Neulomalla vahvistuslaatan pohja sammakoita

RAKENTAMINEN

Rakennuskivojen valmistaja - ProgressStroy LLC.

Armature sammakot (kutsutaan myös sotilaiksi) ovat tärkeimmät kannat perustuvien gridien välillä.

Rebar sammakko on sisäänrakennettu pala, jota käytetään

pohjan ylemmän verkon asennusta tai päällekkäisyyttä varten.

Valmiiden aihioiden käyttö mahdollistaa:

-varmistetaan siihen liittyvän rakenteen lujuus ja kannan kuormien siirtäminen molemmille ristikoille;

-poistaa ylemmän verkon romahtamisen ongelma;

-vähentää liitäntäkehyksen aikaa.

Vahvistettujen sammakoiden valmistusta ja käyttöä koskevat säännöt (rakentaminen sammakot):

Jalka ja hylly ylemmän verkkotukeen tulisi olla 5-6 cm suurempia kuin solujen koko, ottaen huomioon vahvikkeen paksuus. Muuten sammakko epäonnistuu ja yläsäleikkö 2-sauvojen sijasta vain nousee 1: llä. Esimerkki: jos solu on 20x20-raudoitusta 12, jalat ja hylly tulee olla vähintään 25 cm, mieluummin 27-28 cm, sitten lanka ei pääse päihin sammakoita.

Sammakon korkeus määritetään seuraavasti: levy / laattojen paksuus miinus 10 cm Esimerkki: levy 25 cm Suojakerros alle +4 cm (yhdessä 8 cm) + alemman kerroksen vahvistuspaksuus 12 mm + ylemmän kerroksen vahvistuspaksuus 12 mm yhteensä vähintään 10,5 mm. Jos sammakoita ei aseteta alempaan raudoitukseen, vaan sammakkeen poikittaiseen ja vastaavasti päälle, aseta ensimmäinen vahvistusrivit pituussuunnassa ja sitten toinen krs päin, korjausarvo on 13 cm.

Sammakoiden asennusvaihe käyttäen 12-vahvistuskerroksen 60x60 verkkoa (mahdollinen 8k). Sen sallitaan nostaa 80 senttimetrin korkeutta. Tässä tapauksessa voidaan käyttää sammakoita palkista 10.

Sammakoiden kiinnittäminen palkista 12 on merkityksetöntä - se on testattu monta kertaa.

Jos levy on enintään 20 cm, 8 mm: n raudan sammakko riittää; 30 cm: n levyille on parempi käyttää 10 mm: n vahviketta. Yli 30 cm - on parempi asettaa 12 mm: n vahvistus.

Sammakoiden lukumäärän laskeminen - 1-1,5 sammakkoa per neliömetri. Ohuempi ylempi verkko, sitä enemmän sammakoita tarvitset. Komposiittivahvikkeista valmistetuille kehyksille virtausnopeus on 2-2,5 sammakkoa.

Huomautus:

Ylemmän verkon asettelun nopeuttamiseksi suosittelen: kiinnitä sammakot 60-80 cm: n välein ruutupiirroksessa. Kiinnitä niihin 2 piiskausraudoitusta pohjan ensimmäiselle kerrokselle. Sinulla on oltava useita rinnakkaisia ​​jäykisteitä, joiden korkeus on 60-80 cm. Ristikon ensimmäinen rivi ja sitten toinen rivi asetetaan poikittain niiden päälle. Saat huomattavasti aikaa, kun sitoudut ylemmän ruudukon kehykseen, sillä se on valmiina pohjaan. Muuten sinun on laajennettava lujituksen sammakoiden väliin ja houkutella sitten jokainen pitkittäinen ruoska ylimpänä olevaan poikittaiseen vahvikkeeseen. Se on tylsiä ja pitkä.

10x10-levylle tarvitaan keskimäärin noin 100-150 sammakkoa. Tämä määrä sopii helposti jokaisen auton rungossa. Paino on noin 100-140 kg.

Sammakot ja tukikehykset - mitä valita lainsäädännöllisten vaatimusten mukaan

Arkistoi "Uusia vinkkejä" aloitteleville suunnittelijoille. Julkaisun numero 13.

Trilogian viimeisessä osassa, joka on sileä vahvistus, haluan puhua teräsvahvisteista, jotka ovat lujittavan tai hitsatut elementit, jotka antavat lujitemuodon asennon.

Suunnittelija voi kauniisti piirtää ylä- ja alareunan laatan, mutta se ei jumittua ilmassa - sinun on tilattava tukijalat projektissa - taivutetut "sammakot" tai hitsatut kehykset. Miksi rakentajan pitäisi tehdä tämä? Ensinnäkin SNiP: ssä on "Betoni- ja betoniteräsrakenteet" selkeä osoitus, s. 5.49: "Vahvikkeen sijainnin ja suunnittelupisteen aseman noudattaminen olisi varustettava erityisillä toimenpiteillä (muovisäiliöiden asennus, hienorakeisesta betonista valmistetut aluslevyt jne.) Ja kun ne on kirjoitettu SNiP: ssä suunnittelija huolehtii siitä projektissa. Toiseksi, kuka, jos ei suunnittelija, tietää, mitkä tukielementit kiinnittävät kehyksen turvallisesti suunnitteluasentoon? Jos annat valinnan rakentajien tahdolle, ne tuetaan ylemmän vahvistuksen 800 mm: n paksuisella levyllä taivutetuilla "sammakoilla" kuusi tai yleensä sidottuna pystysuuntaisilla sauvoilla (esimerkkejä, jotka tuon elämästä). Ja kukaan ei voi ennustaa, mihin tämä vahvistus menee betonoinnin aikana.

Puhutaan siis teräspihdeistä teräsbetonilaatoissa.

Jos laattojen paksuus on 200 mm tai vähemmän, siinä oleva ylätuuliverkko tuetaan täydellisesti kiristimillä, joita rakentajat kutsuvat rakastavasti "sammakoiksi", "sammakoiksi" jne.

Nämä elementit ovat sileitä kahdeksan tai kymmeniä ja asennetaan 600 mm: n välein porrastetussa järjestyksessä - tämä riittää pitämään ylemmän verkon tukemasta jopa pienintä raudoitusta. Tällaisen "sammakon" mitat ovat yleensä seuraavat:

• Alaraajan pituus on 1,5 astetta alareunusta lisättynä 15-20 mm - sitten "sammakko" voidaan selvästi kiinnittää taivuttamalla työvaijerin varren alle, kuten yllä olevassa kuvassa on esitetty. On huomattava, että rakentajat eivät useinkaan pääty "sammakoiden" päihin verkon tangon alla, vaan yksinkertaisesti asettavat sen verkon päälle ja kiinnittävät neulomalla. Tässä järjestelmässä sammakon pystysuuntaisen osan pituuden ero on havaittavissa - tämä käy ilmi alla olevasta kuvasta.

Ja koska kymmenen "sammakko" on erittäin jäykkä elementti, et mahdu siihen manuaalisesti, "sammakon" mitat ja luonnos olisi selvästi määriteltävä luonnoksessa. Esimerkiksi kuvassa on levy, jonka paksuus on 180 mm ja joka on vahvistettu kaksitoista. Sammakotisen pystysuoran osan ero oli 10 mm (sininen - lyhyempi kuin 10 mm kuin vaaleanpunainen). Oletetaan, että otit huomioon projektin "vaaleanpunainen" vaihtoehdon, ja rakentajat valitsivat "sinisen", tässä tapauksessa ylempi verkko on 10 mm suunnitellun asennon yläpuolella ja suojaava kerros ei selvästikään riitä siihen.

Mainitsen nämä esimerkit niin, että voit punnita itsellesi ja valita, kuinka selvästi ja yksityiskohtaisesti kiinnittää projektin kiinnittimiä, niin että rakentajat eivät ole itsetuhoisia ja tulevat kyselemään mitä tehdä nyt? Vain jos hankkeelle annetaan kattavia tietoja, rakennusmestari ei heitä syyllisyyttä suunnittelijalta itseltään.

