Keittäminen betoni: mittasuhteet kaupeissa

Valmisbetoniliuoksella on muovinen koostumus, joka sisältää neljä olennaista osaa: sementti, murskattu kivi (sora), hiekka ja vesi. Sekoitusmateriaalien tulee olla tiukassa järjestyksessä. Säätiön komponenttien osuudet ovat suunnilleen seuraavat: C - 1 osuus, U - 5 osakkeet, P - 3 osakkeet, B - 0,5 osakkeet (C - sementti, U - murskattu kivi, P - hiekka, B - vesi).

Nämä luvut voivat vaihdella, koska käytännössä ne riippuvat useista tekijöistä, esimerkiksi vaaditusta betonin arvosta, käytettävän sementin tyypistä, hiekan ja raunioista fysikaalisista ja kemiallisista ominaisuuksista, lisäaineiden tyypistä ja annoksesta.

Betoniseosten ominaisuudet

Betonin muodostavat keskeiset komponentit ovat sementti ja vesi, jotka ovat vastuussa rakenteen lujuudesta ja muodostavat sementtikiviä samanaikaisesti. Kuitenkin, kun kovetettu, tällainen kivi muuttuu muodonmuutokseksi, kutistuminen voi lähestyä arvoa 2 mm / m.

Prosessi on epätasaista, sisäisiä rasituksia esiintyy materiaalissa, mikä johtaa mikrohiukkasia. Kuinka moni ei vertaise, on mahdotonta havaita niitä visuaalisesti, mutta sementtikiven laatu on vähäistä. Jotta minimoisit muodonmuutokset, liuos sisältää hiekkaa, laajennettua savea, soraa tai murskattua kiveä.

Aggregaattien tarkoitus on muodostaa rakenteellinen vahvistus, jonka on kestettävä materiaalin jännitys kutistumiselta. Tämän seurauksena kutistuminen vähenee merkittävästi, kun taas betonin lujuus ja sitkeys vähenevät.

Betoni merkintä

Betonin käytön merkitsemiseen käytetään digitaalista merkintää, joka seuraa kirjainta "M". Laaja valikoima betonia: M-75: stä M-1000: een. Numeroryhmä ilmaisee lasketun betoniresistenssin sen puristukselle (mitattuna kgf / cm2) sen täydellisen kovettumisen aikaan, eli 28 päivän kuluttua. Esimerkiksi brändin M300 osalta tämä arvo on lähes 300 kg / cm2. Siten mitä suurempi digitaalinen indeksi merkinnässä, sitä vahvempi betoni.

Käyttöalueet

Jopa tietämätön rakentava henkilö tietää, että betoni on perusta säätiöille. Jokainen työtyyppi vastaa tietyn tuotemerkin.

 • M-100 ja M-150 - käytetään tyynyjen asentamiseen säätiön pohjan alle;
 • M-200 - yleisimpiä tuotemerkkejä, joita käytetään kaivettaessa perustuksia, lattiapäällysteitä, seinät, päällysteet ja kulkutiet;
 • M-250 ja M-300 - välituotteita M-200 ja M-350 välillä;
 • M-350 - suosituin brändi, jota käytetään monoliittisten perustusten rakentamiseen, tukirakenteisiin, tiepalkkeihin;
 • M-400 ja M-450 käytetään harvoin, lähinnä hydraulisten rakenteiden rakentamisessa;
 • M-500 ja M-550 käytetään sellaisten tilojen rakentamiseen, joihin sovelletaan erityisvaatimuksia (nämä ovat patoja, padoja, metroja jne.).

Betonin valmistus

Pienien rakennustöiden kohdalla on kätevää mitata komponenttien määrä kaupeissa. On helpompaa ja nopeampaa vaivaa hyvälaatuista betonia. Kuinka monta materiaalikaaria vaaditaan valmistettavan koostumuksen valmistamiseksi riippuu työn määrästä. Tässä on tärkeää ottaa huomioon, että kaikki betoniseoksen komponentit ovat eri painopainoisia: sementtiä painaa noin 15 kg, kauhan hiekkaa - noin 19 kg ja murskattua kiveä noin 17,5 kg.

Komponenttien optimaaliset osuudet yhdessä kuution kanssa betonitahasta kauhojen avulla ovat suunnilleen seuraavat: 2: 5: 9, jossa on sementtiä / hiekkaa / murskattua kiveä. Mittaamalla komponentit, aloitetaan betoniratkaisun m200 valmistus, jota voidaan käyttää pohjan laskemiseen ja lattioiden lohkoutumiseen, kuistien pystyttämiseen jne. Vesi lisätään yleensä konkreettiseen koostumukseen määrä, joka vastaa puolta sementtiä. Käyttöratkaisun valmistelu tehdään välittömästi ennen betonitoiminnan alkua sen määränä, kuinka paljon se on suunniteltu toimimaan 2 tunnissa.

Kevyiden runkorakenteiden rakentamiseen pylväsperusta on melko riittävä. Sen vuoksi konkreettinen massa kaatamista varten ei tarkoita erittäin vahvaa lujuutta.

Betonivalmiste kauhoilla on tärkeää seuraavissa tapauksissa:

 • tehdä pieni työmäärä;
 • kun säätiö kaadetaan vaiheittain;
 • erityisvarusteiden (betonisekoittimien) rakennustyömaalla saavutettavuus;
 • kaukana valmiista koostumuksesta toimittavista tehtaista.

Komponenttiosuudet

Jopa kokeneella betonielimellä ei voi vastata kysymykseen: "Kuinka monta komponenttia painonpudotuksina on otettava vaivaamaan täydellinen ratkaisu?". Liika on likimääräinen, koska kussakin tapauksessa komponentit ovat erilaiset kosteuden ja koon mukaan. Yksi asia jää - noudattaa suositeltuja mittasuhteita. Komponenttien osuus tilavuudesta on helpompi mitata kauhoja.

Sementti M-400, hiekka ja sora:

Manuaalinen betonivalmistus: mittasuhteet, taulukko

Joka ei ole koskaan käsitellyt sementtiä, on vaikea ymmärtää, mikä konkreettinen ratkaisu on ja miten se valmistetaan oikein. Mutta edes kokeneet rakentajat eivät aina ole tietoisia kaikista hänen kanssaan työskentelevistä hienoista piirteistä. Tässä artikkelissa kuvataan paitsi betoniratkaisun valmisteluprosessi, mutta myös sen osien oikea valinta.

Betoniseos on helppo valmistaa säätiön kaatamiseksi, pienet raudoitetut betonirakenteet, raidat. Voit vaivattaa sen missä tahansa vanhassa kylpyammeessa, kylpyammeessa tai laatikossa tai koputtaa puulevy. Pienen laastirakenteen valmistuksessa prosessi voidaan koneistaa käyttäen erikoissuutinten porata. Jos tarvitset paljon betonia, sinun on käytettävä tavallista lapiota, pieniä puutarhakahkoja, kuokkia tai muuta sopivaa laitetta. Mutta ennen sekoittamisen aloittamista sinun on valittava laadukas sementti, murskattu kivi ja hiekka.

Betoniosat

Pääkomponentin laatu - sementti

Laastin vahvuus määräytyy ensisijaisesti sementin laadun vuoksi, joten sen oikea valinta on erityisen tärkeää. Venäjällä on monia tehtaita, jotka tuottavat tällaisia ​​tuotteita ja myyvät niitä yleensä naapurimaissa. Siksi painopiste ei ole niin valmistajan vaan sementin ulkonäkö.

Muista kiinnittää huomiota valmistuspäivään - ajan myötä, sen toiminta vähenee jyrkästi. Tuore sementti, kun sitä puristetaan nyrkkiin, ei muuttu kokoon, mutta helposti herää sormien väliin. Erityisen nopeasti menettää ominaisuuksia korkealaatuisen hienojakoisen tuotteen varastoinnin aikana.

Kun se on väärennös, käytetään dolomiittia, mineraalijauhetta, tuhkaa ja muita täyteaineita. Kun ne sekoitetaan luonnollisesti, betoni ei vain hitaasti asetettavaksi, mutta kovettumisen jälkeen se ei ole tarpeeksi vahva:

 • laatu sementti-jauhe väri on tummempi;
 • ratkaisu siitä pysyy hyvin ja nopeasti asettaa;
 • kuivattujen betonien väri on hieman kirkkaampi ulkopuolelta, mutta jos lyödään nurkkaan, sen sisäpinta on tumma;
 • täydellisen kuivauksen jälkeen (yksi kuukausi myöhemmin) on vaikea lyödä kynsi valmiiseen betoniin.

