Keittäminen betoni: mittasuhteet kaupeissa

Valmisbetoniliuoksella on muovinen koostumus, joka sisältää neljä olennaista osaa: sementti, murskattu kivi (sora), hiekka ja vesi. Sekoitusmateriaalien tulee olla tiukassa järjestyksessä. Säätiön komponenttien osuudet ovat suunnilleen seuraavat: C - 1 osuus, U - 5 osakkeet, P - 3 osakkeet, B - 0,5 osakkeet (C - sementti, U - murskattu kivi, P - hiekka, B - vesi).

Nämä luvut voivat vaihdella, koska käytännössä ne riippuvat useista tekijöistä, esimerkiksi vaaditusta betonin arvosta, käytettävän sementin tyypistä, hiekan ja raunioista fysikaalisista ja kemiallisista ominaisuuksista, lisäaineiden tyypistä ja annoksesta.

Betoniseosten ominaisuudet

Betonin muodostavat keskeiset komponentit ovat sementti ja vesi, jotka ovat vastuussa rakenteen lujuudesta ja muodostavat sementtikiviä samanaikaisesti. Kuitenkin, kun kovetettu, tällainen kivi muuttuu muodonmuutokseksi, kutistuminen voi lähestyä arvoa 2 mm / m.

Prosessi on epätasaista, sisäisiä rasituksia esiintyy materiaalissa, mikä johtaa mikrohiukkasia. Kuinka moni ei vertaise, on mahdotonta havaita niitä visuaalisesti, mutta sementtikiven laatu on vähäistä. Jotta minimoisit muodonmuutokset, liuos sisältää hiekkaa, laajennettua savea, soraa tai murskattua kiveä.

Aggregaattien tarkoitus on muodostaa rakenteellinen vahvistus, jonka on kestettävä materiaalin jännitys kutistumiselta. Tämän seurauksena kutistuminen vähenee merkittävästi, kun taas betonin lujuus ja sitkeys vähenevät.

Betoni merkintä

Betonin käytön merkitsemiseen käytetään digitaalista merkintää, joka seuraa kirjainta "M". Laaja valikoima betonia: M-75: stä M-1000: een. Numeroryhmä ilmaisee lasketun betoniresistenssin sen puristukselle (mitattuna kgf / cm2) sen täydellisen kovettumisen aikaan, eli 28 päivän kuluttua. Esimerkiksi brändin M300 osalta tämä arvo on lähes 300 kg / cm2. Siten mitä suurempi digitaalinen indeksi merkinnässä, sitä vahvempi betoni.

Käyttöalueet

Jopa tietämätön rakentava henkilö tietää, että betoni on perusta säätiöille. Jokainen työtyyppi vastaa tietyn tuotemerkin.

 • M-100 ja M-150 - käytetään tyynyjen asentamiseen säätiön pohjan alle;
 • M-200 - yleisimpiä tuotemerkkejä, joita käytetään kaivettaessa perustuksia, lattiapäällysteitä, seinät, päällysteet ja kulkutiet;
 • M-250 ja M-300 - välituotteita M-200 ja M-350 välillä;
 • M-350 - suosituin brändi, jota käytetään monoliittisten perustusten rakentamiseen, tukirakenteisiin, tiepalkkeihin;
 • M-400 ja M-450 käytetään harvoin, lähinnä hydraulisten rakenteiden rakentamisessa;
 • M-500 ja M-550 käytetään sellaisten tilojen rakentamiseen, joihin sovelletaan erityisvaatimuksia (nämä ovat patoja, padoja, metroja jne.).

Betonin valmistus

Pienien rakennustöiden kohdalla on kätevää mitata komponenttien määrä kaupeissa. On helpompaa ja nopeampaa vaivaa hyvälaatuista betonia. Kuinka monta materiaalikaaria vaaditaan valmistettavan koostumuksen valmistamiseksi riippuu työn määrästä. Tässä on tärkeää ottaa huomioon, että kaikki betoniseoksen komponentit ovat eri painopainoisia: sementtiä painaa noin 15 kg, kauhan hiekkaa - noin 19 kg ja murskattua kiveä noin 17,5 kg.

Komponenttien optimaaliset osuudet yhdessä kuution kanssa betonitahasta kauhojen avulla ovat suunnilleen seuraavat: 2: 5: 9, jossa on sementtiä / hiekkaa / murskattua kiveä. Mittaamalla komponentit, aloitetaan betoniratkaisun m200 valmistus, jota voidaan käyttää pohjan laskemiseen ja lattioiden lohkoutumiseen, kuistien pystyttämiseen jne. Vesi lisätään yleensä konkreettiseen koostumukseen määrä, joka vastaa puolta sementtiä. Käyttöratkaisun valmistelu tehdään välittömästi ennen betonitoiminnan alkua sen määränä, kuinka paljon se on suunniteltu toimimaan 2 tunnissa.

Kevyiden runkorakenteiden rakentamiseen pylväsperusta on melko riittävä. Sen vuoksi konkreettinen massa kaatamista varten ei tarkoita erittäin vahvaa lujuutta.

Betonivalmiste kauhoilla on tärkeää seuraavissa tapauksissa:

 • tehdä pieni työmäärä;
 • kun säätiö kaadetaan vaiheittain;
 • erityisvarusteiden (betonisekoittimien) rakennustyömaalla saavutettavuus;
 • kaukana valmiista koostumuksesta toimittavista tehtaista.

Komponenttiosuudet

Jopa kokeneella betonielimellä ei voi vastata kysymykseen: "Kuinka monta komponenttia painonpudotuksina on otettava vaivaamaan täydellinen ratkaisu?". Liika on likimääräinen, koska kussakin tapauksessa komponentit ovat erilaiset kosteuden ja koon mukaan. Yksi asia jää - noudattaa suositeltuja mittasuhteita. Komponenttien osuus tilavuudesta on helpompi mitata kauhoja.

Sementti M-400, hiekka ja sora:

Betonin ja mittasuhteiden aste

Säätiön rakentaminen ei ole helppoa ja vaatii tiettyjä taitoja ja tietämystä. Korkealaatuisen betonin saamiseksi on noudatettava tiukasti tekniikkaa samoin kuin betonin koostumusta ja mittasuhteita koskevia yleisiä suosituksia. Useimmiten betoni on valmistettu sementtilaaduista M-400 ja M-500 käyttämällä hiekkaa, murskattua kiveä ja joskus erilaisia ​​lisäaineita, kuten antifrosty.

Betonin osuuden laskeminen

Laskettaessa betonin osuuksia on otettava huomioon monet tekijät, esimerkiksi hiekka- ja murskakiven osuudet, niiden tiheys, tulevien betonien vaaditut ominaisuudet, nimittäin pakkasenkestävyys, vedenkestävyys, liikkuvuus ja muut.

Betonikerroksen taulukko näyttää keskimääräiset tiedot. Materiaalien väliset suhteet asetetaan yleensä painon tai tilavuuden mukaan. Tässä tapauksessa sementin paino (tilavuus) otetaan yksiköksi ja muiden betonikomponenttien lukumäärä ilmaistaan ​​sementin painon tai tilavuuden mukaan.

Esimerkiksi jos erä vaatii 25 kg sementtiä (C), 75 kg hiekkaa (P) ja 125 kg rikkaruohoa (Y), niiden koostumuksen suhde ilmoitetaan seuraavasti: 25: 75: 125 = 1: 3: 5 (painon mukaan). Veden määrä ilmaistaan ​​tavallisesti sementin painoprosentteina. Jos betonin vähentynyt koostumus vaatii 12,5 litraa vettä, vesi-sementti-suhde (W / C) on seuraava: W / C = 12,5: 25 = 0,5. Betonin lujuus lisääntyy sementin vuorovaikutuksesta veden kanssa, joka tavallisesti kulkee lämpimissä ja kosteissa olosuhteissa.

Sementin ja veden välinen vuorovaikutus lakkaa, jos betoni kuivuu tai jäädytetään etukäteen, mikä peruuttamattomasti heikentää sen rakennetta ja ominaisuuksia. Siksi betoni tarvitsee huolta ja luo normaaleja kovettumisolosuhteita, erityisesti alkuvaiheessa asennuksen jälkeen (enintään 15-28 päivää).

Luokan ja betonin lujuuden välinen suhde

Lämpimänä vuodenaikana betonissa oleva kosteus säilyy kastelemalla ja suojaamalla. Bitumiemulsio levitetään juuri asetetun betonin pintaan tai se peitetään polyeteenillä ja muilla kalvoilla. Betoni tavanomaisissa kovettumisolosuhteissa on alhainen alkuteho ja vain 7-14 päivän kuluttua se saa 60-80% lujuusluokasta.

Betoni (c) sementti M-400, (p) hiekka ja (sh) rauniot

Betoni (c) sementti M-400, (p) hiekka ja (sh) rauniot

Betonialueet

M-100 (V 7.5) Sitä käytetään pääasiassa valmistelevien töiden aikana ennen monoliittisten laatikoiden ja säätönauhojen kaatamista. Puhumme niin sanotusta betonivalmistelusta: ohut kerros alhaisimmasta betonista, erityisesti M-100, asetetaan hiekkalaatikkoon, ja vasta tämän kerroksen kiinteyttämisen jälkeen he alkavat suorittaa vahvistustoimintaa. Määritetyn brändin leanbetonipäällysteitä käytetään tienrakentamisessa, betonipyyhkeinä ja reunakivien asennuksessa.

