Luokat ja betonin laadut

Konkreettisekoituksen valinnassa kaikki joutuvat kohtaamaan kysymyksen siitä, mitkä erityyppiset lajit soveltuvat parhaiten käytettäväksi tietyssä projektissa. Jokainen erottuu yksittäisistä ominaisuuksista, käyttöalueista. Itse asiassa niillä on tarkoitus nimetä betoniseoksia ainutlaatuisten ominaisuuksien mukaan, nämä ovat vahvuuteen liittyviä tärkeimpiä laatuindikaattoreita. Luokkien, materiaaliluokkien navigoimiseksi on taulukoita, joissa on kuvaus tietyn tyyppisistä parametreista.

Luokan määritelmät

Seoksen lujuus riippuu komponenttien oikein valituista suhteista, muut tekijät vaikuttavat. Näihin kuuluvat veden laatu, hiekka, pienet tekniikan muutokset valmistuksen aikana, kiinteytymisen ominaisuudet ja munintaolosuhteet. Siksi samanlaiset merkinnät saattavat olla epätasa-arvoisia.

Lujuuden tasoa, ottaen huomioon nämä tekijät, kutsutaan luokaksi. Tämä parametri osoittaa mahdollisen heikkenemisen sallitun arvon edellyttäen, että vahvuus on sama kuin ilmoitettu. Rakennushankkeen asiakirjoissa ilmoitetaan luokka. On tärkeää, että ominaisuudet liittyvät oikein - tässä on erityisiä taulukoita.

Tuotteen määrittely

Brändi riippuu pääasiassa sementin määrästä betoniseoksessa. Konkreettia, jonka suurin määrä on vaikeampaa käyttää - sitä korkeampi arvo, sitä lyhyempi kovettumisaika. Valitessasi on tärkeää valita oikea laatuhintainen ottelu. On mahdollista tarkistaa laboratorion olosuhteiden vahvuus rikkomattomalla menetelmällä - sen on tarkoitus pakata näytteet voimakkaalla puristimella.

Tärkein kriteeri, jonka mukaan vaadittu brändi on määritetty, on ehdotetun rakenteen tyyppi. Valmistelutyöskentelyä varten säätiö kaatamalla M-100: n, M-150: n avulla. Tunnetuin on M-200, jonka laajuus on melko laaja - portaiden rakentaminen, seinämien tukeminen, säätiön kaataminen.

Monoliittisten säätöjen kaatamista varten käytetään pääasiassa M-350: sellaista betonia, joka pystyy kestämään huomattavia kuormituksia. M-250, M-300 vähitellen poistuu rakennusmateriaalien markkinoilta, ovat välituotteita, käytetään melko harvoin. Betonin suurempia merkintöjä käytetään vesiteollisten esineiden, patojen, patojen rakentamiseen - toisin sanoen rakenteisiin, jotka ovat jatkuvasti suuria paineita, joihin he asettavat erityisiä vaatimuksia.

nimitys

Luokat edustavat latinalaista kirjainta "B", vieressä oleva numero osoittaa megapaskalssin kuormituksen, joka betoni voi kestää 95% tapauksista. Täysi valikoima luokkia on välillä 3,5 - 80 MPa. Leimat merkitsevät kirjainta "M", kuva osoittaa kuinka paljon sementtiä valmiissa betoniseoksessa. Tuotemerkin nimeäminen tulkitsee rajan lujuuden, joka mitataan kgf / cm2: ssä.

Korkein lujuus on tärkein laadun määrittäjä, joten sitä korkeampi arvo on kalliimpi seos.

Luokkien ja merkkien välinen ero

Ensi silmäyksellä samaa määritelmää sovelletaan brändiin ja luokkaan, mutta niiden välillä on merkittäviä eroja. Ensimmäinen esittää materiaalin keskimääräiset tekniset ominaisuudet, toinen määrittelee materiaalin voimakkuuden käytön aikana. Itse asiassa merkinnöissä ilmoitetaan, kuinka paljon sementtiä on läsnä seoksessa, kun taas luokan numero ilmaisee suurimman kuormituksen, joka rakenne kestää 90-95% tapauksista. Nämä parametrit ovat toisistaan ​​riippuvaisia, niiden noudattaminen voidaan määrittää erityisellä taulukolla.

Betonin lujuusluokka

Ensinnäkin se määrittää lopullisen puristuslujuuden. Indikaattori takaa käytön aikana, että materiaali kestää tietyn kuorman, joka on merkitty kirjaimen "B" vieressä megapaskaleissa ja mahdollinen virhe 13,5% (vaihtelukerroin). Seuraavat tekijät vaikuttavat voimakkuuteen:

 • Sementin määrä - sitä enemmän sementtiä sisältyy seokseen, sitä nopeammin se kovenee ja vahvistuu.
 • Vesi-sementtisuhde - suuri määrä vettä johtaa huokosten muodostumiseen, mikä vähentää merkittävästi lujuutta.
 • Sementti - luotettavien rakenteiden aktiivisuus, joka on valmistettu sementistä, jolla on suuri lujuus.
 • Betoniseoksen tiivistymisaste on oikea sekoitusmenetelmä, vibroimpulssien käyttö ja turbo-sekoitusmenetelmä lisäävät merkittävästi valmiin betonin lujuutta.
 • Aggregaattien laatu - epäpuhtauksien lisääminen (savi, hienojakoiset lisäaineet) vähentää koostumuksen lujuutta.
Takaisin sisällysluetteloon

Merkkiluokitus

Merkintä riippuu käytettyjen komponenttien tiheydestä, laadusta ja veden ja sementin suhteesta. Viimeisen parametrin sallitut rajat ovat 0,3-0,5. Indikaattorin lisääminen vähentää materiaalin lujuusominaisuuksia. On olemassa useita erilaisia ​​tuotemerkkejä - vahvuus, pakkasenkestävyys, veden kestävyys.

Vahvuudella

Ovat alueella M-50 ja M-1000, osoittaa keskimääräisen puristuslujuuden, tarkoittaa tiettyä sementtityyppiä, jota käytetään betoniseoksen valmistuksessa, kaikkien liuoksen komponenttien suhdetta ja likimääräisen asetusajan. Tiettyjen luettelossa mainittujen parametrien noudattaminen löytyy taulukoista.

Pakkasvaste

Toinen tärkeä parametri, joka vaikuttaa suoraan materiaalin laatuun. Erityistä huomiota kiinnitetään siihen, kun kehitetään hankkeita kylmäalueilla. Alhaisissa lämpötiloissa on haitallinen vaikutus betoniin, tuhoamalla rakenne. Pintaan putoava kosteus imeytyy materiaalin huokosiin, kun jäädytys lisää tilavuutta. Jatkuvan jäädytyksen ja sulatuksen prosessi johtaa pienien halkeamien ilmenemiseen, jotka laajenevat ajan myötä.

Jäätymistä kestävä materiaali saadaan erityisillä kemiallisilla lisäaineilla, jotka kaadetaan liuokseen ohjeessa määritetyssä määrässä. Näillä materiaaleilla on oma etiketti, joka on välillä F-50 ja F-1000. Kirjeen lähellä oleva luku osoittaa kuinka monta sulatusjäähdytysjaksoa voi siirtää materiaalia alkuperäisten ominaisuuksien heikentämättä.

vedeneristys

Se luonnehtii materiaalin kykyä vastustaa kosteuden negatiivista vaikutusta. Indikaattori on peräisin lujuusarvosta useiden kostutus-kuivausjaksojen jälkeen, jotka muodostavat lujuussuhteen testin ennen ja jälkeen. Indikaattori on alueella W-2 W-200, jossa luku on sallittu vedenpinnan taso. Mitä korkeampi tämä parametri, sitä parempi seos, sitä kalliimpi sen kustannukset.

