Betoni M150 (B10) toimitetaan Pietarissa ja Leningradin alueella

M150-betoni on betonityyppi, joka kuuluu alhaisen hinnan laavan betoniin, mutta sen laatu on korkeampi kuin edellinen brändi M100. Laadukkaampi laatu ja siten laajennettu soveltamisala johtuvat rakenteesta. Betoniluokka B10 valmistetaan hiekkakivestä, graniitista tai kalkkikivestä.

Tilaa betoni M150 toimittamalla puhelimitse +7 (812) 703-90-66 tai jättäkää pyyntö soittopyyntöön ↑ sivun yläosassa. Toimitamme konkreettisia mihin tahansa Pietarin ja Leningradin alueeseen

Betoni M150 (B10): hinnasto

Betonin kustannukset on ilmoitettu rupla (RUB) per 1 m3 (rub / m3) ja ilman toimituskuluja

Betonin M150 (В10) hinta 3. huhtikuuta 2018:

* Hinta on voimassa 500 m3 tilauksille. Pienemmillä tiedoilla tarkista kustannukset johtajien kanssa.

Betoni M150: ominaisuudet

 • Vastaa luokkaa B10;
 • Liikkuvuus: P1-5;
 • Pakkasenkestävyys: F75-100;
 • Vedenkestävä: W2.

Betoniluokan B10 ominaisuuksia voidaan käyttää eri rakennusalueilla. On huomattava, että materiaali saavuttaa maksimaalisen lujuutensa välittömästi, mutta noin 4 viikkoa kaatamisen jälkeen.

Betoniluokan B10 kylmävastus mahdollistaa sen käytön pääasiassa töissä, joiden tulokset eivät altistu lisääntyneelle kuormitukselle. Ominaisuuksiltaan betoni M150 kestää jopa 100 jäädytystä ja sulatusta.

Vedenkestävyysominaisuudet ovat melko alhaiset, kun käytät tätä betonia, vedenpitävyys on usein tarpeen. Betonin huokoisuus aiheuttaa sen käytön vaaran veden sivulta, sen hiukkaset päästävät materiaaliin voivat vaikuttaa negatiivisesti rautaelementteihin.

M150 betoni: sovellus

Tämän betonimassan pääosa - rakennusalan valmistelutyöt. Suorita sen kanssa rakennustyöt, jotka eivät vaadi laadukasta betonia, nimittäin työtä, jonka tulokset eivät tarkoita lisätä kuormitusta, lämpötilaa tai muita vaikutuksia. Tällaisten töiden kohdalla betoni M150 (B10) on erittäin hyödyllinen, koska sen ei tarvitse ylituottata tarpeettomien lujuusominaisuuksien vuoksi. Näin ollen betonin hankinta tulee kannattavaksi.

Erityisesti tätä materiaalia käytetään kaatamalla vahvistuskehyksiä hiekkamyynyihin ennen kuin monoliittisten nauhojen perustuksia tai laattoja kaadetaan suoraan. Tämäntyyppisen betonin avulla luodut perustukset eivät välttämättä ole suuria kuormituksia, yleensä ne ovat pieniä rakenteita.

Betoni M150 on tehokas tasaisiin kerroksiin, joita käytetään betonipinnoitteiden käyttämiseen.

Tieliikenteessä betonirakennetta B10 käytetään paitsi edellä mainittujen betonityyppien asentamiseen myös betonisoitujen kulkuväylien kanssa jalankulkijoille.

Betoni M150 - ominaisuudet ja koostumus valmisteen suhteen

Mineraalisaumarointiin perustuva betoni on ollut tärkein rakennusmateriaali yli 50 vuoden ajan sekä suurien hankkeiden toteutuksessa että matalarakentamisessa. Tämän komposiitin ansiosta voit luoda vahvoja ja kestäviä rakenteita, jotka toimivat eri ilmastovyöhykkeillä ja ylläpitävät toimintavarmuuttaan useiden vuosikymmenien ajan.

Yksi yleisimmistä materiaalivaihtoehdoista tavallisten teräsbetonielementtien kaatamiseksi on betoni M150. Brändi heijastaa komposiitin puristuslujuutta ja kuuntelee sen luokkia. Täten betoni M150: n merkintä puhuu sen välitilasta lujuusluokkien B10 ja B12,5 välillä.

Perusominaisuudet ja sovellus

Raskas betoni määritellyn brändin vahvuus tarkoittaa tavallista. Se valmistetaan tavallisesti alhaisilla merkillä veden kestävyyteen ja pakkasenkestävyyteen, mikä määrää materiaalin kestävyyden.

ominaisuudet

Betonin B10 - B12,5 tärkeimmät ominaisuudet ovat:

 • tiheys välillä 2100 - 2300 kg / m3;
 • puristuslujuus alueella 131 - 164 kgf / cm2 tai 13 - 16,5 MPa;
 • Brand vedenpitävä W2;
 • pakkasenkestävyys enintään F50;
 • taivutusvetolujuus enintään 1 MPa;
 • pintaluokka A3 ja alle.

Betoni M150: n tekniset ominaisuudet ovat vähäiset. Tätä materiaalia käytetään harvoin kriittisissä rakenteissa tai ohutseinämäisissä elementeissä, jotka ovat raskaassa rasituksessa.

Useimmiten tällainen betoni tilataan ja valmistetaan liikkuvuudella P2 - P3. Sementin alhaisen kulutuksen vuoksi tällainen työstettävyys on optimaalinen.

Betonin B10 - B12,5 käyttö

On huomattava, että tuotemerkin vahvuutta ei enää käytetä sääntelyasiakirjoissa ja se säilyy vain suullisessa käytössä. Mark M150 vastaa kahta luokkaa - B10 ja B12,5. Ensimmäistä, vedenpitävyys ja pakkasvastus säädetään vähemmän kuin toisella. Lisäksi näiden luokkien materiaaleille koostumus ja eräät perusominaisuudet vaihtelevat myös esimerkiksi puristuslujuuden ja vetolujuuden taivutuslujuuden mukaan.

