Betonibrändi M200 tai luokka B15

Betonibrändiä M200 (luokka B15) käytetään säätiön, kellarikerroksen, seinien, päällysteen, puutarhatyylien, päällystyslautojen ja jopa uima-altaiden rakentamiseen. Hinta ja vahvuus, tämä brändi soveltuu lähes kaikkiin yksityisen rakentamisen alueisiin.

Tekniset ominaisuudet B15

1. betonimerkki määrittää pyöristetyn keskimääräisen puristuslujuuden ja luokka - taattu megapaskalissa. Haluttaessa voit muuntaa MPa: a kgm / cm2, joten kerrotaan 15 10,2. Saamme taattu vahvuus 153 kgf / cm2. Aikaisemmin rakennusalalla betoni nimettiin leimasiksi, nyt luokkaasiakirjoissa, joita he käyttävät luokkaa, mutta myyjät eivät ole siirtyneet vanhasta järjestelmästä.

2. Vesitiiviys riippuu erityisistä lisäaineista, tiheydestä, yhtenäisyydestä ja asennuksen laadusta. Tämä ominaisuus osoittaa, kuinka paljon veden paine voi kestää 1 cm2 materiaalia. B15: ssä se vaihtelee W2: stä W6: een.

3. Jäätymisluokka tarkoittaa jäätymis- ja sulatusjaksojen lukumäärää. Useimmiten M200 pystyy selviämään 100 sykliä.

4. Suurella liikkuvalla materiaalilla on helpompi sijoittaa ohuelle tai pyöreälle muotille, pehmittimiä lisätään betoniin tähän tarkoitukseen. GOST 10181.1-81: n mukaan tämän parametrin määrittämiseksi seos kaadetaan erityiseen kartioon, värisee, ja sitten tutkitaan kuinka monta senttimetriä betonia on aasi.

5. Tiheys riippuu veden tilavuudesta, aggregaattien koosta ja asianmukaisesta tiivistämisestä kaatumisen aikana. Raskasbetonien tiheys on 1 800 - 2 500 kg / m3, mutta kaikki tiheämmät ovat erityisen raskaat materiaalit, joita käytetään teollisessa rakentamisessa. Paino riippuu täyteaineiden tyypistä ja aukkojen lukumäärästä.

Sekoituskomponentit

Jos haluat tehdä M200: n tai B15: n itse, sinun on säilytettävä mittasuhteet ja valittava oikeat ainesosat.

Portland-sementti M400 tai M500 tekee, mutta valinta vaikuttaa mittasuhteisiin. Osta tuoretta sementtiä, muuten vahvuus on pienempi.

On parempi käyttää jokien hiekkaa, koska sitä ei tarvitse pestä ja seuloa. Jos kaikki olette valinnut uraa, varmista, että minimaaliset vieraat hiukkaset ja savipitoiset epäpuhtaudet ovat olemassa. Murtoluku: 1,3-3,5 mm.

Luokkaan B15 kuuluvalla tuotannolla sovelletaan sora- tai graniittikiviä, jonka koko on 10-40 mm. Täyteaineen suurien hiukkasten tiheyden lisäämiseksi niitä sekoitetaan pienempien sora-aineiden kanssa.

GOSTin mukaan betonin koostumukseen sisältyvät 265 kg sementtiä, 860 kg hiekkaa, 1050 kg murskattua kiveä, 180 litraa vettä ja 4,8 kg painavaa pehmittimenä 1 m3: n M200-laatua varten ja tuloksena olevasta materiaalista on seuraavat ominaisuudet: W2, F50, P3. Mutta B15: n pakkasenkestävyys ja vedenkestävyys ei sovellu perustuksiin tai muihin rakenteisiin, jotka ovat aggressiivisessa ympäristössä, joten klassisessa reseptissä omaan käyttöönsä komponenttien suhde muuttuu hieman.

Taulukossa on esitetty aggregaattien ja veden mittasuhteet kilogrammoina 1 kg suosituimpiin portlandsementtityyppisiin laatuihin. Vedenkestävyyden ja pakkasvastuksen lisäämiseksi suosittelemme lisäämällä vettä, koska se on ylimääräinen kosteus, joka muodostaa voiteet voimaa parantavaan seokseen. Tiheyden lisäämiseksi käytä tärinänvaimenninta.

B15 voittaa tuotemerkin vahvuuden vain 28 päivää castingin jälkeen. Kovettumisnopeus riippuu ympäristön lämpötilasta. Suositeltu lämpötila on + 15-20. Jos se on korkeampi, betonia on jatkuvasti kostutettava niin, että se ei kuivu ja jos lämpömittari putoaa alle 0 astetta, seoksen vesi jäätyy ja kovetusprosessi pysähtyy. Lisärakennuksen aloittaminen etukäteen saat betonisia ominaisuuksia alla, vaikka koko kokoonpano olisi sama.

B15-sovellukset

Perusta, jalkakäytävä, kulkutiet, altaat, kellari seinät ja monet muut asiat on valettu jokaisesta B15-raskasbetonista. Kuitenkin sen ominaisuudet ovat rajalliset keskisuuren lujuuden, alhaisen jäätymisvastuksen ja vedenkestävyyden vuoksi. Jokainen rakennus on lähestyttävä viisaasti, jotta materiaali ei halkeile lähiaikoina kaatamisen jälkeen.

Tätä betonielementtiä käytetään rakentamaan talojen perusta, mutta ei aina ole ihanteellinen vaihtoehto. Tiilet ja teräsbetoniset kaksikerroksiset talot ovat itsessään raskaita, ja jos säätöalue on myös pieni, niin M200 ei todennäköisesti pysty selviytymään tällaisesta kuormituksesta. Loppujen lopuksi jopa betoniseoksen luokka on vain 95% tapauksista.

Maaperän tyypillä on tärkeä merkitys säätiön valinnassa, jäädytyssisällön parametrit, aggressiivisten aineiden pitoisuudet ja pohjaveden taso ovat tärkeitä. Hiekkaisten, kivikkoisten ja puolikivisten pintojen pystytys on turvallista, mutta taimet, hiekkasauma, savi ja varsinkin turvepohjaiset maaperät vaativat suurta huolellisuutta säätiön tyypin ja materiaalin valinnassa.

Jos rakennat pienen talon, kylpylä- tai autotallin valetuista tuotteista ja pohjaveden pinnan taso maaperässä on hyväksyttävää, M200-merkin käyttö on täysin perusteltua, muutoin suorita kaikki tarvittavat laskelmat etukäteen.

2. Sokea alue, kuisti, kävelytie.

Nämä rakenteet eivät vie suuria kuormia, joten voit vapaasti käyttää M200: ta niitä varten, kiinnittäkää vain huomiota veden kestävyyteen ja pakkasenkestävyyteen tai eristä betoni hyvin ylimääräisestä kosteudesta.

3. siteet ja lattiat.

Tällä alueella voit työskennellä merkillä M150, mutta jotkut suosivat M200-mallia, kun on tärkeää, että materiaalin lujuus ja vedenpitävyys ovat tärkeitä esimerkiksi kylpyhuoneen tai kylpyammeen pohjan rakentamisessa.

Hinta riippuu koostumuksen täyteaineen tyypistä, pakkasvasteesta ja vedenkestävyydestä sekä pehmittimestä liikkuvuuden lisäämiseksi. Jotkut yritykset tarjoavat laajan valikoiman, toiset tuottavat jokaisen tuotemerkin staattisilla parametreilla. Kuukauden toimituksen hinta vaihtelee riippuen matkan pituudesta, jolle materiaali on kuljetettava.

