Säätiön betonilohkojen mitat ja hinnat

Pohjustuslohkoja - keskipitkän ja suuren lujuuden omaavia betonituotteita. Niitä käytetään nauhat ja pylväsnäytön rakentamiseen. Suunnittelun monipuolisuus mahdollistaa betonilohkojen käytön säätiölle kellarista, kellarista ja teknisistä tiloista tai autotallin seinistä.

Säätiön betonilohkot

Säätiön rakentaminen on ratkaiseva vaihe, jossa koko rakennuksen vakaus ja vahvuus riippuvat. Sen vuoksi kuormitus pohjaan on aina suurin. Materiaalin laatu, sen huurteenkestävyys, sen vastustuskyky ympäristövaikutuksille on valtava rooli. Betonipohjat ovat ihanteellisia kaikilta osin.

Laaja käyttö erinomaisten teknisten ominaisuuksien ansiosta:

 • korkea mekaanisen kuormituksen kestävyys;
 • riippumattomuus ilmasto-olosuhteista ja ympäristövaikutuksista.

Lohkojen tuottamiseen betoniluokan M-150, M-100, M-200 avulla. Betonin luokka, valmistusmenetelmä ja lujittavan kehyksen läsnäolo vaikuttavat mekaanisen rasituksen ja ympäristöön kohdistuvien kielteisten vaikutusten vastustamiseen.

Tyypit ja koot

Säätiön rakentamiseen käytetään kahta lohkotyyppiä:

Monoliittinen, jossa lovi (FBV) on toinen lohkotyyppi, mutta sitä ei käytännössä käytetä säätiön rakentamiseen.

FBP: tä käytetään pohjan rakentamiseen kevyiden puurakenteiden alla, mutta niiden vahvuus on hyvin pieni. He eivät ole kovin vaativia. Maarakennuksessa käytetään useimmin FBS: tä, joka on valmistettu vain tehtaalla olevasta betonista. Ne ovat kestävämpiä ja sopivia massiivisten rakennusten perustuksen rakentamiseen.

Betonityypin mukaan, josta lohkot valetaan, ne voivat olla:

 • kevyestä betonista;
 • raskaasta betonista;
 • kevytsorarakeiden.

Betonilohkot vaihtelevat koko ja painon mukaan, mikä vaikuttaa materiaalin hintaan. Suurempaa lohkoa käytetään useammin korkeisiin rakennuksiin, matalien rakennusten osalta on tehokkaampaa käyttää pienempää materiaalia.
Varsinaisten kiinteiden lohkojen valitsemiseksi on välttämätöntä tutkia huolellisesti merkinnät, joissa lyhennyksen jälkeiset numerot ilmaisevat tärkeimmät parametrit:

Maanrakennuksessa säätiön rakentamiseen käytetään useimmin käytettyjä betonilohkoja, joiden mitat ovat 20x20x40 cm, joita voi ostaa erikoismyymälöissä, toimittajilta tai markkinoille kohtuullisin hinnoin. Niitä käytetään luomaan kaistaleet ja pylväsmastot alhaisista rakennuksista kellarineen.

Säätiölohkojen käyttö mahdollistaa betonityön määrän vähentämisen ja vähentää siten rakennuskustannuksia.

Kuinka tehdä pohjan teräsbetonilohkoille

Esikaupunkien alhaisen nousun ja korkeiden rakennusten rakenne sopii hyvin nauhan perustuksiin.

Ne ovat kahta tyyppiä:

Nauhan monoliittisen perustan spesifisyys on se, että se kulkee suoraan rakennustyön alueella. Se voi jopa aloittelija rakentaja.

Precast-nauhaosuus on betonilohko tai -laatta, joka on valmistettu tehtaalla ja joka on asennettu erikoislaitteiden avulla. Sitä käytetään monitasoisten rakennusten rakentamisessa, ja niitä käytetään laajasti yksittäisissä rakennuksissa mökin tai muun rakennuksen rakentamiseen. Ei ole vaikeata rakentaa esivalmistettua perustusta, tärkeintä on seurata järjestystä ja ottaa huomioon ominaispiirteet.

Valmisteleva vaihe

Ensimmäinen on varovaisesti valmistella sivustoa, selvittämällä tarpeettomat roskat ja ylimääräinen kasvillisuus. Kun olet valmis juoni, voit jatkaa merkitsemistä ja käyttää tähän tarkoitukseen tappeja ja lankoja. Seuraava vaihe on tehdä oja näiden ohjeiden mukaan.

On suositeltavaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • etukäteen on selvittää maaperän jäädyttämisen taso. Loppujen lopuksi kaivannon syvyys riippuu siitä. Se lasketaan kaavalla maaperän jäädyttämisen syvyys plus 15 cm;
 • on välttämätöntä varustaa pääsy eri puolilta 3 metrin pituiseksi vapaata tilaa varten;
 • jos on pohjavettä, on tarpeen tutkia edelleen, miten maaperän valua ja vahvistamista käytetään rauniolla tai hiekalla;
 • harkitse etukäteen tuuletusjärjestelmää tukiseinillä ja väliseinillä;
 • reikä voidaan tehdä pienellä lapalla tai suurella. Mutta työn lopussa kaivannon pohja on tasoitettava säännöllisen lapion avulla.

Kun kaikki työ on suoritettu, voit jatkaa säätiön valmistelua.

Säätiön valmistelu

Säätiön valmistelemiseksi on suoritettava seuraavat toimet:

 • kuopan pohja peitetään hiekalla (10-20 cm), seinään vettä, tasoitetaan ja puristetaan;
 • polyeteenistä tai kattohuopasta on asetettu tyynyyn. Voit tehdä 5-7 cm paksuisista sementtipinnoista tai FL-lohkareista.
 • kohdista
 • tyynyn päällä on vahvistettu verkko. On varmistettava, että sen reuna ja lohkon pinnat ovat vähintään 3 cm: n etäisyydellä toisistaan;
 • sitoa raudoitus johtoineen ja täytä verkko liuoksella.

Valmistelun jälkeen betonilohkot sijoitetaan kaivoon.

Tee se itsellesi kiinni tälle tekniselle sekvenssille:

 • Ensimmäinen taso FBS asetetaan, alkaen nurkasta;
 • konkreettiset saumat, sekä pysty- että vaakasuorat;
 • Seuraavat tasot asetetaan tiililigaation periaatteen mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että ylemmän lohkojen pitäisi olla alemmat, jotta pystysuuntaiset saumat keskittyvät keskelle.

Estä kastike

Kun koko FBS-prosessin valmistuminen oli suoritettu, laadunvalvonta toteutettiin tasolla. Viimeinen vaihe on laattojen ja grillata- mien (lujitushihna) asennus. Kun seos kovettuu, muotti on poistettava ja kaikki tarpeettomat osat poistettava.

Asiantuntijat suosittelevat lisävarovaisuutta vedeneristämisen ja tarvittaessa betoniperustuksen lämpöeristykselle.

Tämä voidaan tehdä seuraavasti:

 • pohjan pinta on ulkopuolelta peitetty bitumilla;
 • suorita lämpöeristys käyttämällä polystyreeniä, joka on kiinnitetty liimalla tai kupin nauloilla;
 • tehdä täyttö, jonka tarkoituksena on poistaa aukkojen pohja;
 • Hiekka kaadetaan lohkojen ja kuopan sivun väliin, ja vettä kaadetaan ja puristetaan alas.

Ylempi betoniperusta on tavallisesti vahvistettu betonilattiat.

Kuinka tehdä ajoittainen (precast-monoliittinen) perusta

Koska perustuksen rakentaminen lohkoilta on melko kallis tapahtuma, joskus se on kannattavampaa, varsinkin kun rakennetaan pieniä rakennuksia, jotta asennus ei jatkuvasti toteutuisi vaan lyhyet matkat.

