Sokean alueen betonin koostumus ja laatu

Sokea alue on vedenpitävä pinnoite, joka sijaitsee rakennuksen ympärillä. Se on valmistettu betonista ja kulkee rinteessä kohteen ympäryksen ympärillä. Säätiö saa suojaa tulvilta ja sadevedeltä. Sokea alue voi olla pienempi kuin 100 cm, lopulliset parametrit riippuvat maaperätyypistä ja katon rungon poistamisesta.

Betonin valinta betoniin

Jalustan valssaukseen käytettävän materiaalin tuotemerkin lujuus määritetään kuorman parametrien, pohjaveden syvyyden ja rakenteen arkkitehtonisten ominaisuuksien perusteella.

Asiantuntijat antavat joitakin SNiP: n suosituksia:

 • kun käytetään alhaisen vuorauksen maaperää ja matala- tai keskipitkän pohjarakenteita, sallitaan käyttää teräsbetonia M150, mutta siinä tapauksessa, että kevyiden puu- ja runkorakenteiden rakentaminen on suunniteltu;
 • M200 / M250-tuotemerkki on suositeltavaa käyttää kaatuneita paaluja, hautautuneita nauhalevyjä, pohjalevyjä tai emäksiä, joissa on maaperän pilkkoutumista. Tällainen säätiö voi kestää lohko- tai tiilitalon;
 • Mark M300 / M400 - tarvitaan upotettujen nauhojen, paalunporaustekniikoiden rakentamiseen. Materiaalia käytetään, jos rakennetaan monikerroksinen maatila, jossa on tiiliä, teräsbetonia tai sementtiä.

Koostumus, mittasuhteet

Minkä tahansa betoniseoksen koostumus on vakio - se on sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä (soraa) tai hiekkaa ja soraa ja vettä. Komponenttien suhteellinen suhde riippuen taulukkomuodossa ilmoitetusta materiaalimerkistä.

Betoni sokeille alueille: mikä merkki mieluummin?

Rakennusteollisuus kehittää rehellistä salamaa. Alan asiantuntijat eivät kuitenkaan olisi menestyneet ilman vuosien kokemusta. On olemassa perinteisiä malleja, joiden rakentamisen merkitys ei ole menetetty vuosien kuluessa. Yksi näistä rakenteista on sokea alue.

Kaikkien arkkitehtonisten ja toiminnallisten rakenteiden rakentamiseen liittyvän rakennustyön yhteydessä on kiinnitettävä erityistä huomiota sen tukevien elementtien korkeaan lujuuteen. Betonista valmistettu sokea alue suorittaa useita tehtäviä kerralla, jotka varmistavat rakennuksen turvallisuuden:

 • absoluuttinen estäminen kosteuden tunkeutumisesta ilmakehästä pohjaan;
 • monoliitin suoja huuhtoutumiselta;
 • minimoidaan veden vaara, ei ainoastaan ​​kellarista vaan myös kellarista.
Betoni sokea alue

Tämän tilan ominaisuudet

Rakennusalan asiantuntijat tarjoavat meille yksinkertaisimman, intuitiivisen sokea alueen lajittelun talon ympärillä. Tämä luokitus perustuu sellaisten materiaalien luokkaan, joita käytetään tällaisten rakenteiden luomiseen. Joten tällaisia ​​suojarakenteita ovat:

 • Pehmeä. Se on tehty raunioista tai sora.
 • SEMI. Tämä malli on valmistettu kiveistä tai päällystyslaatoista.
 • Kova. Valmistettu raskasta betonia.

Koska se on viimeinen vaihtoehto, joka tunnetaan suosituimpana, sen ominaisuudet ansaitsevat erityistä huomiota. Kova vaihtoehto on käytännössä kaikkein kestävin segmentissä. Ominaisuutensa ansiosta se takaa perustan ja kellarin täydellisen suojan kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta.

Kosteuden negatiiviset vaikutukset pohjaan

Luotettavin vaihtoehto

Riippumatta siitä, mitä betonielementtiä käytät kuvattuun rakennukseen, se itsessään on melko yksinkertainen. On täysin mahdollista luoda se omilla käsillään ilman viettää paljon aikaa eikä tehdä titaanipyrkimyksiä. Se koostuu perinteisesti useista lohkoista, nimittäin:

 • maakerros, esipakattu;
 • vedeneristyskerros;
 • hiekkakerros, jonka paksuus on 10 senttimetriä;
 • eristyskerros;
 • teipillä tehty sementti.
Sokea alue

Edellä oleva järjestelmä on yleisesti hyväksytty. Se voi kuitenkin muuttua tietyn tilanteen yksittäisten ominaisuuksien mukaan.

Betoniliuoksen suhde ja mittasuhteet

Koska tämän rakenteen luomisen pääaine on konkreettinen, on ehdottoman tärkeää laskea betonin koostumus sokeille alueelle. Kuten joka tapauksessa, oikea osuuksien noudattaminen tässä tapauksessa on ratkaisevan tärkeää koko rakennustoiminnan monimutkaisuuden kannalta.

Rakennusmateriaalien vaatimukset

Sokea alue on tie, joka kehittää yksityistä taloa. Asiantuntijat viittaavat tämäntyyppisiin kappaleisiin kuormittamattoman tyyppiseen luokkaan. Tämä johtuu erittäin uskollisista toimintaolosuhteista: paitsi sadat jalankulkijat eivät kävele samanaikaisesti, mutta eivät myöskään aja autoa. Tämän rakenteen tulisi olla ensisijaisesti vedenpitävä. Siksi valittaessa, mitä konkreettista käytetään rakennusprosessissa, kiinnitä huomiota alhaisiin merkkeihin. Ne täyttävät parhaiten vaatimukset, jotka asiantuntijat ovat välttämättä antaneet.

Betonin koostumus ja tekniset ominaisuudet

Sokean alueen betonituotteen on oltava:

 • vesitiivis;
 • vastustuskykyinen pakkaselle;
 • paneelin keskimääräiset voimakkuuden indikaattorit;
 • edullisin, koska alhainen hinta optimoi rahoituskustannukset ja koko rakennusprosessin kokonaisuutena.

Minkä tuotemerkin valita?

Koska kuvattu suojarakenne ei riipu erityisistä toiminnallisista ja rakenteellisista kuormituksista, on mahdollista säästää paljon rakennusaineita sille. Tässä tilanteessa on järkevää käydä ammattilaisten neuvontaa. He väittävät, että tässä tapauksessa tarvitaan alhaista konkreettista laatua, mutta kuitenkin tarvitaan melko vastuullista lähestymistapaa teosten toteuttamiseen. Tällaiselle rakenteelle on käytettävä myös luokan M100 rakennusmateriaaleja, M150 toimii myös. Ne ovat suosituin ratkaisu, kun haluat suunnitella kappaleita yksityisen talon ympärillä.

Jos tallentaminen ei ole tärkeää sinulle, valitse M200-luokka. Se on kalliimpaa, ja sen suorituskyky on paljon parempi. Esimerkiksi rakennusmateriaaliluokalle on tunnusomaista erityinen lujuus, erinomainen vastustuskyky pakkaselle ja vedelle.

Betoni sokea alueelle: pääluokat, brändit ja ruoanvalmistusprosessi

Rakenteen kaikki perusteet tarvitsevat suojaa eroosiolta, joten sen ympärille syntyy ylimääräinen este sementistä, soralta ja hiekasta muodostuvasta seoksesta. Se ei ainoastaan ​​pidennä rakenteen kestävyyttä, vaan myös parantaa esteettisiä ominaisuuksia. Prosessissa laitteen on selvitettävä, mikä betoni tarvitaan sokea alueelle, joka toimii myös kulkukäytävänä.

