M200-merkkisbetoni (luokka B15), sen koostumus ja ominaisuudet

Monet uskovat, että betoni on yksinkertainen sementti-hiekkaseos. Tämä ei kuitenkaan ole aivan sama asia. On olemassa valtava valikoima laatuja ja betonin laatuja. Se on jaettu koostumuksen, käyttöalueen, lujuuskertoimen, pakkasenkestävyyden tai palonkestävyyden perusteella jne.

M200-merkkiset betonit

Tässä julkaisussa pidämme konkreettista luokkaa B15, joka vastaa merkkiä M 200, sen ominaisuudet, laajuus, kuinka paljon seoksen koostumus painaa.

1 Yleistä

Brändin tärkeimpien ominaisuuksien mukaan hiekkakivi M200 kuuluu raskaan betonin ryhmään. Leimasimet aina M150: een asti valmistetaan ennen päärakennusta, kun taas tätä tuotemerkkiä käytetään jo päärakentamisessa: kaatamalla perustuksia, järjestämällä monoliittirakenteisia rakenteita, vahvistamalla vahvistettuja betonilaatoja. Sitä käytetään myös betonirunkoissa, joiden keskimääräinen kuormitustaso on.

Tällä koostumuksella on useita alalajia, joilla on erilaisia ​​koostumuksia ja teknisiä ominaisuuksia.

1.1 Betonityypit M200

 1. Kohdeaseokseen: kotitalouskäyttöön ja teolliseen rakentamiseen.
 2. Seoksessa käytettävän sideaineen tyypin mukaan: sementti, silikaatti, kipsi. Se voidaan tehdä myös lisäämällä polymeerejä.
 3. Kiinteiden täyteaineiden koon mukaan: karkeat ja hienorakeiset.
 4. Koostumuksen kimmoisuus ja tiheys: tiheä, huokoinen, erikoiskokoonpano.
 5. Ainettamismenetelmällä: autoklaavikoostumukset, jotka on suunniteltu luontaiseen jähmettymisprosessiin.
 6. Painon painon merkkivalo (kuinka paljon se painaa): raskas ja kevyt.
valikkoon ↑

1.2 Tekniset tiedot

Kaikissa rakennusten koostumuksissa on selkeät GOST-standardien mukaiset tekniset ominaisuudet. Sementtiseosten tapauksessa GOST säätelee lopputuotteen lujuutta, valmisteen reseptiä ja komponenttien mittasuhteita, elastisuuden kerrointa, tiheyttä, suunnittelun kestävyyttä puristukseen, liuoksen kuution osuuden jne.

Taulukko betonilajien ominaisuuksista

Valmiin betonin pääominaisuus on suunnittelun puristuslujuus, jota merkitään kirjaimella "M" numeerisella merkinnällä.

Betonin B15 lujuusluokka M200 on keskimääräinen nimellislujuus. Seoksen laatu on suurin tiheys ja lujuus 28 päivän kuluttua. Tämäntyyppisen sementtiseoksen koostumus voi sisältää erilaista murskattua kiveä: soraa, graniittia, kalkkia, jonka raekoko on 6-70 mm.

Massiivisten rakenteiden luominen GOST mahdollistaa murskatun kiven ja soran käytön jopa 140 mm: n kokoisina. Kiinteän aggregaatin tulee ylittää lujuus ja laskettu puristuslujuus kahdesti. Karkean aggregaatin funktio on raudoitetun betonirakenteen rakenteellisen kehyksen luominen.

Seoksen resepti sisältää hiekkaa, jonka raekoko on 0,15 - 5 mm. Hiukkasten tiheys on 1790 kg / m³. Peskobeton M200 -suodattimen puristuslujuus on 200 kg / m³.

1.3 Koostumus

Betonibrändiä M200 kutsutaan "alhaisen" koostumuksen seokseksi. Tämä nimi johtuu sisällöstä, suuremmassa määrin, kovetettavasta, hydrofobisesta, sulfaattikestävästä, pehmitetystä sementistä. Koostumuksen tekniset ominaisuudet eivät edellytä minkään aktiivisen mineraalisäaineen lisäämistä.

Kuitenkin siihen lisätään usein pinta-aktiivisia komponentteja. Heidän tehtävänsä on tehdä ratkaisu muovi-, kylmä- tai nopeasti kuivuva. Tällaisten lisäaineiden ansiosta tätä betonielementtiä voidaan käyttää alueilla, joilla on teräviä lämpötilamuutoksia tai rakennustyömailla, joissa on tarpeen suorittaa työ mahdollisimman pian.

Osuudet betonityypeistä

Olemme jo puhuneet siitä, minkä seoksen koostumuksen pitäisi olla GOSTin mukaan. Tämä brändi tarjoaa sementin, hiekan, veden ja karkeiden kiviainesten läsnäolon. Tarkastele kaikkien osien mittasuhteita tarkemmin saadaksesi näytteen lopullisen tuotteen elastisuudesta.

Brändin M200 komponenttien osuudet ovat seuraavat:

 • vesi - 0,18 m³;
 • sementti - 0,25 m³;
 • hiekka tai muu hienoinen aggregaatti - 0,45 m³;
 • karkea aggregaatti (murskattu kivi, sora jne.) - 0,9 m³.

Tällaiset komponenttien osuudet mahdollistavat vaaditun kimmoisuuden saavuttamiseksi 1,76 kuutiota valmiista liuoksesta. Yllä oleva esimerkki on erityinen tapaus. Kunkin komponentin m³ (kuutio) määrä voi vaihdella, mutta osuuksia on noudatettava.

Tiettyjen brändinvalmistajien koostumuksen käyttöominaisuudet osoittavat aina pakkauksessa.

2 Edut ja haitat

Sementtilaastin tekniset ominaisuudet ovat keskeisiä sen etujen ja haittojen määrittämisessä. Näihin kuuluvat komponenttien ominaisvakavuus, lujuus, tiheys, suunnittelu vastustuskyky pakkaukselle. Kiinnittäkää myös lopputuotteen kimmoisuuden ja kokonaislaatuominaisuudet.

M200-betonibrändi on suosittu sekä yksityisessä että teollisessa rakentamisessa.

Voit päättää ostaa betoni M200: n, voit ottaa huomioon seuraavat tuotemerkin edut ja haitat.

2.1 Hyödyt

 • Tämä betonimerkki on suosituin sekä yksityisessä että teollisessa rakentamisessa, mikä johtuu pääasiassa hinnan ja laadun maksimisuhteesta. Yleiset tekniset ominaisuudet, laaja soveltamisala ja samalla alhainen hinta;
 • slaystone M200: lla on suuri rakenteellinen kestävyys puristukselle verrattuna alempien luokkien analogeihin;
 • korkea sulamisvastus verrattuna alemman luokan merkkeihin;
 • alhainen lämmönjohtavuus takaa lämmönkestävyyden betonirakenteiden sisällä ilman lisäeristystä;
 • tämän merkin koostumus hankkii nopeasti tiheyden ja lujuuden, mikä mahdollistaa nopean rakentamisen;
 • aikana ei muodostu halkeamia;
 • teokset voidaan suorittaa lämpötilassa 5 - 350 astetta. Kun lisätään tiettyyn osuuteen pakkasenkestäviä lisäaineita, sitä voidaan käyttää alhaisissa lämpötiloissa.
valikkoon ↑

2.2 Haitat

Tämän betonibrändin haitat ovat hyvin vähäiset. Ensinnäkin se on vedenpitävä, mikä on paljon pienempi kuin muiden sävellysten. Toinen ongelma - veden lisäämisen osuus olisi selvästi noudatettava. Sen painon pitäisi olla 20% siitä, kuinka paljon koko kokoonpano painaa.

