Miten roskia eroavat soraa ja millaisia ​​ovat niiden käyttötarkoitukset?

Murskattua kivia ja soraa käytetään lähes kaikissa rakennustöissä. Nämä luonnollisen alkuperämerkit muodostuvat kivistä. Ulospäin ne ovat hyvin samankaltaisia, mutta tarkemman tarkastuksen jälkeen on selvää, että irtotavaran materiaaleilla on merkittäviä eroja. Ymmärtääksesi, mikä graniittiromppu on, harkitse kaikkia tämän raaka-aineen lajikkeita.

Sarjan ominaisuudet

Jos puhumme siitä, mikä on soraa, ensinnäkin on syytä kiinnittää huomiota tämän mineraalin muotoon. Moniväriset pyöreät kivet saadaan kivien luonnollisen tuhoutumisen takia.

Riippuen tämän raaka-aineen murto-osasta on kolme sortaa:

 • 1 - 1,25 mm - pieni sora;
 • enintään 5 mm - väliaine;
 • 10 mm - karkea sora.

Se maksaa noin 1700 ruplaa kuutiometriä kohden.

Koska tämä materiaali louhitaan eri alueilta, tämän raaka-aineen lajikkeita on useita.

Sora-tyypit

On olemassa seuraavia värillisiä sora:

 • River. Tällaista raaka-ainetta puretaan jokiristeiltä, ​​minkä jälkeen materiaali seulotaan erottamaan hiekka siitä. Joki-sora on pakkasenkestävää ja kestävää.
 • Vuori. Tämän raaka-aineen tärkein ero on hiukkasten karkealla pinnalla. Vuorihiekka sisältää runsaasti epäpuhtauksia (savi ja pöly), joten sitä käytetään usein tienrakentamisessa.
 • Koriste. Tätä materiaalia käytetään laajalti maisemasuunnittelussa (maassa valmistettujen sora-aukkojen valmistuksessa, viemäröintijärjestelmän luomiseksi kasveille ja lammikoiden koristeluun). Koristeellinen materiaali on eri värejä ja ryhmittymiä.
 • Valkoinen sora. Tämäntyyppistä soraa käytetään sekä maavalliin että kukkapenkkien koristeluun. Lisäksi koristeaineella voit: hillata rikkaruohojen kasvua, vähentää lämpötilahäviöitä maaperässä ja vähentää kosteuden haihtumista. Erityisen kaunis tämä kivi näyttää illalla sopivalla valaistuksella.
 • Pyöristetty. Tätä koriste-ainetta käytetään lattiaan ja kattoihin. Se tekee myös kauniita ja käytännöllisiä soraa.

Nykyään ei kuitenkaan käytetä vain värillistä soraa, vaan myös erikoistuneita:

rakennus

Epäorgaanisten irtotavaramateriaalien erottelevat seuraavat ominaisuudet:

 • Fraktio on 3 - 150 mm.
 • Tiheys 1,4 - 3 g / cm3.
 • Osuus noin 1400 kg kuutiometriä kohden.
 • Puristuslujuus 1,5 t / cm 2.
 • Frost-vastus F15-F: stä

Näitä raaka-aineita pidetään myös kestävinä.

Shungizitovy

Tätä ympäristöystävällistä raaka-ainetta pidetään monipuolisena eristysmateriaalina, jolla on pitkä käyttöikä. Jos käytät shungitsit-soraa betoniseoksena, saat kevyt ja pakkasenkestävän rakennusmateriaalin. Se tuottaa myös laadukkaita soraa, joka ei kerry kosteutta.

piihapon

Tämän tyyppisiä raaka-aineita käytetään useimmiten pohjavesisuojana maan kaivoihin. Ominaisuuksiltaan piikiekko kykenee tarttumaan orgaanisiin aineisiin ja raskasmetalleihin. Veden, joka kulkee suodattimen läpi, on puhdas ja sillä on parhaat makuominaisuudet.

hyinen

Tällä raaka-aineella on hyvät tarttuvuusominaisuudet, joten sitä käytetään usein monoliittisten betonirakenteiden rakentamisessa. Tällaisesta soraa olevista betoneista on ominaista lisääntynyt lujuus ja kestävyys.

pestiin

Toisin kuin muun tyyppiset sora, vain raaka mytom ei epäpuhtaudet voivat heikentää ominaisuuksia betonilaastilla. Käyttämällä pestiin soran (se on parempi ostaa maata, ei joki), betonimassan ei halki, ja se saa muodostaa tyhjä ontelo.

Myös soraa, kuten soraa, on.

Sora-sekoitus

Nykyään myyntiin on usein rikastettu hiekka- ja sora-seoksia tai, kuten niitä kutsutaan, OPGS. Sellaiset koostumukset sekoitetaan sementin ja veden kanssa, jolloin saadaan korkealaatuisempi rakennusmateriaali. Valmistusprosessissa on tärkeää noudattaa tiettyjä mittasuhteita ja komponenttien laatua, muuten ROCS: n käyttö ei ole perusteltua.

Hyödyllisiä! Luonnon seoksissa on enintään 20% soraa, rikastuksen jälkeen sen pitoisuus kasvaa 75%: iin.

Hiekka- ja sora-seoksen koostumus sisältää seuraavat osat:

 • murskasolla tai eri jakeiden soras - 70%;
 • hiekka ilman epäpuhtauksia - 30%.

Myös savipitoisuuden koostumuksessa sallitaan, mutta enintään 1%.

Rikastettujen hiekka- ja soramakeiden lisäksi markkinoilla on sora-seulonta. Itse asiassa tämä raaka-aine on jätettä, joka saadaan murskaamalla kiviä.

Kustannukset näistä näytöksessä on paljon pienempi, joten kiitos tämän materiaalin on mahdollista pienentää merkittävästi kustannuksia rakennustyöt. Sorajätteet käytetään valmistuksessa Teräsbetonirakenteiden sekä suunnitteluun alueella (sora reittejä kuten kuvassa, leikkikentät, sängyt ja paljon muuta).

Määritä, miten sora eroaa raunioista, harkitse toisen rakennusmateriaalin ominaisuuksia.

Ominaisuudet raunioista

Murskattu kivi on epäorgaanista raaka-ainetta, joka louhitaan murskaamalla graniittia, kiviä, kalkkikiveä ja muita kiviä. Riveistä ja pikkukivistä tärkein ero on sen karkea pinta ja hyvin terävien kulmien läsnäolo. Lisäksi murskattu kivi on suurikokoinen, joten sitä harvoin käytetään maakulkuneuvoihin. Suurimpien fraktioiden ansiosta materiaalille on ominaista hyvä tartunta, joten sitä käytetään onnistuneesti täyteaineena seosten rakentamiseen.

Hyödyllisiä! Jos puhumme soramurssien eroista tavanomaisesta, meidän on kiinnitettävä huomiota raaka-aineiden uuttamismenetelmään. Soraharaa kaivataan murskaamalla kiviä, joten sillä on terävämpiä kulmia. Tavallinen raunio muodostuu itsenäisesti veden vaikutuksesta.

Jos puhumme kivien koosta, niin GOSTin mukaan on olemassa seuraavat luokat:

 • Jopa 5 mm (seulonta), sopii kappaleille, leikkikentille ja jäätymiseltä.
 • 5-10 mm, jota käytetään betoniseoksina.
 • 10-20 mm, käytetään rakentamaan perustan.
 • 20 - 40 mm - monimutkaisille rakenteille, joilla on suuri paino.
 • 40-70 mm - tienvarsit ja korkeat rakennukset.
 • 70 - 120 mm - koristeina.

Kiinnittäkää myös huomiota siihen, kuinka paljon kuoren ruuhka painaa.