M-150 (V 12.5) Käytetään pääasiassa valmistelevien töiden aikana ennen monoliittisten perustusten levittämistä. Tämän merkin betonia voidaan käyttää myös betonipinnoitteiden, lattioiden, pienten rakennusten perustusten, betonirakenteiden jne. Valmistukseen.

M-200 (V 15) Sitä käytetään pääasiassa onttojen betonivalmisteiden, perustusten, päällysteiden, kulkuteiden jne. Valmistuksessa. Yksi yleisimmin käytetyistä betonimerkkeistä. Yksittäisessä rakenteessa betonibrändin M-200 vahvuus riittää ratkaisemaan useimmat rakennustyöt: kaistaleet, laatta- ja paalusäätiöt, betoniportaiden valmistus, seinät, lautat, polut, paviljongit jne. FBS-pohja-elementit, tie-laatat, jne. On tehty tästä betonibrändistä.

Arvot W / C betonille sekoitettuna soraa. Huomaa: jos soraa käytetään murskattua kiveä, niin löydettyyn V / C-arvoon lisätään 0,05.

M-250 (V 20) Sitä käytetään pääasiassa monoliittisten perustusten valmistukseen, mukaan lukien nauha, levy, pino-grillage; betonipalkkeja, polkuja, alustoja, aitoja nauhoja, portaita, tukiseinämiä, kevyesti kuormitettuja lattialevyjä jne. Se on erityinen välivaihe suosituimpien betonimerkkien M-200 ja M-300 välillä.

M-300 (V 22.5) Sitä käytetään pääasiassa monoliittisten perustusten valmistukseen: nauhat, laatat, pylväsmallit; sokea alue, polut, nauhat aidat, portaat, seinät, lattialaatat, kiinteät seinät jne. Betoni M-300 (V 2Z5) on myös tavallisin betonimerkki.

M-350 (B 25) Käytetään pääasiassa monoliittisten perustusten valmistukseen, paalun grillausbetonirakenteisiin, lattialaatoihin, pylväisiin, palkkeihin, palkkeihin, monoliittisiin seiniin, altaan altaisiin ja muihin kriittisiin rakenteisiin. Käytetty betoni betonituotteiden tuotannossa. Erityisesti lentokenttien tiililevyt on valmistettu rakenteellisesta betonista M-350, joka on suunniteltu käytettäväksi äärimmäisissä kuormissa. Tästä betonimassasta valmistetaan myös hylsylevyjä. Betoni M-350 on nykyaikaisen kaupallisen rakentamisen suosituin betonimerkki.

M-400 (B 30) Käytetään pääasiassa sillanrakenteiden, vesikoneiden rakenteiden, pankkien holvien, erikoisraudoitettujen betonirakenteiden ja betonituotteiden valmistukseen: pylväät, palkit, palkit, altaan altaat ja muut rakenteet, joilla on erityisvaatimukset. Betoni M-400 (B 30) on harvoin käytetty betonimerkki. Yleensä tällaisen betonin käyttöä säännellään erityisvaatimuksilla, jotka liittyvät tällaisen betoniseurannan betoniteräsrakenteiden toimintaan. Yksityisessä rakentamisessa sitä käytännössä ei käytetä useista syistä:

 • betonibrändin M-400 (30) lujuus on paljon suurempi kuin kotitalouksien rakentamisessa voi olla;
 • Betonin nopeutettu säätöaika on täynnä vakavia ongelmia, kun: kuljetetaan pitkiä matkoja ja konkreettisia konkreettisia rakentajia, joilla ei ole aikaa asettaa sitä, ja seurauksena - ei rikkoutunut betonilohko alueella;
 • korkeat kustannukset samanlaisista betonityypeistä johtuen lisääntyneestä sementtipitoisuudesta. M-400-betonituotanto on sallittua vain graniittikiveä varten. Useammin pehmittimien ja muiden lisäaineiden käyttö betoniin.

Valmis sementin ja betonilaastin hinnat

M-450 (V 35) Käytetään pääasiassa siltarakenteiden, vesiteollisuusteknisten rakenteiden, erikoisraudoitettujen betonirakenteiden, pylväiden, poikkipalkkien, palkkien, pankkien holvien, alakulmien, patojen, patojen ja muiden erityisvaatimusten omaavien rakenteiden valmistukseen. Yksityisessä rakentamisessa lähes koskaan käytetty.

M-500 (550) (V 40) Sitä käytetään siltarakenteiden, hydraulisten rakenteiden, erityisten betonirakenteiden, pilarien, palkkien, palkkien, pankkien holvien, alakulmien, patojen, patojen ja muiden erityisvaatimusten omaavien rakenteiden valmistukseen. Kaikissa resepteissä passit ja todistukset on merkitty betoniin M-550. Yhteinen kieli, luku 500 takana tuntemattomista syistä. Yksityisessä rakentamisessa ei sovelleta.

Komponenttien ja mittasuhteiden laskeminen betonille

Betonin koostumuksessa on useita komponentteja, joista kullakin on erityinen toiminnallinen tarkoitus. Tämän rakennusmateriaalin valmistuksessa käytettiin sementtiä, aggregaatteja (hiekkaa, soraa, murskattua kiveä) ja vettä. Lisäominaisuuksien antamiseksi ja teknisten ominaisuuksien lisäämiseksi voidaan ottaa käyttöön erilaisia ​​lisäaineita (stabilisaattoreita, pehmittimiä).

Komponenttien osuudet betonissa ovat erittäin tärkeitä. Niiden on kestettävä saadakseen koostumuksen, jolla on tarvittavat tekniset ominaisuudet. Riippuen materiaalin valmistukseen käytetystä prosenttimäärästä emittoidaan useita betonimerkkejä. Niillä on aakkosnumeerinen nimitys (esimerkiksi M200), jossa numero heijastaa maksimaalista puristuslujuutta (kgf / cm2).

Koostumus soveltuu monenlaisiin sovellutuksiin. Merkintöjen dekoodaus osoittaa, että materiaali kestää 200 kilogramman voimakkuutta per cm2. Sen vahvuus riittää erilaisten perustusten kaatamiseen, portaiden rakentamiseen, seinien kiinnittämiseen, lattioiden louhintaan, kaatopaikkoihin ja alustoihin sekä niiden käyttämiseen tienrakentamisessa.

Tämän merkin koostumuksella on hyvät lujuusominaisuudet. Se soveltuu eri tyyppisten perustusten, seinämien, rakennusten lattioiden muodostukseen. Sitä käytetään teiden, siltojen, aidojen, portaiden, jalkakäytävien, viemärikaivojen, eräiden hydraulirakenteiden rakentamiseen.

Merkkiä ei käytetä yhtä laajalti kuin M200 ja M300. Tämä johtuu sen ominaispiirteestä ja lyhyen ajan asettamisesta. Materiaaliominaisuuksien ansiosta sitä voidaan käyttää sellaisten laitteiden rakentamiseen, joissa on teknisiä lisävaatimuksia. On tarpeen rakentaa hydrauliset rakenteet, siltarakenteet, pankkien holvit. Sitä käytetään juoksujen, portaiden valmistukseen, keräilytuotteiden valmistamiseen tärkeimpien viestintäverkkojen laitteille ja muille esineille, joita käytetään lisääntyneessä kuormitustilanteessa.

Koostumuksella on suuri lujuus. Yksityisessä rakentamisessa ja rakennusten rakentamisessa lähes koskaan. Sen käyttöä säätelevät erityisvaatimukset. Tärkein sovellusalue on hydraulinen suunnittelu. Se on myös tarpeen pankkien holvien, pilarien, palkkien, metrojen ja muiden rakenteiden rakentamiseen.

Pääkomponenttien valinta

Komponenttien suhdetta laskettaessa sementin määrä otetaan 1 osaan. Jäljellä olevien komponenttien massa lasketaan jäljempänä olevassa taulukossa annettujen tietojen mukaisesti.

Tällöin 1 m 2: n M200-laatuluokitus M400-sementtiä, jonka paino on 280 kg, hiekka 740 kg ja 1250 kg murskattua kiveä, näyttää tältä: 1: 2.8: 4.8. Veden tulee olla 20% kokonaistilavuudesta (180 l).

Betonille M300, sementin M400, hiekan ja roskien osuus massaprosentista: 1: 1,9: 3,7. Vesi lisätään tarvittaessa ja on 0,5 osaa. Sen tilavuus riippuu käytetyn hiekan ominaisuuksista ja kunnosta.

Betonimäärät M400: lle: 1: 1,2: 2,7. Brändille M500: 1: 1,1: 2,9. Ainoastaan ​​graniittikiveä voidaan käyttää näiden kahden laatuluokan valmistukseen, koska sillä on tarvittava voima.

Jos valmistukseen käytetään M500-sementtiä, materiaalien suhteet ovat erilaiset. Tarkemmat tiedot annetaan taulukossa.

Suhteita tietyn brändin betoniin

Betonin tasot ja niiden ominaisuudet taulukossa

Sekä betonin luokka että betonimerkit sekä muu laasti ja viimeistelty materiaali osoittavat sen lujuuden ominaisuuksia ja määrittävät materiaalin laadun työseoksen valinnassa tai liuoksen yksittäisen valmistuksen tilavuusmittasuhteiden suhteen. Ominaisuudet, kuten pakkasenkestävyys, kosteuden läpäisemättömyys ja massan liikkuvuus kuuluvat apulaitteelle, mutta sitä säätelevät tilastandardit ja SNiP: t, joten rakennuskohteen projektissa on tarpeen ilmoittaa betonivahvuusluokka ja muut hyväksyttyjen mittayksiköiden osoittamat parametrit. Yksittäisessä rakenteessa betonin laatu ja betonin laatu valitaan usein tai valmistetaan itse seoksesta ilman asiantuntijoiden neuvoja, joten ei ole tarpeetonta tietää luokittelun perusperiaatteista.

