Merkki ja betonin laatu

Betonin lujuusluokka on sen puristuslujuusindikaattori, jota merkitään kirjaimella "M" ja numero 50: stä 1000: een. Numero ilmaisee suurimman sallitun kuorman, jonka tämä brändi-betoni kestää (kgf / cm2). Merkki määrittää betonin vakiovahvuuden (ihanteellisissa olosuhteissa).

Tuotemerkin vedeneristys osoittaa betonin kyvyn olla läpäissyt vettä huokostensa läpi paineen alaisena, merkitty kirjaimella "W" ja numeroilla 2-20. Numerot osoittavat, että suurin betoni voi kestää veden painetta. Vedenkestävyys on erittäin tärkeää uima-altaiden, vesisäiliöiden, maanalaisten ja vedenalaisten rakenteiden rakentamisessa. Perinteisiin rakennuksiin käytetään betonia, jossa on vedenpitävä merkki W2 tai W4 /.

Jäätymisasteesta johtuva betonin laatu osoittaa, kuinka monta jäädytys- ja sulatusjaksoa betoni voi kestää kosteuden ollessa kyllästynyt kosteuteen ilman merkittävää vahinkoa (sallitun lujuuden väheneminen on 5%). Merkintä "F" ja numero 50-300 kuvaa kuvion lukumäärän jäädytys- ja sulatusjaksojen lukumäärän, jonka aikana vahvuus ei vähene.

Betoniluokka on indikaattori, jossa otetaan huomioon sallittu virhe betoniseoksen laadussa edellyttäen, että vähintään 95 prosentissa tapauksista sen lujuus vastaa standardia. Eli betoniluokka osoittaa sen todellisen voimaa.

Taulukko betonilukuista ja arvosanoista

Luokan ja betonipitoisuuden suhde on taulukossa:

Betonipäästöt pakkasvasteessa. F50, F75, F100, F150, F200, F300, F400, F500. Betonin merkki vedenkestävyydelle. W2, W4, W6, W8 ja W12

Betonipäästöt pakkasvasteessa. F50, F75, F100, F150, F200, F300, F400, F500. Betonin merkki vedenkestävyydelle. W2, W4, W6, W8 ja W12.

Betonin paloturvallisuusmerkin osalta suurin osa vaihtoehtoisten jäädytys- ja sulatusjaksojen lukumäärästä, jotka testatessaan ottavat näytteitä vakiokokoista vähentämättä yli 5 prosentin puristuslujuutta verrattuna vastaaviin ikäisiin testattuihin näytteisiin verrattuna ja tiebetoniin, lisäksi ilman menetystä enemmän kuin 5 prosenttia. Seuraavat kylmävastusluokat on vahvistettu: F50, F75, F100, F150, F200, F300, F400, F500.

Emme saa ajatella, että nämä merkit määrittelevät betonin kyvyn kovettua alhaisissa lämpötiloissa. Jäätymisenestoaineiden lisäaineet tai lisäaineet ovat vastuussa tästä kyvystä (saatavana kaikille Venäjän federaation betonilaitoksilta, ei tietenkin Espanjasta tai Algeriasta).

Pakkasenkestävyys määräytyy pääasiassa liuoksen ja täyteaineiden lämpöhajonnan lineaarisista kertoimista (älä käytä liian suurta täyteainetta) ja sisäisten huokosten (kapillaareja) koon. Frost resistance, tärkeä betonin laadun indikaattori, määräytyy sekä betoniseoksen koostumuksen että sen asennuksen laadun mukaan.

Merkkisbetoni vedenkestävyyteen

Betoni on jaettu pisteisiin W2, W4, W6, W8 ja W12 ja merkki osoittaa veden paineen (kgf / cm2), jossa 15 cm: näytteinen sylinteri ei salli vettä tavanomaisissa testiolosuhteissa. Toisin sanoen: W4 betoni 15 cm paksu ei teoreettisesti saa antaa vettä läpi, kun vesipatsas painaa 40 metriä (4 bar). Mutta on pidettävä mielessä, että tämän tempun rakentaminen ei ehkä riitä (ja - todennäköisimmin - ei riitä tässä tapauksessa).

Vedenpitävä betoni

Betonin vedenkestävyys on yksi rakennusmateriaalin pääominaisuuksista. Hänellä ei ole tyhjiä rakenteita, tiheitä. Vedenpitävillä aineilla täytettyjen alueiden väliset saumat. Betoni on ominaispiirteitä, sillä on useita etuja ja laaja sovellus. Vedenpitävää betonia käytetään vain monoliittisissa rakenteissa (perustukselle), koska esivalmistetuissa rakennuksissa on monia saumoja, minkä vuoksi on epärealistista saavuttaa kosteuden läpäisemättömyys.

Vedenpitävät betonit on merkitty kirjaimella W, jopa kahdesta kaksikymmentä. Niiden alapuolella tarkoitetaan paineen tasoa (MPa x 10 -1 astetta mitattuna), jolloin vedenpitävä betoni kestää veden paineita ja estää kosteuden kulun.

Mikä vaikuttaa veden kestävyyteen?

Betonin vedenkestävyys on konkreettinen ominaispiirre, johon betoniliuoksella on. Sen vaikuttavat monet tekijät, kuten:

 • itse betonin ikä. Mitä vanhempi hän on, sitä paremmin hän on suojattu kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta;
 • ympäristövaikutukset;
 • käytä täydennyksiä. Esimerkiksi alumiinisulfaatti lisää betonin tiheyden astetta. Rakentajat saavuttavat tämän tärinän, puristimen toiminnan, kosteuden tyhjöpoiston avulla.

Betonin kovettumisen aikana huokoset voivat muodostua. Syyt tähän:

 • riittämätön tiheys seoksessa;
 • ylimääräisen veden esiintyminen;
 • mikä vähentää rakennusaineiden määrää kutistumisprosessissa.

Kutistumisen tulisi olla vähäistä tämäntyyppiselle betoniseokselle. Ongelmien välttämiseksi suoritetaan seuraavat toimet:

 1. kosteuttava tuore betoni kolmen ensimmäisen päivän välein kolmen tunnin välein;
 2. kattaa betonilla täytetty alue märkäpurkulla tai kalvolla;
 3. Älä unohda erityistä työkalua, joka muodostaa elokuvan.

Ennen kuin aloitat tämäntyyppisen rakennusmateriaalin käytön, sinun on tutustuttava sen ominaisuuksiin.

Betonimerkkien ominaisuudet veden kestävyys

Markkinoilla on valtava valikoima rakennusmateriaaleja. Eikä aina tavallinen kuluttaja voi määrittää tarvitsemansa brändin. Siksi sinun pitäisi tuntea näiden merkkien merkitseminen ja käyttö jo käytännössä. On olemassa taulukko, jonka mukaan betonivahvuus vastaa sen tuotemerkkiä.

GOST-standardien mukaan on olemassa vaatimuksia, jotka ovat välttämättömiä halutun tuloksen saavuttamiseksi. Yleisimmin käytetty betonin merkki vedeneristykseen ei ole pienempi kuin W6: n taso. Jokaisella merkillä on rajoituksia. Tuotemerkkien ansiosta on mahdollista ymmärtää, kuinka paljon veden painetta betonielementti kestää.

Korostetut indikaattorit, jotka määrittävät betonin vuorovaikutuksen veden kanssa. Tämä on:

 • suora (veden kestävyys, joka vastaa tuotemerkkiä ja mahdollisen suodatuksen kerroin);
 • epäsuora (veden ja sementin suhde, imeytyminen massan mukaan).

Elinolosuhteissa kiinnitetään enemmän huomiota ensimmäiseen indikaattoriin - betonin vedenkestävyyteen, jota pidetään ohjeellisena. Loput kolme osaa käytetään harvemmin, sitten seoksen valmistuksen aikana tai tieteellisissä kokeissa. Jokainen tuotemerkki luonnehtii kosteuden ja betonin vuorovaikutuksen astetta, mikä voi olla sekä vähemmän että enemmän. Tärkeimmät tuotemerkit ovat seuraavat:

 1. W4. Hänellä on normaali läpäisevyysaste. Tämä tarkoittaa, että absorboitunut kosteustaso on normaalialueella, mutta rakennusten hyvä vedenkestävyys ei ole sopiva.
 2. W6. Kosteuden läpäisevyys vähenee. Toisin kuin edellinen, se on keskimäärin laadukasta, vedenpitävää, ja sitä käytetään eniten rakennustöissä.
 3. W8. Sekoita alhaisella vedenkestävyydellä. Vuodot kosteutta pieninä määrinä. Seos on kalliimpi kuin edellinen.

