Mikä betonimerkki tarvitaan perustaksi?

On syytä huomata, minkälainen säätiö, jonka maatilan omistaja ei olisi valinnut, olisi aina kysymys siitä, minkälaista konkreettista valintaa tähän juuri perustaan ​​ja miten betonin ominaisuudet eroavat toisistaan.

Betonin koostumus

Kaikissa betonissa on 3 peruskomponenttia:

 1. Sementti - komponentti, joka sitoo jäljellä olevat täyteaineet.
 2. Täyteaineet - Murskattu kivi, sora, hiekka, erilaiset lisäaineet.
 3. Ja itse vesi.

Näiden komponenttiryhmien synteesin tuloksena syntyy betonia, on huomattava, että betonin laatu riippuu suoraan sementtiprosentista täyteaineissamme. Täyteaineita käytetään betonin rasituksen vähentämiseen säätiön jähmettymisen seurauksena ja rakenteen taloudellisten kustannusten pienentämiseksi, koska rakennuksen kustannukset riippuvat suoraan betonikomponenttien valinnasta.

Betoni merkintä

1. M - betonimerkki.
2. B - betoni luokka.
3. F - betonin vastustuskyky pakkaselta.
4. W - ominaisuus betonin vedenkestävyydelle.
5. P - betonin liikkuvuus.

Betonimerkki

Betonibrändi on perustavanlaatuinen ominaisuus, joka osoittaa, kuinka jäädytetty säätiö siirtää puristuskuormituksia kiinteytysprosessinsa jälkeen eli 30 päivän jälkeen.

Betoni M100 V7.5 - erittäin vähän laatua olevaa betonia käytetään pääasiassa valmistustöiden aikana rakentamisen aikana kaatamalla betonipintoja säätiön alle.

Betoni M150 V12.5 - erittäin huonolaatuista betonia käytetään pääasiassa betonirunkoissa ja rouhinnassa.

Betoni M200 B15 - tätä betonia käytetään alhaisen kuormituksen omaavien elementtien, kuten portaiden tai kaiteiden kantaliuskanlevyjen, rakentamiseen.

Betoni M300 V22.5 - Venäjän suosituin betonimerkki, koska betonin laatu voidaan arvioida tiukasti 4: llä! Käytetään säätiön kaatamiseen ja hyvien ja laadukkaiden talojen rakentamiseen.

Betoni M350 B25 - korkealaatuinen betoni, jota käytetään kovien betonirakenteiden rakentamiseen.

Betoni M500 B40 - Käytetään harvoin Venäjällä, koska nämä konkreettiset arvot ovat suuria käteisinvestointeja, joita käytetään pääasiassa pankkien holvien tuotantoon tai erikoistilojen rakentamiseen. esineitä.

Betoni luokka

Betoniluokka on merkitty kirjaimella B ja kuvaa tarkempia tietoja puristumisasteesta, voimme tarkastella edellä tarkempia tietoja.

Betoni liikkuvuus

Betonin liikkuvuus Letter P - indikaattori, joka kuvaa nestemäistä homogeenista betoniseosta ja juoksevuuskerrointa. On huomattava, että vaikka tämän betonin koostumuksessa pieni liiallinen vesi voi johtaa voiman menetykseen ja suurien ongelmien seurauksena.

Vedenläpäisevyys

Veden läpäisevyys - kirjain W. Merkitsee betonin vedenläpäisevyyden kerroin vedellä, yleensä ne ovat välillä 2 - vähimmäisarvoa 12 maksimiarvoon. Tämä tekijä on otettava huomioon, jos pohjavesi on alueellasi ja säätiö voi "pelata" maanläheisillä lähteillä tulvillaan. Jos haluat päästä eroon tästä ongelmasta, suosittelen lukemaan sokean alueen artikkelin omalla kädelläsi ja vedenpoistojärjestelmistä, jotka jättävät säätiösi täydellinen kunto.

Pakkasvaste

Frost letter F -resistanssi - indikaattori, joka kertoo, kuinka paljon sulatus ja pakkanen kestävät betonia.

Betonin merkki yksityisen talon perustamiselle

Luotettavan talon perusta on vankka perusta, ja säätiön lujuus määräytyy pitkälti betonin riittävän varmuusmarginaalin sekä muiden ominaisuuksiensa mukaan: rikki vastustuskyky ja korkea pohjaveden läpäisevyys. Talon seisomiseksi pitkään ja ilman ongelmia, tarvitset asianmukaisesti lasketun betonimerkin säätiölle. Mitä se on ja miten se määritellään, käsitellään edelleen.

Rakennustyön pääteokset tapahtuvat sementin mukana

Betonin koostumus säätiölle

Betoni on materiaali, joka koostuu:

 • Binder. Useimmiten se on sementtiä (portland-sementtiä). Myös betoni ei ole sementtiä, mutta sitä ei käytetä säätiöihin.
 • täyteaine:
  • hiekka;
  • rauniot tai sora.
 • Vesi.

Betonin merkki määräytyy kaikkien näiden osien mittasuhteiden sekä sen kovettumisen (asettamisen) olosuhteiden mukaan. Optimaaliset olosuhteet betonille vahvistavat luokkaa + 20 ° C: n lämpötilassa. Tällaisissa olosuhteissa prosessi on erittäin aktiivinen ensimmäisten 7 päivän aikana. Tänä aikana betonivahvistukset ovat noin 50% vahvuisia. Tällaisilla parametreilla on jo mahdollista jatkaa rakentamista edelleen. Arvioitu vahvuus, joka otetaan suunniteltaessa 100%, tällaisissa olosuhteissa saavutetaan 28-30 päivän kuluttua. Itse asiassa prosessi jatkuu edelleen, mutta hyvin alhaisella nopeudella. 30 päivän jälkeen saavutettua voimaa ei oteta huomioon missään - se on "varastossa".

Millä voimalla voit jatkaa rakentamista betonimerkin mukaan

Lämpötilan laskiessa asetusaika kasvaa merkittävästi (+15 ° C: ssa, kestää noin 14 päivää, jolloin saavutetaan 50% vahvuus). + 5 ° C: n lämpötilassa prosessi pysähtyy käytännössä ja tällaisissa olosuhteissa on tarpeen saada talvella betonia - sopivilla lisäaineilla ja / tai toimenpiteillä lämpötilan nostamiseksi (ne kääritään, kuumennetaan sekoittimessa, lämmitetään muottipesään tai lämmitetään suoraan, kiinnitetään lämmityskaapelit muottiin ).

sementti

Useiden erilaisten Portland-sementtityyppien valmistukseen. Yleisimpiä ovat:

 • Portland-sementti - alkaa asettaa aikaisintaan 3/4 tuntia ja viimeistään 3 tunnin kuluttua vaivaamisen jälkeen. Asetuksen loppu - 4-10 tuntia.
 • Kuona Portland-sementti - sekoittamisen jälkeen, riippuen lämpötilasta ja laastin parametreista, se alkaa laskea 1-6 tunniksi ja päättyy 10-12 tunnissa.
 • Pozzolanic Portland sementti kovettuminen alkaa 1-4 tuntia, päättyy 6-12 tuntia.
 • Alumiinisementti - alkaa kovettua 1 tunnin kuluttua, päättyy 8 (mutta ei myöhemmin) jälkeen.

Sementtimerkki on tarpeen, kun säätiö on yleensä M400 tai M500

Minkä tahansa tällaisesta sideaineesta voidaan käyttää betonin valmistamiseen. Vain sinun on otettava huomioon ratkaisun asetus aika - se on asetettava ja värähtelevä ennen kovettumisen alkamista.

Suositeltava sementti betoniin

täyteaineita

Betonin laatuun vaikuttavat myös aggregaatit. On välttämätöntä noudattaa suositeltuja mittasuhteita, mutta myös laatuindikaattoreita - kosteutta ja viljaa.

hiekka

Jyrän koosta riippuen seuraavat hiekkajätteet erotetaan toisistaan:

 • suuri hiekkajäätelö 3,5-2,4 mm,
 • keskimäärin - 2,5-1,9 mm,
 • pieni 2,0-1,5 mm;
 • hyvin pieni 1,6-1,1 mm);
 • ohut (alle 1,2 mm).