Taulukossa on esitetty M200: n keskimääräiset hinnat Venäjällä, ja ne ovat merkityksellisiä marraskuussa 2015. Monin tavoin kustannukset riippuvat alueesta, Moskovassa betonia myydään suuruusluokalta kalliimpaa kuin muualla Venäjällä. Bulk ostaa halvempia, suuret yritykset ovat suuria alennuksia tilauksesta, vaihtelevat 20-50 m3. Sekoittajan kuorma-auton vähimmäiskoko on 6 kuutiota, vaikka päätätkin tilata vähemmän, sinun on maksettava koneen työtä kokonaan. Materiaalin paino ei ole väliä, vain tilavuus on tärkeä.

Harkitse etukäteen, miten kuljetat B15 betonia rakennustyömaalla. Betonipumpun tilaaminen ei ole aina helppoa, varsinkin jos tarvitset vähän betonia, voit palkata työntekijöitä.

M200 brändi betoni - ominaisuudet ja tekniset tiedot

Betonibrändi 200 ei koske korkealaatuisia yhdisteitä. Sitä käytetään, jos rakenteiden merkittäviä kuormia ei oleteta. He rakentavat perustan pienille rakennuksille, sokeille alueille, kulkuteille, lattioille ja tasoituskerroksille. Sieltä päällystyslaatat.

Ominaisuudet ja tekniset tiedot

M200 betoni vastaa luokkaa B15 - tämä on uusi materiaalin nimi. Vanhassa brändissä M ilmoitettiin keskimääräinen puristuslujuus verrattuna luokkaan, mikä osoittaa vahvan lujuuden. Luokka B15 tarkoittaa, että materiaali kestää kuormitusta 15 MPa. M200: lle sallittu kuorma on 200 kg / cm².

Betoniluokan 200 koostumus määräytyy GOST: n mukaan, ja on otettava huomioon tulevan rakenteen toimintaolosuhteet.

Standardit osoittavat materiaalin perusominaisuudet. Yksi tärkeimmistä on koostumuksen liikkuvuus. Se on helppo työskennellä erittäin liikkuvan materiaalin kanssa, se täyttää kaikki aukot rakenteessa kaatamisen jälkeen. Pehmittimen lisääminen parantaa tätä indikaattoria.

Murskattujen kiviainesten koko määrittelee, mikä betoni saadaan - hienojakoinen, murskattua kiveä 2-8 mm tai karkea raekoko 20-40 mm: n rakeilla.

hakemus

M200-betoni kuuluu keuhkoihin. Sitä käytetään kaivertavien tasoituskerrosten tasoittamiseen eri betonipinnoilla. Käytetään teräsbetonirakenteiden, kuten lohkojen, pienikokoisten lattialaattojen, portaiden liikkeiden valmistukseen.

Matala- rakentamisessa, kotitalousrakennusten rakentamisessa ja tiilisahatavaroissa tätä materiaalia käytetään matalien perustusten rakentamiseen.

Materiaalimerkin M200 betonielementtien valmistus. Suunnittelulla on korkea luotettavuus, kestää lämpötilanvaihtelut eivätkä vaadi tarpeettomia taloudellisia kustannuksia.

Betonin käyttö määräytyy murskakiven murto-oloista. Hienojakoinen koostumus käytetään pienissä muottiin muodostuneissa tuotteissa. Tämä seos levittää tasaisesti muotoaan ja antaa pienet rakenteelliset elementit. Nämä ovat katuja, päällystyslaatat, portaiden elementit.

Karkean rakeisen koostumuksen laajuus ovat raudoitetut raudoitteet, seinät ja rakenteet.

Seoksen koostumus

Betonibrändillä M200 on peruskomponentteja, jotka ovat aina vakioita ja muuttujia, jotka määrittävät sen toiminnalliset ominaisuudet. Pääosa on sementti. M200-luokassa käytetään koostumuksessa portlandsementtiä M400-500.

Pakollinen komponentti - kuiva hiekka, enintään 3,5 mm, ilman epäpuhtauksia. Se määrittää seoksen plastisuuden.

Pakollinen kiviainetta tai soraa, enintään 80 mm.

Koostumuksen vesipitoisuus on 20%.

Frost- ja vedenläpäisevyyttä parannetaan erilaisilla lisäaineilla - pehmittimillä.

mittasuhteet

Noudata seuraavia mittasuhteita betonissa M200, suhde otetaan osittain:

 • 1 osa portland-sementistä.
 • Hiekkakomponentti;
 • 4.8 sora tai murskattu kivi;
 • 1/5 tilavuus - vesi.

Sementin ja hiekka-sora-seoksen määrä otetaan suhteessa 1: 8.

Sinun tulisi tietää, kuinka paljon sementtiä pitäisi olla betonin M200 kuution sisällä, sen paino on noin 300 kg.

Halutun laadun hankkimiseksi sinun on valittava osien oikea suhde. Aineenkulutus 1 m³ betoniseokselle:

M200-merkkisbetoni (luokka B15), sen koostumus ja ominaisuudet

Monet uskovat, että betoni on yksinkertainen sementti-hiekkaseos. Tämä ei kuitenkaan ole aivan sama asia. On olemassa valtava valikoima laatuja ja betonin laatuja. Se on jaettu koostumuksen, käyttöalueen, lujuuskertoimen, pakkasenkestävyyden tai palonkestävyyden perusteella jne.

M200-merkkiset betonit

Tässä julkaisussa pidämme konkreettista luokkaa B15, joka vastaa merkkiä M 200, sen ominaisuudet, laajuus, kuinka paljon seoksen koostumus painaa.

1 Yleistä

Brändin tärkeimpien ominaisuuksien mukaan hiekkakivi M200 kuuluu raskaan betonin ryhmään. Leimasimet aina M150: een asti valmistetaan ennen päärakennusta, kun taas tätä tuotemerkkiä käytetään jo päärakentamisessa: kaatamalla perustuksia, järjestämällä monoliittirakenteisia rakenteita, vahvistamalla vahvistettuja betonilaatoja. Sitä käytetään myös betonirunkoissa, joiden keskimääräinen kuormitustaso on.

Tällä koostumuksella on useita alalajia, joilla on erilaisia ​​koostumuksia ja teknisiä ominaisuuksia.

1.1 Betonityypit M200

 1. Kohdeaseokseen: kotitalouskäyttöön ja teolliseen rakentamiseen.
 2. Seoksessa käytettävän sideaineen tyypin mukaan: sementti, silikaatti, kipsi. Se voidaan tehdä myös lisäämällä polymeerejä.
 3. Kiinteiden täyteaineiden koon mukaan: karkeat ja hienorakeiset.
 4. Koostumuksen kimmoisuus ja tiheys: tiheä, huokoinen, erikoiskokoonpano.
 5. Ainettamismenetelmällä: autoklaavikoostumukset, jotka on suunniteltu luontaiseen jähmettymisprosessiin.
 6. Painon painon merkkivalo (kuinka paljon se painaa): raskas ja kevyt.
valikkoon ↑

1.2 Tekniset tiedot

Kaikissa rakennusten koostumuksissa on selkeät GOST-standardien mukaiset tekniset ominaisuudet. Sementtiseosten tapauksessa GOST säätelee lopputuotteen lujuutta, valmisteen reseptiä ja komponenttien mittasuhteita, elastisuuden kerrointa, tiheyttä, suunnittelun kestävyyttä puristukseen, liuoksen kuution osuuden jne.

Taulukko betonilajien ominaisuuksista

Valmiin betonin pääominaisuus on suunnittelun puristuslujuus, jota merkitään kirjaimella "M" numeerisella merkinnällä.

Betonin B15 lujuusluokka M200 on keskimääräinen nimellislujuus. Seoksen laatu on suurin tiheys ja lujuus 28 päivän kuluttua. Tämäntyyppisen sementtiseoksen koostumus voi sisältää erilaista murskattua kiveä: soraa, graniittia, kalkkia, jonka raekoko on 6-70 mm.