Suositukset valintaa varten

Ensinnäkin valinta riippuu suunnitellun projektin ominaisuuksista, sen koosta ja sääolosuhteista - tässä tapauksessa sinun on kiinnitettävä huomiota lisäominaisuuksiin, kykyyn kestää kielteisiä vaikutuksia. Keskittymällä voimakkuuden arvoon jätä pieni marginaali, liuoksen tekniikan rikkominen hieman vähentää määritettyä lukua.

Seuraavien suositusten noudattamisen seurauksena voit yksinkertaistaa oikean materiaalin valintaongelmia:

 • Alustavaan työhön perustuvien kerrostumien kerrostumien levittämiseen käytetään vähemmän kestäviä betonipinnoitteita - jopa M-150 asti.
 • M-200 - yksi yleisimmin käytetyistä, sopivat samalle työlle, jota käytetään portaiden, väliseinien rakentamisessa.
 • M-300 on paras vaihtoehto hinta-laatusuhteen vuoksi. Soveltamisala on hyvin laaja - päällekkäiset, nauhan perustukset, seinät ja aidat.
 • M-350 sopii kantojen, keinotekoisten säiliöiden, raudoitetun betonin valmistukseen. Tästä materiaalista on erittäin luotettava perusta, se sopii täydellisesti paalutusmenetelmään.
 • M-400 on välttämätön ongelma-alueiden rakentamisessa, rakennusten rakentamisessa kellareilla ja kellareiden rakentamisessa. Teollisessa toiminnassa käytetään varastotiloja, siltoja.
Takaisin sisällysluetteloon

johtopäätös

Merkintä on indikaattori materiaalin likimääräisistä, keskimääräisistä teknisistä ominaisuuksista, kun taas luokitus 90-95% takaa vaadittujen parametrien noudattamisen. Ensimmäisen ominaisuuksille on tunnusomaista kolme ominaisuutta - lujuus, jäätymisvastus, veden kestävyys, joita merkitään kirjaimilla M, F ja W vastaavasti.

Betonibetoniseoksen valinta riippuu projektista, suunnitellun rakenteen, tarkoituksen, ulkoisten olosuhteiden koosta.

Mikä on betonin merkki ja luokka, ominaisindikaattorit

Rakennettaessa valtava valikoima teoksia. Käytännöllisesti katsoen jokaisessa vaiheessa käytetään yhtä yleistä materiaalia kuin betonia. On olemassa useita tyyppejä, jotka eroavat koostumukseltaan ja laadultaan. Jokaisella on omat ominaisuutensa, jotka sopivat tiettyyn sovellukseen. Epäselvyyksien välttämiseksi kehitettiin erityinen luokitus. Jokaisella betoniluokalla on omat ominaisuutensa.

Materiaalin vahvuus

Laatu on merkitty brändillä ja luokalla, molempien luokitusten perustana on sama parametri - vahvuus, tämä on tärkein materiaalien ominaisuuksien indikaattori.

Betonimerkin alla on ymmärrä kuorman raja, jota perusnopeus kestää. Puristuslujuuden merkintä merkitään tavallisesti kirjaimella "M". Tämä ominaisuus antaa tietoja keskimäärin.

Betonin luokkaa merkitään kirjaimella "B". Kirjeen jälkeinen luku tarkoittaa kuormaa (MPa), jota materiaali pystyy käsittelemään 95 prosentissa tapauksista. Esimerkiksi luokka B10, jonka vahvuus on 131,0 kg / cm2, kestää 10 MPa: n suuruisen kuormituksen.

Tällaisista aineista saatujen tuotteiden testaus suoritetaan laboratoriossa erikoispuristimella. Käytetään myös seuraavia tarkastustyyppejä:

 • iskunpulssi;
 • ultraäänitutkimus.

Ennen kuin läpäise laatutesti, betonin on kiinnitettävä ja muodostuttava kiinteäksi, yleensä 28 päivän kuluessa. Se toimitetaan laboratorioon pieninä kooltaan 15 x 15 cm: n kappaleina. Jos materiaalin poistaminen on mahdotonta, on parempi soittaa erikoislääkäreille kohteen kohdalla. Betoniluokka tarkoittaa taatun lujuuden, ja brändi kertoo keskimääräisestä indikaattorista.

Materiaalin sääntelyasiakirjoihin liittyvät vaatimukset on luokiteltu luokkiin. Rakennusyritykset ostavat betonia ja tilataan leimasimet. Tällaisten indikaattoreiden on vastattava projektin asiakirjoja. Se riippuu siitä, mihin tarkoitukseen se saa käyttää materiaalia.

Nimitys tuotemerkillä

Käsitteitä, kuten tuotemerkkiä ja luokkaa, käytetään yhdessä. Näiden ominaisuuksien perusteella asiantuntijat ovat antaneet tiettyjä suosituksia materiaalin käytöstä ja käyttötarkoituksesta eri rakennusalalla:

 • M 100 (B 7,5) - käytetään alustavissa teoksissa. Pääsääntöisesti ne suoritetaan ennen lasin muodostumista, kaatamalla jalkakäytäviä. Tämä brändi kuuluu kevyisiin materiaaleihin, se ei kestä kovaa kuormitusta.
 • M 150 (B 12,5) - kevyt materiaali. Tuotemerkkiä käytetään valmistelevaan työhön sekä monoliittisten levyjen valun aikana. Betonia voidaan käyttää pohjana, joka on suunniteltu pienille rakennuksille.
 • M 200 (B 15) - tämä betoni on aikaisempaa vahvempi, se on useimmiten mukana kiinnitysseinien rakentamisessa. Sitä käytetään portaiden valmistuksessa, jonka läpi kaatetaan, konkreettista padia, joka on välttämätöntä teiden rakentamisessa jalkakäytäville.
 • M 250 (B 20) - on edellisen tuotemerkin ominaisuuksia, mutta sillä on muita lujuusominaisuuksia. Soveltamisala on sama kuin M 200: lla, jota käytetään lisäksi pienikokoisten levyjen valmistukseen.
 • М 300 (Â 22,5) - se on merkittävä kysyntä, se on mukana monoliittisen perustan työstä. Betonin kaatopaikka, sitä käytetään myös portaiden valmistuksessa.
 • M 350 (B 25) - on erinomaiset lujuusominaisuudet, käytetään monoliitti- ja päällekkäisten rakenteiden valmistuksessa. Tämä brändi myös käyttää sitä luomaan korkeatasoisia rakennuksia. Suuren lujuuden ansiosta materiaalia käytetään menestyksekkäästi lentokenttien, altaiden ja laakereiden valmistukseen.
 • M 400 (B 30) - ei ole laajalti käytössä erittäin korkean hinnan vuoksi. Lisäksi betoni on nopeasti kiinni. Samalla materiaali on kestävä ja luotettava. Tätä tuotemerkkiä käytetään yleensä suurien osto- ja viihdekompleksien, betoniterästuotteiden, vesipuistojen rakentamisessa.
 • M 500 (B 40) - tuotemerkillä on korkea sementtipitoisuus ja erinomainen vahvuus. Näiden ominaisuuksien ansiosta materiaali on osa pankkien, hydraulisten rakenteiden ja muiden massiivisten rakenteiden varastointitilojen rakentamista.

Betonin lujuusluokat ja laadut riippuvat materiaalin koostumuksesta ja sen komponenteista.

