Panssaroidun hihnan korkeus ja paksuus ilmastetulle betonille

Armopoyas (vahvistettu teräsbetonihihna) on seisminen vyö - erittäin vahva monoliittinen nauha rakennuksen kehän ympärillä ja ilmastetun betonin kantavien seinien ympärillä.

Panssaroidun vyön tehtävät ovat huomattavaa lujuutta kantavien seinien avulla niiden kantavuuden lisäämiseksi halkeamien ja muiden muodonmuutosten välttämiseksi rakennuksen, katon, tuulen ja muiden kuormien epätasaisesta kutistumisesta johtuen.

Armopoyas kiinnittää lujasti ilmastetut betonilohkot, jakaa tasaisesti kuorman ja luo jäykkyyttä.

Armopoyas korkeus ja leveys

Ihanteellisesti panssaroidun vyön betonin geometria, vahvistus ja koostumus määritetään laskelmilla.

Panssaroidun vyön leveys (paksuus) on yleensä seinämän leveys 200-400 mm ja suositeltu korkeus on 200-300 mm.

Mutta olisi pehmeämpää tehdä panssaroidusta vyöstä hieman ohuempi kuin seinä, niin että eristetty tila oli varastossa kylmäsiltojen vähentämiseksi. Suulakepuristettu polystyreeni (EPS) sopii parhaiten tähän liiketoimintaan, koska se eristää täydellisesti lämpöä. On myös mahdollista kaataa panssaroidun hihnan valmiisiin hiilihapotettuihin U-lohkoihin, mutta katso tästä myöhemmin tekstissä.

Mikä on armopoyat kaasubetonirakennuksessa?

 1. Talon epätasaisella kutistumisella, maanjäristyksellä maanjäristyksellä, - armopoyasilla on rakennuksen geometria.
 2. Armopoyas voi kohdistaa seinät vaakasuoraan.
 3. Antaa jäykkyyden ilmastetun betonin koko rakennukselle.
 4. Paikalliset kuormat jakautuvat tasaisesti kantaviin seiniin.
 5. Armpoyas suuren lujuuden ansiosta voit kiinnittää kaikki tärkeät rakenteet, esimerkiksi sähkölevy.

Armopoyat voimalevyn alla

Mauerlat on kiinnitettävä tukevasti napojen ja ankkureiden tukiseinään. Ristikkojärjestelmä itsessään, koko katon, lumi- ja tuulikuorman paino luovat merkittävän rikkoutumisvoiman, joka voi katkaista käsittelemättömät seinät. Voimalaitteen alla olevat Armopoyat ratkaisee tämän ongelman, ja se toteutetaan samalla tavalla kuin katon alla.

Armopoyas-kehys, lyhyt opetus

 1. Hihnan vahvikkeen kehyksen tulisi olla jatkuva.
 2. Armopoyaksen on oltava kaikilla laakerin seinillä.
 3. Pitkittäisen vahvikkeen päällekkäisyys on vähintään 800 mm.
 4. Kehys on valmistettu kahdesta varresta kahdesta sauvasta.
 5. Pitkittäisen vahvikkeen vähimmäispaksuus on 10 mm.
 6. On suositeltavaa käyttää pitkiä (6-8 metriä) vahvistuspalkkeja.
 7. Poikittaisen vahvikkeen halkaisija - 6-8 mm.
 8. Leikkausvahvistusväli - 200-400 mm.
 9. Kaikkien sivujen vahvistamisen tulee olla vähintään 5 cm betonin suojakerros.
 10. Pituussuuntaiset ja poikittaiset vahvikkeet sidotaan toisiinsa neulomalla.
 11. Kulmissa pitkittäinen vahvistus on taivutettava ja yritettävä tehdä päällekkäisyys kulmasta.
 12. Kehyksen on oltava tarkasti vaakatasossa.

Laske raudoitustangojen välinen etäisyys panssaroidun hihnan paksuuden ja korkeuden mukaan ottaen huomioon betonin suojakerrokset, vähintään 5 cm kummallakin puolella.

Armopoyas ilmastetulla betonilla tee se itse (video)

Järjestelmä, jolla vahvistetaan nurkkeja ja pylväitä

Lämpeneminen armopoyas

Armopoyas on erittäin vakava "silta" kylmästä, jonka kautta suurin osa lämmöstä pääsee eroon ja jossa lauhde muodostuu armopoyojen sisäpuolelle. Tämän välttämiseksi on panssaroidun hihnan ulkopinnan eristäminen ilmastetulla betonilla tai polystyreenivaahdolla tai vaahdolla. Styroksi on edullisempi. Joten etukäteen sinun on annettava tilaa eristys, kaatamalla armopoyas sisennyt seinän ulkoreunasta.

Lämmitetyt armopoyat hiilihapollisella betonilla

Mikä merkki betonista valaisee

Vahvistetun hihnan kaatamiseksi hiutaloituun betoniin käytetään betonimerkkiä M200-M250. Se voidaan valmistaa tehtaalla sekoittimella tai voit tehdä sen itse.

Suhteita betoniin M200: sementti M400, hiekka, murskattu kivi (1: 3: 5). Suhteita betoniin M250: sementti M400, hiekka, murskattu kivi (1: 2: 4).

Betoniin tulee olla minimaalinen määrä vettä ja käytä pehmittimen muovia.

Vesi-sementin suhteen tulisi olla välillä 0,5-0,7, eli 5-7 osaa vettä pudota 10 osaan sementtiä.

Liiallisen veden lisääminen betoniin tekee siitä vähemmän kestävä.

Ilmakuplien poistamiseksi betonista sitä tulee värähtää erityisellä rakenteella varustetulla värähtelijällä tai on tarpeen läikyttää nestemäistä betonia intensiivisesti ja pitkään leikkaamalla.

Betoni on kaadettava muottiin kerrallaan niin, että se on monoliittinen (erottamaton).

RELATED ARTICLES:

Valmistus armopoyasa hiilihapotettu betoni talo

Mikä on ero ilmastetun betonin ja vaahtobetonin välillä?

Tiilien ja hiilihapotetun betonin vertailu

Pohja vedeneristys kaasuliesiin

Mikä brändi valitsee ilmastetut?

Mitä työkaluja tarvitaan hiilihapotetun betonin käsittelyyn?

Höyrystysbetonin monipuoliset kiinnittimet

Kuinka paljon se maksaa kaasusekoitushuoneen rakentamisesta?

Valitsemalla ja vertailemalla liimapistoolien liimaa

Minkä halkaisijan vahvistus tarvitaan armopoyas

Armopoyat voimalevyn alla.

Panssaroitu vyö, mikä se on - se on jatkuva betoniteräsrakenne, joka on asetettu seiniin ympäri kehä.

Miksi tarvitsemme armopoyoja.

Armopoyas on suunniteltu parantamaan rakennusrakenteen kestävyyttä pysyviksi muodonmuutoksiksi: tuulen, epätasaisen rakenteen kutistumisen, maaperän epätasaisen saostumisen rakenteen alla, pienet maaperän muutokset, kausiluonteiset ja päivittäiset lämpötilavaihtelut, sademäärät jne.

Mitat armopoyas.

Katon panssaroidun hihnan mittasuhteet voivat olla seuraavat: korkeus 200 mm, vähintään 150 mm, mutta enintään seinän leveys (ei ole mitään järkeä), ja sisäseinien panssaroidun vyön leveys vastaa seinän leveyttä ja ulkoseinillä myös eristeen leveys, mutta vähennettynä eristys tapauksissa ja miinus muotojen.

Panssarihihnan muotti.