Saadakseen korkealaatuista betonia, erän tulee noudattaa tiukkoja mate- riaalisia materiaaleja

2.3 Missä sitä käytetään?

Monipuolisuutensa ansiosta M200-tuotemerkin ratkaisua käytetään sekä asuin- että teollisuusrakentamisen eri osa-alueilla:

 1. Betoniastiat ja lattiat. Tällaiset teokset tehdään pääsääntöisesti suljetuissa tiloissa, joten ratkaisu ei vaadi suurempaa vastustuskykyä ilmakehän ilmiöissä. Tällaiset rakenteet ovat kuitenkin pysyviä kuormituksia, joten tässä tapauksessa ne edellyttävät valmiin tuotteen suurta lujuutta ja tiheyttä.
 2. Talous- ja teollisuusrakentamisen perusteet. Tämä koostumus on riittävän suunniteltu kestävään puristukseen, joka kykenee kestämään valmiin rakennuksen painon. Ennen tietyn betonimerkin käyttöä koskevan päätöksen tekemistä sinun on kuitenkin laskettava valmiin rakenteen osuus.
 3. Teräsbetoniset rakenteet, mukaan lukien portaat, lattiat, pylväät. Alhaisin kustannuksin betonin lujuus B15 on hyvät elastiset ominaisuudet. Se pystyy kestämään vakavia kuormia. GOST ei kuitenkaan suosittele sitä monoliittisten rakennusten valaisemiseksi yli 5 kerrosta laskematta kuinka paljon valmiin rakenteen paino on.
 4. Reitit, sokeat alueet, alustat ja muut vastaavat rakenteet. Tällaisten rakenteiden kuormituksen osuus on erittäin pieni, joten pienikokoinen, tämä koostumus on ihanteellinen täyttöä varten.
 5. Laattojen jalkakäytävä. Alhaisten kustannusten vuoksi tämä koostumus on edullinen käytettäväksi raudoitettujen betonilaattojen kaatamiseksi. Tällöin on kuitenkin tarpeen laskea levyn sisältämien kuormien osuus ja ottaa käyttöön lisäaineita, jotka lisäävät liuoksen tiheyttä. Lisäaineiden lisääminen kuhunkin seoksen kuutioon on GOST-standardien mukainen. Lisäksi valmistaja ilmoittaa pakkauksessa, kuinka paljon lisäaineita on lisättävä liuoksen jokaiseen m³: een (kuutioon) tietyn joustavuuden saavuttamiseksi.

Betonin M200 käyttö stadionin rakentamisessa

2.4 Standardit GOST

Seoksen mittasuhteet, ominaisuudet ja merkinnät määrätään standardien GOST 7473-2010 BST B15 P3 F100 W6 mukaisesti.

Merkintä sanoo, että M200-merkkisellä betonilla on:

 • jäätyvyyskestävyys - 100 F. Jos koostumus altistetaan jäätymisen ja sulatuksen 100 kertaa, se menettää ominaisuutensa vain 5%;
 • 6 W: n vedenläpäisevyys tarkoittaa, että tämän merkin betoni voi estää veden tunkeutumisen paineeseen jopa 0,6 ilmakehään;
 • P3-liikkuvuus riippuu veden ja sementin osuuksista.
valikkoon ↑

M200 brändi betoni - ominaisuudet ja tekniset tiedot

Betonibrändi 200 ei koske korkealaatuisia yhdisteitä. Sitä käytetään, jos rakenteiden merkittäviä kuormia ei oleteta. He rakentavat perustan pienille rakennuksille, sokeille alueille, kulkuteille, lattioille ja tasoituskerroksille. Sieltä päällystyslaatat.

Ominaisuudet ja tekniset tiedot

M200 betoni vastaa luokkaa B15 - tämä on uusi materiaalin nimi. Vanhassa brändissä M ilmoitettiin keskimääräinen puristuslujuus verrattuna luokkaan, mikä osoittaa vahvan lujuuden. Luokka B15 tarkoittaa, että materiaali kestää kuormitusta 15 MPa. M200: lle sallittu kuorma on 200 kg / cm².

Betoniluokan 200 koostumus määräytyy GOST: n mukaan, ja on otettava huomioon tulevan rakenteen toimintaolosuhteet.

Standardit osoittavat materiaalin perusominaisuudet. Yksi tärkeimmistä on koostumuksen liikkuvuus. Se on helppo työskennellä erittäin liikkuvan materiaalin kanssa, se täyttää kaikki aukot rakenteessa kaatamisen jälkeen. Pehmittimen lisääminen parantaa tätä indikaattoria.

Murskattujen kiviainesten koko määrittelee, mikä betoni saadaan - hienojakoinen, murskattua kiveä 2-8 mm tai karkea raekoko 20-40 mm: n rakeilla.

hakemus

M200-betoni kuuluu keuhkoihin. Sitä käytetään kaivertavien tasoituskerrosten tasoittamiseen eri betonipinnoilla. Käytetään teräsbetonirakenteiden, kuten lohkojen, pienikokoisten lattialaattojen, portaiden liikkeiden valmistukseen.

Matala- rakentamisessa, kotitalousrakennusten rakentamisessa ja tiilisahatavaroissa tätä materiaalia käytetään matalien perustusten rakentamiseen.

Materiaalimerkin M200 betonielementtien valmistus. Suunnittelulla on korkea luotettavuus, kestää lämpötilanvaihtelut eivätkä vaadi tarpeettomia taloudellisia kustannuksia.

Betonin käyttö määräytyy murskakiven murto-oloista. Hienojakoinen koostumus käytetään pienissä muottiin muodostuneissa tuotteissa. Tämä seos levittää tasaisesti muotoaan ja antaa pienet rakenteelliset elementit. Nämä ovat katuja, päällystyslaatat, portaiden elementit.

Karkean rakeisen koostumuksen laajuus ovat raudoitetut raudoitteet, seinät ja rakenteet.

Seoksen koostumus

Betonibrändillä M200 on peruskomponentteja, jotka ovat aina vakioita ja muuttujia, jotka määrittävät sen toiminnalliset ominaisuudet. Pääosa on sementti. M200-luokassa käytetään koostumuksessa portlandsementtiä M400-500.

Pakollinen komponentti - kuiva hiekka, enintään 3,5 mm, ilman epäpuhtauksia. Se määrittää seoksen plastisuuden.

Pakollinen kiviainetta tai soraa, enintään 80 mm.

Koostumuksen vesipitoisuus on 20%.

Frost- ja vedenläpäisevyyttä parannetaan erilaisilla lisäaineilla - pehmittimillä.

mittasuhteet

Noudata seuraavia mittasuhteita betonissa M200, suhde otetaan osittain:

 • 1 osa portland-sementistä.
 • Hiekkakomponentti;
 • 4.8 sora tai murskattu kivi;
 • 1/5 tilavuus - vesi.

Sementin ja hiekka-sora-seoksen määrä otetaan suhteessa 1: 8.

Sinun tulisi tietää, kuinka paljon sementtiä pitäisi olla betonin M200 kuution sisällä, sen paino on noin 300 kg.

Halutun laadun hankkimiseksi sinun on valittava osien oikea suhde. Aineenkulutus 1 m³ betoniseokselle:

M200: n ominaisuudet ja mittasuhteet

Rakentamisen toteuttamista on vaikea kuvitella ilman konkreettista ratkaisua. Rakennusteollisuudessa käytetään erilaisia ​​betonityyppejä, jotka poikkeavat merkinnöistä, suorituskyvystä ja käytön laajuudesta. Laastin optimaalisen laadun valinta liittyy rakennuskohteen erityispiirteisiin ja betonirakenteiden toimintaolosuhteisiin. Betoni M200 on suosittu. Lisääntyneiden lujuusominaisuuksien ja korkean luotettavuuden ansiosta sitä käytetään erilaisten rakennusten rakentamiseen, kaatopaikkojen rakentamiseen sekä lattiapäällysteen muodostamiseen.

