Miksi on niin tärkeää asentaa sammakoita oikealta. Sammakko perusta

RAKENTAMINEN

Rakennuskivojen valmistaja - ProgressStroy LLC.

Armature sammakot (kutsutaan myös sotilaiksi) ovat tärkeimmät kannat perustuvien gridien välillä.

Rebar sammakko on sisäänrakennettu pala, jota käytetään

pohjan ylemmän verkon asennusta tai päällekkäisyyttä varten.

Valmiiden aihioiden käyttö mahdollistaa:

-varmistetaan siihen liittyvän rakenteen lujuus ja kannan kuormien siirtäminen molemmille ristikoille;

-poistaa ylemmän verkon romahtamisen ongelma;

-vähentää liitäntäkehyksen aikaa.

Vahvistettujen sammakoiden valmistusta ja käyttöä koskevat säännöt (rakentaminen sammakot):

Jalka ja hylly ylemmän verkkotukeen tulisi olla 5-6 cm suurempia kuin solujen koko, ottaen huomioon vahvikkeen paksuus. Muuten sammakko epäonnistuu ja yläsäleikkö 2-sauvojen sijasta vain nousee 1: llä. Esimerkki: jos solu on 20x20-raudoitusta 12, jalat ja hylly tulee olla vähintään 25 cm, mieluummin 27-28 cm, sitten lanka ei pääse päihin sammakoita.

Sammakon korkeus määritetään seuraavasti: levy / laattojen paksuus miinus 10 cm Esimerkki: levy 25 cm Suojakerros alle +4 cm (yhdessä 8 cm) + alemman kerroksen vahvistuspaksuus 12 mm + ylemmän kerroksen vahvistuspaksuus 12 mm yhteensä vähintään 10,5 mm. Jos sammakoita ei aseteta alempaan raudoitukseen, vaan sammakkeen poikittaiseen ja vastaavasti päälle, aseta ensimmäinen vahvistusrivit pituussuunnassa ja sitten toinen krs päin, korjausarvo on 13 cm.

Sammakoiden asennusvaihe käyttäen 12-vahvistuskerroksen 60x60 verkkoa (mahdollinen 8k). Sen sallitaan nostaa 80 senttimetrin korkeutta. Tässä tapauksessa voidaan käyttää sammakoita palkista 10.

Sammakoiden kiinnittäminen palkista 12 on merkityksetöntä - se on testattu monta kertaa.

Jos levy on enintään 20 cm, 8 mm: n raudan sammakko riittää; 30 cm: n levyille on parempi käyttää 10 mm: n vahviketta. Yli 30 cm - on parempi asettaa 12 mm: n vahvistus.

Sammakoiden lukumäärän laskeminen - 1-1,5 sammakkoa per neliömetri. Ohuempi ylempi verkko, sitä enemmän sammakoita tarvitset. Komposiittivahvikkeista valmistetuille kehyksille virtausnopeus on 2-2,5 sammakkoa.

Huomautus:

Ylemmän verkon asettelun nopeuttamiseksi suosittelen: kiinnitä sammakot 60-80 cm: n välein ruutupiirroksessa. Kiinnitä niihin 2 piiskausraudoitusta pohjan ensimmäiselle kerrokselle. Sinulla on oltava useita rinnakkaisia ​​jäykisteitä, joiden korkeus on 60-80 cm. Ristikon ensimmäinen rivi ja sitten toinen rivi asetetaan poikittain niiden päälle. Saat huomattavasti aikaa, kun sitoudut ylemmän ruudukon kehykseen, sillä se on valmiina pohjaan. Muuten sinun on laajennettava lujituksen sammakoiden väliin ja houkutella sitten jokainen pitkittäinen ruoska ylimpänä olevaan poikittaiseen vahvikkeeseen. Se on tylsiä ja pitkä.

10x10-levylle tarvitaan keskimäärin noin 100-150 sammakkoa. Tämä määrä sopii helposti jokaisen auton rungossa. Paino on noin 100-140 kg.