Useimmin B10-betonia käytetään perustilohkojen valmistuksessa ja saumojen upotuksessa rakennuksen rakentamisen aikana esivalmistetuista raudoitetuista betonielementeistä. Betoniluokkaan B12,5 voidaan lisäksi käyttää sisätilojen seinäpaneelien ja eräiden lisäelementtien, kuten kattovalaisimien, valmistuksessa.

Molemmat materiaalityypit ovat laajalti käytössä yksityisessä rakentamisessa: betonipäällysteen valmistuksessa, aidan monoliittimina sekä teknisten rakenteiden perustusten valmistuksessa.

Raaka-aineet ja niiden suhde

Raskasbetonin valmistukseen käytetään sementtiä, hiekkaa rakennustöihin, karkeita kiviaineita, vettä ja erityisiä kemiallisia lisäaineita. Kun kaikki komponentit sekoitetaan tiettyyn määrään, saadaan tietyn laadun omaava materiaali.

supistava

Sideaineena käytetään portlandsementtiä merkinnällä CEM I tai II 32.5. Korkeamman asteen sitojien käyttö kestävyyden kannalta on epäkäytännöllistä niiden kulutuksen vähentämisen ja betonimassan homogeenisuuden vuoksi. Sementin kulutus betonin koostumuksessa / m3 tietylle luokalle on enintään 250 - 260 kg.

Hieno aggregaatti

Hiukkasina käytetään hiekkaa useimmin rakennustöihin, joiden hiukkaskoko on 1,5-2, jotka kuuluvat toiseen luokkaan. Suuremman ja puhtaamman materiaalin käyttö johtaa betonin koostumuksen perusominaisuuksien muutokseen ja sen arvostukseen.

Karkea aggregaatti

Suurista aggregaateista sora ja kalkkikivi ovat suosituimpia M150-luokan betonille sekä puhtaassa muodossa tai osana CGP: tä. Käytetyt materiaaliryhmät 5 - 20 mm ja murskausaste M300 - M600.

Kestävämpi karkea aggregaatti, esimerkiksi graniittiromppu, ei aiheuta erityisiä muutoksia komposiitin ominaisuuksiin vaan lisää huomattavasti sen kustannuksia.

Betonin valmistuksessa on tärkeää tarkkailla kaikkia materiaalin mittasuhteita ja säilyttää määritelty koostumus. Ainoastaan ​​tässä tapauksessa materiaaliominaisuudet vastaavat ilmoitettuja parametreja.

Liuoksen peruskoostumus

Tietenkin materiaalikustannukset vaihtelevat niiden laadun ja tiettyjen konkreettisten muuttujien mukaan, jotka mainitaan sääntelyasiakirjoissa. Mutta sidosaineiden, inerttien materiaalien ja veden väliset perusmäärät pysyvät lähes aina.

Perusmäärät

Betonimerkin M150 valmistuksessa on noudatettava seuraavia raaka-aineita 1m3:

 • sementti = 230 - 260 kg;
 • hiekka = 750 - 850 kg;
 • karkea aggregaatti = 1100 - 1190 kg;
 • vesi = 150 - 180 kg;
 • pehmittimen liuos = 2,5 - 4,5 kg.

Pienikokoista saastunutta hiekkaa käytettäessä sementin kulutus kasvaa ja sakkaroosimäärän koostumuksessa pienenee. Kehittyneemmän pinnan ansiosta hiekka vaatii sementtiliiman määrän lisäämistä, siksi niiden osuudet keinotekoisen kiven muutoslaastin osassa.

Seoksen koostumus

Yleensä betoniluokan M150 koostumus, joka riippuu tietyn luokkaa olevan luokan noudattamisesta, voidaan esittää taulukon muodossa.

Betoni M 150: koostumus, käyttö, edut ja haitat

Betoniyhdistelmä - rakennusmateriaali, jota rakentaminen ei voi tehdä. Kustannukset riippuvat komponenteista ja niiden osuuksista. Rakennusmarkkinoilla on laaja valikoima betonia eri käyttötarkoituksiin. Betoni 150 on suosittu betonirakenteiden rakentamisessa. Sitä voidaan käyttää, kun rakenne ei aiheuta merkittäviä kuormia. Hyväksyttävä hinta ja positiiviset ominaisuudet tekevät betonista M 150 suosituimpia muiden merkkien vähärasvaisten betoniseosten joukossa.

Betonin M 150 koostumus

Betoni M150 myydään pakattuna, vähimmäispakkaus on 25 kg pussia. Betoniseos sisältää sementtiä 11%, hiekkaa 48%, aggregaatti suuria fraktioita 41% ja vettä erityisillä lisäaineilla. Betonilaatua M150 käytetään sementtilaastin m 400 ja m 500 merkkiä. Kun kaikki elementit on sekoitettu, saadaan seuraava laasti:

 • Sementtilaasti, tähän tarkoitukseen Portland-sementti 1-2 luokat 32.5. Korkeampia merkintöjä ei tarvita, koska materiaalien kulutus vähenee. Masters suosittelee ostaessaan sementtiä tarkistamaan tuotantopäivä ja lopullinen käyttöaika. On syytä muistaa, että sementtilaasti, jonka voimassaoloaika on päättynyt, menettää kaikki ominaisuudet.
 • Hiekkakokoostumus levitetään puhtaaksi ja pestään, suositeltu hiukkaskoko on 1,5-2.
 • Suurikokoisina täyteaineina käytetään sora- tai kalkkikiven rakennusmateriaalia. Raudan suositeltavat mitat ovat 5 - 20 mm ja murtoluku M300-M600. Rakennusmateriaali on puhdistettava lian epäpuhtauksista, mikä takaa tuleva betonimassan laadun. Suuremmat täytemateriaalit, kuten murskattu graniitti, eivät muuta merkittävästi koostumuksen laadullisia ominaisuuksia, mutta kustannukset kasvavat paljon.
 • Vedellä ei saa olla kemiallisia ja biologisia lisäaineita.
 • Lisätään erilaisia ​​kemikaaleja, jotka mahdollistavat valmiin betonirakenteen jäätymisen, kosteuden kestävyyden ja lujuusominaisuuksien parantamisen.