Seinälevy voidaan asentaa muottipaneeleihin. Mutta tässä tapauksessa muottirakenteiden poistamisen jälkeen muodostuu rivejä.

Vaihtoehtoisesti voit asentaa seinän irrottamisen.

Materiaalina on parasta käyttää erityistä laminoitua vaneria eikä levyjä, sillä laudan löytäminen täydellisellä geometrialla ei ole niin helppoa. Vaneri antaa täytön ja sen jälkeen kohdistuksen täsmälleen sen yläosassa.

Lämpimät armopoyat.

Monoliittisen hihnan lämmönjohtavuuskerroin ei saa olla pienempi kuin seinämän lämmönsiirtonopeus, johon se sijaitsee.

Keskimäärin tämä on 100 mm ulkona ja 30-50 mm seinän sisäpuolella.

Panssarihihnan kuvio.

Panssaroidun vyön verkon valmistusta koskeva järjestelmä on seuraava: se koostuu neljästä tai useammasta pituussuuntaisesta työstetystä sauvasta; välikappaleet hyppyjä ja sitovat neulomalla. Leikkauksessa tällaisen kehyksen tulisi olla suorakulmio tai neliö.

Armopoyas-armatuuri.

Pitkittäistä vahviketta käytetään halkaisijaltaan 10-12 mm. Seinien nivelissä ja kulmissa panssaroidun hihnaverkon jäykkyyttä ei pidä keskeyttää ja lisättävä yksi. Tällöin lisätään vahvistettua vahvikepalkkia ja ruuvataan 30-40 cm: iin kummallakin puolella.

Myös vahvistaminen on mahdollista, ja ehkä on parempi tuottaa komposiittivahvistusta, joka on halvempaa, helpompaa, sitä helpompi työskennellä, se ei murskata, on enemmän pyrkimystä rikkoa.

20-40 cm: n välein pituussuuntaiset sauvat kiinnitetään hyppyjyrsimillä, jotka ovat luonteeltaan rakentavia, ja ne on vahvistettu venttiileillä, joiden halkaisija on 6-8 mm. Liian suuren nousun vuoksi puristimien sijoittaminen voi johtaa pituussuuntaisten vahvistuspalkkien siirtymiseen valun aikana, mikä myöhemmin johtaa panssaroidun vyön virheelliseen toimintaan.

Runkorakenteiden liittämiseksi on parempi käyttää neulontankaa eikä hitsausta, koska hitsaus heikentää raudoitusta ja tekee korroosion.

Vahvikkeen korroosion välttämiseksi sen täytyy vetäytyä panssaroidun vyön reunoilta. Tätä tarkoitusta varten käytetään muovisia kiinnittimiä venttiileille, joiden säde on 2,5 cm.

Hiusnauha Mauerlatan kiinnittämiseen.

Käsivarren seinät Mauerlatin myöhemmässä kiinnityksessä on varustettu nastoilla, jotka ulottuvat Mauerlatin korkeudelle ja 3-4 cm: n etäisyydelle. Nastoja käytetään halkaisijaltaan vähintään 12 mm ja asennetaan 1 metrin etäisyydelle toisistaan ​​ja kiinnitetään kiristimiin neulelangalla.

Merkki betonista.

Betoniseoksen vaatimuksiin on käyttää tuotemerkkiä, joka ei ole alempi kuin M200. Voit myös itse sitoutua suhdetta kohtaan: sementti - 1 osa, hiekka - 2,8 osaa, murskattu kivi - 4,8 osaa. Veden tulee olla 20% kokonaistilavuudesta.

Laske betoniosuudet.

sementti # 8212; 0, hiekka # 8212; 0, rauni # 8212; 0

On suositeltavaa ottaa pesty hiekka ja roskat - tämä vapauttaa haitallisista lisäaineista. Tiheyden lisäämiseksi soraa käytetään romukkeen sijaan.

Täytä armopoyat.

Kun seos kaadetaan, muodostuu tyhjiöitä, ne voidaan poistaa vahvistamalla betonilla ompelemalla tai tärisemällä. Värinää voidaan tehdä noin metrillä.

Betonin ajoittainen kostutus lisää sen voimaa, joten on parasta kastella se päivittäin. 4-5 vuorokauden kuluessa muotti voidaan poistaa, mutta täysi valmius tulee vain muutamassa viikossa.

Hyvä päivä! Millaista vahvistusta käytetään paremmin armopoyaksen kanssa? Kaasun talo, paksuus 300

newestetic69 Oppilas (200), äänestys 4 vuotta sitten

Päivitetty 4 vuotta sitten

Ja mikä on leveys ja korkeus tehdä jopa laittaa lämmitin siihen?
Ja toinen kysymys - onko mahdollista käyttää 2,5 metriä kappaletta kierrosta kohti armopoyaa? Talon koko on 9 9. Kiitos!

Äänestys paras vastaus

Irina Dedushenko Thinker (6841) 4 vuotta sitten

Jos kädensija on valmistettu laatan alla, sen korkeus on likimäärin lohkon korkeus, leveys 25 cm + 5 cm polystyreeni vaahtoa ulkona, lujituksen halkaisija 10 - kaksi tangetta ylä- ja alareunassa. Jos armpoyas katon alla (under powerlt). sen jälkeen on mahdollista tehdä syvennys (ura) lohkossa, jonka syvyys on 10-15 cm ja leveys 15-20 ja kaadetaan betonia kahdella lujittavalla saumalla, joiden läpimitta on 8 - 10, yläpinnasta laastilla; Jos olet liian laiska tehdä ura, voit vain vyön 5 cm paksu kahdella teräs vahvistaminen ja eristys ulkopuolella. Päällekkäisiä kappaleita voidaan käyttää noin 40 cm: n päällekkäisyydellä ja nippu kahdessa paikassa. Mutta on parasta käyttää kokonaisia ​​sauvoja, jotka on taivutettu kulmiin, varsinkin kun vakiotangot soveltuvat kokosi mukaan. Esivalmistettujen perustusten tapauksessa tukipohjasta tehdään myös armpoya. Tällöin on parempi tehdä paksumpi ja vahvistaa vahvistus 12, kolme palkkia ylä- ja alareunassa, koska kaasupalojen seinät ovat hauras ja pelkää perusta muodonmuutosta.

Nikolay Sorokin Thinker (9865) 4 vuotta sitten

Käytä erityisiä lohkoja 50mm paksuisia (50x250x600mm, onko sinulla vakioita) tai leikkaat tärkeimmät, laita laatikko niistä. Sisällä laatikon ulkopuolelle kiinnitä polystyreeni vaahto 50 mm: iin. Häviät vähän lämmönjohtavuudesta armpoolien alueella (((Talon seinät on valmistettu hiutaloituneesta betonista 375 mm, joten käytin lohkareita laatikon ulkopuolella 100 mm: n sisällä, 50 mm: n sisällä. Sijoita laatikko rungon sisäpuolelle 10 mm: n raudasta 4 ruutuun rungon ylä- ja alareunassa, älä tee liitoksia kulmissa, aseta poikittaiset raudoitustangot lohkoihin, poraa läpivientireikä laatikon sisäseinällä ja 30 m m ulkoseinämässä, samoilla tankoilla voi myös painaa penoplexia, armopoyas on parempi käyttää pitkiä sauvoja taivuttamalla niitä nurkissa, valitettavasti en voi näyttää rakennukseni valokuvaa, kuvittelin toivottavasti ymmärrettävällä tavalla.

