Säätiö estää FBS: n

Säätiön rakentaminen on ratkaiseva tehtävä, ja se on kaiken kaikkiaan taakasta ylätasanteilta. Peruslohkoista voidaan rakentaa tehdasvalmisteinen säätö, josta sinun tarvitsee ostaa laadukasta materiaalia.

FBS (Foundation Blocks Continuous) käytetään erilaisten rakennusten, sekä asuinrakennusten ja teollisuuden tai varastoiden, sekä seinien, telineiden, siltojen, luiskien jne. Perusrakenteiden ja kellari seinien rakentamiseen. Niitä käytetään myös esteinä ja aidoissa. Jotta perustilohkojen FBS olisi vahva ja kestävä, niillä on oltava tiettyjä teknisiä ominaisuuksia.

Materiaalin tiheys ei saisi olla pienempi kuin 1800 kg / kuutiometri, eikä tuotteen sisäpuolella tulisi olla tyhjiöitä. Lyhennän kirjain C tarkoittaa, että lohkot ovat kiinteät. FBS: n salauksen purku on "seinäblokkeja" tai "rakennuspalikoita", tämä on väärä.

Valmistetaan myös FBP: itä (ontto, tyhjiin aukkoina) ja FBV (joissa on leikkauksia muniville viestinnöille).

FBS: n sisäpuolella voi olla sekä vahvistettu että vahvistettu, jälkimmäinen vaihtoehto on yleisempi, vahvempia tuotteita, joilla on suurempi lujuus, voidaan tehdä tilauksesta. FBP: tä käytetään seinien rakentamiseen, ne toimivat pysyväksi muottirakenteeksi, lisäävät raudoitusta aukkoihin ja täyttävät ne konkreettisella ratkaisulla. FBW: issä on leikkauksia helpottamaan viestien lähettämistä, paitsi että ne ovat samoja FBS: ää (ne ovat myös kiinteitä). Ne on tehty konkreettisissa tehtaissa tilaamaan tiettyjä rakennushankkeita.

Piirros osoittaa, kuinka säätiö estää PBS: n järjestämisen.

GOST 13579-78: n mukaan kaikkien näiden tyyppisten betonilohkojen käyttämistä käytetään kellari- ja aluslohkojen rakentamiseen, jolloin perustusten rakentamiseen voidaan käyttää jatkuvaa tyyppiä (FBS). Vaikka tämä ei ole FBS: n päätavoite, niiden perustukset ovat vahvat ja kestävät oikealla laitteella.

Valmistettaessa FBS: ää, joka on tiivistetty värähtelevällä pöydällä tai upottamalla värähtelevillä täryttimillä, käytetään valumuottiin erikoismuotoja, joiden avulla voit tarkkaan seurata tuotteen geometriaa. Rakeista geometriaa olevat elementit eivät pysty muodostamaan tiheää asentoa, ja liian suuret saumat voivat kulkea kosteuden läpi. Betoni on höyrytetty nopeaan karkaisuun ja kovettumiseen. Tämän tekniikan avulla betoni voi saada jopa 70% vahvuutta päivässä useiden viikkojen sijaan. Höyrystämällä tai ilman sitä ei ole vaikutusta lopputuotteen laatuun.

Tekniset tiedot

GOST, joka säätelee FBS: n tuotantoa ja teknisiä ominaisuuksia, sisältää seuraavat kokoluokat:

 • 2380, 1180 pitkä ja lisäksi 880 mm pitkä,
 • 300, 400, 500 ja 600 mm leveä
 • 280 tai 580 mm korkea.

Pienikokoisia lajikkeita, kuten 600 * 600 * 600 mm tai 400 mm. Jokainen tuote on suorakaiteen muotoinen suuntaissärmiö, jonka päissä on urat tiiviimpään muuraukseen, joka on täytetty laastilla seinän tai pohjan rakentamisen aikana, ja asennuslenkit, joihin ne on kiinnitetty liikuttamiseen ja asennukseen.

PBS-pohjalevyt on valmistettu raskasta (tiheydeltään 2400 kg / kuutiometri), silikaatti (tiheys 2000 kg / kuutiometri) tai paisutettu savi (tiheys 1800 kg / kuutiometri) betonia. Betonin lujuuden tulisi olla

 • vähintään betoniarvon M100 B7.5,
 • vähintään betoniarvolle M150, B12,5,
 • raskaalle betonille - B3.5 (M50) - B15 (M200).

Kuvassa olevassa taulukossa on tietoja eri betonilaitteiden FBS-lujuudesta ja massasta.

FBS: n jäätymisvastuksen tulisi olla vähintään 50 jäädytys-sulatusjaksoa, veden kestävyys - W2.

Tyyppimerkintä ilmaisee sen mitat desimaaleina, pyöristettynä. Merkintä osoittaa myös betonityypin:

 • "T" - raskas betoni,
 • "P" - laajennettu savi (huokoisissa aggregaateissa),
 • "C" - silikaatti.

Annan esimerkin. FBS-24-4-6 t on betonilohko, jonka mitat ovat 2380 * 400 * 580 mm, joka koostuu raskasta betonia. Se voidaan merkitä eri tavalla:

Lohkojen massa on 260 kg ja sitä korkeampi, joten niiden perustuksen rakentamiseen tarvitaan erikoislaitteita. Kotelorakennuksessa käytetään useimmin lohkoja, joiden paksuus on 60 cm. Lohkon paino on 24-6-6 (2380 * 60 * 58 mm, yksi suosituimmista) 1960 kg. Kuvassa oleva taulukko esittää FBS: n mitat ja massat. Kokorajan poikkeaman pituuden tulee olla 13 mm, leveys ja korkeus 8 mm, leikkauksen koko 5 mm.

Lohkoissa on kiinnityskorvakkeet (silmukat), jotka sijaitsevat lohkon yläpinnalla. Silmukoissa käytetään kuumavalssattuja vahvikkeita tai jaksottaista profiilia. Tarvittaessa FBS voidaan tilata ilman silmukoita, tämä on sallittu standardien mukaan.

Lohkoilla voi olla valmiit tai viimeistelemättömät pinnat, eli ne voidaan kiinnittää koristeaineisiin, kuten laatat. Tämä ominaisuus riippuu FBS: n erityisestä tyypistä. Materiaalin pinnan on oltava sileä, ilman syviä halkeamia, pinnalle vain pienet halkeamat, joiden leveys on enintään 0,1 mm, ovat hyväksyttäviä betonityyppisille ja silikaattityypeille ja enintään 0,2 mm laajennetulle savibetonille.

Käytetyt perustilohkot

FBS ei käytännöllisesti katsoen ole romahtanut ajallaan, niin usein uusien uusien tilojen sijasta on sallittua käyttää halvempia toisen käden lohkoja ja niiden ominaisuudet ovat lähes samat kuin uusilla. Kussakin tapauksessa betonin tuhoutumisaste on kuitenkin arvioitava. On parempi ottaa asiantuntija tähän tarkoitukseen. Kuten uusia, käytettyjä tuotteita, on parempi ostaa hyvämaineisilta valmistajilta, usein niitä myydään betonituotteisiin.

Edut PBS: n käyttämisestä säätiölle

Joissakin tapauksissa PBS: n käyttö säätiöön on paljon kätevämpää kuin monoliittisen pohjan kaataminen.

 • Aika kutistuu - kaadettu betoniperusta pakastuu ja saavuttaa voimaa noin neljässä viikossa.
 • Vakiokoot helpottavat tämän aineiston vaaditun määrän laskemista.
 • Lisämateriaaleista (muotti, ristikko) ei veloiteta kustannuksia.
 • Voit valita haluamasi koon ja haluamasi ominaisuudet.
 • Kestävyys - asianmukaisella asennuksella valmistajat lupaavat yli 100 vuoden lohkojen käyttöikää.
 • FBS ei ole muuttunut ajan kuluessa.

