Betonien suosituimpien tuotemerkkien koostumus

Betoni on monipuolinen rakennusmateriaali. Luettelon tavaramerkeistä, luokista, tyypeistä ja muunnoksista ainesosien mittasuhteissa on hyvin laaja.

Betoniyhdistelmä

Rakennusmateriaalia (M50-M1000) on yli 20 merkkiä ja vastaavat luokat (B3.5 - B80). Betonin koostumus, ainesosien mittasuhteet jokaiselle omalle tyypillensä. Betonin koostumuksen valinta on melko monimutkainen prosessi. 1 m3 voi sisältää paljon erilaisia ​​aineita. Se on valmistettava ottaen huomioon sellaiset ominaispiirteet, kuten vakavuus, jäykkyys, liikkuvuus, rasvapitoisuus sekä työstettävyys, jäätymisvastus (F50: stä F1000: een), vedenpitävyys (W2-W20) ja vesi / sementti -suhde (W / C).

Tavallisia ja erikoisbetoniyhdistelmiä on olemassa. Ensimmäistä käytetään tavalliseen rakennustyöhön: lattian, laattojen, säätiöiden, sarakkeiden luomiseen; viimeistelyyn (hieno-aggregaatti). Erityiset lisäaineet ovat aina erikoisratkaisujen komponentteja, joita ovat hydrauliset betonit, teiden seokset, koriste-seokset. Koostumuksilla voi olla kyllästy, laiha, normaali ja rasva.

Ainekset, täyteaineet

Liuoksen tilavuusindikaattori mitataan kuutiometreinä. metrin päässä Liuos voi koostua monista tavoista, jotka ovat tuttuja jokaiselle aineelle, ja niihin sisältyy erityisiä kemiallisia lisäaineita - supistava, vettähylkivä, ilmanvaihdunta.

Murskattu kivi, sora (karkea aggregaatti)

Kun valmistat liuosta, ota iso osa yhden jakeen täyteaineesta - niin että betonilla on tasainen koostumus. On kuitenkin toivottavaa ottaa eri täyteaineet (hiekka ja murskattu kivi), joilla on erilaisia ​​parametrejä - joten on vähemmän tyhjiä. Betonin koostumuksella voi joskus myös olla kaksi saman täyteaineen jakeita.

Liian pieni murskattu kivi ja sen riittämätön määrä voivat aiheuttaa halkeamia. Epäpuhtaudet heikentävät seoksen laatua. Paras murskattu kivi betoniin - graniitti. Yleisimmin käytetty fraktio on 5-20 mm. Tällainen materiaali soveltuu teille ja siltoille. Keskikoko on 40 mm teollisuuslaitoksissa. Suuri osa 40-70 mm on hyvä yleinen muotoilu.

Murskakiven murto-osa on hienous: 5-10 (pieni), 10-20, 20-40 (keskitaso) ja 40-70 (suuri). On parempi purkaa särkyä ja soraa, joka on maksimikokoinen ratkaisu, mikä antaa parhaan liikkuvuuden seokselle. Täyteaineen ei pitäisi olla enempää kuin 1/5 seoksen massasta. Jos sora korvataan romudeilla, sen tilavuutta on lisättävä 10%. Niiden kanssa tapahtuva ratkaisu koskee pohjia ja tienrakennusta. Tässä on likimääräinen taulukko vastaavista murskattujen kiven ja betonin asteista:

Pöytä. 1 - Raskasluokat

Valinnanvoittoja

Betonin koostumuksen valinnalla karkealla aggregaatilla on seuraavat ominaisuudet:

 • betonilaatuja М250 ja vähemmän sekoitetaan soran kanssa, ja M300 ja sitä korkeammat - graniittiromuilla;
 • murskattujen kivien ero soraa vastaan ​​akuuteissa kulmissa olevissa pintoissa ja karheudessa, minkä vuoksi sen kiinnittyminen laastin hiukkasiin on tehokkaampaa, lisäksi se on paljon puhtaampaa;
 • vuorivarojen lujuus on kaksi kertaa suurempi ja suositellaan raskaille laastareille;
 • suuren lujuuden vuoksi karkeita jakeita otetaan, hieno fraktio sopii parempaan virtaukseen.

Valmistuksen aikana jokainen kivi tulee olla hyvin päällystetty liuoksessa - tämä tekee siitä vaikeaa. Jos liuos ei riitä tai murskataan kivi epäpuhtauksilla, betoni on heikko ja päinvastoin - liian rasvainen betoni voi halkeilla.

Hiekka (hienojakoinen aggregaatti)

Hiekkaa valittaessa on kiinnitettävä huomiota saviepäpuhtauksien esiintymiseen - mitä enemmän heistä, sitä matalampi materiaalin laatu. GOST vahvistaa hiekkaa koskevat laatuvaatimukset. Liuos ei suosittele yli 10% partikkeleita, jotka kulkevat 0,14 mm: n seulan läpi. Mitä enemmän savipitoisia, pölyisiä, sitkeitä epäpuhtauksia, sitä huonompi liuos - niiden ei pitäisi olla yli 3 painoprosenttia seoksesta. Haitallisimmat - savipitoiset epäpuhtaudet, koska ne vähentävät hiekan tarttumista.

Orgaanisen aineen on oltava mahdollisimman pieni. Hyvä hiekka ei sisällä jyviä, jotka ovat suurempia kuin 10 mm. Krupinka 5-10 mm sallitaan enintään 5%. Hiekan määrä on erittäin hieno fraktio, joka on vähennettävä seoksessa 10%. Hiekoituksen jakautumisessa on erityisiä seuloja. Eri betonityypeillä on erilainen hiekkatiheys: esimerkiksi M200-liuokselle sen tiheys on 1550 kg / m3.

Hyväksyntä brändin arvosana

Mitä enemmän hiekkaa, sitä parempi viskositeetti eli ratkaisu kyky säilyttää karkea aggregaatti sisällä. Mutta jos hiekka on hyvin paljon, se vähentää betonin lujuutta. Paras hiekka yksittäisten asuntojen rakentamiseen, säätimet - joki, murto 1,3-3,5 mm. Myös louhosta voidaan käyttää, mutta se sisältää enemmän epäpuhtauksia ja se on pestävä ennen käyttöä.

Raskasta betonia varten on suotavaa ottaa hiekka suuri ja keskikokoinen, jonka moduuli on 2-3.25.

Optimaalisesti tasapainoisen ja laadukkaan betoniliuoksen valmistelu vaatii oikean tasapainon sementtilajin kanssa. Heidän kirjeenvaihtoa parhaiten kuvaa taulukko:

Pöytä. 2 - Sementin merkki betonin luokkaan nähden

Betonin laatu ja niiden käyttö

Betoni on halpa ja kohtuuhintainen rakennusmateriaali, joka täyttää monoliittisten rakennusten kaikki toiminnalliset vaatimukset. Huolimatta kehittyvistä muutoksista, jotka eivät sisällä vain hiekkaa ja sementtiä vaan myös aggregaatteja, kuten laajennettua savea, standardi hiekosementtikoostumus on edelleen suosituin yksityisten rakentajien keskuudessa. Laadun ratkaisun saavuttamiseksi on otettava huomioon se, että erilaisia ​​betonityyppejä käytetään monenlaisten rakennusten rakentamiseen.

On olemassa standardeja, jotka määrittävät ja luokittelevat betonikoostumukset niiden lujuusominaisuuksien, pakkasenkestävyyden, vedenkestävyyden ja sideainekomponentin perusteella. Jokainen näistä indikaattoreista on merkitty tietyillä aakkosnumeerisilla ja numeerisilla merkinnöillä, joita tarkastelemme tarkemmin.

