Hiekka- ja sementtiseosten ominaisuudet - DSP-kulutus

Rakennusteollisuudessa kuivia sekoituksia kysytään lähes kaikissa suurissa teknisissä vaiheissa. Usein niitä käytetään korjausprosessissa (restaurointi). Tietyn koostumuksen spesifisyys määräytyy suurelta osin sideaineen tyypin mukaan. Tämän artikkelin aiheena ovat sementti-hiekkaseokset - niiden tyypit, ominaisuudet ja tuotteiden arvioitu hinta. DSP: iä koskevat yleiset eritelmät on kuvattu GOST 31357: ssa vuodelta 2007.

Tällaisten koostumusten pääkomponentit ovat hiekka ja sementti. Numerolla "M" tarkoitetaan kuormaa (kg / cm2), jota karkaistu kerros voi kestää. On pidettävä mielessä, että tämä indikaattori on suuntaa-antava, koska se riippuu paljon sellaisista tekijöistä kuin seoksen valmistuksen oikeellisuus seoksesta, työstöteknologian noudattamisesta ja useista muista. Esimerkiksi DSP-merkin M150 osalta se on suunnilleen yhtä suuri kuin 150 kg / cm2.

 • Koostumus ja mittasuhteet. Joissakin DSP: issä (esimerkiksi M100, M150) ei pitäisi olla orgaanisia epäpuhtauksia.
 • Kyky säilyttää vettä (GOST määrittelee vähintään 90%).
 • Jäätymisvastus (sykleinä ilmaistuna).
 • Aseta aika.
 • Kerroksen kerroin (ei saa olla ˃ 10).
 • Sementti-hiekkaseoksen kulutus 1 m2: a kohti.
 • Käytetyn kerroksen paksuus.

1. Jos myyntiin on samankaltaisia ​​ominaisuuksia sisältäviä seoksia, ennen kuin hankit tietyn koostumuksen, sinun on analysoitava kahden viimeisen indikaattorin - paksuuden ja virtausnopeuden (kg / m2) suhde. Käytäntö osoittaa, että usein DSP: n osto korkeammalla hinnalla kokonaisuutena on kustannustehokas.

2. Valmistajan ilmoittama kulutus, joka on m2, on tarkoitettu ammattilaiselle ja korkealle. Siksi, kun arvioidaan DSP: n ostamisen mahdollista toteutettavuutta, otetaan tämä huomioon myös. Kipsin, laastin tai muurauslasten todellinen kulutus on noin 8-12% enemmän.

laji

Käytetään sementti-hiekkakäsittelyratkaisujen valmistukseen. Sen pääkomponenttien lisäksi siinä on kalkkia. Koska sementin osuus pienenee, M100 on edullisempi. Tällaisia ​​koostumuksia, lukuun ottamatta kipsiä, käytetään pohjan tasoittamiseen ja pienempien puutteiden poistamiseen pinnoilta (halkeamat, halkeamat, murtumat).

Tätä tuotemerkkiä pidetään yleismaailmana ja sitä käytetään erilaisten teknisten toimintojen suorittamiseen. Sementti-hiekkaseos M150 sopii yhtä hyvin kipsi- ja muurauskoostumusten valmistukseen. Sitä käytetään laattojen valmistuksessa, erilaisissa korjauksissa. Periaatteessa jokapäiväisessä elämässä M150-brändi useimmissa tapauksissa korvaa muut. Jos määrität oikein sementtilietteen halutut ominaisuudet, muuttamalla komponenttien suhdetta on mahdollista saavuttaa parannus lopullisen tuotteen tietyissä ominaisuuksissa. Näiden yhdisteiden kysyntään vaikuttavat myös niiden hyväksyttävät kustannukset.

 • Suositeltava kerrospaksuus (mm) - 5 - 50.
 • Kulutus per m2 - noin 16,5 kg (1 cm).
 • Aika (tunti): sementtiseoksen asetus - 2, karkaisu - 24.

Kun olet valmis muurauslaasti 150, sinun täytyy nähdä, mitä lisäaineita sen koostumus on. Esimerkiksi se täyttää pakkasvastuksen vaatimukset. Kerroksen paksuus on myös tärkeä valmistajan suosittelemalle kulutukselle m2.

Näitä sementtipohjaisia ​​seoksia kutsutaan usein kokoonpanoksi ja muuriksi. TsPS M200: tä annetaan useita muunnelmia, joista jokainen on keskittynyt konkreettisiin sovelluksiin - kipsinvalmistukseen, muurausratkaisuun, liittimeen ja jopa pohjaan. Saatu keinotekoinen kivi (kerros) on ominaista riittävän lujuudella. Arvioitu kulutus (paksuus 5 mm): 7,5-8,5 kg / m2.

Näitä seoksia jokapäiväisessä elämässä kutsutaan peskbetoni- tai perustus DSP: ksi. Niiden hinta on hieman korkeampi ja käyttöalue ei ole yhtä suuri kuin M150-kokoonpanoissa. Sementti-hiekkaseoksia käytetään silloin, kun ominaisuus, kuten lujuus, on yksi tärkeimmistä. On suositeltavaa ostaa muurauslaastareita asennettaessa lohkorakenteita, järjestämällä massiivisia saviä ja vastaavia. Mutta kipsi M300 ei ole sopiva. Litteän ruiskutus noin 19,5 kg.

Mittasuhteisiin vaikuttaa useita tekijöitä. Ensinnäkin ratkaisun tarkoitus; toiseksi sementtimerkki; kolmanneksi sen julkaisupäivä. Joistakin syystä monet unohtavat jälkimmäiset. On pidettävä mielessä, että sementin varastointiin, jopa asianmukaisissa olosuhteissa, se menettää vähitellen alkuperäiset ominaisuudet. Tällöin sen osuus pitäisi kasvaa hieman varastointijakson mukaan. Siksi kaikki Internetissä olevat arvot ovat vain suuntaa-antavia, kun otetaan huomioon kaikki koostumuksen valmisteluominaisuudet.

Lisäksi suhteissa ensimmäisessä sijainnissa - sementillä, toinen hiekka.

Pääsääntöisesti arvot 400 tai 500 ovat sementtiä. Ensimmäisessä tapauksessa osuus on 1 - 2 ja toisessa 1-3. On mahdollista pienentää halkeamien todennäköisyyttä karkaistulle kerrokselle lisäämällä lasikuitua DSP: hen lattiapinnoille (0), 7-0,9 kg / m3 seosta.

Työn laatu määrittelee suuresti sauman paksuuden. Tältä osin paljon riippuu siitä, kuinka huolellisesti valmistettu (kuivattu, seulottu) hiekka. Siksi sementin 1 osaa käytetään yleensä 3 - 5 osaan irtotavarasta.