Armopoyas hiilihapolliselle betonille tekee sen itse

Armopoyat hiilihapotetulle betonille

Armopoyas # 8212; Tämä on betoniteräsrakenne, joka on suunniteltu vahvistamaan talon seinämiä erilaisista kuormituksista, jotka johtuvat muodonmuutoksesta sekä ulkoisten että sisäisten tekijöiden vaikutuksesta. Ulkoisiin tekijöihin voidaan katsoa, ​​tuulen, kelluvan maaperän, kaltevaan maastoon tai kukkulalle asennetun talon ja tietenkin maan maanjäristyksen vaikutus. Sisäisiä tekijöitä ovat talon sisustukseen tarvittavien pulttien asennus ja muut talonrakennustarvikkeet. Näiden ilmiöiden seurauksena ilmastetun betonin seinät eivät kestä kuormia eikä yksinkertaisesti hajota tai halkeile. Tällaisten ongelmien välttämiseksi ammattimaiset rakentajat tekevät käsihihnoista talon voiman lisäämisen.

Armopoyas asettuu koko talon alueelle, jos talo koostuu lohkoelementeistä. Se asennetaan yleensä lattian väliin ja välittömästi ennen katon asentamista, niin että seinät eivät pääse liikkumaan kuormituksen vaikutuksesta kattopinnan seinämiin. Näin katto ei irtaudu talosta, kun se on asianmukaisesti asennettu.

Asennus armopoyasa tehdä se itse

Armoscale voidaan asentaa puupaneelin avulla ja lisäpaksujen (noin 10 cm) paksuuden ansiosta. Tarkastellaan ensin panssaroitujen asentamista toisen vaihtoehdon avulla. Joten: ostaessamme ylimääräisiä lohkoja meidän tapauksessamme (katulta) 10 cm: n lohkosta ja liimaa se liimaamalla, sitten tehdään lämpömuovaus mineraalivillasta, talon sisäpuolelta teemme 5 cm: n lohkon ja asetamme sen liimalla.

1. 10 senttimetrin lohko kiinnitettiin liimaa. 2. kerros mineraalivillaa tai eristystä. 3. 5 cm lohko

Kolmannen 5 cm: n lohkon paikkaa varten on mahdollista käyttää muottirakennetta, tämä tehdään betonin alueen lisäämiseksi, mutta tämä riippuu seinärakenteesta.

Aspalointi puuosastoon armopoyasille

Panssaroidun hihnan puinen muotti on erittäin helppo asentaa. Ensin asennetaan puiset lankkuja, mittojen korkeus on noin 30 cm, jos se on melko tarpeeksi, poraamme levyt seinää vasten ja jokaisen 60-70 cm: n kuluttua ajetamme lisää siteitä, niin että puinen muotti ei hajota betonin massan vaikutuksesta.

Pehmeät muottipohjat

Sitten laitetaan sisäänpäin vahvistus 8-12 halkaisijaltaan. Paras halkaisija on 12, mutta tämä on, jos talosi vaikuttavat ulkoiset tekijät. Seuraavaksi sitoudumme vahvistamiseen ja asetamme sen erityisiksi tähtiin, jolloin aktiivinen alempi kerros tehdään. Tämän jälkeen betoni on tasoitettu, tiivistetty ja me valmistamme armopoyat.

Armeija asetetaan erikoisnäytöille

Seuraava askel on kiinnittää katon kiinnityspultit. Nastat asennetaan 60 cm: n välein seinien ympärillä. Nastoja tarvitaan katon ja siten katon varmistamiseksi niin, että se pysyy tarkasti.

Nastat sopivat parhaiten koiran kanssa, jotta he eivät pilata niitä betonin kaatopaikassa

Niinpä betonin kaatamisen jälkeen puu porataan ja kiinnitetään napeihin. Muuten pylväät voidaan ottaa kaiken pituuden, otimme 1,5 metrin pylväät puoliksi ja asetettiin panssaroidulle vyölle.

Betonivalmistus muottiin # 8212; viimeisessä vaiheessa

Olette varmasti nähneet, kun betonia kaadetaan erityisestä holkista käyttäen betonipumppua. Joissakin tapauksissa betonin kaataminen betonipumpusta on mahdotonta, koska betoni putoaa korkealta korkeudelta paineen alaisena, minkä seurauksena muotti ei yksinkertaisesti kestä kestämistä ja rikkoutumista. Sen vuoksi sinun on joko kiinnitettävä kunnolla mökki tai kaada betonia käsin työvoimaa. On parasta käyttää betonibrändiä M200 tai uudempaan tapaan valita täällä kuvattu betonin merkki. Muuten voit tehdä betonista itsellesi, minkä vuoksi sementtiä, hiekkaa ja kiveä on sekoitettava suhteessa 1: 3: 5 ja sekoitettava perusteellisesti lisäämällä vettä.

Betoni on kaadettava yksi kerrallaan, muuten rakenteen eheys voi vaikuttaa!

Mutta jos ei ole mahdollista suorittaa konkreettista kaatamista yhdellä kertaa, niin sinun ei pitäisi epätoivoa. Kaasulohkon # 8212 asentaminen on tarpeen; joka on tullut päällekkäin ja seuraavalla betonin kaatamalla, märkää reuna vedellä ja jatkaa betonin kaatamista.

3-5 päivän kuluttua ilmastetun betonin panssaroitu hihna on valmis vain asennetun poimutelineen asentamiseksi ja katon rakentamisen jatkamiseksi.

Valmista konkreettisia armopooja itse. Betonin osuudet.

Kysymys: Kerro minulle, mitä mittasuhteita betonipyörien betonista pitäisi, käytämme sementtiä PC-500. Kiitos etukäteen.

Vastaus: Aiemmassa kysymyksessä olemme jo päättäneet, että käytämme tyypin 200 betonia panssaroidun vyön täyttämiseen. Tämä on yleisimmin käytetty betoni yksityisessä rakentamisessa. Betonituotteiden tehtaissa ja tehtaissa tämä on tavallisimpia betonimerkkejä. Betonin M200 tuotantoa toteutetaan erilaisilla täyteaineilla, käytetään kalkkia, graniittia ja soraa.

Korkealaatuisen betonin saamiseksi on ehdottomasti noudatettava valmistuksen koko teknistä prosessia kaikkien "ainesosien" täyteaineiden osuuksien ja koostumuksen suositusten täyttämiseksi. On otettava huomioon rakeiden ja hiekan jakeet, niiden kosteus ja tiheys sekä muut.

Betonin koostumuksen osuudet sen komponenttien välillä asetetaan yleensä tilavuuden tai painon mukaan. Sementin tilavuus (paino) otetaan yksikkönä ja loput materiaalit tilavuus- tai painoyksikössä. Esimerkiksi 25 kg sementtiä suhteessa 1: 3: 5 pitäisi ottaa hiekkaa 75 kiloa ja rikkoutua 125 kg painoarvoa vastaavana. Veden määrä otetaan sementin ja veden suhteessa 0,5, esimerkkinä W / C = 12,5: 25 = 0,5. Portland-sementtimerkin 500 betoniin käytettävien komponenttien suhde on esitetty taulukossa:

Suhteesi ovat 1: 3.5: 5.6

Yhden m3 betonin laatua 200 valmistettaessa kotona betonisekoittimen avulla otetaan seuraavat komponentit:

-sementti PC 500-280 kg;

-vesi - 140 litraa.

Betonin oikeaan valmistukseen kaikki osat sekoitetaan kuivaan, ja sitten vain lisää vettä. Jos olet tehnyt kaiken oikein ja kaikki osuudet täyttyvät, betonin täyte ei uppoa tai kellua - betoniseoksen on oltava homogeeninen. On suositeltavaa, kun betonia asetetaan muottiin betoniteräksen avulla betonin tasoittamiseksi koko leveydeltään betonimassan valitsemiseksi. Älä unohda vesittää betonia joka päivä, kunnes se asetetaan.