Kun esivalmistettua monoliittista perustusta asennetaan, levytyyny asetetaan alustalle 25-50 cm: n etäisyydelle. Kun perustilohkot on asennettu, ne on kiinnitetty alempien rivien levytyynyihin tai lohkoihin. Samanaikaisesti muodostuneet aukot on suljettu kaikilla sivuilla olevilla muottipaneeleilla ja ne on betonoitu liuoksella, joka ei ole alle B 12,5.

Tämän rakenteen yläosan vahvistamiseksi asennetaan monoliittinen grillata.

Toinen salaisuus, joka mahdollistaa epäjatkuvan perustan tehon, on yrittää asentaa kiinteä monoliittinen hihna kuopan pohjalle. Tämä on suositeltavaa, jos rakentaminen on käynnissä paikassa, jossa paikallinen sakkautuminen on mahdollista.

Betonilohkojen hinta riippuu niiden koosta ja lajikkeesta. Useimmiten betonilohkoja, joiden mitat ovat 20 x 20 x 40 cm, käytetään säätiön rakentamiseen, jota voi ostaa erikoistuneissa myymälöissä.

Hinta voi vaihdella 500 ruplaa kappaletta kohti alueesta riippuen. Jos kooltaan ei ole 400 x 200 x 200 mm lohkoja, käsityöläisiä kehotetaan tekemään seuraavat asiat: hankkia halvempaa tai ostaa betonilohkoja.

Tietenkin jälkimmäisen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät, mutta mikään myyjä ei voi taata tavaroiden laatua. Siksi on parempi ajatella etukäteen, mikä on kannattavampaa hankkia.

Taulukossa on esitetty uusien ja b betonilohkojen likimääräinen hinta:

Betonipohjat - ominaisuudet ja asennus

Perusta on minkä tahansa rakenteen perusta, joten se on rakennettava kestävästä ja kestävästä materiaalista. Luotettavin vaihtoehto on rakentaa monoliittinen betoniperusta, mutta sen rakentaminen kestää vähintään kuukausi. Prosessia voidaan kiihdyttää käyttämällä valmiita betonilohkoja, vaikka tämä johtaa jonkin verran rakennuskustannusten nousuun, mutta voit säästää rahaa hankkimalla betonilohkareita perustukselle b.

Seuraavaksi tarkastelemme, mitä tämä materiaali on, millaista materiaalia se on ja miten rakennetaan tällaisia ​​lohkoja käyttämällä.

Betoni pohjaseinä - FBS

Estä ominaisuuksia

Pohjustuslohkot ovat esivalmistettuja betonituotteita tai yksinkertaisesti konkreettisia tuotteita, jotka valmistetaan betonituotteiden tehtaissa sarjaan. Pääsääntöisesti niiden tuotanto suoritetaan suurissa yrityksissä, joiden ansiosta työ tehdään hyvin varustetuissa paikoissa, ja teknologiaa valvoo kokeneita asiantuntijoita.

Tämän seurauksena näiden tuotteiden laatu voi olla huomattavasti korkeampi kuin omalla kädellänsä täytetyllä pohjalla, etenkin jos se ei ollut työhön osallistunut asiantuntija. Tehtaalla on helpompi tarjota tarkka resepti liuoksen valmisteluun ja optimaalisiin olosuhteisiin sen muodostumiselle ja ikääntymiselle.

Myös paneelien valmistuksessa tehdään kirjanmerkki korkealaatuista lujitetta olemassa olevien rakennuskoodien mukaisesti. Liuoksen valmistus ja sekoittaminen toteutetaan vuosien aikana todistetun teknologian mukaisesti. Ja tärinälaitteiden käyttö eliminoi jopa pienimmät ilmakuplat liuoksen paksuuteen.

Betonipaneelien perustukset

Suuret tuotantomäärät mahdollistavat betonilohkojen kustannukset säätiölle.

arvokkuus

Muita paneelin paneeliin liittyviä etuja ovat seuraavat:

Pienet betonilohkot 20x20x40 perustukselle

puutteet

Tietenkin, kuten muillakin rakennusmateriaaleilla, betonipaneelilla on joitain haittapuolia:

Valokuvien tyynylohko

Lohkotyypit

Kaikki nykyiset raudoitetut betonipaneelit on perinteisesti jaettu kahteen tyyppiin:

 • Seinä - on suorakaiteen muotoinen ja pinottu tavallisten tiilien periaatteelle. Kuten yllä mainittiin, betonipohjan lohkojen mitat voivat olla hyvin erilaisia. Pinnalleen on usein ulkonemia, jotka mahdollistavat yhteyden tiiviimmin ja tehokkaammin.
 • Tyyny-osassa on trapezoidinen muoto, joka mahdollistaa niiden laakerialueen lisäämisen. Yleensä niitä käytetään pohjan alarivin muodostuksessa.

Voimakas pohjalevy

Seinäpaneelit ovat kolmesta tyypistä:

 • FBP - ontto, jota käytetään pysyvänä muottirakennuksena. Rakentamisen aikana niiden tila kaadetaan betonilla. Lisäsuojaa varten vyöt on vahvistettu metallivarret.
  Tällaisen materiaalin pohjalta on pidempi kestävyys.
 • FBS - tämä on vankka paneeli, joka on yleisimpiä. Ne on valmistettu silikaatista tai raskasta betonia. Niitä käytetään liuskojen ja pylväsnäytteiden rakentamisessa sekä kellarikerrosten seinien rakentamisessa.
 • FBV - kiinteät paneelit, joilla on erityinen leikkaus viestinnän kulkuun. Jos et käytä tällaisia ​​lohkoja, sinun on tehtävä betonissa timanttiporaus reikiä tiivistämään viestit.

Vihje!
Ei ole aina suositeltavaa käyttää betonipaneeleja säätiölle.
Esimerkiksi, jos autotalli rakennetaan, on mahdollista käyttää basilikaa betonilohkareita, jotka ovat paljon halvempia, ja on helpompi työskennellä niiden kanssa.

Säätiön rakentaminen

Valmistelutyöt

Samoin kuin perinteisen monoliittisen perustuksen rakentamisessa, valmistelutyö toteutetaan ensisijaisesti. Tietenkin projekti toteutetaan ensin. Sitten sinun on selvitettävä, kuinka paljon säätiön betonilohko maksaa ja ostaa materiaalin.

Lisätyötä tehdään tässä järjestyksessä:

 • Ensimmäinen vaihe on merkitä alue, jonka vuoksi panokset ajetaan sisään ja jousit vedetään. Merkinnän on oltava tarkka, joten kaikki mitat on tarkistettava useita kertoja.
 • Sitten kaivoivat kaivoja säätiölle. Niiden syvyys riippuu maaperän tyypistä ja maaperän jäädyttämisestä, joten syvyyslaskentaa on syytä antaa asiantuntijoille. Leveyden on oltava suurempi kuin paneelien leveys, jotta asennusta voidaan helpottaa.
 • Seuraavaksi suoritetaan tyyny - pohjaventtiilien pohja on täynnä hiekkaa, jonka kerros on noin 15 cm ja tiivistetty. On tarpeen tarkistaa vaakasuora tyynyrakennustaso. Tarvittaessa se on leikattava.

Betonielementtien perustuksen rakentaminen

Pinoamislohkot

Kun ovet on valmistettu, voit jatkaa paneeleiden asettamista.

Ohjeet ovat seuraavat:

 • Työ alkaa säätiön ensimmäisen rivin asennuksella. Jos paneelien koko on pieni, käytetään esimerkiksi 200x200x400 mm: n säätöbetonilohkoja, joten työ voidaan tehdä itsenäisesti. Muuten sinun on käytettävä nosturia.
 • Seuraavaksi valmistetaan sementti-hiekkalaasti suhteessa 1: 3, joka asetetaan säätiön rivien väliin.
 • Tämän jälkeen sementti levitetään paneeleihin ja toinen rivi laitetaan sidottumalla tiilipinnan periaatteen mukaisesti. Vaakarakenne on tarkastettava rakennustasolla.
 • Pohjan lopullisen muodostumisen jälkeen on tarpeen suorittaa vaakasuora ja pystysuora vedeneristys. Tätä varten käytetään bitumimastia tai valssattuja materiaaleja.

