Tyypillinen betoni M300

Betoni on ainutlaatuinen rakennusmateriaali. Siitä kaataa säätiö, laita aidat. Markkinoilla on monenlaisia ​​sekoituksia. Heillä kaikilla on erilaiset ominaisuudet, koostumus ja soveltaminen. Yksi tyypeistä on M300 betoni. Se on kultainen keskiarvo betonin m200 ja m400 välillä. Koska betonin m200 alhaisemmat ominaisuudet ja liian korkea hinta m400 ovat useimmissa tapauksissa edullisia.

Useimmiten sitä käytetään jatkuvasti kuormitettujen rakenteiden rakentamiseen. Nämä ovat jalkakäytäviä, teitä. Tämä brändi on suosittu rakennusmaailmassa. Suuri lujuus, tiheys ja rikki kestävyys, betonielementti kestää kaikki negatiiviset ympäristötekijät. Siksi betonirakenne kestää yli kymmenen vuotta.

rakenne

Betoniyhdistelmä määräytyy valtion standardin mukaan. Siinä määritellään seoksen luokka ja merkki. Se riippuu suoraan käytetyistä mittasuhteista. On tärkeää käyttää korkealaatuisia materiaaleja saada vahva betoni m300. Betoniliuoksen koostumukseen kuuluu viiden komponentin käyttö. Tämä on:

 1. Sementtiä. Käytä brändiä m400 tai m500, joilla on parhaat ominaisuudet. On epäkäytännöllistä käyttää merkkiä m200. Sementtielementti markkerilla m200 on heikompia ominaisuuksia, joten se ei kestä raskaita kuormia. Ennen kuin ostat, sinun on kiinnitettävä huomiota vanhentumispäivään. Myöhästynyt materiaali menettää ominaisuutensa. Tämän seurauksena betoniseos ei ole haluttu laatu.
 2. Murskattu kivi Käytä graniittia, kalkkikiveä tai soraa. Hiukkaskokoot voivat olla välillä 5-70 mm. Tämän elementin vahvuuden on oltava kaksi kertaa suurempi kuin tuleva seos. Esimerkiksi kalkkikivi on 500-600, ja sora - 800-1000. Tämän takia tulevaisuudessa on mahdollista välttää rakenteen muodonmuutos. Jos raunioissa on liikaa likaa, se on pestävä.
 3. Hiekkaa. Betoni m300 sisältää hiekkaa, jonka hiukkaskoko on 1-2,5 mm. Sekä murskattu kivi että lian läsnä ollessa hiekka pestään, jotta se ei heikennä tulevan seoksen laatumittaria.
 4. Vesi. Veden laatu riippuu suoraan siitä, mikä ratkaisu on. Se puhdistetaan haitallisista epäpuhtauksista (kemiallinen, biologinen).
 5. Pehmittimet ja lisäaineet, jotka lisäävät pakkasenkestävyyttä ja vedenpitävyyttä.
Takaisin sisällysluetteloon

ominaisuudet

Ominaisuus riippuu seoksesta käytetyistä komponenteista. Betoniliuoksella M300 on seuraavat ominaisuudet:

 • Vedenkestävä - w8. Tämä on keskimääräinen koostumus, jolla on alhainen läpäisemättömyys. Kosteuden imeytyminen ei ylitä 4,2%.
 • Pakkasenkestävyys - f200.
 • Luokka on b22. Usein näet luokan "b25" nimen.
 • Koostumuksen liikkuvuus vaihtelee välillä n2-n4 riippuen vaatimuksista.
 • Tiheys vaihtelee 1800 - 2500 kg / m3, riippuen täyteaineesta.
 • Jäykkyys - W2-W4.
 • Se viittaa raskasbetoniin.
Takaisin sisällysluetteloon

Käyttöalueet

Betoni v22 5: ää käytetään laajasti rakentamisessa sen ominaisuuksien vuoksi. Sitä käytetään:

 • teiden, leikkialueiden, jalkakäytävien ja jalkakäytävien rakentamiseen. Hyvin ylläpitää erilaisia ​​kuormituksia, mutta ei sammuta;
 • seinien pystytys;
 • rakennusten purkaminen, portaat;
 • monoliittisen perustan lahdelle, että jopa monikerroksinen rakennus voi kestää eikä laskeutua;
 • aidan rakentaminen;
 • betonituotteiden valmistukseen;
 • lahti paving ja niin edelleen.

Niinpä betonia käytetään laitteiden viemärijärjestelmiin, jotka jatkuvasti altistuvat lämpötilan muutoksille, ovat jatkuvassa kosteudessa.

Betonin valmistus ja komponentit

Voit tilata valmiin rakennusmateriaalin tai tehdä sen itse. Betonin valmistus vaatii monien vivahteiden noudattamista, joihin kuuluu reseptin osien oikeat mittasuhteet.

On olemassa kahdenlaisia ​​ratkaisuvaihtoehtoja. Ensimmäinen käyttää sementtiä m400. Sementtikomponentin, hiekan, raunioiden 1: 1.9: 3.7 suhde. Toinen on m500: n käyttö. Komponenttien suhde on 1: 2,2: 3,7. Esimerkiksi yhden kuution valmistamiseksi sinun on otettava:

 • 340-360 kg sementtiä;
 • 800-850 kg hiekkaa;
 • 900-1100 kg murskattua kiveä;
 • 200 litraa vettä;
 • 10 kg lisäaineita.

Yhden kuution massa voi olla noin 2000 kg / m3. Reseptillä ei ole vaikeuksia. Jotta tarvitset seuraavan työkalun:

 • betonisekoitin;
 • lapio, johon kuormaa kuivat sekoitukset;
 • kauhat kaatamaan vettä sekoittimeen;
 • niin että mittasuhteita noudatetaan tarkasti.

Ensinnäkin vettä kaadetaan betonisekoittimeen, joka on ¾ osa tarvitsemastasi määrästä. Sekoittimen päälle kytketään sementtikomponentti. Sekoita kunnes homogeeninen massa. Seuraavaksi lisää hiekkaa ja jonkin aikaa - hiekkaa.

Kun liuos on kypsynyt tasaiseksi, sinun on välittömästi aloitettava kaataminen, kun se alkaa jähmettyä.

Laske betonin ominaispaino

Betonimassan ominaispainon määrittäminen on helppo tapa. Tätä varten sinun on tiedettävä kaikkien elementtien paino. Lisää noin 350 kg sementtikomponenttia, 200 litraa vettä, 850 kg hiekkaa, 1100 kg murskattua kiveä ja erilaisia ​​lisäaineita. Tämän seurauksena yksi kuutio ulos 2400 kg. 1 m3 30 pussia tällaisesta sekoituksesta tulee. Paino vaikuttaa seoksen komponentteihin, asennuspaikkaan ja vahvistamiseen. Rakentajat eivät käytä käsitteen "jakaa", koska se ei ole välttämätöntä.

Kuiva vaihtoehtoja ja valmistajia

Kuivaseoksia kutsutaan myös peskobetoniksi. Betonimassan m300 resepti mahdollisti tällaisen uutteen valmistamisen. Ne on pakattu 25-50 kg painaville pusseille. Huolimatta siitä, että tämä vaihtoehto on kalliimpaa (noin 150 ruplaa pussia kohden), se on paljon helpompaa ja kätevämpää käyttää. Hiekkasaumojen käyttö on mahdollista lisäämällä rauniot.

Etuna on, että tämä seos voidaan kaataa veteen, pitää se 3 minuutin ajan, sekoittaa ja käyttää kahden tunnin kuluessa. Eli prosessi tapahtuu nopeasti, ilman paljon vaivaa. Niistä valmistajista, jotka ilahduttavat korkealaatuisiin materiaaleihin, ovat UNIX, VOLOKU, Montage, Stone Flower.

johtopäätös

Raskasbetoni m300 vastaa luokkaa b22. Siinä on hyvät indikaattorit tiheydestä, lujuudesta, pakkasvastuksesta ja kosteudenkestävyydestä. Betoniratkaisu on väliasento tavaramerkkien m200 ja m400 välillä. On tärkeää kiinnittää huomiota sementtikomponentin valintaan, joka ei saisi olla pienempi kuin m400. Esimerkiksi brändi m200 ei salli betoniliuoksen saamista halutuilla ominaisuuksilla.