Täytä panssaroidun vyön ja 4-5 päivän kuluttua poistamme muottipesät ja asetamme lattialevyt turvallisesti. Onnea.

Armopoyas mauerlat - luotettava välittäjä seinien ja katon välillä

Mauerlat elementin kattorakenteessa tahansa arkkitehtonisesta rakenteesta on välttämätön elementti, joka on "välittäjä" katon ja rakennuksen välillä.

Ei ole mitään syytä, että hänelle kiinnitetään paljon huomiota katon suunnitteluun ja rakentamiseen, sillä se suorittaa useita tarpeellisia ja hyödyllisiä toimintoja.

Mikä on mauerlat?

 • Raiteiden järjestelmä siirtää voimalaitteelle keskitettyä kuormitusta, joka keskittyy siihen paikkaan, jossa kannattimet ovat tuettuja. Mauerlatin tehtävänä on muuntaa keskittynyt kuormitus raitoilta tasaisesti jakautuneeksi kuormaksi ja siirtää tämä kuorma sitten rakennuksen seinämiin.
 • Rafter-järjestelmä on kiinnitetty mauerlttiin, ja että rakennuksen seinille niin mauerltin toinen tärkein tehtävä on kiinnittää katto rakennukseen.
 • Armopoyojen rakentamisen pätevyys

  Katto siirtää rakennuksen kahteen päätyyppiin:

  1. Pystysuora kuorma, joka selittyy itse katon painolla ja sen ulkopuolisilla vaikutuksilla: lumi, tuuli, seisminen toiminta.
  2. Seinälle tuetut ripustimet lähettävät myös laajennuskuorman, joka pyrkii työntämään rakennuksen seinämät erilleen. Ja katon kuormituksen kasvaessa horisontaalinen komponentti kasvaa - laajennuskuorma.

  Jotkut modernit rakennusmateriaalit, erityisesti hiilihapotettu betoni tai laajennettu savibetoni, joilla on kaikki edut, eivät ole riittävän jäykkiä liittämään ne Mauerlatiin. Tällaisten materiaalien kuormitus on tuhoisaa. Siksi panssaroidun hihnan rakentaminen höyrystettyä betonia (ja vastaavaa materiaalia) varten on välttämättömyys.

  Tiilestä rakennetuilla seinillä on korkea mekaaninen lujuus ja ne ovat erittäin kestäviä korkeille kuormille. On mahdollista asentaa sähkölevy turvallisesti tällaisiin seiniin sulautettujen elementtien tai ankkureiden avulla, mutta rakentajat suosittelevat myös panssaroitujen vyöhykkeiden rakentamista tällaisiin seiniin, erityisesti alueilla, joilla esiintyy seismistä toimintaa.

  Ja tässä on artikkeli siitä, miten katto katto huopa.

  Armopoyas toimii

  Voimalaitteen alla olevilla Armopoyasilla on useita tärkeitä toimintoja:

  1. Kun maaperän kausittainen liike tai talon epätasainen kutistuminen ja maanjäristykset, - armopoyas estää seinien muodonmuutoksen pitämällä tiukasti rakennuksen koko geometriaa.
  2. Armopoyas tasoittaa koko seinärakenteen vaakasuoraan, korjasta kaikki virheet, kun seinät asennetaan.
  3. Armpoyasin käyttö jäykistää koko rakennetta.
  4. Kaikki paikallisesti tai pisteittäin tapahtuva kuorma jaetaan tasaisesti kantavien seinien pinnalle.
  5. Armpoya-koneen mekaaninen lujuus mahdollistaa sen, että kaikki siihen kuuluvat vastuulliset rakenteet kiinnitetään turvallisesti. Yksi näistä malleista on mauerlat.

  Meklarien mitat Mauerlatin alla

  Panssaroidun hihnan leveys sähkölevyn alla olisi oltava mahdollisimman lähellä seinien leveyttä, mutta vähintään 250 mm 250 mm. Kun rakennetaan ilmastetun betonin seiniä, viimeinen rivi on muotoiltu U-muotoisiksi erikoisiksi lohkoiksi, jotka itsessään ovat betonin kaatopaikkoja. Jos seinät on rakennettu tiilestä, ulompi muotti on rakennettu puoli-tiiliksi ja sisäisten levyjen muodoksi.

  Tässä artikkelissa kerrotaan polymeeristä läpinäkyvästä liuskekivestä.

  Armopoyasin rakentaminen

  Asennetaan muotti, asettamalla metallikehys

  Tämän jälkeen lujitusholkki sijoitetaan muottiin, jonka pitkittäisosan tulee koostua vähintään 4 terästä vahvistamisesta, jonka läpimitta on vähintään 12 mm. Poikkipalkkien tai -johtojen poikittaisosat, joiden halkaisija on 8 mm, pitäisi kiinnittää pituussuuntainen vahvistus enintään 25 cm: n välein. Poikkileikkauksessa tällainen kehys on useimmiten neliö, harvemmin suorakulmio. Jotta tätä kehystä ei voitaisi tehdä, voit käyttää sellaisten yritysten palveluita, jotka hitsaavat minkä tahansa kehyksen resistiivisyyspistehitsauksen avulla.

  Vahvikotelossa on huomioitava se, että betonin minimipaksuus tulee olla vähintään 5 cm. Jos vaadittavaa paksuutta sivuilla on helppo ohjata rungon oikealla asentamisella, pohja on tehty rikkoutuneesta tiilestä tai suljetuista puupalkkeista. Paras ratkaisu on käyttää halutun korkeuden omaavia muovisia tukia, joita voi ostaa rakennusmarkkinoilta.

  Rungon asettamisen jälkeen on tarpeen vahvistaa muottirakennetta niin, että se ei avaudu raskasta betonia. Tämä voidaan tehdä useilla tavoilla:

  1. Kun asennat muottipesän, sen alaosa kiinnitetään puupaloilla, ja samat kappaleet tai palaset ovat naulattuja yläosaan. Kun betoni kovettuu, ylälevyt yksinkertaisesti irtoavat ja alemmat jäävät betoniin, katkaisemalla vain ulkonevat päät.
  2. Muotoa voidaan vahvistaa erityisillä diagonaalisilla tuilla, jotka toisessa päästään lepäävät horisontaalisella pinnalla, kun taas toisesta päästä ne ovat muotoseinää vasten.
  3. OSB-levyjen uudelleenkäytettävien muottien valmistuksessa käytetään usein kahden puoliskon kiinnittämiseen kierteitetyillä sauvoilla. Vastakkaisten muottiosastojen vastakkaisilla puolilla on poratut reiät, halkaisijat 12, 5 mm. Sisällä on upotettu muoviputki, joka vastaa tulevan panssaroidun hihnan leveyttä. Reikien läpi kulkee kierteitetty tanko, jonka läpimitta on 12 mm, joka kiristetään sitten muttereilla, joissa on suuret aluslevyt. Kun betoni on asetettu, nastat poistetaan, muottiarkit poistetaan ja putket, joilla on penniäkään, pysyvät betonissa.

  Sulautettujen kierretankojen asennus

  Kun olet tarkistanut kiinnityslaitteen asennuksen oikeellisuuden, on kiinnitettävä kiinnittimet, joihin sähkölevy kiinnitetään myöhemmin. Tämä tehdään parhaiten kierretangoilla, jotka kiinnittyvät metallikehykseen. Tätä varten ostetaan kierteitetyt sauvat, joiden halkaisija on 12 mm, suuret aluslevyt ja mutterit. Nastojen tulee olla niin pitkiä, että ne on kiinnitettävä tukevasti runkoon alempaan päähän ja ylempi pää työntyy 40-50 mm: n korkeuteen jo asennetun sähkölevyn yläpuolella.

