Murskauskiven koekoot betonille

Betoniratkaisujen - vesi, sementti, hiekka, kemialliset lisäaineet - sekoitetaan betonielementtien sekoittamiseen - sinun on päätettävä, millaista murskattua kiveä tarvitaan betoniin. Hänellä on tärkeä rooli sen kokoonpanossa.

Materiaalin ominaisuus ja arvo

Miksi tarvitset murskattua kiveä betonissa? Ratkaisun tämä komponentti - rakeinen materiaali epäsäännöllisen muodon omaavien kivien muodossa - on suuri täyteaine, se luo kehyksen, joka havainnoi ratkaisun koko kuormituksen. Kiitos hänelle, lopullinen ratkaisu antaa vähemmän kutistumista, se muuttuu joustavammaksi, kestävämmäksi, kouristus on paljon vähäisempää, kuormituksen aiheuttama tuotteen deformaatio vähenee. Betonin koostumus on halvempaa täyteaineilla, koska sementti on kalliimpaa kuin murskattu kivi.

Normien mukaan täyteaineen, jonka hiukkaskoko on suuri, tulee olla 1 - 20 paino-% liuoksesta, pienempi koko ei saa ylittää 20%. Liuoksen tulee sisältää vähintään kaksi fraktiota murskattua kiveä, jonka enimmäisrakeisuus on enintään 40 mm tai kolme - 40-70 mm.

Suurin sallittu raekoko on alle 2/3 lyhin välimatkan päässä raudoitustangoista ja enintään 1/3 tuotteen pienimmästä koosta (esimerkiksi nauhan leveydestä). Tällä materiaalilla on terävät reunat, karkea pinta, joten se tarttuu hyvin liuoksen komponentteihin.

luokitus

Betonista on tavanomaista luokitella tiheys, koko, hiutaleet (taso, neulan kaltaiset hiukkaset kiven runkoon), puristuslujuus ja pakkasenkestävyys.

Murskattua kiveä kutsutaan usein graniittimateriaaliksi, ja sora on murskattua kiveä luonnonkivestä, mutta molempien yhteinen nimi on murskattu kivi. Se on luotu eri roduista ja se tapahtuu:

 • graniitti;
 • sora;
 • dolomiitti (kalkki);
 • kuona;
 • toissijainen.

Kaksi ensimmäistä käytetään keskipitkän ja raskasbetoniin, loput - kevyisiin, solukykyisiin ratkaisuihin, vaahtoon, hiilihapotettuun betoniin. Graniittimateriaali - kestävämpi - luodaan murskaamalla lohkoja luonnon graniitista. Kivi lajiteltiin koon mukaan erityisellä värähtelevällä näytöllä.

Graniitti murskattua kiveä käytetään tieliikenteessä, lentokenttäjalkineissa, kriittisissä alueissa raskaiden kuormitusten, pilarien, seinien, laattojen, siltojen, kautta. Tämä on kestävin täyteaine, se on kestävässä betonissa. Sen brändi on 1200-1400, ja pakkasenkestävyys on jopa 400 sykliä.

Mikä on parempi käyttää murskattua kiveä tai soraa? Toinen on muodostettu murskaamalla tavallinen kivi luonnonkivi seulomalla sitä. Se on vähemmän kestävä kuin murskattu graniitti. Jos tarvitset erityisen voimakkaita roskaa kestäviä betonia, suosittelemme jälkimmäistä. Toisaalta soramurskeilla on etuja: alhainen radioaktiivinen tausta, alhainen hinta. Sitä käytetään useimmiten yksityisrakentamiseen, kartanon perustuksiin ja tienrakentamiseen.

Valmistetaan kahta sortaa:

Kalkkikivi (dolomiitti) täyteaine saadaan sedimenttikiveistä - kalkkikivestä. Sen aineosat ovat pääasiassa karbonaatti-, kalsium- ja vastaavat yhdisteet. Hän limpää vettä. Vakavissa rakenteissa se ei ole toivottavaa, ja jotkut asiantuntijat tätä murskattua kiveä ei suositella betoniin ollenkaan.

Kuonaa, sekundaarisia materiaaleja käytetään erittäin kevyeen betoniin, jotka toimivat lämpöeristyksinä.

muoto

Geometrisessä muodossa on neljä tyyppistä raunioitusta. Määritysmäärä on yksittäisten jyvien muodon sisältö prosentteina tilavuudesta. Tällä kriteerillä on tällainen raunio:

 • kuutio, kiilamainen - 12-15%;
 • normaali (akuutti) - 18 - 25%;
 • Terä - 25%. Jyvien eri taipuisuus (taso) on erilainen. Sen sijaan materiaali sattuu olemaan neulamaisia ​​tai levymäisiä jyviä.

Kaulava tai matala-leaved konkreettinen raunio on useimmiten tuotettu louhoksissa, se on kestävin. Jyvien seoksella on kaikentyyppisten raunioiden tiheä pakkaus. Betoni sen kanssa on paljon voimakkaampi kuin neulamainen tai levymäinen kivi, koska jälkimmäinen lisää liuoksen hiukkasten välistä etäisyyttä - vastaavasti ne vaativat enemmän sementtiä.

Factions

Fraktiossa on suuri, keskikokoinen, hieno murskattu kivi. Pieni materiaali on aina kalliimpaa, sitä käytetään enemmän kivenlouhosten käsittelyssä. Betonin rakentamiseen käytetään 5-70 mm: n rakeita. Fraktio on yksittäisen viljan enimmäiskoko. Mitä pienempi on, sitä hienommat jyvät.

luokka

On mahdollista erottaa tällaiset jakeet graniittikiveistä.

Yksi luokka on pieni (5-10, 5-20, 10-20 mm), hyvin pieni (2-5) ja sora-sirut (1-3). Ensimmäinen - suosituin, käytetään betonituotteissa, silteissä, tienpinnoissa, yksityisissä rakennuksissa, säätiöissä. Toinen on keinotekoinen betonikivi, konkreettiset koriste-osat, ohuet päällystyslaatat, pienet rakenteet. Sora-sirut - myös päällystyslaatat, itsetasaavat lattiat, tuotteet, jotka eivät vaadi erityistä lujuutta, suorittavat koristeellinen rooli.

Toinen luokka - keskikoko (20-40 mm) on myös suosittu yksityisen rakentamisen, teollisuuslaitosten osalta. Ensinnäkin sitä käytetään perustuksiin, tierakenteisiin, talojen, lattioiden ja kantavien rakenteiden rakentamiseen, betonilaattojen, palkkien valmistukseen yksityisen rakentamisen tavanomaiseen työhön.

Kolmas luokka - suuri (40-70 mm) - käytetään pakoputken betonirakenteisiin, kun valmistetaan suurta määrää laastia massiivisille rakenteille. Se on yleensä tilattu suurina määrinä ja etukäteen, koska se ei ole kovin suosittua eikä ole aina käytettävissä.

Neljäs luokka - erittäin suuri osa (100 mm) - käytetään betonissa koristekasveja, altaita, kouruja, vastaavia koristetarkoituksia varten, erittäin massiivisissa betonirakenteissa.

 • pieni (enintään 10 mm);
 • väliaine (10-20 mm);
 • suuri (40 mm).

Käyttöalueet ovat samat kuin graniittimateriaalilla, mutta samalla ne ottavat huomioon, että sora on paljon heikompaa (mutta paljon halvempaa). Sitä käytetään alhaisissa betonityypeissä.

Rakenteita, jotka edellyttävät kylmää kestävyyttä ja erikoislujuutta, suositellaan graniittia, vaikkakin sorahaara on vakio komponentti betonista yksityisten talojen perustuksiin.