Massiivisten rakenteiden luominen GOST mahdollistaa murskatun kiven ja soran käytön jopa 140 mm: n kokoisina. Kiinteän aggregaatin tulee ylittää lujuus ja laskettu puristuslujuus kahdesti. Karkean aggregaatin funktio on raudoitetun betonirakenteen rakenteellisen kehyksen luominen.

Seoksen resepti sisältää hiekkaa, jonka raekoko on 0,15 - 5 mm. Hiukkasten tiheys on 1790 kg / m³. Peskobeton M200 -suodattimen puristuslujuus on 200 kg / m³.

1.3 Koostumus

Betonibrändiä M200 kutsutaan "alhaisen" koostumuksen seokseksi. Tämä nimi johtuu sisällöstä, suuremmassa määrin, kovetettavasta, hydrofobisesta, sulfaattikestävästä, pehmitetystä sementistä. Koostumuksen tekniset ominaisuudet eivät edellytä minkään aktiivisen mineraalisäaineen lisäämistä.

Kuitenkin siihen lisätään usein pinta-aktiivisia komponentteja. Heidän tehtävänsä on tehdä ratkaisu muovi-, kylmä- tai nopeasti kuivuva. Tällaisten lisäaineiden ansiosta tätä betonielementtiä voidaan käyttää alueilla, joilla on teräviä lämpötilamuutoksia tai rakennustyömailla, joissa on tarpeen suorittaa työ mahdollisimman pian.

Osuudet betonityypeistä

Olemme jo puhuneet siitä, minkä seoksen koostumuksen pitäisi olla GOSTin mukaan. Tämä brändi tarjoaa sementin, hiekan, veden ja karkeiden kiviainesten läsnäolon. Tarkastele kaikkien osien mittasuhteita tarkemmin saadaksesi näytteen lopullisen tuotteen elastisuudesta.

Brändin M200 komponenttien osuudet ovat seuraavat:

 • vesi - 0,18 m³;
 • sementti - 0,25 m³;
 • hiekka tai muu hienoinen aggregaatti - 0,45 m³;
 • karkea aggregaatti (murskattu kivi, sora jne.) - 0,9 m³.

Tällaiset komponenttien osuudet mahdollistavat vaaditun kimmoisuuden saavuttamiseksi 1,76 kuutiota valmiista liuoksesta. Yllä oleva esimerkki on erityinen tapaus. Kunkin komponentin m³ (kuutio) määrä voi vaihdella, mutta osuuksia on noudatettava.

Tiettyjen brändinvalmistajien koostumuksen käyttöominaisuudet osoittavat aina pakkauksessa.

2 Edut ja haitat

Sementtilaastin tekniset ominaisuudet ovat keskeisiä sen etujen ja haittojen määrittämisessä. Näihin kuuluvat komponenttien ominaisvakavuus, lujuus, tiheys, suunnittelu vastustuskyky pakkaukselle. Kiinnittäkää myös lopputuotteen kimmoisuuden ja kokonaislaatuominaisuudet.

M200-betonibrändi on suosittu sekä yksityisessä että teollisessa rakentamisessa.

Voit päättää ostaa betoni M200: n, voit ottaa huomioon seuraavat tuotemerkin edut ja haitat.

2.1 Hyödyt

 • Tämä betonimerkki on suosituin sekä yksityisessä että teollisessa rakentamisessa, mikä johtuu pääasiassa hinnan ja laadun maksimisuhteesta. Yleiset tekniset ominaisuudet, laaja soveltamisala ja samalla alhainen hinta;
 • slaystone M200: lla on suuri rakenteellinen kestävyys puristukselle verrattuna alempien luokkien analogeihin;
 • korkea sulamisvastus verrattuna alemman luokan merkkeihin;
 • alhainen lämmönjohtavuus takaa lämmönkestävyyden betonirakenteiden sisällä ilman lisäeristystä;
 • tämän merkin koostumus hankkii nopeasti tiheyden ja lujuuden, mikä mahdollistaa nopean rakentamisen;
 • aikana ei muodostu halkeamia;
 • teokset voidaan suorittaa lämpötilassa 5 - 350 astetta. Kun lisätään tiettyyn osuuteen pakkasenkestäviä lisäaineita, sitä voidaan käyttää alhaisissa lämpötiloissa.
valikkoon ↑

2.2 Haitat

Tämän betonibrändin haitat ovat hyvin vähäiset. Ensinnäkin se on vedenpitävä, mikä on paljon pienempi kuin muiden sävellysten. Toinen ongelma - veden lisäämisen osuus olisi selvästi noudatettava. Sen painon pitäisi olla 20% siitä, kuinka paljon koko kokoonpano painaa.

Saadakseen korkealaatuista betonia, erän tulee noudattaa tiukkoja mate- riaalisia materiaaleja

2.3 Missä sitä käytetään?

Monipuolisuutensa ansiosta M200-tuotemerkin ratkaisua käytetään sekä asuin- että teollisuusrakentamisen eri osa-alueilla:

 1. Betoniastiat ja lattiat. Tällaiset teokset tehdään pääsääntöisesti suljetuissa tiloissa, joten ratkaisu ei vaadi suurempaa vastustuskykyä ilmakehän ilmiöissä. Tällaiset rakenteet ovat kuitenkin pysyviä kuormituksia, joten tässä tapauksessa ne edellyttävät valmiin tuotteen suurta lujuutta ja tiheyttä.
 2. Talous- ja teollisuusrakentamisen perusteet. Tämä koostumus on riittävän suunniteltu kestävään puristukseen, joka kykenee kestämään valmiin rakennuksen painon. Ennen tietyn betonimerkin käyttöä koskevan päätöksen tekemistä sinun on kuitenkin laskettava valmiin rakenteen osuus.
 3. Teräsbetoniset rakenteet, mukaan lukien portaat, lattiat, pylväät. Alhaisin kustannuksin betonin lujuus B15 on hyvät elastiset ominaisuudet. Se pystyy kestämään vakavia kuormia. GOST ei kuitenkaan suosittele sitä monoliittisten rakennusten valaisemiseksi yli 5 kerrosta laskematta kuinka paljon valmiin rakenteen paino on.
 4. Reitit, sokeat alueet, alustat ja muut vastaavat rakenteet. Tällaisten rakenteiden kuormituksen osuus on erittäin pieni, joten pienikokoinen, tämä koostumus on ihanteellinen täyttöä varten.
 5. Laattojen jalkakäytävä. Alhaisten kustannusten vuoksi tämä koostumus on edullinen käytettäväksi raudoitettujen betonilaattojen kaatamiseksi. Tällöin on kuitenkin tarpeen laskea levyn sisältämien kuormien osuus ja ottaa käyttöön lisäaineita, jotka lisäävät liuoksen tiheyttä. Lisäaineiden lisääminen kuhunkin seoksen kuutioon on GOST-standardien mukainen. Lisäksi valmistaja ilmoittaa pakkauksessa, kuinka paljon lisäaineita on lisättävä liuoksen jokaiseen m³: een (kuutioon) tietyn joustavuuden saavuttamiseksi.

Betonin M200 käyttö stadionin rakentamisessa

2.4 Standardit GOST

Seoksen mittasuhteet, ominaisuudet ja merkinnät määrätään standardien GOST 7473-2010 BST B15 P3 F100 W6 mukaisesti.

