Mikä teräs valmistetaan?

Rakennuksen rakentaminen, lukuun ottamatta pieniä arkkitehtonisia muotoja, ei tehdä ilman varusteiden käyttöä.

Teräsrakenteella on paljon tehtäviä, joiden pääasiallisena tarkoituksena on auttaa vahvistamaan betonirakenteita. Se tuotetaan lukuisissa muunnelmissa. Lujituksen luokittelu jakaa sen eri tyyppeihin, jotka on tarkoitettu erilaisiin, toisinaan vastaaviin vaatimuksiin.

Teräsvahvistus rakennustelineille

Tässä artikkelissa tarkastelemme, mitä ovat vahvistusluokat, mitä he ovat, miten määritetään oikea lujitustaso jne.

1 Ominaisuudet ja tarkoitus

Olisi ymmärrettävä, että varusteiden, luokkien ja lajikkeiden käyttö - soveltamisala on melko laaja. Käytä sitä erilaisiin tehtäviin, mukaan lukien rakentamisen lisäksi.

Pääsuunta - raudoitettujen betonirakenteiden tukirakenteiden kokoonpano. Vahvistettu betonirakenteiden ydin on vahvojen häkkien ja kiinteän betonin yhdistelmä.

Ilman sisäistä metallitankoa betoni räjähtää nopeasti ja kaatuu. Jos se sisältää rakennusliittimiä, niin kaikki muuttuu.

Katso myös: lasikuituvahvisteiden tarkastelu, luettelo hyödyistä ja haitoista, soveltamisala.

Lujitettujen betonirakenteiden vahvuus on useita kertoja korkeammat, ne voidaan sijoittaa monipuolisiin kuormituksiin jne.

Myös siihen luodut teräsrakenteet ja rakennusaineet aktivoituvat, kun on tarpeen tehdä vakavia asennuskohteita, korjata jotain tai korjata ne yhteen paikkaan.

Rakennusliittimiä käytetään myös muihin, tarkemmin määriteltyihin tarkoituksiin.
valikkoon ↑

1.1 Luokittelu

Rakentamisalue on valtava, ammattilaisen on helppo sekoittaa siihen. Suuri määrä tehtäviä vaatii runsaasti erilaisia ​​rakennusaineita ja tarkoituksia omaavia materiaaleja, ja rakennusliittimet eivät ole poikkeus.

Lujituksen luokittelu keksittiin kaiken mahdollisen prosessin yksinkertaistamiseksi ja yhdentämiseksi.

Lujitusluokka tai lujitemuovausluokka on erityinen nimitys, ns. Merkintä, joka osoittaa sauvan lopulliset vahvuudet, sen sallitut mitat, tehtävien määrittely jne.

Lujuusluokkien taulukon avulla voimme navigoida kaikessa moninaisuudessa, jota rakentamisvarusteet tarjoavat meille.

Tämä taulukko on hyvin yksinkertainen ja sisältää useita sarakkeita. Ensimmäisessä merkinnässä ja sen jälkeen sen parametrit:

 • paino;
 • halkaisijoiden rajoittaminen;
 • kestää kuormituksia ja vastustusta;
 • mahdollisuus tai mahdottomuus upottaa raskaiden betonirakenteiden koostumus jne.;
 • suhteellinen venymä;
 • sauvan pituus

Vahvistuspöytä

Taulukko on lyhyt ja laajennettu. Suuren näytteen taulukossa voi olla paljon parametreja, tavallisille ihmisille, jotka ovat täysin tuntemattomia, lyhennetty taulukko sisältää vain lyhyen minimin tarvittavat tiedot.
valikkoon ↑

2 luokkaa ja niiden eroja

Teräsvahviste ja tanko on jaettu erityisiin luokkiin, joista jokaisella on oma merkintä. On vanhoja ja uusia merkintöjä.

Siviili- ja teollisuusrakennuksissa käytetään seuraavia laitteita:

Ensimmäinen on niin kutsuttu vanha merkintä. Se perustuu vanhaan GOSTiin, jota käytettiin Neuvostoliiton aikoina. Nyt rakentajat ovat vähitellen siirtymässä pois siitä, ottamalla pohjalta uusia merkkejä.

Katso myös: mikä on riippuvuussuhteelle ja miksi se on tarpeen?

Erityisesti, koska niiden välillä ei käytännössä ole eroja, paitsi tietysti nimen. Tarkastele erityisiä eroja luokkien välillä.

Ensimmäiset kaksi näytettä - kiinnitysosat. Kuten varmaan tiedät jo, tangoilla on erilainen profiili, sileästä uraan tai sirppiin.

Sileä profiili tehdään vain korittamattomalle lujitukselle asennuskäyttöön. On kiellettyä asentaa ne tukirakenteiden runkoon. Niillä ei ole tarpeeksi voimaa, ja reunojen puute heikentää betonin kiinnittymistä.

A3-liittimet, joissa on aallotettu profiili

Ensimmäisen luokan tuotteilla on halkaisija 6 - 40 mm ja sileä profiili. Toisen luokan tuotteita on saatavana aaltoprofiililla, halkaisijaltaan 10 - 80 mm, ja joissakin tapauksissa enemmän.

Liittimet A3 ja edellä on varustettu aaltoprofiililla. Luokan A3 katsotaan olevan suosituin.

Luokan A3 tankoilla on ainutlaatuinen vahvuus, jännityksen kestävyys ja aallotettu profiili. Luokan A3 karkaisuteräs on kestävä ja erittäin vahva, se kattaa useimmat rakennustyöt.

A3-vahvistuksen kustannukset eivät ole liian korkeat, toisin kuin huippumallit, mikä tekee siitä myös erinomaisen erottuvan muusta. Työhalkaisijoiden valikoima on 8-40 mm.

Toisin kuin vahvistus A3, luokka A4 voi kestää enemmän kuormia ja selviytyä tehokkaammin puitteiden roolista raskaasti korostetuille rakenteille, esimerkiksi talon perustukselle.

Maa- ja vesirakennuksen alaluokat A5 ja A6 eivät ole löytäneet niiden soveltamista. Hänelle on liian kallista, jos niin tietenkin voitte ilmaista. Suorituskyvyn raja ylittää mahdolliset maa- ja vesirakennuksen vaatimukset ja standardit.

Ne ostetaan teollisuudelle, jossa on tarpeen rakentaa voimakkaimpia tukirakenteita laajoihin hankkeisiin, kuten valtavia työpajoja, tehtaita, jotka kestävät runsaasti raskaita laitteita jne.

Nykyään kaikkien luokkien sauvojen tuotantoa varten käytetään teräsbetoniteräksiä, joissa käytetään tavanomaisia ​​hiilenäytteitä, ja 25G2S tai 35GS, jos seostettua terästä tarvitaan
valikkoon ↑

2.1 Lisämerkintä

Olemme jo tarkastelleet liittimien päätyyppejä ja luokkataulukkoa. Kuitenkin niiden väliset erot eivät pääty loppuun. On olemassa muita merkkejä, jotka osoittavat tietyn tangon tiettyjä ominaisuuksia.

Esimerkiksi A3K-tyyppinen merkintä on A3-luokan vahvikkeen sauva, jossa on lisäkorroosiota. K-luokan lisäys tarkoittaa sitä, että terästä on käsitelty erityisillä yhdisteillä, se on kestävämpi, ei anna korroosiota ainakin aluksi, mutta se maksaa sinulle enemmän.

Korroosionkestävät A4-varusteet varastossa

Lisäämällä kirjain "C" tarkoittaa, että liittimet ovat helposti hitsattuja. On hyvin helppo erottaa tietue, katsokaa vain viimeistä kirjainta lyhenneessä. Esimerkiksi lujitusluokka A500C, tyypillinen näyte hitsatuista rakennustangoista.

Tässä on ymmärrettävä, että kaikkia tällaisten raudoitustuotteiden luokkaa ei ole helppo yhdistää muihin metalleihin hitsaamalla. Joissakin tilanteissa teräs huononee hitsausta, eikä aina ole tällaisia ​​tehtäviä.

Useimpien vahvistuskoteloiden neulonta vähenee sauvojen liittämiseen johtimella tai liittimillä. Hitsaaminen siinä on toissijainen rooli.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että voit tehdä ilman täysin hitsattuja tuotteita, mistä he joutuivat käsittelemään ylimääräisen alaluokan, jonka tarkoituksena oli muun muassa kätevä hitsaus muiden metallirakenteiden kanssa.

Lyhenteellä on muita vähemmän suosittuja elementtejä, mutta emme pidä niitä. Kiinnostunut, auttakaa täydellinen luokan taulukko.
valikkoon ↑

2.2 Lujitemuodostus (video)

2.3 Muut lajit

Myös venttiilien tai putkijohdon käsite on olemassa. Tämä on erillinen putkityötyyppi. Se on omat luokkansa, mukaan lukien tärkein - tiukkuusluokka.

Tiiviysluokka vaikuttaa siihen, kuinka hyvin solmu toimii putkessa. Ilman tiivistettä, on mahdotonta koota normaali putki, joten tiukkuusindikaattoriin kiinnitetään vakavaa huomiota.

Sinun tarvitsee vain tietää, että solmun tiukkuus on osoitettu ominaisuuksiltaan, joita voidaan tarkastella ostohetkellä.
valikkoon ↑

2.4 Määritelmä silmällä

Kaikki vahvistetut rakennustekniset rakenteet, tavalla tai toisella, koostuvat venttiileistä. Jotta rakenteita ja niiden rakenteita ei pidä sekoittaa, on toivottavaa pystyä erottamaan tangot silmän kautta, ainakin niiden pääpiirteet.

Esimerkki A1-luokan sileästä vahvistamisesta

Tämä taito auttaa sinua tulevaisuudessa. Sen lisäksi kehittyminen ei ole niin vaikeaa. Rakennusosat ovat hyvin erilaiset kuin teollisuus, ja ensimmäisen luokan tankoja, jotka eroavat profiilissa, ovat täysin tunnistettavissa ilman työtä.

Kaikki, mitä tarvitset, on muistaa muutamia sääntöjä ja seurata niitä aina, kun sinun on tunnustettava, mikä tuote on jalkojesi alla.