Tällaisen betonin tarve syntyy rakenteiden rakentamisessa, joka kestää suuria kuormituksia. Tällaisesta betonista annetaan etusija jätevesijärjestelmien rakentamiselle. Voit valita keinotekoisen keinon valita: tilata valmiissa muodossa tai keittää omalla kädelläsi.

M300 brändi betoni - ominaisuudet ja hienovaraiset valmisteet

M300 betoni - yksi yleisimmistä ja vaadituista betonimerkkeistä. Kyseessä on betoni, jota käytetään yksityisten rakennusten, aidojen, portaiden, palkkien, paalujen perustusten rakentamiseen. M300 eroaa muista tuotemerkeistä sen teknisissä ja toiminnallisissa ominaisuuksissa sekä kustannuksissa. Lisäksi on helppo tehdä itsenäisen rakentamisen olosuhteissa yksinkertaisia ​​työkaluja.

Suoritusominaisuudet

Ennen tärkeimpien teknisten ominaisuuksien huomioon ottamista on huomattava, että M300, kuten useimmat muutkin tuotemerkit, on voittanut kaiken vahvuutensa jo kauan, noin kuusi kuukautta. Kuitenkin noin 95-98% tärkeimmistä muutoksista tapahtuu enintään 28 päivän ajan siitä hetkestä, kun sementti ja vesi sekoittuvat. Se on tällä kertaa ja asetettu seoksen ikäksi pääominaisuuksien määrittämiseksi.

Betonirakenteiden - rakennusrakenteiden soveltamisala, mikä merkitsee huomattavaa kuormitusta. Siksi betonin pääominaisuus on kyky vastustaa kuormitusvoimaa. Tämä ominaisuus on sisällytetty tuotemerkin vahvuuden määrittelyyn.

Mitä M300 tarkoittaa

Betonimerkki, jolla on tällainen ennätys "MHHH", ei sinänsä tarkoita konkreettista betoniseosta. Numero XXX osoittaa rajoittavan paineen puristuksen aikana, kgf / cm2. On olemassa muuntyyppisiä betonimerkkejä, esimerkiksi pakkasvastus (nimitys FHHH), läpäisevyys (WХХХ).

Siksi olisi oikein puhua betoniseosten kokonaismäärästä, jonka vetolujuus on 300 kgf / cm2. Tämä ominaisuus on tärkein, ja se erottaa M300: n muista merkistä, merkitty kirjaimella "M".

Vetolujuus tarkistetaan levittämällä voimakkuutta suorakulmaisen suuntaissärmiön (kuutio) yhdensuuntaisiin pintoihin, joiden seoksesta valetut pallot 150 * 150 * 150 mm.

SNiP 2.03.01-84: n vaatimusten mukaan betonit eroavat luokissa, joita merkitään kirjaimella "B". Betoniluokalla on vahvuus yhden maailmanlaajuisen SI-järjestelmän yksiköissä - Pascals, tarkemmin megapaskalissa (MPa).

Luokan ja brändin suhde

Mikä betoniluokka voi olla karkeasti korreloi tuotemerkin vahvuuden kanssa, on esitetty seuraavassa taulukossa:

Taulukko 1 - Luokka- ja tuotemerkkisuhde

Kuten taulukosta voidaan nähdä, betoni M300 vastaa suunnilleen luokkaa B22.5. Tämä taulukko tarkoittaa sitä, että valettu betoni M300: lla on vastaavat lujuusominaisuudet, joiden seoksen muutoskerroin (vaihtelu) on 13,5%. Tämä numero ilmaisee, kuinka samanlainen karkaistun betonin ominaispiirre. Mitä vähemmän, parempi, homogeenisempi seos. Jos muutat tätä suhdetta, muutat betonin luokkaa.

Tuotemerkin likimääräinen riippuvuus M300: n voimakkuudesta muuntokertoimesta voidaan jäljittää seuraavassa taulukossa:

Taulukko 2 - Riippuvuus vaihtelukertoimesta

Siksi on tärkeää, että laadukkaan betonin valmistuksessa käytetään yhtenäisiä materiaaleja - hiekkaa, täyteainetta (murskattua kiveä), sementtiä ja vettä. Epäpuhtauksien, kuten savi hiekassa, vähentää merkittävästi betonin lujuutta.

Muut indikaattorit

Puristuslujuuden lisäksi betoni M300: lla on seuraavat tekniset ominaisuudet.

Vakiomainen paino on 1m3 1800-2500 kg. Tämä indikaattori liittyy suoraan tiheyteen. Tämä ominaisuus riippuu pääasiassa sen koostumuksesta koostuvasta rikastetyypistä ja vaihtelee 1800 (kalkkikiveä käyttäessä) 2500 kg / m3: aan (jos graniittia, granodioriittia ja vastaavia kiviä murskakivi). Tällainen betonitiheys M300 sallii sen luokitella raskaiksi tyypeiksi, mikä osoittaa sen suuren lujuuden, jäätymisvastuksen ja vedenkestävyyden.

Täyteaineen lisäksi sovellutusmenetelmä ja ilmatyynyjen esiintyminen betonissa vaikuttavat suuresti painoon ja vastaavasti tiheyteen. Tiheyden väheneminen edellä mainittujen rajojen alapuolella osoittaa valmistusmenetelmän rikkomista, tällaisen betonin rakenteen ja lujuuden ei myöskään lasketa.

Toiseksi, merkintä pakkasvasteelle. Tämä ominaisuus on nimetty FHHH, jossa ХХХ on jäädytys- ja sulatusjaksojen määrä ilman vahvuusominaisuuksien menetystä (vahvuusmerkki). Klassisen reseptin mukaan tuotettu betoni M300 on noin F150: n jäätymisluokka. Voit lisätä sitä seuraavilla tavoilla:

 • lisätään lisäaineiden seosta, joka estää ilmakuplia muodostumisen;
 • ilman poisto seostiivisteistä, täryttimet;
 • veden seoksen sisällön väheneminen. Tällainen toimenpide johtaa kuitenkin toisen ominaisuuden heikkenemiseen - liikkuvuuden tasoon;
 • käyttäen täyttämään murskattua graniittia kalkin sijasta.

Kolmanneksi tuotemerkki vedeneristys. Nimitys on WHH, missä ХХ on luku, joka osoittaa, että vettä tarvitaan MPa • 10 -1, jotta betonin paksuus olisi 15 cm. M300-arvolle tämä arvo on W5-W6, ts. tällainen betoni ei saa päästää vettä 0,5 - 0,6 MPa: n paineessa, joka on 5-6 ilmakehää. Tämän ominaisuuden parantamiseksi autetaan hydrofobisen sementin, erityisten lisäaineiden käyttöä, toimenpiteiden käyttöönottoa seoksen tiivistämiseksi.

Neljänneksi, liikkuvuus, joka tunnetaan myös muokattavaksi. Se on merkitty HRP: ksi, missä X on luku 1-5. Pumppauslaitteella kaadettua betonia varten sopivin liikkuvuus on P4 - P5. Liikkuvuus riippuu seoksen veden määrästä, lisäaineiden - pehmittimien läsnäolosta.

Kiinteistön taulukko

Yhdistämällä kaikki huomioon otetut ominaisuudet betoni M300 -lujuus voi olla yhteenvetotaulukko ominaisuuksista:

Betoni M300: ominaisuudet

Rakennustöiden ammatillinen taso merkitsee paitsi hyvää teknologian tuntemusta, mutta myös laajaa materiaalien käyttöä yleisillä ominaisuuksilla. Ensinnäkin se koskee konkreettisia sekoituksia. Rakennustyömaalla kymmenkunta eri laatua ei usein käytetä, mutta M300-betonin käyttö on riittävää, mutta ei yhtä kallista kuin raskasluokitus. Se on nopeampaa ja edullisempaa.