M200 brändi betoni - tärkeimmät ominaisuudet

Betoniratkaisun laajamittainen käyttö merkinnällä 200 liittyy sen ominaisuuksiin reseptin noudattamisen takia. Korkean teknisen ominaisuutensa takia materiaalia käytetään laajalti eri tasojen ongelmien ratkaisemiseen. Se eroaa kohtuullisella hinnalla ja on johtavassa asemassa muiden betonimerkkien alla hintatason mukaan.

Tärkeimmät indikaattorit ovat:

 • vahvuus. Parametri luonnehtii materiaalin kykyä säilyttää eheys puristuskuormien vaikutuksen alaisena. Rakennusmateriaali luokitellaan lujuusindeksillä B15. Tämä vastaa 150 kg: n kuormitusta neliösenttimetrillä monoliitin alueella;
 • pakkasvaste. Vastustuskykyä negatiivisiin lämpötiloihin betoniseoksella on F200. Digitaalinen indeksi kuvaa syväjäämien ja täydellisen sulatuksen syklien lukumäärää, minkä seurauksena murtumia ei muodostu betonirakenteessa;

Rakennusmaailmassa suosituin on konkreettinen ratkaisu, joka soveltuu kaikentyyppiseen työhön.

 • spesifinen paino. Liuoksen tiheys vaihtelee käytettävän täyteaineen painosta riippuen. Kevyen roskien käyttö vähentää tiettyä painoa 1,6 tonnia kuutiometriä kohden. Raskaaseen soraa käytettäessä tiheys kasvaa 2,4 tonniin kuutiometriä kohden;
 • sitkeys. Tämä on vakava ominaisuus, joka määrittää helpottavan liuoksen. Liikkuva seos täyttää kulma-alueet paremmin, on helpompi värähtelemään tiivistymistä. Liikkuvuuden mukaan materiaali luokitellaan P2 - P4: ksi. Tämä vastaa 5-20 cm: n kartiomallia.

Vedenkestävyyden ja kosteuden kestävyyden mukaan ratkaisu on nimeltään W 4. Merkkivalojen 200, betonin, kiinteiden perustusten, pinnoitteiden ja vedenpitävien rakenteiden kaatamisen ansiosta betonia käytetään.

Toiminnan vahvuuden hankkiminen ulkoisista tekijöistä riippuen tapahtuu 3-4 viikon sisällä. Tänä aikana hydrausprosessi on päättynyt, kosteus haihtuu ja monoliitti kykenee havaitsemaan merkittäviä kuormia.

Betonin M200 koostumus

Koostumusta säätelevät valtion standardin vaatimukset, jotka takaavat betonirakenteiden korkean luotettavuuden ja kestävyyden. Betonilaastin laadunvalvontaan erikoistuneissa yrityksissä työskentelevät erityislaboratorioita tekevät. Pienet poikkeamat ovat mahdollisia käytettävien ainesosien koon vuoksi, mutta koostumus pysyy aina vakiona.

M200-betonilla on niin sanottu matala koostumus

 • Portland-sementti M400 - M500. Sitä käytetään liuoksen koostumuksessa sideaineena;
 • hieno hiekka, esipuhdistettu vieraasta aineesta. Se on paikkamerkki;
 • murskattu kivi graniitin, soran tai kalkkikiven perusteella. Erilaisia ​​fraktioita käytetään aggregaattiin;
 • vettä. Tarjoaa betoniseoksen haluttu johdonmukaisuus ja se lisätään osissa sekoitusvaiheessa.

Tehtävistä riippuen betoniseos voi sisältää erilaisia ​​lisäaineita:

 • vettä hylkivä komponentit;
 • pehmittimet;
 • erityiset stabilointiaineet.

Betonimateriaalin laatu on ratkaiseva tekijä, joka takaa monoliitin kestävyyden ja sen lujuusominaisuudet. Tästä syystä on suositeltavaa ostaa koostumus vain sertifioiduilta laboratorioilta peräisin olevilta valmistajilta.

Suhteita betoniin M200

Valmis sekoitetta ei aina ole mahdollista järjestää erikoistuneella yrityksellä. Useat kehittäjät, jotka harjoittavat yksityisten rakennusten rakentamista, valmistelevat itsenäisesti ratkaisua. On tärkeää, että he osaavat tehdä konkreettisia 200 markkaa. Riippuen siitä, mihin sementtiä käytetään, osuus voi vaihdella.

Betoniseoksen tekniset ominaisuudet riippuvat siihen sisältyvistä elementeistä ja niiden suhdeluvuudesta

Betonibrändi M200 valmistetaan seuraavissa suhteissa:

 • M400-sementtiä käytettäessä on välttämätöntä sekoittaa hiekkaa, murskattua kiveä ja sementtiä painosuhteessa 2,8: 4,8: ​​1. Annosta käytettäessä tämä osuus muuttuu hieman ja on 2,5: 4,2: 1;
 • laastia valmistetaan Portland-sementin M500 perusteella, joka sisältää 3,5 kg hiekkaa ja 5,6 kg murskattua kiveä yhtä kilogrammaa sementtiä kohden. Tämän tyyppisen sementin tilavuusosuus sisältää murskatun kiven, hiekan ja sementin suhteessa 4,9: 3,2: 1.

Veden pitoisuus vaihtelee tavallisesti riippuen raaka-aineiden kosteudesta ja koosta sekä liuoksen vaaditusta liikkuvuuden asteesta. Veden osuus on noin 20% koko erästä. Jos noudatat suositeltuja mittasuhteita, betoni M200 on laadukas, mikä takaa rakenteiden pitkäkestoisen käyttöiän. On tärkeää sekoittaa ainesosat perusteellisesti betonisekoittimella.

Betoni 200 M - suositun brändin edut

Betoniratkaisulla, jolla on merkintä 200, on useita etuja.

Se eroaa muista betonityypeistä:

 • laaja käyttöalue. Seosta käytetään teollisiin tarkoituksiin ja yksityiseen rakentamiseen;
 • edullinen hinta. Ratkaisun hankkimisesta aiheutuvien kustannusten alenemisen vuoksi rakentamisen arvioidut kustannukset pienenevät;
 • lisääntynyt kosketus teräsvahvikkeella. Liuoksella on hyvä tartunta metalliin;
 • matala lämmönjohtavuus. Näin voit vähentää eristysaineiden hankintakustannuksia.

Jos rakennusten rakenteisiin ei kohdistu merkittäviä kuormia, voit turvallisesti antaa tämän betonimerkin etusijalle.

Betoni m200 on suosittu rakennusmaailmassa. Tämä on raskas betoni, jolla on suuri lujuus.