Ensinnäkin tarkastelemme sauvan profiilia. Sileä profiili on aina ensimmäinen, harvemmin toisen luokan. Kolmannen ja korkeamman luokan sileät profiilit eivät ole lainkaan saatavilla. Vastaavasti aallotettu profiili - todiste siitä, että edessäsi on vahvistusluokka A3 tai korkeampi.

Seuraavaksi tarkastelemme halkaisijaa, painoa ja pituutta. Luokan A3 ja A4 näytteillä on samanlaiset halkaisijat, mutta jälkimmäiset ovat pääsääntöisesti suurempia, korkealaatuisempia teräksiä.

Luokkien A5 ja A6 teollisuustuotteita on helpompi tunnistaa, kun olet jo nähnyt ne. Yleisesti ottaen sitä voidaan kuitenkin kuvata laajennetuksi teräsvalssaustuotteeksi, jolla on suuri pituus ja laajennettu puolikuun muotoinen tai rengasmainen profiili.

Kun olet oppinut nämä yksinkertaiset säännöt, opit erottamaan yhden luokan toiselta ilman dokumentaatiota. Kaikki muu on kokemusta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Portaali venttiileistä »Venttiilit» Tyypit »Mitä haluat tietää pakkausmerkinnöistä ja venttiileistä?

Minkä teräksen merkki valmistetaan?

Rakennusosat ovat lujittavan kehyksen rooli, mikä lisää betonirakenteiden lujuutta ja kestävyyttä. Nykyaikaisessa rakennusteollisuudessa käytetään yleisesti vakiorakenteisia betonilaatuja ja erityyppisiä valumuotteja ja tarkoituksia. Rakenteiden vahvistamisesta vaaditaan suuritehoisia vetolujuuksia ja leikkauslujuuksia, eikä sitä saa kovettua ja hitsata hitsaamalla kaikenlaisia ​​hitsaustyyppejä. Tämä saavutetaan vähäisen hiilen pitoisuudesta johtuen riittävästä puhdistamisesta haitallisilta epämetallisilta epäpuhtauksilta.

Halvin ja tavallisin teräsbetoni on teräs, teräs 2 ja teräs 3, koska ne ovat tavallisimpia rakennusteollisuudessa ja niillä on riittävä vahvuus. Lisäksi käytetään useita erityisiä lujittavia teräksiä.

Lujittavia teräksiä on useita luokkaa mekaanisilta ominaisuuksiltaan: А-I (А240), А-II (А300), А-III (А400); А-IV (А 600), АV (А800), А-VI (А1000). Mitä korkeampi lujuus, sitä korkeampi lujitemateriaalin lujuus määräytyy hiilipitoisuuden, teräksen puhdistuksen asteen ja lejeerinkien lisäaineiden mukaan. Ankkuri on valmistettu kuumavalssauksella, sekä pyöreällä että jaksollisella (uritetulla) profiililla. Pyöreillä vahvikkeilla on suurempi lujuus, aallotettu vahvistus on paremmin tarttunut betoniin. Pyöreää vahviketta käytetään useimmiten veto- ja leikkausrakenteisiin. Lisäksi käytetään pyöreää raudoitusta, kun ohutta raudoitusta käytetään suuressa tuotteessa. Tällöin yhtenä levylle asetetun koko vahvikerenkaan suuren pinta-alan ansiosta rakenteen suuri yleinen lujuus saavutetaan. Armourit, joiden läpimitta on yli 32 mm, eivät koskaan muodosta pyöriä.


Taulukossa on esitetty teräslajit, joita käytetään tietyn halkaisijan vahvistamiseen.

Rebar-luokan AV (А800) valmistukseen saa käyttää teräslajia 22H2G2AYU, 22H2G2P ja 20H2G2SR. Sulkeissa ilmoitetut rihdin halkaisijat voidaan tehdä kuluttajan kanssa. Käytännössä ei ole olemassa selkeitä vaatimuksia raudoituksen halkaisijalle, esimerkiksi 6 mm: n raudoituksen sijaan. Käytä 8 mm, mutta tällaiset poikkeamat sallitaan vain suurikokoisille tuotteille. Kun käytetään eri halkaisijan vahvistamista, on aina tarpeen määrittää vahvistusviiran määrä lähinnä betonivalun yksikköalueella olevan raudan poikkipinta-alan kautta.

Hiiliterästen koostumuksen ja ominaisuuksien lisäksi, joiden on oltava GOST 380-88: n mukaisia, seostettujen teräsbetonien kaikkien tärkeimpien komponenttien sisältö normalisoidaan. Yleisimmän seosteräksen koostumus on esitetty taulukossa. Rikkipitoisuuden ja fosforin sisältö on annettu ylemmässä katossa, kuparin ja erityisesti nikkelin sisältöä ei pääsääntöisesti tarvitse rajoittaa, koska kupari on liian kallis komponentti, jotta metallurgistit sallisivat sen korkean pitoisuuden ja nikkeliä, jonka pitoisuus on jopa 1,5%, on jos hiilipitoisuus on enintään 0,35%, ei vaikuta negatiiviseen vaikutukseen liian suuren kovuuden muodossa tai jäätymisrakenteiden muodostumisen aikana hitsauksen aikana.


On huomattava, että teräs, jonka hiilipitoisuus on pienin, valmistetaan pääasiassa pienten läpimittaisten raudoitusten avulla, korkeamman hiilipitoisuuden omaavaa terästä käytetään suurempien massiivisten raudoitusten tuottamiseksi korkeisiin rakennuksiin. Alumiinisten lisäaineiden (kirjain "U" ja kromilla) (betonilla "X") on voimakkaasti vastustuskykyisiä korroosiota vastaan ​​ja niitä voidaan käyttää sellaisen raudanvalmistuksen tuottamiseen, jonka toiminta tarjoaa korkeaa kosteutta (patoja, siltoja, laiturinostimia, hydrotechnical tilat jne.).

Useimmiten seostus lisäaineita lujittavia teräksiä on otettu käyttöön niiden hitsattavuuden parantamiseksi ja lämpölaajenemiskertoimen pienentämiseksi. Koska teräsrakenteen heikoimmat kohdat ovat suurien sauvojen hitsauspisteet, ja lujitetun betonirakenteen kestävyys määräytyy mm. Lämpöeristeen avulla lämpötiheydellä.

Teräksen deoksidoinnissa käytettävien ferroseosten mukaan muut teräksen seokset, kuten nikkeli, titaani, vanadiini jne., Voivat pudota teräkseen ja niiden pitoisuus saa olla enintään 0,3% (kussakin). Toisin kuin valssattua terästä, josta rakenteellisia elementtejä tuotetaan (I-palkki, kanavapalkki, profiiliputket jne.), Lujittavalla teräksellä ei ole koskaan suurta määrää mangaania tai nikkeliä, kuten teräksissä, joissa on nolla-lämpölaajenemiskerroin valtavia hitsattuja rakenteita (sillat, rautatiet, kaasuputket jne.). Koska tämä ratkaisu on liian kallis ja laskelma tehdään betonin lämpöeristysominaisuuksille, jolloin raudan metallin jäähdytys ei salli teräviä tai lämmittää, kun sää muuttuu.

Tiettyjen terästen käyttö raudoituksen tuottamiseen määräytyy rakenteellisen lujuuden (esimerkiksi alueen seismisen toiminnan) ja käytettävissä olevien resurssien (esimerkiksi metallimalmiesiintymien talletukset) vaatimusten perusteella.

Mikä on PVL-arkki. Menetelmä laajennetun metallilevyn PVL valmistamiseksi. Luokittelu. Mitä PVL406 ja PVL508 tarkoittavat?

Artikkelissa tarkastellaan terästen ominaisuuksia erilaisten epäpuhtauksien kanssa ja ilman niitä.

kalusteet

Kuumavalssatut teräsbetonirakenteiden vahvistaminen

Jatkuvan profiilin rakennusosat ovat pyöreitä profiileja, joissa on kaksi pituussuuntaista kylkiluuta ja poikittaiset ulkonemat, jotka kulkevat kolmitoimisella heliksellä. 6 mm: n halkaisijaltaan profiileille sallitaan kaksiulotteisella helixillä kaksi ulkonemaa, joiden halkaisija on 8 mm.

Rakenteiden lujuusluokka A-II (A300), joka on valmistettu tavanomaisessa suunnittelussa ja erikoistarkoituksessa Ac-II (Ac300), on ulkonemat, jotka kulkevat kierteillä varustettuja viivoja pitkin samalla tavalla kuin profiilin molemmilla puolilla.

Luokan A-III (A400) ja luokan A-IV (A600), AV-A: n (A800), A-VI (A1000) rakennusvahvistuksessa on oltava ulkonemat kierteillä, jotka ovat oikealla puolella profiilin toisella puolella ja vasemmalle toiselle puolelle.

Ruuvien ulkonemien suhteellinen siirtyminen profiilin sivuille, jotka on erotettu pituussuuntaisista kylkiluista, ei ole normalisoitu.

Rakenteiden A-I (A240) ja A-II (A300), joiden halkaisija on korkeintaan 12 mm, ja luokan A-III (A400), joiden läpimitta on enintään 10 mm, on valmistettu rakenteellisista varusteista, joissa on suuret halkaisijat - tangoilla. Kaikkien kokoluokkien A-IV (A600), AV (A800) ja A-VI (A1000) varusteet valmistetaan sauvoilla, joiden läpimitta on 6 ja 8 mm.

Liitokset on valmistettu hiilestä ja matalasta seoksesta, jotka on lueteltu taulukossa. Luokan A-IV (A600) lujitustangot, teräslajit on vahvistettava valmistajan suostumuksella kuluttajan kanssa.

Teräslajit, joita käytetään erilaisten venttiilien valmistukseen (GOST 5781-82)

Minkä teräksen merkki on parempi vahvistamiseen nauhateollisuudessa?

Kun yksityinen rakentaminen perustaa vahvistuksen perusta, monet kehittäjät eivät kiinnitä tarpeeksi huomiota, kun otetaan huomioon, että betoni pystyy kestämään kuormia. Myös kokemattomat rakentajat eivät kiinnitä huomiota raudoitustangojen merkkiin, tyyppiin ja luokkaan.

