M200 brändi betoni - ominaisuudet ja tekniset tiedot

Betonibrändi 200 ei koske korkealaatuisia yhdisteitä. Sitä käytetään, jos rakenteiden merkittäviä kuormia ei oleteta. He rakentavat perustan pienille rakennuksille, sokeille alueille, kulkuteille, lattioille ja tasoituskerroksille. Sieltä päällystyslaatat.

Ominaisuudet ja tekniset tiedot

M200 betoni vastaa luokkaa B15 - tämä on uusi materiaalin nimi. Vanhassa brändissä M ilmoitettiin keskimääräinen puristuslujuus verrattuna luokkaan, mikä osoittaa vahvan lujuuden. Luokka B15 tarkoittaa, että materiaali kestää kuormitusta 15 MPa. M200: lle sallittu kuorma on 200 kg / cm².

Betoniluokan 200 koostumus määräytyy GOST: n mukaan, ja on otettava huomioon tulevan rakenteen toimintaolosuhteet.

Standardit osoittavat materiaalin perusominaisuudet. Yksi tärkeimmistä on koostumuksen liikkuvuus. Se on helppo työskennellä erittäin liikkuvan materiaalin kanssa, se täyttää kaikki aukot rakenteessa kaatamisen jälkeen. Pehmittimen lisääminen parantaa tätä indikaattoria.

Murskattujen kiviainesten koko määrittelee, mikä betoni saadaan - hienojakoinen, murskattua kiveä 2-8 mm tai karkea raekoko 20-40 mm: n rakeilla.

hakemus

M200-betoni kuuluu keuhkoihin. Sitä käytetään kaivertavien tasoituskerrosten tasoittamiseen eri betonipinnoilla. Käytetään teräsbetonirakenteiden, kuten lohkojen, pienikokoisten lattialaattojen, portaiden liikkeiden valmistukseen.

Matala- rakentamisessa, kotitalousrakennusten rakentamisessa ja tiilisahatavaroissa tätä materiaalia käytetään matalien perustusten rakentamiseen.

Materiaalimerkin M200 betonielementtien valmistus. Suunnittelulla on korkea luotettavuus, kestää lämpötilanvaihtelut eivätkä vaadi tarpeettomia taloudellisia kustannuksia.

Betonin käyttö määräytyy murskakiven murto-oloista. Hienojakoinen koostumus käytetään pienissä muottiin muodostuneissa tuotteissa. Tämä seos levittää tasaisesti muotoaan ja antaa pienet rakenteelliset elementit. Nämä ovat katuja, päällystyslaatat, portaiden elementit.

Karkean rakeisen koostumuksen laajuus ovat raudoitetut raudoitteet, seinät ja rakenteet.

Seoksen koostumus

Betonibrändillä M200 on peruskomponentteja, jotka ovat aina vakioita ja muuttujia, jotka määrittävät sen toiminnalliset ominaisuudet. Pääosa on sementti. M200-luokassa käytetään koostumuksessa portlandsementtiä M400-500.

Pakollinen komponentti - kuiva hiekka, enintään 3,5 mm, ilman epäpuhtauksia. Se määrittää seoksen plastisuuden.

Pakollinen kiviainetta tai soraa, enintään 80 mm.

Koostumuksen vesipitoisuus on 20%.

Frost- ja vedenläpäisevyyttä parannetaan erilaisilla lisäaineilla - pehmittimillä.

mittasuhteet

Noudata seuraavia mittasuhteita betonissa M200, suhde otetaan osittain:

 • 1 osa portland-sementistä.
 • Hiekkakomponentti;
 • 4.8 sora tai murskattu kivi;
 • 1/5 tilavuus - vesi.

Sementin ja hiekka-sora-seoksen määrä otetaan suhteessa 1: 8.

Sinun tulisi tietää, kuinka paljon sementtiä pitäisi olla betonin M200 kuution sisällä, sen paino on noin 300 kg.

Halutun laadun hankkimiseksi sinun on valittava osien oikea suhde. Aineenkulutus 1 m³ betoniseokselle:

Tyypillinen betoni M200

On mahdotonta toteuttaa erilaisia ​​rakennustehtäviä ilman betonin sekoittamista. Rakennusteollisuudessa käytetään konkreettisia koostumuksia, joilla on erilaiset tekniset ominaisuudet, käyttöominaisuudet, soveltamisala ja merkinnät. Ottaen huomioon hanketodisteiden vaatimukset jokaiselle työntyypille valitaan tietyn seoksen merkki. M200 betonia vaaditaan laajalti. Siitä on ominaista lisääntynyt turvallisuustaso, luotettavuus ja huurteenkestävyys.

Mitkä ominaisuudet ja ominaisuudet ovat betonimerkkejä M200

Dvojhsotoy-betonisekoituksen laajennettu käyttö ominaisuuksista johtuen. Rakentajille välttämättömät ominaisuudet saavutetaan laadukkaiden ainesosien käytön seurauksena sekä optimaalisten mittasuhteiden noudattamiseen keittoprosessissa. Kasvanut materiaalin käyttöominaisuudet, jotka ovat ostettavissa edulliseen hintaan, antavat mahdollisuuden ratkaista vakavia ongelmia, jotka vaihtelevat monimutkaisesti pienillä kustannuksilla.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • lisääntynyt turvallisuustaso. Rakennusmateriaali ei romaudu puristusvoimien seurauksena, jonka suuruus ei ylitä 0,15 tonnia betonipinnan neliösenttimetriä kohti. Sallittu kuormituskyky testataan laboratorio-olosuhteissa kontrollinäyteellä. Tämä koostumus on luonteeltaan lujuuden indikaattori, jota merkitään - B15;
 • pakkasvaste. Kaksisuuntaista liuosta lopullisen jähmettymisen ja kovettumisen jälkeen voidaan altistaa pitkittyneelle jäädytykselle edelleen sulattamalla. Näiden syklien enimmäismäärä on 200, jolle on tunnusomaista asianmukainen nimitys F 200. Alhaisten lämpötilojen vaikutusta ilmaiseva vaikutus ilmaistaan ​​halkeamien puuttuessa;
On paljon betonityyppejä.
 • tiheys. Betoniseoksen valmistamiseen käytettävän täyteaineen koko vaikuttaa laastin ominaispainoon. Käytä kevyeen sora-aineen vaivaamiseen vähentämällä tiheyttä 1600 kg / kuutiometri. Sillan käyttö, jonka ominaispaino on kasvanut, lisää vastaavasti betoniliuoksen tiheyttä 2400 kg: aan kuutiometriä kohden;
 • liikkuvuustaso. Tämä on tärkeä indikaattori, jota kutsutaan myös plastisuudeksi. Se kuvastaa koostumuksen työstettävyyttä. Muovi liuos leviää hyvin kaatamalla, täyttämällä kulma-alueet. Mobiilibetoni 200 M on myös helppo yhdistää syvällä värähtelijällä tai vibrolathilla. Liikkuvuuden tasolle on tunnusomaisia ​​indikaattorit P2, P3 ja P4, jotka vastaavat viistettä 50-200 mm;
 • kosteuden kestävyys ja veden kestävyys. Betonin hyvin valitun reseptin ja mittasuhteiden ansiosta luokka 200 käytetään perustusten rakentamiseen, pinnoitteiden rakentamiseen ja rakenteiden betonointiin, joilla on lisääntynyt vastustuskyky vesiympäristölle. Vedenkestävyyden osoittimelle on tunnusomaista lyhenne W4;
 • kovuuden kesto. Työstökyky, joka mahdollistaa betonirakenteiden käytön, tapahtuu vähitellen. Kovettamisen kestoon vaikuttavat ympäristön lämpötila sekä sen kosteus. Kestää vähintään 20-28 päivää nesteytyksen loppuun, vähentää kosteutta ja saavuttaa työkuormituksen.