Valmistelu murskattua kiveä varten

Rakennuksen menestyksen avain on pohjan oikea kaataminen. Jotta pohjaan kohdistuva kuorma voidaan jakaa suurella maaperällä, on perusteltava tyyny. Tämä on ensimmäinen tukikerros, jonka ansiosta se on vakaa ja luotettava.

Hiekkakuoren asettelu.

Käytä nykyään erityyppisiä tyynyjä säätiölle:

Luonnollisesti jokainen näistä tyypeistä on hyviä ja huonoja puolia. Pehmentämiseksi valmisteen oikea, sinun täytyy ottaa huomioon monta kerrosta rakennuksessa, maalaji, pohjaveden pinnankorkeus, ilmasto alueella rakennus-, rakennusmateriaalien, joita käytetään rakentamisen aikana rakennuksen, ja niin edelleen.

Työhön tarvittavat työkalut ja materiaalit:

 1. Suuri jokien hiekka.
 2. Murskattu kivi
 3. Värähtelylevy.
 4. Kelkka materiaalien kuljetukseen.
 5. Kippiauto

Mitä raunioita käyttää?

Makadamaisen tyynyn kaava.

Pohjan alapuolella oleva murskattu kivi on paras vaihtoehto. Se ei ole yhtä kestävä kuin betoni, mutta paljon parempi kuin hiekka.

Murskattu kivi on seurausta kivien, lohkojen ja soran murskaamisesta, tähän käytetään erityistä laitetta. Murskattu kivi on irtotavarana, jonka hiukkaset ovat vähintään 5 mm. On olemassa useita lajikkeita:

Murskakiven ominaispiirteet riippuvat sen fysikaalisista ja kemiallisista ominaisuuksista. Tämän vaikuttavat rauniot, sen lämpötilakesto, rakeisuus ja radioaktiivisuus.

Koon suhteen talojen rakentamiseen on tarpeeksi murskattua pienen murto-osan kiveä (3x8, 5x10, 10x20 ja 5x20 mm). Raskasrakennusten perustukselle käytetään keskirasveja.

Parasta lämmönkestävyys on graniittikiveä.

Hajanaisuus on kriteeri, joka mittaa materiaalin tasaisuuden. Murskattu kivi on paremmin tiivistetty, jos suuri määrä kivistä tulee kuutioiksi.

Makadan tyynyn pohjan laatu riippuu kaikesta tästä.

Graniittiromu on kestävin. Se on kaivettu sellaisesta rodusta kuin magma. Kalkkikiveä rikastetaan murskaamalla kalkkikiveä (sedimenttikivi).

Useimmiten käytettävien emästen valmistukseen käytetään soramurskaa. Jos on olemassa valmistelu tavallisen yhden tarinan tai kaksikerroksisen talon rakentamiseen, sorahaara tekee juuri oikein. Se on kestävä ja edullinen verrattuna graniittiromuun. Sorahäiriön etu on sen alhainen radioaktiivinen tausta.

Säätiön tyhjennyslaite

Säätiön vedenpoistojärjestelmä.

Murskattu kivi tehdä tyyny, sinun täytyy olla valmiita kaivannon, joka vuodattaa kerros. Tee siitä käsin hyvin vaikea. Tätä varten on erityinen laite, joka nopeasti ja tehokkaasti kaivaa kaivannot millä tahansa maaperällä. On parasta kehittämiseen juoksuhautoja säätiön käyttää nykyaikaisempi laite, koska se säästää arvokasta aikaa ja saada täsmälleen kaivannon leveydeltä juoni. Jälkeen kaivanto linjassa ja nauhat, asentaa reunakivet kompakti kalliomurskeen kouluttama perusta.

Jos pohjavesi on liian lähellä pintaa, niin tyynyn alla on tarpeen tehdä tyhjennyskerros. Jos et tee tätä, hiekkakerros pian hämärtyy.

Säätiön kuivatus on tekninen rakenne, joka suojaa rakennusta ylimääräiseltä kosteudelta, joka vaikuttaa rakenteeseen kielteisimmällä tavalla. Hyvin suunniteltu ja hyvin koottu tyhjennyslaite voi estää rakennuksen muodonmuutosta ja lievittää tällaisia ​​ongelmia:

 1. Muotin, kuoren, jääkuoren muodostuminen.
 2. Tulvia kellarit kotona.
 3. Kostea kerros ensimmäisessä kerroksessa.
 4. Rakennuksen lähelle muodostuminen.

Asennettaessa viemärijärjestelmää tyhjennysputket on sijoitettava materiaaliin, joka voi kulkea hyvin kosteutta. Tämä materiaali voi olla myös raunio. Asennustyön helpottamiseksi sekä viemäröintijärjestelmä että myrskyviemäriputki voidaan sijoittaa kaivannon yhteen putkeen. Samaan aikaan putken yläreunan on oltava alustan pohjan alapuolella (pohjan pohja on alempi taso, joka on kosketuksessa alustan kanssa). Lopullisen kaivannon pohjalle on täytettävä murskattua kiveä noin 12 cm: n kerroksen muodostamiseksi. Se on myös tasoitettava ja tiivistettävä käyttäen erityistä laitetta putken kaltevuuden mukaan. Putket voidaan täyttää samalla pohjalla, joka otettiin ulos, kun ne kaivoivat kaivannon. Jotta saataisiin hyvä vuoto järjestelmä, joka toimii monta vuotta, on parempi ottaa yhteyttä asiantuntijoihin, jotka pystyvät tekemään kaiken työn projektin luomisesta järjestelmän asennukseen säätiön alle.

Stone-tyyny perustuksen alla

Ennen kuin aloitat työn, sinun on valmistettava materiaalin pohja pienemmäksi. Jokien hiekkaa on käytettävä ja kaadettava kaivoksi käyttäen mitä tahansa laitetta liikkua. Se kaadetaan noin 10 - 15 cm: n kerrokseen, minkä jälkeen se tiivistetään ja tasoitetaan pintavärähtelijöillä tai käytetään mekaanista kiristyslaitetta. Hiekkakerroksen valmistuttua voit rauhallisesti kaataa raunioita.

Ensimmäinen kerros voidaan myös murskata. Sitten noin 20 cm: n kerros täyttyy, kaadetaan ja kaadetaan sementti-hiekkalaastiin. Useimmissa tapauksissa murskattua kiveä, jonka murto-osa on 20/40 millimetriä, käytetään rakentamaan tyynyn perustuksen alle. Kerros, joka täytetään seuraavalla materiaalilla, on noin 20-25 cm. Järjestelmä voidaan toistaa useita kertoja, kunnes nollamerkki (säätiö) saavutetaan. Tämän jälkeen käytämme laitetta, kuten värähtelevää levyä, joka murtaa roskien (jotta kivien välinen tila saadaan mahdollisimman pieneksi).

Et saa käyttää halvinta laitetta, sillä se ei yksinkertaisesti voi selviytyä tehtävistä.

Bensiinilevy - yleisimpi laite rakennustyömailla. Se on edullinen, laadukas, helppo käyttää, ylläpitää ja korjata.

Toiminnan periaatteella murskattu kiven valmistelu säätiölle on melko yksinkertainen. On vain laadittava laadukas murskattu kivityyny - ja voit turvallisesti täyttää säätiön.