Säätöraudoitus on välttämätön osa talon vahvistetun betonijohdon komponentteja. Sen avulla voit lisätä talon pohjan lujuutta, koska yksi betoni ei selviä kuorman vaikutuksesta. Betonin betoniseoksen kaatamisen yhteydessä teräsbetonipalkit betonirakenteessa asetetaan siten, että pääkuorma laskee niihin.

Erityyppisten perustusten asennus

Jotta betoni vahvistettaisiin mahdollisimman hyvin, tulisi tietää, minkälaista vahvistamista tarvitaan liuskajohtojen järjestämiseen, laskemiseen ja rakennustöiden suorittamiseen oikein.

Valittaessa raudoitusmetallipalkkeja on otettava huomioon:

 • ulkonäkö;
 • luokka;
 • terästangot;
 • palkin poikkipinta.

Millaista vahvistamista tarvitaan vahvan kehyksen luomiseen

Säätövarren ankkuri on valmistettu terästangoista, jotka ovat pyöreän poikkileikkauksen muotoisia sauvoja. Ne voivat olla sileitä ja profiileja. Perustan voimakkuuden parantamiseksi muodostetaan tankoja, joilla on uritetut pinnat. Niitä voidaan käyttää perustaksi tärkeimpänä materiaalina, ja apuvälineitä varten on parempi ottaa sileät sauvat.

Aikaisemmin ne käyttivät vain teräsvahvistusta, nyt on kestäviä lasikuituja, joita voidaan käyttää kosteikoilla. Niiden suurin etu teräksen - korroosionkestävyys.

Profiilityypit vahvistamiseen

luokka

Vahvistettuihin monoliittisiin laatikoihin tarvitaan A400-luokan aaltoputkia. Vaikka ne ovat kalliimpia kuin sileät, niiden pito on paljon suurempi.

Se on tärkeää! Älkää valittava vahvistamista, jonka avulla alhaisempien luokkien perustukset järjestetään kuin 400, jos haluatte, voit valita korkeampia luokkia.

merkki

Talon pohjan rakentamiseen käytetään kuumavalssattua terästä. Nauhapohjan varusteiden merkit merkitään kirjaimella "A". Numero 400 osoittaa saannon lujuutta. Mitä suurempi kuorma, sitä suurempi tämä luku olisi.

Kuinka valita materiaalit kylpyyn? Kiinnitä huomiota merkintöihin. Tangot, jotka on merkitty kirjaimella "C", voidaan liittää hitsaamalla. Jos merkintä "K" tarkoittaa, se ei aiheuta korroosiota.

Kuumavalssattujen liitososien mekaaniset ominaisuudet

jakso

Jakso - tangon pääparametri. Terästangot ovat saatavilla 0,5-2,3 metriä, metallin muovi voi olla läpimitaltaan 0,4 - 2 cm.

Rakennettaessa yksityisiä taloja tarvitaan halkaisijaltaan 0,8-1,6 cm tangot.

Kuinka vahvistetaan

Rakennettaessa taloa betonilaatan päälle on lujitettava luurankoa lävistysalueilla, joihin kuuluvat laakeroinnin laakeripisteet ja poikittaiset seinät tai pylväät.

Perustan teipin vahvistaminen tapahtuu seuraavassa järjestyksessä:

 • luo teipin metalli-kehysten akselit;
 • taivuta sauvat niin, että päät menevät eri suuntiin. On tarpeen vahvistaa kulmat ja risteys;
 • liitä vahvistusnauhan säätö. Nastat on asetettava päällekkäin;
 • vanteiden ylärivin kiinnittämiseksi asenna poikittaiset sauvat jokaiseen vahvistusvyöhön. Toistensa välissä pitkittäisjohdot on kytketty johdolla ja kytketty sitten alariville;
 • asenna ylempi sauvat ja vahvista kulmat risteyksissään koukkujen avulla puristimien muodossa;
 • ne yhdistävät ylemmän rivin ytimet tukirakenteiden kanssa kehyksen jäykkyyden lisäämiseksi;
 • Asenna muovi-, metalli- tai kuituvahvisteiset kiinnikkeet pitämään lujitustyön keskiosassa;
 • suorita muotti.

Nauhatalustalla voimat puristetaan alhaalta, kun pakkasen takia maaperä alkaa turvota ja talon paino - ylhäältä. Siksi teräsvyöt on tehty ylä- ja alapuolelta. Jos nauhalevy on syvä pohja, niin vahvistusvyöt saavat jo kolme. Kun teippikorkeus on yli 150 cm, aseta pysty- ja poikittaiset sauvat. Tämän tekniikan avulla voit tehdä säätiön vahvan, myös heikoilla maaperillä.

Pylväspohja tylsyillä paaluilla

Viime vuosina yksityisten talojen rakentaminen on tullut suosittu paalupilaripohja, joka on tekniikka. Epävakaissa maissa, tylsistyneet paalut, jotka laajenevat ylhäältä alas, ovat joskus talon ainoa mahdollinen perusta.

Porrastetun perustuksen rakentaminen aloittaa paalujen asettelun. Joten ne kestävät kuorman raolla ei voi tehdä ilman betonin raudoitusta, sillä ne suorittavat pystyvahvistusta.

Metallinen tyhjä tylsyllä pohjaan

Valmista ensin materiaali. Reunan kantapään vahvistaminen vaatii 4 palkkia. Tangojen pituus on noin 2,4 m. Niiden päät on taivutettu kirjaimen L. muotoon. Luurin muodostamiseksi kiinnitä useita kappaleita sauvojen avulla neulomalla lankaa saadaksesi jäykkää metallirakennetta, jonka paksuus on vähintään 8 mm. Se upotetaan kaivoon kaatamisen aikana. Metallikehys ei saa koskettaa reiän seinämiä ja kaivon pohjaa. Sitten tehdään muotti. Täyttämällä kehystä ajoittain ravistellaan. Jotta betoni olisi helpompi tarttua metalliin, kaikki on suljettava huolellisesti siten, että ilman aukot eivät muodostu.

Taulukko tangon vahvistamisen painosta

Miten lasketaan raudoituksen säätiölle

Nyt, kun pohja on sovitettu ostamaan raudoitusta ja betonia, ei ole vaikeaa tehdä muottirakennetta, vaikeuksia on tarvittavien materiaalien määrän laskemisessa. Laskenta raudoituksen määrästä ja kustannuk- sesta kullekin pohjatyypille määritetään erikseen.

Venttiilien sijaintia koskevien teknisten standardien noudattaminen on välttämätöntä.

Laskentasääntöihin sovelletaan sääntelyasiakirjoja. SNiP 52-01-2003 -standardin vaatimusten mukaan raudoituksen poikkileikkaus poikkileikkauksen pohjalle voi olla 0,1% koko betoniteräsrakenteen alueesta tässä tasossa.

Se on tärkeää! Tärkein virhe laatta-tyyppisen perustuksen vahvistamisessa tai muussa tapauksessa on väärä laskelma oletuskuormituksesta pohjaan tai niiden poissaoloon.

Virheiden välttämiseksi on hankittava tietyn osan geodeettiset tiedot. On myös tärkeää harkita palkkien halkaisijan ja nauhan alueen kokonaispinta-alan suhdetta. Rungon osalta on tarpeen laskea viiran määrä liuskalan sidoksen sitomiseksi ja valita tarvittava määrä tangkoja nauhateollisuudelle. Tämä voidaan tehdä, kun kuvaat niiden sijaintia. Materiaalin määrä määräytyy pääasiassa pohjan kehällä ja riippuu myös pohjan leveydestä.

Miten määritetään tangon lukumäärä pylväspohjan vahvistamiseksi. Jotta luuranko voi olla 20 cm ja 200 cm syvyys, vaaditaan 4 tankoa, joiden halkaisija on 1,2 cm. Tämä vaatii lankaa. Tangot on kiinnitetty 4 asentoon 5 cm: n askeleella horisontaalisten elementtien avulla.

Yksi virka edellyttää:

 • halkaisijaltaan 0,6 cm: n pituinen ja pituus 880 cm, kun otetaan huomioon 20 cm: n suuruus grillauksen kiinnittimessä;
 • sileät sauvat ᴓ 0,6 cm - 320 cm;
 • lanka telan kiinnittämiseen - 480 cm.

Tulokset kerrotaan sarakkeiden määrällä.

Oikeat laskelmat luovat hyvän perustan kotona.

Laskelmassa otetaan huomioon myös sementin määrä. Kullakin neliömetrillä betonilla on eri määrä palkkeja. Rakennustandardeja varten yleiskäyttöinen säätölaite vaatii 1 tonnin vahvistuselementtien jokaista 5 m² betonia kohden.

Laskentamenetelmä on hyvin monimutkainen ja riippuu monista tekijöistä. Siksi yksittäisille kehittäjille, jotka liittyvät tiettyihin riskeihin. Jos noudatat kokeneiden rakentajien teknisiä suosituksia ja neuvoja, voit luoda vankan perustan talolle.

Rakenteen luotettavuus riippuu paljolti sen perustamisesta, joka vastaa suurinta rakennusta.

Liuskajohtoon vaikuttavien kuormien ominaisuudet

Säätiötä pidetään osana rakennustekniikkaa, joka sijaitsee nollamerkin alapuolella ja toimii koko rakennelman tukena. Peruslaitteita on useita.

Valinta riippuu sellaisista piirteistä kuin kellarikerroksen läsnäolo, maaperän ominaisuudet pohjan alapuolella, rakennusmateriaali, sen kerrosten määrä ja muut.

Yleisimpiä on nauhatulostimien käyttö. Se kestää massiivisia rakenteita, jotka on rakennettu sivustoille, joilla on hyvät maaperäominaisuudet. Edustaa rakennustyön alla olevaa nauha-kangasta, joka on valmistettu raudoitetusta betonista, tiilestä tai raunioista. Sen valmistuksessa on otettava huomioon

kuormaa seuraavista talon elementeistä:

 • ainoasta pohjasta;
 • pohjasta pohjan yläpuolella;
 • talon lattiasta, kellarista, katosta, portaista ja muista sisärakenteista;
 • katosta, rakennuksen seinistä, mukaan lukien viimeistelyaineiden paino.