Ilman erityisten lisäaineiden käyttöä seoksen suorituskyky säilyy positiivisessa lämpötilassa, joka ylittää 5 celsiusastetta.

Tätä materiaalia käytetään sekä ulkoiseen että sisäiseen työhön.

Betonin M200 koostumus - pääkomponentit ja lisäaineet

Betonimassan suorituskykyominaisuuksien ja -ominaisuuksien lisäksi voimassa oleva sääntelyasiakirja säätää myös laatuluokan 200 betonin koostumusta. Standardin vaatimusten noudattaminen takaa rakennusten rakenteiden turvallisuuden ja vakauden kasvun. Tarkastetaan seoksen vaatimustenmukaisuus standardin vaatimusten kanssa betonituotteiden yrityksissä, ja laboratorion laadunvalvonta suoritetaan. Sääntelyasiakirjassa sallitaan pienet poikkeamat yksittäisten komponenttien mittoihin, jotka tulevat betoniin 200.

Koostumus on muuttumaton:

 • Sideaine, jota käytetään - Portland-sementtiä. Sementin merkkiä betoniin M200 ei käytetä alle M400;
 • paikkamerkki - hieno joki tai louhos hiekka. Se on esipuhdistettava savi sulkeumia ja muita epäpuhtauksia;
 • soraa tai graniittia. Standardi mahdollistaa poikkeamat granuloiden granulometriseen koostumukseen;
 • vettä. Lisätään vähitellen ainesosien seokseen tarvittavan liuoksen tarvittavan juoksevuuden saavuttamiseksi.

Lisäämällä erityisiä lisäaineita rakentajat antavat betoniselle ratkaisulle halutut ominaisuudet. He lisäävät:

 • pehmittävä komponentit;
 • stabilointiaineet;
 • erikoisvettä hylkivä.

Betonirakenteiden käyttöaika ja turvamarginaali määräytyvät seoksen laadun mukaan. Vahvisteisten betonirakenteiden vahvuus voidaan taata ostamaan konkreettinen ratkaisu vain luotetuilta toimittajilta. Ne ohjaavat ainesosien laatua ja koostumusta erityisissä laboratorioissa.

Tämän betonimassan koostumuksella on pieni tiheys ja siksi se kuuluu valoluokkaan

Suositellut mittasuhteet betoniin M200

Rakennustöiden rajoitettu arvio ei salli joidenkin kehittäjien ostaa seosta betonituotteissa. Haluat kokata sen itse, sinun täytyy oppia tekemään konkreettista tuotemerkkiä 200. Vastaus tähän kysymykseen löytyy aina erikoistuneilta sivustoilta. Sementtiä M400 tai M500 voidaan käyttää. Tällöin mittasuhteet muuttuvat.

Betoni M200 valmistetaan noudattamalla seuraavaa reseptiä:

 • satsi-sementin neljän sadannen tuotemerkin avulla sekoitetaan murskattu kivi, hiekka ja sementti painosuhteessa 4,8: ​​2,8: 1. Komponenttien volumetrinen annos suhde on 4,2: 2,5: 1;
 • betoniseos valmistetaan 500: nnen sementin pohjalta, johon lisätään yksi sementtipussi (50 kg) 17,5 kg hiekkaa ja 28 kg soraa. Hiekan, soran ja sementin tilavuussuhde on 3,2: 4,9: 1.

Lisätyn veden määrä määritetään raaka-aineen koon, sen kosteuspitoisuuden ja vaaditun seoksen elastisuuden mukaan. Arvioitu vesipitoisuus on noin viidesosa kokonaistilavuudesta. Jos tekniikkaa ylläpidetään ja suhteutetaan, betoni M200 säilyy lujuusominaisuuksina koko rakenteen toiminnan ajan. Käytä betonisekoittimia, jotta varmistat komponenttien tasaisen sekoittumisen.

Betonin M200 valmistuksessa on noudatettava tarkasti mittasuhteita

Miten tehdä betoni 200 merkkiä

Kaksisataa betonin betoniseoksen valmistusta varten:

 • valitse resepti riippuen käytetyn portlandsementin tuotemerkistä;
 • määritetään annostuskomponenttien menetelmä (paino tai tilavuus);
 • valmistaa laitteita ja työkaluja;
 • ottaa tarvittavat määrät vaivauskomponenteille.

Lisävaiheet:

 1. Pane Portland-sementti huolellisesti hiekalla.
 2. Esitä tarvittaessa routaamaton lisäaine tai muut lisäaineet.
 3. Sekoita aineosat asteittaisella vedellä.
 4. Lisää murskattua kivää, sekoita seosta 3-5 minuuttia.

Huomaa, että poikkeama suositellusta osuudesta ei saa ylittää 1%.

Täytä betonia 200 - suosituksia ammattilaisilta

Ammattimaiset rakennuttajat ehdottavat betreenejä seuraavien suositusten avulla:

 • aseta liuos säiliöön työmaan välittömässä läheisyydessä;
Jotta se saisi korkeimmat ominaisuudet ja suuremman lujuuden, seokseen lisätään erilaisia ​​lisäaineita valmistuksen aikana.
 • kaataa korkeintaan yhden metrin korkeudelta, jotta vältetään delaminoituminen;
 • käytä seoksen kourun syöttämistä varten, mikä mahdollistaa liuoksen tarkemman jakautumisen;
 • Valmistetaan betoniliuos yli viiden asteen lämpötilassa;
 • betoni kerrallaan, jolloin rikkoutuminen voi olla enintään 2 tuntia;
 • tiivistää maski, erityisesti vahvistuskammion paikoissa;
 • kostuta pinta säännöllisesti.

Määritettyjen sääntöjen täyttäminen mahdollistaa halkeamien välttymisen, varmistaa monoliitin laadun.

Mitkä ovat betonin M kahden sadan hyödyt

M200-tuotemerkin konkreettinen sekoitus eroaa useista eduista:

 • laajennettu soveltamisala. Rakennusmateriaalia käytetään teolliseen rakentamiseen ja yksityisten tilojen rakentamiseen;
 • hyväksyttävät kustannukset. Kohtuullisen hinnan vuoksi rakennustoiminnan kokonaiskustannukset pienenevät;
 • parannettu kahva metalliosien kanssa. Tällä on positiivinen vaikutus raudoitetun betonin lujuusominaisuuksiin.
 • matala lämmönjohtavuus. Materiaali kuluttaa lämpöä huonosti, mikä vähentää lämmöneristimien hankintakustannuksia.

Aktiivisten kuormitusten sallitulla tasolla tätä ratkaisumerkkiä voidaan käyttää ilman vakavia seurauksia.

Käytetään rakennusten perustuksiin

Mitä käytetään 200-betonin betoniin

Suosittuja rakennusmateriaaleja käytetään eri tarkoituksiin:

 • säätiön rakentaminen;
 • valmistus portaat;
 • pehmustetut paikat;
 • betonituotteiden tuotanto;
 • betonirauta;
 • seinänrakennus;
 • rakennettu aidat;
 • tiepäällysteiden järjestely;
 • jalka-laitteet;
 • Sokean alueen rakenteet.

Ammattilaiset ja uutuustuottajat käyttävät laajasti tätä materiaalia niiden parempien suorituskykyominaisuuksien vuoksi.

Yhteenvetona

Rakennusteollisuudessa hajautettu betonielementti dvuhsotoy -merkki johtuu lisääntyneestä lujuudesta, kosteudenkestävyydestä ja mahdollisuudesta käyttää jäätymislämpötiloja. Tehtyäksesi vakavia tehtäviä on suositeltavaa ostaa ratkaisu luotettavalta toimittajalta. Korkealaatuisten komponenttien käyttö ja teknisten suositusten noudattaminen varmistavat monoliitin toiminnalliset ominaisuudet.