Vihje!
Säätiön rakentamisprosessissa tarvitaan muita epätasaisen kokoisia lohkoja.
Tätä varten teräsbetoni leikataan timanttipiireillä.

Tällöin säätiön rakentaminen on valmis, niin voit jatkaa lattian ja seinien rakentamista.

johtopäätös

Betonilohkojen perustana on monia etuja, minkä seurauksena se on yleistynyt sekä yksityisten talojen että korkeiden rakennusten rakentamisessa. Tietenkin paneelien rakenne on vähemmän kestävää kuin monoliittinen rakenne.

Kuitenkin, jos tarvitset korkeamman lujuuden tukikohdan, voit käyttää pohjaan perustuvia onttoja betonilohkoja, jotka ovat kompromissi kiinteän pohjan ja kiinteiden lohkojen perustusten välillä. Tämän artikkelin videosta saat lisätietoja tästä aiheesta.

Kuinka paljon eri betonilohkoja on

Betonia käytetään usein rakennusmateriaalien valmistuksessa. Suosituimpien joukossa voit valita lohkot:

betoni

Betonielementit valmistetaan tehtaissa, joten rakennusmateriaalin hinta on melko demokraattinen. Jotta seos olisi tiheää, käytä vibropressiä. Tuotantoprosessissa lohkot vahvistetaan ja höyrytetään kameroihin, jotka on erityisesti suunniteltu tähän tarkoitukseen 8 tunniksi. Asennettaessa ne kiinnitä ne yhdessä laastin kanssa.

Betonimylkeillä on erilainen tarkoitus: ne rakentavat perustuksia, kellareja ja kellariin täysi-ikäisiä ja käyttävät onttoja lattiaa rakennusseinissä. Ne ovat hyvä vaihtoehto tiilille. Samaan aikaan rakentaminen on nopeampaa, ja rakennuksen rakentamisen rahalliset kustannukset pienenevät.

Vahvat betonilohkot on valmistettu laajennetusta savibetonista ja raskasbetonista. Tällaiset lohkot ovat kestäviä ja kylmänkestäviä. Niillä on koko valikoima koot ja kohtuullinen hinta.

Peruslohkoja on parametreja 880x400x580 ja 2380x600x580 mm, joita käytetään monikerroksisten rakennusten rakentamiseen. Niiden hinta on 700-3 500 ruplaa. Kun verrataan betonilohkoja muihin rakennusmateriaaleihin, joilla on samanlaiset ominaisuudet, käy ilmi, että niiden kustannukset ovat melko alhaiset.

Seinäbetonilohkojen käyttö kiihdyttää rakennustehtäviä, mutta myös säästää laastia. Niille on ominaista hyvä äänieristys ja matala lämmönjohtavuus. Pienen koon ansiosta ne on helppo kuljettaa, varastoida ja koota.

Lohkojen paino riippuu niiden koosta. Säätöbetonilevyt, joiden mitat ovat 200x200x400 mm (yksi pala korvaa 7 tiiliä) painaa 31,7 kg. Ne on suunniteltu käsien asettamiseen. Lohkojen kevyt versio painaa 28 kg. Ne maksavat 50-60 ruplaa yksittäin.

Ilmastettu betoni

Aerocrete -tuotteet ilmastetusta betonista, jonka pääkomponentit ovat hieno piidioksidi, ja toisessa ja kolmannessa paikassa - sementti ja kalkki. Puhallusaineena käytetään alumiinijauheen vesisuspensiota, joka joutuu kemialliseen reaktioon kalkin kanssa. Reaktioon liittyy vetyn vapautuminen, jonka seurauksena massaan muodostuu suuri määrä huokosia kaasuliesiin valmistukseen.

Jo kemiallisen reaktion alkamisen jälkeen seos kaadetaan erityisiin muotoihin. Kun hiilihapotettu betoni kovettuu, se leikataan haluttuun kokoiseen hiilihapotettuun lohkoon. Sitten saatu puolivalmiste toimitetaan autoklaaviin, jossa sitä käsitellään vesihöyryllä useita tunteja. Jos autoklaavia ei käytetä kaasuliesiin, tällaisen rakennusmateriaalin kustannukset ovat pienemmät.

Aerocrete - kestävä rakennusmateriaali, jota voidaan käyttää 5-kerroksisten talojen rakentamiseen. Sen solurakenteen ansiosta se on alhainen, mikä tarkoittaa, että ilmastettujen betonirakennusten pohja on tarpeen. Lisäksi solurakenne antaa alhaisen lämmönjohtavuuden ja kaasulohkojen sileän geometrian ansiosta saumojen paksuus minimoidaan. Tästä johtuen tilat on luotettavasti eristetty.

Kaasulohkojen kustannukset riippuvat niiden koosta (200x250x625, 375x250x625, 300x250x625 mm jne.) Ja suorituskyvyn, kuten lujuuden, jäätymisen, tiheyden ja tarkoituksen mukaan: seinäkaasulohko maksaa enemmän kuin lohkot, jotka on suunniteltu väliseinille. Pienet valmistajat asettavat alhaiset hinnat hiilihapotetulle betonille. Kaasupullojen hinta vaihtelee 2 100-4 000 ruplasta kuutiometriä kohden.

Vaahtobetoni

Vaahtobetonin valmistus on helpompaa ja yksinkertaisempaa kuin hiilihapotettu betoni. Tätä varten hiekka ja sementti kaadetaan teolliseen sekoittimeen, kaadetaan vettä. Sitten se lisätään vaahtoavaan aineeseen, joka koostuu kemikaaleista (siksi vaahtobetonia ei voida pitää ympäristöystävällisenä aineena). Sitten seos kaadetaan muotoihin ja jätetään 4 tuntia. Normaalissa ilman lämpötilassa vaahtolohko kuivuu 2-3 viikon ajan, mutta nopeampia kuivausmenetelmiä voidaan käyttää - autoklaavissa.

Vaahtobetonin hinta on alhaisempi kuin hiilihapotetun betonin hinta. Vaahtobetonille on ominaista suljettu huokoisuus. Tämä seinärakennusmateriaali voidaan käyttää huoneissa, joissa on korkea kosteus, koska se ei absorboi kosteutta yhtä nopeasti kuin hiilihapotettu betoni. Ostaessasi vaahtomuovilohkareita sinun täytyy maksaa 70-180 ruplaa riippuen niiden parametreista.

opilkobeton

Opilkobeton yhdistää kiven ja puun ominaisuudet (sahanpuru). Samanaikaisesti sahanpurussa se sisältää jopa 90%, ja niiden parametrit eivät vaikuta rakennusmateriaalin lopulliseen lujuuteen. Tästä huolimatta tämä rakennusmateriaali on palonkestävää, koska sahanpuru on betoni ja hapella ei ole pääsyä siihen.

Opilkobetonin suuri etu on sen tuotannon helppous ja edullinen hinta. Halutessasi voit jopa valmistaa oman sahanpurun betonisi käyttämällä mahdollisimman vähän varoja. Tätä rakennusmateriaalia käytetään matalarakenteisiin rakenteisiin. Sieltä on mahdollista rakentaa sekä asuttuja että muualla asumattomia tiloja.

Opilkobetona-seinä- ja väliseinät ovat eri kokoisia: 300x200x500, 100x300x500, 100x200x500, 400x400x200 mm ja kaikki muut. Hinta voi vaihdella 50: stä (6 kilogramman lohkosta) 160: een (24 kilogramman) rupleleihin.

Rakennusmateriaalin valinta riippuu rakennuksen korkeudesta, rakentamiseen varatuista budjetista ja rakenteilla olevan talon omistajan henkilökohtaisista mieltymyksistä. Suurin kysyntä listatuista rakennusmateriaaleista on hiilihapotettua betonia.