Runkomerkki

Kun valitset murskattua kiveä rakentamiseen, asiantuntijat ottavat huomioon irtotavaran ominaispiirteet. Kivien on täytettävä tietyt vahvuus, hiutaleet, murto- ja pakkasenkestävyysvaatimukset. Näillä merkkeillä määritellään rauniobrändi. Harkitse tämän halutun rakennuskomponentin perusparametreja.

määritelmä

Merkki murskattu kivi tarkoittaa kivisen kivun vähimmäisvoimaa. Se riippuu taustalla olevan taulukon ominaisuuksista. Vahvuuden lisäksi indikaattori piilottaa kyky kestää jäädytys-sulatusjaksojen lukumäärän sekä hankauksen. Nämä määrät eivät aina ole yhteydessä toisiinsa.

Murskattujen kiven arvot on annettu GOST 8267-93 "Rakennustöiden tiheiden kivien murskattu kivi ja sora". Se sisältää myös raaka-aineen jakamisen fraktiolle, hiutaleelle, tiheydelle ja radioaktiivisuudelle sekä yksityiskohtaiset tekniset eritelmät.

vahvuus

Valittaessa karkeaa kiviainetta betoniin tai vuoteisiin tiellä, ensinnäkin ne ohjataan kivien lujuuden mukaan. Kartoituksen murtumiskyvystä osoittava merkki osoittaa, mikä vähimmäispaine kestää kalliota testatessaan puristuksessa kartiossa.

Tällä perusteella on olemassa yksi luokittelu:

Tuotemerkkiin vaikuttavat monet tekijät:

 • murskattujen kiven osuus, joka riippuu karkon murto-osasta ja tyypistä ja jonka keskiarvo on 1340... 1500 kg / m 3;
 • päärotujen kovuus. Esimerkiksi hohkakallistuksella on laaja lujuuslujuus koostumuksesta riippuen (M300... M1600), graniitista - ainakin M1400: sta ja heikosta kalkkikivestä korkeintaan M600;
 • mullan irtotavarana. Tasokivet ovat vähemmän kestäviä kuin irtokivi.

Tieliikenteen optimaalinen murskattu kivi on M800... M1200, jalankulkureittien järjestämiseksi, M300-M400 riittää. Tällöin GOST ei määritä pakkasvastuksen tuotemerkkiä, mutta hankauksen arvo on otettava huomioon.

Murskaantuneelle kivenvalmistukselle ja rakennuslaastareiden valmistukselle on ominaista luotettavuuden ja odotettujen kuormien tarve. Käytä yleensä M600... M1200: a.

Pakkasvaste

Luokan kylmävarastemerkintä tarkoittaa vähimmäismäärää jäädytys- / sulatuskierroksia, jotka koukut voivat kestää. Se määräytyy pääasiassa kiven tiheydestä - sitä korkeampi se on, sitä vähemmän vettä imeytyy roskaa, sitä parempi se toleroi lämpötilahäviöitä.

Murskattujen graniittien arvot pakkasvastukselle ovat vaikuttavin - F350-F400. Voidaan sanoa, että tämä materiaali on kestävä eikä pelkää säävaikutuksia. Murskattu graniitti yhdistää suuren lujuuden ja kykyä kestää jäädyttämistä, mikä tekee siitä ihanteellisen osan ulkona toteutettaville rakennustöille:

 • laitteen ulkoseinät taloon, kellareihin, säätiöihin;
 • seinien vahvistaminen;
 • korkean lujuuden edellyttävän katurakenteiden valmistus: päällystyslaatat, tiepäällysteet, jalkakäytävät, päällystyselementit.

Koska korkeita kustannuksia ei käytetä kaikkialla, pääasiassa yksityisalueilla.

Luonnonkiven tai vähemmän tiheän rakenteen omaavassa keinotekoisessa raaka-aineessa rouhituskestävyys on matalampi kuin graniitti.

Jätehuuhtelu

Merkki murskattujen kivien hävittämisestä määritetään laboratoriossa testirummassa. Erä ladataan vastaanottimeen, ympyrä käynnistetään tietyn ajan tietyn ajan. Mittaa sitten pääkiven massan painonpudotus. Tuloksen mukaan kiville annetaan ryhmä:

Käytä soran raunioita rakentamisessa - puutarhasta polku pohjaan

Aineiston arviointi

Lopullinen palkkaluokka

Perusta on talon perusta, joten sen asennukseen on luotava tarkka ja huolellinen työ. Mitä vastuullisempi ja massiivisempi rakennus on, sitä vahvempaa ja parempaa perustaa pitäisi olla. Tärkeä rooli ovat säätiön osat, joiden ominaisuudet vaikuttavat olennaisesti talon toimintaparametreihin.

Rakentaminen murskattu kivi - yleismaailmallinen materiaali perusta

Useimmat laajalti käytetyistä kellarilajikkeista koostuvat olennaisesti kahdesta osasta - irtotubstraatista ja kivestä.

Alusta (pad) suorittaa tasaisen paineen jakautumisen kotona maan päällä. Tilapäisten maaperän epäsäännöllisyyksien kompensointi löysällä osan tyynyllä estää rakennuksen muodonmuutoksen.

Alustan laatu vaikuttaa suoraan maksimaaliseen kestävyyteen. Mitä voimakkaampia materiaaleja sen koostumuksessa, sitä vähemmän talon kutistuminen ja siihen liittyvät negatiiviset seuraukset - halkeamat ja vääristymät, aina rakenteen täydelliseen tuhoamiseen asti. Kaikki rakennustyöt murskattua kiveä hallitsevat GOST.

Mikä murskattu kivi on parempi tyynyille ja talon perusta riippuu tulevan rakennuksen ominaisuuksista ja korkeudesta. Useimmissa tapauksissa sora-ainetta käytetään pehmuste- ja betonivalmistukseen. Graniittivalikoimaa käytetään vaativimpiin ja raskaimpiin rakenteisiin.

Murskaantuneita kiviainetta käyttävien perustusten tyyppejä

Hiekkakivestä valmistettu kivi tyyny, jolla on riittävä lujuus kestämään useita kerroksisia rakennuksia. Yleisin sovellus on suurien yksityisten talojen ja mökkien rakentaminen.

Sand-murskattu kivi tyyny on kaksikerroksinen rakenne - alempi kerros koostuu hiekasta, ja yläosa koostuu murskattua kiveä. Se on niiden yhdistelmä, jonka avulla voidaan lisätä sallittua kuormaa ja lisätä rakennuksen painoa ja mittoja.

Kaksi materiaalikerrosta ovat yhtenäinen paineenvälittäjä rakennuksesta maahan. Murskattu kivi ei ole niin altis murskaamiselle ja jättäminen pohjan alapuolelle, kuten hiekka, joten se kantaa pääkuormitusta.

Hiekassa on suuri kosketusalue kotona, joten sen altistuminen on vähäisempää. Parempi hajautettu kuormitus lisää tyynyn lujuusominaisuuksia verrattuna satunnaiseen yksittäiseen hiekkakerrokseen. Alustan standardipaksuus - 30-35 cm, josta 20-25 cm putoaa murskattua kiveä.

Betoni tyyny. Nimestä huolimatta betonikerros ei sovi heti maahan, muuten lukuisat tukipisteet vähentävät merkittävästi sen voimaa. Valettu betonilevy on välttämättä vuodevaatteet raunioista.

Murskattujen kiviainesten paksuus on vakiovarusteena 10-15 cm ja betonikerroksen taso on 25-30 cm. Betonisubstraatin on työntävä 15 cm: n etäisyydelle tulevan perustuksen rajoista talon maksimaalisen vakauden saavuttamiseksi.

Videossa, joka on jo täynnä raunioita:

Säätiön maaperän valmistelu - yleiset säännöt

Lukuisat maaperälajit sekä erilaiset sääolot vaikuttavat pohjan perustamisen koostumukseen ja tekniikkaan. Rakennustarkkuuden laskemiseksi käytetään useita sääntöjä, kaavoja ja vertailuarvoja materiaalien ja teosten tarvittavien parametrien määrittämiseen. Lisäksi rakennusten rakentamisen aikana ohjataan tiettyjä GOST-standardeja rakennusten raunioille.