Materiaalin lujuuden määritelmä ja ominaisuudet

Betonin merkki ja luokka - mikä se on

 1. Jos puhua rakentajien kieltä, mikä konkreettinen palkkaluokka tarkoittaa käytännössä? Nämä ovat materiaalinvoimakkuuden keskiarvot, joiden arvot poikkeavat suunnitteluperusteista + /-5%. Tämä virhe on pieni, mutta selittyy myös se, että vaikka seoksen osien mittasuhteiden ja laadun tarkka noudattaminen onkin aina eroja laskettujen ja todellisten indikaattorien välillä. Esimerkiksi materiaalin kosteuspitoisuus voi vaihdella eri suuntiin päivän aikana, hiekan tai sementin puhtaus voi riippua erästä jne. Siksi konkreettinen merkki ja niiden soveltaminen käytännössä on valittava jokaiselle rakennushankkeelle;
 2. Rakentamisen konkreettiset luokat ovat taattu lujuus, digitaalisissa indikaattoreissa, joiden mahdollinen virhe on jo sisällytetty. Luokkaa on noudatettava selventämään seoksen ja sementin parametrejä. Esimerkiksi luokan nimitys numeroilla "B" jälkeen tulkitaan kuormaksi, jota karkaistu materiaali kestää. Tämä indikaattori mitataan MPa: ssa tai kGs / cm2: ssä, jossa 1 MPa on 10,2 kGs / cm2. Eli betoni B12 tai B30 kestävät kuormituksen 122,4 ja 306 kgf / cm2 vastaavasti.

Mutta aina kerroin 10.2 on vakioarvo, koska se riippuu monista fysikaalisista, luonnollisista ja toiminnallisista tekijöistä. Esimerkiksi luokan B 1,5-B 5 betonille virhe kertoimessa on 1,5 luokkaa, betoni B7 ja yli 2,5 luokkaa ja B30 ja lisäksi virhe on 5 MPa tai 51 kgf / cm2. Merkit ≥ M 100: lla on vaiheen muutos 50, yläpuolella M 600 - askel ≥ 100 kGs / cm 2.

Raskasluokkien ja merkkien välisen vahvuuden suhde 13,5%

Merkkien ja luokkien riippuvuus muista parametreista

Määriteltyjä tuotemerkkejä ja materiaaliluokkia säännellään SNiP 2.03.01-84 ja GOST 7473-2010. Jos luokan parametrit osoittavat materiaalin todellisen lujuuden (eli materiaali pystyy kestämään MPa: ssa mitattujen mitoituskuormien 95%), merkki heijastaa vain aritmeettista keskimääräistä vahvuutta, ilmaistuna kg / cm2. Luokassa on merkintä "B", sen arvot voivat olla B 3,5-B 60: ssä, merkitty symbolilla "M" ja sen ominaisuudet vaihtelevat M 50-M 1000: n vaihteluvälillä 50 ja 100 välein. Siksi yksityisten rakenteiden ei ole tavallista erottaa luokkaa ja tuotemerkkiä, mutta seoksen manuaalisen valmistelun suhteet ja valmiiden seosten vaatimukset näkyvät vain tuotemerkeissä.

Alla olevassa taulukossa ei ole pelkästään konkreettisia laatuja ja laatuja, vaan myös seuraavat lisäparametrit:

 1. Jäätymisvastus, jota merkitään tunnuksella "F" ja joka osoittaa kausittaisen käytön aikana mahdollisesti esiintyvän materiaalin jäätymis- ja sulatusjaksojen lukumäärän. Mitä korkeampi on pakkasvaste, sitä kauemmin se palvelee;
 2. Kosteusvastus on merkitty symbolilla "W", ja se on merkitty alueella W2-W20. Vedenkestävyys on materiaalin sidoksen lujuuden mittari ja sen kyky vastustaa kosteutta. Mitä suurempi veden kestävyys, sitä pienemmät massan mikroprekret, ja vähemmän rakenteellista vikaa työskennellessä negatiivisissa lämpötiloissa;
 3. Työkyky (liikkuvuus) on merkitty symbolilla "P" ja sen arvo on välillä 1-5. Liikkuvuus on tilapäinen parametri, joka osoittaa työskentelyseoksen kyvyn yhtenäisesti täyttää muodon (muotti) ja jakaa sen painovoiman vaikutuksen alaisena ilman tiivistymistä ja tampingia. Hyvin liikuteltavat betonit (esim. Indikaattorilla P4) kaadetaan vaikeasti tavoitettavissa oleville alueille ja standardointielementtien asentaminen käyttää betonia B10 liikkuvuudella P2 tai P3.
Mikä on liikkuvuus tai työstettävyys

Komponenttien mittasuhteet betonin valmistukseen

Betonimerkin valinta

Betonin tietyn brändin (luokka) valinta ja osto riippuu tämän materiaalin soveltamisalueesta. Tyypillisesti kohteen projektidokumentaatio sisältää selkeän osoitteen siitä, mitä tuotemerkkiä tarvitaan. Mutta jos sinulla ei ole hanketta, voit yrittää selvittää, mitä tuotemerkkiä todella tarvitset. Kuviot (M100, M200, M300 jne.) Ilmaisevat lopullisen puristuslujuuden kgf / n.

Betoniseoksen komponenttien rakenne.

Betonituotteen lujuus kasvaa koko kovetusprosessin aikana. Kolmessa päivässä on yksi voimakkuuden indikaattori, toinen viikossa toinen. Sopivissa sääolosuhteissa mallin (laskettu) vahvuus rekrytoidaan 28 päivän kuluttua. Täydellinen tuotemerkki alkaa M 50: stä ja päättyy M 1000: llä. Rakennustuotteen tärkeimmät tuotemerkit ovat M100: sta M500: een.

Kun liuosta valmistetaan itsenäisesti, on noudatettava tarkasti aineosien mittasuhteita.

Materiaalien väliset suhteet määritetään yleensä painon tai tilavuuden mukaan. Sementin paino tässä tapauksessa otetaan yksikkönä ja muut seoksen muodostavat komponentit ilmaistaan ​​sementin painona. Esimerkiksi, jos laastinvalmistukseen käytettiin 25 kg sementtiä, 75 kg hiekkaa ja 125 kg haurautta, niiden painosuhde näyttäisi näin: 25: 75: 125, mikä vastaa suhdetta 1: 3: 5. Liuokseen tarvittava vesi ilmaistaan ​​tavallisesti sementin painoprosentteina. Jos tämä koostumus vaati 12,5 litraa vettä, suhde olisi seuraava: 12,5: 25 = 0,5

Kuva 1. Taulukko mittasuhteista sementtimerkin M400 materiaalien suhteen.

Teoriassa, sitä vähemmän vettä, joka kaadetaan liuokseen, sitä parempi. Liian suuri osa siitä johtaa delaminaatioon. Vesi, joka on seoksen kevyin komponentti, pakotetaan ylöspäin ja ylikypsää seoksen ylemmät kerrokset. Ne menettävät tiheytensä, mikä johtaa betonituotteen kestävyyden ja lujuuden vähenemiseen. Veden erottaminen ja erottaminen tapahtuu melko nopeasti. Hän hidastuu vain, kun jäljelle jäävä vesi vastaa veden seosta. Mutta edes hyvin vähän vettä ei pitäisi olla, seos ei ole hyvin sekoitettu. Koostumukseen sisältyvät ainesosat, yksinkertaisesti mitään kommunikoida keskenään. Tällainen betoni kovenee nopeasti, mutta se on hauras ja alkaa murentua.

Suhteita valmistukseen

Mittasuhteiden laskemisessa on otettava huomioon monia näennäisesti merkityksettömiä tekijöitä. Esimerkiksi hiukan koko, hiekan kosteus ja puhtaus, veden määrä. Toimitetun erän mukaan hiekan ja raunion laatu voi vaihdella suuresti. Täyteaineiden koostumuksessa olevat epäpuhtaudet (siltti, savi) voivat vaikuttaa haitallisesti tulevan betonin laatuun. Hiekka, joka on kontaminoitu siltillä, pestään kalkkimaidolla, likaiset rakeet pestään vedellä letkusta. Seuraavassa taulukossa olevien tietojen perusteella betoniosuudet voivat itsenäisesti valmistaa laastia.

Kuva 2. Taulukko seoksen komponenttien suhteellisesta suhteesta käytettäessä sementtiä M500.

Taulukko (kuvio 1) esittää mittasuhteiden mittasuhteita sementtilaatua M400 varten. Esimerkiksi betonin M450 valmistamiseksi seoksen komponenttien massaosuuden tulisi olla seuraavanlainen: 1 (C): 1,1 (P): 2,5 (Y). Miksi tarvitsemme tällaisen taulukon? Sementti, joka on osa konkreettista sekoitetta, on kalliimpi materiaali verrattuna hiekkaan tai raunioihin. Koska betoniarvojen laajuus ja tarkoitus ovat erilaiset, ei ole järkevää lisätä niin paljon sementtiä M100: n koostumukseen kuin se lisätään M400: n tuottamiseen, joka kestää huomattavia kuormituksia. Taulukossa näkyy, miten eri osuuksia samasta komponenteista saadaan konkreettiseksi tekemään.