Betonilohkot 400x200x200: mitä sinun on tiedettävä niistä, jotta he eivät jää loukkuun

Luultavasti kaikki, jotka olivat itsenäisesti lohkon rakentamisessa, ainakin kerran halusivat ostaa betonilohkoja 400 x 200 x 200 mm koko työtä varten. Itse asiassa ero on vain kooltaan ja vahvuus on sama kuin standardin seinälohkojen. Mutta tämä ei ole aivan niin, "kaivaa" syvemmälle tähän kysymykseen sen ymmärtämiseksi perusteellisesti.

Standardi betonilohkon rivi

Block yksityinen rakentaminen on erittäin suosittu - ja tämä on melko ymmärrettävää. Työkappaleiden käsittely on helpompaa alan aloittelijoille. Jälleen voit lykätä rakentamista määräämättömäksi ajaksi, tehdä materiaalin ostaminen ja asettaa vaiheittain.

Kyllä, ja kladochnikov toimivat hieman pienemmällä kustannuksella kuin monoliitti. Lisäksi erikoisvarusteita ei tarvita, kuten paneeli- tai monoliittirakenteiden kanssa - ja säästää rahaa.

Mutta ostaessasi lohkoja, sinä tahtomatta alkaa ihmetellä, mitkä ovat parempia ostaa, koska niiden koko on melko monipuolinen. Jos katsomme perustuslohkoja, niin valtion standardien ja muiden tärkeiden teknisten asiakirjojen mukaan niillä voi olla alla olevassa taulukossa esitetyt mitat.

Pohjan luomiseksi tällaisia ​​"lapsia" betonielementtejä 400x200x200 mm ei käytetä.

Tämä koko löytyy tuotteista:

Ja tietenkin hyvin tunnettuja, ja vasta äskettäin yleisesti käytettyjä - hiekkalaatikoita. Betonilohko 200x200x400 mm edellä mainituista materiaaleista voi olla kahta tyyppiä - ontto ja täyteläinen. Riippuen tästä, niiden paino "toistaa". Tarkastele jokaista tyyppiä yksityiskohtaisemmin.

Voidness - plus tai miinus?

Seinärakenteisiin on upotettu lohkoja tai teknisiä reikiä. On edullisempaa käyttää niitä alhaisemman painon ja mahdollisuuden mukavampaan poimiin. Lisäksi olemassa oleva ilmakerros on lisäeristyksen rooli.

Varoitus! On pidettävä mielessä, että tällaisten teknisten aukkojen vuoksi lohkon kokonaislujuus pienenee, vaikka se olisi laadukasta betonia.

Toinen ominaisuus onttoja lohkoja on, että ne eivät ole valmistettu vaahtobetonista tai hiilihapotetusta betonista. Tämä johtuu siitä, että tuotteen huokoinen rakenne ei ole liian korkea, eikä aina vakaa kestävyysindikaattori.

Sitten aukkojen välissä on myös ohuita väliseiniä, jotka pienen alueensa vuoksi ruiskutetaan vain seinien asennusvaiheessa. Kyllä, eikä solubetonissa ole mitään järkeä - se on helppo ilman niitä ja sillä on jopa 30% ilmaneristysmuotoa rakenteellisten huokosten muodossa.

Myös tavallisia ja vastakkaisia ​​lohkoja tehdään. Jos ensimmäiset tarvitsevat viimeistelyn, toiset ovat hienoja sisustustyössä.

Jälleen, rakentamisen laskurit ikkunat ovat yksinkertaisesti täynnä värillisiä betonituotteita. On kannattavaa ostaa tällaisia ​​lohkoja, vaikka niiden hinta on suurempi kuin harmaat, joilla on samanlainen rakenne - tämä on todellinen säästö aikaa, työvoimaa ja taloudellisia resursseja.

Mutta värillisten betonituotteiden ostamisessa on aina pidettävä mielessä se, että pigmentit aina "varastavat" betonin lujuutta sementin hydraation vaiheessa. Luonnollisesti on vakiintuneita normeja väriaineiden lisäämiselle, joiden mukaan tuotteiden laatu ei kärsi - enintään 4 painoprosenttia sementtiä. Lue selvää, kuinka paljon lisättyä tällaista jauhetta betonissa on mahdotonta.

Varoitus! Aina kysyntä passin toimittajalta, joka takaa ostettujen korttelien laadun ja mahdollisuuden palauttaa rahat, jos sellainen on, on vahvuusominaisuudet pienempi kuin takausasiakirjoissa ilmoitetut. Joissakin sopimuksissa on myös ohjeita näiden tuotteiden käytöstä.

Koko kehon tuotteita

Laajennetut savi lohkot 200 200 400 mm täyteiset mutta kuitenkin myös mistä tahansa muuntyyppisestä betonista ovat useammin myyty kuin saman kaliipin onttoja tuotteita. Valmistetaan myös minkä tahansa värin ja tekstuurin karkeat ja vuoratut lohkot.

Esimerkiksi sardeldittibetonilohkon 200x200x400 mm, merkin M150 paino on 11 kg, kun saman muotoisen ontto painaa enintään 9 kg. Tyypillinen ero, varsinkin jos pidämme sitä rakennettavan rakennuksen kokonaispainosta.

Vaahtobetoni-lohkot 400x200x200 mm, joiden tiheys on D800, ovat likimäärin 10-11 kg, ja tuotteet, joiden tiheys on D600, ovat pari kiloa kevyempiä. Kuitenkaan se ei ole luotettava rakentaa mitään tukirakenteita, joten on lähes mahdotonta löytää tällaisia ​​tuotteita valmistajan nimikkeistössä.

Tämän artikkelin video kertoo myös tällaisten yksiköiden lähes rajattomasta laajuudesta.

Mitkä ovat pieniä kortteja?

Jos tulevan rakenteen seinät rakennetaan omilla käsillään, ja jopa fyysisesti ei ole valmiita vetämään kokonaiheisia kappaleita aloittelijalta, jonka paino voi nousta jopa 32 kiloon, pienemmässä muodossa olevat tuotteet, jotka painavat kaksi kertaa vähemmän samalla voimalla, voivat näyttää todelliselta pelastukselta.

Mutta tämä ei ole muuta kuin harhaa ja mistä syistä:

 • Pienemmän työpinnan ansiosta muurauslaastin kulutus kasvaa ja solupäällysteen tapauksessa erityinen liima, joka on kalliimpi kuin klassinen koostumus;
 • enemmän saumoja - enemmän "kylmiä siltoja", jotka "varastavat" solujen ja laajentuneiden savilohkojen eristyskykyä;
 • lyönti aika kasvaa, koska mitä pienempi tuote, sitä kauemmin se rakentaa seiniä.

Tästä syystä 400 x 200 x 200 mm lohkojen täysimittainen seinämärakenne ei ole toteutunut, hyvin tai hyvin harvoin.

Tällaiset "vauvat" ovat kuitenkin tarpeen, kun:

 • pukeutuminen tehdään;
 • "Ylimääräiset" ovi- ja ikkuna-aukot asetetaan;
 • raudoitettujen betonilaattojen ja seinien välinen etäisyys mutatoidaan;
 • aita asennetaan - tässä tapauksessa on erityisen kätevää hankkia välittömästi vastaava värilohko;
 • rakennetaan pieniä taloudellisia rakennuksia.

Betonilohkot 400x200x200 mm ovat arsenalissaan etuja, kevyitä, pienikokoisia ja pienempiä jätteitä kuin tavanomaisissa seinätuotteissa. Kaikki tämä antaa heille mahdollisuuden "esiintyä" monien lohkotuotteiden maailmassa.

Hiekkasementti (betoni) lohkot

Betonielementit ovat suosittu ja luotettava materiaali, jolla on laaja valikoima sovelluksia. Lohkot valmistetaan valamalla hiekkasementtiseoksesta. Tuotteet ovat lujia, lämpö- ja äänieristysominaisuuksia edullisia. Rakennuspalikoita käytetään asuinrakennusten, teollisuuslaitosten, autotallien, ulkorakennusten, aidojen rakentamisessa.