Tällaisen säätiön haitat ovat tarve käyttää laitteita lohkojen kuljetukseen ja asentamiseen, mikä johtaa säätiön hinnan nousuun.

PBS: n perusta

Lohkojen perustukset voidaan rakentaa maaperään, johon voidaan valmistaa esiohjatut liuskan pohjat. Mikä parasta, jos maa on kivinen tai karkea hiekka. Heikommassa maassa joka kahden rivin jälkeen tehdään betonivahvavyötä. Myös vahvistusvyö on kaadettava kaivon pohjaan ennen FBS: n asennusta. Kaivon pohja on tasoitettava, peitettävä hiekalla (jos maa ei ole hiekkainen) ja tiivistetty.

Huonosti maaperä voi rakentaa ajoittaisen perustan. Tämä vähentää käytetyn materiaalin määrää ja siten myös käteiskustannuksia. Tällaiselle pohjalle on jätetty tyhjät lohkot, jotka ovat täynnä maata ja varovasti paikoillaan.

Myös heikoilla maaperillä ensimmäinen rivi ei ole peräisin tavallisista FBS-levyistä, vaan erityisistä tyynylohkoista, joilla on suurempi leveys, mikä lisää säätiön perustan alaa.

Lohkojen väliin jää jäljelle enintään 70 cm: n raot, ne täytetään alukkeella ja varoen ne tiukasti kerroksittain. Jo tavalliset FBS: t sijoitetaan "tyynyjen" riviin niin, että niiden väliset saumat kuuluvat alemmalle riville.

On suositeltavaa ostaa FBS kauemmin kuin mahdollista - niin säästössä on vähemmän saumoja, joten se on vahvempi. Video näyttää FBS: n perustan ja kellarin rakentamisen.

Yleensä säätiöihin käytetään lohkoja, joiden korkeus on 580 mm, ne ovat kätevämpiä. Mitä heikompi maaperän kantavuus on, sitä suositellaan suurempia lohkoja. Savi- ja siipikarjalle on parasta ottaa suuria teräsbetonituotteita kokoa 24-6-6 ja hiekkapohjaisille - lyhyemmille 12-6-6. Seinämän pituus on optimaalinen 4-5 lohkojen käyttämiseksi tämän perusteella ja valita FBS: n pituuden.

FBS: n vahvuuden ansiosta seinät voidaan tehdä paksummaksi kuin perustus. On hyväksyttävää, että seinä työntyy 10 cm toiselta sivulta tai 6 cm kummastakin.

johtopäätös

FBS-lohkot ovat materiaalia yhdistetyn alustan nopealle laitteelle. Niillä on suuri vahvuus, pitkä käyttöikä. Mutta jotta säätiö olisi vahva, sinun on hankittava laadukkaita materiaaleja, joilla on tarvittavat tekniset ominaisuudet.

Merkki konkreettisista fbs

PBS-lohkojen ominaisuudet ja tekniset ominaisuudet

 • Päivämäärä: 15-02-2015
 • Näkymät: 177
 • kommentit:
 • Luokitus: 48
 • FBS-lohkot, niiden rakenne ja tarkoitus
 • Kiinteiden pohjalevyjen mittasuhteet
 • FBS-lohkojen paino ja fyysinen rakenne
 • Lyhyt kuvaus FBS: n valmistuksen teknologiasta
 • Joitakin etuja PBS-tuotteiden käyttämisessä

Viime vuosikymmenien laajamittainen rakentaminen edistyneimpien ja alkuperäisten tekniikoiden ja arkkitehtonisten innovaatioiden aktiivisella käytöllä johti rakentajia kiinnittämään erittäin paljon huomiota rakennusmateriaaleihin, jotka takaavat korkealaatuisen ja nopeutetun tilojen toimittamisen.

Perustablokit ovat kiinteät - nämä ovat betonista valmistettuja elementtejä vahvistamalla se metallisilla sauvoilla.

Yksi suosituimmista tällaisista rakennusmateriaaleista on erilaiset betoniterästuotteet, mukaan lukien FBS-lohkot, joiden tekniset ominaisuudet täyttävät arkkitehtien ja rakentajien yhä kasvavat vaatimukset. Tarkempi tutustuminen tähän materiaaliin ja sen ominaisuuksiin mahdollistaa sen käytön laajemmin eri aloilla.

FBS-lohkot, niiden rakenne ja tarkoitus

PBS-lohkokaavio.

Kiinteät perustilohkot (FBS) ovat rakenteellisia rakennetuotteita, jotka on valmistettu korkealaatuisesta raskaasta betonista. Vakiolohkot, joilla on vaikuttava suorakaiteen muotoinen suuntaissärmiö, on vahvistettu metallitangoilla. Tällaisen lujituksen ansiosta ne pystyvät kestämään valtavia kuormituksia.

Nämä rakennusmateriaalit voidaan varustaa lisäkiinnikkeillä. Tämä tehdään FBS: n lastaamisen ja purkamisen helpottamiseksi sekä näiden elementtien sopivaan asentamiseen. Päätyosissa on erityisiä uria, jotka on suunniteltu täytettäväksi nestemäisellä betonilla rakennustyömaan asennuksen aikana. Tällä tavoin lohkot ovat paremmin sidoksissa toisiinsa.

Kuten nimestä käy ilmi, nämä lohkot on suunniteltu ensisijaisesti erilaisten rakennusten vahvan ja luotettavan perustan rakentamiseen, koska ne pystyvät "pitämään" suurimmat kuormat. Samanaikaisesti ne nopeuttavat merkittävästi koko rakennusprosessia, mikä tekee siitä paljon halvemman. Samaan aikaan säätiölohkot ovat lähes yhtä hyviä kuin perinteiset monoliittiset perustukset.

Lohkojen FBS yleiset tekniset ominaisuudet.

Kuitenkin niiden soveltamisen perustana ei ole pelkästään säätiöitä. Koska rakennus- ja asennustoiminnassa on kysyntää melkein mistä tahansa monimutkaisesta tasosta, niitä käytetään tehokkaasti monikerroksisten rakennusten rakentamisessa, eri kattojen ja väliseinien asennuksessa. Erinomainen myös rakennus- ja teollisuusrakentamisen rakentamisessa. Joskus niitä käytetään väliaikaiseen tai pysyvään aitaukseen erilaisten esineiden, suurien rakennustyömaiden.

FBS: n yleiset tekniset ominaisuudet ovat seuraavat:

 • betonin lujuusluokka puristusarvolle - В12,5 (М150);
 • lohkovahvuus - 100 - 110 kg / cm;
 • materiaalin tiheys - enintään 2400 kg / m3;
 • frost resistanssi betonilaatu - F200;
 • vedenpitävä betonin laatu - W2.

Takaisin sisällysluetteloon

Yksi FBS-lohkojen perusparametreista on niiden mitat. Määritetyt rakenteelliset yksiköt luokitellaan määrätyn pituuden, leveyden ja korkeuden mukaan. Nämä arvot otetaan erityisesti huomioon näiden elementtien valinnassa. Loppujen lopuksi niiden täytyy sopia täydellisesti tiettyyn rakenteeseen, joka täyttää sen päätavoite - jakaa tasaisesti koko rakennuksen mekaaniset kuormat, jotka ovat sen perusta.

FBS-lohkokoot.

Säätiön objektin laskennallisesta kuormituksesta riippuu siitä, mihin kokoon lohkot on valittava. Lisäksi niiden mittojen tarkka vastaavuus rakenteen kokonaismassaan on erittäin tärkeä. Esimerkiksi lohkojen käyttö pienempi kuin laskettu standardi vaatii kokoa on täynnä se, että tulevaisuudessa tällaiseen säätiöön rakennettu rakennus on todennäköisesti erittäin vaikea toimia normaalisti ja turvallisesti.