Taulukko (kuvio 2) esittää seoksen komponenttien suhteellinen suhde käytettäessä sementtiä M500. Tämän taulukon avulla voit myös ymmärtää, mitä materiaalin kvantitatiivinen saanto on 10 litrasta sementtiä. Analysoitaessa siinä annettuja lukuja käy selvästi ilmi, että korkeamman betonin laatu johtaa sementin kulutuksen kasvuun. Joten 10 litran M500: sta voidaan valmistaa 62 litraa M200-merkkisiä betonia ja vain 32 litraa M450-tuotemerkistä.

Betonin sekoittaminen ei ole helppoa ja edellyttää tiettyjä taitoja. Epäilemättä tehtaalla ostettu seos on monia etuja. Mutta se tapahtuu, että itsearviointi on kannattavampaa ja kätevämpää. Tämä voi johtua rajoitetusta rakentamisbudjetista, raskaan automaxerin hyvän tien puuttumisesta tai suhteellisen pienen ratkaisumäärän tarpeesta. Näissä tapauksissa osaamisen tuntemus ja tekniikan noudattaminen auttavat tekemään halutun palkkaluokan betonin.

Betonin valmistelu: materiaalien, mittasuhteiden ja koostumuksen laskemista koskevat vaatimukset

Betoni on rakennusmateriaali, joka koostuu sideaineesta, hiekasta ja täyteaineista, joka muuttuu kiviin kiinteytymisen seurauksena. Mitään nykyaikaista rakentamista ei voi tehdä ilman konkreettisia, olipa kyseessä pilvenpiirtäjien rakentaminen tai puutarhatien luominen. Ominaisuutensa ja kestävyytensä ansiosta betoni on jo pitkään käyttänyt ihmistä saadakseen tarvittavan muodon ja lujuuden. Kuitenkin on yksi vivahde: ​​vain oikein tehty betoni täyttää kaikki vaatimukset. Miten tehdä konkreettisia, mikä ei ole vain vahva, vaan myös kestävä? Päästäksemme tämän ongelman ydin ja selvitä kaikki yksityiskohdat oikean betoniyhdistelmän tekemisestä.

Tärkein ainesosa on sementti.

Mikä tahansa brändisementin betoni on välttämättä sitova aine. Sementtiä on monenlaisia, kuten Portland-sementtiä, kuonaa Portland-sementtiä, nopeasti kovettuvia sementtejä ja muita. Ne kaikki eroavat sekä sideaineen laadusta että lopputuotteen käyttöolosuhteista. Portland-sementtiä käytetään yleisimmin rakentamisessa. Kaikki rakentamiseen käytettävät sementit on jaettu tuotemerkkeihin, jotka osoittavat lopullisen kuormituksen lopputuotteessa megapaskeina. Kotimaassa lisätään kirjain D ja epäpuhtauksien prosenttiosuutta kuvaava luku. Esimerkiksi Portland-sementti M400-D20 on materiaali, jonka lopputuote kestää 400 MPa: n kuormitusta ja sisältää jopa 20% epäpuhtauksia.

Sementin tuotemerkkejä koskevat tiedot tietyn betonibrändin saamiseksi tavanomaisissa kovettumisolosuhteissa:


Korkealaatuisen betonin valmistuksessa 300 tai enemmän taloudellisista syistä on tarpeen käyttää sementtimerkkiä, joka on 2- 2,5 kertaa suurempi kuin betonin merkki.

Kotitalouksien rakentamisessa käytetään usein Portland-tuotemerkkiä 400 - sen voima riittää tähän tarkoitukseen. Teollisessa rakentamisessa käytetään 500 asteen sementtiä useammin ja raskaita kuormia odotettaessa käytetään korkealaatuisia erikoisementtejä. Jotta betoniosuudet laskettaisiin oikein, on tärkeää saada tarkat tiedot sementin brändistä ja laadusta, josta aiot rakentaa.

Toinen tärkeä näkökohta on tuoreus - sementti on säilyvyys ja lopulta menettävät sen ominaisuudet. Tuore sementti - irtoava pöly, ilman palkoja ja tiivisteitä. Jos huomaat, että sementtimassassa on tiheitä paloja, sementtiä ei pitäisi käyttää töissä - se on absorboinut kosteutta ja on jo menettänyt sitovia ominaisuuksiaan.

Hiekka - mikä on ja mitä tarvitaan

Hiekka voi myös olla erilainen. Ja lopputulos riippuu suoraan tämän komponentin laadusta.

Hiekan granulometrinen koostumus jaetaan seuraavasti:

Ohut (alle 1,2 mm).

Erittäin pieni (1,2 - 1,6 mm).

Pieni (1,6 - 2,0 mm).

Keskipitkä (1,9 - 2,5 mm).

Suuri (2,5 - 3,5 mm).

Betonin valmistuksessa käytetään kaikentyyppisiä hiekkoja, mutta jos hiekassa on paljon pölyä tai savea hiukkasia, se voi merkittävästi heikentää seoksen ominaisuuksia. Tämä pätee erityisesti hienojakoiseen hiekkaan, joka sisältää huomattavan osan pölystä koostumuksessa, se on vähän käyttökelpoinen betonin valmistuksessa ja käytetään viimeisenä keinona.

Kuinka valmistautua hyvälaatuiseen betoniin ja samalla olla menettämättä rahaa hiekalla? Kaikki on yksinkertaista - käytä meri- tai jokihiekkaa - nämä ovat puhtaimpia rakennusmateriaalityyppejä, joissa ei ole pölyhiukkasia tai saviä. On huolehdittava siitä, että hiekka on puhdas ja vapaa orgaanisesta saastumisesta. Urahiekka voi olla hyvin likainen - sitä ei useinkaan käytetä rakentamisessa ilman ennakkovalmistusta, mukaan lukien pesu ja kunnossapito. Se voi myös sisältää runsaasti orgaanisia roskia - juuret, lehdet, oksat ja puun kuori. Jos tällaiset epäpuhtaudet tulevat betoniin, paksuus voi esiintyä paksuudessa, minkä seurauksena vahvuus kärsii.

Toinen tärkeä parametri, joka on otettava huomioon, on hiekan kosteus. Jopa kuiva ulkonäön materiaali voi sisältää jopa 2% vettä ja märkä - kaikki 10%. Tämä voi häiritä betonin osuutta ja aiheuttaa voimakkuuden vähenemistä tulevaisuudessa.

Haudat ja sora ovat suosituimpia betonin aggregaatteja.

Kaikkien betonityyppien päätyyppi on murskattu kivi tai sora - murskattu kivi. Yleisimmin käytetty murskattu kivi. Se jaetaan myös fraktioihin, ja siinä on karkea, epätasainen pinta. Betonin koostumuksen valinnassa on huomattava, että meri- ja jokivartta eivät voi korvata rauniot, sillä sileä, vesipohjainen pinta vaikuttaa merkittävästi kiven tarttumiseen seoksen muihin osiin.

Murskattu kivi jaetaan seuraaviin jakeisiin:

Erittäin pieni - 3 - 10 mm.

Pieni - 10 - 20 mm.

Keskimäärin on 20 - 40 mm.

Suuri - 40 - 70 mm.

Jotta betonisi kestäisi useita vuosia eikä romahtaisi, on syytä muistaa, että kivien enimmäiskoko ei saa olla yli 1/3 tulevan tuotteen vähimmäispaksuudesta.

Ne myös ottavat huomioon tällaisen indikaattorin kuin täyteaineen löysyyden - tyhjän tilan välisen tilan rauniot kivien välillä. Se on helppo laskea - ottaa tunnetun tilavuuden omaava ämpäri, täytä se raakaa reunaan ja kaataa vettä mittasäiliöön. Tietäen kuinka paljon nestettä on tullut, voimme laskea tyhjyyden. Esimerkiksi, jos 10-litrainen kaivosräjähdys saatiin 4 litraan vettä, tämän soran tyhjyys on 40%. Täyteaineen vähemmän juoksevuus, vähemmän hiekan kulutusta ja tärkeämpää sementtiä.

Paikkojen täyttämisen maksimoimiseksi tulisi käyttää erilaisia ​​sorafraktioita: pieni, keskikokoinen, suuri. On pidettävä mielessä, että sakkojen on oltava vähintään yksi kolmasosa kokonaisromusta.

Murskattu graniitti ja sora lisäksi betonin tarkoituksesta riippuen käytä savea, masuunikuonaa sekä muita keinotekoisia täyteaineita. Kevyille betonilaatuisille puupinnoille ja murskatuille polystyreeni-vaahtoille. Ultrakevytbetoni - kaasut ja ilma. Valo- ja ultrakevytbetonin luominen liittyy kuitenkin tiettyihin vaikeuksiin, ja on epätodennäköistä, että tällainen tuote voidaan tuottaa asianmukaisesti teollisuuspajan ulkopuolella.

Tiheyden mukaan kaikki betonin aggregaatit jaetaan huokoisiin (3) ja tiheisiin (> 2000 kg / m 3). Älä myöskään unohda, että luonnollisilla täyteaineilla on pieni taustasäteily, joka on luontainen kaikissa graniittikiveissä. Tämä ei luonnollisestikaan ole säteilyvahinkojen lähde, mutta silti kannattaa muistaa luonnonkiven tämän ominaisuuden betonina täyteaineena.