M200-merkkisbetoni (luokka B15), sen koostumus ja ominaisuudet

Monet uskovat, että betoni on yksinkertainen sementti-hiekkaseos. Tämä ei kuitenkaan ole aivan sama asia. On olemassa valtava valikoima laatuja ja betonin laatuja. Se on jaettu koostumuksen, käyttöalueen, lujuuskertoimen, pakkasenkestävyyden tai palonkestävyyden perusteella jne.

M200-merkkiset betonit

Tässä julkaisussa pidämme konkreettista luokkaa B15, joka vastaa merkkiä M 200, sen ominaisuudet, laajuus, kuinka paljon seoksen koostumus painaa.

1 Yleistä

Brändin tärkeimpien ominaisuuksien mukaan hiekkakivi M200 kuuluu raskaan betonin ryhmään. Leimasimet aina M150: een asti valmistetaan ennen päärakennusta, kun taas tätä tuotemerkkiä käytetään jo päärakentamisessa: kaatamalla perustuksia, järjestämällä monoliittirakenteisia rakenteita, vahvistamalla vahvistettuja betonilaatoja. Sitä käytetään myös betonirunkoissa, joiden keskimääräinen kuormitustaso on.

Tällä koostumuksella on useita alalajia, joilla on erilaisia ​​koostumuksia ja teknisiä ominaisuuksia.

1.1 Betonityypit M200

 1. Kohdeaseokseen: kotitalouskäyttöön ja teolliseen rakentamiseen.
 2. Seoksessa käytettävän sideaineen tyypin mukaan: sementti, silikaatti, kipsi. Se voidaan tehdä myös lisäämällä polymeerejä.
 3. Kiinteiden täyteaineiden koon mukaan: karkeat ja hienorakeiset.
 4. Koostumuksen kimmoisuus ja tiheys: tiheä, huokoinen, erikoiskokoonpano.
 5. Ainettamismenetelmällä: autoklaavikoostumukset, jotka on suunniteltu luontaiseen jähmettymisprosessiin.
 6. Painon painon merkkivalo (kuinka paljon se painaa): raskas ja kevyt.
valikkoon ↑

1.2 Tekniset tiedot

Kaikissa rakennusten koostumuksissa on selkeät GOST-standardien mukaiset tekniset ominaisuudet. Sementtiseosten tapauksessa GOST säätelee lopputuotteen lujuutta, valmisteen reseptiä ja komponenttien mittasuhteita, elastisuuden kerrointa, tiheyttä, suunnittelun kestävyyttä puristukseen, liuoksen kuution osuuden jne.

Taulukko betonilajien ominaisuuksista

Valmiin betonin pääominaisuus on suunnittelun puristuslujuus, jota merkitään kirjaimella "M" numeerisella merkinnällä.

Betonin B15 lujuusluokka M200 on keskimääräinen nimellislujuus. Seoksen laatu on suurin tiheys ja lujuus 28 päivän kuluttua. Tämäntyyppisen sementtiseoksen koostumus voi sisältää erilaista murskattua kiveä: soraa, graniittia, kalkkia, jonka raekoko on 6-70 mm.

Massiivisten rakenteiden luominen GOST mahdollistaa murskatun kiven ja soran käytön jopa 140 mm: n kokoisina. Kiinteän aggregaatin tulee ylittää lujuus ja laskettu puristuslujuus kahdesti. Karkean aggregaatin funktio on raudoitetun betonirakenteen rakenteellisen kehyksen luominen.

Seoksen resepti sisältää hiekkaa, jonka raekoko on 0,15 - 5 mm. Hiukkasten tiheys on 1790 kg / m³. Peskobeton M200 -suodattimen puristuslujuus on 200 kg / m³.

1.3 Koostumus

Betonibrändiä M200 kutsutaan "alhaisen" koostumuksen seokseksi. Tämä nimi johtuu sisällöstä, suuremmassa määrin, kovetettavasta, hydrofobisesta, sulfaattikestävästä, pehmitetystä sementistä. Koostumuksen tekniset ominaisuudet eivät edellytä minkään aktiivisen mineraalisäaineen lisäämistä.

Kuitenkin siihen lisätään usein pinta-aktiivisia komponentteja. Heidän tehtävänsä on tehdä ratkaisu muovi-, kylmä- tai nopeasti kuivuva. Tällaisten lisäaineiden ansiosta tätä betonielementtiä voidaan käyttää alueilla, joilla on teräviä lämpötilamuutoksia tai rakennustyömailla, joissa on tarpeen suorittaa työ mahdollisimman pian.

Osuudet betonityypeistä

Olemme jo puhuneet siitä, minkä seoksen koostumuksen pitäisi olla GOSTin mukaan. Tämä brändi tarjoaa sementin, hiekan, veden ja karkeiden kiviainesten läsnäolon. Tarkastele kaikkien osien mittasuhteita tarkemmin saadaksesi näytteen lopullisen tuotteen elastisuudesta.

Brändin M200 komponenttien osuudet ovat seuraavat:

 • vesi - 0,18 m³;
 • sementti - 0,25 m³;
 • hiekka tai muu hienoinen aggregaatti - 0,45 m³;
 • karkea aggregaatti (murskattu kivi, sora jne.) - 0,9 m³.

Tällaiset komponenttien osuudet mahdollistavat vaaditun kimmoisuuden saavuttamiseksi 1,76 kuutiota valmiista liuoksesta. Yllä oleva esimerkki on erityinen tapaus. Kunkin komponentin m³ (kuutio) määrä voi vaihdella, mutta osuuksia on noudatettava.

Tiettyjen brändinvalmistajien koostumuksen käyttöominaisuudet osoittavat aina pakkauksessa.

2 Edut ja haitat

Sementtilaastin tekniset ominaisuudet ovat keskeisiä sen etujen ja haittojen määrittämisessä. Näihin kuuluvat komponenttien ominaisvakavuus, lujuus, tiheys, suunnittelu vastustuskyky pakkaukselle. Kiinnittäkää myös lopputuotteen kimmoisuuden ja kokonaislaatuominaisuudet.

M200-betonibrändi on suosittu sekä yksityisessä että teollisessa rakentamisessa.

Voit päättää ostaa betoni M200: n, voit ottaa huomioon seuraavat tuotemerkin edut ja haitat.

2.1 Hyödyt

 • Tämä betonimerkki on suosituin sekä yksityisessä että teollisessa rakentamisessa, mikä johtuu pääasiassa hinnan ja laadun maksimisuhteesta. Yleiset tekniset ominaisuudet, laaja soveltamisala ja samalla alhainen hinta;
 • slaystone M200: lla on suuri rakenteellinen kestävyys puristukselle verrattuna alempien luokkien analogeihin;
 • korkea sulamisvastus verrattuna alemman luokan merkkeihin;
 • alhainen lämmönjohtavuus takaa lämmönkestävyyden betonirakenteiden sisällä ilman lisäeristystä;
 • tämän merkin koostumus hankkii nopeasti tiheyden ja lujuuden, mikä mahdollistaa nopean rakentamisen;
 • aikana ei muodostu halkeamia;
 • teokset voidaan suorittaa lämpötilassa 5 - 350 astetta. Kun lisätään tiettyyn osuuteen pakkasenkestäviä lisäaineita, sitä voidaan käyttää alhaisissa lämpötiloissa.
valikkoon ↑

2.2 Haitat

Tämän betonibrändin haitat ovat hyvin vähäiset. Ensinnäkin se on vedenpitävä, mikä on paljon pienempi kuin muiden sävellysten. Toinen ongelma - veden lisäämisen osuus olisi selvästi noudatettava. Sen painon pitäisi olla 20% siitä, kuinka paljon koko kokoonpano painaa.