Liuoksen vahvuus riippuu sementtimerkistä. Nimikkeellä kirjainten M seisottamat numerot tarkoittavat kykyä kestää 1 ov: n kuormitusta. cm. Toisin sanoen M200-sementti kestää 500 kg kuutiosenttimetriä. Luonnollisesti, mitä korkeampi on, sitä vahvempi betoni on. Erikoisluokkia, joiden vahvuus on 600-700, käytetään harvoin, joten monimutkaisten tai monikerroksisten rakenteiden kanssa on parempi käyttää M500-sementtiä.

Numeron jälkeiset kirjainmerkit viittaavat lisäaineiden esiintymiseen siinä. Esimerkiksi brändin M500 B tuote on nopea kovettuminen, ARCC on vedenpitävä, BC on valkoinen, joka on tarkoitettu viimeistelyyn. Nimitys BTS20 tarkoittaa sitä, että se sisältää 20% sakeuttamattomia epäpuhtauksia. Tärkein lisäaine meille - sukellusvene - tekee siitä huurteisen, joten on toivottavaa käyttää sitä kadutustyössä, etenkin Siperiassa ja pohjoisessa.

Pitkäaikainen varastointi, sementti-jauhe koagulates, kondensoituu ja sen spesifinen paino kasvaa. Siksi, jos ostat sen etukäteen, muista säilyttää se kuivassa, vakiintuneessa paikassa. On suositeltavaa lisäksi kääriä paperipussit muovikelmulla. Harkitse, että puolen vuoden varastoinnin jälkeen sen laatu vähenee vähintään kolmanneksella.

Mikä hiekka on parempi

Paras hiekka - joki. Se pestään vedellä ja, toisin kuin ura, ei sisällä epäpuhtauksia. Kun työskentelet talvella, on parempi käyttää joki, joka on täysin vapaa savi sulkeumia. Lämpötilojen alapuolella niiden nukat eivät liukene hyvin veteen, vaikka ne kestävät pitkään, ja betonin pinta on epätasaista.

Rikkomisen valinta

Dolomiitti, kalkkikivi murskattu kivi on useimmiten käytetään luomaan pieniä kevytrakenteita, joiden laatu ei ole kasvanut vaatimukset. Sora- tai graniittimateriaali on kestävämpi ja kestää alhaisimmat lämpötilat.

Valmista ratkaisu

Seoksen mittasuhteet riippuvat suoraan siitä, mitä merkkiä (eli mitä vahvuutta) tarvitsemme. Yleisin osuus käytettäessä M500-laatua on 1: 2: 3 (ts. Tarvitset sementtiä, kahta hiekkaa ja kolme raunioitusta). Mitä korkeampi laatu, sitä vähemmän sementti menee. Siksi M350: n mittasuhteet ovat erilaiset. Joka tapauksessa veden ja sementin suhde ei saa olla yli 0,5.

Taulukko - Betoni M500

Vaadittava betonin laatu

Sementin, hiekan ja soran osuudet (Tskhpshch), kg

Betonin ja mittasuhteiden aste

Säätiön rakentaminen ei ole helppoa ja vaatii tiettyjä taitoja ja tietämystä. Korkealaatuisen betonin saamiseksi on noudatettava tiukasti tekniikkaa samoin kuin betonin koostumusta ja mittasuhteita koskevia yleisiä suosituksia. Useimmiten betoni on valmistettu sementtilaaduista M-400 ja M-500 käyttämällä hiekkaa, murskattua kiveä ja joskus erilaisia ​​lisäaineita, kuten antifrosty.

Betonin osuuden laskeminen

Laskettaessa betonin osuuksia on otettava huomioon monet tekijät, esimerkiksi hiekka- ja murskakiven osuudet, niiden tiheys, tulevien betonien vaaditut ominaisuudet, nimittäin pakkasenkestävyys, vedenkestävyys, liikkuvuus ja muut.

Betonikerroksen taulukko näyttää keskimääräiset tiedot. Materiaalien väliset suhteet asetetaan yleensä painon tai tilavuuden mukaan. Tässä tapauksessa sementin paino (tilavuus) otetaan yksiköksi ja muiden betonikomponenttien lukumäärä ilmaistaan ​​sementin painon tai tilavuuden mukaan.

Esimerkiksi jos erä vaatii 25 kg sementtiä (C), 75 kg hiekkaa (P) ja 125 kg rikkaruohoa (Y), niiden koostumuksen suhde ilmoitetaan seuraavasti: 25: 75: 125 = 1: 3: 5 (painon mukaan). Veden määrä ilmaistaan ​​tavallisesti sementin painoprosentteina. Jos betonin vähentynyt koostumus vaatii 12,5 litraa vettä, vesi-sementti-suhde (W / C) on seuraava: W / C = 12,5: 25 = 0,5. Betonin lujuus lisääntyy sementin vuorovaikutuksesta veden kanssa, joka tavallisesti kulkee lämpimissä ja kosteissa olosuhteissa.

Sementin ja veden välinen vuorovaikutus lakkaa, jos betoni kuivuu tai jäädytetään etukäteen, mikä peruuttamattomasti heikentää sen rakennetta ja ominaisuuksia. Siksi betoni tarvitsee huolta ja luo normaaleja kovettumisolosuhteita, erityisesti alkuvaiheessa asennuksen jälkeen (enintään 15-28 päivää).

Luokan ja betonin lujuuden välinen suhde

Lämpimänä vuodenaikana betonissa oleva kosteus säilyy kastelemalla ja suojaamalla. Bitumiemulsio levitetään juuri asetetun betonin pintaan tai se peitetään polyeteenillä ja muilla kalvoilla. Betoni tavanomaisissa kovettumisolosuhteissa on alhainen alkuteho ja vain 7-14 päivän kuluttua se saa 60-80% lujuusluokasta.

Betoni (c) sementti M-400, (p) hiekka ja (sh) rauniot

Betoni (c) sementti M-400, (p) hiekka ja (sh) rauniot

Betonialueet

M-100 (V 7.5) Sitä käytetään pääasiassa valmistelevien töiden aikana ennen monoliittisten laatikoiden ja säätönauhojen kaatamista. Puhumme niin sanotusta betonivalmistelusta: ohut kerros alhaisimmasta betonista, erityisesti M-100, asetetaan hiekkalaatikkoon, ja vasta tämän kerroksen kiinteyttämisen jälkeen he alkavat suorittaa vahvistustoimintaa. Määritetyn brändin leanbetonipäällysteitä käytetään tienrakentamisessa, betonipyyhkeinä ja reunakivien asennuksessa.

M-150 (V 12.5) Käytetään pääasiassa valmistelevien töiden aikana ennen monoliittisten perustusten levittämistä. Tämän merkin betonia voidaan käyttää myös betonipinnoitteiden, lattioiden, pienten rakennusten perustusten, betonirakenteiden jne. Valmistukseen.

M-200 (V 15) Sitä käytetään pääasiassa onttojen betonivalmisteiden, perustusten, päällysteiden, kulkuteiden jne. Valmistuksessa. Yksi yleisimmin käytetyistä betonimerkkeistä. Yksittäisessä rakenteessa betonibrändin M-200 vahvuus riittää ratkaisemaan useimmat rakennustyöt: kaistaleet, laatta- ja paalusäätiöt, betoniportaiden valmistus, seinät, lautat, polut, paviljongit jne. FBS-pohja-elementit, tie-laatat, jne. On tehty tästä betonibrändistä.

Arvot W / C betonille sekoitettuna soraa. Huomaa: jos soraa käytetään murskattua kiveä, niin löydettyyn V / C-arvoon lisätään 0,05.

M-250 (V 20) Sitä käytetään pääasiassa monoliittisten perustusten valmistukseen, mukaan lukien nauha, levy, pino-grillage; betonipalkkeja, polkuja, alustoja, aitoja nauhoja, portaita, tukiseinämiä, kevyesti kuormitettuja lattialevyjä jne. Se on erityinen välivaihe suosituimpien betonimerkkien M-200 ja M-300 välillä.

M-300 (V 22.5) Sitä käytetään pääasiassa monoliittisten perustusten valmistukseen: nauhat, laatat, pylväsmallit; sokea alue, polut, nauhat aidat, portaat, seinät, lattialaatat, kiinteät seinät jne. Betoni M-300 (V 2Z5) on myös tavallisin betonimerkki.