• Sammakko-osan pystysuoran osan pituus on laskettava selkeästi riippuen lujitustangojen sijainnista, jotta saadaan aikaan suojakerros ylemmälle raudoitukselle. Jopa lujitustangojen suunta vaikuttaa merkittävästi "sammakon" korkeuteen - katso kuva:

• "sammakon" ylemmän hyllyn leveys on yleensä 200 mm: jos se on pienempi, on vaikeampaa taivuttaa; jos enemmän, ei ole mitään järkeä.

Tämän seurauksena asentajat kulkevat hiljaa ristikkoa pitkin, ja ne tukevat oikein valmistettuja kalusteita - ilman pelkoa rikkoutumiselta (ja tämä on erittäin tärkeää), eikä betoni riko sen asemaa.

Jos laattojen paksuus on 200-500 mm, tulee käyttää kaksi tikkaata, jotka on asetettu toisiinsa ja muodostavat tukevan tukirakenteen (katso rakennekäsikirjan kuva 44).

Nämä tikkaat ovat kymmeniä sileitä ja asetettu kulmaan pystysuoraan akseliin nähden 30 astetta. Hitsaaminen tässä tapauksessa ei voi olla kosketuksessa, vaan manuaalinen kaari, koska Tämä venttiili toimii kerran - asennuksen aikana eikä se toimi venttiilinä. Kehyksen poikittaisten sauvojen nousu otetaan tavallisesti 300 mm: iin. Tikkaiden pituus on yleensä 1-2 metriä - täältä tärkein tekijä on rakentajan mukavuutta.

Rungon kehittymisen yhteydessä on tärkeää laskea oikein sen korkeus ja mihin etäisyydeltä reunan pitkittäisvaijereista hitsataan - vahvistus heijastuu niihin. Kehys asetetaan suoraan muottiin, se taipuu ja toinen kehys lepää siinä - tulos on vakaa kolmio (tämä voidaan nähdä kuvasta):

Paksuissa levyissä olevien kehysten toinen versio on samat tikkaat, jotka on vain taivutettu suunnitelmaan kolmioon. Ne ovat vakaita, ja niiden avulla on paljon helpompi sijoittaa ylempi verkko halutulle korkeudelle - projektin mukaan. Huomaa, että yllä olevassa kuvassa näkyy osio laatta, ja alla oleva suunnitelma, jostain syystä tämän käsikirjan piirustus osoittautuu rebusiksi joillekin ihmisille.

Tällaiset kehykset ovat erittäin käteviä sijoittaa nauhalle (kuten on esitetty) ja levyyn. Pääasia on päättää heidän askeleestaan. Yleensä minkä tahansa tukikehyksen nousu lasketaan sillä ehdolla, että ylemmän verkon vahvistaminen ei solki henkilön painon ja betonin massan alle. Siksi vaihe riippuu ylemmän verkon tangon halkaisijasta. Voit noutaa sen piirustuksella 122.

Näin voit sijoittaa nämä kehykset suunnitelmaan: vasemmalla - laatassa, oikealla - nauhalla.

Miksi on niin tärkeää asentaa sammakoita oikealta. Sammakko perusta

Sammakot vahvistukseen säätiölle. Säätiön sovitus. ArmaturaSila.ru

Miten venttiileihin asennetaan omat kädet - materiaalit ja työjärjestys

Myyntiin on olemassa useita tyyppisiä kiinnittimiä venttiileille - "kolmiot", "tuolit" ja monet muut. Tuotteiden hinta vähittäiskaupassa on noin 80 - 90 ruplaa. Mutta miten päästä pois tilanteesta, jos eivät oikealla hetkellä (ei esimerkiksi riitä)? Tai on arvioitu määrä kiinnittimiä niin, että halvempaa tehdä ne itse? Mistä ja miten - tämän artikkelin aihe.

Jokainen, joka on kiinnostunut itsevalmistajista, selittää, mitä se on, ei ole välttämätöntä.

Mutta ehkä kaikki eivät tiedä (ja joku on unohtanut), että näiden sulautettujen osien kokoonpano valitaan riippuen siitä tasosta, jossa betoniliuosta on valettu, joten on hyödyllistä muistuttaa tavallisimpia kiinnittimiä.

 • Vaakasuoraan suunnattu muotti. Tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa käyttää tukilaitteita, kuten "teline", "tuoli" ja niiden muutokset.
 • Pystysuora täyttö. Tällaisille rakenteille käytetään "tähtiä".
Venttiilien kiinnittimien perusvaatimukset

Ilman tietämystä tästä ei ole järkevää ryhtyä kiinnittimien itsenäiseen tuotantoon, jos vain siksi, että lähdemateriaalia ei ole mahdollista valita oikein.

 • Lisääntynyt voima.
 • Absoluuttinen identiteetti koossa.
 • Inertti nesteisiin, aggressiivisiin kemikaaleihin / yhdisteisiin, alhaisiin lämpötiloihin ja teräviin hyppyihin.

Mikä voi tehdä kiinnittimiä omilla käsillään

Putkikappaleista

Näyttää siltä, ​​että pidätin:

Baarista

Tällaista laitetta kutsutaan "sammaksi". Tietoja kiireellisyydestä sen sijaan fixanssit, kiista ei vähenevät, mutta monet asiantuntijat ovat samaa mieltä, että se on joskus tehokkaampi yksityisissä asunnoissa.

Pohjimmiltaan tällaisia ​​osia käytetään yläosan nostamiseen vahvistuspalkkien riviin. Mutta jos pohjan teippi on matala ja betonin kuormituksen jälkeen oletetaan olevan suhteellisen pieni, niin se sopii vaihtoehtona.

Baarista ja metallirenkaista

Itse asiassa tämä on eräänlainen "sammakko". Liuos kaadetaan renkaisiin ja yksityiskohta on upotettu kirjaimen "P" muotoon.

Älä sokeasti keskittymään materiaaliin, josta tukevat osat valmistetaan teollisuustuotannossa. Pohjimmiltaan se on muovia, mutta ei mitään, mutta erityinen, joka täyttää kaikki yllä mainitut vaatimukset. Onko mahdollista määrittää itsenäisesti kaikki saatavilla olevan muovin ominaisuudet?

Mitä ei pidä puristaa

Puu ja siihen perustuvat tuotteet. Erilaisia ​​kiinnittimiä, kouruja, vaneripaloja, lujitettamiseen käytettävää lastulevyä ei suositella. On kaksi pääasiallista syytä - pieni lujuus ja kosteuden voimakas imeytyminen.

Muovipulloja ja vastaavia. Betonimassan latautumista varten tällainen tuki yksinkertaisesti tasoittaa.

Brick. Selitys on yksinkertainen - se absorboi nesteitä ja vähitellen romahtaa.

Hyödyllisiä vinkkejä
 • Optimaalisen järjestelyn katsotaan olevan kiinnitysvälineiden kiinnitys shakkilautaperiaatteen mukaan 0,5-0,9 m: n välein riippuen kehyksen ominaisuuksista (mitat, palkkiosa).
 • Jos nauhan jalusta ei ole ns. "Jalka", niin alemman kiinnittimen vähimmäiskorkeus on 70 mm.
 • Jotta et voi asentaa kotitekoisia tusseja nauhan puolelle, voit käyttää sen sijaan upotettuja levyjä. Vahvistuksen kohdistuksen jälkeen ne poistetaan muotista.

Rakennuksen sammakot valmistajaan vahvistamisesta

Vahvistettujen sammakoiden lukumäärän ja koon laskeminen paikan vahvistamiseksi

Vahvistettu sammakonen tilauslomake

Vahvikkeesta valmistettu sammakko on upotettu osa, joka on tehty vahvikkeesta, jota käytetään ylemmän verkon asettamisessa ylä- tai alapäästöprosessissa. Sammakot varmistavat pystytetyn rakenteen lujuuden ja ovat vastuussa kuormituksen tasaisesta jakautumisesta ruudukossa. Lisäksi ne estävät ylemmän verkon romahtamisen ja vähentävät aikaa kehyksen luomiseen. Sammakkojen vahvistamisen tarve syntyy massiivisten monoliittirakenteiden rakentamisen aikana.