Käytetään kolmesataa betonia

Betonin M300 lujuusluokka määritellään välituotteeksi indeksien B22.4 ja B25 välillä riippuen käytetyistä lisäaineista, sementin ja täyteaineen tuotemerkeistä. Haluttaessa betonia M300 voidaan vahvistaa, tehdä tiheämmäksi ja raskaammaksi esim. Perustusten, pohjalevyjen tai lattiojen valuosuuteen. Betonin M300 yleisin käyttöalue on:

 • Pientalojen rakentaminen yksityiselle pihalle;
 • Teolliseen käyttöön tarkoitettujen raudoitettujen betonirakenteiden valmistus, palkit, kannattimet, paalut;
 • Tienrakennus, valupäälliset, valetut seinät ja lattiat irrotettavassa muottipesässä.

M300-betonin valmistuksen ja käytön ominaisuudet

Valmisbetonisekoitusten tehtaiden nimikkeessä betoni M300 on leijonanosuus tilauksista, mikä tarkoittaa, että suurilla tilauksilla kustannukset ovat kannattavimmat. Samanaikaisesti väärennösten määrä kasvaa, vaikka valmistaja tai toimittaja paljastaisi todistuskirjan, betonilaadun laatu ja ominaisuudet vaativat tarkistamista.

Kolmen sadan betonin ominaisuudet

M300: n pääominaisuudet voidaan luetella useissa paikoissa:

 • Tärkein indikaattori on lujuusluokka, kun M300-aste on määritetty B22-tasolle tai 280-295 kg / cm2 yksiaksiaalisen puristuksen yhteydessä;
 • Betonimateriaalin jäätymisindeksi on johdonmukaisesti pätevä F150-200: n tasolla. Tämä on varsin korkea betoniarvo, joten valetut seinät voidaan luotettavasti valmistaa M300: sta.
 • Betoni-läpäisevyysindeksi ei ole enempää kuin W8-10, vaikka pehmittimiä ja erityisiä tiivistekoostumuksia lisätään M300-betoniin;
 • Betonin maksimaalinen liikkuvuus ei ylitä P4-indeksiä.

Materiaalista, jota käytettiin betonin tilavuuden täyttämiseen, riippuu tiheys- ja lujuusluokasta. Jotta voitaisiin vastata kysymykseen siitä, kuinka paljon betoni M300 painaa, on otettava huomioon kaksi indikaattoria - täyteaineen luonne ja murto-osa. Graniittiromuilla betonin tiheys M300 on 2200 kg / m 3. Basaltin ja rautarikojen käytöllä voidaan helposti saada 2500 kg / m 3. Kun käytetään sedimenttisiä kiviä, hiekkakiviä, kalkkikiveä tai dolomiittia, betonin kuution paino on 1850-1950 kg.

Kolmastoisen tavaramerkin konkreettisen sekoituksen valmistelu

M300-betonin yleisominaisuudet mahdollistavat käytännöllisesti katsoen "silmät kiinni" 90% teollisuuskäyttöön tarkoitetuista rakenteellisista rakenteista ja 100% kaikista kodinrakennelmista mökiltä kuopalta kattoon asti. Siksi usein konkreettinen ratkaisumerkki M300 valmistaa omat kädet, varsinkin kun optimaaliset koostumukset ovat hyvin tunnettuja.

Reseptivalmiste konkreettisille ratkaisuille M300 riippuu käytetystä sementtimerkistä. Esimerkiksi betonin M300 sementtiä M500 käyttävien mittasuhteiden määrä on 2,2 hiekan mitat yhtä sementtimäärää kohden. Heikompaan M400-sementtiin vaaditaan 1,95-2 hiekkaa. Täyteaineen määrä molemmissa tapauksissa pysyy samana - 3,7 toimenpidettä. Erän vaadittava osa lisätään erään 0,5 tilavuusosaa sementtiä kohti.

Jos haluat tietää, kuinka paljon sementtiä 1 m 3 betonia kohden, seoksen mittasuhteet näyttävät tästä. 350 kg sementtiä vaativat 850 kg hiekkaa ja 900 kg soraa, vettä jopa 200 litraa. Hiekka ja murskattu kivi on esipesty, on toivottavaa käyttää pinta-aktiivisia aineita tai polyvinyyliasetaattiemulsioa, mikä vähentää ilmakuplien määrää.

Saadakseen korkealaatuista betoniseosta tarvitaan kaksi asiaa - tarkkailla sekoitusjärjestystä ja tarkkailla mittasuhteita. Toinen syy, jonka vuoksi betoniseos ei ehkä saa tulosindikaattoreita, voi olla materiaalin heikko sekoittuminen. Vaikka ei tarvitse sekoittaa kuutiometriä, vaan 50-60 litraa seosta, käytä betonisekoittimia, jotka tekevät kovimman osan työstä paljon nopeammin ja paremmin.

Kaada puolet lasketusta vesimäärästä betonikuoppaan ja samalla lisää sementtiä ja hiekkaa pieniin osiin. Ensimmäisissä minuuteissa vesi ja sementti eivät ole sidottuja, ja betoni on varsin neste. Kun sementti on lastattu betonisekoittimeen, voit asettaa kaikki sora ja jatka sekoittamista. Kun vesi sitoutuu sementin ja hiekan kanssa, seos sakeutuu, joten on tarpeen lisätä vettä kahdessa tai kolmessa annoksessa.

Betonin M300 itse valmistuksen käytäntö osoittaa, että liian pitkä sekoitus on niin haitallista kuin kiireinen. Betoniliuos on käyttövalmis heti, kun seos muuttuu homogeeniseksi ja muoviseksi.

Valmis sekoitetaan

Pieniä määriä betonitointia, esimerkiksi korjaus- tai muottivalua, voidaan valmistaa konkreettisia M300-betoniseoksia, joita on laajalti esillä valtavalla alueella, betonipintojen korjaustyönä. Kuiva seos sisältää kaikki tarvittavat komponentit, mukaan lukien pehmittimen ja pinta-aktiivisen aineen. Pakkauspaino - 10, 25 ja 50 kg. Tällaisten seosten laatu riippuu ajanjaksosta ja varastointiolosuhteista. Seosta, joka on varastoitu yli kolme kuukautta, jopa kuivissa olosuhteissa, menettää 15-20% normaalivoimasta.

johtopäätös

M300-betonin käyttö on mahdollistanut huomattavasti yksinkertaisemman rakennuksen rakentamisen edullisimpien ja kohtuuhintaisten materiaalien - hiekan, sementin ja täyteaineiden avulla. Huolimatta tekniikan kunnollisesta iästä, rakennusalan teknologia ei nykyään kykene tarjoamaan todellista vaihtoehtoa konkreettiselle M300: lle.

M300 betoni merkki: luokka, ominaisuudet, hinta

Betoni M 300 on yleisin muiden koostumusten joukossa. Sitä käytetään rakentamisessa, joka toteutetaan rakennusten, portaiden, palkkien, paalujen perustusten kanssa. Betoni m300 erottuu muista samanlaisista yhdisteistä ainutlaatuisten teknisten ominaisuuksiensa ansiosta. Jopa aloittelijat voivat helposti tehdä tämän seoksen etenkin, koska se ei vaadi monimutkaisia ​​työkaluja.

suorituskyky

Ennen betoniluokan M 300 ominaisuuksien tarkkaa tutkimista on huomattava, että se saavuttaa suurimman lujuuden noin kuuden kuukauden kuluttua. Mutta tärkeimmät muodonmuutokset tapahtuvat ensimmäisten 28 päivän aikana.

Betonin tärkein toiminnallinen laatu on merkki tuotemerkin merkityksestä.

Betoni M 300 sopii luokkaan B 22.5. Muuttuvan kertoimen betonivahvuuden riippuvuus on esitetty taulukossa 1.

Taulukon numero 1 Betonin luokka M 300 vahvuus:

Pienin prosenttiosuus tarkoittaa seoksen parempaa laatua ja yhtenäisyyttä.