Tähän mennessä tärkeimmät lohkot FBS ovat seuraavat parametrit:

 • lohkon pituus - 900 mm, 1200 mm, 2400 mm;
 • lohkon leveys - 300 mm, 400 mm, 500 mm, 600 mm;
 • lohkon korkeus - 600 mm (jotkut valmistajat tarjoavat sopivia tuotteita, joiden korkeus on 300 mm).

Samaan aikaan merkityksettömiä virheitä kokoluokissa on mahdollista. Erityisesti pituuden ja korkeuden poikkeama on 20 mm edellä mainituista nimellisarvoista.

Takaisin sisällysluetteloon

Massalohkot FBS.

Toinen tärkeä tekijä, joka luonnehtii raudoitettuja betonipohjia, on yksittäisen rakenneosan paino. Huomiota kiinnitetään siihen, että toisin kuin sen ontto (FBP) ja helpotus (leikattu) (FBV) -analogit, tässä käsitellyissä lohkoissa on kiinteä, ilman teknisiä aukkoja, rakenteita.

Tämä tekijä muun muassa vaikuttaa merkittävästi liikenteen logistiikkaan, erityisesti kuinka ja kuinka monta tällaista tuotetta mahtuu yhteen kuorma-autoon, jotta auto pystyy kuljettamaan niitä turvallisesti. Yleensä lohkon paino riippuu tuotemerkistä ja vaihtelee keskimäärin välillä 250 kg ja 2 tonnia.

Näiden lohkojen valmistukseen käytettävänä raaka-aineena käytetään lisäksi paisutettua betonia, silikaattia ja raskaita betonityyppejä, jotka ovat pakkasenkestäviä.

Se käyttää pääkomponenttien erityistä kuivausta ja höyryttämistä, mikä antaa lopulliselle tuotteelle jonkin verran kovuus-, jäätymisvastus- ja puristuslujuuden.

Takaisin sisällysluetteloon

Lohkojen valmistuksessa käytetään FBS: n erikoisasetuksia.

Korkealaatuisten pohjalevyjen valmistamiseksi valmistajan on sementtijauheen, aggregaattien ja veden sekoittamisen yhteydessä noudatettava tiukasti määriteltyjen ainesosien rakennussuhdetta. Seoksen valmistusta varten käytetään pakkotyyppistä betonisekoitinta.

Betonimassan homogeenisuuden saavuttamisen jälkeen se kaadetaan erityisiin muotoihin, joihin sijoitetaan syvät täryttimet. Näiden työkalujen avulla puolisilmäaine on tiiviisti suljettu. Päivän jälkeen, jonka aikana betonipaino kovettuu, osittain valmiit levyt poistetaan muotteista.

Seuraava vaihe PBS: n tuottamisessa antaa lohkojen alkulujuuden. Tätä varten kovetettu tuote levitetään suojakalvopäällysteen päälle, minkä jälkeen ne alkavat kaataa vettä. Seitsemän päivän kuluttua rakennusmateriaali hankkii niin sanotun myyntivahvuuden, joka mahdollistaa valmiiden tuotteiden käyttämisen asennustöissä suoraan rakennustyömaalla. 28 päivän kuluttua siitä hetkestä, kun nestemäinen betoni kaadetaan muotteihin, täysi 100% vahvuus alkaa.

On huomattava, että rakennustyön elementit, varsinkin jos ne on vahvistettu metallisella vahvistuksella, on suojattava luotettavasti pohjaveden ja ilmakehän veden tuhoisilta vaikutuksilta. Tätä tarkoitusta varten ne on erityisesti peitetty vedeneristyskerroksella, joka koostuu komposiittiseoksista, jotka perustuvat bitumiin ja erityisiin vettä hylkiväaineisiin.

Takaisin sisällysluetteloon

FBS-lohkojen käyttöjärjestelmä säätiön rakentamisessa.

Kiinteiden pohjustuslohkojen käyttäminen nykyaikaisessa rakennus- ja kokoonpanoteknologiassa on useita etuja verrattuna betoniperustusten perinteiseen teknologiaan. Merkittävimpiä ja ehdottomia etuja ovat seuraavat:

 • korkea lujuus ja luotettavuus materiaalista, josta FBS valmistetaan;
 • niiden lisääntynyt kosteudenkestävyys;
 • parannettu pakkasenkestävyys;
 • matala lämmönjohtavuusaste;
 • mahdollisuus asentaa nopeasti (perusrakenteen kokoonpano) valmiille rakennustyömaalle;
 • säätiön pitkän aikavälin toiminnan takaaminen PBS: ltä (60-160 vuotta);
 • merkittäviä taloudellisia hyötyjä, jotka johtuvat kiinteiden pohjaosien käytöstä.

Yleensä tässä käsiteltyjen teräsbetonituotteiden asennus on osoittautunut rakenteeltaan parhaalta puolelta. Huolimatta erinomaisesta "track record" -standardista, on kuitenkin erittäin suositeltavaa pyytää myyjältä laatusertifikaatteja ja vertailla niiden mukana toimitettavien asiakirjojen teknisiä parametreja yleisesti hyväksyttyjen standardien kanssa.

Tässä tapauksessa kuluttaja voi taata itsensä hankkimasta huonolaatuista materiaalia, joka ei vastaa määritettyä rakennushanketta. Laatu- ja teknisten ominaisuuksien puuttuessa on parempi kieltää rakennusmateriaalit välittömästi.

FBS-lohkot perustukselle: mitat, merkinnät GOST: n mukaan, asennusnanssit

Kaikki rakentaminen alkaa säätiön valmistelusta. Vain luotettava perusta takaa rakennetun rakenteen lujuuden ja kestävyyden. FBS-lohkojen käyttö on yksi luotettavimmista ja aikaisemmin testatuista ratkaisuista sekä yksityisissä että monikerroksisissa rakenteissa.

Lyhenne tarkoittaa pohjaseinäelementtiä. Tällaisten tuotteiden avulla voit nopeasti rakentaa nauhalevyn rakennusten ja rakenteiden tukevalle osalle. PBS: n tärkein etu on se, että nämä ovat valmiita tuotteita, joten betonin edellyttämä 28 päivää ei tarvitse odottaa saavuttavan suurinta voimaa.

Soveltamisala

Välittömästi pohjan perustamisen jälkeen voit jatkaa seinien rakentamista, mikä vähentää merkittävästi rakennusaikaa.

Pohjaseinäelementtejä käytetään rakennusvaiheen alkuvaiheissa. Erityisesti tämän ryhmän tuotteita käytetään tällaisissa tapauksissa:

Kirjoittaa komposiittiliuskojen perustukset yksityisille ja korkealle rakennuksille.

Kuumattomat teollisuuslaitokset.

FBS: ää käytetään myös seinärakenteiden pystyttämiseen, mutta tässä käytetään onttoja moduuleja, joiden paino on paljon alhaisempi kuin perustekijät (ks. Alla oleva osio).

Peruslohkojen merkitseminen

FBS-lohkot valmistetaan GOST-standardien mukaisesti, joten niillä on symboleja, jotka osoittavat tuotteen mitat ja tekniset ominaisuudet. Merkinnän käyttämiseen käytetään numeerisia ja aakkosia.

F - teräsbetoni ja raskasbetonibetoni pylväiden alla (ns. Stakannogo-tyyppi);

FL - raudoitetun betonin raudoitettu betoni nauhateille;

FBS - betoni, kiinteä, jota ei ole vahvistettu kellariviin, teknisiin alustoihin ja perustuksiin;

BF - teräsbetoniteippi raskaasta betonista teollisten ja maatalousyritysten rakennusten ulko- ja sisäseinien rakentamiseen;

FR - teräsbetonista raskaasta betonista kolmivaiheisten kehysten alla;

FBP - betoniseinämä ontto.

FBS - pohjaseinäseinä.

12 - tuotteen pituus. Meidän tapauksessamme: 1 180 mm.