  Niitit on asennettava niissä paikoissa, joissa kattotuolit eivät ole lepotilassa. Kaarteiden molempien jalojen välissä on oltava vähintään yksi nastoja. Kiinnittimien välinen etäisyys on enintään 1 metri. On kätevää merkitä liitua suoraan vahvistuskammioon ja kohdistaa linja pitkin keskilinjaa pitkin venytetyn johteen avulla. Kukin tappi on kiinnitetty neulontanalla vahvistuskoteloon.

  Panssaroidun hihnan täyttäminen betonilla

  Jotta käsivyöhihna olisi mahdollisimman kestävä, kaikki betonityöt on suoritettava jatkuvasti ja kerralla. Panssaroidun vyölaitteen betonimerkin on oltava vähintään M200. Kun otetaan huomioon huomattava määrä tällaista työtä, on suositeltavaa käyttää valmiita betonia, joka syötetään betonipumpulla suoraan muottiin.

  Jos betonin toimittamista ei ole mahdollista teollisesti, se voidaan valmistaa itsenäisesti. Luonnollisesti ilman betonisekoittimia ja muutama avustaja ei voi tehdä. Halutun betonipinnan valmistamiseksi tarvitaan yksi osa sementti-astetta M400, kolme osaa pestyä hiekkaa ja kolme osaa raunioista.

  Valmiin betonin asentamisen jälkeen ilmatyynyt voivat muodostua siihen - kuplat, jotka vähentävät rakenteen lujuutta. Niiden poistamiseksi on suositeltavaa käyttää erityistä värähtelijää, ja jos sitä ei ole saatavilla, betonia lävistetään koko tilavuuden kautta vahvikkeella.

  Asennuslevy panssaroiduksi

  Kun betoni saavuttaa tarvittavan lujuuden, muotti poistetaan ja 7-10 päivän kuluttua voit aloittaa sähkölevyn asentamisen panssaroidulla vyöllä. Puutavara, joka toimii mauerlatina, käsitellään antisepteillä ja kuumetta ehkäisevillä aineilla. Kaikki puun väliset liitokset muodostavat suoran lukon tai kaltevan liuskan. Tällaiset yhdisteet tekevät suunnittelusta monoliittisen.

  Palkki kiinnitetään tulevaan kiinnityspisteeseen ja niissä paikoissa, joissa on kierretangot, on merkitty, ja sitten nastojen reiät porataan. Mauerlatin asentaminen ankkurioon on tehtävä valssatun vedeneristyskerroksen läpi.

  Ja tässä on artikkeli sähkölevyn kiinnittämisestä tiiliseinään.

  Mikä on armopoyat laattojen alla ja miten neuloa se?

  Edistyksellisten tekniikoiden käyttöönoton ja uusien rakennusmateriaalien käytön yhteydessä rakennusten vakauden ja kestävyyden vaatimukset ovat lisääntyneet. Rakennuksen rakenteen vahvistamiseksi ja laakerin ulkoseinien voimakkuuden lisäämiseksi laatikon yläosassa voimahihna tehdään betoniteräksen muodossa, joka on vahvistettu vahvikkeella. Armopoyas jakaa tasaisesti katon paineen ja siirtää kuorman pohjaan seinien läpi. Panssarihihnan korkeus ja paksuus sekä lujitusholkin ja betonin laatu rakenteelliset ominaisuudet vaikuttavat lujuusominaisuuksiin.

  Armopoyas-muotoilu

  Jotta sileät kuormat katon painosta ja päätypaneeleista pääseinämien päätyyn, on rakennettu erityinen teräsbetonivyö. Se toteutetaan myös monoliittisen perustuksen kaatamisen yhteydessä.

  Suunnitteella perustaa kellarista, väliseinästä tai pohjasta vahvistetusta vyöstä, sinun on suoritettava seuraavat vaiheet:

  • harkitse vahvistetun raudoituksen muotoa;
  • valitse raudoituksen optimaalinen koko ja määritä panssaroidun hihnan korkeus;
  • ostaa panssaroidun vyön rakentamiseen tarvittavat rakennusmateriaalit.

  Määritettäessä suunnittelua, mittoja ja käytettäviä materiaaleja on otettava huomioon nykyiset ponnistelut lattian päällekkäisyyden tasolla sekä seinien kuormituskyky, jonka valmistuksessa käytetään huokoisia lohkoja. Kun käytät kevyitä levyjä, sen saa käyttää vähemmän tehokkaita armopoyoja. Leveyden tulee olla yhtä suuri kuin seinien paksuus. Kiinnitämme yksityiskohtaisemmin suunnitteluominaisuuksiin ja -kokoihin.

  Laakerien ulkoseinien lujuuden lisäämiseksi on tarpeen tehdä panssaroituja

  Mikä Armopoyas on tehty?

  Vahvistetun hihnan suunnittelua säätelevät rakennuskoodit. Tämä virtapiiri estää rakennuksen laatikon muodonmuutoksen.

  Vahvistettujen hihnojen valmistukseen käytetään seuraavia rakennusmateriaaleja:

  • betoniliuosta, jossa merkintä M400 ja sitä korkeampi. Seos täytetään muottirakenteella, jonka sisäpuolella on lujittavaa ristikkoa. Kun betoni kovettuu, muodostuu teho ääriviivoja laakerin seinämien ympärille. Betoniseos valmistetaan Portland-sementin, murskattujen kiven ja hiekan pohjalta. On tärkeää suorittaa betonitoiminta yhdessä ajossa betonin massan tiivistämisen avulla tärinänvaimentimien avulla. On tärkeää estää ilmakammioiden muodostuminen monoliitin sisällä;
  • teräspalkit, joiden poikkileikkaus on 0,8-1 cm. Aallotettu vahvike leikataan halutun koon omaaviksi työkappaleiksi, jotka on sidottu sidelangalla avaruusjärjestykseen. Suunnittelu koostuu neljästä pituussuuntaisesti sijoitetusta sauvasta, jotka on liitetty poikittaisvauvoilla. Poikittaiselementtien läpimitta on 0,6 cm. Metalliristikko, joka lisää betonirakenteen kuormitettavuutta, on poikkileikkaukseltaan neliömäinen tai suorakulmainen poikkileikkaus.

  Muotoilusta riippuen eri materiaaleja käytetään sen tuottamiseen:

  • puulevyjä käytetään muottien taittamiseen;
  • kiinteä rakenne on polystyreeniä.

  On tärkeää varmistaa muotin jäykkyys ja tiiviys.

  Armopoyasin tehtävänä on auttaa rakennusta kestämään muodonmuutoksia.

  Armpelin korkeus ja paksuus

  Vahvistetun hihnan kokoa säätelee projektin dokumentaatio:

  • tehopiirin korkeus on yhtä suuri kuin sen paksuus vahvistetun neliöhihnan valmistuksessa. Suorakulmaisen rakenteen korkeus on 1,5-1,6 kertaa leveys;
  • panssaroitu hihnan paksuus vastaa tavallisesti rakennuksen laakerin seinämien leveyttä. Rakennustekniikka mahdollistaa hihnan vähäisen paksuuden 0,7-0,8 seinämän paksuuden tasolla.

  Tehon ääriviivan mitat määräytyvät rakennushankkeen suunnitteluvaiheessa.

  Kun on tarpeen vahvistaa rakennustekniikoita, joissa on vahvistettu vyö?