Muurausseos tulisi tehdä pieninä määrinä. Masters kokeilee ensin yksittäisten tiilien laatua, empiirisesti määrittämällä tarvittavan osuuden käytettävissä olevalle sideaineelle ja hiekalle. Samanaikaisesti sementin likimääräinen kulutus munimakkaraa kohti kirkastuu. Näin voit optimoida useita kuluja.

3. Kipsilevy laastille.

Riittää, että otat sideaineen brändin M200 - M300. Suositeltu osuus on 1-3.

Valmistus DSP: n äänet

1. Laatu ei riipu pelkästään osien oikeasta valinnasta (tuotemerkillä, viljalla) vaan myös sekoittamisen perusteellisuudesta. Käsin on lähes mahdotonta saavuttaa tämä, vaikka käytetään myös valmiita (myymälä) -seoksia. Arkielämässä on suositeltavaa käyttää suutinta lävistimeen (sähkö / porakone). Tällainen laite ei ole alijäämä, ja sen hinta ei ylitä 210 ruplaa.

2. Yritykset vähentää sementin kulutusta lisäämällä hiekkamääriä ei johda mitään hyvään aikaan. Liuoksen jousto laskee, halkeamia ja siruja ilmestyy, levyn lujitus altistuu - eikä tämä ole täydellinen luettelo "yllätyksistä". Komponenttien suhdetta voidaan käsitellä vain suositelluissa mittasuhteissa.

3. Kun sementtiä varastoidaan puoli vuotta, se menettää ominaisuutensa noin puoleen. Tällaisissa tapauksissa osuuksia on muutettava.

4. Älä unohda vettä. Sen ylimäärä johtaa keinokivien lujuuteen ja lisää kovettumisaikaa.

Liuoksen laimentaminen: sementin ja hiekan osuudet

Sementtilaasti - mineraalitäyteaineiden, sideaineen ja veden seos. Sitä käytetään rakennustöissä erilaisten rakennusten rakentamiseen kotitalous- ja teollisuuskäyttöön.

Yksi rakennuksen tärkeimmistä rakennusosista on perusta. Se voidaan varustaa pienen talon alla maassa ja valtavan pilvenpiirtäjän alla, kylän ulkorakennuksen alla ja kodinkoneiden kokoonpanokeskuksen alla.

Useimmissa rakenteissa säätiö sijaitsee maanpinnan alapuolella, joten sen rakentamiseen käytetyt materiaalit johtuvat tietyistä vaatimuksista:

 • yhtä suuri puristuslujuus;
 • pohjaveden ja sadeveden kestävyys;
 • pakkasenkestävyys, laaja käyttölämpötila-alue;
 • kestävyyttä.

Tällaisten rakenteiden tyyppejä ja materiaaleja käytetään erilai- sesti, - yksi säätiön tyypeistä on tiili- tai muuraustekniikka. Tämän tyyppinen johtuu siitä, että betonia ei kyetä käyttämään esimerkiksi kellarin rakentamiseen uudistetussa autotallissa tai maalaistalossa.

Koska tällainen säätö on ratkaistu sementtilaastilla, perustaan ​​sovelletaan yleisiä vaatimuksia tähän seokseen.

Laastin ominaisuudet perusta

Teltaseoksen järjestämiseen käytetty ratkaisu sisältää:

 • sementtiasteikko M-400 (PC-400 D 20, - Portland-sementti mineraali-lisäaineilla);
 • kvartsihiekka;
 • hiekkakomponentti, jonka hiukkasten osuus on enintään 3 mm;
 • kalkki, savi, pehmittimet;
 • vesi (sade, lumi tai kosketus).

Kestävin seos saadaan sementistä, hiekasta ja soraa lisäämällä. Rakennettaessa pieniä rakennuksia seokseen perustan saa päästä lattiaan soraa sijaan.

Kalkin lisäys antaa sementti-hiekkalaastille enemmän plastisuutta, lisää lämmönjohtavuuden kerrointa.

"Clay" -liuoksella on suurempi lujuus kuin "kalkki", lisää nestemäisen liuoksen jäätymisvastuksen astetta, mikä sallii sen käytön talvella.

Lisäksi vesi antaa plastisuutta liuokseen, lisää seoskomponenttien adheesiota toisiinsa. Laasti, samoin kuin betoni, on oma brändi.

Grade-sementti, seosten määritys

Sementtimerkki määräytyy sementtimerkin mukaan. Tätä varten sideaineen numeerinen arvo jaetaan seoksen hiekkakomponentin massan numeerisella arvolla.

Esimerkiksi käytettäessä laastia sementin ja hiekan suhteessa 1 kg - 4 kg suhteessa ja käyttäen Portland-sementtiä laatua PC-400 D20, numero 400 jaetaan numerolla 4, tulos numero 100 merkitsee ratkaisun merkkiä.

Valmisvalmisteen läsnä ollessa voit selvittää ratkaisun merkin tietämällä käytettyjen komponenttien ja sementtimerkin suhteen eli päinvastaisen vaikutuksen. Esimerkiksi osuus oli 1: 2, eli kaksi osaa kvartsihiekkaa käytettiin M200-sementin osaan. Numero 200 jaetaan numerolla 2, ratkaisun luokka on M100.

Sementtiä M-400 käytettäessä säätiötä sementtikulutus per tonni valmistettua kuivattua kvartsihiekkaa on:

Taulukon tietojen perusteella M75-liuoksen valmistamiseksi on tarpeen ottaa 200 kg sementtiä 1000 kg hiekkaa kohden tai 1 kg sementtiä 5 kg: a kohti tai suhteessa 1: 5.

Jos pohjan on tarkoitus pystyttää kuivalla maaperällä, sen jälkeen se saa pistää kalkkia tai savea liuokseen lisäämään sitkeitä ominaisuuksia, jolloin suhde "sementti - kalkki - hiekka" näyttää tältä:

Ratkaisun M 200 valmistukseen tarvitaan 1 osa sementistä, kymmenesosa kalkkia, 2,5 osaa hiekkaa, joka vastaa: 10 kg sementtiä, 1 kg kalkkia ja 25 kg kuivaa hiekkaa.

Perusrakenteiden rakentamiseen betonipohjat käyttivät seosta soraa tai hiontaa lisäämällä.

Niiden painosuhde "sementti - hiekka - sora" on:

Perusliuos M 200 koostuu yhdestä osasta sementtiä, 2,5 osaa hiekkaa ja 4,2 osaa soraa tai 10 kg sementtiä 25 kg: aa kvartsihiekkaa ja 42 kg soraa vastaavasti.