Useimmiten nauhateos on betoni, jossa käytetään vahvikekaivoa. Se on korkealaatuisen metallin tuote, erikokoisia ja ulkoisia ominaisuuksia. Toisinaan käytetään komposiittivahvistusta.

Raudoituksen käyttö tekee betoniperustasta kestävän taivutuskuormituksen, joka johtuu epätasaisista kuormista talon toiminnan aikana ja maaperän turpoamisen aikana. Ankkuri toimii peruskehyksenä.

Minkälaista raudoitusta käytetään nauhan perustuksiin riippuu vanteiden tyypistä, joka jakautuu seuraavasti:

 • pitkittäinen;
 • pystysuora;
 • rajat.

Pitkittäisen vanteen osalta

Kun pituussuuntaiset vanteet on asetettu pohjaan. Tällaisen vanteen tarkoituksena on olettaa, että pääkuormat vaikuttavat jännitteisiin. Siksi kaistaleen pohjaseinän, josta pitkittäisputkisto suoritetaan, on oltava vahvimmat ja riittävät parametrit tällaiselle kuormalle: halkaisija ja valmistusmuoto. Sivupinnalla, jossa on reunat, tarjoaa hyvän tartunnan betoniin, se vahvistaa pohjan lujuutta.

Pysty- ja poikittaisvahvisteille

Vahvikkeet, joita käytetään vahvistamiseen pystysuorassa ja poikittaissuunnassa, suorittavat pohjan liitoskohdat ja varmistavat koko lujarakenteen eheyden. Ne käyttävät kuormitusta betonin pohjan kutistumisen aikana tai sen lämpötilan muodonmuutoksessa, joka on pienempi kuin pituussuuntaiseen vanteeseen vaikuttava kuorma.

Rebar-halkaisija

Pitkittäisen vanteen luotettavuuden varmistaminen käyttäen teräksen teräsnauhaa, jonka läpimitta on 10-16 mm, riippuen maaperän ominaisuuksista rakennettavan talon alle. Esimerkiksi kalliolle ja kalliolle mahalle on mahdollista ottaa halkaisijaltaan vähintään 10 mm pituisia vanteita. Pehmeälle ja kevyelle maaperälle parhaiten käytetään 12 mm: n ja enintään 16 mm: n raudoitusta.

Pystysuoria ja poikittaisia ​​sideaineen lujitustangot voidaan käyttää, joiden halkaisija on pienempi eikä välttämättä ole rivejä. Erityisesti tähän tarkoitukseen ne käyttävät:

 • palkki, jonka halkaisijaltaan 8-10 mm: n rei'itetty sivupinta;
 • sauva, jossa on sileä sivupinta ja poikkileikkaus 6 mm;
 • baari, joka on tehty BP-brändin teräslangasta;
 • neulomalla.

Merkki laitteiden nauhan pohjaan

A-I- ja A-III-luokkaan käytettävien nauhapohjan vahvistamiseksi, jotka on valmistettu kuumavalssatulla menetelmällä.

Armature A1 (A240) on sileä lateraalinen pinta ja sitä käytetään pitkittäisputkistoon ja ristikytkentään rakenteeseen, jossa venyttämiseen tarkoitetut kuormat ovat vähäiset. Sen sauman vahvuus on 240 N / mm2.

Ribbed-tuotteet, joilla on suurempi lujuusluokka, luokitellaan luokkaan A-3 (A400). Armourissa A3 on pyöreä poikkileikkaus ja sivupinta, jossa on uritetut ulokkeet, jotka parantavat tarttumista betonilaastilla. Tällä tuotemerkillä on lujuusluokitus 390-400 N / mm2, mikä mahdollistaa venytyksen 25 mm: llä säilyttäen eheyden. Korkean saumanlujuus on erityisen tärkeä materiaalille, jossa on pitkittäinen vahvistus, joten se on valmistettu A400-teräksestä. Vahvistustaulukossa voit selvittää painon, poikkipinta-alan.

Eurooppalaisten standardien mukaan vahvistusta A500C käytetään kehyksen maksimiraudoitukseen, jossa kirjain C osoittaa hitsaustuotteiden hyväksyttävyyden ilman teknisten ominaisuuksien menetystä.

A500C-armeerilla on 500 N / mm2: n myötölujuus ja se on kestävä verrattuna A400-tuotteisiin, joilla on sama poikkileikkauksen halkaisija.

johtopäätös

Löysimme, mikä raudoitus on paremmin nauhalevyt, mutta ei ole vain oikea valinta raudoituksen materiaaleille, vaan myös menetelmä saumojen liittämiseen kehyksen muodostamisen aikana.

Käytä kahta yhdistetyyppiä: lanka ja hitsaus.

Hitsausta voidaan tehdä hiiliterästuotteille. Hiiliteräkset menettävät sitkeytensä hitsauksen seurauksena ja muuttuvat hauraiksi. Siksi yhteinen vahvistuskiskojen yhdistämismenetelmä on lanka. Neulomalla vahva lanka on tätä tarkoitusta varten. Joissakin tapauksissa neulotut muoviset kaulukset.

Betonin suojakerroksen vaaditun paksuuden ylläpitämiseksi on suositeltavaa käyttää raudoituksen kiinnittimiä, kun kehys valetaan. Kaikkien venttiilien asennusta koskevien vaatimusten täyttämiseksi voit luoda kiinteän nauhan perustan omalle.

Rakennuksen alkuvaiheessa kaikki ihmettelevät, "minkälainen vahvistusmerkki on käytettävä säätiöön?". Tarkastellaan asiaa tarkemmin.

Mitä tarvitaan vahvistusta? Säätiön vakautta on parannettava fyysiseen ylikuormitukseen ja luotettavuuden parantamiseen.

Perustaan ​​käytettävät vahvikkeet

Betonia käytetään täyttämään säätiö. Tämä materiaali on vahva ja pitkäikäinen, mutta hauras. Siksi taattu kestävyys on kiinteästi kiinnitetty.

Nyt vaaditaan vain 2 erilaista vahvistamista säätiölle.

Teräsvahviste

Teräsvahvistustyypit

SNiP 52-01-2003 Betoni- ja teräsbetonirakenteet. Perussäännökset "säännellään betoniteräsrakenteiden käyttöä seuraavien teräsvahvisteiden osalta, jotka on vahvistettu asiaa koskevien standardien mukaisesti:
kuumavalssattu sileä ja säännöllinen profiili, halkaisijaltaan 3-80 mm;
lämpömekaanisesti vahvistettu määräaikainen profiili, jonka halkaisija on 6-40 mm;
joka on mekaanisesti kovettunut kylmässä tilassa (kylmänä muodostettuna) jaksollisen profiilin tai tasaisen halkaisijaltaan 3-12 mm;
vahvistusköydet halkaisijaltaan 6-15 mm.
Lisäksi teräsköydet (kierre, kaksoiskupit, suljettu) voidaan käyttää suurikokoisissa rakenteissa.
Teräsraudoitetuille betonirakenteille (rakenteet, jotka koostuvat teräksestä ja teräsbetonista), levyt ja leikkaus teräs käytetään asiaa koskevien normien ja standardien mukaisesti (SNiP II-23)

Teräsraudoituksen tärkein standardoitu ja kontrolloitu laatuindikaattori on vetolujuuden lujuusluokka ja vetolujuuden lujuusluokka: A - kuumavalssatulle ja lämpömekaanisesti vahvistetulle lujitukselle; B - kylmämuovausta varten; K - vahvistusköysiä varten
Luokka venttiili vastaa taattua myötörajaa (fyysinen tai ehdollinen) MPa, perustettu standardien mukaisesti ja tekniset tiedot, ja on otettu alueella A240 ja A1500, B2000 peräisin B500 ja sieltä K1400 ja K2500

Kuumavalssattu teräsvahvistus toimitetaan GOST 5781: n mukaan, termomekaanisesti vahvistettu teräsnauha - GOST 10884: n mukaisesti.
Kuumavalssattu teräs betoniterästen vahvistamiseen on jaettu luokkiin mekaanisten ominaisuuksien mukaan - lujuusluokka (normalisoidun ehdollisen tai fysikaalisen saannon lujuuden standardilla N / mm2):
A240 (A-I), A300 (A-I), A400 (A-III), A600 (A-IV), A800 (A-V)

Teräsluokka A240 (AI) on tehty sileäksi, teräsluokat A300 (AI), A400 (A-III), A600 (A-IV), A800 (AV), A1000 (A-VI ) - säännöllinen profiili.
Jatkuvasta profiilisesta teräksestä valmistettu profiili on pyöreä profiili, jossa on kaksi pituussuuntaista kylkiluuta ja poikittaiset ulkonemat, jotka kulkevat kolmitoimisella heliksellä. 6 mm: n halkaisijaltaan profiileille sallitaan kaksiulotteisella helixillä kaksi ulkonemaa, joiden halkaisija on 8 mm.
Luokan A300 (A-II) räjähdysastia, joka on valmistettu tavanomaisessa suunnittelussa ja erikoiskäyttöisessä AsZOO (Ac-II) -profiilissa, on oltava ulkonemat, jotka kulkevat ruuveja pitkin samalla tavalla kuin profiilin molemmilla puolilla

Teräsluokka A400 (A-III), joka on tehty kuv. 1, 6, ja luokat A600 (A-IV), A800 (A-V), A1000 (A-VI) kuvion 1 profiililla. 2, b on oltava ulokkeita pitkin ruuveja, joilla on oikea puoli profiilin toisella puolella ja vasemmalla puolella toisella puolella.
AsZOO-luokkaan (Ac-II) varustetulla erikoistyökaluterällä on kuv. 1, a tai 2, a.
Erityiskäyttöprofiili valmistetaan (kuva 2, a) valmistajan suostumuksella kuluttajan kanssa. Hellin profiilien muoto ja koko. 2, a ja b voidaan määrittää.
Kuluttajan pyynnöstä teräslajit A300 (A-I), A400 (A-III), A600 (A-IV), A800 (A-V)