M-350 (B 25) Käytetään pääasiassa monoliittisten perustusten valmistukseen, paalun grillausbetonirakenteisiin, lattialaatoihin, pylväisiin, palkkeihin, palkkeihin, monoliittisiin seiniin, altaan altaisiin ja muihin kriittisiin rakenteisiin. Käytetty betoni betonituotteiden tuotannossa. Erityisesti lentokenttien tiililevyt on valmistettu rakenteellisesta betonista M-350, joka on suunniteltu käytettäväksi äärimmäisissä kuormissa. Tästä betonimassasta valmistetaan myös hylsylevyjä. Betoni M-350 on nykyaikaisen kaupallisen rakentamisen suosituin betonimerkki.

M-400 (B 30) Käytetään pääasiassa sillanrakenteiden, vesikoneiden rakenteiden, pankkien holvien, erikoisraudoitettujen betonirakenteiden ja betonituotteiden valmistukseen: pylväät, palkit, palkit, altaan altaat ja muut rakenteet, joilla on erityisvaatimukset. Betoni M-400 (B 30) on harvoin käytetty betonimerkki. Yleensä tällaisen betonin käyttöä säännellään erityisvaatimuksilla, jotka liittyvät tällaisen betoniseurannan betoniteräsrakenteiden toimintaan. Yksityisessä rakentamisessa sitä käytännössä ei käytetä useista syistä:

 • betonibrändin M-400 (30) lujuus on paljon suurempi kuin kotitalouksien rakentamisessa voi olla;
 • Betonin nopeutettu säätöaika on täynnä vakavia ongelmia, kun: kuljetetaan pitkiä matkoja ja konkreettisia konkreettisia rakentajia, joilla ei ole aikaa asettaa sitä, ja seurauksena - ei rikkoutunut betonilohko alueella;
 • korkeat kustannukset samanlaisista betonityypeistä johtuen lisääntyneestä sementtipitoisuudesta. M-400-betonituotanto on sallittua vain graniittikiveä varten. Useammin pehmittimien ja muiden lisäaineiden käyttö betoniin.

Valmis sementin ja betonilaastin hinnat

M-450 (V 35) Käytetään pääasiassa siltarakenteiden, vesiteollisuusteknisten rakenteiden, erikoisraudoitettujen betonirakenteiden, pylväiden, poikkipalkkien, palkkien, pankkien holvien, alakulmien, patojen, patojen ja muiden erityisvaatimusten omaavien rakenteiden valmistukseen. Yksityisessä rakentamisessa lähes koskaan käytetty.

M-500 (550) (V 40) Sitä käytetään siltarakenteiden, hydraulisten rakenteiden, erityisten betonirakenteiden, pilarien, palkkien, palkkien, pankkien holvien, alakulmien, patojen, patojen ja muiden erityisvaatimusten omaavien rakenteiden valmistukseen. Kaikissa resepteissä passit ja todistukset on merkitty betoniin M-550. Yhteinen kieli, luku 500 takana tuntemattomista syistä. Yksityisessä rakentamisessa ei sovelleta.

Betonin osuudet.

Optimaaliset betoniosuudet voidaan saada sekoittamalla neljää osaa: murskattu kivi, sementti, hiekka ja vesi. Ensimmäinen komponentti on seoksen liitoslinkki, jolloin se on homogeeninen ja melko paksu.

Joissakin tapauksissa on hyväksyttävää käyttää soraa roskien sijaan, mutta tässä tapauksessa sen tulisi koostua eri fraktioista. Pääsääntöisesti tasoitetut ja leveät kivet, jotka muodostavat sora-sekoituksen, eivät saa ylittää 10% sen tilavuudesta. Ulkomaisia ​​lisäaineita ja epäpuhtauksia sorassa ei myöskään voida hyväksyä, koska ne saattavat vaikuttaa haitallisesti valmiin perustuksen lujuuteen. Online-laskenta sementtilaastin koostumuksesta.

Muiden komponenttien valitseminen on myös välttämätöntä täyttää tarvittavat vaatimukset. Joki-hiekka on ihanteellinen valinta komponenttina. Luokan ei ole suositeltavaa käyttää hiekkaa, joka on sekoitettu saven kanssa, mikä vähentää täysin betonin lujuutta ja tekee laastista rasvaisen. Koska savi ominaisuuksia kutistua ja turvota veden vaikutuksen, murtumia muodostuu materiaalin pinnalle ja jopa jähmettymisvaiheessa. Jonkin ajan kuluttua säätiö hajoaa savialtaan suuren pitoisuuden vuoksi.


Soraa lukuun ottamatta murskatun murto-osan koon tulisi olla välillä 1-2 cm, mikä on paras vaihtoehto. Murskattujen kivien on oltava puhtaita ja vapaita kaikista epäpuhtauksista.

Sementin määrä riippuu tulevan ratkaisun tarkoituksesta. Jos tavoite on perusta, yleensä käytetään sementtiä M 500.

Veden osalta sen on oltava puhdas eikä siinä saa olla epäpuhtauksia. Sisältää bensiinin, öljyn tai maalin hiukkasten osumasta, jota ei voida hyväksyä, mikä johtaa betonin lujuuden ja erottelun heikentymiseen.

Betonimäärät.

Laatu-aineet eivät riitä rakentamaan betonin pohjaa. Sinun täytyy pystyä vaivaamaan betonia ja tunne muutamia valmistelun vivahteita.

Postimerkit, betoniosuudet.


Jotta saisit tietyn betonibrändin, tarvitset eri komponenttien suhdetta. Betoni M450 pidetään kestävimpänä, kun taas brändit kuten M100 ja M200 ovat hauraita.

 • M100 betoni - 1: 5,8: 6,1 (sementti: hiekka: täyteaine)
 • M200 betoni - 1: 3,5: 5,6 (sementti: hiekka: täyteaine)
 • M300 betoni - 1: 2,4: 4,3 (sementti: hiekka: täyteaine)
 • M400 betoni - 1: 1,6: 3,2 (sementti: hiekka: täyteaine)
 • M450 betoni - 1: 1,4: 2,9 (sementti: hiekka: täyteaine)


Jos tutkitaan tarkasti eri laatuluokkien betoniosuuksia, voit seurata tiettyä suuntausta, jossa hiekan ja täyteaineen määrä vähenee suhteessa sementtiin. Mitä korkeampi betonin laatu on, sitä pienempi on komponenttien välinen ero.

Koostumus ja mittasuhteet betonilaaduista, komponenteista ja valmisteista

Betoni - leivänrakennus. Ilman sitä ei voi tehdä mitään rakennustöitä, valmistetaan erilaisia ​​rakennelmia ja tuotteita rakennuksesta - perusta, seinät, portaat - koristepenkit, puutarhatylit ja pienet arkkitehtoniset muodot. Ja kaikki tämä on yksinkertainen seos. Todelliset mittasuhteet betonista ja sen ominaisuuksista voivat olla hyvin erilaiset - erilaisten tehtävien suorittamiseen.

Suuret monikerroksiset talot, kulkutiet ja pienet veistokset ovat betonista valmistettuja. Tätä varten käytetään erikokoista betonia.

Betonin koostumus: komponentit, niiden koot ja ominaisuudet

Useimmat betonista koostuvat kolmesta pääkomponentista:

 • Neulominen - useimmiten se on sementtiä, joskus - kalkkia.
 • Täyteaineet - hiekka, rauniot, kiviä.
 • Vesi.

Erilainen määrä kaikkia kolmea osaa antaa laajan valikoiman ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Erityisten ominaisuuksien antamiseksi käytetään myös erilaisia ​​lisäaineita ja lisäaineita, mikä laajentaa edelleen tämän materiaalin käyttöä.

Kaikki nämä betoniarvot on tehty samoista komponenteista, mutta eri mittasuhteissa.

Betonin tärkein ominaisuus on sen lujuus tai kuorma, jota se voi kestää pitkään menettämättä lujuusominaisuuksiaan. Tämä parametri on avain, kun valitaan betonimerkki säätiölle. Veden läpäisevyys ja pakkasenkestävyys voivat myös olla tärkeitä. Mutta nämä ovat kypsän materiaalin ominaisuuksia, jotka riippuvat reseptistä. Ja sekoitettaessa saatat olla kiinnostunut sellaisesta ominaisuudesta kuin työstettävyys. Se heijastaa betonin juoksevuutta ja riippuu koostumuksen veden määrästä. Virtauskykyä voidaan lisätä lisättöaineiden avulla lisäämättä vettä, samoin kuin lisäämään pakkasvastusta ja vettä hylkivää ominaisuutta.