Yksi betonin osista on hiekka.

Täyteaineiden täyttämiseen käytetään pääasiassa suuria ja keskisuuria, ainakin pieniä. Hiekkaan on oltava puhdas - ei sisällä mitään vieraita sulkeutumia - juuret, kivet, kasvien roskat, savi. Pöly- ja siltattujen aineiden pitoisuus normalisoituu - niiden ei pitäisi olla yli 5%. Jos päätät "saada" hiekan itse, tarkista epäpuhtauksien määrä.

Tarkista 200 ov. senttimetriä hiekkaa kaadettiin puoli litran astiaan (astia, pullo), joka oli täytetty vedellä. Minuutin ja puolen minuutin kuluttua vesi tyhjennetään, kaadetaan jälleen ja ravistetaan hiekkaa. Toimenpide toistetaan, kunnes vesi on kirkas. Jos hiekka jäi 185-190 kuutiometriin. cm, sitä voidaan käyttää - sen pöly ei ylitä 5%.

Kiinnitä huomiota hiekan kosteuteen. Kaikki mittasuhteet perustuvat kuiviin ainesosiin. Jopa kuiva ja löysä hiekka on kosteuspitoisuus vähintään 1%, normaali - 5%, märkä - 10%. Tämä on otettava huomioon annettaessa vettä.

Roskakivi ja sora

Murskattu kivi tuotetaan murskaamalla kiviä. Fragmenttien koosta riippuen seuraavat fraktiot erotetaan toisistaan:

 • erityisesti pienet 3-10 mm;
 • pieni 10-12 mm;
 • keskimäärin 20-40 mm;
 • suuri 40-70 mm.

Kaatopaikalle on käytettävä useita jakeita

Betonin valmistukseen käytetään useita fraktioita - joten murskattujen kiven jakautuminen on tasaisempaa ja lujuus lisääntyy. Suurimpien fragmenttien koko normalisoidaan: sen ei pitäisi olla yli 1/3 pienimmän rakenteen koosta. Kun perustuksia käytetään, on otettava huomioon raudoituksen tankoja. SNiP määrittelee myös hienon murskakiven määrän: sen on oltava vähintään yksi kolmasosa kokonaismäärästä.

Sora on suunnilleen sama fraktio ja koko, mutta kun sitä käytetään, vesi-sementti-suhde (vesi / sementti tai p / p) kasvaa 0,05 (5% enemmän vettä kaadetaan).

Juomavettä käytetään betonin valmistamiseen ja veteen. Sisältää sen, jota voi juoda kiehumisen jälkeen. Merivesiä voidaan käyttää Portlandin ja alumiinioksidisementin kanssa. Jokainen muu prosessivesi ei ole sopiva.

Betonin merkki ja sen voimakkuus

Betonin ominaisuuksista riippuen se jakautuu puristusluokkiin ja niiden merkkeihin. Tämä kirjeenvaihto on annettu taulukossa.

Mikä betonimerkki on parempi valita täyttämään säätiön?

Suurin osa maailman säätiöistä on konkreettisia. Tämä ei luonnollisestikaan estä muiden materiaalien käyttöä tälle tärkeälle rakennuksen osalle, esimerkiksi metalli- ja puiset paalut, keraamiset tiilet, luonnonkivi. Joissakin tapauksissa rakenteita ei täysin tueta, jos ne ovat kevyitä ja ilmasto-olosuhteet mahdollistavat sen. Käytännössä säätiö on kuitenkin vakavissa olosuhteissa - se kantaa koko rakennuksen painon ja siirtää sen maahan. Parasta betonia säätiölle tähän mennessä kukaan ei keksinyt mitään.

Laitteen vaatimukset

Säätiö on kaikkein tärkein osa rakennusta. Se riippuu siitä, kuinka paljon rakennusta tai rakennetta seisoo ja onko se mahdollista palauttaa maanpäällinen osa, jos se on vahingoittunut. Tämän vuoksi säätiöille asetetaan seuraavat vaatimukset:

 • lujuus, joka vastaa rakennuksen massaa ja maaperätyyppiä;
 • kestävyys;
 • kannattavuus - on parasta käyttää paikallisia materiaaleja nollapyörityöhön.

Tästä voimme tehdä konkreettisia johtopäätöksiä betonin laadusta. Ensimmäinen koskee voimaa. Säätiö kuormittaa ensisijaisesti pystysuuntaisen puristuksen muodossa ja mitä suurempi paino alustan pinta-alalta, sitä korkeampi betonipitoisuus on.

Vetolujuus saadaan liittimillä. Suunnittelun on kestettävä kausittaiset maaliikkeet, mukaan lukien pakkasen turvotus.

Rakennuksen pohja on epäsuotuisissa olosuhteissa. Se tuntee matalan lämpötilan, veden ja joskus aggressiivisen maaperän vaikutukset. Näin ollen perustusmateriaalin on kestettävä kaikki tämä, jotta se palvelee koko rakennusaikaa.

Nollapyörien töiden kustannukset ovat kolmannes kaikista rakennuksen kustannuksista. Jotta rakennusta ei murtaudu, sinun pitäisi valita ne materiaalit, joita ei tarvitse kuljettaa kaukaa. Ensinnäkin se koskee hiekkaa ja roskaa - harvoin tarvitaan joitain ainutlaatuisia materiaaleja.

Tyypit säätiöt ja säätiöt

Säätiön perustana ovat maaperän kerrokset, joiden pohjalla se on. Niillä on oltava hyvä kantavuus, ts. Rakenne ei saisi kuulua niihin. On luonnollisia ja keinotekoisia perustuksia. Ensimmäisessä tapauksessa ne käsittelevät mitä luonto on antanut, eli kuopan pohja on kerros tiheää savea, hiekkaa tai kallioista maata.

Toisessa tapauksessa perustusta vahvistetaan keinotekoisesti. Tällainen tarve syntyy tapauksissa, joissa maaperä on heikko, sisältää entiset merimassat, löysät, löysät hiekat, joissa on runsaasti karstia, kellukkeita. Kaikista keinoista, joilla pohjaa vahvistetaan, ovat seuraavat ovat laajalle levinneet:

 • silikaatista ja maaperän smolisaatiosta levitetään veteen kyllästetyillä quicksand-alueilla;
 • betonipinnan käyttö, joka jakaa rakennuksen painon tasaisesti koko talon alueelle;
 • jotka voivat työskennellä kitkan avulla tai saavuttaa syviä tiheitä kerroksia (esimerkiksi moraineja).

Perusta asetetaan pohjaan, joten konkreettinen kasa, vastoin perinteistä viisautta, ei ole itse perusta. Perusta on kolme päätyyppiä:

Ensimmäisessä tapauksessa kuorma jakautuu nauhan koko alueelle. Pylväiden toinen pohja toimii tukena - tätä tekniikkaa käytetään usein puurakennusten rakentamisessa. Kolmas tyyppi on yhä yleisempi yksityisissä asunnoissa, ja se toimii kuin konkreettinen pad.

Todellisessa elämässä löydät erilaisia ​​yhdistelmiä säätiöistä ja säätiöistä. Esimerkiksi paaluja, jotka on yhdistetty betonirypäleillä, ja nauhan päälle kaiken. Vähintään harvinaisena on nauha luonnollisella pohjalla ja tyynyllä. Joskus on mahdollista nähdä matala syvä pohjalaatta, ja on olemassa tapauksia, joissa laatta seisoo suoraan maahan.

Sarakkeet voivat toimia suorana pohjana talolle, ja ne voidaan yhdistää grillage.