 • Säätiötä ei ole koskaan asennettu chernomusiin. Jopa rakentamattomien rakennusten rakentamisen aikana (suihku, wc tai varastotila) maaperä, joka sijaitsee kernomivin yläpuolella, aiheuttaa koko rakennelman vaarallisen epätasapainon muutamassa vuodessa. Hedelmällinen ja epästabiili maaperä on paksu - 30-50 cm: n pituinen, eikä sitä ole vaikea poistaa käsin, mutta se suojaa luotettavasti negatiivisilta seurauksilta.
 • Pohjan tai pohjan alapinnan on oltava vaakasuorassa. Syynä ei ole ainoastaan ​​materiaalien jätteet kaltevuuden tasoittamiseen vaan myös syntyvän substraatin lujuusgradienttiin. Ohuimmassa paikassa esiintyy todennäköisimmin vikoja.
 • Jotta estettäisiin hiekan siirtyminen pohjan pohjasta saviin, on toivottavaa käyttää geotekstiilimateriaaleja.
 • Lakaisun ja alapinnan asettamisen välistä aikaa ei saa kiristää. Muussa tapauksessa maaperä häiritsee jatkuvasti työtä, koska se pyörii jatkuvasti, kun se kuivuu kaivantoon tai kaivantoon.
 • Pehmuste alapintaan tulisi tiivistää käyttämällä erityistä värähtelevää levyä, jota kutsutaan myös "vibroplettiksi". Tiivistyksen jälkeen on mahdollista kävellä raunioitumatonta pitkin pinnan häiritsemättä.

Betonin valmistus säätiölle - komponenttien mittasuhteet

Runkojen käyttö ei ole rajoittunut alustan valmistukseen käytettäviin kuivikkeisiin. Laattojen pohja sisältää betoniin murskattua kiveä, joka antaa halutun lujuuden ja vähentää kokonaiskustannuksia.

Betoni on sementin, hiekan ja raunioiden (tai sen korvaavien aineiden) seos, joka saadaan sekoittamalla ne veteen ja "asettamisprosessiin". Vahvistettu betoni sisältää metalliverkkoa tai lujittavaa sauvaa, joka antaa merkittävää lujuutta.

Vahvistettuun betoniin valmistetaan sopiva keskimääräinen murskattu kivihiekka, jonka hiukkaskoko on 20-30 (enintään 40) mm. Suurempaa kiveä ei jaeta tasaisesti betonin määrään. Tämän seurauksena syntyy jännityskeskittimiä - betonin levyn heikkoja kohtia, jotka ovat tuhon kohteena.

Vahvistamattomat betonit eivät vaadi kapeiden murto-osien käyttöä, ja ne voivat sisältää suurempia kiviä. Seulotaan sora tai hiekka-sora seos käytä silmällä soluja sopivan kokoisia.

Tavalliselle vahvistamattomalle pohjalle M100-merkin betoni riittää (se voi olla korkeampi), ja matalampi perustus - M150. Hiekka-murskattujen kiviseosten hiekan ja hiekkakerroksen optimaalinen suhde on 2 - 1. Sementin ja hiekkakiven kiven seosta suositellaan suhteessa 1 - 6 (sementtilaatu M500) tai 1 - 5 (sementtiasteikolla M400).

Liuoksen valmistus ja tarvittavat mittasuhteet materiaaliin säätiölle murskattuna:

Teknologian perusteet betonin kaatamiseksi säätiölle

Betonimateriaalin ja emäksen valmistamiseen kuuluvat vaiheet ovat seuraavat:

 • muottien asentaminen (tasaiset levyt), betoniseoksen muodon rajoittaminen. Alareunassa ei saa olla aukkoja, joiden läpi betoni voi imeä. Muussa tapauksessa muotti kohoaa, mikä johtaa valupalan muotoon ja kokoon muuttamiseen;
 • betonisekoittimessa valmistetun betoniliuoksen valmistaminen. Ratkaisun valmistaminen käsin, kuten on yleistä seinien rakentamisen yhteydessä, on suuria määriä työtä mahdotonta. Syynä on epätasaisen manuaalisen sekoittumisen aiheuttama heikkeneminen sekä tulevan levyn lujuuden puuttuminen.
 • kaatamalla betonia muotoihin, jotka ovat rajoittuneita muottiin. Tuloksena olevaa kerrosta suositellaan peittämään muovikalvolla nopean jähmettymisen estämiseksi.

Betoni takavarikoidaan yli 2 viikkoa. On suositeltavaa kostuttaa kovetusliuos vedellä ensimmäisen viikon ajan - näin vältät kuivumisen ja halkeilun.

Roskapuutarhat - mikään ei ole helpompaa

Monimuotoisena rakennusmateriaalina murskattua kiveä käytetään erilaisten sprinklereiden suunnitteluun - likaisista teistä puutarhanpoljuihin. Harkitse, miten voit asettaa rauniot rauniot omilla käsillesi ja mitä tarvitset.

Työvaiheet ovat seuraavat:

 • raidekorkeuden merkitseminen, jonka kaarevalinjat voidaan kiinnittää improvisoidulla työkalulla - puutarhan letku kastelua varten;
 • valmistelu pienellä kaivannolla merkityllä alueella, jossa on litteä pohja, syvyys 15-20 cm. Maaperä laskeutuu sivulle (musta maaperä) tai se tehdään kaupeilla tai kankaalla (savea);
 • kasvien jäännöksen pohjan pohjan puhdistus. Puhdistuksen jälkeen pinta käsitellään herbisidillä, muutoin vuoden tai kauden aikana on välttämätöntä murskata jatkuvasti ruohon kasvava polku keskellä;
 • Kaivannon pohjan peittäminen polymeerikalvolla tai maataloudessa. Materiaalin reunat ovat kiinteät reunukset, myydään rautakaupoissa tai reunakiviä. Rajan ja jalkakäytävän tulee työntyä hieman maanpinnan yläpuolelle (1-1,5 cm), jotta mineraalien ja ympäröivän maaperän sekoittuminen olisi mahdollisimman vähäistä.
 • täytetään raita hienolla murskattua kiviä (on mahdollista taistella tai kivipölyä) savi, joka kaadetaan vedellä ja sitten painetaan. Muodostuneen kerroksen (tyynyn) korkeus tampingin jälkeen on 10-15 cm;
 • Tyynyyn kaadetaan ulompi "viimeistely" sora, jonka optimaalinen paksuus on 5-7 cm. Voit lisätä sen ulkonäköä lisäämällä joki- tai merikivipuita sekä värillisiä liuskekiviä.

Kerran vuodessa raita on päivitettävä lisäämällä vähän uusia raunioita tai muita materiaaleja. Jos polku kyllästyy tai näyttää epäkäytännöllisyydeltä, päällystyslaatat voidaan sijoittaa päälle tai valettu betonipinta voidaan tehdä.

Esimerkkejä murskatuista puutarhakareista

Rikkomisen käyttöominaisuuksien edut ja haitat

Soraharkko on vahva ja kestävä rakennusmateriaali. Se oli luonteeltaan kauan ennen talon rakentamista, ja se on olemassa paljon myöhemmin sen purkamisen jälkeen. Käytettävän materiaalin yksinkertaisuus ja vaatimattomuus sekä sen käytännöllisyys ansaitsevat korkeimman luokituksen "5".