Betonin lujuus riippuu siitä, miten reseptejä noudatettiin tarkasti, ainesosien laadusta ja siitä, miten huolellisesti kaikki sekoitettiin. Vain homogeenisen koostumuksen ja laadukkaiden komponenttien avulla voit saavuttaa suunnitteluominaisuudet. Lue lisää siitä, mitä komponentteja voidaan käyttää ja mitä heitä koskevat vaatimukset ovat, lue artikkelin loppu.

Betonin merkitsemisen periaate

Betonin tärkeimmät ominaisuudet ovat sen lujuus ja puristusluokka. Puristusluokka on osoitettu kirjaimella "B", jota seuraa luokkien numerot 3-40, lujuusmerkki merkitään kirjaimella "M" ja sen jälkeen numeroita 50-1000. Ne ilmaisevat tämän betonityypin suurimman kuormituksen. Esimerkiksi brändi M300 osoittaa, että maksimikuorma 1 neliösenttimetrillä ei saa ylittää 300 kg.

Yksityisessä rakentamisessa suosituimpia tuotemerkkejä ovat M200-M250, ja kaksikerroksisten talojen perustalle voidaan käyttää konkreettista M300-M350: a, mutta harvemmin ne kaatavat M400-betonia. Yleensä esiintyy yleisemmin harvoin. Niiden käyttöalue on teollinen rakentaminen ja esineet, joilla on erityisominaisuuksia (laitureita, padoja, teitä jne.).

Lujuuden ja puristuksen betonilukujen välinen vastaavuus on annettu taulukossa (käytetään yksityisessä rakentamisessa).

Eri tuotemerkkien betoniosuudet

Tämä koko valikoima ja valikoima ominaisuuksia saadaan käyttämällä samoja materiaaleja vain eri määrinä. Tarvittavien ominaisuuksien saavuttamiseksi on noudatettava tiukasti suositeltuja mittasuhteita.

Kun rakennat talosi, haluat tehdä kaiken parhaalla mahdollisella tavalla, jonka yhteydessä sinun on lisättävä sementtiä valmistettaessa betonia: tehostamaan sitä. Tätä ei pitäisi tehdä. Se on tuskin parempi, mutta pahempi - helposti. Betoni vaatii tietyn määrän vettä ja muita komponentteja lujuuden lisäämiseksi. Jos vähän vettä, paljon sementtiä, hiukkasten väliset sidokset muodostuvat riittämättömiksi, minkä vuoksi betoni voi halkeilla ja murentua. Sama koskee aggregaattien määrää. Ja liian paljon niiden sisältöä, ja riittämätön, vaikuttaa haitallisesti betonikiven ominaisuuksiin.

Betonin osuudet näkyvät yleensä fraktioissa. Sementin määrä otetaan yksikkönä ja jäljellä olevat komponentit kirjoitetaan suhteessa siihen. Tiedot esitetään kunkin merkin taulukoiden muodossa, mittayksikköä vaaditaan. Tällainen betonikomponenttien taulukko näet alla.

Eri tuotemerkkien betoniosuudet portlandsementistä M400 ja M500

Kuinka määritellä vaaditut betoniosuudet tässä taulukossa? Toisessa sarakkeessa etsitään haluttu betonityyppi. Tarvitset esimerkiksi M250: n. Riippuen Portland-sementistä, jota käytät M 400 tai M 500, valitse jokin kahdesta rivistä. Kolmannessa sarakkeessa esitetään betonin mittasuhteet kilogrammoina: 400 sementille tämä on 1 / 2,1 / 3,9. Tämä tarkoittaa sitä, että betoniarvot M 250, 1 kg portlandsementtiä M400 varten, on lisättävä 2,1 kg hiekkaa ja 3,9 kg murskattua kiveä. Samoin määritä mittasuhteet betoniin M200 - sen taulukon tiedot ovat hieman korkeammat, tai betoni M 300 - hieman pienempi.

Neljäs sarake esittää tilavuusosuudet: kaikki osat perustuvat 10 litraan. Ne valitaan samalla tavoin.

Tällaisissa taulukoissa veden määrää ei ilmoiteta. Se riippuu siitä, kuinka paksu tarvitset ratkaisun. Vesi-sementtisuhde ilmoitetaan erillisissä taulukoissa. Esimerkiksi alla on tietoja merkinnöistä, jotka koskevat kilogrammaa sementtiä edellyttäen, että käytetään keskimääräisiä aggregaatteja.

Veden määrä, joka tuottaa tarvittavaa laatua olevaa betonia, kun käytetään murskattua kiveä ja keskikokoista hiekkaa

Esimerkiksi M 300 -betonin valmistamiseksi M 500-sementin ja veden mittasuhteet ovat 0,61. Tämä tarkoittaa, että 1 kg: aan sementtiä liuokseen lisätään 0,61 litraa vettä (610 ml). Tämä tuottaa keskisuurten muoviratkaisua, jota käytetään useimmiten. Mutta kun kaadetaan perustuksia tai muita rakenteita, joissa on paksu vahvike, voidaan tarvita muoviliuosta. Sitten kun määritetään veden määrä sementtilaadun lisäksi, on otettava huomioon aggregaattien koot ja kuinka liuoksen on oltava nestettä. Nämä tiedot on esitetty alla olevassa taulukossa.

Vesimäärät betonissa riippuen raunioista / sora-aineesta ja liuoksen juoksevuudesta

Joskus on tarpeen määrittää, kuinka paljon sementtiä tarvitaan tiettyyn tehtävään. Tätä varten sinun on tiedettävä, kuinka paljon sementtiä on kuutiometriä betonia kohden. Seuraavassa taulukossa on tietoja betoni- ja sementtimerkkeistä.

Sementin määrä betonia kohti

Käyttöalueet

Mitä materiaaleja tarvitaan konkreettisesti, millä mittasuhteet määritellään, mutta mitä tuotemerkkiä tarvitaan? Se riippuu rakenteen tarkoituksesta ja sen toiminnasta. Se on helpompi liikkua, jos tiedät, mitä betonimerkkejä voidaan käyttää (kutsumme vain niitä, joita käytetään yksityisen talon rakentamiseen, sen korjaamiseen tai rakentamiseen).

M100 (B7,5). Tämä on niin sanottu vähärasvainen betoni. Sitä käytetään sivuston valmistelussa vastuullisen suunnittelun alla. Esimerkiksi nauhalevyn rakentamisen aikana hiekkakivipeitteeseen asetetaan kerros vähärasvaista betonia, jonka jälkeen lujitustyö aloitetaan. Samaa koostumusta käytetään putoamisen reunakivessä, esimerkiksi telojen tai jalkakäytävän valmistuksessa talon ympärillä.

M150 (B12,5). Tätä koostumusta käytetään laattasäiliön valmistukseen, tasoitukseen, betonilattian kaatamiseen tai puutarhatylille. Tämäntyyppistä betonia voidaan käyttää perustusten valmistamiseen pienten kevyiden rakennusten, kuten puukylpyyn tai pieneen puutavaran tai puutavaran taloon.

M200 (B15). Yksi suosituimmista betonimerkkeistä. Siitä tehdään minkä tahansa tyyppiset perustukset kevyisiin taloihin normaalilla maaperällä, tasoittain, portailla, sokeilla alueilla, poluilla. Sementtilohkot on valmistettu tämän merkin betonista kotona, ja sitä käytetään tehtaissa perustusten ja rakennuspalikoiden valmistukseen.

Kuinka rakentaa FBS-lohkosi omat perustuksesi täällä.

Sementin ja hiekan välinen suhde betoniin vaikuttaa vahvuusominaisuuksiin

M250 (B20). Soveltamisala on lähes sama, mutta vaikeissa olosuhteissa. He tekevät perustan vaikeille maaperälle tai normaaleille, mutta raskasmateriaaleille rakennetuille taloille. He tekevät sokeita alueita, joita käytetään käytävillä, ulkoisissa portaissa, konkreettisissa kuistissa, aidat jne. Lattialevyt valmistetaan myös alhaisilla kuormituksilla.

M300 (V22.5). Soveltuu myös kaikille edellä mainituille alueille, mutta vielä vaikeammissa käyttöolosuhteissa. He tekevät perustuksia raskaille talleille, jotka ovat turvonneita maata, muodostavat monoliittiset seinät, polut, vedenpitävä sokea alue jne. Tästä betonimassasta valmistetaan pääasiassa laattoja ja grillagejä pölkkyjä varten.