6 - leveys, vastaava 600 mm.

3 - lohkon korkeus, 280 mm.

T - käytetyn raskaan betonin tuotannossa.

Viimeinen kohde on muuttuva, vaihtelee raaka-aineen tyypistä riippuen. Erityisesti merkintöjä "P" ja "C" voidaan käyttää vastaavasti laajennettuun savi- ja silikaattibetoniin.

On tarpeen selventää, että legendaosissa lohkon mitat on merkitty desimaalimääriin ja pyöristetty havainnollisuuden helpottamiseksi.

Tarkan pituuden ja korkeuden selvittämiseksi sinun on vähennettävä 2 senttimetriä ilmoitetusta merkinnästä. Tämä arvo lasketaan yksittäisten lohkojen välisen laastiyhdisteen paksuuteen.

Tyypit konkreettisia tuotteita

Nykyisten GOST-standardien 13579-78 mukaan lohkojen rakentaminen kellareille ja seinärakenteille jaetaan kolmeen luokkaan. Se näyttää tältä:

FBS - monoliittiset tuotteet, jotka on valmistettu merkkipohjaisista betonista. Muihin tyyppisiin lohkoihin verrattuna niillä on korkeat tekniset ominaisuudet ja kestävyys. Tuotantotekniikka ei tarkoita tuotteiden vahvistamista, lukuun ottamatta asennussilmukoiden asennusta.

FBV - monoliittiset tuotteet, joissa on pitkittäisleikkaus, joka on tarkoitettu teknisen viestinnän käyttöönottoon. Ne on valmistettu vakioteknologian lohkojen FBS mukaan.

FBP - kevyt lohkot, joissa on ontto rakenne. Tuotteet voidaan tuottaa eri pituuksina ja leveydeltään, mutta GOST: n mukaan pituus on yksi - 2,280 mm.

Näiden ominaisuuksien tuntemuksella voit valita lohkot mille tahansa rakennustyypille.

Betonin tasot FBS: n valmistukseen

Kun otetaan huomioon, että betonilohkojen pääasiallinen soveltamisala on nauhalappu, jossa dynaamisen puristuksen vastus on avainasemassa, ei ole tavallista tehdä FBS: stä suuritehoisesta betonista. Valmistajat käyttävät erityisesti näitä luokkia:

FBS - M 200, joka vastaa lujuusluokkaa B15.

Laajennetuille savilohkoille - M 50, joka vastaa lujuusluokkaa B3.5.

Silikaattilohkoille - M 150, joka vastaa lujuusluokkaa B12.5.

Nämä vaatimukset on määritelty GOST-standardin numeroilla 13579-78.

Vahvuudet ja heikkoudet

FBS-lohkojen kiistattomia etuja voidaan ilmaista seuraavasti:

Kaikki tuotteet valmistetaan GOST-standardien mukaisesti, riippumatta siitä, onko valmistajan vakiokoko.

FBS: n tuotanto merkitsee teknisen prosessin tiukkaa valvontaa, jolla varmistetaan tuotteiden lujuus ja luotettavuus.

Asennuksen sopivuus ja rakentamisen nopeus: lohkojen perustaminen ja rakentaminen voi olla kirjaimellisesti 2-3 päivää.

Yksinkertaisuus. Lohkarakenteiden asennus ei vaadi erityisiä taitoja ja osaamista rakentamisen alalla.

Laaja koko. Tämän ominaisuuden avulla voit rakentaa rakenteita millä tahansa geometrisen monimutkaisuuden tasolla.

Lohkot eivät vaadi käyttöolosuhteita, joten ne tuntuvat hyviltä missä tahansa ympäristössä. Käytettyjen lisäaineiden valmistuksessa, joka mahdollistaa lohkojen käytön märissä maissa.

Haittoihin kuuluvat seuraavat seikat:

Asennuksessa on välttämättä käytettävä rakennustarvikkeita, mikä lisää työn kustannuksia.

On tarpeen asettaa vesitiiviin kerroksen nivelen väliin.

Betoni ei pidä lämpimänä, joten lisää lämpenemistä tarvitaan.

Monoliittinen perusta on paljon vahvempi kuin komposiittirakenteet.

Lisäksi FBS-lohkoja ei suositella käytettäviksi suolla maahan.

Koot GOSTin mukaan

FBS: ssä on useita kokoja, joita kaikkien valmistajien on noudatettava. Siksi voimme erottaa seuraavat standardiparametrit:

Pituus on 880/1 180/2 380 mm.

Korkeus - 280/580 mm.

Leveys - 300/400/500/600 mm.

Nämä mitat ovat tyypillisiä kaikille sarjayksiköille käytetystä materiaalista riippumatta.

PBS-lohkojen ominaisuudet ja tekniset ominaisuudet

Viime vuosikymmenien laajamittainen rakentaminen edistyneimpien ja alkuperäisten tekniikoiden ja arkkitehtonisten innovaatioiden aktiivisella käytöllä johti rakentajia kiinnittämään erittäin paljon huomiota rakennusmateriaaleihin, jotka takaavat korkealaatuisen ja nopeutetun tilojen toimittamisen.

Perustablokit ovat kiinteät - nämä ovat betonista valmistettuja elementtejä vahvistamalla se metallisilla sauvoilla.

Yksi suosituimmista tällaisista rakennusmateriaaleista on erilaiset betoniterästuotteet, mukaan lukien FBS-lohkot, joiden tekniset ominaisuudet täyttävät arkkitehtien ja rakentajien yhä kasvavat vaatimukset. Tarkempi tutustuminen tähän materiaaliin ja sen ominaisuuksiin mahdollistaa sen käytön laajemmin eri aloilla.

FBS-lohkot, niiden rakenne ja tarkoitus

PBS-lohkokaavio.

Kiinteät perustilohkot (FBS) ovat rakenteellisia rakennetuotteita, jotka on valmistettu korkealaatuisesta raskaasta betonista. Vakiolohkot, joilla on vaikuttava suorakaiteen muotoinen suuntaissärmiö, on vahvistettu metallitangoilla. Tällaisen lujituksen ansiosta ne pystyvät kestämään valtavia kuormituksia.

Nämä rakennusmateriaalit voidaan varustaa lisäkiinnikkeillä. Tämä tehdään FBS: n lastaamisen ja purkamisen helpottamiseksi sekä näiden elementtien sopivaan asentamiseen. Päätyosissa on erityisiä uria, jotka on suunniteltu täytettäväksi nestemäisellä betonilla rakennustyömaan asennuksen aikana. Tällä tavoin lohkot ovat paremmin sidoksissa toisiinsa.

Kuten nimestä käy ilmi, nämä lohkot on suunniteltu ensisijaisesti erilaisten rakennusten vahvan ja luotettavan perustan rakentamiseen, koska ne pystyvät "pitämään" suurimmat kuormat. Samanaikaisesti ne nopeuttavat merkittävästi koko rakennusprosessia, mikä tekee siitä paljon halvemman. Samaan aikaan säätiölohkot ovat lähes yhtä hyviä kuin perinteiset monoliittiset perustukset.

Lohkojen FBS yleiset tekniset ominaisuudet.

Kuitenkin niiden soveltamisen perustana ei ole pelkästään säätiöitä. Koska rakennus- ja asennustoiminnassa on kysyntää melkein mistä tahansa monimutkaisesta tasosta, niitä käytetään tehokkaasti monikerroksisten rakennusten rakentamisessa, eri kattojen ja väliseinien asennuksessa. Erinomainen myös rakennus- ja teollisuusrakentamisen rakentamisessa. Joskus niitä käytetään väliaikaiseen tai pysyvään aitaukseen erilaisten esineiden, suurien rakennustyömaiden.

