Merkki ja lujuus

Rakennusteollisuus kuluttaa valtavaa määrää betonia ja se kasvaa jatkuvasti. Jokaiselle työlle on tarkoitettu oma seos, ne eroavat toisistaan ​​koostumukseltaan, teknisiltä ominaisuuksiltaan, hinnaltaan. Tärkeimmät parametrit ovat betonin luokka ja sen brändi - mikä osoittaa koostumuksen lujuuden sen täydellisen kovettumisen jälkeen.

Betonin luokitus on tarpeen tämän tyyppisen tietyntyyppisen työn laajuuden määrittämiseksi. Tarvittaessa otetaan huomioon veden kestävyys, pakkasenkestävyys ja muut ominaisuudet, jotka määräävät tämän materiaalin rakenteiden kestävyyden.

Mitä konkreettinen merkki tarkoittaa?

Betonin tasot määräytyvät puristuslujuuden perusteella, ja ne osoittavat, millaisen kuorman näyte voi kestää 1 cm²: n alueella, mikä ilmenee indeksillä kirjaimella "M". Esimerkiksi M200-brändi kestää 200 kg / cm2. Tämä indikaattori riippuu pääkomponenttien suhdetta sekä ratkaisun valmistelusta, jossa otetaan huomioon:

 • Sementin tulee olla mahdollisimman korkea, valmistuksessa liuoksen komponenttien suhde on täysin ylläpidettävä.
 • Liuoksessa oleva ylimääräinen vesi johtaa liialliseen huokoisuuteen, mikä heikentää koostumuksen ominaisuuksia;
 • Kiviainekset - hiekka ja murskatut kivet, on oltava tasalaatuista, ilman pölyä, savea, lieppeja, orgaanisia ja muita sulkeumia;
 • Kaikki aineosat on sekoitettava perusteellisesti seoksen yhtenäisyyden varmistamiseksi.
 • Ihanteellinen lämpötila, jossa jähmettyminen tapahtuu noin 20 ° C, jähmettymisen varmistamiseksi negatiivisissa lämpötiloissa lisätään erityisiä lisäaineita koostumukseen.

Rakennusmateriaalin poimimiseksi sinun on tiedettävä, mitä betonibrändejä on. SNiP 2.03.01-84 ja GOST 7473-2010 mukaan tämä indikaattori voi vaihdella M100: sta M500: een. Lisäksi on erikoistuneita seoksia, joiden kapea käyttöalue on. Betonin merkitsemisen salasanan avulla voit määrittää sen sisältämien komponenttien määrän. Tätä varten käytetään erityisiä taulukoita. Riippuen ominaisuuksista, materiaalin hinta määritetään. Mitä korkeampi laatu, sitä kalliimpi ratkaisu on.

Mikä on konkreettinen luokka?

Betoniluokka - kuormitus, jonka puristuslujuus takaa, jota ylläpitää, mitattuna MPa (megapaskeina). Tämä ominaisuus otettiin käyttöön selkeyttämään jäädytetyn liuoksen ominaisuuksia, koska ne voivat vaihdella yhden merkin osalta. Tämä parametri mahdollistaa sen todellisen voimakkuuden määrittämisen, koska se lasketaan tapauksille, kun se vahvistetaan vähintään 95%.

Betonin lujuusluokkaa merkitään kirjaimella "B", jonka indeksit ovat 5-60, jotka ilmaisevat paineen arvo MPa: ssa, jota materiaali ylläpitää murtumiseen asti. Tämä indikaattori korreloi brändin kanssa, joka on tuttu rakentajille.

Compliance-brändi ja luokka

Rakennusten tai muiden esineiden rakentamisessa sinun on kyettävä ymmärtämään käytettyjen betonien ja betoniluokkien suhde, joka poistaa virheet. Luokat ja tuotemerkit on lueteltu taulukoissa, jotka löytyvät erikoiskirjallisuudesta.

On otettava huomioon, että betonin tuotemerkin vahvuus mahdollistaa poikkeamat. Esimerkiksi M350 voi olla paine stabiilius MPa B25 ja B27.5, joten tätä ominaisuutta pidetään tarkempana. Joskus modernin betonin luokkiin ja merkkeihin määräytyy sen lujuus sallittavina parametreina ratkaisun laadun heikentämiseksi säilyttäen tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet. Tämän vaikuttavat liuoksen komponenttien mittasuhteet ja suhteet, jotka on suositeltava sen valmistamiseksi GOSTin mukaisesti. Esimerkiksi betonille, jonka keskimääräinen lujuus on M250 tai B20, tarvitaan sementin, hiekan ja murskakiven suhde 1: 4,6: 7,0.

Eri tuotemerkkien ominaisuudet ja käyttö

Betonimerkin ja vastaavan betoniluokan valitseminen on tarpeen ymmärtää, missä niitä käytetään. Rakenteen kuormitus, olosuhteet, joissa rakennuksia ja rakenteita käytetään, ja muut asiaan liittyvät tekijät otetaan huomioon.

Tärkeää tietää! Projektin dokumentoinnissa indikaattori B on useimmiten osoitettu tarkemmaksi parametriksi.

Lisäksi otetaan huomioon vedenpitävyys, merkitty kirjaimella W ja pakkasvaste, jota merkitään F: llä. Materiaalin näyte, W2: n vedenkestävyys ja F50: n jäätymisvastus vastaavat M100-M150-liuosta.

Betonin laatujen ja niiden ominaispiirteiden tärkeimmät soveltamisalueet:

 • M100 - laihdutusratkaisut, joita käytetään laitteiden tyhjennykseen, ohutlevyt, pohjan valmistuksen;
 • M150 - kevytbetoni, jota käytetään rakeiden, kulkuteiden ja tasoituskertojen tuottamiseen;
  M200 - sopii lattiapinnoille, pidätinelementtien, kerrostalojen perusteet;
 • M250 - joka on suosittu yksityisessä rakentamisessa, on riittävän vahva käyttää sitä yksityisten talojen rakentamiseen.
 • M300 - vakiintunut vakaus, jota käytetään putkilevyjen, portaiden rakentamiseen;
 • M350 - joka tarvitaan monikerroksisten rakennusten ja korkeiden rakennusten rakentamiseen, lattiamateriaalien tuottamiseen tyhjiöalueilla, laitemalleilla, kiitoratoilla ja muilla esineillä, joilla on suurempi kuorma;
 • M400 - erittäin raskas merkki teollisuusrakennuksille, talojen ja rakenteiden perustusten rakentaminen märkä- ja märkäpohjaan;
 • M450-M500 - käytetään hydraulisten laitteiden, tunnelien, siltojen ja muiden erikoisrakenteiden rakentamiseen.

Huolimatta siitä, että merkki on vähemmän arvokas indikaattori kuin luokassa, sitä pidetään tärkeimpänä voimakkuuden indikaattorina.

Betonin luokka ja sen lujuus puristuslujuudessa, pakkasenkestävyys, veden läpäisevyys

Koska karkaistu betoni sisältää luonteeltaan heterogeenisia komponentteja, se on konglomeraatti (komposiittityyppi) -materiaali. Siksi yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, joiden avulla voidaan määrittää, onko se laadukasta, voidaan kutsua tarttuvaksi. Tässä artikkelissa puhutaan siitä, mikä betoniluokka on, samoin kuin koskettamaan muita aineellisia ominaisuuksia.

Valokuvassa - tarkista materiaalin voimakkuus

Materiaalin laatu

Adheesion alla viitataan siihen, kuinka hyvin sementtikiviä pidetään yhdessä aggregaattihiukkasten kanssa. Lisäksi tärkeimmät ominaisuudet voivat olla myös:

 • pakkasenkestävyys;
 • vedenpitävyys;
 • puristus- ja vetolujuus.

Kun materiaali on projektin aikakaudella, sen lujuusominaisuudet voidaan arvioida viimeisimmillä parametreilla. Siksi on syytä huomata, että ruoanlaittoon vaikuttaa heterogeeninen.