  Vahvistettu vyö on asuinrakennusten kriittinen elementti, joka on muodostettu eri korkeuksilta nollasta. Armopoyas on suunniteltu ratkaisemaan seuraavat tehtävät:

  • muodostetaan litteä pohja liitäntälevyjen asentamiseksi;
  • kattopalkkien luomien erilaisten kuormitusten tasoittaminen;
  • estää laakerin seinämien halkeilua laatikon muodonmuutoksen seurauksena;
  • seinien päätyyn vaikuttavien kuormien verrannollinen jakautuminen;
  • vähentää seinien muodonmuutoksen todennäköisyyttä lisääntyneiden ponnistelujen avulla;
  • vähentää tuulenpuuskien aiheuttamia rasituksia;
  • varmistetaan kaltevaan maastoon rakennettujen rakennusten kestävyys;
  • seismisesti aktiivisten alueiden rakennettujen rakennusten laatikoiden koskemattomuuden säilyttäminen;
  • lisäävät rakennusten rakenteiden turvallisuutta, joihin maaperän roisku hehkuu.

  Kuormitettavien seinien ylemmällä tasolla pystytetyn vahvistetun hihnan puuttuminen vähentää rakennuksen vakautta.

  Armopoyas on betonikerros, joka on rakennettu ympäröivän talon ulkoseinien ympärille

  Armopoyas on rakennettava seuraaviin tilanteisiin:

  • kun käytetään soluseinämiä seinämille;
  • talojen rakentamisessa seismisesti aktiivisilta alueilta;
  • rakennusten rakentamisessa ongelmatilanteissa.

  On olemassa tilanteita, joissa voit tehdä ilman vahvistettua betonivyöhykettä - tämä on tiilien käyttöä pääseinien pystyttämiseen sekä kaataminen säätiön alapuolelle jäätymiselle. Muissa tapauksissa vahvistettu hihna on rakennuksen pakollinen elementti.

  Armopoyat esivalmistettujen ja monoliittien teräsbetonilattian alla

  Ei ole tarpeen epäillä, tarvitaanko panssaroituja lattialevyn alla. Lattiapaneelista rakennettu Armopoyas suorittaa useita vakavia tehtäviä:

  • lisää solukappaleiden seinämien kantavuutta. Loppujen lopuksi huokoinen betoni on altis deformaatiolle lisääntyneessä kuormituksessa;
  • jakaa suhteellisesti kuorman väliseinän päällekkäisyydestä ja katosta seiniin. Paikalliset voimat voivat aiheuttaa halkeilua;
  • suojaa laatikon rakennetta halkeilulta. Hihna tasoittaa lämpötilan vaihtelua ja lisää rakenteen kestävyyttä.

  Vahvistettu betonirakenteinen raudoitus yhdistää rakennuksen laatikon ja lattialevyn yhteiseen virtapiiriin.

  Armopoyat laatan alla on suljettu muoto

  Valmistamme vahvistamaan vyön laattojen alla - rakennusaineita ja työkaluja

  Suunnittele riippumatonta tuotantoa lankapaneelien asennusta varten valmistamalla tarvittavat rakennusmateriaalit:

  • vaneri, höylätty levy tai polystyreenilevy muottien kokoamiseen;
  • Portlandsementti, sora ja hieno hiekka betoniseoksen valmistukseen;
  • teräsvahvistus ja neulomakivi voima- kehyksen kokoonpanoon;
  • muovikalvo tiivistää muottirakenne;
  • kiinnittimet (ruuvit, ruuvit, kynnet) muottien kokoamiseen.

  Materiaalien määrä määräytyy projektidokumentaation perusteella.

  Työn suorittamiseksi tarvitset myös erikoislaitteita ja työkaluja:

  • betonisekoitin, joka helpottaa suuren määrän betonimassan valmistusta;
  • Bulgarialaisella teräksellä teräsvahvikkeella käytettävän metallin ympyrä;
  • koukku neulomalle tai puoliautomaattiseen laitteeseen;
  • rakennustasoa ja halkeamia vaadittavia mittauksia suoritettaessa.

  Käytettäessä vahvistuspalkkeja, joiden halkaisija on suurempi, tarvitaan myös taivutustyökalu.

  Jotta betonikerrokset kuivuisivat tasaisesti, on tarpeen täyttää yhdysrakenteet yhdessä vaiheessa.

  Vahvistettu vyörakennustekniikka - päävaiheet

  Panssaroidun hihnan valmistuksen tekninen prosessi tarjoaa seuraavan toimenpidekokonaisuuden:

  1. Aihioiden valmistus muottirakenteen kokoamiseksi.
  2. Vaneritehtien, puulevyjen tai polystyreenilevyjen muottien kokoaminen.
  3. Vahvistustankojen leikkaaminen sopiviksi kootuksi aihioiksi.
  4. Sähkökokoonpanon kokoaminen yhdistämällä tangot käyttäen hehkutettua lankaa.
  5. Betoniliuoksen valmistukseen tarkoitetut komponentit sekoitetaan.
  6. Muotoilurakenteen jatkuva täyttäminen ratkaisulla.
  7. Ilmaeristeiden poisto syvä- tai pinnan värähtelijällä.
  8. Betonimassojen kosteuden ylläpito säännöllisin kostutuksin.
  9. Rakenteen purkaminen konkreettisen liuoksen kovettumisen jälkeen.

  Kun olet tutkittu perusteellisesti armopoyaksen rakentamisen tekniikkaa, on helppoa tehdä kaikki omat kädet.

  Mitkä muottimateriaalit voin käyttää?

  Perinteisesti muottien valmistukseen käytetään höylättyä puuta, josta paneelirakenne on tehty. Puukorkeuden korkeus on yleensä 0,3 m, ja leveys vastaa seinien paksuutta. Kiinnityslevyt, jotka on tehty ruuveilla. Muottipöydän sivuverho on kiinnitetty kierteitetyillä tangoilla tai säleillä. Ylemmän muottitason tasoittamista tulisi säätää tasolle. On tärkeää kiinnittää levyt ja tiivistää kaikki halkeamat.

  Höylätyn puun höyläämiseen

  Muottien valmistukseen tarkoitettujen levyjen lisäksi käytetään seuraavia materiaaleja:

  • kosteutta kestävä vaneri. Ennen betonin kaatamista, se on impregnoitu jäteöljyllä purkamisen helpottamiseksi.
  • ekstrudoitu polystyreeni. Polystyreenilevyt ovat kiinteä osa eristettyä muottirakennetta.

  Materiaalivalinta muottien valmistuksessa on tehty yksitellen projektidokumentaation vaatimusten mukaan.

  Asennuksen asennus

  Vahvikotelon asennustöiden järjestys:

  1. Metallivahvojen leikkaaminen.
  2. Asettaminen palkkeja pitkin muottiin vuoriin.
  3. Alareunan langankiinnityselementit.
  4. Poikittaisten sauvien asennus.
  5. Kiinnitys ylemmän tason elementteihin.

  Kiinnitä ruuvi, asenna kierretangot tai teräslanka lattiaelementtien kiinnittämiseen.

  Miten kaadetaan betonia?

  Betoniliuoksen valmistaminen ja kaatoaminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

  1. Valmistele betoniseos haluttuun määrään.
  2. Suorita jatkuva betonointi.
  3. Pane betoni ristikolla tai värähtelijällä.
  4. Suunnittele betonipilvin pinta.
  5. Aseta betoniin muovikelmu.
  6. Ajoittain kostuta betonipinta.