Kuvassa näkyy betonin tuleva rulla.

Tietoja käytetystä materiaalista

Karkaistu seos on keinotekoinen kivi, joka on laajalle levinnyt rakennusalalla. Nykyaikaista sideainepohjaista materiaalia on käytetty vuodesta 1844 lähtien. Ajan myötä sen koostumus alkoi näkyä erityisillä lisäaineilla, jotka parantavat suorituskykyä.

Koostumukselle ominainen perusindikaattori on puristuslujuus, joka sallii valmistaa seoksen tiettyyn luokkaan. Työtä tehtäessä on valittava sokea alue betoniluokalle, jotta sen lujuusominaisuudet sopisivat erityisiin käyttöolosuhteisiin.

Taulukko kahden käytetyn luokan vertailusta.

Suoraan SNiP 2.03.01-84: ssa luokkien nimeä käytetään latinalaisessa kirjaimessa "B", jonka vieressä on luku, joka kuvaa MPa: n painetta. Koostumusluokka on kuitenkin numeerinen ominaisuus, jonka takuu on 0,95. Näin ollen 5 tapauksessa 100: stä ehtoa ei ehkä täytetä.

HUOM!
Sopivan kokoonpanon luokan tuntemisella voit helposti ymmärtää, mitä betonielementtiä tarvitaan sokea alueelle.
Taulukko heijastaa vastaavuutta betoniseoksen lujuusominaisuuksien vaihtelukertoimella 13,5%.

Lisää merkkejä

Samanaikaisesti luokkien kanssa seoksen lujuus voidaan asettaa eri tavoin. Latinalaisen aakkoston kirjain "M" numerolla ilmaisee raja-arvon puristukselle kgf / cm².

Sokean alueen betonipitoisuus ei saa olla alhaisempi kuin M200, muuten luodun alustan aiheuttamat vahingot voivat ilmetä.

Taulukko osoittaa sementin massan kasvun palkkaluokan nousulla.

 • M200 - koostumuksen pääasiallinen tarkoitus on luoda rakenteita pienellä kuormituksella pinnalle.
 • M250 - seosta voidaan käyttää rakenteille, joihin kohdistuu kohtalaisia ​​vaikutuksia.
 • M300 - tavallisin betonimerkki sokea alueelle, koska se kestää varsin konkreettisia kuormia.
 • M350 - samanlainen ratkaisu rakennuksen ympärillä olevan suojakaiteen laitteeseen käytetään harvoin.

Varoitus!
Koostumuksen hinta nousee brändin kasvulla, joten säästämiseksi on suositeltavaa valita se mahdollisimman tarkasti ottaen huomioon mahdolliset kuormat pinnalla.

Peruskomponenttivaatimukset

Kaikkien betonipäällysteisten materiaalien on täytettävä tietyt ehdot, muuten korkealaatuista seosta ei ole mahdollista saavuttaa.

Tässä suhteessa rakenteen käyttöikää voidaan merkittävästi pienentää.

Betonin aggregaattifraktio.

 • Perusaine on sementti, joka sitoo komponentit yhteen. Päätehtävänä on valita oikea sidosmerkki. Myös epäpuhtauksien läsnäolo on otettava huomioon.
 • Seoksen valmistukseen suositellaan hiekan käyttöä, jonka murto-osa on 1,5-5 mm. Epäpuhtauksien läsnäolo rakennusjätteiden ja kasvien jäämien muodossa voi vaikuttaa haitallisesti liuoksen lujuusominaisuuksiin.
 • Paras kertymä on murskattua kiviainetta, joka mahdollistaa korkealaatuisen tarttumisen muihin komponentteihin. Sopivat sora-alueet ovat 8 - 35 mm.
 • Liuotin on tavallinen vesi, mutta se ei saisi sisältää emäksisiä ja happamia sulkeutumia.

Täydentää!
Jotkut asiantuntijat lisäävät sammutettua kalkkia sekoitukseen, mikä helpottaa niiden asettamista.
Tällä vaihtoehdolla pinnan suuntausta helpotetaan.

Liuosvalmistusprosessi

Työssä on eniten käytetty koostumus M300, joka kuuluu luokkaan B22,5. Siksi on syytä harkita hänen ruoanlaittonsa nimeä. Seuraavassa on ohjeet sekoitusta varten ilman betonisekoittimia.

Se osoittaa betonin perusmäärät sokeille alueille.

Eri tuotemerkkien ratkaisujen osuudet.

 • Kahteen kaivoon hiekkaa kaadetaan valmistettuun säiliöön niin, että saadaan pieni liukukappale.
 • Lisätään sementtiä M400, jonka jälkeen molemmat komponentit sekoitetaan perusteellisesti kuivaan muotoon.
 • Vähitevästi vettä kaadetaan koostumukseen, jonka määrä on tavallisesti 0,5 massa sideainetta.
 • Sekoittamisen jälkeen neste-seokseen lisätään 4 kauraa sora-aggregaattia.

  Sekoitetaan liuos lapiolla.

  Se on tärkeää!
  Betoniseoksen sekoittaminen omalla kädelläsi ei voi lisätä liikaa vettä, muutoin huokoisuus on erittäin korkea ja tämä johtaa lujuusominaisuuksien vähenemiseen.

  • Jos seoksen jähmettymisen jälkeen on tarpeen erottaa sokean alueen fragmentti, sitten raudoitettu betoni leikataan timanttipiireillä.
  • Täytä valmiin koostumuksen päivässä, kunnes hän tarttui, muuten tehdään lovet.
  • Putkien tai muiden elementtien lisäämiseksi pakastetulle betoniratkaisulle suoritetaan reikien timanttiporaus betoniin.
  • Jos sokea alue tehdään kylmäkaudella, on pakko lämmittää liuosta.

  Lopuksi

  Betonikoostumuksen valmistelu olisi suoritettava ottaen huomioon SNiP: n 5.01.23-83 ja GOST 7473-94 määräykset. Esitetyt asiakirjat kuvastavat yleisiä sääntöjä, joissa otetaan huomioon materiaalien tiheys ja suhde. Lisätietoja tästä aiheesta on tämän artikkelin videossa.

  Betonimerkki sokea alueelle

  Mikä betonimerkki tarvitaan sokean alueen rakentamiseen?

  Jokainen rakenne on suojattava sateelta ja sulavedeltä. Paras este on sokea betonialue. Tämä on tärkeä arkkitehtoninen elementti, joka toimii kävelytie. Se pidentää rakennuksen kestävyyttä ja parantaa sen esteettisyyttä. Siksi liuoksen sekoittamisen yhteydessä on tärkeää valita oikeat ainesosat suositeltujen mittasuhteiden mukaan. Millaista betoniä tarvitaan yksityisen talon sokea alueelle?

  Sokea alue on kapea nauha, joka asetetaan pitkin yksityisen talon reunaa. Toisaalta se on seinän vieressä, toisaalta - maahan. Kaada sementin viimeistelyn jälkeen ennen talven kylmää. Päätehtävänä on suojata kosteuden eroosilta ja kosteudelta.

  Sokeilla on myös muita toimintoja:

  • Rakennuksen lämpöeristyksen parantaminen.
  • Maaperän jäädyttämisen estäminen.
  • Pohjan suojaus itävistä juurista ja maaperän turvotus.
  • Lisää rakennuksen kaikkien osien elämää.
  • Luo mukava ja kaunis kulkualue yksityisen talon ympärillä.