Armeijan sammakko tai tukikehys?

Armeijan sammakko tai tukikehys?

Luukun paikka on helppo sijoittaa laattaan, mutta mitä pitäisi käyttää - tukikehystä tai lujittavaa sammakkoa?

Molemmat näistä elementeistä - taivutettu tai hitsattu - antavat lujitteen suunnittelupaikan, jonka SNiPs vahvistaa ja vahvistaa myös luotettavuutta. Mikä on parempi käyttää - sammakoita tai tukikehystä - tietää älykkään suunnittelijan, joka laskee rakenteen optimaalisen kuorman ja kiinnittää kehyksen suunnitteluasentoon. Oli tapauksia, joissa 800 mm: n paksuisia levyjä tuettiin taivutetuilla sammakoilla ja he tekivät erinomaisen työn tehtäväksi.

Esimerkiksi levyn paksuuden ollessa 200 mm, on suositeltavaa käyttää kahdeksan tai kymmeniä lujittavia sammakoita tai teräsvipuja. Ne on asennettava 600 mm: n askelin ja ne on ehdottomasti porrastettu - vain silloin ylempi teräsverkko ei taivu.

Sammakoiden koot ovat yleensä seuraavat:

  • alempi raaja on puolentoista askeleen päässä - näin sammakko kiinnitetään tiukasti, ja jäänteet voidaan sijoittaa työvahvistuksen varren alle. Joskus päitä ei ole taivutettu, vaan ne on kiinnitetty vain neulomalla. Sammakoiden luonnokset ja koot määritellään selkeästi hankkeen alkuvaiheessa, kun tangon sammakoiden järjestys tehdään tehtaalla. Laitteiden koko ja valmistusmenetelmä on selvästi määritelty hankkeessa, joten säätiö tulee ulos kestävimmistä.
  • sammakkeen pystysuora pituus lasketaan aina huolellisesti vahvistuspalkkien asennosta riippuen, muutoin rakenteen suojaava yläkerros ei toimi.
  • sammakon leveys riippuu myös siitä, mihin laattaan tehdään. Koska itse tuotetta on käytännössä mahdotonta valmistaa, se on tilattava valmistajalta, jossa taivutus tehdään koneella, mikä tarkoittaa, että vahvikkeen halkaisija ei häiritse.

Jos kaikki on oikein laskettu, niin mitään konkreettista tuhoa ei tapahdu, eikä verkko itsessään heikennä kävelyä.

Hitsattuja tukikehyksiä käytetään usein levyn paksuuden ollessa 200-500 mm. Ne on asennettu 30 asteen kulmaan pystyakselille 300 mm: n välein. Tikkaiden pituus on 1-2 metriä. Tässä tärkein asia on laskea kehyksen korkeus, millä etäisyydellä on hitsattava pitkittäisvaijerit, joihin vahvistus lepää. Piki lasketaan siten, että yläkerroksen vahvistus ei taipua betonin, henkilön, painon alle.

Tukikehysten tärkein haitta sammakoihin verrattuna on kuljetuksen monimutkaisuus kohteeseen ja asennusprosessi vahvistamisprosessissa.

Yhteisöt> Гараж Мечты> Blogi> Pribluda tehdä "sammakoita"

Viime kesänä kaatoin uuni autotalliin. Lujittamisprosessissa kysymys syntyi sammakoiden puuttumisen vuoksi. "Sammakot" ovat sellaisia ​​hahmoja, jotka pitävät yläkerroksen lujituksen spatiaalisessa kehyksessä.
Joustavat liittimet ovat joustavia, ei hyvää rahaa, mutta en halua halvempaa ja ostaa pelkästään sen takia ja ostaa valmiit sammakot kaksinkertaisesti. Päätin, että tekisin ne itse. Arvasin tulehtuneita aivoja, kun näen sammakon-taikinan, hölynpölyä puutarhan ympärille ja saan kappaletta rautaa. Minä juoksin ne kooltaan ja kävelin naapuriini päälle, joka oli heittänyt heidät. Lounaaseen mennessä harha oli valmis. Tämän tuloksena tein 120 sammakotista.
Kaikki sammakot ovat samankokoisia kuin korkeus, kuten suunnitelma.