FBS: n yleiset tekniset ominaisuudet ovat seuraavat:

 • betonin lujuusluokka puristusarvolle - В12,5 (М150);
 • lohkovahvuus - 100 - 110 kg / cm;
 • materiaalin tiheys - jopa 2400 kg / m 3;
 • frost resistanssi betonilaatu - F200;
 • vedenpitävä betonin laatu - W2.

Kiinteiden pohjalevyjen mittasuhteet

Yksi FBS-lohkojen perusparametreista on niiden mitat. Määritetyt rakenteelliset yksiköt luokitellaan määrätyn pituuden, leveyden ja korkeuden mukaan. Nämä arvot otetaan erityisesti huomioon näiden elementtien valinnassa. Loppujen lopuksi niiden täytyy sopia täydellisesti tiettyyn rakenteeseen, joka täyttää sen päätavoite - jakaa tasaisesti koko rakennuksen mekaaniset kuormat, jotka ovat sen perusta.

FBS-lohkokoot.

Säätiön objektin laskennallisesta kuormituksesta riippuu siitä, mihin kokoon lohkot on valittava. Lisäksi niiden mittojen tarkka vastaavuus rakenteen kokonaismassaan on erittäin tärkeä. Esimerkiksi lohkojen käyttö pienempi kuin laskettu standardi vaatii kokoa on täynnä se, että tulevaisuudessa tällaiseen säätiöön rakennettu rakennus on todennäköisesti erittäin vaikea toimia normaalisti ja turvallisesti.

Tähän mennessä tärkeimmät lohkot FBS ovat seuraavat parametrit:

 • lohkon pituus - 900 mm, 1200 mm, 2400 mm;
 • lohkon leveys - 300 mm, 400 mm, 500 mm, 600 mm;
 • lohkon korkeus - 600 mm (jotkut valmistajat tarjoavat sopivia tuotteita, joiden korkeus on 300 mm).

Samaan aikaan merkityksettömiä virheitä kokoluokissa on mahdollista. Erityisesti pituuden ja korkeuden poikkeama on 20 mm edellä mainituista nimellisarvoista.

FBS-lohkojen paino ja fyysinen rakenne

Massalohkot FBS.

Toinen tärkeä tekijä, joka luonnehtii raudoitettuja betonipohjia, on yksittäisen rakenneosan paino. Huomiota kiinnitetään siihen, että toisin kuin sen ontto (FBP) ja helpotus (leikattu) (FBV) -analogit, tässä käsitellyissä lohkoissa on kiinteä, ilman teknisiä aukkoja, rakenteita.

Tämä tekijä muun muassa vaikuttaa merkittävästi liikenteen logistiikkaan, erityisesti kuinka ja kuinka monta tällaista tuotetta mahtuu yhteen kuorma-autoon, jotta auto pystyy kuljettamaan niitä turvallisesti. Yleensä lohkon paino riippuu tuotemerkistä ja vaihtelee keskimäärin välillä 250 kg ja 2 tonnia.

Näiden lohkojen valmistukseen käytettävänä raaka-aineena käytetään lisäksi paisutettua betonia, silikaattia ja raskaita betonityyppejä, jotka ovat pakkasenkestäviä.

Se käyttää pääkomponenttien erityistä kuivausta ja höyryttämistä, mikä antaa lopulliselle tuotteelle jonkin verran kovuus-, jäätymisvastus- ja puristuslujuuden.

Lyhyt kuvaus FBS: n valmistuksen teknologiasta

Lohkojen valmistuksessa käytetään FBS: n erikoisasetuksia.

Korkealaatuisten pohjalevyjen valmistamiseksi valmistajan on sementtijauheen, aggregaattien ja veden sekoittamisen yhteydessä noudatettava tiukasti määriteltyjen ainesosien rakennussuhdetta. Seoksen valmistusta varten käytetään pakkotyyppistä betonisekoitinta.

Betonimassan homogeenisuuden saavuttamisen jälkeen se kaadetaan erityisiin muotoihin, joihin sijoitetaan syvät täryttimet. Näiden työkalujen avulla puolisilmäaine on tiiviisti suljettu. Päivän jälkeen, jonka aikana betonipaino kovettuu, osittain valmiit levyt poistetaan muotteista.

Seuraava vaihe PBS: n tuottamisessa antaa lohkojen alkulujuuden. Tätä varten kovetettu tuote levitetään suojakalvopäällysteen päälle, minkä jälkeen ne alkavat kaataa vettä. Seitsemän päivän kuluttua rakennusmateriaali hankkii niin sanotun myyntivahvuuden, joka mahdollistaa valmiiden tuotteiden käyttämisen asennustöissä suoraan rakennustyömaalla. 28 päivän kuluttua siitä hetkestä, kun nestemäinen betoni kaadetaan muotteihin, täysi 100% vahvuus alkaa.

On huomattava, että rakennustyön elementit, varsinkin jos ne on vahvistettu metallisella vahvistuksella, on suojattava luotettavasti pohjaveden ja ilmakehän veden tuhoisilta vaikutuksilta. Tätä tarkoitusta varten ne on erityisesti peitetty vedeneristyskerroksella, joka koostuu komposiittiseoksista, jotka perustuvat bitumiin ja erityisiin vettä hylkiväaineisiin.

Joitakin etuja PBS-tuotteiden käyttämisessä

FBS-lohkojen käyttöjärjestelmä säätiön rakentamisessa.

Kiinteiden pohjustuslohkojen käyttäminen nykyaikaisessa rakennus- ja kokoonpanoteknologiassa on useita etuja verrattuna betoniperustusten perinteiseen teknologiaan. Merkittävimpiä ja ehdottomia etuja ovat seuraavat:

 • korkea lujuus ja luotettavuus materiaalista, josta FBS valmistetaan;
 • niiden lisääntynyt kosteudenkestävyys;
 • parannettu pakkasenkestävyys;
 • matala lämmönjohtavuusaste;
 • mahdollisuus asentaa nopeasti (perusrakenteen kokoonpano) valmiille rakennustyömaalle;
 • säätiön pitkän aikavälin toiminnan takaaminen PBS: ltä (60-160 vuotta);
 • merkittäviä taloudellisia hyötyjä, jotka johtuvat kiinteiden pohjaosien käytöstä.

Yleensä tässä käsiteltyjen teräsbetonituotteiden asennus on osoittautunut rakenteeltaan parhaalta puolelta. Huolimatta erinomaisesta "track record" -standardista, on kuitenkin erittäin suositeltavaa pyytää myyjältä laatusertifikaatteja ja vertailla niiden mukana toimitettavien asiakirjojen teknisiä parametreja yleisesti hyväksyttyjen standardien kanssa.

Tässä tapauksessa kuluttaja voi taata itsensä hankkimasta huonolaatuista materiaalia, joka ei vastaa määritettyä rakennushanketta. Laatu- ja teknisten ominaisuuksien puuttuessa on parempi kieltää rakennusmateriaalit välittömästi.

Säätöblokit FBS: ominaisuudet, valmistus, mitat ja merkinnät, sovellus

Kestävä, moderni, ei helpoin, mutta luotettava materiaali - FBS-lohkot säätiölle, käytetään nykyään kaikkialla yksityisessä ja kaupallisessa rakentamisessa. He ovat kiinnostuneita keskivertokuluttajista, pääasiassa asuinrakennusten rakentamisessa käytettävänä materiaalina.

Miten tämä lyhenne on? Se on hyvin yksinkertainen: perustilohko on seinään asennettava, ja nykyään on vaikea löytää kestävämpi ja edullisempi vaihtoehto talon rakentamisen perustaksi, ellei se ole monolithic casting of formwork.

FBS: n perusta

Mitä PBS on?

Lohkot tehdään korkean lujuuden ja soodan kestäviksi sementteiksi, jotka eivät ole pienempiä kuin M50, useimmiten M100 tai M200. Ne valmistetaan valumalla erikoismuotoihin, joihin FBS: n perustilohkojen vakiomitat riippuvat.