Millä alueilla käytetään betonia M 200

Betoniyhdistemerkkiä 200 käytetään eri tarkoituksiin:

 • rakennusten luotettavien perustusten rakentaminen. Materiaalin lujuus takaa pystytettyjen rakennusten vakauden;
 • jalkakäytävä, jalkakäytävä ja lasin asennus. Materiaali kovettumisen jälkeen kestää mekaanista rasitusta;
 • betonisointiin kiinnitetyt seinät sekä portaiden valmistuksen. Rakennusmateriaali on kestävä, ei muodosta halkeamia;
 • rakennusten vähäiset rakennukset. Betonimassan perusteella pystytään kantamaan kantavia seiniä tai voidaan tehdä lattioita;
 • suorita vahvistustyötä. Betonin lujittaminen, jolla betoni on hyvässä kosketuksessa, lisää rakennusten rakenteiden lujuutta.
 • täytä ajoneuvoja. Liuos kovettumisen jälkeen säilyttää sen eheyden merkittävien kuormitusten vaikutuksesta;
 • yksityinen rakentaminen. Betonin pohjalta rakennetaan varastotilat liikenteelle, kylvyt ja huvimajat rakennetaan;
 • moottoriteiden valmistusta varten sekä rakennusten ympärysmitta. Materiaalia käytetään myös pyöräilyreitteihin;
 • tienlevyjen tuotanto. Materiaalia muokataan erityisillä lisäaineilla, jotka lisäävät hankauskestävyyttä.
 • jotka muodostavat betonisuojuksia ja jalkaterälaitteita. Monoliitti säilyttää koskemattomuuden ongelma-alueille, jotka ovat alttiita liikkeelle.

Monien käyttötarkoitusten vuoksi materiaali on suosittua ammattimaisten rakentajien ja yksityisten kehittäjien kanssa. Sitä käytetään missä seuraavia suorituskykyominaisuuksia tarvitaan - vahvuus, vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille ja kosteudenkestävyys.

tulokset

Päättäessäsi käyttää konkreettista ratkaisua 200 merkinnällä tiettyihin rakennustöihin, sinun on kiinnitettävä huomiota valmistajan maineeseen, laboratorion laadunvalvonnan saatavuuteen ja reseptin noudattamiseen. Näin varmistetaan, että ominaisuudet ovat standardien mukaisia. Itsevalmistelulla on välttämätöntä suorittaa vaivaus betonisekoittimessa, koska manuaalisen vaivaamisen vuoksi on vaikea varmistaa koostumuksen yhtenäisyys. On tärkeää noudattaa mittasuhteita, käyttää laadukkaita ainesosia ja noudattaa tekniikkaa.

Betoni M200: pääominaisuudet ja koostumus

Raskas betoni on vaadittu rakennusmateriaali, jota laajamittainen tai pieni rakenne on mahdotonta. Rakennusten ja rakenteiden sekä betonituotteiden valmistukseen käytetään käyttötarkoituksen ja suunnitellun kuormituksen mukaan erilaisia ​​raskaan betonin laatuja: M100, M150, M200, M250, M300 ja muut.

Raskas betoni M200, joka on monipuolinen materiaali, joka soveltuu parhaiten seuraaviin yleisiin rakennustöihin:

 • Raskasta betonia M200 käytetään laajalti kaistaleiden, monoliittisten ja lohkojen perustusten rakentamiseen korkealle ja matalalle rakennukselle.
 • M200-betonibrändi on tärkein tuotemerkki betonituotteiden tuotannossa eri tarkoituksiin: lattialaatat, ikkunat ja muut kattotuolit, portaat, vesi- ja viemärikahvat, päällystyslaatat ja reunat, päällystyslaatat, tukipylväät jne.
 • Lattiataso, sokea alue, rakennusten monoliittiset seinät, jalkakäytävät, maisemapuutarhat ja koriste-elementit: veistokset, kukkaruukut, padat, penkkien pohjat jne.

Betonin tekniset ominaisuudet M200

Tekniset ominaisuudet, jotka karakterisoivat tämän merkin konkreettisia materiaaleja, monessa suhteessa määrittivät sen laajan suosion ja kysynnän. Taulukossa on esitetty tärkeimmät tekniset ominaisuudet sekä M200-betonikuution todellinen keskihinta Venäjän federaatiossa:

Taulukon selitys. Koska betonin valmistuksessa voidaan käyttää nykyisten sääntelyasiakirjojen vaatimusten mukaisesti erityyppisiä sementtejä, erilaisia ​​täyteaineita (sora- tai graniittikivejä, metallurgisen teollisuuden jätettä, kiviä, rakennusjätettä) ja erityisiä lisäaineita. kuten: puristuslujuus, betonin M200 kuutio paino, betonin M200 kuutiokustannukset, betonin lujuusluokka M200 voivat vaihdella toisistaan ​​tai päinvastoin kuin taulukossa esitetyt.

M200: n määrät

Ostaessasi valmiiksi sekoitettua betonia M200 B15 konkreettisessa tehtaassa, et voi huolehtia materiaalin GOST 26633-2012 "Raskas ja hienorakeinen betoni" teknisten ominaisuuksien noudattamisesta. Jokaisessa betonilaitoksessa on laboratorio, joka tarkistaa jokaisen betonin erän GOSTin vaatimusten täyttämiseksi.

Jos tehtävää on tehdä betonin kuutio M200 suoraan rakennustyömaalla ja jopa muualla kuin alan ammattilaisella, seuraavat tiedot konkreettisen luokan B15 M200 valmistustekniikasta ovat erittäin hyödyllisiä.

Betonin M200 koostumuksen mittasuhteet:

 • Portland-sementti CEM I 32.5N PC: 1 osa painosta (kg).
 • Graniittikivi: 4,5 osaa, kg.
 • Hiekkakäsittely: 3 osaa, kg.
 • Peltovesi - vesi 0,7 osaa, l.

Komponenttien sekoittaminen määrätyissä mittasuhteissa, kehittäjä saa suoraan rakennustyömaalla valmiin betoniluokan M200. On huomattava, että käsityönä valmistetun betonin m200 tekniset ominaisuudet eroavat toisistaan ​​tehtaalla tuotetun materiaalin teknisistä ominaisuuksista ja tehtaan laboratorion testeistä. Tehtaalla komponenttien tarkempi annostelu ja perusteellinen ja täydellinen sekoitus.

Komponenttien kulutus 1 m3 betonin M200 valmistukseen

Sementin lyhytaikaisen takuuaikana ja täyteaineiden korkeiden kustannusten yhteydessä monet kehittäjät kiinnostavat tietoja sementin, murskatun kiven ja hiekan kulutuksesta 1 m3 betonia kohden. Käyttämällä näitä tietoja kehittäjät, jotka tietävät betonin kulutuksen m3, pystyvät ostamaan optimaalisen määrän materiaaleja.

Betonin m200 osuudet 10 litran kaupeissa

 • Betoniosien osuuden määrittämiseksi kauunoissa sinun on vastattava kysymykseen: Kuinka paljon sementtiä kohti kuutiometriä kohti on betoni-m200 kilogrammoina? Nykyisen sääntelyasiakirjan vaatimukset GOST 26633-2012 Raskas- ja hienorakeinen betoni (taulukko 1) määrittivät sementin CEM I 32.5N PC: n vähimmäismäärän valuraudoitusten valimoon - 220 - 270 kg / m3. Kauhojen laskemiseksi käytämme keskimääräistä arvoa 220 + 270/2 = 245 kg / m3.
 • Seuraava askel on siirtää 245 kg "kaupeiksi". Tavanomaisen sementtitiheyden (1300 kg / m3) avulla määritämme, kuinka monta kiloa sementtiä sijoitetaan 1 kauhaan, jonka tilavuus on 10 litraa (0,01 m3): 1300H0.01 = 13 kg sementtiä sijoitetaan kauhaan, jonka tilavuus on 10 litraa.
 • Muunnetaan 245 kg / m3 10 litran kauhaan: 245/13 = 18,8 sementtimyllyä CEM I 32.5N PC tarvitaan 1 m3 betonin M200 valmistukseen.
 • Murskakiven (aggregaatti) määrä kg: 245x4,5 = 1102 kg. Murskakiven taulukon tiheyden - 1400 kg / m3, muunnetaan 1102 kg 10 litran kauhaan: 1102 / (1400х0.01) = 78,7 ämpäriä graniittikiveä tarvitaan valmistettaessa 1 m3 betonia M200. Huomautus: betonin M200 koon koko on 20-40 mm.
 • Hiekan määrä kg: 245x3 = 735 kg. Käyttämällä pöytää hiekkaa - 1500 kg / u3, kääntäen 735 kg 10 litran kauviin: 735 / 1500x0.01 = 49 videohiekkaa tarvitaan 1 m3 betonia M200 kohti.
 • Vesi. 18,8 (sementtikauhat) х10х0,7 = 130 litraa. Huomaa: laskettu veden määrä on likimääräinen ja sitä säädetään materiaalin suoralla sekoituksella.

