Erilaisten betonityyppien käyttö

Betoni on yksi käytännöllisimmistä ja luotettavimmista ja siksi suosituista rakennusmateriaaleista.

Suositeltava sementtimerkki betoniin.

Soveltamisala on erittäin laaja. Kaikki tietävät, että materiaali erottuu luokkiin ja merkkeihin, ja jokaisella materiaalityypillä on omat erityisominaisuutensa ja -ominaisuutensa. Se luokitellaan seuraavien kriteerien mukaan:

 • brändi (M);
 • luokka (B);
 • liikkuvuus (P);
 • vedenpitävä (W).

Joten harkitse, mitä konkreettisia eri laatuja käytetään.

Matala-asteinen betoni

M-100 käytetään pääasiassa valmistustöissä ennen liuskan perustusten tai monoliittisten laattojen valaa- mista sekä teiden rakentamisessa betonipäällysteen alla. Se on tehty graniitti-, sora- ja kalkkikiveä.

Taulukko mittasuhteista betonin valmistuksessa.

Säätiön monoliittisten laattojen valun valmisteluvaiheessa käytetään betonipolkujen lattioiden, tasoituskerrosten ja pienten rakenteiden perustan valmistusta varten M-150 V 12.5 -materiaalin tyyppiä. M-100-mallin tapaan sitä käytetään tienrakentamisessa pehmusteen aikaansaamiseksi, kun asennat reunakiviä. Se on valmistettu samantyyppisistä murskattua kiveä kuin M-100.

M-200 käytetään raiteiden, tasoitusten, perustusten valmistukseen. Tällainen materiaali on yleisin ja usein sovellettavissa. Tämä johtuu siitä, että matalan rakennuksen yksilöllisessä rakentamisessa tällaisen materiaalin vahvuus on melko riittävä. Sitä voidaan helposti käyttää paalupohjissa, laattojen perustuksissa, nauhapohjissa, betoniportaissa ja polkuissa, alustoilla, kiinnitysseinillä jne. Teollisuustuotannossa tieliikenteiset laatat on valmistettu tällaisesta betonista, ja tienrakentamisen aikana tätä materiaalia voidaan käyttää betonityypin valmistukseen hillitä. Se on tehty sora-, graniitti- ja kalkkikiveä.

M-250: ää käytetään useimmiten monoliittisten perustusten (kaakeli, kaistale) valmistuksessa. Se soveltuu kevyesti kuormitetuille rakenteille, tukiseiniin, portaisiin, aidalle jne. Valmistukseen. Tämä on välituote betonista suosituimpien M-200 ja M-300 välillä. Se ei ole kysyntää, vaikka sillä on melko voimakas vahvuus, hyvä suorituskyky ja käytännölliset ominaisuudet.

Mark M-300: ta käytetään laajalti kaikkien samojen monoliittisten perustusten, monoliittisten seinien ja lattialevyjen valmistuksessa. Tämäntyyppistä materiaalia - myyntijohtajaa, sitä käytetään eniten. Vaikka virallisen luokituksen mukaan tämä brändi on välitön, eli sitä ei voida käyttää laajamittaisessa projektin rakentamisessa. Se voidaan tehdä samoilla kolmella tyyppisellä raunioilla.

Korkealaatuinen betoni

Betonituotepöytiä, jossa on sulfaattitestistä sementtiä.

Suuri määrä erilaisia ​​kriittisiä rakenteita sopii betoni M-350. Sitä käytetään laajalti monoliittisten seinien, pylväiden, lattialevyjen, palkkien, altaiden altaiden ja tietenkin monoliittisten perustusten valmistuksessa. Siitä voidaan tehdä arkkeja, joita käytetään äärimmäisissä kuormissa. Tällöin syntyy pääasiassa hylsylevyjä. Kaupallisten rakennuskohteiden suunnitteluvaatimusten lisääntyminen aiheuttaa tämän materiaalin jatkuvan myynnin. Kalkkikiven murskattujen kivien valmistukseen ei ole sopivaa, vain graniitti ja sora.

M-400: llä on erittäin vahva, vedenpitävä ja alhaiset lämpötilat, mikä tekee siitä sopivan siltojen, pankkien holvien, altaiden, pylväiden, palkkien ja erikoisvaatimusten mukaisten betonirakenteiden rakentamiseen. Yksityisessä rakentamisessa käytetään erittäin harvoin, lähinnä siksi, että tällaista vahvuutta ei tarvita. Vaikka viime vuosina tämä materiaali on yhä suosittu. Ainoastaan ​​graniittikiveä soveltuu sen tuotantoon, lisäksi käytetään erityisiä lisäaineita (pääasiassa pehmittimiä).

M-450: n tärkeimpiä käyttöalueita ovat patojen, padojen, erikoisterästen, hydraulisten rakenteiden, siltarakenteiden, sarakkeiden jne. Pystyttäminen. Tätä käytetään melko harvoin, kun taas yksityisessä rakentamisessa sitä käytetään yksittäisissä tapauksissa samoista syistä kuin M -400. Sillä on samat ominaisuudet kuin M-400: pakkasenkestävyys, veden kestävyys ja kestävyys. Se on valmistettu graniittikiveillä, jossa on samoja lisäaineita.

Tuntemattomista syistä betoni, jonka teknisen passin mukaan on merkitty M-550, nimeltään M-500. Siksi, jos kohtaat merkintää M-500 tai M-550, tiedä, että tämä on sama asia. Sitä käytetään siten, että rakenteisiin rakennetaan erityisvaatimuksia: metro, sillanrakenteet, padot, padot, pankkien holvit jne. Tätä käytetään erittäin harvoin, erityisesti yksityisessä rakentamisessa. Sen tuotanto on sallittua vain graniittikiveä käyttäen pehmentimiä ja muita lisäaineita.

Ymmärtää eri betonityyppien ominaisuuksia ja laajuutta on melko yksinkertainen. Materiaali on merkitty riippuen siitä, mihin rauniot on tehty. Tämä määrittää sen lujuuden, luotettavuuden ja kestävyyden. Sen ominaisuudet voidaan helposti määrittää ostaessaan. Ennen kuin valitset materiaalin, ajattele, millaista voimaa, roiskeenkestävyyttä ja veden kestävyyttä haluat saada.

Betonin käyttö merkkien mukaisesti

Tarjoamme tutustua betonin luokkiin (merkkeihin) ja niiden soveltamisalaan:

Betoni V7,5 (M100) - kevyt betoni. Sitä käytetään valmistustöissä perusta ja monoliittisille laatoille, konkreettiselle valmistelulle laitetta käytettäessä, tienrakennuksessa rajan järjestämiseksi.

Betoni В12,5 (М150) on yksi kevyen (vähärasvaisen) betonin lajikkeista. Tämän betonityypin soveltamisala, kun kaatetaan perustuksia ja monoliittisia levyjä, rajoittuu valmistelutöihin. Sitä käytetään myös kerrostumien muodostukseen, kun lattiat kaadetaan, puutarhojen ja jalankulkuväylien järjestäminen, kun asennat jalkakäytäviä. Sitä voidaan käyttää pienten rakenteiden perustusten rakentamiseen.

Betoni B15 (M200) - kattaa laajan rakennustyön alueen suuren puristuslujuuden ansiosta. Sitä käytetään erilaisten perustusten rakentamiseen, kiinnitysseiniin, alustojen ja polkujen järjestelyyn. Sitä voidaan käyttää portaiden valmistuksessa, teiden rakentamisessa, betonityynyjen alapuolelle.