Suositukset valittaessa tuotemerkkiä sementtilaastia

Esimerkiksi punainen tavallinen tiili M 200 sopiva ratkaisu merkki M200.

Käytännössä tämä vastaa: 4,5 kg sementtiä 10 kg hiekkaa kohden. Jos käännetään tilavuussuhteeksi, 3,5 osaa kuivaa hiekkaa otetaan osaksi irrallista sementtiä.

Tämä suhde on optimaalinen - tarvittava vahvuus saadaan yhdessä liuoksen hyväksyttävän asetusajan kanssa.

Poikkeamat suositellusta koostumuksesta saattavat johtaa siihen, että seos on kestävämpi mutta nopeampi alkuasetus tai vähemmän kestävä, mutta pidempi käyttöalue.

Näin ollen käytettävien materiaalien arvojen oikea suhde voidaan saavuttaa monoliittisen, kiinteän rakenteen kaikissa suunnissa.

Sementti-hiekkaliuosten valmistus

Laskelmien ja komponenttien valmistuksen jälkeen liuoksen saamiseksi seuraa vaihe, jossa valmistetaan seos säätölaitteelle. Sekoittaminen tapahtuu betonisekoittimella tai manuaalisella työllä.

Betonisekoittimen käyttö

 1. Kuivien seosten lopullinen valmistaminen suoritetaan - hiekkaa, soraa tai laastia siivilöidään seulalla käyttäen vastaavasti eri soluja. Tämä menetelmä mahdollistaa koostumuksen yhtenäisemman fraktioinnin saavuttamisen ja siten vähentää aukkojen muodostumisen mahdollisuutta valmiissa liuoksessa.

Oikein valmistettu liuos ylläpitää elinkykyään 1... 1,5 tuntia. Tänä aikana se olisi kehitettävä. Kun työskentelet useissa ihmisissä, on suositeltavaa jakaa tehtävät siten, että kun liuoksen erä loppuu, seuraava erä on valmis.

Sementtilaastin käyttö yksityiseen rakentamiseen

Pienillä työmäärillä, jotka yleensä toimivat omassa taloudessa, sementtilaasti valmistetaan manuaalisella työllä. Prosessi ei ole miltei erilainen kuin seoksen mekaaninen valmistelu - ainoa ero on ihmisen voiman käytössä.

Sementtilaastin valmistusaineena voi käyttää vanhaa valurauta- tai teräskylpyä, kouruja, jotka leikataan raudan tai muovin tynnyrissä.

Vettä lisätään asteittain, mutta vähintään puolet alkuperäisestä hetkestä. Nesteen osuudet vähenevät asteittain - kun seos saavuttaa halutun viskositeetin.

Sementtilaastin klassinen koostumus munivisten tiilien perustuksille elinolosuhteissa on seuraava:

 • yksi osa sementin laatua M-400 tai PC-400 D20;
 • kolme ja puoli osaa seulottu kuiva kvartsihiekka;
 • 0,8... 1 osaa vettä, mieluiten putkistoa.

Jotta plastisuus lisääntyisi, syrjäyttää liuoksen ja parantaa tarttuvuutta, on suositeltavaa lisätä pinta-aktiivisia aineita seokseen - pinta-aktiivisiin aineisiin tai toisin sanoen tavalliseen saippuaan.

Kiinteä saippua suositellaan hierottavaksi ja liotettavaksi lämpimään veteen päivässä - saippua ratkaisu syntyy samalla tavalla. Jos mahdollista, voit vaihtaa tavallista nestesaippuaa.

Sementtiteiden valmistukseen käytetyn koostumuksen perusteella:

 • yksi osa sementin laatua M-400 tai PC-400 D20;
 • kaksi kvartsihiekkaa;
 • kolme soraa tai puuta;
 • 0,6... 0,8 osaa vettä.

Tyynyalusta voidaan tehdä muurausseoksesta:

 • katemateriaalin vedeneristys, kasvihuonekalvo jne. aineita;
 • Rakennuksen muuraus teräsverkko, jonka solu on 20... 50 mm vahvikkeena;

Seinien korkeus ei saa olla yli kolme metriä, esimerkiksi kun rakennat autotallia tai talonrakennusta omalla talossasi.

Laastin laadun valinta perustaksi määräytyy pystytetyn rakenteen, syvyyden ja käytettyjen materiaalien koon mukaan. Paljon tärkeä kysymys on rahoituskulut. Joka tapauksessa valmistetun ratkaisun laatu riippuu siitä, kuinka komponentit valitaan oikein, kuinka tarkkoja vaiheita sementin perustuvien sekoitteiden suorittamiseksi.

Sementtilaasti.

Sementtilaasti on todennäköisesti tärkein elementti laadun rakentamisessa. Ensisilmäyksellä näyttää siltä, ​​että tällaisen seoksen valmistaminen on helpompaa kuin koskaan. Yleensä tämä on todellinen oletus. Mutta ensiluokkaisen sementtilaastin hankkimiseksi on syytä ottaa hyvin tarkka käsitys komponenttikoostumuksen valinnasta ja optimaalisista osuuksista. Ennen kuin tiedämmekö tällaisen rakennusmateriaalin hankkimista, selvitetään jokaisen komponentin toiminnot sen muodostumisessa. Online-laskenta sementtilaastin koostumuksesta.

Sementti-hiekkalaasti.

Teknisestä näkökulmasta ratkaisun perusta on vesi. Siksi on parempi ottaa puhdasta vettä ilman epäpuhtauksia. Liuoksen täyteaine on hiekkaa ja sitoo kaikki komponentit yhteen sementin kanssa. Sementtilaastin hankinnassa sinun on käsiteltävä huolellisesti hiekkalaatua. Ensinnäkin on varmistettava, että ei ole savea ja muita kiviä, roskia. Toiseksi, valitse oikea hiekka. Esimerkiksi hieno hiekka on parempi käyttää muuraustyön suhteen, ja karkea hiekka rappaus voi aiheuttaa lisähiomakäsittelyä tai tasaamista.

Sementin valinnassa sinun on otettava huomioon joitain sen ominaisuuksia. Ensinnäkin, pitkällä varastoinnilla, jopa avaamaton sementti voi kivittaa ja tulla sopimattomaksi työhön. Sen vuoksi on järkevämpää ostaa sementti ennen töiden aloittamista. Toiseksi sementti tulisi olla vain paperipakkauksissa. On tärkeää valita oikea sementtimerkki rakennustyypin mukaan. Esimerkiksi sementtiä, jonka luokitus on alle M300, ei voida käyttää perustukseen.