Jos kehittäjä joutuu laskemaan M200-betonikomponenttien osuudet suuremmissa kauunoissa (12 tai 15 litraa), on tarpeellista korvata luvut edellä olevissa kaavoissa 0,01 (tilavuus 10 litraa kuutiometreinä) sijasta 0,011 (12 l) ja 0,015 (15 l).

Tyypillinen betoni M200

On mahdotonta toteuttaa erilaisia ​​rakennustehtäviä ilman betonin sekoittamista. Rakennusteollisuudessa käytetään konkreettisia koostumuksia, joilla on erilaiset tekniset ominaisuudet, käyttöominaisuudet, soveltamisala ja merkinnät. Ottaen huomioon hanketodisteiden vaatimukset jokaiselle työntyypille valitaan tietyn seoksen merkki. M200 betonia vaaditaan laajalti. Siitä on ominaista lisääntynyt turvallisuustaso, luotettavuus ja huurteenkestävyys.

Mitkä ominaisuudet ja ominaisuudet ovat betonimerkkejä M200

Dvojhsotoy-betonisekoituksen laajennettu käyttö ominaisuuksista johtuen. Rakentajille välttämättömät ominaisuudet saavutetaan laadukkaiden ainesosien käytön seurauksena sekä optimaalisten mittasuhteiden noudattamiseen keittoprosessissa. Kasvanut materiaalin käyttöominaisuudet, jotka ovat ostettavissa edulliseen hintaan, antavat mahdollisuuden ratkaista vakavia ongelmia, jotka vaihtelevat monimutkaisesti pienillä kustannuksilla.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • lisääntynyt turvallisuustaso. Rakennusmateriaali ei romaudu puristusvoimien seurauksena, jonka suuruus ei ylitä 0,15 tonnia betonipinnan neliösenttimetriä kohti. Sallittu kuormituskyky testataan laboratorio-olosuhteissa kontrollinäyteellä. Tämä koostumus on luonteeltaan lujuuden indikaattori, jota merkitään - B15;
 • pakkasvaste. Kaksisuuntaista liuosta lopullisen jähmettymisen ja kovettumisen jälkeen voidaan altistaa pitkittyneelle jäädytykselle edelleen sulattamalla. Näiden syklien enimmäismäärä on 200, jolle on tunnusomaista asianmukainen nimitys F 200. Alhaisten lämpötilojen vaikutusta ilmaiseva vaikutus ilmaistaan ​​halkeamien puuttuessa;
On paljon betonityyppejä.
 • tiheys. Betoniseoksen valmistamiseen käytettävän täyteaineen koko vaikuttaa laastin ominaispainoon. Käytä kevyeen sora-aineen vaivaamiseen vähentämällä tiheyttä 1600 kg / kuutiometri. Sillan käyttö, jonka ominaispaino on kasvanut, lisää vastaavasti betoniliuoksen tiheyttä 2400 kg: aan kuutiometriä kohden;
 • liikkuvuustaso. Tämä on tärkeä indikaattori, jota kutsutaan myös plastisuudeksi. Se kuvastaa koostumuksen työstettävyyttä. Muovi liuos leviää hyvin kaatamalla, täyttämällä kulma-alueet. Mobiilibetoni 200 M on myös helppo yhdistää syvällä värähtelijällä tai vibrolathilla. Liikkuvuuden tasolle on tunnusomaisia ​​indikaattorit P2, P3 ja P4, jotka vastaavat viistettä 50-200 mm;
 • kosteuden kestävyys ja veden kestävyys. Betonin hyvin valitun reseptin ja mittasuhteiden ansiosta luokka 200 käytetään perustusten rakentamiseen, pinnoitteiden rakentamiseen ja rakenteiden betonointiin, joilla on lisääntynyt vastustuskyky vesiympäristölle. Vedenkestävyyden osoittimelle on tunnusomaista lyhenne W4;
 • kovuuden kesto. Työstökyky, joka mahdollistaa betonirakenteiden käytön, tapahtuu vähitellen. Kovettamisen kestoon vaikuttavat ympäristön lämpötila sekä sen kosteus. Kestää vähintään 20-28 päivää nesteytyksen loppuun, vähentää kosteutta ja saavuttaa työkuormituksen.

Ilman erityisten lisäaineiden käyttöä seoksen suorituskyky säilyy positiivisessa lämpötilassa, joka ylittää 5 celsiusastetta.

Tätä materiaalia käytetään sekä ulkoiseen että sisäiseen työhön.

Betonin M200 koostumus - pääkomponentit ja lisäaineet

Betonimassan suorituskykyominaisuuksien ja -ominaisuuksien lisäksi voimassa oleva sääntelyasiakirja säätää myös laatuluokan 200 betonin koostumusta. Standardin vaatimusten noudattaminen takaa rakennusten rakenteiden turvallisuuden ja vakauden kasvun. Tarkastetaan seoksen vaatimustenmukaisuus standardin vaatimusten kanssa betonituotteiden yrityksissä, ja laboratorion laadunvalvonta suoritetaan. Sääntelyasiakirjassa sallitaan pienet poikkeamat yksittäisten komponenttien mittoihin, jotka tulevat betoniin 200.

Koostumus on muuttumaton:

 • Sideaine, jota käytetään - Portland-sementtiä. Sementin merkkiä betoniin M200 ei käytetä alle M400;
 • paikkamerkki - hieno joki tai louhos hiekka. Se on esipuhdistettava savi sulkeumia ja muita epäpuhtauksia;
 • soraa tai graniittia. Standardi mahdollistaa poikkeamat granuloiden granulometriseen koostumukseen;
 • vettä. Lisätään vähitellen ainesosien seokseen tarvittavan liuoksen tarvittavan juoksevuuden saavuttamiseksi.

Lisäämällä erityisiä lisäaineita rakentajat antavat betoniselle ratkaisulle halutut ominaisuudet. He lisäävät:

 • pehmittävä komponentit;
 • stabilointiaineet;
 • erikoisvettä hylkivä.

Betonirakenteiden käyttöaika ja turvamarginaali määräytyvät seoksen laadun mukaan. Vahvisteisten betonirakenteiden vahvuus voidaan taata ostamaan konkreettinen ratkaisu vain luotetuilta toimittajilta. Ne ohjaavat ainesosien laatua ja koostumusta erityisissä laboratorioissa.

Tämän betonimassan koostumuksella on pieni tiheys ja siksi se kuuluu valoluokkaan

Suositellut mittasuhteet betoniin M200

Rakennustöiden rajoitettu arvio ei salli joidenkin kehittäjien ostaa seosta betonituotteissa. Haluat kokata sen itse, sinun täytyy oppia tekemään konkreettista tuotemerkkiä 200. Vastaus tähän kysymykseen löytyy aina erikoistuneilta sivustoilta. Sementtiä M400 tai M500 voidaan käyttää. Tällöin mittasuhteet muuttuvat.