Sammakotien käyttö riipusta
 • Lisää valmiin rakenteen vahvuus
 • Siirrä deformoitavat vaikutukset kaikkiin nipuihin
 • Ylemmän verkon kiinnittäminen nippuihin (sammakko vahvistuksesta estää sen romahtamisen)
 • Vähennetty aika runkoihin kehyksiin

Vahvistettujen sammakoiden avulla voit helposti luoda useita kerroksia sisältävää lujitushäkkiä. Tässä tapauksessa sammakoita käytetään välilevyinä lujitustangojen välissä, jolloin voit muodostaa halutun korkeuden rakenteen. Tämän tekemiseksi vahvistusta varten olevat sammakot sijoitetaan ristikon pohjakerrokseen, jonka jälkeen ristikon seuraava kerros kiinnitetään niihin. Sammakko kiinnitetään tavallisesti hitsaamalla terästä. Tämä täyttää tiukimmat tekniset vaatimukset vakauden ja rakenteellisen lujuuden kannalta.

Sammakon tuottamiseen käytetään eri läpimittaisia ​​venttiilejä. Kaikki riippuu levyn koosta, jossa sitä käytetään, esimerkiksi:

 • Jos levy on kooltaan 20 cm, sammakko voidaan valmistaa vahvikkeeksi halkaisijaltaan 8 mm
 • Sammakoiden valmistukseen 25 cm: n levykorkeudelle voidaan käyttää 10 mm: n halkaisijaltaan vahvistettua lujitetta
 • 30 cm: n levyille voidaan valmistaa sammakkoa, jonka halkaisija on 12 mm

Oikealla pod ja teknologian noudattaminen, jos sammakko kiinnitetään vahvikkeesta, antaa halutun rakenteen jäykkyyden ja vakauden.

Reuna-sammakoiden edut muovipidikkeisiin

Samalla sammakkoista on käytetty usein muovisia puristimia. Niiden eduista kirjataan resistenssi korroosiota ja lämpötilan muutoksia. Kuitenkin vahvistaminen sammakot voivat ylpeillä sellaisista eduista, että ne eivät koskaan edes unelmoineet muovipidikkeistä.

 • Suuri lujuus. Raskaiden kuormitusten ja äärimmäisen rasituksen aikana räystässilvet toimivat joustavammin, hidastaen muodonmuutosta.
 • Palonkestävyys. Vahvistus menettää lujuusominaisuudet vain yli + 700 ° C: n lämpötilassa
 • Hitsattavuus. Tämä liitäntäelementtien menetelmä on luotettavin, koska se estää halkeamia ja vikoja ja sen seurauksena voit välttää onnettomuuksia rakennuksen käytön aikana
 • Plastisuus. Tämä on tärkeää, kun se vaikuttaa suurien kuormien suunnitteluun.
 • Saatavuus. Sammakko maksaa huomattavasti edullisempia muovipuristimia

ZAO 3D-Metalissa voit ostaa luotettavia sammakoita rullalta parhaaseen hintaan.

Videoleikkeessä (oikeassa yläkulmassa) näet, kuinka lujitettava sammakko on tehty (vahvistettu sammakko, sammakonraudatuskehys) täysin automaattisessa tilassa, mikä tarkoittaa, että valmistetut tuotteet ovat ehdottomasti samankokoisia ja välttävät inhimillisten tekijöiden virheitä.

Lisäksi voit ostaa meiltä vahvistuskannattimia.

Vahvistettu sammakonen tilauslomake

Kertakäyttöiset irrotuspäät (tai taas sammakoista)

Jos otetaan huomioon taskulamppu, sinun on ensin sijoitettava se yhteen suuntaan ja sijoitettava voitto välittömästi samaan suuntaan. Toista sama asia toisessa suunnassa. Sitten saat kaksi (2) verkon paksuutta levyä. Ja jos teet, koska se on nyt hyväksytty, saat 4 (4) silmää paksuus. Levyn työtaso tulee osoittamaan hieman pienemmäksi. Levy on 160 Vahvistimen reunalle 25mm suojaava kerros. Vahvikkeen halkaisija on 12mm160-12 * 3 + 12 * 0.5 = 118mm

4. sammakon vahvistamisen kulutus - 7% taustasta (olla rehellinen, jotenkin ei riitä)

Jos tämä levy on 160 mm paksu, jossa on 6 * 6 askel, sammakoita ei tarvita lainkaan. Antakaa heidät kruunata suolla. No, tai johtajat menevät.

Vauhtia, jos se ei ole salaisuus, kuinka paljon laitat taskulampulle? Yhdessä toimistossa minulle kerrottiin, että 1/3 suurimmasta (Mosproekt-2), toisessa toimipaikassa (NIIZHB ja KTB ZHB) yleensä, maksimaalinen figach kaikkialla kentällä. Tikhonov myös neuvoo. Ja vanhoissa kirjoissa (vuodesta 1951 vuoteen 1978) taskulamppua ei mainita ollenkaan. Sitten tätä yritettiin sabotoida. Miksi sinun täytyy tehdä haittaa? Tai oli insinööri Dykhovichny täydellinen idiootti?

Viimeksi muokkasi kulvazab, 06.03. klo 20.30. Syy: Jälleen yllättynyt ikästä.

nifiga =) vielä tarvitsevat. älä usko sitä - piirrä luonnos, keskustele ps. kuten sanot, on tarpeen laittaa sammakko jokaisen sauvan alla. se on paksu

Valitettavasti ei ole aikaa vetää. Tyypillisesti levyjen saumausvaihe on 200. Tee sammakon 250 ylempi tukiosa ja siinä on jo kaksi sauvaa. Toad, joka asetetaan useammin shakkiin. jotta he saavat kaikki tai lähes kaikki varusteet. Se voi olla rasvainen, mutta usein vetoketjun vaiheilla ne voidaan tehdä pienemmistä halkaisijoista, joten kilogrammoina se ei ole niin rasvainen.

Sammakoiden sijaan ne käyttävät usein ns. Käärmeitä (pienet halkaisijat, joissa on kaksi pitkittäistä ja poikittaista sauvaa, joiden korkeus on 300-350.) Käärmeen taipuu pystysuoran pystysuoran vakauden omaavat ristikot, pituusakseleiden välinen etäisyys riippuu h0: stä.. kulutus, mutta yksinkertaistaa vahvistamista.

Rakentajat haluavat tehdä tämän, todella vähemmän peräpukamia. Sammakoita ei pidetä suuressa arvossa

Lähteet: http://better-house.ru/sdelaj-sam/fiksatory-dlya-armatury-svoimi-rukami/, http://3dmetal.ru/products/ljagushki, http://forum.dwg.ru/showthread.php? t = 95790

Ei kommentteja vielä!

Miksi on niin tärkeää asentaa sammakoita oikealta

Miksi on niin tärkeää asentaa sammakoita oikealta

Sammakot vyöhykkeestä - upotetut taivutetut elementit, jotka on tehty ristikosta. Niitä käytetään perustuksen tai lattian rakentamisessa ylemmän vahvistusverkon rakenteessa. Niiden käyttö varmistaa assosioituneen rakenteen vakauden samoin kuin muodonmuutoskuormien tasaisen jakauman vahvistuskoteloissa. Sammojen oikea asentaminen vahvistamisesta eliminoi ylemmän verkon romahtamisen todennäköisyyden, mikä usein tapahtuu, jos ylempi verkko sopii "sotilaille". Tämäntyyppiset kiinnittimet takaavat lujitetun betonirakenteen kaikkien osien voimakkaan liittämisen ja vähentävät samanaikaisesti tasomaisten kehysten yhdistämistä.