Harkitse sementti-hiekkalaastin valmistelua koskevia suosituksia ja standardeja työn tyypistä riippuen. Sementtibrändiä M400 käytetään massiivisten kiinteiden rakenteiden rakentamiseen, jotta sementtiä M400 tarvitsee käyttää. Jos sekoitat sementtiä M400 ja hiekkaa suhteessa 1: 2, saamme koostumuksen M200. Viimeistelytoiminnalle, pinnoitteen pinnan valmistamiseksi on toivottavaa käyttää sementin M400 tai M500, hiekan ja veden seosta suhteessa 1: 3: 0,5. Jos lisäät sementin suhteellista osuutta liuoksessa, on mahdollista vähentää kipsin kovettumisaikaa. Lisäksi saavutetaan hyvä tulos, kun sementin, hiekan ja kalkkimaidon suhde kipsiin on 1: 5: 2 ja lattiapinnoille - suhteessa 1: 2-1: 6. Rakennettaessa tavallisia seisovia rakennuksia optimaalinen suhde on 1: 3 - 1: 6. Arkielämässä samat mittasuhteet - 1: 3 ja 1: 4.

Sementtiastioita.

Kun työskentelet esimerkiksi tiilien kanssa, luokka 75, sementtilaasti 75 on ihanteellinen (työmäärät 1: 5: 3). Voit myös lisätä tietyn värin tiilimuuriin lisäämällä nokkia laastiin. On huomattava, että suuri määrä nokia johtaa sementtilaastin lujuusominaisuuksien vähenemiseen.

Usein on ongelma, kun sen jälkeen, kun tarvittava osa vettä on sementtilaasti, se menettää suuresti massatiheyden. Tällaisen seoksen viskositeetin lisäämiseksi sinun on lisättävä vähän sementtiä ja hiekkaa pitäen niiden osien suhde.

Laatoituksen viimeistelyssä paras sementti-hiekkalaasti on 1: 2,4: 0,4. Tällaisia ​​töitä suoritettaessa on tärkeää valvoa seoksen tiheyttä. Tee se melko yksinkertaiseksi. Levitimme pieni määrä laastia tasaisella kerroksella laattojen takapuolella ja yritämme ravistaa sitä. Jos tällaisten manipuloiden jälkeen paksuus on yli 3 mm, laatikko tulee olemaan laadukas ratkaisu. Kun seos on kokonaan irrotettu pinnasta, kannattaa hieman lisätä tiheyttä (lisää vain hiekkaa ja sementtiä valitun suhteen mukaan). On myös teknisesti oikein kostuttaa laatta työtaso sementtidetalla (1 osa sementistä 3-4 osaan vettä).

Sementti-kalkkilaasti.

Sementti-kalkkilaastin valmistuksessa käytetty sementti ja kalkki (sementtiosat), hiekka (täyteaine), vesi. On erittäin tärkeää tuoda uutta sementtiä, koska sen pitkäaikaissäästöt ovat huomattavasti heikentyneet. Esimerkiksi kuukauden varastoinnin jälkeen M500-tuotemerkki vähenee suorituskyvyssä M450: een. Lisäksi sementin kuuden kuukauden varastoinnin aikana voi menettää jopa ¼ sen hyödyllisistä ominaisuuksista. Hiekkakehän tulee olla 3-5 mm. Tällöin sekä joki- että louhoshiekka soveltuvat. Esimerkiksi louhoksesta tehty kipsihiekka on suositeltavaa, koska siinä oleva savi-seos tekee seoksesta paljon pehmeämpi. Ratkaisun joustavuuden lisäämiseksi ei ole harvinaista käyttää PVA-liiman lisäämistä suhteessa 0,5 l liimaa 20 litraa työliuosta kohti. Liiman sijasta voit lisätä nestemäistä saippuaa (0,2 l / 20 l liuosta), pehmittimiä.

On syytä huomata, että sementti-kalkkiastian komponenttien suhde vaikuttaa työn suorittamiseen. Esimerkiksi on parempi kipsiä sementtilaasti suhteessa 1: 1: 6 tai 1: 2: 9.

Muurausementtilaasti.

Se helpottaa huomattavasti sementtilaastin komponenttien tilavuutta ja sopivan sementtipöytätaulun valintaa. Tällaisia ​​taulukoita on olemassa hiekkasementtiliuoksen valmistuksessa ottaen huomioon maaperätyyppi ja ne ovat helposti löydettävissä verkon avoimissa tiloissa.

Taulukossa on esitetty eri sementti-kalkkilaastareiden komponenttien suhde.

Korkealaatuisen muurausementtilaastin saamiseksi on optimaalinen käyttää esisekoitettua hiekkaa. Seulonta erikoisrakenteisen seulan ansiosta voit päästä eroon tarpeettomista kiveistä, maaperästä ja muista tarpeettomista epäpuhtauksista.

Se helpottaa huomattavasti sementtilaastibetonisekoituskoneiden hankintamenetelmää. Seos, jossa komponentteja lisätään sekoittimeen, on tämä: ensin lisätään haluttuun veden tilavuuteen ja sitten peräkkäin sementti ja hiekka. Lopuksi kaada jäljellä oleva vesi. Sekoitusprosessi kestää vähintään 2 minuuttia. Tämän jälkeen voit kaataa liuoksen kauhaan tai muuhun työalukseen. On muistettava, että sementtilaasti kovettuu nopeasti, joten ei maksa kovin suurta määrää sitä. Sementtilaastin optimaalinen määrä, joka voidaan kuluttaa muutamassa tunnissa. Äläkä myöskään unohda muurausementtilaastin säännöllistä sekoittamista sen välttämiseksi.

Sementti-hiekkalaasti: valmistelu ja ominaisuudet

Sementti-hiekkaseoksen liuosta käytetään useimmiten rakentamisessa. Tänään se koskee häntä, ja siitä keskustellaan. Loppujen lopuksi sitä käytetään usein, mutta ei kaikkialla. On olemassa ratkaisuja, jotka sopivat paremmin joihinkin töihin. Sementti-hiekkalaastin koostumus on melko yksinkertainen ja komponentit ovat vähittäiskaupassa, mutta kaikki ei ole niin yksinkertaista. Loppujen lopuksi sementti-hiekkalaastin merkki riippuu käytetyistä komponenteista. Voit myös katsella videota, josta näet koko valmistusprosessin.

Huomio: Jos haluat itsenäisesti valmistaa sementti - hiekkalaastin, sinun ei pidä unohtaa tärkeätä sakeutta ja mittasuhteita, niitä on kunnioitettava. Loppujen lopuksi ratkaisun laatu riippuu kokonaan sen koostumuksesta ja siten muurien luotettavuudesta.

 • Tämä koostumus on täydellinen perustuksen valmistukseen. Ja kaikenlaista;
 • Sitä käytetään myös julkisivuihin. Lisäravinteiden avulla voit lisätä lähes kaikki värit sekaan;
 • Sitä käytetään erilaisten tulisijojen, uunien ja uunien asentamiseen sekä keittiökalusteiden avulla.