Indikaattorit ja ominaisuudet

Puristuslujuus ei ole ainoa tekninen ominaisuus. Muita ovat:

 • Betonimassan massa. Vakionomainen paino on 1800-2500 kg / kuutiometri. Indikaattori perustuu massatilaan ja murskattujen kiven lajikkeisiin. Suuri tiheys mahdollistaa betonin m300 luokittelun raskaan tyypin luokalle.
 • Vedenpitävyys, nimeltään WXX, jossa XX on mitattu 15 cm: n paksuisen veden siirtämiseen tarvittava paine. Betonilaatua M 300 varten tämä luku vaihtelee W5: stä W6: een. Toisin sanoen tämä betoni ei saa kulkea veden kanssa 0,5 - 0,6 PMa: n (5-6 ilmakehän) paineessa. Tätä ominaisuutta voidaan parantaa soveltamalla hydrofobista sementtiä ja muita erikoistuneita lisäaineita.
 • Liikkuvuus on osoitettu HRP: llä, jossa X on lukuindikaattori 1-5. Liikkuvuustasolla vaikuttaa suoraan sementin ja veden seoksen koostumukseen sekä vieraiden epäpuhtauksien esiintymiseen.
 • Matala lämpötila. Tällä ominaisuudella on asianmukainen nimitys - FXXX, jossa XXX on jäätymis- ja sulatusjaksojen määrä menettämättä alkuperäistä tiheyttä. Betonilla on jäätymisluokka F150.
 • Viimeksi mainitussa indikaattorissa on useita tekniikoita, joiden avulla voit lisätä sitä:

  • epäpuhtauksien lisääminen, jotka estävät ilmakuplia;
  • ilman poisto seoksesta erikoislaitteilla, jotka on varustettu vibrofunktioilla;
  • vesimassan sisällön väheneminen, mutta tämä johtaa liikkuvuuden heikkenemiseen;
  • murskattujen kalkkikiven graniittien vaihto.

  Runkojen koon on oltava 0,5 - 2 cm.

  Ruoanlaitto vinkkejä

  Betonimyllyn M 300 valmistamiseksi on tarpeen saada betonisekoittimet ja jotkut improvisoidut työkalut: lapio, kauhat ja mittasäiliöt koostumusten tarkkaan mittaukseen.

  Tuotanto olisi toteutettava tiukasti määritellyssä järjestyksessä:

  1. Betonimyllyssä sinun on kaadettava ¾ vettä kaikesta tarvittava massa.
  2. Salli siipien ja betonisekoittimien pyöriminen (riippuu laitteen tyypistä).
  3. Lisää sementin laskettu määrä. Sekoittamalla nämä kaksi osaa saatiin sementtimaito, jolla on liimaominaisuudet.
  4. Sitten sinun täytyy lisätä murskattua kiveä ja lopuksi hiekkaa.

  Tietenkin voit lisätä komponentteja mihin tahansa muuhun järjestykseen, mutta kokeneet rakentajat suosittelevat tämän nimenomaisen järjestyksen noudattamista. Tämä vähentää merkittävästi komponenttien sekoittamiseen käytettyä aikaa ja parantaa myös liuoksen homogeenisuutta. Sekoitusaika ei saisi ylittää 5 minuuttia. Valmius voidaan määrittää koostumuksen ulkonäön avulla. Joten täysin valmistetussa seoksessa on mahdotonta erottaa toisistaan ​​komponentit, koska ne ovat saaneet tasaisen koostumuksen ja värin.

  Sekä aloittelijoille että kokeneille käsityöläisille tulisi ottaa huomioon, että veden ja sementin yhdistämisessä alkaa kiinteiden sidosten muodostumisprosessi. Siksi seosta on jatkuvasti sekoitettava jäädyttämisen estämiseksi. Kovettumisaika riippuu suoraan ympäristön lämpötilasta.

  Itsenäisesti valmistetun m300 betonin kustannukset vaihtelevat 2 700-3 200 ruplasta 1 kuutiometriin. Jos kaikki on kypsennetty oikein ja sekoitusvaiheessa vaaditaan vaadittuja mittasuhteita, niin M 300 kestää yli kymmenen vuotta. Toinen tärkeä näkökohta on korkealaatuisten raaka-aineiden ostaminen koostumuksen valmistuksessa, sillä huonolaatuisuus voi vaikuttaa paitsi valmistuksen menettelyn monimutkaisuuteen myös betonin käyttämiseen.

  Betoni M300: pääominaisuudet ja koostumus

  Rakenteellinen rakennemateriaali - betoni M300 on suosituin raskaan betonin tyyppi. Tämän merkin betonilla on optimaaliset tekniset ominaisuudet betonituotteiden (päällystyslaatat, päällystyskivet, reunakivet jne.) Valmistukseen sekä rakennusten ja yleishyödyllisten rakennusten vähäisiin ja korkeisiin rakennustöihin.

  Erityisesti betoni M300 käytetään laajalti seuraavissa rakennuskohteissa:

  • Monoliittisten kantavien seinien rakentaminen.
  • Eri tyyppisten perustusten rakentaminen: vyö, laatta ja paalun grilli.
  • Portaiden, pylväiden, lattialaattojen ja betoniteiden valmistus.
  • Teiden ja betonipäällysteiden asettaminen muihin tarkoituksiin.

  Betoni M300: tärkeimmät tekniset ominaisuudet

  • Betoniluokka m300: V22,5-B25 Tämä ominaisuus luonnehtii kovettuneen betonin lujuutta puristuksessa ja vaihtelee 28 MPa: sta (280 kgf / si2) - 32 MPa (320 kgf / cm2). Betonin ominaislujuus riippuu betonin vaihtelukertoimesta, joka vuorostaan ​​riippuu komponenteiden homogeenisuudesta ja epäpuhtauksien määrästä (maa, savi). Esimerkiksi 5%: n vaihtokertoimella betoni M300 vastaa luokkaa B25 ja vaihtelukerroin 13,5% - luokkaan B22,5.
  • 1 m3 betonin M300 ominaispaino on 1,800-2 500 kg / m3. Tätä teknistä ominaisuutta kutsutaan myös betonin tiheydeksi M300 ja riippuu raskaan täyteaineen tyypistä (murskattu kivi) ja materiaalien paksuuden sisältämistä onteloista ja ilmakuplat. Kun murskattua kiveä käytetään raskaana täyteaineena, betonilla on erityinen ominaispaino, ja käytettäessä murskattua graniittia maksimaalinen ominaispaino. Betonin M300 paino alle 1,800 kg / m3 osoittaa valmistusmateriaalin teknologian rikkomista.
  • Frost-resistanssi: F150-F Numeerinen arvo osoittaa taatun määrän jäätymis-sulamiskierroksia, jotka M300-betonista valmistettu rakenne kestää. Rakennusmateriaalilla, joka on valmistettu perinteisen tekniikan mukaisesti, on pakkasenkestävä 150 jäädytys-sulatussykliä. Jäätymisvahvuuden lisäämiseksi lisätään erityisiä lisäaineita betoniin, värähtelyt tehdään, optimaalinen suhde "Sementti-vesi" käytetään, ja täyteaineena käytetään vain graniittikiveä.
  • Veden läpäisevyys W5-W Numeerinen arvo osoittaa veden ylimääräisen paineen määrän, joka kestää 15 cm: n betoni-seinämän M300t - 5 - 6 kgf / cm2. Vedenkestävyyden lisääntyminen on mahdollista käyttämällä erityisiä lisäaineita, hydrofobisen sementin käyttöä ja betonin tiheyden lisäämistä värähtelemällä.
  • Työkyky tai liikkuvuus. Se viittaa betonin m300 ominaisuuksiin, mikä riippuu laitteiston tyypistä, jolla rakenne on valettu. Esimerkiksi betonipumpuille toimitetulla betonilla on liikkuvuus P4: stä P5: een. Vaadittu liikkuvuus saavutetaan lisäämällä pehmitintä käyttämällä tiettyä aodisementtiosuhdetta.
  • Hinta. Voit saada M300-betonia kahdella tavalla - ostaa valmiita materiaaleja konkreettisessa tehtaassa tai vaivaa omalla kädelläsi. Tee omat tarpeet pienellä betonin päivittäisellä kulutuksella. Kaikissa muissa tapauksissa kannattaa ostaa Gostovskin betoni M300 betonitehtaalla. Tällä kirjoitushetkellä tämän tuotemerkin betonikustannukset vaihtelevat 3 900 - 4500 ruplasta / m3, ilman toimituskustannuksia. Toimitus veloitetaan erikseen, riippuen toimitusmatkan toimituksesta. Materiaalin hinta riippuu alueen, tyypin ja merkin täyteaineesta sekä erityisten lisäaineiden läsnäolosta.