Tässä on betonin ja betonin laatu

Lujuuden vaihtelut vähenevät seoksen laadukkaan valmistuksen sekä korkeamman rakennekulttuurin avulla. Siksi on syytä muistaa, että valmistetulla materiaalilla ei pitäisi olla vain keskimääräistä määritettyä arvoa, vaan myös sen tasaisen jakautumisen koko pinnalle.

Luokan määrittely

Harkitse edellä mainitut vaihtelut voivat olla tällaisessa indikaattorissa kuin luokka, joka ymmärretään ominaisuuden prosentuaaliseksi indikaattoriksi. Esimerkiksi jos on osoitettu, että materiaalin lujuusluokka on 0,95, silloin 95 tapauksessa ja 100: llä on tällainen indikaattori.

On huomattava, että GOST: n mukaan betonin luokittelu koostuu 18 pääasiallisesta puristuslujuuden indikaattoriluokasta. Tässä tapauksessa luokan nimen alussa on merkitty B1, jota seuraa MPa: ssa näytetty vetolujuuden numeerinen arvo.

Tarkemman käsityksen vuoksi kannattaa antaa esimerkki. Oletetaan siis, että kohtaamme luokan B35. Tämä tarkoittaa sitä, että 95: sta 100: sta 100: stä saadaan lopullinen puristuslujuus, joka on enintään 35 MPa.

Lisäksi on olemassa muita lujuusluokkia:

 • indeksi B, merkitsee aksiaalista jännitystä;
 • Btb-indeksi näyttää venytyksen rajan taivutuksen aikana.

Muista, että puristuslujuus voi olla 20 kertaa suurempi kuin vetolujuuden sama arvo. Siksi rakennetta käytetään teräsvahvikkeena, mikä lisää materiaalin kantavuutta ja hinnankorotuksia.

Taulukko lujuusluokista ja betoniluokista puristuslujuuteen

Tuotteen määrittely

CMEA: n 1406-78 standardin mukaan tuotteiden vahvuuden pääindikaattori on juuri niiden luokka. Jos eri tuotteiden suunnittelussa ei oteta huomioon tätä standardia, niiden lujuus kuvataan tuotemerkillä.

Se ymmärtää minkä tahansa sen ominaisuuden ilmaistuna numeerisina ominaisuuksina, joiden laskemisessa käytetään testien aikana näytteiden keskimääräisiä tuloksia. Tuotemerkin määrittämiseksi käytetään testin aikana saatuja arvoja:

Vinkki: Huomaa, että tuotemerkin helpotus ei voi näyttää lujuuden vaihteluita koko betonituotteen tilavuudesta.

Kuinka kääntää betonilajit luokkiin

Merkki puristuslujuuteen

 1. Tämä on yksi betonirakenteiden yleisimmin käytetyistä ominaisuuksista.
 2. Ohje vaatii sen määrittämistä käyttämään näytteitä kuution muodossa, jonka pituus on 150 mm toisella puolella.
 3. Testi suoritetaan nimellisen suunnittelun aikakauden aikana - useimmissa tapauksissa se on 4 viikkoa.

Vihje: Jos sarjaan on kolme näytettä, lopullinen vahvuus lasketaan kahdesta suurimmasta. Ilmentämiseen käytetään tällaisia ​​yksiköitä - kgf / cm 2.

 1. Asiantuntijat tunnistavat vain 17 raskaan betonin laatua sen puristuslujuuden mukaan. Niiden nimitystä käytetään indeksi "M", jonka jälkeen numero ilmoitetaan. Esimerkiksi M450-merkkinen tarkoittaa, että tällainen betoni takaa vähintään 450 kgf / cm 2 puristuslujuuden.
 2. Jos otetaan huomioon aksiaalisen jännityksen vahvuus, sen merkit ovat paljon enemmän - Pt5: sta Pt50: een (joka kerta lisää 5 kgf / cm2). Esimerkiksi betonin Pt30 laatu tarkoittaa sitä, että se kykenee kestämään aksiaalisen jännityksen jopa 30 kgf / cm2.
 3. Betonista, jota käytetään taivutettujen betonirakenteiden valmistuksessa, on myös taivutusvetolujuusominaisuus, joka näytetään käyttäen "Ptb" -indeksiä.

Vihje: betonimerkin ja sen luokan välillä ei ole aina tarpeen vetää yhtäläisyyksiä.

SNiP: n mukaisella betonipintaluokalla on neljä parametria

Luokat ja merkit

Tosiasia on, että paljon riippuu siitä, kuinka materiaali on homogeeninen. Tämän määrän osoittamiseksi käytetään vaihtelukerrointa.

Mitä pienempi on numeerinen arvo, sitä homogeenisempi betoni on. Kun tämä indikaattori pienenee, materiaalin luokka ja palkkaluokka vähenevät vastaavasti. Esimerkiksi M300, jonka vaihteleva kerroin on 18%, saa luokan B15, kun taas 5%: n lasku lisää luokan B20: ta.

Vihje: tutkimustulokset osoittavat, että betonimassan valmistuksessa on välttämätöntä saavuttaa mahdollisimman suuri homogeenisuus.

Monet tekijät vaikuttavat lujuuden numeeriseen arvoon. Suurin on alkuperäisten komponenttien laatu sekä tällainen indikaattori kuin huokoisuus.

Portland-sementin avulla valmistetun materiaalin lujuuden määrittämiseksi tarvitaan huomattava määrä aikaa. Prosessin normaalin kulun lisäksi tietyt ehdot on täytettävä.

Pakkasvaste

Käyttämällä tällaista indikaattoria betonilämmönkestävyyden merkiksi voit määrittää, kuinka monta jäätymis- ja sulatusjaksosta kestää 28 päivän materiaalia, eikä se katoa enempää kuin 15% puristuslujuudesta. Tällaisen indikaattorin osoittamiseksi käytetään indeksiä F, ja siinä on yhteensä 11 luokkaa.

Neuvoja: betonille on ominaista, että niillä on hyvä routavarainen ominaisuus, johon kuuluu korkealaatuinen portlandsementti sekä sen erilaiset muunnokset - sulfaattien kestävät, hydrofobiset jne.

Portland-sementissä on kuitenkin tiettyjä rajoituksia trikalsiumaluminaatin prosenttiosuudelle.

 • F200 saa olla enintään 7% tällaisesta aineesta;
 • F300 - jopa 5% jne.

Aktiivisten mineraalisten lisäaineiden läsnäolo sementissä on erittäin epätoivottavaa, koska veden käyttö lisääntyy käytön seurauksena. Veden kysynnän väheneminen saavutetaan kuitenkin pinta-aktiivisten aineiden avulla.

Työskentely ratkaisuun kylmässä

Vihje: hydraulisissa rakenteissa, joiden jäätymislujuus on F 300, samoin kuin halkaisijaltaan enintään 20 mm: n aggregaatteina, ilman mukana tulevan ilman tilavuuden on oltava 2-4%

Seuraavassa on nopea opas:

 1. Jotta saadaan korkealaatuinen, paleltumaton betoni, on tarkka kaikkien komponenttien tarkka suhde.
 2. Niiden on oltava hyvin sekoitettuja omiin käsiinsä, jolloin saadaan homogeeninen seos.
 3. Tämän jälkeen kondensoituu.
 4. Anna tarvittavat olosuhteet kovettumisprosessin aikana.

Vinkki: Varmista, että betonista ei ole lämpölaajenemista, ja veden ja ilman arvo on hyväksyttävissä rajoissa.

Tilanteissa, joissa valmistetaan osia, joissa on korkea jäätymisvastus (F200 ja edellä), on syytä muistaa, että materiaalin on kestettävä positiivisen ympäristön lämpötilan olosuhteissa. Sen lisäksi sen kosteutta tulisi ylläpitää noin 10 päivän ajan.

läpäisevyys

Merkki tällaiselle indikaattorille vedenpitävyys määräytyy testaamalla ainetta rajoitetulle läpäisevyydelle yksipuolisessa vedenpaineessa. Nimeämiseen käytetään indeksiä "W", jonka jälkeen tulee numero.