Ratkaisuluokat

Näissä tai näissä rakennustöissä liittyy tietty betoniluokka. Mitä suurempi numero on, sitä korkeampi suorituskyky on. Suosituimmat ovat seuraavat tyypit:

 • B30 - liuoksella on suuri tiheys, joten se käy ilmi käytettäväksi rakenteissa, jotka ovat voimakkaassa paineessa. Materiaali soveltuu siltojen, hydraulisten rakenteiden, pankkien holvien ja muiden rakenteiden rakentamiseen, jonka vahvuus asettaa erityisvaatimuksia.
 • B25 - on erinomaiset tekniset ominaisuudet. Tämä koostumus liittyy monoliittisen tyyppisten paalujen, perustusten ja seinien sekä sarakkeiden asentamiseen. Materiaalia käytetään uima-altaiden perusasioissa, mikä merkitsee huomattavaa kuormitusta.
 • В27,5 - joita käytetään vahvojen betonirenkaiden valmistuksessa, joita käytetään usein viemäreissä ja kuopissa, joissa on valtava kuorma.
 • В22,5 - koostumusta voidaan kutsua ihanteelliseksi asentamaan aidat, rakentaa vierekkäisiä sivustoja, kaataa monoliittiset katot. Tämän luokan konkreettinen ratkaisu auttaa myös valmistelemaan ja tiivistämään maaperän ennen liuskajohdon pystyttämistä.
 • В12,5 ja В15 - tällaiset betonielementit auttavat tasoittamaan pintoja ja rakentamaan betonielementtejä, perustuksia, lattiapäällysteitä ja tasoituksia, niitä käytetään myös betonipylväissä, poluissa. Yksityisten talojen rakentamiseen käytetyt ratkaisut.
 • B7.5 on niin sanottu kevytbetoni. Sitä käytetään sisustuksen valmisteluun laitteen läheisyydessä. Tällainen betoni jäljittelee täydellisesti luonnonkiviä.
 • Jokainen konkreettisen lujuuden luokka voidaan korreloi brändin kanssa. Vastaavuustaulukko mahdollistaa vaaditut tiedot, jos vastaava tuotemerkki on osoitettu vastakkaisille luokille.

  Valintaominaisuudet

  Vahvuuden lisäksi betonilla on myös muita ominaisuuksia. Ei ole täysin oikein ottaa huomioon materiaalin valitsemista yksinomaan tämä indikaattori, koska tällainen yksipuolinen luokittelu ei salli tietojen saamista valmiista sementtikiven ominaisuuksista. Nämä ominaisuudet määrittävät sen käyttöalueen. Ennen kuin valitset sopivan materiaalin, sinun on ymmärrettävä hieman sen ominaisuuksista:

  • Vedenkestävä W2-W20 - kyky vastustaa nesteen tunkeutumista tiettyyn paineeseen.
  • Pakkasvaste F50-F300 - jäätymis- ja sulatusjaksojen määrä. Tämä ominaisuus on erityisen tärkeä niissä ilmastovyöhykkeissä, joissa betonipäällysteet usein jäätyvät ja sulatetaan, mikä lisää niiden lujuusominaisuuksien heikkenemisen todennäköisyyttä ja muodonmuutoksia.
  • Muovailtaisuus on tilapäinen parametri, joka kuvaa yksinomaan nestemäisen liuoksen liikkuvuutta.
  • Jäykkyys - tässä on neljä luokkaa, ne jakavat betonin muoviin ja jäykiksi. Ensimmäistä käytetään ohuita rakenteita, ja toinen käytetään täyttämään kolmiulotteisia muotoja.

  Materiaali testataan vedenkestävyyden ja pakkasenkeston suhteen erityisissä ilmasto-kammioissa. Materiaaliluokkien jakaminen eri ominaisuuksille antaa mahdollisuuden arvioida tuotetta kaikilta puolilta. Näin voit valita optimaalisen betonin, joka täyttää sille asetetut vaatimukset.

  Betonin tasot ja niiden ominaisuudet taulukossa

  Sekä betonin luokka että betonimerkit sekä muu laasti ja viimeistelty materiaali osoittavat sen lujuuden ominaisuuksia ja määrittävät materiaalin laadun työseoksen valinnassa tai liuoksen yksittäisen valmistuksen tilavuusmittasuhteiden suhteen. Ominaisuudet, kuten pakkasenkestävyys, kosteuden läpäisemättömyys ja massan liikkuvuus kuuluvat apulaitteelle, mutta sitä säätelevät tilastandardit ja SNiP: t, joten rakennuskohteen projektissa on tarpeen ilmoittaa betonivahvuusluokka ja muut hyväksyttyjen mittayksiköiden osoittamat parametrit. Yksittäisessä rakenteessa betonin laatu ja betonin laatu valitaan usein tai valmistetaan itse seoksesta ilman asiantuntijoiden neuvoja, joten ei ole tarpeetonta tietää luokittelun perusperiaatteista.

  Materiaalin lujuuden määritelmä ja ominaisuudet

  Betonin merkki ja luokka - mikä se on

  1. Jos puhua rakentajien kieltä, mikä konkreettinen palkkaluokka tarkoittaa käytännössä? Nämä ovat materiaalinvoimakkuuden keskiarvot, joiden arvot poikkeavat suunnitteluperusteista + /-5%. Tämä virhe on pieni, mutta selittyy myös se, että vaikka seoksen osien mittasuhteiden ja laadun tarkka noudattaminen onkin aina eroja laskettujen ja todellisten indikaattorien välillä. Esimerkiksi materiaalin kosteuspitoisuus voi vaihdella eri suuntiin päivän aikana, hiekan tai sementin puhtaus voi riippua erästä jne. Siksi konkreettinen merkki ja niiden soveltaminen käytännössä on valittava jokaiselle rakennushankkeelle;
  2. Rakentamisen konkreettiset luokat ovat taattu lujuus, digitaalisissa indikaattoreissa, joiden mahdollinen virhe on jo sisällytetty. Luokkaa on noudatettava selventämään seoksen ja sementin parametrejä. Esimerkiksi luokan nimitys numeroilla "B" jälkeen tulkitaan kuormaksi, jota karkaistu materiaali kestää. Tämä indikaattori mitataan MPa: ssa tai kGs / cm2: ssä, jossa 1 MPa on 10,2 kGs / cm2. Eli betoni B12 tai B30 kestävät kuormituksen 122,4 ja 306 kgf / cm2 vastaavasti.

  Mutta aina kerroin 10.2 on vakioarvo, koska se riippuu monista fysikaalisista, luonnollisista ja toiminnallisista tekijöistä. Esimerkiksi luokan B 1,5-B 5 betonille virhe kertoimessa on 1,5 luokkaa, betoni B7 ja yli 2,5 luokkaa ja B30 ja lisäksi virhe on 5 MPa tai 51 kgf / cm2. Merkit ≥ M 100: lla on vaiheen muutos 50, yläpuolella M 600 - askel ≥ 100 kGs / cm 2.

  Raskasluokkien ja merkkien välisen vahvuuden suhde 13,5%

  Merkkien ja luokkien riippuvuus muista parametreista

  Määriteltyjä tuotemerkkejä ja materiaaliluokkia säännellään SNiP 2.03.01-84 ja GOST 7473-2010. Jos luokan parametrit osoittavat materiaalin todellisen lujuuden (eli materiaali pystyy kestämään MPa: ssa mitattujen mitoituskuormien 95%), merkki heijastaa vain aritmeettista keskimääräistä vahvuutta, ilmaistuna kg / cm2. Luokassa on merkintä "B", sen arvot voivat olla B 3,5-B 60: ssä, merkitty symbolilla "M" ja sen ominaisuudet vaihtelevat M 50-M 1000: n vaihteluvälillä 50 ja 100 välein. Siksi yksityisten rakenteiden ei ole tavallista erottaa luokkaa ja tuotemerkkiä, mutta seoksen manuaalisen valmistelun suhteet ja valmiiden seosten vaatimukset näkyvät vain tuotemerkeissä.