Murskattujen kivien hinnat per m3 vaihtelevat suurelta alueelta. Toissijaisten ja halvempien raaka-aineiden tarjoamat mahdollisuudet säästää huomattavasti laajamittaista rakentamista. Koska hintaluokassa on hyvä valinta, hinta maksaa myös "5".

Murskakiven ulkonäköä betonin koostumuksessa on vaikea arvioida, mutta kappaleiden koostumuksessa on tarpeen koristaa kiviä tai liuskekiveä. Materiaalin ulkonäkö saa "4".

Mitä kalliimpi raunio on, sitä korkeampi on talon vahvuus. Älä unohda, että suuri voimakkuus tarvitaan massiivisissa monikerroksisissa rakenteissa. Maalaistaloille ainoa liiallisen voiman vaikutus on huomattava ylipalautus.

Macadamin valmistelu säätiön alla

Betonin valmistus perustuksen alla

SNiP konkreettisesta valmistelusta säätiön mukaan: standardit ja säännöt, jotka perustuvat

Mistä SNiP tarvitsee konkreettista valmistelua säätiön alle ja mitä vaatimuksia se asettaa ennen rakentajia? Mitkä ovat säännöt ja määräykset? Nämä kysymykset herättävät monien mestareiden, sekä aloittelijoiden että kokeneiden, mielissä.

Tässä artikkelissa autamme sinua ymmärtämään nämä ongelmat ja selittämään kaiken helposti saatavilla.

Kuva alustajalustapohjasta

Valmistelut töiden rakentamisessa

Talon perustusten valmisteluun on sisällyttävä seuraavat vaiheet:

 • alustavat laskelmat
 • sivuston valmistelu
 • valmistusta pohjan alla.

Täällä pysähdymme viimeisimmissä luetelluissa vaiheissa. Periaatteessa tyynyn alapuolella oleva tyyny tehdään joko tiivistetystä haudasta tai vähärasvaisesta betonista ja se on helppo tehdä omalla kädellä.

Tekniset vaatimukset säätävät rakennusmateriaalin kerroksen paksuutta, jolla on oltava konkreettinen valmistelu perustalle ja työn teknologialle. Perusvaatimusten perusvaatimukset ja -vaatimukset ovat SNiP 52-01, SP 50-101-2004 ja SP 52-101-2003.

Tämän vaiheen päätehtävä on itse säätiön valmistelu. Nykyiset rakennusmääräykset tarjoavat erilaisia ​​teoksia, mutta tärkein on jalostus.

Monoliittirakenteiden jalustan tarkoitus

 • Se suojaa betonipäätä sementtilaastin virrasta. Tämä edesauttaa tarvittavien perusparametrien nopeaa saavuttamista ja parantaa sen laatua yleisesti.
 • Tasoittaa voimien vaikutukset maasta. Jalka jakaa kentällä olevat voimat

Esitystyypit

Murskattu kivi bitumilla

Tämä on epäluotettava menetelmä, jolla on vakava haitta - riittämätön substraatin jäykkyys.

Tämän seurauksena on mahdottomuus varmistaa myöhempää perustustyötä mahdollisimman helposti.

Luonnollisesti tällaisten kriittisten rakenteiden rakentamista olisi vältettävä. Lisä-, teknisiä tai hyödyllisiä rakennuksia varten sen käyttö on kuitenkin täysin hyväksyttävää rakennusteollisuuden kustannusten pienentämiseksi.

Betonin valmistus

Betonituotteen laite pohjan alla hankkii merkitystä lujitetun nauhan tai laattarakenteiden rakentamiselle. Tärkein syy on se, että sellaisten tekniikoiden kanssa, joiden avulla perustaa pohjat, oletetaan, että teräsverkot ja kehykset asennetaan jäykästi ennen betoniseoksen kaatamista.

Lisäsyyn liittyy se, että jäykällä pinnalla säätiön rakenne yksinkertaistuu periaatteessa.

On tärkeää. Erityisen tärkeä tämä menetelmä hankkii rakennustyöt talvella, kun maaperä huononee ominaisuuksiaan.

Tärkeimmät opinnäytteet, jotka sisältävät ohjeita ja sääntöjä:

 1. Säännöt mahdollistavat konkreettisen MB: n käytön M50: llä ja uudemmilla.
 2. Yleensä 10 cm: n kerroksen paksuus ei riitä pelkästään alustan tasolle vaan luotettavan perustan rakentamiseen.
 3. Betonin kerros on asetettu hiekka- tai raunion tyynylle.

Laite hiekka ja sora tyynyt

Pohjaan perustuvan hiekan valmistelu antaa optimaalisen kuormituksen jakautumisen pohjan alaosaan, ja sen merkitys johtuu siitä, että keväällä ja syksyllä maaperä muuttuu kausiluonteisesti.

Hiekkalaatan avulla pohjan alaosaa voidaan nostaa pohjaveden yläpuolelle ja tasoittaa vieraiden esineiden ja materiaalien epämuodostuvat vaikutukset suoraan kosketuksen esteen vuoksi.

Neuvoston. On järkevää järjestää hiekkasyyny, jos kuopan pohjassa on ongelmallista maata.

Tällöin maakerros poistetaan, ja suuri jokien hiekka sijoitetaan paikalleen vähintään 150 mm: n kerroksella.

Sen jälkeen se tasoitetaan käyttäen yksinkertaisia ​​tasoja ja sekoitetaan erityisellä työkalulla - ramming.

Hiekkalaatikko

Korkealaatuinen hiekkalaatikko voidaan asettaa ottaen huomioon pohjaveden määrä ja kausittaiset muutokset. Korkealla tasolla saattaa olla tarpeen rakentaa vedenpoistokerros (joka ei kuitenkaan missään tapauksessa olisi tarpeetonta).

Hiekkalaukun asettelu

Tätä tarkoitusta varten kaivetaan kaivettua pystytetyn rakenteen kehää pitkin, joka suojaa sulavedeltä ja kohoavalta pohjavedetasolta raskas sademäärä. Tämän kaivannon on oltava vedenpitävä. Viemäröinti estää kellarin kelluvia tulvia.

Hiekan sijasta voidaan käyttää pohjakerroksen valmistusta. Se on vahvempi kuin kilpailija. Materiaali on murskattu kivenfraktio 20/40 mm. Jälkeen kerros rikki 20-25 cm kaadettiin pieni kerros karkeaa hiekkaa (10-15 cm).

Murskattu tarve tampilla levyllä. Tiivisteen jälkeen materiaalin yläkerroksen on oltava nolla.

Tyynykuvio raunioilla

On tärkeää. Tyynyn läsnäolo määrää etäisyyden suuruuden kellaripinnasta vahvikkeeseen, jota kutsutaan suojakerrokseksi.

Käytettäessä betonipintaa tämä kerros voidaan pienentää standardista 7 cm puolelta 3,5 cm: iin.

Säätiön valmistelulaite

 • Vähärasvaisen betonin valmistus
  • Macadamin valmistus
  • Profiilikalvot
 • Betonin valmistuslaite nauhan pohjan alla
 • Betonimateriaalin valmistus monoliittisen nauhan pohjan alla
 • Esivalmistettujen nauhalementtien valmistelu
 • Tyynylaite sarakepohjaan

Miten pohjalevyn valmistelu on? Ennen perustuksen rakentamista sinun on valmisteltava rakennuspaikka. Tämä on välttämätöntä sementin vuotamisen estämiseksi betoniraudan kaatamisen aikana. Rakennustyön asianmukainen valmistelu antaa talolle kestävän pohjan.

Vähärasvaisen betonin perustaminen.

Vähärasvaisen betonin valmistus

Betonin rakentamisen paikan # 8211 valmistuksen päätavoite on varmistaa betonipohjan rakentamisen oikea prosessi, jotta maaperän samentumismahdollisuus voidaan poistaa, jotta rakennus olisi paras vakaus ja kestävyys.

