Betoniraudoitus omilla käsillä

Lihan valmistamiseen on monia vaihtoehtoja. Kuitenkin parasta niistä on grilli. Se on betonista valmistettu grilli, joka tekee kypsentämisprosessista yksinkertaisen ja helpon.

Tärkeää tietää grilli

Suurin ero grilli-grillistä on kypsentämisprosessin kesto ja alempi lämpötila. Harkitse grilli ominaisuuksia:

 1. Keittoaika kestää 3 tuntia.
 2. Grillin lämpötila on alle 95 ° C.
 3. Grilli savu jatkuvasti kiertää.

Lihan pätevän lämpökäsittely antaa sinulle mahdollisuuden antaa sille erityisiä ominaisuuksia. Esimerkiksi on herkullinen kuori.

Crisp kuoren täyttävät proteiinit ja sokerit, jotka tulevat kompleksiseen Maillard-reaktioon. Grilliin saadut kuori ei vain tuoksu hyviksi, mutta maistuu myös hyvältä, ei maistu kovin katkera.

Siksi bracier ei pysty selviytymään kaikista tehtävistä. Grilli ei toimi. Tästä syystä sinun on tehtävä grilli omilla käsillään tyhjästä.

Laite ja grilli

Uuniin kuuluu kaksi osaa: polttopuun paikka ja lihan osasto.

Kahden lokeron välistä väliseiniä koko pituudelta ei tarvita. On kuitenkin suositeltavaa jakaa kaksi kammiota 25 - 30 cm: n septumin alaosaan, kuten keittämällä rasvan tippoja, jotka voivat syttyä.

Betonin uunissa, jossa teet omia käsiäsi, pitäisi olla ikkuna siinä. Se rajoittaa ilman pääsyä. Tämä tehdään hiilimonoksidin ja typpidioksidin pitoisuuden lisäämiseksi. Näiden aineiden ansiosta uunissa olevat prosessit toimivat kaikkien sääntöjen mukaan. Valmistettaessa uunin rakentamista on tärkeää luoda piirustus. Työprosessi on paljon helpompaa, jos et tiedä etukäteen, miten kaikki järjestetään.

Betonirakenteet voivat olla eri kokoja ja muotoja. Mikä koko on kotitekoinen grilli, vain sinä valitset. Liian pienikokoisista betonista valmistetut seinät eivät salli lämpötilan hallintaa ja ylläpitää sitä vaaditulla tasolla. Liian suuri rakenne vaatii huomattavan määrän materiaaleja. Tämä johtaa korkeisiin kustannuksiin rakentamisen aikana. Grilli-istuimen ihanteellinen koko on 2 m pitkä ja 1 m korkeudeltaan ja leveältä.

BBQ-alue

Grilli-uunin sijoittamisen paikka on otettava erittäin vakavasti. Paikan valinnassa sinun on kiinnitettävä huomiota useisiin kriteereihin. Ensinnäkin se on paloturvallisuus. Sallittu on liesi, joka ei ole lähempänä kuin 4 metriä talosta ja muista rakennuksista. On myös tarpeen tarkkailla kahden metrin etäisyydellä puutarhatilasta. Toiseksi naapurustossa grillin pitäisi olla kätevä. Pidä mielessä tuulet, jotka vallitsevat alueella. On parasta rakentaa grilli niin, että savu ei laske leikkipaikalla, huvimaja, talon ikkunassa. Tämä ei tarkoita sitä, että sinun on pantava kotitekoinen liesi keskelle pihaa. Yritä vain löytää paikka, joka tuulen puhaltaa kaikilta puolilta. Takan yläpuolella ei saa olla esineitä, joista lumi voi pudota talvella ja vahingoittaa grilliä. Kolmanneksi tämä rakenne on tärkeä osa maisemaa. Rakennuksen on oltava sellainen, että se sopii täydellisesti puutarhan koostumukseen.

Mallit ovat saari-, seinä- ja kulma-näkymiä. Helpoin tapa työskennellä saaren mallin kanssa, mutta kahden muun tyyppinen on vaikeampaa. Niitä ei voi asentaa lähelle seinää, koska se on nopeasti likaantunut noki. Sivuseinät ja taka-julkisivu voidaan koristella itse tai voit rakentaa tiili aidan takana grilli.