Pakkasvaste

Tämän parametrin mukaan materiaalin laatu määräytyy pakastus- / sulatusjaksojen lukumäärän mukaan. Myös jäätymisvastusta voidaan arvioida laskemalla sykliä sen laskemisesta natriumsulfaatiksi ja kuivaamalla. Tästä täyteaineesta on merkkejä pakkasvastuksesta F300: sta ja uudemmasta.

Vinkkejä valintaa ja käyttöä varten

Vastoin yleistä uskoa, mitä suurempi betonirauni, sitä vahvempi laasti ei ole aina näin, esimerkiksi rakenteissa, jotka työskentelevät taivutuksessa tai vahvistamisessa, pienempi osa on parempi. Kestävät pystysuuntaiset kuormat parantavat suurta soraa.
Materiaalin tulee olla puhdas ilman likaa, savea, pölyä, maata ja malmia. Sitä joskus pestään paikan päällä. Betonin on peitettävä kokonaan kaikki puolet.

Soraa pidetään aina 2-3 astetta korkeammana kuin laastin suunnittelumaala, sillä betonilla on voimakkuus ja tiheys puoli vuotta, vuotta tai enemmän, eikä soraa ole tätä ominaisuutta. Nämä kaksi indikaattoria ovat siis tasapainossa.

Viljan koon valinta

Suuri jyvä tekee ratkaisusta vahvemman, hienon - tiheämmän. Suuri pikkukivi edistää huokoisuuden muodostumista, joka ei ole toivottavaa, ja pienet täyttävät aukot paremmin. Siksi on suositeltavaa yhdistää ne. Esimerkiksi hyvä osa 5-20, se sisältää suuria jyviä 20 mm ja pienempiä 5 mm. Se on tämä konkreettinen - kaupallinen - ja se täyttää hyvin monoliittiset rakenteet. Vahvistettuihin perustuksiin suositellaan juuri tällaista kiveä.

Betoni, jolla on suuri raunio, on vaikeampaa murskata, vahvistaa ja erottaa muottipesässä. Tiheästi vahvistetuille ja monimutkaisille rakenteille on parempi ottaa pienempi kivi ja täyttää enemmän sementtiä. Seoksen lujuuden lisäämiseksi, jos ei ole suurta soraa, on suositeltavaa lisätä sementtiä.

hakemus

Betonilattialle ja vastaaville tuotteille, joissa käytetään hienorakeita, koska lattian paksuus on pieni. Suullisempi (lankku) kivi lisää sideaineen ja sementin kulutusta, tällainen ratkaisu on huonompi kuin tamped. On parempi olla käyttämättä tällaista murskattua kiveä perustuksiin, se sopii hyvin sokeille alueille.

Säätiöissä on parempi käyttää keskikokoisten jakeiden graniittikiviä (5-20, 5-10) - betoni on tiheää ja pakkasenkestävää. Graniitti täyteaineella on korkea roiskeenkestävyys, joten se on paras ilmastollamme. Alhaisissa lämpötiloissa suositellaan vähintään F150-indikaattoria.

M250: n alapuolella oleville betonilajikkeille on tarkoituksenmukaisempaa, taloudellisempaa ja kannattavampaa käyttää soraa. M300 - murskattua graniittia. Graniittiromppu 5-20 on hyvä valinta. Tämä koko on monipuolisempaa ja sitä voidaan käyttää sekä pohjaan että sokeille alueille, lattioille.

Tiheyden kasvaessa käytetään pienempää fraktiota, mutta tässä on otettava huomioon, että tämä maksaa enemmän, koska tarvitaan enemmän sementtiä ja se on kalliimpaa. Ratkaisun kustannusten pienentämiseksi voit sekoittaa graniitti- ja sora-betonirikkoa. Kun käytetään suuria raunioita, lisää hiekkaa täytetään tyhjiin tai yhdistetään pienempiin.

Mitä rakeita tarvitaan betoniin?

Mikä tahansa betoniseos sisältää useita komponentteja, joista sen pääominaisuudet riippuvat. Näistä kolme osaa ovat pakollisia: vesi, sementti ja täyteaine. Täyteaineena käytetään yleensä murskattua kiveä, jolla on erinomaiset toimintaparametrit.

Erityisen vahvan betonin saamiseksi käytetään murskattua kiveä, jonka vahvuus voi saavuttaa 1000 MPa: n ja enemmän. Arvo määräytyy, millaista materiaalia käytetään raunioitumiseen, mitkä ovat sen ominaisuudet. Harkitse, millaisia ​​raunioita voidaan käyttää betoniseoksen tuotannon perustana.

Betonin valmistamiseen käytettävät rakeet

Murskattujen kivityyppien mukaan voidaan:

 • kuboobraznym;
 • terävät kulmat;
 • kiilamainen;
 • hilseily.

Betoniin upotettu kivipinta voi olla keinotekoinen tai luonnollinen. Keinotekoinen, saatu käsittelemällä kotimainen kuona ja rakennusjätteet. Se on toissijainen materiaali, joten sen kustannukset ovat alhaiset. Sitä ei käytännössä käytetä rakennuskohteissa, vaan ne vahvistetaan heikoilla mailla, kun ei ole kovin tärkeitä teitä. Luonnollinen murskattu kivi tuotetaan murskaamalla kiviä. Oikea valinta murskattujen kivien avulla vähentää kutistumista maaperän ja sen creep, lisää kestävyyttä ja voimaa betoni.

Tärkeä ominaisuus, jolla sopiva murskattu kivi tehdään tiettyä työtä varten, on fraktioiden koko. Tällä tarkoitetaan sellaisten hiukkasten kokoa, jotka ovat eniten materiaalia. Mitä pienempi on hiukkaskoko, sitä pienempi on murto-osa.

Betoniseoksen muodostamisessa käytetään suurien jakeiden murskattua kiveä, kun on tarpeen varmistaa betonin korkea lujuus sen jälkeen kun se on asetettu. Pienien jakeiden murskattu kivi täyttää parhaalla mahdollisella tavalla ontelot ja aukot.

Tasainen ja aihionmuotoinen murskattu kivi vähentää betoniseoksen lujuutta ja myös sementin kulutus kasvaa. Tällaisen murskatun kiven käyttö alentaa valmiin betonin rikkiä, joten tätä murskattua kiveä ei käytännössä käytetä rakentamisessa. Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin rakennustöissä käytettäviä raunioita.

Graniitti murskattu kivi - paras betoniin

Tämä rauni on yksi kestävimmistä malmimateriaaleista. Tuloksena on luonnon graniitti murskaaminen. Betonin osalta tällainen raunio on paras täyteaine, sitä käytetään niille betonilejeille, joilla on korkea laatu:

 • maantie- ja lentokenttien kattavuus;
 • kaikkein vastuullisimmat rakennuselementit, joilla on suurin kuorma (seinät, levyt, pylväät);
 • erilaiset sillan rakenteet, myös sillan kannen.

Graniittikivestä on ominaista seuraavat indikaattorit: tiheys, puristuslujuus ja ryhmäläisyys, joka voi olla välillä 5-150 mm. Suosituin murto-osa, jonka koko on 5-20 mm, jota käytetään betoniteräksen, tienpintojen ja siltojen valmistuksessa. Sen käyttö takaa seoksen luotettavan koostumuksen ja sen suorituskykyiset tiedot.

Keskikokoisen murskakiven 40 mm: n kokoisia kappaleita käytetään teollisuuden esineiden rakentamiseen. Suuri osa, jota käytetään yleisten betonirakenteiden luomiseen, on kooltaan 40-70 mm. Suurempien muotojen murskattua kiveä käytetään betoniperustusten valmistukseen.

Graniittimateriaalin toimintaparametrit osoittavat sen suurta lujuutta. Tällaisen raunion laatu voi olla välillä 1200-1400, ja sen jäätyvyys saavuttaa 400 sykliä.