Rakennuksen valinta riippuu kahdesta osasta: rakennuksen rakenteesta ja sen massasta sekä maaperän laadusta. On suositeltavaa antaa tämä kysymys asiantuntijoille, varsinkin jos puhutaan raskaasta talosta, esimerkiksi tiilestä tai monoliittisesta. Ja jos rakennuksessa on kolme tai useampia kerroksia, säätiön suunnittelua on käsiteltävä erityisvastuulla. Lopulta tällaisen talon tuhoaminen voi aiheuttaa uhrauksia paitsi elävien keskuudessa, mutta myös täysin vieraita, jotka ovat juuri läpäisseet.

Betonityö

Itse kaatoaminen on erittäin suosittu tapa rakentaa betonirakenteita. Ensinnäkin se koskee konkreettisia säätiöön. Mikä merkki soveltuu tähän riippuu säätiön tyypistä ja sen työolosuhteista. Mutta alin merkki tässä on M100.

Yksiportainen talo virroille

Puutarhat ovat lähes aina pylväsperustaisia. Aiemmin suuria lohkareita, lehtikuppeja tai poltettuja paikkoja männyksinä käytettiin jälkimmäisenä, mutta kaikesta tuli helpompi betonilla. Hyvin usein voit kuulla neuvoja, että betonin lisääminen on helpompaa kaivettuihin tynnyreihin. Tässä tapauksessa todellakin se voidaan rajoittua 100-merkkiseen merkkiin. Putken seinät eivät salli pylväiden romahtamista talvella jäätyneestä vedestä. Betonin 100 asteen betoniteräksen tekeminen on yksinkertaista:

Jälkimmäisessä tapauksessa on parempi sekoittaa korkeamman asteen betoni. Seoksen pinnoitettavuus, joka perustuu M500: een, on erittäin huono, joten jos tilalla ei ole muuta sementtiä (mikä on outoa), voit korvata osan vedestä pehmittimellä.

Tällaisen alhaisen lujuuden omaavaa betonia voidaan myös kaataa päällystys- ja karkeita kerroksia. Jos puhumme massiivisemmista ja kuormitetuista rakenteista, M200 on paljon sopivampi betonimerkki yhden tarinan rakentamiseksi.

Nauhat eri kuormituksilla

Ribbon säätiö - melko aikaa vievää työtä. Sitä varten sinun on kutsuttava tekniikka, sillä hyvin harvat ihmiset suostuvat kaivaamaan ojituksia ja ojituksia käsin. Mutta jos talossa on kellari, niin on mahdotonta tehdä ilman liuskan perustusta. Useimmiten se on esivalmistettu, eli se koostuu lohkoista. Mutta täyteaine monoliittiset nauhat ovat halvempia, varsinkin jos omistajat itse tekevät muottien ja neulottua vahvistamista.

Kevyille rakennuksille betoniarvotaso 200 riittää, mutta jos on päällystetty tiiliä tai monoliittista rakennusta, niin vähimmäismerkki on korkeampi - 300 tai jopa 350. Kuitenkin jälkimmäinen ei kiinnosta yksityistä kehittäjää, jos hän ei aio rakentaa korkean rakennuksen. Ja turhaan. Mittasuhteiden taulukko yhtä kuutiometriä kohti tällaisista betonista on seuraava:

Sekä tämä taulukko että edellinen annetaan ottaen huomioon murskatun kiven 20 mm: n hienous. Muut jakeet vaativat hieman eri mittasuhteita, mutta ne ovat helposti löydettävissä. Mikä merkki betonista valetaan nauhan perustuksesta riippuu myös olosuhteista, joissa se pysyy.

Joten, jos paikassa on vähän tai ei lainkaan vettä, säätä ei altistu jäätymiselle ja sulatukselle. Mutta kannattaa nostaa tuotemerkki, jos vesikerroin on läsnä.

Mutta vahvuusindeksi ei ole kaikki. Se, mitä betonia tarvitaan talon perustamiseen riippuu sen olosuhteista, säätiöstä ja toiminnasta. Tuotemerkin lisäksi betonilla on kaksi tärkeämpää indikaattoria: W (veden läpäisevyys) ja F (pakkasenkestävyys). Ne ovat läheisessä yhteydessä toisiinsa. Mitä suurempi numero vastaa vastaavaa kirjainta, sitä pienempi on vesi-sementtisuhde. Tässä on taulukko, joka osoittaa veden läpäisevyyden riippuvuuden sementti / vesi-suhteesta:

Niinpä mitä enemmän sementtiä ja vähemmän vettä, sitä kovempi betoni on vettä. Jos lasketaan betonin koostumus kaavojen avulla, näet seuraavan mallin:

 • M300-sementillä on vähimmäislaatu, jolla on alhainen läpäisevyys - 250 ja matala 300 -;
 • sama voidaan sanoa sementistä M400;
 • M500: stä voit sekoittaa hyvin vahvaa betonilaatua 400 - se ei ime vettä.

Hyvä tapa poiketa tästä tilanteesta olisi tällaisissa tilanteissa vedenpoisto laite ja korkealaatuinen vedenpitävä säätiö.

Tämä säästää sementillä. Silti M400 on liian kallis betonielementti yksityisen talon perustamiselle. Kompromissiasetuksena voit kuitenkin olla 350-merkkinen.

Aggressiivinen ympäristö ja materiaalien valinta

Voimakkuudestaan ​​huolimatta sementti voi hajota aggressiivisen kemiallisen ympäristön vaikutuksesta. Tämä voi lisätä happamuutta ja emäksisyyttä, ionien pitoisuus on pääasiassa karbonaatteja ja sulfaatteja.

Osittain ne voidaan kompensoida alentamalla veden läpäisevyyttä, mutta pinta tulee jollakin tavoin kosketuksiin maan kanssa, vähitellen romahtaessa. Siksi tärkein asia, johon on kiinnitettävä huomiota tällaisissa tapauksissa, on oikea sementin valinta. Myös kaatopaikka ja hiekka vaikuttavat haitallisesti, mutta vähäisemmässä määrin.

Sulfaattikestävää portlandsementtiä voidaan käyttää perustuksiin aggressiivisissa ympäristöissä. Niitä ei tuhota kosteuden ja lämpötilan muutosten vuoksi. Mutta siitä, mitä sinun pitäisi pidättyä ostamaan pozzolanisia sementtejä: ne näyttävät itsestään täydellisesti hydraulisissa rakenteissa, mutta niiden kanssa sekoitetun betonin rikki kestävyys on vähäistä.

Toinen ulostulo tällaisissa tapauksissa on kiinteä betonielementti. Kuinka ne näyttävät näkyvät kuvassa.

Kuonan betonilla on hyvät lujuusominaisuudet ja kestävät lämpötila-ääriliikkeitä ja kemiallista aggressiota. Sen ainoa puute on pitkä karkaisu. Tavallinen betonivahvuus on 28 päivää ja kuona - kaksinkertainen määrä. Lohkojen käyttäminen kiinteään muottiin avulla voit rakentaa säätiön omilla kädilläsi melko helposti - sinun ei tarvitse asentaa ja poistaa puumateriaaleja, lisäksi lohkot voidaan sijoittaa paljon tasaisemmin.

Muiden betonikomponenttien osalta kannattaa sanoa muutamia sanoja raunioista. Sora ja kalkkikivi, perinteiset haljatut aggregaatit, tuhoutuvat muuttuvien lämpötilojen ja veden vaikutusten vuoksi. Graniitilla on paras suorituskyky, ja aggressiivisissa olosuhteissa on parasta ottaa se etusijalle. Se ei lähes absorboi vettä, ei romahtaa pakkasesta, ja siihen perustuva betoni on lisännyt voimaa.

Viimeisimmät suositukset

Betonibrändi ei ole kaikki, mikä määrää tulevaisuuden perusta. Ensinnäkin, koska betonin on saatava haluttu lujuusluokka, jota varten se on asianmukaisesti asetettava. Toiseksi, säätiön lujuusominaisuuksien lisäksi sen rakenne on tärkeä.

