämisprosessi on seuraava: sademäärä kulkee talon katon pinnasta ja putkistoihin, minkä jälkeen jätevedet johdetaan kuivatusputkien kautta myrskyvesisyöttöön, joka on kytketty kerääjään maanalaisten putkien kautta.

Lineaarinen viemäröinti on myös erittäin tärkeää. Laatikot, jotka on pinottu pintaan pintoihin, joissa on suurin todennäköisyys kosteuden kertymisestä sulavedestä tai sateesta. Nämä lokerot yhdistävät myrskyviemärin johonkin valuma-alueeseen, esimerkiksi myrskyn kerääjään. Jäteveden hävittämistä voidaan järjestää paitsi maan alla, myös useita järjestelmiä, joiden mukaan sademäärä voidaan järjestää kädet pinnalla.

Takaisin sisällysluetteloon

Pisteen asennuksen ominaisuudet tekevät sen itse

Oikean ja luotettavan sadeveden varastoinnin varmistamiseksi on noudatettava tiukasti sen suunnittelun ja asennustekniikan vaatimuksia.

Vedenpoistoprosessi alkaa suppiloilla, joita usein kutsutaan viemäreiksi. Tällaiset suppilot on asennettu talon katon tyhjennysjärjestelmään viemäreihin. Myrskysuodattimien asentamiseen tarvitaan erityisiä pieniä syvennyksiä. Kouru- ja imusuppiloihin on liitetty toisiinsa, joista suppiloissa on reikiä. Niistä polviin sellaisen osan elementin kautta, joka on alaspäin suuntautuva putki, joka päättyy tasolle, joka on alle maaperän jäädyttämisen taso.

On parasta, kun myrskyn vedenottoaukossa on aukko, jonka läpi putki voidaan ajaa suoraan siitä.

Maaperän jäädyttämisen alapuolella olevassa syvyydessä putki tasoitetaan liittämällä polveen ja kiinnitetty lähes vaakasuoraan, ja kaltevuus on 2%. Tämä putki ohjaa vettä talosta tai muusta rakenteesta keräilijään. Keräilijä on säiliö, johon myrskyjen viemärit virtaavat. Lisäksi tämä vesi siirretään maaperään tai pumpataan läheiselle suulle tai säiliöön.

Keräilijän päälle on tehtävä luukku, hänelle on tehtävä luukku. Kaivon on oltava halkaisijaltaan noin 1 m. Tämän elementin tarkoituksena on seurata hulevesivuon suorituskykyä ja puhdistaa järjestelmä roskista.

Lineaaristen kattouunien rakenneosien kaavio.

Sade- veden lisäksi on mahdollista järjestää myös ristikkopatikoiden asennus. Tätä järjestelmää kutsutaan lineaariseksi myrskyviemäriin. Tällöin alustat asennetaan maan pinnalle. Sade tulee olemaan, ei ollut aikaa päästä joukkueen suppiloihin.

Kourujen voi tehdä eri syvyyksistä ja eri halkaisijoista. Lokeroiden jälkeen hiekka-ansoja asennetaan ennen putken syöttämistä. Niitä käytetään maaperän, lian ja roskien suodattamiseen. Talon edessä on laaja oviaukko, joka kerää vettä kuistilta.

Takaisin sisällysluetteloon

Viemäröinti ja sadeveden yhdistelmä

On joitain hyödyllisiä vinkkejä siitä, miten vedenpoisto ja huuhtovedet sopivat oikein. Niinpä myrskyjä ei voida yhdistää viemäröintijärjestelmään, koska lumen sulamisen aikana tai rankkasateiden aikana järjestelmä voi yksinkertaisesti olla ylikuormitettu eikä ylläpitämään voimakasta virtausta. Vedenpoisto on asennettava syvälle, joka ylittää jäätymisnopeuden. Kaivannon tyhjennys tehdään syvemmälle, sora ja rauniot kaadetaan siihen. Tätä ratkaisua käytetään sen varmistamiseksi, että järjestelmän putket eivät murskkaa sulatettua ja pohjavettä maahan ja putki ei romahda.

Asutuksen viemäröinti toteutetaan myös tietyllä rinnealueella, joka on usein noin 2%. Viemärijärjestelmät viedään ojaan, virtaukselle tai vesistöön. Kun syvä sijoittaminen korkean alustan, voit säästää rahaa kaivaamalla ylös maan kaivannon laite. Viemärikaivoja voidaan sijoittaa viemärijärjestelmän yläpuolelle. Siten kuivatus tehdään, ja välittömästi sen jälkeen muodostuu hulevesistö, se on edelleen maaperän jäädytyksen tasoa alhaisempi.

Suihkun asennuksen kysymys ei aiheuta ongelmia: tekniikka on melko yksinkertainen ja ymmärrettävää.

Takaisin sisällysluetteloon

Hyödyllisiä vinkkejä siitä, miten perustetaan sadeveden järjestelmä

Maavirtojen määrää voidaan vähentää merkittävästi, jos sadevedenpoistojärjestelmä ja viemäröintijärjestelmä yhdistetään yhdeksi kaivoksi. Tällainen päätös ei kuitenkaan tarkoita sitä, että viemäröinti on täysin yhdistetty vedenpoistoon. Tämä tarkoittaa viemäriputkien ja myrskyjen viemäriputkien rakentamista yhdeksi kaivoksi. Tällöin myrskyjen jätevedet kulkevat pääsääntöisesti viemäriputkien alapuolelle.

Kun lumi sulaa ja erittäin rankkasateiden aikana, on erittäin todennäköistä, että myrskyjärjestelmä ylikuormaa, mikä ei yksinkertaisesti voi selviytyä tämän veden määrästä. Tämä aiheutti erillisen vedenpoiston.

Viemärikaivon täytyy kaivaa syvyys, joka on suurempi kuin mahdollista maaperän jäädyttämistä. Tämä ottaa huomioon sora- tai hiekkaperusteen. Myös vedenpoistokannen kaltevuus tulee tehdä 2 asteen kulmassa verrattuna viemärikaivoon ja keräimeen tai kohti jätevesien päästöjä keskitettyyn viemäriverkkoon, jos hanke sitä edellyttää.

Viemäriveden putket voidaan asentaa viemäriputkien yläpuolelle. Samankaltainen muunnos, jonka mukaan myrskyviemärit asennetaan, merkitsee laitetta syvyydessä, joka on alempi kuin todennäköinen maaperän jäädyttäminen.

Keräimeen on kytketty putket, jotka on sijoitettu kaivoihin ja lokeroihin, jotka on upotettu jäteveden lineaariseen tyhjennykseen. Keräilijä on erityinen sinetöity säiliö, josta sadevesi tyhjennetään oikeaan suuntaan.

Myrskysuuttimen asennustyöt tehdään pakollisella testillä sen toiminnasta. Jos haluat tarkistaa järjestelmän toiminnan, sinun täytyy kaataa vettä ämpäriin jokaiseen myrskyvuodon sisääntuloon ja katso, poistuako jokin neste pois ja jos se kulkeutuu esteettömästi. Asennustyön ohjeista ja kuvauksista käy selvästi ilmi, että myrskyviemärijärjestelmän asennukseen liittyvä kysymys ei aiheuta ongelmia omiin käsiinsä ja tekniikka on täysin yksinkertainen ja ilmeinen.