Jälkimmäisessä rivissä olevat postimerkit muuttuvat hydrofobisemmiksi. Kosteudelle vastustuskykyisin on W20: n seos, mutta sitä käytetään harvoin korkean hinnan vuoksi. Käytä siis W10-W20 -laitetta säiliöiden, bunkkereiden tai hydraulisten rakenteiden rakentamiseen. Heillä on vielä yksi, melko positiivinen, laatu - pakkasenkestävyys.

On tärkeää pystyä valitsemaan betonin luokka ja sen tarkoitus. Joten, jotta voit täyttää säätiön, sinun on tehtävä W8, kun taas lisää vedenpitävyyttä. Seinät kostutetaan huoneessa, jossa normaali kosteus on W8-W14. Kun huone on kylmä ja kostea, on parempi käyttää suurempia merkintöjä, kun se tekee lisäkäsittelyä erityisellä maaperän koostumuksella.

Kun talon ulkoseinät on leikattu, on käytettävä yläosat, jotta varmistetaan paras vedenpitävyys. Tämä on tärkeää, koska ympäristö muuttuu jatkuvasti ja kosteus ei saa tunkeutua taloon.

Osuudet betoniseoksesta

Halutun betonimassan tekemiseksi sinun on noudatettava tiukasti mittasuhteita, koska poikkeama sivussa heikentää ominaisuuksia. Tämä estää materiaalin ylimääräisen käännöksen. Voit kokata sen itse tai erityisellä sekoittimella.

Painopiste on veden ja sementin suhteessa. Sementti on otettava tuoreena, merkintä M300-M400, harvemmin M200 (b15). Luokka B15 on hyvä keskiosa. Ennen käyttöä on välttämätöntä seulottaa B15 seulan läpi. Hydrofobinen vaikutus voidaan saada vaihtelemalla hiekan ja soran määrällä. Joten hiekkaan pitäisi olla 2 kertaa pienempi kuin sora.

Mahdolliset sora, sementti, hiekka ovat seuraavat: 4: 1: 1, 3: 1: 2, 5: 1: 2,5. Veden massa tulee olla välillä 0,5-0,7. Näiden mittasuhteiden ansiosta seos kovettuu hyvin. Käytettiin myös erilaisia ​​lisäaineita vedenkestävyyden saavuttamiseksi.

Menetelmät veden kestävyyden määrittämiseksi

Vedenpitävän indikaattorin tason määrittämiseksi sovelletaan perus- ja apumenetelmiä. Tärkeimmät ovat:

 • "märkäpisteiden" menetelmä (maksimipaineen mittaus, jonka aikana näyte ei kulje vettä);
 • suodatuskerroin (vakiopaineeseen ja suodatusprosessin aikaväliin liittyvän kertoimen laskeminen).

Toissijaisiin menetelmiin kuuluvat:

 • määritetään liuoksen sitovan aineen tyyppi (vesipitoisen hydrofobisen sementin, portland-sementin pitoisuus);
 • kemiallisten lisäaineiden pitoisuudesta (erityisten suuttimien käyttö tekee seoksesta vedenpitävämmän);
 • materiaalien huokosrakenteesta (huokosten määrä vähenee - indikaattori nousee, kosteuden kestävän laadun lisääntyminen hiekan, soran avulla)
Takaisin sisällysluetteloon

Mitä betoniin lisätään veden kestävyyteen?

Lisäaineet ovat betoniseoksen pääkomponentti ja lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Betoni on kosteutta kestävä ja kestävä. Mutta tällaisen seoksen käyttö on välttämätöntä vain vaakasuorilla pinnoilla, sillä pystysuorilla pinnoilla se vain liukuu alas. Tietenkin tämä voidaan välttää käyttämällä erityistä suojakalvoa, joka puristaa ratkaisua rakenteeseen. Mutta se vie paljon aikaa ja vaivaa.

Markkinoilla on valtava määrä erilaisia ​​lisäaineita, joiden hinnat vaihtelevat. Voit kutsua muutamia aineita, joita käytetään eniten lisäaineena. Tämä on:

 1. silikaatti liima;
 2. rauta kloridi;
 3. kalsiumnitraatti. Ehkä halvin vaihtoehto, jolla on erinomainen vastustuskyky kosteudelle. Se on hyvin liuotettu vesimassaan, se ei ole myrkyllinen, mutta se voi aiheuttaa tulipalon;
 4. natriumoleaatti ja monet muut lisäaineet, jotka lisäävät kosteutta kestävää laatua.

On lisättävä komponentti ohjeiden mukaan!

Keskusteluja siitä, mitä lisäaineita on parempi lisätä konkreettiseen sekoitukseen: koti- tai ulkomailta? Yksiselitteistä vastausta ei ole vielä löydetty, koska niillä kaikilla on hyvät laatumerkit. Mutta sitäkin enemmän vaaditaan, että kotimainen on parempi, koska heidät erotetaan alhaisesta hinnasta, joten niitä voidaan käyttää massatuotantoon.

johtopäätös

Vesitiivis betonilla on useita etuja mm. Tarvitsee suurta huolta ja tarkkuutta koostumuksen valmistelussa. Monet ihmiset kysyvät: "Miten konkreettista vedenpitävää?". Tätä varten on erityisiä betonin lisäaineita vedenpitävyyteen, jotka antavat betonille mahdollisuuden torjua ylimääräistä kosteutta. Kosteuden kestävyys on merkitty kirjaimella W. Vesimassan paine mitataan aina MPa: ssä. MPa menee aina tasolle 10 -1.

Suoritetuista töistä riippuen vedenkestävyyden betoniarvo valitaan oikein. Tällaisia ​​seoksia varten on käytettävä sementtimerkkiä M200 (B15) ja M300, M400. Merkkisementtiä M200 (B15) käytetään harvoin. Betonin merkki vastaa sen veden kestävyyttä. Esimerkiksi W20 - ei yleensä anna kosteutta (niin kosteutta kestävä, että se kestää voimakkaimman paineen), ja W4 - on korkea siirtonopeus.

Tällaisen kosteutta kestävän betonin tarve syntyy, kun on tarpeen täyttää pesualtaat, altaat, maanalaiset autotallit, säiliöt, kellarit ja paljon muuta. Se voidaan tehdä omalla kädelläsi, viettää vähän enemmän aikaa ja voit vaivautua sekoittimella. Voit käyttää eri taulukoita komponenttien mittasuhteista. Ennen kuin aloitat työn, ennen kuin lisäät lisäaineita seokseen, sinun kannattaa kuulla ammattihenkilöitä materiaalin siirron estämiseksi!

Betonin merkki vedenkestävyyteen ja pakkasvasteeseen

Betoni - keinotekoinen materiaali, joka muodostuu betoniseosten muovauksen ja kovettumisen aikana. Se koostuu seuraavista osista:

 • neulonta (sementti, bitumi, kalkki jne.);
 • suuret ja hienot aggregaatit (murskatut kivet, sora, kuona, hiekka);
 • erilaiset lisäaineet (pehmittävä, frost resistenssin lisääminen, erikoinen).

Yleisiä vaatimuksia betonille: komponentit on helppo sekoittaa, betonin on oltava sopiva kuljetukseen, sopivan hyvin (liikkuvuus ja työstettävyys), seos ei saa kerrostua. Betonilla on oltava erityinen aikataulu kovettumisesta ja edullinen hinta.

Betonille on ominaista seuraavat indikaattorit:

 • Vahvuus - yksi betonin tärkeimmistä ominaisuuksista, määräytyy brändin mukaan, joka osoittaa näytteen puristuslujuuden ennen sen tuhoutumista. Raskaassa betonissa on useita laatuja - M50: sta M800: een.
 • Tiheys on tilavuusyksikön paino riippuen tuotannossa käytetyistä aggregaateista. Betonin tiheys jaetaan seuraaviin: raskaat, kevyet ja erityisen kevyet.
 • Betonihuuhtelu - kyky säilyttää lujuusominaisuudet useilla lämpötilan kausivaihteluilla. F25: stä F300: een merkittyjen tuotemerkeillä, joissa numero ilmaisee jäätymisen ja sulamisen syklien määrän ennen hävittämisen alkamista.
 • Vedenkestävä - kyky viivyttää kosteuden tunkeutumista paineen vaikutuksen alaisena. Vesitiiviys on merkitty kirjaimella W ja numerot, jotka osoittavat paineen määrän. Veden kestävään betoniin voi olla 2 - 20.