Se ilmaisee maksimipaineen (kgf / cm2), että testattava näyte, jonka halkaisija ja korkeus on 150 mm, kestää tiettyjen testien aikana. Esimerkiksi Mark W4 kestää veden painetta 4 kgf / cm 2. Yhteensä on 10 tuotemerkkiä - W2: sta W20: een (lisäämällä 2 kgf / cm2).

On olemassa menetelmiä, joilla voit parantaa seoksen vedenpitävyyttä betonin valmistuksen, betonisoitumisen ja kovettumisen aikana sekä menetelmiä, jotka voivat lisätä tätä lukua, jo kovettunut materiaali.

johtopäätös

Tässä artikkelissa on kerrottu betonin luokista ja arvosanoista, jotka ovat tärkeitä indikaattoreita. Ne mahdollistavat materiaalin oikean valinnan korjaus- ja rakennustöihin. Olet oppinut myös GOST-luokan betonista ja indekseistä, jotka osoittavat sen ja brändin. Tässä artikkelissa oleva video auttaa sinua löytämään lisää tietoa tästä aiheesta.

Betonin laatu ja niiden käyttö

Betoni on halpa ja kohtuuhintainen rakennusmateriaali, joka täyttää monoliittisten rakennusten kaikki toiminnalliset vaatimukset. Huolimatta kehittyvistä muutoksista, jotka eivät sisällä vain hiekkaa ja sementtiä vaan myös aggregaatteja, kuten laajennettua savea, standardi hiekosementtikoostumus on edelleen suosituin yksityisten rakentajien keskuudessa. Laadun ratkaisun saavuttamiseksi on otettava huomioon se, että erilaisia ​​betonityyppejä käytetään monenlaisten rakennusten rakentamiseen.

On olemassa standardeja, jotka määrittävät ja luokittelevat betonikoostumukset niiden lujuusominaisuuksien, pakkasenkestävyyden, vedenkestävyyden ja sideainekomponentin perusteella. Jokainen näistä indikaattoreista on merkitty tietyillä aakkosnumeerisilla ja numeerisilla merkinnöillä, joita tarkastelemme tarkemmin.

Betonin lujuus

Betonin merkistä riippuen ratkaisun puristuslujuus on enemmän tai vähemmän kestäviä kuormituksissa eri olosuhteissa. Tämä parametri on merkitty pyökki "M" ja numero 50-1000, mikä ilmaisee, millainen kuorma kgf / cm2 kestää tietyn koostumuksen. Tämän indikaattorin sallittu virhe (vaihtelukerroin) on 13,5%.

Pakkauksessa on myös konkreettista betonialuetta, joka mitataan MPa: ssä (megapikseleinä) ja merkitään kirjaimella "B", minkä jälkeen luvut ovat välillä 3,5 - 80, mikä ilmaisee paineen, jonka materiaali kestää 95 prosentissa tapauksista.

Betonin luokka ja sen brändi ovat erottamattomasti sidoksissa toisiinsa, joten tunnet yhden indikaattoreista, voit helposti määrittää toisen.

Betonimassan ja betoniluokan määrittämiseksi on harkittava GOST 26633-91 -taulukkoa vastaava taulukko.

Näiden tietojen mukaan betoniliuoksen lujuuden merkki ja luokka määritetään.

Useimmin betoni M 400: a käytetään rakennusmateriaalien tuottamiseen perustavanlaatuisissa säätiöissä, mutta ei ole tarpeetonta ottaa huomioon muiden luokkien laajuutta.

M 50-100

Haurainta ja epäluotettavaa on koostumus merkinnällä 50. Useimmiten sitä käytetään täytettäessä tyhjiä rakenteissa, jotka eivät ole stressaantuneet. Noin samat voidaan sanoa seoksista M 75 ja M 100. Ns. "Ohut" betonia käytettiin kaatamalla rakennusseoksen luonnoskerrosta. Näitä yhdisteitä käytetään perustan alla olevan tyynyn (jalustan) valmistukseen perustuksille, tasoituskerroksille ja tieperusteiden asentamiseksi.

Se seikka, että betoniluokka puristuslujuudessa vastaa B 7.5: ta, tällaisen materiaalin indikaattori ei salli käyttää sitä vakavaan työhön.

M 150

Betonin M 150 ominaispiirteitä on hieman kevyempi, mutta kevytrakenteinen betoni, jota ei tule valita stressaaville rakenteille. Tällaisia ​​seoksia voidaan käyttää karkeaseen työhön ja kaatamaan perusta pienille kerrostaloille. Sillä on myös mahdollisuus käyttää sitä pesureiteen, puutarhaterassien, polkujen ja syiden vuoksi, joihin ihmiset kulkevat.

M 200-250

Kun merkin 200 suhde ja betoniluokka B 15, koostumus on kestävämpi. Sitä voidaan käyttää pitoseinien rakentamiseen portaiden, alustojen, polkujen, jalkakäytävien ja jalkakäytävien valmistuksessa. Usein M 200 kaadetaan teippityypin pohjaan (vain jos maaperä on vakaa) ja avoimilla terasseilla.

Betonin lujuus riittää laitemallien asentamiseen huoneisiin, joissa on pieni mekaaninen kuorma.

Betoni M 250 on lähes sama ominaisuus, koska se on usein valettu myös pienikokoisille laatoille.

M 300

Jos tarkastellaan betonimerkkiä ja niiden ominaisuuksia, niin nykyään M 300 on melko suuri kysyntä monoliittisten perustusten rakentamisessa, koska hinta ja laatu ovat optimaaliset. Tämäntyyppiset seokset soveltuvat myös kaatopaikkojen ja portaiden valmistukseen sekä ulkona että talon sisällä. Betoni M 300: lla on hyvä kosteudenkestävyys, joten märkäympäristössä ei ole tuhoisaa vaikutusta siihen.

M 350

Jos valitset betonimerkin, jonka luokka on B 27.5, saat kestävän materiaalin monoliittisten ja päällekkäisten rakenteiden rakentamiseksi. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään perustettaessa korkeita rakennuksia. Seoksen lujuuden ansiosta se soveltuu myös vakavampiin rakennuksiin: uima-altaat, tukipylväät, lentokenttälevyt ja paljon muuta.

M 400

Tällaisella ottelulla rakennusmateriaalin laatu ja palkkaluokka (M 400, B 30) on oltava melko kalliita. Tämän tyyppisen seoksen korkeat kustannukset eivät ole kovin suosittuja yksityisten kehittäjien keskuudessa. Betoni M 400 kuitenkin nopeasti tarttuu, joten sitä käytetään usein isojen esineiden rakentamiseen: ostoskeskuksiin, urheiluareenoihin, pankkeihin, vesipuistoihin ja niin edelleen. Lisäksi tämä betoni soveltuu sillan, vedenalaisen rakenteen, raskaasti kuormitetun tuen ja hydraulirakenteiden valuun.

M 500 ja edellä

Tällaisia ​​koostumuksia voidaan pitää erittäin erikoistuneina, koska sementti- ja lujuusominaisuuksien tällaisella pitoisuudella ei ole järkevää käyttää M 500: tä asuinrakennusten rakentamiseen. Tyypillisesti tämän luokan betoniseoksia käytetään pankkien holvien, siltojen, patojen, patojen ja strategisten tilojen rakentamiseen.

Betonin lujuuden luokittelun ohella on myös otettava huomioon muut erot.

Vedenkestävä betoni

GOST 12730.5-84: n mukaan vedenkestävyyden betoniarvot on merkitty kirjaimella "W" ja numeroilla 2-20, jotka määrittävät veden enimmäispainon (MPa), jonka betonirakenne pystyy kestämään.

Jos tarkastelemme betonin merkitsemistä tuotemerkillä, perustuen koostumuksen veden imeytymisen indikaattoreihin, materiaalit eroavat toisistaan ​​seuraavasti.