Betonin lujuus

Betonin merkistä riippuen ratkaisun puristuslujuus on enemmän tai vähemmän kestäviä kuormituksissa eri olosuhteissa. Tämä parametri on merkitty pyökki "M" ja numero 50-1000, mikä ilmaisee, millainen kuorma kgf / cm2 kestää tietyn koostumuksen. Tämän indikaattorin sallittu virhe (vaihtelukerroin) on 13,5%.

Pakkauksessa on myös konkreettista betonialuetta, joka mitataan MPa: ssä (megapikseleinä) ja merkitään kirjaimella "B", minkä jälkeen luvut ovat välillä 3,5 - 80, mikä ilmaisee paineen, jonka materiaali kestää 95 prosentissa tapauksista.

Betonin luokka ja sen brändi ovat erottamattomasti sidoksissa toisiinsa, joten tunnet yhden indikaattoreista, voit helposti määrittää toisen.

Betonimassan ja betoniluokan määrittämiseksi on harkittava GOST 26633-91 -taulukkoa vastaava taulukko.

Näiden tietojen mukaan betoniliuoksen lujuuden merkki ja luokka määritetään.

Useimmin betoni M 400: a käytetään rakennusmateriaalien tuottamiseen perustavanlaatuisissa säätiöissä, mutta ei ole tarpeetonta ottaa huomioon muiden luokkien laajuutta.

M 50-100

Haurainta ja epäluotettavaa on koostumus merkinnällä 50. Useimmiten sitä käytetään täytettäessä tyhjiä rakenteissa, jotka eivät ole stressaantuneet. Noin samat voidaan sanoa seoksista M 75 ja M 100. Ns. "Ohut" betonia käytettiin kaatamalla rakennusseoksen luonnoskerrosta. Näitä yhdisteitä käytetään perustan alla olevan tyynyn (jalustan) valmistukseen perustuksille, tasoituskerroksille ja tieperusteiden asentamiseksi.

Se seikka, että betoniluokka puristuslujuudessa vastaa B 7.5: ta, tällaisen materiaalin indikaattori ei salli käyttää sitä vakavaan työhön.

M 150

Betonin M 150 ominaispiirteitä on hieman kevyempi, mutta kevytrakenteinen betoni, jota ei tule valita stressaaville rakenteille. Tällaisia ​​seoksia voidaan käyttää karkeaseen työhön ja kaatamaan perusta pienille kerrostaloille. Sillä on myös mahdollisuus käyttää sitä pesureiteen, puutarhaterassien, polkujen ja syiden vuoksi, joihin ihmiset kulkevat.

M 200-250

Kun merkin 200 suhde ja betoniluokka B 15, koostumus on kestävämpi. Sitä voidaan käyttää pitoseinien rakentamiseen portaiden, alustojen, polkujen, jalkakäytävien ja jalkakäytävien valmistuksessa. Usein M 200 kaadetaan teippityypin pohjaan (vain jos maaperä on vakaa) ja avoimilla terasseilla.

Betonin lujuus riittää laitemallien asentamiseen huoneisiin, joissa on pieni mekaaninen kuorma.

Betoni M 250 on lähes sama ominaisuus, koska se on usein valettu myös pienikokoisille laatoille.

M 300

Jos tarkastellaan betonimerkkiä ja niiden ominaisuuksia, niin nykyään M 300 on melko suuri kysyntä monoliittisten perustusten rakentamisessa, koska hinta ja laatu ovat optimaaliset. Tämäntyyppiset seokset soveltuvat myös kaatopaikkojen ja portaiden valmistukseen sekä ulkona että talon sisällä. Betoni M 300: lla on hyvä kosteudenkestävyys, joten märkäympäristössä ei ole tuhoisaa vaikutusta siihen.

M 350

Jos valitset betonimerkin, jonka luokka on B 27.5, saat kestävän materiaalin monoliittisten ja päällekkäisten rakenteiden rakentamiseksi. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään perustettaessa korkeita rakennuksia. Seoksen lujuuden ansiosta se soveltuu myös vakavampiin rakennuksiin: uima-altaat, tukipylväät, lentokenttälevyt ja paljon muuta.

M 400

Tällaisella ottelulla rakennusmateriaalin laatu ja palkkaluokka (M 400, B 30) on oltava melko kalliita. Tämän tyyppisen seoksen korkeat kustannukset eivät ole kovin suosittuja yksityisten kehittäjien keskuudessa. Betoni M 400 kuitenkin nopeasti tarttuu, joten sitä käytetään usein isojen esineiden rakentamiseen: ostoskeskuksiin, urheiluareenoihin, pankkeihin, vesipuistoihin ja niin edelleen. Lisäksi tämä betoni soveltuu sillan, vedenalaisen rakenteen, raskaasti kuormitetun tuen ja hydraulirakenteiden valuun.

M 500 ja edellä

Tällaisia ​​koostumuksia voidaan pitää erittäin erikoistuneina, koska sementti- ja lujuusominaisuuksien tällaisella pitoisuudella ei ole järkevää käyttää M 500: tä asuinrakennusten rakentamiseen. Tyypillisesti tämän luokan betoniseoksia käytetään pankkien holvien, siltojen, patojen, patojen ja strategisten tilojen rakentamiseen.

Betonin lujuuden luokittelun ohella on myös otettava huomioon muut erot.

Vedenkestävä betoni

GOST 12730.5-84: n mukaan vedenkestävyyden betoniarvot on merkitty kirjaimella "W" ja numeroilla 2-20, jotka määrittävät veden enimmäispainon (MPa), jonka betonirakenne pystyy kestämään.

Jos tarkastelemme betonin merkitsemistä tuotemerkillä, perustuen koostumuksen veden imeytymisen indikaattoreihin, materiaalit eroavat toisistaan ​​seuraavasti.

Harkitse betonin tärkeimmät luokat W:

 • W2 - tarkoittaa, että valitulla materiaalilla on suuri läpäisevyys ja se ei absorboi suuria määriä kosteutta. Tämä betoni ei sovellu vedenpitävyyteen.
 • W4 - imee hieman vähemmän kosteutta, mutta sitä ei myöskään suositella vedenpitäviksi.
 • W6 - samankaltaiset seokset eroavat alentuneesta läpäisevyydestä ja keskimääräisestä veden imeytymisasteesta, minkä vuoksi niitä käytetään useimmiten asuinrakennusten rakentamisessa.
 • W8 - betonin luokittelu osoittaa, että koostumus imee korkeintaan 4,2% kosteutta.

Vesitiivisbetonin merkitsemisen ohella on myös otettava huomioon materiaalin kestävyys matalissa lämpötiloissa.

Betonin sulamisvastus

Toinen tärkeä betonin luokitus on sen jäätymisvastus. Tämä indikaattori on merkitty kirjaimella "F" ja numeroilla 50-300, mikä ilmaisee jäätymis- ja sulatusjaksojen lukumäärän, jota sementti-hiekkaseos kestää. Samanaikaisesti 5 prosentin vahinko on sallittu, mutta ei enää.

Tästä eteenpäin pakkasenkestävän betonin laatu on erittäin tärkeä indikaattori, jolla tätä tai mitä materiaalia voidaan käyttää tähän tarkoitukseen.

Hyödyllisiä! On olemassa useita toimenpiteitä, joilla voidaan parantaa betonin räykkyyttä: veden seoksen väheneminen seoksessa ja erityiset pehmitettävät aineet.