Ehkä joku hyötyy, koska pian kesällä, pian rakentaminen.
Valitan valokuvien laadusta. Fota sateen jälkeen bulgarialaisella vaimolla.

Taivutettu "G" -kiekko, kääntyi ja jälleen humahti, lopulta "P" -ka.

Siirretty toiseen puristimeen, jossa Peha oli jäykästi kiinnitetty, eikä ryömi pois ja taipunut häntä, vaan kääntyi ja taivutti toisen. Tuloksena on sammakko, jolla on täysin kestävä p-ss.

Sammakot ja tukikehykset - mitä valita lainsäädännöllisten vaatimusten mukaan

Arkistoi "Uusia vinkkejä" aloitteleville suunnittelijoille. Julkaisun numero 13.

Trilogian viimeisessä osassa, joka on sileä vahvistus, haluan puhua teräsvahvisteista, jotka ovat lujittavan tai hitsatut elementit, jotka antavat lujitemuodon asennon.

Suunnittelija voi kauniisti piirtää ylä- ja alareunan laatan, mutta se ei jumittua ilmassa - sinun on tilattava tukijalat projektissa - taivutetut "sammakot" tai hitsatut kehykset. Miksi rakentajan pitäisi tehdä tämä? Ensinnäkin SNiP: ssä on "Betoni- ja betoniteräsrakenteet" selkeä osoitus, s. 5.49: "Vahvikkeen sijainnin ja suunnittelupisteen aseman noudattaminen olisi varustettava erityisillä toimenpiteillä (muovisäiliöiden asennus, hienorakeisesta betonista valmistetut aluslevyt jne.) Ja kun ne on kirjoitettu SNiP: ssä suunnittelija huolehtii siitä projektissa. Toiseksi, kuka, jos ei suunnittelija, tietää, mitkä tukielementit kiinnittävät kehyksen turvallisesti suunnitteluasentoon? Jos annat valinnan rakentajien tahdolle, ne tuetaan ylemmän vahvistuksen 800 mm: n paksuisella levyllä taivutetuilla "sammakoilla" kuusi tai yleensä sidottuna pystysuuntaisilla sauvoilla (esimerkkejä, jotka tuon elämästä). Ja kukaan ei voi ennustaa, mihin tämä vahvistus menee betonoinnin aikana.

Puhutaan siis teräspihdeistä teräsbetonilaatoissa.

Jos laattojen paksuus on 200 mm tai vähemmän, siinä oleva ylätuuliverkko tuetaan täydellisesti kiristimillä, joita rakentajat kutsuvat rakastavasti "sammakoiksi", "sammakoiksi" jne.

Nämä elementit ovat sileitä kahdeksan tai kymmeniä ja asennetaan 600 mm: n välein porrastetussa järjestyksessä - tämä riittää pitämään ylemmän verkon tukemasta jopa pienintä raudoitusta. Tällaisen "sammakon" mitat ovat yleensä seuraavat:

• Alaraajan pituus on 1,5 astetta alareunusta lisättynä 15-20 mm - sitten "sammakko" voidaan selvästi kiinnittää taivuttamalla työvaijerin varren alle, kuten yllä olevassa kuvassa on esitetty. On huomattava, että rakentajat eivät useinkaan pääty "sammakoiden" päihin verkon tangon alla, vaan yksinkertaisesti asettavat sen verkon päälle ja kiinnittävät neulomalla. Tässä järjestelmässä sammakon pystysuuntaisen osan pituuden ero on havaittavissa - tämä käy ilmi alla olevasta kuvasta.