Betoni B20 (M250) sovelluksen ja ominaisuuksien kannalta on samanlainen kuin B15, mutta se on voimakkaampi ja sitä voidaan käyttää pienen kuormituksen omaavien lattialevyjen valmistuksessa.

Betoni V22,5 (M300) on suosittu brändi, jota käytetään seinien rakentamiseen, kaistaleiden rakentamiseen, paalun grilliin, nauhoihin ja muihin monoliittisiin perustuksiin, aidojen, portaiden, sokeiden alueiden, alustojen jne. Kaatamiseen.

Betoni V25 (M350) - käytetään laattojen perustuksiin korkeiden rakennusten rakentamisessa. Sillä on luonteenomaista suuri lujuus ja sitä voidaan käyttää ontelolaatuisten lattialevyjen ja palkkien valmistukseen. Laaja monoliittinen kotelorakenne, uima-altaiden, tielevyjen, lentopaikkojen, tukipylväiden ja paljon muutakin. Betoni V25 pystyy kestämään lisääntyneitä kuormia, joten sitä käytetään laajalti julkisten ja kaupallisten rakennusten rakentamisessa.

Betoni B30 (M400) on keskipitkä betoni, jolle on ominaista nopea säätö ja korkeat kustannukset, joten luokkiin B15 ja B22,5 verrattuna se ei ole niin suosittu. Suuren lujuuden ja luotettavuuden ansiosta se on välttämätön materiaali pankkien holvien rakentamisessa, vesiteollisuudessa ja konkreettisissa tuotteissa, joihin sovelletaan erityisvaatimuksia. Suositellaan käytettäväksi korkeiden turvallisuusvaatimusten omaaville esineille: vesipuistot, uima-altaat, ostos- ja viihdekompleksit jne.

Betoni V35 (M450) - käytetään maa- ja vesirakennustekniikassa, mutta sen nopean asettamisen ja korkean hinnan vuoksi sen käyttö on vähäistä. Sitä käytetään samalla tavoin kuin betoni B30: kun rakennetaan padot, padot, pankkien holvit, metroasemat jne.

Betonissa B40 (M500) ja B45 (M550) on suuri osuus sementtiä koostumuksessaan, erottuvat suurella lujuudella ja sitä käytetään erikoistuotteissa ja hydraulirakenteisissa betonituotteissa. Rakennusten rakentamiseen ei pääsääntöisesti sovelleta.

Betonin laatu tai luokka ("B" tai "M") on tärkeä osoitus sen laadusta. Toissijaiset ominaisuudet ovat: veden kestävyys (W), jäätymisvastus (F), liikkuvuus (P). Betoni valitaan sen vahvuuden, eli brändin (luokka) mukaan. Numerot ilmaisevat puristuslujuuden.

Parametrien noudattamisen tarkistaminen suoritetaan erikoispuristimella käyttämällä seosta näytteistä otetuista kuutioista tai sylintereistä puristustekniikkaa, jota pidetään 28 päivän ajan, kunnes ne on kokonaan asetettu. Parametrit määräytyvät betoniluokan mukaan, ja GOST säätelee niitä. Parametreja ja tuotemerkkejä erottuu pienellä vivahteella: luokissa voimakkuus taatulla turvallisuudella on merkitty brändeillä - keskimääräinen vahvuusarvo. CMEA 1406 -standardin mukaan konkreettisia vaatimuksia on lueteltu luokissa.

Taulukossa on esitetty betonipitoisuuksien ja betonityyppien väliset lujuussuhteet, joiden vaihtelukerroin on V = 13,5%

Mitkä ovat betonin merkit ja niiden käyttö nykyaikaisessa rakentamisessa?

Lähes jokainen moderni rakenne ei voi tehdä ilman betoniseosten käyttöä. Alkaen säätiön asettamisesta ja päättymisestä puutarhaväylien täyttämiseen - kaikkialla tarvitaan tätä materiaalia. Sinun tulisi kuitenkin olla tietoinen siitä, että sen koostumus ja johdonmukaisuus ovat erilaiset jokaisessa yksittäisessä tapauksessa.

Yleistä tietoa

Betoni on keinotekoinen kivi-kaltainen rakennusmateriaali, joka saadaan esisekoitetun ja tiivistetyn seoksen kiinteytymisen tuloksena. Sen ominaisuudet riippuvat sen sisältämien komponenttien osuuksista:

 • supistava;
 • täyteaineita;
 • sekoitusputken;
 • lisäaineet (tarvittaessa).

Tässä voidaan päätellä, että betonin merkit ja niiden käyttö liittyvät toisiinsa: ei ole järkevää tehdä samaa johdonmukaisuutta säätiölle ja kävelytielle - tämä on ennen kaikkea taloudellisesti kannattamaton. Jokaisen seoksen on täytettävä määritetyt tekniset parametrit ja täytettävä tarvittavat laatuindikaattorit kovettumisen jälkeen.

Tekokivet luokitellaan seuraavien kriteerien mukaan:

 • nimittäminen;
 • keskimääräinen tiheys;
 • tyyppi sideaine;
 • rakenne;
 • paikkamerkkien tyyppi;
 • tiivistysolosuhteet.

Tekokivien luokittelu rakenne:

Betonin materiaalien laatuindikaattorit ovat:

 • merkintä pakkasenkestävyys, keskimääräinen tiheys ja vedenpitävyys;
 • vetolujuuden ja puristuksen luokka.

Pöydän ominaisuudet merkkijakauman ja valmiin betonin laadusta

Näillä indikaattoreilla on tärkeä tehtävä rakennuskohteiden toteutuksessa, ja niiden on oltava täysin projektitoimitusten mukaisia. Hankkeen puuttuminen ei kuitenkaan haittaa määritellä itsenäisesti, millaista materiaalia tarvitaan rakentamiseen.

Tätä varten on olemassa laatuluokkia ja betonityyppejä, joiden avulla voit löytää oikean ratkaisun.

Tekokivien luokka korjaa tällaisen indikaattorin materiaalin puristuslujuuden osoittamalla kirjaimella "B" ja siihen liitetään vastaavat numerot. Ne osoittavat paineita megapaskaleissa, että betonilevy kestää kertoimella 0,95.

Katso esimerkiksi B30. Tämä indeksi osoittaa, että materiaali 95: ssä tapauk- sessa 100: sta taipui kestämään 30 MPa: n paineen.

Puristuslujuuden osalta betonituotteet jakautuvat seuraavasti:

 • lämpöeristys (alkaen 0,05 - B2);
 • rakentaminen ja lämmöneristys (B2: sta B10: een);
 • rakentaminen (B12.5: sta ja yllä).

Toinen indikaattori, joka on huomattava, on aksiaalinen vetolujuus, jota merkitään kirjaimilla "Bt". Tämä valmisbetonin luokkien ja laatuluokkien arvo ilmaistaan ​​MPa: ssa normatiivisella lujuuskertoimella 0,95. Tämä parametri on sisällä Bt 0.4 - Bt 6.

Löydät listoja, jotka lisäksi osoittavat toisen tärkeän tekijän - pakkasvastuksen. Se ilmaisee vaihtelevien jäätymis- ja sulatusjaksojen enimmäismäärän, jonka mukaan näytteiden on kestettävä ominaisuuksien menetyksestä yli 5 prosenttia alkuperäisistä. Rakennuksessa käytetään arvoja F15: stä F1000: een.