Jos puhumme siitä, miten määritämme betonin luokka sen perusteella, että se on alhaisissa lämpötiloissa, niin:

 • merkit M 100-150 vastaa indeksiä F 50;
 • M 200-250 - F 100;
 • M 300-350 - F 200;
 • M 400 - F

Rikkakestävyyden ja veden kestävyyden betonilaatujen lisäksi on olemassa betoniratkaisun parametri, joka määrittää koostumuksen toimivuuden mukaan.

Betonin työstettävyys

On olemassa useita GOSTia, jotka määrittelevät, mitä konkreettinen luokka on työstettävissä. Riippuen siitä, kuinka betoniseos täyttää muodonmuodon painonsa alla, valitaan yksi tai toinen koostumus.

Seoksen tiheys jaetaan seuraavasti:

 • Mobile. Niiden indikaattorit mitataan kartiomallilla.
 • Kova. Tällaisia ​​seoksia testataan värähtelevällä pöydällä. Koostumuksen ominaisuuksien määrittäminen perustuu seoksen pakottamisen ajankohtaan.

GOST 7473-94 määrittää konkreettisuuden työstettävyyden mukaan seuraavasti.

Ymmärtääksesi, miten valitaan konkreettinen ratkaisu tähän parametriin, pohditaan taulukkoa.

Valmistettavuuden luokittelun lisäksi on myös otettava huomioon GOST 23732, jonka mukaan sekoittumisvesi ja itse seos koskevat vaatimuksia.

Betonin suorituskyvyn muuttamiseksi voit aina lisätä pehmittimen laastiin, mikä tekee siitä enemmän muovia. Tällöin betoni täyttää kaikki standardit toimivuuden mukaan.

Jatketaan miettimään, mitä muut konkreettiset tekijät eroavat toisistaan, on vain selvitettävä, mitkä ovat sitovia osia.

Betonisidonnaiset komponentit

Jos luokittelemme betoniliuokset sideaineella, koostumukset jaetaan seuraaviin luokkiin:

 • sementti (yleisimpiä);
 • asfaltti (käytetään tienrakennuksessa);
 • kalkki;
 • kipsi;
 • silikaatti;
 • savea.

Betonin rakenteesta riippuen betoni voi olla:

 • Erityisen helppoa. Tällöin materiaalin suurin paino on enintään 500 kg / m 2. Tällaisia ​​betoneita kutsutaan myös voimakkaiksi.
 • Helppoa. Käytettäessä betonia, jonka paino on enintään 1,800 kg / m 2, käytetään betonista, hiekkakivestä, hohkakivestä ja muista kevyistä huokoisista materiaaleista valmistettua täyteainetta, jolla on alhainen lämmönjohtavuus. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään aidojen ja pinnoitteiden rakentamiseen.
 • Raskas tai tavallinen. Tällöin materiaalin suurin paino on yli 1 800 kg / m 2. Tällöin täyteaineena käytetään kiinteää soraa, jota käytetään tavallisesti lujitetuilla teräsrakenteilla.
 • Erityisen raskas. Tämän tyyppisen materiaalin tilavuuspaino on yli 2700 kg / m 2. Erityisen raskaita seoksia varten käytetään aggregaatteja: baritia, rautamalmia ja metalleja. Tällaisia ​​materiaaleja käytetään suojaamaan haitallista säteilyä, joten ne rakentavat ydinvoimaloita ja sotilastutkimuskeskuksia.

Näiden tietojen avulla tiedät nyt, miten määrität betonibrändin ja valitset projektiisi parhaiten soveltuva rakennusmateriaali.

Betonin tasot ja niiden ominaisuudet taulukossa

Maa-talon tai muun rakennuksen yksilöllinen rakentaminen tontille edellyttää perusteellista lähestymistapaa, ja sopivan betoniliuoksen valinta kaikille parametreille on ensiksi. Betonimerkki määrittää sen laadun ja muut tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet - lujuuskerroin, materiaalin huurteenkestävyys, kosteuden läpäisevyys jne. Kaikkien betonityyppien ja niiden ominaispiirteiden mukaan määräytyvät parametrit ja ominaispiirteet määräytyvät mittasuhteiden ja laadun mukaan. Kuiva seos on suljettu vedellä, minkä jälkeen se suljetaan muodoltaan (muotti) ja kovettuu. Vaikka seos on nestemäisessä tilassa - tämä on ratkaisu, kun se on asetettu ja täydellinen jähmettyminen on betonia tai vahvistettua betonia.

Betonin valmistusperiaate

Määritä betonin merkki ja luokka

Minkä betonin ja palkkaluokan vaaditaan määräytyvän rakennushankkeen laatimisvaiheessa. Jokaisella laakerielementillä ja rakennusyksiköllä on tarvittavat sääntelyparametrit alueelta, joka antaa arvosanan ja betonin luokan suhteen laskutoimitusten aikana.

Jos yksittäisissä rakenteissa betonilajit ja niiden käyttö luokitellaan suurilla toleransseilla parametreilla, silloin monimutkaisten esineiden teolliseen rakentamiseen on erityisesti suunniteltu ja toteutettu erityisiä kevyitä ja raskaita rakennusmateriaaleja, joilla on erittäin erikoistuneita parametreja ja ominaisuuksia:

 1. Kutistumisen vähimmäiskerroin ja työseoksen liikkuvuus;
 2. Lisääntynyt pakkasenkestävyys;
 3. Suuri käyttöaika;
 4. Kippaus ja halkeilu betoniin;
 5. Korkea paloturvallisuus ja kemialliset passiivisuusominaisuudet;
 6. Säteilyn haitallisten vaikutusten lieventäminen jne.

Betonin ja sen lajikkeiden luokittelu

Rakennuksen betoniluokka määräytyy sideaineen koostumuksen mukaan:

 1. Sementtibetoni on tarkoitettu kaikkiin asuinrakennuksiin, esimerkiksi betoniin B12 tai B30;
 2. Asfaltti - tienpinnoille;
 3. Kalkkibetoni;
 4. Betoni sitomalla kipsi;
 5. Silikaattibetoni;
 6. Savibetoni ja muut lajikkeet.
Erilaisia ​​betonityyppisiä sideaineita

Betoniluokkien aggregaatit jaetaan seuraavasti:

 1. Tavallinen tai raskas betoni tiheys on ≥ 1700 Pa GOST 26633-2012 mukaisesti. Työseos valmistetaan lisäämällä aggregaatteja, kuten murskattua kiveä tai soraa sekä muita tiheitä kiviä. Raskasta materiaalia, esimerkiksi betonia B7 B7 tai betonia B10, käytetään teräsbetoni- tai betonirakenteiden rakentamiseen, joilla on suurempi lujuus ja lisääntynyt kantavuus;
 2. Erityisesti raskasta betonia B30 ja vastaavia, joiden tiheys on ≥ 26,500 Pa GOST 5578-94 mukaan, valmistetaan lisäämällä baritiinikarreita tai muita rautapitoisia epäpuhtauksia, jotta säteilyn negatiivinen vaikutus ihmisiin vähenee. Erityisen raskasbetonin ominaisuutta käytetään ydinvoimaloiden ja muiden mahdollisten radioaktiivisen säteilyn esineiden rakentamiseen;
 3. Materiaali, jonka tiheys on ≤ 1700 Pa, on GOST 25820-2014: n mukainen kevytbetonin merkki, joka valmistetaan lisäämällä arbolitnyhkoaggregaatteja, tuhkaa ja masuunikuonaa, hohkakiviä ja muita huokoisia kiviä. Kevytbetonia käytetään sisäisten sisäseinien ja pinnoitteiden rakentamisessa, joilla on alhainen kuormitus sekä aidojen rakentamiseen;
 4. Erityisen kevyt betoni-, vaahtomuovi- ja kaasuseos, jonka tiheys on <5000 Pa, on ilmassa, valmistettu GOST 31384: n mukaan.
Betonimittarit

Betoni luokittelu lisäämällä lujittavat sauvat ja sauvat:

 1. Vahvistettuun betoniin lisätään sileät tai uritetut metalliset tangot;
 2. Betoni löysällä ja kireällä vahvikkeella;
 3. Betoni- ja betonituotteet;
 4. Betoni keinotekoisella vahvistuksella - useimmiten se on lasikuitua;
 5. Betoni kuitulujitteineen - hajallaan oleva vahvike jne.