M350 (B25). Tämän brändin vahvuus yksityiselle rakentamiselle on yleensä liiallista. Tätä betonia käytetään monoliittisten altaiden rakentamiseen tai korkeiden pohjavesien perustusten valmistukseen muille rakenteille, jotka tarvitsevat suurta vedenpitävyyttä. Tätä tuotemerkkiä käytetään useimmiten teollisuusrakentamisessa.

M400 (B30). Tämä on kallis konkreettinen merkki, jota käytetään erityisvaatimuksiin tarkoitetuissa esineissä: suurissa altaissa, padoissa, pankkien varastoissa jne.

Betonin valmistus

Suuremman työmäärän saavuttamiseksi on parempi tilata betonia tehtaalla. Suurten laastien tekeminen manuaalisesti tai jopa betonisekoittimien käyttäminen on vaikea tehtävä, ja annostelu osissa vaatii lisäponnistuksia sen varmistamiseksi, että kerrokset tarttuvat hyvin. Voit kuitenkin tehdä betonia käsin. Tässä tapauksessa on kaksi toimenpidekokonaisuutta:

 1. Ensiksi sekoita betonia ja hiekkaa kuivana. Se sekoitetaan, kunnes väri muuttuu tasaiseksi. Sitten kaatetaan kaatuu, kaikki sekoittuu jälleen ja vesi lisätään jälkimmäiseen.
 2. Ensiksi vettä kaadetaan siihen - sementti. Kun kaikki sekoitetaan, lisää hiekkaa ja sitten karkeaa kiviainetta.

Erän komponenttien lisäysjärjestys betonille erässä voi olla erilainen

Ensimmäisessä suoritusmuodossa on mahdollista, että manuaalisella vaivaamisella alhaalla, lähellä säiliön seinämiä, pysyy sekoittamaton koostumus, mikä johtaa betonin lujuuden vähenemiseen. Ratkaisu on sekoittaa kaikki hyvin ja perusteellisesti. Mutta et voi viedä liikaa aikaa siihen: ratkaisu alkaa alkaa.

Toisessa vaihtoehdossa on joitakin miinuksia: joskus kestää paljon aikaa saada homogeeninen sementtihyytelö (veden ja sementin seos). Tämän seurauksena se ei yksinkertaisesti riitä joukkovälineiden muodostamiseen täyttöön: sementti "asetetaan" ja betonin lujuus vähenee.

Kaikki tämä ei ole niin kriittinen, kun käytetään betonisekoittimia, mutta myös epätäydellisiä. On toinenkin vaikeus. Betoni toimitetaan rakennustyömaalle, tavallisesti kärryissä. Yhdessä koko tilavuus ei sovi, ja loput jätetään pyörimään betonisekoittimessa. Tämä on parempi kuin jättää se yksinkertaisesti seisomaan, mutta jos sitä sekoitetaan liian kauan, liuos voi alkaa delaminoitua, jolloin betonin lujuus vähenee. Poistu - kaksi kärryä ja kaksi ihmistä, jotka ottavat ne. Täytemenetelmä - ensimmäinen tai toinen - valitsee itse.

Pienillä tilavuuksilla betonia voidaan vaivata käsin.

Joten kaikki samoin, miten valmistaa betonia. Valinta on sinun. Jos tilavuudet ovat pienet, voit vaivata manuaalisesti. Tee se huolellisesti. On parempi täyttää säätimet sekoittimella, mutta voit myös käsitellä betonisekoitinta (tai kaksi, riippuen tilavuudesta). Ja ongelman ratkaisemiseksi seoksen heterogeenisuuden kanssa (vaikka on parempi, että se on hyvä), käsittele betonia, joka asetetaan vibraattorin avulla. Useimmat ongelmat poistuvat.

Seuraavaksi puhutaan betonin osien vaatimuksista, niiden koosta ja ominaisuuksista.

Betonin sementtivaatimukset

Suurin osa rakennustöistä käytetään sementtiä, jossa käytetään Portland-sementtiä sideaineena. Se on myös kalkkia, mutta sen soveltamisala rajoittuu lähinnä viimeistelytoimiin, jotka tehdään "vanhalla tavalla".

Portland-sementtien tyypit ja niiden varastointi

Portland-sementtiä - kuonaa Portland-sementtiä, alumiinia ja pozzolaania on useita. Ne kaikki ovat hieman eroja ominaisuuksissa, mutta jokainen sopii yksityiseen rakentamiseen. Ero voi vaikuttaa vain asetusaikaan: kuona Portland-sementti ei jähmettynyt pisimmälle - jopa 12 tuntia, sitten standardi Portland-sementti menee - jopa 10 tuntia, ja nopein on nopein alumiinioksidin sitova - korkeintaan 8 tuntia.

Betonisementin on oltava kuiva, vapaasti virtaava ja tuore.

Sementti vaatii varastointiolosuhteita ja erityisesti kosteutta. Tärkeiden rakenteiden - perustusten, lattian jne. Valmistukseen on suositeltavaa käyttää tuoreita, äskettäin vapautettuja tehtaalta. Kuukauden kuluessa hän menettää jopa 10% kiinteistään ja kuuden kuukauden kuluttua heikkenevät 30-35%. Siksi esimerkiksi säätiön täyttämiseksi on parempi ottaa se enintään kaksi viikkoa sitten ja ostaa sen pian ennen käyttöä.

Säilytä kuivassa tuuletetussa tilassa. Jos tilaa ei ole, käännä katon alla tai kääri sitä kosteudelle useissa kerroksissa. Kiinnitä huomiota - kääritty, mutta ei peitetty. Ja mieluiten ei kentällä ja puulattialla. Tosiasia on, että kosteuden läpäisevyydessä, jopa höyryn tilassa, sementti muuttuu lumpuksi, mikä heikentää huomattavasti betonin ominaisuuksia. Runsaalla kosteudella se muuttuu kivenä, eikä sitä ole mahdollista käyttää. Sementin säilytyspaikan takia, huolehdi etukäteen.

Sementtimerkintä

Mikä sementin tuotemerkki, jota yleensä käytetään betonin reseptiä. Se on merkitty kirjaimella M ja numerot, jotka osoittavat betonin maksimaalisen lujuuden, joka voidaan saavuttaa tällä sideaineella. Esimerkiksi sementti M400: lla maksimissa saat betonibrändin M400 sekä pienemmät.

Seuraavaksi tulee kirjain "D" ja numerot, jotka ilmaisevat epäpuhtauksien määrän. M400 D15, osoittaa, että epäpuhtaudet sideaineessa 15%. Rakennustöiden osalta tämä luku ei saa ylittää 20%.

Täyteaineet - murskattu kivi ja hiekka

Betonin koostumus määräytyy sen toiminnoissa välttämättömin betonitoiminnoin ja ominaisuuksin. Yleisimpiä ovat hiekka ja rauniot. Niille ei aseteta vähemmän tiukkoja vaatimuksia kuin sementin laatuun. Joskus käytetään kiviä, mutta vain siinä on teräviä reunoja, ei pyöristettyjä. Rikkoutuneiden viivojen läsnä ollessa aggregaatin kiinnittyminen laastiin on parempi, minkä seurauksena betonin lujuus on paljon suurempi.

hiekka

Rakennushiekka voi olla joki tai ura. Joki on kalliimpaa, mutta se on yleensä puhtaampaa ja sillä on yhtenäisempi rakenne. Sitä käytetään parhaiten betonin valmistuksessa raudan säätämiseksi. Muuraukseen tai kipsiin on tarkoituksenmukaista käyttää halvempia kaivoja.

Lähteen lisäksi hiekkaa erotetaan jakeilla. Rakennuskäyttöön suuri tai keskisuuri. Pienet ja siltit eivät ole sopivia. Normaalikokoinen hiekka on 1,5 mm - 5 mm. Mutta optimaalisesti liuoksessa sen tulisi olla yhtenäisempi, ja sen ero on 1-2 mm: n raekoko.

Hiekan tulee olla puhdas, paremmin samalla raekoko.

Hiekan puhtaus on myös tärkeä. Ei todellakaan pitäisi olla mitään vieraita orgaanisia sulkeumia - juuria, kiviä, saviä jne. Myös pölypitoisuus normalisoituu. Esimerkiksi, kun sekoitetaan betonia säätiölle, saastumisen määrä ei saa ylittää 5%. Se määräytyy kokemuksen perusteella. 300 ml hiekkaa kaadetaan puoli litran astiaan, kaikki on täynnä vettä. Hetken, kun hiekka laskeutuu, vesi tyhjennetään ja kaadetaan uudelleen. Joten toista, kunnes se on läpinäkyvä. Sen jälkeen määritä, kuinka paljon hiekkaa on jäljellä. Jos ero on korkeintaan 5%, hiekka on puhdas ja sitä voidaan käyttää sekoitettaessa betonia säätiölle.