Merkintä sanoo, että M200-merkkisellä betonilla on:

 • jäätyvyyskestävyys - 100 F. Jos koostumus altistetaan jäätymisen ja sulatuksen 100 kertaa, se menettää ominaisuutensa vain 5%;
 • 6 W: n vedenläpäisevyys tarkoittaa, että tämän merkin betoni voi estää veden tunkeutumisen paineeseen jopa 0,6 ilmakehään;
 • P3-liikkuvuus riippuu veden ja sementin osuuksista.
valikkoon ↑

Betonin laatu ja niiden käyttö

Betoni on halpa ja kohtuuhintainen rakennusmateriaali, joka täyttää monoliittisten rakennusten kaikki toiminnalliset vaatimukset. Huolimatta kehittyvistä muutoksista, jotka eivät sisällä vain hiekkaa ja sementtiä vaan myös aggregaatteja, kuten laajennettua savea, standardi hiekosementtikoostumus on edelleen suosituin yksityisten rakentajien keskuudessa. Laadun ratkaisun saavuttamiseksi on otettava huomioon se, että erilaisia ​​betonityyppejä käytetään monenlaisten rakennusten rakentamiseen.

On olemassa standardeja, jotka määrittävät ja luokittelevat betonikoostumukset niiden lujuusominaisuuksien, pakkasenkestävyyden, vedenkestävyyden ja sideainekomponentin perusteella. Jokainen näistä indikaattoreista on merkitty tietyillä aakkosnumeerisilla ja numeerisilla merkinnöillä, joita tarkastelemme tarkemmin.

Betonin lujuus

Betonin merkistä riippuen ratkaisun puristuslujuus on enemmän tai vähemmän kestäviä kuormituksissa eri olosuhteissa. Tämä parametri on merkitty pyökki "M" ja numero 50-1000, mikä ilmaisee, millainen kuorma kgf / cm2 kestää tietyn koostumuksen. Tämän indikaattorin sallittu virhe (vaihtelukerroin) on 13,5%.

Pakkauksessa on myös konkreettista betonialuetta, joka mitataan MPa: ssä (megapikseleinä) ja merkitään kirjaimella "B", minkä jälkeen luvut ovat välillä 3,5 - 80, mikä ilmaisee paineen, jonka materiaali kestää 95 prosentissa tapauksista.

Betonin luokka ja sen brändi ovat erottamattomasti sidoksissa toisiinsa, joten tunnet yhden indikaattoreista, voit helposti määrittää toisen.

Betonimassan ja betoniluokan määrittämiseksi on harkittava GOST 26633-91 -taulukkoa vastaava taulukko.

Näiden tietojen mukaan betoniliuoksen lujuuden merkki ja luokka määritetään.

Useimmin betoni M 400: a käytetään rakennusmateriaalien tuottamiseen perustavanlaatuisissa säätiöissä, mutta ei ole tarpeetonta ottaa huomioon muiden luokkien laajuutta.

M 50-100

Haurainta ja epäluotettavaa on koostumus merkinnällä 50. Useimmiten sitä käytetään täytettäessä tyhjiä rakenteissa, jotka eivät ole stressaantuneet. Noin samat voidaan sanoa seoksista M 75 ja M 100. Ns. "Ohut" betonia käytettiin kaatamalla rakennusseoksen luonnoskerrosta. Näitä yhdisteitä käytetään perustan alla olevan tyynyn (jalustan) valmistukseen perustuksille, tasoituskerroksille ja tieperusteiden asentamiseksi.

Se seikka, että betoniluokka puristuslujuudessa vastaa B 7.5: ta, tällaisen materiaalin indikaattori ei salli käyttää sitä vakavaan työhön.

M 150

Betonin M 150 ominaispiirteitä on hieman kevyempi, mutta kevytrakenteinen betoni, jota ei tule valita stressaaville rakenteille. Tällaisia ​​seoksia voidaan käyttää karkeaseen työhön ja kaatamaan perusta pienille kerrostaloille. Sillä on myös mahdollisuus käyttää sitä pesureiteen, puutarhaterassien, polkujen ja syiden vuoksi, joihin ihmiset kulkevat.

M 200-250

Kun merkin 200 suhde ja betoniluokka B 15, koostumus on kestävämpi. Sitä voidaan käyttää pitoseinien rakentamiseen portaiden, alustojen, polkujen, jalkakäytävien ja jalkakäytävien valmistuksessa. Usein M 200 kaadetaan teippityypin pohjaan (vain jos maaperä on vakaa) ja avoimilla terasseilla.

Betonin lujuus riittää laitemallien asentamiseen huoneisiin, joissa on pieni mekaaninen kuorma.

Betoni M 250 on lähes sama ominaisuus, koska se on usein valettu myös pienikokoisille laatoille.

M 300

Jos tarkastellaan betonimerkkiä ja niiden ominaisuuksia, niin nykyään M 300 on melko suuri kysyntä monoliittisten perustusten rakentamisessa, koska hinta ja laatu ovat optimaaliset. Tämäntyyppiset seokset soveltuvat myös kaatopaikkojen ja portaiden valmistukseen sekä ulkona että talon sisällä. Betoni M 300: lla on hyvä kosteudenkestävyys, joten märkäympäristössä ei ole tuhoisaa vaikutusta siihen.

M 350

Jos valitset betonimerkin, jonka luokka on B 27.5, saat kestävän materiaalin monoliittisten ja päällekkäisten rakenteiden rakentamiseksi. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään perustettaessa korkeita rakennuksia. Seoksen lujuuden ansiosta se soveltuu myös vakavampiin rakennuksiin: uima-altaat, tukipylväät, lentokenttälevyt ja paljon muuta.

M 400

Tällaisella ottelulla rakennusmateriaalin laatu ja palkkaluokka (M 400, B 30) on oltava melko kalliita. Tämän tyyppisen seoksen korkeat kustannukset eivät ole kovin suosittuja yksityisten kehittäjien keskuudessa. Betoni M 400 kuitenkin nopeasti tarttuu, joten sitä käytetään usein isojen esineiden rakentamiseen: ostoskeskuksiin, urheiluareenoihin, pankkeihin, vesipuistoihin ja niin edelleen. Lisäksi tämä betoni soveltuu sillan, vedenalaisen rakenteen, raskaasti kuormitetun tuen ja hydraulirakenteiden valuun.

M 500 ja edellä

Tällaisia ​​koostumuksia voidaan pitää erittäin erikoistuneina, koska sementti- ja lujuusominaisuuksien tällaisella pitoisuudella ei ole järkevää käyttää M 500: tä asuinrakennusten rakentamiseen. Tyypillisesti tämän luokan betoniseoksia käytetään pankkien holvien, siltojen, patojen, patojen ja strategisten tilojen rakentamiseen.

Betonin lujuuden luokittelun ohella on myös otettava huomioon muut erot.

Vedenkestävä betoni

GOST 12730.5-84: n mukaan vedenkestävyyden betoniarvot on merkitty kirjaimella "W" ja numeroilla 2-20, jotka määrittävät veden enimmäispainon (MPa), jonka betonirakenne pystyy kestämään.

Jos tarkastelemme betonin merkitsemistä tuotemerkillä, perustuen koostumuksen veden imeytymisen indikaattoreihin, materiaalit eroavat toisistaan ​​seuraavasti.

Harkitse betonin tärkeimmät luokat W:

 • W2 - tarkoittaa, että valitulla materiaalilla on suuri läpäisevyys ja se ei absorboi suuria määriä kosteutta. Tämä betoni ei sovellu vedenpitävyyteen.
 • W4 - imee hieman vähemmän kosteutta, mutta sitä ei myöskään suositella vedenpitäviksi.
 • W6 - samankaltaiset seokset eroavat alentuneesta läpäisevyydestä ja keskimääräisestä veden imeytymisasteesta, minkä vuoksi niitä käytetään useimmiten asuinrakennusten rakentamisessa.
 • W8 - betonin luokittelu osoittaa, että koostumus imee korkeintaan 4,2% kosteutta.

Vesitiivisbetonin merkitsemisen ohella on myös otettava huomioon materiaalin kestävyys matalissa lämpötiloissa.