Sementtiä käytetään pohjan, kipsiseinien jne. Täyttämiseen. Älä ilman sitä ei toimi. Ei monilla ihmisillä ole rakentamiskokemusta, mutta jokainen voi valmistautua ratkaisuun, sinun on vain noudatettava tiettyjä sääntöjä ja kaikki tulee toimimaan.

Brandin ratkaisu ja sovellus

Laastin laadun määrittäminen on melko tärkeä asia, eikä se ole niin vaikeaa tehdä kuin se tuntuu, vaan kaikki on tarpeen jakaa sementin merkki hiekan määräksi. Kaikki tämä on. Esimerkiksi jos haluat käyttää sementtimerkkiä 400, rakennusmateriaalien väliset osat ovat 1-4, mikä tarkoittaa, että sinun on otettava neljä kauhoa hiekkaa yhdelle sementtikauhalle, koska olet huomannut, että mikään ei ole mikään monimutkainen.

Sementti-hiekkalaastin merkin on välttämättä oltava sama kuin materiaalin merkki, jota käytät, se voi olla tiiliä tai lohkoa, joten on tärkeää ottaa tämä huomioon.

Huomio: Jos haluat esimerkiksi rakentaa tiilimuotoa, käytä 100: n tiilimerkkiä, sinun on tiedettävä, että laastin lujuuden on välttämättä oltava samansuuruinen kuin tämä luku, koska tämä on tärkein edellytys, joten saat yhtenäisen kiinteän tiilarakenteen.

Mutta jos liikaa, niin tiedä, että voit joutua vaikeuksiin, joten sinun on noudatettava ohjeita ja kaikki toimii.

Huomio: Päälliköt käyttävät tavallisesti liuosta, jonka merkintä vastaa noin 100 kasvimateriaalia. Vähemmän voidaan käyttää, mutta ei välttämätöntä.

 • Ratkaisun brändinumeron lisääminen ei ole tarpeen ajatella, että tämä johtaa siihen, että sen laatua on tarpeen parantaa, mutta ei. Jos sekoitat yhdestä kolmeen, sinun on tiedettävä, että ratkaisu on nopeasti asetettu, mikä tarkoittaa, että työskenteleminen sen kanssa tulee paljon vaikeammaksi ja epämukavaksi.
 • Mutta jos aiot tehdä yhdestä neljään vaivaamista, silloin tässä tapauksessa etuleikkurin saumat alkavat kaatua jonkin ajan kuluttua. Siksi on niin tärkeää noudattaa tiettyjä suosituksia ja asiantuntijaneuvoja.
 • Alkaa rakentaa osiot zabutovochny-tiilistä, jonka merkki vastaa - 75, harkitse varmasti, että ratkaisun, jonka aloitat sovelluksen, on vastattava - 75.

Sementti-hiekkaliuos GOST, sallii sen käytön monissa teoksissa. Täällä on yksi asia, jonka tuotemerkki on, sitä enemmän se kestää suuremman kuorman.

 • Sementti-hiekkalaasti M100 sopii erinomaisesti rakennusosastoon huoneeseen. Täällä sitä sovelletaan melko oikein. Mutta sitä ei pitäisi käyttää rakentamaan tukirakenteita;
 • Sementti-hiekkalaasti M150 kalliimpaa sementtiä vain enemmän. Mutta sitä voidaan jo käyttää säätiön rakentamiseen.

Huomio: Jos aiot rakentaa rakenteita, joissa lämpötila on korkea, sinun ei pitäisi käyttää sementtilaastia. Se ei kestä korkeita lämpötiloja ja halkeamia. Se tarvitsee vain lisätä 10% samottijauhetta, se pysyy ikuisesti.

Kuinka tehdä sementtilaasti

Sinun täytyy tietää useista tavoista valmistautua ratkaisuun, sinun pitäisi yrittää valita oikein erän teidän tapauksessasi. On parempi ja nopeampi tapa valmistautua ratkaisuun, joten lue huolellisesti se. Loppujen lopuksi teet kaiken itse, rakentaminen ei siedä epäonnistumisia, sinun on tehtävä kaikki tehokkaasti.

Sementtilaastin osuudet: suhde ja kulutus

Sementti on tärkein rakennusmateriaali, jota käytetään lähes kaikilla talouden aloilla. Tämän aineen avulla saat erittäin kestäviä tuotteita, jotka kestävät suuria kuormituksia ja vastustavat ulkoisia vaikutuksia. Kaikki nämä ominaisuudet riippuvat myös käytetyistä komponenteista ja valmistusteknologiasta. Sementtilaastareita käytetään laajasti rakentamisessa, koska ne mahdollistavat monien toimintojen yksinkertaistamisen.

Erityisominaisuudet

Sementtiliuokset ovat keinotekoisia seoksia, jotka kiinteytymisen jälkeen muodostavat kiinteän rakenteen. Tämä tuote koostuu useista pääkomponenteista.

 • Hiekkaa. Sitä käytetään pääkomponenttina, koska siinä yhdistyvät hienorakenne ja suhteellisen suuri lujuus. Liuosten valmistukseen voidaan käyttää joki- tai louhoshiekkaa. Ensimmäinen materiaali, jota käytetään monoliittirakenteessa, jolloin saat erittäin kestäviä tuotteita.
 • Vesi. Tämä komponentti tarvitaan sitomaan hiekkaa ja sementtiä. Nesteen määrä valitaan riippuen ratkaisun brändistä ja tarkoituksesta.
 • Sementtiä. Tämä on tärkein aine, jolle on tunnusomaista korkea tarttuvuus muiden materiaalien kanssa. Nykyään on olemassa useita sementtimerkkejä, jotka on tarkoitettu toimimaan eri olosuhteissa. Ne eroavat voimakkuuden indikaattoreista.
 • Pehmentimiä. Teknisesti nämä ovat erilaisia ​​epäpuhtauksia, joiden tarkoituksena on muuttaa liuoksen fysikaalisia tai kemiallisia ominaisuuksia. Niitä ei käytetä niin usein, että tämä voi merkittävästi nostaa tuotteen kustannuksia.

Samanlaisia ​​tuotteita käytetään seuraavien tyyppisten tehtävien ratkaisemiseen:

 • kipsi - jotkut ratkaisut peittävät seinät rakennusmateriaalin suojaamiseksi ja tasoittamiseksi;
 • muuraus - sementtiseokset yhdistävät tiilen tai kaasu - osan yhteen, joten niitä käytetään eräänlaisena liimana jokaisen liitoksen sisällä;
 • lujitettujen betonirakenteiden luominen.