Niille teoksille, joissa saven tai kalkin läsnäolo on vain plus - asennettaessa tai suihkuttaessa - ei ole tarpeen kiinnittää erityistä huomiota hiekan puhtauteen. Ei pitäisi olla orgaanisia aineita ja kivet, ja savi- tai kalkkipölyn olemassaolo vain tekee liuoksesta enemmän muovia.

sepeli

Vastuulliseen rakentamiseen - lattiaan ja perustuksiin - käytetään murskattua murskattua kiveä. Siinä on terävät reunat, jotka tarttuvat paremmin laastiin ja antavat rakenteelle suuremman lujuuden.

Rubble fraktiot ovat vakio:

 • erityisesti pienet 3-10 mm;
 • pieni 10-12 mm;
 • keskimäärin 20-40 mm;
 • suuri 40-70 mm.

Murskattujen kivien vaivaamisessa käytetään useita fraktioita - pienistä suurista

Betoni käyttää useita eri fraktioita samanaikaisesti. Suurin fragmentti ei saa olla suurempi kuin 1/3 valuraudan pienimmän elementin kokoon. Selitämme. Jos vahvistettu pohja kaadetaan, rakenne-elementti, joka otetaan huomioon, on vahvistus. Etsi kaksi lähinnä sijaitsevaa elementtiä. Suurin kivi ei saa olla enempää kuin yksi kolmasosa tästä etäisyydestä. Sokean alueen kaatamisen tapauksessa pienin koko on betonikerroksen paksuus. Valitse roska niin, että se on enintään kolmasosa sen paksuudesta.

Hieno murskattu kivi olisi noin 30%. Jäljelle jäävä tilavuus jaetaan keskisuuren ja suuren välillä mielivaltaisessa suhteessa. Kiinnitä huomiota pölyyn ja raunioihin. Erityisen ei-toivottu kalkkipöly. Jos sitä on paljon, roskia pestään sen kuivumisen jälkeen ja vasta sen jälkeen nukkuvat betonissa.

Täyteaineen varastointi

On selvää, että rakennuspaikka ei ole puhdas ja varusteltu paikka, ja hiekka ja rauniot usein puretaan suoraan maahan. Tällöin lastauksen yhteydessä on välttämätöntä varmistaa, ettei maa pääse erään. Jopa pieni osa siitä vaikuttaa kielteisesti laatuun. Siksi on toivottavaa kaataa aggregaatteja kiinteisiin tyynyihin.

On myös tarpeen suojella niitä sademäärästä. Betoniformulaatioissa komponenttien lukumäärä annetaan kuivien komponenttien perusteella. Ota huomioon, että kosteuskomponentit oppivat kokemuksella. Jos sinulla ei ole sitä, sinun on huolehdittava tilasta ja peitettävä hiekkaa ja raunioita sateesta ja kasteesta.

Normaalin laadun saamiseksi on käytettävä juomavettä. Niin kirjoitettu SNiP: ssä: "Juominen, mukaan lukien kiehumisen jälkeen." Joen tai järven vettä ei voida ottaa, tekninen - vielä enemmän. Ei epäpuhtauksia, happoja, suoloja, emäksiä, öljyjä jne. Kaikki nämä aineet vaikuttavat haitallisesti betonin lujuuteen, ja pahimmillaan - tulos ei ole ennustettavissa.

Betonin valmistelu: materiaalien, mittasuhteiden ja koostumuksen laskemista koskevat vaatimukset

Betoni on rakennusmateriaali, joka koostuu sideaineesta, hiekasta ja täyteaineista, joka muuttuu kiviin kiinteytymisen seurauksena. Mitään nykyaikaista rakentamista ei voi tehdä ilman konkreettisia, olipa kyseessä pilvenpiirtäjien rakentaminen tai puutarhatien luominen. Ominaisuutensa ja kestävyytensä ansiosta betoni on jo pitkään käyttänyt ihmistä saadakseen tarvittavan muodon ja lujuuden. Kuitenkin on yksi vivahde: ​​vain oikein tehty betoni täyttää kaikki vaatimukset. Miten tehdä konkreettisia, mikä ei ole vain vahva, vaan myös kestävä? Päästäksemme tämän ongelman ydin ja selvitä kaikki yksityiskohdat oikean betoniyhdistelmän tekemisestä.

Tärkein ainesosa on sementti.

Mikä tahansa brändisementin betoni on välttämättä sitova aine. Sementtiä on monenlaisia, kuten Portland-sementtiä, kuonaa Portland-sementtiä, nopeasti kovettuvia sementtejä ja muita. Ne kaikki eroavat sekä sideaineen laadusta että lopputuotteen käyttöolosuhteista. Portland-sementtiä käytetään yleisimmin rakentamisessa. Kaikki rakentamiseen käytettävät sementit on jaettu tuotemerkkeihin, jotka osoittavat lopullisen kuormituksen lopputuotteessa megapaskeina. Kotimaassa lisätään kirjain D ja epäpuhtauksien prosenttiosuutta kuvaava luku. Esimerkiksi Portland-sementti M400-D20 on materiaali, jonka lopputuote kestää 400 MPa: n kuormitusta ja sisältää jopa 20% epäpuhtauksia.

Sementin tuotemerkkejä koskevat tiedot tietyn betonibrändin saamiseksi tavanomaisissa kovettumisolosuhteissa:


Korkealaatuisen betonin valmistuksessa 300 tai enemmän taloudellisista syistä on tarpeen käyttää sementtimerkkiä, joka on 2- 2,5 kertaa suurempi kuin betonin merkki.

Kotitalouksien rakentamisessa käytetään usein Portland-tuotemerkkiä 400 - sen voima riittää tähän tarkoitukseen. Teollisessa rakentamisessa käytetään 500 asteen sementtiä useammin ja raskaita kuormia odotettaessa käytetään korkealaatuisia erikoisementtejä. Jotta betoniosuudet laskettaisiin oikein, on tärkeää saada tarkat tiedot sementin brändistä ja laadusta, josta aiot rakentaa.

Toinen tärkeä näkökohta on tuoreus - sementti on säilyvyys ja lopulta menettävät sen ominaisuudet. Tuore sementti - irtoava pöly, ilman palkoja ja tiivisteitä. Jos huomaat, että sementtimassassa on tiheitä paloja, sementtiä ei pitäisi käyttää töissä - se on absorboinut kosteutta ja on jo menettänyt sitovia ominaisuuksiaan.

Hiekka - mikä on ja mitä tarvitaan

Hiekka voi myös olla erilainen. Ja lopputulos riippuu suoraan tämän komponentin laadusta.

Hiekan granulometrinen koostumus jaetaan seuraavasti:

Ohut (alle 1,2 mm).

Erittäin pieni (1,2 - 1,6 mm).

Pieni (1,6 - 2,0 mm).

Keskipitkä (1,9 - 2,5 mm).

Suuri (2,5 - 3,5 mm).

Betonin valmistuksessa käytetään kaikentyyppisiä hiekkoja, mutta jos hiekassa on paljon pölyä tai savea hiukkasia, se voi merkittävästi heikentää seoksen ominaisuuksia. Tämä pätee erityisesti hienojakoiseen hiekkaan, joka sisältää huomattavan osan pölystä koostumuksessa, se on vähän käyttökelpoinen betonin valmistuksessa ja käytetään viimeisenä keinona.

Kuinka valmistautua hyvälaatuiseen betoniin ja samalla olla menettämättä rahaa hiekalla? Kaikki on yksinkertaista - käytä meri- tai jokihiekkaa - nämä ovat puhtaimpia rakennusmateriaalityyppejä, joissa ei ole pölyhiukkasia tai saviä. On huolehdittava siitä, että hiekka on puhdas ja vapaa orgaanisesta saastumisesta. Urahiekka voi olla hyvin likainen - sitä ei useinkaan käytetä rakentamisessa ilman ennakkovalmistusta, mukaan lukien pesu ja kunnossapito. Se voi myös sisältää runsaasti orgaanisia roskia - juuret, lehdet, oksat ja puun kuori. Jos tällaiset epäpuhtaudet tulevat betoniin, paksuus voi esiintyä paksuudessa, minkä seurauksena vahvuus kärsii.