Harkitse betonin tärkeimmät luokat W:

 • W2 - tarkoittaa, että valitulla materiaalilla on suuri läpäisevyys ja se ei absorboi suuria määriä kosteutta. Tämä betoni ei sovellu vedenpitävyyteen.
 • W4 - imee hieman vähemmän kosteutta, mutta sitä ei myöskään suositella vedenpitäviksi.
 • W6 - samankaltaiset seokset eroavat alentuneesta läpäisevyydestä ja keskimääräisestä veden imeytymisasteesta, minkä vuoksi niitä käytetään useimmiten asuinrakennusten rakentamisessa.
 • W8 - betonin luokittelu osoittaa, että koostumus imee korkeintaan 4,2% kosteutta.

Vesitiivisbetonin merkitsemisen ohella on myös otettava huomioon materiaalin kestävyys matalissa lämpötiloissa.

Betonin sulamisvastus

Toinen tärkeä betonin luokitus on sen jäätymisvastus. Tämä indikaattori on merkitty kirjaimella "F" ja numeroilla 50-300, mikä ilmaisee jäätymis- ja sulatusjaksojen lukumäärän, jota sementti-hiekkaseos kestää. Samanaikaisesti 5 prosentin vahinko on sallittu, mutta ei enää.

Tästä eteenpäin pakkasenkestävän betonin laatu on erittäin tärkeä indikaattori, jolla tätä tai mitä materiaalia voidaan käyttää tähän tarkoitukseen.

Hyödyllisiä! On olemassa useita toimenpiteitä, joilla voidaan parantaa betonin räykkyyttä: veden seoksen väheneminen seoksessa ja erityiset pehmitettävät aineet.

Jos puhumme siitä, miten määritämme betonin luokka sen perusteella, että se on alhaisissa lämpötiloissa, niin:

 • merkit M 100-150 vastaa indeksiä F 50;
 • M 200-250 - F 100;
 • M 300-350 - F 200;
 • M 400 - F

Rikkakestävyyden ja veden kestävyyden betonilaatujen lisäksi on olemassa betoniratkaisun parametri, joka määrittää koostumuksen toimivuuden mukaan.

Betonin työstettävyys

On olemassa useita GOSTia, jotka määrittelevät, mitä konkreettinen luokka on työstettävissä. Riippuen siitä, kuinka betoniseos täyttää muodonmuodon painonsa alla, valitaan yksi tai toinen koostumus.

Seoksen tiheys jaetaan seuraavasti:

 • Mobile. Niiden indikaattorit mitataan kartiomallilla.
 • Kova. Tällaisia ​​seoksia testataan värähtelevällä pöydällä. Koostumuksen ominaisuuksien määrittäminen perustuu seoksen pakottamisen ajankohtaan.

GOST 7473-94 määrittää konkreettisuuden työstettävyyden mukaan seuraavasti.

Ymmärtääksesi, miten valitaan konkreettinen ratkaisu tähän parametriin, pohditaan taulukkoa.

Valmistettavuuden luokittelun lisäksi on myös otettava huomioon GOST 23732, jonka mukaan sekoittumisvesi ja itse seos koskevat vaatimuksia.

Betonin suorituskyvyn muuttamiseksi voit aina lisätä pehmittimen laastiin, mikä tekee siitä enemmän muovia. Tällöin betoni täyttää kaikki standardit toimivuuden mukaan.

Jatketaan miettimään, mitä muut konkreettiset tekijät eroavat toisistaan, on vain selvitettävä, mitkä ovat sitovia osia.

Betonisidonnaiset komponentit

Jos luokittelemme betoniliuokset sideaineella, koostumukset jaetaan seuraaviin luokkiin:

 • sementti (yleisimpiä);
 • asfaltti (käytetään tienrakennuksessa);
 • kalkki;
 • kipsi;
 • silikaatti;
 • savea.

Betonin rakenteesta riippuen betoni voi olla:

 • Erityisen helppoa. Tällöin materiaalin suurin paino on enintään 500 kg / m 2. Tällaisia ​​betoneita kutsutaan myös voimakkaiksi.
 • Helppoa. Käytettäessä betonia, jonka paino on enintään 1,800 kg / m 2, käytetään betonista, hiekkakivestä, hohkakivestä ja muista kevyistä huokoisista materiaaleista valmistettua täyteainetta, jolla on alhainen lämmönjohtavuus. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään aidojen ja pinnoitteiden rakentamiseen.
 • Raskas tai tavallinen. Tällöin materiaalin suurin paino on yli 1 800 kg / m 2. Tällöin täyteaineena käytetään kiinteää soraa, jota käytetään tavallisesti lujitetuilla teräsrakenteilla.
 • Erityisen raskas. Tämän tyyppisen materiaalin tilavuuspaino on yli 2700 kg / m 2. Erityisen raskaita seoksia varten käytetään aggregaatteja: baritia, rautamalmia ja metalleja. Tällaisia ​​materiaaleja käytetään suojaamaan haitallista säteilyä, joten ne rakentavat ydinvoimaloita ja sotilastutkimuskeskuksia.

Näiden tietojen avulla tiedät nyt, miten määrität betonibrändin ja valitset projektiisi parhaiten soveltuva rakennusmateriaali.

Betonimarkkinat ja niiden soveltaminen

Tärkein parametri, joka määrittää betonin laadun - sen brändin. Ostajat kiinnittävät huomiota tähän indikaattoriin valittaessa tätä materiaalia. Betonibrändi on osoitus sen lujuudesta, vedenkestävyydestä ja pakkasvasteesta. On tunnettua, että betoniseoksen lujuus on muuttuva indikaattori. Valmistelussa betoni sekoittimessa se on melko hauras ja laastin kiinnittymisen aikana sen lujuus kasvaa. Joten viikkoa kaatamisen jälkeen betoni hankkii lujuuden, joka vastaa 70% suunnittelun vahvuudesta. 28 päivän jälkeen betoni saa lasketun (suunnittelun) voimakkuuden. Muutaman vuoden kuluttua tällainen keinokivestä tulee vielä kestävämpi.

Betonin lujuusluokat

Tämän materiaalin merkintä heijastuu sen merkinnöissä. Merkitään numerolla "M" jälkeen. Rakennusmateriaalimarkkinoilla kuluttajat voivat ostaa M-50 - M-1000 betonimerkkejä. Betonin merkki betoni- ja betonituotteille tarkoittaa materiaalin keskimääräistä lopullista puristuslujuutta, laskettuna kgf / cm2: ssä. Tämä parametri riippuu sideaineen osuudesta betoniliuoksen tilavuudessa. Tämän indikaattorin kasvu lisää betonin vahvuutta sekä parantaa sen laatua ja kustannuksia. On vaikeampaa työskennellä korkealaatuisen laastin kanssa, koska se nopeasti asetetaan. Siksi valittaessa betonia tuotemerkillä on tärkeää säilyttää tämän materiaalin laadun ja hinnan tasapaino.

Käytetään tärkeimpiä betonivahvuuksia

 1. M-100: a käytetään valmistelutoimenpiteisiin ennen monoliittisen pohjan ja laattaliuskan kaatamista. Tämä betoni asetetaan ohut kerros hiekka tyyny. Tämän jälkeen asennukset asennetaan tulevaa rakennetta varten.
 2. M-150 käytetään valmistustöiden valmistuttua ennen säätiön kaatoamista. Sitä käytetään myös lattiapinnoitukseen ja täyttämiseen, rakenteen perustaksi pienille rakenteille, betonin rakeille.
 3. M-200: a käytetään raiteiden, päällysteiden, perustusten, betonilattiapinnoitteiden täyttämiseen asuintiloissa ja lattialle autotallissa.
 4. M-250 ja M-300 käytetään monoliittisen perustuksen, aidojen, portaiden, tukien, lattialaattojen, pienen tai keskikokoisen kuormituksen, betonisten sokeiden alueiden luomiseen.
 5. M-350: a käytetään erilaisten kriittisten rakenteiden valmistukseen, esimerkiksi monoliittiseen kellariin, lattialevyihin, palkkeihin, pylväisiin, altaan altaisiin jne.
 6. M-400: ää käytetään siltojen, rahan varastojen, hydraulisten rakenteiden ja erityisvaatimusten mukaisten rakenteiden rakentamisessa.
 7. M-450, M-500, M-550 käytetään samoihin tarkoituksiin kuin M-400, samoin kuin metron, patojen ja patojen rakentamisessa.
 8. M-600: a käytetään sellaisten tilojen rakentamisessa, jotka kestävät ympäristötekijöiden aggressiivisia vaikutuksia ja maksimaalista lujuutta. Tällaisiin kohteisiin kuuluvat mm. Betoniteräsrakenteet, erikoistarkoituksiin raudoitetut betonirakenteet, hydrauliset rakenteet.