  Sokea alue kaadetaan jatkuvalla nauhalla, jonka leveys vastaa ulkonevien ulokkeiden pituutta. On suositeltavaa tehdä se 200 mm suuremmaksi. Optimaalinen koko on 800-1000 mm ja pakolliset 1,5 asteen kulmakerrokset talosta. Paksuus vaihtelee 100 - 150 mm riippuen liuoksen vahvistavien elementtien läsnäolosta.

  Miten valita brändi?

  Seoksen koostumusta ja sen teknisiä ominaisuuksia ohjaavat GOST 9128-97 ja 7473-94. Merkki on puristuslujuuden indikaattori.

  Betonia valittaessa valua varten otetaan huomioon seuraavat toimintaolosuhteet:

  • arvioitu kuorma;
  • maaperän parametrit;
  • ilmasto-olosuhteet.

  Suunnittelun on oltava riittävän vahva kestämään mekaanista painetta kävelystä, lämpötilavaiheista ja usein saostuksesta. Siksi komponenttien suhdetta määritettäessä otetaan huomioon odotettavissa oleva lujuus, jäätymisvastus ja veden kestävyys. Mitä korkeammat nämä parametrit ovat, sitä luotettavampi ja kestävä tulos.

  Yksityisen talon sokean alueen betonin vähimmäisvaatimukset:

  • Tuotemerkki - M200.
  • Lujuusluokka - B15.
  • Pakkasenkestävyys - F150.

  M200 - suositeltava rakennuslaastin tyyppi. Se on valmistettu sementtibrändistä M400 tai M500. Lisäksi sokeita alueita käytetään perustusten, polkujen, portaiden ja tasoituskerrosten asettamiseen. Suorituskykyvaatimukset kasvavat nousevien maaperän pohjalle. Valitse tällaisissa tapauksissa 1-2 merkin pituinen koostumus.

  Jos rakennusvyöhykkeellä on runsaasti sakkaa ja suuria lämpötilaeroja, on suositeltavaa käyttää M250: ta. Välimerkki soveltuu hihnavetojen ja kevyiden rakenteiden valmistukseen. Tämä betoni on kestävä murtumiseen ja sietää äärimmäistä kylmää ja lämpöä.

  Kun rakennat suuria teollisuuslaitoksia ja korkeita rakennuksia, valitse M300 tai M400. Jos käytät alempia merkkejä, rakennuksesta tulevat tärinät nopeasti tuhoavat betonin.

  Betoniratkaisun määrät

  Erän tilavuuden laskemiseksi sinun on kerrottava toisistaan ​​sokea alueen pituus, leveys ja paksuus. Lisää tulosta 15%: lla - tämä on varaus odottamattomien tappioiden varalta.

  Merkittyjen betonituotantoa varten sokea alueelle saadaan komponenttien standardimääriä. Sementti, hiekka, murskattu kivi ja vesi mitataan suhteessa 1: 3: 4: 0,5. Tarkka määrä nestettä riippuu täyteaineen murto-osasta. Mitä suurempi sora on, sitä vähemmän vettä tarvitaan sekoittumiseen.

  Jos kääntäkää mittasuhteiden numeeriset arvot absoluuttisiin yksiköihin, yhden kuution valmistamiseksi tarvitset niin monta komponenttia:

  Mitä suurempi tuotemerkki (M450: sta), sitä vähemmän kulutus. Hiekka on pestävä, kuivattu ja savimainen. Täyteaineena on parempi käyttää kuutiomuotoisten graniittien seulontatutkimuksia, joiden raekoko on 5-10 mm.

  Liuoksen mittasuhteet riippuvat sideaineen tyypistä. Esimerkiksi käytettäessä Portland M300 (M200 betonille) komponenttien suhde on 1: 1,9: 3,7 ja valittaessa kestävämpi M400 - 1: 2,8: 3,9. Pehmittimien tai polypropeenikuitujen lisääminen lisää hydrofobisuutta.

  Sokean alueen valmisbetoniliuoksen tulee olla yhtenäinen ja ilman kokkareita, on paksun kerman koostumus. Laadun erän tekemiseksi sinun on noudatettava tiettyä toimenpidekokonaisuutta.

  • Kaada puhdas vesijohto betonisekoittimeen tai suureen säiliöön (astia, säiliö).
  • Aseta vähitellen sementti pieniin osiin ja sekoita kaikki perusteellisesti.
  • Maidon muodostumisen jälkeen kaada soraa ja sen takana - kuivaa hiekkaa.
  • Lisää modifioivia osia viimeiseksi.

  1. Rakenteen käyttöikä riippuu sementin laadusta. Koostumuksessaan ei voida hyväksyä kosteuden ja hiukkasten esiintymistä. Kustannusten vähentämiseksi jotkut häikäilemättömät valmistajat lisäävät tuhkaa, dolomiittia ja jauhettua kalkkia. Tämä johtaa brändin vähenemiseen, joten rakennusmateriaalit on tilattava vain luotettavilta ja luotettavalta toimittajalta.

  2. Sementti säilyttää alkuperäiset ominaisuudet enintään kolme kuukautta. Tämän jälkeen materiaalin lujuus vähenee kolmanneksella. Kun ostat, kannattaa kiinnittää huomiota julkaisupäivään. On vielä parempi, jos pakkauksessa on toinen merkintä. Kahdella pussilla yhdestä erästä ilmoitetaan eri valmistusajat. Väärennetyt tavarat sisältävät samat parametrit kaikilla paketeilla.

  3. Betonipäällysteen on oltava tasalaatuinen. Ei ole sallittua tarttua yhteen täyteaineita tai kuivia kokkareita. Kun käsiä vaurioitua, varsinkin suurissa osissa, on vaikea saada aikaan hyvää tulosta. Tätä työtä varten on parempi käyttää betonisekoittimia.

  4. Liuosta sekoitettaessa ei ole suositeltavaa kaataa koko vesimäärää kerralla. Jotkut nesteet on sekoitettava osaan sementtiä ja lisätään viimeiseksi. Tämä auttaa välttämään kokkareita ja kontrolloimaan betonin tiheyttä.

  5. Halkeamien muodostumisen estämiseksi on välttämätöntä järjestää laajentamisliitokset sokea alueen ja rakennuksen perustuksen välillä. On myös toivottavaa sijoittaa ne nauhalle 2 metrin välein.

  6. Jotta yksityisen talon sokea alue olisi vahva ja luotettava, sen pintaa olisi vahvistettava entisestään. Tätä varten yläkerros täytetään korkealaatuisella betonilla.

  Betonin koostumuksen osuus yksityisen talon sokea alueelle

  Sokea alue altistuu sulaveden, saostumisen ja lämpötilan muutosten haittavaikutuksille. Tässä suhteessa "vedenpitävä nauha", joka ympäröi rakennusta ympärysmitta, on melko tiukat vaatimukset. Vaikka talon ympärillä ei ole voimakasta mekaanista kuormitusta, niillä on oltava hyvä kylmäkestävyys ja vedenpitävyys, siksi sileäpinta-alaltaan konkreettinen laatu on erityisen tärkeää rakennettaessa tällaista rakennetta itsenäisesti.

  Valmistelemaan korkealaatuista betoniliuosta, joka ei alkanut särkyä ensimmäisen talven jälkeen, on kiinnitettävä huomiota seoksen pää- ja vähäisten komponenttien mittasuhteisiin, laatuun ja puristuslujuuteen.

  Betonimassan komponenttien laatu

  Sokean alueen betonin koostumus sisältää hiekkaa, sementtiä, murskattua kiveä ja vettä. Koostumuksessa on myös täyteaineita (jopa 70% liuoksen kokonaismassasta) ja sitovia komponentteja. Tällaiset lisäaineet voivat antaa materiaalin suuremman lujuuden ja kimmoisuuden.