Toinen tärkeä parametri, joka on otettava huomioon, on hiekan kosteus. Jopa kuiva ulkonäön materiaali voi sisältää jopa 2% vettä ja märkä - kaikki 10%. Tämä voi häiritä betonin osuutta ja aiheuttaa voimakkuuden vähenemistä tulevaisuudessa.

Haudat ja sora ovat suosituimpia betonin aggregaatteja.

Kaikkien betonityyppien päätyyppi on murskattu kivi tai sora - murskattu kivi. Yleisimmin käytetty murskattu kivi. Se jaetaan myös fraktioihin, ja siinä on karkea, epätasainen pinta. Betonin koostumuksen valinnassa on huomattava, että meri- ja jokivartta eivät voi korvata rauniot, sillä sileä, vesipohjainen pinta vaikuttaa merkittävästi kiven tarttumiseen seoksen muihin osiin.

Murskattu kivi jaetaan seuraaviin jakeisiin:

Erittäin pieni - 3 - 10 mm.

Pieni - 10 - 20 mm.

Keskimäärin on 20 - 40 mm.

Suuri - 40 - 70 mm.

Jotta betonisi kestäisi useita vuosia eikä romahtaisi, on syytä muistaa, että kivien enimmäiskoko ei saa olla yli 1/3 tulevan tuotteen vähimmäispaksuudesta.

Ne myös ottavat huomioon tällaisen indikaattorin kuin täyteaineen löysyyden - tyhjän tilan välisen tilan rauniot kivien välillä. Se on helppo laskea - ottaa tunnetun tilavuuden omaava ämpäri, täytä se raakaa reunaan ja kaataa vettä mittasäiliöön. Tietäen kuinka paljon nestettä on tullut, voimme laskea tyhjyyden. Esimerkiksi, jos 10-litrainen kaivosräjähdys saatiin 4 litraan vettä, tämän soran tyhjyys on 40%. Täyteaineen vähemmän juoksevuus, vähemmän hiekan kulutusta ja tärkeämpää sementtiä.

Paikkojen täyttämisen maksimoimiseksi tulisi käyttää erilaisia ​​sorafraktioita: pieni, keskikokoinen, suuri. On pidettävä mielessä, että sakkojen on oltava vähintään yksi kolmasosa kokonaisromusta.

Murskattu graniitti ja sora lisäksi betonin tarkoituksesta riippuen käytä savea, masuunikuonaa sekä muita keinotekoisia täyteaineita. Kevyille betonilaatuisille puupinnoille ja murskatuille polystyreeni-vaahtoille. Ultrakevytbetoni - kaasut ja ilma. Valo- ja ultrakevytbetonin luominen liittyy kuitenkin tiettyihin vaikeuksiin, ja on epätodennäköistä, että tällainen tuote voidaan tuottaa asianmukaisesti teollisuuspajan ulkopuolella.

Tiheyden mukaan kaikki betonin aggregaatit jaetaan huokoisiin (3) ja tiheisiin (> 2000 kg / m 3). Älä myöskään unohda, että luonnollisilla täyteaineilla on pieni taustasäteily, joka on luontainen kaikissa graniittikiveissä. Tämä ei luonnollisestikaan ole säteilyvahinkojen lähde, mutta silti kannattaa muistaa luonnonkiven tämän ominaisuuden betonina täyteaineena.

Vesi - vaatimukset betonin valmistamiseksi

Vesi ei ole yhtä tärkeä kuin sementti tai hiekka. Voit periaatteessa ottaa yhden yksinkertaisen totuuden - juomaan sopiva vesi soveltuu myös betonin sekoittamiseen. Missään tapauksessa ei saa käyttää vettä tuntemattomasta lähteestä, jätevedestä tuotannon jälkeen, suolla ja muulla vedellä, jossa laatu ei ole varma. Veden kemiallinen koostumus ja muut indikaattorit voivat vaikuttaa suuresti valmiin betonin lujuusominaisuuksiin.

Taulukko 1. Veden kulutus (l / m 3) eri täyteaineilla:

Sekoitamme betonista: sekoitteiden, mittasuhteiden ja vinkkien ominaisuuksia

Betoni on rakennusmateriaali, joka on saatu sekoittamalla sideainetta, täyteainetta, pehmitintä ja vettä ja jolla on kiven ominaisuuksia kovettamisen jälkeen. Tyypillinen betonin käyttö on substraatin valmistus, joka toimii perustana.

Tämän seoksen soveltamisala määrää ominaisuuksille asetetut vaatimukset, joista tärkein on puristuslujuuden tai taatun kuormituksen indikaattori. Tarve varmistaa materiaalin lujuusominaisuudet aiheuttaa tiukan säädön tämän rakennusmateriaalin koostumuksen kunkin komponentin laadulle.

On huomattava, että seoksen osien likimääräiset suhdeluvut ovat tarkkoja, joiden tarkka noudattaminen takaa määritellyn puristuslujuuden ja siten rakenteen rakenteen vakauden.

Betoniseosten ominaisuudet

Liuokseen sisältyvät materiaalit tarjoavat kyvyn ylläpitää muovisuutta työskennellessään sen kanssa niin kauan, että se antaa tarvittavat tasomaisuuden indikaattorit.

Kovuuden nopeus riippuu:

 • koostumukseen sisältyvien fraktioiden koko,
 • veden määrä liuoksessa
 • ympäristön lämpötila
 • tuotemerkkejä ja lajikkeita sementtiä,
 • kerrospaksuus
 • seoksen ja ilman kosteusosat.

Täyteen kovettamiseen tarvittava aika kiven tilaan ja tarvittavien lujuusominaisuuksien hankkiminen on 4 viikkoa. Tämän rakennusmateriaalin ominaispiirteet ovat lujuusominaisuuksien asteittainen hankkiminen.

Betonin korkealaatuisen kovettumisen tärkeimmät olosuhteet ovat:

 1. Lämpötilan aikaansaaminen optimaalisella alueella 18-22 ° C, korkeammissa lämpötiloissa, dehydratointi tapahtuu, mutta tämän indikaattorin lasku hidastaa hydraatiota ja lisää seoksen pitoaikaa.
 2. Ympäristön kosteuden on oltava vähintään 90%, ja ympäristössä, jossa on suuret arvot tästä indikaattorista, liuoksen jähmettymisprosessia nopeutetaan ja samalla varmistetaan tarvittavat ominaisuudet. Kesäkaudella betonin vanhenemisprosessissa on välttämätöntä valvoa tarvittavan kosteuden ylläpitoa ja suorittaa substraatin jaksottainen kostutus.

Kiinteän rakenteen muodostamisessa tämä materiaali kulkee asettelun ja kiinteytymisen vaiheiden läpi.

Betonimerkki vaikuttaa asetusajankohtaan, esimerkiksi:

 • M200 kovettuu 2-4 viikon kuluessa ja asettaa 2,5 tuntia;
 • M400 vaaditun voimaharjoittelun saavuttamiseksi vaaditaan altistusta yhdestä kahteen viikkoon, kun taas asettamisaika on 1-2 tuntia.

Seoksen tulisi olla jonkin verran juoksevaa, koska sen käsittelyssä ja täyttämisen suorittamisessa on välttämätöntä poistaa kaikki ilmavirrat siitä. Ilman tyhjennyksen poistamiseksi liuoksesta käytetään tärinää, jonka johtaminen rakenteiden perustuksen ja seinien valmistuksessa käyttää letkua, joka aiheuttaa tärinää. Ilman poisto tapahtuu, kun se on kytketty taajuusmuuttajaan ja upotettu betoniin.

Käytettäessä vahvistuselementtejä on suositeltavaa lävistää betoni täydellä syvyydellä, jota tangon terävä osa suorittaa. Tällöin poistetaan ilma-aukot, jotka sijaitsevat sekä vahvistusverkossa että jäljellä itse seokseen.

Ohuiden rakenteiden, kuten esim. Tasoituskerrosten valmistuksessa, ilmanpoistoaukot poistetaan sen avulla yksikön avulla, jossa on uudelleenkarkaistu kisko. Työkappale huomaa käyttölaitteesta tulevat tärinät, kun se liikkuu pitkin käsiteltyä tasoa, tapahtuu samanaikaisesti tiivistymistä ja ilmanpoistoa.