Jotta saavutat mahdollisimman suuren tehokkuuden, sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä vahvistettujen sammakoiden valmistukseen ja käyttöön:

 • Sammakon korkeuden on oltava yhtä suuri kuin levyn korkeus tai päällekkäisyys miinus 10 cm. Laskentayksikkö: Levyn paksuus 25 cm, alemman ja ylemmän suojakerroksen paksuus on 8 cm, alemman ja ylemmän kerroksen vahvistuspaksuus on 12 mm ja meillä on vielä 10,5 cm levyn paksuus. Jos sammakoita asennetaan poikittaiseen vahvikkeeseen eikä pohjaan, korjausarvo nousee 13 cm: iin.
 • Jalka ja tikku, joihin ylemmän ruudukon on asennettava, on oltava 5 cm suurempia kuin verkon silmäkoko, ottaen huomioon vahvikkeen paksuus, muuten sammakko putoaa ja ylempi ruudukko lepää vain yhdelle sauvalle.
 • Pituuksia on asennettava 60 cm: n porrastettuihin väleihin. Käytettäessä sammakkoa, joka on valmistettu 16 mm: n vahvikkeesta, sallitaan jopa 80 cm: n lisäys, mutta 12 mm: n vahvistamiseen tarkoitettujen sammakoiden käyttö katsotaan luotettavimmaksi. Tämä laskutoimitus on 1 neliö. m vaatii 2-2,5 sammua ristipäästä. Kaikki laskelmat suoritetaan kullekin esineelle erikseen, mutta keskimäärin 12x12-levylle tarvitaan noin 300 vahvistus sammakkoa.

Jotta säästät aikaa, kun kiinnität ylemmän ruudukon kehyksen, sammakkoihin voidaan kiinnittää kaksi kiinnikettä, jotka muodostavat ensimmäisen kerroksen perustan. Ristikon ensimmäinen rivi on poikittain säädetty heille ja sitten toinen. Tämä saattaa merkitä hieman ylimäärää raudoituksessa, mutta päinvastaisessa tapauksessa on välttämätöntä avata sammakoiden välinen vahvistus ja vetää sitten kukin yksittäinen pituussuuntainen ruoska ylimpänä olevaan poikittaiseen vahvikkeeseen. Tämä on paljon aikaa vieviä ja tylsiä.

Laskin lisävahvistuksen laskemiseksi laattojen perustuksille

150 mm: n paksuista pohjalevyä vahvistetaan yleensä kahdessa kerroksessa. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitaan yhtä tai useampaa ylimääräistä rakenne-elementtiä, joka antaa kehyksen vaaditulle tilavuudelle, varmistaa ylemmän ja alemman verkon sijainnin vaaditulla etäisyydellä ja yhdistää ne yhteen.

Laskin lisävahvistuksen laskemiseksi laattojen perustuksille

Näitä lisäelementtejä käytetään tavallisesti pienemmän halkaisijan ja edelleen alemman luokan vahvistamiseen. Jos päävyöhykkeiden, ylemmän ja alemman hilan kiinnittämiseen käytetään luokan A-III halkaisijaltaan vähintään 12 mm halkaisijan lujuutta, tässä tapauksessa on mahdollista säästää hieman luokan A-I tai A-II tangoilla, joiden läpimitta on 8-10, ja hyvin kuormitetulla levyllä - jopa 6 mm. Mutta tämän materiaalin hankinnan kokonaismäärä voi olla myös erittäin vaikuttava - laskin, jolla lasketaan ylimääräisen lujituksen määrä laattojen perustuksille, auttaa määrittämään asian oikein.

Laskelma on yksinkertainen, mutta edellyttää kuitenkin tiettyä selitystä, joka annetaan alla.

Laskin lisävahvistuksen laskemiseksi laattojen perustuksille

Lyhyt selitys laskentamenetelmistä

Joten on tarpeen kiinnittää kaksi päärungon ristikkoa ja antaa sitten oikea paikka suhteessa toisiinsa ja yhdistää ne yhteen. On selvää, että lujitustangojen halkaisija ja niiden tangon asennusvaihe tähän mennessä on jo laskettu.

Kuinka lasketaan lujittavan runkolevyn perustuksen perusominaisuudet?

Ei ole mitään helpompaa, jos käytät portaalin sivuille asetettuja laskimia. Yksi niistä auttaa määrittämään sauvojen halkaisijan ja niiden asettelun välisen etäisyyden (hilasäkkeen koko), ja toinen laskee, kuinka paljon vahvistusta tarvitaan tähän.

Nyt on tarpeen sitoa verkot yhdeksi kehysrakenteeksi. Optimaalinen järjestelmä on esitetty kuvassa.

Todistettu laatupohjamallin vahvistusjärjestelmä

1 - päävahvistuspalkkien pitkittäiset ja poikittaiset sauvat.

2 - U-muotoiset puristimet, jotka yhdistävät ylemmän ja alemman ristikon symmetrisesti järjestetyt tangot. Tämä lähestymistapa tarjoaa muun muassa tarvittavan kehyksen vahvistamisen vain pitkin talon kantavien seinien tulevaa rakennetta.

Tällaisten U-muotoisten puristimien valmistukseen käytetään yleensä vahvistuspituutta 5 × N, jossa "H" on pohjalevyn suunniteltu paksuus.

3 - levyn koko alueelle sijoitetaan telineitä, joita kutsutaan usein "hämähäkit" tai "sammakot".

"Hämähäkki" tai "sammakko" - jalusta, joka antaa tarvittavan etäisyyden ylemmän ja alemman palkin välillä

Tämän jalustan mitat ovat yhtä suuret:

- alemmat vaakatasot - yksi puoli ristikkovaihetta;

- ylhäällä oleva "hylly" - ristikkäistys;

- korkeus riippuu suunnitellusta laatan paksuudesta, sillä sen reunoilla ja vahvistusverkoilla on oltava noin 50 mm: n rako niin, että jäädytetyn betonin kerros suojaa metallia korroosiolta.

- tällaisten telineiden asennus "tiheys" - noin kaksi kappaletta laatan neliömetriä kohden.

Näiden suhdelukujen perusteella, joilla on tarvittavat syöttötiedot eli levyjen mittasuhteet ja hilajakautuma, on helppo löytää tarvittava raudoitusmäärä lisäkehyksen valmistukseen ottaen huomioon 10%: n marginaali.

Tulos annetaan metreinä, ja se muuttuu välittömästi vakiopituuden - 11,7 tai 6 metrin pituisiin tankoihin.

Mittarit tonnilta? - Ei ole mitään helpompaa!

Usein on tarpeen muuntaa vakiotankojen määrä kilogrammoina tai tonneina. Jos haluat laskea uudelleen raudoituksen pituuden painoarvoon, käytä erityistä laskinta avaamalla se napsauttamalla linkkiä.

Miten itsekuljeta laatta perustus?

Yksityiskohtaiset tiedot monoliittisen laattasäätiön käytöstä, sen eduista ja haitoista riippumattoman rakentamisen laskentasäännöistä ja tekniikasta - portaalin erityisessä julkaisussa.

Säätiö: seisoo vahvistuskerroksen alla - "sammakot"

Laskennan mukaan verkkojen välisen etäisyyden pitäisi olla 75 mm. Tarkastin paljon tietoa siitä, mitä haluttuun kokoon kiinnitettävät leikkeet tulevat. Kuka tarjoaa leikata putkia, jotka laittaa paloja tiiliä, mutta tarkkuus tällaisilla menetelmillä kärsii paljon.. Ja levy ei ole kovin voimakas, joten tarkkuus on minulle tärkeä. Siksi päätin tehdä klassisen version - teräksen sammakoita vahvistamisesta.

Taivutusrullan 12 mm ei ole helppo tehtävä, joten olen tehnyt tällaisen työkalun:

Kaksi kulmaa + napa 12 mm. Jotta terää ei leikattaisi vahvikkeella, ruuvaa pari mutteria. Se toimii näin:

Kun yritin taivuttaa sammakkoa kokonaan, kävi ilmi, että pienen taivutussäteen ansiosta, kun sammakon korkeus oli 75 mm, ponnistuksia oli sovellettava niin, että työkalu alkoi vain kääntyä saranan ruuviin. Vaikeuksissa, pari kertaa suoristamalla ja palauttamalla instrumentti, vaimoni ja minä yhdessä taittui yksi sammakko. Mutta se oli niin paljon vaivaa, että ymmärsimme varmasti, ettemme voineet hoitaa vielä 90 kappaletta. Minun piti etsiä toista tapaa.