Edullinen laite sisäisille väliseinille, ohuin valmistajan kokoonpanossa.

Edullinen lohko sopii kaikentyyppisten seinien rakentamiseen jopa 2 kerrokseen. "Lämpimämpi" kuin täyteläiset kollegat.

Lohko sopii kaikentyyppisten seinien rakentamiseen jopa 2 kerrokseen. "Lämpimämpi" kuin täyteläiset kollegat.

Sisäisten väliseinien lohko.

Edullinen laite sisäisille väliseinille, ohuin valmistajan kokoonpanossa. Siinä on hyvät äänieristysominaisuudet.

Sisäisten väliseinien lohko. Siinä on hyvät äänieristysominaisuudet.

Lohko matala- tai korkeiden rakennusten väliseinien väliseinille. Siinä on hyvät äänieristysominaisuudet.

Kätevä ja kannattava materiaali seinien tai säätiöiden rakentamiseen. Se on riittävän vahva 1-2 kerroksen rakennusten ja erinomaisen äänieristyksen rakentamiseksi.

Lohko soveltuu kaikentyyppisten seinien rakentamiseen.

Laite soveltuu kaikentyyppisten kellarien rakentamiseen.

Lohko soveltuu kaikentyyppisten seinien tai perustusten rakentamiseen.

Betonielementit

Tuotevalikoimaan kuuluu erilaisia ​​tuotteita - runko pohjaan asennukseen ja onttoja betonilohkoja, joita käytetään seinien asentamiseen. Tämä materiaali on nykyaikainen vaihtoehto tiiliseinille ja perustuksille, kun taas lohkojen ominaisuudet mahdollistavat minkä tahansa kohteen rakentamisen helpottamisen ja nopeuttamisen.

Mitä betonilohkojen kustannukset ovat?

Jos verrataan täällä esitettyjen betonilohkojen kustannuksia muiden samanlaatuisten materiaalien hinnalla, käy selvästi ilmi, että lohkojen käyttö on paljon kannattavampaa. Tämän materiaalin suhteellisen alhaiset kustannukset antavat sinulle mahdollisuuden pitää lopputuotteiden edullinen hinta.

Yhteistyö johtavien tehtaiden kanssa auttaa pitämään materiaalien myyntihintojen edullisena useimmille asiakkaille.

Kuinka paljon rakennuspalikoita on?

Vastaus tähän kysymykseen riippuu useista tekijöistä. Esimerkiksi ontotuotteet ovat halvempia, koska niiden tuotannossa käytetään vähemmän sementtiä kuin monoliittisten runko-pohjaisten materiaalien valmistuksessa. Täyteisistä lohkoista pystyt:

 • seinät;
 • tukirakenteet;
 • sisätilojen väliseinät;
 • aidat.

Kiinteitä tuotteita käytetään perustuksiin, kellariin, kellareihin. Ne ovat paljon vahvempia ja luotettavampia, mutta ne ovat kalliimpia. Myös betonilohkojen hinta vaikuttaa tuotteiden kokoon, seinämän paksuuteen, lujuusparametreihin, jäätymisvastukseen jne. Kaikilla tuotteilla on korkea lujuusluokka, joka vastaa raskasta betoni- ja pakkasenkestävyyttä 50 syklin tasolla, mikä tekee niistä luotettavia rakennusmateriaaleja.

Lohkojen tyypit säätiöille ja niiden levitystekniikalle

Säätiön rakentamiseen käytettiin usein vahvoista ja kylmänkestävistä ainesosista koostuvia lohkopäällysteaineita. Tämä tekniikka on yleismaailmallista, joten säätiön alapuoliset lohkot asetetaan asuntojen rakentamiseen ja pienten rakennusten rakentamiseen. Heistä kerätään nauha- ja pylväsrakenteita. Pääasiassa on valita oikeat lohkot, jotka on tehty eri materiaaleista, joten niillä on eri nimet.

betoni

Tämän aineiston perusta on konkreettinen. Riippuen tuotemerkistä, vahvistamisen koosta ja sen asennustiheydestä riippuu lohkomateriaalin lujuusominaisuudet. Betonielementtien perustana ovat kolme erilaista lohkomateriaalia:

 1. FGF -pustotelye.
 2. FBS - kiinteä.
 3. FBV - kiinteä, jossa leikkaukset tehdään viestintäverkkojen ja täyttöpuskurien asettamiseksi.

Ensimmäinen tyyppi on yleisin. Tee se tai raskasta betonia tai silikaattia. Jälkimmäiset tehdään myös raskasta betonia tai sardeldi-betonia. Laajennettujen savilohkojen pohja on jo lämmitetty. Mutta se on miinus - verrattuna raskasbetonin malleihin, niillä on alhaisemmat lujuusominaisuudet, joten on suositeltavaa käyttää niitä ei-raskasrakennuksiin: saunaan, autotalliin, varikkoon.

Ne ovat kevyempiä kuin muut, halvempia, vaikkakin on tarpeen huomata, että veden kestävyys on hyvä. Toinen plus on leikkaukset hyppääjien täyttämiseksi. Jälkimmäinen lisää taivutus- ja siirtymispaineita.

Kolmas tyyppi on itse asiassa kiinteä muotti. Tämän tyyppisten pohjaseinäkappaleiden asentamiseen liittyy lisäksi betonin lisääminen kaivoihin alustavaan asentamiseen lujittavan kehyksen sisällä. Kehys on pystysuoraan asennettu nastat, jotka on sidottu vaakasuoraan vahvistetulla vahvikkeella. Jälkimmäinen kulkee läpi kaikkien pohjaseinämän onttojen lohkojen.

Betonikivet ovat erikokoisia ja täytetään erilaisilla betoniratkaisuilla. Riippuen koostaan, niitä käytetään joko raskaiden rakenteiden tai kevyiden rakenteiden mukaan. Alla olevassa kuvassa esitetään betonilohkojen koon suhde perustusten alla niiden massan ja tilavuuden mukaan.

Pöydältä näkyy selvästi, että tuotemerkki on jo mitoitettu. Tämä ei ole koko luokitus, koska taulukossa ei ole merkkejä pienikokoisista materiaaleista. Esimerkiksi FBS 2-2-4, jonka paino on 30 kg, joka mahdollistaa asennuksen suorittamisen ilman raskaita koneita.

Varoitus!

Betonielementtejä käytetään silloin, kun tarvitset nopeasti kiinteän ja vankan perustan.

Vaahdolohkot

Vaahtolohkojen perustusta käytetään harvoin. Tämä lohkomateriaali valmistetaan käyttämällä sementtiä, hiekkaa ja vaahdotusaineita.

Jälkimmäinen luo rakenteeltaan huokoset, jotka tekevät kiven valosta ja lämpöeristetään. Valitettavasti tällainen lohkon muotoilu ei kestämään raskaita kuormia, joten se asetetaan kevyisiin rakennuksiin, yhden kerroksen huviloihin. On mahdollista kerätä niistä nauhapohja tai sarake.

Lisäksi vaahtolohkot - hygroskooppinen materiaali. Se imee kosteuden hyvin, joten tärkein rakennusvaatimus on hyvin toteutettu vedeneristys. Tämä koskee lohkojen kaikkia puolia sekä kaasulohkoja.

Varoitus!

Vaahtolohkojen perustusta ei voida rakentaa alueilla, joilla on tulvia, ja korkeat pohjavedet merivesialueilla.

Kuonan lohkot

Aivan nimestä käy selvästi ilmi, että täyteaine on tässä kuona, eli erilaisten teollisuudenalojen kiinteä jäte.

Itse kuonakivet on jaettu kiinteiksi ja ontoksi. Säiliöiden tilavuus voi vaihdella välillä 28-40%.

Mitä pienempiä aukkoja, sitä vahvempi tuote. Kuitenkin karkeiden lohkojen perustukset on rakennettava jatkuvasta muutoksesta, jolloin ontuneet eivät kestä rakennuksen suurta painoa. On tarpeen osoittaa, että tällaisen säätiön vahvuuksiin liittyy tiettyjä normeja. Sen asettaminen yli 100 tonnin painoiseen taloon on kielletty.