Vedenkestävyyteen vaikuttavat tekijät

Vedenkestävyys voi riippua monista tekijöistä, ja se määräytyy huokosten läsnäolosta betonin rungossa. Tiheämmän betonin asteissa on vähemmän huokosia, niiden vedenkestävyys on korkeampi. Huokoset esiintyvät riittämättömän tiivistymisen, kutistumisen ja ylimääräisen veden höyrystymisen vuoksi. Tiivistymistä ja kutistumista esiintyy betonin kovettumisen ja kuivauksen aikana. Voimakas kutistuminen voi tapahtua riittämättömän vahvistamisen ja ulkoisten tekijöiden, esimerkiksi korkean ilman lämpötilan, vaikutuksesta. Alumiinioksidilla ja korkean lujuuden omaavilla sementillä valmistetulla betonilla on alhainen kosteuden läpäisevyys. Kun kostutetaan, tällaiset sementit sitovat enemmän vettä ja luo kovempaa sementtiä. Pozzolan-sementillä valmistetulla betonilla on myös alhainen läpäisevyys johtuen sellaisten pusseeniekvenssien esiintymisestä, jotka paisutetaan sekoitettaessa veteen. Lisäaineet vaikuttavat betonin huokoisuuteen. Rauta- ja alumiinisulfaatit lisäävät betonin liikkuvuutta ja lisäävät tiivistymisasteen lisääntymistä värähtelyn, puristuksen ja imuroinnin aikana. Veden kestävyys vaikuttaa betonin ikärakenteeseen, koska se lisää hydratoitujen yhdisteiden määrää betoniin ja lisää veden kestävyyttä.

Erilaisten betonisten ominaisuuksien ominaisuudet

Merkki vedenkestävä betoni osoittaa kosteuden kestävyyttä. Suurempi brändi sanoo lisää vakautta. Taulukossa 1 on esitetty kosteusresistenssilajien ja lujuusluokkien likimääräinen vastaavuus.

Vahvuusmerkki

M100

M150

M200

M250

M300

M350

M400

Merkki kosteuden läpäisemättömyys

W2

W2

W2

W4

W4

W6

W8

Betonibrändi W2, jolle on ominaista korkea läpäisevyys ja kyky imeä kosteutta. Tällaisen betonin käyttöä ilman vedenpitävyyttä ei suositella. Betonibrändillä W4 on myös runsaasti kosteutta, eikä sen käyttöä vedeneristämiseen ole suositeltavaa. Mark W6 on yleisimpiä rakenteissa ja sille on tunnusomaista alhainen läpäisevyys. W8-betonin absorboima kosteus on noin 4,2%. Betonin laadun lisääntyessä sen läpäisevyys laskee, vakain betoni, jolla on W20-nimensä kosteutta, mutta käytännössä tällaista materiaalia käytetään harvoin. W10-W20-betonipäästöjä käytetään hydrauliikkatilojen, nesteiden, maanalaisten ja kellariastioiden valmistukseen, laite ei vaadi ylimääräistä vedenpitävyyttä. Näiden laatujen betonilla on myös korkea rikki kestävyys, mutta tällaisia ​​laatuja ei käytetä yksittäisissä rakenteissa korkeiden kustannusten vuoksi.

Vedenpitävä betoni

Tärkein syy betonin läpäisevyyteen - huokosten, joiden kautta vesi tunkeutuu. Huokoset näkyvät kutistumisprosessissa. Kutistumisen vähentämiseksi suositellaan seuraavia:

 1. Valmistusprosessissa käytetään konkreettisia lisäaineita vedenpitävyyteen. Tällaiset lisäaineet muodostavat kalvoja, jotka vähentävät kutistumista. Lisäaineiden käyttöä säännellään tiukasti päinvastaisen vaikutuksen poistamiseksi.
 2. Kovettumisen neljän ensimmäisen päivän aikana betoni on kostutettava 4 tunnin välein.
 3. Betonin asentamisen jälkeen se peitetään kalvolla, jossa on pieni aukko pinnasta. Tuloksena oleva kondensaatti edistää sellaisten kovettumisolosuhteiden muodostumista, jotka sulkevat pois huokosten muodostumisen.

Jos betonin jälkeinen kaataminen on kosteassa, lämpimässä ympäristössä, sen vedenkestävyys kasvaa ja voi nousta jopa useita kertoja kuuden kuukauden kuluessa. Betonin kosteuden läpäisevyyden vähentämiseksi voidaan käyttää erityisiä pinnoitemateriaaleja, esimerkiksi bitumia tai "hydrostop" -yhdisteitä, jolloin pintaan muodostuu läpäisemätön kerros. Tämän menetelmän haitta on kalvon tuhoutuminen rakenteen mahdollisella muodonmuutoksella. Voit lisätä maaleja tai pohjamaalausta lisää luotettavuutta bitumin tai mastikerroksen päälle. Päällystettävyyden lisäksi okleechnaya voidaan käyttää, kun rullattava materiaali levitetään bitumikerrokseen - vedeneristys.

Useiden erilaisten betonien käyttö

Harkitse eri vedenlaadun betonin käyttöä.

 • W6-brändin betonia käytetään useimmiten rakennustöissä, mukaan lukien alustan laitekokonaisuudessa. Edellytyksenä sen käyttämiselle on laite vedenpitävyyden lisäämiseksi tai maalaamiseksi.
 • Betonituotteita W8 - W14 käytetään kipsipintojen pinnalle, jossa on alustapohjainen päällyste.
 • Talon ulkoseinään, myös rakennuksen kellariin, on käytettävä betonimerkkejä W18, W20, koska tämä rakennusosuus on alttiimpia ulkoisille vaikutuksille - sateelle, sateelle.

Valmistamme itsenäisesti hydrotechnical (vedenpitävä ja huurteen kestävä) betoni (video auttaa):

Betonipitoisuudet vedenkestävyyteen ja pakkasenkestävyyteen

Rakennusmateriaalimarkkinoilla on jatkuvasti uusia materiaaleja, mutta vahvan pohjan rakentamisen ansiosta betoni on edelleen johtava. Betonia on kysyntää perusominaisuuksiltaan - vahvuudeltaan, pakkasvastukseltaan, vedenkestävyydeltään. Näihin ominaisuuksiin viitaten valmistajat tuottavat erilaisia ​​merkkejä, ja ne ovat helposti otettavissa tietyissä käyttöolosuhteissa.

Kuinka konkreettinen on voimaa

Vahvuusindikaattorit on kiinteä puristuksessa, GOST asettaa betonityypit M50: stä M800: een. Erityisesti alustavahvistetut tunnistetut koostumukset M100: sta M500: een. Niiden tärkein ero on aggregaattien tiheys. Mitä suurempi kuorma, sitä tehokkaammin materiaalin on oltava. Kevyimpiä seoksia M50, M75, M100 käytetään harvoin - sokean alueen rakentamiseen. Rautarakenteille tai lattiamateriaaleille käytetään betonimerkkiä M200. Uskomattoman kestävä on M550.

Myös sementin, hiekan ja murskattujen kiven suhde heikentää voimaa - sitä enemmän sementtikomponentti, sitä suurempi kuormitus paino kestää. Asiantuntijat määrittävät betoni-luokan oikein seuraavan kaavan:

Betoni luokka = (Mark × 0,787) / 10.

Tuloksena olevaa arvoa verrataan lujuuteen. Esimerkiksi jos luokka on 3,5, niin materiaaliluokan keskimääräinen lujuus on lähes 46, lähimmän betonilaatu on M50.

Toinen tärkeä tekijä, joka vaikuttaa luokkaan, on ominaisuuksien homogeenisuus, joka määritetään näytteillä, jotka ovat jähmettyneet samoissa olosuhteissa tietyn ajanjakson ajan. Lujuusarvot vaihtelevat aina positiivisessa tai negatiivisessa suunnassa. Betonin lujuus riippuu seuraavista tekijöistä:

 • sementin laatu, joka valmistaa valmistajaa;
 • täyttökomponenttien laatu;
 • kunkin komponentin tilavuuden tarkkuus;
 • tekniikan noudattaminen betonin valmistuksessa.