Tärkeimmät betonimerkit ja niiden mahdollinen käyttö

Tämä indeksi, joka ilmaisee betonituotteiden merkitsemistä, on jonkin verran samanlainen kuin sen jako luokkiin. Ainoa ero on, että brändi ilmaisee vahvuuden keskiarvon ja luokan - taattu lujuus. Koska ensimmäinen indikaattori peruutettiin noin 10 vuotta sitten, mestarit käyttävät usein vertailevia taulukoita tuotteen luokittelun määrittämiseksi.

Valmisbetonin yleisimmät merkit ja niiden käyttö nykyaikaiseen rakentamiseen:

 • M100 (V7.5) - valmistelutoimenpiteet ennen kaistaleen tai monoliittisten levyjen asentamista sekä tienrakentamista;
 • М150 (В12,5 - sokea alue, polut, lattiat tai tasoitteet, jota voidaan käyttää täyttämään massiivisten rakenteiden perustukset;
 • M200 (B15) - tienlevyjen, perustusten, tasoituskerrosten, portaiden,
 • M250 (B20) - seinien, perustusten tuottaminen sekä monoliittisten rakennusten rakentaminen jopa 10 kerrokseen;
 • M300 (V22.5) - kevyesti kuormitettujen lattialevyt, portaat, aidat ja säätelyt;
 • М350 (В25) - monoliittiset ja paalunpohjaiset perustukset, pylväät, monoliittiset seinät, altaan altaat; suosituin brändi nykyaikaisessa rakentamisessa;
 • M400 (B30) - sillan ja vesikoneiden rakenteet, pankkien holvit ja erityiset ZhBK;
 • M500 (B40) - sarakkeiden, palkkien, metalliosien, patojen ja emästen tuotanto; todistuksissa se on nimetty M550: ksi.

Viimeisiä kahta betonityyppityyppiä käytännöllisesti katsoen ei käytetä matalarakentamisessa. Näiden materiaalien tuotanto on mahdollista vain murskattua graniittia käyttäen lisättyjen lisäaineiden avulla.

Mikä määrittää tiettyjen betonityyppien tiheyden kg / m3?

Toinen tärkeä ominaisuus, jonka tuntematta rakennuksen suunnittelu ja toteutus on mahdotonta. Seoksen - sideaineiden ja aggregaattien pääkomponentit sekä niiden mittasuhteet - määrittävät lopullisen tuotteen pitoisuuden asteen. Osioiden suhdetta muuttamalla ja erityisten lisäaineiden käyttämisellä voit säätää tuotteen laatumittareita lähdössä.

Materiaalin erityinen käyttö ja kohteen käyttöikä riippuvat sellaisesta indeksistä kuin betonin tiheys kg / m3. Merkkivalo ilmaistaan ​​kirjaimella "D". Tämän parametrin arvojen perusteella betonimateriaalit jaetaan useisiin eri tyyppeihin:

 • erityisesti valo (enintään 500 kg / m³) - lämmitys, tiivisteet ja saumat tiivistyvät;
 • keuhkot (500 - 1800 kg / m³) - elementtien tuotanto, jota ei ole kohdistettu raskaille kuormille;
 • kevyt (1800 - 2 200 kg / m³) - yleiskokoonpanoa, voidaan käyttää laakerien osissa;
 • raskas (2 200 - 2 500 kg / m³) - tukirakenteiden asentaminen;
 • erityisen raskas (2500 kg / m³) - erikoissuunnat (padot, maanalaiset rakenteet, sillat).

johtopäätös

Oikea valinta betonimassasta takaa kohteen kestävyyden ja luotettavuuden, ja lisäksi se on tehtävä suunnitteluvaiheessa. Käyttämällä taulukkoa arvosanojen ja betonityyppien avulla verrataan näitä parametreja ja tehdään oikea valinta tietyn käyttötarkoituksen toteuttamiseksi.

Tässä tapauksessa ei ole hyväksyttävää jättää huomiotta sellaiset materiaaliominaisuudet kuin:

 • tiheys;
 • pakkasenkestävyys;
 • vedenpitävyys;
 • puristuslujuus.

On pidettävä mielessä, että brändin kasvaessa liuoksen jähmettymisen aika pienenee. Tämä on tärkeää, jos se toimitetaan työmaalle liikenteessä.

Betonin laatu ja niiden käyttö

Betoni on halpa ja kohtuuhintainen rakennusmateriaali, joka täyttää monoliittisten rakennusten kaikki toiminnalliset vaatimukset. Huolimatta kehittyvistä muutoksista, jotka eivät sisällä vain hiekkaa ja sementtiä vaan myös aggregaatteja, kuten laajennettua savea, standardi hiekosementtikoostumus on edelleen suosituin yksityisten rakentajien keskuudessa. Laadun ratkaisun saavuttamiseksi on otettava huomioon se, että erilaisia ​​betonityyppejä käytetään monenlaisten rakennusten rakentamiseen.

On olemassa standardeja, jotka määrittävät ja luokittelevat betonikoostumukset niiden lujuusominaisuuksien, pakkasenkestävyyden, vedenkestävyyden ja sideainekomponentin perusteella. Jokainen näistä indikaattoreista on merkitty tietyillä aakkosnumeerisilla ja numeerisilla merkinnöillä, joita tarkastelemme tarkemmin.

Betonin lujuus

Betonin merkistä riippuen ratkaisun puristuslujuus on enemmän tai vähemmän kestäviä kuormituksissa eri olosuhteissa. Tämä parametri on merkitty pyökki "M" ja numero 50-1000, mikä ilmaisee, millainen kuorma kgf / cm2 kestää tietyn koostumuksen. Tämän indikaattorin sallittu virhe (vaihtelukerroin) on 13,5%.

Pakkauksessa on myös konkreettista betonialuetta, joka mitataan MPa: ssä (megapikseleinä) ja merkitään kirjaimella "B", minkä jälkeen luvut ovat välillä 3,5 - 80, mikä ilmaisee paineen, jonka materiaali kestää 95 prosentissa tapauksista.

Betonin luokka ja sen brändi ovat erottamattomasti sidoksissa toisiinsa, joten tunnet yhden indikaattoreista, voit helposti määrittää toisen.

Betonimassan ja betoniluokan määrittämiseksi on harkittava GOST 26633-91 -taulukkoa vastaava taulukko.

Näiden tietojen mukaan betoniliuoksen lujuuden merkki ja luokka määritetään.

Useimmin betoni M 400: a käytetään rakennusmateriaalien tuottamiseen perustavanlaatuisissa säätiöissä, mutta ei ole tarpeetonta ottaa huomioon muiden luokkien laajuutta.

M 50-100

Haurainta ja epäluotettavaa on koostumus merkinnällä 50. Useimmiten sitä käytetään täytettäessä tyhjiä rakenteissa, jotka eivät ole stressaantuneet. Noin samat voidaan sanoa seoksista M 75 ja M 100. Ns. "Ohut" betonia käytettiin kaatamalla rakennusseoksen luonnoskerrosta. Näitä yhdisteitä käytetään perustan alla olevan tyynyn (jalustan) valmistukseen perustuksille, tasoituskerroksille ja tieperusteiden asentamiseksi.

Se seikka, että betoniluokka puristuslujuudessa vastaa B 7.5: ta, tällaisen materiaalin indikaattori ei salli käyttää sitä vakavaan työhön.