Tässä on vaaditun tuotteen parametrit:

He tekivät niin: ensin taivuta U-muotoiset kannattimet, joiden hyllylevy on 250 mm

Sitten bulgarialaiset leikekannattimet vaaditulla korkeudella.

Ja muut jalat juuri hitsattuina

Tehtiin aina yhdessä. Leikattiin ja keitettiin, ja aviopuolisolla oli mukana sahausten merkitseminen ja laadunvalvonta vasaran avulla (koska pahoinpideltyssä parissa olin vähän paistettua pari kertaa, se oli välttämätöntä).

Illan aikana tuotti 90 kappaletta. Seuraavassa on muutamia niistä.

Seuraavana päivänä teemme asennuksen ja jatkamme ylemmän verkon kokoonpanoa.

Sammakot ja tukikehykset - mitä valita lainsäädännöllisten vaatimusten mukaan

Arkistoi "Uusia vinkkejä" aloitteleville suunnittelijoille. Julkaisun numero 13.

Trilogian viimeisessä osassa, joka on sileä vahvistus, haluan puhua teräsvahvisteista, jotka ovat lujittavan tai hitsatut elementit, jotka antavat lujitemuodon asennon.

Suunnittelija voi kauniisti piirtää ylä- ja alareunan laatan, mutta se ei jumittua ilmassa - sinun on tilattava tukijalat projektissa - taivutetut "sammakot" tai hitsatut kehykset. Miksi rakentajan pitäisi tehdä tämä? Ensinnäkin SNiP: ssä on "Betoni- ja betoniteräsrakenteet" selkeä osoitus, s. 5.49: "Vahvikkeen sijainnin ja suunnittelupisteen aseman noudattaminen olisi varustettava erityisillä toimenpiteillä (muovisäiliöiden asennus, hienorakeisesta betonista valmistetut aluslevyt jne.) Ja kun ne on kirjoitettu SNiP: ssä suunnittelija huolehtii siitä projektissa. Toiseksi, kuka, jos ei suunnittelija, tietää, mitkä tukielementit kiinnittävät kehyksen turvallisesti suunnitteluasentoon? Jos annat valinnan rakentajien tahdolle, ne tuetaan ylemmän vahvistuksen 800 mm: n paksuisella levyllä taivutetuilla "sammakoilla" kuusi tai yleensä sidottuna pystysuuntaisilla sauvoilla (esimerkkejä, jotka tuon elämästä). Ja kukaan ei voi ennustaa, mihin tämä vahvistus menee betonoinnin aikana.

Puhutaan siis teräspihdeistä teräsbetonilaatoissa.

Jos laattojen paksuus on 200 mm tai vähemmän, siinä oleva ylätuuliverkko tuetaan täydellisesti kiristimillä, joita rakentajat kutsuvat rakastavasti "sammakoiksi", "sammakoiksi" jne.

Nämä elementit ovat sileitä kahdeksan tai kymmeniä ja asennetaan 600 mm: n välein porrastetussa järjestyksessä - tämä riittää pitämään ylemmän verkon tukemasta jopa pienintä raudoitusta. Tällaisen "sammakon" mitat ovat yleensä seuraavat:

• Alaraajan pituus on 1,5 astetta alareunusta lisättynä 15-20 mm - sitten "sammakko" voidaan selvästi kiinnittää taivuttamalla työvaijerin varren alle, kuten yllä olevassa kuvassa on esitetty. On huomattava, että rakentajat eivät useinkaan pääty "sammakoiden" päihin verkon tangon alla, vaan yksinkertaisesti asettavat sen verkon päälle ja kiinnittävät neulomalla. Tässä järjestelmässä sammakon pystysuuntaisen osan pituuden ero on havaittavissa - tämä käy ilmi alla olevasta kuvasta.

Ja koska kymmenen "sammakko" on erittäin jäykkä elementti, et mahdu siihen manuaalisesti, "sammakon" mitat ja luonnos olisi selvästi määriteltävä luonnoksessa. Esimerkiksi kuvassa on levy, jonka paksuus on 180 mm ja joka on vahvistettu kaksitoista. Sammakotisen pystysuoran osan ero oli 10 mm (sininen - lyhyempi kuin 10 mm kuin vaaleanpunainen). Oletetaan, että otit huomioon projektin "vaaleanpunainen" vaihtoehdon, ja rakentajat valitsivat "sinisen", tässä tapauksessa ylempi verkko on 10 mm suunnitellun asennon yläpuolella ja suojaava kerros ei selvästikään riitä siihen.

Mainitsen nämä esimerkit niin, että voit punnita itsellesi ja valita, kuinka selvästi ja yksityiskohtaisesti kiinnittää projektin kiinnittimiä, niin että rakentajat eivät ole itsetuhoisia ja tulevat kyselemään mitä tehdä nyt? Vain jos hankkeelle annetaan kattavia tietoja, rakennusmestari ei heitä syyllisyyttä suunnittelijalta itseltään.

• Sammakko-osan pystysuoran osan pituus on laskettava selkeästi riippuen lujitustangojen sijainnista, jotta saadaan aikaan suojakerros ylemmälle raudoitukselle. Jopa lujitustangojen suunta vaikuttaa merkittävästi "sammakon" korkeuteen - katso kuva:

• "sammakon" ylemmän hyllyn leveys on yleensä 200 mm: jos se on pienempi, on vaikeampaa taivuttaa; jos enemmän, ei ole mitään järkeä.

Tämän seurauksena asentajat kulkevat hiljaa ristikkoa pitkin, ja ne tukevat oikein valmistettuja kalusteita - ilman pelkoa rikkoutumiselta (ja tämä on erittäin tärkeää), eikä betoni riko sen asemaa.

Jos laattojen paksuus on 200-500 mm, tulee käyttää kaksi tikkaata, jotka on asetettu toisiinsa ja muodostavat tukevan tukirakenteen (katso rakennekäsikirjan kuva 44).

Nämä tikkaat ovat kymmeniä sileitä ja asetettu kulmaan pystysuoraan akseliin nähden 30 astetta. Hitsaaminen tässä tapauksessa ei voi olla kosketuksessa, vaan manuaalinen kaari, koska Tämä venttiili toimii kerran - asennuksen aikana eikä se toimi venttiilinä. Kehyksen poikittaisten sauvojen nousu otetaan tavallisesti 300 mm: iin. Tikkaiden pituus on yleensä 1-2 metriä - täältä tärkein tekijä on rakentajan mukavuutta.

Rungon kehittymisen yhteydessä on tärkeää laskea oikein sen korkeus ja mihin etäisyydeltä reunan pitkittäisvaijereista hitsataan - vahvistus heijastuu niihin. Kehys asetetaan suoraan muottiin, se taipuu ja toinen kehys lepää siinä - tulos on vakaa kolmio (tämä voidaan nähdä kuvasta):

Paksuissa levyissä olevien kehysten toinen versio on samat tikkaat, jotka on vain taivutettu suunnitelmaan kolmioon. Ne ovat vakaita, ja niiden avulla on paljon helpompi sijoittaa ylempi verkko halutulle korkeudelle - projektin mukaan. Huomaa, että yllä olevassa kuvassa näkyy osio laatta, ja alla oleva suunnitelma, jostain syystä tämän käsikirjan piirustus osoittautuu rebusiksi joillekin ihmisille.

Tällaiset kehykset ovat erittäin käteviä sijoittaa nauhalle (kuten on esitetty) ja levyyn. Pääasia on päättää heidän askeleestaan. Yleensä minkä tahansa tukikehyksen nousu lasketaan sillä ehdolla, että ylemmän verkon vahvistaminen ei solki henkilön painon ja betonin massan alle. Siksi vaihe riippuu ylemmän verkon tangon halkaisijasta. Voit noutaa sen piirustuksella 122.