Betonipäästöt pakkasvasteessa

Jos rakennusta käytetään Venäjän keskimmäisellä ja pohjoisella leveysalueella, materiaalin karkeusvastus vaikuttaa voimakkaasti toiminnallisiin ominaisuuksiin. Tämä ei ole muuta kuin muurauksen kyky säilyttää ominaisuutensa vuorottelevassa jäädytyksessä ja päinvastoin sulatettaessa. Asiantuntijat kiinnittävät suurta huomiota tähän ominaisuuteen, kun suunnitellaan rakentaa silta-laitureita, rakentaa hydraulisia rakenteita ja varustaa lentopaikan jalkakäytäviä.

Frost resistanssi määräytyy kirjaimella F, se voi olla F25: stä F1000: een. Riippumatta siitä, onko tämä ominaisuus tärkeä vai ei, rakentajat päättävät ilmastollisten ominaisuuksien perusteella ottaen huomioon vuoden kylmäkausi. Vahvimmat ja tiheät korkealaatuiset betonit ovat edelleen kaikkein huurteisia.

Vedenpitävä suorituskyky

Sen lisäksi, että hyvä betoni kestää eri lämpötiloja, se ei myöskään anna nesteitä, jotka joutuvat paineisiin. Vedenpitävyys on useita merkkejä - W2: sta W12: een. Jäädytetyt näytteet testataan märkäpisteen avulla ja näyte erotetaan avoimella päätypinnalla, jonka läpimitta on vähintään 130 mm. Veden paine kasvaa asteittain.

Työntekijöissä kiinnitetään huomiota 2 veden kestävyyteen:

 • kuinka paljon veden paine pitää näytteen maksimissaan;
 • betoninäytteen suodatusnopeus on veden yksikön läpi tunkeutuvan veden tilavuus ajan yksikköä kohden, jos gradientti on painon suhde veden metriin ja rakenteen paksuuteen metreinä, ja tämä indikaattori on välttämättä yhtä kuin 1.

Jos rakenne vaatii erityisen vedenkestävää betonia, on parempi käyttää hydraulista materiaalia. Portland-sementtiä ja sen lajikkeita käytetään vaivaamassa, esimerkiksi pehmitetyssä muodossa tai kuonan portland-sementissä. Täyteaineiden tulee olla korkealaatuisia ja tiheitä, ja hiekan koko on oltava vähintään 5 mm. Suuret aggregaatit ovat soraa tai murskattua kiveä ja toisinaan niiden taitava yhdistelmä oikeissa mittasuhteissa.

Alla olevassa taulukossa näet, mitkä betonibrändit vastaavat korkeaa vedenpitävyyttä. Mukavuuteen sisältyy myös kylmyysvastuksen merkkejä.

Betonipäällysteiden sävytys pakkasenkestävyyteen ja veden kestävyyteen

Voit luoda säätiön, tehdä säätiön tai vain kaataa betonia talolta portille, sinun täytyy tietää mittasuhteet, ominaisuudet ja tuotemerkit. Tässä artikkelissa tarkastelemme pääominaisuuksia, joilla tuotemerkit eroavat toisistaan. Kun olet lukenut materiaalin, tiedät, miten konkreettinen laatu on valittu vedenpitäviksi, ja miten ne eroavat toisistaan.

He auttavat opiskelemaan pöytiä ja aikataulua, joiden avulla aloittelevalmistaja pystyy valitsemaan oikean vaihtoehdon. Materiaali on jaettu eri merkkeihin, mikä osoittaa niiden kykyä vastustaa huurrea ja vettä. Tuotemerkistä riippuen betoni voi kestää eri paineita antamatta nestettä.

Vedenkestävä

Vedenkestävyyttä on kymmenen suurta tuotemerkkiä, joita säännellään GOST 26633: ssa. Tiettyyn brändiin kuuluvilla merkinnöillä tarkoitetaan kirjainta "W" ja tietty numero. Jos kirjain pysyy muuttumattomana, kuvassa näkyy, kuinka paljon veden painetta tietyn tyyppinen betoniliuos kestää. Perustaan ​​kuuluu betonisylinteri, jonka korkeus on 15 senttimetriä.

Liuoksen suoria ja epäsuoria ominaisuuksia on vuorovaikutuksessa nesteen kanssa. Vedenpitävyys ja suodatus viittaavat betonilaastin suoriin ominaisuuksiin. Epäsuorat ominaisuudet ovat veden imeytyminen painon mukaan ja sementin suhde vesiin. Kaikista neljästä parametrista ensimmäinen ja näin ollen ohjeellinen on ensimmäinen, eli vedenpitävyys.

Betonin läpäisevyysaste

Jäljelle jääviä indikaattoreita pidetään lisäsuorituksena ostajille tai rakennusalan toimijoille. Nämä tekijät ovat kuitenkin tärkeitä betonituotannon prosessissa sekä tieteellisissä tarkoituksissa.

Kolmen tärkeimmän tuotemerkin huomioiminen auttaa käyttämään konkreettisten ratkaisujen ominaisuuksia:

Näiden merkkien välissä on muita. Laskelmissa on eroja eri vedenkestävyyden merkkien välillä.

Tuotemerkkiominaisuudet

Sinun pitäisi aloittaa tuotemerkillä W4, jolla on normaali nestemäisen läpäisevyyden indikaattori. Tällainen liuos imeytyy normaaliin kosteuteen, joten sitä ei suositella käytettäväksi töissä, joissa käytetään matalaa vedenpitävyyttä. W4: n alapuolella on betoni W2, joka imee vielä enemmän vettä. Vastaavasti W2 luonnehtii heikkolaatuisen seoksen.

Vedenpaineen osoittaminen betonilaastille.

W6: n seoksella on nesteen vähentynyt läpäisevyys. Se on monipuolinen yhdiste, koska se imee vähemmän vettä kuin W4. Tätä W6-laitetta käytetään useimmiten laajamittaisissa rakennustöissä. Mutta W4: n ja W6: n välillä ei ole välimerkkejä.

W8-brändin ratkaisuilla on alhainen läpäisevyys. Tämä betoni imee noin 4% kokonaismassasta. W8-betoni on jo merkittävästi erilainen kuin W6. Seuraavaksi tulee W10, W12... W20. Mitä korkeampi kuva on, sitä pienempi läpäisevyys. W20-ratkaisu on kaikkein vedenpitävä, mutta tällainen betoni valitaan yksityisiin tarkoituksiin tai suurille ja tärkeille hankkeille.

Käytännön neuvoja sopivan betonin valinnasta

Oikean brändin valinta on joskus vaikeaa, koska kymmenen niistä on. On selvää, ettei W2: n hankkimista ole suositeltavaa, koska sitä tulisi käyttää vain paikoissa, joissa kosteutta ei lainkaan ole. Seuraavat vinkit auttavat tekemään valintasi:

 1. W8-tuotemerkkiä käytetään usein rakennusteoksissa, esimerkiksi perusmalliin. Mutta betonin W8 käytölle on edellytys - lisävesieristys.
 2. Alue W8-W14 on sopiva kipsi. On valittava riippuen huoneen kosteudesta. Jos se on kylmä tai kostea, kannattaa merkitä W14: n yläpuolella. Edellytyksenä kylmässä ja kosteassa huoneessa työskentelylle on alusta.
 3. Talon ulkopintojen tulee olla tehty betoniseoksilla W18 tai W20, koska betonikerros altistuu säännöllisesti ulkoisille luonnollisille tekijöille. Tämä pätee myös kadutyöhön, joka valitettavasti säästää usein.

Pakkasvaste

W: n vieressä on kirjain "F" jossa on tietty määrä, joka osoittaa pakkasvastuksen kerrointa. Nykyään betoniseoksia tuotetaan kertoimella 25 - 1000. Frost resistivityn kertoimen luvut osoittavat, kuinka monta jäätymis-sulatusjaksoa tämä tai se seos kestää. Yksinkertaisin sanoin tämä on se, kuinka monta kertaa siirtyminen sulatusta tilasta jäädytettyyn tilaan ja takaisin, mikä voidaan ylläpitää rakentamalla konkreettinen ratkaisu.