M 150

Betonin M 150 ominaispiirteitä on hieman kevyempi, mutta kevytrakenteinen betoni, jota ei tule valita stressaaville rakenteille. Tällaisia ​​seoksia voidaan käyttää karkeaseen työhön ja kaatamaan perusta pienille kerrostaloille. Sillä on myös mahdollisuus käyttää sitä pesureiteen, puutarhaterassien, polkujen ja syiden vuoksi, joihin ihmiset kulkevat.

M 200-250

Kun merkin 200 suhde ja betoniluokka B 15, koostumus on kestävämpi. Sitä voidaan käyttää pitoseinien rakentamiseen portaiden, alustojen, polkujen, jalkakäytävien ja jalkakäytävien valmistuksessa. Usein M 200 kaadetaan teippityypin pohjaan (vain jos maaperä on vakaa) ja avoimilla terasseilla.

Betonin lujuus riittää laitemallien asentamiseen huoneisiin, joissa on pieni mekaaninen kuorma.

Betoni M 250 on lähes sama ominaisuus, koska se on usein valettu myös pienikokoisille laatoille.

M 300

Jos tarkastellaan betonimerkkiä ja niiden ominaisuuksia, niin nykyään M 300 on melko suuri kysyntä monoliittisten perustusten rakentamisessa, koska hinta ja laatu ovat optimaaliset. Tämäntyyppiset seokset soveltuvat myös kaatopaikkojen ja portaiden valmistukseen sekä ulkona että talon sisällä. Betoni M 300: lla on hyvä kosteudenkestävyys, joten märkäympäristössä ei ole tuhoisaa vaikutusta siihen.

M 350

Jos valitset betonimerkin, jonka luokka on B 27.5, saat kestävän materiaalin monoliittisten ja päällekkäisten rakenteiden rakentamiseksi. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään perustettaessa korkeita rakennuksia. Seoksen lujuuden ansiosta se soveltuu myös vakavampiin rakennuksiin: uima-altaat, tukipylväät, lentokenttälevyt ja paljon muuta.

M 400

Tällaisella ottelulla rakennusmateriaalin laatu ja palkkaluokka (M 400, B 30) on oltava melko kalliita. Tämän tyyppisen seoksen korkeat kustannukset eivät ole kovin suosittuja yksityisten kehittäjien keskuudessa. Betoni M 400 kuitenkin nopeasti tarttuu, joten sitä käytetään usein isojen esineiden rakentamiseen: ostoskeskuksiin, urheiluareenoihin, pankkeihin, vesipuistoihin ja niin edelleen. Lisäksi tämä betoni soveltuu sillan, vedenalaisen rakenteen, raskaasti kuormitetun tuen ja hydraulirakenteiden valuun.

M 500 ja edellä

Tällaisia ​​koostumuksia voidaan pitää erittäin erikoistuneina, koska sementti- ja lujuusominaisuuksien tällaisella pitoisuudella ei ole järkevää käyttää M 500: tä asuinrakennusten rakentamiseen. Tyypillisesti tämän luokan betoniseoksia käytetään pankkien holvien, siltojen, patojen, patojen ja strategisten tilojen rakentamiseen.

Betonin lujuuden luokittelun ohella on myös otettava huomioon muut erot.

Vedenkestävä betoni

GOST 12730.5-84: n mukaan vedenkestävyyden betoniarvot on merkitty kirjaimella "W" ja numeroilla 2-20, jotka määrittävät veden enimmäispainon (MPa), jonka betonirakenne pystyy kestämään.

Jos tarkastelemme betonin merkitsemistä tuotemerkillä, perustuen koostumuksen veden imeytymisen indikaattoreihin, materiaalit eroavat toisistaan ​​seuraavasti.

Harkitse betonin tärkeimmät luokat W:

 • W2 - tarkoittaa, että valitulla materiaalilla on suuri läpäisevyys ja se ei absorboi suuria määriä kosteutta. Tämä betoni ei sovellu vedenpitävyyteen.
 • W4 - imee hieman vähemmän kosteutta, mutta sitä ei myöskään suositella vedenpitäviksi.
 • W6 - samankaltaiset seokset eroavat alentuneesta läpäisevyydestä ja keskimääräisestä veden imeytymisasteesta, minkä vuoksi niitä käytetään useimmiten asuinrakennusten rakentamisessa.
 • W8 - betonin luokittelu osoittaa, että koostumus imee korkeintaan 4,2% kosteutta.

Vesitiivisbetonin merkitsemisen ohella on myös otettava huomioon materiaalin kestävyys matalissa lämpötiloissa.

Betonin sulamisvastus

Toinen tärkeä betonin luokitus on sen jäätymisvastus. Tämä indikaattori on merkitty kirjaimella "F" ja numeroilla 50-300, mikä ilmaisee jäätymis- ja sulatusjaksojen lukumäärän, jota sementti-hiekkaseos kestää. Samanaikaisesti 5 prosentin vahinko on sallittu, mutta ei enää.

Tästä eteenpäin pakkasenkestävän betonin laatu on erittäin tärkeä indikaattori, jolla tätä tai mitä materiaalia voidaan käyttää tähän tarkoitukseen.

Hyödyllisiä! On olemassa useita toimenpiteitä, joilla voidaan parantaa betonin räykkyyttä: veden seoksen väheneminen seoksessa ja erityiset pehmitettävät aineet.

Jos puhumme siitä, miten määritämme betonin luokka sen perusteella, että se on alhaisissa lämpötiloissa, niin:

 • merkit M 100-150 vastaa indeksiä F 50;
 • M 200-250 - F 100;
 • M 300-350 - F 200;
 • M 400 - F

Rikkakestävyyden ja veden kestävyyden betonilaatujen lisäksi on olemassa betoniratkaisun parametri, joka määrittää koostumuksen toimivuuden mukaan.

Betonin työstettävyys

On olemassa useita GOSTia, jotka määrittelevät, mitä konkreettinen luokka on työstettävissä. Riippuen siitä, kuinka betoniseos täyttää muodonmuodon painonsa alla, valitaan yksi tai toinen koostumus.

Seoksen tiheys jaetaan seuraavasti:

 • Mobile. Niiden indikaattorit mitataan kartiomallilla.
 • Kova. Tällaisia ​​seoksia testataan värähtelevällä pöydällä. Koostumuksen ominaisuuksien määrittäminen perustuu seoksen pakottamisen ajankohtaan.

GOST 7473-94 määrittää konkreettisuuden työstettävyyden mukaan seuraavasti.

Ymmärtääksesi, miten valitaan konkreettinen ratkaisu tähän parametriin, pohditaan taulukkoa.

Valmistettavuuden luokittelun lisäksi on myös otettava huomioon GOST 23732, jonka mukaan sekoittumisvesi ja itse seos koskevat vaatimuksia.

Betonin suorituskyvyn muuttamiseksi voit aina lisätä pehmittimen laastiin, mikä tekee siitä enemmän muovia. Tällöin betoni täyttää kaikki standardit toimivuuden mukaan.

Jatketaan miettimään, mitä muut konkreettiset tekijät eroavat toisistaan, on vain selvitettävä, mitkä ovat sitovia osia.

Betonisidonnaiset komponentit

Jos luokittelemme betoniliuokset sideaineella, koostumukset jaetaan seuraaviin luokkiin:

 • sementti (yleisimpiä);
 • asfaltti (käytetään tienrakennuksessa);
 • kalkki;
 • kipsi;
 • silikaatti;
 • savea.