Betonin viskositeetin luokitus:

 1. Kova betoni, josta rakennetaan monoliittisia rakenteita;
 2. Muovinen betoni ohuille lattioille ja kantaville seinille, tiiviisti vahvistettu.

Betoni luokittelu materiaaliominaisuuksilla:

 1. Kosteutta kestävä betoni kestää kosteutta, kun vedenpaine on ≥ 0,2 MPa. Sitä käytetään kaivoksissa, hydraulisissa rakenteissa ja tienrakentamisessa;
 2. Jäätymistä kestävä materiaali kestää suurta määrää jäädytys- ja sulatusjaksoja;
 3. Tulenkestävä materiaali kestää korkeita lämpötiloja paljon pitempään kuin tavallinen betoni.
Tiettyjen betonityyppien luokittelu viskositeetin ja plastisuuden mukaan

Pöydän brändin ja betonityypin määrittely

Betoni - tavallisin materiaali, jota ilman rakennusta ei voi tehdä. Myös kevyiden runkorakenteiden osalta tätä ratkaisua käytetään, mikä on välttämätön luotettavan ja kestävän perustan rakentamiseksi.

Vaiheittainen järjestelmä sementin ja hiekan betonimassan valmistamiseksi löysästi tai tiheässä tilassa, rauniolla ja vedellä.

Määritä, mikä merkki ja luokka betoniseosta tarvitaan, on erityinen taulukko.

Se osoittaa selvästi mihin tarkoitukseen tietyn ratkaisun voidaan käyttää, mikä on sen brändi, luokka.

Merkki ja betonin laatu

Järjestelmä betonimassan liikkuvuuden määrittämiseksi.

Tuotemerkki on materiaalin puristuslujuuden mittari, luokka on taatun lujuuden mitta.

Tietotaulukko, jonka esimerkki on jäljempänä (kuva 1), osoittaa näiden kahden datan välisen suhteen: M on merkki, jonka jälkeen se osoittaa puristusvoimaa.

Luokka on merkitty kirjaimella B, kun kuva heijastaa kuormaa, jonka materiaali kestää 95 prosentissa tapauksista.

Taulukossa on merkkejä M75: stä M1000: een, mutta vain M500: een asti sopivat vaihtoehdot sopivat rakentamiseen, loput käytetään täysin eri tarkoituksiin, ja jopa se on harvinaista.

Luokka alkaa B1: stä ja päättyy B60: een, kun taas keskimääräinen vahvuus näkyy vain brändi-luokan suhteessa.

Betoniarvojen ominaisuudet

Kuva 1. Taulukko likimääräisestä vaatimusluokasta ja betonimerkistä.

Nykyään kaikkia betonielementtejä ei käytetä rakentamisessa, koska tarpeettoman korkeat ovat kalliita ja tarvittava voima saadaan pienemmältä alueelta, esimerkiksi M500-brändiin saakka. Seuraavaa betonia käytetään rakentamiseen:

 1. M100 B7,5. Tämä merkki hyväksytään pääasiassa tehdessään valmistelevaa työtä, kun suoritetaan pohjalevyn monoliittinen kaataminen. Tämän betonin betonista on ns. Aluslevy. Ohut kerros laastia kaadetaan hiekkakerroksen kerrokseen, jonka jälkeen voit jatkaa tulevan monoliitin vahvistamista kaatamalla se korkeamman asteen liuoksella. Tämän ansiosta saavutetaan luotettavien suojaputkien suojaus. Tätä ohutta betonia käytetään myös raitoja rajoittettaessa. Se on valmistettu soran raunioista, kalkkikivestä ja graniitista. Yleisimmin käytetty betonimerkki M100, jonka liikkuvuus on n1-4 ja jäykkyys g1-4.
 2. M150 V12,5: a käytetään valu-monoliittisten laattojen valaistusvaiheessa, kun esittelyt suoritetaan, kun kaadetaan pieniä vahvistettuja perustuksia hyödyllisyysrakenteille. Usein juuri tällaista betonia käytetään raiteille, rajoille. Ratkaisu on tehty raunioista, kalkkikivestä, sorasta, graniitista. Suosittu on ratkaisu, jonka liikkuvuus on 1-4 jäykkyydellä g1-4;
 3. M200 B15. Tällaista betonia sisältävä liuos käytetään kaatosateiden, istuinten, monoliittisen pohjalevyn, sokean alueen kaatamiseen. Yksityisen talon rakentamisessa voit käyttää laattoja, teippiä, grillageja ja muita alustoja. Sekoitettu sora, graniitti, kalkkikivi, betonin jäykkyys on tasolla g1-4, liikkuvuus - n1-4.
 4. M250 B20. Pöydän mukaan tämä ratkaisu on suosituin, sitä käytetään kaatamalla monoliittisia yksityisten talojen perustuksia. Mark M250: llä on tarvittavat ominaisuudet pienen yksityisen talon nauhan perustuksen täyttämiseksi, luotettavan sokean alueen luomiseksi, varustamalla aidan, maatilarakennukset. Se soveltuu myös terassin, patio-ovien valmisteluun, ja sitä käytetään rakennettaessa kerroksia talossa.
 5. Soveltamisala on melko laaja. M250 on M200: n ja M300: n väliyhteys, mutta monet rakentajat haluavat nyt työskennellä hänen kanssaan, mutta vasta vähän aikaa sitten tällaisen betonin kysyntä ei ollut kovin korkea. Mutta korkeammat ominaisuudet ja kestävyys tekevät tästä seoksesta suosituimpia näinä päivinä. Täyteaineina käytetään graniittia, soraa ja kalkkikiveä. Liuoksen liikkuvuus on p14.

Mitkä ovat luotettavin betonimerkkejä?

Järjestelmä betoniliuoksen plastisuuden toteamiseksi.