  Kun käytät konkreettista käyttökestävyyttä, purkaa muottirakenne. Panssaroidun vyön paksuus laatan alapuolella on muotorakenteen koko.

  johtopäätös

  Lattiapaneelien alla olevat käsihihnat ovat rakenteen pakollinen elementti, mikä lisää rakenteen lujuusominaisuuksia. Oikein valittu panssaroitu hihnan paksuus takaa tarvittavan turvamarginaalin. Armopoyas lisää rakennusten elämää ja vaikuttaa positiivisesti niiden vakauteen. On tarpeen noudattaa teknisiä suosituksia sekä käyttää laadukkaita rakennusmateriaaleja. On helppo käsitellä työtä omasta, kun se on tutkinut tekniikkaa huolellisesti.

  Miten kaadetaan vahvistettua vyötä?

  Armopoyas on erikoinen rakennusrakennus, joka vahvistaa rakennusta kiinnittämällä tiilimuurausta. Seismopoja on välttämätön arkkitehtonisten rakenteiden rakentamisessa. Vahvistettu betoni monoliittisen hihnan kokoonpano vastaa talon ääriviivaa. Armopoyas täyttö - rakentaminen, joka vaatii erityisosaamista. Prosessi on asianmukainen ja kiinnittää erityistä huomiota, jos tehtävänä on rakentaa esine, seinien ja katon varustaminen.

  Panssaroidun vyön kaadetaan sen jälkeen, kun se on lopullisen riviä, jossa on hiekkolohko, kaasulohko, vaahtolohko tai muu rakennusmateriaali, jolla ei ole riittävää lujuutta. Herkkien rakennusmateriaalien osalta on vaikea kiinnittää tangot tangon asentamiseen. Jos täytät asianmukaisesti panssaroidun vyön, varmista katon kiinnityselementtien luotettavuus. Hihna on pohjan, joka sijaitsee esineiden lattioiden välissä, mikä lisää rakennetun objektin vakautta. Se jakaa uudelleen rakenteen elementtien aiheuttamat ponnistelut. Seismiset vyöt lisäävät rakennuksen kestävyyttä äärimmäisiin lämpötiloihin, tuulikuormiin ja kutistumaan.

  Vahvistettu vyö - erityinen muotoilu, jota käytetään tiilien turvalliseen kiinnittämiseen

  Jos rakennuksen kohde on kaksikerroksinen talo, kaadetaan kaksi identtistä haarniskahtaa. Laite suoritetaan ensin, kun alemman kerroksen ääriviivojen rakenne on valmis. Kattoelementit on asennettu siihen. Toinen vahvistustaso suoritetaan toisen kerroksen rakentamisen jälkeen. Hän - perustan kiinnitysraudat.

  Vahvistetun vyön rakentamisen toteutettavuus

  Missä tapauksissa on tarpeen vahvistaa rakennetta, onko mahdollista ilman sitä? Seismiset tulvat seuraavissa tilanteissa:

  • riittämätön syvä perusta;
  • suihkut ja säiliöt sijaitsevat välittömässä läheisyydessä;
  • rakennus rakennettiin vuoristoon;
  • rakenteellisen maaperän mahdollinen kutistuminen;
  • Laitos sijaitsee seismisessä vyöhykkeessä.

  Mikä on tukikehys?

  Useilla moderneilla rakennusmateriaaleilla on useita etuja. Mutta jäykkyyden puutteen vuoksi ne heikentävät voimakkaasti pyyntiponnistusta. Voit estää tuhon suorittamalla laitteen armopoyasa. Tämä tapahtuma on perusteltua välttämättömyyttä nykyaikaisille rakennuksille, myös tiilikivirakenteille.

  Jos talo on rakennettu lohkomateriaaleista, se altistuu usein luonnollisille vaikutteille.

  Katon päällekkäisyys vaikuttaa kahdenlaisten ponnistelujen rakentamiseen:

  • Kattoon kohdistuva pystysuuntainen kuormitus ja ulkoiset tekijät: tuulikuorma, lumipeite, seismiset komponentit. Trussin ristikkopisteen vaikutus muunnetaan tasaisesti jakautuneeksi.
  • Tukielementtien välityksellä siirretty laajennuskanta. Katto yrittää työntää rakennustöitä. Tätä vastustaa teräsnauhalla vahvistettu hihna.

  Toiminnallinen tarkoitus

  Vahvistettu runko suorittaa useita vastuullisia tehtäviä:

  • muotojen säilyttäminen ja seinien muodonmuutoksen estäminen maaperän kutistumisen ja maanjäristysten aikana;
  • rakennettu rakenne horisontaalisessa tasossa ja munimessa tehtyjen virheiden poistaminen;
  • rakennettavan rakennuksen jäykkyyden varmistaminen;
  • paikallisten tai kohdepyrkimysten jakelu laakeripintojen tukitasolle;
  • kiinnittämällä suljettu viiva, joka on perustana katon kiinnittämiselle.

  Riippumatta suunnitelmistasi sijoittaa ullakotilan ensimmäisen kerroksen, seuraavan kerroksen tai katon yläpuolelle, muista, että sinun on huolehdittava rakenteen vahvistamisesta!

  Lamellit tulevalle muotille on sijoitettava seinän ulkopuolelle, ei sisäpuolelle eli seinään, seinän asentamiseen 2-4 senttimetriä

  Valmistelutoimien ominaisuudet

  Vakava vaatimus teräsvahvisteisen vyön rakentamiselle on mitoituksellinen huolto. Leveyden tulisi olla mahdollisimman lähellä seinien paksuutta, joka on neliöosa, jonka sivukoko on vähintään 250 millimetriä. Jos rakennuksen rakenne on hiilihapotettua betonia, niin lopullisen rivin asennus tehdään U-muotoisilla erikoislohkoilla. Tämä ketju on betonin täyttöaukko. Tilanteessa, jossa talon rakentaminen on tehty tiilestä, ulkoreunus muodostuu asentamalla tiili puoleen paksuuteen ja sisäpuolella on levyjä.

  Kehyksen muodostaminen kiinnittää huomiota sen jatkuvuuteen kohteen ympärillä. Talon yleinen kattorakenne tarjoaa erikoiselementtejä: taivuta tai luistelurataa, jota tuetaan rakennuksen muilla seinillä, jotka eivät ole pääomaa. Niissä tässä tilanteessa pitäisi myös rakentaa vahvistuskehys. Tarkista, että yläreuna on tasainen vedenpinnan tasolla.

  Valmistelutoimien järjestys

  Armopoyaksen kohdalla voit tehdä kaikki vaiheet omilla kädilläsi, jos tutkii huolellisesti teknistä prosessia ja saat kaiken tarvittavan ajoissa. Asennusvaiheet ovat:

  • Asennuksen valmistelu. Kuinka tehdä kiinteä muotti? Mitä materiaaleja tarvitaan? Rungon järjestelyä varten on käytettävä tavallisia puisia levyjä, joiden paksuus on vähintään 40 millimetriä. Levyjen leveyden tulee olla noin 200 millimetriä. Erityisten ohjauselementtien avulla on tarpeen kiinnittää muottiin nauloilla jäykkyyden varmistamiseksi. Kynsien pituus on jopa 120 millimetriä, joten voit suorittaa luotettavan kiinnityksen panssaroidun vyön muottiin. Kynsien ulkonevat osat vaipuvat varovasti. Rakenteen luotettavuutta varten kiinnitä oppaat rakennuksen pääeliöihin.

  Vahvistettu vyö (seisminen vyö) - lisää talon luotettavuutta ja estää halkeamien ilmenemisen

  Näiden suositusten avulla saat laadukkaat hammashihnat, joilla on tarvittavat ominaisuudet.