Betonimassan tuotannossa on tärkeää noudattaa koostumuksessa tarvittavaa rakennusaineiden määrää. Ainoastaan ​​noudatettavan normin ja sääntöjen noudattaminen täyttää kaikki ominaisuudet.

Tekniset tiedot

 1. Koostumuksella on keskimääräiset lujuusominaisuudet.
 2. Luokittelu määritetään B10: n ja B12: n välillä.
 3. Tiheysominaisuudet ovat keskimäärin 2200 kg / m3. Tiedot on määritetty GOST: ssä, mutta tiedot voivat muuttua aggregaatin mittojen mukaan.
 4. Liikkuvuuden laatu vaihtelee P1: stä P4: ään riippuen lisättävän veden määrästä erän valmistuksessa.
 5. Pakkasenkestävyys on F50.
 6. Vedenkestävä W2, mikä tarkoittaa, että tällaisella betonilla on korkea kosteuden imeytyminen. Tästä syystä on suositeltavaa asentaa vedeneristyskerros paikoilla, joissa on korkea kosteus.

Murtolujuuden vuoksi betoniseos M 150 ei sovellu aggressiivisissa ympäristöissä altistuviin alueisiin. Päinvastaisessa tapauksessa suunnittelu menettää laadun ja romahtaa.

Betoni M150: lla on tekniset ominaisuudet M 100- ja M 200 -merkkien välillä. Tällainen seos ei maksa paljon enemmän kuin 100 tuotemerkkiä, mutta on huomattavasti halvempi kuin M 200. Kovettuminen tapahtuu nopeammin.

Suhteita valmistukseen

Betoni M 150 resepti seuraava - sementti laasti, hiekka, sora, vesi. Tarvittavan paksuuden laadukkaan koostumuksen saamiseksi on suositeltavaa tarkkailla tarvittavia osuuksia elementeistä valmistuksen aikana. Betonilla m 150, jolla on tietty paino, tarvitaan sementin, hiekan ja soran suhde:

 • sementtimerkille M 400 - 1 - 3,5-5,7;
 • m 500 - 1 - 4,5 - 6,6.

Kuinka paljon sementtiä ja muita ainesosia tarvitset per 1 m3 betonia, kun sekoitetaan betonin laatua 150. Tällainen määrä on tarpeen:

 1. Sementtikoostumus 230-260 kg.
 2. Hiekka 750 - 850 kg.
 3. Murskattu kivi 1100-1190 kg.
 4. Vesi 150-180 litraa.
 5. Erityiset lisäaineet riippuen määrästä ja käyttöohjeista ovat 2,5 - 4,5 kg.

Betonipaino m 150 per 1 kuutiometri on 2,4 tonnia.

Betonituotanto

Ihokas betoni m 150, tilattu tuotannossa tai ostettu valmiina. He tekevät myös vaivaamisen itse käyttäen pienikokoista betonisekoitinta. Betoni M 150 on tuotettava teknisten standardien mukaisesti, nimittäin: f150 b10 w4 GOST 7473. Tuotantotilanteessa betonikoostumukset valmistetaan erityisissä sekoitusyksiköissä, jotka tuottavat homogeenisen rakennusmateriaalin.

Progress:

 1. Sekoittimen kulho on kostutettu, jotta sideaine pölyttäisi.
 2. Tuottaa kaikkien raaka-aineiden kuormituksen tarvittaviin mittasuhteisiin.
 3. Kaada vettä. Käytä tarvittaessa lisäravinteita.

Pölyn muodostumisen vähentämiseksi on suositeltavaa ensin sekoittaa hiekkaa raunioineen ja veteen ja lisätä sitten sementtilaasti.

Jotta alustan käyttöikää voidaan parantaa, käynnistysjärjestys tuotetaan tässä järjestyksessä:

 1. Ensimmäinen unessa sementti.
 2. Hieman jälkeen.
 3. Vesi lisäaineilla.
 4. Kaikki osat sekoitetaan perusteellisesti.
 5. Kun laastiosa on valmis, lisää täyteaine suuri osa.

Betonin M 150 GOST 26633 2012 standardien ja määräysten mukaisesti nykyinen kansainvälinen asema mahdollistaa vahvistamisen korottamattomilla vahvistusmuodoilla.

Sekoitusprosessi

Sekoittaminen ajoissa voi vaihdella, tärkeintä on saada homogeeninen seos. Gravitatiivisille betonisekoittimille riittää 3 - 5 minuuttia aikaa. Mitä pienempi liuoksen liikkuvuus, sitä enemmän aikaa sekoittumiseen ja homogeenisen massan saamiseen. Tuloksena olevan seoksen on täytettävä vaatimustenmukaisuustodistus.

Kuinka mitataan betoniseoksen lämpötila? Myynti on kätevä laite, jota käyttävät sekä suuret rakennusyritykset että kehittäjät. Lämpömittari betoniin Mod-01 -koettimella 150 mm on korkeataajuiset tekniset ominaisuudet koostumuksen lämpötilan määrittämiseksi.

Sovellettaessa

Betonin 150 laatu kuuluu betoniseosten kevytrakenteisiin. Mihin käytetään tätä seosta? Koska aggressiivisia ympäristöolosuhteita ei ole, ratkaisua ei käytetä rakennuksissa, jotka kuljettavat raskaita kuormia. Tämä betoni kuuluu kahteen luokkaan - B10 ja B12, sitä tulisi käyttää tällaisissa töissä:

 • pehmustuksen muodostaminen säätiön rakentamiseksi;
 • täytä suuret talot,
 • maisemapuutarhojen järjestäminen;
 • moottoritien perustan rakentaminen;
 • seinänvalmistus ja pinnan tasoitus;
 • pysäköintipaikan luominen.