Betonipäästöt pakkasvasteessa

Betonimassan pakkasvastuksen määrittämiseksi se merkitään numeerisella indeksillä kirjaimen "F" jälkeen. Betonipitoisuus pakkasenkestäessä merkitsee jäätymis- ja sulatusjaksojen enimmäismäärää, jonka jälkeen näytteet säilyttävät vähintään 95% alkuperäisestä lujuudestaan. Samanaikaisesti tien betoni näiden testien jälkeen pitää painonsa olla vähintään 95 prosenttia alkuperäisestä painosta. Jäätymisenestojärjestelmä voi olla brändi F25: stä F1000: een. Eri merkkien betonia käytetään eri tapauksissa:

 1. Sekoita merkit F50: n alapuolella. Niitä käytetään vain suljetuissa tiloissa, sillä ulkona tällainen betoni ruuhkautuu nopeasti.
 2. Ratkaisutyypit F50-F150. Sillä on riittävä roiskeenkestävyys, minkä vuoksi sitä vaaditaan laajasti luomaan objekteja, jotka toimivat muuttuvassa ilmastossa. Tällaiselle betonille on ominaista kestävyys ja kestävyys.
 3. Merkkien F150 - F300 seokset. Käytetään kovien ilmasto-olojen rakenteiden rakentamiseen. Tämäntyyppinen betoni vuosien varrella ei menetä voimakkuuttaan edes terävällä lämpötilan muutoksella.
 4. Ratkaisut tuotemerkit F300 - F500. Käytetään harvoissa tapauksissa. Tällainen betoni on välttämätöntä, kun luodaan esineitä, joilla on vaihteleva vedenpinta, esimerkiksi meren hydrauliset rakenteet.
 5. Betoniluokat yli F500. Sitä käytetään poikkeustapauksissa. Tätä seosta käytetään vuosisatojen ajan esineiden rakentamiseen.

Merkkisbetoni vedenkestävyyteen

Eri tyyppisillä betoniratkaisuilla on erilainen vedenkestävyys. Tämä käsite on tämän materiaalin kyky estää veden tunkeutumista paineeseen. Betoniseosten vedenkestävyyden aste heijastuu vedenkestävyyden merkkiin ja sitä osoitetaan numeerisella arvolla kirjaimen "W" jälkeen. Tässä ominaisuudessa on seuraavat tuotemerkit:

 1. W2, W4. Näiden astioiden betoni on erittäin läpäisevä, se absorboi huomattavan määrän vettä. Käytetään sellaisten tilojen rakentamiseen, joissa ei vaadita vedenpitävyyttä. Esimerkiksi betoniraiteiden, läpäisevän jalkakäytävän ja niin edelleen.
 2. W6. Tämän merkin seokselle on tunnusomaista alhainen läpäisevyys. Rakenteet siitä absorboivat keskimääräisen nestemäärän. Tätä ratkaisua käytetään luomaan yleiskäyttöisiä betonirakenteita.
 3. W8. Tämän brändin betoni imee korkeintaan 4,2% painosta rakennetta. Tätä seosta käytetään luomaan esineitä, joissa on korkea vedeneristys. Sitä käytetään kylpyhuoneiden, altaiden ja muiden vastaavien huoneiden viimeistelyyn.
 4. W10 - W20. Näiden laatujen betoni on erittäin kosteutta kestävä. Brändin kasvulla tämä parametri paranee. Käytännössä näiden merkkien betoniseoksia käytetään melko harvoin.

Betonitiheyden tasot

Tärkeä betonin laadun indikaattori on sen keskimääräinen tiheys. Tämä parametri on laskettu kg / m3 ja se on merkitty merkinnällä numeerisella ilmaisimella kirjaimen "D" jälkeen. Tiheys on useita betonityyppejä:

 1. Leikkeet alle D500. Tämä ryhmä sisältää vaahtobetonia ja hiilihapotettua betonia. Näitä materiaaleja käytetään asuinrakennusten seinien ja kattojen sekä lämmöneristysrakenteiden luomiseen.
 2. Leimat D500-D1800. Tämän tyyppisiä seoksia ovat huokoiset aggregaatit. Niitä käytetään rakennettaessa rakenteellisia lämpöeristysrakenteita ja kevyeen kuormitukseen alttiina olevia betonirakenteita.
 3. Leikkeet D1800-D2200. Tällaisten liuosten täyteaine on murskattu kivi. Näiden merkkien betonia käytetään asuinrakennusten rakentamiseen, perustuksen ja seinien muodostamiseen. Näiden seosten paino mahdollistaa niiden käytön monien ongelmien ratkaisemiseksi.
 4. Leimasimet D2200-D2500. Graniitti, kalkkikivi, muut kivet ja tiheä hiekka toimivat näiden aineiden aggregaatteina. Tämän tyyppistä betonia käytetään luomaan rakennusten, säätiöiden, rakennusten seinämien pylväitä alueilla, joilla on epäedullinen säteilytausta.
 5. Leimat D2500 ja edellä. Tällaisen betonin täyteaine on rautamalmi, metalliromu, magnetitti. Tämän tyyppisiä seoksia käytetään erikoistarkoituksiin käytettävien rakennusten, esimerkiksi huoltoasemien, rakentamiseen. Tällaisen betonin rakenteet kestävät säteilyä.

Betonin arvot hankauksella

Mekaaninen vaikutus betoniin johtaa hankautumiseen. Hiero on tämän keinotekoisen kiven kyky muuttaa tilavuus ja paino hiomavälineiden vaikutuksen alaisena. Kulutuksen aste riippuu materiaalin kovuudesta ja tiheydestä: sitä suurempi tieto, sitä vähemmän hankausta. Betonin hankauksen parametri määräytyy numeron ilmaisimella, joka on merkinnässä kirjaimen "G" jälkeen. Seuraavia merkkejä hankauksesta on:

 1. Betonibrändi G1. Se on vähäistä hankausta. Tällaisia ​​betoniseoksia päällystystekniikassa käytetään tiettyjen liikenneväylien (teiden ja jalkakäytävien pääteillä, kuormitettuihin lattialaatoihin) liikennöivien teiden rakentamisessa.
 2. Sekoitusmerkki G2. Sille on ominaista kohtalainen hankausaste. Sitä käytetään keskikokoisten teiden ja tavanomaisen kuormituksen omaavien teiden rakentamiseen (maanalaiset kulkuteitit, teollisuusrakennusten elementit).
 3. G3-brändiratkaisu. Siinä on runsaasti hankausta. Sitä käytetään luomaan osia vähäliikenteisille teille (jalkakäytävät pihalle, asut asuinrakennukset lähellä olevia teitä).

Joten, selvitimme, mitkä ovat konkreettisia merkkejä. Kunkin betoniseoksen ominaispiirteet antavat niiden sovelluksen erityisongelman ratkaisemiseksi. Betonin laatu on oikea valinta, sillä se on tärkein edellytys, jotta voidaan varmistaa tämän materiaalin tuotteiden korkea laatu.

© Kaikki oikeudet pidätetään.
JSC "Yarstroytekhnika"
2004-2018

Kaikki betonista

Betonin lujuusluokat. Betoni luokka.