  Betonin M300 koostumus

  Seuraavat materiaalit sisältyvät klassiseen komponenttirakenteeseen minkä tahansa raskaan betonin valmistukseen:

  • Portland-sementti. Samaan aikaan SNiP 5.01.23-83: n vaatimusten mukaisesti rakennusmateriaalin valmistukseen voidaan käyttää portlandsementtiä CEM I 32.5N PC (M400) tai CEM I 42.5N PC (M500). Tämän sääntelyasiakirjan mukaan sementti M400 tai M500 on "suositeltu" tai "sallittu" riippuen betonin vapautumislujuuden "prosentteista" (luonnollinen lujuus, 70% tai vähemmän lujuus, rakenteellinen lujuus 80-100%).
  • Murskattu kivi Graniitti, kalkkikivi ja sora-aggregaatti sallitaan. Rikkomustyypistä riippuen saadaan betoniluokka M300 B22.5 tai B25.
  • Hiekkaa. Se voi käyttää uraa, jokia tai laajennettua savea.
  • Vesi. GOST 23732-2011 -standardin vaatimusten mukaisesti Betonin tuottamiseen tarkoitettu vesi ei saisi sisältää kemiallisia epäpuhtauksia, jotka voivat vaikuttaa sementin sementtiin, kovettumisnopeuteen, lujuuteen, pakkasenkestävyyteen ja veden kestävyyteen. Ei saa käyttää jäte-, suolla- ja turveturvia.

  Jotta roiskeenkestävyys, työstettävyys, vedenpitävyys ja pakkasenkestävyys lisääntyisivät, sekä mahdollistaa rakentaminen ympäristön negatiivisessa lämpötilassa, lisäaineet ja pehmittimet tuodaan betoniin.

  Betoni M 300 - yleiset tiedot ja ominaisuudet. Kuiva seos. Koostumus ja valmiste

  Tässä vaiheessa rakennusteollisuuden kehittämisessä M300-betonia voidaan kutsua yleisimmin. Itse asiassa se on siirtymäkauden merkki kevyistä yhdisteistä raskaisiin betoneihin. Teollisuudessa sitä käytetään työpajojen ja yleispalvelujen rakentamisessa, asuntorakentamisessa betonia 300 käytetään kaikkialla, perustusten ja kattojen täyttymisestä aitojen ja jalkakäytävien rakentamiseen.

  Valokuvien täyttöteollisuus.

  Ominaisuudet ja hienot valinnat

  Kaikki tällaiset yhdisteet on merkitty GOST 26633-91: n mukaisesti.

  Mutta tämä koostumus kehittyy melko äskettäin ja vaikka se tuotetaan, ohjaa sama GOST, mutta erilliset tekniset olosuhteet.

  • Riippumatta siitä, kuinka outo se voi kuulostaa, mutta klassisessa asiakirjassa ST SEV 1406-78, ei myöskään ole olemassa luokkaa B22.5, johon betonin 300 on vastattava. Siksi on usein olemassa luokka B25 betoni M300: lle.
  • Huolimatta näistä epätavallisuuksista, tämä tuotemerkki on tuotettu ja sitä käytetään kaikkialla, sekä sarjassa, korkealla nousulla että yksityisellä markkinasegmentillä. Tämä vahvuus on riittävän suuri rakennusten suurimman osan rakentamiselle. Valmistajat rakastavat sitä suhteellisen alhaisilla kustannuksilla, ja kuluttajat saavat kunnon hinta / laatusuhteen.

  Vaatimustenmukaisuusluokka ja tavaramerkkikoostumus.

  Vinkki: valmistajan on hankittava todistus ei ole iso juttu. Kuten jo mainittiin, tässä tuotteessa ei ole selkeitä GOST-standardeja, ja tuottaminen eritelmien mukaisesti voidaan suorittaa tietyillä toleransseilla, joten ostaessasi kiinnität huomiota koostumukseen.

  Ominaisuudet ja tekniset tiedot

  Jos otat selkeitä fyysisiä ominaisuuksia, betoniarvoluokka 300 vastaa B22,5.

  Mutta lisäaineiden ansiosta ja erilaisten täyteaineiden käyttö voidaan tuoda B25: een.

  • Kuten tiedetään, tuotemerkki tai koostumusluokka määritetään riippuen kuormasta, jonka prototyyppi pystyy kestämään. Normien mukaan tämä brändi voi kestää 295 - 300kg / cm².
  • Jos et ota huomioon erityisiä lisäaineita, betoniarvon 300 ominaisuudet voidaan vakavasti muuttaa erilaisten karkeiden kiviainesten avulla. Kuten tiedetään, tuotannossa käytetään 3 tyyppistä murskattua kiveä, se on kalkkia, soraa ja kallein ja laadukkain graniitti.
  • Juoksevan vaihteen kylmäkestävyys vaihtelee F100: sta F200: een. Pienimmät palamisominaisuudet esitetään kalkkipitoisilla laastareilla, jotka ovat korkeimmat murskattua graniittia varten. Sorahaara tarjoaa keskimääräisiä tuloksia.
  • Noin samat voidaan sanoa veden kestävyyden indikaattoreista. Keskimäärin M300: lle ne ovat yhtä suuret kuin W4 - W6. Suhteet ovat samat, murskatut kivet W4, graniitti W6. Mutta tämä ei ole raja, koska jäätymisvastus ja veden kestävyys voidaan lisätä suuruusluokalla käyttämällä erityisiä lisäaineita.
  • Yksi ratkaisun pääpiirteistä on sen liikkuvuus tai plastisuus. Se on merkitty kirjaimella "P" ja digitaalisella suhde 1 - 5.
  • Betonilla 300 on oltava plastisuus P2 - P4. On olemassa valmistajia, jotka lupaavat tehdä koostumusta liikkuvuudella P6, ole varovainen tällaisesta merkinnästä ei ole olemassa. Lisäaineiden käyttö voi tuoda P5: lle, mutta ei enempää.

  Betonin lisäaine.

  Vinkki: jos tilaat valmiin ratkaisun, tarkista, ettei sitä laimenta vedellä suoraan laitoksessa. Näin liikevaihto kasvaa, mutta M300 muuttuu kiinteytymisen jälkeen M150: ksi tai M200: ksi.

  • Veden lisääminen on vaarallista, koska sementti ottaa tiukasti määrätyn määrän kosteutta, loput vettä vähitellen haihtuvat, jolloin tyhjät tilat tulevat. Tämän seurauksena monoliittinen linnoitus laskee suuruusluokkaa.

  Kuivat sekoitukset

  Nykyään 300 betonireagenssien pohjalta valmistettuja kuivia sekoituksia käytetään laajasti yksityisessä rakentamisessa.

  Kotimaisessa versiossa niitä kutsutaan hiekkakiveksi.

  • Niitä voidaan käyttää ilman täyteainetta ja lisäämällä rauniot. Niiden korkeiden ominaisuuksien lisäksi ne ovat myös käteviä, koska ohje vaatii vain veden lisäämistä ja sekoittamista.
  • Näiden seosten hinta on 120-150 ruplaa 50 kiloa kohti. Seos pakataan pusseihin, joiden kapasiteetti on 20-50 kg. Tämä on varmasti kalliimpaa kuin valmiin ratkaisun kustannukset, mutta yksityisessä rakentamisessa se on kätevää.

  Kuiva sekoitus M300.

  Koostumus ja valmiste

  Tehtaassa 300-merkkinen betoni sisältää vakiona sementin, hiekan ja murskatun kiven, joka luonnollisesti laimennetaan vedellä.

  Asiakkaan pyynnöstä lisäaineita voidaan lisätä tiettyjen ominaisuuksien parantamiseksi.