Tyypit formulaatioita ja vaatimuksia

Sementtilaastin tärkein ominaisuus on sen lujuus. Se johtuu sementin ja hiekan suhteesta. Tuotteen koostumus voi vaihdella, mikä mahdollistaa useiden erilaisten seosten muodostamisen. Jokainen niistä on tarkoitettu käytettäväksi tietyissä olosuhteissa. Siksi on tärkeää valmistaa oikein tuotteita erilaisten esineiden rakentamiseen.

Eräs kriteeri sementtiseosten erottami- seksi tyyppeihin on sisäisten osien mittasuhteet. On syytä kiinnittää huomiota siihen, että yhdessä koostumuksessa voi olla vain yksi sementtimerkki. Mutta ne voivat myös muuttua, koska vahvuus riippuu vain komponenttien pitoisuudesta. Perinteisesti ne on jaettu useisiin merkkeihin.

 • M100 (M150) - nämä sekoitukset poikkeavat merkityksettömästä kestävyydestä. Valmistusta varten voit käyttää sementtimerkkejä M200 - M500. Mutta on tärkeää valita oikein sementti-hiekkakomponenttien mittasuhteet.
 • M200 on yksi yleisimpiä ratkaisuvaihtoehtoja. Sitä käytetään hyvin usein jokapäiväisessä elämässä raiteiden rakentamiseen ja pinnoitteiden muodostumiseen, jotka eivät ole merkittäviä kuormituksia. Tämä seos kuivuu suhteellisen nopeasti, mutta se edellyttää tiettyjen mikroilmasto-olosuhteiden noudattamista.

Mikä on hiekka- ja sementtiseos

Rakentamisen toteuttamista on vaikea kuvitella ilman, että Portland-sementtiä sekoitetaan hienolla hiekalla. Sementin ja hiekan sekoitus on aina kysyntää rakennusteollisuudessa. Sitä käytetään muuraukseen, asennukseen, viimeistelyyn ja rappaukseen. Rakentajat käyttävät teollisissa olosuhteissa valmistettuja valmiita kuivaseoksia sekä itsenäisesti valmistettuja formulaatioita. Tarkastellaan rakennusmateriaalien tyypit ja merkinnät. Ymmärrämme sementti-hiekkilaastujen ominaisuudet ja käyttö.

Sementtihiekkiseokset - tyypit ja ominaisuudet

Ammattimaiset rakennuttajat on lyhennetty sementti-hiekkaseoksiksi (CPS). Lyhenne on laajalti käytössä erikoistuneissa sivustoissa. Seoksilla on erilaisia ​​ominaisuuksia.

Rakennusmateriaalien kehittymisen myötä syntyi lukuisia valmiita sementti-hiekkaseoksia.

DSP: t luokitellaan lajeihin riippuen seuraavista tekijöistä:

 • toiminnallinen tarkoitus. Sementtiseosta käytetään erilaisten rakennusmateriaalien seinä-, rappaus- ja muurausseinien muodostamiseen sekä vastakkaisiin toimenpiteisiin;
 • kiinteytetyn koostumuksen osuus. Kiinteyttävän muurausmateriaalin valmiiksi valmistetun sementti-hiekkalaatan tai laastin tiheys on enintään 1,5 t / m3 kevyille koostumuksille ja edellä määritellylle arvolle - raskaille;
 • lujuusominaisuudet. Pääominaisuus on puristuslujuus. Sitä merkitään pääkirjeellä M yhdessä kuormituksen ominaisluvun kanssa, joka on kg / cm2;
 • määriä supistavia ainesosia. Riippuen reseptistä ja sovelluksen ominaisuuksista, lisätään myös sammutettu kalkki, kipsijauhe ja muut komponentit;
 • sideainepitoisuus. Viisi kertaa enemmän hiekkaa kuin sementtiä verrattuna - liuos on tyhjentynyt, ja hiukan osuus sementoituu alle kolme rasvaa. Normaaleissa seoksissa hiekan osuus sementtiin on 4: 1.

Ainesosien pitoisuus työkoostumuksessa määrittelee sen ominaispiirteet:

 • kovettumisnopeus;
 • turvamarginaali.

Kaatuneet yhdisteet hitaasti kovettuvat ja lopulta murskaa. Rasva-DSP: itä on tunnusomaista nopeutettu kiinteytys, jota seuraa halkeilu. Oikein valittu sementin merkki ja määrä sekä reseptin noudattaminen takaa käyttöominaisuudet.

Portland-sementtiin perustuvien ratkaisujen pääominaisuudet:

 • kyky säilyttää eheys lämpötilavaiheissa;
 • toiminnan vahvuuden kesto;
 • kovettuneen liuoksen kosteuden kestävyys;
 • plastisuus, helpottaa työtä.

Valitessasi DSP: n tiettyjä tehtäviä varten, on otettava huomioon, että ominaisuudet määritetään sideaineen tuotemerkillä ja sen määrällä kokonaistilavuudessa.

Jokaiseen valmiiseen seokseen on liitettävä ohjeet vaadittavasta vesimäärästä, muita osia ei yleensä toimiteta.

Mikä on sementti-hiekkaseoksen koostumus

Standardiseos valmistetaan seuraavien ainesosien perusteella:

 • sementti, sopiva brändi;
 • hieno hiekka, joka ei sisällä vieraita hiukkasia;
 • muokkaajat, jotka parantavat valmiin seoksen ominaisuuksia;
 • vesi, joka on johdettu liuoksen muoviseen tilaan.

Nämä komponentit sekoitetaan perusteellisesti yhtenäiseen jakautumiseen tilavuudessa. Rakennuskoodien avulla voidaan lisätä väriainepigmenttejä sekä vahvistavia kuituja.

Tulo-ainesosien osuus määritetään seuraavilla tekijöillä:

 • sovellusalueella. Käyttötarkoituksen mukaan syötettyjen ainesosien määrä vaihtelee;
 • brändi käytti portlandsementtiä. Kun käytetään korkealaatuista sementtiä, koostumuksen laatu paranee;
 • sideaineen valmistuspäivä. Pitkäaikainen varastointi, Portland-sementti menettää toiminnalliset ominaisuudet;
 • kosteuspitoisuus raaka-aineessa. Kun komponenttien kosteuspitoisuus lisätään, lisätään vähennetty määrä vettä.
Sand-sementtiseos on yksi yleisimmistä materiaaleista.