Betonin rakenteesta riippuen betoni voi olla:

 • Erityisen helppoa. Tällöin materiaalin suurin paino on enintään 500 kg / m 2. Tällaisia ​​betoneita kutsutaan myös voimakkaiksi.
 • Helppoa. Käytettäessä betonia, jonka paino on enintään 1,800 kg / m 2, käytetään betonista, hiekkakivestä, hohkakivestä ja muista kevyistä huokoisista materiaaleista valmistettua täyteainetta, jolla on alhainen lämmönjohtavuus. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään aidojen ja pinnoitteiden rakentamiseen.
 • Raskas tai tavallinen. Tällöin materiaalin suurin paino on yli 1 800 kg / m 2. Tällöin täyteaineena käytetään kiinteää soraa, jota käytetään tavallisesti lujitetuilla teräsrakenteilla.
 • Erityisen raskas. Tämän tyyppisen materiaalin tilavuuspaino on yli 2700 kg / m 2. Erityisen raskaita seoksia varten käytetään aggregaatteja: baritia, rautamalmia ja metalleja. Tällaisia ​​materiaaleja käytetään suojaamaan haitallista säteilyä, joten ne rakentavat ydinvoimaloita ja sotilastutkimuskeskuksia.

Näiden tietojen avulla tiedät nyt, miten määrität betonibrändin ja valitset projektiisi parhaiten soveltuva rakennusmateriaali.

Betonimarkkinat ja niiden soveltaminen

Tärkein parametri, joka määrittää betonin laadun - sen brändin. Ostajat kiinnittävät huomiota tähän indikaattoriin valittaessa tätä materiaalia. Betonibrändi on osoitus sen lujuudesta, vedenkestävyydestä ja pakkasvasteesta. On tunnettua, että betoniseoksen lujuus on muuttuva indikaattori. Valmistelussa betoni sekoittimessa se on melko hauras ja laastin kiinnittymisen aikana sen lujuus kasvaa. Joten viikkoa kaatamisen jälkeen betoni hankkii lujuuden, joka vastaa 70% suunnittelun vahvuudesta. 28 päivän jälkeen betoni saa lasketun (suunnittelun) voimakkuuden. Muutaman vuoden kuluttua tällainen keinokivestä tulee vielä kestävämpi.

Betonin lujuusluokat

Tämän materiaalin merkintä heijastuu sen merkinnöissä. Merkitään numerolla "M" jälkeen. Rakennusmateriaalimarkkinoilla kuluttajat voivat ostaa M-50 - M-1000 betonimerkkejä. Betonin merkki betoni- ja betonituotteille tarkoittaa materiaalin keskimääräistä lopullista puristuslujuutta, laskettuna kgf / cm2: ssä. Tämä parametri riippuu sideaineen osuudesta betoniliuoksen tilavuudessa. Tämän indikaattorin kasvu lisää betonin vahvuutta sekä parantaa sen laatua ja kustannuksia. On vaikeampaa työskennellä korkealaatuisen laastin kanssa, koska se nopeasti asetetaan. Siksi valittaessa betonia tuotemerkillä on tärkeää säilyttää tämän materiaalin laadun ja hinnan tasapaino.

Käytetään tärkeimpiä betonivahvuuksia

 1. M-100: a käytetään valmistelutoimenpiteisiin ennen monoliittisen pohjan ja laattaliuskan kaatamista. Tämä betoni asetetaan ohut kerros hiekka tyyny. Tämän jälkeen asennukset asennetaan tulevaa rakennetta varten.
 2. M-150 käytetään valmistustöiden valmistuttua ennen säätiön kaatoamista. Sitä käytetään myös lattiapinnoitukseen ja täyttämiseen, rakenteen perustaksi pienille rakenteille, betonin rakeille.
 3. M-200: a käytetään raiteiden, päällysteiden, perustusten, betonilattiapinnoitteiden täyttämiseen asuintiloissa ja lattialle autotallissa.
 4. M-250 ja M-300 käytetään monoliittisen perustuksen, aidojen, portaiden, tukien, lattialaattojen, pienen tai keskikokoisen kuormituksen, betonisten sokeiden alueiden luomiseen.
 5. M-350: a käytetään erilaisten kriittisten rakenteiden valmistukseen, esimerkiksi monoliittiseen kellariin, lattialevyihin, palkkeihin, pylväisiin, altaan altaisiin jne.
 6. M-400: ää käytetään siltojen, rahan varastojen, hydraulisten rakenteiden ja erityisvaatimusten mukaisten rakenteiden rakentamisessa.
 7. M-450, M-500, M-550 käytetään samoihin tarkoituksiin kuin M-400, samoin kuin metron, patojen ja patojen rakentamisessa.
 8. M-600: a käytetään sellaisten tilojen rakentamisessa, jotka kestävät ympäristötekijöiden aggressiivisia vaikutuksia ja maksimaalista lujuutta. Tällaisiin kohteisiin kuuluvat mm. Betoniteräsrakenteet, erikoistarkoituksiin raudoitetut betonirakenteet, hydrauliset rakenteet.

Betonipäästöt pakkasvasteessa

Betonimassan pakkasvastuksen määrittämiseksi se merkitään numeerisella indeksillä kirjaimen "F" jälkeen. Betonipitoisuus pakkasenkestäessä merkitsee jäätymis- ja sulatusjaksojen enimmäismäärää, jonka jälkeen näytteet säilyttävät vähintään 95% alkuperäisestä lujuudestaan. Samanaikaisesti tien betoni näiden testien jälkeen pitää painonsa olla vähintään 95 prosenttia alkuperäisestä painosta. Jäätymisenestojärjestelmä voi olla brändi F25: stä F1000: een. Eri merkkien betonia käytetään eri tapauksissa:

 1. Sekoita merkit F50: n alapuolella. Niitä käytetään vain suljetuissa tiloissa, sillä ulkona tällainen betoni ruuhkautuu nopeasti.
 2. Ratkaisutyypit F50-F150. Sillä on riittävä roiskeenkestävyys, minkä vuoksi sitä vaaditaan laajasti luomaan objekteja, jotka toimivat muuttuvassa ilmastossa. Tällaiselle betonille on ominaista kestävyys ja kestävyys.
 3. Merkkien F150 - F300 seokset. Käytetään kovien ilmasto-olojen rakenteiden rakentamiseen. Tämäntyyppinen betoni vuosien varrella ei menetä voimakkuuttaan edes terävällä lämpötilan muutoksella.
 4. Ratkaisut tuotemerkit F300 - F500. Käytetään harvoissa tapauksissa. Tällainen betoni on välttämätöntä, kun luodaan esineitä, joilla on vaihteleva vedenpinta, esimerkiksi meren hydrauliset rakenteet.
 5. Betoniluokat yli F500. Sitä käytetään poikkeustapauksissa. Tätä seosta käytetään vuosisatojen ajan esineiden rakentamiseen.