Jotta ymmärrettäisiin paremmin jäätymisenkestävyyden ominaisuudet, kannattaa harkita esimerkiksi talon perustamista. Suunnittelu absorboi jatkuvasti pohjavettä. Materiaalin mikroskooppiset huokoset täytetään nesteellä ja pysyvät siellä. Jäätymisen jälkeen vesi laajentaa näitä huokosia, mikä aiheuttaa mikrokuivioita. Jokainen myöhempi jäädyttäminen edellyttää näiden halkeamien laajentamista.

Vedenpitävyys on jo pitkään käytetty rakentamisessa, mikä ei salli mikrohuokosten pääsemistä suurimpaan vesimäärään. Erilaiset lisäaineet lisäävät pakkasvastuksen parametrin lisäämistä (esimerkiksi ilmanvaihtoa). Mutta niillä on miinus - laskee seoksen vahvuus. Hydrofobinen sementti mahdollistaa betoniliuoksen optimaalisen roiskeenkestävyyden.

Vihjeitä tuotemerkin valinnasta pakkasvasteelle

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit valita oikean betoniliuoksen:

 1. Alle F50. Harvinaiset lajit, joita voidaan käyttää paikoissa, joissa ei ole koskaan pakkasta.
 2. Kohtuullinen brändi F50-150. Optimaalinen paleltumisindikaattori, joka mahdollistaa näiden merkkien betonin käytön rakentamiseen.
 3. Lisätaso - F150-F300. Tällaisia ​​liuoksia käytetään rakenteille, jotka ovat ankaria ilmasto-olosuhteita. Betoni ei pelkää äkillisiä ja vakavia lämpötilan muutoksia.
 4. Korkea taso F300-F500. Tämän merkinnän betoniseoksia käytetään poikkeuksellisissa olosuhteissa.
 5. Enemmän kuin F500. Leimoja käytetään vain silloin, kun mallin on oltava vuosisatojen ajan. Koostumukset, joiden indikaattori on enemmän kuin F500, sisältävät erilaisia ​​lisäaineita, jotka lisäävät merkittävästi nopeutta

Betonin tasot: vahvuus, pakkasenkestävyys ja veden kestävyys

Monien vuosien ajan betoni on edelleen johtava asema tärkeimpien rakennusmateriaalien joukossa. Tärkeimpien laatuominaisuuksien mukaan - lujuus, rikki kestävyys ja vedenkestävyys - betoni on jaettu tuotemerkkeihin, joiden avulla voit valita koostumuksia, jotka täyttävät täysin erityiset käyttöolosuhteet.

Betonin lujuusluokat

Betonin tärkein laatuindikaattori on sen vahvuus. GOSTin mukaisten puristuslujuuden indikaattoreiden mukaan M50-M800-sarjassa on erinomaisia ​​betonimerkkejä betonista. Yleisimmät tuotemerkit ovat M100-M500.

Ehdollisesti betoni voidaan jakaa seuraavasti:

 • sementteihin ja perinteisiin tiheisiin aggregaatteihin kuuluvat raskaat koostumukset kuuluvat laatuluokkiin M50-M800;
 • kevytbetoni, jossa on huokoisia aggregaatteja - M50-M450;
 • solubetoni, joka on valon tyyppi ja erityisen kevyt seos, on tuotemerkki M50-M150.

Luodessasi projektiasiakirjoja kohteen rakentamiseksi luodaan betonisuunnittelu. Tämä ominaisuus määräytyy referenssikuoreilla mitatun aksiaalisen puristusresistanssin mukaan.

Jos aksiaalinen venytys hallitsee rakenteilla olevaa rakennetta, betonin laatu on osoitettu aksiaaliseen kireyskestävyyteen.

Betonin vetolujuus kasvaa kiristyvällä puristuslujuudella, mutta suuritehoisen betonin alalla vetolujuuden kasvu hidastuu merkittävästi.

Betoniluokan määritelmä riippuu sen soveltamisesta ja tarkoittaa sen luokkaa. Pienimmät numeeriset arvot (M50, M75, M100) ovat vähiten kestäviä, ja sitä käytetään siten vähiten kriittisiin rakenteisiin (esimerkiksi sokea alueen rakentamiseen).

Etkö osaa valita ratkaisua betonirakenteisiin? Tässä näkyy asiantuntijoiden näkökulma.

Jos aiot rakentaa talon, jolla on vahva perusta, niin konkreettinen M300, jossa on toimitus, on mitä tarvitset.

Vaativia suurempia lujuusrakenteita, esim. Rautateiden lattioita tai lattiapäällysteitä varten, käytä betonimerkkiä M200. Betonibrändi M550 ja edellä on luokiteltu kestävämmiksi.

Erilaisten betonityyppien lujuusero saadaan eri kokoonpanolla, ts. Sementin, hiekan ja murskakiven suhteen (suurempi vahvuus saadaan suuremmasta osasta sementtiä). Näin ollen betonielementtien tilavuuden laskennassa on otettava huomioon betonimerkki sekä vaaditut ominaisuudet: pakkasenkestävyys, veden kestävyys, työstettävyys.

Yleiskäyttöinen kaava betoniarvon muuntamiseksi luokkaan:

jossa M on betoniluokka ja B on palkkaluokka. Seuraavassa taulukossa on esitetty vaatimustenmukaisuusluokat ja betoniarvot:

Betonin kestävyyden testausmenetelmät

Puristuslujuuden omaava betonimuotemerkki määräytyy standardinäytteistä:

 • 28-vuotiaana - monoliitteille;
 • standardien tai TU: n asettamissa ikäryhmissä - esivalmistetuille rakenteille.

Vertailunäytteiden kovettuminen tapahtuu normaaleissa olosuhteissa: lämpötila +18 - + 22 ° C ja suhteellinen kosteus 90-100%. Testausta varten valettu kuutio, jonka pinnat ovat 10, 15 tai 30 mm.

Betonin lujuuden testaaminen suoraan puristuksessa suoraan rakenteiden rakentamispaikoille suoritetaan rikkomattomilla testausmenetelmillä.

 • Elastinen rebound -menetelmä. Tällä periaatteella luotiin laite "Sclerometer OMSH-1", jonka avulla on mahdollista tutkia 50-500 merkkien betonia. Laite koostuu sylinterimäisestä rungosta, jossa on mittakaava, jossa jousilla varustettu iskumekanismi ja nuolen muotoinen indikaattori. Betoniin kiinnitetty sklerometri puristetaan ja indikaattorin tallentaman rebound-arvon mukaan betonin lujuus määritetään laitteen mukana toimitettavien kalibrointikaavioiden avulla. Kaaviot perustuvat useiden vertailukuvien testien tuloksiin.
 • Katkaisun erotusmenetelmä. Tämän periaatteen mukaan PIB-laite on suunniteltu.

Tutkimuksissa, jotka on toteutettu halkaisun erotusmenetelmällä suunnittelussa olevilla alueilla, joilla on alhaisin rasitus, jotka aiheutuvat käyttökuormilla tai puristuksella esijännitetyllä vahvistuksella. Menetelmän lyhyt ydin: tasaisella neliöalueella, jonka sivu on 200 mm, pultti, jossa on karan tai sähkömekaaninen työkalu, lävistää reiän, joka on 55 mm syvä pitkin normaalia testipinnalle. Reikään asetetaan ankkurilaite, johon kuuluu kartio ja kolme segmenttiä. Kiertämällä työntömutteri estää ankkurilaitteen luistamisen, kun näyte tuhoutuu. Laitteen avulla ankkurilaite vedetään ulos. Betonihävityksen hetkellä suurin paine on visuaalisesti kiinnitetty manometriin. Testitulokset katsotaan pätemättöminä, jos ankkurilaite liukuu yli 5 mm.

Toistuvista tutkimuksista on kiellettyä käyttää reikää, koska tämä johtaa vähäiseen lukemiseen. Betonin tuhoutumisen syvyys mitataan käyttäen kahta riviä. Yksi niistä asetetaan reunalla tutkittavalla pinnalla ja toinen mittaa betonielementin repeytymisen syvyyttä.

 • Ultraäänitutkimusmenetelmä perustuu siihen, että korkean taajuuden ultraäänivärähtelyn eteneminen betonissa sen voimakkuudesta riippuu. Haluttu ominaisuus määritetään kokeellisesti piirretyistä kaavioista: "Aallon etenemisnopeus - Voima", "Aallon etenemisaika - Voima".