Harkitse, kuinka paljon on tarpeen ottaa Portland-sementti ja hiekka ratkaisujen valmisteluun eri tarkoituksiin:

 • koostumus tasoitukseen sisältää portlandsementtiä M300 - M350 ja hiekkaa sekoitettuna suhteessa 1: 3. Kuituvahvisteisen lujitteen lisääminen kasvattaa lasin lujuusominaisuuksia ja estää sen halkeilua. Korkeamman luokan Portland-sementin käyttö edellyttää, että osuutta säädetään suhteessa 1: 4 tai 1: 5;
 • Tiililasista valmistetaan Portland-sementistä M400, joka on sekoitettu joen hiekan kanssa suhteessa 1: 4. Tekniikka mahdollistaa sementin merkinnän M500 käytön. Lisätty hiekan määrä on viisi kertaa sementin määrä. Todettu menetelmä optimaalisen osan määrittämiseksi on pieni erä;
 • kipsi valmistetaan käyttäen hienoa hiekkaa. Se puhdistetaan epäpuhtauksista ja sekoitetaan Portland-sementtibrändin M300 kanssa. Ainesosien suhde on 3: 1. Resepti antaa sinun päästä kipsiin kuivumisen nopeuttamiseksi. Ammattimaiset rakennuttajat suosittelevat sisäkäyttöön kipsiä valitsemaan kipsiä.

Sellainen koostumus, joka on valmistettu itsenäisesti, ei ole alhaisempi kuin osto, suositeltujen mittasuhteiden mukaisesti. Tärkeimmät laatuedellytykset - reseptien, valmistustekniikoiden ja komponenttien perusteellisen sekoittumisen noudattaminen rakennesekoittajalla tai betonisekoittimella.

Riippumattoman tuotannon tapauksessa veden ja hiekan sementtiosuudet otetaan riippuen toteutetusta työstä, lujuusvaatimuksista ja hiekan kosteudesta.

Hiekkasementtiseos - ruoanlaittojärjestys

Liuos valmistetaan käyttäen seuraavia laitteita:

 • betonisekoittimen, jonka avulla voit sekoittaa suuremman määrän komponentteja;
 • sähköporat, joissa on suutin ja altaat pienien tilavuuksien sekoittamiseen.

Valmista myös lapiot ja kauhat liuoksen lastaamiseen ja purkamiseen.

Teknologian avulla voidaan valmistaa ratkaisu eri tavoin:

 • sekoittamalla murskatut ainesosat, mitä seuraa veden tuominen;
 • komponenttien lisääminen peräkkäin vedessä edelleen sekoittumalla.

Jos tarvitset ratkaisun talvisin tiiliseinien asennukseen lisäaineiden valmistuksessa, jotka lisäävät vastustuskykyä pakkasella.

Kuinka paljon seosta kulutetaan?

Suoritetun työn ominaisuuksista riippuen Portland-sementin ja jokien hiekan pohjaan perustuva ratkaisu kuluu seuraavassa tilavuudessa:

Sementti-hiekkaseosta voidaan käyttää ei ainoastaan ​​laastina laattojen, tiilien ja lohkojen valmistukseen, vaan myös rappauslaitteena

 • kipsirakennustöissä ja kaatamisen yhteydessä kulutus on enintään 16 kg neliömetriä kohden riippuen laastin tyypistä;
 • kokoonpano- ja muurauskoostumukset, jotka on tarkoitettu viimeistelytoimintoihin, pintoihin ja muurattuihin seiniin, kulutetaan 7-8 kg / m2;
 • perusta CPS, jolla on paremmat lujuusominaisuudet, kulutetaan suuremmalla tilavuudella, joka on 20 kg / m2.

Kulutustavaroiden tuntemisen vuoksi on helppo laskea tulevien kustannusten määrä.

Sementtihiekkiseokset ovat yleisiä tuotemerkkejä.

Harkitse yleisimpiä merkkejä sementin ja hiekan sekoituksista:

 • M100 on halvin seos. Sitä käytetään ulko- ja sisäkäyttöön, tasoittaa lattiaa ja tiivistää epätasaisuuksia. Siinä on pienempi määrä Portland-sementtiä suhteessa hiekkaan sekä hydratoituneen kalkin läsnäolo koostumuksessa;
 • M150 - yleismaailmallinen koostumus parhaalla hinnalla. Sitä käytetään erilaisiin rakennustarkoituksiin. Käyttöominaisuudet mahdollistavat sen kipinöinti- ja korjaustyöt, kaatolevyt ja tiilimuurit. Lisäaineiden käyttöönotto mahdollistaa paremman suorituskyvyn;
 • M200 - kokoonpano- ja muurauslaasti, joka mahdollistaa keskikorkean talonrakentamisen, lattiakaivojen kaatamisen sekä kipsitoimenpiteiden toteuttamisen. Kaksisuuntaista seosta on ominaista Portland-sementin lisääntynyt pitoisuus sekä lisääntynyt turvallisuustaso;
Hiekosementtikoostumuksen kulutus riippuu suoraan sen kulutustasosta, nimittäin liuoksen levityskerroksen paksuuteen
 • M300 on seos, jota käytetään pohjaan perustuviin perustuksiin, väliseinään ja pääseinämiin, jotka ottavat merkittäviä kuormia. Useimmat ammattimaiset rakentajat oikein valitsevat 300: n betonin asettamalla perustan korkeammalle talolle;
 • M400 - kestävin DSP, joka on suunniteltu kuormitettuihin säätiöihin, korkeiden rakennusten päärakenteisiin sekä betonituotteiden tuotantoon. Epäonnistuu Portland-sementin M500 ja sitä suuremman pitoisuuden lisääntyessä sekä vahvistamisen läsnäoloa.

Tuotemerkin kasvaessa vahvuusominaisuudet kasvavat.

Missä käyttökohteissa käytetään sementtilaastia

Merkistä riippuen sementti-hiekkaseoksia käytetään erilaisten ongelmien ratkaisemiseen:

 • muurausseinät;
 • kipsaustyöt;
 • korjaustoimet;
 • säätiön rakentaminen;
 • tasoitteet;
 • betonituotteiden valmistus.

Kosteuden kestävyyttä lisäävien modifioivien lisäaineiden käyttöönotto mahdollistaa suorituskyvyn parantamisen ja laajentamisen.

Sementti-hiekkakokoostumusten valmistuksen erityispiirteet

Ammattilaiset suosittelevat kiinnittämään huomiota seuraaviin kohtiin:

 • yhdenmukaisten komponenttien sekoittaminen;
 • esiseulonta-aineet;
 • panostusteknologian noudattaminen;
 • raaka-aine kosteutta;
 • käytettävien komponenttien laatu;
 • lisäaineiden käyttöönoton oikeellisuus.

Sementtiseoksen valmistus on ratkaiseva prosessi, joka määrittää lopullisen laadun.

