Betonin merkintä ja ominaisuudet

Ensisijaiset indikaattorit - betonin merkki ja luokka - eräs perusominaisuuksista laastin valinnassa. Eri merkkien käyttö vaihtelee aakkosnumeerisessa muodossa olevien salattujen arvojen mukaan. Valmis seos tavataan yleensä tuotemerkillä - tässä on tärkein ominaisuus - tulevaisuuden monoliitti.

1. Hankkeen dokumentaatiossa merkki merkitään pääkirjeellä M ja betonin lopullinen lujuus kgf / cm2: ssä. Betonilaatuja on M50: stä M1000: een, mutta sovellus on useimmiten vain M100-M450.

2. Betoniluokka, kirjain B (B 3,5 - B 60). Tämä merkitsee taatun lujuuden arvoa eli megapaskalin kuormitusta, jota monoliitin on kestettävä 95 prosentissa tapauksista. Käytössä yleisimmät luokat ovat B 7.5 - 35.

3. Jäätymisen, veden kestävyyden, liikkuvuuden ja kovuuden indikaattorit ovat huonompia kuin edellä, mutta ne ovat tärkeitä myös useissa erityistapauksissa.

Betonin palonkestävyys on osoitettu kirjaimella F (25 - 1000), se tarkoittaa jäätymis- ja sulatusjaksojen lukumäärää, jonka aikana seos ei vääristy. Tämä indikaattori on äärimmäisen tärkeä erittäin märissä maissa, siltarakenteissa, joissa esiintyy jatkuvaa kosketusta kosteuden kanssa, erityisesti syksyllä ja keväällä lämpötilahäviöiden aikana.

Erilaiset valmistajat ottavat lisäksi käyttöön jäätymisenestoaineen lisäaineita koostumukseen materiaalin kestävyyden lisäämiseksi lämpötilan ääriliikkeisiin. Tyypillisesti tällainen lisäaine on hydrofobinen (sieppaus) sementti. Tärkeää: tällaisten keinojen väärinkäyttö aiheuttaa konkreettisen lujuuden menetyksen. Ilmastovyöhykkeellemme sopii käytettäväksi betonipäällyste, jolla on jäätymisvastus F 100-200.

Vedenpitävyys on betonisekoitteen ominaisuus materiaalin sisäpuolelle. Merkitys on siinä, että veden tunkeutuminen mikrokruunuihin pakastamisen aikana tuhoaa sen sisäpuolelta.

Vedenkestävyyttä merkitään merkillä W 2 - 20 - tämä on numeerinen indikaattori vastuksen kosteuden tunkeutumisesta paksuuteen paineella. Jotta saavutettaisiin vaaditut hydrausvastusominaisuudet, käytetään samaa hydrofobista sementtiä tai muita tiivistys- ja hydrofobisia lisäaineita.

On huomattava, että samaan aikaan hinta tulee paljon suuremmaksi, mutta näkyviin tulee useita positiivisia ominaisuuksia:

 • mahdollisuus säästää vedenpitävillä pohjilla alueilla, joilla on läheinen pohjavesivarasto;
 • pidennetään käyttöiän lisääntynyttä roiskeenkestävyyttä, jota käytetään suojattomissa rakenteissa, kuten aidat, sokeat alueet, betonipolkuja.

Taulukossa esitetään betonilaatujen pääominaisuudet, mukaan lukien materiaalin kulutus liuoksen valmisteluun ja likimääräiset kustannukset.

Betonin laatu ja niiden käyttö

Betoni on halpa ja kohtuuhintainen rakennusmateriaali, joka täyttää monoliittisten rakennusten kaikki toiminnalliset vaatimukset. Huolimatta kehittyvistä muutoksista, jotka eivät sisällä vain hiekkaa ja sementtiä vaan myös aggregaatteja, kuten laajennettua savea, standardi hiekosementtikoostumus on edelleen suosituin yksityisten rakentajien keskuudessa. Laadun ratkaisun saavuttamiseksi on otettava huomioon se, että erilaisia ​​betonityyppejä käytetään monenlaisten rakennusten rakentamiseen.

On olemassa standardeja, jotka määrittävät ja luokittelevat betonikoostumukset niiden lujuusominaisuuksien, pakkasenkestävyyden, vedenkestävyyden ja sideainekomponentin perusteella. Jokainen näistä indikaattoreista on merkitty tietyillä aakkosnumeerisilla ja numeerisilla merkinnöillä, joita tarkastelemme tarkemmin.

Betonin lujuus

Betonin merkistä riippuen ratkaisun puristuslujuus on enemmän tai vähemmän kestäviä kuormituksissa eri olosuhteissa. Tämä parametri on merkitty pyökki "M" ja numero 50-1000, mikä ilmaisee, millainen kuorma kgf / cm2 kestää tietyn koostumuksen. Tämän indikaattorin sallittu virhe (vaihtelukerroin) on 13,5%.

Pakkauksessa on myös konkreettista betonialuetta, joka mitataan MPa: ssä (megapikseleinä) ja merkitään kirjaimella "B", minkä jälkeen luvut ovat välillä 3,5 - 80, mikä ilmaisee paineen, jonka materiaali kestää 95 prosentissa tapauksista.

Betonin luokka ja sen brändi ovat erottamattomasti sidoksissa toisiinsa, joten tunnet yhden indikaattoreista, voit helposti määrittää toisen.

Betonimassan ja betoniluokan määrittämiseksi on harkittava GOST 26633-91 -taulukkoa vastaava taulukko.

Näiden tietojen mukaan betoniliuoksen lujuuden merkki ja luokka määritetään.

Useimmin betoni M 400: a käytetään rakennusmateriaalien tuottamiseen perustavanlaatuisissa säätiöissä, mutta ei ole tarpeetonta ottaa huomioon muiden luokkien laajuutta.

M 50-100

Haurainta ja epäluotettavaa on koostumus merkinnällä 50. Useimmiten sitä käytetään täytettäessä tyhjiä rakenteissa, jotka eivät ole stressaantuneet. Noin samat voidaan sanoa seoksista M 75 ja M 100. Ns. "Ohut" betonia käytettiin kaatamalla rakennusseoksen luonnoskerrosta. Näitä yhdisteitä käytetään perustan alla olevan tyynyn (jalustan) valmistukseen perustuksille, tasoituskerroksille ja tieperusteiden asentamiseksi.

Se seikka, että betoniluokka puristuslujuudessa vastaa B 7.5: ta, tällaisen materiaalin indikaattori ei salli käyttää sitä vakavaan työhön.

M 150

Betonin M 150 ominaispiirteitä on hieman kevyempi, mutta kevytrakenteinen betoni, jota ei tule valita stressaaville rakenteille. Tällaisia ​​seoksia voidaan käyttää karkeaseen työhön ja kaatamaan perusta pienille kerrostaloille. Sillä on myös mahdollisuus käyttää sitä pesureiteen, puutarhaterassien, polkujen ja syiden vuoksi, joihin ihmiset kulkevat.

M 200-250

Kun merkin 200 suhde ja betoniluokka B 15, koostumus on kestävämpi. Sitä voidaan käyttää pitoseinien rakentamiseen portaiden, alustojen, polkujen, jalkakäytävien ja jalkakäytävien valmistuksessa. Usein M 200 kaadetaan teippityypin pohjaan (vain jos maaperä on vakaa) ja avoimilla terasseilla.

Betonin lujuus riittää laitemallien asentamiseen huoneisiin, joissa on pieni mekaaninen kuorma.

Betoni M 250 on lähes sama ominaisuus, koska se on usein valettu myös pienikokoisille laatoille.