Rakennustekniikka

Ennen kuin teet lohkojen perustan, on tehtävä useita valmistelutöitä.

 1. Säätiön layout.
 2. Kaivaa kaivannot.
 3. Kaivannon pohjan ja seinien tasoitus.
 4. Kaivannon perusvalmistelu.

Voit merkitä vaahtolohkojen tai muiden lohkomateriaalien pohjan käyttäen lankaa ja kiinnittimenä.

Kaikki rakennuksen mitat otetaan talonrakennuksesta. Tässä on tärkeää tarkka tarkka kaikki mitat parametrit: pituus, leveys kaivannot, niiden syvyys.

Erityistä huomiota kiinnitetään seinien tasaisuuteen, jos perustus kerätään syvyyteen.

Suuret kaarteet eivät ole hyväksyttäviä, tämä voi vaikeuttaa lohkomateriaalin laskemista kaivannossa. Esimerkiksi suuret perusrakenteet edellyttävät nostomekanismeja.

Kaivannon valmistelu on pohjan täyttö kerros karkeaa hiekkaa tai murskattua kiveä, 10-20 cm paksu, tamping ja kastelu. Seuraava kerros on vedeneristys: bitumi, kateaine, lasineristys, vedeneristyskalvot. Monet vaihtoehdot, joista yksi - betonikerroksen paksuus 7 cm.

Jos talon perustana käytetään betonilohkareita, ja tämä on ainoa päärakenteen alapuolella, asennuksen jälkeen niitä käsitellään bitumimastilla tai tavallisella kuumalla bitumilla. Tämän jälkeen vahvistusverkko asetetaan valmistettuun pohjaan ja koko pinta täytetään betonilla.

Varoitus!

Ennen lohkojen asettamista pohjaan, on odotettava, että pohja on betonilevyllä kuivunut hyvin. Nyt voit asentaa betonikiviä.

 1. Ensimmäinen rivi asennetaan ensin rakenteen kulmiin ja sitten väliosat täytetään.
 2. Saumat täytetään laastilla: sekä pystysuorassa että vaakasuorassa.
 3. Toinen rivi ensimmäisestä soviin muuttuu puoleen elementistä. Toisin sanoen pitäisi saada muuraus porrastettu. Kaikki muuraus ja ensimmäinen ja toinen rivi sekä myöhemmin asetettu vaakatasossa.
 4. Kun kaikki raudoitetut betonilohkot on asennettu, niiden päälle kaadetaan lujittava hihna. Siitä, mikä on välttämätöntä esivalmistaa muottipesä ja panna se metalliraudoitukseen.

8-10 päivän kuluttua muotti poistetaan ja pohja on täysin vedenpitävä pohjaseinästä. Käytä tässä tapauksessa telaa tai päällystyseristystä. Ja viimeinen vaihe - täyttö, johon on parempi käyttää hiekkaa sekoitettuna maahan. Uudelleen täyttäminen välttämättä ram.

Suositukset FBS: n kokoamiseksi.

 1. Jos kaikkien pinottujen lohkojen pituus ei ole yhtä suuri kuin seinän pituus, sinun on ensin tehtävä lisäosia, joita kutsutaan tiivisteiksi ennen rakentamisen alkamista. Nämä ovat samoja betonituotteita vain pienempiä.
 2. Viestintäverkkojen rakentamiseen on jätettävä aukot. Säätiön kokoonpanossa putket asetetaan niihin, jotka kaadetaan ylhäältä betoniliuoksella.
 3. Paikoissa, joissa ulkoiset ja sisäiset seinät liitetään, suoritetaan lohkoelementtien kaistaleet.
 4. Kokoonpanon päätyttyä kaikki lohkot tarkistetaan tasolta ja luodilta. Jos joku kohoaa, se on korjattava sorkkaraudalla. Jos poikkeama on suuri, on parempi purkaa alue ja laittaa elementti täsmälleen paikalleen.

Laajennettu savi ja hiiliharkot

Kuten FBS: n rakenteessa, sardeldiittibetonilohkot ja sementtilohkot sijoitetaan valmistetulle alustalle, joka on välttämättä täytetty yläpuolella olevasta lujitushihnasta. 28 päivän kuluttua voit aloittaa säätiölohkojen asettelun.

Koska kivien päämitat ovat 190 x 390 x 188 mm, itse lohkomateriaali on kevyt. Toisin sanoen asennus voidaan tehdä käsin. Tekniikan asettaminen riippuu siitä, sijoitetaanko kahteen riviin kiviä vai yhteen. Jos ensimmäistä vaihtoehtoa käytetään, niin sanotusti, lujitettua rakennetta, niin ensimmäinen alaraja asetetaan säätiön sijainnin yli, toisella puolella. On parempi järjestää ensimmäisen rivin lohkot siten, että ne ovat keskenään suhteessa, ja ne sijaitsevat puolen tuotteen siirtymästä.

Toinen vaihtoehto on tavallinen tiilimuuraus, jossa on puolet. Liimausmateriaaliin käytettiin sementtipohjaista sementtilaastia. Se asetetaan paksuksi 1 - 1,5 mm. Kuten tavallista, asennus tulisi aloittaa rakennuksen kulmista, jolloin rakennuksen säätiön korkeus nousee välittömästi. Sitten väliosat täytetään. Ja viimeinen vaihe on täyttää lujitushihna asetettujen sardelli-betonilohkojen päälle.

Samaa tekniikkaa käytetään kaasusilikaattilohkojen perustukseen. Todellakin, niillä on muita kokoja: 250 x 625 x 50 mm, mutta tämä ei millään tavoin vaikuta sivumateriaalien kokoonpanoon ja käyttöön. Ainoa asia, johon sinun on kiinnitettävä huomiota on liima, joka estää elementit kiinnitetään yhteen. Toisin sanoen ensimmäinen rivi asetetaan sementtilaastille ja seuraaville liimakoostumukselle, jota kutsutaan kaasuliesiin liimaksi. Höyrytettyjen betonilohkojen pohja ei ole vahvin, rakenne on hygroskooppinen, joten kiinnitä huomiota vahvistettuun vedenpitävyyteen.

Kaikkien edellä mainittujen materiaalien joukosta on kerätty pylväsperiaatteet. Periaatteessa toiminnan sekvenssi ei poikkea nauharakenteen rakenteesta. Juuri kaivantojen sijasta kaivetaan pylvässäätiöiden asennuspaikkoja. Tässä on tärkeää valita tarkat mittasuhteet, koska mitä suurempi tuki osassa, sitä vahvempi se on.

Lohkot itseään sijoitetaan poikittain riveihin nähden. Esimerkiksi ensimmäinen rivi on kaksi asetettua kiveä vierekkäin, toinen rivi on myös kaksi elementtiä, jotka on asetettu ensimmäiseksi. Seuraava rivi on lohkot, jotka on asetettu toisen rivin kivien yli.

Vahvuudet ja heikkoudet

Puhuminen hyvistä ja huonoista puolista on tarpeen osoittaa, että teräsbetonilohkojen perustus on kestävin ja luotettava. Heikompi muotoilu kaasusilikaatista, laajennettu savi. Mutta tässä asiassa on hyvin tärkeä vivahde. Säätiöiden pienten kokoisten omien käsien tekeminen ei ole ongelma. Voit ostaa split-lomakkeita, voit vuokrata koneen, jolle estotuotteet valetaan. Ja lisäksi, jotta voidaan todeta pieni määrä materiaalia. Tämä on hyvä budjetin säästö.

Lisäksi lohkojen perustuksen rakentaminen - prosessi ei ole kovin monimutkainen. Edellä kuvatut vaiheittaiset ohjeet osoittavat tämän. Käytäntö osoittaa, että tärkein asia ennen rakennuksen rakentamista lohkoista on valita oikea materiaali itse. Suuret betonituotteet edellyttävät tietenkin raskaan nostolaitteen läsnäoloa rakennustyömaalla. Hänen palveluidensa on maksettava. Mutta jos monikerroksista rakennusta rakennetaan, on parempi yhdistää säätiö FBS: ltä.