 1. M350 B25. Tämän ratkaisun brändiä käytetään monoliittisten perustusten, pylväiden ja kattojen rakentamiseen palkkeihin, palkkeihin altaiden altaiden rakentamiseen. Betonirakenteena tämä tuotemerkki on sopivin, sillä tehdas tekee siitä onttoja laattoja, monimutkaisia ​​tuotteita. Betonin lujuus soveltuu myös levyjen rakentamiseen maahan. Täyteaineena käytetään murskattua kiveä. Liuoksen liikkuvuus on n2-4.
 2. M400 B30. Tällaisella ratkaisulla on suuri lujuus, joka mahdollistaa sen käytön myös siltojen, palkkien ja tehdasrakennusten rakentamisen yhteydessä. Säätiöihin ja yksityisiin asuntoihin tällaista betonia voidaan käyttää monoliittisten laattojen rakentamiseen. Eri tuotemerkkien taulukko osoittaa, että tämän ratkaisun lujuus ja muut ominaisuudet antavat sen käytön lähes mihin tahansa tarkoitukseen, huolimatta muiden tuotemerkkien korkeammista kustannuksista. M400: n tiukempiin vaatimuksiin liittyen se on yleistynyt nykyään rakennuskohteissa. Sekoitettu laasti perustuu vain laadukkaaseen sementtiin, murskattua kiveä käytetään tässä graniitissa, jota käytetään usein erilaisia ​​lisäaineita. Liuoksen liikkuvuus on vain P3-4-5.
 3. M450 B35. Tällaisen betonin liuosta käytetään metrotunneleiden rakentamisessa. Tällaista seosta käytetään palkkien, kattojen, poikkipalkkien, erityisesti silloin, kun tarvitaan lujuutta ja rakenteellista jäykkyyttä, kyky kestää suuria kuormia. Sitä käytetään harvoin yksityiseen rakentamiseen, koska laastin kustannukset ovat liian korkeat ja vahvuus on tarpeeton. Seoksen liikkuvuus on p3-5, itse liuos on kestävä jopa voimakkaille pakkasille.
 4. M500 B40. Sitä käytetään vain hyvin monimutkaisten rakenteiden rakentamisessa, yksityisessä rakentamisessa ei käytetä koskaan, koska sen kovettuminen tapahtuu liian nopeasti ja tämä vaikuttaa työn monimutkaisuuteen. Lisäksi sen kustannukset ovat korkeat, mikä tekee yksityisen talon rakentamisesta kannattamattoman. Sekoitettaessa käytetään vain graniittikiveä, usein käytetään erilaisia ​​lisäaineita. Betoni on vastustuskykyinen pakkaselle, kosteudelle, sitä voidaan käyttää vedenalaisessa rakenteessa.

Nykyään rakentamiseen käytetään erilaisia ​​konkreettisia koostumuksia, joilla kaikilla on omat ominaisuutensa ja käyttöympäristönsä. Suunnittelussa on käytettävä erityisiä taulukoita, jotka osoittavat ratkaisun kaikki ominaisuudet. Näin voit määrittää tarkasti, mikä ratkaisu tarvitaan yksittäisiin rakenteisiin. Edellä olevassa taulukossa on kaikki tarvittavat tiedot konkreettisille ratkaisuille.

Betonin ja laastin pöydän tasot

Grade betonipöytä

Ennen talon tai talonrakentamisen rakentamista sinun on valittava asianmukaiset laastinparametrit, jotka täyttävät vaaditut vaatimukset. Ratkaiseva ja tärkein parametri tässä tapauksessa on betonimerkki, joka heijastaa rakennusmateriaalien laatua, lujuutta, jäätymisvastusta ja vedenläpäisevyyttä. Kaikki betonipöytätasot, joiden arvot ovat jäljempänä, ovat suhteellisesti sekoitettuja irtokaasumateriaaleja, joilla on tiettyjä ominaisuuksia ja ominaisuuksia, jotka on suljettu vedellä. Kun liuos kaadetaan muottiin, se tiivistetään, muodostuu ja kovettuu. Vaikka seos ei ole alkanut kovettua, sitä kutsutaan ratkaisuksi. Erityisiä rakennusmikseja valmistetaan sekoittamatta veteen.

Betonin valmistusperiaate

Määritetään luokka ja brändi

Betoniin liittyviä tuotteita ja rakenteita käytetään lähes kaikkialla:

 1. Rakennusaineiden, rakenteiden ja rakennusten rakentamisen aikana;
 2. Monoliittisten rakenteiden rakentamisen aikana.

On tarpeen luoda tarvittava brändi jo projektisuunnittelun alussa Lähes kaikki merkittävät elementit tai rakentamisominaisuudet on määritetty tuotemerkin ja luokan normaaleihin arvoihin tarvittavien laskelmien jälkeen. Rakennuskohteita voivat olla kaikki betonirakenteet - pohja ja alusta, lattialaatat, seinät (joissa on tai ei), pylväät ja kaaret, paalarakenteet ja pohjat, lattia ja katto.

Vahvuusvoimakkuus

Teollisessa ja yksilöllisessä rakentamisessa yhteisten luokka- ja tuotemerkintöjen lisäksi on kehitetty erityisiä kevyitä ja raskaita materiaaleja, joilla on erityisiä parametrejä ja ominaisuuksia, ja niitä käytetään laajalti:

 1. Pieni saostuskerroin ja liuoksen liikkuvuus;
 2. Pakkasenkestävyys;
 3. Toiminnan kesto;
 4. Häiriöitä halkeamiin ja siruihin;
 5. Korkea paloturvallisuus;
 6. Henkilön suojaaminen tunkeutuvan säteilyn negatiivisilta vaikutuksilta jne.

Lajikkeet ja luokittelu

Tärkeimmät betoniluokat vahvistetaan sideaineen perusteella:

 1. Sementtibetoni - suosituin ja yleinen;
 2. Asfalttibetoni - tienrakennus;
 3. Limy rakennusmateriaali;
 4. Kipsibetoni;
 5. Silikaattibetoni;
 6. Savesta ja muusta rakennusmateriaalista.
Betonin tyypit sideaineena

Betonin luokittelu aggregaattien mukaan:

 1. Normaali rakennusmateriaali tai raskas, tiheys ≥ 1700 Pa. Laastille lisätään murskatut kiviainekset tai sora-aggregaatit kivistä. Raskasta betonia käytetään betonirakenteiden tai betonirakenteiden rakenteessa, joilla on korkea kestävyys;
 2. Erityisen raskas, tiheys ≥ 26500 Pa. Bariitti, materiaalit, joissa on rautapitoisia epäpuhtauksia, lisätään liuokseen, jotta säteilyn haitalliset vaikutukset ihmiskehoon minimoidaan ydinvoimaloissa, tutkimus- ja testauslaboratorioissa;
 3. Kevytbetonin merkkituotteet, joiden tiheys on ≤ 1700 Pa - koostuvat puubetonista, masuunikuopista, tuhkakudoksesta, hohkakivestä jne. Sisäpuolisten väliseinien ja kuormittamattomien pinnoitteiden tai aidojen rakentamisessa tarvitaan huokoisia rakennusmateriaaleja, joilla on matala spesifinen lämmönjohtavuus;
 4. Erityisen kevyt materiaali - pehmeä vaahto ja kaasutiiviste, jonka tiheys on <5000 Pa.
Betonityyppi

Betonin luokittelu vahvistuselementteihin:

 1. Teräsvahvisteinen teräsbetoni;
 2. Betoni, jossa vahvistuksella ei-korostetuilla vahvisteilla;
 3. Betoni, jossa on esijännitetty vahvistusvahvistus;
 4. Puu betoni;
 5. Kamyshebeton;
 6. Materiaali keinotekoisella kuidulla;
 7. Betoni vahvistus kuituvahvisteella (dispersion reinforcement method) jne.
Betonityyppien vahvistaminen

Betonin tyypit viskositeeteina:

 1. Jäykkä rakenne, joka on tarkoitettu monoliittisiin voimakkaisiin malleihin;
 2. Muovinen betoni rakenteille, joissa on ohuet laakerin seinämät ja lattiat ja tiiviisti vahvistetut vahvikkeet.
 1. Betoni vedenkestävä - ei kastunut kosteuteen altistettaessa vedenpaineelle ≥ 0,2 MPa. Suunniteltu kaivoksille, joita käytetään hydraulirakenteissa ja tienrakentamissa;
 2. Frost-resistentti betoni, joka on suunniteltu lisäämään jäädytys-sulatusjaksojen määrää suhteessa tavanomaiseen materiaaliin;
 3. Erittäin korkea palonkestävyys, joka kestää korkeampia lämpötiloja kuin tavallinen materiaali.