  Lujituksen erityisyys

  Vahvikotelon asentamiseen tarvitset yli 12 mm halkaisijaltaan aaltoputkia, jotka on sijoitettu rakennuksen kehälle. Kun asennat vahvistusta, sen asennus on tehtävä kahdelta puolelta: yksi rivi rakennuksen seinän sisäpuolelle ja toinen ulkopuolelle. Kuinka kiinnittää vahvistettu runko? Tämä vaatii hitsausta, jonka avulla koko kehys on perusteellisesti keitetty. Tämä koskee kaikkia metallisia osia ja liitoksia. Hihnan kulmat, jotka ulkonevat, tulisi taivuttaa ympäri.

  Vahvistuksen jälkeen rakennetta ympäröi kaksi kiinteää teräsrenkaa. Rakennetut väliseinät, joilla ei ole tehon kuormitusta päällekkäisyyksiä, vahvistetaan perinteisellä tavalla. Muista asentaa 8 mm: n metalliverkko, jossa on neliön tai suorakaiteen muotoisia soluja vahvikkeen päälle. Kiinnitys verkon vahvikkeeseen toteutetaan neulelangalla. Kiinnittämällä ristikon rakenteen kehä ei ole sallittua aukkoja. Antaa vähintään pystysuoran vahvistetun silmukan koko 20 senttimetriä. Kehyksen kantavat elementit on kiinnitetty päällekkäin. Tämä varmistaa vyön lujuuden betonoitumisen jälkeen.

  Betonivaihto. Yleensä tämä vaihe ei aiheuta ongelmia

  Betonin valmistus

  On mahdollista käyttää laastia, jota käytetään munivia tiilissä hiekka-sora-seoksen perusteella. Tätä varten käytä joen hiekkaa, suuria sora-osia sekä pieni määrä raunioita. Perinteisesti käytettyyn sementtimerkkiin 400 sekoitetaan yksi osa sementistä neljällä hiekka- ja sora-seoksella. Täytetyn liuoksen tasoa ohjataan esijännitetyllä rakennesäikeellä.

  Betonivaihto

  Voit varmistaa tarvittavan lujuuden noudattamalla seuraavia suosituksia:

  • yhtenäinen armopoyasa-teknologia;
  • suorittaa työn jatkuvasti;
  • On toivottavaa, että laasti laitetaan betonipumpulla suoraan puumuotoon;
  • kaada betonia, kunnes se peittää vahvistuksen syvyyteen 5 cm;
  • on suositeltavaa käyttää betonia, jonka merkintä on vähintään M 200;
  • ei voida hyväksyä sitä, että haavoittuvuus vaikuttaa haitallisesti. Erityisten tärinöiden käytön poistaminen;
  • pehmittimien käyttö parantaa seoksen juoksevuutta, vähentää veden pitoisuutta, mikä vähentää betonin kovettumisen aikaa;
  • 3 viikkoa betonin massan on pysyttävä paikallaan;
  • Kuumana aikana kostuta pinta runsaalla vedellä, jotta halkeamat ja jähmettynyt liuos eivät kestä.

  Lopullinen toiminta

  Muottirakenne on purettava viikon kuluttua betonin asettumisesta. Tällä kertaa se saavuttaa lujuusominaisuuksia. Kun betonilaatto kovettuu, aloita välittömästi laattojen asettaminen myöhemmälle päällekkäin tai katolle. Muista käyttää valssattuja vedeneristysmateriaaleja ennen katon asentamista tai lattialevyjen asentamista. Kattolaitteiston kiinnityspaikoissa tehdään tarvittaessa ankkureiden reiät.

  Rakennusmateriaalien säästäminen on epäkäytännöllistä. Jos vahvistettu hihna on täytetty teknisin vaatimuksin, rakennuksen ja rakenteellisen lujuuden kestävyys on taattu. Armopoyat katon alla, noudattaen annettuja suosituksia, on helppo tehdä! Voit tehdä sen itse!

  Millaista konkreettista merkkiä tarvitaan ja mitä se täyttää: asiantuntijaneuvonta

  Lujittava hihna on raudoitettu betonielementti, joka toimii pohjana kattojen asettamiselle tai kattojärjestelmän asennukselle. Suunnittelu lisää myös talon jäykkyyttä ja kestävyyttä kutistumaan ja tuulivoimaan. Tämä runko antaa pistekuormien (pystysuuntaisen ja luontaisen luonteen) uudelleenjakamisen koko laakeripinnalle, estää seinien muodonmuutoksen. Tiiliä tai betonia käytetään armopoyaksessa, mutta toinen vaihtoehto on luotettavin, kestävä ja tehokas.

  Kaatoprosessin ominaisuudet

  Panssaroidun vyön leveyden tulisi olla mahdollisimman lähellä seinien paksuutta. Täytteen muodonmuodostusmenetelmä riippuu materiaalista, josta talon tukielementit on pystytetty. Esimerkiksi ilmastetun betonin rakentamisessa myyntiin löytyy U-muotoisia lohkoja. Jos seinät on tehty tiilistä, ulkoinen elementti on esteeseen kiinnitetty estolaite, ja sisäinen muoto on puinen muottirakenne.

  Lämpötila, jossa panssaroitu betoni kaadetaan, on oltava nolla. Tällöin mallin taipumus saavuttaa suurimman lujuuden. Kun kaatuu tukikehystä kylmällä säällä, on tarpeen muistaa säännöt, jotka koskevat betonin käsittelyä talvella. Pehmittimet ja lisäaineet, jotka ovat osa tällaista liuosta, nopeuttavat sementin kovettumista ja estävät veden kiteytymisen.

  Hihnan lisävahvuuden vuoksi on valittava aaltopahvi, jonka halkaisija on yli 12 mm. Kuumana päivänä on tärkeää kostuttaa säännöllisesti rakenne halkeamien muodostumisen estämiseksi. Kaatumisen prosessi ei yleensä aiheuta ongelmia, mutta tulos riippuu suurelta osin tiettyjen sääntöjen noudattamisesta.

  Suositukset kaarteista armopoyas ammattilaisista

  Yksi tärkeimmistä kysymyksistä: mitä betonielementtiä tarvitaan nahkavyöhön FBS: n ja muiden seinäaineiden alla? On suositeltavaa tilata betoni M200 tai brändi, jolla on suurempi lujuus. Optimaalisen ratkaisun valinta tietyssä tapauksessa asiantuntija auttaa sinua tilauksen yhteydessä. Työssä on tärkeää huomata seuraavat vivahteet:

  • täyttäkää varsihihna yhteen juoksuun - betonilla ei pitäisi olla aikaa tarttua, jos muotti ei ole täynnä kaikkialla;
  • käytä betonipumppua - tämä materiaalin syöttö mahdollistaa lomakkeen täytön nopeasti ja tarkasti ympärysmitta;
  • tarkkaile lujitteen istutussyvyyttä - kehyksen ei tulisi olla lähemmäksi kuin 5 cm betonipinnalle;
  • kompaktikäyttöinen värähtelulaite, joka poistaa ilmakammioiden;
  • odota täydellistä jähmettymistä - on mahdollista poistaa muottirakenteet 3-4 vuorokautta, mutta rakentamisen on kestettävä vähintään 3 viikkoa;
  • Noudata parametrejä - hihnan korkeuden on oltava vähintään 20 cm, vaakapinnan säätöä tarvitsevan tason avulla.

  Betonin asetusaika panssaroidun hihnan asennuksen aikana riippuu sääolosuhteista, ilman lämpötilasta ja laastin merkistä. Mitä helpompi rakenne jäätyy, sitä nopeammin tarvitaan työtä - kallioiden muodostumista ei voida hyväksyä. On suositeltavaa aloittaa betonointi aikaisin aamulla.