Saadakseen korkealaatuista betonia, erän tulee noudattaa tiukkoja mate- riaalisia materiaaleja

2.3 Missä sitä käytetään?

Monipuolisuutensa ansiosta M200-tuotemerkin ratkaisua käytetään sekä asuin- että teollisuusrakentamisen eri osa-alueilla:

 1. Betoniastiat ja lattiat. Tällaiset teokset tehdään pääsääntöisesti suljetuissa tiloissa, joten ratkaisu ei vaadi suurempaa vastustuskykyä ilmakehän ilmiöissä. Tällaiset rakenteet ovat kuitenkin pysyviä kuormituksia, joten tässä tapauksessa ne edellyttävät valmiin tuotteen suurta lujuutta ja tiheyttä.
 2. Talous- ja teollisuusrakentamisen perusteet. Tämä koostumus on riittävän suunniteltu kestävään puristukseen, joka kykenee kestämään valmiin rakennuksen painon. Ennen tietyn betonimerkin käyttöä koskevan päätöksen tekemistä sinun on kuitenkin laskettava valmiin rakenteen osuus.
 3. Teräsbetoniset rakenteet, mukaan lukien portaat, lattiat, pylväät. Alhaisin kustannuksin betonin lujuus B15 on hyvät elastiset ominaisuudet. Se pystyy kestämään vakavia kuormia. GOST ei kuitenkaan suosittele sitä monoliittisten rakennusten valaisemiseksi yli 5 kerrosta laskematta kuinka paljon valmiin rakenteen paino on.
 4. Reitit, sokeat alueet, alustat ja muut vastaavat rakenteet. Tällaisten rakenteiden kuormituksen osuus on erittäin pieni, joten pienikokoinen, tämä koostumus on ihanteellinen täyttöä varten.
 5. Laattojen jalkakäytävä. Alhaisten kustannusten vuoksi tämä koostumus on edullinen käytettäväksi raudoitettujen betonilaattojen kaatamiseksi. Tällöin on kuitenkin tarpeen laskea levyn sisältämien kuormien osuus ja ottaa käyttöön lisäaineita, jotka lisäävät liuoksen tiheyttä. Lisäaineiden lisääminen kuhunkin seoksen kuutioon on GOST-standardien mukainen. Lisäksi valmistaja ilmoittaa pakkauksessa, kuinka paljon lisäaineita on lisättävä liuoksen jokaiseen m³: een (kuutioon) tietyn joustavuuden saavuttamiseksi.

Betonin M200 käyttö stadionin rakentamisessa

2.4 Standardit GOST

Seoksen mittasuhteet, ominaisuudet ja merkinnät määrätään standardien GOST 7473-2010 BST B15 P3 F100 W6 mukaisesti.

Merkintä sanoo, että M200-merkkisellä betonilla on:

 • jäätyvyyskestävyys - 100 F. Jos koostumus altistetaan jäätymisen ja sulatuksen 100 kertaa, se menettää ominaisuutensa vain 5%;
 • 6 W: n vedenläpäisevyys tarkoittaa, että tämän merkin betoni voi estää veden tunkeutumisen paineeseen jopa 0,6 ilmakehään;
 • P3-liikkuvuus riippuu veden ja sementin osuuksista.
valikkoon ↑

Betoni M200: pääominaisuudet ja koostumus

Raskas betoni on vaadittu rakennusmateriaali, jota laajamittainen tai pieni rakenne on mahdotonta. Rakennusten ja rakenteiden sekä betonituotteiden valmistukseen käytetään käyttötarkoituksen ja suunnitellun kuormituksen mukaan erilaisia ​​raskaan betonin laatuja: M100, M150, M200, M250, M300 ja muut.

Raskas betoni M200, joka on monipuolinen materiaali, joka soveltuu parhaiten seuraaviin yleisiin rakennustöihin:

 • Raskasta betonia M200 käytetään laajalti kaistaleiden, monoliittisten ja lohkojen perustusten rakentamiseen korkealle ja matalalle rakennukselle.
 • M200-betonibrändi on tärkein tuotemerkki betonituotteiden tuotannossa eri tarkoituksiin: lattialaatat, ikkunat ja muut kattotuolit, portaat, vesi- ja viemärikahvat, päällystyslaatat ja reunat, päällystyslaatat, tukipylväät jne.
 • Lattiataso, sokea alue, rakennusten monoliittiset seinät, jalkakäytävät, maisemapuutarhat ja koriste-elementit: veistokset, kukkaruukut, padat, penkkien pohjat jne.

Betonin tekniset ominaisuudet M200

Tekniset ominaisuudet, jotka karakterisoivat tämän merkin konkreettisia materiaaleja, monessa suhteessa määrittivät sen laajan suosion ja kysynnän. Taulukossa on esitetty tärkeimmät tekniset ominaisuudet sekä M200-betonikuution todellinen keskihinta Venäjän federaatiossa:

Taulukon selitys. Koska betonin valmistuksessa voidaan käyttää nykyisten sääntelyasiakirjojen vaatimusten mukaisesti erityyppisiä sementtejä, erilaisia ​​täyteaineita (sora- tai graniittikivejä, metallurgisen teollisuuden jätettä, kiviä, rakennusjätettä) ja erityisiä lisäaineita. kuten: puristuslujuus, betonin M200 kuutio paino, betonin M200 kuutiokustannukset, betonin lujuusluokka M200 voivat vaihdella toisistaan ​​tai päinvastoin kuin taulukossa esitetyt.

M200: n määrät

Ostaessasi valmiiksi sekoitettua betonia M200 B15 konkreettisessa tehtaassa, et voi huolehtia materiaalin GOST 26633-2012 "Raskas ja hienorakeinen betoni" teknisten ominaisuuksien noudattamisesta. Jokaisessa betonilaitoksessa on laboratorio, joka tarkistaa jokaisen betonin erän GOSTin vaatimusten täyttämiseksi.

Jos tehtävää on tehdä betonin kuutio M200 suoraan rakennustyömaalla ja jopa muualla kuin alan ammattilaisella, seuraavat tiedot konkreettisen luokan B15 M200 valmistustekniikasta ovat erittäin hyödyllisiä.

Betonin M200 koostumuksen mittasuhteet:

 • Portland-sementti CEM I 32.5N PC: 1 osa painosta (kg).
 • Graniittikivi: 4,5 osaa, kg.
 • Hiekkakäsittely: 3 osaa, kg.
 • Peltovesi - vesi 0,7 osaa, l.

Komponenttien sekoittaminen määrätyissä mittasuhteissa, kehittäjä saa suoraan rakennustyömaalla valmiin betoniluokan M200. On huomattava, että käsityönä valmistetun betonin m200 tekniset ominaisuudet eroavat toisistaan ​​tehtaalla tuotetun materiaalin teknisistä ominaisuuksista ja tehtaan laboratorion testeistä. Tehtaalla komponenttien tarkempi annostelu ja perusteellinen ja täydellinen sekoitus.

Komponenttien kulutus 1 m3 betonin M200 valmistukseen

Sementin lyhytaikaisen takuuaikana ja täyteaineiden korkeiden kustannusten yhteydessä monet kehittäjät kiinnostavat tietoja sementin, murskatun kiven ja hiekan kulutuksesta 1 m3 betonia kohden. Käyttämällä näitä tietoja kehittäjät, jotka tietävät betonin kulutuksen m3, pystyvät ostamaan optimaalisen määrän materiaaleja.