M 300

Jos tarkastellaan betonimerkkiä ja niiden ominaisuuksia, niin nykyään M 300 on melko suuri kysyntä monoliittisten perustusten rakentamisessa, koska hinta ja laatu ovat optimaaliset. Tämäntyyppiset seokset soveltuvat myös kaatopaikkojen ja portaiden valmistukseen sekä ulkona että talon sisällä. Betoni M 300: lla on hyvä kosteudenkestävyys, joten märkäympäristössä ei ole tuhoisaa vaikutusta siihen.

M 350

Jos valitset betonimerkin, jonka luokka on B 27.5, saat kestävän materiaalin monoliittisten ja päällekkäisten rakenteiden rakentamiseksi. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään perustettaessa korkeita rakennuksia. Seoksen lujuuden ansiosta se soveltuu myös vakavampiin rakennuksiin: uima-altaat, tukipylväät, lentokenttälevyt ja paljon muuta.

M 400

Tällaisella ottelulla rakennusmateriaalin laatu ja palkkaluokka (M 400, B 30) on oltava melko kalliita. Tämän tyyppisen seoksen korkeat kustannukset eivät ole kovin suosittuja yksityisten kehittäjien keskuudessa. Betoni M 400 kuitenkin nopeasti tarttuu, joten sitä käytetään usein isojen esineiden rakentamiseen: ostoskeskuksiin, urheiluareenoihin, pankkeihin, vesipuistoihin ja niin edelleen. Lisäksi tämä betoni soveltuu sillan, vedenalaisen rakenteen, raskaasti kuormitetun tuen ja hydraulirakenteiden valuun.

M 500 ja edellä

Tällaisia ​​koostumuksia voidaan pitää erittäin erikoistuneina, koska sementti- ja lujuusominaisuuksien tällaisella pitoisuudella ei ole järkevää käyttää M 500: tä asuinrakennusten rakentamiseen. Tyypillisesti tämän luokan betoniseoksia käytetään pankkien holvien, siltojen, patojen, patojen ja strategisten tilojen rakentamiseen.

Betonin lujuuden luokittelun ohella on myös otettava huomioon muut erot.

Vedenkestävä betoni

GOST 12730.5-84: n mukaan vedenkestävyyden betoniarvot on merkitty kirjaimella "W" ja numeroilla 2-20, jotka määrittävät veden enimmäispainon (MPa), jonka betonirakenne pystyy kestämään.

Jos tarkastelemme betonin merkitsemistä tuotemerkillä, perustuen koostumuksen veden imeytymisen indikaattoreihin, materiaalit eroavat toisistaan ​​seuraavasti.

Harkitse betonin tärkeimmät luokat W:

 • W2 - tarkoittaa, että valitulla materiaalilla on suuri läpäisevyys ja se ei absorboi suuria määriä kosteutta. Tämä betoni ei sovellu vedenpitävyyteen.
 • W4 - imee hieman vähemmän kosteutta, mutta sitä ei myöskään suositella vedenpitäviksi.
 • W6 - samankaltaiset seokset eroavat alentuneesta läpäisevyydestä ja keskimääräisestä veden imeytymisasteesta, minkä vuoksi niitä käytetään useimmiten asuinrakennusten rakentamisessa.
 • W8 - betonin luokittelu osoittaa, että koostumus imee korkeintaan 4,2% kosteutta.

Vesitiivisbetonin merkitsemisen ohella on myös otettava huomioon materiaalin kestävyys matalissa lämpötiloissa.

Betonin sulamisvastus

Toinen tärkeä betonin luokitus on sen jäätymisvastus. Tämä indikaattori on merkitty kirjaimella "F" ja numeroilla 50-300, mikä ilmaisee jäätymis- ja sulatusjaksojen lukumäärän, jota sementti-hiekkaseos kestää. Samanaikaisesti 5 prosentin vahinko on sallittu, mutta ei enää.

Tästä eteenpäin pakkasenkestävän betonin laatu on erittäin tärkeä indikaattori, jolla tätä tai mitä materiaalia voidaan käyttää tähän tarkoitukseen.

Hyödyllisiä! On olemassa useita toimenpiteitä, joilla voidaan parantaa betonin räykkyyttä: veden seoksen väheneminen seoksessa ja erityiset pehmitettävät aineet.

Jos puhumme siitä, miten määritämme betonin luokka sen perusteella, että se on alhaisissa lämpötiloissa, niin:

 • merkit M 100-150 vastaa indeksiä F 50;
 • M 200-250 - F 100;
 • M 300-350 - F 200;
 • M 400 - F

Rikkakestävyyden ja veden kestävyyden betonilaatujen lisäksi on olemassa betoniratkaisun parametri, joka määrittää koostumuksen toimivuuden mukaan.

Betonin työstettävyys

On olemassa useita GOSTia, jotka määrittelevät, mitä konkreettinen luokka on työstettävissä. Riippuen siitä, kuinka betoniseos täyttää muodonmuodon painonsa alla, valitaan yksi tai toinen koostumus.

Seoksen tiheys jaetaan seuraavasti:

 • Mobile. Niiden indikaattorit mitataan kartiomallilla.
 • Kova. Tällaisia ​​seoksia testataan värähtelevällä pöydällä. Koostumuksen ominaisuuksien määrittäminen perustuu seoksen pakottamisen ajankohtaan.

GOST 7473-94 määrittää konkreettisuuden työstettävyyden mukaan seuraavasti.

Ymmärtääksesi, miten valitaan konkreettinen ratkaisu tähän parametriin, pohditaan taulukkoa.

Valmistettavuuden luokittelun lisäksi on myös otettava huomioon GOST 23732, jonka mukaan sekoittumisvesi ja itse seos koskevat vaatimuksia.

Betonin suorituskyvyn muuttamiseksi voit aina lisätä pehmittimen laastiin, mikä tekee siitä enemmän muovia. Tällöin betoni täyttää kaikki standardit toimivuuden mukaan.

Jatketaan miettimään, mitä muut konkreettiset tekijät eroavat toisistaan, on vain selvitettävä, mitkä ovat sitovia osia.

Betonisidonnaiset komponentit

Jos luokittelemme betoniliuokset sideaineella, koostumukset jaetaan seuraaviin luokkiin:

 • sementti (yleisimpiä);
 • asfaltti (käytetään tienrakennuksessa);
 • kalkki;
 • kipsi;
 • silikaatti;
 • savea.

Betonin rakenteesta riippuen betoni voi olla:

 • Erityisen helppoa. Tällöin materiaalin suurin paino on enintään 500 kg / m 2. Tällaisia ​​betoneita kutsutaan myös voimakkaiksi.
 • Helppoa. Käytettäessä betonia, jonka paino on enintään 1,800 kg / m 2, käytetään betonista, hiekkakivestä, hohkakivestä ja muista kevyistä huokoisista materiaaleista valmistettua täyteainetta, jolla on alhainen lämmönjohtavuus. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään aidojen ja pinnoitteiden rakentamiseen.
 • Raskas tai tavallinen. Tällöin materiaalin suurin paino on yli 1 800 kg / m 2. Tällöin täyteaineena käytetään kiinteää soraa, jota käytetään tavallisesti lujitetuilla teräsrakenteilla.
 • Erityisen raskas. Tämän tyyppisen materiaalin tilavuuspaino on yli 2700 kg / m 2. Erityisen raskaita seoksia varten käytetään aggregaatteja: baritia, rautamalmia ja metalleja. Tällaisia ​​materiaaleja käytetään suojaamaan haitallista säteilyä, joten ne rakentavat ydinvoimaloita ja sotilastutkimuskeskuksia.