Betoniluokka B12,5 M150 viittaa raskaisiin seoksiin. Tämä standardi koskee koostumusta, jonka koko on jopa 10 millimetriä.

B-luokan hienorakeisten betoniliuosten avulla ne tuottavat:

 • täytä suuret mittasuhteet;
 • tehdä betonipilareita lisäämällä voimaa;
 • tehdä kipsipinta, joka vaatii kohdistusta - lattia, väliseinät;
 • Luonnon tai keinotekoisen kiven asettaminen, koristepaneelit ja rajaelementit;
 • valmistelemalla pohja suojamallien asennukseen.

Hydraulinen betoni bgt 150 on suunniteltu rakenteille, jotka pysyvät pysyvästi tai määräajoin samassa ympäristössä. Rakennusmateriaali altistetaan jaksottaiselle kostutukselle, jäätymiselle ja sulatukselle. Myös pinnat ovat alttiita pohjavesipumppujen kulutukselle ja huuhtoutumiselle sekä tuoreiden ja aggressiivisten vesiympäristöjen kemiallisille vaikutuksille. Tästä syystä hydrauliikkatiloissa käytetään betonia, jolla on hyvä kosteuden, huurteen, veden ja suolan vastustuskyky ja jolla on erinomaiset kulutuskestävyysominaisuudet. Nämä säännöt koskevat hydraulisia rakenteita kokonaan tai osittain. Kaikki riippuu rakennuksen konkreettisesta koostumuksesta ja tarkoituksesta. Puristuslujuus hydraulisissa projekteissa riippuu rakenteen ja käyttöolosuhteiden tarkoituksesta. Betonin M 150 GOST 26633 2012 lausekkeen mukaan nykyistä standardia sovelletaan raskaisiin ja hienorakeisiin betoniseoksiin, joita käytetään kaikilla rakennusalalla.

Hydrauliikkateknistä betonia sulfaattikestävään portlandsementtiin käytetään pintarakenteiden rakentamiseen alueilla, joilla on kohtuulliset ilmasto-olot.

Vahvuudet ja heikkoudet

Alhaisesta lujuudesta ja käyttörajoituksista huolimatta M 150: n seoksella on useita etuja:

 1. Rakennusmateriaalien alhaiset kustannukset tarjoavat edullisen hinnan.
 2. Rakenteen luotettava säilyttäminen lämpötilan putoamisella ja kosteuden vähäiset poikkeamat eivät johda betonin rakenteen hävittämiseen.
 3. Pitkä käyttöikä.
 4. Koostumukseen sisältyvät materiaalit ovat ympäristöystävällisiä eivätkä ne vaikuta ihmisten terveyteen.
 5. Betonin palontorjunta on 150 minuuttia.

Betoni B 10 M 150: llä on merkittävä haitta, joka havaitaan talvikaudella, kun matalalämpötilapäästöt vaikuttavat lujuusominaisuuksiin, jolloin koko rakennus on uhattuna. Tästä syystä betoniä ei käytetä päärakennusmateriaalina työskennellessä kadutiloissa.

Betonin tyyppiä ja kulutusta, mukaan lukien M 150, voidaan tutkia GOST 26633 2012: n kuvauksessa. Tiedot on ilmoitettu kansainvälisten normien "Raskas ja hienorakeinen betoni" nykyisessä tilassa.

Merkki betonista v10

Rakennusmateriaalien järkevä käyttö on innokkaan kehittäjän paras laatu. Esimerkiksi ei ole tarpeen asettaa kalliita betonisekoituksia, joissa B10-betonia voidaan käyttää. Tämä materiaaliluokka vastaa 150 kgf / m / cm 2: n puristuslujuutta, viittaa raskasluokkaan, mutta ei kykene ottamaan merkittäviä kuormia, joten sitä käytetään valmistelutöissä tai luodaan ei-kriittisiä tuotteita.

Betoniominaisuudet 10

Tämän luokan raskaaseen betoniin ei ole vain vähäistä lujuutta, vaan myös samat merkitykset, jotka ovat kosteuden ja matalien lämpötilojen vastustuskykyä. Nämä ominaisuudet ennustavat sen merkityksen rakennusteollisuudessa ja käyttöalueella. Muiden brändien ohella betonin B 10 on täytettävä GOST 26633-2012 "Betoni, raskaat ja hienorakeiset. Tekniset edellytykset "ja muut sääntelyasiakirjat. Näiden vaatimusten noudattamatta jättäminen johtaa väistämättä tuhoisiin seurauksiin.

Seuraavassa on esitetty eritelmät, jotka liittyvät betoniin M150 B10:

Betonin B10 tilavuuspaino on alueella 1800-2100 kg / m3 riippuen käytetyn murskatun kiven laadusta, minkä lisäksi sementtiä ja hiekkaa käytetään tavanomaisesti tämän materiaalin valmistukseen. Myöskään pehmennetään, jäätymisenestoaineita, kiihdyttäviä kovettumisai- neita ei suljeta pois.

Raaka-aineisiin sovelletaan seuraavia vaatimuksia:

 • Ei ole syytä käyttää korkealaatuista sementtiä, koska sideaineen liian pieni kulutus tekee mahdottomaksi valmistaa homogeeninen seos. Siksi paras lähestymistapa sementtimerkkejä M200-M400.
 • Hiekka on pidettävä puhtaana keskikokoisena.
 • Murskattu kivi voi käyttää lähes mitä tahansa tai sekoitus eri kiviä. Useimmin käytetään soraa tai kalkkia, sora sopii myös itsessään tai osana hiekka-sora-seosta. Edullinen fraktio on 5-20 mm, murskaavuuden mukaan luokka on M300: sta M600: een.

Jos käytät graniittikivejä, se ei muuta merkittävästi betonin M150 B10 ominaisuuksia, ja kustannukset kasvavat huomattavasti.