  • Sementtiä käytetään kahdessa palkkaluokassa M400 tai M500, roska-lajikkeet on jo mainittu. Mitä tulee hiekkaan, sen pitäisi mahdollisuuksien mukaan olla puhdas, seulottu, ilman epäpuhtauksia. Vesi on heikko happamuus.
  • 300 betonin klassiset mittasuhteet eivät ole suuri salaisuus, voit löytää ne alla olevissa taulukoissa. Tässä on kiinnitettävä enemmän huomiota komponenttien laatuun. Jos sinun on laadittava korkealaatuinen säätiö suurelle talolle, käytä rahaa M500-sementtiä ja murskattua graniittia sisältävään liuokseen.

  Kirjanmerkki sementin M400 perusteella.

  • Kysymys - miten tehdä konkreettista tuotemerkkiä 300 omilla käsilläsi, on aivan mahdollista kotona. Edellä mainittujen osien lisäksi suosittelemme betonisekoittimen ja syvän sähkövärähtelijän saamista. Kokemuksesta voidaan sanoa varmasti, että on mahdotonta sekoittaa ja laadullisesti kaataa suuria määriä ratkaisua ilman näitä työkaluja.
  • Epäilemättä monimutkaiset lisäaineet liuoksen valmistamiseen ovat hyviä, mutta on suositeltavaa käyttää niitä tärkeiden tärkeiden esineiden asentamiseen vakiokuormalla.
  • Jos sinun tarvitsee täyttää säätiön helppo maalaistalo, konkreettisia aidatöitä tai tehdä sokea alue talon ympärillä, niin on aika tehdä vanhanaikaisilla menetelmillä.
  • Joten liuoksen plastisuutta lisätään lisäämällä pieni määrä hydratoitunutta kalkkia. Näihin tarkoituksiin voit käyttää pesuainetta suurta pitoisuutta varten oleviin astioihin tai saippuaveteen. Vedenkestävyys lisääntyy, jos lisäät nestemäistä kaliumlasia ja asetusnopeus kasvaa, jos lisäät PVA-liimaa. Mutta älä unohda, että lisäaineita tehdään 2% sementtimäärästä.

  Tässä artikkelissa näkyy, miten betonia 300 käsitellään omilla käsillänne.

  johtopäätös

  Yhteenveto artikkelista haluan vastata kysymykseen siitä, kuinka paljon 300-asteen konkreettisia kustannuksia on kuutio. Jos otat keskimäärin 50 kilometrin etäisyydellä, hinta vaihtelee 4: stä 4,5 tuhanteen ruplaan. Mutta älä unohda, että varsinaisten kuljetuskustannusten lisäksi kustannukset voivat vaihdella riippuen lisäaineen tyypistä ja lisäaineiden määrästä (ks. Myös artikkeli "Betoni 200: ominaisuudet ja laajuus").

  Betonin käyttö yksityisessä rakentamisessa.

  Tyypillinen betoni M300

  Betoni on ainutlaatuinen rakennusmateriaali. Siitä kaataa säätiö, laita aidat. Markkinoilla on monenlaisia ​​sekoituksia. Heillä kaikilla on erilaiset ominaisuudet, koostumus ja soveltaminen. Yksi tyypeistä on M300 betoni. Se on kultainen keskiarvo betonin m200 ja m400 välillä. Koska betonin m200 alhaisemmat ominaisuudet ja liian korkea hinta m400 ovat useimmissa tapauksissa edullisia.

  Useimmiten sitä käytetään jatkuvasti kuormitettujen rakenteiden rakentamiseen. Nämä ovat jalkakäytäviä, teitä. Tämä brändi on suosittu rakennusmaailmassa. Suuri lujuus, tiheys ja rikki kestävyys, betonielementti kestää kaikki negatiiviset ympäristötekijät. Siksi betonirakenne kestää yli kymmenen vuotta.

  rakenne

  Betoniyhdistelmä määräytyy valtion standardin mukaan. Siinä määritellään seoksen luokka ja merkki. Se riippuu suoraan käytetyistä mittasuhteista. On tärkeää käyttää korkealaatuisia materiaaleja saada vahva betoni m300. Betoniliuoksen koostumukseen kuuluu viiden komponentin käyttö. Tämä on:

  1. Sementtiä. Käytä brändiä m400 tai m500, joilla on parhaat ominaisuudet. On epäkäytännöllistä käyttää merkkiä m200. Sementtielementti markkerilla m200 on heikompia ominaisuuksia, joten se ei kestä raskaita kuormia. Ennen kuin ostat, sinun on kiinnitettävä huomiota vanhentumispäivään. Myöhästynyt materiaali menettää ominaisuutensa. Tämän seurauksena betoniseos ei ole haluttu laatu.
  2. Murskattu kivi Käytä graniittia, kalkkikiveä tai soraa. Hiukkaskokoot voivat olla välillä 5-70 mm. Tämän elementin vahvuuden on oltava kaksi kertaa suurempi kuin tuleva seos. Esimerkiksi kalkkikivi on 500-600, ja sora - 800-1000. Tämän takia tulevaisuudessa on mahdollista välttää rakenteen muodonmuutos. Jos raunioissa on liikaa likaa, se on pestävä.
  3. Hiekkaa. Betoni m300 sisältää hiekkaa, jonka hiukkaskoko on 1-2,5 mm. Sekä murskattu kivi että lian läsnä ollessa hiekka pestään, jotta se ei heikennä tulevan seoksen laatumittaria.
  4. Vesi. Veden laatu riippuu suoraan siitä, mikä ratkaisu on. Se puhdistetaan haitallisista epäpuhtauksista (kemiallinen, biologinen).
  5. Pehmittimet ja lisäaineet, jotka lisäävät pakkasenkestävyyttä ja vedenpitävyyttä.
  Takaisin sisällysluetteloon

  ominaisuudet

  Ominaisuus riippuu seoksesta käytetyistä komponenteista. Betoniliuoksella M300 on seuraavat ominaisuudet:

  • Vedenkestävä - w8. Tämä on keskimääräinen koostumus, jolla on alhainen läpäisemättömyys. Kosteuden imeytyminen ei ylitä 4,2%.
  • Pakkasenkestävyys - f200.
  • Luokka on b22. Usein näet luokan "b25" nimen.
  • Koostumuksen liikkuvuus vaihtelee välillä n2-n4 riippuen vaatimuksista.
  • Tiheys vaihtelee 1800 - 2500 kg / m3, riippuen täyteaineesta.
  • Jäykkyys - W2-W4.
  • Se viittaa raskasbetoniin.
  Takaisin sisällysluetteloon

  Käyttöalueet

  Betoni v22 5: ää käytetään laajasti rakentamisessa sen ominaisuuksien vuoksi. Sitä käytetään:

  • teiden, leikkialueiden, jalkakäytävien ja jalkakäytävien rakentamiseen. Hyvin ylläpitää erilaisia ​​kuormituksia, mutta ei sammuta;
  • seinien pystytys;
  • rakennusten purkaminen, portaat;
  • monoliittisen perustan lahdelle, että jopa monikerroksinen rakennus voi kestää eikä laskeutua;
  • aidan rakentaminen;
  • betonituotteiden valmistukseen;
  • lahti paving ja niin edelleen.

  Niinpä betonia käytetään laitteiden viemärijärjestelmiin, jotka jatkuvasti altistuvat lämpötilan muutoksille, ovat jatkuvassa kosteudessa.

  Betonin valmistus ja komponentit

  Voit tilata valmiin rakennusmateriaalin tai tehdä sen itse. Betonin valmistus vaatii monien vivahteiden noudattamista, joihin kuuluu reseptin osien oikeat mittasuhteet.

  On olemassa kahdenlaisia ​​ratkaisuvaihtoehtoja. Ensimmäinen käyttää sementtiä m400. Sementtikomponentin, hiekan, raunioiden 1: 1.9: 3.7 suhde. Toinen on m500: n käyttö. Komponenttien suhde on 1: 2,2: 3,7. Esimerkiksi yhden kuution valmistamiseksi sinun on otettava:

  • 340-360 kg sementtiä;
  • 800-850 kg hiekkaa;
  • 900-1100 kg murskattua kiveä;
  • 200 litraa vettä;
  • 10 kg lisäaineita.