BBQ Arbor

Jotta viihtyisi koko perheen tai ystävällisen yrityksen kanssa, voit rakentaa erillisen rakennuksen betonirungon alla. Gazeboissa voit rentoutua, vaikka sateetkin tai tuulen voimakas tuuli ikkunan ulkopuolelle. Jotta vältät tulipalon mangal-huvivenäytössä, sinun on tehtävä yhden metrin etäisyydellä uunista materiaaleihin, jotka saattavat tulipalon. Kuitenkin, jos grilli on valmistettu metallista, tarvitset vakavamman etäisyyden - vähintään 2,5 m. Varmista, että saat savupiipun kipinänpuhaltimen. Putki, joka on valmistettu materiaaleista, jotka syttyvät, on sijoitettava teräslevyn päälle. Valaisimessa, jossa on haarukka, varmista, että asennat lattiapinnoitteen, joka ei sytytä tulta.

Materiaalin valitseminen

Jos olet jo suorittanut piirroksen ja laskin, voit jatkaa materiaalin valitsemista, mistä uuni tehdään. On olemassa erilaisia ​​vaihtoehtoja kotitekoisten lämpöä kestävien betonien luomiseksi. Edullisin menetelmä on täyteaineen suunnittelu. On epätodennäköistä, että kuka tahansa haluaisi käyttää tätä menetelmää, koska tässä tapauksessa työn määrä ja tekniset otteet ovat suuria.

Useimmin käytetty variantti on komposiittirakenteen hiekkalaatat. Kun käytät näitä materiaaleja, voit tehdä grilli omilla käsilläsi muutamassa tunnissa. Tämä on yksinkertainen työ, jota kukaan voi käsitellä. Jopa ne, jotka alkavat kerätä uunikuorta. Yksi etu on myös hinta.

Vaaditut materiaalit ja työkalut

Lämmönkestävän betonin uunin valmistukseen tarvitset seuraavat työkalut: lapio, vasara, bulgariini leikkauslevyllä, lastalla. Materiaalien lisäksi: 60 karkeaa lohkoa, 7 m lujitetta 10 mm: n säteellä, 2 teräslevyä 2 mm paksua ja 1 × 1 m kooltaan, 3 pussia punaista savea, 2 grilli uunille ja 2 pussia hiekka-sora-seosta.

Karkeiden lohkojen voinnin tulisi olla 40%. Tätä vaatimusta on noudatettava, että betonirakenne kuumenee käytön aikana. Leikkaus voidaan leikata kappaleiksi, joiden pituus on 1 m. Teräslevyä käytetään kannen rakentamiseen. On tärkeää, että teräs on kaksinkertainen.

Uunitankkaa tarvitaan lisäämään aluetta, kun lihaa asetetaan grilliin. Ei ole tarpeen ostaa tulenkestäviä tiiliä, koska lämpötila keittämisen aikana ei ole kovin korkea. Uunin kammion seinät on peitettävä sisäpuolella saviin, koska tätä osaa kammiosta käytetään lihotustelineenä.

Työjärjestys

Valitse valitsemaasi paikkaan 15 cm: n syvä reikä. Nyt tarvitset hiekkakiviyhdistelmää. Se on kaadettava reikään, tasoitettava ja särkynyt. Seuraavaksi kaada 2 säkkiä savea. Työn jälkeen suoritetaan tasaava alue.

Nyt alamme rakentaa tulenkestävää betonia. Älä unohda katsoa piirustusta. Järjestä 5 kynsilohkoa pitkäksi puolelle ja 2,5 lyhyt. Lohkot leikkaa murskain. On tärkeää sijoittaa kynsilohkot alariviin niin, että ilma kulkee niiden läpi. Samalla tavalla asetetaan toinen taso, mutta siirrä se jo puoleen hiomalaipasta. Toisen rivin jälkeen, aseta varsi. Jaa rakenne henkisesti kahteen osaan. Uunin osa on 1/3 grilli, ja toinen osa - 2/3 malleja. Aseta 5 tangot vahvikkeeksi tässä osassa, jonka sisennys on 20-25 cm. Seuraavaksi kootaan kolmas ja neljäs rivi. Rivien asentamisen jälkeen savi uuniosasto ja rakennamme toinen rivi lohkojen väliin.