Laajennettujen savilohkojen talonrakenne - eristetyt, hiilihapotetut betonilohkot - helpoin kaikista niistä, ne voidaan helposti räätälöidä mihin tahansa kokoon, mikä vaatii yksinkertaisen sahan. On helpointa rakentaa heille perustus omiin käsiinsä pienen koon ja alhaisen painon vuoksi.

johtopäätös

Perustablokityypit määrittävät teknologian yleisen rakenteen rakentamiseksi ja suoritettavien rakennustoimien monimutkaisuuden asteelle. FBS eivät asenna omia käsiinsä, koska niiden asennus vaatii tiukkoja vaatimuksia. Pienikokoisten kivirakenteiden muotoilu pystyy kokoamaan jopa aloittelija.

Mutta kaikki säätiöt on rakennettava rakennusmääräysten vaatimusten täyttämiseksi. Siinä säädetään, mitkä lohkot, joihin perustuksia tulisi käyttää. Ainoa huomata on se, että voit rakentaa lohkojen perustan omiin käsiisi, riippumatta kivien koosta ja painosta. Tärkeintä on tarkkaan noudattaa rakennustekniikan vivahteita.

Pohjustuslohkot: teräsbetoni, kevyt aggregaatti

Esivalmistetut lohkopohjat perustuivat muutamiin vuosikymmeninä. Tähän päivään saakka muutamat rakennukset ovat betonielementteihin koottuja nauhan perustuksia. Mutta kaikki rakentajat eivät pidä niitä luotettavina: loppujen lopuksi he eivät ole monoliittisia, ja siksi he kestävät pahempaa maaliikettä.

Monoliittiset perustukset ovat erittäin luotettavia. Mutta niiden luominen on hyvin pitkä ja vaikea prosessi, se tarvitsee asentaa muotit, tehdä lujitusvyö useilla satoilla neulomispisteillä, vaivaa suurta määrää laastia ja kaada se. Odotettuaan muutaman viikon ikääntymisratkaisun ja vasta sen jälkeen jatkaa rakentamista. Kaikki kestää vähintään kuukausi, ja useammin, jos kaikki tehdään käsin ilman ulkopuolisten työntekijöiden osallistumista.

Tekniikka alustan kokoonpanosta lohkoista ja laajuudesta

Nopeuttaa prosessia ja käyttää valmiita perustuslohkoja. Ne tuottavat paljon tehtaita, ne ovat erilaisia, geometriaa ja ulottuvuuksia. Joillakin voit työskennellä vain rakennuslaitteiden avulla, ja toiset - pienimmätkin - voit työskennellä manuaalisesti.

Säätiön rakentaminen vie vähän aikaa säätiölohkojen kanssa

Asennettaessa ne asetetaan kaivettuun kaivoon valmistetulle alustalle. Rivit ja peräkkäin olevat elementit yhdistetään käyttämällä sementtilaastia, toisinaan lujitushihnoilla luotettavuuden lisäämiseksi. Voit jopa koota pienen pohjan kylpyyn, pieneen taloon tai autotalliin yhden päivän aikana. Sen jälkeen on vielä tehtävä vedenpitävyys ja eristystyöt.

Mutta koska rakenne ei ole monoliitti, se voidaan asentaa vain luotettaviin, pölytöntä maaperää. Jos turvotukseen on jopa minimaalinen taipuisuus, on parempi olla asentamatta esivalmistettua lohkoperustaa: kun se altistuu merkittäville voimille, se "kävelee" ja rakennus voi kaatua. Kuitenkin kuivilla ja kallisilla mailla tämä on yksi helpoimmista ja nopeasti pystytetyistä perustuksista. Nyt tiedät missä laittaa esivalmistetut lohkoperustelut.

Mitkä ovat perustablokit

Ensinnäkin puhutaan niistä materiaaleista, joista lohkot tehdään säätiön alla. Tämä on:

 • teräsbetoni;
 • kevytsoraa;
 • silikaattibetoni, jonka lujuus on suurempi.

Vahvitetun betonilohkareiden valmistuksessa liuosta käytetään useimmin luokkiin M-150, M-100, M-200. Riippuen siitä, ominaisuudet muuttuvat, hinnankorotukset. Jos rakennuksen on tarkoitus olla massiivinen, suuri ja raskas, vaaditaan korkealaatuisia ja korkealaatuisia lohkareita matalan rakennustyön lohkojen ja kylpytyspohjojen osalta, on riittävästi M-100-ratkaisuja.

Vahvistetut betonipohjat luokitellaan raskaiksi

Vahvistettu betonilohko on ja sitä kutsutaan raskaaksi: niiden massa on suuri liuoksen suuren tiheyden vuoksi. Niiden paino koosta riippuen voi olla 300 kg - 2 tonnia. Jotta voidaan erottaa lohkon tyyppi, kun merkintä on sijoitettu kirjaimen "T" loppuun.

Laajennetun saven valmistuksessa täyteaineena käytettiin laajennettua savea. Tämä koostumus on kevyempi, lohkot painavat 260 kg - 1,5 tonnia. Kun merkitset nämä tuotteet lopussa, lisää kirjain "L" - valo. Niiden lämmöneristysominaisuudet ovat paremmat, hinta on alhaisempi.

Mutta myös epämiellyttäviä ominaisuuksia ja ominaisuuksia ovat: korkea hygroskooppisuus sekä alhaisempi lujuus. Hygroskooppisuuden neutralointi edellyttää huolellista vedenpitävyyttä ja vedenpoiston toimenpiteitä pohjasta. Mitään ei kuitenkaan voida tehdä kestävyydestä: sardeldi-betonilohkoja voidaan käyttää vain kevyiden rakennusten perustuksiin, kuten puutaloihin tai yksittäisiin autotalliin.

Saviydin on ominaista epätasainen pinta

Silikaattilohkojen valmistuksessa käytetään pääasiassa kalkkia. Ratkaisu osoittautuu keskipitkän painovoiman vuoksi, koska näitä lohkoja kutsutaan valoiksi ja merkitty lopussa kirjaimella "C". Paino, joka on valmistettu tuotestandardien mukaisesti (vähimmäistiheys 1800 kg / m 3), voi olla 300 kg (pienin) ja 1,63 tonni (suurin).

GOST: n mukaan silikaattibetonilohkoja ei käytetä kosteissa olosuhteissa. Tämä tarkoittaa, että ne eivät sovellu säätiöön.

ominaisuudet

Materiaalitiheyden, massan ja hinnan lisäksi on monia ominaisuuksia, jotka vaativat huomiota. On monia muita parametreja, jotka on valittava.

Tyypit ja koot

Säätölohkoissa on erilaisia ​​muotoja ja profiileja, lisäksi erilaisia ​​kokonaismittoja. Eri muotoisten tuotteiden erilaiset käyttötarkoitukset ja merkinnät ovat:

 • Sylinterimäisiä pylväitä käytetään pino- ja pylvästyyppisten perustusten rakentamisessa. Niitä kutsutaan kirjaimella "F".
 • Trapetsiset fragmentit toimivat hyväksi nauhalle tai pylväspohjalle (tyynylle). Nämä tuotteet on merkitty "FL". Kaikki parametrit ja mitat kuvataan GOST 13580-85.

Trapetsituotteet toimivat hyväksi perustaksi

Sen jälkeen, kun kirjaimet ilmoittavat tuotetyypin, jota seuraa joukko numeroita. Ne näyttävät desimaaleina ilmoitetut lohkojen mitat. Ensimmäinen numero on pituus, toinen on leveys ja viimeinen korkeus. Esimerkiksi FBS-24-6-6 on suorakaiteen muotoinen lohko, 240 cm pitkä, 60 cm korkea ja 60 cm leveä. Nimitys FL-6-12-3 tulkitaan seuraavasti: puolisuunnikkaan muotoinen lohko (tyyny), 60 cm pitkä, 120 cm leveä ja korkeus 30 cm.