Käyttämällä vähärasvaa betonia # 8211 on kallis vaihtoehto, mutta tämä menetelmä on kuitenkin perinteisin ja usein käytetty. Se on sementtilaasti, joka sisältää enintään 6% sementtiä. Täyteaine on sora tai murskattu kivi. Liuos kaadetaan kuopan pohjalle ohuella kerroksella.

Järjestelmä monoliittisesta kellarista murskattua kivenvalmistusta.

Säätiön betonituotteen paksuus riippuu pohjaveden pinnasta, maaperätyypistä ja tulevan rakennuksen painosta. On suositeltavaa käyttää kerroksen paksuutta 50-100 mm. Betonisointi poistaa mahdollisuuden vaurioittaa raudoituksen runkoa ja lujittavaa silmäkoirapohjaa. Jos rakentaminen toteutetaan talvella, konkreettisia pakkasnestekomponentteja tulee lisätä betoniin. Talvella betonialusta on helpompi tehdä kuin raunioista valmistettu alusta, koska ennen ryhdyt töiden aloittamista rauniot on edelleen lämmitettävä.

Pino- ja monoliittisten rakenteiden alla järjestävät sora- tai murskakivenpohjan, jonka paksuus on enintään 200 mm. Sora tai murskattu kivi tiivistämisen jälkeen kaadetaan kevyellä betonilla. Sen paksuuden on oltava vähintään 80 mm. Kun työskentelet tiheästi kuivalla maaperällä, voit käyttää sementtikerroksen paksuutta jopa 70 mm.

Takaisin sisällysluetteloon

Macadamin valmistus

Projektin tuotannossa ilmoitetaan, minkä tyyppinen konkreettinen valmiste käytettäväksi. Sora-alustan paksuus on enintään 200 mm. Betonipaikan puku tapauksessa, kun säätöä käytetään monoliittiselle levylle, jossa on vahvistushäkkeitä. Murskattua kiveä käytetään, kun on tarpeen täyttää peruspohjalla bitumi ennen kalvon muodostumista tai maaperän täydellistä kyllästymistä.

Takaisin sisällysluetteloon

Profiilikalvot

Takaisin sisällysluetteloon

Betonin valmistuslaite nauhan pohjan alla

Nauhan säätiön rakenne.

Lean betonin laatu B 7.5 sisältää pienen sementtipitoisuuden. Sitä käytetään erilaisten säätiöiden konkreettiseen valmisteluun. Muille siviili- ja teollisuusrakennustöiden töissä käytetään betonimerkkiä M 15. Valmistaudu vaikeammaksi. Tämän seoksen täyteaine on laajennettu savi.

1 m³ liuosta luokkaan B 7.5 tarvitaan seuraavia komponentteja: 160 kg sementtiä, 2200 kg hiekkaa ja 70 litraa vettä. Yhdelle pussilliselle sementtilajikkeelle B 7.5 tarvitset seuraavia määriä materiaaleja: 25 kg sementtiä, 340 kg hiekkaa ja 10 litraa vettä. On välttämätöntä jakaa tietty määrä hiekkaa alueen ympärille. Aseta sitten sementti päälle. Tämän jälkeen sementti ja hiekka sekoitetaan rakeeseen, kunnes saadaan homogeeninen seos. Sitten ylhäältä tasaisesti kaada tarvittava määrä vettä, tasoitetaan seos ja täytetään. Sementti peitetään sitten muovikelmulla sen kuivumisen estämiseksi.

Betonimateriaalin valmistus monoliittisen nauhan pohjan alla

Työjärjestys:

 1. Suorita tulevan rakennustyön asettelu monoliittisen nauhan pohjan alla.
 2. Tasaa maaperä paikalle.
 3. Kaada murskattua kiveä 10 cm kerroksella.
 4. Vibro-levy tampaa tulevaa tyynyä nauhan pohjan alla.
 5. Asennetut muotokappaleet merkkilangan ympärillä.
 6. Asenna muotti.
 7. Betoni kaadetaan laattojen tasolle.
 8. Tyyny vahvuudelle, joka on vahvistettu vahvikkeella. Levitä vahvistus 8 mm: n osuudella.
 9. Kun kaadetaan betonivälileimausta.

Nauhatalustatyypit.

Ensinnäkin menetelmä kiven jyrsimiseksi maapohjan hiekkaan tai sora-alustaan. Määritä sitten alustatyynymatot. Tyynyn korkeus on 30 cm. Asenna levyjen muotti. Kaksi kaistalevyä, joiden leveys on 150 mm, antaa sinun täyttää 30 cm: n pehmusteisen tyynyn. Sora-alaa kaadetaan kuumalla bitumilla. Sen jälkeen suorita vahvistus. Vahvistinverkko on vahvistettu hankkeen mukaisesti. Pohjaverkko asennetaan 70 mm korkeudelta pohjaan. Sitten tyyny on betoni. Kun betoni on asetettu, muotti poistetaan ja sivupinnat eristetään mastiksilla.

Asennuspaikka, johon sementtikanta on asennettu, voi olla mitat, jotka ovat 10 cm suurempia kuin kummallakin puolella oleva kellari. Kaatamisen jälkeen on suositeltavaa asentaa pystysuorat raudoitustangot liuokseen. He sitovat tyynyn säätiöön. Vahvistuksen tulisi työntyä 30 cm: n päähän seoksen pinnasta. Tällä hetkellä sementtisäädöt ovat luotettavia. Se on suositeltavaa kaikentyyppisille betonirakenteille rakennusten rakentamisessa.

Monoliittisen nauhan perustuksen alapuolella olevaa betonipohjaa voidaan vahvistaa vahvistamalla. Toisinaan ilman liittimiä. Rakennusten rakentamisessa molemmat perusteet ovat samat. Erona on, että turvatyyny on kooltaan rajoitettu. Betonikerroksen vähimmäispaksuus on noin 15 cm. Lujitusverkkoa käytetään vahvistavana elementtinä. Ristikko sijoitetaan kaivon pohjaan siten, että se sijaitsee 5 cm: n etäisyydellä maasta.

Samalla vahvistusverkko sijoitetaan parhaalla mahdollisella tavalla. Se voidaan valmistaa 8 mm: n tangosta. Ne sidotaan toisiinsa langalla. Verkko voidaan tehdä hitsaamalla. Vahvistinverkko vahvistaa betonin tyynyn alaosaa. Tyynyyn vaikuttavat vetovoimat. Ne johtuvat itse rakennuksen painosta ja muista kuormituksista.

Takaisin sisällysluetteloon

Esivalmistettujen nauhalementtien valmistelu

Säätiön vahvistusjärjestelmä.

Tämän mallin asennuksen ansiosta voit tehdä pitkiä taukoja töissä. Asennetun teippauksen pohjalta on mahdotonta. Esivalmistetun nauhateollisuuden alapuolella käyttäen esivalmistettuja betonilohkoja tai itsetuhattuja.

Hiilihapotettujen betonilevyjen ja vaahtobetonin lohkojen osalta ne järjestävät betonipohjan hiekalle. Samanaikaisesti hiekkakerros on 10 cm. Se kostutetaan ja täytetään. Ylhäältä laita puutavara betonikerroksen tasolle. Sitten kaada sementtilaasti. Rakennuksen perustusten kannalta on suositeltavaa, että betonipohjalla on rypytetty hiekkakäsittely.

Tyynylaite sarakepohjaan

Betonin valmistus: lattian ja jalustan kiinnittimen laite pohjaan

Betonin valmistus on oleellisesti kerros vähärasvaa betonia. joka on järjestetty mistä tahansa rakenteesta sementti-hiekkaseoksesta tai samasta betonista.