Lajittelu betonitoimintatavan mukaan:

 1. Torketobetonia, joka on valmistettu (ei valmiste), josta käytetään erityistä sementtipistoolia. Torketing suihkuttaa korkean paineen sementointiliuosta useissa kerroksissa.
Torketobeton

Leimat - luokittelu vahvuuden mukaan

Toiminnan laatu määräytyy sen tuotemerkin mukaan, joka riippuu seuraavista parametreistä:

 1. Sideaineen laatu liuoksessa;
 2. Suhde W / C (vesi - sementti). Jos V / C-parametri nousee, betonin lujuus vähenee. V / C: n hyväksytty keskiarvo on 0,3-0,5;
 3. Aggregaattien tiheys ja betonin lopullinen tiheys.

Jokainen betonimerkki vastaa todellista voimaa, joka vastaa 28 päivän ikäisten betonikuppien minimi- ja maksimaalisen puristusluvun aritmeettista keskiarvoa kustakin erästä. Näyte otetaan 20 cm: n sivuilla.

Betoninäyte kuutioina

Miten betoni jaetaan tavallisiin ja kevyisiin betoniin merkkien mukaan:

 1. Betoni normaali: merkki M 25 - M 600;
 2. Kevyt ja märkä rakennusmateriaalit: M 10 - M

Tämä betonilaatuinen taulukko on hyödyllinen luokkien ja laatuluokkien sovittamiseksi:

Betonipöytien arvot.

Taulukko betonin ja betonin laadun suhteesta.

Seuraavassa konkreettisessa taulukossa on betonilajien ominaispiirre sen puristuslujuusluokan mukaan. Toinen merkki määräytyy pakkasenkestävyyden ja vedenkestävyyden tavanomaisissa testiolosuhteissa. Betoniluokkaan kuuluu sen numeerinen ominaisuus sekä sen ominaisuuksien kerroin, jonka takuu on 0,95. Tämä tarkoittaa, että sen ominaisuudet on täytettävä 95 tapauksessa 100: sta. Betoniluokka merkitään kirjaimella "B" ja numeroilla 1 - 60, ts. B-10, B-25, B-40 jne. Brändin ja betonin lujuuden välinen suhde on V = 13,5%. Esimerkki - luokka B-10 on keskimääräinen vahvuus 131 kgf / cm2 - lähimmäinen betoniluku on 150. Laskemiseksi säätiö voi käyttää säätiö laskinta.

Betonirakenne puristuslujuuteen

Betonin lujuuden suhde, vastaavat laatat ja betoniluokat puristuslujuuteen

Betoni puristuslujuusluokka

Tavallinen betonin * taso, joka vastaa puristuslujuusluokan betonia

Kaikenlaiset betonit, paitsi solu

Erotus betonimerkistä,%

Cellular betoni

Erotus betonimerkistä,%

Kuinka luoda laadukkaita betoniseoksia: taulukko betonin mittasuhteista 1 m3 kohden

Betonia käytetään missä tahansa teollisen ja yksilöllisen arvon rakentamisessa. Aineen laatuominaisuudet riippuvat osien oikeasta käytöstä ja niiden oikeasta sekoittamisesta. Esitetyt taulukon mittasuhteet betonista 1 m3 kohden auttavat valitsemaan kaikkien seoksen komponenttien suhdetta tiettyihin rakenteisiin.

Betonityön ominaisuudet

Tekniset ominaisuudet ja betonin ominaisuudet

Betoni muodostetaan sekoittamalla kahta komponenttia: vettä ja sementtiä. Se tuottaa kiinteän sementtikiven.

Ratkaisun vaivaaminen edellyttää perusteellista lähestymistapaa

Voimakkaampaan koostumukseen tarvitaan erityisiä täyteaineita. Sora, hiekka ja murskattu kivi mahdollistavat materiaalin luovan, niin kuin vahvistetaan. Tämä vaikuttaa vahvuuteen. Tässä tapauksessa muodonmuutosominaisuus heikkenee. Ilman lisäkomponentteja sementtiseoksessa muodostuu mikrokreitä.

Helpoin erä

Betonin lujuudesta riippuen se on jaettu tiettyihin luokkiin. Brändin numeerinen arvo ja luokan luokka määrittävät minkä tyyppisen rakenteen tämän materiaalin sopii.

Sekaliuos asetetaan pienemmässä säiliössä.

Betonin merkki määräytyy projektin laatimisvaiheessa.

Betonin tasot ja niiden laajuus

Tietyille rakennustyypeille käytetään eri merkkien merkkejä. Betonin kulutus per m3 betonia riippuu eri tekijöistä. Hiekkaa valittaessa on otettava huomioon sen epäpuhtauksien koostumus ja hiukkaskoko. Rikkakäymille tiheysindeksi ja vieraiden sulkeumien sisältö ovat merkittäviä.

Betonibrändi on tärkeä sen tyyppiselle työlle, jonka ratkaisu on valmis. Eri tyyppejä käytetään kaatamaan perustuksia, seinämiä ja betonipinnoille.

Eri työpaikat vaativat tietyn merkin.

Korkealaatuista kiinteytystä varten asennustyö on suoritettava positiivisissa lämpötiloissa. 12 tunnin kuluessa kaatamisen jälkeen liuos kovettuu. Kahden viikon kuluttua materiaali saa suurimman osan voimaa, ja kuukauden jälkeen malli on täysin käyttövalmis.

Valmis ratkaisu

Betoniliuoksen pääkomponentit

Käyttämällä betoniosuuksien taulukkoa 1 m3: n kohdalla on huomioitava liuoksen sisältämät komponentit. Niiden laatuominaisuudet ovat:

 • Sementillä ei pitäisi olla pitkä säilyvyysaika. Optimaalinen nopeus on alle neljä kuukautta. Laukut raaka-aineilla eivät saisi olla karkaistuja elementtejä.
 • Vettä tulee käyttää vain tuoreena.

Käytetään puhdasta vettä

 • Hiekassa ei saa olla saven epäpuhtauksia. Tämä seos on kellertävä väri. Ratkaisua varten on parempi käyttää harmaa tai valkoista hiekkaa.

Tietty hiekka soveltuu rakennustöihin.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Kuinka paljon hiekkakuutio painaa? Millaisia ​​on olemassa? Kuinka paljon yksi kuutio painaa? Kuinka paljon istuu KAMAZin takaosassa? Lue lisää portaalin erillisessä julkaisussa.

 • Roskakori ei saisi sisältää ylimääräisiä sulkeumia. Paras vaihtoehto on graniittisisällön käyttäminen.

Betoniliuokseen voidaan käyttää kalkkikiviä tai soraa. Graniitille on tunnusomaista alhainen veden imeytyminen ja pakkasenkestävyys. Betonin tiettyjen ominaisuuksien parantamiseksi lisätään erityisiä lisäaineita seokseen:

 • Pehmentimet voivat parantaa materiaalin plastisuutta. Hydrauliset tiivisteet suojaavat rakennetta liialliselta kosteudelta.
 • Pölynkeräimet voivat lisätä raaka-aineiden lujuutta ja vähentää hankautumisriskiä.
 • Jäätymisenestoaineiden ansiosta seosta voidaan käyttää matalissa lämpötiloissa.
 • Kiinteytymisen estäjät auttavat säätelemään koostumuksen kovettumisaikaa.