Näiden tietojen avulla tiedät nyt, miten määrität betonibrändin ja valitset projektiisi parhaiten soveltuva rakennusmateriaali.

Betonipöytien arvot

Betonia voidaan pitää yhtenä vanhimmista ja tunnetuimmista rakennusmateriaaleista. Rakennusten rakentaminen nyt 150 vuoden kuluttua suosituimman rakennusmateriaalin keksimisestä ei ole mitään, joka korvaa konkreettista massaa nykyään, ainakin nykyaikainen tekniikka ei voi tarjota mitään uutta. Materiaalien ominaisuuksien tarkkaa arviointia varten käytetään konkreettisia laatuja ja materiaalin lujuusluokkia.

Miten konkreettisia ominaisuuksia luokitellaan?

Suunnitteluprosessissa on äärimmäisen tärkeää tietää ja mitata betonin perusparametrit. Näin ollen teollisen tuotannon konkreettinen koostumus saadaan useilla erityisillä indekseillä ja symboleilla, jotka mahdollistavat perusominaisuuksien oikean arvioinnin:

 • Karkaistun ja tukevan sementtikiven tarkkaa ominaisuutta kutsutaan B-luokan betoniksi. Se määritellään numeeriseksi arvoksi, joka on suoraan verrannollinen materiaalin puristuslujuuteen. Esimerkiksi luokka B25 vastaa puristuslujuutta 25 MPa;
 • Betonivahvuuden kiinteä ominaisuus on merkitty M: llä ja 50-1000: n numeerisella arvolla, joka luonnehtii tietyn näytemäärän keskimääräisestä lujuusominaisuudesta yhdestä erästä samoilla ominaisuuksilla.

Betonivalun betonipinnalle voidaan antaa likimääräinen arvosana. Yleensä arvioidusta laskelmasta käännös käyttäen numeerista tekijää, joka on 13,5.

Betonin luokkaan kuuluvan brändin suhde oikein on suoritettu GOST-numerossa 26633-91 annettuun vastaavuustaulukkoon.

Esimerkiksi jos käytät yleisintä luokkaa B15, voit käyttää numerokertoimen avulla helposti ehdollisen merkin materiaalia varten, jonka puristuslujuus on 196 kg / cm2. Lähin vakioitu voima on 20 MPa, mikä vastaa merkkiä M200.

Betoniluokitus käyttötarkoituksen ja ominaisuuksien mukaan

Betonikivi on melko monimutkainen rakenne-konglomeraatti, joka yhdistää useita materiaaleja, joilla on erilaiset ominaisuudet. Tämä ominaisuus sallii vaihtamalla täyteaineiden ja pääkomponentin - sementtituotteen suhde - tarvittavan lujuuden tai tiheyden saavuttamiseksi muuttamatta alkuperäisten komponenttien ominaisuuksia.

Eri laatuluokkien käytännöllinen käyttö

Betonimerkin avulla voit tarkemmin ymmärtää, mihin tarkoitukseen tiettyä koostumusta voidaan käyttää. Alla on betonin arvot ja niiden ominaisuudet taulukossa.

Näiden ominaisuuksien avulla voit laskea tarkasti komponenttien suhdetta - sementtiä, hiekkaa ja vettä, niin että sekoitettaessa ja valuessa saadaan tarvittava betonimerkki. Tällainen lähestymistapa on kätevä suunnittelu- ja laskentatehtävissä, mutta edustaa suhteellisen vähäistä käytännön hyötyä. On mahdollista sanoa tarkalleen, missä ja miten tiettyä betonikiekkohakua voidaan käyttää sen ominaispiirteiden perusteella, vain erikoislääkärin. Alla olevassa taulukossa voit käyttää kiveä sen tuotemerkin perusteella ilman yksityiskohtaista analyysia sen ominaisuuksista.

Tavallisesti betoni on jaettu useaan luokkaan:

 1. Raskasta betonia, jonka ominaispaino ja tiheys on yli 2000 kg / m 3. Koska sen käyttö täyteaineena raskaille kiviä varten, tällaisilla materiaaleilla on suuri lujuusominaisuuksia, niitä käytetään monimutkaisten rakennusten, rakenteiden ja rakenteiden perustuksiin;
 2. Tavalliset koostumukset, joiden tiheys on enintään 1700 kg / m 3. Tämä on yleisin betoniseos, jota käytetään lähes kaikissa matalissa rakennuksissa.
 3. Kaasulla täytetyt ja solumuovimateriaalit painoarvot ovat enintään 1000-1100 kg / m 3. Kevyitä brändejä ja sävellyksiä käytetään rakennusmateriaalina yksikerroksisten talojen rakentamiseen ja rakenteisiin.

Tällaisia ​​materiaaleja ei voida jäljentää kotimaassa, lisäksi yksittäisten laatujen koostumuksessa käytetään raskasmetalleja ja niiden suoloja, jotka aiheuttavat riskin ihmisten terveydelle.

Valmistustekniikan vaikutus ja betonin ominaisuuksiin käytetyt komponentit

Valun laatuun ja ominaisuuksiin vaikuttava tekijä on sidosaineena käytetty sementtimerkki.

Betonin sisältämän sideaineen lisäyksen myötä betonin kosketuskestävyys tai merkki lisääntyy tiettyyn suhdelukuun. Saavuttamiseksi tilavuusprosenttia 45-50%: n sisällön sementtirakeet vaivaamista vahvuus ja tuotemerkki käytännössä ei lisää, vaan alkaa laskea jyrkästi konkreettisia luokan lisäämällä sedimentin ja halkeilualttiuteen.

Toinen tekijä, joka voi vaikuttaa betonimassan merkkiin ja takavarikointiin, on erän määrä. Teoreettisesti hyvin pieni määrä sementtituotantoa on mahdollista valmistaa korkealaatuista betonia suhteellisen alhaisista sementtityypeistä. Tällöin vesipitoisuus pienenee puolet optimaalisesta ja vaivaus suoritetaan vain käyttämällä erityisiä lisäaineita, jotka poistavat ilman liuoksesta.

Suurin vesipitoisuus betoniliuoksessa voi saavuttaa 70%. Näissä olosuhteissa betoni kovenee, mutta tuotemerkki ja vahvuus vähenevät vähintään 40-50%.

Kolmas tekijä, joka voi muuttaa voimaa ja tuotemerkkiä, jota kutsutaan seoksen kovuuden ja yhtenäisyyden edellytyksi. Optimaalisen sekoitusajan pienentäminen johtaa laatan ja luokan heikentymiseen valun epätasaisen asettamisen vuoksi. Esimerkiksi matalissa lämpötiloissa tavanomainen sekoitusaika nousee 30-40% ja päinvastoin, höyryttäminen korkeassa lämpötilassa ja paineessa lisää betonivalun lujuutta ja laatua.

johtopäätös

Betonielementtien ominaisuuksien luokittelu brändinä pidetään nykyään vanhana luokitusjärjestelmänä. Vain brändi ei anna täydellistä kuvausta pakastetun betonimassan käyttäytymisestä, ei kuvaa sen plastisuutta ja kykyä muuttaa ominaisuuksiaan pitkään - kuukautta tai jopa useita vuosia.

Betonipöytien arvot.

Taulukko betonin ja betonin laadun suhteesta.