Betoniluokat - heijastuu sen ominaisuuksien homogeenisuudesta

Yksi betonin tärkeimmistä teknisistä vaatimuksista on niiden ominaisuuksien yhtenäisyys. Materiaalin lujuuden homogeenisuuden objektiivista arviointia varten testataan näytteitä, jotka ovat jähmettyneet samoissa olosuhteissa tietyn ajan. Samalla voimakkuuden indikaattorit vaihtelevat sekä positiivisista että negatiivisista suunnista.

Betonin suorituskykyyn vaikuttavat tekijät:

 • sementin ja aggregaattien laatu;
 • seoksen komponenttien annostelun tarkkuus;
 • teknologian noudattaminen betonin valmistuksessa ja muissa tekijöissä.

Jotta voitaisiin taata tiettyyn lujuuteen vaikuttava betoni, ottaen huomioon sen värähtelymahdollisuuden, luotiin vakiomallinen numeerinen ominaisuus - betoniluokka.

Tämä ominaisuus takaa 95% omaisuuden saatavuudesta. Tämä tarkoittaa, että tässä luokassa määritetty betoninen ominaisuus täyttyy 95 tapauksessa 100: stä. Lujuusluokka on osoitettu kirjaimella B, ja se on välillä В3.5 - В60. Luokkien ja betonityyppien välinen suhde on epäselvä arvo ja riippuu betonin homogeenisuudesta, jota arvioidaan vaihtelevalla kertoimella. Mitä alhaisempi vaihtelukerroin on, sitä suurempi seoksen homogeenisuus.

Betonipäästöt pakkasvasteessa

Rakennusten varsinaisissa käyttöolosuhteissa keski- ja pohjoisilla leveysasteilla betonin ja raudoitettujen betonirakenteiden kestävyys määräytyy suurelta osin betonin räpällyskestävyydestä. Frost resistenssi on aineen kyky säilyttää fysikaaliset mekaaniset ominaisuudet muuttuvassa, toistuvasti toistuvassa jäädytyksessä ja sulatuksessa. Tämä ominaisuus on tärkein tie- ja lentokenttäjuomareille, silta-laitureille ja hydraulirakenteille käytettyjen betonien osalta. Standardissa määritellään perus- ja nopeutetut menetelmät betonin rikki- resistenssin määrittämiseksi.

Jos näillä kahdella menetelmällä tehtyjen testien tulokset poikkeavat toisistaan, perusmenetelmän tulokset otetaan lopullisiksi.

Viimeisimpien GOST-versioiden merkkivalo merkitään kirjaimella F, jota aiemmin käytettiin Marz-merkinnöissä. Tämä arvo luonnehtii suurimman määrän vaihtelevaa jäädytystä ja sulatusta, että 28 päivän (tai muun muotoilun) ikäiset näytteet kestävät vetolujuuden ja painonpudotuksen vähenemisen sääntelyasiakirjojen avulla vahvistetulla määrällä. Testit, jotka suoritetaan valvonta- ja pääanalyyseissä. Näytteet valmistetaan ja testataan sarjaan. Kontrollinäytteissä määritetään betonin lujuus puristuksessa ennen kuin jäädyttämiseen ja sulatukseen tarkoitettujen päääytteiden tutkiminen alkaa. Asennetun brändin pakkasenkestävyys betonista F25: stä F1000: een.

Vedenpitävä betoni

Betonin vedenkestävyys on yksi rakennusmateriaalin pääominaisuuksista. Hänellä ei ole tyhjiä rakenteita, tiheitä. Vedenpitävillä aineilla täytettyjen alueiden väliset saumat. Betoni on ominaispiirteitä, sillä on useita etuja ja laaja sovellus. Vedenpitävää betonia käytetään vain monoliittisissa rakenteissa (perustukselle), koska esivalmistetuissa rakennuksissa on monia saumoja, minkä vuoksi on epärealistista saavuttaa kosteuden läpäisemättömyys.

Vedenpitävät betonit on merkitty kirjaimella W, jopa kahdesta kaksikymmentä. Niiden alapuolella tarkoitetaan paineen tasoa (MPa x 10 -1 astetta mitattuna), jolloin vedenpitävä betoni kestää veden paineita ja estää kosteuden kulun.

Mikä vaikuttaa veden kestävyyteen?

Betonin vedenkestävyys on konkreettinen ominaispiirre, johon betoniliuoksella on. Sen vaikuttavat monet tekijät, kuten:

 • itse betonin ikä. Mitä vanhempi hän on, sitä paremmin hän on suojattu kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta;
 • ympäristövaikutukset;
 • käytä täydennyksiä. Esimerkiksi alumiinisulfaatti lisää betonin tiheyden astetta. Rakentajat saavuttavat tämän tärinän, puristimen toiminnan, kosteuden tyhjöpoiston avulla.

Betonin kovettumisen aikana huokoset voivat muodostua. Syyt tähän:

 • riittämätön tiheys seoksessa;
 • ylimääräisen veden esiintyminen;
 • mikä vähentää rakennusaineiden määrää kutistumisprosessissa.

Kutistumisen tulisi olla vähäistä tämäntyyppiselle betoniseokselle. Ongelmien välttämiseksi suoritetaan seuraavat toimet:

 1. kosteuttava tuore betoni kolmen ensimmäisen päivän välein kolmen tunnin välein;
 2. kattaa betonilla täytetty alue märkäpurkulla tai kalvolla;
 3. Älä unohda erityistä työkalua, joka muodostaa elokuvan.

Ennen kuin aloitat tämäntyyppisen rakennusmateriaalin käytön, sinun on tutustuttava sen ominaisuuksiin.

Betonimerkkien ominaisuudet veden kestävyys

Markkinoilla on valtava valikoima rakennusmateriaaleja. Eikä aina tavallinen kuluttaja voi määrittää tarvitsemansa brändin. Siksi sinun pitäisi tuntea näiden merkkien merkitseminen ja käyttö jo käytännössä. On olemassa taulukko, jonka mukaan betonivahvuus vastaa sen tuotemerkkiä.

GOST-standardien mukaan on olemassa vaatimuksia, jotka ovat välttämättömiä halutun tuloksen saavuttamiseksi. Yleisimmin käytetty betonin merkki vedeneristykseen ei ole pienempi kuin W6: n taso. Jokaisella merkillä on rajoituksia. Tuotemerkkien ansiosta on mahdollista ymmärtää, kuinka paljon veden painetta betonielementti kestää.

Korostetut indikaattorit, jotka määrittävät betonin vuorovaikutuksen veden kanssa. Tämä on:

 • suora (veden kestävyys, joka vastaa tuotemerkkiä ja mahdollisen suodatuksen kerroin);
 • epäsuora (veden ja sementin suhde, imeytyminen massan mukaan).

Elinolosuhteissa kiinnitetään enemmän huomiota ensimmäiseen indikaattoriin - betonin vedenkestävyyteen, jota pidetään ohjeellisena. Loput kolme osaa käytetään harvemmin, sitten seoksen valmistuksen aikana tai tieteellisissä kokeissa. Jokainen tuotemerkki luonnehtii kosteuden ja betonin vuorovaikutuksen astetta, mikä voi olla sekä vähemmän että enemmän. Tärkeimmät tuotemerkit ovat seuraavat:

 1. W4. Hänellä on normaali läpäisevyysaste. Tämä tarkoittaa, että absorboitunut kosteustaso on normaalialueella, mutta rakennusten hyvä vedenkestävyys ei ole sopiva.
 2. W6. Kosteuden läpäisevyys vähenee. Toisin kuin edellinen, se on keskimäärin laadukasta, vedenpitävää, ja sitä käytetään eniten rakennustöissä.
 3. W8. Sekoita alhaisella vedenkestävyydellä. Vuodot kosteutta pieninä määrinä. Seos on kalliimpi kuin edellinen.

Jälkimmäisessä rivissä olevat postimerkit muuttuvat hydrofobisemmiksi. Kosteudelle vastustuskykyisin on W20: n seos, mutta sitä käytetään harvoin korkean hinnan vuoksi. Käytä siis W10-W20 -laitetta säiliöiden, bunkkereiden tai hydraulisten rakenteiden rakentamiseen. Heillä on vielä yksi, melko positiivinen, laatu - pakkasenkestävyys.