Betonin m200 osuudet 10 litran kaupeissa

 • Betoniosien osuuden määrittämiseksi kauunoissa sinun on vastattava kysymykseen: Kuinka paljon sementtiä kohti kuutiometriä kohti on betoni-m200 kilogrammoina? Nykyisen sääntelyasiakirjan vaatimukset GOST 26633-2012 Raskas- ja hienorakeinen betoni (taulukko 1) määrittivät sementin CEM I 32.5N PC: n vähimmäismäärän valuraudoitusten valimoon - 220 - 270 kg / m3. Kauhojen laskemiseksi käytämme keskimääräistä arvoa 220 + 270/2 = 245 kg / m3.
 • Seuraava askel on siirtää 245 kg "kaupeiksi". Tavanomaisen sementtitiheyden (1300 kg / m3) avulla määritämme, kuinka monta kiloa sementtiä sijoitetaan 1 kauhaan, jonka tilavuus on 10 litraa (0,01 m3): 1300H0.01 = 13 kg sementtiä sijoitetaan kauhaan, jonka tilavuus on 10 litraa.
 • Muunnetaan 245 kg / m3 10 litran kauhaan: 245/13 = 18,8 sementtimyllyä CEM I 32.5N PC tarvitaan 1 m3 betonin M200 valmistukseen.
 • Murskakiven (aggregaatti) määrä kg: 245x4,5 = 1102 kg. Murskakiven taulukon tiheyden - 1400 kg / m3, muunnetaan 1102 kg 10 litran kauhaan: 1102 / (1400х0.01) = 78,7 ämpäriä graniittikiveä tarvitaan valmistettaessa 1 m3 betonia M200. Huomautus: betonin M200 koon koko on 20-40 mm.
 • Hiekan määrä kg: 245x3 = 735 kg. Käyttämällä pöytää hiekkaa - 1500 kg / u3, kääntäen 735 kg 10 litran kauviin: 735 / 1500x0.01 = 49 videohiekkaa tarvitaan 1 m3 betonia M200 kohti.
 • Vesi. 18,8 (sementtikauhat) х10х0,7 = 130 litraa. Huomaa: laskettu veden määrä on likimääräinen ja sitä säädetään materiaalin suoralla sekoituksella.

Jos kehittäjä joutuu laskemaan M200-betonikomponenttien osuudet suuremmissa kauunoissa (12 tai 15 litraa), on tarpeellista korvata luvut edellä olevissa kaavoissa 0,01 (tilavuus 10 litraa kuutiometreinä) sijasta 0,011 (12 l) ja 0,015 (15 l).

Osuudet betonin m200 valmistamiseksi

Betoni luokitus

Konkreettiset työt oikeutetusti ovat johtava rooli teollisessa tai asuinrakentamisessa, koska nestemäisistä seoksista muodostuvilla monoliittisilla lohkoilla on tarvittava kovuus, jäykkyys, lujuus ja massa. Betonien tuotemerkkien rakentamisen aikana 50-1000 (esim. M100, M150, M200, M250, M300, M350, M400, M450, M500 ja niin edelleen). Tätä luokitusta käytettiin vasta äskettäin, missä numero osoittaa puristuslujuutta, kgf / cm2. Nykypäivän luokituksessa betoni on jaettu luokkiin, jotka on merkitty kirjaimella "B". Numero ilmaisee sen taattu lujuus MPa: ssa. Luokkia B3.5-B80, ja niiden noudattaminen tavaramerkkeihin on suunnilleen seuraava (pääalue):

Betonin M250 (sementti, hiekka, sora ja vesi) komponenttien suhde.

Jos rakentamisen aikana on tarpeen määritellä luokka tai brändi tarkemmin, on parempi käyttää seuraavaa taulukkoa:

Kuten tästä taulukosta voidaan nähdä, puristuslujuuden ero M200-luokan betonin ja B15-luokan betonin välillä on vain 1,8%, mutta se on otettava huomioon rakennettaessa rakenteita, joissa on tiukat vaatimukset rakennusmateriaaleille.

Merkki 200 luokka B15

Betoniluokka B15 tai luokka 200 on parhaiten myytävä, koska sen optimaalinen hinta-vahvuus suhde.

Betonin M200 teipin pohjan rakenne.

Sitä käytetään lattialevyjen valmistuksessa, perustusten (nauha, pino tai laatta) valmistukseen, polkuihin, portaisiin, portaisiin, pidikkeisiin. Sen teollisessa valmistuksessa se valmistaa valmiita tiililevyjä sekä perustuslohkoja. Se on vähemmän kestävä kuin betoni M300 tai M350, mutta se on paljon halvempaa johtuen pienemmästä sementtimäärästä, joka on tämän rakennusmateriaalin kallein osa. Mutta se on vahvempi kuin betoni M150: sen vahvuus yksittäisessä rakennuksessa riittää ratkaisemaan suurimman osan tehtävistä.

Laitteiden lujuuden, vedyn tai lämpötilan vaihteluita ei ole lisätty, joten betonilaatikon M300 tai M350 M200 sijaan on käytetty laajalti.

Yksi betonin ominaisuuksista on sen liikkuvuus, joka on P1-P4 (P1-P4) ja riippuu sen veden määrästä. Sitä voidaan säätää lisätyn täyteaineen tilavuudella (lisäys täyteaineiden plastisuus pienenee, mutta munintaprosessi muuttuu monimutkaisemmaksi). Tämä indikaattori lasketaan menetelmällä, jolla määritetään katkaistun kartion saostuminen, jonka pohjapohjan halkaisija on 20 cm ja yläosa 10 cm, jonka korkeus on 30 cm. Se täytetään seoksella, joka on kiinnitetty ja sen jälkeen kun se asetetaan korkeuteen, jossa liukukappale putoaa. Seos kuuluu hitaasti liikkuvaan 0 - 6 cm: n juoksuun, sitä käytetään hieman vahvistettujen perustusten kaatamiseen. Universal on seos, jonka sedimentti on 7 - 12 cm, ja monoliittisten lohkojen tai sedimenttien tuotteet ovat välillä 13 - 18 cm.

Monoliittisen betonilaatan M200 malli.

Lisäksi tämä materiaali luokitellaan pakkasvastuksella (merkitään kirjaimella F) ja läpäisevyydestä (merkitään kirjaimella W). Jäätymiskestävyys kertoo äärimmäisen kylläisen valmiin tuotteen jäädytys-sulatusjaksojen lukumäärän, jonka jälkeen se menettää voimaa. Jäätymisaste on F 25 - F 1000. Tuotteelle tehdään tällaisia ​​muutoksia keväällä tai syksyllä, kun se altistuu useimmiten pakkasen sulattamiseksi. Tavallisesti käytetään betonia F 100 - F 200.

Hajoavuus on tuotteen ominaisuus, joka ei anna veden painetta, W2: stä W20: een. Suuri W -kerroin säästää vedenpitävyyteen. Veden läpäisevyydestä johtuva pakkasenkestävyys kasvaa lisäämällä lisäaineita sekä tukeutumisen tai hydrofobisen sementin käyttöä.

Mittasuhteiden laskeminen betoniin M200

Betonin M 200 mittasuhteet sementin 400-1: 2.8: 4.8, sementin 500 - 1: 3.5: 5.6 murskattua kiveä (Portland-sementti: hiekka: murskattu kivi).

Se ei kuitenkaan ota huomioon lisättävän veden määrää, mikä on erittäin tärkeää. Betonin sekoittamisen yhteydessä tärkein indikaattori on veden tilavuuden ja sementin määrän suhde. Loppujen lopuksi tuotteen vahvuus on erilainen, kun näiden komponenttien suhde on virheellinen. Vesi-sementti -suhde (veden määrän määrä sementin määrään) halutulle tuotemerkille voidaan ottaa tästä taulukosta:

M200: n ominaisuudet ja mittasuhteet

Rakentamisen toteuttamista on vaikea kuvitella ilman konkreettista ratkaisua. Rakennusteollisuudessa käytetään erilaisia ​​betonityyppejä, jotka poikkeavat merkinnöistä, suorituskyvystä ja käytön laajuudesta. Laastin optimaalisen laadun valinta liittyy rakennuskohteen erityispiirteisiin ja betonirakenteiden toimintaolosuhteisiin. Betoni M200 on suosittu. Lisääntyneiden lujuusominaisuuksien ja korkean luotettavuuden ansiosta sitä käytetään erilaisten rakennusten rakentamiseen, kaatopaikkojen rakentamiseen sekä lattiapäällysteen muodostamiseen.