Sora- ja kalkkikivimateriaali

Murskattu sora saadaan seulomalla louhoskiviä tai murskauskiviä luonnollisesta alkuperästä. Tämän materiaalin suoritusindikaattorit ovat huonompia kuin graniitti, mutta sen kustannukset ovat pienemmät. Tätä täyteainetta käytetään aktiivisesti betonituotteiden valmistukseen, tiehankkeisiin ja säätiöiden perustamiseen. Factionalismillaan se voidaan jakaa pieniksi, joiden mitat ovat jopa 10 mm, keskipitkä (10-20 mm) ja suuret, joiden murto-koko on enintään 40 mm.

Kalkkikivi murskattu kivi - yksi edullisimmista täyteaineista. Tarkkuusluokan mukaan tämä materiaali voidaan jakaa ryhmiin:

 • M600-M800 - nämä laadut valmistetaan kalkkikivestä tai dolomiitista, niiden indikaattorit ovat korkeat ja jakeiden koko on suuri;
 • M300 - M600 - kalkkikivestä valmistetut laadut;
 • M200 - brändi on kallista, joten sitä ei sovelleta betonin vastaanottamiseen.

Betonibrändin liittäminen raaka-aineen merkkiin

Tärkeä täyteaine voi palvella kovaa kalliota - graniittia, soraa, kalkkikiveä, laajennettua savea, murskattua tiiliä ja asfalttia. Mutta täyteaineen valinnassa on joitain ominaisuuksia. Tietty täyteaineen lujuus voi rajoittaa sen käyttöä voimakkaasti. Joten, käyttää rikki tiili on ehdottoman mahdotonta valmistuksessa kriittisiä betonirakenteita.

Kiinteän täyteaineen merkki merkitsee sen vahvuutta. Seuraavassa taulukossa esitetään betonin ja täyteaineen vaatimustenmukaisuusmerkkejä:

Minkä murto-osan murskattua kiveä tarvitaan betoniin?

Graniitti, kalkkikivi tai sora murskattu kivi on välttämätön komponentti betoniliuoksista, joka määrittää rakennusmateriaalin merkin ja siten betonin tai betonituotteen lujuuden ja kestävyyden.

Murskattu kivi betoniliuoksen valmistamiseksi

Kuten sanottiin, roskan vahvuus määrää lopullisen tuotteen lujuuden. Toisin sanoen pohjan, lattialevyn, pilarin tai muun rakenteen lujuus ei voi olla suurempi kuin täyteaineen lujuus.

Tältä osin ennen kuin tarkastellaan kysymystä siitä, mihin murto-osaan murskattua kiveä tarvitaan betoniin, kannattaa antaa suosituimmista raskaiden betonityyppien riippuvuus murskattujen kivien merkistä:

Murskakiven ja betonin laatuissa ilmoitetut luvut ovat keskimääräinen puristuslujuus kg / cm2. Kuten yllä olevista tiedoista käy ilmi, esimerkiksi täyteaineena murskattua kiviä M800, on mahdotonta saada betonia, jonka vahvuus on 400-500 kg / cm2 poistoaukossa.

Murskattu kivijakeen valintaperiaate

Betonin tietyn tuotemerkin (vahvuuden) varmistamiseksi on mahdotonta käyttää murskattua kiveä samankokoisella murto-osalla. Tämä johtaa siihen, että rakenteiden määrä täyttyy epätasaisesti, ja suuri määrä aukkoja. Tämä vähentää vetolujuutta, puristusta ja vääntöä.

Rakeiden optimaalisen koon, kriittisten rakenteiden (perustukset, pylväät, lattialaatat) kaatamisen osalta on suositeltavaa käyttää 5-10 mm: n ja 10-20 mm: n "viljan" kokojen murskakiven sekoitusta.

Se maksaa kalliimpaa, mutta tuotos on vahva, luettava - kestävä muotoilu. Täytettäessä vastuutonta (kevyesti kuormitettuja rakenteita): sokea alue, puutarhatyylit jne., Sen saa käyttää murskattua kiveä mistä tahansa osuudesta, mukaan lukien edulliset graniittiseulot, rikkoutuneet tiilet, uunikuonaa ja muut "kivi" -jätteet.

Huomiota olisi kiinnitettävä myös rakeiden yksittäisten rakeiden ominaispiirteisiin, ns. Hajanaisuus luonnehtii elementtien tasaisuutta.

Hiekka-aineen käyttö, jolla on suuri epätasaisuus, johtaa sementin kulutuksen kasvuun ja vastaavasti rakennuskustannusten nousuun. Lisäksi tällaista betonia on vaikea kompakti. Tältä osin murskattua kiveä, jossa on huomattava määrä "rakeiden jyviä", ei suositella haudoitettujen perustusten rakentamiseksi. Samalla se on erinomainen materiaali sokean alueen, kulkuteiden ja muiden betonialustojen rakentamiseen.

Hyödyllisiä vinkkejä

 • Jos sinulla on rajoitettu murskattujen kivenfraktioiden valinta - ohjataan graniittimateriaalista, jonka raekoko on 5 - 20 mm. Sen pohjautuvia konkreettisia ratkaisuja voidaan kutsua "universaaliksi", joten niitä voidaan käyttää kaikentyyppisten betonirakenteiden ja -tuotteiden rakentamiseen: perustukset, perustukset, lattialaatat, sokeat alueet, pylväät jne.
 • Jos päätetään lisätä betonin tiheyttä johtuen pienen murto-osan rikkoutumisesta siihen, huomioikaa, että tässä tapauksessa sementin kulutus kasvaa merkittävästi. Tämä johtaa rakentamisen kustannusten huomattavaan kasvuun. Kuten tiedätte, sementti on kaluston kallis osa.

Tässä artikkelissa käsitellään murskattujen rakeiden optimaalista kokoa rakenteille, joita kaadetaan yleisimpiä, yleisimpiä rakennusmateriaaleja - raskasbetonia. Muiden betonityyppisten betonien (asfalttibetoni, perlitobetoni, silikaattibetoni, tufobetoni ja muut tyypit) betonit, täyteaineen suositellut mitat ovat erilaiset.

Mitkä ovat raunioiden brändi ja tyypit?

Jokainen rakennusprosessi edellyttää materiaalien oikeaa valintaa. Tämä tehdään rakenteen suunnittelussa. Jos et tee oikeita laskelmia - se voi olla riittämätön suorituskyky. On erityisen tärkeää ymmärtää, millaista murskattua kiveä tarvitaan, jotta betonin lujuusominaisuudet täyttäisivät välttämättömät välttämättömät edellytykset laskettujen indikaattorien saavuttamiseksi. Sitten puhumme siitä, millaisia ​​raunioita on ja miten valita se, perustuen GOSTin murtoon ja standardeihin.

Mikä on raunio ja missä se on otettu?

Murskattu kivikivi, murskattu erikoislaitteilla tietyn murto-osan elementteihin. Tämä prosessi voidaan tehdä kaivospaikalla tai yritysten olosuhteissa. Raudan tuotantoa ei pidetä erityisen vaikeana, mutta se edellyttää GOSTin sääntelemien standardien noudattamista.

Jos puhumme sen tuotannosta - se tehdään useassa vaiheessa:

 • Kiven kuormaaminen säiliöihin, joista ne kuuluvat murskauslaitteistoon.
 • Murskaus.
 • Jakelu jakeiksi ja tuotemerkkeiksi koosta riippuen.

Erittäin tärkeä prosessi on lajin rikkoutuminen yksityiskohtaisen kiven elementtien koosta riippuen. Noudattaa vakiintunutta GOST 8267-93 ja 8269-87.