Betonin sulamisvastus

Toinen tärkeä betonin luokitus on sen jäätymisvastus. Tämä indikaattori on merkitty kirjaimella "F" ja numeroilla 50-300, mikä ilmaisee jäätymis- ja sulatusjaksojen lukumäärän, jota sementti-hiekkaseos kestää. Samanaikaisesti 5 prosentin vahinko on sallittu, mutta ei enää.

Tästä eteenpäin pakkasenkestävän betonin laatu on erittäin tärkeä indikaattori, jolla tätä tai mitä materiaalia voidaan käyttää tähän tarkoitukseen.

Hyödyllisiä! On olemassa useita toimenpiteitä, joilla voidaan parantaa betonin räykkyyttä: veden seoksen väheneminen seoksessa ja erityiset pehmitettävät aineet.

Jos puhumme siitä, miten määritämme betonin luokka sen perusteella, että se on alhaisissa lämpötiloissa, niin:

 • merkit M 100-150 vastaa indeksiä F 50;
 • M 200-250 - F 100;
 • M 300-350 - F 200;
 • M 400 - F

Rikkakestävyyden ja veden kestävyyden betonilaatujen lisäksi on olemassa betoniratkaisun parametri, joka määrittää koostumuksen toimivuuden mukaan.

Betonin työstettävyys

On olemassa useita GOSTia, jotka määrittelevät, mitä konkreettinen luokka on työstettävissä. Riippuen siitä, kuinka betoniseos täyttää muodonmuodon painonsa alla, valitaan yksi tai toinen koostumus.

Seoksen tiheys jaetaan seuraavasti:

 • Mobile. Niiden indikaattorit mitataan kartiomallilla.
 • Kova. Tällaisia ​​seoksia testataan värähtelevällä pöydällä. Koostumuksen ominaisuuksien määrittäminen perustuu seoksen pakottamisen ajankohtaan.

GOST 7473-94 määrittää konkreettisuuden työstettävyyden mukaan seuraavasti.

Ymmärtääksesi, miten valitaan konkreettinen ratkaisu tähän parametriin, pohditaan taulukkoa.

Valmistettavuuden luokittelun lisäksi on myös otettava huomioon GOST 23732, jonka mukaan sekoittumisvesi ja itse seos koskevat vaatimuksia.

Betonin suorituskyvyn muuttamiseksi voit aina lisätä pehmittimen laastiin, mikä tekee siitä enemmän muovia. Tällöin betoni täyttää kaikki standardit toimivuuden mukaan.

Jatketaan miettimään, mitä muut konkreettiset tekijät eroavat toisistaan, on vain selvitettävä, mitkä ovat sitovia osia.

Betonisidonnaiset komponentit

Jos luokittelemme betoniliuokset sideaineella, koostumukset jaetaan seuraaviin luokkiin:

 • sementti (yleisimpiä);
 • asfaltti (käytetään tienrakennuksessa);
 • kalkki;
 • kipsi;
 • silikaatti;
 • savea.

Betonin rakenteesta riippuen betoni voi olla:

 • Erityisen helppoa. Tällöin materiaalin suurin paino on enintään 500 kg / m 2. Tällaisia ​​betoneita kutsutaan myös voimakkaiksi.
 • Helppoa. Käytettäessä betonia, jonka paino on enintään 1,800 kg / m 2, käytetään betonista, hiekkakivestä, hohkakivestä ja muista kevyistä huokoisista materiaaleista valmistettua täyteainetta, jolla on alhainen lämmönjohtavuus. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään aidojen ja pinnoitteiden rakentamiseen.
 • Raskas tai tavallinen. Tällöin materiaalin suurin paino on yli 1 800 kg / m 2. Tällöin täyteaineena käytetään kiinteää soraa, jota käytetään tavallisesti lujitetuilla teräsrakenteilla.
 • Erityisen raskas. Tämän tyyppisen materiaalin tilavuuspaino on yli 2700 kg / m 2. Erityisen raskaita seoksia varten käytetään aggregaatteja: baritia, rautamalmia ja metalleja. Tällaisia ​​materiaaleja käytetään suojaamaan haitallista säteilyä, joten ne rakentavat ydinvoimaloita ja sotilastutkimuskeskuksia.

Näiden tietojen avulla tiedät nyt, miten määrität betonibrändin ja valitset projektiisi parhaiten soveltuva rakennusmateriaali.

Betoni M 200 V 15, lajikkeet, tekniset ominaisuudet, edut ja haitat

Myynnissä on laaja valikoima betonityyppejä, jotka puolestaan ​​jaetaan luokkiin. Rakennusmateriaalilla on erilainen koostumus, tiheys ja käyttöalue. Artikkelissa käsitellään sellaisia ​​rakennusmateriaaleja kuin betoni M 200 -luokka B15. Hiekkasekoittimen M 200 pääominaisuudet viittaavat raskaan betonin tyyppiin. Korjaustyön valmisteluvaiheeseen käytetään kaikkia luokkia aina M 150: een saakka. Näitä ovat: pohjapohjan, monoliittirakenteiden ja betoniterästen kaataminen. Sitä käytetään myös betonirakenteiden rakentamisessa, jota sovelletaan maltilliseen kuormitukseen.

Metsätyyppi M 200

Komponentissa on sellaisia ​​alalajia, joilla on eri komponentit ja ominaisuudet:

 1. Käytetty:
 • kotimaan rakentaminen;
 • teollisuusrakennusten rakentamisen aikana.
 1. Rakennusaineiston tyyppi:
 • sementti;
 • silikaatti;
 • kipsi;
 • lisäämällä polymeerisiä elementtejä.
 1. Kiinteän täyteaineen mitat:
 • karkea;
 • hieno.
 1. Hiukkasten tiheyden ja kimmoisuuden laatu:
 • tiheä;
 • huokoinen;
 • sekoitus erityistarkoituksiin.
 1. Kiinteyttämisnopeus, autoklaaviseos on suunniteltu tiivistymään luonnollisissa lämpötiloissa.
 2. Painomittarit:
 • raskas;
 • Kevyt.

Betoni Luokka B 15 Mikä tämä brändi on? Nykyaikaisissa rakennustekniikoissa lujuusindikaattori korvattiin tarkemmalla luokituksella "B". Luokka B 15 on suosittu rakennusmerkki M 200, jota pidetään yleisenä.

Tekniset ominaisuudet

Raskas betonirakenne B 15 M 200 on suunnitellut ominaisuudet, jotka on kuvattu sovellettavissa GOST-standardeissa. Sementtilaasti kykenee virtaviivaistamaan valmiin rakenteen lujuusindikaattoreita, valmistuksen reseptiä ja koostumuksen mittasuhteita, joustavuutta, tiheyttä, suunnittelun puristusresistanssia ja liuoksen kuutiometrin erityismassan. Valmisrakenteen pääominaisuus on puristuskestävyys, jota merkitään kirjaimella "M" ja brändinumerolla.

Betoni B 15 kestävyysluokka M 200, jonka keskimääräinen nimelliskestävyys. Liuoksen laadun indikaattorit, suurin sallittu lujuus ja tiheys 28 vuorokaudessa. Sementtilaastin koostumus sisältää erilaisten murskattujen kiviainesten - sora, graniitti, kalkki, jonka murto-osa on 6 - 70 mm.

GOST-järjestelmän mukaisten monoliittirakenteiden rakentamiseen saa käyttää murskattua kiveä ja soraa, joiden mitat ovat korkeintaan 14 cm. Kiinteiden täyteaineiden on ylitettävä lujuus ja kestävyys kahden kerran. Suurin osa murto-aggregaatista luo rakenteellisia puitteita taloja vahvistavasta betonista. Koostumuksen valmistuksessa käytettävä resepti sisältää hiekan, jonka fraktio on 0,15 - 5 mm. Hieno täyteaine, jonka tiheys on 1790 kg / m3. Peskobetonnaya-seos M 200 ja tiedot puristuskestävyyden laskemiseksi 200 kg / m3.