  Alla olevassa taulukossa ei ole pelkästään konkreettisia laatuja ja laatuja, vaan myös seuraavat lisäparametrit:

  1. Jäätymisvastus, jota merkitään tunnuksella "F" ja joka osoittaa kausittaisen käytön aikana mahdollisesti esiintyvän materiaalin jäätymis- ja sulatusjaksojen lukumäärän. Mitä korkeampi on pakkasvaste, sitä kauemmin se palvelee;
  2. Kosteusvastus on merkitty symbolilla "W", ja se on merkitty alueella W2-W20. Vedenkestävyys on materiaalin sidoksen lujuuden mittari ja sen kyky vastustaa kosteutta. Mitä suurempi veden kestävyys, sitä pienemmät massan mikroprekret, ja vähemmän rakenteellista vikaa työskennellessä negatiivisissa lämpötiloissa;
  3. Työkyky (liikkuvuus) on merkitty symbolilla "P" ja sen arvo on välillä 1-5. Liikkuvuus on tilapäinen parametri, joka osoittaa työskentelyseoksen kyvyn yhtenäisesti täyttää muodon (muotti) ja jakaa sen painovoiman vaikutuksen alaisena ilman tiivistymistä ja tampingia. Hyvin liikuteltavat betonit (esim. Indikaattorilla P4) kaadetaan vaikeasti tavoitettavissa oleville alueille ja standardointielementtien asentaminen käyttää betonia B10 liikkuvuudella P2 tai P3.
  Mikä on liikkuvuus tai työstettävyys

  Betoniarvot ja -luokat: määritelmät, erot ja ominaisuudet

  Ennen rakentamista on tarpeen valita sopiva materiaali, meidän tapauksessa se on konkreettista. Sen on täytettävä optimaalisesti käyttö- ja suunnitteluvaatimukset. Puristuslujuus on tämän materiaalin pääominaisuus. Tässä artikkelissa tarkastelemme mitä brändi ja betoniluokka ovat, selville, mitä he ovat, mitkä ovat erot jne. Vain kun ymmärsit nämä kysymykset, pystyt rakentamaan luotettavan ja kestävän suunnittelun. Betonimerkki sekä betonin luokka ovat tärkeitä parametreja, jotka jopa noviisirakentaja tarvitsee ymmärtää.

  Peruskäsitteet

  Olemme jo maininneet, että puristuslujuus on tärkein indikaattori. Betonielämää käytetään materiaalin voimakkuuden normalisoimiseen, toisin sanoen se on keskimääräinen vahvuusindikaattori. Betoniluokka osoittaa materiaalin taatun lujuuden. Betonipitoisuus mitataan kg / cm2, mikä osoittaa kuinka paljon betonia kestää 15x15x15 cm betonia 28 päivän kuluttua kaatamisesta. Merkkisbetoni takaa tietyn vahvuuden omaavan materiaalin valmistuksen. Ilmaisinta merkitään latinalaisella kirjaimella "M", jonka vieressä on puristuslujuus.

  Nyt tulemme toiseen käsitteeseen - betonin luokkaan. Tämä indikaattori on merkitty latinaksi kirjaimella "B", sen vieressä on myös luku, joka näyttää kuormituksen MPa: ssa. 95 prosentissa tapauksista betonin on kestettävä määritetty kuorma. Esimerkiksi ottakaa betoni luokka B10: nähdä indikaattorin, huomaamme, että betoni, jonka vahvuus on 131 kg / cm², kestää 10 MPa: n paineen.

  Jotta niitä ei pidä sekoittaa ostaessaan materiaalia, betonimerkit ja betoniluokka merkitään yhteen. Alla olevassa taulukossa voidaan nähdä, että lujuusluokka B15 vastaa M200:

  Jos avaat lakisääteiset asiakirjat, joissa määritellään konkreettisia vaatimuksia, silloin näet vain materiaaliluokat. Leimat mainitaan yleensä rakennusmateriaalien valmistuksessa ja myymisessä. Näiden indikaattoreiden on oltava hankkeen mukaisia, riippuen valitusta tuotemerkistä ja luokasta, saat rakenteeltaan erilaiset vahvuudet.

  Höyry ja vesitiivisyys

  Kun tunnet brändin ja luokan, määrität välittömästi likimääräisen vedenvastuksen ja pakkasvasteen. Yksinkertainen sääntö: sitä korkeampi materiaalin laatu, sitä korkeampi vedenpitävä suorituskyky (määritelty latinalaisella kirjaimella "W") ja kylmä vastus (määritetty latinaksi kirjaimella "F"). Joka tapauksessa on helpompi käsitellä ongelmaa taulukon avulla, jossa rakennusmateriaalin parametrien välinen vastaavuus annetaan:

  Tarvittaessa voit lisätä vedenkestävyyttä ja pakkasenkestävyyttä. Tätä varten käytetään erityisiä lisäaineita. Tällainen kysymys ratkaisee rakentaja, joka muodostaa tulevaisuuden rakennushankkeen.

  Betonin tarkoitus merkin avulla

  Valinnassa on parempi käyttää postimerkkejä, koska se on tämä indikaattori, jota rakennusyritykset käyttävät. Voit aina kääntää luokan brändiksi ja päinvastoin käyttämällä artikkelimme taulukkoa. Seuraavat ovat betonin tärkeimmät merkit ja niiden käyttöalueet:

  • M 100. Yleensä tätä tuotemerkkiä käytetään rakennustöissä, jotka ovat alustavia. Mark M 100 vastaa luokkaa B7,5. M 100: ää käytetään teräslevyn luomiseen ennen raudoitustyötä valuraudan yhteydessä. M 100 ei ole tarkoitettu raskaille kuormille, koska se liittyy kevytbetoniin. Kun M 100 on M 150.
  • M200. Toinen yleinen betonimerkki, jota käytetään seinien rakentamisessa, kaatamalla sivuston. M200: ta käytetään myös portaiden ja betonilaatan valmistukseen. Tämä brändi vastaa luokkaa B15.
  • M300. Brändillä on suuri kysyntä rakennusmateriaalimarkkinoilla, ja sen avulla on käynnissä monoliittisen perustan rakentaminen. M300-tuotemerkin alapuolella on pystytasot ja alustat ovat tulvia. Vastaa luokkaa B22,5.
  • M400. Suuresta lujuudesta huolimatta M400-tuotemerkki ei ole erityisen suosittu. Tämä johtuu korkeasta hinnasta. M400 myös melkein heti kiinni. Sitä käytetään suuren mittakaavan rakennustyömaalla - erilaisia ​​viihdekomplekseja, erikoisrakennuksia sekä vesitieteellisiä rakennuksia. Taulukko vastaa luokkaa B30.
  • M500. Tässä brändissä on korkea sementtikonsentraatio, vastaavasti betoni poistumisalueella on kestävin. Tällainen brändi on kallista, joten sitä ei käytetä yksityiseen rakentamiseen. M500 käytetään betoniteräksille, suurille rakenteille, pankkien holville, eri asemille ja tehtaille.

  Joten olemme purkaneet tärkeimmät merkit ja luokat. Niiden välillä on välivalmisteita, esimerkiksi M150 ja M250. Halutun betonimerkin valitsemiseksi on otettava huomioon lisäominaisuudet: pinottavuus, pakkasenkestävyys ja veden kestävyys.

  Dacha.news

  Mikä betoni on erilainen kuin luokka?