On lohkopalkkeja. Ne ovat myös joskus tarpeen rakentamisessa.

Kaikkien näiden yksiköiden käyttö edellyttää nostureiden käyttöä tai vähintään vinssiä. Mutta hyvin pieniä lohkoja, joiden koko on 20 * 20 * 40 cm, kaadetaan vakiomuotoihin samoissa tehtaissa. Kaatamisen yhteydessä vibropress-koneet toimivat, mikä lisää liuoksen tiheyttä. Käytetään Portland-sementin, hiekan ja karkean aggregaatin seosta. Yhdistelmä voi olla sora, ja sitten lohko on betonia tai laajennettua savea ja sitten se on vastaavasti laajennettu savi.

Pienet betonilohkot ovat täyteläisiä ja onttoja. Täysikasvuisia käytetään epätasaisten rakennusten perustuksiin kiinteillä maaperillä, ontto - seinämille. On mahdollista työskennellä ilman tarvikkeita: massa on enintään 40 kg. Mutta kun rakennat tällaista säätiötä, sinun on luotava lisää vahvikkeita. Joissakin tapauksissa metalliverkko sijoitetaan jokaiseen vaakasuoraan saumaan. Ja voiman lisäämiseksi voit myös tehdä korkeamman lujitushihnan. Kaikki riippuu paikan päällä olevista olosuhteista ja rakennuksen rakenteesta.

Pakkasvaste

Tämä ominaisuus on tärkeä useimmille maamme osa-alueille. Jokainen materiaali kestää tietyn määrän jäädytys- ja rikkoutumisjaksoja. Tämän indikaattorin lisäämiseksi liuokseen lisätään erilaisia ​​lisäaineita. On selvää, että mitä enemmän syklistä betonielementtiä kulkee ilman tuhoa, sitä kauemmin säätiö toimii.

FBS-lohkon kokotaulukko

Vastustuskyky keskisuurille

Jos paikan päällä on happamia tai emäksisiä maaperä, on tarpeen valita betonityyppi vastaavasti. Jos puhumme esikaupungeista, suurin osa maaperästä on hapan, koska tällöin on tarpeen käyttää lohkareita roskarina täyteaineena: se antaa tuotteille vastustuskyvyn happoa vastaan.

Maaperän happamuus määritetään testeillä, jotka voidaan ostaa maataloustuotteita myyvässä myymälässä. Ne maksavat penniäkään, sovellusmuoto on maalattu pakettina sekä mittakaava, jolla murskojen tila määritetään.

Kustannukset ja laatu

Voit sanoa, kuinka paljon toinen tai useampi säätiö maksaa vain sen jälkeen, kun olet kutsunut useita kasveja alueellasi. Hinnat vaihtelevat huomattavasti. Lisäksi huomattava ero voi olla jopa saman alueen valmistajien keskuudessa. Piste voi olla betonin merkki. Täällä sinun täytyy kysyä ja vertailla. Älä ole laiskoja päästä kunkin tuotannon ja tarkastaa, arvioida lohkoja siellä siellä seuraavat parametrit:

Käsintehtyjen pohjalevyjen laatu on tarkistettava.

 • Geometria. Kaikkien lohkojen tulee olla samat, reunojen on oltava tasalaatuisia ja kirkkaita. On myös toivottavaa, että pinnoilla on myös vähäiset puutteet tai niitä ei ole lainkaan.
 • Ilmoitettua tiheyttä voidaan verrata kotona (puhutaan pienistä lohkoista 20 * 20 * 40 cm). Heidän on punnittava, vertailtava mitat ja paino. Laske tiheys. Sementtibetonista ei saa olla alle 1800 kg / m 3 betonin osalta - vähintään 2000 kg / m 3. Vain näitä voidaan käyttää säätiöihin.
 • Tee sitten törmäystesti: pudota lohkoja samasta korkeudesta kovan pinnan päälle. Missään tapauksessa ne eivät pääse eroon, pelimerkkien tulee olla vähäisiä.

Näiden yksinkertaisten manipulaatioiden avulla voit määrittää betonilohkojen laadun. Älä unohda, mikä niistä kuuluu mihin yritykseen (merkki tai numero).

Lohkojen perustaminen

On olemassa useita erilaisia ​​perustuksia, joiden rakentaminen voi käyttää betonilohkoja. Se on nauha, kasa ja pylväs. Teknologia ei ole kovin erilainen, mutta jotkin piirteet ovat edelleen olemassa.

Lohkojen kaistaleet

Kaistaleen asentamisesta lohkoihin on useita vaihtoehtoja:

 • FBS-lohkot sijoitetaan hiekka- ja sora-alustaan, sitten ne asennetaan muurattujen sääntöjen mukaan - sidontaan (siten, että ylimmän elementin peittää alla olevan "sauman") "ruumiin" avulla. Tätä vaihtoehtoa voidaan käyttää kiinteässä kiinteässä maassa.
 • "Tyynyt" on asennettu vuoteeseen - FL-lohkot, ja FBS on jo asetettu päälle. Täällä maaperä voi olla löysä: "tyyny" jakaa painon.

Laite esivalmistettu lohkopohja, jossa on tyyny

Onko tällaisia ​​perustuksia mahdollista tehdä lohkoista 20 * 20 * 40 cm. Jos tämä on pieni painoprosentti ja maaperä sopii, vastaus on "kyllä". Erityisen hyvä tunne tässä tapauksessa hirsirakennusta lokista tai baarista. Puun joustavuudesta johtuen mahdolliset liikkeet kompensoidaan. Lisäksi tämä materiaali on kevyt ja pienikokoisten lohkojen vahvuus riittää ylläpitämään tätä painoa.

Jos maaperällä on jopa vähäinen vihjeet epätasaisuudesta, tai talo on vaikea, vain asiantuntijat sivuston tutkimisen ja laskelmien jälkeen voivat tehdä säätiön pienistä paloista.

Lohkojen käyttäminen paalu- ja pylväsperiaatteille

Pallosäätiöissä käytetään eri osien betoniterästuotteita: pyöreä, neliö, monikulmio. He syventävät kiinteitä maaperän kerroksia, jotka voivat kantaa talon painoa. Pallojen yläosa on yhdistetty nauhapohjalla, johon seinät tuetaan. Tämäntyyppinen säätiö on hyvä vaikeissa löysästi tai voimakkaasti tuhkassa maaperässä.

Betonilohkojen paalipohja

Pilarin perustuksilla on samanlainen geometria. Vain niiden syvyys on paljon vähemmän. On syvällä (jäädyttämisen yläpuolella) lajeja ja alle jäätymisaste. Pienempää syvyyttä kompensoidaan suurempi perusala: pylväät ovat pääsääntöisesti laajempia. Tässä, kuten esiohjelmoidun nauhan perustuksen rakentamisessa, seuraavat vaihtoehdot ovat mahdollisia:

 • Aseta vuode "tyyny" - FL, ja päälle laittaa lohkot sopivan kokoinen. Tämä vaihtoehto sopii hyvin alttiiksi maaperälle: laajennettu pohja vakauttaa rakennuksen kunnon.
 • Aseta välittömästi lohkot "F" alustalle. Tämä vaihtoehto on vähemmän vakaa, sopii pieniin massoihin.

Pylväsperusta kylvyssä, betonilohkosta rakennettu

tulokset

Betonielementtien asianmukainen käyttö säätiön rakentamiseen nopeuttaa prosessia. Edullisempi tai kalliimpi se osoittautuu ongelmalliseksi. Joissakin tapauksissa se on halvempaa, toisinaan nosturin pitkäaikaisen vuokrauksen vuoksi, se on kalliimpaa. Mikä on kiistaton, on se, että sitä rakennetaan paljon nopeammin, eikä tämä ole joskus yhtä tärkeä kuin kustannus.