Nimitykset luokat täydennetty indeksit osoittamaan tarvittaessa valmistusmenetelmä, toiminnot tai tehtävät vahvistaminen: termomekaanisesti karkaistu raudoitusterästankoj on merkitty Al, teräs erityisiin tarkoituksiin (North muutos) - Ac termomekaanisesti karkaistua terästä hitsattavaa merkitään kirjaimella C (esim. At600S), ja sama teräs, jolla on lisääntynyt vastustuskyky korroosiota vastaan ​​- kirjain K (esimerkiksi AT1000K).
Vahvistettu termomekaanisesti karkaistu teräs on saatavilla At400C, At500C, At600, At600C, At600K, At800, At800K, At1000, At1000K ja At1200 luokissa

Vahvistettu termomekaanisesti karkaistu teräs valmistetaan säännöllisesti GOST 10884: n tai GOST 5781: n mukaan. Kuluttajan kanssa lujuusluokan At800: n ja sen yläpuolella olevan lujituksen teräs saa olla sileä.
Jaksollisen profiilin tangoista mitattujen nimellisten halkaisijoiden vastaavat poikkileikkausalueella olevat yhtäpitävät pyöreät sileät sauvat.
A240 vahvistaa kuumavalssatun teräksen laadut (A-I) ja A300 (A-II) 12 mm halkaisijaltaan ja A400-luokan (A-III), joiden halkaisija on enintään 10 mm mukaan lukien valmistettu kelat tai tangot suuren halkaisijan - tankoihin. Kaikkien kokoluokkien A600 (AIV), А800 (А-V) ja A1000 (А-VI) teräsvahvikkeet valmistetaan sauvoilla, joiden halkaisija on 6 ja 8 mm.
Vavat ovat vakiopituudeltaan 6-12 m. Valmistajan ja kuluttajan välisellä sopimuksella sauvat voidaan valmistaa 5 - 25 metristä

Teräksen lujuus

Mekaanisista ominaisuuksista riippuen kuumavalssattuja liittimiä on jaettu seuraaviin luokkiin:
AI (A240), A-II (A300), A-III (A400), A-IV (A600), AV (A800), A-VI (A1000) (GOST 5781-82: n mukaan).

Profiilin luonteesta lujuus on jaettu sileään ja jaksottaiseen profiiliin. Luokan A-II (A300), A-III (A400) luokan A-II (A300) luokan A-II (A340) A-II (A300) - A-VI (A1000) A-IV (A600), AV (A800) voidaan tehdä sileäksi.

Paino per metri profiili ja poikkipinta-ala (mukaan GOST 5781-82)

Profiilin numero

Poikkipinta-ala, cm2 1.2

Paino 1 m profiili

Teoreettinen, kg

Maksimi poikkeamat,%


Huom. 1 m profiilin massa lasketaan nimellisen koon mukaan. Laskettaessa 1 m: n massa, teräksen tiheys otettiin 7,85 g / cm3. Todistuksen 1 m: n massan on oltava vähintään 0,9.

Teräslaadut venttiilien valmistukseen (GOST 5781-82: n mukaan)

Teräsbetoni on valmistettu hiilestä ja matalasta seoksesta valmistetusta teräksestä, alla luetellut laadut. Kuluttaja ilmoittaa teräslaadun järjestyksessä. Ohjeiden puuttuessa valmistajan on vahvistettava teräksen laatu. Luokan A-IV (A600) tankoihin teräslajit vahvistetaan valmistajan suostumuksella kuluttajan kanssa.

Vahvistettu teräsluokka

Profiilin halkaisija mm

Teräslaatu

Stzkp, Stzps, Stzsp

22H2G2AYU, 22H2G2R, 20H2G2SR


AV-luokan (A800) teräksestä valmistettujen teräslaatuisten teräslajien valmistus sallitaan 22H2G2AYU, 22H2G2R ja 20H2G2SR.

1. Kuumavalssattu teräs raudoitettujen betonirakenteiden vahvistamiseen


Jatkuvien profiilivaijerien lujittava teräs tasaisella etäisyydellä niiden pinnasta kulmassa sauvan poikittaisten ulkonemien (aallotuksen) pitkittäisakseliin betonin tarttumisen parantamiseksi.

Vahvistettu teräsluokka

Profiilin halkaisija mm

Teräslaatu

St3kp, St3ps, St3sp

22H2G2AYU,
22H2G2R,
20H2G2SR

Huomautuksia: Valmistetaan luokan AV (А800) teräsvahvisteita teräslajeista 22H2G2AYU, 22H2G2R ja 20H2G2SR. Suluissa ilmoitetut koot on tehty
valmistajan hyväksyntä kuluttajan kanssa.

Profiilin numero
(nimellinen di
tanko), mm

Paino 1 m profiili, kg

Mittarien määrä 1 tonnilta

Teräsbetoni on jaettu luokkiin riippuen:

 • mekaanisista ominaisuuksista - lujuusluokka (määritetty normalisoidun ehdollisen tai fysikaalisen myötölujuuden standardilla newtons per neliö millimetri);
 • (indeksi C), joka on korroosionkestävyys (indeksi K).

Teräsrakenne valmistetaan At400C, At500C, At600, At600C, At600K, At800, At800K, At1000, At1000K ja At1200. Valmistajan suostumuksella kuluttajan kanssa lujuusluokan At800: n ja sitä korkeamman teräsvahvistin voidaan tehdä sileäksi.

 • Rullausmerkinnän puuttuessa asianmukaisen luokan teräsvahvojen tangot tai nippujen päät on maalattava pysyvällä maalilla seuraavin värein:
 • o At400C - valkoinen;
 • o At500C - valkoinen ja sininen;
 • o At600 - keltainen;
 • o At600C - keltainen ja valkoinen;
 • o At600K - keltainen ja punainen;
 • o At800 - vihreä;
 • o At800K - vihreä ja punainen;
 • o 1000 - sininen;
 • o1000K - sininen ja punainen;
 • o1200 - musta.

Suositeltavat hiilipitoiset ja vähän seostetut teräslaatut vastaavien luokkien lujitemateriaalin valmistukseen.

Vahvistettu teräsluokka

Teräslaatu

25G2S, 35GS, 28S, 27GS

10GS2, 08G2S, 25S2R

20GS, 20GS2, 08G2S, 10GS2, 28S, 25G2S, 22S, 35GS, 25S2R, 20GS2

20GS, 20GS2, 25S2R

GOST 10884-94: Termomekaanisesti vahvistettu teräsbetoniteräs teräsbetonirakenteisiin


Tekniset olosuhteet

Termomekaanisesti kovetetut teräspalkit vahvistetuille betonirakenteille. tekniset tiedot

Esittely Päivämäärä 1996-01-01

 • 1. KEHITTÄVÄT TK 120 "Valurauta, teräs, valssattu" otti käyttöön Venäjän Gosstandart
 • 2. VAKAUTUS, MITARAHOITTAMINEN JA TARKASTUSNEUVOSTON HYVÄKSYTYT VALTIO (pöytäkirja nro 6-94, 10.17.94). Äänestetyn standardin hyväksymistä varten:

Valtion nimi

Kansallisen standardointielimen nimi

Kazakstanin tasavallan presidentti

 • 3.
 • 4. Venäjän federaation komitean päätöslauselmassa 13.4.1995 annetusta standardointia, metrologiaa ja sertifikaatiota nro 214 koskevasta kansainvälisestä standardista GOST 10884-94 hyväksyttiin suoraan Venäjän federaation tilastandardiksi 1.1.1996 lähtien.
 • 5. GOST 10884-81 sijasta.

1. SOVELTAMISALA.

Tämä standardi koskee lämpömekaanisesti karkaistua teräsbetonia, jonka sileä ja säännöllinen profiili on halkaisijaltaan 6-40 mm, joka on tarkoitettu vahvistuvien betonirakenteiden vahvistamiseen. Standardi sisältää sertifiointivaatimukset lämpökoneellisesti lujitetulle teräsbetoniteräkselle betonirakenteille.

Tässä standardissa käytetään viittauksia seuraaviin standardeihin:

 • GOST 380-88 Tavallinen laatu hiiliteräs. postimerkkejä
 • GOST 2999-75 Metallit ja seokset. Vickersin kovuusmittausmenetelmä
 • GOST 5781-82 Kuumavalssattu teräs betoniterästen vahvistamiseen. Tekniset olosuhteet
 • GOST 7564-73 Teräs. Näytteenottoa, aihioita ja näytteitä koskevat yleiset säännöt mekaanisia ja teknisiä kokeita varten
 • GOST 7565-81 Valurauta, teräs ja seokset. Näytteenottomenetelmä kemialliselle koostumukselle
 • GOST 7566-81 Vuokraus ja tuotteet jatkojalostukseen. Hyväksyntä, merkinnät, pakkaus, kuljetus varastointiin
 • GOST 10243-75 Teräs. Testausmenetelmä ja makrostruktion arviointi
 • GOST 12004-81 Teräsbetoni. Vetolujuustestimenetelmät
 • GOST 12344-88 Terässeos ja erittäin seostetut. Menetelmät hiilen määrittämiseksi
 • GOST 12345-88 Terässeos ja erittäin seostetut. Rikin määritysmenetelmät
 • GOST 12346-78 Terässeos ja erittäin seostetut. Menetelmät piin määrittämiseksi
 • GOST 12347-77 Terässeos ja erittäin seostetut. Menetelmät fosforin määrittämiseksi
 • GOST 12348-78 Terässeos ja erittäin seostetut. Menetelmät mangaanin määrittämiseksi
 • GOST 12350-78. Se tuli seostettuina ja erittäin seostettuina. Menetelmät kromin määrittämiseksi
 • GOST 12352-81 Valmistettiin seostettuina ja erittäin seostettuina. Nikkelin määritysmenetelmät
 • GOST 12355-78 Terässeos ja erittäin seostetut. Kuparin määritysmenetelmät
 • GOST 12356-81 Valmistettiin seostettuina ja seostettuina. Menetelmät titaanin määrittämiseksi
 • GOST 12357-84 Terässeos ja erittäin seostetut. Menetelmät alumiinin määrittämiseksi
 • GOST 12358-82 Terässeos ja erittäin seostetut. Menetelmät arseenin määrittämiseksi
 • GOST 12359-81 Tuli hiilipitoinen, seostettu ja erittäin seostettu. Typpimääritysmenetelmät
 • GOST 12360-82 Terässeos ja erittäin seostettu. Menetelmät boorin määrittämiseksi
 • GOST 14019-80 Menetelmät ja seokset. Taivutusmenetelmät
 • GOST 14098-91 Hitsatun raudoituksen ja suljettujen betoniteräsrakenteiden liitokset. Tyypit, suunnittelu ja mitat
 • GOST 18895-81 Teräs. Valosähköinen spektrianalyysimenetelmä