  Yhden kuution massa voi olla noin 2000 kg / m3. Reseptillä ei ole vaikeuksia. Jotta tarvitset seuraavan työkalun:

  • betonisekoitin;
  • lapio, johon kuormaa kuivat sekoitukset;
  • kauhat kaatamaan vettä sekoittimeen;
  • niin että mittasuhteita noudatetaan tarkasti.

  Ensinnäkin vettä kaadetaan betonisekoittimeen, joka on ¾ osa tarvitsemastasi määrästä. Sekoittimen päälle kytketään sementtikomponentti. Sekoita kunnes homogeeninen massa. Seuraavaksi lisää hiekkaa ja jonkin aikaa - hiekkaa.

  Kun liuos on kypsynyt tasaiseksi, sinun on välittömästi aloitettava kaataminen, kun se alkaa jähmettyä.

  Laske betonin ominaispaino

  Betonimassan ominaispainon määrittäminen on helppo tapa. Tätä varten sinun on tiedettävä kaikkien elementtien paino. Lisää noin 350 kg sementtikomponenttia, 200 litraa vettä, 850 kg hiekkaa, 1100 kg murskattua kiveä ja erilaisia ​​lisäaineita. Tämän seurauksena yksi kuutio ulos 2400 kg. 1 m3 30 pussia tällaisesta sekoituksesta tulee. Paino vaikuttaa seoksen komponentteihin, asennuspaikkaan ja vahvistamiseen. Rakentajat eivät käytä käsitteen "jakaa", koska se ei ole välttämätöntä.

  Kuiva vaihtoehtoja ja valmistajia

  Kuivaseoksia kutsutaan myös peskobetoniksi. Betonimassan m300 resepti mahdollisti tällaisen uutteen valmistamisen. Ne on pakattu 25-50 kg painaville pusseille. Huolimatta siitä, että tämä vaihtoehto on kalliimpaa (noin 150 ruplaa pussia kohden), se on paljon helpompaa ja kätevämpää käyttää. Hiekkasaumojen käyttö on mahdollista lisäämällä rauniot.

  Etuna on, että tämä seos voidaan kaataa veteen, pitää se 3 minuutin ajan, sekoittaa ja käyttää kahden tunnin kuluessa. Eli prosessi tapahtuu nopeasti, ilman paljon vaivaa. Niistä valmistajista, jotka ilahduttavat korkealaatuisiin materiaaleihin, ovat UNIX, VOLOKU, Montage, Stone Flower.

  johtopäätös

  Raskasbetoni m300 vastaa luokkaa b22. Siinä on hyvät indikaattorit tiheydestä, lujuudesta, pakkasvastuksesta ja kosteudenkestävyydestä. Betoniratkaisu on väliasento tavaramerkkien m200 ja m400 välillä. On tärkeää kiinnittää huomiota sementtikomponentin valintaan, joka ei saisi olla pienempi kuin m400. Esimerkiksi brändi m200 ei salli betoniliuoksen saamista halutuilla ominaisuuksilla.

  Tällaisen betonin tarve syntyy rakenteiden rakentamisessa, joka kestää suuria kuormituksia. Tällaisesta betonista annetaan etusija jätevesijärjestelmien rakentamiselle. Voit valita keinotekoisen keinon valita: tilata valmiissa muodossa tai keittää omalla kädelläsi.

  Betoni M 300 - yleiset tiedot ja ominaisuudet. Kuiva seos. Koostumus ja valmiste

  Tässä vaiheessa rakennusteollisuuden kehittämisessä M300-betonia voidaan kutsua yleisimmin. Itse asiassa se on siirtymäkauden merkki kevyistä yhdisteistä raskaisiin betoneihin. Teollisuudessa sitä käytetään työpajojen ja yleispalvelujen rakentamisessa, asuntorakentamisessa betonia 300 käytetään kaikkialla, perustusten ja kattojen täyttymisestä aitojen ja jalkakäytävien rakentamiseen.

  Valokuvien täyttöteollisuus.

  Ominaisuudet ja hienot valinnat

  Kaikki tällaiset yhdisteet on merkitty GOST 26633-91: n mukaisesti.

  Mutta tämä koostumus kehittyy melko äskettäin ja vaikka se tuotetaan, ohjaa sama GOST, mutta erilliset tekniset olosuhteet.

  • Riippumatta siitä, kuinka outo se voi kuulostaa, mutta klassisessa asiakirjassa ST SEV 1406-78, ei myöskään ole olemassa luokkaa B22.5, johon betonin 300 on vastattava. Siksi on usein olemassa luokka B25 betoni M300: lle.
  • Huolimatta näistä epätavallisuuksista, tämä tuotemerkki on tuotettu ja sitä käytetään kaikkialla, sekä sarjassa, korkealla nousulla että yksityisellä markkinasegmentillä. Tämä vahvuus on riittävän suuri rakennusten suurimman osan rakentamiselle. Valmistajat rakastavat sitä suhteellisen alhaisilla kustannuksilla, ja kuluttajat saavat kunnon hinta / laatusuhteen.

  Vaatimustenmukaisuusluokka ja tavaramerkkikoostumus.

  Vinkki: valmistajan on hankittava todistus ei ole iso juttu. Kuten jo mainittiin, tässä tuotteessa ei ole selkeitä GOST-standardeja, ja tuottaminen eritelmien mukaisesti voidaan suorittaa tietyillä toleransseilla, joten ostaessasi kiinnität huomiota koostumukseen.

  Ominaisuudet ja tekniset tiedot

  Jos otat selkeitä fyysisiä ominaisuuksia, betoniarvoluokka 300 vastaa B22,5.

  Mutta lisäaineiden ansiosta ja erilaisten täyteaineiden käyttö voidaan tuoda B25: een.

  • Kuten tiedetään, tuotemerkki tai koostumusluokka määritetään riippuen kuormasta, jonka prototyyppi pystyy kestämään. Normien mukaan tämä brändi voi kestää 295 - 300kg / cm².
  • Jos et ota huomioon erityisiä lisäaineita, betoniarvon 300 ominaisuudet voidaan vakavasti muuttaa erilaisten karkeiden kiviainesten avulla. Kuten tiedetään, tuotannossa käytetään 3 tyyppistä murskattua kiveä, se on kalkkia, soraa ja kallein ja laadukkain graniitti.
  • Juoksevan vaihteen kylmäkestävyys vaihtelee F100: sta F200: een. Pienimmät palamisominaisuudet esitetään kalkkipitoisilla laastareilla, jotka ovat korkeimmat murskattua graniittia varten. Sorahaara tarjoaa keskimääräisiä tuloksia.
  • Noin samat voidaan sanoa veden kestävyyden indikaattoreista. Keskimäärin M300: lle ne ovat yhtä suuret kuin W4 - W6. Suhteet ovat samat, murskatut kivet W4, graniitti W6. Mutta tämä ei ole raja, koska jäätymisvastus ja veden kestävyys voidaan lisätä suuruusluokalla käyttämällä erityisiä lisäaineita.
  • Yksi ratkaisun pääpiirteistä on sen liikkuvuus tai plastisuus. Se on merkitty kirjaimella "P" ja digitaalisella suhde 1 - 5.
  • Betonilla 300 on oltava plastisuus P2 - P4. On olemassa valmistajia, jotka lupaavat tehdä koostumusta liikkuvuudella P6, ole varovainen tällaisesta merkinnästä ei ole olemassa. Lisäaineiden käyttö voi tuoda P5: lle, mutta ei enempää.

  Betonin lisäaine.

  Vinkki: jos tilaat valmiin ratkaisun, tarkista, ettei sitä laimenta vedellä suoraan laitoksessa. Näin liikevaihto kasvaa, mutta M300 muuttuu kiinteytymisen jälkeen M150: ksi tai M200: ksi.