Näin voit sijoittaa nämä kehykset suunnitelmaan: vasemmalla - laatassa, oikealla - nauhalla.

Tietoa tukevasta venttiilistä tänään.

Onnea voit suunnitella!

Ystävällisin terveisin, Irina.

Lisää kommentti

Vahvistettujen sammakoiden lukumäärän ja koon laskeminen

Vahvistettujen sammakoiden lukumäärän ja koon laskeminen paikan vahvistamiseksi

Vahvistettu sammakonen tilauslomake

Jotta varmistettaisiin ylemmän raudoituksen suunniteltu asento vahvistettaessa levyjä, on suositeltavaa käyttää lujittavaa terästä olevia erityisiä kiinnittimiä, joita kutsutaan lujittamalla sammakoiksi. Käytettyjen varusteiden halkaisijat ja etäisyys, jolla puristimet sijaitsevat, riippuvat työstökappaleen halkaisijasta ja asennetun levyn paksuudesta:

Levyn paksuus, mm

Vahvistettu teräsluokka

Top plateau-koko

"Jalat"

Alemman pohjan koko

Tuotteen korkeus mm

Tukirungot pohjalevyssä

Luuston vahvistus ja perusteet

Puristustyön avulla betonirakenteet tekevät erinomaista työtä itse. Veto-osien kompensoimiseksi tarvitaan säätöraudoitus. Betonin sisältämän teräksen korroosion välttämiseksi se sijoitetaan 1,5 - 7 cm etäisyydelle ulkopinnoista, joita kutsutaan suojakerrokseksi. Nauhassa pylväsperustaan ​​käytettiin vahvistuskoteloita, verkkoihin vahvistettuja kelluvia levyjä. Monimutkaisen kokoonpanon osia, kavennuksia monistetaan yksittäisinä sauvoina.

Raudoituksen tarkoitus säätiössä

Normaaleissa olosuhteissa levyt, nauhat testataan puristimen yläosassa ainoana vetovoimana. Betonin puristuslujuus on 50 kertaa suurempi kuin vetolujuus, jotta vältettäisiin krakkaus, pohjan tuhoutuminen, pohja vahvistetaan terästangoilla, jotka kestävät 10 kertaa suurempia vetolujuuksia.

Talven talvella tilanne muuttuu:

 • kyllästyessä savea maaperään vedellä, jäädyttäminen, ne lisäävät tilavuutta
 • maaperä pyrkii työntämään pohjaa pinnalle
 • voimien suunta muuttuu - venytys kellarissa, puristus pohjalla

Siksi muottipesän yläosassa tarvitaan toinen varsihihna, joka tulisi myös upottaa betoniin suojakerroksen (2-7 cm) koon mukaan. Asennustangot, ristikot eivät pääse roikkumaan ilmassa betonisoitumisen aikana, joten rakenteelliset vahvikkeet ovat lisäksi läsnä perustuksissa:

 • välttämätöntä antaa tarvittavien geometristen tilarakenteiden
 • voit säätää raudoitetun betonin minimiosuutta

Esimerkiksi nauhan korkeus on 15 cm, kiristimet tai pystypultit ovat pakollisia. Ullakkolevyissä alempi ristikko lepää muovi-, betonitiivisteillä, yläosa peittää erikoispöydät, hämähäkit ja sammakot. Poraamattomien paalujen vahvistamisessa on mahdotonta jakaa pystysuoria tangkoja tasaisesti kuopan poikkileikkauksessa ilman rengas-, neliömäisiä ja kolmikulmia kiinnittimiä.

Huomio: Teräsjätteet, jätteet, romu, sauvat, levyt, ei-rautametallien levyt on kielletty. Näihin tarkoituksiin tulisi käyttää teräsjakson ("ura") tankoja.

Rebar-tyypit

Jos käytetään veto-kuormia, käytetään työventtiilin laskemista varten. Jakaa voimat sen väliin, ottaa kuormat huomioon, asettaa työvahvistuksen asennusvahvistuksen suunnittelupaikkaan.

Kokoonpano (rakenteellisella) vahvistuksella on sileä profiili, työaikajakso. Kiilahihnat, riutat, ulomman pinnan reunat ovat välttämättömiä luotettavalle tietoliikenteelle betonin kanssa. Komposiittiliittimet on korostettu erillisessä luokassa:

 • lasikuitumerkintä APS, koostuu kuiduista, jotka on liimattu hartsilla, on poikittainen aallotus tai kierrepäällyste, maksaa 50 ruplassa / m
 • basaltti muovi - lyhenne ABP, läpimitta 16 mm, aallotus jatkuva pitkittäinen, hinta 90 rupla / m
 • hiilikuitu - kallein materiaali (100 - 200 ruplaa / m), merkintä AUP, spiraalikäämitys, voidaan peittää hiekalla, se sisältää synteettistä hartsia, hiilikuituja

Polymeeriset materiaalit eivät salli sähkövirtaa, ovat kemiallisesti inerttejä, korroosio on mahdotonta. Tangot liitetään vain muovipuristeisiin, lanka kierteisiin. Taivuta sauva rakennustyömaalla on epärealistista, sinun on tilattava erikoisvarusteita valmistajalta, mikä lisää rakennustarjontaa.

Huomio: Valmistajien aggressiivisesta mainonnasta huolimatta yhdistelmäraudoitusta ei suositella säätiöille. Se on joustavampi, sillä on suuri lineaarinen laajeneminen. Kun vetovoima on alttiina, palkki vedetään ensin pois, vain silloin se ottaa voiman. Betoniin riittää, että halkeamat alkavat avata.

Pitkittäissakset, jotka vastaanottavat kuormia ristikoissa ja kehyksissä, käytetään vahviketta A400, jonka jakso on 8-16 mm teräksestä 32G2RPS, 25G2S, 35GS. Pystysuuntaiset, vaakasuorat kantokapselit, kiinnikkeet, erityiset tukirakenteet ristikkorivin riviin on tehty sileistä A240-putkista, joiden halkaisija on 6-8 mm.

Jos haluat liittää palkit kiinnikkeisiin, toisiinsa hitsaamalla, käytetään lujitetta kirjaimella C. Ulokkeet aallotettujen palkkien ulkopinnalla ovat puolikas muotoinen, rengas. Yksittäisessä rakenteessa käytetään vain ei-rasitettua lujitusta, koska ei ole mahdollista kiristää tangot muottipesän sisällä esineessä.

Vahvistustekniikka

Vahvikkeen pääominaisuus on poikkileikkaus, kun otetaan huomioon nämä ominaispiirteet:

 • raudan vähimmäisprosentti riippuen nauhan, levyn, paalun ja postin poikkileikkauksen koosta
 • Rakennuksen tehdasvalmisteiset kuormat riippuen lattiatilasta, rakennemateriaaleista, toiminta-alueesta
 • maaperän luonne, ottaen huomioon toimenpiteet, joilla voidaan poistaa huurteen turvotus

Ihanteellisesti erotteluvoimat (kuivatus, alapuolinen kerros, sinusien täyttäminen ei-metallisella materiaalilla, sokea-alueen eristäminen) voidaan tehdä yhdellä varsihihnalla pohjan pohjan lähellä - vetovoimien yläosa ei ole. Käytännössä kaksi panssaroitua hihnaa on sijoitettu rakenteen rakenteellisen lujuuden varmistamiseksi, jos kallistusvoimat esiintyvät. Vakiorakenteet ovat:

 • nauha-pohja - pitkittäisvaijereiden runko, sidottu kiinnikkeillä tai vaakasuorilla pystysuorilla silloilla, ankkurointi L-muotoisilla, U-muotoisilla elementeillä sisäisten laakeri-seinämien, kulmien vieressä
 • levy - kaksi vahvistavaa silmää, jonka päät ovat niiden U-muotoiset ankkurit
 • pylväs - ristikko levyyn, laajentaminen pohjaan, pystysuora rungon kolmio, neliö, pyöreä osa
 • porattu kasa - pystysuoraan sovitettu sylinterimäinen, kolmio- tai neliömäinen runko
 • monoliittinen grillatappi - liuskajohdin kaltainen, kehykset on yhdistetty paalujen päälle, pylväät erityisillä ankkureilla

Huomio: Vavat vahvistavat teknisten reikien reunoja levyinä, nauha-, betoni-, tiilirakenteissa esivalmistetussa muodossa. Lisäksi tangot käytetään olemassa olevien perustusten vahvistamiseen ja restaurointiin muottipesän w / b-häkillä.