Vesi - vaatimukset betonin valmistamiseksi

Vesi ei ole yhtä tärkeä kuin sementti tai hiekka. Voit periaatteessa ottaa yhden yksinkertaisen totuuden - juomaan sopiva vesi soveltuu myös betonin sekoittamiseen. Missään tapauksessa ei saa käyttää vettä tuntemattomasta lähteestä, jätevedestä tuotannon jälkeen, suolla ja muulla vedellä, jossa laatu ei ole varma. Veden kemiallinen koostumus ja muut indikaattorit voivat vaikuttaa suuresti valmiin betonin lujuusominaisuuksiin.

Taulukko 1. Veden kulutus (l / m 3) eri täyteaineilla:

Mitkä ovat betonin osat? Komponenttien suhde

Betoni on tärkeä osa melkein mitä tahansa työtä. Rakennustyömaalla oletetaan betonointivaihe. Tämä voi olla esimerkiksi perustus, lattiat, seinät, lattia, sokea alue. Laajamittaisen rakentamisen tarpeet täyttävät tehtaiden tuottamat kaupalliset betonit. Yksittäiset kehittäjät ja yksityisten talojen omistajat haluavat itse valmistautua ratkaisuun, säästämällä rahaa tällä tavoin. Jos teollisuusmenetelmä takaa tuotteiden laadunvalvonnan, yksityisten omistajien on seurattava oikeita mittasuhteita komponenttiväleistä, sekoitusvaiheesta ja seoksen kaatamisesta. Halutun tuloksen aikaansaamiseksi betonoinnissa voidaan noudattaa tarkasti ohjeita ja teknisiä suunnitelmia.

Komponentit ja mittasuhteet

Betoniyhdistelmää valmistetaan aina 4 komponentin perusteella. Tämä on:

Kaikki mittasuhteet on suunnattu sementille. Tässä tapauksessa tärkeä indikaattori on sen brändi. Esimerkiksi joillekin betonityypeille riittää ottaa taipuvainen M400, kun taas muille on tarpeen käyttää M500 tai kuona Portland-sementtiä.

Käytännöllisesti käytetyssä perusnopeudessa C: P: S: U: B = 1: 3: 5: 0,5. Esimerkiksi valmistettaessa seosta, joka perustuu 100 kg: aan sideainetta, sinun on lisättävä 300 kg hiekkaa, 500 kg roskaa ja 50 litraa vettä. Ne, jotka mieluummin vaivaavat betonia omilla käsillään, on helpompi määritellä "kauhojen" komponenttien määrä. Täsmällisyydestä tässä tapauksessa he sanovat vain ehdollisesti. Kahden kauhan hiekkaa, 3 - raunioita ja noin puolet ämpäri vettä otetaan 1 säiliöön.

Voit laskea ainesosat mille tahansa tilavuudelle. Ammattilaiset sanovat, että saadaksesi 1 m³ betoniseosta eri tuotemerkeistä sinun on otettava tarkka määrä sementtiä. Taulukko tulee ulos jäljittämään näitä tietoja. Näin ollen soran, hiekan ja veden määrä määritetään sitten vaaditun asteen suhteiden perusteella.

Betonin koostumuksessa sementti kestää noin 10%. Täyteaineiden osuus on 80-85%. Niitä on kahta tyyppiä: hienojakoinen ja karkea. Täyteaineen rooli on jäykän betonirungon muodostuminen ja luominen, mikä vähentää kutistumista ja estää rakojen halkeamien ja sirujen muodostumisen.

Hieno aggregaatti on hiekkaa. Sen on oltava mahdollisimman puhdasta epäpuhtauksista. Suosituin joki. Epäpuhtauksia voi esiintyä louhoksessa (paikat, savipilvet). Yksityisten kotitalouksien omistajat eivät aina noudata hiekkapuhallusvaatimuksia ja sallivat kontaminoituneen materiaalin täyttämisen sekoituksessa. Lähimmän ravinnon, metsän tai joen rannalla he keräävät hiekkaa kauhoihin ja ilman seulomista, ne lähetetään betoni sekoittimeen. Valmis koostumus sisältää pääsääntöisesti "vieraita kappaleita", kuten ruohosäilykkeitä, kasvien juuria, maaperää.

Karkean kiviaineksen osalta sallitaan useita vaihtoehtoja: murskattu kivi, sora, seulomiset, rikkoutunut tiili, murskatut jäädytetyn betonin palat.

Näiden tyyppien käyttö riippuu työn tyypistä. Karkealle valulle rikkoutuneet palaset betonista, murskatut tiilet sopivat hyvin aggregoiksi. Lopullisen betonitoiminnan suorittaminen, sinun tulee lisätä murskattua kiveä (5-20 mm), soraa ja seuloja.

Yleiskatsaus eri tyyppeihin

1. Kevytbetoni.

M200: n alapuolella olevia merkkejä pidetään kevyinä. Niitä käytetään vain valmistelutöissä. Esimerkiksi alustatyynyä kaadetaan M100: sta, ohuesta kerroksesta sokean alueen tai monoliittisen levyn alle. Kevytbetonia käytetään aktiivisesti tienrakentamisessa. Valmis seos sisältää erittäin pienen määrän sementtiä (167 kg / m 3). Tämä ei riitä sitomaan paikanvaraajaa. Koostumuksen C: P: Y = 1: 4,6: 7 standardimäärät.

Betoniyhdistelmässä M100 on alhainen jäätymisvastus (50 sykliä) ja vesitiiviys (W2). Pienille vaatimuksille asetetaan täyteaineita. Lisäksi "lean" -betoni-lisäaineiden valmistuksessa ei käytetä.

Yksi yleisimmistä tyypeistä. Sen indikaattorit (100 syklit) ja vedenpitävyys mahdollistavat betonin käytön monissa rakennusprosesseissa. Lisäaineet ja pehmittimet parantavat myös materiaalin laadullista koostumusta.

Vankka betoniseos M200 sopii liuskajohtojen säätämiseen yhden ja kahden kerroksen rakennuksissa, kaatopaikkojen, lattian, tasoitusten, lattialaattojen kaatamisen. Teollisuustarkoituksessa tuotemerkkiä käytetään betoniterästen, aidanlevyjen, renkaiden, aidojen valmistukseen.

1 m³: ssä tarvitaan lähes 10 pussia, joiden paino on 25 kg, tarkemmin sanottuna - 241 kg. Betonin komponenttien perusmäärät määritetään seuraavasti: C: P: N = 1: 2.8: 4.8. Ainesosien suhteet lasketaan sementtimerkin M400 perusteella. Kauhojen mittaaminen tämän tarkkuuden saavuttamiseksi on melko vaikeaa.

Se tuotetaan samassa suhteessa kuin M200, mutta lisäaineiden ansiosta sillä on korkeammat arvot pakkasvastuksesta, vedenkestävyydestä ja muovisuudesta. Materiaalin laadullisia indikaattoreita, joilla on sama määrä pääkomponentteja, voidaan parantaa muuttamalla aggregaattityyppiä. Paras vaihtoehto olisi murskattu graniitti.

M250: n soveltamisala on samanlainen kuin M200-merkki:

 • rakennustyöt;
 • perussäätö, grillat;
 • täytä lattialaatat, lattiat.

Toinen suosituin tyyppi M200: n jälkeen. Sitä käytetään luomaan kriittisiä rakenteita, teitä, täyttämään portaat. Kestävien päällystyslautojen valmistuksessa välttämätön. Komponenttien suhde lasketaan 1: 1,2: 2,7. 1 m3: n osalta vaaditaan 320 kg sementtilaatua M400.

Betoniseoksen koostumus 1 m³ betonista määritetään suhteista: C: P: U = 1: 1,5: 3,1 (sementti M400) tai C: P: U = 1: 1,9: 3,6 (sementti M500). Materiaalia käytetään täyttämään ilmatyynylevyt, suurien esineiden rakentaminen, betonituotteiden tuotanto. Kotimaiseen käyttöön ei ole koskaan käytetty.

Betonin koostumus ja osuudet ovat sellaisia ​​- C: P: U = 1: 1,1: 2,5. Soveltuu erikoislujuuslaatikoiden (tuotantotyöpajoja, kellareja, työpajoja, autotallit) sekä säätiöille. Yksittäisen rakenteen (betonitoiminnan) tapauksessa osien oikea suhde on helppo saavuttaa. Kauhojen mittaaminen tarkoittaa, että hiekan ja sementin määrän, joka on vain yksi kymmenesosa (0.1), erotus voidaan ottaa huomioon kaatamalla säiliö "liukumäellä".

Voit tiivistää tietoja betonin koostumuksesta ja taulukon osien suhteesta.

Grade Betoniosuudet

Komponenttien mittasuhteet betonin valmistukseen

 • Päivämäärä: 21-04-2015
 • Katsottu: 2945
 • Arvostelu: 33
 • Betonimerkin valinta
 • Suhteita valmistukseen

Betonin tietyn brändin (luokka) valinta ja osto riippuu tämän materiaalin soveltamisalueesta. Tyypillisesti kohteen projektidokumentaatio sisältää selkeän osoitteen siitä, mitä tuotemerkkiä tarvitaan. Mutta jos sinulla ei ole hanketta, voit yrittää selvittää, mitä tuotemerkkiä todella tarvitset. Kuviot (M100, M200, M300 jne.) Ilmaisevat lopullisen puristuslujuuden kgf / n.

Betoniseoksen komponenttien rakenne.