Suhteet ja ruoanlaitto

Tehtaalla betoniseosta valmistetaan erilaisten mallien pakotetuissa sekoittimissa, koska lopullisen tuotteen ominaisuudet riippuvat koostumuksen homogeenisuudesta. B10-merkkisbetoni on materiaali, joka on erittäin tarpeellinen rakentamisen alkaessa ja monien lataamattomien rakenteiden luominen. Voit kokata sen itse kotona. Jos aloitat rakentamisen, sitten osta tai vuokraa pieni gravitaatiosekoitin. Se säästää monista työvoimavaltaisista toiminnoista, sekoittaa sekoitteita ja ratkaisuja paljon paremmin kuin lapio ja jopa mikseri.

Betoniluokan B10 valmistamiseksi sinun on mitattava sen komponentit seuraavissa suhteissa:

Betonipöytien arvot.

Taulukko betonin ja betonin laadun suhteesta.

Seuraavassa konkreettisessa taulukossa on betonilajien ominaispiirre sen puristuslujuusluokan mukaan. Toinen merkki määräytyy pakkasenkestävyyden ja vedenkestävyyden tavanomaisissa testiolosuhteissa. Betoniluokkaan kuuluu sen numeerinen ominaisuus sekä sen ominaisuuksien kerroin, jonka takuu on 0,95. Tämä tarkoittaa, että sen ominaisuudet on täytettävä 95 tapauksessa 100: sta. Betoniluokka merkitään kirjaimella "B" ja numeroilla 1 - 60, ts. B-10, B-25, B-40 jne. Brändin ja betonin lujuuden välinen suhde on V = 13,5%. Esimerkki - luokka B-10 on keskimääräinen vahvuus 131 kgf / cm2 - lähimmäinen betoniluku on 150. Laskemiseksi säätiö voi käyttää säätiö laskinta.

Betonirakenne puristuslujuuteen

Betonin lujuuden suhde, vastaavat laatat ja betoniluokat puristuslujuuteen

Betoni puristuslujuusluokka

Tavallinen betonin * taso, joka vastaa puristuslujuusluokan betonia

Kaikenlaiset betonit, paitsi solu

Erotus betonimerkistä,%

Cellular betoni

Erotus betonimerkistä,%

Osta verkkokauppa, parhaat hinnat, edullinen toimitus

Voit valita minkä tahansa tavan mukaisten tavaroiden maksutavan / toimituksen. Prepay - toimitetaan seuraavana päivänä sen jälkeen, kun varat on vastaanotettu meidän nykyiselle tilillemme;

Viivästyneen maksusopimuksen mukaan - seuraavana päivänä toimitus tilausvahvistuksella, kunnes nykyinen päivä on klo 15.00. Tavaroiden maksaminen sen vastaanottamisen jälkeen 5 kalenteripäivän kuluessa

Käteisellä - seuraavana päivänä toimitus tilausvahvistuksessa klo 15.00 mennessä nykyisestä päivästä. Maksu tavaroiden vastaanottamisen jälkeen.

Olet täällä

Betoni В10 - hakemuksen kuvaus, koostumus, ominaisuudet ja ominaisuudet.

Menetelmät betonin koostumuksen mittaamiseksi

Betonin nimellinen koostumus valitaan betoni-betonilaitteiden laboratorioissa: tietyntyyppiselle betonille ja tietyn valmistajan tuotemerkille; betonikuoppien rauniot tai sora; hiekka-uran uralla; tietyntyyppisille kemiallisille lisäaineille... kuinka monta muuttuvaa muuttujaa... Siksi kriittisten rakenteiden valmistukseen: vahvistettuihin perustuksiin, kattoihin, portaisiin ja alustoihin on tarpeen käyttää suunnittelua koskevassa dokumentaatiossa suositeltua betonia ja toimittaa rakennustyömaille automixereille. Ei-kriittisille rakenteille tai jos otat riskin, betoni voidaan tehdä rakennustyömaalla.

Kenttämenetelmä betonin koostumuksen määrittämiseksi

Yleisin tapa määrittää betonin koostumus on seuraava. Roskaa tai soraa kaadetaan tyhjään kauhaan. Kauhua ravistellaan, jotta karkea aggregaatti tasaisemmaksi jakautuu. Sitten vettä kaadetaan mittaviin astioihin, esimerkiksi litran kattiloihin, kunnes vesi on yhtä kuin rauniot. Rikkakasvien sisältämän veden määrä ilmaisee vaaditun hiekkapuhallusmäärän. Kaivosta murskattu riittää tarpeeksi unta ja hiekka kaadetaan siihen samaan tilavuuteen kuin vesi näytti samasta purkista. Jälleen kaada vettä kauhaan, kunnes se peittää hiekkaa. Tällä hetkellä suljetun veden tilavuus osoittaa sementin tilavuuden. Lopullinen ainesosa, joka tarvitaan betonin valmistamiseen, on vesi. Se otetaan määrään, joka vastaa 50-60% sementtimäärästä.

Tämä "kenttä" -menetelmä betonin koostumuksen määrittämiseksi tarkoittaa sitä, että sementti täyttää hiekan hiutaleiden väliin jäävät hiutaleet ja hiekka täyttää hiekkakivien väliset aukot, ts. sementti-hiekkaseosta käytetään tavallisena liimana. Betonin lujuus on suunnilleen yhtä suuri kuin murskakiven lujuus (sen koosta riippuen). Menetelmässä ei oteta huomioon jyvien ja eräiden muiden ominaisuuksien erottamista, mutta se on yksinkertainen ja sitä voidaan käyttää betonin valmistuksessa ei-kriittisille rakenteille.

Taulukko-menetelmä betonin koostumuksen määrittämiseksi

Betonin koostumuksen oikea valinta tehdään alla olevien taulukoiden mukaisesti.

Esimerkki betonin koostumuksen valinnasta. Oletetaan, että sinun on tehtävä konkreettinen M300 tilavuuspaino 2400 kg / m³. Taulukon 1 mukaan määritämme, että se vastaa lujuusluokan B22,5 betonia. Tällaisen betonin yhden kuutiometrin tuottamiseksi (taulukko 3) tarvitaan 350 kg portlandsementtiä M400. Oletetaan, että murskattu kivi on murto-osa enintään 20 mm, josta on välttämätöntä valmistaa siirrettävää betonia 2-2,5 cm: n sedimenttikartiolla.