Teos on melkein valmis. On vielä grillikatos. Tätä varten asennamme kaksi kappaletta vahvistamista polttopuiden yläpuolelle.

Tuloksena oli yksinkertainen ja vahva rakenne. Lisäksi on mahdollista vahvistaa sitä ja parantaa rakenteen ulkonäköä. 0,33 m³ betonia tarvitaan. Halutun betonin määrän valmistelemiseksi tarvitaan seuraavia materiaaleja: 2 pussia sementtiä M400, 7 pussia hiekkaa ja soraa, 4 pussia joen hiekkaa ja noin 60 litraa vettä.

On välttämätöntä kaataa valmiin betonin karkeiden lohkojen tyhjiin monoliittisen järjestelmän saamiseksi. Ulkopuolella voit käyttää savea, alabasteria tai kipsiä koko grillialueelle.

Brazier tiilestä ja betonista omilla käsillä: säästämme tiiliä

Yksi käytännöllisistä ja houkuttelevimmista rakenteista, joissa käytetään valmistusmenetelmää edullisista betonilohkareista, joissa on tiilikuori, on irrotettu päärilli. Mitä enemmän pirteä ja monimutkaisempi sen muotoilu, sitä suuremmat säästöt voidaan saavuttaa käytettäessä yhdistettyä muurausta.

Seuraavassa kuvatun haarukan rakentamisessa betonielementtien käyttö mahdollistaa suhteellisen kalliin tiilen kymmenkertaisen tai jopa kaksitoistakertaisen säästön.

Sisällysluettelo:

 • Ensimmäiset suositukset
 • Materiaalit grilliin
 • Tiilien ja lohkojen muuraus
 • Rakennustyömaalaite
 • Tiilet ja lohkot
  • 1. Aloita muurattu tiilipinta
  • 2. Asennuspalojen aloittaminen
  • 3. Yhteyksien luominen
  • 4. Tuhkan tangon asentaminen
  • 5. Konsolin asennus tiilien työstöön
  • 6. Nidonta
  • 7. Aseta tiilet lohkoihin
  • 8. Laitteen yläosassa oleva grilli

Ensimmäiset suositukset

Ennen rakentamista tarkista sijainti huolellisesti. Ensimmäinen asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota, on etuoikeutettu tuulen suunta kesällä. Jos mahdollista, sijoita grilli niin, että savu on puhallettu pois talosi, naapureiden talojen ja myös sivustolta, jossa lounaat. Suunnista grilli niin, että tuuli kantaa savun pois kokin ja luo himoja. Ennen rakentamista, esitä hanke harkittavaksi rakennus- ja palotarkastukseen.

Kaikki grillin työ on jaettu kahteen erilliseen vaiheeseen: betonipohjan rakentamiseen ja tiilien ja lohkojen rakentamiseen. Alustan on oltava riittävän suuri, eli 150 mm leveämpi kuin muuraus ja 600 mm leveä palkin edessä, missä kokki seisoo. Pohja on tyydyt- ty 100 mm: n paksuudelta yleiskäyttöön tarkoitetusta betoniseoksesta. Yhden kahden päivän betonin kovettumisen jälkeen voit jatkaa muninta. Asettamisen lopussa aseta kattolevy (alla kuvattu), laatat tai sileät betonielementit päällystettäväksi.

Voit arvioida tarvittavan materiaalimäärän vertailemalla hanketta asteikolla alla olevan materiaalin luettelon kanssa, joka on hankittava. Tämän artikkelin laskentamenetelmä auttaa sinua määrittämään tiilien, lohkojen ja laastin määrän.

Voit käyttää näitä reseptejä määrittääksesi sementin, hiekan, sammutetun kalkin ja aggregaatin määrän laastien ja betonin valmistuksessa.