3. MÄÄRITELMÄT

Tässä standardissa käytetään seuraavia termejä:

 • Ajoittainen profiiliteräs - tangot tasaisesti erilleen niiden pinnasta kulmassa sauvan poikittaisten ulkonemien (aallotuksen) pitkittäisakseliin parantamaan tarttumista betonilla.
 • Teräsrakenteet ovat sileitä, pyöreitä tangkoja, joilla on sileä pinta, jolla ei ole aallotuksia parantaakseen betonin kiinnittymistä.
 • Lujuusluokka on teräksen fysikaalisen tai ehdollisen myötölujuuden standardoitu arvo.
 • Poikittaisten ulkonemien kallistuskulma on poikittaisten ulkonemien (rivat) ja sauvan pituusakselin välinen kulma.
 • Vaiheiset poikittaiset ulkonemat - kahden peräkkäisen poikittaisen ulkoneman keskipisteen välinen etäisyys mitattuna yhdensuuntaisesti sauvan pituusakselin kanssa.
 • Poikittaisten ulkonemien korkeus on etäisyys poikittaisen ulkoneman korkeimmasta pisteestä jaksollisen profiilin sauvan ydinpintaan mitattuna oikealla kulmalla sauvan pituusakseliin nähden.
 • Jaksollisen profiilin (profiilinumero) lujittavan teräksen nimellishalkaisija on pyöreän sileän sauvan halkaisija yhtä suurella koolla poikkileikkausalueella (taulukko 1).
 • Nimellisellä poikkipinta-alueella on poikkileikkauspinta, joka vastaa samaa nimellishalkaisijan pyöreän sileän sauvan poikkipinta-alaa.

4. PERUSPARAMETRIT JA MITAT

 • Teräsbetoni on jaettu luokkiin riippuen: - mekaanisista ominaisuuksista - lujuusluokasta (vahvistettu tavanomaisella normalisoidulla ehdollisella tai fysikaalisella silloittuvuudella newtons / neliö millimetrillä) - suorituskykyllä ​​- hitsatulla (indeksi C) korroosiokestävyydellä (indeksi K).
 • Teräsrakenne valmistetaan At400C, At500C, At600, At600C, At600K, At800, At800K, At1000, At1000K ja At1200.
 • Teräsrakenne valmistetaan kuvion 1 tai GOST 5781 mukaisesti säännöllisin profiilein. Kuvion 1 mukaisen jaksollisen profiilin mitat on lueteltu taulukossa 1. Valmistajan ja kuluttajan välisellä sopimuksella lujuusluokan At800: n ja sitä korkeamman teräsvahvistus voidaan tehdä sileäksi.


Taulukko 1. millimetreinä.

Lujittavan teräksen nimellishalkaisija (profiilin numero)

Jaksotetut profiiliparametrit

d

h, ei vähemmän

D1

t *

b

B1

ei enää

nimellisteho

tarkkuustoleranssit

tavanomainen

lisääntynyt


* Maksimi poikkeamat ovat ± 15%.

 • Teräksestä, jossa on profiili, joka vastaa kuviota 1, on pyöreät sauvat, joissa on tai ei ole kahta pitkittäistä kylkiluuta, ja poikittaissuuntaiset, puolikuunmuotoiset korvat keskellä, jotka eivät leikkaudu pitkittäisten kylkiluiden kanssa ja kulkevat pitkin useita heliksia, joilla on Profiilit eri suuntiin.
 • Teräksen nimellishalkaisijat, poikkileikkausalue, lineaarinen tiheys (tangon massa 1 m), tangon koon ja massan suurimmat poikkeamat, ovaliteetti ja kaarevuus tulisi vastata taulukossa 1 ja GOST 5781 määriteltyjä. Huom. - Jatkuvan profiilin (profiilin numero ) vastaa nimellishalkaisijaa, joka on yhtä suuri kuin sileän vahvikekerroksen poikkipinta-ala.
 • Vahvistettua terästä, jonka läpimitta on vähintään 10 mm, on valmistettu varret, joiden pituus on määritelty järjestyksessä. Vahvissa on varret, joiden halkaisija on 6 ja 8 mm. Kelat sallivat At400C-, At500C- ja At600C-luokat, joiden halkaisija on 10 mm.
 • Mitatun pituisen tangon pituuden raja-arvot on täytettävä GOST 5781: n vaatimukset.
 • Lujitemuovin merkinnöissä tulisi olla: - nimellishalkaisija (profiilin numero), mm - lujuusluokan 4.1 (4.1) - suorituskykyominaisuuksien osoittaminen - hitsattavuus (indeksi C), korroosionkestävyys (indeksi K) Esimerkkejä tunnuksesta Teräsvahvistus, jonka läpimitta 20 mm, At800 lujuusluokka: 20At800 GOST 10884-94. Sama, halkaisija 10 mm, lujuusluokka AT400, hitsattava (C): 10At400S GOST 10884-94. Sama, läpimitta 16 mm, At600 lujuusluokka, kestää korroosionkrakkausta (K): 16At600K GOST 10884-94

5. TEKNISET VAATIMUKSET

Vahvistettu teräs valmistetaan tämän standardin vaatimusten mukaisesti määrätyllä tavalla hyväksyttyjen prosessisäädösten osalta. 5.5 Vahvistettu teräs on valmistettu hiilestä ja vähän seostetusta teräksestä, jossa taulukossa 2 esitetyssä kauhanäytteessä olevien kemiallisten elementtien massajake.

Taulukko 2.

Vahvistettu teräsluokka

Kemiallisten elementtien massajake,%

At600S, At600K, At800, At1000, At1000K

 • At400C- ja At500C-luokkien teräsvahvistuksessa mekaaniset ominaisuudet ja hitsattavuus takaavat silikonipitoisuuden jopa 1,2%.
 • At500C-luokan teräsbetoniteräkselle hiilen massaosuus on enintään 0,37%.
 • Suositeltavat teräslajit ja niiden kemiallinen koostumus on annettu liitteessä A.5.3. At400C-luokkaan kuuluvan hitsatun teräsvahvikkeen osalta kaavan mukaisesti määritetyn hiilenekvivalentin on oltava vähintään 0,32 prosenttia, At500C-luokka - vähintään 0,40 prosenttia At600C-luokassa vähintään 0,44 prosenttia. Tässä kaavassa on vastaavien kemiallisten elementtien massajake 5.5. Taulukossa 2 vahvistettujen standardien enimmäispoikkeamat valmiiden tuotteiden kemiallisessa koostumuksessa on oltava taulukon 3 mukaiset.

Taulukko 3.

Kemiallinen elementti

Maksimi poikkeamat,%

 • Teräksen teräsvaijerin mekaaniset ominaisuudet ja ennen taivutuskokeiden tuloksia sekä niiden taivutuskokeiden tulokset on täytettävä taulukossa 4 esitetyt vaatimukset. Lujittavan teräksen mekaanisten ominaisuuksien tilastolliset indikaattorit Terästen on oltava taulukon 5 ja liitteen B mukaisia.

Taulukko 4.

Lujitusteräslujuusluokka

Nimelliset halkaisijat, mm

Mekaaniset ominaisuudet

Kylmä taivutesti, tutkinto

Turrun halkaisija (d - tangon nimellishalkaisija)

väliaikainen vetolujuus, N / mm2

Ehdollinen tai fysikaalinen saannon vahvuus, N / mm2

* At800K-luokan teräsvahvistukseen, jonka halkaisijat ovat 18-32 mm.
huomautuksia:

 • At600C-luokan teräsvahvistuksessa tilapäisen vetolujuuden on oltava 50 N / mm2 pöydän asettamien vaatimusten alapuolella, kun suhteellinen venymä on 2% (abs.) Ja 1% (abs).
 • Tangoilla varustettujen At400C-, At500C- ja At600-luokkien teräsvahvikkeella tilapäinen vetolujuus ei saa ylittää taulukossa annettuja arvoja yli 200 N / mm2.
 • Lujuusluokan At1200 lujuusluokkaan toimitustilanteessa ehdollisen saannon lujuus voidaan alentaa 1,150 N / mm2: een.
 • Kun testataan At800-, At1000- ja At1200-lujuusluokkien lujuusluokkia, suoraan valssauksen jälkeen, sitkeysindikaattoreiden annetaan laskea 1% (abs).

Taulukko 5.

Lujittavan terän nimellishalkaisija (profiilin numero), mm

Mekaanisten ominaisuuksien tilastolliset osoittimet

Standardipoikkeama, N / mm2

asenne

 • Kuluttajan pyynnöstä ne säätelevät rasituksen rentoutumista, väsymislujuutta ja taivutusvastuksen testausta koskevia vaatimuksia.
 • Teräsrakenteiden, At800-, At1000- ja At1200-lujuusluokkien osalta ehdollisen elastisen rajan on oltava vähintään 0,85.
 • Teräksen teräslaadun on oltava GOST 5781: n vaatimusten mukainen.
 • Valssauksen aikana käytettävät merkinnät

Lujitusteräslujuusluokka

Poikittaisten ulkonemien lukumäärä aikavälillä f1

 • Rullausmerkinnän puuttuessa asianmukaisen luokan teräsvahvojen tangot tai nippujen päät on maalattava pysyvällä maalilla seuraavin värein:
 • Tangot on pakattu nippuihin, joiden paino on enintään 10 tonnia, sidottu lanka. Kuluttajien pyynnöstä sauvat on pakattu nippuihin, joiden paino on enintään 3 tonnia.
 • Kun ne toimitetaan tölkissä, jokaisen hanan on koostuttava yhdestä teräksestä. Kelan paino on korkeintaan 3 tonnia. Virran tulee olla tasaisesti sidottu ympyrän ympärille vähintään neljässä paikassa. Jokaisella näillä neuloilla on oltava keskimmäinen sidos (neulonta), joka sijaitsee rungon keskipaksuuden tasolla.
 • Jokainen tangon hana tai nippu on kiinnitettävä tiukasti etikettiin, joka osoittaa: - tavaramerkki tai tavaramerkki ja valmistajan nimi - teräsbetonin tunnus (4.8) - eränumero - tekninen valvontaliite.
 • Jos lujittavan teräksen mekaaniset ominaisuudet eivät vastaa sen valssauksen yhteydessä käytettyä merkintää, todellinen lujuusluokka on ilmoitettava etiketeissä ja laatuselosteessa, ja varret on maalattava maalilla 5.11 kohdan mukaisesti.