Tyypit ja ominaisuudet

Luodaksesi laadukasta betonia, sinun on oltava hyvin perehtynyt raunioihin. Hänellä on erilaisia ​​ominaisuuksia ja ymmärrys siitä, millaista hänen ulkonäköään tarvitaan tietyssä tilanteessa, vaikuttaa rakentamisen onnistumiseen. Tekniset parametrit:

 • Pakkasvaste. Tästä ilmaisimesta riippuu alkuperäisen rakenteen kesto, vaikuttamatta jäätymiseen ja sulatukseen. Jäätymisindeksi on tärkeä olosuhteissa, joissa lämpötilamittarin pylvään usein pienenee ja kasvaa. Määritä tämä parametri käyttämällä kirjainta F. Numerot sen jälkeen - syklien lukumäärä. Graniitti murskattu kivi on korkein pakkasvaste: noin 300-400 sykliä.
 • Hilseily. Parametri ilmaisee niiden elementtien prosenttiosuuden, joilla on sileä pinta yhteensä. Mitä suurempi se on, sitä pahempaa hiukkaset tarttuvat ja betonin lujuus on alhaisempi. Tämän indikaattorin mukaan rauniot jaetaan 5 ryhmään. Näistä paras on kuutiomainen jyvä.
 • Tiheys. Mitä suurempi yksikkömäärän massa on, sitä korkeampi on tämän parametrin taso.
 • Radioaktiivinen säteily. Riippuen säteilyn tasosta määräytyy raon (1 - 3) laajuuden mukaan. Ensimmäinen soveltuu asuinrakennusten rakentamiseen ja kolmas - yksinomaan tienrakentamiseen.
 • Vahvuuden taso. Tämä parametri määrittää kuorman voiman, joka kestää materiaalin muuttumatta rakenteensa (muodonmuutos). Tämä on tärkeää, kun luot betoniä, jolla on suurimmat lujuusominaisuudet.

Mainitut parametrit ovat erittäin tärkeitä, mutta tärkein huomio kurjuutta valittaessa maksetaan juuri sen murto-osalle. Tämän indikaattorin mukaan määräytyy materiaalin käytön laajuus. Murskattu kivi on tällaisia ​​jakeita:

 • 0 - 5 mm. Tätä osaa kutsutaan perustelluiksi pienimmiksi. Käytä sisustukseen, koristekäyttöön ja maisemasuunnitteluun. Joskus käytetään levittämään liukkaita pintoja.
 • 3 x 8, 5 x 10, 10 x 20 mm. Pieni, mutta suosituin osa. Sen avulla luodaan laasti, rakenteelliset elementit ja betoni.
 • 20 - 40 mm. Tätä osaa kutsutaan keskiarvoksi. Sitä käytetään luomaan konkreettisia, tyynyjä parkkipaikkojen, teiden, rakennusten perustamista varten sekä tilapäisesti kattamaan alueet, joilla suurikokoiset laitteet toimivat.
 • 25-60, 40-70 mm. Suuri murto-osa raunioista. Käytetään rakennusten perustusten luomiseen suuria mittoja sekä suuria betonirakenteita.
 • 40 - 200 mm. Tätä osaa kutsutaan kopiksi. Se edustaa räjähdyksen seurauksena muodostuneita kiven paloja. Käytetään koristetarkoituksiin tai betonin täyttämiseen erityisen suuria määriä.

Kuten edellä olevasta selviää, paras vaihtoehto betoniseoksen luomiselle on hieno murskattu kivi. Mutta joskus ne tilaavat täyteaineen valmistuksen, jonka yksi sivu voi ylittää 300 (30 cm).

Sora-merkit

Toinen tärkeä parametri valittaessa - tuotemerkkikiveä. Sen vaikuttavat voimakkuuden indikaattorit, jotka toteutetaan murtumiskyvyn, kokeiden aikana tapahtuneen hankauksen ja puristumiskestävyyden perusteella. Lujuusindikaattoreihin vaikuttavat pääasiassa kivirakenne, joka murskattiin soraa tuottamaan. Murskattu kivi on seuraava merkintä:

 • M1200, 1300, 1400. Riittämätöntä murskaavuutta (heikkoja hiukkasia) sisältävien elementtien sisältö on alle 5%.
 • M800, 900, 1000, 1200. Hiukkasten hiukkaset ovat alle 10%.
 • M600, 700, 800. Heikosti murskaavien jyvien määrä on myös alle 10%, mutta materiaalin päämassan lujuus on pienempi.
 • M200, 300, 400, 500, 600. Hiukkaset, joilla ei ole riittävää lujuutta, murtolujuus jopa 15%. Se käy ilmi heikoiden kivikivien murskaamisen jälkeen.

Korkein merkintäaste on M1200-1400. Se saa graniittikivejä, joilla on suurin lujuus. Yhden kerroksen rakennusten pohjien rakentamiseen riittää, että käytetään luokan 600 murskattua kiveä.

Myös tuotemerkki voidaan oppia GOSTin mukaisten materiaalihiukkasten tiheyden taulukosta.

Tärkeimmät murskatut kivityöt ja sen tekniset ominaisuudet

Lisäkomponentteja on lisättävä mihin tahansa konkreettiseen sekoitukseen, johon lopullinen lujuus ja kaikki tärkeät ominaisuudet riippuvat. Laadullisen koostumuksen saamiseksi on välttämätöntä käyttää useita elementtejä - vettä, sementtiä ja korkealaatuista täyteainetta. Useimmissa tapauksissa käytetään betonina murskattua kiveä, jolla on hyvät rakenteen kannalta sopivat ominaisuudet, täyteaineena. Laadullisen koostumuksen saamiseksi on tarpeen tutkia kaikki raunioihin liittyvät pääominaisuudet sekä käytettävät lajikkeet.

Mikä on tarpeen murskattujen kivien lisäämiseksi betoniin

Kokeneet rakentajat tietävät, että betonin valmistuksessa on käytettävä sementtiä, hiekkaa ja vettä. Eri vahvuuksien saamiseksi käytetään eri mittasuhteita, mutta kaikki komponentit pysyvät ennallaan.

Mutta joissakin tapauksissa erittäin kestävän betonin luomiseksi seokseen lisätään muita komposiittikomponentteja, mutta laastin luomisen periaate ei muutu. Täyteaineena käytetään rakennusmateriaalia, kuten murskattua kiveä. Kuten monet tietävät, tämä kivi on epätasainen pinta, ja siksi syntyvän koostumuksen adheesio on paljon parempi.

Betoni, jossa murskattu kivi on läsnä, myös halkeilee vähemmän kuin tavallinen sementtilaasti, mutta tämä lisää veden kestävyyttä sekä koostumuksen tiheyttä.

Kun murskattua kiveä lisätään betoniin, tulee olla tietoinen tietyistä vivahteista. Huolimatta siitä, että murskattu kivi on melko suuri täyteaine ja lisää seoksen tiheyttä, sitä on lisättävä hyvin tarkkaan koostumukseen. Mahdollinen "ilmareikiin" muodostuminen. Tämä viittaa siihen, että vahvan betonin valmistuksessa on mahdotonta lisätä liuokseen vain suurta murskattua kiveä, jolla on lisääntynyt kovuus. On tehokkaampaa sekoittaa eri halkaisijaltaan erilaisia ​​sementtiä ja hiekkaa. Näin voit tehdä todella kestävän ja luotettavan koostumuksen säästämällä samalla sementtiin, joka kaadetaan seokseen.

Lisäksi sinun ei pidä lisätä koostumukseen vain murskattuja kivirahaa. Saadakseen korkealaatuista betonia, sementti ei tarvitse niin paljon, ja siksi vaikutus on paljon huomattavampi, jos käytät eri kokoisia kivet.

Raskasta betonia käytetään usein hydraulisten betonirakenteiden, siltojen, tunneleiden, kivirakenteiden ja erilaisten perustusten pystyttämiseen. Myös soraa käytetään usein koristekäyttöön maisemasuunnittelun rakentamisessa. Suurten murto-osan murskattu kivi on korvaamaton teiden rakentamisessa.