Ja koska kymmenen "sammakko" on erittäin jäykkä elementti, et mahdu siihen manuaalisesti, "sammakon" mitat ja luonnos olisi selvästi määriteltävä luonnoksessa. Esimerkiksi kuvassa on levy, jonka paksuus on 180 mm ja joka on vahvistettu kaksitoista. Sammakotisen pystysuoran osan ero oli 10 mm (sininen - lyhyempi kuin 10 mm kuin vaaleanpunainen). Oletetaan, että otit huomioon projektin "vaaleanpunainen" vaihtoehdon, ja rakentajat valitsivat "sinisen", tässä tapauksessa ylempi verkko on 10 mm suunnitellun asennon yläpuolella ja suojaava kerros ei selvästikään riitä siihen.

Mainitsen nämä esimerkit niin, että voit punnita itsellesi ja valita, kuinka selvästi ja yksityiskohtaisesti kiinnittää projektin kiinnittimiä, niin että rakentajat eivät ole itsetuhoisia ja tulevat kyselemään mitä tehdä nyt? Vain jos hankkeelle annetaan kattavia tietoja, rakennusmestari ei heitä syyllisyyttä suunnittelijalta itseltään.

• Sammakko-osan pystysuoran osan pituus on laskettava selkeästi riippuen lujitustangojen sijainnista, jotta saadaan aikaan suojakerros ylemmälle raudoitukselle. Jopa lujitustangojen suunta vaikuttaa merkittävästi "sammakon" korkeuteen - katso kuva:

• "sammakon" ylemmän hyllyn leveys on yleensä 200 mm: jos se on pienempi, on vaikeampaa taivuttaa; jos enemmän, ei ole mitään järkeä.

Tämän seurauksena asentajat kulkevat hiljaa ristikkoa pitkin, ja ne tukevat oikein valmistettuja kalusteita - ilman pelkoa rikkoutumiselta (ja tämä on erittäin tärkeää), eikä betoni riko sen asemaa.

Jos laattojen paksuus on 200-500 mm, tulee käyttää kaksi tikkaata, jotka on asetettu toisiinsa ja muodostavat tukevan tukirakenteen (katso rakennekäsikirjan kuva 44).

Nämä tikkaat ovat kymmeniä sileitä ja asetettu kulmaan pystysuoraan akseliin nähden 30 astetta. Hitsaaminen tässä tapauksessa ei voi olla kosketuksessa, vaan manuaalinen kaari, koska Tämä venttiili toimii kerran - asennuksen aikana eikä se toimi venttiilinä. Kehyksen poikittaisten sauvojen nousu otetaan tavallisesti 300 mm: iin. Tikkaiden pituus on yleensä 1-2 metriä - täältä tärkein tekijä on rakentajan mukavuutta.

Rungon kehittymisen yhteydessä on tärkeää laskea oikein sen korkeus ja mihin etäisyydeltä reunan pitkittäisvaijereista hitsataan - vahvistus heijastuu niihin. Kehys asetetaan suoraan muottiin, se taipuu ja toinen kehys lepää siinä - tulos on vakaa kolmio (tämä voidaan nähdä kuvasta):

Paksuissa levyissä olevien kehysten toinen versio on samat tikkaat, jotka on vain taivutettu suunnitelmaan kolmioon. Ne ovat vakaita, ja niiden avulla on paljon helpompi sijoittaa ylempi verkko halutulle korkeudelle - projektin mukaan. Huomaa, että yllä olevassa kuvassa näkyy osio laatta, ja alla oleva suunnitelma, jostain syystä tämän käsikirjan piirustus osoittautuu rebusiksi joillekin ihmisille.

Tällaiset kehykset ovat erittäin käteviä sijoittaa nauhalle (kuten on esitetty) ja levyyn. Pääasia on päättää heidän askeleestaan. Yleensä minkä tahansa tukikehyksen nousu lasketaan sillä ehdolla, että ylemmän verkon vahvistaminen ei solki henkilön painon ja betonin massan alle. Siksi vaihe riippuu ylemmän verkon tangon halkaisijasta. Voit noutaa sen piirustuksella 122.

Näin voit sijoittaa nämä kehykset suunnitelmaan: vasemmalla - laatassa, oikealla - nauhalla.