Betoni M200 valmistetaan noudattamalla seuraavaa reseptiä:

 • satsi-sementin neljän sadannen tuotemerkin avulla sekoitetaan murskattu kivi, hiekka ja sementti painosuhteessa 4,8: ​​2,8: 1. Komponenttien volumetrinen annos suhde on 4,2: 2,5: 1;
 • betoniseos valmistetaan 500: nnen sementin pohjalta, johon lisätään yksi sementtipussi (50 kg) 17,5 kg hiekkaa ja 28 kg soraa. Hiekan, soran ja sementin tilavuussuhde on 3,2: 4,9: 1.

Lisätyn veden määrä määritetään raaka-aineen koon, sen kosteuspitoisuuden ja vaaditun seoksen elastisuuden mukaan. Arvioitu vesipitoisuus on noin viidesosa kokonaistilavuudesta. Jos tekniikkaa ylläpidetään ja suhteutetaan, betoni M200 säilyy lujuusominaisuuksina koko rakenteen toiminnan ajan. Käytä betonisekoittimia, jotta varmistat komponenttien tasaisen sekoittumisen.

Betonin M200 valmistuksessa on noudatettava tarkasti mittasuhteita

Miten tehdä betoni 200 merkkiä

Kaksisataa betonin betoniseoksen valmistusta varten:

 • valitse resepti riippuen käytetyn portlandsementin tuotemerkistä;
 • määritetään annostuskomponenttien menetelmä (paino tai tilavuus);
 • valmistaa laitteita ja työkaluja;
 • ottaa tarvittavat määrät vaivauskomponenteille.

Lisävaiheet:

 1. Pane Portland-sementti huolellisesti hiekalla.
 2. Esitä tarvittaessa routaamaton lisäaine tai muut lisäaineet.
 3. Sekoita aineosat asteittaisella vedellä.
 4. Lisää murskattua kivää, sekoita seosta 3-5 minuuttia.

Huomaa, että poikkeama suositellusta osuudesta ei saa ylittää 1%.

Täytä betonia 200 - suosituksia ammattilaisilta

Ammattimaiset rakennuttajat ehdottavat betreenejä seuraavien suositusten avulla:

 • aseta liuos säiliöön työmaan välittömässä läheisyydessä;
Jotta se saisi korkeimmat ominaisuudet ja suuremman lujuuden, seokseen lisätään erilaisia ​​lisäaineita valmistuksen aikana.
 • kaataa korkeintaan yhden metrin korkeudelta, jotta vältetään delaminoituminen;
 • käytä seoksen kourun syöttämistä varten, mikä mahdollistaa liuoksen tarkemman jakautumisen;
 • Valmistetaan betoniliuos yli viiden asteen lämpötilassa;
 • betoni kerrallaan, jolloin rikkoutuminen voi olla enintään 2 tuntia;
 • tiivistää maski, erityisesti vahvistuskammion paikoissa;
 • kostuta pinta säännöllisesti.

Määritettyjen sääntöjen täyttäminen mahdollistaa halkeamien välttymisen, varmistaa monoliitin laadun.

Mitkä ovat betonin M kahden sadan hyödyt

M200-tuotemerkin konkreettinen sekoitus eroaa useista eduista:

 • laajennettu soveltamisala. Rakennusmateriaalia käytetään teolliseen rakentamiseen ja yksityisten tilojen rakentamiseen;
 • hyväksyttävät kustannukset. Kohtuullisen hinnan vuoksi rakennustoiminnan kokonaiskustannukset pienenevät;
 • parannettu kahva metalliosien kanssa. Tällä on positiivinen vaikutus raudoitetun betonin lujuusominaisuuksiin.
 • matala lämmönjohtavuus. Materiaali kuluttaa lämpöä huonosti, mikä vähentää lämmöneristimien hankintakustannuksia.

Aktiivisten kuormitusten sallitulla tasolla tätä ratkaisumerkkiä voidaan käyttää ilman vakavia seurauksia.

Käytetään rakennusten perustuksiin

Mitä käytetään 200-betonin betoniin

Suosittuja rakennusmateriaaleja käytetään eri tarkoituksiin:

 • säätiön rakentaminen;
 • valmistus portaat;
 • pehmustetut paikat;
 • betonituotteiden tuotanto;
 • betonirauta;
 • seinänrakennus;
 • rakennettu aidat;
 • tiepäällysteiden järjestely;
 • jalka-laitteet;
 • Sokean alueen rakenteet.

Ammattilaiset ja uutuustuottajat käyttävät laajasti tätä materiaalia niiden parempien suorituskykyominaisuuksien vuoksi.

Yhteenvetona

Rakennusteollisuudessa hajautettu betonielementti dvuhsotoy -merkki johtuu lisääntyneestä lujuudesta, kosteudenkestävyydestä ja mahdollisuudesta käyttää jäätymislämpötiloja. Tehtyäksesi vakavia tehtäviä on suositeltavaa ostaa ratkaisu luotettavalta toimittajalta. Korkealaatuisten komponenttien käyttö ja teknisten suositusten noudattaminen varmistavat monoliitin toiminnalliset ominaisuudet.

Betoni M 200 V 15, lajikkeet, tekniset ominaisuudet, edut ja haitat

Myynnissä on laaja valikoima betonityyppejä, jotka puolestaan ​​jaetaan luokkiin. Rakennusmateriaalilla on erilainen koostumus, tiheys ja käyttöalue. Artikkelissa käsitellään sellaisia ​​rakennusmateriaaleja kuin betoni M 200 -luokka B15. Hiekkasekoittimen M 200 pääominaisuudet viittaavat raskaan betonin tyyppiin. Korjaustyön valmisteluvaiheeseen käytetään kaikkia luokkia aina M 150: een saakka. Näitä ovat: pohjapohjan, monoliittirakenteiden ja betoniterästen kaataminen. Sitä käytetään myös betonirakenteiden rakentamisessa, jota sovelletaan maltilliseen kuormitukseen.

Metsätyyppi M 200

Komponentissa on sellaisia ​​alalajia, joilla on eri komponentit ja ominaisuudet:

 1. Käytetty:
 • kotimaan rakentaminen;
 • teollisuusrakennusten rakentamisen aikana.
 1. Rakennusaineiston tyyppi:
 • sementti;
 • silikaatti;
 • kipsi;
 • lisäämällä polymeerisiä elementtejä.
 1. Kiinteän täyteaineen mitat:
 • karkea;
 • hieno.
 1. Hiukkasten tiheyden ja kimmoisuuden laatu:
 • tiheä;
 • huokoinen;
 • sekoitus erityistarkoituksiin.
 1. Kiinteyttämisnopeus, autoklaaviseos on suunniteltu tiivistymään luonnollisissa lämpötiloissa.
 2. Painomittarit:
 • raskas;
 • Kevyt.

Betoni Luokka B 15 Mikä tämä brändi on? Nykyaikaisissa rakennustekniikoissa lujuusindikaattori korvattiin tarkemmalla luokituksella "B". Luokka B 15 on suosittu rakennusmerkki M 200, jota pidetään yleisenä.

Tekniset ominaisuudet

Raskas betonirakenne B 15 M 200 on suunnitellut ominaisuudet, jotka on kuvattu sovellettavissa GOST-standardeissa. Sementtilaasti kykenee virtaviivaistamaan valmiin rakenteen lujuusindikaattoreita, valmistuksen reseptiä ja koostumuksen mittasuhteita, joustavuutta, tiheyttä, suunnittelun puristusresistanssia ja liuoksen kuutiometrin erityismassan. Valmisrakenteen pääominaisuus on puristuskestävyys, jota merkitään kirjaimella "M" ja brändinumerolla.