Toisin kuin suorat lujitustangot, kaarevat ankkurit ovat kalliimpia kehittäjälle. Siksi ne on taivutettu halutun pituuden aihioista esineeseen. Tätä tarkoitusta varten käytetään taivutusaineita (myös käsikäyttöisiä) tai erikoislaitteita. Ankkureita tarvitaan seuraavissa tapauksissa:

 • pitkittäisvaijereiden putkisto kehyksissä (hyppyjä puristimien sijaan)
 • kulmien, lisävarusteiden, pilasterien, teknologisten aukkojen vahvistaminen
 • kehysten jäykkä kiinnitys ristikkoihin, paalujen kärjet, pylväät

Ankkurit on valmistettu A240 rakenteellisesta (sileästä) raudoituksesta rakennusbudjetin pienentämiseksi tai A400: n aallotukseksi, jotta tartunta lisääntyisi kriittisissä paikoissa. Esimerkiksi nauhan merkitsevä leveys (50 cm), pitkittäisten taivutusmomenttien lisäksi, näkyvät poikittaiset. Niitä kompensoidaan kaiteilla tai poikittaisillä sauvoilla, joissa on sirppi-muotoisia, kiertyneitä riuttoja (epäsäännöllisyys sauvan ulkopinnalla).

Huomio: Vahvikkeen lämmittäminen leikkurilla, hitsaaminen taivuta ankkureille on ehdottomasti kielletty. Lämmityksen, ilmanjäähdytyksen jälkeen metalli menettää voimaa ja muotoilu heikkenee.

Vavat, pylväiden alueelliset rakenteet ovat nimeltään luurankoja. Ne on neulottu rakennuspaikalla tai käytä valmiita tuotteita, joita käytetään rakennuksissa:

 • jäykisteiden levypohja
 • ritilät
 • nauhan perustukset
 • tylsät paalut
 • pilarit

Vahvikotelon rakenne on:

 • pituussuuntaiset sauvat
 • kiinnittimiä, jotka antavat runkomuodon tai kattovalaisimet, ankkurikoukut

Kehysten valmistuksessa olisi otettava huomioon SP 63.13330 vaatimukset betoniteräksille:

 • kiinnittimiä, vaakasuoria, pystysuorat kattotuolit tarvitaan jo 15 cm: n hihnan korkeudelta
 • 30 cm: n pätkäkaulukset kulmissa, kaverit, 60 cm suorissa osissa
 • kun hihnan korkeus on 70 cm, lisätään 40 cm: n pituisia pitkittäisvaijereita.
 • Yksittäisten sauvien sijasta suositellaan sopivan poikkileikkauksen kiinnittimiä vähentäen lankaviirojen määrää

Varoitus: Tuulenpinnan ruostuminen on sallittua sauvojen koko pinnalle, koska se lisää tarttuvuutta. Kuorirouhe on poistettava ennen vanteiden asentamista ristikon runkoon.

Kulmat, sisäisten laakeri-seinämien konjugaatiot ulkoisten kanssa ankkuroidaan seuraavien kaavojen mukaan:

 • palkin pää taipuu oikeaan kulmaan, tulee seuraavalle puolelle vähintään 40 cm: n välein, toinen kulkee samalle seinälle seuraavasta täsmälleen samalla etäisyydellä
 • kehykset asetetaan suorille osille, kulmat sidotaan U-muotoisilla, L-muotoisilla ankkureilla

Huomio: Yläpuoliset suorat sauvat, joissa ei ole taipumista, katsotaan lujittavan hihnan keskeytykseksi. Tämä heikentää teippiä, rikkoo rakenteen eheyttä.

Vahvistettuja silmiä käytetään laattojen perustuksiin, jotka laajentavat pohjien pylväsrakenteiden pohjaa. Ne on neulottu kahdeksan - 16 mm: n pituisilla sauvoilla, joilla on seuraavat vaatimukset:

 • solu 10 x 10 - 20 x 20 cm
 • lanka kiertyminen tai hitsaus
 • käytä U: n muotoisten ankkureiden kehän ympärillä olevia päitä varten ylemmän hihnan palkkeihin alemman
 • jos kulhon muotoinen levy kaadetaan, pystytuotteita valmistetaan alla olevien kellariosien joukkoon
 • käänteisissä kulhoissa jäykisteitä vahvistetaan tavallisilla kehyksillä, jotka on liitetty kiinteästi ylempiin ruudukkoihin

Huomio: Ei ole suositeltavaa liittää vahvistusta ristikkoihin polymeeristen kiinnittimien kanssa. Asennettaessa betonin jakautumista muottipesän sisäpuolelle, ne eivät tarjoa riittävästi kiinteyttä jäykkyyttä. Tämän seurauksena tangon välinen etäisyys muuttuu ja säätö säätää taivutuslujuutta.

Täten käytetään aallotettuja A400-lujitemuotoja ja sileitä A240-sauvoja perustanvahvistushäkkeihin ja ristikkoihin. Halkaisija, palkkien määrä valitaan laskennan mukaan, suunnittelijat nimeävät varusteet riippuen kokoonpanosta ja säätiön koosta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Tallenna navigointi

Arkistoi "Uusia vinkkejä" aloitteleville suunnittelijoille. Julkaisun numero 13.

Trilogian viimeisessä osassa, joka on sileä vahvistus, haluan puhua teräsvahvisteista, jotka ovat lujittavan tai hitsatut elementit, jotka antavat lujitemuodon asennon.

Suunnittelija voi kauniisti piirtää ylä- ja alareunan laatan, mutta se ei jumittua ilmassa - sinun on tilattava tukijalat projektissa - taivutetut "sammakot" tai hitsatut kehykset. Miksi rakentajan pitäisi tehdä tämä? Ensinnäkin SNiP: ssä on "Betoni- ja betoniteräsrakenteet" selkeä osoitus, s. 5.49: "Vahvikkeen sijainnin ja suunnittelupisteen aseman noudattaminen olisi varustettava erityisillä toimenpiteillä (muovisäiliöiden asennus, hienorakeisesta betonista valmistetut aluslevyt jne.) Ja kun ne on kirjoitettu SNiP: ssä suunnittelija huolehtii siitä projektissa. Toiseksi, kuka, jos ei suunnittelija, tietää, mitkä tukielementit kiinnittävät kehyksen turvallisesti suunnitteluasentoon? Jos annat valinnan rakentajien tahdolle, ne tuetaan ylemmän vahvistuksen 800 mm: n paksuisella levyllä taivutetuilla "sammakoilla" kuusi tai yleensä sidottuna pystysuuntaisilla sauvoilla (esimerkkejä, jotka tuon elämästä). Ja kukaan ei voi ennustaa, mihin tämä vahvistus menee betonoinnin aikana.

Puhutaan siis teräspihdeistä teräsbetonilaatoissa.

Jos laattojen paksuus on 200 mm tai vähemmän, siinä oleva ylätuuliverkko tuetaan täydellisesti kiristimillä, joita rakentajat kutsuvat rakastavasti "sammakoiksi", "sammakoiksi" jne.