Toinen kysymys vaatii erillisen aiheen, mutta sen on noudatettava asennuksen tekniikkaa jokaisen voiman alla. Tällöin asiaan riittää tarkkuus ja vastuullinen asenne. Betonin oikean asennuksen toimenpiteiden luettelo on pieni:

 1. Säätiö on kaadettava mahdollisimman lyhyen ajan. Tämä poistaa halkeamien ulkonäön - betonin täytyy samanaikaisesti kovettua. Siksi, jos puhutaan suurista määristä, kannattaa harkita valmisbetonin ostamista. Tavallinen pieni betonisekoitin ei pysty selviytymään kuormituksesta ja epäonnistumisesta.
 2. Betonin asettamisen yhteydessä on värähtelevää kuplien muodostumisen poistamiseksi. Ne lisäävät betonin läpäisevyyttä ja vähentävät sen lujuutta. Betonia voidaan tärähtää asianmukaisesti erikoistyökalulla, vaikkakin pienille tiloille riittää koskettaa muottiin ja yksinkertainen leikkaaminen lapasta.
 3. Kuumalla, kuivalla säällä kaadetaan betonipinta veteen ja peitetään kalvolla. Höyrytys tuottaa hyvän vaikutuksen, mutta pinnan kuoriutuminen vähentää lujuutta.
 4. Lämmittäminen on välttämätöntä betonirakentamiselle talvella. Suuret tilavuudet (yli 50 cm paksuiset) voidaan peittää matolla - kovetusprosessi on eksoterminen, ja se riittää vain ylläpitämään lämpöä. Ohuet rakenteet on lämmitettävä sähköasennuksilla. Jos tämä ei ole mahdollista, sinun kannattaa lyödä kaatamalla kesäaikaa.

Ennen täyttymistä kellareihin, se tulee olla vedenpitävä ja tarvittaessa eristettävä.

Vesitiivistykseen voit käyttää bitumimastia ja valssattuja materiaaleja, esimerkiksi TechnoNIKOL. Pohja lämmitetään ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Näiden aktiviteettien jälkeen voit nukahtaa hiekkavarsia.

Betonin merkki betonirakenteelle

Mikä betonimerkki tarvitaan talon perustamiseen?

Mallin perustan luotettavuus - lupaus sen kestävyydestä. Rakentamisessa käytetään erilaisia ​​betonityyppejä, mutta jos puhumme talon perustuksesta, vain raskaita käytetään laatoitukseen - tämä on aksiomi. Tietoja siitä, miten valita sopiva merkki keinokivestä, ja siitä keskustellaan.

Betoniä kutsutaan raskaaksi, jossa täyteaine on kivirakenteita (pääasiassa erilaisia ​​soraa). Yksityisen talon perusrakenteiden rakeiden koko valitaan 6 mm. Tällaiset ratkaisut on merkitty brändillä M100: sta M500: een.

Mitä sinun pitäisi keskittyä?

Ei ratkaisevaa neuvontaa ratkaisun valinnasta. Päättää, mitä konkreettisia tarvitaan talon perustamiseen, sinun on otettava huomioon koko tekijän monimutkaisuus ja etsittävä pääsääntöisesti kompromissi vaihtoehto. Tässä tapauksessa tuotantokustannukset eivät ole ensiarvoisen tärkeitä. Jopa kalleimmalla brändillä on erityisiä rajoituksia hakemuksessa, joten kaikki lisäehdotukset - vain yleinen suunnitelma.

1. Arvioitu kuorma.

Laskettaessa sitä otetaan huomioon seuraavat osat:

 • materiaali, josta taloa rakennetaan, on tiili, puu, hiilihapotettu betoni tai muut. On selvää, että kehysrakenteen paino on huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi betonituotteista;
 • yksityisen rakentamisen kerrosten lukumäärä;
 • "Täyttö" talonrakennustekniikka, kodinkoneet, huonekalut, henkilökohtaiset tavarat. On otettava huomioon mahdollisuudet hankkia jotain muuta.

Määritettäessä betonin laatua säätiölle on välttämätöntä tarjota tietty turvallisuustaso. Mahdollisia virheitä laskelmissa, virheissä ja erilaisissa ylivoimaisen esteen olosuhteissa ei voida sulkea pois.

 • M100. Yksityisen talon osalta - jos se on valmistettu puusta tai hiilihapotetusta betonista 1. kerroksessa - tätä tuotemerkkiä voidaan käyttää (joitakin rajoituksia). Vaikkakin useimmin sitä käytetään vain valmisteluvaiheessa, jossa perustetaan. Jos tuotemerkki (100) on valittu taloon (esim. Hiilihapotettu betoni), niin saman tyyppinen "turvatyyny" on pakollinen vähintään 100 mm.
 • M150. Pienille kevytrakennuksille. Esimerkiksi jos talo on rakennettu hiilihapotetusta betonista, hiekkakivistä ja vastaavista materiaaleista.
 • M200. Tämä brändi soveltuu kahden kerroksen taloon, jossa on kevyt päällekkäisyys. Tältä pohjalta valmistetaan usein esivalmistettuja paneeleja ja solubetonista valmistettuja rakennuksia.
 • M250. Höyrykarkaistujen betonipintojen tai puun taloja varten, jos niissä on enintään 3 kerrosta.
 • M300, 350. Näitä tuotemerkkejä käytetään kaivettaessa perustuksia raskaille rakenteille. Esimerkiksi kun rakennetaan yksityinen talon tiili.
 • Joissakin tapauksissa (ongelmallisissa maissa ja muissa tilanteissa) käytetään betonia M400 ja 450. On epäkäytännöllistä käyttää edellä mainittua brändiä yksityisellä sektorilla. Tällaisia ​​kustannuksia ei tuskin voida pitää perusteltuna, kun otetaan huomioon korkeat tuotantokustannukset.
 • Yksityiselle tiilarakennukselle betoniarvot M250 valitaan nauhan perustukselle edellyttäen, että se on yksi tarina.

Uskotaan, että kaikkia tyyppisiä asuinrakennuksen järjestelyjä ei käytetä 200: n ja sen alapuolella olevien merkkien ratkaisuihin. Kuitenkin vastustajat kiinnittävät huomiota siihen, että tekijät, kuten maaperäominaisuudet, vahvistustiheys ja talon ominaisuuksiin liittyvät näkökohdat on otettava huomioon. M100 - 200-luokan käyttö on hyväksyttävää, mutta tämä ei ole sääntö, vaan erityistapaukset. Edullisten merkkien valinta on tehtävä tarkkojen laskelmien perusteella, sillä M350: n katsotaan olevan optimaalinen asuinrakennuksen rakentamisen kannalta (sekä keinokivien lujuuden että hinnan osalta).

Höyrytettyä betonia ja sen soluväliaineita ei missään olosuhteissa ole valittu!

2. Maaperän ominaispiirteet.

 • Hiekkakivi, kivinen - tällaiset maaperät ovat koostumukseltaan homogeenisia, joten koko kantavuus on tasaisesti jakautunut. Kevytrakennuksissa 150 - 250 sopivat massiivisiin rakennuksiin 300 - 400.
 • Löysä maa (esim. Savi, lieppe) - niitä pidetään rakentamisessa ongelmallisina. Erityispiirre maan lisääntyneissä siirtymissä äkillisten lämpötilamuutosten kanssa. Tällaisissa olosuhteissa alle 350: n alapää ei suositella käytettäväksi.

Maanalaisten vesipiirien merkitys ja kokoonpano. Kun otetaan huomioon niiden sijainnin erityispiirteet, sinun on keskityttävä sellaiseen ominaisuuteen kuin vedenpitävyys. Se on merkityksellistä talojen kanssa kellarissa.