Tällaisen rakennusratkaisun tarve johtui rakentamisen kasvusta ja sen seurauksena säätiön asettamisen ja säästöajan yksinkertaistamisvaatimuksista.

Valokuvat pinottu FBS-lohkot

Peruslohkojen ominaisuudet

mainos

Tuotteiden valitseminen, sinun täytyy tietää, mitä etsiä, ymmärtää tämän materiaalin edut:

 • Lisääntynyt lujuus, kestävyys ja muodonmuutoksen kestävyys;
 • Biomedian tekijöiden, mukaan lukien muotin, sienten ja muiden mikro-organismien esiintyminen;
 • Jäätymissuoja, lämpöeristeen käytön vuoksi - loistava tilaisuus saada lämmin kerros;
 • Hyvä ympäristönsuojelun taso;
 • Valinnan monipuolisuus: 6: lla 6: llä 6: lla lohkolla katsotaan yleisimpiä, ja niiden kanssa ne tuottavat modifikaatioita parallelepipedin muodossa.

Valmistuslohkot

Teknisen julkaisun osalta FSB: n tuotannossa on useita lähestymistapoja, joista jokainen riippuu betonityyppityypistä.

Joten markkinoilla tarjotaan:

 1. Kevytkokoiset tai silikaattilohkot. Tiheys alkaa 1,800 kiloa kuutiometriä kohden ja määrittää FBS: n perustilohkojen painon;
 2. Suuren lujuuden omaavia betonilaatuja M100 ja M200 pidetään raskaampina;
 3. Kevyt painoluokka on B 100 betonilohko.

Betonilohkot

Menetelmiin tuotteiden valmistamiseksi ovat ebb-vuorovesi valmiissa muodossa tai välittömän strippausmenetelmän tekniikka. Toisessa tapauksessa puolisuunnikkaan muotoinen osa on luontainen lopputuotteisiin johtuen vähäisestä saostuksesta laattojen poistamisen aikana. Joten älä unohda selventää tätä kohtaa toimittajan kanssa.

Teolliset valumuotit

Lisäksi sementin lisäksi erilaiset pehmittimet ja lisäaineet sisältyvät lohkojen koostumukseen. Tangon kohdalla se on tavanomaista käyttää sen terästuotteille A1 ja A111. Kaikki tuotteet tarkistetaan vaatimusten noudattamiseksi.

Joten esimerkiksi säätiölohko FBS 24-6-6 on merkitty noudattaen GOST 219240-88 tai uudempia versioita GOST 13015-2003, GOST 19804-91.

Mitat ja merkintä FBS

Joten päätimme, että valittaessa on tärkeää määrittää paitsi yksittäisen tuotteen paino, sen tiheys ja jäätymisvastus, mutta myös oikea valinta FBS: n perustilohkojen mittoihin. Tätä varten sinun on laskettava etukäteen säätiön alue ottaen huomioon pystytettyjen seinien ja lattioiden paksuus sekä ymmärtää, mitä muuraus on.

Vihje: Valitse perinteisesti suorakulmainen tai kuutiomainen lohko, jonka leveys on 6, eli 60 cm. Paksuus pidetään teknisesti järkevimpänä.

Esimerkki lohkojen FBS merkitsemisestä

Kun päätös tehdään ja on aika valita lohkot, ensinnäkin on tarpeen kiinnittää huomiota valmistajan merkintään, jossa jokaista numeroa kohdellaan eri tavalla. Tämä on eräänlainen koodi, jolla on tietoja ostajalle. Joten, FBS 6-4-6 tarkoittaa tukilohkoa FBS 6-4, tai korkeus 0,6 m, pituus 0,6 m ja leveys 0,4 m.

Yleensä yhden lohkon pituus voi olla enintään 2,4 m. Monet valmistajat voivat kuitenkin helposti kaataa tuotteita tilaamaan epätyypillinen ja laajamittainen rakentaminen.

Kiinnitä huomiota kirjeisiin. Lohkojen lohkoja ei aina merkitä ainoastaan ​​FBS: llä, mutta myös sellaisia ​​käsitteitä kuten esimerkiksi FBV-lohkot 12, 6 ja 6 osoittavat leikkauksen läsnäolon ja kun FBP: n merkinnällä tuotteessa on aukkoja sen alemmalla vyöhykkeellä. Niiden läsnäolo vaikuttaa painoon, mutta samalla vähentää sallitun kuorman säätiöön.

Onko mitään haittaa?

Aiemmin vain tämän teknologian myönteisiä näkökohtia pidettiin, mutta täydellistä tuotetta ei ole. Ja ennen kaikkea tässä versiossa säätiön hinta on havaittavissa: sinun on käytettävä hyvää summaa, jotta voisit säästää kuorman syvyydelle ja maksimikuormitukselle.

Kuitenkin samaan sementin kaatamiseen verrattuna ei ole vielä selvää, missä kustannukset ovat pienemmät.

Lähestymistapa FBS: n valintaan

Jotkut rakentajat pitävät sitä erittäin merkittävänä haittana FBS: n välisten liitosten kireydestä. Tässä suhteessa itsetasaava säätiön rakentaminen omiin käsiisi on paljon turvallisempaa, varsinkin jos ei ole tietoa vedeneristystiivisteiden käytöstä.

Pinoamislohkojen lisäksi sinun on houkuteltava erikoislaitteita - nosturi, todennäköisesti pari ylimääräistä kättä. Jäljempänä alla olevat selkeät ohjeet auttavat sinua nopeasti ja tasaisesti kokoamaan pohjan tulevalle rakentamiselle (myös selville, mitä betonielementtiä tarvitaan nauhatalustalle).

Peruslohkojen käyttö

Miten valita

Ottaen huomioon momenteissa ja merkinnöissä esitetyt hetket, ostajan on ennen kaikkea valvottava hankkimiensa tuotteiden selkeää asiakirja-aineistoa.

Yhteiskunnallisesti, kussakin laitoksessa olisi oltava sertifioitu laboratorio, joka tarkastaa, miten GOST toteutetaan FBS: n perustilalohkoissa ja toimii vaatimustenmukaisuuden takaajana.

Vihje! Jotkut häikäilemättömät valmistajat, yleensä useista pienistä yrityksistä, voivat säästää murto-osan ja hiekan osia sekä lisätyn sementin määrää. Tämän seurauksena lohkolla voi olla merkki, joka on pienempi kuin puristuksessa ilmoitettu merkki - ei M200, mutta M100 ja vielä pienempi. Suosittelemme siis pyytämään toimittajaa, ellei laboratorion päätyttyä, niin ainakin tuotteelle.

Valmiit laivat

Mitä tuotepassissa on ilmoitettava?

 • Tiedot lohkojen valmistajasta;
 • Asiakirjan ja sarjanumeron julkaisupäivä sekä eränumero;
 • Lohkon merkki, muut mitat, esimerkiksi peruslohkon FBS 24 - 4-6 paino;
 • Erän vapauttamispäivä;
 • Betonin puristuslujuus, betonin laatu huuruvastukselle ja kosteudelle;
 • TU tai muita käyttöstandardeja.

Kun olet ostanut FBS-perusyksikön 4 4: stä 6: lle tai muulle ulottuvuudelle, älä ole liian laiska valitsemaan erään tuotteen paria erän keskeltä ja mittaa sivut. Niiden ei pitäisi olla poikkeamia missään suunnassa kuin 5 mm. Tämä tarkkuus on perusteltua, mitä vähemmän virheitä on, sitä vähemmän rahaa, jota käytät seinien rakentamiseen ja viimeistelyyn (selvitä myös, mikä säätiö on paras tapa tehdä pohjaveden korkealla tasolla).

Lohkojen käyttö yleensä

Ennen säätiön asettamista geodeettisesta tutkimuksesta vastaava henkilö suorittaa maaperätutkimuksia ja tarkistaa hankesuunnitelmien noudattamisen. Ja sitten antaa luvan ostaa lohkoja ja suosituksia niiden ulottuvuuksista.