Seuraavassa konkreettisessa taulukossa on betonilajien ominaispiirre sen puristuslujuusluokan mukaan. Toinen merkki määräytyy pakkasenkestävyyden ja vedenkestävyyden tavanomaisissa testiolosuhteissa. Betoniluokkaan kuuluu sen numeerinen ominaisuus sekä sen ominaisuuksien kerroin, jonka takuu on 0,95. Tämä tarkoittaa, että sen ominaisuudet on täytettävä 95 tapauksessa 100: sta. Betoniluokka merkitään kirjaimella "B" ja numeroilla 1 - 60, ts. B-10, B-25, B-40 jne. Brändin ja betonin lujuuden välinen suhde on V = 13,5%. Esimerkki - luokka B-10 on keskimääräinen vahvuus 131 kgf / cm2 - lähimmäinen betoniluku on 150. Laskemiseksi säätiö voi käyttää säätiö laskinta.

Betonirakenne puristuslujuuteen

Betonin lujuuden suhde, vastaavat laatat ja betoniluokat puristuslujuuteen

Betoni puristuslujuusluokka

Tavallinen betonin * taso, joka vastaa puristuslujuusluokan betonia

Kaikenlaiset betonit, paitsi solu

Erotus betonimerkistä,%

Cellular betoni

Erotus betonimerkistä,%

Betonin tasot ja niiden ominaisuudet taulukossa

Sekä betonin luokka että betonimerkit sekä muu laasti ja viimeistelty materiaali osoittavat sen lujuuden ominaisuuksia ja määrittävät materiaalin laadun työseoksen valinnassa tai liuoksen yksittäisen valmistuksen tilavuusmittasuhteiden suhteen. Ominaisuudet, kuten pakkasenkestävyys, kosteuden läpäisemättömyys ja massan liikkuvuus kuuluvat apulaitteelle, mutta sitä säätelevät tilastandardit ja SNiP: t, joten rakennuskohteen projektissa on tarpeen ilmoittaa betonivahvuusluokka ja muut hyväksyttyjen mittayksiköiden osoittamat parametrit. Yksittäisessä rakenteessa betonin laatu ja betonin laatu valitaan usein tai valmistetaan itse seoksesta ilman asiantuntijoiden neuvoja, joten ei ole tarpeetonta tietää luokittelun perusperiaatteista.

Materiaalin lujuuden määritelmä ja ominaisuudet

Betonin merkki ja luokka - mikä se on

 1. Jos puhua rakentajien kieltä, mikä konkreettinen palkkaluokka tarkoittaa käytännössä? Nämä ovat materiaalinvoimakkuuden keskiarvot, joiden arvot poikkeavat suunnitteluperusteista + /-5%. Tämä virhe on pieni, mutta selittyy myös se, että vaikka seoksen osien mittasuhteiden ja laadun tarkka noudattaminen onkin aina eroja laskettujen ja todellisten indikaattorien välillä. Esimerkiksi materiaalin kosteuspitoisuus voi vaihdella eri suuntiin päivän aikana, hiekan tai sementin puhtaus voi riippua erästä jne. Siksi konkreettinen merkki ja niiden soveltaminen käytännössä on valittava jokaiselle rakennushankkeelle;
 2. Rakentamisen konkreettiset luokat ovat taattu lujuus, digitaalisissa indikaattoreissa, joiden mahdollinen virhe on jo sisällytetty. Luokkaa on noudatettava selventämään seoksen ja sementin parametrejä. Esimerkiksi luokan nimitys numeroilla "B" jälkeen tulkitaan kuormaksi, jota karkaistu materiaali kestää. Tämä indikaattori mitataan MPa: ssa tai kGs / cm2: ssä, jossa 1 MPa on 10,2 kGs / cm2. Eli betoni B12 tai B30 kestävät kuormituksen 122,4 ja 306 kgf / cm2 vastaavasti.

Mutta aina kerroin 10.2 on vakioarvo, koska se riippuu monista fysikaalisista, luonnollisista ja toiminnallisista tekijöistä. Esimerkiksi luokan B 1,5-B 5 betonille virhe kertoimessa on 1,5 luokkaa, betoni B7 ja yli 2,5 luokkaa ja B30 ja lisäksi virhe on 5 MPa tai 51 kgf / cm2. Merkit ≥ M 100: lla on vaiheen muutos 50, yläpuolella M 600 - askel ≥ 100 kGs / cm 2.

Raskasluokkien ja merkkien välisen vahvuuden suhde 13,5%

Merkkien ja luokkien riippuvuus muista parametreista

Määriteltyjä tuotemerkkejä ja materiaaliluokkia säännellään SNiP 2.03.01-84 ja GOST 7473-2010. Jos luokan parametrit osoittavat materiaalin todellisen lujuuden (eli materiaali pystyy kestämään MPa: ssa mitattujen mitoituskuormien 95%), merkki heijastaa vain aritmeettista keskimääräistä vahvuutta, ilmaistuna kg / cm2. Luokassa on merkintä "B", sen arvot voivat olla B 3,5-B 60: ssä, merkitty symbolilla "M" ja sen ominaisuudet vaihtelevat M 50-M 1000: n vaihteluvälillä 50 ja 100 välein. Siksi yksityisten rakenteiden ei ole tavallista erottaa luokkaa ja tuotemerkkiä, mutta seoksen manuaalisen valmistelun suhteet ja valmiiden seosten vaatimukset näkyvät vain tuotemerkeissä.

Alla olevassa taulukossa ei ole pelkästään konkreettisia laatuja ja laatuja, vaan myös seuraavat lisäparametrit:

 1. Jäätymisvastus, jota merkitään tunnuksella "F" ja joka osoittaa kausittaisen käytön aikana mahdollisesti esiintyvän materiaalin jäätymis- ja sulatusjaksojen lukumäärän. Mitä korkeampi on pakkasvaste, sitä kauemmin se palvelee;
 2. Kosteusvastus on merkitty symbolilla "W", ja se on merkitty alueella W2-W20. Vedenkestävyys on materiaalin sidoksen lujuuden mittari ja sen kyky vastustaa kosteutta. Mitä suurempi veden kestävyys, sitä pienemmät massan mikroprekret, ja vähemmän rakenteellista vikaa työskennellessä negatiivisissa lämpötiloissa;
 3. Työkyky (liikkuvuus) on merkitty symbolilla "P" ja sen arvo on välillä 1-5. Liikkuvuus on tilapäinen parametri, joka osoittaa työskentelyseoksen kyvyn yhtenäisesti täyttää muodon (muotti) ja jakaa sen painovoiman vaikutuksen alaisena ilman tiivistymistä ja tampingia. Hyvin liikuteltavat betonit (esim. Indikaattorilla P4) kaadetaan vaikeasti tavoitettavissa oleville alueille ja standardointielementtien asentaminen käyttää betonia B10 liikkuvuudella P2 tai P3.
Mikä on liikkuvuus tai työstettävyys

Betonin tasot ja niiden ominaisuudet taulukossa

Betonin merkintä ja ominaisuudet

Ensisijaiset indikaattorit - betonin merkki ja luokka - eräs perusominaisuuksista laastin valinnassa. Eri merkkien käyttö vaihtelee aakkosnumeerisessa muodossa olevien salattujen arvojen mukaan. Valmis seos tavataan yleensä tuotemerkillä - tässä on tärkein ominaisuus - tulevaisuuden monoliitti.

1. Hankkeen dokumentaatiossa merkki merkitään pääkirjeellä M ja betonin lopullinen lujuus kgf / cm2: ssä. Betonilaatuja on M50: stä M1000: een, mutta sovellus on useimmiten vain M100-M450.

2. Betoniluokka, kirjain B (B 3,5 - B 60). Tämä merkitsee taatun lujuuden arvoa eli megapaskalin kuormitusta, jota monoliitin on kestettävä 95 prosentissa tapauksista. Käytössä yleisimmät luokat ovat B 7.5 - 35.