Merkkisbetoni vedenkestävyyteen

Eri tyyppisillä betoniratkaisuilla on erilainen vedenkestävyys. Tämä käsite on tämän materiaalin kyky estää veden tunkeutumista paineeseen. Betoniseosten vedenkestävyyden aste heijastuu vedenkestävyyden merkkiin ja sitä osoitetaan numeerisella arvolla kirjaimen "W" jälkeen. Tässä ominaisuudessa on seuraavat tuotemerkit:

 1. W2, W4. Näiden astioiden betoni on erittäin läpäisevä, se absorboi huomattavan määrän vettä. Käytetään sellaisten tilojen rakentamiseen, joissa ei vaadita vedenpitävyyttä. Esimerkiksi betoniraiteiden, läpäisevän jalkakäytävän ja niin edelleen.
 2. W6. Tämän merkin seokselle on tunnusomaista alhainen läpäisevyys. Rakenteet siitä absorboivat keskimääräisen nestemäärän. Tätä ratkaisua käytetään luomaan yleiskäyttöisiä betonirakenteita.
 3. W8. Tämän brändin betoni imee korkeintaan 4,2% painosta rakennetta. Tätä seosta käytetään luomaan esineitä, joissa on korkea vedeneristys. Sitä käytetään kylpyhuoneiden, altaiden ja muiden vastaavien huoneiden viimeistelyyn.
 4. W10 - W20. Näiden laatujen betoni on erittäin kosteutta kestävä. Brändin kasvulla tämä parametri paranee. Käytännössä näiden merkkien betoniseoksia käytetään melko harvoin.

Betonitiheyden tasot

Tärkeä betonin laadun indikaattori on sen keskimääräinen tiheys. Tämä parametri on laskettu kg / m3 ja se on merkitty merkinnällä numeerisella ilmaisimella kirjaimen "D" jälkeen. Tiheys on useita betonityyppejä:

 1. Leikkeet alle D500. Tämä ryhmä sisältää vaahtobetonia ja hiilihapotettua betonia. Näitä materiaaleja käytetään asuinrakennusten seinien ja kattojen sekä lämmöneristysrakenteiden luomiseen.
 2. Leimat D500-D1800. Tämän tyyppisiä seoksia ovat huokoiset aggregaatit. Niitä käytetään rakennettaessa rakenteellisia lämpöeristysrakenteita ja kevyeen kuormitukseen alttiina olevia betonirakenteita.
 3. Leikkeet D1800-D2200. Tällaisten liuosten täyteaine on murskattu kivi. Näiden merkkien betonia käytetään asuinrakennusten rakentamiseen, perustuksen ja seinien muodostamiseen. Näiden seosten paino mahdollistaa niiden käytön monien ongelmien ratkaisemiseksi.
 4. Leimasimet D2200-D2500. Graniitti, kalkkikivi, muut kivet ja tiheä hiekka toimivat näiden aineiden aggregaatteina. Tämän tyyppistä betonia käytetään luomaan rakennusten, säätiöiden, rakennusten seinämien pylväitä alueilla, joilla on epäedullinen säteilytausta.
 5. Leimat D2500 ja edellä. Tällaisen betonin täyteaine on rautamalmi, metalliromu, magnetitti. Tämän tyyppisiä seoksia käytetään erikoistarkoituksiin käytettävien rakennusten, esimerkiksi huoltoasemien, rakentamiseen. Tällaisen betonin rakenteet kestävät säteilyä.

Betonin arvot hankauksella

Mekaaninen vaikutus betoniin johtaa hankautumiseen. Hiero on tämän keinotekoisen kiven kyky muuttaa tilavuus ja paino hiomavälineiden vaikutuksen alaisena. Kulutuksen aste riippuu materiaalin kovuudesta ja tiheydestä: sitä suurempi tieto, sitä vähemmän hankausta. Betonin hankauksen parametri määräytyy numeron ilmaisimella, joka on merkinnässä kirjaimen "G" jälkeen. Seuraavia merkkejä hankauksesta on:

 1. Betonibrändi G1. Se on vähäistä hankausta. Tällaisia ​​betoniseoksia päällystystekniikassa käytetään tiettyjen liikenneväylien (teiden ja jalkakäytävien pääteillä, kuormitettuihin lattialaatoihin) liikennöivien teiden rakentamisessa.
 2. Sekoitusmerkki G2. Sille on ominaista kohtalainen hankausaste. Sitä käytetään keskikokoisten teiden ja tavanomaisen kuormituksen omaavien teiden rakentamiseen (maanalaiset kulkuteitit, teollisuusrakennusten elementit).
 3. G3-brändiratkaisu. Siinä on runsaasti hankausta. Sitä käytetään luomaan osia vähäliikenteisille teille (jalkakäytävät pihalle, asut asuinrakennukset lähellä olevia teitä).

Joten, selvitimme, mitkä ovat konkreettisia merkkejä. Kunkin betoniseoksen ominaispiirteet antavat niiden sovelluksen erityisongelman ratkaisemiseksi. Betonin laatu on oikea valinta, sillä se on tärkein edellytys, jotta voidaan varmistaa tämän materiaalin tuotteiden korkea laatu.

© Kaikki oikeudet pidätetään.
JSC "Yarstroytekhnika"
2004-2018

Betonituotteet merkin avulla

Kaupallinen betoni M-100 V7.5 (P1 V7.5; P2 V7.5; P3 B7.5; P4 B7.5)

Betonibrändiä M-100 V7.5 käytetään pääasiassa valmistustöiden valmistuttua ennen kuin kaadetaan monoliittisia laattoja ja säätönauvoja sekä tienrakennusta, kun käytetään betonipatan kaatamista ja jalkojen asennusta.

Tavaramerkki M-150 В12.5 (П1 В12,5, П2 В12,5, П3 В12,5, П4 В12,5)

Betonibrändi M-150 V12.5 käytetään pääasiassa töihin, ennen kuin kaatavat monoliittiset perustalevyt, jotka tekevät kerroksista, lattioista, pienrakenteisiin perustuotteista, betoniraiteista, tienrakentamisesta, betonipintojen kaatamisesta ja reunakivien asennuksesta.

Kaupallinen betoni M-200 B15 (P1 B15, P2 B15, P3 B15, P4 B15)

Betonibrändi M-200 B15 - yleisimmin käytetty betonimerkki. M-200: n yksittäisessä rakenteessa ratkaistaan ​​paljon ongelmia. Se on tehty nauhan ja laattojen perustuksista, tee portaita. M-200-tienrakennustöissä käytetään tienlevyjen, seinien, polkujen, paviljongin, tienrakennustöiden valmistusta varten betonityötyyppejä ja käytetään reunusten asennukseen.

Kaupallinen betoni M-250 B20 (P1B20, P2B20, P3B20, P4B20)

M-250 - matala-asteinen betonimerkki. Sitä käytetään pääasiassa ratkaisemaan samoja rakennustehtäviä kuin 200. Se on sallittua käyttää monoliittisten perustusten kaatamiseen. Käytännössä ei käytetä tienrakentamisessa.

Kaupallinen betoni M-300 V22.5 (P1 V22.5; P2 V22.5; P3 V22.5; P4 V22.5)

Betonibrändi M-300 ja brändi M-200 ovat käytetyin betonimerkki. Sitä käytetään useimpien perustusten, monoliittisten seinien, lattialevyjen, nauhojen, portaiden jne.

Kaupallinen betoni M-350 B25 (P1 B25, P2 B25, P3 B25, P4 B25)

Betonibrändi M 350 B5 useimpia betonituotteita betonituotteiden valmistuksessa. Sitä käytetään yleensä sellaisten kriittisten rakenteiden valmistukseen, joilla on suuri kantavuus: monoliittiset perustukset, pylväs-peräpeili-luurangot, monisäiliöt ja lattialevyt, pino-rostrod-betonirakenteet, palkit, monoliittiset seinät, altaat, ilmapattorilevyt.