Niinpä alueellamme FBS 24-4-6-pohja-elementti on erittäin vaativa pitkien liuskojen perustusten asettamiseksi.

Esimerkki PBS: n pohjarakenteesta

Tässä on yleisiä suuntaviivoja erilaisille maaperälajille:

 1. Hiekkapohjaisessa maaperässä voit asettaa lohkareita matalalla syvyydellä, 0,7 m, mutta vähintään 0,4 m. Ennen tätä on suositeltavaa sitoa paikka ja tehdä vedenpitävä hiekkalaatikko;
 2. Rikkakoneen pohjalla on suuri syvyys 0,5 m;
 3. Lopuksi, kun se on tehty liejus-, savi- ja muille turvotusmaille, on välttämätöntä valita erityisen kestävät ja suurikokoiset FBS 24 -lohkot 6 tai 6 vastaavilla. Kun rakennat säätiötä savelle, harkitse maaperän muodonmuutosta pakkasella.

Lohkojen avulla voit tehdä kellarissa ja lämmittää sitä, mikä ei aina ole mahdollista muiden perustusten kanssa. Pinoamislohkoja valitaan joko nauhan tai pikkunen tapaan riippuen kuormasta seinistä ja muista rakenteista, esimerkiksi sarakkeista ja terasseista.

Huolehdi rullan vedeneristämisestä, asettamasta se valmiin perustuksen päälle sekä tiivisteiden tiivistämiseen erikoisilla hydrofobisilla yhdisteillä.

tulokset

Tässä artikkelissa tarkastelimme laitekannan suosituimpia tekniikoita - prefab block -rakennusta. Tarkastelimme erityisesti PBS: n komponentteja, merkintöjen ominaisuuksia ja ominaisuuksia, johti valintoja.

Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.

Betonibrändi FBS-lohkoille

BLOCKS CONCRETE FOR WALLS CELLARS

Betonielementit kellareihin. tekniset tiedot

MKC 91.080.40
OKP 58 3500

Esittelypäivämäärä 1979-01-01

2. Hyväksyttiin ja otettiin käyttöön Neuvostoliiton valtiokomitean päätöslauselma päätöslauselmasta 12/30/77 N 234

3. VZAMEN GOST 13579-68

4. VIITTAUSSÄÄNNÖKSET TEKNISET ASIAKIRJAT

Viitetiedot, joihin viitataan

2,7, 2,12, 3,1, 4,8, 5,1 ja 5,7

5. EDITION (lokakuu 2005) ja marraskuussa 1985 hyväksytty tarkistus 1 (ICS 3-86)

1. BLOCKS-TYYPIT JA SUUNNITTELU

1. BLOCKS-TYYPIT JA SUUNNITTELU

1.1. Lohkot on jaettu kolmeen tyyppiin:

1.2. Lohkojen muodon ja koon tulisi vastata kuviossa 1-3 ja taulukossa 1 esitettyjä.

Kuva 1. FBS-tyyppiset lohkot


300 mm leveät lohkot

Kuva 2 FBV-tyyppiset lohkot

Kuva 3 FBP-tyyppiset lohkot

Lohkon päämitat, mm

300; 400; 500; 600

300; 400; 500; 600

1.3 Lohkojen tunnuksen rakenne on seuraava:

Lohkon koko decimetrissä: pituus (pyöristetty)

Betonityyppi: raskas - T; huokoisista aggregaateista (sardeldittibetoni) - P; tiheä silikaatti - C

Tämän standardin nimeäminen


Esimerkki lohkotyypistä FBS-pituus 2380 mm, leveys 400 mm ja korkeus 580 mm, joka on tehty raskasta betonia:

FBS24.4.6-T GOST 13579-78


Samaa tyyppiä oleva FBV, jonka pituus on 880 mm, leveys 400 mm ja korkeus 580 mm, betonista valmistettu huokoisilla aggregaatteilla (laajennettu savibetoni):

FBV9.4.6-P GOST 13579-78


Samaa tyyppiä oleva FBP, jonka pituus on 2380 mm, leveys 500 mm ja korkeus 580 mm, valmistettu tiheästä silikaattitasosta:

FBP24.5.6-S GOST 13579-78


Huom. Sen on sallittava valmistaa ja käyttää louhosia, joiden pituus on 780 mm (ylimääräinen) ja joka on hyväksytty tyypillisiin rakennushankkeisiin, jotka on hyväksytty tammikuun 1. päivään 1997, näiden hankkeiden voimassaoloaikana.

1.4. Raskasbetonilohkojen arvot ja ominaisuudet on esitetty taulukossa 2 taulukon 3 mukaisesta laajennetusta savea betonista ja tiheästä silikaattibetonista taulukossa 4.

Betoni puristuslujuusluokka

Estä paino (referenssi), t

Betoni puristuslujuusluokka

Estä paino (referenssi), t

Betoni puristuslujuusluokka

Estä paino (referenssi), t

1.5. Kiinnityslevyjen sijainti lohkoissa tulee olla kuten kuvassa 1-3 on esitetty. Asennussilmukoiden suunnittelu on lisäyksessä.

1.4, 1.5. (Modified edition, versio N 1).

2. TEKNISET VAATIMUKSET

2.1. Betonin valmistuksessa käytettävien materiaalien on oltava tämän standardin mukaisten teknisten vaatimusten mukaisia ​​ja täytettävä näiden materiaalien sovellettavat standardit tai eritelmät.

2.2. Betonilohkojen todellinen vahvuus (projektin ikä ja karkaisu) on täytettävä GOST 18105: n mukaan määritellyt vaaditut ominaisuudet riippuen rakennuksen tai rakenteen suunnittelua koskevassa dokumentaatiossa määritellystä betonin normalisoituneesta lujuudesta ja betonin lujuuden todellisen yhdenmukaisuuden indikaattoreista.

2.3. Hankkeessa on määriteltävä betonilämmönkestävyys ja vedenkestävyys, riippuen rakenteen rakenneolosuhteista ja ilmastollisista olosuhteista SNiP 2.03.01: n mukaan raskaaseen betoniin ja sardeldittibetoniin sekä tiheään silikaattibetoniin CH 165.

2.4. Betoni sekä betonilohkojen valmistukseen tarkoitetut materiaalit, jotka on tarkoitettu käytettäväksi aggressiivisissa ympäristöissä, on täytettävä SNiP 2.03.11: n vaatimukset sekä CH 165: n lisävaatimukset tiheän silikaattibetonin lohkojen osalta.

2.5. Betoniluokitukset puristuslujuudelle, betonilämpötilalle pakkasenkestävyydelle ja vedenkestävyydelle sekä tarvittaessa betonin ja materiaalien valmistusta koskevat vaatimukset (ks. S.2.4) on täytettävä lohkojen valmistuksessa annetuissa määräyksissä määritellyt mallit.

2.6. Lohkojen toimittaminen kuluttajalle olisi tehtävä sen jälkeen, kun betoni saavuttaa tarvittavan vapautusvoiman (lauseke 2.2).

2.7. Betonilohkojen normalisoidun vapautumislujuuden arvo prosentteina puristuslujuusluokasta olisi otettava huomioon:

50 - raskaaseen betoniin ja keramiittibetoniin B 12,5 ja korkeammalle;

70 " "luokka B 10 ja alle;

80 "keramsit" 10 "

100 "paksuinen silikaattibetoni.

70 - betoniluokan B 12,5 ja sitä korkeammalle;

90 " "B 10 ja alle.

2,5-2,7. (Modified edition, versio N 1).