Haarukan yläosassa olevat kivilevyt on tilattava louhoksella tai rakennusmateriaaleja myyvässä yrityksessä vain muninnan jälkeen. Jos et saa kiveä tai se on liian kallis, voit asettaa yläosan keraamisista laatoista tai betonilaaduista polkujen päällystämiseen.

Materiaalit grilliin

Betonipohjalle:

 • Roskakivi tai hiekka- ja hiekka-seos (jos pohjaa vaaditaan)
 • betoni

Kampaajan osalta:

 • Betonilohkot (sisäisen tilan täyttämiseksi)
 • Tiili (edessä)
 • ratkaisu
 • Seinäpukeutuminen
 • Vahvistustangot 8 tai 9 mm paksu
 • Ohut pahvi (paperitavarakaupasta)
 • Kivi, betonilaatat tai keraamiset laatat (ylhäältä)

Metallimateriaalin yksityiskohdat:

 • Rasper (ruoka-arkki)
 • parila
 • Tuhkateippi

Tiilien ja lohkojen muuraus

Aseta ensimmäinen rivi tiiliä kuivaksi. Aseta sitten palikat tiilipäällysteen sisään, täyttäessäsi paikkoja, joissa kokonaiset lohkot eivät sovi tiiliin tai säröihin. Päällysteen tiilet eivät ole liitettynä laastiin lohkojen kanssa, ja betonilohkojen seinämät eivät ole liitettynä laastiin keskenään; Kuitenkin sisäiset tilat täyttävät tiilet liitetään liuokseen, jossa on lohkot (alla). Tiilet asetetaan riveihin, joissa on sutuureja, ja lohkot asetetaan päällekkäin ilman sidoksia. Tässä esitetyn parranajokoneen päärakennelmassa takaseinän lohkot asetetaan saumojen kaistaleeksi ja täytetään kunkin rivin reunat vuorotellen toisen ja toisen puolen kanssa kahdella pystysuoralla tiilellä.

Rakennustyömaalaite

Kun betoninen maali on valmis, pelasta itsellesi satoja askelia työskennellessäsi asettamalla se tiilien, lohkojen ja laastin levyjen ympärille. Taita sama pino tylliä sivureunan kulmissa noin puolen metrin etäisyydellä munintapaikasta; laita tiilet tiilien väliin. Aseta lohkot lähellä niitä paikkoja, joihin ne asennetaan. Ennen ratkaisun valmistelua estä tarvittaessa lohkojen reunat. Lyhennä tiiliä, joka asennetaan konsoliin tukemiseksi. Valmista ne myös teräsvaipat, joiden pituus on 200 mm. Tässä rakenteessa lohkoja ei tarvitse lyhentää, mutta kahdeksan rasterin tiilet on lyhennettävä ja 32 tangot tuhkalaatan ja ruostumattomasta teräksestä valmistetaan.

Tiilet ja lohkot

1. Aloita muurattu tiilipinta

Kun betonirauta on pidetty, aloita seinien asettaminen seinien asennukseen. Levitä grilli takapintaan majakkaviiva 160 mm: n etäisyydellä levyn reunasta. Neliön avulla piirrä sivuviiva 160 mm: n etäisyydeltä laatan sivureunasta ja molempien rivien risteyksestä taittele kolmiportainen kulma tiilestä. Pidennä takaseinää toiseen kulmaan (tässä mallissa, aseta viisi tiiliä), sitten taita kulma neliöllä kulman tarkkuuden varmistamiseksi. Taita tässä myös kolmen tiilen kulmakulma käyttämällä tilausta varmistaaksesi muuririvien tarkan korkeuden.