Jos halutaan lisätä murskattua kiveä betoniin, on myös otettava huomioon, että seoksen laatu ja lujuus vaikuttavat pölyn ja muiden epäpuhtauksien puuttumiseen. Siksi on toivottavaa opiskella ostaessaan murskattua kiviä GOST. Epäpuhtauksien pitoisuus saa olla enintään 2% kokonaismassasta. Mitä pienempi indeksi, sitä parempi sekoitus on. Jos ostoksen jälkeen on epäselvyyttä, roskat on pestävä vedellä letkun alapuolella. Siten on mahdollista poistaa suuri määrä epäpuhtauksia.

On tärkeää laskea tilavuus oikein - kuinka paljon rakeita lisätään ratkaisuun.

Runkojen pääominaisuudet

 1. Keskimääräisen tiheyden tulisi olla 1,4-3 grammaa kuutiosenttimetriä kohden.
 2. Puristuslujuus määräytyy kiven äärimmäiseltä lujuudelta tuloksena olevan materiaalin kiristämisen ja murtumiskyvyn aikana.
 3. Hilseily. Tämä on ominaisuus, joka määrittää raunion taso. Rakennuksessa käytetään kulmittaista levyn muotoista materiaalia. Riippuen siitä, on olemassa useita lajikkeiden kivi ryhmien. Kuutiomuotoa pidetään parhaimpana ja parhaana, koska sen ansiosta ne saavuttavat hyvän tampingin.
 4. Murskattu kivenfraktio betonille. Tämä parametri määrittää käytettävän materiaalin koon.
 5. Pakkasvaste. Tämä indikaattori ilmaisee, missä lämpötiloissa soraa voidaan käyttää. Käytetään kirjaimen F merkitsemiseen sekä sykleissä ilmoitettuun numeroon, joka kestää rikkoutumisen sulamisen ja jäädyttämisen aikana. Paras laatu on murskattu kivi merkinnällä F300. Tämä parametri on erityisen tärkeää noudattaa venäläisen rakentamisen olosuhteissa, koska ilman lämpötila talvella ja kesällä on hyvin erilainen.
 6. Radioaktiivisuutta. Tämä parametri osoittaa materiaalin luonnollisen radioaktiivisen taustan. Jos pakkaus on kirjoitettu ensimmäisen luokan, sitä voidaan käyttää missä tahansa työssä. Toista luokkaa käytetään tienrakennukseen.
Murskattu kivi betoniin F300

Rubble luokitus

Riippuen materiaalin louhintatavasta murskattu kivi jaetaan useisiin lajikkeisiin.

graniittinen

Graniittirouhe on kovalevyllä uutettu ei-metallista materiaalia. Useimmissa tapauksissa monoliittista kiveä käytetään kaivostoiminnassa. Saat laadukasta materiaalia käyttämällä GOST 8267-93: a.

Jakeiden lajit millimetreinä:

Suosituin rakentamisessa on murto-osa, jonka läpimitta on 5-20 mm, joita käytetään usein asfaltin rakentamiseen ja betonin luomiseen.

Graniitti murskattu betonin kivi

Tällaista murskattua kiveä käytetään betonirakenteiden rakentamiseen teiden rakentamisessa sekä rautateiden, jalkakäytävien ja tiepiirien rakentamisessa.

sora

Tällaista materiaalia tuotetaan hajottamalla louhinnan jälkeen. Myös kivet saadaan murskaamalla kiviä. Kaivostoiminnassa käytettiin GOST 8267-93. Lujuuden kannalta materiaali ei ole alhaisempi kuin edellinen lajike. Materiaalin arvokkuus on alhainen taustasäteily sekä alhaiset kustannukset.

Rakennusmateriaalit jaetaan useisiin eri tyyppeihin:

 1. Savupiiput - joen ja meren alkuperää olevat kivet.
 2. Murskattu murskattu kivi, joka valmistetaan kovan kiven jalostuksen jälkeen.

Fraktiot millimetreinä:

Materiaalia käytetään betoniteräsrakenteiden täyttämiseen sekä maa- ja vesirakennustöihin laatoilla ja kulkuväylillä.

kalkkikivi

Tällainen on saatu käsittelemällä sedimenttikivejä, kalkkikiveä. Murskattu kivi on kalsiumkarbonaattia ja sitä myydään alhaisin hinnoin.

On useita jakeita (millimetreinä):

 • 20-40;
 • 5-20;
 • 40-70.
Kalkkikivi murskattu betonin kivi

Kalkkikivimuotoa käytetään lasi- ja painoteollisuudessa, sementtilaastareiden valmistuksessa sekä teiden rakentamisessa, jolla on pieni kuorma.

kuona

Kuonan murskattu kivi on kitkajätettä, jota käytetään tiettyjen kemikaalien valmistukseen. Riippuen murskattujen kivien koosta on jaettu useisiin lajikkeisiin:

toissijainen

Materiaali saadaan rakennusjätteen, betonin, tiilen tai asfaltin käsittelyn jälkeen. Tuotannossa noudatetaan valtion standardispesifikaatiota 25137-82. Tällainen materiaali tuotetaan samalla tekniikalla kuin muitakin romumajälkiä. Suurin etu on edullinen. Kestävyydestä ja pakkasvastuksesta myönnetään luonnollisia kiviä. Huolimatta korkeimmista ominaisuuksista, murskakiviä käytetään tienrakentamisessa heikon maaperän vahvistamiseksi. Sitä käytetään täyteaineena konkreettiselle ratkaisulle. Ennen ostoa on suositeltavaa valita tietyntyyppinen rakennusmateriaali, joka on sopiva tiettyyn tarkoitukseen, sekä lukea laatusertifikaatti, jonka jokaisen myyjän on toimitettava.

Valintaperusteet

Jotta betonista saadaan laadukkaita murskattuja kiviä, on tärkeää tutustua tärkeimpiin valintakriteereihin. Tästä riippuu tuloksena olevan koostumuksen laatu.

jae

On tärkeää valita oikea sora tai murskattu kivi - mikä murto, tarkalleen. Murskattu kivi -fraktio on kokoelma eri hiukkasia, joiden koko on suurin piirtein samankokoinen betonissa. Murskattu kivi muodostaa suurimman osan laastista, ja sen vuoksi laatuun perustuva perusta riippuu sen ominaisuuksista.

Murskattu kivi betonijakeelle 5-10 mm

Betoniin lisätty murskattu kivi minimoi kutistumisprosessin sekä lisää lujuusominaisuuksia ja tekee säätiöstä vastustuskykyisempää kuormitusta. Laastin lujuus riippuu betoniseoksen lujuudesta. Tällä nopeudella konkreettisella arvolla on suora arvo. Ratkaisun aukkojen määrän vähentämiseksi on välttämätöntä valita oikea murto-osa ja hiekka. Paras vaihtoehto on käyttää suurten ja pienen murto-osan murskattua kiveä niin, että suurien elementtien väliin jäävät aukot täytetään pienillä hiukkasilla.

Betonipitoisuuden suhde ja murskattujen kiven laatu

Linkki mihin tahansa betonikoostumukseen on sementti. Portlandsementtiä, jonka koostumuksessa on 80% kalsiumsilikaatteja, pidetään hyvänä betonille. Tämän aineen korkea pitoisuus saa aikaan hyvän liuoksen saamisen. Myös pakkasenkestävyys on korkea, mikä on erityisen tärkeää Venäjän rakentamisen olosuhteissa. Rakentamiseen käytetään tavallisesti sementtiä M500. Se on varastoitava erityisesti valmistettuihin tiloihin.