Vedenkulutuksen määrittämisen taulukon (taulukko 5) mukaan näemme, että 190 kg vettä tarvitaan. Taulukon 6 mukaan päädytään siihen, että betonin hiekka olisi 40% kokooman kokonaismassasta. Sitten hiekan massa on yhtä suuri kuin: (2400-350-190) × 40/100 = 744 kg. Seuraavaksi laske- tamme raunioiden massan, se on yhtä suuri kuin: 2400-350-190-744 = 1116 kg.

Näin ollen on selvää, että yhden kuutiometrin betonin M300 valmistukseen tarvitset: Portal M400 - 350 kg, murskattu kivi - 1116 kg, hiekka - 744 kg, vesi - 190 l.

Kun käytetään muita laatuja ja murskattua sementtiä (soraa), joiden koko ja muoto vaihtelevat, taulukon 4 taulukkoihin sovelletaan korjauskertoimia. 1 m3: n raskasbetonin tilavuusmassan murskattua kiveä kohti voidaan ottaa 2400 kg, soraa - 2350 kg. Tällä perusteella löydetään tarvittava määrä vastaavan GOST 26633-91: n, 8267-93: n korkean asteen karkeaa aggregaattia.

Esitetyssä esimerkissä betonin koostumuksen valinnasta saadut tulokset ovat hyvin likimääräisiä. Varsinaisessa käytännössä valmistetaan useita eri koostumuksen seoksia, ja tehdään konkreettisia näytteitä, jotka testataan ja vasta tämän jälkeen betoni on nimellinen lujuusluokka.

Betonin kulutus ja sen soveltaminen riippuen tuotemerkistä

Betoni - seos sideaine (sementti), aggregaatit (rauniot, hiekka) ja vesi. Näiden komponenttien osuudesta ja laatuominaisuuksista riippuen on mahdollista saada valmiin betonin eri ominaisuudet.

Sementin likimääräinen kulutus 1 kuutiometriin. raskas betoni:
B10 (sementti M300) - 210 - 265 kg / m kuutio.
B12.5 (sementti M300) - 230 - 290 kg / m kuutio.
В12,5 (sementti М400) - 210 - 265 kg / m kuutio.
B15 (sementti M300) - 255 - 320 kg / m kuutio.
B15 (sementti M400) - 220 - 275 kg / m kuutio.
B15 (sementti М500) - 200 - 240 kg / m kuutio.
B20 (sementti M300) - 300 - 385 kg / m kuutio.
B20 (sementti M400) - 265 - 330 kg / m kuutio.
B20 (sementti M500) - 235 - 293 kg / m kuutio.
B25 (sementti M400) - 310 - 395 kg / m kuutio.
B25 (sementti M500) - 265 - 335 kg / m kuutio.
B30 (sementti М400) - 355 - 455 kg / m kuutio.
B30 (sementti M500) - 310 - 355 kg / m kuutio.
B35 (sementti M500) - 355 - 455 kg / m kuutio.
B35 (sementti M550) - 335 - 425 kg / m kuutio.
B35 (sementti M600) - 320 - 405 kg / m kuutio.
B40 (sementti M500) - 415 - 520 kg / m kuutio.
B40 (sementti М550) - 395 - 495 kg / kuutiometri.
B40 (sementti M600) - 370 - 465 kg / kuutiometri.
B45 (sementti М550) - 430 - 570 kg / kuutiometri.
B45 (sementti M600) - 400 - 530 kg / m kuutio.

Arvioitu (keskimääräinen käsityöläisten tuotanto) suhteessa suhteessa:
1 osa sementtiä: 4 osaa raunioista: 2 osaa hiekkaa: 0,5 osaa vettä
Jotkut ohjataan laatimalla osa sementti - sementtiä M400: 1 osa sementistä: 4 osaa täyteaineesta ja sementistä M500: 1: 5.

Betoni luokitus:
- rakenteen mukaan:
- tiheä;
- karkea hiekka ja hiekka;
- huokoinen:
- solu.
- tiheyden mukaan:
- erityisen raskas (> 2500);
- raskas (2200

 • Kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Betonin merkintä ja ominaisuudet

Ensisijaiset indikaattorit - betonin merkki ja luokka - eräs perusominaisuuksista laastin valinnassa. Eri merkkien käyttö vaihtelee aakkosnumeerisessa muodossa olevien salattujen arvojen mukaan. Valmis seos tavataan yleensä tuotemerkillä - tässä on tärkein ominaisuus - tulevaisuuden monoliitti.

1. Hankkeen dokumentaatiossa merkki merkitään pääkirjeellä M ja betonin lopullinen lujuus kgf / cm2: ssä. Betonilaatuja on M50: stä M1000: een, mutta sovellus on useimmiten vain M100-M450.

2. Betoniluokka, kirjain B (B 3,5 - B 60). Tämä merkitsee taatun lujuuden arvoa eli megapaskalin kuormitusta, jota monoliitin on kestettävä 95 prosentissa tapauksista. Käytössä yleisimmät luokat ovat B 7.5 - 35.

3. Jäätymisen, veden kestävyyden, liikkuvuuden ja kovuuden indikaattorit ovat huonompia kuin edellä, mutta ne ovat tärkeitä myös useissa erityistapauksissa.

Betonin palonkestävyys on osoitettu kirjaimella F (25 - 1000), se tarkoittaa jäätymis- ja sulatusjaksojen lukumäärää, jonka aikana seos ei vääristy. Tämä indikaattori on äärimmäisen tärkeä erittäin märissä maissa, siltarakenteissa, joissa esiintyy jatkuvaa kosketusta kosteuden kanssa, erityisesti syksyllä ja keväällä lämpötilahäviöiden aikana.