3. Jäätymisen, veden kestävyyden, liikkuvuuden ja kovuuden indikaattorit ovat huonompia kuin edellä, mutta ne ovat tärkeitä myös useissa erityistapauksissa.

Betonin palonkestävyys on osoitettu kirjaimella F (25 - 1000), se tarkoittaa jäätymis- ja sulatusjaksojen lukumäärää, jonka aikana seos ei vääristy. Tämä indikaattori on äärimmäisen tärkeä erittäin märissä maissa, siltarakenteissa, joissa esiintyy jatkuvaa kosketusta kosteuden kanssa, erityisesti syksyllä ja keväällä lämpötilahäviöiden aikana.

Erilaiset valmistajat ottavat lisäksi käyttöön jäätymisenestoaineen lisäaineita koostumukseen materiaalin kestävyyden lisäämiseksi lämpötilan ääriliikkeisiin. Tyypillisesti tällainen lisäaine on hydrofobinen (sieppaus) sementti. Tärkeää: tällaisten keinojen väärinkäyttö aiheuttaa konkreettisen lujuuden menetyksen. Ilmastovyöhykkeellemme sopii käytettäväksi betonipäällyste, jolla on jäätymisvastus F 100-200.

Vedenpitävyys on betonisekoitteen ominaisuus materiaalin sisäpuolelle. Merkitys on siinä, että veden tunkeutuminen mikrokruunuihin pakastamisen aikana tuhoaa sen sisäpuolelta.

Vedenkestävyyttä merkitään merkillä W 2 - 20 - tämä on numeerinen indikaattori vastuksen kosteuden tunkeutumisesta paksuuteen paineella. Jotta saavutettaisiin vaaditut hydrausvastusominaisuudet, käytetään samaa hydrofobista sementtiä tai muita tiivistys- ja hydrofobisia lisäaineita.

On huomattava, että samaan aikaan hinta tulee paljon suuremmaksi, mutta näkyviin tulee useita positiivisia ominaisuuksia:

 • mahdollisuus säästää vedenpitävillä pohjilla alueilla, joilla on läheinen pohjavesivarasto;
 • pidennetään käyttöiän lisääntynyttä roiskeenkestävyyttä, jota käytetään suojattomissa rakenteissa, kuten aidat, sokeat alueet, betonipolkuja.

Taulukossa esitetään betonilaatujen pääominaisuudet, mukaan lukien materiaalin kulutus liuoksen valmisteluun ja likimääräiset kustannukset.

Koostumuksen liikkuvuuden merkki, joka muuten kutsutaan kartion työstettävyydeksi tai sedimentiksi, on merkitty seospassilla kirjaimella P, tämä indeksi on 1-5. Se on väliaikainen ominaisuus, koska se näkyy vain liuoksen kuivausjakson aikana. Se ilmaistaan ​​konkreettisen massan kyvyssä täyttää ehdotettu muoto tasaisesti omalla painollaan.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Tavallisille monoliittisille teoksille on suositeltavaa käyttää laatuja P2 - P3. Kun valetaan kapeita muotoja, muottipalkkeja tai pylväitä, vahvistettuja rakenteita, joissa kaatamista on vaikea päästä, suosittelemme P4: n ja useamman käytön - tällainen seos mahdollistaa tärinän epäämisen.

Jäykkyys - W - kerroin 1 - 4. Tavallisesti jäykkä betoni tarkoittaa "vähärasvaista betonia", jonka sementti ja vesi ovat pienentyneet prosenttiosuudella. Tämä koostumus tuotetaan suhteessa teiden rakentamiseen.

Sovellusominaisuudet

Eroja liuoksen komponenttien prosenttiosuudessa tuottaa eron ominaisuuksien ja ominaisuuksien suhteen, jotka vaaditaan tietyntyyppiselle työlle. Näin ollen betonin käyttö tuotemerkin mukaan ilmaistaan ​​taulukossa.

Betoniluokat

Menetelmät betonin vaatimustenmukaisuuden määrittämiseksi tiettyyn luokkaan

Eri betonityyppien laajuudet

Pääluokkien betonin arvioidut kustannukset

Betoni on yksi tärkeimmistä ja tavallisimmista rakennusmateriaaleista, melkein mitään rakennusta ei voi tehdä ilman sitä. Sen suosio johtuu edullisesta hinnasta ja erinomaisesta suorituskyvystä.

Konseptin luokka ja luokka betonin lujuus

Nykyaikaisessa rakenteessa betoniseoksen pääominaisuus on luokka. Yhdessä sen kanssa käytetään edelleen betonimerkin käsitettä. Näiden arvojen välinen ero on kunkin käsitteen vaatimusten mukainen.

Betonibrändi on numeerinen arvo, joka ilmaisee keskimääräisen lopullisen puristuslujuuden ilmaistuna kgf / cm2: na.
Betonin luokka on puristumislujuuden numeerinen ominaisuus (MPa: ssa), joka on otettu takuuvarmasti 95%.

Tämän vuoksi tiukempia vaatimuksia asetetaan betoniluokalle kuin betonin tasolle. Luokan määrittämää parametria on täytettävä 95 tai useammassa tapauksessa 100: sta. Tuotemerkkiarvo voi itse asiassa olla pienempi tai suurempi kuin vaadittu.

Säädösten dokumentoinnin mukaan betoniluokka merkitään tavallisesti suurella kirjaimella "B" ja numeroilla. Esimerkiksi betoniluokan B50 on kestettävä 50 MPa: n paine 95%: ssa tapauksista. Betonit, joiden luokat ovat B7.5-B40, ovat yleisempiä markkinoilla. Betonimerkki on merkitty pääkirjeellä "M" ja numeerisella arvolla 50-1000. Betoni tuotemerkkejä M100-M500 käytetään useammin.
Taulukoissa 1 on esitetty GOST 26633-91: n mukaisten luokkien ja merkkien välinen vastaavuus, jossa on vakiomuutoskerroin 13,5%.

Taulukko 1. Merkkien ja betoniluokan välinen suhde
Betoniä aluksi luonteenomainen on alhainen lujuus ja tavanomaisissa olosuhteissa saavuttaa 60-80% lujuusvoimasta vasta 7-14 päivän kuluttua.

Betonin lujuusominaisuudet riippuvat suoraan sementin ja veden vuorovaikutuksen aikana esiintyvistä fysikaalis-kemiallisista prosesseista. Niiden nopeudet ovat hyvin erilaiset lämpimissä ja kosteissa olosuhteissa. Betonin nopean kuivaamisen tai jäädyttämisen myötä prosessit lakkaavat, mikä saattaa haitata rakenteen laatua.

Siksi, jotta betoni voisi hankkia luokkaan liittyvät lujuusominaisuudet alkuperäisellä ajanjaksolla (enintään 28 päivää), sen jälkeen on tarpeen kostuttaa kaatunut rakenne ja suoja. Suojaus voi olla myös bitumiemulsion levittäminen juuri asetetulle betonille ja suojaksi polyeteenillä tai muulla kalvolla.

Betoni luokka ja koostumus

Betonin koostumus sisältää neljä pääkomponenttia:
• sementti;
• murskattu kivi;
• hiekka;
• vesi.

Betonin ominaisuuksien parantamiseksi seokseen voidaan lisätä erityisiä täyteaineita. Tiettyjen luokkaan kuuluvien betonien saamiseksi on ehdottomasti noudatettava pääkomponenttien suhdetta.