On tärkeää pystyä valitsemaan betonin luokka ja sen tarkoitus. Joten, jotta voit täyttää säätiön, sinun on tehtävä W8, kun taas lisää vedenpitävyyttä. Seinät kostutetaan huoneessa, jossa normaali kosteus on W8-W14. Kun huone on kylmä ja kostea, on parempi käyttää suurempia merkintöjä, kun se tekee lisäkäsittelyä erityisellä maaperän koostumuksella.

Kun talon ulkoseinät on leikattu, on käytettävä yläosat, jotta varmistetaan paras vedenpitävyys. Tämä on tärkeää, koska ympäristö muuttuu jatkuvasti ja kosteus ei saa tunkeutua taloon.

Osuudet betoniseoksesta

Halutun betonimassan tekemiseksi sinun on noudatettava tiukasti mittasuhteita, koska poikkeama sivussa heikentää ominaisuuksia. Tämä estää materiaalin ylimääräisen käännöksen. Voit kokata sen itse tai erityisellä sekoittimella.

Painopiste on veden ja sementin suhteessa. Sementti on otettava tuoreena, merkintä M300-M400, harvemmin M200 (b15). Luokka B15 on hyvä keskiosa. Ennen käyttöä on välttämätöntä seulottaa B15 seulan läpi. Hydrofobinen vaikutus voidaan saada vaihtelemalla hiekan ja soran määrällä. Joten hiekkaan pitäisi olla 2 kertaa pienempi kuin sora.

Mahdolliset sora, sementti, hiekka ovat seuraavat: 4: 1: 1, 3: 1: 2, 5: 1: 2,5. Veden massa tulee olla välillä 0,5-0,7. Näiden mittasuhteiden ansiosta seos kovettuu hyvin. Käytettiin myös erilaisia ​​lisäaineita vedenkestävyyden saavuttamiseksi.

Menetelmät veden kestävyyden määrittämiseksi

Vedenpitävän indikaattorin tason määrittämiseksi sovelletaan perus- ja apumenetelmiä. Tärkeimmät ovat:

 • "märkäpisteiden" menetelmä (maksimipaineen mittaus, jonka aikana näyte ei kulje vettä);
 • suodatuskerroin (vakiopaineeseen ja suodatusprosessin aikaväliin liittyvän kertoimen laskeminen).

Toissijaisiin menetelmiin kuuluvat:

 • määritetään liuoksen sitovan aineen tyyppi (vesipitoisen hydrofobisen sementin, portland-sementin pitoisuus);
 • kemiallisten lisäaineiden pitoisuudesta (erityisten suuttimien käyttö tekee seoksesta vedenpitävämmän);
 • materiaalien huokosrakenteesta (huokosten määrä vähenee - indikaattori nousee, kosteuden kestävän laadun lisääntyminen hiekan, soran avulla)
Takaisin sisällysluetteloon

Mitä betoniin lisätään veden kestävyyteen?

Lisäaineet ovat betoniseoksen pääkomponentti ja lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Betoni on kosteutta kestävä ja kestävä. Mutta tällaisen seoksen käyttö on välttämätöntä vain vaakasuorilla pinnoilla, sillä pystysuorilla pinnoilla se vain liukuu alas. Tietenkin tämä voidaan välttää käyttämällä erityistä suojakalvoa, joka puristaa ratkaisua rakenteeseen. Mutta se vie paljon aikaa ja vaivaa.

Markkinoilla on valtava määrä erilaisia ​​lisäaineita, joiden hinnat vaihtelevat. Voit kutsua muutamia aineita, joita käytetään eniten lisäaineena. Tämä on:

 1. silikaatti liima;
 2. rauta kloridi;
 3. kalsiumnitraatti. Ehkä halvin vaihtoehto, jolla on erinomainen vastustuskyky kosteudelle. Se on hyvin liuotettu vesimassaan, se ei ole myrkyllinen, mutta se voi aiheuttaa tulipalon;
 4. natriumoleaatti ja monet muut lisäaineet, jotka lisäävät kosteutta kestävää laatua.

On lisättävä komponentti ohjeiden mukaan!

Keskusteluja siitä, mitä lisäaineita on parempi lisätä konkreettiseen sekoitukseen: koti- tai ulkomailta? Yksiselitteistä vastausta ei ole vielä löydetty, koska niillä kaikilla on hyvät laatumerkit. Mutta sitäkin enemmän vaaditaan, että kotimainen on parempi, koska heidät erotetaan alhaisesta hinnasta, joten niitä voidaan käyttää massatuotantoon.

johtopäätös

Vesitiivis betonilla on useita etuja mm. Tarvitsee suurta huolta ja tarkkuutta koostumuksen valmistelussa. Monet ihmiset kysyvät: "Miten konkreettista vedenpitävää?". Tätä varten on erityisiä betonin lisäaineita vedenpitävyyteen, jotka antavat betonille mahdollisuuden torjua ylimääräistä kosteutta. Kosteuden kestävyys on merkitty kirjaimella W. Vesimassan paine mitataan aina MPa: ssä. MPa menee aina tasolle 10 -1.

Suoritetuista töistä riippuen vedenkestävyyden betoniarvo valitaan oikein. Tällaisia ​​seoksia varten on käytettävä sementtimerkkiä M200 (B15) ja M300, M400. Merkkisementtiä M200 (B15) käytetään harvoin. Betonin merkki vastaa sen veden kestävyyttä. Esimerkiksi W20 - ei yleensä anna kosteutta (niin kosteutta kestävä, että se kestää voimakkaimman paineen), ja W4 - on korkea siirtonopeus.

Tällaisen kosteutta kestävän betonin tarve syntyy, kun on tarpeen täyttää pesualtaat, altaat, maanalaiset autotallit, säiliöt, kellarit ja paljon muuta. Se voidaan tehdä omalla kädelläsi, viettää vähän enemmän aikaa ja voit vaivautua sekoittimella. Voit käyttää eri taulukoita komponenttien mittasuhteista. Ennen kuin aloitat työn, ennen kuin lisäät lisäaineita seokseen, sinun kannattaa kuulla ammattihenkilöitä materiaalin siirron estämiseksi!

Vedenkestävä betoni

Betonin vedenkestävyys on keinotekoisen kiven kyky ohittaa kosteus tiettyyn paineeseen. Se on merkitty symbolilla W ja parillisilla numeroilla välillä 2 - 20, jotka ilmaisevat paineen MPa • 10 -1: ssä, jolloin betonipituudet, joiden korkeus ja läpimitta ovat 0,15 m, kestävät veden paineita eivätkä läpäise sitä itseensä.

Kun rakennat perustusta tai kellarista johtuen materiaalin suuresta vedenkestävyydestä, voit säästää vedenpitävyyteen tai ostaa halvempaa tyyppiä.

Indikaattoriin vaikuttavat tekijät

Vedenkestävyyden indikaattoriin vaikuttaa suuri määrä tekijöitä. Tämä ominaisuus määräytyy materiaalin spesifisen kapillaari-huokoisen rakenteen mukaan. Tiheimmässä betonissa on vähäinen määrä huokosia, joten veden kestävyys siinä on korkeampi.

Syynä suuriin huokosmuotoihin voi olla tiivistymätön koostumus, kutistuminen tai ylimääräinen vesi. Betonin kutistuminen ja sen tilavuuden pieneneminen tapahtuvat kuivatuksen ja kovettumisen yhteydessä. Korkeat kutistumisnopeudet voivat johtua veden riittämättömästä vahvistamisesta ja haihtumisesta ympäristötekijöiden vaikutuksen alaisena.

Huokoisuuden luonne muuttavat ilmanvaihdottavia lisäaineita. Huokoset sulkeutuvat ja muuttuvat läpäisemättömiksi.

Korkea vedenkestävyys on materiaalia alumiinioksidilla ja korkean lujuuden omaavalla sementillä. Hydrattuina nämä lajit kiinnittävät enemmän vettä ja muodostavat tiheän kiven.

Betonin vedenkestävyys riippuu lisäaineista. Joten alumiini ja rauta-sulfaatit lisäävät seoksen tiivistymisastetta. Tämä saavutetaan värähtelemällä, puristamalla ja poistamalla vettä tyhjiössä. Potsolaanisen portlandsementin osalta sen korkea läpäisevyysindeksi riippuu pozzolaanien lisäaineista ja niiden turvotuksesta.