Nämä elementit ovat sileitä kahdeksan tai kymmeniä ja asennetaan 600 mm: n välein porrastetussa järjestyksessä - tämä riittää pitämään ylemmän verkon tukemasta jopa pienintä raudoitusta. Tällaisen "sammakon" mitat ovat yleensä seuraavat:

• Alaraajan pituus on 1,5 astetta alareunusta lisättynä 15-20 mm - sitten "sammakko" voidaan selvästi kiinnittää taivuttamalla työvaijerin varren alle, kuten yllä olevassa kuvassa on esitetty. On huomattava, että rakentajat eivät useinkaan pääty "sammakoiden" päihin verkon tangon alla, vaan yksinkertaisesti asettavat sen verkon päälle ja kiinnittävät neulomalla. Tässä järjestelmässä sammakon pystysuuntaisen osan pituuden ero on havaittavissa - tämä käy ilmi alla olevasta kuvasta.

Ja koska kymmenen "sammakko" on erittäin jäykkä elementti, et mahdu siihen manuaalisesti, "sammakon" mitat ja luonnos olisi selvästi määriteltävä luonnoksessa. Esimerkiksi kuvassa on levy, jonka paksuus on 180 mm ja joka on vahvistettu kaksitoista. Sammakotisen pystysuoran osan ero oli 10 mm (sininen - lyhyempi kuin 10 mm kuin vaaleanpunainen). Oletetaan, että otit huomioon projektin "vaaleanpunainen" vaihtoehdon, ja rakentajat valitsivat "sinisen", tässä tapauksessa ylempi verkko on 10 mm suunnitellun asennon yläpuolella ja suojaava kerros ei selvästikään riitä siihen.

Mainitsen nämä esimerkit niin, että voit punnita itsellesi ja valita, kuinka selvästi ja yksityiskohtaisesti kiinnittää projektin kiinnittimiä, niin että rakentajat eivät ole itsetuhoisia ja tulevat kyselemään mitä tehdä nyt? Vain jos hankkeelle annetaan kattavia tietoja, rakennusmestari ei heitä syyllisyyttä suunnittelijalta itseltään.

• Sammakko-osan pystysuoran osan pituus on laskettava selkeästi riippuen lujitustangojen sijainnista, jotta saadaan aikaan suojakerros ylemmälle raudoitukselle. Jopa lujitustangojen suunta vaikuttaa merkittävästi "sammakon" korkeuteen - katso kuva:

• "sammakon" ylemmän hyllyn leveys on yleensä 200 mm: jos se on pienempi, on vaikeampaa taivuttaa; jos enemmän, ei ole mitään järkeä.

Tämän seurauksena asentajat kulkevat hiljaa ristikkoa pitkin, ja ne tukevat oikein valmistettuja kalusteita - ilman pelkoa rikkoutumiselta (ja tämä on erittäin tärkeää), eikä betoni riko sen asemaa.

Jos laattojen paksuus on 200-500 mm, tulee käyttää kaksi tikkaata, jotka on asetettu toisiinsa ja muodostavat tukevan tukirakenteen (katso rakennekäsikirjan kuva 44).

Nämä tikkaat ovat kymmeniä sileitä ja asetettu kulmaan pystysuoraan akseliin nähden 30 astetta. Hitsaaminen tässä tapauksessa ei voi olla kosketuksessa, vaan manuaalinen kaari, koska Tämä venttiili toimii kerran - asennuksen aikana eikä se toimi venttiilinä. Kehyksen poikittaisten sauvojen nousu otetaan tavallisesti 300 mm: iin. Tikkaiden pituus on yleensä 1-2 metriä - täältä tärkein tekijä on rakentajan mukavuutta.

Rungon kehittymisen yhteydessä on tärkeää laskea oikein sen korkeus ja mihin etäisyydeltä reunan pitkittäisvaijereista hitsataan - vahvistus heijastuu niihin. Kehys asetetaan suoraan muottiin, se taipuu ja toinen kehys lepää siinä - tulos on vakaa kolmio (tämä voidaan nähdä kuvasta):

Paksuissa levyissä olevien kehysten toinen versio on samat tikkaat, jotka on vain taivutettu suunnitelmaan kolmioon. Ne ovat vakaita, ja niiden avulla on paljon helpompi sijoittaa ylempi verkko halutulle korkeudelle - projektin mukaan. Huomaa, että yllä olevassa kuvassa näkyy osio laatta, ja alla oleva suunnitelma, jostain syystä tämän käsikirjan piirustus osoittautuu rebusiksi joillekin ihmisille.

Tällaiset kehykset ovat erittäin käteviä sijoittaa nauhalle (kuten on esitetty) ja levyyn. Pääasia on päättää heidän askeleestaan. Yleensä minkä tahansa tukikehyksen nousu lasketaan sillä ehdolla, että ylemmän verkon vahvistaminen ei solki henkilön painon ja betonin massan alle. Siksi vaihe riippuu ylemmän verkon tangon halkaisijasta. Voit noutaa sen piirustuksella 122.

Näin voit sijoittaa nämä kehykset suunnitelmaan: vasemmalla - laatassa, oikealla - nauhalla.

Tietoa tukevasta venttiilistä tänään.

Onnea voit suunnitella!

Ystävällisin terveisin, Irina.

Armeijan sammakko tai tukikehys?

Armeijan sammakko tai tukikehys?

Luukun paikka on helppo sijoittaa laattaan, mutta mitä pitäisi käyttää - tukikehystä tai lujittavaa sammakkoa?

Molemmat näistä elementeistä - taivutettu tai hitsattu - antavat lujitteen suunnittelupaikan, jonka SNiPs vahvistaa ja vahvistaa myös luotettavuutta. Mikä on parempi käyttää - sammakoita tai tukikehystä - tietää älykkään suunnittelijan, joka laskee rakenteen optimaalisen kuorman ja kiinnittää kehyksen suunnitteluasentoon. Oli tapauksia, joissa 800 mm: n paksuisia levyjä tuettiin taivutetuilla sammakoilla ja he tekivät erinomaisen työn tehtäväksi.

Esimerkiksi levyn paksuuden ollessa 200 mm, on suositeltavaa käyttää kahdeksan tai kymmeniä lujittavia sammakoita tai teräsvipuja. Ne on asennettava 600 mm: n askelin ja ne on ehdottomasti porrastettu - vain silloin ylempi teräsverkko ei taivu.

Sammakoiden koot ovat yleensä seuraavat:

 • alempi raaja on puolentoista askeleen päässä - näin sammakko kiinnitetään tiukasti, ja jäänteet voidaan sijoittaa työvahvistuksen varren alle. Joskus päitä ei ole taivutettu, vaan ne on kiinnitetty vain neulomalla. Sammakoiden luonnokset ja koot määritellään selkeästi hankkeen alkuvaiheessa, kun tangon sammakoiden järjestys tehdään tehtaalla. Laitteiden koko ja valmistusmenetelmä on selvästi määritelty hankkeessa, joten säätiö tulee ulos kestävimmistä.
 • sammakkeen pystysuora pituus lasketaan aina huolellisesti vahvistuspalkkien asennosta riippuen, muutoin rakenteen suojaava yläkerros ei toimi.
 • sammakon leveys riippuu myös siitä, mihin laattaan tehdään. Koska itse tuotetta on käytännössä mahdotonta valmistaa, se on tilattava valmistajalta, jossa taivutus tehdään koneella, mikä tarkoittaa, että vahvikkeen halkaisija ei häiritse.

Jos kaikki on oikein laskettu, niin mitään konkreettista tuhoa ei tapahdu, eikä verkko itsessään heikennä kävelyä.

Hitsattuja tukikehyksiä käytetään usein levyn paksuuden ollessa 200-500 mm. Ne on asennettu 30 asteen kulmaan pystyakselille 300 mm: n välein. Tikkaiden pituus on 1-2 metriä. Tässä tärkein asia on laskea kehyksen korkeus, millä etäisyydellä on hitsattava pitkittäisvaijerit, joihin vahvistus lepää. Piki lasketaan siten, että yläkerroksen vahvistus ei taipua betonin, henkilön, painon alle.

Tukikehysten tärkein haitta sammakoihin verrattuna on kuljetuksen monimutkaisuus kohteeseen ja asennusprosessi vahvistamisprosessissa.