M200 brändi betoni - tärkeimmät ominaisuudet

Betoniratkaisun laajamittainen käyttö merkinnällä 200 liittyy sen ominaisuuksiin reseptin noudattamisen takia. Korkean teknisen ominaisuutensa takia materiaalia käytetään laajalti eri tasojen ongelmien ratkaisemiseen. Se eroaa kohtuullisella hinnalla ja on johtavassa asemassa muiden betonimerkkien alla hintatason mukaan.

Tärkeimmät indikaattorit ovat:

 • vahvuus. Parametri luonnehtii materiaalin kykyä säilyttää eheys puristuskuormien vaikutuksen alaisena. Rakennusmateriaali luokitellaan lujuusindeksillä B15. Tämä vastaa 150 kg: n kuormitusta neliösenttimetrillä monoliitin alueella;
 • pakkasvaste. Vastustuskykyä negatiivisiin lämpötiloihin betoniseoksella on F200. Digitaalinen indeksi kuvaa syväjäämien ja täydellisen sulatuksen syklien lukumäärää, minkä seurauksena murtumia ei muodostu betonirakenteessa;

Rakennusmaailmassa suosituin on konkreettinen ratkaisu, joka soveltuu kaikentyyppiseen työhön.

 • spesifinen paino. Liuoksen tiheys vaihtelee käytettävän täyteaineen painosta riippuen. Kevyen roskien käyttö vähentää tiettyä painoa 1,6 tonnia kuutiometriä kohden. Raskaaseen soraa käytettäessä tiheys kasvaa 2,4 tonniin kuutiometriä kohden;
 • sitkeys. Tämä on vakava ominaisuus, joka määrittää helpottavan liuoksen. Liikkuva seos täyttää kulma-alueet paremmin, on helpompi värähtelemään tiivistymistä. Liikkuvuuden mukaan materiaali luokitellaan P2 - P4: ksi. Tämä vastaa 5-20 cm: n kartiomallia.

Vedenkestävyyden ja kosteuden kestävyyden mukaan ratkaisu on nimeltään W 4. Merkkivalojen 200, betonin, kiinteiden perustusten, pinnoitteiden ja vedenpitävien rakenteiden kaatamisen ansiosta betonia käytetään.

Toiminnan vahvuuden hankkiminen ulkoisista tekijöistä riippuen tapahtuu 3-4 viikon sisällä. Tänä aikana hydrausprosessi on päättynyt, kosteus haihtuu ja monoliitti kykenee havaitsemaan merkittäviä kuormia.

Betonin M200 koostumus

Koostumusta säätelevät valtion standardin vaatimukset, jotka takaavat betonirakenteiden korkean luotettavuuden ja kestävyyden. Betonilaastin laadunvalvontaan erikoistuneissa yrityksissä työskentelevät erityislaboratorioita tekevät. Pienet poikkeamat ovat mahdollisia käytettävien ainesosien koon vuoksi, mutta koostumus pysyy aina vakiona.

M200-betonilla on niin sanottu matala koostumus

 • Portland-sementti M400 - M500. Sitä käytetään liuoksen koostumuksessa sideaineena;
 • hieno hiekka, esipuhdistettu vieraasta aineesta. Se on paikkamerkki;
 • murskattu kivi graniitin, soran tai kalkkikiven perusteella. Erilaisia ​​fraktioita käytetään aggregaattiin;
 • vettä. Tarjoaa betoniseoksen haluttu johdonmukaisuus ja se lisätään osissa sekoitusvaiheessa.

Tehtävistä riippuen betoniseos voi sisältää erilaisia ​​lisäaineita:

 • vettä hylkivä komponentit;
 • pehmittimet;
 • erityiset stabilointiaineet.

Betonimateriaalin laatu on ratkaiseva tekijä, joka takaa monoliitin kestävyyden ja sen lujuusominaisuudet. Tästä syystä on suositeltavaa ostaa koostumus vain sertifioiduilta laboratorioilta peräisin olevilta valmistajilta.

Suhteita betoniin M200

Valmis sekoitetta ei aina ole mahdollista järjestää erikoistuneella yrityksellä. Useat kehittäjät, jotka harjoittavat yksityisten rakennusten rakentamista, valmistelevat itsenäisesti ratkaisua. On tärkeää, että he osaavat tehdä konkreettisia 200 markkaa. Riippuen siitä, mihin sementtiä käytetään, osuus voi vaihdella.

Betoniseoksen tekniset ominaisuudet riippuvat siihen sisältyvistä elementeistä ja niiden suhdeluvuudesta

Betonibrändi M200 valmistetaan seuraavissa suhteissa:

 • M400-sementtiä käytettäessä on välttämätöntä sekoittaa hiekkaa, murskattua kiveä ja sementtiä painosuhteessa 2,8: 4,8: ​​1. Annosta käytettäessä tämä osuus muuttuu hieman ja on 2,5: 4,2: 1;
 • laastia valmistetaan Portland-sementin M500 perusteella, joka sisältää 3,5 kg hiekkaa ja 5,6 kg murskattua kiveä yhtä kilogrammaa sementtiä kohden. Tämän tyyppisen sementin tilavuusosuus sisältää murskatun kiven, hiekan ja sementin suhteessa 4,9: 3,2: 1.

Veden pitoisuus vaihtelee tavallisesti riippuen raaka-aineiden kosteudesta ja koosta sekä liuoksen vaaditusta liikkuvuuden asteesta. Veden osuus on noin 20% koko erästä. Jos noudatat suositeltuja mittasuhteita, betoni M200 on laadukas, mikä takaa rakenteiden pitkäkestoisen käyttöiän. On tärkeää sekoittaa ainesosat perusteellisesti betonisekoittimella.

Betoni 200 M - suositun brändin edut

Betoniratkaisulla, jolla on merkintä 200, on useita etuja.

Se eroaa muista betonityypeistä:

 • laaja käyttöalue. Seosta käytetään teollisiin tarkoituksiin ja yksityiseen rakentamiseen;
 • edullinen hinta. Ratkaisun hankkimisesta aiheutuvien kustannusten alenemisen vuoksi rakentamisen arvioidut kustannukset pienenevät;
 • lisääntynyt kosketus teräsvahvikkeella. Liuoksella on hyvä tartunta metalliin;
 • matala lämmönjohtavuus. Näin voit vähentää eristysaineiden hankintakustannuksia.

Jos rakennusten rakenteisiin ei kohdistu merkittäviä kuormia, voit turvallisesti antaa tämän betonimerkin etusijalle.

Betoni m200 on suosittu rakennusmaailmassa. Tämä on raskas betoni, jolla on suuri lujuus.

Millä alueilla käytetään betonia M 200

Betoniyhdistemerkkiä 200 käytetään eri tarkoituksiin:

 • rakennusten luotettavien perustusten rakentaminen. Materiaalin lujuus takaa pystytettyjen rakennusten vakauden;
 • jalkakäytävä, jalkakäytävä ja lasin asennus. Materiaali kovettumisen jälkeen kestää mekaanista rasitusta;
 • betonisointiin kiinnitetyt seinät sekä portaiden valmistuksen. Rakennusmateriaali on kestävä, ei muodosta halkeamia;
 • rakennusten vähäiset rakennukset. Betonimassan perusteella pystytään kantamaan kantavia seiniä tai voidaan tehdä lattioita;
 • suorita vahvistustyötä. Betonin lujittaminen, jolla betoni on hyvässä kosketuksessa, lisää rakennusten rakenteiden lujuutta.
 • täytä ajoneuvoja. Liuos kovettumisen jälkeen säilyttää sen eheyden merkittävien kuormitusten vaikutuksesta;
 • yksityinen rakentaminen. Betonin pohjalta rakennetaan varastotilat liikenteelle, kylvyt ja huvimajat rakennetaan;
 • moottoriteiden valmistusta varten sekä rakennusten ympärysmitta. Materiaalia käytetään myös pyöräilyreitteihin;
 • tienlevyjen tuotanto. Materiaalia muokataan erityisillä lisäaineilla, jotka lisäävät hankauskestävyyttä.
 • jotka muodostavat betonisuojuksia ja jalkaterälaitteita. Monoliitti säilyttää koskemattomuuden ongelma-alueille, jotka ovat alttiita liikkeelle.