  Jos puhumme ominaisuuksista, joita komponenttien pitäisi olla, kannattaa korostaa seuraavia suosituksia:

  • Hiekassa ei saa olla epäpuhtauksia (savi, silta ja muut aineet). Jos tämä komponentti sisältää vähintään vähäisiä lisäaineita, betoniseos tulee olemaan heterogeeninen.
  • Raunio ei saisi sisältää kalkkia. Korkealaatuista materiaalia pidetään hiekkakivien hiomisessa hiekkakivestä. Suositeltava raekoko on 5-20 mm. Myös raunioitumisen sijaan voit käyttää sora- ja pehmittimiä.
  • Seoksen vesi on suositeltavaa käyttää vain käynnissä.
  • Yhdistelmänä käytetään usein saviä, mikä huomattavasti keventää tulevan betonirakenteen painoa.

  Sementtiin ei myöskään sovelleta tiukkoja vaatimuksia, mutta laadukkaaseen betonityöstöön on kiinnitettävä huomiota sen merkintään.

  Betoni merkintä

  Merkitsemällä betoni on mahdollista määrittää tämän materiaalin puristuslujuus. Harkitse tavallisimpia tuotemerkkejä, joita suositellaan käytettäväksi yksityisen talon rakentamisessa:

  Merkit 100-150 eivät sovellu ulkorakenteiden järjestämiseen, ja M 400-500 käytetään monikerroksisten rakennusten rakentamiseen, joten tätä betonia käytetään harvoin yksityiseen rakentamiseen. Ei myöskään kannattavaa voida kutsua M 250: n ja M 300: n koostumuksiksi, koska niiden kustannukset ovat "suuruusluokkaa" korkeammat. Paras vaihtoehto sokea alueelle olisi konkreettinen M 200, joka erottuu kohtuuhintaan ja laadukkaasti.

  Suhteita betoniin M 200

  Jos haluat itsenäisesti valmistaa betoniliuoksen M 200-merkin, sinun on sekoitettava seuraavat osat tiettyyn määrään:

  • Portland-sementti M 400 - 287 kg.
  • Murskattu kivi (koko 5 - 20 mm) - 1135 kg.
  • Hiekkakiveä (CBC) - 751 kg.
  • Vesi - 186 litraa.

  Hyödyllisiä! Hiekan, sementin (M 400) ja murskattujen kiviainesten standardisuhde on 1: 2.8: 4.8.

  On myös vaihtoehtoinen resepti:

  • Sementti - 287 kg.
  • Hiekka - 803,6 kg.
  • Murskattu kivi tai sora 1377,6 kg.
  • Vesi - 186 litraa.

  Hyödyllisiä! Vesi-sementtisuhde (VC) on yleensä 0,65: 1, mutta sitä voidaan muuttaa, jos hiekka tai hiekka on liian märkä.

  Parhaan yhdistelmän saavuttamiseksi on suositeltavaa ostaa sementti vain arvostetuilta valmistajilta. On tärkeää ottaa huomioon se, että PCC säilyttää ominaisuutensa korkeintaan 3 kuukautta (sen jälkeen se menettää jopa 30% lujuusominaisuuksista), joten jos ostat sen rautakaupasta, muista kiinnittää huomiota valmistuksen valmistumispäivään. Merkinnän on oltava per sekunti, jos betonipakkauksessa on vain päivä ja kuukausi, se on väärennös. Sama koskee kahta pussia, joilla on sama per sekunnin merkintä.

  Hyödyllisiä! Nykyään dolomiitista tai kalkista tehty väärennetty sementti on varsin yleinen. Jos käytät tällaisia ​​yhdisteitä betonin valmistukseen sokea alueelle, saatat huomata huonolaatuisen rakentamisen.

  Betonin sekoittaminen

  Tee sokeille sokeille seuraavat toimenpiteet:

  1. Kaada puhdas vesi betonisekoittimeen (vanha kylpy, altaan tai ämpäri).
  2. Lisää sementti ja sekoita se veteen, kunnes muodostuu "laasti" (vaalea neste liuos).
  3. Kaada roskaa liuokseen, odota 30 minuuttia ja sekoita kaikki osat uudelleen. Mitä suurempi on rauniot, sitä vähemmän vettä sinun tulee valmistaa ratkaisu.
  4. Lisää hiekkaa ja sekoita paksu ja sileä massa.
  5. Kaada betoni sokean alueen muottipesään.

  Hyödyllisiä! Teoksia suositellaan suoritettavaksi alle +5 asteen lämpötilassa. Jos aiot rakentaa sokean alueen kylmäkaudella, ennen betoniliuoksen kaatamista, se on lämmitettävä.

  Jotta voit laskea kuinka paljon kuiva sekoitus tarvitset, tarvitset:

  • Määritä sokea alueen kokonaispinta-ala (tämä kertoo sen pituuden leveydellä).
  • Kerro jäljelle jäävä määrä sokean alueen korkeudella.
  • Lisää tulokseksi saatu määrä 15% (tämä on varastoseos).

  Siten, jos sokean alueen pinta-ala on 20 m 2 ja sen korkeus on 17 cm, saamme:

  20 x 0,17 = 3,4 + 15% = 3,9 m 3 (tarvitset tämän seoksen sokeille)

  Jos asut alueella, jossa on melko ankara ilmasto, jossa usein sataa, on suositeltavaa lisätä betonin vedenkestävyyttä. Tällöin on tarpeellista lisätä lisäaineita kuten Penetron, Aquatron tai muita lisäaineita, jotka lisäävät kosteuden kestävyyttä liuokseen. Voit myös lisätä huomattavasti pinnan kestävyyttä kosteuteen silitysvälineiden avulla.

  Lopuksi

  Korkealaatuisesta rakennusmateriaalista valmistettu betonirakennus kestää yli 20 vuotta, mutta jos haluat lisätä käyttöikääsi, on suositeltavaa peittää se päällystyslaattoilla tai päällystystuilla.

  Betoni mittasuhteet sokea alueelle

  Betonipäällysteiden valinta betonipinnoille vaikuttaa talon kulkureittien kestävyyteen. Kun itse sekoitettava betoniseos pitää yllä osien oikean suhteen. Mikä olisi betonin koostumus sokeille alueille? Ja mikä määrittää betonipinnan laadun?

  Miksi tarvitset sokean alueen?

  Sokea alue on yksityisen talon ympärillä oleva polku, joka ei salli sulatettua tai sadevettä kellarin seinille maan alla. Sokean alueen rakenne suojaa pohjaa kosteudelta ja seinät kosteudelta (seinät märkäävät kapillaarisen kosteuden nostamisen märästä pohjasta). Jos pohja on kuiva, sen kestävyys on suurempi ja rakenteen luotettavuus on suurempi. Talon märkä pohja maaperän talven jäädyttämisen aikana myös jäätyy ja putoaa.

  Siksi sokea alueen laatu määrää rakennuksen elämää. Säätiön yläosan jaksottainen jakauma muodostaa halkeamia pohjassa ja seinissä ja siten tuhoaa rakenteen. Mikä on laadukas sokea alue talon ympärillä?

  • Sokean alueen on oltava riittävän suuri (levyn paksuus ja radan leveys).
  • Sokea alue on valettu seos, joka on suunniteltu ympärivuotiseen toimintaan kadulla.
  Sokean alueen asianmukainen rakentaminen

  Betoni päällystämiseen: vaatimukset ja ominaisuudet

  Talon ympärillä olevat polut kuuluvat kuormittamattomalle tasolle. He eivät aja autoja eivätkä kulje tuhansia jalankulkijoita. Siksi ne käyttävät vähiten kestäviä merkkejä.