Pohja voidaan suojata kosketuksesta nesteiden kanssa käyttämällä parempaa vedenpitävyyttä, luotettavan vedenpoistojärjestelmän järjestelyä ja hydrofobisten lisäaineiden käyttöönottoa. Jos keskityt vain tuotemerkkiin, sinun tulisi tietää, että sitä korkeampi, sitä parempi kosteudenkestävyys. Tämä ilmaisin on merkitty kirjaimella "W". Vedenkestävyyden betonimerkki ilmaistaan ​​kooltaan 2 (heikosta) 8: een (lisääntynyt).

Ratkaisun valitseminen tätä ominaisuutta varten on laskettava, mitä kannattavampi: hankkia kalliimpaa betonia (W7 - 8) tai käyttää rahaa materiaaleihin ja tehdä talon perustan käsittelyä.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

3. Ilmaston ominaisuudet.

Tässä jäätyvyystekniikka tulee esiin. Se osoittaa, kuinka monta jäätymis- / sulatusykliä betoni ei muuta suorituskykyään. Merkintä merkitään kirjaimella "F". Tämän parametrin väärä valinta on halkeamien ilmeneminen yksityisen talon kellarikerroksessa ja seinissä. Muiden virheiden yhteydessä (esimerkiksi teknisten operaatioiden suorittamisessa) tämä voi ilmetä ensimmäisen talven jälkeen.

Säätiön järjestelyjen leveysasteissa on suositeltavaa ostaa betoni, jonka merkkivalo ei ole alempi kuin F75, brändistä riippumatta.

Mitä muuta voit selventää?

1. Rakeiden täyteaineen koko.

Se ei ole niin tärkeä laattojen perustukselle, koska sitä käytetään harvoin yksityisiin rakennuksiin. Mutta nauhalle, ja erityisesti saraketyypille. Miksi? Ensin betoni kaadetaan vaakasuoraan suunnattuun muottiin, toinen - pystysuunnassa. Joka tapauksessa pohja on vahvistettu riippumatta sen tyypistä. Liuoksen lataamisen jälkeen massa on väistämättä täytetty ylimääräisen veden ja ilman poistamiseksi.

Tiivistyksen laatu ja sen seurauksena rakenteen homogeenisuus ja perustan lujuus riippuvat siitä, kuinka lujitettavuus tehdään (solujen parametrit). Jos putkistoihin käytetään putkia, sinun on hankittava betonia, jonka osuudet ovat enintään 4-6 mm.

2. Täytteen tyyppi.

Luotettavin on konkreettinen, jossa on murskattua graniittia. Tältä pohjalta talo pysyy hyvin kauan.

3. Liuoksen liikkuvuus.

Toinen ominaisuus (merkitty kirjaimella "P"), joka ei ole merkki brändistä. Voimme sanoa, että se osoittaa, kuinka kätevä se toimii. Numeeriset arvot - 1-5 (kaikkein nestemäinen koostumus). Jos se ladataan käsin, niin 2-3-luku riittää. Käytettäessä syöttöpumppua kannattaa keskittyä betoniin, joka ei ole pienempi kuin P4.

Laimennetaan liuos sen virtaavuuden lisäämiseksi on kielletty. Veden lisääminen yksinkertaistaa työtä, mutta samalla muuttaa komponenttien osuutta, vähentää tuotemerkkiä ja sen seurauksena säätiön luotettavuutta.

Usein on sekaannusta brandin ja luokan käsitteistä. Ilman yksityiskohtia riittää, että jälkimmäinen termi on vain ensimmäisen johdannainen. Luokka (B) on tarkempi parametri, kun taas brändi on keskimääräinen indikaattori. Joka tapauksessa, mitä korkeammat numeeriset arvot ovat, sitä vahvempi ja kestävämpi on.

Betonin merkki, joka tarvitaan yksityisen talon liuskakiven perustamiseen

Rakenteen lujuus ja kestävyys riippuvat täysin säätiön laadusta. Yksityisen rakentamisen asiantuntijat käyttävät kolmenlaisia ​​rakenteita: kasa, pylväs, laatta ja nauha. Viimeisestä lajista ja siitä keskustellaan tässä artikkelissa. Samanaikaisesti betonielementti yksityisen talon liuskan perustuksille on tärkeä rooli, joka heijastuu laatuun.

Brändikoostumuksen valintaan vaikuttavat tekijät

Yleisleipää ei ole, eikä kustannuksia aina pidetä tärkeimpänä tekijänä betonin laadun määrittämisessä. Kalliissa seoksessa on myös käyttöä koskevia suosituksia ja rajoituksia:

 1. Valinnan tärkein parametri on pohjan kuormitus. Kun tämä indikaattori on korkea, betonin laatu on korkeampi.
 2. Eri tyyppiset maaperät ovat eri tuotemerkkejä perusta. Paikalle ja saviin voi ostaa betoni M350 ja hiekkakiviä ja kallioita - M150 ja 250. Ei saa unohtaa ottaa huomioon rakennusten seismisen stabiiliuden indikaattoria.
 3. Kun maaperä kallistuu, kannattaa tehdä paalupohjaista säätiötä.
 4. Tärkeä asia on pohjan läpäisevyys, riippuen pohjaveden esiintymisestä. Ottakaa huomioon tarve ja kausivaihtelut.

Komponenttien suhde liuoksessa

Ennen betonin valmistusta talon kaistaleesta, on tarpeen tutkia tarvittavat mittasuhteet murskattujen kiven, hiekan ja sementin sekoittumiseen. Rakennusseoksen ominaisuudet vaikuttavat jokaiseen luetelluista ainesosista, jotka sisältyvät sen koostumukseen.

Liuoksen tiheys riippuu käytetystä vedestä. Jos seos osoittautuu nestemäiseksi, siinä on paljon ilmaa ja komponentit eivät sekoitu tasaisesti. Kun kaadetaan talon nauhan pohjaa, sementtimaito virtaa alas. Suunnittelu heikentyy ja romahdetaan raunioituneiden alamäessä. Yläosassa oleva hiekka ei kestä kovaa kuormitusta.

Tärkeä sideaine on sementti, joka muodostaa muoviseoksen. Kovettumisen jälkeen siitä tulee kiinteä monoliittirakenne, ja rakennusten perustan kantavuus riippuu lujuusindeksistä.

Paksua betonia pidetään ihanteellisena, mutta haluttua sakeutta on vaikea saavuttaa omalla tavalla. Teollisissa ympäristöissä täryttimiä käytetään jakamaan ainesosat koko seoksessa.

Betonin valmistukseen liuskan alapuolella talon sijoittamisen yhteydessä voit käyttää betonisekoitinta. Paksuuden johdonmukaisuuden saavuttamiseksi voidaan painaa tikku ja tärytin.

Miten aineet vaikuttavat betonin laatuun?

Tarkkaa kaavaa ja mittasuhteita käytetään teollisissa tuotantoolosuhteissa, joissa samalla kosteustasoa pidetään aina tiloissa. Suurin suuntaviiva veden lisäämiseksi on suhde: sementti ämpäri on hieman pienempi kuin ämpärillinen vesi. Seoksen ei tulisi olla liian nestemäinen tai paksu.

Jos betonin kaatamisen jälkeen halkeamia on tarpeen korjata tuoreella liuoksella.

Merkittävää roolia liuskan perustuksen muodostumisessa on kestävä murskattu kivi. On tarpeen valita vain yksi karkea jauhe 20-25 mm, niin että seos on homogeeninen.

Säätiön laatuindeksi riippuu hiekkapuhalluksen kunnosta, ja siksi valittaessa ne ohjataan saven avulla. Rakennuksen aikana käytetään uraa, jokia ja keinotekoista hiekkaa. Tämän materiaalin valinnalla on parempi suosia suurta osaa ilman saviä.

Erilaisten betonityyppien soveltamisala

Talon nauhapohjan laitetta voidaan käyttää erilaisiin rakennustekniikoihin. Luotuihin nauhoihin voidaan sijoittaa leikattuja, runkorakenteisia, puolirakenteisia, paneeli- ja paneelirakennuksia. Jos kyseessä on syvä nauha, asennetaan tiilibungalit, betonirakennukset, rivitalot ja mökit.