Monien käyttötarkoitusten vuoksi materiaali on suosittua ammattimaisten rakentajien ja yksityisten kehittäjien kanssa. Sitä käytetään missä seuraavia suorituskykyominaisuuksia tarvitaan - vahvuus, vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille ja kosteudenkestävyys.

tulokset

Päättäessäsi käyttää konkreettista ratkaisua 200 merkinnällä tiettyihin rakennustöihin, sinun on kiinnitettävä huomiota valmistajan maineeseen, laboratorion laadunvalvonnan saatavuuteen ja reseptin noudattamiseen. Näin varmistetaan, että ominaisuudet ovat standardien mukaisia. Itsevalmistelulla on välttämätöntä suorittaa vaivaus betonisekoittimessa, koska manuaalisen vaivaamisen vuoksi on vaikea varmistaa koostumuksen yhtenäisyys. On tärkeää noudattaa mittasuhteita, käyttää laadukkaita ainesosia ja noudattaa tekniikkaa.

Betonin M200 koostumus ja mittasuhteet

M200 betoni on yleisin raaka-ainetabletti. Sitä käytetään pohjan ja portaiden kaatamiseen, kun järjestetään lattiapinnoitetta, kulkuväylät ja muut rakenteet, joilla ei ole erityisiä vaatimuksia. Teknisten ominaisuuksiensa ansiosta betoni M200 pidetään kannattavimpana suhteessa "hinta - laatu".

Betonin koostumus ja mittasuhteet

Eri valmistajien betoni M200 voivat vaihdella komponenttien tyypistä ja laadusta riippuen, mutta peruskomponentit ovat aina samat.

Käytettyjen valmisteiden valmistuksessa:

 • sementtimerkki 400-500;
 • seulottu, kuivattu hiekka;
 • kalkkikivi-, sora- tai graniittiryhmä, jossa on 3 jakea (2-5, 5-10, 10-20);
 • vettä.

Joskus eri lisäaineita lisätään 200-luokan betonin koostumukseen: pehmittimiin, vettä hylkiville aineille, stabilisaattoreille ja muille. Niiden saatavuus riippuu betonin levityksestä ja vaadittavista teknisistä ominaisuuksista.

On syytä huomata, että betonin lujuus ja kestävyys riippuvat koostumuksen laadusta, joten kannattaa ostaa testatuilta tuotantolaitoksilta tai toteuttajilta.

GOST: n mukaan betonin M200 materiaalien kulutus on seuraava (kg / m3): sementti - 265, hiekka - 860, murskattu kivi - 1050, vesi - 180, pehmitin - 4.8. Täten betoni saadaan symbolilla B15 P3 F50 W2 (luokan B15 betoni liikkuvuudella P3, jäätymisvastus F50 ja vedenkestävyys W2). Mutta tämä ei ole kätevä niille, jotka haluavat vaivata konkreettisia itse.

On paljon parempi tarkastella osien suhdetta. Betonin M200: sementtimäärät: sementti - 1 osa, hiekka - 2,8 osaa, murskattu kivi - 4,8 osaa. Veden tulee olla 20% kokonaistilavuudesta. On suositeltavaa ottaa pesty hiekka ja roskat - tämä vapauttaa haitallisista lisäaineista. Tiheyden lisäämiseksi soraa käytetään romukkeen sijaan.

Betoni M200 on laadukas ja kestävä, koostumus ja mittasuhteet täyttävät GOSTin vaatimukset. On tärkeää, että ainesosat sekoitetaan hyvin, mikä on melko vaikeaa tehdä manuaalisesti. Käytä voimakasta betonisekoittimia ja käytä välittömästi laastaria vaivaamisen jälkeen.

Merkki tarkoittaa puristuslujuutta (mitattuna kilogramma-voima neliösenttimetrillä - kgf / cm2). Eli merkin 200 betoni kestää 200 kilogramman voimakkuutta neliösenttimetriä kohti, mikä tarkoittaa, että sillä on riittävä lujuus ja kestää huomattavia kuormituksia.

M200 betoni - tärkeimmät ominaisuudet

Harkitse muita konkreettitason 200 indikaattoreita:

 • puristuslujuusluokka - B15 (150 kgf / cm2);
 • liikkuvuus (kartion sedimentti) - P2 (5-9 cm), P3 (10-15 cm), P4 (16-20 cm);
 • pakkasenkestävyys - F100 (100 jäätymis- ja sulatusjaksoa);
 • vedenpitävyys - W4 (W2: stä W20: een).

Betonin tiheys M200 riippuu karkean kiviaineksen (murskakiven) ja veden määrän tiheydestä, ja se on 1500 - 1600 kg / m3 kevyille formulaatioille 2500 kg / m3 raskaille.

Tuotemerkin 200 edut

Verrattuna muihin betonibrändeihin, sillä on seuraavat edut:

 • suuri soveltamisala kotitalouksissa ja teollisuudessa;
 • käyttö tuotannossa teräsbetonivöiden, lattialaattojen, tiililevyjen, kattokaivojen ja muiden betonituotteiden valmistukseen;
 • hyvä yhteensopivuus metalliosien kanssa;
 • sopii rakenteisiin, joissa ei ole lisääntynyttä kuormitusta ja kosteutta;
 • alhainen hinta

Tyypillinen betoni M200

Rakennusmaailmassa suosituin on konkreettinen ratkaisu, joka soveltuu kaikentyyppiseen työhön. Hän pystyy "pitämään" molemmat yksikerroksiset talot ja monikerroksiset. Moderni markkinat tarjoavat laajan tuotevalikoiman tämän rakennusmateriaalin eri teknisistä ominaisuuksista.

Yleiset ominaisuudet

Betoni M200 B15 on yksi tyypeistä. Se viittaa raskasbetoniin, useimmiten palvelee monoliittisia perustuksia, polkuja tai runkorakenteita. Koska sen lujuus ja kestävyys ovat negatiiviset ympäristötekijät, se tekee rakenteista kestävämmän. Lisäksi erotella tällaisen betonin alalajit:

 • sitomiskomponentissa - kipsi, silikaatti, sementti, polymeeri;
 • riippuen aggregaattien tyypistä - suurista tai pienistä;
 • koostumuksen sakeus - voi olla tiheä, huokoinen tai erityinen tarkoitus;
 • painosta - päästää kevyt ja raskas.
Takaisin sisällysluetteloon

rakenne

M200-betonilla on niin sanottu matala koostumus. Tämä johtuu siitä, että se sisältää sementtiä, jolla on nopeasti kovettuvia ja hydrofobisia ominaisuuksia. Jälkimmäinen parantaa tulevaisuuden mallin suorituskykyominaisuuksia. Käytä Portland-sementtiä (jos lämpötila päivässä voi laskea 10 asteeseen) tai kuona Portland-sementtiä (alueilla, joilla on lämpimämpi ilmasto).