  Ulkokäytävien kestävyyden vuoksi sokean alueen on oltava vedenpitävä. Alhaisilla asteilla (M50 ja M75) ei ole kosteutta, eikä niitä siksi käytetä sokeiden alueiden rakentamiseen.

  Valmis betonirakenne

  Sokean alueen materiaaliin sovelletaan seuraavia vaatimuksia:

  • Vedenkestävä (suojaamaan säätä kostealta ja omalta kestävyydeltään).
  • Pintavastus jäädyttämiseen.
  • Kestävyys - keskimäärin, kuten puutarhatyylit.
  • Hinta on mahdollisimman alhainen (rakennuskustannusten optimointi).

  Betonimerkki sokea alueelle

  Sokea alueella ei ole konstruktiivisia kuormia, joten se voidaan valmistaa alhaisista betonityypeistä. Tämä vähentää talon rakentamisen käteiskustannuksia.

  Pienet tuotemerkit ovat M100 ja M150. Niistä on sokea alue usein valettu talon ympärille. Lisäksi kaistatien ja sokeiden alueiden rakentamiseen käytetään merkkiä M200. Sillä on korkeammat lujuusominaisuudet, veden kestävyys, pakkasenkestävyys ja korkeampi hinta.

  Kotivyöhykkeellä oleva pinta-ala: lattiavahvistus lisää vahvuutta

  Taulukko: betonilajien ominaisuuksien vertailu kadun päällysteen ja puutarhatyylin reiteille

  Betoniosuudet

  Kun seos sekoitetaan itsestään, on noudatettava tiukasti mittasuhteita (komponenttien suhdetta). Seuraava taulukko auttaa määrittämään, kuinka paljon hiekkaa, sementtiä, soraa ja vettä käytetään vaivaamisen aikana.

  Betonisekoittimen sokea alue

  Taulukko: hiekka-, murskattu-, sementti- ja vesiosuudet huonolaatuisessa betonissa

  Vedenkestävä betoni - onko se tärkeää?

  Mitä alhaisempi betonin laatu on, sitä huonompi vesivastus ja huurteenkestävyys ovat huonompia. Pohjustuksen kostuminen syksyn sateiden aikana on haitallista maaperän myöhemmäksi jäädyttämiseksi talvella. Kun kylmä sää alkaa, sokea pinta jäätyy läpi, vesipisarat huokosissa laajenevat, sokean alueen pinta peitetään pienillä halkeilla. Märän pinnan tuhoutuminen liittyy veden tilavuuden muuttamiseen jäätymisen aikana. Jäätyneet kosteuspyyhkeet huokosissa luovat jännitystä ja muodostavat halkeamia betonipinnalle.

  Crack kellarissa: seurauksena jäädyttäminen säätiön

  Näin ollen betonin kosteudenkestävyys määrää sen vastustuskyvyn koko sokean alueen jäätymisen ja kestävyyden suhteen. Mitä huonompi materiaali vastustaa kosteuden tunkeutumista, sitä nopeammin se peitetään pinnalla ja sitten syvällä halkeilla.

  Suuri kosteuden läpäisykyky eroaa kestävistä betonilaaduista. Niiden kustannukset ovat kuitenkin melko korkeat (M400 on 1,3 kertaa kalliimpi kuin M100) ja lujuusominaisuudet ovat kohtuuttoman suuret matalan kuormitetun katukäytävän ajaksi. Kuinka käyttää - käyttää kalliita suuritehoisia betonia tai halpoja alhaisen astian sekoituksia?

  Matala-asteinen betoni: kuinka lisätä veden kestävyyttä?

  Jotta huonolaatuinen betoni työskentelisi sokea alueella pitkään, käytä vesitiiviitä lisäaineita tai betonipintakäsittelyä. Lisäaineiden, kuten Penetronin, Aquatronin kemialliset komponentit lisäävät betonin kosteudenkestävyyttä koko levyn paksuudelle. Ne vuorovaikutuksessa mineraalikomponenttien kanssa muodostavat liukenemattomia yhdisteitä niiden kanssa ja sulkevat materiaalin sisältämät huokoset. Lisäksi, mitä enemmän kosteutta, muodostuu liukenemattomia kiteitä. Kemiallisten komponenttien käyttö lisää betonipinnoitteiden kustannuksia, mutta se on paljon halvempaa kuin vahvan betonimerkin tilaaminen.

  Penetron - läpäisee vedenpitävyys pinnan täydelliselle kosteudelle

  Paikallisen kosteudenkestävyyden kasvattaminen lasin pinnalla tekee silitystä. Tee näin märkää betonipinta, joka on ripoteltu sementillä ja sileä sen rakennusliima. Tämän seurauksena ulkokerros (useita millimetrejä paksu) muodostuu lisääntyneellä lujuudella ja vedenkestävyydellä. Tällainen kosteuden tunkeutumisen estävä suojaus on vähemmän tehokas eikä kestävä. Mutta sen kustannukset ovat pienemmät, ja lasin hinta on edullisempi.

  Sokea alueen kestävyyden vuoksi voit kaataa sitä keskiluokkaisesta betonista, käyttää lisäaineita kosteuden kestävyyden lisäämiseen tai raudan betonipintaan.

  Betonin osuudet ja laatikot sokean alueen rakentamiseksi kotona

  Sokea alue on vaakasuora polku, joka sijaitsee toisaalta rakennuksen seinän ja toisaalta kentän - toisaalta. Se kaadetaan betonista rakennuksen rakentamisen jälkeen (erityisesti - kellarin viimeistelyn päätyttyä), mutta ennen ensimmäistä talvikautta. Tällainen rakenne on helppo tehdä itse. Toisin kuin säätiö, tämä muotoilu ei ole vakaa ja merkittävä kuorma, mutta tämä ei tarkoita sitä, että sitä voidaan käyttää heikkolaatuisen ratkaisun avulla. Se on betonin päällystys, joka suojaa pohjaa kosteuden suoraa sisääntuloa vastaan ​​ja siten parantaa käyttöikää. Siksi, kun valmistetaan liuosta sen kaatamiseksi, käytetään asianmukaisesti valittuja komponentteja, kaikkia suositeltuja mittasuhteita ja muita rakennustekniikan vivahteita.

  Tarkoitus ja laite

  Suunnittelun päätavoitteena on suojata pohja kosteuden virtaamisesta ja sen poistamisesta. Lisäksi konkreettinen sokea alue on tarpeen:

  1. rakennuksen eristyksen vahvistaminen;
  2. estetään maaperän jäädyttäminen;
  3. suojelu kasvinjuomista ja maaperän turvotuksesta;
  4. lisää rakennuksen jäljellä olevien rakenteiden luotettavuutta ja käyttöikää;
  5. luoda koristeellinen ja mukava kulku taloon.

  Betoniliuskan mitat riippuvat ulkonevien ulokkeiden pituudesta, on suositeltavaa tehdä se 20 cm suuremmaksi. Optimaalinen leveys on 80-100 cm, edellyttäen pakollista kaltevuutta 1,5 ° rakennuksesta. Betonin yläkerroksen paksuus riippuu raudoituksen läsnäolosta: käytettäessä verkkoa 100 mm riittää ilman sitä - 150. Sokea alue on tehty jatkuvana nauhana, jonka tärkein vaatimus on luotettavuus ja kestävyys. Valitulla betonin asteella on tärkeä rooli. Rakenteen oikea rakenne sisältää laajennusliitosten muodostamisen sen ja pohjan välillä, on myös toivottavaa sijoittaa ne kaistaleen yli 2 metrin välein.