SNiP: n normien mukaan on tarpeen käyttää betonimerkkejä talon rakennustekniikan mukaiseen talon liuskan perustukseen. Määritä, mitä betoniä tarvitaan perustukselle, voit tutkia ominaisuuksiaan seuraavasti:

 1. M150 on betonirakennusten verannat, terassit ja teräsbetonipatjat.
 2. M200 on brändi perushyödykkeiden rakentamiselle, rivitaloille, ulkoisille ja sisäisille portaille, sokeille alueille.
 3. M300 on mansardin ja kaksikerroksisten mökkien, monoliittisten väliseinien, kattojen, portaiden ja seinien tuotemerkki.
 4. M350 on brändi talon perustamiseksi vaikeissa käyttöolosuhteissa.
 5. M400 on brändi, jota tarvitaan maanjäristysherkille alueille, suoalueille ja rannikkokaistaleille.

Käytännössä on osoitettu, että M150-brändin betonin riittävä vahvuus on merkitty yhden kerroksen betonirakenteiden, CIP-paneelien ja puolirakenteisten talojen kevyille seinille. Määrätyn betonimerkin määrittäminen nauhalevystä on selvää, että useimmissa mökkirakennuksissa käytetään betonia M200.

Vähintään yhtä tärkeä asia kuin haluamasi betonimerkin valinta säätiölle. katsottiin vahvistusnauhan laadun. Pitkittäisvyöhykkeellä on parempi käyttää aallotettua 12 mm: n vahviketta, ja vaakasuorat kattokorvat voivat olla oksat, joilla on pienempi poikkileikkaus tai jopa täysin vahvikkeet. Palkkien lisääminen tulisi tehdä päällekkäin 15 halkaisijaltaan.

M400 - M250: n betoni on kaadettava useisiin vaiheisiin käyttäen erityistä tekniikkaa:

 1. Pystysuora katkaisu.
 2. Laajennusliitos 450 asteen kulmassa.
 3. Muilla tavoilla.

Muotti ei pysty täyttämään seosta ilman lämmitystä, jos se on kylmä ulkona. Lämpöä ylempi kerros on suojattava liialliselta haihtumiselta.

Seoksen valinta rakentamiseen vaikuttaa pakkasvastuksen ilmaisin, jota merkitään kirjaimella F. Se heijastaa jäätymis- / sulatusjaksojen lukumäärää, että ratkaisu kykenee kestämään vahvuusindikaattoria menettämättä. Pysyvien asuinrakennusten rakentamisessa tämä indikaattori voidaan jättää huomiotta erityisesti silloin, kun pohja lämmitetään ympärille ja sokea alue luodaan.

Raaka-aineen valintamyymälöitä

Betonimerkki valitaan riippuen säätiön tyypistä ja käyttöolosuhteista. Vaikeissa tilanteissa pohjan lisäsuojaus aggressiivisesta materiaalista ja kelautumisesta on välttämätöntä. Keskeiset teknologiat säätiön vahvistamiseksi ja voimavarojen lisäämiseksi ovat:

 1. Seinien lämmitys ulkopuolelta - nauha liimataan pohjamaalipohjaisella polystyreenivaahdolla. Sama materiaalirivi kaivannon pohjasta.
 2. Vedeneristys - yksityisessä rakenteessa liimamenetelmällä valssatulla materiaalilla, vaahtopinnoitteella, kyllästäminen erikoisyhdisteillä.
 3. Viemäröinti - perustuksen laidalla on aallotettuja putkia, jotka keräävät ylimääräistä kosteutta maaperästä.
 4. Sokea alue ei salli sulaa, sade- ja tulvavettä tunkeutua pohjan materiaaliin.
 5. Viemäröinti - joka on suunniteltu keräämään vettä katolta ja sademäältä.

Edellä mainittujen toimintojen monimutkaisuuden aikana säätöön kohdistuva ulkoinen kuormitus pienenee. Näin ollen on mahdollista käyttää halvempaa betonityyppiä. Jokaisessa tilanteessa vahvuuslaskenta on pakollinen kohde, jolla varmistetaan korkea turvallisuus ja resurssien mökki.

Merkki betonista nauhateille: valinta riippuu rakennuksen painosta ja maaperän ominaisuuksista

Kuten tiedätte, minkä tahansa rakenteen kestävyys ja lujuus riippuvat säätiön laadusta, johon se perustuu. Yksityisessä rakentamisessa käytetään yleensä 3 tyyppisiä rakenteita, jotka ovat sarakkeita tai pinoja, laattoja ja yleisin nauha, josta puhumme. Betonirakenne yksityisen talon nauhan perustuksille on tärkein sen laadun indikaattori.

Valokuvasäätiö.

Mikä on nauhan perusta

Perusrakenteiden nauhatyyppiä pidetään yleisimmin.

Se on maadoitettu betoniteräsnauha, joka kulkee suljetun silmukan alla rakennuksen kaikkien laakeri-seinien ja laiturien alla.

 • Ohjeet tällaisen rakenteen järjestämiseksi eivät ole kovin monimutkaisia. Kaivetaan ulos kaivantoa, siihen asetetaan vahvistava rautakehys ja kaikki tämä kaadetaan nestemäisellä betonilla.
 • Mutta näennäisestä yksinkertaisuudesta huolimatta ehkä vaikeimmin tässä on oikea määritelmä, mitä konkreettista tuotemerkkiä käytetään nauhan perustuksiin. Tätä valintaan vaikuttavat useat komponentit.

Nauhan säätiön rakenne.

Mitkä tekijät vaikuttavat tuotemerkin koostumuksen valintaan?

Valitettavasti yleismaailmallisia reseptejä ei ole, hinta ei aina ole keskeinen tekijä. Loppujen lopuksi kalliilla valmisteilla on omat suosituksensa ja käytön rajoitukset.

Kaavamallien vaihtoehdot nauhalumpuille.

Riippuvuus rakennuksen painosta

Jos haluat rakentaa talon omilla käsilläsi, eikä sinulla ole valmiita projekteja, joissa on määrättyjä suosituksia, sinun on ensin kiinnitettävä huomiota rakennuksen kokonaispainoon. Tämä on ensimmäinen indikaattori, joka on hylätty valitessasi koostumuksen merkin.

Seuraavassa on joitain yleisiä ohjeita:

 • Esivalmistetut talot, joiden korkeus on 2 kerrosta, useimmissa osissa maamme, sopivat mukavasti betonirakenteeseen, joka on peitetty M200-tuotemerkillä.
 • 2 - 3 kerrosrakenteisten hirsirakennusten sekä vaahtobetonin, kaasusilikaattilohkojen tai muun solukonseptiin rakennettuja taloja suositellaan merkkejä M200 - M300.
 • Raskaiden, tiilestä, kiinteistä betonirakenteista tai muista raskaista materiaaleista rakennetuista päärakennuksista on suositeltavaa käyttää merkkiä M300: sta ja uudemmasta.

Vahvistettu aihio täyttää rakenne.

Maaperän ominaisuudet

Paljon riippuu tämän alueen maaperän geologiasta, niiden koostumuksesta ja pohjaveden syvyydestä.

 • Suotuisimmat ovat hiekkakivet ja kivet. Ne voivat kaataa betonia M200 - M250.
 • Melko suuri ongelma on saviä ja maaperä. Tosiasia on, että nämä maaperät ovat alttiita hehkumista varten jäädyttämisen aikana. Toisin sanoen ne jäätyvät epätasaisesti ja pystyvät puristamaan matalasti upotetun nauhan perustan joillakin paikoilla, mikä johtaa yleiseen muodonmuutokseen.
  Tässä tapauksessa voit tehdä kahdella tavalla.
  • Ensinnäkin rakenteen syventäminen tasolle, joka ylittää alueen keskimääräisen maaperän jäädyttämisen alueella.
  • Toiseksi, on mahdollista varustaa nauha-sarake, hyvin vahvistettu säätiö. Tällöin avainasemissa tukevat betonipilarit kaadetaan huomattavaan syvyyteen, mikä vakauttaa koko rakenteen.
 • Jos puhumme siitä, mitä konkreettista merkkiä tarvitaan kaistaleesta, joka on asetettu saviin, asiantuntijat suosittelevat brändiä huomattavasti suuremmaksi, noin M250 - M300.