  Betonin brändi (luokka) on sen tärkein puristuslujuuden indikaattori (lujuus). Betonin laadun testaamiseksi valetaan siitä 150 mm: n sivuja, joita pidetään 28 päivän ajan normaaleissa kovetusolosuhteissa. Lisätarkistus suoritetaan puristamalla saadut näytteet.

  Betonipinta merkitään latinalaisella kirjaimella "M" ja numeroilla on 50-1000, mikä tarkoittaa puristuslujuutta kg / cm2. Useimmiten tällä alueella käytetään arvoja 100 - 500. Samanaikaisesti M350-M500-tyyppinen betoni on tarkoitettu rakenteille, joilla on erityiset lujuusvaatimukset, esimerkiksi sillat ja hydrauliset rakenteet. Niiden lisäksi tarvitaan erityinen lähestymistapa niiden nopean jähmettymisen takia.

  Konkreettinen luokka on konsepti, jota usein käytetään ammattimaisessa ympäristössä. Sen ero brändistä on varmistaa tietyn vahvuuden turvallisuus. Luokan osalta näytteiden enimmäisvoimakkuuden keskiarvo ilmoitetaan, kun taas betonin luokka,

  SNiP 2.03.01-84 "Betoni- ja teräsrakenteiden" mukaan, osoittaa, että tämä paine voi kestää 95% näytteistä. Betonin luokka on merkitty latinalaisella pyökillä "B" ja numeroilla. Kuviot osoittavat kestävän paineen megapaskeina (MPa). Esimerkiksi B15 tarkoittaa, että vakio kuutiot, joiden sivu on 150 mm, kestää 15 MPa: n tai noin 34 tonnin painetta.

  Tässä on taulukko, joka on GOST 26633-91: n mukaan "raskaat ja hienorakeiset betonit. Tekniset tiedot "vahvistaa betonien ja betoniluokkien välisen vastaavuuden, jonka betonivahvuuskerroin on 13,5%:

  Luokka ja palkkaluokka, mikä on ero

  Luokat ja betoniluokat

  Etusivu »Betonin ja betonin myynti» Postimerkit ja betoniluokat

  Betonibrändi - keskeinen kriteeri tuotteen laadun määrittämisessä ostossa. Kaikki muut laatuparametrit - pakkasenkestävyys, liikkuvuus ja vedenpitävyys - ovat suoraan riippuvaisia ​​brändistä. Useimmissa tapauksissa, mitä korkeampi on, sitä suurempi on sementin prosenttiosuus betonimassassa.

  Asiantuntijat tunnistavat betonimerkin puristuslujuuden - kuormitusrajan (kgf / cm²), jonka konkreettinen näyte (15 * 15 * 15 cm) kestää 28 päivän kuluttua tuotannosta. Myös betonimerkin käsite vetolujuudesta on osoitettu siinä tapauksessa, että tämä indikaattori on avainasemassa tässä mallissa.

  Sementin säröjä pakkasenkestävyyteen ja veden kestävyyteen ilmoitetaan harvemmin. Vedenpitävyys määritetään yksipuolisella hydrostaattisella paineella (kgssm²), jolloin näyte ei kulje nestettä. Jäätymisvastuksen merkki määritetään näytteiden testin aikana toistuvalla jäädytyksellä ja sulatuksella.

  Merkkiä merkitään latinalaisella kirjaimella "M". Nykyään markkinat esittelevät M50: n ja M1000: n välisiä betonileikkejä.

  Yhdessä käsitteen betonimerkin nykyaikaisessa rakentamisessa käytetään laajalti termiä betoni luokka. Näiden käsitteiden välinen ero on, että jos brändi on keskimääräinen indikaattori, luokalla oletetaan olevan tiettyä voimakkuustasoa vastaava. Betonin luokkaa on merkitty latinalaisella kirjaimella "B", markkinoilla löytyy betonia B1: stä B60: een. Nykyään betoni- ja betonityyppien käsitteitä käytetään rinnakkain.

  Luokan ja betonivahvuusluokkien välinen suhde (vakiokertoimen v = 13,5%)

  Betonin tuotemerkki ja luokka määräytyvät paitsi koostumuksen muodostavien komponenttien lisäksi myös näiden osien suhteesta. Esimerkiksi betonin koostumuksesta ja mittasuhteista annettujen suositusten mukaisesti sementtiä 400 voidaan käyttää betonin M 100 V 7.5 valmistamiseen ja merkkien 500 käyttöä, jälkimmäisessä tapauksessa sementin kulutus on pienempi. Kunkin rakennuskohteen osalta betonin koostumus kehitetään erikseen. Useimmiten betoniseosvalmisteiden valmistuksessa käytettiin sementtiä 400 tai 500 sementtiä.

  Sementin M 400 (sementti, hiekka, murskatut kivilaatat)

  Betonikomponenttien osuus käytettäessä sementtiä M 500 (sementti, hiekka, murskattu kivi)

  Betonin tai luokan merkki? Miten luokitella betoni rakennettaessa omaa taloa?

  Useimmat yksittäisten talojen kehittäjät luokittelevat betonin ja käyttävät tällaista konseptia betonibrändinä. Tällä rakennusmateriaalilla on kuitenkin toinen ominaisuusluokka. Mikä on syy tällaiseen valikoivuuteen ja mikä on ero brändin ja luokan välillä?

  Betonit ovat yleisimpi, vertaansa vailla oleva rakennusmateriaali ja toisaalta veden käyttö, voimavara maan päällä. Ne edustavat keinotekoisesti tuotettua kiveä, joka syntyy tietyissä suhteissa sekoitettujen, kuten sementin, veden, täyteaineiden ja / tai modifioivien lisäaineiden homogeenisen massan jähmettymisestä.

  On olemassa melko suuri määrä hyvin erilaisia ​​betonipäällysteitä, jotka eroavat sekä käyttötarkoituksesta että tärkeimmän sideaineen tyypistä ja tyypistä, samoin kuin täyteaineista - kypsymisolosuhteissa ja niiden rakenteessa. Siitä huolimatta kaikesta tämän kaikesta erilaisesta betonista on vain kolme pääominaisuutta, joita käytetään laskelmissa tulevien esineiden suunnittelussa - vahvuus, veden kestävyys ja pakkasenkestävyys. Näiden betonin tärkeiden ominaisuuksien numeeristen indeksien määrittämiseksi tuotiin esille brandin ja luokan käsitteet.

  Esimerkiksi 200-betoni, jota käytetään laajasti eri rakennuksissa erilaisten perustusten rakentamiseen, kuuluu luokkaan B 15 ja sillä on jäätymisvastus - F75-F100 ja vedenkestävyys - W2-W4.

  Tietenkin ensimmäinen asia, joka herättää, on kysymys siitä, mikä on konkreettinen brändi ja miten se eroaa luokasta.

  Ensinnäkin betoniluokat ja -lajit ovat poikkeuksellisia lujuusominaisuuksia, mutta niillä on käytännöllisesti katsoen jonkin verran vivahteita.

  Vahvuus on vakioitu numeerinen arvo, joka saadaan laboratoriokokeista puristuksesta ja jännityksestä. Toisin sanoen se on määrä, joka määrittää maksimaalisen mekaanisen kuormituksen, jonka pinta-alan neliökilometriä voi kestää. Koska betonit pyrkivät voimistumaan voimakkaammin, testaus suoritetaan viite-näytteillä (valetut kuutot 10 cm: n puolelta) kypsyneessä iässä vähintään 28 päivän ajan. Nykyiset betonimerkit - M50: stä M800: een (numeerisen indeksin kasvun tiheys kasvaa). Enintään 400-asteista betonia käytetään yksilölliseen rakentamiseen.