2. Asennuspalojen aloittaminen

Taita ensimmäinen rivi tiiliä kaikkialle haarukalle ja laita sitten toinen ja kolmas rivi sivulle ja taakse. Nyt voit pinoa lohkoja vapaassa tilassa. Tässä mallissa ohuet lohkot seinille käytetään takaseinän täyttämiseen ja sivujen asentamiseen - ontot tavalliset lohkot. Levitä betonikerros yhden betonikerroksen lohkolle. Jos liuos on liian ohut ja työntyy laitteen alapuolelta, ripottele se kuivalla seoksella. Järjestä lohkot, joissa on sama 10 mm: n rako niiden välissä ja vuorauksessa, varoen ettei kosketa tiiliä, jotta ne eivät siirry. Kohdista lohkojen yläosat tiilien päällä muuttamalla laastin paksuutta. Jos haluat täyttää tilan kokonaan, saatat joutua asettamaan pari tiiliä pystysuoraan reunaan.

3. Yhteyksien luominen

Viimeistele toinen ja kolmas rivi tiiliä ja jokainen 250 muodostavat siteitä pukeutumiseen tiilen ja lohkojen väliin. Yhteyspinnan kulmissa vinosti. Levitä muurauslaasti kolmeen riviin seuraavaan kulmaan, syvemmällä sidos laastilla. Irrota liitäntä ennen liuoksen asettamista, ripusta liuos, tee urat siihen ja liitä liuos liuokseen.

Toista vaiheet 1 ja 2. Luo linkkejä jokaiseen lohkon riviin. Lohkojen pinossa, taita solmiot, aseta liuos, sitten taita linkit takaisin paikoilleen ja aseta ne liuokseen. Tai voit samalla luoda tiilet ja lohkot linkkeihin.

4. Tuhkan tangon asentaminen

Pidä munat, kunnes olet asettanut kolme riviä lohkoa ja nosta tiiliseinä takan ympärille 9 riviä taakse ja 7 riviä edessä (alla). Kun asetat kahdeksannen krs: n, aseta laastille valmiiksi valmistetut 200 mm: n tankoiset vasaran molemmin puolin. Sauvojen on oltava yhtäläisinä etäisyyksinä ja työntävät 100 mm. Laita yhdeksäs rivi tiiliä; aseta sitten laastin kerrokseen kymmenennelle liitoksen riville ja arinan tangot.

5. Konsolin asennus tiilien työstöön

Kun asetat kahdentoista onnellinen tiilet asetettu konsoli lyhentynyt tiilet, jota tuetaan gridiron. Levitä liuos kummankin tiilen sivupintaan ja laita se laastille niin, että koko reuna työntyy 100 mm: iin. Laastin asettamishetkellä paina jokaista tiiliä toiseen tiiliin, joka asennetaan pystysuoraan.

6. Nidonta

Odota noin 20 minuuttia, kunnes liu'utettu ulokepäällysteiset tiilet tarttuvat, ja ohenna liitos poistaaksesi ylimääräisen liuoksen liitoksista. Laita viimeinen joukko siteitä ja laita sitten 13. rivi tiiliä.

7. Aseta tiilet lohkoihin

Täytä koko tilan neljännen rivin rivin yläpuolella tiilillä, kuten kuvassa näkyy oikealla. Levitä laasti lohkojen päälle ja tiilien päähän kiinnittämällä ne lohkojen päälle ja vastapäätä.

8. Laitteen yläosassa oleva grilli

Laita iso palan pahvilaatikko sivun reunaan ja paina sitä tiilillä. Merkitse yläpuoli sanalla "ylhäältä" ja piirrä linja pitimäisen muurauksen alapuolelta. Poista pahvi ja käytä viivoitinta lisäämällä paikkoja, joissa et pääse lyijykynällä, leikkaa pahvilaatikko ja laita sitten syntyvä kuvio grilliin. Trimmeri kuvio tarkkaan kohdistukseen ja tee sama kuvio grillin toiselle sivulle ja keskiosille. Leikkaa 10 mm keskikohdan kuvion jokaisesta reunasta niin, että voit tehdä laastin liitoksen.

Rakennusmateriaalikaupassa tai louhoksessa, tilaa kolme tasaista kiveä kuviossa. Aseta ne grillauksen päälle laastilla, kuten on kuvattu ohjeiden mukaan. Anna laastarin kovettua kahden päivän ajan, sitten päällystää kivi- ja laastasaumat patentoidulla kiviseinillä suojaamaan sitä roiskeilta rasvasta.