Kaupallinen betoni M-400 B30 (P1 B30, P2 B30, P3 B30, P4 B30)

M-400-betoni erikoisvaatimuksiin. Koska sen korkea lujuus, korkea asetusnopeus ja korkea hinta, sitä käytännössä ei käytetä yksityisessä rakentamisessa. Pääasiallinen sovellus: sillat, pankkien holvit, vesitekniset rakenteet, kolonnitransomilattiat korkeajärjestelyissä ja seismisesti aktiivisten alueiden rakentaminen.

Kaupallinen betoni M-450 V35 (P3 B35; P4 B35)

Raskas betonibrändi, jolle on tunnusomaista suuri jäätymisvastus ja korkea vedenkestävyyden kerroin W.
Pääasiallinen sovellus: sillan, pohjavesien, tunneleiden, patojen, patojen, vesikoneiden teknisten rakenteiden, torni-pulttikerrosten rakentaminen kohokuvioinnissa seismisesti aktiivisilla alueilla.

Kaupallinen betoni M-500 V 40 (P3 B40, P4 B40)

Raskas betoni merkki kaikissa passeissa ja sertifikaateissa, jotka on merkitty betoniin M-550. Lähinnä tunnettu ka M-500 syistä, joista kenelle ei tiedetä. Erittyy erittäin korkeaan jäätymisvastukseen ja korkea W: n vesitiiviyskerroin.

Tärkein sovellus: monimutkaisten siltojen, metrojen, vaarallisten tunneleiden (vedenalaisten), patojen, patojen, hydrotekniikan rakenteiden rakentaminen, torni-pulttikerrokset korkeissa rakennustöissä seismisesti aktiivisilla alueilla.

Betoni m-500 B 40 on harvoin käytetty betonimerkki. Yleensä tällaisen betonin käyttöä säännellään erityisvaatimuksilla, jotka liittyvät tällaisen betoniseurannan betoniteräsrakenteiden toimintaan.

Luokat ja betoniluokat

Merkki ja (tai) betoniluokka - tärkein betonin lujuutta kuvaava indikaattori.

Aksiaalinen puristuslujuus on betoniseoksen kyky vastustaa tuhoja ulkoisista voimista.

Aksiaalisen puristuksen lujuudesta riippuen betonit jaetaan luokkiin. Luokka on osoitettu kirjaimella "B" ja numeroita, jotka osoittavat resistenssin paineen megapaskeina (MPa).

Luokkien lisäksi betonin lujuus annetaan myös merkillä "M" ja numeroilla 50-1000, mikä osoittaa puristuslujuuden kgf / cm2 ja sitä korkeampi tämä luku, sitä raskaampi betoni.

Luokkien ja merkkien välinen kirjeenvaihto

Betoni M100 B7.5

M100 B7.5 - ohuin betonipinta. Tärkein sovellus: valmisteleva konkreettinen työ, jossa ohut kerros tiivistetyllä maaperällä tai hiekkalaatalla.

Betonin rakentamisessa käytetään M100 B7.5: tä varsin usein, mutta kuormittamattomana kerroksena - valmistetaan monoliittisia tukirakenteita, lattiaa, joka on betonoitu maahan.

Valmistustöiden aikana M100 B7.5 valetaan tiivistetyn maaperän tai hiekkakerroksen läpi. Betonin M100 B7.5 valmistuksen tarkoituksena on estää sementti maito virtaamasta laakereista monoliittirakenteita maahan ja vastaavasti kosteutta ulkopuolelta sen varmistamiseksi, että päärakenteen betoni säilyttää lujuutensa.

Käytetty betoni M100 B7.5 ja tienrakennus valmisteltaessa pääteitä. Käytetty betoni M100 B7.5 kastikkeena jalkojen kiinnittämiseen, pienien arkkitehtonisten muotojen ja muiden ei-kriittisten rakenteiden asentamiseen.

M150 B12.5 betoni

Tavarabetonia M150 B12.5 käytetään valmistusaineena lattian ja betonipalkkien louhintaan, kaatoraudoituksiin, monoliittisiin laatoihin.

Betoni M150 B12.5: llä on riittävä lujuus, joten se on tärkein brändi, jota käytetään betoniraiteiden ja -laattojen asentamiseen.

M200 B15 betoni

Betoniä M200 B15 käytetään betonilaattojen, perustusten, päällysteiden, polkujen valmistukseen. M200 B15: n vahvuus riittää ratkaisemaan suurimman osan yksittäisten rakennustöiden tehtävistä: perustukset (kaistaleet, laatta, pino-grillage), betoniportaiden, laattojen valmistus.

Tieliikenteessä betoni M200 B15 käytetään monoliittisen tyynyn muodostamiseen pääteitä varten.

M250 B20 betoni

Mark M250: ta käytetään pääasiassa monoliittisten perustusten valmistukseen, mukaan lukien kaistaleet, kaakeli-, pino-grillage, kevyesti kuormitetut lattialaatat, aidat, portaat, kiinnitysseinät.

M300 B22.5 betoni

Yleisimmin tavattu betonimerkki (tämä koskee myös M200 B15). Teknisten ominaisuuksien yhdistelmä ja tämän merkin betonin suhteellisen alhainen hinta tekevät siitä lähes täydellisen rakenteen tarpeita. M300 B22.5 sopii monoliittiseen tai nauhamaiseen pohjaan melkein mihin tahansa taloon, mukaan lukien maanmökki.

M350 B25 betoni

M350: n tärkein sovellus: kantavien seinien, lattialaattojen, palkkien, pilarien, raudoitettujen betonirakenteiden ja tuotteiden valmistus, monoliittisten säätöjen virtaus.

M400 B30 betoni

M400: n tärkein sovellus: kaivosaltaat, poikittaiset palkit, hydrauliset rakenteet, tukiseinät, siltarakenteet, monoliittisten rakennusten kellarit.

M450 B35 betoni

M450 käytetään sillanrakenteisiin, hydraulisiin rakenteisiin, pankkien holviin, metron rakentamiseen.

Betonin merkintä ja ominaisuudet

Ensisijaiset indikaattorit - betonin merkki ja luokka - eräs perusominaisuuksista laastin valinnassa. Eri merkkien käyttö vaihtelee aakkosnumeerisessa muodossa olevien salattujen arvojen mukaan. Valmis seos tavataan yleensä tuotemerkillä - tässä on tärkein ominaisuus - tulevaisuuden monoliitti.

1. Hankkeen dokumentaatiossa merkki merkitään pääkirjeellä M ja betonin lopullinen lujuus kgf / cm2: ssä. Betonilaatuja on M50: stä M1000: een, mutta sovellus on useimmiten vain M100-M450.

2. Betoniluokka, kirjain B (B 3,5 - B 60). Tämä merkitsee taatun lujuuden arvoa eli megapaskalin kuormitusta, jota monoliitin on kestettävä 95 prosentissa tapauksista. Käytössä yleisimmät luokat ovat B 7.5 - 35.

3. Jäätymisen, veden kestävyyden, liikkuvuuden ja kovuuden indikaattorit ovat huonompia kuin edellä, mutta ne ovat tärkeitä myös useissa erityistapauksissa.