Betoni merkintä

Suurin ero konkreettisten betonien välillä on seoksen komponenttien määrällinen suhde. Se riippuu siitä, että se on vastustuskyky kuormien deformoitumiseen. Lisäksi liuokseen sisältyvien komponenttien dispergoituminen vaikuttaa rakennusmateriaalin lujuusominaisuuksiin.

Seoksen merkitsemiseen on useita vaihtoehtoja:

 • Vanhentunut, jossa sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä sisältäviä tiettyjä määriä sisältäviä seoksia merkitään kirjaimella M. Tämän jälkeen ilmoitettu määrä tarkoittaa puristusluokkaa, ilmaistuna kgf / cm2, joka vastaa 0,1 MPa. Kaikki tämän luokittelun mukaiset betonityypit sijaitsevat M50-M1000: n alueella.

Seuraavassa on vanhojen ja uusien nimitysten käyttämien rakennusmateriaalien arvojen välinen vastaavuus:

Ero betonityyppien välillä on käytetty sementtityyppi (M 300-M500), hiekan ja raunioiden murto-osa. Esimerkiksi, kun käytetään 1 osaa sementtilaatua M 400, saadaan 4 hauta, 2 hiekkaa, betoni M250 (B 20). Veden määrä on puolet sementtiasteesta. Käytettäessä samoja mittasuhteita sementille M 500 saadaan merkintä M 350 (B25).

Käyttöalueet

Betoni on monipuolinen materiaali, jota käytetään kaikissa rakennusvaiheissa, perustuksesta kattoon. Betonipohjan suunnittelussa käytetty periaate on, että ennen betonin pääosan levittämistä sinun on tehtävä substraatti sen alle.

Tätä varten voit käyttää B7.5-luokan rakennusmateriaaleja, jotka ovat kestävämpiä kuin pääluokat ja jotka mahdollistavat karkeiden hiekkapartyrien käytön.

Leikkeitä, joilla on pieni määrä kirjaimen M nimityksen jälkeen, esimerkiksi M 100, käytetään päällystämiseen päällystysmateriaalin, rakennusten reunojen ja raitojen päällystämiseen.

Autotallin lautasille, joissa on pieni kuorma, käytetään ulkorakennusten rakennetta M 200.

M 300 on tehty liuskajohtojen rakentamiseen, paikkojen ja aidojen järjestelyyn.

M 400: lle on luonteenomaista korkea lujuus, alhainen asetusaika ja suhteellisen korkea hinta, minkä vuoksi sen käyttöä yksittäisessä rakennuksessa pidetään epäkäytännöllisenä.

Korkeamman asteen betonilla on suurempi tiheys ja paino, ja sitä käytetään enimmäkseen teollisten rakenteiden rakentamiseen. Osana siviilivälineiden rakentamista yleisimmin käytetyt rakennusmateriaalimerkit ovat kuin M 300-M500.

Betoniseosten komponentit

Sopivan betonipinnan valitseminen alkaa määrittämällä rakenteen tai pohjan tilavuus ja todellisten kuormitusten luonne. Valittu betonilaatu sisältää sementtiä, murskattua kiveä ja hiekkaa sekoitettuna suhteessa, joka antaa tarvittavat lujuusominaisuudet.

Lisäksi rakennusmateriaalin koostumuksessa voi olla pehmittimiä, korroosionestoaineita, kiihdyttimiä, lujuusvoimia.

Jokainen seoksen komponentti vaaditaan varmistamaan materiaalin lujuusominaisuudet:

 • Sementin tulee olla kuiva, murskattu pienimpään mahdolliseen jakeeseen, ei sisällä rintoja. Jauheiden muodostumisen poistamiseksi on välttämätöntä saada aikaan tietty kosteus huoneesta, jossa sementtiä säilytetään. Suosituin on se, että valmistetaan Portland-sementin seosta, jolle on ominaista korkea kalsiumsilikaattipitoisuus. Tästä johtuen on mahdollista saavuttaa hyvät tarttumisominaisuudet ja komponenttien yksittäisten hiukkasten liittäminen monoliittiseen kokonaiseen rakenteeseen.
 • Hiekkaa, kun sitä käytetään betonin valmistuksessa, on suositeltavaa jokilaajalle. Fraktioiden koko voi vaihdella 1,5-5 mm, epäpuhtauksien pitoisuus ei ole hyväksyttävissä.
 • Sora (murskakiven) tulee olla kooltaan 8-35 mm, ja suurempien fraktioiden koko edistää betonin lujuuden kasvua. Pohjustusliuoksen valmistamiseksi on suositeltavaa käyttää murskattua kiveä, jonka murto-osa on 20-35 mm, mutta on tärkeää varmistaa materiaalin tasainen jakautuminen hiukkasten paremman tarttumisen suhteen.
 • Vesi on puhdistettava, koska jos se sisältää tiettyjä mikro-organismeja ja lisäaineita, on mahdollista, että lujuusominaisuudet heikkenevät. Lisäksi on kiellettyä käyttää jokivesiä betonituotannolle, veden valinnassa oikeellisuuskriteeri on ihmisravinnoksi mahdollisuus.
 • Pehmittimet, tarjoavat seoksen liikkuvuuden ja suojaavat sitä halkeilulta.
 • Korroosionestoaineita käytetään, jos käytetään vahvistamista hapettumisen estämiseksi.
 • Kiihdyttimiä käytetään vähentämään betonikomponenttien kovettumista ja asettamista. Käytetään rajoitettujen aikarajojen tapauksessa esineiden rakentamiseen.

Suhteita betonin sekoittamiseen

Seoksen kunkin komponentin määrä voidaan laskea ottamalla osa sementistä perustana tai valittu taulukoista keskittymällä 10 litran sementin seoksen saantoon.

Jälkimmäistä menetelmää voidaan käyttää suurta määrää betonia käytettäessä. Säätiön valmistukseen on optimaalinen koostumus, joka käsittää yhden osan sementistä, 2,5 hiekkaa ja 4,5 hiekkaa.

Merkki saadaan sekoittamalla 10 kg sementtiä, 12 kg: sta vähän hajottavaa hiekkaa ja 27 kg: sta soraa. Tämän brändin laajuus luo perustan monikerroksisille tiloille, seinien rakentamiseen ja peittoalueille, joilla on suuria vahvuusvaatimuksia.

Merkki sisältää suuren määrän sementtiä, joka määrittää seoksen suuren lujuuden ja sen käyttöalueen. M 500: a käytetään hydraulirakenteiden ja erityistarkoituksiin. Komponenttien suhde valmistettaessa seosta 1: 1,2: 2,5.

Vinkkejä laskemiseen

Seoksen komponenttien laskentayksikkö on sementin merkki ja sen määrä liuoksen koostumuksessa. Veden määrä valitaan materiaalin aiotun tarkoituksen perusteella 0,5-1 tunnin välillä.

Kunkin komponentin osien tarkka mittaaminen edellyttää, että jokaisen komponentin tilavuus on sama. Tällöin mittausastio ilman tiivistymistä täytetään vuorotellen jokaisella materiaalilla, joka painaa jokaista osaa. Laskelmien avulla lasketaan alustavat arvot käytettyjen kauhojen tilavuudesta.

Manuaalinen betoniseos

Liuoksen valmistaminen voidaan suorittaa betonisekoittimella laajamittaisen rakenteen tapauksessa tai se voidaan valmistaa manuaalisesti käyttämällä seosta yksittäisessä tilassa.

Jälkimmäisessä tapauksessa on kaksi vaihtoehtoa:

 • Erillinen hiekan ja sementin sekoittaminen kuivassa muodossa lisäämällä vettä. Tämä varmistaa koostumuksen korkean yhtenäisyyden, mutta veden lisääminen, pitkäkestoinen tai huonolaatuinen liottaminen seokseen on mahdollista. Säiliön pohjalla voi säilyä komponentteja, joihin ei vaikuta sekoittaminen, mikä johtaa mittasuhteiden hajoamiseen ja liuoksen lujuusominaisuuksien heikentymiseen. Pitkän sekoituksen tapauksessa käytetään paljon aikaa, minkä seurauksena koostumuksen asettaminen ja erottaminen voi tapahtua.
 • Sementin, hiekan ja aggregaattien lisääminen tiettyyn vesimäärään. Tämä vaihtoehto on edullisempi, koska pienien määrien sekoittamisen ansiosta se muodostaa suuren koostumuksen tasaisuuden.

Avain menestykseen betonin valmistuksessa tarvittavilla ominaisuuksilla on koostumuksen komponenttien täsmällinen annostelu ja niiden noudattaminen GOST-laatuvaatimusten kanssa.