Suurten esineiden virtaamiseksi nopeammin, ei sakan soraa tai murskattua aggregaatin kokoa tulisi lisätä 20-140 millimetriä betoniin 15 m200 raskasluokassa. Betoniratkaisun tärkein ominaisuus on puristuslujuus Rbn, joka on merkitty numerolla "M". 1 m3 betonin ominaispaino 15 M 200: ssä vaihtelee 1800-2500 kilogrammasta. Koostumuksen massa vaihtelee kaikkien komponenttien tiheydestä ja on välillä 300-3000 kg.

GOST-standardit

Raskasta betonirakennetta B 15 M 200 kuvataan ominaisuuksilla GOST 7473-2010 BST B15, P3, F100, W6.

Merkintä M 200 osoittaa tällaisia ​​ominaisuuksia.

 • F 100 - jäätymisvastus. Kun seos altistuu jäätymiselle ja sulatukselle noin sata kertaa, materiaali menettää sen laadun 5%: lla;
 • W 6 - vedenkestävä koostumus ilmaisee veden tunkeutumisen esteen paineessa, joka on enintään 0,6 atm;
 • P 3 kertoo, että liikkuvuus riippuu veden ja sementin suhteellisuudesta.

Betonin komponentit M 200

Betonin laatu M 200 on alhainen koostumus yhdisteestä, joka johtuu nopeasti vaikuttavien, hydrofobisten, sulfaattien kestävien, pehmitetyistä sementtielementeistä. Tekniset ominaisuudet eivät tarjoa mitään lisäaineita, mukaan lukien aktiiviset mineraalit.

Useissa tapauksissa siihen lisätään elementtejä, joilla on pinta-aktiivisia ominaisuuksia. Nämä hiukkaset tekevät seoksen muovia, pakkasenkestävää tai nopeasti kuivuvaa. Tällaisten lisäaineiden ansiosta betoni M 200 V 15: tä käytetään alueilla, joilla on lämpötilanvaihtelu tai rakennustyömailla, joissa työ on tehtävä lyhyessä ajassa.

Laatustodistuksen mukaan betoni M 200 V 15: n on sisällettävä sementtiä, hiekkaa, vettä ja karkeaa kiviainetta. Esimerkki brändin M 200 sisältämien elementtien osuuksien valinnasta:

 • vesi - 0,18 m3;
 • sementtilaasti - 0,25 m3;
 • hiekka tai muu täyteaine - 0,45 m3;
 • karkeat sora-, sora- ja muut suuret osittaiset täyteaineet ovat 0,9 m3.

Tällaiset osuudet ainesosista ovat sopivia 1,76 kuutiometrin saamiseksi halutun kimmoisuuden valmiista seoksesta. Jokainen yksittäinen tapaus, kuten yllä oleva esimerkki, olisi tarkasteltava yksilöllisesti, koska kunkin kuutiometrin komponenttien lukumäärän indikaattorit voivat vaihdella, mutta osuuksia on noudatettava. Valmistajan on ilmoitettava pakkauksessa olevan merkin käyttöä koskevat merkinnät.

Betonin B 15 koostumusta tulisi tiukasti säätää mittasuhteilla: sementtilaasti M 400 - 1 - 2,8 - 4,8 - 0,5 ja sementtilajitelma M 500 - 1 - 3,5 - 5,6 - 0,5.

Laatu tuote saadaan käyttämällä elementtien valintamenetelmiä. On suositeltavaa kartoittaa B.15-luokan (15 MPa) betonista koostuvan osan valinta käyttämällä portlandsementtiä M 400 puhdistettua hiekkaa, jonka tiheys on 2600 kg / m3, graniittikiveä, jonka aggregaattiparametrit ovat 20 mm ja tilavuuspaino 1400 kg / m3. Käyttämällä erityistä kaavaa, joka saadaan kokeellisesti, määritetään haluttu määrä vettä. Sora-aineen mitat määräytyvät seulasarjoilla, joiden reiät ovat halkaisijaltaan 7, 4, 2, 1 ja 0,5 cm.

40 mm: n betonirakenteinen koon koko B 15 M 200 voi koostua seuraavista tyyppisistä raunioista:

20 cm leveisiin palkkeihin voidaan käyttää soraa, jonka kiven halkaisija on korkeintaan 15 cm. Hiekkaa ja murskattua kiviainetta käytetään GOST-standardien mukaisesti.

soveltamisalansa

Sekoitetaan betonia M 200 V 15 universaalia, sitä käytetään eri alojen korjaus- ja rakennustöissä:

 1. Betonin betonipinnoitus. Tällainen työ tehdään sisätiloissa, minkä vuoksi koostumus ei ehkä ole lisännyt vastustuskykyä lämpötilavälin ääriin ja kosteaan ympäristöön. Se, että tällaisen pohjan on kestettävä kuorma, on otettava huomioon. Tästä syystä esivalmistetuilla elementeillä on vahvuus ja tiheys.
 2. Hydrauliikkateknistä betonia, joka on sulfaattien kestävää portlandsementtiluokkia B 15 M 200, käytetään rakennettaessa taloja, jotka ovat kosketuksessa maan kanssa.
 3. Säätiö perustuu koti- ja teollisuuslaitoksiin. Tällaisilla koostumuksilla on hyvä kestävyys puristukseen, joka kestää koko rakenteen painon. Ennen työskentelyä on tarpeen laskea valmiiden rakennusten osuus.
 4. Betonin hienorakeista luokkaa B 15 M 200 käytetään rakentamaan kadunpuistoja ja asuintalojen lattioita.
 5. Rakenteet teräsbetonista, portaat, lattiat, pylväät. Hyväksyttävät betonin B15 kestävyyskustannukset ovat erinomaiset elastisia ominaisuuksia, mikä mahdollistaa valmiin rakenteen kestävän vakavan kuormituksen.
 6. Polut, paviljongit, leikkikentät ja muut vastaavat kohteet. Kuorman osuuden indikaattori tällaisissa tiloissa ei ole kovin suuri. Tästä syystä ja ottaen huomioon alhaiset kustannukset, tämä seos soveltuu edellä mainittujen töiden tyyppiin.
 7. Betonirakenteita, joiden koko on yli 40 mm, luokkaan B 15 M 200 käytetään tiebed-laattojen rakentamiseen. Alhaiset kustannukset huomioon ottaen tätä ratkaisua käytetään teräsbetonimassamateriaalien rakentamiseen. Myös kuorman paino on otettava huomioon. Lisäksi on suositeltavaa lisätä tuotteita, jotka lisäävät seoksen tiheyttä. Dokumentaation mukaisesti "betoni raskas luokka B 15 M 200", GOST nykyinen. Tällaisia ​​lisäaineita lisätään 1 m3: n liuokseen. Valmistajan on ilmoitettava pakkauksessa, minkä lisäaineen määrä on lisättävä yhden kuutiometrin seokseen, jotta saadaan yksi tai toinen materiaalin jousto.
 8. Betoni on raskas hydraulisten rakenteiden luokkaan B 15 M 200, jonka avulla voit rakentaa taloja märälle maaperälle, patoille, silloille, patoille ja vesistökuormituksille.