Betonituotteen lujuus kasvaa koko kovetusprosessin aikana. Kolmessa päivässä on yksi voimakkuuden indikaattori, toinen viikossa toinen. Sopivissa sääolosuhteissa mallin (laskettu) vahvuus rekrytoidaan 28 päivän kuluttua. Täydellinen tuotemerkki alkaa M 50: stä ja päättyy M 1000: llä. Rakennustuotteen tärkeimmät tuotemerkit ovat M100: sta M500: een.

Kun liuosta valmistetaan itsenäisesti, on noudatettava tarkasti aineosien mittasuhteita.

Materiaalien väliset suhteet määritetään yleensä painon tai tilavuuden mukaan. Sementin paino tässä tapauksessa otetaan yksikkönä ja muut seoksen muodostavat komponentit ilmaistaan ​​sementin painona. Esimerkiksi, jos laastinvalmistukseen käytettiin 25 kg sementtiä, 75 kg hiekkaa ja 125 kg haurautta, niiden painosuhde näyttäisi näin: 25: 75: 125, mikä vastaa suhdetta 1: 3: 5. Liuokseen tarvittava vesi ilmaistaan ​​tavallisesti sementin painoprosentteina. Jos tämä koostumus vaati 12,5 litraa vettä, suhde olisi seuraava: 12,5: 25 = 0,5

Kuva 1. Taulukko mittasuhteista sementtimerkin M400 materiaalien suhteen.

Teoriassa, sitä vähemmän vettä, joka kaadetaan liuokseen, sitä parempi. Liian suuri osa siitä johtaa delaminaatioon. Vesi, joka on seoksen kevyin komponentti, pakotetaan ylöspäin ja ylikypsää seoksen ylemmät kerrokset. Ne menettävät tiheytensä, mikä johtaa betonituotteen kestävyyden ja lujuuden vähenemiseen. Veden erottaminen ja erottaminen tapahtuu melko nopeasti. Hän hidastuu vain, kun jäljelle jäävä vesi vastaa veden seosta. Mutta edes hyvin vähän vettä ei pitäisi olla, seos ei ole hyvin sekoitettu. Koostumukseen sisältyvät ainesosat, yksinkertaisesti mitään kommunikoida keskenään. Tällainen betoni kovenee nopeasti, mutta se on hauras ja alkaa murentua.

Takaisin sisällysluetteloon

Mittasuhteiden laskemisessa on otettava huomioon monia näennäisesti merkityksettömiä tekijöitä. Esimerkiksi hiukan koko, hiekan kosteus ja puhtaus, veden määrä. Toimitetun erän mukaan hiekan ja raunion laatu voi vaihdella suuresti. Täyteaineiden koostumuksessa olevat epäpuhtaudet (siltti, savi) voivat vaikuttaa haitallisesti tulevan betonin laatuun. Hiekka, joka on kontaminoitu siltillä, pestään kalkkimaidolla, likaiset rakeet pestään vedellä letkusta. Seuraavassa taulukossa olevien tietojen perusteella betoniosuudet voivat itsenäisesti valmistaa laastia.

Kuva 2. Taulukko seoksen komponenttien suhteellisesta suhteesta käytettäessä sementtiä M500.

Taulukko (kuvio 1) esittää mittasuhteiden mittasuhteita sementtilaatua M400 varten. Esimerkiksi betonin M450 valmistamiseksi seoksen komponenttien massaosuuden tulisi olla seuraavanlainen: 1 (C): 1,1 (P): 2,5 (Y). Miksi tarvitsemme tällaisen taulukon? Sementti, joka on osa konkreettista sekoitetta, on kalliimpi materiaali verrattuna hiekkaan tai raunioihin. Koska betoniarvojen laajuus ja tarkoitus ovat erilaiset, ei ole järkevää lisätä niin paljon sementtiä M100: n koostumukseen kuin se lisätään M400: n tuottamiseen, joka kestää huomattavia kuormituksia. Taulukossa näkyy, miten eri osuuksia samasta komponenteista saadaan konkreettiseksi tekemään.

Taulukko (kuvio 2) esittää seoksen komponenttien suhteellinen suhde käytettäessä sementtiä M500. Tämän taulukon avulla voit myös ymmärtää, mitä materiaalin kvantitatiivinen saanto on 10 litrasta sementtiä. Analysoitaessa siinä annettuja lukuja käy selvästi ilmi, että korkeamman betonin laatu johtaa sementin kulutuksen kasvuun. Joten 10 litran M500: sta voidaan valmistaa 62 litraa M200-merkkisiä betonia ja vain 32 litraa M450-tuotemerkistä.

Betonin sekoittaminen ei ole helppoa ja edellyttää tiettyjä taitoja. Epäilemättä tehtaalla ostettu seos on monia etuja. Mutta se tapahtuu, että itsearviointi on kannattavampaa ja kätevämpää. Tämä voi johtua rajoitetusta rakentamisbudjetista, raskaan automaxerin hyvän tien puuttumisesta tai suhteellisen pienen ratkaisumäärän tarpeesta. Näissä tapauksissa osaamisen tuntemus ja tekniikan noudattaminen auttavat tekemään halutun palkkaluokan betonin.

Betonin ja mittasuhteiden aste

Säätiön rakentaminen ei ole helppoa ja vaatii tiettyjä taitoja ja tietämystä. Korkealaatuisen betonin saamiseksi on noudatettava tiukasti tekniikkaa samoin kuin betonin koostumusta ja mittasuhteita koskevia yleisiä suosituksia. Useimmiten betoni on valmistettu sementtilaaduista M-400 ja M-500 käyttämällä hiekkaa, murskattua kiveä ja joskus erilaisia ​​lisäaineita, kuten antifrosty.

Laskettaessa betonin osuuksia on otettava huomioon monet tekijät, esimerkiksi hiekka- ja murskakiven osuudet, niiden tiheys, tulevien betonien vaaditut ominaisuudet, nimittäin pakkasenkestävyys, vedenkestävyys, liikkuvuus ja muut.

Betonikerroksen taulukko näyttää keskimääräiset tiedot. Materiaalien väliset suhteet asetetaan yleensä painon tai tilavuuden mukaan. Tässä tapauksessa sementin paino (tilavuus) otetaan yksiköksi ja muiden betonikomponenttien lukumäärä ilmaistaan ​​sementin painon tai tilavuuden mukaan.

Esimerkiksi jos erä vaatii 25 kg sementtiä (C), 75 kg hiekkaa (P) ja 125 kg rikkaruohoa (Y), niiden koostumuksen suhde ilmoitetaan seuraavasti: 25: 75: 125 = 1: 3: 5 (painon mukaan). Veden määrä ilmaistaan ​​tavallisesti sementin painoprosentteina. Jos betonin vähentynyt koostumus vaatii 12,5 litraa vettä, vesi-sementti-suhde (W / C) on seuraava: W / C = 12,5: 25 = 0,5. Betonin lujuus lisääntyy sementin vuorovaikutuksesta veden kanssa, joka tavallisesti kulkee lämpimissä ja kosteissa olosuhteissa.

Sementin ja veden välinen vuorovaikutus lakkaa, jos betoni kuivuu tai jäädytetään etukäteen, mikä peruuttamattomasti heikentää sen rakennetta ja ominaisuuksia. Siksi betoni tarvitsee huolta ja luo normaaleja kovettumisolosuhteita, erityisesti alkuvaiheessa asennuksen jälkeen (enintään 15-28 päivää).

Luokan ja betonin lujuuden välinen suhde

Lämpimänä vuodenaikana betonissa oleva kosteus säilyy kastelemalla ja suojaamalla. Bitumiemulsio levitetään juuri asetetun betonin pintaan tai se peitetään polyeteenillä ja muilla kalvoilla. Betoni tavanomaisissa kovettumisolosuhteissa on alhainen alkuteho ja vain 7-14 päivän kuluttua se saa 60-80% lujuusluokasta.

Betoni (c) sementti M-400, (p) hiekka ja (sh) rauniot

Betoni (c) sementti M-400, (p) hiekka ja (sh) rauniot

M-100 (V 7.5) Sitä käytetään pääasiassa valmistelevien töiden aikana ennen monoliittisten laatikoiden ja säätönauhojen kaatamista. Puhumme niin sanotusta betonivalmistelusta: ohut kerros alhaisimmasta betonista, erityisesti M-100, asetetaan hiekkalaatikkoon, ja vasta tämän kerroksen kiinteyttämisen jälkeen he alkavat suorittaa vahvistustoimintaa. Määritetyn brändin leanbetonipäällysteitä käytetään tienrakentamisessa, betonipyyhkeinä ja reunakivien asennuksessa.

M-150 (V 12.5) Käytetään pääasiassa valmistelevien töiden aikana ennen monoliittisten perustusten levittämistä. Tämän merkin betonia voidaan käyttää myös betonipinnoitteiden, lattioiden, pienten rakennusten perustusten, betonirakenteiden jne. Valmistukseen.

M-200 (V 15) Sitä käytetään pääasiassa onttojen betonivalmisteiden, perustusten, päällysteiden, kulkuteiden jne. Valmistuksessa. Yksi yleisimmin käytetyistä betonimerkkeistä. Yksittäisessä rakenteessa betonibrändin M-200 vahvuus riittää ratkaisemaan useimmat rakennustyöt: kaistaleet, laatta- ja paalusäätiöt, betoniportaiden valmistus, seinät, lautat, polut, paviljongit jne. FBS-pohja-elementit, tie-laatat, jne. On tehty tästä betonibrändistä.

Arvot W / C betonille sekoitettuna soraa. Huomaa: jos soraa käytetään murskattua kiveä, niin löydettyyn V / C-arvoon lisätään 0,05.