Järjestelmänauha-pylväsrakenne.

Tärkeää: on syytä huomata myös, että M200-asteikosta alkaen on jo käytetty betoniterästen leikkaamista timanttipiireillä ja poraukseen käytetän betonissa olevien reikien timanttiporausta.

Vedenpitävä pohjaan.

Tavalliset betonimerkit

Eri tuotemerkkien betonituotantoa varten käytetään useimmin sementtiä M 400, mutta eri mittasuhteissa.

 • M100 - käytetään aluspehmusteena rakennettaessa teitä rakentamalla syviä perustuksia tai kaatamalla lattialle.
 • M200 - sopii matalaan perustukseen, joka perustuu vakaisiin maaperään. Ne ovat tulvia kellareilla ja kaikenlaisilla avoimilla alueilla.
 • M250 - käytetään aitausten, erilaisten portaiden ja nauha-pylväsrakenteiden valaisemiseen.
 • M300 - pidetään suosituimpana tuotemerkkinä säätiön kaatamiseksi. Se on menestyksellisesti kaadettu valtaosaan tunnetuista perustuksista, sitä voidaan käyttää märässä ympäristössä.
 • M400 - käytetään vedenalaisen rakenteen, siltojen ja muiden päärakenteiden valaisemiseen. Sitä käytetään rakentamaan taloja äärimmäisissä olosuhteissa.
 • M500 - käytetään jyrkkien rakenteiden kaatamiseen, teiden ja rakenteiden korjaamiseen tai lisäaineena.

Tärkeää: Betonin laatu ja lujuus vaikuttavat suuresti ns. Kutistumistekijällä - sitä pienempi on, sitä vahvempi rakentaminen on.
Sitä voidaan vähentää erityisten lisäaineiden avulla.
Värähtelykoneita käytettäessä on mahdollista täyttää enemmän kovia ja kuivia formulaatioita.

Yksityiskohtainen taulukko suhteista.

Mitä muuta sinun pitäisi kiinnittää huomiota

 • On toinen merkki, joka luonnehtii kovetetun koostumuksen lujuusluokkaa. Se on osoitettu kirjaimella "B", joka kuvaa pakkauksen turvamarginaalia ja mitataan megapaskeina.

Tärkeää: betonin lujuus voi vaihdella ajan myötä.
Aktiivinen kovettuminen kestää 28 päivää casting-hetkestä.
Lisäksi nämä prosessit hidastuvat merkittävästi, mutta eivät pysähdy.

Betonin luokittelu betoniin M500.

 • Luotettavuus ja luokka konkreettiset indikaattorit liittyvät.
  GOSTin mukaan jokainen betoniaste vastaa sen betonivahvuutta. Seuraavassa on joitain keskeisiä indikaattoreita:
  • B7.5 vastaa M100: a
  • B15 vastaa M200: a
  • B20 vastaa M250: a
  • B22.5 vastaa M300: a
  • B25, B27,5 vastaavat M350: a
  • B30 vastaa M400: a
  • B35 vastaa M450: a
 • Pakkasvastuksen ilmaisin on merkityksellinen maassamme, se on merkitty kirjaimella "F" ja tietty määrä sen jälkeen. Numero kertoo kuinka monta kertaa rakenne voi jäädytyä. Enemmän maata F200 riittää, kun talvella enemmän sulatetaan, sitä suurempi on tämä luku.
 • On myös kiinnitettävä huomiota korkean kosteuden kestävyyteen. Se on osoitettu kirjaimella "W" ja sen jälkeen.

Tekniset tiedot GOST: n mukaan.

On syytä harkita, että mitä korkeampi on luokka, laatu ja tietysti betonin hinta, sitä nopeammin se kytkeytyy. Asiantuntijat suosittelevat korkealaatuisten yhdisteiden kaatamista 1 päivän kuluessa. Näin ollen tällaisen säätiön täyttäminen nopeasti omalla kädellä on ongelmallista, joten tässä on parempi turvautua rakennusyritysten palveluihin. Tämän artikkelin lähettämässä videossa on lisätietoja.

Mikä betonimerkki on käytettävä yksityisen talon teippiperustaan

Säätiö on perusta, jolle rakennuksen lujuus ja kestävyys riippuvat. Yleensä yksittäisiä rakennuksia varten rakennetaan teippirakenteita (teräsbetoniseinä, joka on haudattu maahan ja kulkee suljetussa ympyrässä rakennuksen tukiosien alle). Koska betonibrändi yksityisen talon kaistaleetille määrittää tulevan rakentamisen kovuuden, on suositeltavaa tutustua tämän materiaalin kaikki luokituksiin ja ominaisuuksiin ennen rakentamisen aloittamista.

Betonimerkki

Jos haluat selvittää, mitä betonielementtiä käytetään nauhatalustuksiin, katso tämän materiaalin tärkeimmät luokitukset:

 • M 50 ja M 75 ovat hauraimmat betonit, joita käytetään yksinomaan aukkojen täyttämiseen. Rakenteiden tukemiseksi se ei toimi.
 • M 100 - soveltuu esimerkiksi valmistelevaan työhön, kun hän päätyy päähän.
 • M 150 - voidaan käyttää tyynyjen alla pohjan ja prosessin rakentamiseen kevyt yhden tarinan rakenteen.
 • M 200 - sopii, jos nauhamaisen pohjan betoni valmistetaan vakaan maaperän kohdalla ja edellyttäen, että pohjaan kohdistuva kuorma on pieni.
 • M 250 - jota käytetään usein nauhan ja pylväsrakenteiden valmistuksessa.
 • M 300 - suosituin betonielementti kaistaleiden perustuksille, jolla on hyvä hinta- ja voimaosuhde.
 • M 350 - "vakaville" projekteille, jotka lisäävät kuormitusta säätiöön. Esimerkiksi, jos puhumme sarake-pultit vahvistetuista betonikehyksistä.
 • M 400 - ei ole menestynein betonimerkki yksityisen talon liuskakiven rakentamiseen, sillä maanjäristyksissä sijaitsevilla alueilla sijaitsevat vedenalaiset rakenteet tai perustukset yleensä kaadetaan tähän kalliiseen yhdisteeseen.
 • M 500 - on suositeltavaa käyttää sitä kaadettaessa jyrkkiä rakenteita tai käyttämään sitä lisäaineena, joka antaa suuremman lujuuden rakenteelle.

Kaikesta edellä olevasta seuraa, että nauharakenteiden osalta M 300: n koostumus on sopivin sopiva, mutta seoksen päämerkin lisäksi on otettava huomioon myös muut indikaattorit.

Lisämerkintä

Pakkauksessa, jossa on ratkaisu, yleensä ilmoitetaan kirjain "M", mutta siinä on myös luokka "B", joka luonnehtii voimakkuutta, jonka on vastattava "sen" betonimerkkiä.

Vahvuuskertoimet vaikuttavat hiekan, sementin ja raunioiden suhdetta laskettaessa. Tällä perusteella konkreettisen perustan rakentamiseksi on tarpeen kestää tiettyjä mittasuhteita seoksen komponentteista.