Erilaiset valmistajat ottavat lisäksi käyttöön jäätymisenestoaineen lisäaineita koostumukseen materiaalin kestävyyden lisäämiseksi lämpötilan ääriliikkeisiin. Tyypillisesti tällainen lisäaine on hydrofobinen (sieppaus) sementti. Tärkeää: tällaisten keinojen väärinkäyttö aiheuttaa konkreettisen lujuuden menetyksen. Ilmastovyöhykkeellemme sopii käytettäväksi betonipäällyste, jolla on jäätymisvastus F 100-200.

Vedenpitävyys on betonisekoitteen ominaisuus materiaalin sisäpuolelle. Merkitys on siinä, että veden tunkeutuminen mikrokruunuihin pakastamisen aikana tuhoaa sen sisäpuolelta.

Vedenkestävyyttä merkitään merkillä W 2 - 20 - tämä on numeerinen indikaattori vastuksen kosteuden tunkeutumisesta paksuuteen paineella. Jotta saavutettaisiin vaaditut hydrausvastusominaisuudet, käytetään samaa hydrofobista sementtiä tai muita tiivistys- ja hydrofobisia lisäaineita.

On huomattava, että samaan aikaan hinta tulee paljon suuremmaksi, mutta näkyviin tulee useita positiivisia ominaisuuksia:

 • mahdollisuus säästää vedenpitävillä pohjilla alueilla, joilla on läheinen pohjavesivarasto;
 • pidennetään käyttöiän lisääntynyttä roiskeenkestävyyttä, jota käytetään suojattomissa rakenteissa, kuten aidat, sokeat alueet, betonipolkuja.

Taulukossa esitetään betonilaatujen pääominaisuudet, mukaan lukien materiaalin kulutus liuoksen valmisteluun ja likimääräiset kustannukset.

Betonimerkin tulkinta:

M-400 B30 / P4 / F300 / W12;

M - brändi

B - luokka

P - liikkuvuus

F - pakkasenkestävyys

W - vedenpitävyys (hydrofobisuus)

B - betonin yhtenäisyys, lujuus ja luokka.

Betoninen homogeenisuus on olennainen tekninen vaatimus. Betonin lujuuden arviointi betonityyppien testitestien tulosten avulla. Betonin lujuuteen vaikuttavat sementin ja aggregaattien laadun vaihtelut, komponenttien annostelun tarkkuus, betoniseoksen perusteellinen valmistelu ja muut tekijät.

Luokan ja betonin lujuusluokkien välinen suhde:

Keskimääräinen lujuusluokka, kgf / n

Lähin palkkaluokka betonista

P - betonin liikkuvuus, sedimenttikartio.

Normaaliin monoliittiseen työhön sovelletaan betonin liikkuvuutta P-2 - P-3. Kun kaadetaan tiheästi vahvistettuja rakenteita, kapeita muottitöitä, pylväitä ja muita samanlaisia ​​kapeita onteloita, joita on vaikea täyttää betonilla, on suositeltavaa käyttää betonia, jonka liikkuvuus on n-4 ja korkeampi (sedimenttikartio 16-21 cm). Tällaiset betonisekoituk- set hyvin sietävät muottiin asettamista ilman vibraattoria.

F - pakkasenkestävyys

Ilmaisee jäädytys-sulatusjaksojen lukumäärän, jonka läpikulun betonin on pidettävä lujuutta.

Määrittää - kuinka monta kertaa kosteuden kanssa kyllästetyn betonin rakentaminen voi mennä jäädytettyyn tilaan ja takaisin.

Merkit jäätymisvastukseen: F50, F75, F100, F150, F200, F300, F400, F500.

W - vedenpitävyys (hydrofobisuus)
Arvot vaihtelevat välillä 2 - 20. Vedenpitävyys on betonin ominaisuus, joka ei johda vesistöön paineen kautta.
Lisätään betonin hydrofobisuutta lisäämällä siihen tiivistyslisäaineita tai hydrofobista sementtiä.

Betoni M150 (B10) toimitetaan Pietarissa ja Leningradin alueella

M150-betoni on betonityyppi, joka kuuluu alhaisen hinnan laavan betoniin, mutta sen laatu on korkeampi kuin edellinen brändi M100. Laadukkaampi laatu ja siten laajennettu soveltamisala johtuvat rakenteesta. Betoniluokka B10 valmistetaan hiekkakivestä, graniitista tai kalkkikivestä.

Tilaa betoni M150 toimittamalla puhelimitse +7 (812) 703-90-66 tai jättäkää pyyntö soittopyyntöön ↑ sivun yläosassa. Toimitamme konkreettisia mihin tahansa Pietarin ja Leningradin alueeseen

Betoni M150 (B10): hinnasto

Betonin kustannukset on ilmoitettu rupla (RUB) per 1 m3 (rub / m3) ja ilman toimituskuluja

Betonin M150 (В10) hinta 3. huhtikuuta 2018:

* Hinta on voimassa 500 m3 tilauksille. Pienemmillä tiedoilla tarkista kustannukset johtajien kanssa.

Betoni M150: ominaisuudet

 • Vastaa luokkaa B10;
 • Liikkuvuus: P1-5;
 • Pakkasenkestävyys: F75-100;
 • Vedenkestävä: W2.

Betoniluokan B10 ominaisuuksia voidaan käyttää eri rakennusalueilla. On huomattava, että materiaali saavuttaa maksimaalisen lujuutensa välittömästi, mutta noin 4 viikkoa kaatamisen jälkeen.

Betoniluokan B10 kylmävastus mahdollistaa sen käytön pääasiassa töissä, joiden tulokset eivät altistu lisääntyneelle kuormitukselle. Ominaisuuksiltaan betoni M150 kestää jopa 100 jäädytystä ja sulatusta.

Vedenkestävyysominaisuudet ovat melko alhaiset, kun käytät tätä betonia, vedenpitävyys on usein tarpeen. Betonin huokoisuus aiheuttaa sen käytön vaaran veden sivulta, sen hiukkaset päästävät materiaaliin voivat vaikuttaa negatiivisesti rautaelementteihin.