Erityiset lisäaineet voivat tehdä koostumuksen vahvemmaksi

Aineiston kulutus: taulukko betonisuureista / m3

Käytetyn betonin laatuun vaikuttavat sementtimerkki ja rakenteen tarkoitus. Betonimäärien taulukko 1 m3: n kohdalla mahdollistaa päättämisen tarvittavasta materiaalin kulutuksesta.

Suhteellinen kaavio

Eri tuotemerkkien betonituotanto vaatii eri komponenttien määrän. Esimerkiksi voidaan laskea betonin m200 koostumus / m3. Kymmenelle sementtikauhalle tarvitset 35 kauhan hiekkaa ja 26 kaivoa. Vesi tarvitsee 5 kauhoa. Tietäen kunkin aineen tiheyden, voit laskea sen painon ämpäriin.

Vaihtoehtojen laskenta kaupeissa

Video: betonin M300 komponenttien suhde

Perusteiden ratkaisun valmisteluominaisuudet

Pienten esineiden rakentamisessa on materiaalin laskeminen ämpäreihin. Tämä menetelmä on hyödyllinen, jos liuosta käytetään pienissä osissa.

Mittasuhteiden laskeminen hyvään säätiöön

Määritetään betonin koostumus perustukselle, mittasuhteet voidaan ottaa alla olevasta taulukosta. Samaan aikaan pohjaan valitaan betoni kauhuilla. Indikaattorit vaihtelevat käytettyjen merkkien mukaan.

Säätiön valu perustukselle

Laskimet laskemalla betonisten ainesosien painon ja tilavuuden perustusvalua varten

M200 betoni (B15-kestävyysluokka)

M300 betoni (kestävyysluokka V22.5)

Liuoksen valmisteluvaiheet

Kun olet määrittänyt materiaalin kulutuksen 1 m3 betonia kohden, voit aloittaa päätyön. Yksittäisen rakenteen tapauksessa betoniseos valmistetaan kaivoista mitatuista komponenteista.

Manuaalinen ratkaisuvalmistus

Oikean määrän mittaaminen, sinun on huolehdittava lapion ja ämpäri kuivasta kuivasta sekoituksesta. Saadaksesi tarkempia mittasuhteita, hiekka tai murskattu kivi ämpäriin tulee hieman puristaa alas ja tehdä tiiviimpiä säiliön reunaa pitkin. Mitattavia osia suositellaan sekoitettavaksi irtotavarasäiliöissä. Samaan aikaan seokseen tehdään pieniä onteloita, joihin myös kaadetaan mitattu sementti. Se auttaa määrittämään kaikkien komponenttien määrän sekä betonin painon 1 m3: n taulukossa. Kaikki komponentit sekoitetaan perusteellisesti, kunnes ne ovat homogeenisia värimassaa. Sitten muodostuneessa seoksessa on tarpeen tehdä kartiomaisen reiän ja kaataa vettä siihen. Seoksen reunasta kaadettiin keskelle. Samanaikaisesti vesi imeytyy vähitellen. Kun nesteen ensimmäinen osa on liuennut, lisätään lisää vettä. Tämä tehdään kunnes ratkaisu on haluttu johdonmukaisuus.

Keittäminen betonisekoittimessa

Betonin sekoittaminen betonisekoittimessa koostuu seuraavista vaiheista:

 • Laskettu määrä vettä kaadetaan. Noin 10% lisätään myöhemmin.
 • Sementtiä lisätään.
 • Hiekka kaadetaan. Sekoita muutaman minuutin ajan.
 • Lisätään lisäaineita: vahvistavia seoksia tai pehmittimiä.
 • Täyte on täynnä murskattua kiveä tai soraa.

Perusasennuksen ominaisuudet

Lisää tarvittaessa vettä, vaivaa pienen määrän sementtiä ja vettä erikseen ja lisää sitten pääseokseen. Betonisekoittimen vaivaaminen kestää enintään 20 minuuttia, jolloin seos ei kytke laitteeseen.

Sekoita valmisteluvaihtoehtoja

Hyödyllisiä suosituksia

Asiantuntijoiden vinkit parantavat materiaalin käsittelyn tehokkuutta:

 • Huonolaatuisen valun tapauksessa ruudut näkyvät kokoonpanossa, mikä vain auttaa poistamaan erikoislaitteita.
 • Pienille rakenteille soveltuvat 100-merkkiset tuotteet.
 • Kun luodaan nauhan jalusta, on suositeltavaa käyttää merkin 200 koostumusta.
 • On mahdotonta rakentaa teipin pohja jäähdytysjaksojen aikana. Jos neste jäätyy betonin sisään, tilavuus kasvaa ja rakenne kaatuu.
 • Kun kaadetaan säätiö kesällä, muutaman päivän sisällä asennuksesta, se on ruiskutettava vedellä. Tämän seurauksena rakenne ei halkeile ja tarttuu tasaisesti koko pinnalle.

Liuskajohtojen rakentamisen ominaisuudet

Betonirakenteen tasaisen kuivaamisen pitäisi olla kalvolla peitetty. Tämä estää ulkokerroksen kuivumisen nopeasti, ja koostumus kovenee tasaisemmin. Kuivausaika riippuu betonikerroksen paksuudesta.

Oikeat mittasuhteet mahdollistavat laadukkaan seoksen.

Käyttämällä betoniosuuksien taulukkoa voit luoda laadukkaan ja homogeenisen ratkaisun. Tämä takaa betonirakenteiden kestävyyden ja lujuuden. Teknisten standardien noudattaminen rakennusseoksen valmistuksessa.

Betonin merkintä ja ominaisuudet

Ensisijaiset indikaattorit - betonin merkki ja luokka - eräs perusominaisuuksista laastin valinnassa. Eri merkkien käyttö vaihtelee aakkosnumeerisessa muodossa olevien salattujen arvojen mukaan. Valmis seos tavataan yleensä tuotemerkillä - tässä on tärkein ominaisuus - tulevaisuuden monoliitti.

1. Hankkeen dokumentaatiossa merkki merkitään pääkirjeellä M ja betonin lopullinen lujuus kgf / cm2: ssä. Betonilaatuja on M50: stä M1000: een, mutta sovellus on useimmiten vain M100-M450.

2. Betoniluokka, kirjain B (B 3,5 - B 60). Tämä merkitsee taatun lujuuden arvoa eli megapaskalin kuormitusta, jota monoliitin on kestettävä 95 prosentissa tapauksista. Käytössä yleisimmät luokat ovat B 7.5 - 35.

3. Jäätymisen, veden kestävyyden, liikkuvuuden ja kovuuden indikaattorit ovat huonompia kuin edellä, mutta ne ovat tärkeitä myös useissa erityistapauksissa.

Betonin palonkestävyys on osoitettu kirjaimella F (25 - 1000), se tarkoittaa jäätymis- ja sulatusjaksojen lukumäärää, jonka aikana seos ei vääristy. Tämä indikaattori on äärimmäisen tärkeä erittäin märissä maissa, siltarakenteissa, joissa esiintyy jatkuvaa kosketusta kosteuden kanssa, erityisesti syksyllä ja keväällä lämpötilahäviöiden aikana.

Erilaiset valmistajat ottavat lisäksi käyttöön jäätymisenestoaineen lisäaineita koostumukseen materiaalin kestävyyden lisäämiseksi lämpötilan ääriliikkeisiin. Tyypillisesti tällainen lisäaine on hydrofobinen (sieppaus) sementti. Tärkeää: tällaisten keinojen väärinkäyttö aiheuttaa konkreettisen lujuuden menetyksen. Ilmastovyöhykkeellemme sopii käytettäväksi betonipäällyste, jolla on jäätymisvastus F 100-200.