Tämän osan lisäksi resepti sisältää hiekan. Se puhdistetaan liiallisesta likaisuudesta, joka voi heikentää tulevan betoniseoksen laatua. Hiekkapartikkeleiden tulee olla suuria. Hiekalla on tärkeä rooli, koska se on täyteaine, joka takaa tulevan konkreettisen ratkaisun plastisuuden.

Käytä myös murskattua kiveä ja erilaisia ​​lisäaineita. Törmäyshiukkasten tulee olla keskikokoisia. Lisäaineet antavat betonille B15-huurteenkestävyyttä säilyttäen samalla liuoksen vahvuuden. Jotkut lisäaineet hidastavat tai nopeuttavat betonin kuivausprosessia.

Viimeinen osa on vesi, jolla ei saa olla kemiallisia ja biologisia komponentteja (eli täysin puhdas).

Tekniset tiedot

Betoniseoksen tekniset ominaisuudet riippuvat siihen sisältyvistä elementeistä ja niiden suhdeluvuudesta. Betonin m200 ominaisuudet merkitsevät tiettyjä kohtia:

 1. Korkean luotettavuuden taso johtuu betonin alhaisesta tiheydestä.
 2. Seos kuivuu tarpeeksi nopeasti.
 3. Luokka - b15 (luokka B12 on erittäin harvoin osoitettu, koska luokka B12 on heikompi ominaisuus).
 4. Matala lämmönjohtavuus tarjoaa ohut kerros materiaaleja eristämiseen, mikä säästää rahaa.
 5. Liikkuvuusaste - n3.
 6. Seosta voidaan käyttää lämpötiloissa 5 astetta ja yli, mutta se ei menetä ominaisuuksiaan.
 7. Kosteuden kestävyys on määritelty w6: ksi.
 8. Jäätymisvastus - f100.
 9. Betonin m200 kutistumisen aikana ei tapahdu halkeamia, ja prosessi itsestään menee enemmän huomiotta, toisin kuin muut tuotemerkit.
Takaisin sisällysluetteloon

Osuudet kuutioittain

Saadaksesi haluttua johdonmukaisuutta, sinun täytyy tietää perus 4 pistettä. Ne ovat:

 • sementti laatua;
 • täyteaineominaisuudet;
 • plastisuus ja vahvuus, jonka haluat saada;
 • suhde.

Se riippuu erän oikeellisuudesta. B15-luokan betoniliuoksella on yksi kuutiosekoite, jonka osuus on:

 • sementtiarvolle m400, hiekalle ja raunioille suhde on 1: 2,8: 4,8;
 • M500 tarkoittaa suhdetta 1: 3,5: 5,6.

Keskimäärin B15: n betoniseos yhtä kuutiota kohden tarkoittaa tällaisten painoisten komponenttien käyttöä:

 • sementti - 330 kg;
 • hiekkakomponentti - 600 kg;
 • murskattu kivi - 1250 kg;
 • vesi - 180 l.

Näyttää siltä, ​​että summalla kaikki reseptin komponentit muodostavat paino 1,76 m3. Mutta silti ilmenee 1 kuutio, koska hiekkaa ja vettä syrjäyttää ilman raunioista, täyttää tilan ja poistaa kuplat. Tarkka paino huomioiden saavutat halutun laadun sementtiliuoksen ilman paljon vaivaa.

valmistelu

Suhteiden mukaan valmistusprosessi alkaa. Pääkomponentit ovat vesi, hiekka, sora ja sementtielementti. Betoni B15 voidaan ostaa sekä valmiina tuotteena (valmistajan on perustuttava GOST 26633-91: een) ja valmisteltava se itse.

Koska sementtielementti on tärkein tekijä, sen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Sementtikomponentin kulutus riippuu brändistä. Yleensä käytetään m400: sta ja uudemmasta. Alemman merkinnän käyttömahdollisuus on kuitenkin mahdollista. Samaan aikaan on lisättävä suuremman osan komponenttia.

Ei tarvitse vaivata liikaa ratkaisua. Tee tämä osa niin, että käytät sitä 1 kerran ilman jäämiä. Seuraavana päivänä betoniin tehdään kovettumisprosessi. Yksinkertaisesti lisää omien varojen kuluja. Tuotantotekniikka koostuu seuraavista vaiheista:

 • On tarpeen sekoittaa hiekkaa ja sementtiä hyvin, samanaikaisesti lisätä lisäaineen, joka tekee liuoksesi pakkasenkestävän. 10 kg sementtielementtiä on 1 kg lisäainetta.
 • Vähitellen otetaan käyttöön vettä ja sen jälkeen - rauniot.
 • Sekoita kaikki ainesosat kolmeen minuuttiin.

Se on tärkeää! Sallittu poikkeama suhteesta voi olla enintään 1%.

Täytä suositukset

Täyteprosessi ei ole niin yksinkertainen ja edellyttää tällaisten sääntöjen muistamista:

 1. Aseta säiliö liuokseen lähellä paikkaa, johon kaadetaan betonia. Tämä johtuu siitä, että ratkaisu alkaa kovettua nopeasti, joten etäisyys on mahdollisimman pieni.
 2. Seos on kaadettava korkeudesta korkeintaan 1 metriin niin, että ei ole delaminaatiota. Muussa tapauksessa sinun on lisättävä rakennuksen varojen menoja, jotta heikentää huonoa juonta.
 3. On parasta käyttää kourua, joka tarkentaa betonirauhaa.
 4. Älä valmistele betoniseosta huonoissa sääolosuhteissa. Optimaalinen lämpötila on 5 astetta ja yli.
 5. Yritä kaataa seos kerralla. Jos tarvitset tauon, älä tee sitä yli 3 tuntia.
 6. Paikoissa, joissa liittimet on asennettu, sinun täytyy koputtaa.
 7. Jos sateinen päivä alkoi ulkopuolella, peitä täytetty liuos muovikelmulla. Jos lämpöä esiintyy, suihketa vedellä joskus.

Näiden sääntöjen käyttäminen valmistusvaiheessa auttaa sinua saamaan hyvän tasaisen pinnan, jolla ei tapahdu halkeamia. Se pitää tiheytensä melko pitkään.

hakemus

Betoniyhdistelmää CL b15 käytetään laajasti rakennusmaailmassa. Tiheyden ja pakkasenkestävyyden ansiosta sitä käytetään rakentamisessa:

 • säätiöt;
 • portaita. Betoniportaat B15 toimivat vuosikymmeninä ilman murenemista;
 • sivustoja. Se voi olla alustoja ihmisten liikkumiselle ja liikenteelle. Betoniseos B15 pystyy kestämään raskaita kuormia;
 • betonituotteet (esimerkiksi reunukset, pylväät);
 • lattiapinnoitteet;
 • päällystyslaatat;
 • seinät talon sisällä, joilla ei ole suurta kuormitusta;
 • aidat;
 • kaivot ja paljon muuta.
Takaisin sisällysluetteloon

johtopäätös

Betoni m200 on suosittu rakennusmaailmassa. Tämä on raskas betoni, jolla on suuri lujuus. Sen avulla voit kaataa kauniin monoliittisen perustuksen ja rakentaa vahvan aidan. Sinun täytyy tietää mittasuhteet, jotta oikeat sävellykset tehdään omilla käsillänne. Tietenkin voit tilata valmiin ratkaisun valmistajalta. Käytetään myös betonijakoon tiettyihin luokkiin. Tätä varten useimmiten se on b15. Luokka B12 on harvinainen, mutta tämä vaihtoehto on myös mahdollista.

Kun valitset komponentteja tulevaa ratkaisua varten, kiinnitä huomiota niiden laatuun. Tämä pätee erityisesti sementtielementtiin, koska se on pääkomponentti. Muista tarkastella vanhentumispäivää. Kiinnitä erityiset materiaalin suhteet kuutiometriä kohden. Betoniliuoksen komponenttien määrän suhde 1 m3: a kohti voi poiketa vain 1%.