Betonin lujuusluokat. Betoni luokka.

Betonin lujuusluokat. Betoni luokka.

Betonin ominaisuuksien tärkein indikaattori on puristuslujuus. Betonin lujuutta laskettaessa käytetään ominaisuutta - betonin merkki. Betonin lujuusluokka on keskimääräinen lujuuden indikaattori, ja betoniluokka on taatun lujuuden indikaattori.

Puristuslujuuden betonipitoisuus on kuormitusraja (kgf / cm2), jonka perusnäytteenä oleva betoni, jonka geometriset mitat ovat 15 × 15 × 15 cm, kestää 28 päivää tuotannon jälkeen. Tämä on luonteenomainen ominaisuus, joka takaa tietyn lujuuden omaavan betonin tuottamisen. Puristuslujuusmerkki merkitään latinalaisella kirjaimella "M" ja määrittelee lujuus, luku tarkoittaa puristuslujuutta, ilmaistuna kgf / cm²: na.

Puristuslujuusluokka betoni on osoitettu latinalaisella kirjaimella "B", ja sen takana on kuorma (MPa), jonka betonin on kestettävä 95% tapauksista. Esimerkiksi kun kyseessä on betoni B10, tämä tarkoittaa, että tämän betonimassan, jonka vahvuus on 131,0 kgf / cm2, on kestettävä 10 MPa: n puristuspaine 95 tapauksessa 100: sta.

Betoniä koskevat vaatimukset on määritelty luokkiin kuuluvissa sääntelyasiakirjoissa, mutta konkreettisia rakennusalan yrityksiä tilataan betonista yleensä postimerkkeinä. Nämä indikaattorit määräävät tarkoituksen, jolla on mahdollista käyttää tietyn lujuuden omaavaa betonia, ja sen on oltava täysin suunniteltujen asiakirjojen mukainen. Konseptit tuotemerkille ja betoniluokalle käytetään yhdessä.

Puristuslujuuden ja tuotemerkkien betonityyppien välinen suhde (GOST 26633-91 *)

Betonin tarkoitus merkin avulla

Lujuusluokasta ja betonimerkistä riippuen on laadittu käyttö- ja käyttötarkoitus eri aloilla:

M 100 (B 7,5) - alustavaan työhön suunniteltu betoni. Ne yleensä edeltävät vahvistustehtäviä, tasoituksen rakentamista tiloihin sekä kaatamisen jyrsintää. Tämä merkki, joka liittyy kevyisiin betonityyppeihin, ei merkitse suuria kuormituksia.

М 150 (¬ 12,5) - brändi, jota pidetään myös kevyenä betonityyppinä, on tarkoitettu erikoistyöhön, joka on luonteeltaan valmisteleva, ja se toteutetaan monoliittisen laattojen perustuksen ja valun aikana. Tätä betonia voidaan käyttää myös pieninä rakennuksina ja rakenteina.

M 200 (B 15) - merkin vahvuus on suurempi kuin edellisillä, sitä käytetään tavallisesti rakennettaessa seinämiä. Sitä käytetään myös portaiden valmistukseen, sitä käytetään alustan täyttämiseen ja luodaan betonipohjamaa, jota käytetään putkien rakentamisessa.

M 250 (B 20) - on brändin M200 ominaisuuksia, mutta eroaa lujuudesta. Käytettiin samalla tavalla kuin M200. Lisäksi käytetään pienikokoisten levyjen valmistukseen.

М 300 (Â 22,5) - erittäin kysyntäinen betoni, käytetään monoliittisen perustan työskentelyyn. Tämä brändi kaatoi sivuston ja teki portaat.

М 350 (25) - se erottuu suurella voimakkuudellaan, sitä käytetään monoliittisten ja päällekkäisten rakenteiden rakentamisessa ja monikerroksisten rakennusten perustuksen luomisessa. Tämän brändin suuri lujuus tukee sitä, että tätä betonia käytetään sellaisten tärkeiden esineiden rakentamisessa kuin uima-altaiden, lentokenttien ja tukipylväiden levyt.

M 400 (B 30) on brändi, joka ei ole kovin suosittu, koska se on melko kallis ja lähes välittömästi kiinni. Tämä brändi on melko luotettava ja kestävä, joten sitä käytetään usein suurien kompleksien rakentamiseen - viihdettä ja ostoksia - vesipuistoja, pankkien holtoja, betonituotteita ja hydraulityyppisiä rakenteita.

M 500 (B 40) - erottaa suuri sementin pitoisuus ja lujuus, joka mahdollistaa betonin rakentamisen aikana suurten rakenteiden, kuten hydrauliset ja jolla on erityinen tarkoitus betonirakenteiden, ja pankkiholvit.

Betonin brändi ja luokka määräytyvät komponenteista, jotka muodostavat sen sekä näiden komponenttien suhdetta.

Betonin lisäominaisuudet ovat pakkasenkestävyys, veden kestävyys ja pinottavuus.

Katsoit: betonin laatua kestävyyteen. Betoni luokka.

Jaa linkki sosiaalisiin verkostoihin

Luokat ja betonin laadut. Yhteenvetotaulukko (BM).

Betoni luokka

Betoniluokka (B) on betonin puristuslujuuden mittari, ja se määritetään arvoilla 0,5-120, jotka osoittavat paineen kestävyyden megapaskeina (MPa), todennäköisyys on 95%. Esimerkiksi betoniluokka B50 tarkoittaa, että tämä betoni 95: ssä tapauksessa 100: sta kestää puristuspaineen jopa 50 MPa.

Puristuslujuudella betoni jaetaan luokkiin:

 • Lämmöneristys (B0.35 - B2).
 • Rakenteelliset ja lämpöeristetyt (B2,5 - B10).
 • Rakenteelliset betonit (В12,5 - В40).
 • Betonirakenteet (B45: stä ja uudemmista).

Betonin luokka aksiaaliselle vetolujuudelle

Se on merkitty "Bt" ja vastaa betonivahvuuden arvoa aksiaalijännitykselle MPa: ssä, jonka suojaus on 0,95 ja joka on otettu alueelta Bt 0,4 - Bt 6.

Betonimerkki

Luokan ohella betonin lujuus annetaan myös brändillä, ja se on osoitettu latinalaisella kirjaimella "M". Kuviot tarkoittavat puristuslujuutta kgf / cm2: ssä.

Brändin ja betoniluokan ero ei ole vain vahvuusmittayksiköissä (MPa ja kgf / cm 2), vaan myös vahvuuden vahvistuksessa. Betoniluokka takaa 95%: n vahvuusvakuutuksen, tavaramerkit käyttävät keskimääräistä vahvuutta.

Betonin lujuusluokka SNB

Se on merkitty kirjaimella "C". Luvut luonnehtivat betonin laatua: vakiovastuksen / taatun lujuuden arvo (aksiaalinen puristus, N / mm2 (MPa)).

Esimerkiksi C20 / 25: 20 - säätövastuksen fck, N / mm2, 25 - taattu betonin lujuus fc, Gcube, N / mm2.

Betonin käyttö vahvuuden mukaan

Luokat ja betoniluokat

Merkki ja (tai) betoniluokka - tärkein betonin lujuutta kuvaava indikaattori.

Aksiaalinen puristuslujuus on betoniseoksen kyky vastustaa tuhoja ulkoisista voimista.

Aksiaalisen puristuksen lujuudesta riippuen betonit jaetaan luokkiin. Luokka on osoitettu kirjaimella "B" ja numeroita, jotka osoittavat resistenssin paineen megapaskeina (MPa).

Luokkien lisäksi betonin lujuus annetaan myös merkillä "M" ja numeroilla 50-1000, mikä osoittaa puristuslujuuden kgf / cm2 ja sitä korkeampi tämä luku, sitä raskaampi betoni.