Murskattu kivi on välttämätöntä antaa konkreettista voimaa. Useimmissa tapauksissa käytetään jakeita 8 - 40 millimetriä. On tärkeää varmistaa, että erilaiset epäpuhtaudet ja lika eivät kuulu koostumukseen. Jos ratkaisu on valmistettu omilla kädilläsi, käytä useampaa tyyppistä romua, jolla on erilainen muoto.

Jotta löydettäisiin kaikkien komponenttien ihanteellinen suhde, sinun tulisi tuntea valmistajan vaatimukset tiettyä sementtimerkkiä ja murskattua kiviä. Esimerkiksi luoda huvimaja- ja kukkapenkki sekä pienet polut, voit käyttää tavallista sementtiä M100. Yksityisen talon rakentamiseen M250. Rakenteille, joihin kohdistuu raskaita kuormituksia - M400 tai uudempi. Tuotemerkkiä ei tarvitse valita varauksella, koska tällä tavoin on hyödytöntä käyttää rahaa tarvittavaan seokseen.

On myös mahdollista käyttää online-laskinta laskemalla ja laskemalla kaikki mittasuhteet.

Tutkittuaan nämä tiedot, voit ymmärtää, millaisia ​​raunioita tarvitaan betoniin.

Mikä murskattu kivi on parempi betonille

Minkä murto-osan murskattua kiveä tarvitaan betoniin?

Murskakiven ja betonin laatuissa ilmoitetut luvut ovat keskimääräinen puristuslujuus kg / cm2. Kuten yllä olevista tiedoista käy ilmi, esimerkiksi täyteaineena murskattua kiviä M800, on mahdotonta saada betonia, jonka vahvuus on 400-500 kg / cm2 poistoaukossa.

Murskattu kivijakeen valintaperiaate

Betonin tietyn tuotemerkin (vahvuuden) varmistamiseksi on mahdotonta käyttää murskattua kiveä samankokoisella murto-osalla. Tämä johtaa siihen, että rakenteiden määrä täyttyy epätasaisesti, ja suuri määrä aukkoja. Tämä vähentää vetolujuutta, puristusta ja vääntöä.

Rakeiden optimaalisen koon, kriittisten rakenteiden (perustukset, pylväät, lattialaatat) kaatamisen osalta on suositeltavaa käyttää 5-10 mm: n ja 10-20 mm: n "viljan" kokojen murskakiven sekoitusta.

Se maksaa kalliimpaa, mutta tuotos on vahva, luettava - kestävä muotoilu. Ei-vastuullinen (kevyesti kuormattu rakenne) täyttäminen: sokea alue, puutarhatyylit jne. se saa käyttää minkä tahansa murto-osan murskattua kiveä, mukaan lukien edullinen graniitti-seulonta, rikkoutuneiden tiilien, uunikuonan ja muun "kiven" jätteen.

Huomiota olisi kiinnitettävä myös rakeiden yksittäisten rakeiden ominaispiirteisiin, ns. Hajanaisuus luonnehtii elementtien tasaisuutta.

Hiekka-aineen käyttö, jolla on suuri epätasaisuus, johtaa sementin kulutuksen kasvuun ja vastaavasti rakennuskustannusten nousuun. Lisäksi tällaista betonia on vaikea kompakti. Tältä osin murskattua kiveä, jossa on huomattava määrä "rakeiden jyviä", ei suositella haudoitettujen perustusten rakentamiseksi. Samalla se on erinomainen materiaali sokean alueen, kulkuteiden ja muiden betonialustojen rakentamiseen.

Hyödyllisiä vinkkejä

 • Jos sinulla on rajoitettu murskattujen kivenfraktioiden valinta - ohjataan graniittimateriaalista, jonka raekoko on 5 - 20 mm. Sen pohjautuvia konkreettisia ratkaisuja voidaan kutsua "universaaliksi", joten niitä voidaan käyttää kaikentyyppisten betonirakenteiden ja -tuotteiden rakentamiseen: perustukset, perustukset, lattialaatat, sokeat alueet, pylväät jne.
 • Jos päätetään lisätä betonin tiheyttä johtuen pienen murto-osan rikkoutumisesta siihen, huomioikaa, että tässä tapauksessa sementin kulutus kasvaa merkittävästi. Tämä johtaa rakentamisen kustannusten huomattavaan kasvuun. Kuten tiedätte, sementti on kaluston kallis osa.

Tässä artikkelissa käsitellään murskattujen rakeiden optimaalista kokoa rakenteille, joita kaadetaan yleisimpiä, yleisimpiä rakennusmateriaaleja - raskasbetonia. Muiden betonityyppisten betonien (asfalttibetoni, perlitobetoni, silikaattibetoni, tufobetoni ja muut tyypit) betonit, täyteaineen suositellut mitat ovat erilaiset.

Merkki murskatusta betonin valmistamisesta

 • Murskattujen kiven lajit betonin valmistamiseksi
  • Graniitti murskattu betonin kivi
  • Sora- ja kalkkikivimateriaali
 • Betonibrändin riippuvuus murskattujen kivien merkistä
 • Minkä murto-osa käyttää murskattua kiveä?

Betoniseos sisältää useita komponentteja, joiden avulla voit pettää sen kaikki tarvittavat ominaisuudet. Ilman epäonnistumista, siinä on oltava kolme pääkomponenttia: sementti, vesi ja aggregaatti. Hyvänä käytetään täyteaineena rakeita, koska sillä on suuria ominaisuuksia.

Voimakkaan lujuuden omaavaan betoniin käytetään suuritehoista murskattua kiveä.

Rohkenen voima voi olla 1000 MPa ja vieläkin enemmän. Tämä arvo riippuu materiaalin tyypistä ja sen ominaisuuksista. Siksi pohdimme, millaista murskattua kiveä voidaan käyttää betoniseoksen valmistamiseen.

Murskattujen kiven lajit betonin valmistamiseksi

Rikkomustyypit: a) kuutiot; b) terävä kulma; c) kiilamaiset; g) raaputus.

Murskattu betoni on keinotekoinen ja luonnollinen. Ensimmäinen vaihtoehto on rakennusjätteestä ja kotitalouksien kuonasta. Se on kierrätettyä materiaalia, joten se on edullinen. Rakennustöitä ei käytetä koskaan (niitä käytetään vahvistamaan heikkoja maaperä paikoissa, joissa ei ole liittoutuvia teitä). Toinen tyyppi saadaan kiviä murskamalla niitä. Rohkien avulla on mahdollista vähentää maaperän ryömintä- ja kutistumista lisäämällä betonin lujuutta ja kestävyyttä.

Rikkomisen valinta tapahtuu sen ominaisuuksien, kuten fraktioiden koon (yksittäisten hiukkasten koon mukaan, joka vallitsee materiaalin koostumuksessa). Mitä pienempi on, sitä pienempi on sen numero.

Betonin valmistuksessa käytetään karkeaa raakakiveä, jolla varmistetaan korkea lujuus, kun betoni asetetaan ja hienojakoiset - tyhjiöiden ja onteloiden täyttämiseksi.

Neula ja tasainen murskattu kivi vähentää seoksen lujuutta lisäämällä samalla sementin kulutusta. Sen käyttö vähentää betonin kuormitusta, joten rakennustöiden aikana ei käytetä murskattua kiveä. Tarkastelkaamme yksityiskohtaisemmin jokaista rakennustyössä käytettävää raunioitusta.

Takaisin sisällysluetteloon

Graniitti murskattu betonin kivi

Tämä materiaali on yksi kestävimmistä malmimateriaaleista. Se tehdään murskaamalla luonnon graniitti. Tällainen murskattu kivi on paras betonielementti, jolla on korkea laatu:

Taulukko betonin koostumuksesta.

 • lentokenttä- ja tienpinnat;
 • Vastuualueet, jotka ovat raskaassa kuormituksessa (pylväät, seinät, levyt);
 • sillan kannella ja muilla sillan rakenteilla.