Tehtaissa sementtiä 400 tai 500 käytetään usein valmisbetonin valmistamiseen, toisessa tapauksessa sementin kulutus on pienempi. Suosituimpien betoniluokkien komponenttien suhde on esitetty taulukossa 2 ja 3.

Taulukko 2. Sementin M 400 pääkomponenttien (sementti, hiekka, murskakivet) mittasuhteet
Taulukko 3. Betonikomponenttien suhde sementin M 500 kanssa
Erittäin tärkeä indikaattori on vesi-sementtisuhde. Sementti pystyy reagoimaan ¼: n painonsa kanssa. Antaa b
plastisuusseokset käyttävät jopa 40-70% vettä sementin painosta. Ylimääräinen vesi jää vapaasti pakastetulle betonille ja edelleen haihtuu, muodostaa mikrohuokoset, heikentää sitä ja vähentää voimaa.

Vesi-sementti-suhde on noin 0,6 (60% vettä sementin painosta) tai 0,5 (15 litraa vettä tarvitaan jokaista 30 kg sementtiä kohti). Tuotteet, jotka toimivat kovissa olosuhteissa (päällystyslaatat, tiililevyt jne.), Sallittu veden sementin määrä on 0,4. Betonibetonissa perustuksiin tämä luku on 0,75.

Betonituotantoteknologian perusteet

Nykyaikaisissa tehtaissa komponenttikuormitus on tietokoneistettu. Erityisen teollisuustietokoneen käyttäjä hallitsee tuotantoprosessia. Jotta varmistetaan betonimassan homogeenisuus ja tarkka noudattaminen asiakkaan vaatimuksiin, seuraavat tiedot tarkistetaan:
• seoksen komponenttien annostelu;
• sekoitusaika ja muut indikaattorit.

Vastaanotetun tehtävän perusteella ohjelma suoritetaan ja konkreettisessa sekoittimessa esiintyvät prosessit voidaan havaita sisäänrakennetun kameran avulla.

Betonimassan elinkelpoisuuden pidentämiseen käytetään tuotantoprosessissa erilaisia ​​lisäaineita: hidastimien, pehmittimien, superplasticisoi- den asettaminen. Niiden käyttö vähentää veden kustannuksia ja lisää veden kestävyyttä, tiheyttä ja roiskeita. Kylmäkaudella pakkasnesteen lisäaineet lisätään välttämättä betoniin. Niiden avulla voit täyttää lämpötilassa -250C.

Menetelmät betonin vaatimustenmukaisuuden määrittämiseksi tiettyyn luokkaan

Vertailumenetelmä
Ostetun betonin vaatimustenmukaisuuden tarkastaminen asiakirjoissa määritellyllä luokalla suoritetaan erikoistuneissa laboratorioissa puristamalla kuutiot tai sylinterit, jotka on valettu betoniseoksesta erikoispuristimella.

Menetelmä valvontanäytteiden keräämiseksi ja valmistelu analyysiin:
1. valmiiksi valmistetut kolme tai neljä puumuotoa, joiden solut ovat 15x15x15 cm tai 10x10x10 cm;
2. ennen näytteenottoa, joka on välttämättä kostutettu. On välttämätöntä, että kuiva puu ei käytä kosteutta betonista, joka vaikuttaa sementin hydratointiin;
3. näytteenotto suoritetaan, kun betonia puretaan suoraan sekoitusastiasta;
4. Valetut muodot lyödään varovasti vasaralla tai lävistetään vahvikkeella. Tämä menettely suoritetaan seoksen sulkemiseksi, ylimääräisen ilman poistamiseksi;
5. Valetut näytteet pidetään noin 20 ° C: n lämpötilassa ja noin 90%: n kosteudessa 28 päivän ajan.

Määritetyn ajan kuluttua saadut kuutiot lähetetään laboratorioon analyysia varten. Näyte on asennettu puristimeen ja se ladataan jatkuvasti ja tasaisesti, kunnes se tuhoutuu. Törmäävän kuormituksen mukaan lasketaan betonin lujuus ja asiantuntijat antavat näytteen soveltuvuuden konkreettiseen luokkaan.

On mahdollista suorittaa tutkimusta betonin kovettumisen aiemmissa vaiheissa (3, 7 tai 14 vrk). Tämä ottaa huomioon, että betonilla saavutetaan normaalin lämpötilan 7 ensimmäisen päivän aikana 70% lasketusta lujuudesta. Haitallisten lämpötilaolosuhteiden aikana asetus ja kovettuminen lisääntyvät merkittävästi.

Hajottamattomat testausmenetelmät
Vahvistetaan valmiiden rakenteiden vahvuus, joita käytetään useimmiten menetelmiin, jotka eivät ole tuhoisat. Nämä ovat epäsuoria menetelmiä, jotka perustuvat vahvuuteen liittyvien fyysisten indikaattorien määrittämiseen korrelaatio riippuvuudella.

Monet erikoistuneet laboratoriot suorittavat betonin voimakkuuden mittaamisen paikan päällä käyttäen yhtä menetelmää:
• muovinen muodonmuutos;
• ultraäänianalyysi;
• iskunpulssi
• elastinen rebound käyttäen sclerometriä jne.

Eri betonityyppien laajuudet

Eri tyyppiset rakennustyöt edellyttävät eri luokkien betonia.

Betoni luokka B7.5 (brändi M100)
Tämä betoniluokka on tärkein sovellus valmistelevien rakennustöiden aikana, ennen kuin kaadetaan kellarinauhat ("jalusta") tai monoliittiset laatat. Tätä hiekkalaatua kaadetaan ohuella kerroksella betoniseosta. Kerroksen täydellisen jähmettymisen jälkeen suoritetaan vahvistus. Toinen betoniluokan B7.5 käyttöalue on tienrakennus.

Betoni luokka B12,5 (luokka M150)
Käytetään pääasiassa:
• valmistelutyössä, ennen kuin valetaan monoliittisia perustilastoja;
• lattiapinnoitteiden valmistukseen;
• kaatamalla säätiötä pienelle rakennukselle;
• tienrakennuksessa;
• kappaleiden betonisointiin.

Betoni luokka B15 (brändi M200)
Tämän luokan betoni on eniten kysyntää. Sen lujuus mahdollistaa useimpien rakennusongelmien ratkaisemisen:
• täytä laatat, vyöt ja paalunpyrstöt;
• sementtilattian, seinien, betoniportaiden, laattojen, paviljonkien, polkujen ja tiililevyjen tuotanto.

Betoniluokka B20 (brändi M250)
Tämän luokan betonia on käytetty kaatamaan:
• monoliittiset perustukset;
• kevyesti kuormitetut lattialaatat;
• aidojen nauhat;
• portaat ja muut rakenteet.
Sitä käytetään myös konkreettisten sokeiden alueiden, alustojen ja polkujen järjestämiseen.

Betoni luokka B22,5 (brändi M300)
Tämän betonityypin turvatekijä mahdollistaa sen käytön:
• erityyppisten perustusten kaataminen (paalunkiillotus, laatta, hihna);
• korkeiden rakennusten monoliittisten seinien asentaminen;
• valmistetaan aitoja, lattialaatoja, paviljonkeja, portaita ja muita rakenteita.

Betoniluokka B25 (brändi M350)
Betonin B25 suuren lujuuden ansiosta sitä voidaan käyttää suurien rakenteiden ja rakennusten, monoliittisten perustusten ja seinien, lattialaattojen, palkkien, pylväiden ja muiden rakenteiden rakentamiseen, joilla on suuri kuorma. Tästä betonista tehdään konkreettisia tavaroita. Tämän betonin toinen käyttöalue on PAG-kentän valmistaminen, joka pystyy kestämään äärimmäisiä kuormituksia.