Luokkien ja merkkien välinen kirjeenvaihto

Betoni M100 B7.5

M100 B7.5 - ohuin betonipinta. Tärkein sovellus: valmisteleva konkreettinen työ, jossa ohut kerros tiivistetyllä maaperällä tai hiekkalaatalla.

Betonin rakentamisessa käytetään M100 B7.5: tä varsin usein, mutta kuormittamattomana kerroksena - valmistetaan monoliittisia tukirakenteita, lattiaa, joka on betonoitu maahan.

Valmistustöiden aikana M100 B7.5 valetaan tiivistetyn maaperän tai hiekkakerroksen läpi. Betonin M100 B7.5 valmistuksen tarkoituksena on estää sementti maito virtaamasta laakereista monoliittirakenteita maahan ja vastaavasti kosteutta ulkopuolelta sen varmistamiseksi, että päärakenteen betoni säilyttää lujuutensa.

Käytetty betoni M100 B7.5 ja tienrakennus valmisteltaessa pääteitä. Käytetty betoni M100 B7.5 kastikkeena jalkojen kiinnittämiseen, pienien arkkitehtonisten muotojen ja muiden ei-kriittisten rakenteiden asentamiseen.

M150 B12.5 betoni

Tavarabetonia M150 B12.5 käytetään valmistusaineena lattian ja betonipalkkien louhintaan, kaatoraudoituksiin, monoliittisiin laatoihin.

Betoni M150 B12.5: llä on riittävä lujuus, joten se on tärkein brändi, jota käytetään betoniraiteiden ja -laattojen asentamiseen.

M200 B15 betoni

Betoniä M200 B15 käytetään betonilaattojen, perustusten, päällysteiden, polkujen valmistukseen. M200 B15: n vahvuus riittää ratkaisemaan suurimman osan yksittäisten rakennustöiden tehtävistä: perustukset (kaistaleet, laatta, pino-grillage), betoniportaiden, laattojen valmistus.

Tieliikenteessä betoni M200 B15 käytetään monoliittisen tyynyn muodostamiseen pääteitä varten.

M250 B20 betoni

Mark M250: ta käytetään pääasiassa monoliittisten perustusten valmistukseen, mukaan lukien kaistaleet, kaakeli-, pino-grillage, kevyesti kuormitetut lattialaatat, aidat, portaat, kiinnitysseinät.

M300 B22.5 betoni

Yleisimmin tavattu betonimerkki (tämä koskee myös M200 B15). Teknisten ominaisuuksien yhdistelmä ja tämän merkin betonin suhteellisen alhainen hinta tekevät siitä lähes täydellisen rakenteen tarpeita. M300 B22.5 sopii monoliittiseen tai nauhamaiseen pohjaan melkein mihin tahansa taloon, mukaan lukien maanmökki.

M350 B25 betoni

M350: n tärkein sovellus: kantavien seinien, lattialaattojen, palkkien, pilarien, raudoitettujen betonirakenteiden ja tuotteiden valmistus, monoliittisten säätöjen virtaus.

M400 B30 betoni

M400: n tärkein sovellus: kaivosaltaat, poikittaiset palkit, hydrauliset rakenteet, tukiseinät, siltarakenteet, monoliittisten rakennusten kellarit.

M450 B35 betoni

M450 käytetään sillanrakenteisiin, hydraulisiin rakenteisiin, pankkien holviin, metron rakentamiseen.

Betoniluokan merkintä ja merkintä

Merkki tai luokka - tämä on tärkein indikaattori betonisekoituksen laadusta, joka yleensä keskittyy betonin ostamiseen. Muut indikaattorit, kuten: roiskeenkestävyys, liikkuvuus, vedenpitävyys - tässä tilanteessa häipyvät taustalle. Aluksi kuitenkin valinta on tuotemerkillä tai luokalla. Yleensä betonin lujuus on melko epävakaa, ja koko kovettamisen aikana se lisääntyy. Esimerkiksi: kolmessa päivässä - viikossa on yksi vahvuus - toinen (jopa 70% suunnittelusta, sopivissa sääolosuhteissa). Normaalin 28 päivän normaalin kestoajan jälkeen muodostetaan (laskettu) vahvuus. Kuuden kuukauden kuluttua se kasvaa vieläkin. Periaatteessa betonin kovettuminen ja sen lujuusasetus jatkuvat monen vuoden ajan.

 • Betoniarvot kuvissa m 100, m 150, m 200, m 250, m 300, m 350, m 400, m 450, m 500 Täydelliset asteikot m 50: stä m 1000: een. Pääasiallinen käyttöalue on 100-500. Betonin merkki riippuu sementin määrästä betoniseoksessa.
 • betoniluokka B 7.5, B 10, B 12.5, B 15, B 20, B 22.5, B 25, B 30, B 35, B 40 Täydelliset luokat B 3.5: stä B 80: een. Pääalue B7.5-B40.

Voima, lujuus, betonin laatu. Määritysmenetelmät. Ohjausnäytteet.

Hankkeesi määrittelee konkreettisen yhdistelmän valinnan ja hankinnan tiettyä tyyppiä ja brändiä (luokkaa). Jos projektia ei ole, voit luottaa rakentajiesi suosituksiin. Jos sinulla on epäilyksiä rakentajiesi osaamisesta, voit yrittää selvittää itsesi.

Betonimerkin numerot (m-100, m-200, jne.) Ilmaisevat (keskimäärin) puristuslujuuden kgf / n. Tarvittavien parametrien noudattaminen tarkistetaan puristamalla (erikoispuristimella) kuutiot tai sylinterit, jotka on valettu näytteen näytteestä ja jotka on kypsytetty 28 päivän ajan normaalin kovettumisen jälkeen.

Nykyaikaisessa rakenteessa käytetään paremmin betoniluokan parametria. Yleensä tämä parametri on samankaltainen kuin brändi, mutta pienillä vivahteilla: brändeissä käytetään vahvuuden keskimääräistä arvoa, luokat - vahvuus taatulla turvallisuudella. Teille ei kuitenkaan ole väliä. En petata sinua voimakkuuden vaihteluvoimakkuuksilla ja muilla teknisillä vivahteilla. Hankeasiakirjoissa, mikäli sinulla on tietenkin, on mainittava, mitä betonialuetta tulee käyttää. ST SEV 1406 -standardin mukaan kaikki nykyiset betonityöt on määritelty luokissa. En tiedä, miten tämä on havaittu, koska 90% rakentamisjärjestöistä tekee betonista postimerkkejä.

Sinulle tärkeintä on se, että konkreettinen tuotemerkki, johon sinut tuotiin, vastaa sitä, mitä olet itse tilannut. Tietenkin voit tarkistaa, mutta ei heti. Mitä kannattaa tehdä.

Kun puretaan betonia, ota näyte ja kaada pari kuutiota, joiden koko on 15 x 15 x 15 cm. Voit tehdä halutun kokoisia muotoja lautoista. Ennen betonin kaatamista muotteihin on suositeltavaa kostuttaa laatikot siten, että kuiva puu ei kallista paljon betonia, mikä heikentää sementin hydratointiprosessia. Tulvottu seos on lävistettävä armatuilla tai muulla vastaavalla tavalla: pureskele seokseen, kun perunamuusia puristetaan niin, että tyhjää tilaa (uppoaa) ei muodostu kaadettuun näytteeseen, ylimääräinen ilma vapautuu ja seos tiivistetään. Voit myös tiivistää seoksen vasarapuhalluksella laatikoiden sivuilla. Säilytä valukappaleita keskilämpötilassa (noin 20 astetta) ja suurta kosteutta (noin 90%).

28 päivän kuluttua, puhtaalla omallatunnolla, voit tuoda kaiken tämän suurenmoisuuden riippumattomaan laboratorioon; Teidät kaikki tukahduttavat sen ja tekevät ratkaisun - onko betoni täyttänyt ilmoitetun palkkaluokan tai ei vastaa. Kuitenkaan ei ole välttämätöntä odottaa 28 päivää, sillä tämän jälkeen on kovetuksen välivaiheita 3, 7, 14 päivän iässä. Ensimmäisten 7 päivän aikana betonivahvistukset ovat noin 70% lasketusta lujuudesta.