Graniittikiven laatu voidaan määrittää sellaisilla ominaisuuksilla kuin tiheys, puristuslujuus ja fraktio, jonka tulee olla alueella 5-150 mm. Suurin kysyntä on murto-osa 5-20 mm, jota käytetään betonituotteiden, sillojen ja tienpintojen rakentamiseen. Sen soveltaminen takaa koostumuksen luotettavuuden ja sen suorituskykyparametrit.

Keskimääräinen fraktio on kooltaan noin 40 mm, jota käytetään teollisuuslaitosten rakentamisessa. Suureen karkean fraktion mittojen rakenne on 40 - 70 mm. Suurempia mittoja käytetään buthobetonnyh-perustusten rakentamiseen.

Graniitti materiaali sen suorituskyky on melko kestävä. Sen brändi on alueella 1200-1400, ja pakkasenkestävyys - jopa 400 sykliä.

Takaisin sisällysluetteloon

Sora- ja kalkkikivimateriaali

Taulukon murskaantuneita kiviä betonin valmistukseen.

Hiekkakivejä louhitaan purkamalla louhoskiviä tai murskaamalla luonnollisia kiviä. Suorituskyvyn kannalta se on huonompi kuin graniitti, mutta sillä on alhaisempi hinta. Tätä täyteainetta käytetään laajalti betonituotteiden valmistuksessa, tienrakentamisessa ja perustusten rakentamisessa. Jakaumien koosta riippuen se on jaettu pieniksi (enintään 10 mm), keskipitkiksi (10-20 mm) ja suuriksi (jopa 40 mm).

Kalkkikivestä tehty murskattu kivi on yksi halvimmista lajeista. Tarkkuusluokan mukaan tällaisia ​​materiaaleja on useita:

 • M600-M800 on seurausta kalkkikiven tai dolomiitin käsittelystä. Se on tehokas ja siinä on suuri murto-osa;
 • luokka M300-M600 on valmistettu kalkkikivestä;
 • M200-tuotemerkkiä ei käytetä kovin betonin valmistukseen, koska se on korkealla.

Takaisin sisällysluetteloon

Betonibrändin riippuvuus murskattujen kivien merkistä

Päätyaineena, mikä tahansa kova kallio on sopiva: laajennettu savi, kalkkikivi, sora, graniitti, asfaltti tai murskattu tiili. Mutta on joitain vivahteita. Jokaisella täyteaineella on tietty lujuus, mikä johtaa voimakkaisiin rajoituksiin sovelluksen mahdollisuudesta. Esimerkiksi vastuullisen rakentamisen tekeminen on käsittämätöntä rikkoutuneiden tiilien avulla.

Kiintolevyn vahvuus ilmaisee sen tuotemerkin. Seuraavassa on taulukko, jossa on likimääräinen betonipitoisuus ja murskattu kiviarvo.

Taulukko 1. Betonin betonivalun valinta

Taulukossa voi olla poikkeamia yhdestä tai toisesta, mutta ne ovat sallittuja ja niitä voidaan säätää sementin ja hiekan suhdetta käyttäen.

Käytännössä betonia M250 ja vähemmän tehdään soran avulla, ja M300 ja korkeammat graniitit.

Betoni ei voi olla vahvempi kuin sen täyteaineet, eli betonia M500 ei voida saada sementti M400: sta. Jotta saat oikean tuotemerkin, sinun on valittava oikeat mittasuhteet kaikista komponenteista.

Takaisin sisällysluetteloon

Minkä murto-osa käyttää murskattua kiveä?

Mitä suurempi kivi on, sitä suurempi murto-osa on suurempi.

Raaka-aineen fraktiot, joita käytetään betonimassan valmistukseen. tulisi olla 5-70 mm. Tämä materiaali jaetaan fraktioilla tällaisiin alaryhmiin (mm): 5 - 10; 10-20; 20-40; 40-70. Betoniin on parasta käyttää suurimpaan raekokoon soraa ja murskattua kiveä, sillä tässä tapauksessa aggregaatilla on pienempi ominaispinta ja pienempi paine sementtilaastiin, jolloin seoksen tarvittava liikkuvuus saadaan aikaan.

Vakiintuneiden standardien mukaan kasvaneen koon yhteenlasketun aineen pitoisuuden on oltava 1-20% kokonaismassasta ja pienemmän koon yhteenlasketun aineen pitoisuus saa olla enintään 20% seoksen kokonaismassasta.

SNiP 3.03.01-87: n pyynnöstä betoniseoksessa on oltava vähintään 2 jakeen murskattua kiveä, jossa yksittäisten hiukkasten enimmäiskoko on enintään 40 mm ja vähintään 3 jakeita, joiden hiukkaskoko on enintään 40-70 mm. Ruuhkan suurimman koon tulisi olla alle 2/3 pienimmän etäisyyden pituusvahvistustangon välissä, eikä se saa olla yli 1/3 rakennuselementin pienimmästä koosta (esimerkiksi nauhan leveydestä).

Betonirakenteiden lujuus ja kestävyys riippuvat paitsi käytettävän materiaalin laadusta myös seoksen koostumuksen järkevästä valinnasta. Siksi, jos haluat tehdä korkealaatuista betonia. sinun on otettava huomioon kaikki sen valmistuksen yksityiskohdat.

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

20. lokakuuta 2015

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

Muutamia lisäyksiä: 1. Jos tarvitset korkealaatuista vedenpitävää nestekumua, on toivottavaa käyttää geotekstiloita koko pinnalle. Kulutusta.

23. syyskuuta 2015

Kuinka ja mitä tehdä pohjaseinän yläreunasta (luonnonkivi, Plitnyak)?

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • työskennellä säätiön kanssa
 • vahvistaminen
 • suojaus
 • välineet
 • asennus
 • koristelu
 • ratkaisu
 • laskelma
 • korjaus
 • laite
 • Säätiön tyypit
 • nauha
 • nukka
 • columnar
 • laatta
 • muut
 • Tietoja sivustosta
 • Kysymyksiä asiantuntijalle
 • painos
 • Ota yhteyttä
 • Toimii säätiön kanssa
  • Säätiön vahvistaminen
  • Säätiön suoja
  • Säätiövälineet
  • Säätiön asennus
  • Foundation Finish
  • Pohjustuslaasti
  • Säätiön laskenta
  • Säätiön korjaus
  • Säätiön laite
 • Säätiön tyypit
  • Strip-säätiö
  • Pile-pohja
  • Pilarin perusta
  • Laattoalaptio

Betonirainan murto-osuudet

Murskattu kivi on epäorgaanisen emäksen irtotavarana oleva rakennusmateriaali, jossa on erikokoisia fraktioita (jyviä). Useimmin sitä käytetään ei-sitovana betonin betonina, mikä sallii sen kestää tulevat rasitukset ja niiden perustukset käyttöjännitteillä. Liuokseen lisätään murskattua kumpua sekä sen kustannusten pienentämiseksi että lujuuden ja kimmoisuuden lisäämiseksi kovettumisen jälkeen, vähentämällä kutistumista ja muodonmuutoksen riskiä.