  • Veden lisääminen on vaarallista, koska sementti ottaa tiukasti määrätyn määrän kosteutta, loput vettä vähitellen haihtuvat, jolloin tyhjät tilat tulevat. Tämän seurauksena monoliittinen linnoitus laskee suuruusluokkaa.

  Kuivat sekoitukset

  Nykyään 300 betonireagenssien pohjalta valmistettuja kuivia sekoituksia käytetään laajasti yksityisessä rakentamisessa.

  Kotimaisessa versiossa niitä kutsutaan hiekkakiveksi.

  • Niitä voidaan käyttää ilman täyteainetta ja lisäämällä rauniot. Niiden korkeiden ominaisuuksien lisäksi ne ovat myös käteviä, koska ohje vaatii vain veden lisäämistä ja sekoittamista.
  • Näiden seosten hinta on 120-150 ruplaa 50 kiloa kohti. Seos pakataan pusseihin, joiden kapasiteetti on 20-50 kg. Tämä on varmasti kalliimpaa kuin valmiin ratkaisun kustannukset, mutta yksityisessä rakentamisessa se on kätevää.

  Kuiva sekoitus M300.

  Koostumus ja valmiste

  Tehtaassa 300-merkkinen betoni sisältää vakiona sementin, hiekan ja murskatun kiven, joka luonnollisesti laimennetaan vedellä.

  Asiakkaan pyynnöstä lisäaineita voidaan lisätä tiettyjen ominaisuuksien parantamiseksi.

  • Sementtiä käytetään kahdessa palkkaluokassa M400 tai M500, roska-lajikkeet on jo mainittu. Mitä tulee hiekkaan, sen pitäisi mahdollisuuksien mukaan olla puhdas, seulottu, ilman epäpuhtauksia. Vesi on heikko happamuus.
  • 300 betonin klassiset mittasuhteet eivät ole suuri salaisuus, voit löytää ne alla olevissa taulukoissa. Tässä on kiinnitettävä enemmän huomiota komponenttien laatuun. Jos sinun on laadittava korkealaatuinen säätiö suurelle talolle, käytä rahaa M500-sementtiä ja murskattua graniittia sisältävään liuokseen.

  Kirjanmerkki sementin M400 perusteella.

  • Kysymys - miten tehdä konkreettista tuotemerkkiä 300 omilla käsilläsi, on aivan mahdollista kotona. Edellä mainittujen osien lisäksi suosittelemme betonisekoittimen ja syvän sähkövärähtelijän saamista. Kokemuksesta voidaan sanoa varmasti, että on mahdotonta sekoittaa ja laadullisesti kaataa suuria määriä ratkaisua ilman näitä työkaluja.
  • Epäilemättä monimutkaiset lisäaineet liuoksen valmistamiseen ovat hyviä, mutta on suositeltavaa käyttää niitä tärkeiden tärkeiden esineiden asentamiseen vakiokuormalla.
  • Jos sinun tarvitsee täyttää säätiön helppo maalaistalo, konkreettisia aidatöitä tai tehdä sokea alue talon ympärillä, niin on aika tehdä vanhanaikaisilla menetelmillä.
  • Joten liuoksen plastisuutta lisätään lisäämällä pieni määrä hydratoitunutta kalkkia. Näihin tarkoituksiin voit käyttää pesuainetta suurta pitoisuutta varten oleviin astioihin tai saippuaveteen. Vedenkestävyys lisääntyy, jos lisäät nestemäistä kaliumlasia ja asetusnopeus kasvaa, jos lisäät PVA-liimaa. Mutta älä unohda, että lisäaineita tehdään 2% sementtimäärästä.

  Tässä artikkelissa näkyy, miten betonia 300 käsitellään omilla käsillänne.

  johtopäätös

  Yhteenveto artikkelista haluan vastata kysymykseen siitä, kuinka paljon 300-asteen konkreettisia kustannuksia on kuutio. Jos otat keskimäärin 50 kilometrin etäisyydellä, hinta vaihtelee 4: stä 4,5 tuhanteen ruplaan. Mutta älä unohda, että varsinaisten kuljetuskustannusten lisäksi kustannukset voivat vaihdella riippuen lisäaineen tyypistä ja lisäaineiden määrästä (ks. Myös artikkeli "Betoni 200: ominaisuudet ja laajuus").

  Betonin käyttö yksityisessä rakentamisessa.

  Betonin M300 koostumus ja mittasuhteet sementistä M-400 ja M-500

  Betoni M300 on yksi tavallisimmin käytetyistä betonityypeistä, jota käytetään nauhan, paalupalan ja muuntyyppisten perustusten rakentamisessa. Betoni on välttämätön myös hihnakenkin, tukirakenteiden, tienpintojen, päällystyslautojen jne. Rakentamiseksi.

  Tämä betoni voidaan ostaa valmiin sekoituksen muodossa tai valmistaa itse. Joka tapauksessa ainekset, jotka ovat osa betonia m300, on tiettyjä vaatimuksia, joita nyt harkitsemme.

  Betonin m300 pääkomponentit

  • Sementti M-400 tai M-500 toimii tärkeimpänä sidontaelementtinä. Riippuen siitä, mitä sementtimerkkiä käytetään, muiden materiaalien määrä voi vaihdella (suhteessa katso alla).
  • Murskattu kivi Betonin M300 koostumus käytti erikokoisia murskattuja kiveä 5-70 mm (harvoin 150 mm). Sopiva kalkkikivi tai graniittiromppu (selvitä miksi tarvitset rasplintsovkan raunioita). Soraa käytetään hyvin harvoin, koska se voi sisältää haitallisia epäpuhtauksia.
  • Hiekkaa. Betonihiivan valmistuksessa on väistämättä oltava suuri tiheys - vähintään 1,8 kg / kuutiometri. Tämä materiaali voi olla luonnollinen tai keinotekoinen ja sen hiukkasilla on oltava tietty kalibrointi - 0,15-5 mm.
  • Vesi - viimeinen ainesosa betonin koostumuksessa m300. Voit käyttää sekä luonnollista että vesijohtovettä ilman epäpuhtauksia, jotka estävät betonin kovettumisen.
  • Sementti M-400 tai M-500.

  Tärkein vaatimus konkreettiselle M300-tasolle - on yhdenmukaisuus. Tätä indikaattoria on seurattava tarkasti jokaisessa tuotantovaiheessa.

  M300 betonin tekniset ominaisuudet

  • luokka - B22,5;
  • seoksen liikkuvuus - P2-P4 (objektin vaatimusten mukaan);
  • vedenkestävyys - W6 (kosteutta ei imeydy merkittävästi).
  • jäätymisvastus F200;
  • lujuus 295 kgf / cm 2;
  • jäykkyys - G2-G4.

  Betonin osuuden m300

  Yleensä betonin tärkeimmät vaatimukset ovat korkeat pakkasenkestävyys ja kosteudenkestävyys. Näillä ominaisuuksilla on konkreettinen tuotemerkki m300. Lisäksi se kovettuu nopeasti ja kestää huomattavia kuormia.

  Kuten edellä on jo sanottu, sen valmistuksessa käytetään sementtiä M-400 tai M-500, betonipitoisuudet poikkeavat tästä:

  1. Jos M-400-sementtiä käytetään betoniseoksen valmistukseen, se on otettava suhteessa 1 kg sementtiä kohti - 3,7 kg murskattua kiveä ja 1,9 kg hiekkaa. Laskettaessa litroihin: otetaan 17 litraa hiekkaa ja 32 litraa raunio 10 litraa sementtiä. Kun komponentteja sekoitetaan tällaisessa määrin uloskäynnillä, 41 litraa valmiita betonia ilmenee.
  2. Jos käytät sementtiä M-500, betonin m300 koostumus vaihtelee mittasuhteissaan. Tässä tapauksessa 1 kg: aan sementtiä on lisättävä 2,4 kg hiekkaa ja 4,3 kg murskattua kiveä. Siten 10 litran sementistä, 37 litrasta ja 22 litrasta hiekasta päädytään 47 litraan betonia m300.

  Jos tiedät nämä reseptit, tarvittavan materiaalimäärän ja rahasummien laskemista hankittaessa ei ole sinulle vaikeaa.