Mitä vivahteita voi ilmetä näytteenkuvien näytteenoton ja varastoinnin aikana:

 • Älä laimenna seosta vedellä sekoittimella.
 • Ota näytteet suoraan sekoitusastiasta.
 • Laita betoniseos huolellisesti yhteen puristamalla (puristetut perunat)
 • Pidä näytteet oikein: ei auringossa tai liesi :-)) Parempi viileässä kellarissa tai vain varjossa.

Se on kyse kuutioista. Jos yhtäkkiä unohdat ottaa näytteitä, ja haluat tietää, että olet kunnossa, ota yhteyttä riippumattomaan laboratorioon, joka pystyy mittaamaan voimaa paikallaan. Tätä varten on olemassa ns. Tuhoamattomat tutkimusvoimakkuuden menetelmät: iskunpulssiyksikön sclerometrin testimenetelmät. Ihmisissä sitä kutsutaan - koskettamaan betonia. Käytetään myös ultraääni- ja muita menetelmiä voimakkuuden määrittämiseksi.

Seuraavien linkkien avulla voit tarkastella tietyn betonimerkin tärkeimpiä käyttöalueita.

Betonin kovettuminen.

Betonin lujuus lisääntyy sementin ja veden välisen vuorovaikutuksen seurauksena. Tieteellisesti tätä prosessia kutsutaan sementtidratationa. Kosteus pysähtyy, jos vettä (kosteutta) kuivuu tai jäätyy nuoressa betonissa, joka on voimaa. Nuorten betonin kuivaus ja jäätyminen heikentävät merkittävästi sen ominaisuuksia ja lujuutta. Ja häntä pidetään nuorena vähintään pari viikkoa. Jotta olisin rehellinen, ainakin viikko pysyy normaalissa kosteudessa ja lämpötilassa - tämä on jo hyvä, jo noin 70% vahvuus.

Normaalilla hydratoitumisprosessilla tarvittavan kosteuden menetyksen vuoksi on välttämätöntä taistella. Loppujen lopuksi kosteus ei ole kadonnut, mutta vahvuus menetetään. Tai pikemminkin sitä ei rekrytoida. Nuori konkreettinen, kuten lapsi, tarvitsee hoitoa ja ravitsemusta :-) Vain puuron sijasta betoni tarvitsee vettä. Ja sitten hän kiittää teitä monien vuosien moitteettomasta palvelusta.

 • Juuri asetettu betoni, kuumalla säällä, olisi mukavaa peittää märkäpurkaus tai ainakin PVC-kalvo.
 • 1-5 päivää betonirakenteita - älä häiritse kastelua. Se ei ole pahempi.

Nolla-lämpötilassa betonin jäädyttäminen on mahdollista. Luonnollisesti se ei ole konkreettinen, vaan se jäätyy, mutta siinä on vettä. Mitä tässä tapauksessa tapahtuu. Kyllä, sementin hydraatioprosessi pysähtyy. Voit lukea yksityiskohtaisia ​​tietoja talven betonitoimista.

Mikä on utelias, se voi jatkua keväällä, kun se sulaa. Ellei tietenkään koko rakenne hämärtä tuohon aikaan. Luonnollisesti tällaisen betonin lujuus ja huurteenkestävyys voivat olla huomattavasti pienempiä kuin normaalin kovettumisen aikana. Jopa on erityisiä tekniikoita, ns. Varhaista jäädytystä betonista. Pieniä määriä jäätymisenestoaineita sisältävä betoni asetetaan alhaisissa lämpötiloissa (-15-30 ° C). Se jäätyy ja elää sellaisella tavalla ennen lämpimän sään saapumista. Lähempänä keväälle, betoni herää ja sementin nesteytysprosessi alkaa.

Tämän vuoksi prosessin stabilointiaineena tarvitaan konkreettisia jäätymisenestoaineita. Toisin sanoen betoni kaadettiin -25 ° C: seen, lisäaineet otettiin käyttöön laske- malla -10 asteen lämpötilassa. Se on kylmä. Lisäaineiden läsnäolon vuoksi, kun lämpötila nousee -5 ± 5 ° C: een, betoni ei reagoi kevätjakson syklisiin lämpötilavaihteluihin, kun lämpötila kulkee miinuksesta plus. Se ei jähmitä-sulaa, mutta kestää näitä värähtelyjä. Ainoa rajoitus on se, että tällaisia ​​monoliittisia rakenteita ei voida hyödyntää tänä aikana.

On olemassa sellainen asia kuin betonin kriittinen vahvuus. Eräänlainen kasvot, jonka saavuttamiseksi, joka betonin tulevaisuuden elämässä, ei voi huolehtia. Tämä kynnys eroaa erilaisista betonityypeistä. Korkeilla betonityypeillä on alhaisempi kriittisen lujuuden kynnysarvo (25-30% suunnittelun vahvuudesta), alhaiset arvot - suurempi prosentti. Joka tapauksessa tavanomaisissa olosuhteissa betonin kriittinen lujuus saavutetaan noin päivässä. Siksi konkreettisen elämän ensimmäiset päivät ovat niin tärkeitä.

On myös mahdollista ja välttämätöntä torjua pakkasbetonia vastaan. Seuraavat toimenpiteet auttavat yleensä tässä taistelussa:

 • Frost-lisäaineiden käyttö betoniin. Niin kutsuttu PMD. Jäätymisenestoaineet eivät juuri salli vettä jäädyttää ja osittain kiihdyttää kovettumisprosessia. Aikaisemmin näitä tarkoituksia varten käytettiin kaikenlaisia ​​kauheita suoloja, joita he rakastivat ajan mittaan syödäkseen. Käytä nyt enemmän hyvänlaatuisia formulaatioita ja valmisteita.
 • Sähkölämmitys betoni. On erityisiä muuntajia, elektrodeja ja sähköisesti kuumennettu muotti. Tämä on ihanteellinen vaihtoehto talven betoniseoksille. Valitettavasti se on käytännössä mahdotonta yksityiselle kehittäjälle. Vuokraus, toimitus, asennus. Ja mikä tärkeintä - tällaiset järjestelmät syövät useita kymmeniä kW sähköä tunnissa, mikä välittömästi aiheuttaa betonin lämmittämisen epärealisen luokkaan. Mikä maa-aseman avulla voit liittää 80 kW: n muuntajan.
 • Jos keskimääräinen päivittäinen lämpötila ei ole kovin alhainen: 1-2 astetta, voit yksinkertaisesti peittää rakenteen kalvolla. Ei se, että se auttaa. Se on pikemminkin hätätoimenpide. Kun he toivat ja asensivat betonia, ja illalla yhtäkkiä kylmä. Sementin hydraation prosessiin liittyy lämmön vapautuminen. Ja pelastaa tämä lämpö voi ja sen pitäisi olla. Voit laittaa kaasun tai dieselin pistoolin puhaltamaan lämpimän ilman suojan alle. Betonin elämän ensimmäiset päivät ovat erityisen kriittisiä ja vastuullisia.

Betonituotteiden ja betoniteräsrakenteiden tehtailla ei ole tällaista ongelmaa. Vahvistettu betonituotteet: paalut, betonipohjat FBS, lattialaatat, tienlevyt - höyrytetään erityisissä kammioissa, mikä mahdollistaa erinomaiset tulokset kovettumisnopeudesta. Siellä sinä ja lämpöä ja kosteutta. Muutaman tunnin höyrytys ja betonituotteet saavat tietyn voiman ja ovat käyttövalmiita. Laitoksessa olisi niin.

Huolehdi betonista - se on hyvä! Onnistunut voit betonoida ja älä unohda www.avtobeton.ru. Aina odottaa sinua käymään!

Lisätietoja voit lukea:

Jos saamasi tiedot ovat riittävät valintasi mukaan, voit tutustua konkreettisiin hintoihin.