  Betonin vaatimukset

  Seoksen koostumusta ja sen suorituskykyä ohjaavat GOST 9128-97 ja 7473-94. Määritettäessä, mikä merkki tarvitaan sokea alueelle, otetaan huomioon toimintaolosuhteet: suunniteltu kuormitus, maaperän muuttujat, ilmasto. Mekaanisen iskun lisäksi kävelyä käytettäessä rakennuksen on kestettävä usein sakkaus- ja lämpötilavaihtoehtoja, joten kun otetaan huomioon liuoksen mittasuhteet, sen odotetut ominaisuudet, kuten lujuus, jäätymisvastus ja veden kestävyys, ovat sitä suuremmat, mitä paremmat arvot otetaan huomioon. Rakentamiseen vaaditaan betonia, jonka luokka on vähintään M200, ja suuret esineet, joilla on huomattavia kuormituksia perustukseen - M400: sta.

  Koostumukseen ei saa sisältyä tuhkaa, dolomiittia tai kalkkikiveä. On erittäin epätoivottavaa korvata hyvä sementti huonolaatuisella sideaineella (tai vanhentuneella), mikä vastaa mittasuhteiden rikkomista. Jäätymisvaatimusten mukaiseen päällystykseen käytetty betoni täyttää kriteerit, jotka ovat pakollisia tie-seoksissa (ei pienempi kuin F150).

  Voimakkaassa maaperässä lujuuden ja muiden ominaisuuksien tarve kasvaa ja vähintään yhden merkin suurempia seoksia tarvitaan. Sementin kuivat kokkaset tai juuttunut täyteainetta ei voida hyväksyä, jotta saadaan luotettava sokea alue, on tärkeää tehdä homogeeninen koostumus. Kun ratkaisu valmistetaan omilla käsillä, tämä tulos on vaikea saavuttaa, tarvitset betonisekoittimen.

  Reseptiyhdistelmä

  Laske tarvittava numero on helppoa: nauhan pituus kerrotaan betonikerroksen leveydellä ja korkeudella, noin 15%: n marginaali. Vakiomassat laadukkaan betonin vaivaamista varten ovat 1 osa sementtiä, 3 hiekkaa, 4 rauniota ja 0,5 vettä. Nesteen määrä sekoitettaessa liuosta tulee olla minimaalinen, sitä suurempi on täyteaine, sitä pienempi on. Koostumuksen mittasuhteet riippuvat käytettävän sideaineen tuotemerkistä: esimerkiksi jos M300 on hankittu M200: n valmistukseen, suositeltu suhde on 1: 1,9: 3,7 ja kun valitaan kestävämpi M400-1: 2,8: 3,9 ( eli sekoitetaan suurella määrällä täyteainetta). Hydrofobisten ominaisuuksien parantamiseksi pehmittimiä tai vahvistuskuitua lisätään koostumukseen.

  Betonin oikeiden osuuksien tarkkailemisen lisäksi on tärkeää, että sokea alue ostaa ja valmistaa pääkomponentit. Käännettynä absoluuttisiin yksiköihin klassinen suhde 1: 3: 4: 0,5 tarkoittaa, että 1 m3: n laastin valmistukseen tarvitaan 280 kg sementtiä, joka ei ole alempi kuin M400, 840 hiekkaa, 1,4 tonnia raunioita ja 190-200 l vettä. Et voi käyttää kalkkikiven täyteainetta, on parempi valita graniittiseuloja, joiden koko on 5-20 mm, edullisesti kuutiomainen. Hiekka ostetaan ilman saviepäpuhtauksia, kuivataan ja seulotaan. Raaka-aineiden laadun tarkastami- seksi on suositeltavaa sekoittaa ratkaisu.

  Usein kysytään: miten betonia valmistetaan oikein ja missä järjestyksessä komponentit otetaan käyttöön. Asiantuntijat suosittelevat ensin kaataa vettä astiaan (tai betonisekoittimeen), lisäämällä sementtiä vähitellen ja sekoittamalla kaiken huolellisesti. Sementtimaidon vastaanottamisen jälkeen murskattu kivi kuuluu koostumukseen ja vasta sitten valmistettu hiekka.

  Betonin maksimaalisen homogeenisuuden saavuttamiseksi täyteaine lisätään osissa, viimeisen vuoron aikana muokkaavat epäpuhtaudet lisätään (tarvittaessa). Valmis kaataa seoksen paksun kerman koostumus, sitä ei voida laimentaa. Betoniliuos sokea alueelle soveltuu myös portaiden, polkujen, ulkokerrosten, pylväiden, päällysteiden vahvistamiseen, perustusten tyynyjen täyttämiseen.

  1. Jos työ suoritetaan itsenäisesti tai muista syistä, täyttö kestää yli yhden päivän, rakenteelliset saumat asetetaan halkeamien estämiseksi.

  2. Jotta sokea alue olisi riittävän luotettava, on välttämätöntä pintaa pintaa, jotta vaikutus vahvistuu, betoni rautautuu. Tällöin paras tapa kastella: ylhäältä kerros nestemäistä sementtiä, jolla on korkea lujuus.

  3. Betonituotteiden vedenkestävyyden ja roiskevastuksen lisäämiseksi on varmistettu oikea kuivausmoodi (märkä kunnossapito, joka on asetettu betoniliuskaiselle kankaalle).

  4. Kun liuosta valmistetaan omilla käsillä, ne eivät kaada vettä yhtään kerralla astiaan tai betonimyllyyn, vaan sekoita se pieni osa sementistä ja jätä se viimeiseen paikkaan. Tämä tapahtuu sekä kokkareiden estämiseksi että betonin tiheyden hallitsemiseksi.

  Betoni sokea alue - järjestely ja varjostus rakennetta

  Pohjaveden ja sademäärän luotettavan suojan varmistamiseksi on välttämätöntä rakentaa sokea alue asuinrakennuksen ympärille. Yleensä sokea alueen laite suoritetaan monikerroksisella tekniikalla käyttäen 3-4 eri materiaalia.

  Yksi yleisimmistä yksityisillä esikaupunkirakennustyypeillä käytetyistä tyypistä on konkreettinen sokea alue.

  Muihin tyyppeihin verrattuna sokealla betonialueella on useita kiistattomia etuja:

  • Paras vaihtoehto hinnan / laadun suhteen;
  • Helppo kaataa;
  • Yksinkertainen ja edullinen korjaus.

  Merkittävistä haitoista voidaan tunnistaa vain betonin huokoisuus ja tarve suorittaa sokea alue vedenpitäväksi sen kaatamisen vaiheessa. Nämä yksityiskohdat ovat kuitenkin erityyppisiä ja vaativat yksilöllistä harkintaa.

  Betonin ja niihin liittyvien materiaalien valinta

  Kun valitset materiaalin tulevan rakenteen täyttämiseksi, sinun on keskityttävä M200-betonimerkkiin, joka vastaa luokkaa B15. Joissakin tapauksissa on mahdollista käyttää betonimerkkiä M100, luokka B7.5.

  Jos valmiita betonia ei voitaisi ostaa, voit vaivautua itse käyttämällä M400-sementtimerkkiä.

  Betonin sokea-alueen koko koostumus ei ole paljon erilainen kuin hyväksytyt standardit. Pääkomponentit ovat sementti, vesi, murskattu kivi ja hiekka eri mittasuhteissa.

  Ainoa sementti sementtimarkkinan lisäksi on soraa oikean kokoinen valinta. Murskatut kivijakeet ovat edullisesti parempia ottamaan alle 4-5 millimetriä mutta enintään 18-20.