Betoni B 15 kestävyysluokka M 200, jonka keskimääräinen nimelliskestävyys. Liuoksen laadun indikaattorit, suurin sallittu lujuus ja tiheys 28 vuorokaudessa. Sementtilaastin koostumus sisältää erilaisten murskattujen kiviainesten - sora, graniitti, kalkki, jonka murto-osa on 6 - 70 mm.

GOST-järjestelmän mukaisten monoliittirakenteiden rakentamiseen saa käyttää murskattua kiveä ja soraa, joiden mitat ovat korkeintaan 14 cm. Kiinteiden täyteaineiden on ylitettävä lujuus ja kestävyys kahden kerran. Suurin osa murto-aggregaatista luo rakenteellisia puitteita taloja vahvistavasta betonista. Koostumuksen valmistuksessa käytettävä resepti sisältää hiekan, jonka fraktio on 0,15 - 5 mm. Hieno täyteaine, jonka tiheys on 1790 kg / m3. Peskobetonnaya-seos M 200 ja tiedot puristuskestävyyden laskemiseksi 200 kg / m3.

Suurten esineiden virtaamiseksi nopeammin, ei sakan soraa tai murskattua aggregaatin kokoa tulisi lisätä 20-140 millimetriä betoniin 15 m200 raskasluokassa. Betoniratkaisun tärkein ominaisuus on puristuslujuus Rbn, joka on merkitty numerolla "M". 1 m3 betonin ominaispaino 15 M 200: ssä vaihtelee 1800-2500 kilogrammasta. Koostumuksen massa vaihtelee kaikkien komponenttien tiheydestä ja on välillä 300-3000 kg.

GOST-standardit

Raskasta betonirakennetta B 15 M 200 kuvataan ominaisuuksilla GOST 7473-2010 BST B15, P3, F100, W6.

Merkintä M 200 osoittaa tällaisia ​​ominaisuuksia.

 • F 100 - jäätymisvastus. Kun seos altistuu jäätymiselle ja sulatukselle noin sata kertaa, materiaali menettää sen laadun 5%: lla;
 • W 6 - vedenkestävä koostumus ilmaisee veden tunkeutumisen esteen paineessa, joka on enintään 0,6 atm;
 • P 3 kertoo, että liikkuvuus riippuu veden ja sementin suhteellisuudesta.

Betonin komponentit M 200

Betonin laatu M 200 on alhainen koostumus yhdisteestä, joka johtuu nopeasti vaikuttavien, hydrofobisten, sulfaattien kestävien, pehmitetyistä sementtielementeistä. Tekniset ominaisuudet eivät tarjoa mitään lisäaineita, mukaan lukien aktiiviset mineraalit.

Useissa tapauksissa siihen lisätään elementtejä, joilla on pinta-aktiivisia ominaisuuksia. Nämä hiukkaset tekevät seoksen muovia, pakkasenkestävää tai nopeasti kuivuvaa. Tällaisten lisäaineiden ansiosta betoni M 200 V 15: tä käytetään alueilla, joilla on lämpötilanvaihtelu tai rakennustyömailla, joissa työ on tehtävä lyhyessä ajassa.

Laatustodistuksen mukaan betoni M 200 V 15: n on sisällettävä sementtiä, hiekkaa, vettä ja karkeaa kiviainetta. Esimerkki brändin M 200 sisältämien elementtien osuuksien valinnasta:

 • vesi - 0,18 m3;
 • sementtilaasti - 0,25 m3;
 • hiekka tai muu täyteaine - 0,45 m3;
 • karkeat sora-, sora- ja muut suuret osittaiset täyteaineet ovat 0,9 m3.

Tällaiset osuudet ainesosista ovat sopivia 1,76 kuutiometrin saamiseksi halutun kimmoisuuden valmiista seoksesta. Jokainen yksittäinen tapaus, kuten yllä oleva esimerkki, olisi tarkasteltava yksilöllisesti, koska kunkin kuutiometrin komponenttien lukumäärän indikaattorit voivat vaihdella, mutta osuuksia on noudatettava. Valmistajan on ilmoitettava pakkauksessa olevan merkin käyttöä koskevat merkinnät.

Betonin B 15 koostumusta tulisi tiukasti säätää mittasuhteilla: sementtilaasti M 400 - 1 - 2,8 - 4,8 - 0,5 ja sementtilajitelma M 500 - 1 - 3,5 - 5,6 - 0,5.

Laatu tuote saadaan käyttämällä elementtien valintamenetelmiä. On suositeltavaa kartoittaa B.15-luokan (15 MPa) betonista koostuvan osan valinta käyttämällä portlandsementtiä M 400 puhdistettua hiekkaa, jonka tiheys on 2600 kg / m3, graniittikiveä, jonka aggregaattiparametrit ovat 20 mm ja tilavuuspaino 1400 kg / m3. Käyttämällä erityistä kaavaa, joka saadaan kokeellisesti, määritetään haluttu määrä vettä. Sora-aineen mitat määräytyvät seulasarjoilla, joiden reiät ovat halkaisijaltaan 7, 4, 2, 1 ja 0,5 cm.

40 mm: n betonirakenteinen koon koko B 15 M 200 voi koostua seuraavista tyyppisistä raunioista:

20 cm leveisiin palkkeihin voidaan käyttää soraa, jonka kiven halkaisija on korkeintaan 15 cm. Hiekkaa ja murskattua kiviainetta käytetään GOST-standardien mukaisesti.

soveltamisalansa

Sekoitetaan betonia M 200 V 15 universaalia, sitä käytetään eri alojen korjaus- ja rakennustöissä:

 1. Betonin betonipinnoitus. Tällainen työ tehdään sisätiloissa, minkä vuoksi koostumus ei ehkä ole lisännyt vastustuskykyä lämpötilavälin ääriin ja kosteaan ympäristöön. Se, että tällaisen pohjan on kestettävä kuorma, on otettava huomioon. Tästä syystä esivalmistetuilla elementeillä on vahvuus ja tiheys.
 2. Hydrauliikkateknistä betonia, joka on sulfaattien kestävää portlandsementtiluokkia B 15 M 200, käytetään rakennettaessa taloja, jotka ovat kosketuksessa maan kanssa.
 3. Säätiö perustuu koti- ja teollisuuslaitoksiin. Tällaisilla koostumuksilla on hyvä kestävyys puristukseen, joka kestää koko rakenteen painon. Ennen työskentelyä on tarpeen laskea valmiiden rakennusten osuus.
 4. Betonin hienorakeista luokkaa B 15 M 200 käytetään rakentamaan kadunpuistoja ja asuintalojen lattioita.
 5. Rakenteet teräsbetonista, portaat, lattiat, pylväät. Hyväksyttävät betonin B15 kestävyyskustannukset ovat erinomaiset elastisia ominaisuuksia, mikä mahdollistaa valmiin rakenteen kestävän vakavan kuormituksen.
 6. Polut, paviljongit, leikkikentät ja muut vastaavat kohteet. Kuorman osuuden indikaattori tällaisissa tiloissa ei ole kovin suuri. Tästä syystä ja ottaen huomioon alhaiset kustannukset, tämä seos soveltuu edellä mainittujen töiden tyyppiin.
 7. Betonirakenteita, joiden koko on yli 40 mm, luokkaan B 15 M 200 käytetään tiebed-laattojen rakentamiseen. Alhaiset kustannukset huomioon ottaen tätä ratkaisua käytetään teräsbetonimassamateriaalien rakentamiseen. Myös kuorman paino on otettava huomioon. Lisäksi on suositeltavaa lisätä tuotteita, jotka lisäävät seoksen tiheyttä. Dokumentaation mukaisesti "betoni raskas luokka B 15 M 200", GOST nykyinen. Tällaisia ​​lisäaineita lisätään 1 m3: n liuokseen. Valmistajan on ilmoitettava pakkauksessa, minkä lisäaineen määrä on lisättävä yhden kuutiometrin seokseen, jotta saadaan yksi tai toinen materiaalin jousto.
 8. Betoni on raskas hydraulisten rakenteiden luokkaan B 15 M 200, jonka avulla voit rakentaa taloja märälle maaperälle, patoille, silloille, patoille ja vesistökuormituksille.