2.8. Kun lohkojen vapauttaminen kuluttajalle kosteuspitoisuudella ei saa ylittää 12%.

2.9. Lohkojen kiinnityslenkit olisi valmistettava GOST 5781: n mukaisten brändien VSt3ps2 ja Vst3sp2 sujuvan luokan A-I kuumavalssatuista tangon vahvistamisesta tai GOST 5781 -tuotteen mukaisen tuotemerkin 10-G: n säännöllisestä profiilista Ac-II.

2.10. Poikkeamat millimetreinä lohkokoot eivät saa ylittää:

FBS: n tekniset ominaisuudet, tyypit, koot

Kuva 1 - FBS-lohkojen ulkonäkö

Solid foundation blocks (FBS) ovat betonituotteita, jotka ovat osa säätiötä, joka jakaa kuorman säätiölle.

Lohkot tarjoavat kyvyn suorittaa nopeaa asennusta ja ovat vähemmän alttiita ulkoisille tekijöille verrattuna kiinteään säätiöön. Pohja- ja seinien lohkot ovat:

 • vahvuus;
 • kulumiskestävyys;
 • pitkä käyttöikä.

Jos haluat oppia yksityiskohtaisesti FBS-lohkojen mitoista ja painosta, oppi lukemalla merkinnät ja ymmärtämään, miten säätiölohkot asetetaan, suosittelemme lukemaan koko julkaisun tai siirtymään osioon, josta olet kiinnostunut.

Valmistus tekniikka

FBS: t valmistetaan rinnakkaissärmän muodossa. Valmistukseen voidaan käyttää:

Betonielementtejä ei ole vahvistettu. Eri tekniikoita hyödyntävän säätiön betonilohkojen valmistukseen ovat yhteisiä:

 • luonnollinen kuivaus (100% vahvuus saavutetaan 28. päivänä);
 • höyrytys (pakotettu kuivaus, jotta saadaan 100-prosenttinen voima lyhyessä ajassa. Yksikkö, joka on höyryssä kammiossa päivässä, saa voimaa 70%: sta tai enemmän).

Lohkon tärkein ainesosa on korkealaatuinen betoni. FBS-urien etuosaan on asennettu asennustyöt, jotka täytetään laastilla.

Kuva 2 - Täytä lomake

Lohkon valmistusprosessi on seuraava:

 1. Valmistetaan betonin seos käyttäen sementtiä, kasaumaa ja vettä (liuos sekoitetaan pakotetun tyyppisen laastin sekoittimen siipien avulla).
 2. Aseta liuos lohkoon muottiin (manuaalisesti tai konkreettisen pneumaattisen pumpun avulla).
 3. Kiinnitä laasti (syvä värähtelijä käytetään laastin tiivistämiseen). Betonin tiivistysprosessi kestää muutaman minuutin.
 4. Ota valmiit lohkot ulos päivän kuluttua (kaivaus tapahtuu aikaisemmin, kun käytetään kovettumisen kiihdyttimiä).

[kärki] Välttääksesi lohkokuivauksen, peitä se muovikelmulla ja vedellä sitä ajoittain. Lohkon lujuus on tarpeen. [/ Vinkki]

Tyypit ja merkinnät

Betonituotteet on valmistettu GOST 13579-78: n mukaisesti. Ne ovat:

 • FBS - kiinteä;
 • FWP: t ovat onttoja;
 • FBV - kiinteä, jossa on katkaisu (suunniteltu ohittamaan viestintää katon alla ja hyppäämään hyppyjä).

Kuva 3 - Symbolimerkintälohkon rakenne

Tarkastele esimerkiksi lohkoa merkinnällä FBS-12-З-6t. Merkinnässä käytetään desimaaleja, joten merkinnän dekoodaus on seuraava: FBS on kiinteä lohko, 1180 mm pitkä, 300 mm leveä ja 600 mm korkea, joka on valmistettu raskasta betonia.

Brändin lopussa olevat kirjaintunnukset on kirjoitettu:

 • t on raskas betoni;
 • p - huokoisissa aggregaateissa (laajennettu savibetoni);
 • c - tiheä silikaatti.

Merkinnän lisäksi valmistajan postimerkit (mukaan lukien Laadunvalvontaosasto) on merkitty lohkoon. Kiinnitä huomiota ostaessasi.

Tekniset tiedot

Kuva 4 - Betonilohkon FBS mitat

Näiden tuotteiden on:

 1. Betoniluokkaan B7,5 (betoniluokka M100) tai B12,5 (betonin laatu M150) betoniluokka. On mahdollista valmistaa betonilohkoja, joiden puristuslujuusluokka poikkeaa taulukossa 2 esitetystä taulukosta. Raskasta betonia varten indikaattorit ovat vähintään B3,5 (M50) ja enintään B15 (M200).
 2. Häivytetään (F50).
 3. Ole vedenpitävä (W2).
 4. Ole tiheä (2200 - 2500 kg / m. Kuutio, raskas betoni).

Askel askeleelta ohjeet perustuksen asettamiseen

Aloittaaksesi betonilohkojen asettamisen säätiölle, kaivaa säätiön kuoppaan. Riippumatta siitä, mikä asennus ei aiheuta haittaa, on tärkeää selvittää FBS-lohkojen mitat (taulukko 1) ja kaivaa kaivannon laajempi. Pohja puretaan kallioon, epätasaisuudet tasoitetaan, pohja peitetään hiekalla. Tämä työ ei ole suositeltavaa hiekkaisella maaperällä. Betonielementtien perustamisen onnistumisen varmistamiseksi sinun on valmisteltava pohja.

Säätiön valmistelu

Kuva 5 - Betonielementtien perustaminen

Hiekkapohjaan tarvitset puuta, jonka korkeus on 50-100 mm. Tee hiekkakärä 200 mm leveämpi kuin pohjan pohja. Puupalkin asentamisen jälkeen (tarkista, että pinta on tasainen) on täytettävä vaahdotettu hiekka kehyksen sisällä ja tiivistettävä se.

Pohjan alueen lisäämiseksi alkuperäinen rivi asetetaan pääosan päähän (voit käyttää FL-pohjalevyjä tai täyttää pohjan monoliittisella nauhalevyllä).

Levyjen asettamisen välinen kuilu voi olla 700 mm. Seuraavaksi laita PBS: n ensimmäinen rivi niin, että pystysuorassa olevat saumat ovat tyynyjen yläpuolella.

Pinoamislohkot

FBS-lohkojen perustuksen asentamisen aloittamiseksi on ymmärrettävä, miten lohkot pinotaan. Asennus alkaa merkinnällä. Piirrosten mukaan asennetaan, ja lanka vedetään niiden päälle. Voit helpottaa rivin asettamista sijoittamalla ensin lohkot kulmiin ja risteyksille. Täytä pystysuorat saumat laastilla tai täytä maata. Lohkojen välinen tilanne putoamisen aikana kaadetaan betonilla ja tasataan, kunnes lohkojen välissä on monoliittinen insertti.

Ylä- ja alarivin välisen laastien on oltava vähintään 15 mm. Vertikaaliset saumat sidotaan betonikerrokseen 250 - 600 mm. Reunojen välisen sidonnan vahvistamiseksi käytä vahvistamista. Asennuksen aikana älä unohda tehdä aukkoa viemäriputkille.


[kärki] Vinkki! Käytä, kun asetat pohjaan tämäntyyppisiä betonilohkoja, kuten FBS24.4.6-T. Niiden pituus mahdollistaa jakauman levittämisen järkevästi, vähentää saumojen määrää ja säästää aikaa (poimi leveys ja korkeus harkintasi mukaan). [/ Vinkki]

Koot ja hinnat

Riippuen FBS-lohkojen koosta, valmistajasta ja alueesta, hinta voi vaihdella.

Esimerkiksi FBS: n lohko, jonka mitat ovat 880 x 300 x 580 FGC Tores Ufassa, maksaa 655 ruplaa yksikköä kohti, ja Moskovan Stroykomplekt-yhtiö tarjoaa samalle tuotteelle 843 ruplaa. per kappale