Betoniluokka B30 (brändi M400)
Betoniluokka B30 asetetaan nopeasti, sillä on korkea jäätymisvastus ja suurempi vedenkestävyyden kerroin. Koska niitä käytetään useimmin erityisten vaatimusten mukaisten rakenteiden valmistukseen:
• pankkien holvit;
• hydrauliset rakenteet;
• siltarakenteet;
• Erityiset betonituotteet ja betoniteräkset: altaat, palkit, palkit, pylväät ja muut voimakkaasti vahvistetut tuotteet.
Yksityisten talojen rakentamiseen betonia B30 ei käytännössä käytetä.

Betoniluokka B35 ja edellä
Korkealaatuisia betoneita käytetään harvoin. Niiden käyttöä säätelevät erityisvaatimukset, jotka liittyvät rakenteiden toimintaan. Tällaisista konkreettisista tuotteista:
• metalli-rauta-betonituotteet;
• siltarakenteet;
• padot ja muut hydrauliset rakenteet;
• ZhBK, jolla on parannetut lujuusominaisuudet.

Pääluokkien betonin arvioidut kustannukset

Merkki ja luokka osoittavat paitsi betonin lujuusominaisuuksia, myös pakkasenkestävyyttä, veden kestävyyttä, massamuuttoa jne. Siksi konkreettiset kokonaiskustannukset riippuvat näistä indikaattoreista ja toimituspalvelujen hinnoista:
• lastaus- ja purkutoiminnot - riippuen tilavuudesta;
• kuljetus - mittarilukema.
Keskimäärin Venäjällä hinnat vaihtelevat hieman. Esimerkiksi taulukossa 4 esitetään 1 m3: n kulut valmiiksi sekoitetusta betonista eri luokissa.

Taulukko 4. 1 m3: n kulut valmiiksi sekoitetusta betonista eri betoniluokilla
Betonin lopulliset kustannukset voivat vaihdella suurien määrien, myynninedistämis- alennusten ja off-season aikana.

Vaaditun luokan betonin valinta riippuu ensisijaisesti toteutettavan rakennustyön tyypistä. Sen tulisi keskittyä hankkeen dokumentaatioon ja sen puuttuessa pätevien rakentajien suosituksiin.

Artikkelit jaksoittain:

Betonin tasot ja niiden ominaisuudet

 • Mitä merkinnät merkitsevät?
 • Eri betonityyppien kirjaimet
 • Lue lisää työstettävyydestä
 • Kuinka kääntää betonimerkki luokkahuoneessa?
 • Kevytbetonin ominaisuudet

Mitä merkinnät merkitsevät?

Vahvoja ja suhteellisen halpoja betonituotteita käytetään pääsääntöisesti rakennustöissä. Materiaalin pääkomponentit ovat vesi, sementti ja aggregaatit. Ensinnäkin se on hiekkaa ja suurempia jakeita: murskattu kivi, laajennettu savi, hohkakivi ja muut. Joskus suorituskyvyn parantamiseksi lisätään lisäaineita. Useimpien rakennusmateriaalien konkreettisten ratkaisujen olennainen ero on niiden heterogeenisuus. Ominaisuudet riippuvat pääosin sementtityypistä, kvantitatiivisesta ja laadullisesta koostumuksesta, tuotantoteknologiasta.

Taulukko täyteaineista eri betonityypeille.

Betonin luokitus suoritetaan GOST 25192-82: n mukaisesti. Kirjainindeksi ilmoittaa kuorman tyypin ja numeerinen arvo ilmaisee sen raja-arvon.

Tietyn luokan materiaali takaa ilmoitetun lujuuden noudattamisen vähintään 95 prosentissa tapauksista.

Komponenttien suhde betoniseoksessa.

Tämän standardin perusteella luodut tuotteet ovat brändinsa määrittelemät. Se on prototyyppien testauksen tuloksena saatu keskiarvo. Se ei ota huomioon voimakkuutta koko rakenteen tilavuudessa. Vetolujuus on ilmoitettu kgf / cm2.

Rakenteessa yleisin on puristuslujuuden ominaispiirre. Määritelmää varten käytetään kuution muotoisia näytteitä, joiden koko on 15 x 15 x 15 cm ja joiden suunnittelun ikä on 28 päivää valukappaleesta lähtien. Testit suoritetaan myös aksiaalisella venytyksellä ja taivutusvetolla. Merkinnässä otetaan huomioon betonin kyky työskennellä, eli lomakkeen täyttäminen koko tilavuuden ajan. Se heijastaa sen jäätyvyyttä, veden kestävyyttä, kestävyyttä aggressiiviselle ympäristölle ja muita ominaisuuksia, joita tarvitaan kohteen rakentamisessa.

Takaisin sisällysluetteloon

Eri betonityyppien kirjaimet

Kirjeessä M on voimakkuus aksiaalisessa puristuksessa. Lisäysasteen mukaan se on välillä M-100 ja M-800. Tuotanto M-100, M-150, M-200, M-250, M-300, M-350 ja M-400 valmistetaan teollisessa mittakaavassa. Rakenteiden voimakkuutta tarvitaan harvoin. Tätä merkintää käytetään useimmiten raskaaseen betoniin. Kevytbetoni on lisäksi merkitty kirjaimella D tiheydelle.

Putken, säiliöiden ja muiden rakenteiden rakentamiseen käytettävän materiaalin vedenpitävyyden indikaattoria varten käyttöön otetun kirjaimen W nimitys. Nämä ovat materiaaleja W-2: stä W-20: een riippuen rajoittavasta paineesta, jossa vesi ei imeydy näytteen läpi. Pohjoisilla alueilla ja alueilla, joilla esiintyy usein lämpötilaeroja sulatuksen aikana, rakennetaan avoimia rakenteita ottaen huomioon jäätymisvahvuuden. Se vaihtelee F-50: sta F-1000: een. Tämän indikaattorin avulla voit määrittää jäätymisen ja sulamisen syklien määrän, joka voi kestää objektin kyllästymisessä veden kanssa menettämättä tietyn voimakkuuden.

Betonin makrorakenteen malli.

Käytettävyyden mukaan konkreettisia ratkaisuja on kolme tyyppiä: liikkuva, jäykkä ja erittäin jäykkä. Niiden ominaisuudet määritetään sopivilla kirjaimilla: P, F, SJ. Aksiaalisen vetolujuuden määrittämiseksi on kiinnitettävä huomiota P_t: P_t: P_t5: n ja P_t50: n merkitsemiseen testikuormituksen jokaista 5 kgf / cm2 kohden. Taivutuslujuus on merkitty kirjaimilla P_tb: P_tb5 - P_tb100.

Täydellisen kuvauksen saadusta seoksesta tulisi mainita kaikki yllä mainitut ominaisuudet. Se antaa samalla ajatuksen työstettävyydestä, lujuudesta, kylmänkestävyydestä, lämpötilaeroista ja vedenpaineesta. Esimerkiksi lattian kaatamiseen ja sivelemiseen käytetyssä seoksessa on M300 P4 F100 W4 -merkki. Tiilikiven rakentamiseen 2-3 kerroksessa suositellaan kestävämpää vedenpitävää yhdistelmää M400 P3 F200 W8. Korkeiden rakennusten rakentamisessa otetaan huomioon myös vetolujuuden ja taivutusmerkinnät.