Seuraava indikaattoriin vaikuttava tekijä on keinokivien ikä. Iän myötä hydratoitujen kasvainten määrä kasvaa, mikä lisää vesiresistenssin kasvua.

Betonimerkki

Vesitiivis betonimerkki osoittaa betonin resistenssin asteita kosteudelle. Mitä korkeampi kerroin, sitä parempi vakaus.

Taulukko 1 Arvioitu vaatimustenmukaisuusmerkki betoni vedenkestävä

Betonilla W2 on ominaista korkea läpäisevyys, se pystyy absorboimaan suuren määrän vettä. Käyttämättä sitä ilman vedenpitävyyttä ei voida hyväksyä. W4 imee myös tarpeeksi kosteutta. Huolimatta siitä, että sen ominaisuudet ovat korkeammat kuin W2, se ei ole suositeltavaa käyttää sitä ilman vedenpitävyyttä.

Materiaali W6 on seos, jolla on vähentynyt läpäisevyys. Sitä käytetään rakentamisessa useimmiten, koska se absorboi keskimääräisen kosteuden.

Betoni W8 imee vain 4,2 painoprosenttia materiaalista. Lisäksi asteikon kasvaessa materiaalin läpäisevyys vähitellen pienenee. Betoni W20 on kaikkein kestävin kosteus, mutta käytännössä harvoin sitä käytetään.

Tuotemerkkejä W10-W20 käytetään hydraulirakenteiden, vesisäiliöiden, maametallien tai bunkkerien rakentamiseen. Näitä merkkejä käytettäessä ei ole tarvetta vedeneristämiseen. Nämä betonibrändit, korkean suorituskyvyn vedeneristyskyvyn lisäksi, ovat hyvää vastustuskykyä pakkaselta. Korkean kustannustason vuoksi (4500 -5300 ruplaa / m³) tätä materiaalia ei käytännössä käytetä yksityisen rakentamisen tarpeisiin.

Materiaalin ominaisuudet ja läpäisevyys

Betonin läpäisevyydelle on tunnusomaista suorat ja epäsuorat (likimääräiset) indikaattorit. Suorat indikaattorit sisältävät veden kestävyyden ja suodatuskertoimen materiaalin tuotemerkin. Epäsuorat parametrit ovat veden imeytyminen ja vesi / sementti -suhde.

Taulukko 2 Betonien läpäisevyyteen vaikuttavat indikaattorit

Merkki vedenpitävä ja suodatuskerroin määritetään GOST 12730.5-84: n mukaisesti.

Välilliset indikaattorit viittaavat raskasbetoniin. Laskettaessa veden absorptiota kevyelle betonille taulukon 2 arvo on kerrottava kerroin, joka on yhtä suuri kuin raskaan aineen tiheyden suhde valon tiheyteen.

Vesi-sementti-suhde kevytbetonille lasketaan kertomalla taulukon 2 arvo 1,3: llä.

Menetelmät veden kestävyyden määrittämiseksi

Menetelmät betonin vedenpitävyyden määrittämiseksi voidaan jakaa primaari- ja toissijaisiin. Jos haluat kokea vedenpitävää betonia, on tarpeen kaataa standardikokoisia lohkoja.

Perusmenetelmät

Vedenkestävyyden määrittäminen suoritetaan GOST: n mukaisesti. Tässä standardissa määritetään kaksi menetelmää veden kestävyyden määrittämiseksi.

Ensimmäinen menetelmä on "märkäpaikka". Tämä vaatii erityisen asennuksen, jossa on vähintään 6 pistorasiaa. Vesi syötetään pohjaan. Suoritettiin visuaalinen havainto veden vastustuskyvystä lisääntyvässä paineessa.

Toinen on suodatuskerroin. Laskenta suoritetaan käyttäen erityistä laitetta, jonka paine on 1,3 MPa. Lisäksi tarvitset vaa'at ja silikageeliä.

Lisämenetelmät

Voit määrittää materiaalin luokan empiirisesti vedeneristämällä. Näitä ovat:

 1. Sideaineen tyypin mukaan. Vedenpitävä betoni sisältää pozzolaanista, hydrofobista sementtiä ja portlandsementtiä.
 2. Kemiallisten lisäaineiden seoksen sisällön mukaan. Hydrofobisten lisäaineiden käyttö, tiivisteet huokoisuuden ja vettähylkivien elementtien vähentämiseksi lisäävät betonin vedenkestävyyttä.
 3. Materiaalin huokosrakenne. Kun huokosten määrä vähenee, indeksi kasvaa. Vedenkestävyyttä voidaan parantaa lisäämällä soraa, hiekkaa ja raunioita.

Kuinka tehdä vedenpitävä betoniseos

Vedenpitävä betoni voidaan hankkia omalla kädellä kotona. Menettelyn merkitys johtuu siitä, että korkealuokkaisen materiaalin käyttö edellyttää merkittäviä taloudellisia investointeja. Jos betoniseosta tarvitaan suuria määriä, on hyödyllistä tietää, miten betonia voidaan valmistaa vedenpitäväksi itse.

Useita menetelmiä on kehitetty betonin nopeuden lisäämiseksi, mutta yleensä käytännössä käytetään kahta: materiaalin kutistumisen poisto ja tilapäinen vaikutus betoniseokseen.

Kutistekokoonpanon poistaminen

Keskikokoisella materiaalilla on riittävä määrä huokosia, joiden kautta kosteus voi tunkeutua vapaasti. Tämä johtuu sen asteittaisesta kutistumisesta jähmettymisprosessissa.

Betonirakenteen kutistumisasteen vähentämiseksi suositellaan seuraavia toimintoja:

 1. Käytä erityisiä formulaatioita. Niiden toiminta vähenee erityiskalvon muodostamiseen liuoksen pinnalle, mikä estää kutistumisen. Yhdistelmien lisääminen on tärkeää noudattaa tarkasti ohjeita, muuten päinvastainen vaikutus on mahdollinen.
 2. Joka 4 tunnin välein vedä materiaali. Tällainen tapahtuma voi tapahtua vain 4 päivää, ja tulevaisuudessa betonin pitäisi kuivua luonnollisesti.
 3. Peitemateriaali kalvon kaatamisen jälkeen. Tämän seurauksena muodostuu pieni kondensaatti, joka estää sen kutistumista. Kalvon ei tulisi koskettaa ratkaisua, ja aukot on jätettävä sivuille.

Väliaikaiset vaikutukset

Ajan vaikutus voi lisätä betonin vedenkestävyyttä. Mitä pitempi materiaali pidetään kuivana, sitä korkeampi laatu on ajan myötä. On tärkeää säilyttää betoni asianmukaisesti.

Materiaali on sijoitettava pimeään, mutta lämmin huoneeseen, joka on jatkuvasti kostutettu. Tekokivien laatu kasvaa useita kertoja kuuden ensimmäisen kuukauden aikana.

Muilla tavoilla

Vedenpitävä betoni omilla kädillä voidaan saada pinnoitemateriaalien pinnalle: kuuma bitumi tai mastiksi. Ennen betonirakenteen pinnan levittämistä puhdistetaan ja pohjamaalataan siihen. Sitä käytetään parantamaan betonin kiinnittymistä päällystysaineisiin. Lopuksi bitumia tai mastetta levitetään useisiin kerroksiin, joiden paksuus on 2 mm. Kolmen 15 minuutin kuluttua pintaan muodostuu suojaava kuori.

Tämän menetelmän haitat ovat päällystekerroksen tuhoutuminen johtuen keinokivestä tai pinnoitteen virtauksesta johtuen väärästä mastiinivalikoimasta.

Toinen tapa luoda suojaava kerros, joka parantaa betonirakenteiden vedenkestävyyttä, on vedenpitävyys. Sen olemus on vähäisempi sovellettavaksi kuumennetun bitumin, mastiksin ja emulsion pintaan ja sitten maalikerroksen ja alukkeen kerrokseen.

Vedenkestävyys on tärkeä indikaattori, joka määrittää betonin laadun. Tämän arvion mukaan se on jaettu tuotemerkkeihin. Mitä korkeampi merkintä, sitä suurempi kuorma, joka kestää tulvan pinnan ja pienemmän kosteuden menettämisen. On mahdollista lisätä tätä indikaattoria kotona käyttämällä erityisiä formulaatioita, päällystää pinnoitettu betonipinta kalvolla sekä levittää pinnoitteita tai maalaustarvikkeita.