Monoliittisessa rakenteessa käytetään vesiliuosta w6 olevaa betonia m200, jossa on jäänkestävyys f150, jos rakennuksen korkeus on enintään 5 kerrosta.

arvokkuus

 1. Laasti on yleismaailmallinen, joten sitä käytetään usein sekä yksityisrakentajina että teollisuuslaitoksissa mekaanisten ominaisuuksien, hyväksyttävien kustannusten ja laadun maksimaalisen suhde huomioon ottaen.
 2. Jos verrataan keramzit-betoniseosta M 200 samankaltaisiin alhaisen asteen yhdisteisiin, siinä on korkeat suunnittelutiedot puristuslujuuteen.
 3. Korkea jäätymisvastus.
 4. Rakennusmateriaalin lämmönläpäisevyys on vähäinen, joten voit säästää lämpöä vahvistetusta betonista valmistettuihin tiloihin ilman lisäeristekerroksen asentamista.
 5. Seoksen, jossa tämä merkintä tulee nopeasti, tulee vahva ja tiheä, se mahdollistaa korjaus- ja rakennustöiden suorittamisen suurimmalla nopeudella.
 6. Rakenteiden aikana halkeamien muodostuminen vähenee nollaan.
 7. Liuoksen käyttölämpötila on +5 - +350 astetta. Matalissa lämpötiloissa käytetään tiettyinä osuuksina lisäaineita, joissa on palamista kestäviä aineita.

haittoja

Mark M 200-negatiiviset ominaisuudet ovat vähäiset. Pohjimmiltaan se on alhainen veden kestävyysindikaattori. Lisätyn veden suhdetta tulisi noudattaa erityisen selkeästi. Kokonaiskoostumuksesta sen paino on 20%.

GOST-asiakirjojen mukaan laatusertifikaatin ei pitäisi käyttää betonirakenteelle B 15 M 200 taloa, joka ylittää yli 5 kerrosta. Myös valmiin rakennuksen painoa ei oteta huomioon.

Betoni M 200 BST V 15 P 3- P 4 F100 W 4, vaikka sitä pidetään huonolaatuisena ratkaisuna, mutta tämä ei ole vähemmän suosittua. Seoksella on hyvät lujuusominaisuudet kantavien seinien asentamiseksi, monoliittisten perustusten, lattian ja polkujen kaatamiseksi. Tällaisten rakennusmateriaalien kanssa on helppo työskennellä, koska kaikkia standardeja noudatettiin tiukasti tuotannon aikana ja komponenttikomponentin säännöt. Valmiiden elementtien hyvä lujuus ja kestävyys sekä kohtuullinen hinta - nämä ovat tärkeimmät edut muihin merkkeihin verrattuna.

Betonin laatuluokitus ja brändinsiirto

Ennen rakenteen aloittamista on valittava betoni, joka parhaiten vastaa rakenteellisia ja toiminnallisia vaatimuksia. Tärkein parametri on betonin merkki - betonin laadun indikaattori, sen lujuus, jäätymisvastus ja veden kestävyys.


Betoni on keinotekoinen kivieristeinen rakennusmateriaali, jonka tuloksena on tärkein sidosaine (sementti, yleensä), aggregaatit, vesi ja tarvittaessa erityiset lisäaineet. Kun se tiivistetään, seos muodostetaan ja kovettuu. Ennen kovettumista betoniseosta kutsutaan konkreettiseksi ratkaisuksi. Joissakin betonityypeissä (esimerkiksi asfalttibetonissa) ei ole vettä.

Mitä käytetään konkreettisessa käytössä?

Betoni on perusrakennusmateriaali. Sitä käytetään seuraavien tuotteiden valmistukseen:

 1. betonielementit ja betonirakenteet;
 2. monoliittista betonia ja betonirakenteita.

Rakennettaessa esineitä betonin avulla, niiden tyypit ja tuotemerkit määritetään suunnitteluvaiheessa. Jokaisen rakennusteknisen elementin (pohjat, kantavat seinät, pylväät, paalut, sisäiset väliseinät, saniteettitavarat, lattiat, altaat jne.) On käytettävä eri betonityyppejä ja -merkkejä.

Laajan betonielementin soveltamisala nykyaikaisessa rakentamisessa kasvaa jatkuvasti. Lupaavimpia betonista (raskaita / kevyitä) ja erityistä betonia sisältäviä erikoismerkkejä, joilla on tiettyjen parametrien ennalta määrätyt fysikaalis-tekniset arvot, kuten:

 • alhainen luonnos ja liikkuvuus;
 • pakkasenkestävyys;
 • kestävyys;
 • vastustuskyky mahdollisesta halkeilusta;
 • lisääntynyt lämmönkestävyys;
 • ihmisorganismin suojaaminen säteilyn tunkeutumisen kielteisiltä vaikutuksilta jne.

Tyypit ja luokat betonista

Pääluokitus tapahtuu sovitetun sideainemateriaalin mukaan ja jakaa betonin seuraaville tyypille:

 • sementti (yleisimpiä);
 • asfaltti (käytetään tienrakennuksessa);
 • kalkki;
 • kipsi;
 • silikaatti;
 • savi jne.

Aggregaattien luonteen ja rakenteen mukaan:

 • raskas tai tavallinen (tilavuuspaino> 1800 kg / m), jossa on riittävän tiheä kiviä murskattua kiveä tai soraa, joita käytetään vahvassa betonissa tai betonirakenteissa, jotka vaativat suurta lujuutta ja tiheyttä;
 • Erityisesti raskas (tilavuuspaino> 2700 kg / m?), joka on täynnä baritia, rautamalmia tai metalleja, jota käytetään suojelemaan ydinvoimalaitosten, kuten myös tieteellisten ja sotilaallisten laboratorioiden kielteisiä vaikutuksia, ;
 • kevyt (tilavuuspaino

Onko sinulla vastaus kysymykseesi?

Jaa ystävien ja työtovereiden kanssa sosiaalisten painikkeiden avulla. verkoissa. Kiitos!

Betoni luokka

Rakennettaessa laaja valikoima teoksia. Lähes jokaisessa vaiheessa käytetään monipuolista materiaalia - betonia. Sen koostumuksen ja laadun mukaan se on jaettu useisiin eri tyyppeihin. Se on erittäin kätevä. Jokaisella lajilla on omat ominaisuutensa, jotka määrittävät sen laajuuden. Jotta materiaalityyppi ei sekaantuisi, on kehitetty erityinen betoniluokka.

Materiaalin lujuusluokitus

Tärkein parametri, jolla jakautuminen ryhmiin tapahtuu, on materiaalin lujuus. Tämän ominaisuuden suuruus on osoitettu betoniluokalla ja sen merkillä.

Konseptin yleinen käsite

Betonin erottamista tuotemerkillä pidetään yhtenä yleisimmistä luokituksista. Standardin mukaan tämä kriteeri on tavallisesti merkitty kirjaimella M. Indikaattorit vaihtelevat M50: stä M1000: een.

Dekoodausmerkintä osoittaa materiaalin keskimääräisen stabiilisuuden astiansa aikana. Mitä suurempi sementin pitoisuus, sitä suurempi sen vahvuus. Tämä kerroin mitataan kgf / m².

Luokan yleinen käsite

Betonin luokka on indikaattori materiaalin todellisesta lujuudesta. Tämä on hiekkasementtilaastin tärkein ominaisuus. Se tarkoittaa kuormaa, jonka betoni voi kestää puristuksessa akselin ympäri. Se lasketaan materiaalin täydellisen jähmettymisen jälkeen.

Luokkaa merkitään kirjaimella В ja numerolla MPa: n paine, jonka 15 cm: n betonikuoren on kestettävä 95 tapauksessa 100: sta.

Menetelmät vahvuuden määrittämiseksi

Betonituotteita testataan erikoislaboratorioissa prototyyppien vaikuttamismenetelmällä erikoispuristimella. Lisäksi on olemassa useita erilaisia ​​materiaalin lujuustestauksia: ultraäänellä tai iskunpulssien avulla.