Nyt tekniikkaa tarkemmin.

Lisäksi ENR: n mukaisen betonin valmistuksen laite tekee taloudellisemmaksi, nopeammaksi ja laadullisemmaksi suorittaa kaiken karkean ja merkitystyöt ennen päävalua. Loppujen lopuksi huomaat, että on helpompi asentaa opasteitä samalle tasolle tasaiselle ja kovaiselle tasolle kuin löysää maaperää. Kyllä, ja kytkin itse kaadetaan tällaisissa olosuhteissa.

Huomaa, että kerrospistelöä ei tehdä, kun lasia kaadetaan lattiapinnoille tai muulle vastaavalle pinnalle. Tällaisissa tapauksissa käy ilmi, että koneistustaso on riittävän kiinteä ja tarpeeksi tasainen.

Lähteet: http://fundament-expert.ru/operacii/raschet/154-snip-na-betonnuyu-podgotovku-pod-fundament, http://moifundament.ru/ustrojstvo/podgotovka-pod-fundamentnuyu-plitu.html http://masterabetona.ru/betonirovaniye/583-betonnaya-podgotovka

Ei kommentteja vielä!

Jalka- tai murskattu kivi nauhan alla

Jos rakennuksen ja rakenteen luotettavuus ja kestävyys riippuvat säätiön laadusta, niin pohjan laadukerroin riippuu hyvin suoritetusta valmistelutyöstä. Koulutustyypin valinta riippuu rakennuksen alueen ominaisuuksista ja rakennuksen maanalaisen osan materiaaleista.

On hiekkaa, soraa tai betonivalkua. Sekä kevyiden runkorakenteiden että raskaiden monoliittirakenteiden ja kivirakennusten osalta on välttämätöntä valmistaa raudoituksen perusta.

Betonituote on kalliimpaa kuin makadamainen tyyny, mutta käytännöllisempi. Valmistuspaksuus murskattua kiveä 20 cm, ohuesta betonista 10 cm.

Betonin valmistuksen edut

10 cm: n vähärasvaisen betonin kerros pystyy tasaamaan epäsäännöllisyydet, jotka olivat sallittuja louhintatyön aikana. Tämän tekniikan käyttö helpottaa ja sopii asentamaan lujitushäkit mallisuunnitelman mukaisesti. Myös vähärasvaisen betonin pohja sulkee metallin kosketuksen maaperään ja sen korroosion.

Jalka helpottaa akselien asettelua, seinien ja muiden rakenteiden kiinnittymistä. Itse asiassa tämä kerros toimii ylimääräisenä vedenpitävänä elementtinä, joka perustuksen rakentamisen ja betonin jäädyttämisen aikana ei salli "sementtihyytelöä" virtaamaan maahan. Tämän seurauksena varsinaista materiaalin laatua ei vähennetä, ja prosessissa suunniteltua rakennusmateriaalin määrää käytetään prosessissa. Tätä tekniikkaa voidaan käyttää käytännössä missä tahansa rakennustyömaalla. Järjestelyjouset perustuksen jähmettymisen aikana aiheuttavat kosteuden pysyvyyttä, mikä tekee prosessista mahdollisimman oikean.

Runkorakenteen tyyny voidaan valita, jos kuopan pohjalla oleva maali varovasti tamped ja pohjaveden taso on alhaisempi kuin valmistelutyön taso. Mutta tässä tapauksessa on parempi varustaa lisävesieristys. Sinun tulee myös kokeilla varusteita niin, että se on riittävän kannassa projektiin.

Teknologiaa ohjaavat kolme standardia: SNiP2.02.01-83, SNiP13330.2012 ja SNiP50-101-2004. Nämä asiakirjat edellyttävät suunnittelun ja laskelmien suorittamista: maaperän tyypin ja ympäröivien rakennusten erityispiirteet huomioon ottaen todelliset kuormitukset ottaen huomioon alueen seismiset luokat ja paikallisviranomaisten ympäristövaatimukset.

Miten konkreettista valmistelua tehdään?

Strum perusteellisesti maan kaivannossa tai kuoppa ja taso se

On heti sanottava, että jalka ei ole pakollinen elementti suunnittelussa. Jos esine ei ole suuri, paikan päällä oleva maa on tiheä, helpotus on tasainen ja karkea pohja mahdollistaa tiukan teräspinnoitteen, joten työ ei ole taloudellista eikä käytännöllistä, koska lisätoimet eivät vaikuta tulokseen.

Tasaa kaivannon pohja raunioina pienen murto-osan kanssa

Jos betonituotanto on tarkoituksenmukainen, sen järjestely on aloitettava kaivamalla kaivantoa ja upottamalla sen pohja. Sen syvyys on pehmusteen ja paksuuden paksuus. Kaivannon pohjalla kaadettiin arvioitu määrä hiekkaa ja kiveä, jotka ovat myös tiivistettyjä. Seuraavaksi tarvitset kerroksen vedeneristys. Se voi olla bitumi, kattohuopa tai kalvo. Monoliittisen kaistaleen alapuolisen betonin valmistuksen on ulotuttava 10 tai 15 cm maanalaisten rakenteiden rajoihin. Näiden arvojen huomioon ottaen on myös muodostettava hiekkakivestä valmistettu kivipehmuste.

Täytä betonilaatua M100 muottipesässä, tasaus

Betonirakenteen ensimmäisinä päivinä on tärkeää kaataa vettä suihkulla (ei virralla). Kahden, kolmen päivän kuluttua muotti poistetaan, ja voit käyttää vesitiivistystä ja näytä vahvikekaasua nauhan pohjan alla.

Kuinka kaatunut betoni ei unohda vesittää sitä, muuten betoni ei kypsä ja kuiva

Muotti- ja vahvistuskori

Jotta perustus toimisi "käänteisen T" muodossa, vahvistaminen on välttämätöntä. Tässä vaiheessa on tarpeen asettaa muotti. Betonin valmistamiseksi riittää käyttämään levyjä 150x40, jotka on kiinnitetty vaakasuorassa asennossa. Sitten lujitettavuus määritetään luodun rakenteen pohjalle projektin mukaan. Valmistuksen päätyttyä alkaa laihaa sementtilaastia, jossa itse sementin sisältö ei ole korkea. Täyteaineina käytetään murskattua kiveä ja hiekkaa. Valmis materiaali kaadetaan muottiin. Häntä täytyy myös tampata alas karkottamaan ilmaa värähtelijällä.

Jalustan yläkerros on tasoitettava ja peitettävä kalvolla, joka estää pinnan voimakkaan kuivauksen. Maaperän tiheydestä riippuen betonivalmisteen paksuus voi vaihdella 6 - 10 cm. Rakentamisstandardit eivät suosittele, että rakenteellinen kaltevuus ylittää 5 mm per 1 metriä nauhan pituuden. Jos haluat saavuttaa perustan luotettavan kohdistuksen säätöön, on suositeltavaa asentaa pystysuorat metallitangot siten, että ne nousevat pinnan yläpuolelle 20-30 cm.

Käytännössä jokaisessa rakennushankkeessa oletetaan, että tällaiset viestintärakenteet kulkevat. Ne voidaan tehdä seuraavan rakennustyön vaiheessa hiomalla tai poraamalla. Mutta on järkevämpää "asettaa" tällaisia ​​reikiä betonin valmistuksen aikana - raakana ratkaisuna. Se säästää aikaa ja rahaa.