6. HYVÄKSYMISSÄÄNNÖT.

 • Teräsbetoni on hyväksytty erissä, erän tulee koostua samantyyppisestä lujittavasta teräksestä ja halkaisijasta, joka on valmistettu yhdestä sulatejuovasta. Erän paino on GOST 5781: n mukaan.
 • Teräksen lujuusparametrien ja lineaarisen tiheyden (tangon paino 1 m) raja-arvojen valintaa ne valitaan: - kun ne toimitetaan palkkeihin - vähintään 5% erästä - kun ne toimitetaan keloissa - kaksi sortaa.
 • Teräksen kemiallisen koostumuksen tarkastamiseksi otetaan yksi näyte sulatesteestä. Näytteenotto on GOST 7565: n mukaan.
 • Vahvistetun terän mekaanisten ominaisuuksien hallitseminen veto-testeistä otetusta puolelta ennen ja jälkeen kahden näytteen sähkölämmitys.
 • Taivutestissä otetaan kaksi näytettä erästä.
 • Tilapäisen katkaisukestävyyden ja ehdollisen saannon lujuuden valvonta sähkölämmityksen jälkeen suoritetaan ilman erityistä karkaisua teknisessä prosessissa tai lämpötilan lakkaamisella kuumentamalla alle taulukossa 4.6.6 esitetyillä lämpötiloilla
 • Seurantaan jännitysrelaksaation, väsymislujuuden ja taivutus taipumaton (säätelyyn Näiden parametrien asiakkaan pyynnöstä) erästä valittu testattavaksi: - rentoutumista jännityksiä ja taivutus taipumaton - neljä näytettä, - väsymiskestävyys - kuusi näytettä.
 • Näytteenotto valvonnasta mekaanisten ominaisuuksien ja taivutus testit, sekä annetun jännityksen laukeamisen ja taivutusväsymislujuuden kanssa taipumaton suoritettiin GOST 7564.Interval näytteenottoa tulisi olla vähintään puoli on käytetty aika betoniteräksen liikkuvan tämä osapuoli.
 • Lujittavan teräksen lujuusominaisuuksien tilastollisten indikaattoreiden määrittely - lisäyksen B mukaisesti.
 • Mekaanisten ominaisuuksien valvonta on sallittua tehdä rikkomattomilla menetelmillä sääntely- ja teknisen dokumentaation mukaisesti.
 • Jos saavutetaan epätyydyttävät testitulokset vähintään yhdessä indikaattorista, toistuvat testit tulee suorittaa GOST 7566: n mukaisesti.
 • Teräsvahvisteisen erän mukana on oltava GOST 7566: n mukainen laatusertifikaatti, jossa on lisätiedot: - nimellishalkaisija (profiilin numero), mm - lujittava teräsluokka - mekaaniset ominaisuudet ennen sähkölämmitystä ja sen jälkeen - keskiarvon vähimmäisarvo ja väliaikaisten vastusarvojen standardipoikkeama rikkoutuminen ja erän myötölujuus - kylmä taivutustestien tulokset - yhtenäisen venytyksen arvot.
 • Kuluttajan pyynnöstä sääntelemättömiin laatuasiakirjoihin kohdistuvien jännitysten, väsymislujuuden ja kimmoisuuden (5.7) lieventäminen antaa näiden ominaisuuksien testitulokset. Kuluttajan pyynnöstä on ilmoitettava teräksen kemiallinen koostumus.

7. VALVONTAMENETELMÄT.

 • Lujittavan teräksen geometriset parametrit tarkistetaan vaaditun tarkkuuden mittauslaitteella.
 • Lujittavan teräksen lineaarinen tiheys määritellään kahden näytteen massan aritmeettiseksi keskiarvoksi, joka on 1 m pitkä ja painotettu lähimpään 0,01 kg: aan. Näytteen pituus mitataan tarkkuudella 0,001 m.
 • Kemiallinen koostumus mukaisen teräksen GOST 12344 - GOST 12348, GOST 12350, GOST 12352, GOST 12355, GOST 12356 - GOST 12360, GOST-18895 tai muilla menetelmillä, jotka eivät ole huonompia mittaustarkkuuden vaatimukset standartov.Pri eroja tulosten arvioinnin kemiallisen koostumuksen teräksen tulisi olla määritellä näiden standardien mukaiset menetelmät.
 • Vetolujuustesti on GOST 12004: n mukaan. Mekaanisten ominaisuuksien määrittämiseksi tulee käyttää lujittavan teräksen nimellistä poikkileikkauspinta-alaa.
 • Menetelmät näytteiden kuumentamista seurata murtovetolujuus ja myötölujuus kuumennuksen jälkeen on asetettu kanssa valmistajan potrebitelem.Dopuskaetsya hakemus kuumennusuunissa lämpötilassa alle 50 ° C: ssa, esitetty taulukossa 4, ja altistuminen jälkeen näytteet oli kuumennettu 15 minuuttia.
 • Kylmä taivutustesti GOST 14019: n mukaisesti näytteillä, joiden poikkileikkaus on sama kuin testattavan profiilin poikkileikkaus.
 • Testaa stressin rentoutuminen, väsymislujuus ja taivutus laajennuksilla, jotka suoritetaan normatiivisen teknisen dokumentaation mukaisesti.

8. KULJETUS JA VARASTOINTI.

Kuljetus ja varastointi - GOST 7566: n mukaisesti.

LIITE A (suositeltu)

SUOSITELTUET TERÄMARKKIT

Taulukossa A.1 on esitetty suositellut hiili- ja matala-seostetut teräkset vastaavan luokan lujitemuovin valmistukseen.

Taulukko A.1.

Vahvistettu teräsluokka

Aikaisemmin voimassa olevan NTD: n nimeäminen

Nimellinen koko

Teräslaatu

25G2S, 35GS, 28S, 27GS

10GS2, 08G2S, 25S2R

20GS, 20GS2, 08G2S, 10GS2, 28S, 25G2S, 22S

35GS, 25S2R, 20GS2

20GS, 20GS2, 25S2R

 • Hiiliteräksen kemiallinen koostumus on GOST 380: n mukaan alhainen seos - taulukossa A.2, luokkiin 35GS ja 25G2S annettujen standardien mukaisesti - GOST 5781: n mukaan lisävaatimukset tämän lisäyksen 3 kohdan mukaisesti.
 • Teräsluokassa 35GS, joka on tarkoitettu teräsluokkien At600C, At800 ja At800K valmistukseen, hiilen massaosuuden on oltava 0,28-0,33% ja mangaanin massajake 0,9-1,2%.

Taulukko A.2

Teräslaatu

Massan osuus kemiallisista elementeistä

 • 1. Teräslaatu 08G2S, joka on tarkoitettu At600K-luokan lujittavan teräksen valmistukseen, piin massajäämän on oltava 0,6-1,2 prosenttia.
 • 2. Teräs, josta valmistetaan At600-, At600C-, At600K-, At800- ja At800K-luokan teräsbetonia, sallitaan rikkipitoisuuden ja fosforin massajakson lisäys 0,045 prosenttiin.
 • 3. Teräslajille 25С2Р, boorin massajake on 0,001-0,005%, titaani - 0,01-0,03%.
 • 4. Kaikkien luokkien teräsvahvistuksessa arseenin massaosuuden on oltava enintään 0,08 prosenttia.
 • 5. Teräslajin 22C osalta titaanin massajäämän ei pitäisi olla korkeintaan 0,05% alumiinia - enintään 0,10%
 • Raja-arvot poikkeavat hiiliteräksen valmiista valssatuotteista GOST 380: n mukaisesti, taulukon A.3 mukaan. Taulukko A.3

Kemiallinen elementti

Maksimi poikkeama,%


Huomaa - tangon lujuusluokkiin AT600, At800 ja At1000 (paitsi 35GS teräkset) samalla huomioon mekaaniset ominaisuudet ja kestävyys rasituskorroosiohalkeilua miinus keskihajonta kemiallisen koostumuksen (ilman pii) ei ole merkki hylkäämistä.

 • 35 GS-terästä valmistetuista At800K-luokan räjähteistä valmistetulla teräspinnalla olisi oltava vähintään 0,3 mm: n paksuinen karkaistu kerros, jonka kovuus on enintään 280 HV.

LIITE B (pakollinen)

VAATIMUKSET KÄYTETTÄVYYDEN KORROOSIEN VÄLITTÄMISEKSI JA HITSAUSTA

 • Vahvistus teräsvaijerin korroosionkestävyyteen ja hitsaukseen perustuu sen kemialliseen koostumukseen tämän standardin 5.2-5.4 vaatimusten mukaisesti, sen mekaanisten ominaisuuksien tasosta taulukon 4 mukaisesti ja prosessidirektiivien mukaisella valmistusmenetelmällä.
 • Korroosionkestävyyteen vastustuskykyiseltä teräkseltä testatessa näytteitä nitraattiliuoksessa, joka koostuu 600 osasta massatuotetta typpihappoa, 50 massaosaa ammoniumnitraattia ja 350 massaosaa vettä 98-100 ° C: n lämpötilassa ja jännitteellä, joka on yhtä suuri kuin tämän standardin taulukon 4 mukaan), korroosiokrakkauksen epäonnistumisen aika tulisi olla vähintään 100 tuntia.
 • Hitsattavan lämpömekaanisen hitsattavan teräs hitsattavat liitokset, joiden tyyppi, rakenne ja mitat täyttävät GOST 14098: n vaatimukset, olisi oltava väliaikaiset vetolujuudet vähintään taulukossa 4 määritellyllä tavalla.