Betonin laatu testataan ja sen on oltava täysin kovettuva. Tätä varten on tarpeen ylläpitää 28 kalenteripäivän ajanjaksoa. Laboratoriossa käsiteltävä materiaali toimitetaan pienissä kappaleissa, joiden koko on vähintään 15-15 cm. Jos osa betonista ei voida irrottaa, on suositeltavaa kutsua asiantuntijoita etsimään kohteen kohdetta.

Betonien luokittelun edut

Betonin laadun määritteleminen luokkien ja tuotemerkkien mukaan on olemassa ja se toimii läheisessä yhteistyössä toistensa kanssa. Molemmat luokitukset perustuvat samaan parametriin - betonin lujuuteen.

Eri betonityyppien sekoittumista varten lasketaan kaikki valmiin ratkaisun komponentit. Suhteiden noudattaminen ei voi taata vakiintuneiden ominaisuuksien tarkkaa noudattamista. Tämä ominaisuus riippuu myös käytettyjen ainesosien laadusta: hiekasta, täyteaineesta, lisäaineista ja vedestä. Tärkeä asia, joka on otettava huomioon, ovat edellytykset sementtilaastin kaatamiseksi ja sen asettamisen laadulle.

Saman tuotemerkin koostumus voi vaihdella voimakkaasti, joten tuotemerkki sisältää tietoja keskimääräisestä arvosta. Tämän parametrin tarkempi määrittämiseksi kehitettiin osastoja konkreettisiin luokkiin. Tämän luokituksen avulla saadaan materiaalin taatun lujuuden arvo.

Rakennuslaskelmien aikana luokka antaa luotettavamman tiedon, joten tämä parametri on merkitty sääntelyasiakirjoissa. Kun ostat laitteistoa rautakaupasta, käytetään betonin merkitsemistä tuotemerkillä.

Luokkien ja merkkien suhde

Jokainen luokka vastaa tiettyä tuotemerkkiä. Vastaavuustaulun avulla voit helposti kääntää yhden nimen toiseen.

Merkki ja betonin laatu

Betonin lujuusluokka on sen puristuslujuusindikaattori, jota merkitään kirjaimella "M" ja numero 50: stä 1000: een. Numero ilmaisee suurimman sallitun kuorman, jonka tämä brändi-betoni kestää (kgf / cm2). Merkki määrittää betonin vakiovahvuuden (ihanteellisissa olosuhteissa).

Tuotemerkin vedeneristys osoittaa betonin kyvyn olla läpäissyt vettä huokostensa läpi paineen alaisena, merkitty kirjaimella "W" ja numeroilla 2-20. Numerot osoittavat, että suurin betoni voi kestää veden painetta. Vedenkestävyys on erittäin tärkeää uima-altaiden, vesisäiliöiden, maanalaisten ja vedenalaisten rakenteiden rakentamisessa. Perinteisiin rakennuksiin käytetään betonia, jossa on vedenpitävä merkki W2 tai W4 /.

Jäätymisasteesta johtuva betonin laatu osoittaa, kuinka monta jäädytys- ja sulatusjaksoa betoni voi kestää kosteuden ollessa kyllästynyt kosteuteen ilman merkittävää vahinkoa (sallitun lujuuden väheneminen on 5%). Merkintä "F" ja numero 50-300 kuvaa kuvion lukumäärän jäädytys- ja sulatusjaksojen lukumäärän, jonka aikana vahvuus ei vähene.

Betoniluokka on indikaattori, jossa otetaan huomioon sallittu virhe betoniseoksen laadussa edellyttäen, että vähintään 95 prosentissa tapauksista sen lujuus vastaa standardia. Eli betoniluokka osoittaa sen todellisen voimaa.

Taulukko betonilukuista ja arvosanoista

Luokan ja betonipitoisuuden suhde on taulukossa:

Luokat ja betoniluokat

Merkki ja (tai) betoniluokka - tärkein betonin lujuutta kuvaava indikaattori.

Aksiaalinen puristuslujuus on betoniseoksen kyky vastustaa tuhoja ulkoisista voimista.

Aksiaalisen puristuksen lujuudesta riippuen betonit jaetaan luokkiin. Luokka on osoitettu kirjaimella "B" ja numeroita, jotka osoittavat resistenssin paineen megapaskeina (MPa).

Luokkien lisäksi betonin lujuus annetaan myös merkillä "M" ja numeroilla 50-1000, mikä osoittaa puristuslujuuden kgf / cm2 ja sitä korkeampi tämä luku, sitä raskaampi betoni.

Luokkien ja merkkien välinen kirjeenvaihto

Betoni M100 B7.5

M100 B7.5 - ohuin betonipinta. Tärkein sovellus: valmisteleva konkreettinen työ, jossa ohut kerros tiivistetyllä maaperällä tai hiekkalaatalla.

Betonin rakentamisessa käytetään M100 B7.5: tä varsin usein, mutta kuormittamattomana kerroksena - valmistetaan monoliittisia tukirakenteita, lattiaa, joka on betonoitu maahan.

Valmistustöiden aikana M100 B7.5 valetaan tiivistetyn maaperän tai hiekkakerroksen läpi. Betonin M100 B7.5 valmistuksen tarkoituksena on estää sementti maito virtaamasta laakereista monoliittirakenteita maahan ja vastaavasti kosteutta ulkopuolelta sen varmistamiseksi, että päärakenteen betoni säilyttää lujuutensa.

Käytetty betoni M100 B7.5 ja tienrakennus valmisteltaessa pääteitä. Käytetty betoni M100 B7.5 kastikkeena jalkojen kiinnittämiseen, pienien arkkitehtonisten muotojen ja muiden ei-kriittisten rakenteiden asentamiseen.

M150 B12.5 betoni

Tavarabetonia M150 B12.5 käytetään valmistusaineena lattian ja betonipalkkien louhintaan, kaatoraudoituksiin, monoliittisiin laatoihin.

Betoni M150 B12.5: llä on riittävä lujuus, joten se on tärkein brändi, jota käytetään betoniraiteiden ja -laattojen asentamiseen.

M200 B15 betoni

Betoniä M200 B15 käytetään betonilaattojen, perustusten, päällysteiden, polkujen valmistukseen. M200 B15: n vahvuus riittää ratkaisemaan suurimman osan yksittäisten rakennustöiden tehtävistä: perustukset (kaistaleet, laatta, pino-grillage), betoniportaiden, laattojen valmistus.

Tieliikenteessä betoni M200 B15 käytetään monoliittisen tyynyn muodostamiseen pääteitä varten.

M250 B20 betoni

Mark M250: ta käytetään pääasiassa monoliittisten perustusten valmistukseen, mukaan lukien kaistaleet, kaakeli-, pino-grillage, kevyesti kuormitetut lattialaatat, aidat, portaat, kiinnitysseinät.

M300 B22.5 betoni

Yleisimmin tavattu betonimerkki (tämä koskee myös M200 B15). Teknisten ominaisuuksien yhdistelmä ja tämän merkin betonin suhteellisen alhainen hinta tekevät siitä lähes täydellisen rakenteen tarpeita. M300 B22.5 sopii monoliittiseen tai nauhamaiseen pohjaan melkein mihin tahansa taloon, mukaan lukien maanmökki.

M350 B25 betoni

M350: n tärkein sovellus: kantavien seinien, lattialaattojen, palkkien, pilarien, raudoitettujen betonirakenteiden ja tuotteiden valmistus, monoliittisten säätöjen virtaus.

M400 B30 betoni

M400: n tärkein sovellus: kaivosaltaat, poikittaiset palkit, hydrauliset rakenteet, tukiseinät, siltarakenteet, monoliittisten rakennusten kellarit.

M450 B35 betoni

M450 käytetään sillanrakenteisiin, hydraulisiin rakenteisiin, pankkien holviin, metron rakentamiseen.