M-250 (V 20) Sitä käytetään pääasiassa monoliittisten perustusten valmistukseen, mukaan lukien nauha, levy, pino-grillage; betonipalkkeja, polkuja, alustoja, aitoja nauhoja, portaita, tukiseinämiä, kevyesti kuormitettuja lattialevyjä jne. Se on erityinen välivaihe suosituimpien betonimerkkien M-200 ja M-300 välillä.

M-300 (V 22.5) Sitä käytetään pääasiassa monoliittisten perustusten valmistukseen: nauhat, laatat, pylväsmallit; sokea alue, polut, nauhat aidat, portaat, seinät, lattialaatat, kiinteät seinät jne. Betoni M-300 (V 2Z5) on myös tavallisin betonimerkki.

M-350 (B 25) Käytetään pääasiassa monoliittisten perustusten valmistukseen, paalun grillausbetonirakenteisiin, lattialaatoihin, pylväisiin, palkkeihin, palkkeihin, monoliittisiin seiniin, altaan altaisiin ja muihin kriittisiin rakenteisiin. Käytetty betoni betonituotteiden tuotannossa. Erityisesti lentokenttien tiililevyt on valmistettu rakenteellisesta betonista M-350, joka on suunniteltu käytettäväksi äärimmäisissä kuormissa. Tästä betonimassasta valmistetaan myös hylsylevyjä. Betoni M-350 on nykyaikaisen kaupallisen rakentamisen suosituin betonimerkki.

M-400 (B 30) Käytetään pääasiassa sillanrakenteiden, vesikoneiden rakenteiden, pankkien holvien, erikoisraudoitettujen betonirakenteiden ja betonituotteiden valmistukseen: pylväät, palkit, palkit, altaan altaat ja muut rakenteet, joilla on erityisvaatimukset. Betoni M-400 (B 30) on harvoin käytetty betonimerkki. Yleensä tällaisen betonin käyttöä säännellään erityisvaatimuksilla, jotka liittyvät tällaisen betoniseurannan betoniteräsrakenteiden toimintaan. Yksityisessä rakentamisessa sitä käytännössä ei käytetä useista syistä:

 • betonibrändin M-400 (30) lujuus on paljon suurempi kuin kotitalouksien rakentamisessa voi olla;
 • Betonin nopeutettu säätöaika on täynnä vakavia ongelmia, kun: kuljetetaan pitkiä matkoja ja konkreettisia konkreettisia rakentajia, joilla ei ole aikaa asettaa sitä, ja seurauksena - ei rikkoutunut betonilohko alueella;
 • korkeat kustannukset samanlaisista betonityypeistä johtuen lisääntyneestä sementtipitoisuudesta. M-400-betonituotanto on sallittua vain graniittikiveä varten. Useammin pehmittimien ja muiden lisäaineiden käyttö betoniin.

M-450 (V 35) Käytetään pääasiassa siltarakenteiden, vesiteollisuusteknisten rakenteiden, erikoisraudoitettujen betonirakenteiden, pylväiden, poikkipalkkien, palkkien, pankkien holvien, alakulmien, patojen, patojen ja muiden erityisvaatimusten omaavien rakenteiden valmistukseen. Yksityisessä rakentamisessa lähes koskaan käytetty.

M-500 (550) (V 40) Sitä käytetään siltarakenteiden, hydraulisten rakenteiden, erityisten betonirakenteiden, pilarien, palkkien, palkkien, pankkien holvien, alakulmien, patojen, patojen ja muiden erityisvaatimusten omaavien rakenteiden valmistukseen. Kaikissa resepteissä passit ja todistukset on merkitty betoniin M-550. Yhteinen kieli, luku 500 takana tuntemattomista syistä. Yksityisessä rakentamisessa ei sovelleta.

Betonin arvot, betonin osuudet. Betonin käyttö

Betonin eri merkkejä on olemassa. Betonimäärät ennen seoksen valmistusta tulee ehdottomasti tutkia. Laadukkaan ratkaisun saavuttamiseksi on välttämätöntä noudattaa sen sekoittamisen tekniikkaa ja seurata koostumusta.

Eri tuotemerkkien betonin vertailu

Betonin koostumus riippuu tulevaisuuden mallin tarkoituksesta. Siten M100-liuoksen valmistamiseksi vaaditaan pienempi määrä sementtiä kuin M450: n valmistuksessa. Tämä johtuu raaka-aineiden korkeista kustannuksista, jos vertaamme sitä hiekkaan ja raunioihin. Osana M100: a ei saisi olla sama määrä sementtiä kuin betoni M450. Tämä johtuu siitä, että näitä koostumuksia käytetään eri tarkoituksiin. Esimerkiksi M450 pystyy tekemään huomattavasti vaikuttavampia kuormituksia verrattuna M100: een.

Suhteita eri betonityyppeihin

Yleensä kaupallinen ratkaisu tehdään käyttämällä sementtiä M400 ja M500. Lisäksi seoksessa on murskattua kiveä, hiekkaa ja joissakin tapauksissa kaikenlaisia ​​lisäaineita, kuten pakkasnestettä. Eri tuotemerkkien betonin valmistamiseksi on välttämätöntä ottaa eri ainesosien suhteet. Jos työ vaatii betonin käyttöä sementtibrändin M400 koostumuksessa, sementtiä, hiekkaa ja raunioita on käytettävä seuraavissa mittasuhteissa: 1: 4,6: 7. Samanaikaisesti on mahdollista saada betoni M100-tuotemerkistä.

Valmistettaessa M150: n seosta käyttäen samaa tuotemerkkiä oleva sementti, on käytettävä samassa sekvenssissä olevia materiaaleja seuraavilla mittasuhteilla: 1: 3,5: 5,7. Liuoksen M200 valmistamiseksi sinun on otettava ainesosat suhteessa 1: 2,8: 4,8. Tiettyä betonibrändiä varten betoniosuudet on tutkittava hyvin ennen työn aloittamista. Joten brändin M250 ratkaisun valmistelemiseksi sinun on yhdistettävä komponentit siten, että osaa, jossa ensimmäistä ainesosaa on käytettävä yhden osan määrä, toinen - 2,1 ja kolmas - 3,9. Betoni (luokka 300) saadaan suhteessa 1: 1,9: 3,7. Tuotteen M200 koostumuksen valmistelemiseksi sinun on sekoitettava ainesosat suhteessa 1: 2,8: 4,8. Jotta saisimme merkin M250 seoksen, sinun on yhdistettävä komponentit suhteessa siihen, millä osalla ensimmäistä osaa, 2.1 osaa toisesta ja 3.9 - kolmannesta osasta pitäisi olla osa. Tuotemerkki M300 saadaan käyttämällä suhdetta 1: 1,9: 3,7.

Betonin konkreettisten mittasuhteiden valmistami- seksi voit käyttää niitä, jotka on esitetty artikkelissa. Jotta saadaan ratkaisu, jolla on merkki M400, sinun on yhdistettävä komponentit suhteessa 1: 1,2: 2. Tuotemerkki M450 muodostuu, jos käytät pääkomponentteja suhteessa 1: 1,1: 2,5.

M500-sementtiä käyttävien betoniprosenttiosuudet

Sementtiä M500 voidaan käyttää sekoitettaessa liuosta, jolloin samat komponentit on jo yhdistetty eri suhteessa. Joten M100: n valmistamiseksi on välttämätöntä sekoittaa sementtiä, hiekkaa muodostava aggregaatti sekä erityisesti valmistettu murskattu kivi suhteessa 1: 5,8: 8,1. Ratkaisun M150 saavuttamiseksi työskentelyprosessissa sinun on lisättävä ainesosia sekoittimeen suhteessa 1: 4,5: 6,6. Jos käytät suhdetta 1: 3.5: 5.6 sekoitettaessa, saat M200: n. Betoni M250 voidaan saada lisäämällä kaikki komponentit suhteessa, joka näyttää tältä: 1: 2.6: 4.5.

Tiettyjen betonibrändin rakentamisen aikana on noudatettava betonin osuuksia. Näin voit saada sekoitus haluamiisi laatuominaisuuksiin. M300-betonipitoisuus saadaan, jos suhde on 1: 2,4: 4,3. M400 saadaan aikaan soveltamalla suhdetta 1: 1,6: 3,2. M450-ratkaisu pystyy sulkemaan, kun järjestelmää 1: 1,4: 2,9 käytetään.

Seoksen ominaisuudet

Rakentajat tietävät, mitä sementtiä käytetään tietyntyyppisen betonin valmistuksessa. Tämä määräytyy suoritettavan työn tyypin mukaan. Mitä korkeampi sementin laatu on, sitä pienempi määrä on välttämätön laastien saamiseksi. Merkki määrittää materiaalin puristuslujuuden, mutta tämä arvo voidaan asettaa vasta sen jälkeen, kun rakenne muuttuu vakaana ja tämä tapahtuu yleensä 28 päivän kuluttua. Rakennettaessa yleisimpiä seoksia, jotka määräytyvät tuotemerkkien 50-550.

soveltamisalansa

Betonin laatu ja sen ominaisuudet esittelevät artikkelissa mahdollisuuden tehdä oikea valinta korkealaatuisen rakentamisen saamiseksi. Ratkaisun valmistelu ja sen mittasuhteet määräytyvät työn tyypin ja kohteen tarkoituksen mukaan. Esimerkiksi M100 on löytänyt sen käytön kaatamalla teippityyppisiä perustuksia ja monoliittisia levyjä. Tällainen seos tulisi asettaa paksuudeltaan 5 - 10 cm: n välillä. Tätä koostumusta käytetään usein usein tienrakentamisen aikana, ja lisäksi se on välttämätön pääpäällysteen asettamisen yhteydessä. Jos vertaamme tätä seosta M150: n kanssa, voimme sanoa, että jälkimmäinen vaihtoehto sopii erinomaisesti pitämään lattiapinnoitetta, kaatamalla jalkakäytävää sekä nauhateollisuuden valmistukseen.