Materiaali saadaan murskaamalla kiviä tai teollisia jätteitä, minkä seurauksena kivillä on erilai- sia muotoja ja pysyvät karkeina, mikä lisää niiden tarttumista sementillä ja hiekalla. Eri elementtien maksimiarvo vaikuttaa betonin rajujen murto-osien kokoon, se on merkitty vastaavasti, mikä helpottaa valintaa ja ostoa. Riippuen siitä, ratkaisu löytää tiettyjä ominaisuuksia, erityisesti - suuren kiven lisääminen lisää vahvuutta asetusten aikana ja pienet kivet - tiheys (edistää aukkojen parempaa täyttämistä).

laji

Tämä materiaali on luokiteltu useiden kriteerien mukaan: käytettävien raaka-aineiden tyyppi, murskattujen hiukkasten koko ja muoto, pakkasenkestävyys ja lujuus. Murskattu kivi on valmistettu kiinteästä graniitista, metallurgisesta ja rakennuskuonaa, soraa ja kalkkikiveä. Mitä voimakkaampi raaka-aine on, sitä voimakkaammat kuormat kestävät tulevaa suunnittelua. Esimerkiksi säätiön kaatamisen paras vaihtoehto on graniitti, ja sora on paras hinta ja laatu. Murskakiven jakeiden muodon ja niiden prosenttiosuuden kokonaismassasta riippuen on olemassa kolmen tyyppisiä seoksia:

 1. Cuboid (12-15%), kaikkein tiheä.
 2. Normaali (18-35%), keskimääräinen etäisyys hiukkasten välillä.
 3. Leschadnaya (25%: sta), jolla on runsaasti jyviä, joiden lamelli- tai neulamainen muoto (leveys ja paksuus alle 3 kertaa pituudeltaan).

Mutta tärkein indikaattori, joka määrittää murskattujen kivien ominaisuuksia betonille, on edelleen jakeiden koko. Vakiovälineet ovat: 3-8 mm (eurojoukot), 5-20, 10-20, 20-40, 25-60, 20-70, 40-70. Murskattua kiveä, jonka jakeet ovat 5-10, 10-15, 15-20, 70-120, 100-300, pidetään epätavanomaisina. Mitä pienempi on, sitä kalliimpi rakennusmateriaali, tämä johtuu teknisen prosessin monimutkaisuudesta murskaamisen ja perusteellisen seulonnan aikana. Joissakin tapauksissa on sallittua sekoittaa suuri osa raunioista ja pienistä kiven siruista, jälkimmäistä käytetään rinnakkaisena täyteaineena.

Suosituimmat koot ovat 20-40 mm, mikä johtuu tämän brändin alhaisista kustannuksista, mutta perustuksen täyttämiseksi tai betonivahvuuden suurilla vaatimuksilla on parempi ostaa täyttö 5-10 mm: n tai 5-20: n jyvien avulla.

Materiaalin pakkasvastuksesta riippuen on: F15, F25, F50, F100, F150, F200, F300, F400. Merkki ei liity murskattujen kivifraktioiden kokoon, ja se määräytyy sulatuksen tai sulatuksen syklien tai kyllästymisen ja kuivauksen aikana natriumsulfaatin liuoksessa. Betonin sekoittumista varten 300: n pakkasenkestävyys on optimaalinen (tämä riittää täyttämään pohjan ja käyttämään usein ulkoisia rakenteita). Tämä indikaattori on välttämättä merkitty törmäyspassiin sekä fraktioiden kokoon.

Päämerkintä tarkoittaa lähdemateriaalin lujuutta puristuksessa, murtumiskyvyn kallion murskaamisen aikana ja kulumisaste rummun hionnan aikana. Indikaattori ilmaisee betonin kestävyyden ulkoisiin vaikutuksiin, kuten kuljetuksen painoon tai pohjaan kohdistuvaan kuormitukseen. Luokitukset M1200-1400 luokitellaan suuren lujuuden omaaviksi, M200 on hyvin heikko, heikosta kallioista (kun se puristetaan kyllästetyssä tilassa 20 MPa: een saakka) olevien jyvien prosenttiosuutta pidetään normaalina. Vertailussa M300: ssa tämä indikaattori ylittää 15%, M1400 - enintään 5.

Sora- ja betoniarvojen suhde

Liuoksen lujuus määritetään sen täyteaineilla, joiden ominaisuudet on esitetty oheisissa ohjeissa tai pakkauksessa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sementti M400 ei tuota betonia M500 tai sitä korkeampi, vastaavien arvojen suhde on esitetty taulukossa:

Betonin lujuuden määrittäminen riippuen raunioista on likimääräinen, mutta poikkeamat sallitaan. Jälkimmäisiä säätelevät hiekan tai sementin suhde, graniittihiutaleiden lisääminen. Mutta yleensä, tarvittavan brändin hankkimiseksi on tärkeää noudattaa tiukkoja mittasuhteita ratkaisusta. Ennen kuin valitaan, mistä murskattua kiveä tarvitaan betoniin, on suositeltavaa määrittää rakenteen tarkoitus ja laskea tuleva kuormitus. Sora riittää laastiin enintään M250: een, ei-standardin raekoko on sallittu. Suurten lujuusluokkien (M300 ja enemmän) edellytetään graniittiseulonnan lisäämistä, mieluiten neliöjakeilla enintään 20.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Rakennustandardien mukaan seoksessa, jonka hiukkaskoko on suuri, murskakiven määrä vaihtelee välillä 1 - 20%, aliarvioitu - sen on oltava 20% kokonaismassasta. Jos betoniin käytetään 20 mm: n murskattua kivenfraktiota, ei muodostu ongelmia tyhjyyden jakautumisessa. Kun tämä indikaattori kasvaa 40 mm: iin, liuokseen tulee lisätä vielä yksi täyteaine (muilla, pienemmillä raekokoilla). Näin ollen täyteaineen valitseminen enintään 70 mm: n jyvälle merkitsee vähintään kolmen erilaisen murskattujen kivenfraktioiden lisäämistä betoniin. Koko ei saa olla pienempi kuin 2/3 pitkittäisen raudan, mutta enintään 30%: n etäisyydestä rakennuksen pienimmistä elementeistä.

Hieniharkotettuja seoksia tarvitaan valmistettaessa betonista, keinokivestä, päällystyslaatoista valmistettuja koristeaineita, se lisätään myös asfaltin tai muun päällysteen koostumukseen. Liian pienen täyteaineen käyttö kantavien seinien pohjan ja rakenteen kaatoon ei ole taloudellisesti mahdollista, ja kutistumisen ja muodonmuutoksen vaara kasvaa. Keskellä ja eniten vaurioitunut murto-osa (20-40 ja 10-20) soveltuu paremmin suurien ja pienien betonirakenteiden luomiseen. Tämä sopii hyvin säätiön kaatamiseen. Laadukkaan laastin valmistuksessa tulisi käyttää betonisekoitinta, on vaikea saavuttaa yhtenäisyyttä sekoitettaessa hiekkaa, hiekkaa ja sementtisideainetta manuaalisesti.

Materiaali, jonka fraktio on 40-70, viittaa karkeisiin jyviin, ja sitä tarvitaan massiivisten rakenteiden pystyttämiseen ja betonin sekoittamiseen suurissa määrissä. On parempi olla ottamatta käyttöön ratkaisuja, kun kaadetaan säätiötä lisäämättä muita täyteaineita. Tällaista materiaalia on vaikea saada, vaadittu määrä lasketaan etukäteen, sen toimitus tilataan erikseen. Murskattua kiveä, jonka suuri osa on 100 mm, kutsutaan butaksi tai rakennuskivenä, sitä käytetään pääasiassa koristetarkoituksiin eikä betonin valmistukseen. Sama pätee pieniin graniittipihdeihin, mutta jälkimmäinen on välttämätöntä itsetasaava lattiat ja lisäaineena.

Erityistä huomiota kiinnitetään täyteaineen valintaan laastinvalmistuksen valmistuksessa, kun säätiö kaadetaan. Alusta voi kestää suurinta kuormitusta, joten tämäntyyppistä työtä varten vaaditaan betonia, jonka vahvuus ei ole pienempi kuin M300. Niinpä tarvitset graniittitäyttöainetta, joka ei ole alempi kuin M1200, vaikka maanrakennuksissa sallitaan sora. Suositeltavat murskatut jakeet perustukselle: 5-10, 10-20, 20-40, on suositeltavaa ostaa leimasimet, joiden neliöjyväinen muoto on.