M150 betoni: sovellus

Tämän betonimassan pääosa - rakennusalan valmistelutyöt. Suorita sen kanssa rakennustyöt, jotka eivät vaadi laadukasta betonia, nimittäin työtä, jonka tulokset eivät tarkoita lisätä kuormitusta, lämpötilaa tai muita vaikutuksia. Tällaisten töiden kohdalla betoni M150 (B10) on erittäin hyödyllinen, koska sen ei tarvitse ylituottata tarpeettomien lujuusominaisuuksien vuoksi. Näin ollen betonin hankinta tulee kannattavaksi.

Erityisesti tätä materiaalia käytetään kaatamalla vahvistuskehyksiä hiekkamyynyihin ennen kuin monoliittisten nauhojen perustuksia tai laattoja kaadetaan suoraan. Tämäntyyppisen betonin avulla luodut perustukset eivät välttämättä ole suuria kuormituksia, yleensä ne ovat pieniä rakenteita.

Betoni M150 on tehokas tasaisiin kerroksiin, joita käytetään betonipinnoitteiden käyttämiseen.

Tieliikenteessä betonirakennetta B10 käytetään paitsi edellä mainittujen betonityyppien asentamiseen myös betonisoitujen kulkuväylien kanssa jalankulkijoille.

Betonin käyttö merkkien mukaisesti

Tarjoamme tutustua betonin luokkiin (merkkeihin) ja niiden soveltamisalaan:

Betoni V7,5 (M100) - kevyt betoni. Sitä käytetään valmistustöissä perusta ja monoliittisille laatoille, konkreettiselle valmistelulle laitetta käytettäessä, tienrakennuksessa rajan järjestämiseksi.

Betoni В12,5 (М150) on yksi kevyen (vähärasvaisen) betonin lajikkeista. Tämän betonityypin soveltamisala, kun kaatetaan perustuksia ja monoliittisia levyjä, rajoittuu valmistelutöihin. Sitä käytetään myös kerrostumien muodostukseen, kun lattiat kaadetaan, puutarhojen ja jalankulkuväylien järjestäminen, kun asennat jalkakäytäviä. Sitä voidaan käyttää pienten rakenteiden perustusten rakentamiseen.

Betoni B15 (M200) - kattaa laajan rakennustyön alueen suuren puristuslujuuden ansiosta. Sitä käytetään erilaisten perustusten rakentamiseen, kiinnitysseiniin, alustojen ja polkujen järjestelyyn. Sitä voidaan käyttää portaiden valmistuksessa, teiden rakentamisessa, betonityynyjen alapuolelle.

Betoni B20 (M250) sovelluksen ja ominaisuuksien kannalta on samanlainen kuin B15, mutta se on voimakkaampi ja sitä voidaan käyttää pienen kuormituksen omaavien lattialevyjen valmistuksessa.

Betoni V22,5 (M300) on suosittu brändi, jota käytetään seinien rakentamiseen, kaistaleiden rakentamiseen, paalun grilliin, nauhoihin ja muihin monoliittisiin perustuksiin, aidojen, portaiden, sokeiden alueiden, alustojen jne. Kaatamiseen.

Betoni V25 (M350) - käytetään laattojen perustuksiin korkeiden rakennusten rakentamisessa. Sillä on luonteenomaista suuri lujuus ja sitä voidaan käyttää ontelolaatuisten lattialevyjen ja palkkien valmistukseen. Laaja monoliittinen kotelorakenne, uima-altaiden, tielevyjen, lentopaikkojen, tukipylväiden ja paljon muutakin. Betoni V25 pystyy kestämään lisääntyneitä kuormia, joten sitä käytetään laajalti julkisten ja kaupallisten rakennusten rakentamisessa.

Betoni B30 (M400) on keskipitkä betoni, jolle on ominaista nopea säätö ja korkeat kustannukset, joten luokkiin B15 ja B22,5 verrattuna se ei ole niin suosittu. Suuren lujuuden ja luotettavuuden ansiosta se on välttämätön materiaali pankkien holvien rakentamisessa, vesiteollisuudessa ja konkreettisissa tuotteissa, joihin sovelletaan erityisvaatimuksia. Suositellaan käytettäväksi korkeiden turvallisuusvaatimusten omaaville esineille: vesipuistot, uima-altaat, ostos- ja viihdekompleksit jne.

Betoni V35 (M450) - käytetään maa- ja vesirakennustekniikassa, mutta sen nopean asettamisen ja korkean hinnan vuoksi sen käyttö on vähäistä. Sitä käytetään samalla tavoin kuin betoni B30: kun rakennetaan padot, padot, pankkien holvit, metroasemat jne.

Betonissa B40 (M500) ja B45 (M550) on suuri osuus sementtiä koostumuksessaan, erottuvat suurella lujuudella ja sitä käytetään erikoistuotteissa ja hydraulirakenteisissa betonituotteissa. Rakennusten rakentamiseen ei pääsääntöisesti sovelleta.

Betonin laatu tai luokka ("B" tai "M") on tärkeä osoitus sen laadusta. Toissijaiset ominaisuudet ovat: veden kestävyys (W), jäätymisvastus (F), liikkuvuus (P). Betoni valitaan sen vahvuuden, eli brändin (luokka) mukaan. Numerot ilmaisevat puristuslujuuden.

Parametrien noudattamisen tarkistaminen suoritetaan erikoispuristimella käyttämällä seosta näytteistä otetuista kuutioista tai sylintereistä puristustekniikkaa, jota pidetään 28 päivän ajan, kunnes ne on kokonaan asetettu. Parametrit määräytyvät betoniluokan mukaan, ja GOST säätelee niitä. Parametreja ja tuotemerkkejä erottuu pienellä vivahteella: luokissa voimakkuus taatulla turvallisuudella on merkitty brändeillä - keskimääräinen vahvuusarvo. CMEA 1406 -standardin mukaan konkreettisia vaatimuksia on lueteltu luokissa.

Taulukossa on esitetty betonipitoisuuksien ja betonityyppien väliset lujuussuhteet, joiden vaihtelukerroin on V = 13,5%