  Luonnollisesti betonin seoksen tulee olla yhtenäinen, murrosi, puhdas, ilman savea ja muita luonnollisia osia.

  Sokean alueen vahvistamisessa 140 x 140 mm: n soluverkko sopii hyvin.

  Betonimassan koostumus

  Rakennustyöt

  Laadukkaan seoksen suosittelemme, että otat tarvittavat osat seuraavissa osissa:

  • 1 osa sementtiä
  • 3 hiekkaa
  • 4 kappaletta
  • 1/2 osa vettä

  Yhden kuutiometrin betonin sekoittamiseen tarvitset:

  • Sementti - 280-300 kg;
  • Murskattu kivi - 1100 kg;
  • Hiekka - 800 kg.
  • Vesi - 190 l;

  Betonin valmistuksessa on ensiksikin parempi sekoittaa sementtiä ja vettä mittasuhteissa, joita tarvitset. On suositeltavaa tehdä tämä sekoittamalla komponentit hyvin siten, että lopullisessa seoksessa ei jää veteen jääneitä jäämiä.

  Vain kun aiempien komponenttien sekoittaminen on valmis, jos hiekkaa ja roskaa muut osat lisätään suhteellisesti. On erittäin tärkeää varmistaa, että tuloksena oleva seos on sileä sakeus ilman kokkareita ja kuivia ainesosia. Vesi tulee lisätä vähitellen, koska se sementti imeytyy.

  Rakenteiden yleiset säännöt

  Sokean alueen asettelu

  On välttämätöntä aloittaa sokean alueen rakentaminen vasta, kun kellari ja julkisivut on viimeistelty.

  Joissakin taloissa talon ympärillä oleva sokea alue voi toimia kävelytieikkuna. Tämä johtuu siitä, että betonikankaan leveys rakennuksen rakenteiden vuoksi on melko laaja.

  Mutta jopa tällaisissa tapauksissa rakenteen rakentamiseen sovelletaan useita erityissääntöjä:

  1. Sokean alueen on oltava leveämpi kuin ulompi ristikko ja ulottua sen yli reunalta vähintään 30 cm: n etäisyydeltä. Näin kattomasta virtaava vesi ei saa huuhdella talon pohjaa.
  2. Jos mahdollista, kankaan leveys on parempi tehdä vähintään metrillä ja joissakin tapauksissa jopa 130-150 cm.
  3. Pinnan kallistuskulman on oltava vähintään 3-5% betonista valmistetulle sokealle alueelle. Muuntyyppisten tiilien tapauksessa kallistuskulma on toivottavaa tehdä vähintään 7-10%.
  4. Ylempi taso ei saa olla horisontaalisen eristyksen pohjakerroksen yläpuolella.

  Säätiön valmistelu

  Pitkä oja talon ympärillä

  Tulevaisuuden laatu on monella tapaa jo riippuvainen pintakäsittelyn vaiheesta. Siksi, kun valmistat maahan kaatamista, voit seurata kolmea yksinkertaista sääntöä:

  1. Ensin sinun on päätettävä, mikä tyyppinen sokea alue on suositeltavin. Tämän perusteella nykyisten standardien mukaan valitaan pinnan kaltevuuskulma.
  2. Jos sokean alueen tyyppi on jo tiedossa, niin vaaditun leveyden mukaan maaperä valitaan rakennuksen pohjan ympärille vähintään 35-40 cm: n syvyyteen.
  3. Jos kaivannon pohjasta maaperän näytteenoton jälkeen on savialusta, se voidaan välittömästi peittää eristävällä materiaalilla. Jos ei ole savikerrosta, niin 10 cm: n paksuinen savikerros asetetaan kaivannon pohjalle. Savi on hyvin tiivistettävä ja peitettävä eristävällä materiaalilla.

  Vain näiden töiden jälkeen voi kerätä kerros ryöstöä ja painaa sitä varovasti.

  Monet rakennuttajat johtuvat ilmaston erityispiirteistä ja kustannusten pienentämisestä, mutta tätä yksityistä rakentamista suositaan erittäin hyvin.

  Betonin rakennustekniikka

  Yksityiskohtainen sokea alueohjelma

  Tässä osiossa esittelemme lyhyen tekniikan. Tarkempia tietoja kannattaa lukea materiaalia siitä, miten sokea alue täytetään. Artikkelissa tarkastelimme yksityiskohtaisesti materiaaliluetteloa, niiden kustannuksia ja toteutettua työtapaa.

  Betonisen sokean alueen yleinen tekniikka koostuu seuraavista vaiheista:

  • Hiekka vuodevaatteet;
  • Viemäröintijärjestelmän asennus;
  • Muottien rakentaminen;
  • Eristysjärjestely;
  • Pinta-aseman vahvistaminen;
  • Puiset tyynyt;
  • Betonin kaato;
  • viimeistely;

  Ensimmäisessä vaiheessa suoritetaan hiekan polttaminen ja tukkiminen valmistettuun kaivantoon. Hiekkaa kaadetaan tasaiseen kerrokseen 10 cm: n paksuiseksi, kostutetaan vedellä ja peitetään perusteellisesti. Prosessi toistetaan yleensä 3-5 kertaa asteittain tasoittamalla hiekan pinnan haluttuun kaltevuuteen.

  Kaltevuuskulma on sopiva määritellä käyttäen tasoa tai laskua.

  Jos konkreettisen sokea-alueen projektissa on valumisjärjestelmä, toisessa vaiheessa on mahdollista jatkaa sen asennusta. Tätä varten lähellä sadevesiputkia kaivaa tuloaukot ja kevyesti betonoitu.

  Lapin jälkeen kaivetaan pieni kaivanto putkille, jotka on kiinnitetty yhteen ja liitetty myrskyvesisyöttöihin. Kaivannon ympäryksen varrella asettuivat kattoikkunat.

  Asennuksen yhteydessä on tärkeää muistaa kallistuskulma ja mitata se instrumenttien avulla. Jos järjestelmän asennus on tehty oikein, rakenne on jälleen peitettävä kerroksella hiekkaa ja tamped carefully.

  Reunoihin asennetaan puiset lankkuja. Muottien tulee olla hyvin kiinnitetty pieniin palkkeihin. Keskipalkkien välinen etäisyys ei saa ylittää kahta metriä.

  On tärkeää, että nämä teokset toteutetaan hyvin tarkasti ja tarkasti, koska tulevan rakenteen tasaisuus riippuu tästä.

  Puristustasolle asetetaan eristys- ja aromikerros. Tätä varten voit käyttää 40 cm: n levyistä polystyreeniä tai 15 cm: n murskattua kiviä. Eristävän kerroksen yläpuolella on 20 cm paksua soraa.

  Sen jälkeen, kun pohja on valmistettu, rakenne tulee ommella vahvikkeella ja kiinnittää rakennuksen pohjaan. Tätä varten reiät porataan pohjan seiniin 70-80 cm: n välein toisistaan ​​ja aseta lujitustangot koko sokean alueen leveydelle.

  Sitten on tarpeen pystyttää luurangon luusto vahvistamalla soluja 15-20 cm.

  Ennen betonin pääseoksen kaatamista, puupäällysteet impregnoidaan bitumilla tai erikoisöljy asetetaan rakennuksen kulmiin. Tyynyjä varten voit käyttää tavallista lautan kokoa 1 tuumaa. Tiivisteiden välinen etäisyys saa olla enintään 2 metriä.

  Kun voit aloittaa betonin kaatamisen ja tasaamisen. Tavallisille maalajeille 10-15 cm kerros riittää.

  Saadakseen enemmän koristeellisia ilmeitä tuloksena oleva betonipäällyste voidaan peittää erilaisilla materiaaleilla, kuten kiveillä tai tavallisilla laatoilla.