Monoliittisessa rakenteessa käytetään vesiliuosta w6 olevaa betonia m200, jossa on jäänkestävyys f150, jos rakennuksen korkeus on enintään 5 kerrosta.

arvokkuus

 1. Laasti on yleismaailmallinen, joten sitä käytetään usein sekä yksityisrakentajina että teollisuuslaitoksissa mekaanisten ominaisuuksien, hyväksyttävien kustannusten ja laadun maksimaalisen suhde huomioon ottaen.
 2. Jos verrataan keramzit-betoniseosta M 200 samankaltaisiin alhaisen asteen yhdisteisiin, siinä on korkeat suunnittelutiedot puristuslujuuteen.
 3. Korkea jäätymisvastus.
 4. Rakennusmateriaalin lämmönläpäisevyys on vähäinen, joten voit säästää lämpöä vahvistetusta betonista valmistettuihin tiloihin ilman lisäeristekerroksen asentamista.
 5. Seoksen, jossa tämä merkintä tulee nopeasti, tulee vahva ja tiheä, se mahdollistaa korjaus- ja rakennustöiden suorittamisen suurimmalla nopeudella.
 6. Rakenteiden aikana halkeamien muodostuminen vähenee nollaan.
 7. Liuoksen käyttölämpötila on +5 - +350 astetta. Matalissa lämpötiloissa käytetään tiettyinä osuuksina lisäaineita, joissa on palamista kestäviä aineita.

haittoja

Mark M 200-negatiiviset ominaisuudet ovat vähäiset. Pohjimmiltaan se on alhainen veden kestävyysindikaattori. Lisätyn veden suhdetta tulisi noudattaa erityisen selkeästi. Kokonaiskoostumuksesta sen paino on 20%.

GOST-asiakirjojen mukaan laatusertifikaatin ei pitäisi käyttää betonirakenteelle B 15 M 200 taloa, joka ylittää yli 5 kerrosta. Myös valmiin rakennuksen painoa ei oteta huomioon.

Betoni M 200 BST V 15 P 3- P 4 F100 W 4, vaikka sitä pidetään huonolaatuisena ratkaisuna, mutta tämä ei ole vähemmän suosittua. Seoksella on hyvät lujuusominaisuudet kantavien seinien asentamiseksi, monoliittisten perustusten, lattian ja polkujen kaatamiseksi. Tällaisten rakennusmateriaalien kanssa on helppo työskennellä, koska kaikkia standardeja noudatettiin tiukasti tuotannon aikana ja komponenttikomponentin säännöt. Valmiiden elementtien hyvä lujuus ja kestävyys sekä kohtuullinen hinta - nämä ovat tärkeimmät edut muihin merkkeihin verrattuna.

Betonin M200 koostumus ja mittasuhteet

M200 betoni on yleisin raaka-ainetabletti. Sitä käytetään pohjan ja portaiden kaatamiseen, kun järjestetään lattiapinnoitetta, kulkuväylät ja muut rakenteet, joilla ei ole erityisiä vaatimuksia. Teknisten ominaisuuksiensa ansiosta betoni M200 pidetään kannattavimpana suhteessa "hinta - laatu".

Betonin koostumus ja mittasuhteet

Eri valmistajien betoni M200 voivat vaihdella komponenttien tyypistä ja laadusta riippuen, mutta peruskomponentit ovat aina samat.

Käytettyjen valmisteiden valmistuksessa:

 • sementtimerkki 400-500;
 • seulottu, kuivattu hiekka;
 • kalkkikivi-, sora- tai graniittiryhmä, jossa on 3 jakea (2-5, 5-10, 10-20);
 • vettä.

Joskus eri lisäaineita lisätään 200-luokan betonin koostumukseen: pehmittimiin, vettä hylkiville aineille, stabilisaattoreille ja muille. Niiden saatavuus riippuu betonin levityksestä ja vaadittavista teknisistä ominaisuuksista.

On syytä huomata, että betonin lujuus ja kestävyys riippuvat koostumuksen laadusta, joten kannattaa ostaa testatuilta tuotantolaitoksilta tai toteuttajilta.

GOST: n mukaan betonin M200 materiaalien kulutus on seuraava (kg / m3): sementti - 265, hiekka - 860, murskattu kivi - 1050, vesi - 180, pehmitin - 4.8. Täten betoni saadaan symbolilla B15 P3 F50 W2 (luokan B15 betoni liikkuvuudella P3, jäätymisvastus F50 ja vedenkestävyys W2). Mutta tämä ei ole kätevä niille, jotka haluavat vaivata konkreettisia itse.

On paljon parempi tarkastella osien suhdetta. Betonin M200: sementtimäärät: sementti - 1 osa, hiekka - 2,8 osaa, murskattu kivi - 4,8 osaa. Veden tulee olla 20% kokonaistilavuudesta. On suositeltavaa ottaa pesty hiekka ja roskat - tämä vapauttaa haitallisista lisäaineista. Tiheyden lisäämiseksi soraa käytetään romukkeen sijaan.

Betoni M200 on laadukas ja kestävä, koostumus ja mittasuhteet täyttävät GOSTin vaatimukset. On tärkeää, että ainesosat sekoitetaan hyvin, mikä on melko vaikeaa tehdä manuaalisesti. Käytä voimakasta betonisekoittimia ja käytä välittömästi laastaria vaivaamisen jälkeen.

Merkki tarkoittaa puristuslujuutta (mitattuna kilogramma-voima neliösenttimetrillä - kgf / cm2). Eli merkin 200 betoni kestää 200 kilogramman voimakkuutta neliösenttimetriä kohti, mikä tarkoittaa, että sillä on riittävä lujuus ja kestää huomattavia kuormituksia.

M200 betoni - tärkeimmät ominaisuudet

Harkitse muita konkreettitason 200 indikaattoreita:

 • puristuslujuusluokka - B15 (150 kgf / cm2);
 • liikkuvuus (kartion sedimentti) - P2 (5-9 cm), P3 (10-15 cm), P4 (16-20 cm);
 • pakkasenkestävyys - F100 (100 jäätymis- ja sulatusjaksoa);
 • vedenpitävyys - W4 (W2: stä W20: een).

Betonin tiheys M200 riippuu karkean kiviaineksen (murskakiven) ja veden määrän tiheydestä, ja se on 1500 - 1600 kg / m3 kevyille formulaatioille 2500 kg / m3 raskaille.

Tuotemerkin 200 edut

Verrattuna muihin betonibrändeihin, sillä on seuraavat edut:

 • suuri soveltamisala kotitalouksissa ja teollisuudessa;
 • käyttö tuotannossa teräsbetonivöiden, lattialaattojen, tiililevyjen, kattokaivojen ja muiden betonituotteiden valmistukseen;
 • hyvä yhteensopivuus metalliosien kanssa;
 • sopii rakenteisiin, joissa ei ole lisääntynyttä kuormitusta ja kosteutta;
 • alhainen hinta