Betonin palonkestävyys on osoitettu kirjaimella F (25 - 1000), se tarkoittaa jäätymis- ja sulatusjaksojen lukumäärää, jonka aikana seos ei vääristy. Tämä indikaattori on äärimmäisen tärkeä erittäin märissä maissa, siltarakenteissa, joissa esiintyy jatkuvaa kosketusta kosteuden kanssa, erityisesti syksyllä ja keväällä lämpötilahäviöiden aikana.

Erilaiset valmistajat ottavat lisäksi käyttöön jäätymisenestoaineen lisäaineita koostumukseen materiaalin kestävyyden lisäämiseksi lämpötilan ääriliikkeisiin. Tyypillisesti tällainen lisäaine on hydrofobinen (sieppaus) sementti. Tärkeää: tällaisten keinojen väärinkäyttö aiheuttaa konkreettisen lujuuden menetyksen. Ilmastovyöhykkeellemme sopii käytettäväksi betonipäällyste, jolla on jäätymisvastus F 100-200.

Vedenpitävyys on betonisekoitteen ominaisuus materiaalin sisäpuolelle. Merkitys on siinä, että veden tunkeutuminen mikrokruunuihin pakastamisen aikana tuhoaa sen sisäpuolelta.

Vedenkestävyyttä merkitään merkillä W 2 - 20 - tämä on numeerinen indikaattori vastuksen kosteuden tunkeutumisesta paksuuteen paineella. Jotta saavutettaisiin vaaditut hydrausvastusominaisuudet, käytetään samaa hydrofobista sementtiä tai muita tiivistys- ja hydrofobisia lisäaineita.

On huomattava, että samaan aikaan hinta tulee paljon suuremmaksi, mutta näkyviin tulee useita positiivisia ominaisuuksia:

 • mahdollisuus säästää vedenpitävillä pohjilla alueilla, joilla on läheinen pohjavesivarasto;
 • pidennetään käyttöiän lisääntynyttä roiskeenkestävyyttä, jota käytetään suojattomissa rakenteissa, kuten aidat, sokeat alueet, betonipolkuja.

Taulukossa esitetään betonilaatujen pääominaisuudet, mukaan lukien materiaalin kulutus liuoksen valmisteluun ja likimääräiset kustannukset.

Betonin tasot ja niiden tarkoitus

Betoni M100 - betoni, jota käytetään useimmiten epäsäännöllisten rakenteiden betonisointiin - paviljonkeihin, kouruihin, jalkojen ja jalkakäytävien asentamiseen (betonipohjaksi), joka tekee jalankulkuja, jalkakäytäviä ja betonituotantoa, nauhan monoliittiset perustukset. Podbetonnaya-valmistelu suoritetaan kaatamalla ohuen kerroksen betonia M100 aiemmin valmistetusta hiekkakivestä. Vedeneristyskerros hitsataan tai liimataan päälle. Ja vasta tämän kerroksen kiinteytymisen jälkeen on tehtävä vahvistus.

Betoni M150 käytetään useimmiten metalli- ja betonirakenteiden lopullisessa valmistuksessa hiekkaisella pohjalla (ennen vedenpitävyyttä ja kaatamista). Hyödykebetonia M150 käytetään valmistelevissa töissä ennen monoliittisten nauhojen perustamista, betonilattiat, betonilattiat, pienten rakenteiden ja rakenteiden perustukset, betonirakenteisiin. Määritetyn merkinnän betonia käytetään pysäköintialueille, aidan, terassin ja huvivenesataman perustuksiin. Tämän merkin betonia käytetään pääosin tienrakentamisessa, betonialustana jalkojen asennuksessa.

Betoni M200 käytetään useimmiten betonipinnoitteisiin, perustuksiin, polkuihin ja päällysteisiin. Yksityisen rakentamisen osalta valmisbetoni M200 on epäilemättä myynnin johtaja, koska sen vahvuus riittää ratkaisemaan tällaisia ​​rakennustehtäviä: kaadetaan kevyesti kuormitettuja teippiä, monoliittisia, pilareita, pylväs- ja laattaperusteita, valmistetaan konkreettisia portaita ja portaita. Määritetyn merkinnän betonia käytetään pysäköintialueille, aitojen perustuksille, terasseille ja huviveneille, kiinnitysseinille. Tämän betonin tyyppejä käytetään tienrakennuksessa, jalkojen ja jalkojen asennuksessa betonina. Myös betonista valmistetut M200 suorittavat sisäisiä sisäosioita.

Betoni M250 käytetään useimmiten betonipinnoitteisiin, perustusten, polkujen ja päällysteiden rakentamiseen. Kaupallinen betoni M250 ei jostain syystä ole kovin suosittua yksityisessä rakentamisessa, vaikka sitä pidetään hyvin suosittuna M200: n ja M300: n välille, ja sen vahvuus riittää ratkaisemaan erilaiset rakennustehtävät: monoliittisen valukappaleen, pilarin, pylväs- ja laattojen perustukset, konkreettisten portaiden valmistus. Määritetyn merkin betonia käytetään pysäköintialueille, aidan nauhan perustuksiin, terasseihin ja huviloihin, suuret seinät. Myös betoni M250 tekee sisäisiä sisäosia, se sopii kevyesti kuormitetuille lattialaatoille. Tämäntyyppinen betoni on sementtilaastin analogi, lukuun ottamatta murskattua murto-osaa.

Betoni M300 käytetään useimmiten monoliittisten perustusten laitteisiin: nauhat, paalunpihdit, pylväs- ja laattaperustat, betoniportaiden ja portaiden valmistus, polut, sokea alue. Yksityiseen rakentamiseen valmisbetoni M300 on johtava myynti. Brändin betonirakenteet tekevät nauhan perustukset aidalle, kiinnitysseinille, jalkakäytävät, viemäriverkot. Myös betonista valmistettu M300 suorittaa monoliittisia seiniä ja monoliittisia lattialaatoja.

Betoni M350 käytetään useimmiten monoliittisten perustusten asentamiseen: nauhat, paalunpuristimet, pylväs- ja laattaperustat, betoniportaiden, palkkien, palkkien, ontelolaattojen, paksusuolen valmistus. Yksityistä rakentamista varten valmisbetonia M350 käytetään myös altaan altaiden järjestämiseen. Myös betonista M350 valmistetaan monoliittisia seiniä ja monoliittisia lattialaatoja. M350 Betoni on erittäin kestävä ja sillä on korkea pakkasen ja kestää hyvin kulutusta.

Betoni M400 käytetään useimmin siltojen, pankkien holvien, hydraulisten rakenteiden, palkkien, palkkien, pylväiden ja erilaisten rakenteiden erityisvaatimusten valmistukseen. Yksityistä rakentamista varten valmiiksi sekoitettua betonia M400 käytetään vain altaan altaiden järjestämiseen. Yleensä tätä betonia käytetään harvoin yksittäisissä rakenteissa, ensinnäkin sen erittäin voimakkaan lujuuden vuoksi (mökkien rakentamisessa ei tarvita tällaisia ​​rakenteita), M400-betoni on nopeasti kiinni korkean sementtipitoisuuden kautta. Lisäksi samasta syystä, ja siksi, että se on tuotettu vain graniittikiveillä, tämä brändi on melko korkealla kustannuksella. Betoni M400 on erittäin kestävä, erittäin korkea kesto ja erittäin korkea vedenkestävyys. Betoni M400: ta käytetään usein kaupallisessa rakentamisessa - kauppakeskusten, markkinoiden, jälleenvakuutusyritysten rakentamiseen ja rakennusten rakenteiden luotettavuuden rakentamiseen.