  Tavaramerkin brändi ja koostumus

  Jokainen, joka aikoo rakentaa, täytyy ymmärtää, että betonin laatu riippuu olosuhteista, joissa sitä käytetään. Valitun sokea alueen on oltava taloudellinen ja sen on oltava hyvää lujuutta. Lisäksi korjaus- ja rakennustyöt eivät saa aiheuttaa ongelmia.

  Sokea alue on vedenpitävä nauha, joka tapahtuu koko rakennuksen ympäri. Se auttaa säätämään sadeveden pohjasta.

  Jotta se olisi konkreettinen, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  1. Sokean alueen yläkerroksen pitäisi olla yli muutaman senttimetrin vaakasuora vedeneristys.
  2. Ulomman reunan pituus on 30-50 cm enemmän kuin räystäsulko.
  3. Rakennuksen seinistä tulisi olla hieman kaltevuus.

  Huolimatta siitä, että betonirakenne ympäröivän rakennuksen ympärillä on yksinkertainen seos, sen käyttöolosuhteet ovat jonkin verran vaikeampia verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin.

  Vuodesta riippuen sokea alue voi olla tällaisten vaikutusten alainen:

  Siksi on tärkeää valita betoni, jolla on suuri vastustuskyky pakkaselle ja hyvä veden kestävyys. Tehdasbetonin ostaminen, et voi vierittää sitä sekoittimessa, koska tällaisen materiaalin perustana on korkealaatuinen sementti ja murskattu kivi.

  Lisäksi se sisältää pehmentimiä ja vettä. Kuitenkin, jos olet laskenut pieneen summaan ja et voi ostaa laadukasta betonia, voit itse valmistautua.

  Sementin laatuja ja vaatimuksia

  M200-betoni ja M 400-sementti ovat paras ratkaisu kaiken kodin viimeistelyyn. Valitsemalla tällaisen brändin, voit luoda kiinteän aidan, joka vahvistaa perusta ja säilyttää talon.

  Rakennuksen maksimaaliseen suojaukseen käytetään vain korkealaatuisia materiaaleja. Jotta sokea alue ei vain kaunis, vaan myös laadullinen, on tarpeen valita oikea sementtimerkki sekä ainesosien osuus liuoksessa.

  Tosiasia on, että sää- ja lämpötilamuutosten muutokset eivät vaikuta erittäin hyvin mihin tahansa muotoiluun. Jos valitset heikko betoni, se ei voi suojata taloa mahdolliselta romahdukselta.

  On välttämätöntä antaa etusijalle huurteen kestävä materiaali, joka ei edes kylmimmällä talvipäivällä halkeile. M200 betonilaatu ja edellä, hyvä sokeille alueille. Sementtiä tulisi käyttää merkillä M 400 - se varmistaa rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden.

  Betonipäällysteen on välttämättä noudatettava yleisiä standardeja ja määräyksiä. Bias, oikea laite ja monet muut tärkeät kohdat - nämä eivät ole kaikki tärkeät komponentit, joita sääntelyasiakirjoilla voidaan säätää.

  Jos sinulla on vaikeuksia luoda hyvä sokea alue, voit vaihtaa betonimerkkiä. Tätä varten sinun on valmistettava seos, jossa on enemmän tai vähemmän sementtiä tai hiekkaa.

  Voit muuttaa betonimerkkiä ennen sen asettamista. Jos kaaditte seoksen ja huomasit, että valitsit väärän brändin, sinun ei pitäisi olla järkyttynyt, koska voit käyttää raudoitusta rakenteen antamiseen.

  Sokean betonialueen on noudatettava tiettyjä sääntöjä ja vaatimuksia, nimittäin:

  1. Sen pitäisi sijaita rakennuksen ympärillä.
  2. Kaltevuus ei saa ylittää 10%.
  3. Ulomman reunan on oltava ilman kaarevuutta.
  4. Betonin laadun on oltava tasoltaan ja täytettävä yleisesti hyväksytyt standardit.
  5. Pohjakerros on tiivistetty maaperä.
  6. Talon seinien risteyksessä tulee tiivistää maata.

  Rakennuskoodit ja -määräykset (SNiP) ovat yleisesti hyväksyttyjä tietoja korjaustöistä. Betonin viimeistely, kuten kaikkien muiden rakennuskohteiden, on täytettävä standardit.

  Seuraten rakennuskoodeja, voit säilyttää talosi perustan ja antaa suunnittelulle luotettavuuden. Näin ollen et pelkää rankkasadea ja muita sateita.

  Seoksen koostumus ja täytteen ominaisuudet

  Materiaalien massasuhde tulisi olla seuraavanlainen:

  • 1 osa sementtiä;
  • 2,8 osaa hiekkaa;
  • 4,8 kpl raunioita;

  Kaikki tämä on sekoitettava perusteellisesti homogeenisen sakeuden saavuttamiseksi. Tällaisen seoksen käyttäminen on erittäin kätevää.

  Betonin viimeistelyn on oltava kestävä ja kylmänkestävä sekä vedenpitävä - vain sellainen rakenne voi olla pitkä käyttöikä. Materiaalia, jolla on lujuusluokka B15, käytetään useimmin tällaisiin tarkoituksiin.

  Kaikkien osien mittasuhteet on tarkasteltava huolellisesti. Sokean alueen koostumus ei ole monimutkainen - on tärkeää vain tarkkailla mittasuhteita ja käyttää laadukkaita materiaaleja.

  Betoniteipin paksuus ei saisi olla alle 7-10 cm, jos käytät raudoitusta, verkon tulee olla päällekkäin betoninauhan kanssa ja olla 5 cm pidempi. Jos sääntöjä ei noudateta, metalli saattaa altistua korroosiolle. Teipin kaltevuus betonirakenteen ollessa 1,5-3 astetta - joten voit peittää kaikki saumat rakennuksen kulmissa.

  soveltamisalansa

  Maalin muotoilu eli sen taustalla olevat kerrokset riippuvat geologisista olosuhteista. On otettava huomioon, miten viemäri on järjestetty. Se on paljon sovelluksia.

  Halvin pinnoite on kerros rikki.

  Betonipäällyste on kalliimpi ja kestävä vaihtoehto. Hän antaa hallita talletustasoja ja pelastaa minkä tahansa muodon muodonmuutoksesta.

  Edut ja haitat

  Kiinteä pinnoitus on erittäin vahva ja kestävä, mutta sillä on myös haittoja. Näihin kuuluvat veden kielteiset vaikutukset. Kun vesi pääsee päälle ja pysyy pinnalla, se voi johtaa pohjan osittaiseen tuhoamiseen tai pölyn ja lian pääsyn taloon.

  Rakentamisessa käytetään usein pehmeää kaihtotilaa, sillä sillä on monia etuja kovaan:

  1. Älä pelkää maaperän muutoksia, jotka voivat aiheuttaa veden jäädyttämistä.
  2. Sokea alueella ei ole halkeamia, joiden kautta kosteus voi päästä pohjaan.
  3. Se ei vaadi jatkuvaa korjausta, joten voit säästää paitsi vahvuuksiasi myös korjattuja rahaa.
  4. Tekniikka, jossa pehmeä viimeistely kevyt.
  5. Jos käytät penoplexia lämmittimessä, maaperä ei jäätyy, mikä tarkoittaa sitä, että talo pysyy pidempään.

  Soft blind -alueella on vain yksi haitta - se on pysyvä hoito. Heinät, jotka itävyvät leikkauksen kautta, on poistettava ajoissa ja niitettävä ruoho.