LIITE B (pakollinen)

VAHVUUSOMINAISUUDEN TILASTOTIETOJA KOSKEVAT VAATIMUKSET

 • Valmistaja takaa lujittavan teräksen lujuusominaisuuksien (tilapäisen vetolujuuden ja ehdollisen tai fysikaalisen saannon lujuuden ennen sähkölämmitystä ja sen jälkeen) kuluttajien keskimääräiset arvot yleisessä väestössä ja määritettyjen ominaisuuksien vähimmäisarvojen keskiarvot kussakin erän sulatuksessa seuraavien olosuhteiden perusteella:
  - taulukon 4 mukaisten lujuusominaisuuksien hylkäysarvot;
  S on parametrien keskihajonta testipopulaatiossa;
  S0 - parametrin keskihajonta puolueessa.
 • Lujittavan teräksen vaaditut laatuindikaattorit varmistetaan terästuotannon tuotantoteknologian noudattamisen aikana massatuotannon aikana ja niitä ohjataan tämän standardin 3 kohdan vaatimusten mukaisesti.
 • Arvot määritetään testitulosten perusteella liitteen E määräysten mukaisesti.
 • Tarvittaessa tarkistaa kuluttaja lujuusominaisuudet betoniteräsmattojen ennen ja jälkeen sähkölämmitys, että lämpötilat taulukossa 4, ja myös tapauksissa, joissa eroja laadun arvioinnin tangon kumpikin osapuoli testin suorittamisessa kuusi yksilöiden eri nivelsiteiden (kerää) ja ytimet, ja näiden testien tulokset tarkistavat olosuhteiden asiaankuuluvien ominaisuuksien suorituskyvyn:

missä:
Xmin - testattujen parametrien vähimmäisarvo kuuden näytteen testauksen tuloksista;
- testattavan parametrin vähimmäisarvo keskimäärin;
S0 - testattavan parametrin standardipoikkeama sarjasulatuksessa;
- testatun parametrin keskiarvo kuuden näytteen testauksen tuloksista;
- testattavan parametrin hylkäämisarvo taulukon 4 mukaisesti. Arvot ja - tämän teräsbetonin erän laatua koskevien tietojen mukaan.

LIITE D (viite)

JOUSTAVAT KIINNITYSTESTEET

Taivutuskoe, joka seuraa taivutus, muodostaa muovisen muodonmuutoksen sauvasta teräslevystä taivuttamalla määritetyn kulman saavuttamiseksi kuumentamalla ja jäähdyttämällä kaareva näyte tietyissä olosuhteissa ja sen jälkeen taivuttamalla (taivutus taivuttamalla) voiman vaikutuksen alaisena vastakkaiseen suuntaan kuin alkuperäinen. Taivutus- ja jatkojohtojen kahden tason akselit pysyvät tasossa, joka on kohtisuorassa voiman suuntaan nähden. Testaus tulisi tehdä yleisillä testauslaitteilla tai puristimilla, jotka on varustettu taivutus- ja taivutusvälineillä. Laitteiden kaaviot on esitetty kuvioissa D.1 ja D.2. Testi on suoritettava nopeudella korkeintaan 20 astetta / s siten, että teräsvahvisteisen näytteen poikittaiset reunat ovat venytysvyöhykkeellä. Tukien välinen etäisyys ei saisi muuttua testin aikana, ja sen tulisi olla yhtä suuri kuin:
jossa: D on tuurnan halkaisija (taulukko D.1).

Taivutuskello ennen lämmitystä (ikääntymisen) tulee olla 90 °. Taivutettu näyte vanhenee lämmittämällä 100 ° C: een tilalla tässä lämpötilassa vähintään 30 minuuttia ja sitten jäähdytetään ilmassa lämpötilaan 10 - 36 ° C. Näytteen jäähdyttämisen jälkeen suoritetaan testi taivuttamiseksi 20 asteen kulmaan (kuva D.3). Molemmat kulmat mitataan ennen kuorman vapautumista. At400C: n ja At500C: n luokkien teräsbetonin koekappale on taivutettu tuurnan ympärille, jonka halkaisija on taulukossa. Taulukko D.1 millimetreinä.

Tuurnan halkaisija, jonka nimellishalkaisija on lujittavaa terästä, mm

Valmistajan on sovittava kalvon halkaisijan kanssa 14, 18 ja 28 mm halkaisijaltaan vahvistavasta teräksestä sekä teräsbetonista, At600-, At800-, At1000- ja At1200-lujuusluokista. Näytteen katsotaan läpäistyneen testiä halkeamien puuttuessa, näkyväksi ilman suurennusvälineitä.


LIITE D (pakollinen)

MERKINNÖSTÄ PERÄISINÄ KOSKEVA JÄRJESTELMÄPUHELIMEN MERKITSEMINEN RAKENNE

 • Jatkuvan profiilin lujittavan teräksen merkintä, jota käytetään sen kaatumisen aikana lyhyt poikittaisten kylkiluiden tai profiilin poikittaisten ulkonemien merkinnöissä, on seuraavanlainen: - merkinnän alun merkki - valmistajan nimi; - lujittavan teräksen lujuusluokan nimi.
 • Esimerkkejä betoniteräksen merkinnästä on esitetty kuvassa E.1.
 • profiilin valmistajan poikittaisten ulkonemien merkintäpisteiden muodossa - Cherepovets Metallurgical Plant (n1= 3), At600-lujuusluokkaan (n2= 4)
 • lyhyen poikittaisen kylkiluun valmistaja - Sulinsky Metallurgical Plant (n1= 3), At800-lujuusluokan vahvistus teräs (n2= 5) Kuva E.1

LIITE E (pakollinen)

MENETELMÄ ARMATURVIKKEEN VAHVUUSOMINAISUUDEN TILASTOTIETOJEN MÄÄRITTÄMISEKSI

 • Tällä menetelmällä vahvistetaan menetelmä, jolla voidaan soveltaa tilastollisia valvontamenetelmiä erillisten sauvojen tai kelojen valmistuksessa käytettävän lujittavan teräksen laatutason määrittämiseksi sen massatuotannon aikana ja jota käytetään sen lujuusominaisuuksien ja teräsvahvikehyksen luotettavuuden arvioimiseen sekä teknisen vakauden valvontaan prosessi lujittavan teräksen tuotannossa.
 • Lujittavan teräksen vakiovoimakkuusominaisuuksien (tilapäinen murtumienkestävyys ja ehdollinen tai fysikaalinen saannon lujuus ennen sähkölämmitystä ja sen jälkeen) perustettujen tilastollisten indikaattoreiden määrittämiseen käytetään vertailutestien tuloksia, joita kutsutaan yleiseksi väestöksi. muodostaen näytteen kontrollien kokonaispopulaatiosta teräsbetonin lujuusominaisuuksien erityisparametrin kiduttaminen. Otoksen perusteella tehdyt päätelmät koskevat koko väestöä.
 • Näytteen, jonka perusteella tilastolliset indikaattorit on määritetty, on oltava edustava ja katettava riittävän pitkä aika (vähintään kolme kuukautta), jonka aikana tämän teräsvahvistusprosessin toiminta ei muuttunut. Kunkin näytteen erissä olisi oltava vähintään 50.
 • Näytteen on sisällettävä yhden luokkaan kuuluvan lujittavan teräksen valvontatestien tulokset, jotka on valettu yhdeksi tai samankokoisten profiilien ryhmiksi yhdestä terästehtaasta yhdellä sulatusmenetelmällä.
 • Näytteen muodostamisessa on otettava huomioon satunnaisotannan olosuhteet kustakin erästä. Epätavallisten testitulosten arviointi ja näytteen homogeenisuuden tarkistaminen suoritetaan sääntely- ja teknisten asiakirjojen mukaisesti.
 • Kun tarkastustulosten tulosten tilastollinen käsittely määrittelee näytteen (yleisen väestön) lujuusmetallin lujuusominaisuuksien ominaisparametrin keskiarvon keskiarvon, tämän parametrin standardipoikkeama tässä näytteessä on S ja sen standardipoikkeama erän sulassa on S0, samoin kuin uima - keskiarvojen keskihajonta - S1. Arvot ja S määräytyvät säädösten ja teknisten asiakirjojen perusteella. S-arvo0 määritä kokeellisesti vähintään kaksi kuumennusta kutakin teräslaatua varten samaan luokkaan ja lujittavan teräksen halkaisijaan valitsemalla satunnaisesti vähintään 100 näytettä kutakin lämpöä kohden. S-arvo1 määritelty kaavalla
 • Tarkista ominaisuuksien stabiilisuus ja S suoritetaan OST 14-34: n mukaisesti.
 • Vahvistusteknisen teräksen lujuusominaisuuksien erityisparametrin vähimmäisarvo on kussakin sarjalähteessä määritetty kaavalla. Kahden näytteen (n = 2) testitulosten vähimmäisarvo on kussakin valvottavassa erässä vähintään Xmin määritämme kuka kaavalla, missä on näytteen (yleinen väestö) teräsvahvistusominaisuuksien ominaisparametrin keskiarvo; S0 tai S ovat tämän liitteen 6 kohdassa määritellyt ominaisuudet.

Jotta kuluttajalle voidaan taata lujittavan teräksen lujuusominaisuudet, joiden todennäköisyys on 0,95, on täytettävä seuraavat edellytykset:

liittimet hinnat, varusteet 12, varusteiden valikoima, rakennusten varusteet, myydä varusteet, myydä varusteet, teräsvarusteet, varusteet hinta, A400 varusteet, varusteet, venttiilin valmistaja, varusteet valmistus, ostaminen varusteet, ostamasta varusteet, varusteet Moscow, varusteet a500, purku, uudelleen jakelu, rakennusosat, leikkausvahvistus

Yrityksen tila on mukana kaihtimien myynnissä