Lisäksi on merkkivalo "F", joka määrittää jäätymisvastuksen tason. Numero sen jälkeen, kun kirjain ilmoittaa, kuinka monta kertaa koostumus voi jäädytyä. Tällä perusteella on seuraavanlainen pakkasenkestävyys:

 • F50 on alhaisin palkkaluokka.
 • F50 - 150 on normaali jäätymislujuus, jonka ansiosta betoni kestää lämpötilan muutoksia yli 100 vuoden ajan.
 • F150-300 on suurempi aste, joka soveltuu Venäjän federaation vakavimmille alueille (esimerkiksi Länsi-Siperiaan), jossa maaperä jäätyy yli 1,5 metrin syvyyteen.
 • F300 - 500 - käytetään vain, jos maaperän kosteuden lisääntyminen uhkaa jäädyttämällä samanaikaisesti.

Määritettäessä mitä betonia tarvitaan liuskajohdon rakentamiseen ei Venäjän federaation alueella, on parasta valita sellainen koostumus, jolla on normaali jäätymisvastus, esimerkiksi F150 - 200.

On mahdollista tehdä tarvittava betoni merkki konkreettiselle hankkeelle ja omalla voimalla.

Sementin käynnissä olevien tuotemerkkien omien valmistajien osuudet

Ei ole välttämätöntä ostaa valmiita kalliita ratkaisuja, jotka eivät aina täytä mainittuja ominaisuuksia. Voit tehdä materiaalin seuraavien suositusten mukaisesti:

 1. M 100: n saamiseksi sinun täytyy sekoittaa 220 kg sementtiä, 0,8 m 3 raunioita, 0,6 m 3 hiekkaa ja 180 litraa vettä.
 2. M 200 vaatii 280 kg sementtiä, 0,8 m 3 soraa, 0,5 m 3 hiekkaa ja 180 litraa vettä.
 3. M 250 kestää 330 kg sementtiä, 0,5 kuutioja, 0,6 m 3 hiekkaa ja 180 litraa vettä.
 4. M 300: lle sekoitetaan 380 kg sementtiä, 0,8 m 3: n raunteita, 0,45 m 3 hiekkaa ja 180 litraa vettä.

Laadullisen koostumuksen saamiseksi käytettävän Portland-sementin laadun on oltava kaksi kertaa suurempi kuin lopullisen koostumuksen aste. Tämä tarkoittaa sitä, että jos haluat saada M 200: n tuotosta, niin portlandsementin pitäisi olla alle 400.

Hyödyllisiä! On syytä muistaa, että jos puhutaan vahvemman brändin saamisesta (esim. M 300 tai M 500), sementin suhdetta suhteessa lopulliseen ratkaisuun voidaan vähentää 1,5: ksi.

Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon esikaupunkialueen erityispiirteet ja tulevan rakentamisen paino, koska se vaikuttaa seoksen laskemiseen.

Rakennuksen paino ja maaperän ominaisuudet

Jos emme puhu valmiista projektista, joka sisältää kaikki rakennustöihin liittyvät suositukset, määritä rakennuksen kokonaispaino ennen päättämistä, mitä betonielementtiä tarvitaan nauhatalustalle.

Harkitse yleisimpiä vaihtoehtoja rakennuksille ja niille sopivista seoksista:

 1. Paneelirakennukseen, jonka korkeus on korkeintaan kaksi kerrosta, riittää, että perusta valmistetaan käyttäen sementtiä M 200.
 2. Kaksi- ja kolmikerroksisen hirsirakennuksen sekä vaahtobetonin tai kaasusilikaattilohkojen taloon kuuluvat merkit M 200/250/300.
 3. Raskas, pääomarakentaminen vaatii betonia M 300 tai enemmän.

Jos puhumme maaperän ominaisuuksista, niin paljon riippuu sivustosi geologiasta ja pohjaveden laadusta. Tämän perusteella:

 • Hiekkakivillä ja kallioilla koostumus, joka perustuu M 200-250: een, "putoaa hyvin".
 • Sakon asettamiseksi valitaan 250-300 merkki.
 • Jos pohjavesi sijaitsee melko lähellä pohjan perustasoa, betonin ei tulisi olla pienempi kuin M 300. Tosiasia on, että mitä suurempi betonin lujuus, sitä pienempi on kosteuden imeytyminen.

Kaikkein ongelmallisimmat alueet ovat ne, joissa saviä maaperä tai siipi vallitsevat. Ongelmana on, että tällainen maa, kun se jäätyy läpi, "vetää sisään", eli se ei jäätyy tasaisesti, minkä vuoksi syvällä haudattu säätiö voidaan puristaa. Viime kädessä tämä johtaa sen muodonmuutokseen. Tässä tapauksessa ei ole erityisiä betonityyppejä, joten paras asia on:

 1. Määritellään maaperän jäädyttäminen ja syvennetään sen alla olevaa rakennetta.
 2. Tee betonista tehty betonirauta. Vain tässä tapauksessa rungon voiman runko ei ole metallinen sauva, mutta suuri osittainen täyteaine (roskakivi).

Päättäessään, mitä betonielementtiä tarvitaan nauha-pohjaan, on tarpeen laskea materiaali, joka vaaditaan säätiölle.

Kuinka laskea betoni määrä liuska säätiö

Jos haluat itsenäisesti selvittää, kuinka paljon konkreettista tarvitset talon tai kylpyammeen perustan, sinun on määritettävä tulevan nauhan kokonaisarvot, nimittäin:

 • Pituus. Nauhan pituus kulkee rakennuksen sisäseinien alapuolella.
 • Korkeus. Kirjanmerkin syvyys (mukaan lukien pituus, joka nousee maanpinnan yläpuolelle).
 • Leveä.

Rakennusteollisuudessa on vakiokaava, jolla on helppo laskea betonin tilavuus kuutiometreinä:

V (haluttu määrä betonia) = S (poikkipinta-ala) x L (hihnan pituus) x H (hihnan korkeus)

Oletetaan, että aiomme rakentaa kylpyamme, sillä arvioimme likimääräisiä parametrejä:

 • Nauhan yhtenäinen poikkileikkaus on 0,20 "neliöitä".
 • Nauhan kokonaispituus on noin 30 metriä.
 • Korkeus on noin 0,6 metriä.

Me kerrotaan 0,20 30: llä ja 0,6: llä, saadaan 3,6 kuutiometriä (0,6 m = 3,6 m 3). Tämä on tarvittava betonipitoisuus kylvyn perustalle.

Jos nauhan osa ei ole yhtenäinen ja samalla alueella:

 • pituus on 10 metriä (0,16 m 2);
 • tontin pituus on 20 metriä, poikkileikkaus on 0,24 m 2;

Sitten laskelma näyttää: V = (10 x 0,16) + (20 x 0,24) x 0,6. Tuloksena saamme 3,84 kuutiometriä koostumusta.

Hyödyllisiä! Jos aiot tilata sekoittimen vaivaamista varten, on parempi ottaa pieni ratkaisu (noin 10-15% enemmän).

Lisäksi on olemassa useita vinkkejä, jotka voivat olla hyödyllisiä teippityypin peruspohjan rakentamisessa.

Hyödyllisiä vinkkejä ja temppuja

Kun valitset rakennusmateriaalien ja komponenttien valinnan, kiinnitä huomiota seuraaviin vivahteisiin:

 • Vaikka betonin laatu vastaisi suurta luotettavuutta, rakenteen suurin lujuus vahvistuu, ja on parasta käyttää aallotettua vahviketta, jonka poikkileikkaus on vähintään 12 mm. Lisäksi voit kompensoida maaperän liikkumista.
 • Nauhatasoa suositellaan asetettavaksi kerrallaan, erityisesti alhaisen asteen betonin kohdalla.
 • Jos sää on kuuma, sinun pitäisi piirtää sahanpurua tulvitetyllä muottipesällä tai peittää se purkamalla.
 • Ensimmäisen viikon kuluttua se on suositeltavaa vedellä kiinteytetty seos vedellä useita kertoja päivässä.

Lopuksi

Kun tiedät eri betonityyppien ominaispiirteet ja otat huomioon esikaupunkialueen erityispiirteet, voit helposti valmistaa tulevan kodin, kylpyammeen, autotallin ja monien muiden esineiden perusperustan.