  Brändin ilmoittama vahvuus on kuitenkin nimenomaan laboratorioarvo, koska käytännössä siihen vaikuttaa lukuisia epävakauttavia tekijöitä, kuten valmistustekniikan rikkomuksia, hiekan ja veden laadun, asennus- ja asetusolosuhteiden välisiä eroja. Kaikki tämä johtaa lujuusominaisuuksien vähenemiseen. Ja tämä virhe tai vaihteleva kerroin on tärkein ero betoniluokan ja sen arvosanan välillä. Pohjimmiltaan tämä on vain todellinen voima ja pieni (5%) poikkeama. Käytännön sovellutuksessa betonin luokka on tärkeä suunnitteluarvo (toisin kuin brändi) tulevien rakenteiden suunnittelussa. Se mitataan MPa: ssa, ja sitä säätelee GOST 26633-85. Yhteensä on kuusitoista lujuusluokkaa B: stä 3,5: stä B 60: een.

  Seuraavat laatuominaisuudet - vedenpitävä ja pakkas - luokitellaan vain tuotemerkillä.

  Myös betonin merkki, joka luonnehtii jäätymisvastusta, on laboratorioarvo. Se edustaa testien lukumäärän enimmäismäärää, jonka aikana näytteelle suoritettiin vaihtoehtoinen jäädytys ja sulatus. Pakkasenkestävyys määritetään kahdeksalla merkillä välillä F 50 - F 500.

  Toinen laatuominaisuus on betonin laatu vesitiiviys. Vesitiiviin luokitukseen käytetään kuutta palkkaluokkaa W2: stä W12: een, jotka edustavat suurinta vesipainetta, jossa vertailunäytteet eivät pysty läpäisemään vettä (edellyttäen vakiotestausolosuhteita).

  Eri betonimerkit, soveltamisala

  Betoni on tärkeä rooli muodostettaessa paitsi perusteet, mutta myös paalut ja seinät talon. Betonilaatua valittaessa on otettava huomioon paitsi sen kustannukset myös käyttöominaisuudet ja laajuus. Rakennuksen elämä riippuu suoraan betonin tyypistä, mukaan lukien brändi antaa tiettyjä mahdollisuuksia ja taloudellisia olettamuksia.

  SNiP: n mukaan perustusten valmistukseen tarkoitetun betonin on oltava luokkaa, joka ei ole pienempi kuin M250.

  Betonin tasot ja niiden soveltamisalueet

  M-100 käytetään rakentamattomien rakennuselementtien rakentamiseen. Esimerkiksi tienrakennustöiden aikana. Jalkakäytävät, jalankulkuneuvot, autojen laiturit ja myös sokea alueen valmistus.

  M-150 turvamarginaali ei ole kovin erilainen kuin M100, soveltamisala on sama. Ellei, siitä tulee hieman vahvempi betoni, joka maksaa kalliimpaa ja palvelee pidempään.

  M-200 käytetään laattojen valmistukseen kasveissa. Sisältää myös vahvistetut betonivyöt, tienpinnat pienille kuormille.

  M-250 ei ole eroja vahvalta M200: lta, koska sovellusten laajuus on samanlainen. Sillä on pidempi käyttöikä johtuen siitä, että se romahtaa hieman hitaammin pakkasen aikana. Alkaen täältä, sopii perustuksiin autotallit, kylpylä, pienet rakennukset.

  M-300: a käytetään asuntorakennusten, jalkakäytävien ja teiden portaiden valaisemiseen, jotka on suunniteltu raskaille kuormille (pakettiautot, kuorma-autot ja muut traktorit). Sisältää myös lujitetun betonin, putkien, apuvälineiden ja muiden vastaavanlaisten rakenteiden kestävämpiä enimmäismääriä. Yleensä käytetään useimmissa nauhan perustuksissa.

  M-350 on kestävämpi kuin edellisessä vastakappaleessa. Soveltamisala on samanlainen, mutta sen voimakkuuden ansiosta sitä käytetään aktiivisesti moottoriteillä, pikatieillä ja kaikilla tien elementeillä, kuten aidat, seinät ja säätimet. Se on erittäin kova vastustuskyky, jonka ansiosta se sopii erinomaisesti monoliittisiin perustuksiin. Mutta kallis.

  M-400 käytetään kaikentyyppisiin perustuksiin, myös korkeisiin rakennuksiin. Laakeriseinille, lujatiloille, kellareille, paalujen valmistukseen, tehtaiden ja työpajojen rakentamiseen. Myös varastoissa, joissa tarvitaan erittäin vahvaa lattiaa.

  M-450: n katsotaan olevan yksi vahvimmista ja luotettavimmista rakennustöistä. Kestää valtavia kuormia. Se tuottaa lujatuulettuvat lattiat, lujat vahvuudet ja monet muut vastuulliset rakenteet.

  M-500 on vahvin ja luotettavin kaikista tuotemerkeistä. Erityisen kestävä, joten sitä käytetään aktiivisesti pilvenpiirtäjien rakentamisessa. Tällainen betoni on täysin eristetty luonnollisista ja mekaanisista vaikutuksista. Pitää siellä missä muut eivät voi. Sisältää, äärimmäisissä olosuhteissa.

  Monoliittinen lohko betonista m350

  Betonin laatu riippuu sen laadusta. Ominaisuudet jakautuvat pakkasvasteella, liikkuvuudella ja vedenkestävyydellä. Yleensä postimerkkien määrä on suurempi, sementtiä on enemmän koostumuksessa, mikä puolestaan ​​vaikuttaa sen huokoisuuteen ja kestävyyteen.

  Esimerkki M500: n käytöstä

  Tutkijat - asiantuntijat kiinnittävät enemmän huomiota kovettuneen betonin pakkaamiseen, nimittäin sen lopulliseen kuormitustasoon. Se määritetään kaavalla kgf / cm2. Betoni on suuntautunut ja verrattu, ja se panostetaan sylintereiksi 15x15x15, joka on jo lopulta kovettunut, joka kestää kuukauden normaaleissa olosuhteissa.

  Lisäksi on veto-betonin käsite. Nimittäin, kuinka paljon se säilyttää vetolujuutensa. Nämä tiedot ilmoitetaan vain, kun betoni on tarkoitettu säätiölle tai paaluille, raskaiden kuormien teillä. Jäätymisen ja kosteuden kestävyys ilmaistaan ​​vielä harvemmin. Koska rakenteessa nämä ominaisuudet eivät ole avainasemassa. Tämä johtuu siitä, että tänään on valtava määrä vedenpitäviä materiaaleja, lisäaineita, suihkeita ja muita vahvistuskoostumuksia sekä koostumuksia, jotka antavat myös konkreettisia ominaisuuksia. Kosteuden kestävyys on kgf / cm2 muodossa yksipuolisessa hydrostaattisessa paineessa, jossa betonin pinta ei absorboi nestettä.

  Betonityyppiset näytteet

  Tutkijat löytävät roiskeenkestävyyden testien avulla, jotka koostuvat valitun betonin moninkertaisesta jäädytyksestä ja sulatuksesta. Sana "brändi" ilmoitetaan välittömästi sementissä yhdellä kirjaimella "M". Tällä hetkellä markkinat ovat konkreettisia M50: stä M1000: een. Tuotemerkin lisäksi rakenteessa on termi "konkreettinen luokka". Termit eroavat toisistaan ​​siinä, että brändi on keskimääräinen luku. Luokka puolestaan ​​tarjoaa välittömästi taatun voimakkuuden, joka näkyy myös otsikossa numeroina.