Takaisin sisällysluetteloon

Lue lisää työstettävyydestä

Liikkuva seos leimataan P-1: ksi. Monoliittisten esineiden rakentamisessa käytetään kuitenkin useammin ratkaisuja P-2 ja P-3. Jos rakenteessa on kapea muotti tai monimutkainen muoto, sen saa käyttää betonia P-4, jota kutsutaan valettuiksi. Niiden liikkuvuutta lisätään lisäämällä veden määrää seoksessa, mutta jotta se ei häiritse seoksen formulaatiota, ne yleensä turvautuvat lisättyä erityisiä pehmittimiä. Niiden avulla liikkuvuutta voidaan lisätä palkkaluokkaan P-5, mikä lisää työskentelyn lisäämistä.

Kaaviot betonin lujuuden määrittämiseksi.

Indikaattori asetetaan käyttäen tavallista kartiomaista teräslevyä. Suppilon kautta se täytetään yhdellä testiliuoksesta, joka sitten suljetaan huolellisesti. Sitten kartio poistetaan hitaasti ja sijoitetaan seoksen muodostaman näytteen viereen. Esimerkki saostuksesta mitataan kahdesti verrattuna sen muotoon, jossa se valettiin. Uudelleen mittausaika ei saa olla yli 10 minuuttia kartion täytön alusta. Saatujen tietojen perusteella lasketaan liikkumiskerroin, joka on välttämätöntä betonin luokittelulle työstettävyyden mukaan.

Jos sademäärä on lähellä nollaa, seosta ei voida pitää liikkuvana, ja se arvioidaan kovuusasteen mukaan. Tiivistäminen suoritetaan käyttämällä tärinää ennen sementtimon vapautumista. Laskelmat käyttävät tätä varten tarvittavaa aikaa sekunneissa. Tarkempien lukemien saamiseksi testit suoritetaan kahdesti. Joissakin rakennuskohteissa ratkaisujen toimivuuden indikaattori on vähemmän tärkeä kuin niiden kyky ylläpitää muotoa. Tärytyslevyyn sovelletaan kuitenkin korkealaatuisia jäykkiä ja erittäin jäykkää seoksia, joten niitä ei tavallisesti käsitellä rakennuskohteissa vaan betonituotteissa.

Takaisin sisällysluetteloon

Kuinka kääntää betonimerkki luokkahuoneessa?

Rakentamisessa rinnakkain käytetään molempia luokitustyyppejä, ja asiantuntijat tietävät missä, missä tapauksissa ja miten kukin niistä tulee käyttää. Mutta monet ihmiset haluavat rakentaa yksinkertaisia ​​esineitä omilla käsillään. Jos metodologiset suositukset kodin päällikölle osoittavat luokan ratkaisumenetelmänä, ja kun ostat, sinun on erotettava ne tuotemerkillä, tämä voi aiheuttaa tietyn vaikeuden.

Taulukko arvosanojen ja betonityyppien suhteista.

Tietenkin on mahdotonta tehdä täydellistä analogiaa, koska arviointiperusteet eroavat toisistaan. Vastaavuus on mahdollista vain suunnilleen seuraavan luokan määrittelykaavan avulla: B = [M (1-1,64v)] / 10. Selitys: B - luokka MPa, M - merkki kg / cm2. V - vaihteleva kerroin. Tästä seuraa: lisäämällä liuoksen homogeenisuutta, joka johtaa vaihtelukertoimen pienenemiseen, saman brändin avulla voidaan merkittävästi kasvattaa luokkaa. Jos vaihtelukerroin on GOST 13,5%: n suuruinen sallittu, kaava näyttää yksinkertaisemmalta: B = [M 0,787]] / 10.

Lopuksi voit käyttää valmiita taulukkotietoja puristuslujuuteen. Luokka B3.5 vastaa suunnilleen brändiä M50; B5 - M75; B7.5 - M100; B10 - M150; B12,5 - M150; B15 - M200; B22.5 - M300; B30 - M400. On vain muistettava, että tällaisen siirron virhe on 1,5 - 14,5%. Materiaalin kestävyyttä aggressiivisessa ympäristössä kuvaavat parametrit sekä seoksen työstettävyyteen liittyvät määritykset määritellään vain tuotemerkillä.

Takaisin sisällysluetteloon

Kevytbetonin ominaisuudet

Tähän ryhmään kuuluvat materiaalit, joiden irtotiheys on enintään 1800 kg / m 3. Tiheys kuivassa tilassa on enintään 2000 kg / m 3. Niiden vahvuus ei ole heikompi kuin raskaiden aineiden lujuus ja se saavutetaan samoista tekijöistä. Viimeisen roolin ei ole täyttötyyppi. Uusia aggregaatteja, jotka jatkuvasti näkyvät, mahdollistavat tarvittavat parametrit ja seoksen työstettävyys. Nämä ominaisuudet ovat erityisen tärkeitä, jos haluat vähentää rakenteen painoa.

Kevytbetoni, jolla on huokoinen tai solurakenne, yksi olennaisista ominaisuuksista on sen tiheys. Tiheysmerkki riippuu aggregaatin tyypistä riippuen seuraavista rajoista:

 • slaydite ja shungizitobeton - alkaen D800 ja D1900;
 • kinkkubetoni ja karkea sementti - D1000: sta D2000: een;
 • perlitobetoni - D800: sta D1600: een;
 • betonista huokoisissa luonnonkoostumuksissa - D800: sta D2000: een;
 • agloporitobetoni - D1000: sta D2000: een.

Korkein puristuslujuusluokka: B40, mahdollistaa sardelliittien D1900 tiheyden saavuttamisen.

Kevyemmillä rakennusmateriaaleilla, jotka johtuvat huokoisesta rakenteesta, on hyvät eristysominaisuudet. Tällaisia ​​suhteellisen uusia tyyppejä, kuten kuitulujitettua betonia, käytetään korvikkeena vahvistamiseen ja ilman vahvuutta. Tämän materiaalin valmistuksessa käytetään basaltikuitua ja teräskuitua vähähiilisestä langasta.

Basalttikuidut ovat erittäin kemikaaleja kestäviä. Sen avulla saavutetaan hyvä työstettävyys vähentäen samalla kutistumista.

Materiaali, jolla on tällainen täyteaine, verrattuna perinteisiin betoneihin, osoittaa korkeamman taivutuslujuuden, halkeamiskestävyyden, lämmönkestävyyden, huuruvastuksen, veden kestävyyden, murtumiskestävyyden, kavitaationkestävyyden. Joissakin suhteissa se ylittää ne useita kertoja.

Innokentiy Andreevich Vlasov

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

20. lokakuuta 2015

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

Muutamia lisäyksiä: 1. Jos tarvitset korkealaatuista vedenpitävää nestekumua, on toivottavaa käyttää geotekstiloita koko pinnalle. Kulutusta.

23. syyskuuta 2015

Kuinka ja mitä tehdä pohjaseinän yläreunasta (luonnonkivi, Plitnyak)?

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • työskennellä säätiön kanssa
 • vahvistaminen
 • suojaus
 • välineet
 • asennus
 • koristelu
 • ratkaisu
 • laskelma
 • korjaus
 • laite
 • Säätiön tyypit
 • nauha
 • nukka
 • columnar
 • laatta
 • muut
 • Tietoja sivustosta
 • Kysymyksiä asiantuntijalle
 • painos
 • Ota yhteyttä
 • Toimii säätiön kanssa
  • Säätiön vahvistaminen
  • Säätiön suoja
  • Säätiövälineet
  • Säätiön asennus
  • Foundation Finish
  • Pohjustuslaasti
  • Säätiön laskenta
  • Säätiön korjaus
  • Säätiön laite
 • Säätiön tyypit
  • Strip-säätiö
  • Pile-pohja
  • Pilarin perusta
  • Laattoalaptio