Betonin valmistuksen tärkeimmät toiminnot:

 • betoniliuoksen vuotojen estäminen, mikä nopeuttaa pohjan vaadittujen ominaisuuksien saavuttamista;
 • kentällä syntyvät voimat jakautuvat uudel- leen, se poistaa niiden toiminnan;
 • vahvistusprosessin optimointi;
 • betonivalmiste mahdollistaa rakennustyöt talvikaudella;
 • kohdistettu pinta helpottaa työtä ja tekee siitä tarkemman.

Likaisen laastin sekoittamista varten voit käyttää betonia merkitsemään M50. Useimmiten tätä tekniikkaa käytetään nauhojen ja laattojen perustusten rakentamiseen. Jalustan tarkka leveys ja paksuus on laskettava arvioiduista muodonmuutoksista ja kantavuudesta.

Ei aina pitäisi valita jalka perustaa perusta. Mutta tämä tekniikka mahdollistaa luotettavien ja kestävien perustusten rakentamisen myös kehityksen ongelmakohteissa. Työ olisi ohjattava rakennuskoodeilla. Joten tuloksena saat talon, joka ilahduttaa sinut ja jälkeläisesi.

Kuten tämä artikkeli? - Kerro kaverille:

Miksi tarvitsemme konkreettista valmistelua tulevalle säätiölle?

Ennen perustusten rakentamista sinun on valmisteltava alustavien laskelmien lisäksi rakennustyömaa. Ensin tarvitaan ns. Betonivalmiste säätiölle. Se on tyynyn rakentaminen pohjan alla.

On olemassa useita teknisiä vaatimuksia, jotka koskevat valmistustyön tekniikkaa, materiaalin valintaa ja tyynyn käytetyn kerroksen paksuutta. Perussäätöjen perusvaatimusten ja vaatimusten luettelo on esitetty SNiP: ssä 52-01, SP 52-101 / 2003 ja SP 50-101 / 2004. Ne sisältävät paljon tietoa aiheesta, joka kiinnostaa meitä. Peruskoulutuksen rooli on periaatteessa seuraavanlainen.

Jalkojen tärkeimmät toiminnot

Jos pohja on tarkoitus kaataa paikoilleen eikä se ole pystytetty valmiista lohkoista, säätiön valmistelu auttaa:

 • Suojaa betonin massa nestemäisen sementtilaastarin vuotamista vastaan. Tämä nopeuttaa halutun äänenvoimakkuuden perustan ja laadunindikaattorien yleistä parannusta.
 • Maaperän paineen aiheuttamien tehovaikutusten tasoittamiseksi. Betonin valmistus jakaa uudelleen kentällä olevat voimat ja heikentää niiden kielteisiä vaikutuksia säätiöön.
 • Tarjoa mukavat olosuhteet lujittavan häkin pohjan valmistukseen, joka voidaan asentaa tasaiselle alustalle.

Esitystyypit

SNiP 52-01: n mukaan betonin valmistukseen perustuksen mukaan murskattua kiveä käytetään pohjamateriaalina, vähärasvaisena betonina (sillä on vähäinen sitovien aineiden määrä, matala laatu - M50: stä) tai profiilimembraaneista.

Murskattu kivi bitumilla

Murskakiven valmistusta käytetään säätiön kokonaiskustannusten vähentämiseen ja sementin kulutuksen vähentämiseen. Murskattujen kivikerrosten paksuuden tulisi olla 20 cm. Tiivisteen jälkeen jauhe kaatetaan bitumilla. Murskattua kivenvalmistusta käytetään tapauksissa, joissa on tarpeen täyttää pohjakerros bitumilla maaperän maksimaalisen kyllästymisen tai bitumikalvon muodostamisen myötä.

Murskattujen kivipohjavalmisteiden käyttö ei voi antaa riittävää substraatin jäykkyyttä. Lisäksi pohjan rakentaminen raunioille ei ole kovin kätevää. Sen vuoksi sitä käytetään lisärakennusten ja teknisten rakennusten rakentamiseen kustannusten minimoimiseksi.

Betonin valmistus

On tarpeen varmistaa konkreettisen perustuksen oikea rakentaminen ja välttää maaperän leviäminen. Leanbetoni - ei ole halpa vaihtoehto, mutta sitä käytetään melko usein. Tällaisessa betonissa enintään 6% sementistä, loput murskataan kiveä ja soraa. Betoninvalmistuskerroksen paksuuden tulisi vastata 50-100 mm. Se riippuu tulevan rakennuksen painosta, pohjaveden pinnasta ja maaperätyypistä.

Betonin perustekniikkaa käytetään pääasiassa laattojen ja nauhojen lujitettujen rakenteiden rakentamisessa. Tämä johtuu teknisen prosessin erityispiirteistä, jotka mahdollistavat kehysten ja teräsverkkojen jäykkän asentamisen tulevaan säätöön, ennen kuin se kaadetaan betonilla. Lisäksi on paljon helpompaa rakentaa pohja betoniin, varsinkin talvikaudella.

Profiilikalvot

Nykyaikainen menetelmä pohjan valmistelulle, joka voi korvata sora- ja betonivalmistelut. Kun ne asetetaan, "märät" työtyypit jätetään pois, rahat tallennetaan ja rakentamisprosessi nopeutuu.

Miten valmistaa betonituotteita?

Työ on tehtävä seuraavassa järjestyksessä:

 • Ensinnäkin laitteen perustamisen jälkeen on tarpeen tehdä asennuspaikka rakennustyömaalla.
 • Sivusto on tasoitettava ja peitettävä murskattua kiveä 10 cm kerroksella.
 • Käytä värähtelevää laattaa tamp-tyyppiseen tyynyyn.
 • Merkitse kehä ja kiinnitä muotti korkeudeltaan korkeintaan 30 cm, jonka korkeus riippuu betonikerroksen paksuudesta.
 • Mattojen yläreunan alapuolella on oltava betoniseos.
 • Vahvistuksen avulla tyyny vahvistuu tangoilla, joiden läpimitta on vähintään 8 cm.
 • Betoni on tiivistettävä värähtelevällä levyllä.
 • Kun kaivataan paikkaa betoniliuoksella, on asennettava tukipalkit, joiden tehtävänä on kiinnittää säätiö tyynyllä. Niiden tulee työntyä noin 20-30 cm betonin yläpuolelle.

Ympäryksen kummallakin puolella on tarpeen vetäytyä pohjalevyn yli 10-15 cm, mikä lisää betonivalmisteen alueen koon. Betonipäällystysmenetelmällä tehdyille sääolosuhteille ei ole käytössä rajoituksia. Sitä pidetään niin luotettavana, ettei sen vahvistamista ole tarpeen tehdä. Käytännössä molemmat vaihtoehdot ovat osoittautuneet hyvin positiiviselta puolelta. Ainoa ero on, että ei-vahvistettu betonipinta on kooltaan rajoitettu.

Rakentamisvaatimukset takaavat betonikerroksen vähimmäiskorkeuden, jonka on noustava vähintään 15 cm maanpinnan yläpuolelle, jolloin voit optimoida raudoituksen verkon. Verkkoa tarvitaan vahvistamaan betonipanon alaosaa, jolla on vetovoimia. Heidät siirretään säätiöstä, kokevat koko rakenteen painon kuormituksen.

Ymmärtääksemme, miksi konkreettista valmistelua säätiölle tarvitaan, on tarpeen tutkia tarkasti nykyiset sääntelyasiakirjat. He sanovat, että jokainen betonivalmisteen muunnos on parempi kuin sen puuttuminen. Se antaa rakennukselle parhaan lujuuden ja vakauden, mikä auttaa säätiötä säilyttämään koko rakenteen hyvissä olosuhteissa pitkään.

Kuten tämä artikkeli? Jaa kavereidesi kanssa