  Suunnitellessaan asiakirjat viittaavat välittömästi vain betoniluokkaan, joka on tarpeen vastaavan rakenteen kannalta. Täsmällisesti ST SEV 1406: ssä. Luokka, joka on merkitty kirjaimella "B". Näin rakennusmarkkinoilla löydät konkreettisia luokkia B1: sta B60: een. Kaikissa kauppapaikoissa, hinnoissa ja muissa asiakirjoissa betoni on merkitty sekä numeerisella että aakkosellisella indeksillä.

  Tavaroiden konkreettisia tavaroita suunniteltaessa on jo olemassa muita ominaisuuksia: M, B ovat tuttuja, myös P-liikkuvuus, pakkasenkestävyys F, vedenpitävyys W. Tänään merkit ja luokitukset 0, joita käytetään rinnakkain. eli voi kirjoittaa heti luokan ja vain brändin. Brändin siirtäminen luokkaan ja päinvastoin mahdollistaa erityisen vertailutaulukon.

  Taulukko betonilaaduista ja laatuluokista

  Betonituotteiden luokat ja tuotemerkit on merkitty paitsi komponenttien mukaan myös niiden suhdetta vastaavasti. Antakaa esimerkki: betonituotteiden koostumusten ja osuuksien suositusten mukaan betoni M100 V7.5: n luomiseksi voit käyttää sementtimarginaalia 450 merkillä ja 500: aa. Sementin kulutus on 500: n tapauksessa vähemmän.

  Kussakin rakenteessa tehdään yksittäinen betonikoostumus. Yleensä betonitehtaiden tuotantolaitoksissa käytetään 400-500 merkkiä sementtiä.

  Kuten edellä mainittiin, puristuslujuus on kgf / cm2. Ja myös ne jaetaan hiekka-, sementti-, vesi- ja soraosuuksien mukaan betonin liuoksessa. Hiljattain, missä tahansa betonin betoni ei ole käytössä, sen merkki - sanaa käytetään yhä vähemmän. Rakennuttajat useammin käyttävät betonin "luokan" käsitteitä. Koska se sisältää useita ominaisuuksia kerralla.

  Heikoin betoni on M50, kestävä - M1000. Hinnat eroavat toisistaan ​​toisinaan. Mutta sitten M600 ei mene pidemmälle. Rakenteessa käytetään yleensä M400-500.

  M-100 tai M150 käytetään ei-kannattaviin rakenteisiin. Esimerkiksi betoni- jalkakäytävät, kävelykadut jalankulkijoille. He sulkevat sisäseinät. Kaikissa kuormissa näitä merkkejä ei ole lainkaan tarkoitus, koska ne tuhoutuvat nopeasti.

  M-200 Pienikokoiset kuormat käyttävät tätä konkreettista betonia. Esimerkiksi yksittäisten portaiden rakentamista varten hyvin yksinkertaiset perusteet autotallille, kellareille, portaille, matalakuormaajille.

  M-250. Kestävämpi, ei riittävän luotettava raskaille kuormille. Kaihtimet, portaat, grillat, pysäkit, aidat, kaikenlaiset portaat.

  M-300. Täältä tulevat monoliittiset perustukset, seinät, lattiat, portaat, laatat.

  M-350. On suositeltavaa huomata suosituin brändi. Se valitaan paitsi laadun että myös pakkasenkestävyyden takia. Tämä ei tarkoita sitä, että täältä ja edellä mainituille merkille ei enää tarvita vedenpitävyyttä. Tosiasia on, että jopa hiekalla on prosenttiosuus kosteudesta, betonista ja vielä enemmän, mutta se kestää tätä prosenttiosuutta, kun se laajenee kylmänä. Mutta ei paljon enemmän kuin tämä prosenttiosuus, joka on jo siinä, joten tarvitaan vedenpitävyys. M350 ei periaatteessa ole erityisen oudon, ja vedenpitävyys on edullisin maksaa siitä korolla.

  M-400. Käytetään erikoisrakenteisiin, kuten pankkeihin ja niiden varastointiin, padot, muut hydrauliset rakenteet, sillat, tuet pienille siltoja ja kantavia seiniä suurille rakennuksille.

  M-450. Korkealaatuinen, luotettava betoni. Korkea lujuusbetoni. Se sopii erityisen suurten siltojen ja sen tukien, maanalaisten rakenteiden, kuten metro, asemat, alustoille, jne.

  M-500. Se levitetään yhdessä graniittiromun kanssa. Vettä ei ole saatavilla hänelle, koska vedeneristys ei ole tarkoituksenmukaista. Kylmät eivät ota sitä, eristys ei ole tarpeen. Erityisesti suuret patoja, padot, vedenalaiset rakenteet jne. Ei yksityisten talojen rakentamiseen. Sillä se ei maksa.

  M-550. Ei usein rakennuksissa, vain suurissa pilvenpiirtäjissä. Sekä suuret että pitkät maanalaiset tunnelit, sarakkeet, palkit, erityisesti suuret muistomerkit.

  M-600. Koko alles. Erityisen vahva betoni. Erityisen monimutkaisia ​​rakenteita varten äärimmäisissä olosuhteissa.

  Esimerkki betonin M450 käytöstä

  Merkki ja betoniluokka eroavat Artikkelit rakentamisesta

  Konseptin "konkreettinen luokka" on yleistynyt rakentamisen terminologiassa. Se ei melkein erota "betonibrändistä", mutta silti heillä on eroja. Betoniasteissa käytetään keskimääräistä vahvuusindeksiä, kun taas luokissa tämä indikaattori on turvattu. Eroja näkyy myös rakennuksen alussa, kun suunnitellaan betoniteräksiä ja betonirakenteita.

  Rakentamisen aikana määritetään, mikä betonimerkki käytetään, ja sen lujuuden, kosteuden läpäisemättömyyden ja pakkasvastuksen luokka. Nykyisissä säännöksissä määritellään betoniluokka, vaikka rakennusyritykset tavallisesti ostavat betonia postimerkkeinä.

  Puristuslujuuden suhteen betonin laatu näyttää testattavien näytteiden puristuslujuudelta. Ja näytteiden vetolujuus on betoniarvon vetolujuus. Kylmänkestävyyden osalta se määräytyy useimmiten vaihtoehtoisesta sulatuksesta ja jäätymisestä. Nämä syklit testaavat näytteitä testin aikana. Tällainen betoni on välttämätön, jos altistuminen negatiivisille lämpötiloille on olemassa. Betonin asentoa, kun se ei pääse veteen, kutsutaan hydrostaattiseksi paineeksi. Tästä johtuen betonilajit määräytyvät vedenkestävyyden avulla. Tällaista betonia käytetään silloin, kun vedenkestävyyteen ja tiheyteen kohdistuu suuria vaatimuksia. Yläjohdot, ylikulkusillat, hydrauliset rakenteet sekä sillat rakennetaan sillan betoniin.

  Yksi tärkeimmistä kriteereistä on betonin yhtenäisyys. Tällainen betoni on mahdollista määrittää vain betonituotosten testauksen tulosten perusteella. Samanaikaisesti lujuus vaihtelee ja hylätään suuremmassa tai pienemmässä suunnassa. Betonin lujuuteen vaikuttavat monet tekijät, joihin kuuluvat betonin laatu ja aggregaatit, betonin ainesosien tarkkuus, valmistusmenetelmä ja monet muut tekijät. Betonin lujuuden lisäämiseksi on suositeltavaa käyttää korkealaatuista betonia sekä parantaa tuotannon suunnittelun ja automatisoinnin tasoa.

  Ominaisuutta, joka takaa tarvittavan lujuuden betonin valmistuksen pienillä vaihteluilla, kutsutaan betoniluokaksi. Taattu betonin turvallisuusluokka on 0,95. Toisin sanoen luokka on numeerinen termi konkreettiselle konkreettiselle ominaisuudelle.