Vedenpitävyys on betonisekoitteen ominaisuus materiaalin sisäpuolelle. Merkitys on siinä, että veden tunkeutuminen mikrokruunuihin pakastamisen aikana tuhoaa sen sisäpuolelta.

Vedenkestävyyttä merkitään merkillä W 2 - 20 - tämä on numeerinen indikaattori vastuksen kosteuden tunkeutumisesta paksuuteen paineella. Jotta saavutettaisiin vaaditut hydrausvastusominaisuudet, käytetään samaa hydrofobista sementtiä tai muita tiivistys- ja hydrofobisia lisäaineita.

On huomattava, että samaan aikaan hinta tulee paljon suuremmaksi, mutta näkyviin tulee useita positiivisia ominaisuuksia:

 • mahdollisuus säästää vedenpitävillä pohjilla alueilla, joilla on läheinen pohjavesivarasto;
 • pidennetään käyttöiän lisääntynyttä roiskeenkestävyyttä, jota käytetään suojattomissa rakenteissa, kuten aidat, sokeat alueet, betonipolkuja.

Taulukossa esitetään betonilaatujen pääominaisuudet, mukaan lukien materiaalin kulutus liuoksen valmisteluun ja likimääräiset kustannukset.

Betonimerkkitaulukko - luotettava avustaja kotimestarille

Betoni on välttämätön rakennusmateriaali. Yhdessä raudoituksen, karkean teräslangan tai raudoituksen, se luo tukevia rakenteita, jotka kestävät raskaita kuormituksia.

Tässä artikkelissa puhutaan betonin, yhdistelmän, luokan luokasta. Miten valita vaaditun laatuluokan betoni ja mihin se riippuu. Artikkelissa on myös taulukko "betonimerkit", joilla on tekniset ominaisuudet: GOST, betoniluokka lattiamassalle, betonin tiheys, pakkasenkestävyys, veden kestävyys, koostumus jne.

Betonista ja tuotemerkistä riippuen sitä käytetään:

1) erityyppisten perustusten kirjanmerkit (pylväs-, laatta-, nauha-, pino-pehmustetut);

2) lattiapäällyste;

3) paneelien valmistus paneelitalojen rakentamiseen;

4) siltojen, moottoriteiden, patojen nostaminen;

5) täytä puutarhatyylit.

Formulaatio betoni- ja laatuluokissa

Samalla tavalla kuin koululaiset lähtevät kouluun eri luokissa, niin betoni voi kuulua eri luokkiin ja brändeihin. Luokan ja tuotemerkin indikaattorilla betonimassan ostamisessa. Sen vahvuus voi olla M50 - M1000 - sarjan ja brändin pääalue - M100 - M500: sta. Betoniseoksen lujuuteen vaikuttaa sementin määrä ja lujuus sekä vakiintunut vettä. Kuten 9-vuotisen koulutuksen, on 9 perusluokkaa betoniseosta, joka on nimetty B7,5-B40. Betonin laadun ja palkkaluokan jakautuminen:

 • betoniseoksen B7,5 luokka vastaa lähintä tuotemerkkiä M100;
 • B12,5 vastaa M150;
 • B15 kuuluu M200: een;
 • B20 vastaa M250;
 • V22,5 vastaa M300: sta
 • B25 viittaa M350: een;
 • B30 kuuluu M400: een;
 • B35 viittaa M450: een;
 • B40 täyttää M500: n.

Vahvistus

Suunnitteluorganisaatiot ilmoittavat valmiissa projektissa vaaditun betoni- ja brändiluokan. Betonisekoitusta (M100-M500) vastaavat luvut osoittavat, kuten koulussa, tiedon taso ja rakentaminen - keskimääräinen lujuusraja, joka määräytyy pakkauksen mukaan. Tarvittavien parametrien noudattaminen voidaan tarkistaa painamalla erityistä valintamateriaalia - kuutioita, jotka on valittu testipakkauksesta. Niitä pidetään 28 päivän ajan täysin kovettuneena. Valetut näytteet on säilytettävä normaalissa lämpötilassa (20 astetta) ja hyvä kosteus (90%). Et voi noudattaa 28 vuorokauden ikääntymistä, ja määritä lujuus jähmettymisvaiheessa, joka muuttuu 3, 7, 14 vuorokaudeksi. Tiedetään, että ensimmäisen viikon aikana betoniseos kovettuu 70 prosenttiin lasketuista lukuista. Voit tarkistaa nykyaikaisemmilla tavoilla: tarkkailemalla sklerometrillä tai ultraäänellä. Harjoittelijat määrittelevät voimakkuuden ja vasaran tason. Mistä määrin karkaistua säätä palaa, määritä noin seoksen merkki.

Valmiita taulukoita konkreettisista luokista

Tärkein betoniseos on sementti M 400 ja M 500 lisäämällä tietyn määrän hiekkaa, soraa, vettä ja toisinaan erilaisia ​​pehmittimiä liikkuvuuden, huuruvastuksen ja veden kestävyyden saavuttamiseksi. Betoniseoksen mittasuhteiden laskemisessa otetaan huomioon hiekkajyvien koko ja sora, hiekka-aineosien kosteus jne. Betonituotteiden erityisissä taulukoissa valmistetaan ainesosien suhde reseptejä. Sementti M400: n taulukoitujen tietojen perusteella voit määrittää sementin, hiekan ja soran (C: P: Y) reseptin. Esimerkiksi erän valmistelemiseksi säätiön M400 laastille, suhde C: P: U määritetään 1: 1,2: 2,7. Sementin M400 varastosäiliön asennuksessa tarvitaan 1,2 hiekan osaa ja 2,7 soraa. Tällöin 10 litran sementin tuotos on 31 litraa valmiista erästä. Sementin M500 betonityyppien taulukko osoittaa, että samaa betonibetonin tuotetta varten tarvitaan suhde C: P: U, kuten 1: 1,6: 3,2. Tässä skenaariossa valmiin tuotteen saanto on 36 litraa. Taulukot betonilaaduista osoittavat reseptin suhdetta C: P: U mille tahansa tuotemerkille. GOST-säätiöiden analysointi seuraavassa artikkelissamme.

Valmistajan materiaali

Jotta vältytään oddities kanssa valmiin tuotemerkin konkreettisia mix, sinun pitäisi ottaa yhteyttä luotettuihin yrityksiin ja paremmin tiettyjen valmistajien kanssa. Vakava tuotanto noudattaa GOSTia. Niiden valmis seos vastaa tuotemerkkiä ja luokkaa, jolla on myönteinen vaikutus valmiiseen rakennuskohteeseen. On mahdollista valmistaa henkilökohtaisesti vain pieniä määriä konkreettisia sekoituksia tietyntyyppisiin töihin, mutta ei täytä säätiötä. Vaikka monet työläiset omistajat yrittävät tehdä tällaisia ​​toimia kesämökissään naapureidensa, työtovereidensa ja tuttaviensa avulla. Samanaikaisesti ne työskentelevät korkealaatuisten komponenttien kanssa, toisin sanoen vanhalla, tuoreella sementillä vaaditulla laatulla, hiekalla, jossa ei ole epäpuhtauksia (ei pieniä) ja eri halkaisijaltaan soraa. On tärkeää sekoittaa sisältö hyvin ja kaataa massa massan tiivistämiseksi estämällä tulppien muodostuminen ilmasta.