Betonipöly usein auttaa aloittelijoille. M200-ratkaisua voidaan soveltaa paitsi yksityisessä myös teollisessa rakentamisessa. Useimmin sitä käytetään vähän rakennusten rakentamiseen, betonilohkojen kaatamiseen sekä tiililevyihin. Huolimatta siitä, että M250: lla on enemmän vaikuttava voima, se ei ole niin vaatimaton yksityisessä rakentamisessa. Sitä käytetään yleensä kaatamalla portaita, paviljonkeja, säätiöitä, kestäviä aidoja sekä monoliittiseen perustusrakenteeseen.

Betoni (luokka 300) on yleisin teiden, paviljongien tai lattianrakentamisessa sekä kaatopaikkojen rakentamisessa. Samaa on sanottava merkistä 350. Tällaisia ​​seoksia voidaan kutsua yleisiksi. M400-mallia voidaan käyttää kaikentyyppisten rakenteiden järjestämiseen mihin tahansa tarkoitukseen. Tämän konkreettisen rakenteen avulla kaadetut erityiset toimintaolosuhteet. On syytä mainita M500, se on välttämätöntä rakentamaan padot, patoja ja rakenteita, jotka on erotettava suurella lujuudella.

Sementin laadusta

Rakennettaessa perusrakenteita useimmin käytetty betoni M200-M500. On syytä muistaa, että oikea sekoittaminen ja oikeiden mittasuhteiden käyttö ovat avain riittävän korkealaatuisen ratkaisun saamiseen. Jos käytät sementtiä, joka on tallennettu pitkään tai väärin, korkealla kosteudella seoksen laatu ei ole paras, vaikka sementtimerkki onkin korkea. Tämä osoittaa, että raaka-aine on säilytettävä kuivassa paikassa ja on suositeltavaa käyttää sitä mahdollisimman pian oston jälkeen.

Ratkaisun hinta

Jos päätät käyttää betonia rakentamisessa, tuotemerkki, jonka hinta ja laatu ovat erilaiset, muista oppia tämän rakennusmateriaalin perusominaisuudet. Puhumme hieman ongelman taloudellisesta osasta. Betonibrändi M100 maksaa 2100 ruplaa. Vaikka M150: n hinta hieman ylittää tämän luvun - 2250 ruplaa. Betonille M300 maksaa 2800 ruplaa.

Lopuksi

On syytä huomata, että betoni merkki - melko tärkeä osa rakentamisen tai korjauksen prosessissa. Tämän ominaisuuden perusteella riippuu rakenteen lujuus kovettumisen, monoliittien elämän, veden kestävyyden ja ominaisuuksien perusteella, jotka määrittävät vastustuskyvyn alhaisiin lämpötiloihin. Merkki määrittelee indikaattorin, joka luonnehtii puristusvoimaa. Tämä ominaisuus määritellään kilogrammoina.

Jos haluat rakentaa rakennetta, jolla on vaikuttavat laatuominaisuudet, sinun on käytettävä betonia, jolla on suurempi puristuslujuus. Samaa koostumusta voidaan kuitenkin saada käyttämällä erilaisia ​​sementtimerkkejä. Älä oleta, että kalliimman materiaalin käyttäminen ei onnistu säästämään. Päinvastoin, jos käytät korkealaatuista sementtiä, liuoksen sekoittamisen aikana se tarvitsee paljon vähemmän kuin se, joka ei ole niin laadukasta ja joka ei kykene tuottamaan haluttua viskositeettia. Kun olet tutkinut betonimerkkejä ja niiden ominaisuuksia, voit aloittaa työskentelyn.

Betonin koostumus ja lujuusluokat

Nykyään rakentaminen ei ole mahdollista ilman konkreettista - kätevä ja käytännöllinen materiaali, joka on kaikille edullinen, helppo valmistaa ja käyttää. Siksi ne ovat usein kiinnostuneita betonin koostumuksesta, komponenteiden osuuksista eri brändeille, tietyn brändin soveltamisalueille.

Tärkeimmät betonin osat

Tavarabetoni on liikkuva kalusto, joka perustuu neljään osaan:

Vain tiukka noudattaminen koostumuksen ja valmistuksen tekniikan avulla voit saada vahva ja kestävä betoni.

Nykyiset betonimerkit

Betoni on jaettu brändin puristusvoimalla. Mitä suurempi brändin määrä on - sitä vahvempi betoni. Useimmin käytetty tuotemerkki M100: sta M450: ksi, vaikkakin M50: stä M1000: een.

Betonin lujuuden valinta riippuu sovelluksesta. Merkki on yleensä määritelty projektin dokumentaatiossa. Jos se ei ole käytettävissä, sinun kannattaa luottaa rakentajia tai valita itsesi. On virheellinen käsitys siitä, että betonimerkki riippuu betonin merkistä, joka lisätään betoniin. Itse asiassa brändi on määritetty betoniin perustuen käytettyihin mittasuhteisiin.

Betonin lujuusasteiden laajuudet

 • M-100 - betonivalmistukseen (ennen kaatamista perusta ja monoliittisista laatoista), tienrakentamisessa rajatarkoituksiin, betonialustana.
 • M-200 - betonilaastin, sokean alueen, perustuksen, kulkuteiden, seinien, betoniportaiden ja -lauttojen jne. Valmistukseen. Brändi on kysyntää yksityisessä rakentamisessa. Betonituotteita valmistavat M-200-betonista valmistetut tiililevyt ja pohjapaneelit.
 • M-250 - monoliittiselle alustalle, aidojen nauhat, kevyesti ladatut päällekkäisyydet, polut jne.
 • M-300 - sarakkeisiin, poikkipalkkeihin, monoliittiseen perustukseen, sillaspalkkeihin ja seiniin, altaiden altaaseen, lattialevyihin, palkkeihin ja muihin kriittisiin rakenteisiin.
 • M-400, M450 - luodaan erikoisvahvisteiset raudoitetut betonirakenteet (ristikot, altaat, palkit, pylväät) siltojen, pankkien holvien ja hydraulisten rakenteiden valmistukseen.

Suhteita betonin valmistamiseen

Jokainen betonityyppi valmistetaan tiettyjen standardien mukaisesti, jotka määräytyvät osien suhdetta käyttäen. Yksikköä kohden (yksi osa) käytetään yleensä sementtiä. Vesi käyttää 0,5 osaa (per ämpärillinen sementti puolet ämpäri vettä).

Betonin sementtiarvosta 400 laskemisen massan koostumuksen (kg) laskemiseksi sinun on:

 • M-100 betonin laatu: sementti - 1 osa, hiekka - 4,6 osaa, murskattu kivi - 7 osaa.
 • M-150: sementti - 1, hiekka - 3,8, murskattu kivi - 7.5.
 • M-200: sementti - 1, hiekka - 2,8, murskattu kivi - 4.8.
 • M-250: sementti - 1, hiekka - 2,1, murskattu kivi - 3.9.
 • M-300: sementti - 1, hiekka - 1,9, murskattu kivi - 3,7.
 • M-400: sementti - 1, hiekka - 1,2, murskattu kivi - 2.7.
 • M-450: sementti - 1, hiekka - 1,1, murskattu kivi - 2,5.

Esimerkiksi betoni-M-300-merkin osalta voit ottaa 330 kg sementtiä, 600 kg hiekkaa, 1250 kg ruttoja ja 180 litraa vettä. Jos kääntät sen kuutiometreinä, betonin likimääräinen koostumus 1 m3: n osalta vapautuu. Millä tavalla? Tarkastellaan betonimassan osien painon ja tilavuuden suhdetta:

 • sementti 330 kg = 0,25 m3 (sementin keskimääräinen sakeus on 1300 kg / m3);
 • vesi 180 l = 0,18 m3;
 • murskattu kivi 1250 kg = 0,9 m3 (tilavuuspaino 1350 kg / m3);
 • hiekka 600 kg = 0,43 m3 (tilavuuspaino 1400 kg / m3).

Jos kaikki on taitettu, saamme 1,76 m3 - tämä on betonin koostumus per 1 m3. Tämä voidaan tarkistaa litran tölkissä. Sen pitäisi nukahtua siellä kauhan niskaan, sitten 2 kupillista hiekkaa, 1 lasillista sementtiä ja 1 lasillista vettä - kaikki tämä miehittää tyhjät kuorit. On kuitenkin muistettava, että hiekan ja raunioiden tiheys riippuu niiden tyypistä, fraktiosta ja kosteudesta. Siksi luvut ovat likimääräisiä.

Kuinka valmistautua betoniin?

Betoniliuosta voidaan vaivata betonisekoittimessa tai käsin. Asiantuntijat suosittelevat sekoittimen käyttöä, koska komponenttien heikko sekoittuminen voi heikentää betonin voimaa 20%: lla.

Komponentteja lisätään vaiheittain:

1. murskattu kivi (puhdistaa betonisekoittimen seinät vanhasta betonista); 2. kuiva sementti ja hiekka (kuiva noin 1 minuutti);