  Sementin ja veden välisestä riippuvuudesta johtuen betonin lujuus kasvaa. Tämä vuorovaikutus pysähtyy, kun betoni lopulta kuivuu tai jäätyy. Betonin nopea kuivaus tai jäätyminen heikentää merkittävästi sen ominaisuuksia ja rakennetta. On huomattava, että betoni vaatii hoitoa hyvän karkaisuolosuhteiden aikaansaamiseksi. Tämä on erityisen välttämätöntä heti asennuksen jälkeen.

  Tarvittavan palkkaluokan tai palkkaluokan hankinta perustuu pitkälti projektiin. Jos ei ole, kokeneet rakentajat suosittelevat halutun betonin tai betoniluokan kestävää rakennetta.

  Merkki ja lujuus

  Rakennusteollisuus kuluttaa valtavaa määrää betonia ja se kasvaa jatkuvasti. Jokaiselle työlle on tarkoitettu oma seos, ne eroavat toisistaan ​​koostumukseltaan, teknisiltä ominaisuuksiltaan, hinnaltaan. Tärkeimmät parametrit ovat betonin luokka ja sen brändi - mikä osoittaa koostumuksen lujuuden sen täydellisen kovettumisen jälkeen.

  Betonin luokitus on tarpeen tämän tyyppisen tietyntyyppisen työn laajuuden määrittämiseksi. Tarvittaessa otetaan huomioon veden kestävyys, pakkasenkestävyys ja muut ominaisuudet, jotka määräävät tämän materiaalin rakenteiden kestävyyden.

  Mitä konkreettinen merkki tarkoittaa?

  Betonin tasot määräytyvät puristuslujuuden perusteella, ja ne osoittavat, millaisen kuorman näyte voi kestää 1 cm²: n alueella, mikä ilmenee indeksillä kirjaimella "M". Esimerkiksi M200-brändi kestää 200 kg / cm2. Tämä indikaattori riippuu pääkomponenttien suhdetta sekä ratkaisun valmistelusta, jossa otetaan huomioon:

  • Sementin tulee olla mahdollisimman korkea, valmistuksessa liuoksen komponenttien suhde on täysin ylläpidettävä.
  • Liuoksessa oleva ylimääräinen vesi johtaa liialliseen huokoisuuteen, mikä heikentää koostumuksen ominaisuuksia;
  • Kiviainekset - hiekka ja murskatut kivet, on oltava tasalaatuista, ilman pölyä, savea, lieppeja, orgaanisia ja muita sulkeumia;
  • Kaikki aineosat on sekoitettava perusteellisesti seoksen yhtenäisyyden varmistamiseksi.
  • Ihanteellinen lämpötila, jossa jähmettyminen tapahtuu noin 20 ° C, jähmettymisen varmistamiseksi negatiivisissa lämpötiloissa lisätään erityisiä lisäaineita koostumukseen.

  Rakennusmateriaalin poimimiseksi sinun on tiedettävä, mitä betonibrändejä on. SNiP 2.03.01-84 ja GOST 7473-2010 mukaan tämä indikaattori voi vaihdella M100: sta M500: een. Lisäksi on erikoistuneita seoksia, joiden kapea käyttöalue on. Betonin merkitsemisen salasanan avulla voit määrittää sen sisältämien komponenttien määrän. Tätä varten käytetään erityisiä taulukoita. Riippuen ominaisuuksista, materiaalin hinta määritetään. Mitä korkeampi laatu, sitä kalliimpi ratkaisu on.

  Mikä on konkreettinen luokka?

  Betoniluokka - kuormitus, jonka puristuslujuus takaa, jota ylläpitää, mitattuna MPa (megapaskeina). Tämä ominaisuus otettiin käyttöön selkeyttämään jäädytetyn liuoksen ominaisuuksia, koska ne voivat vaihdella yhden merkin osalta. Tämä parametri mahdollistaa sen todellisen voimakkuuden määrittämisen, koska se lasketaan tapauksille, kun se vahvistetaan vähintään 95%.

  Betonin lujuusluokkaa merkitään kirjaimella "B", jonka indeksit ovat 5-60, jotka ilmaisevat paineen arvo MPa: ssa, jota materiaali ylläpitää murtumiseen asti. Tämä indikaattori korreloi brändin kanssa, joka on tuttu rakentajille.

  Compliance-brändi ja luokka

  Rakennusten tai muiden esineiden rakentamisessa sinun on kyettävä ymmärtämään käytettyjen betonien ja betoniluokkien suhde, joka poistaa virheet. Luokat ja tuotemerkit on lueteltu taulukoissa, jotka löytyvät erikoiskirjallisuudesta.

  On otettava huomioon, että betonin tuotemerkin vahvuus mahdollistaa poikkeamat. Esimerkiksi M350 voi olla paine stabiilius MPa B25 ja B27.5, joten tätä ominaisuutta pidetään tarkempana. Joskus modernin betonin luokkiin ja merkkeihin määräytyy sen lujuus sallittavina parametreina ratkaisun laadun heikentämiseksi säilyttäen tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet. Tämän vaikuttavat liuoksen komponenttien mittasuhteet ja suhteet, jotka on suositeltava sen valmistamiseksi GOSTin mukaisesti. Esimerkiksi betonille, jonka keskimääräinen lujuus on M250 tai B20, tarvitaan sementin, hiekan ja murskakiven suhde 1: 4,6: 7,0.

  Eri tuotemerkkien ominaisuudet ja käyttö

  Betonimerkin ja vastaavan betoniluokan valitseminen on tarpeen ymmärtää, missä niitä käytetään. Rakenteen kuormitus, olosuhteet, joissa rakennuksia ja rakenteita käytetään, ja muut asiaan liittyvät tekijät otetaan huomioon.

  Tärkeää tietää! Projektin dokumentoinnissa indikaattori B on useimmiten osoitettu tarkemmaksi parametriksi.

  Lisäksi otetaan huomioon vedenpitävyys, merkitty kirjaimella W ja pakkasvaste, jota merkitään F: llä. Materiaalin näyte, W2: n vedenkestävyys ja F50: n jäätymisvastus vastaavat M100-M150-liuosta.

  Betonin laatujen ja niiden ominaispiirteiden tärkeimmät soveltamisalueet:

  • M100 - laihdutusratkaisut, joita käytetään laitteiden tyhjennykseen, ohutlevyt, pohjan valmistuksen;
  • M150 - kevytbetoni, jota käytetään rakeiden, kulkuteiden ja tasoituskertojen tuottamiseen;
   M200 - sopii lattiapinnoille, pidätinelementtien, kerrostalojen perusteet;
  • M250 - joka on suosittu yksityisessä rakentamisessa, on riittävän vahva käyttää sitä yksityisten talojen rakentamiseen.
  • M300 - vakiintunut vakaus, jota käytetään putkilevyjen, portaiden rakentamiseen;
  • M350 - joka tarvitaan monikerroksisten rakennusten ja korkeiden rakennusten rakentamiseen, lattiamateriaalien tuottamiseen tyhjiöalueilla, laitemalleilla, kiitoratoilla ja muilla esineillä, joilla on suurempi kuorma;
  • M400 - erittäin raskas merkki teollisuusrakennuksille, talojen ja rakenteiden perustusten rakentaminen märkä- ja märkäpohjaan;
  • M450-M500 - käytetään hydraulisten laitteiden, tunnelien, siltojen ja muiden erikoisrakenteiden rakentamiseen.

  Huolimatta siitä, että merkki on vähemmän arvokas indikaattori kuin luokassa, sitä pidetään tärkeimpänä voimakkuuden indikaattorina.