Yhteenvetona

Hiekosementtiseosten valmistuksessa käytettävät ominaisuudet ja tekniikka auttavat optimaalisen koostumuksen valitsemiseen tiettyihin tehtäviin samoin kuin helpottamaan laastin itsenäistä tuotantoa. Materiaalien kopiointi sivustolta on mahdollista ilman ennakkohyväksyntää, jos asennetaan aktiivinen indeksoitu linkki rakennusportaaliimme.

Sementti-hiekkalaasti: hyvät ja huonot puolet

Käytännöllisesti katsoen mitään korjauksia ei voi tehdä ilman sementti-hiekkalaastin käyttöä. On monia vaihtoehtoja siitä, miten ja mihin sitä voidaan soveltaa, mutta oikean käytön kannalta sinun on tiedettävä kaikki tämän aineen edut ja haitat.

Materiaalin laatu ja osien oikea suhde mahdollistavat hyvän korjauksen, joka kestää kauan.

Erityisominaisuudet

Rakennuksessa käytettävät ratkaisut voivat olla kahdentyyppisiä - sementtiä tai betonia. Betoniä leimaavat murskatut kivet tai sora. Sementtilaasti sisältää kolme osaa: sementti, hiekka ja vesi. Jokaisen tuotteen laadun on oltava korkein. Sementtiä varten kosteuden puuttuminen koostumuksessa ja kokkareiden esiintyminen on tärkeä. Paras vaihtoehto hiekalle on joki, mutta myös tavallinen vesi voi olla, ja veden on oltava puhdas ja epäpuhtauksia.

Liuokseen nopeasti ja asianmukaisesti kovettuneena veden lämpötilan on oltava vähintään kaksikymmentä astetta.

Sementti-hiekkalaasti tarvitaan putkien ja rappauslaitteiden asentamiseen. On sopivaa työskennellä tällaisen seoksen kanssa, vaikka merkittävä haitta on sen suhteellinen kovuus ja nopea jähmettyminen, mikä pakottaa yhden ja puolen tunnin kuluttua sekoitetun liuoksen käyttämiseen.

Tällaisen ongelman ratkaisemiseksi ammattilaiset käyttävät erilaisia ​​lisäaineita, jotka voivat merkittävästi pidentää aineen käyttöikää, mikä tekee siitä mahdollisimman joustavan.

Sementti-hiekkalaastetta käytetään myös seinien ja kattojen halkeilemiseen. Seos pysyy tiukasti paikoillaan, jolloin tuote ei tuhoa. Lisäksi sementtikoostumuksen avulla voit kaataa korkealaatuista ja luotettavaa lattiaa, joka kestää useita vuosia ja on helppokäyttöinen.

Tällaisen materiaalin etuna voidaan pitää kosteuden, lämpötilojen ja jopa auringonvalon kestävyyttä. Sementtiä on helppo käsitellä, koska se tarttuu lähes kaikkiin materiaaleihin - sekä tiili, että hiekkakivet ja kivi pysyvät tiukasti kiinni sementin kanssa.

Epäkohtien joukosta voidaan havaita karkea kerros valmiista materiaalista, jolle kipsin viimeistelykerroksen lisäkäyttö on tarpeen, jos pinta on maalattu tai peitetty tapetilla. Tällaisen ratkaisun avulla on tärkeää ymmärtää, että sillä on huomattava paino, mikä tarkoittaa, että suuri määrä seinälle asetettua ainetta aiheuttaa ylimääräisen kuormituksen säätiölle. Jos ratkaisu on tarpeen maalata tai puupintaan, niin liimaus niiden kanssa on vähäistä.

Ei ole toivottavaa soveltaa sementtiä kipsin pinnalle, koska liuoksen paino on enemmän, mikä johtaa katkaisemaan osan kipsirakenteesta.

Levitä sementti-hiekkalaasti huolellisesti. Vähimmäiskerroksen paksuus on 5 mm ja maksimipaksuus 3 cm. Ohuempi kerros levittyy ja paksummalle pinnoitteelle käytetään vahvistusverkkoa, ja työ suoritetaan vaiheittain odottamalla kunkin kerroksen kuivaamista.

Sementti-hiekkaviilun suosio koostuu siitä, että sen valmistamiseen ei ole tarvetta käyttää mitään erikoislaitteita, kuka tahansa voi tehdä erän, tärkeintä on tehdä komponentit oikein. Edullinen hinta tekee tästä seoksesta merkityksellisen usean vuoden ajan.

Tekniset tiedot

Hyvä laatu sementti-hiekkalaasti tarvitsee tietää tämän kokoonpanon tekniset ominaisuudet, mikä on GOST jokaiselle elementille, tietyntyyppinen työ ja kuinka paljon materiaalia tarvitaan m³: n valmistukseen.

Aineen ominaisuuksia voidaan tarkastella indikaattoreiden perusteella:

 • Tiheys, joka määrittää valmiin materiaalin lujuuden ja lämmönjohtavuuden. Jos liuosta käytetään puhtaassa muodossaan ilman epäpuhtauksia, tämä on raskas materiaali, jonka kiinteytys- tiheys on 1600-1800 kg / m³. Tämä materiaali riittää korkealaatuiseen viimeistelyyn sekä huoneen sisällä että sen ulkopuolella. Voit käyttää sitä lattiapinnoille.
 • Lämmönjohtavuus, joka on korkealla nopeudella johtuen liuoksen suuresta tiheydestä. Jos verrataan tällaista liuosta kipsiin, jolla on hyvä lämmönjohtavuus ja varastoi lämpöä pitkään ja jonka kerroin on 0,3 W, sementti-hiekkalaastilla on indikaattori 0,9 W.
 • Höyryläpäisevyys, joka on tärkeä seinien järjestämiseksi, joilla on kyky poistaa ylimääräinen lämpö ulkopuolelle, niin että lauhde ei kerääntyy eikä huoneen kosteus muodostu. Sementin kipsillä on suunnilleen samanlaiset indikaattorit, jotka ovat 0,11-1,14 kipsille ja 0,9 mg / mchPa sementtiä sisältävälle laastille.
 • Kuivumisaika, jonka tulisi olla 12-14 tuntia kahden senttimetrin kerroksen ollessa ympäristön lämpötilassa 15-25 astetta. Sementin paksuuden lisääntymisen myötä lisääntyy, kuinka nopeasti koostumus kuivuu. Parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi on parempi jättää tuote yksinään vähintään yhden päivän ajan.
 • Paino, joka voi määrittää tuotteen massan. Ratkaisun painoa on vaikea laskea tarkasti, koska se riippuu sen sisältämistä komponenteista, joten hiekka voi olla erilainen, mikä myös muuttaa lopullista indikaattoria. 1 mm: n vakiohiekka painaa 1 400 kg / m³ ja jos viljan koko on 1,5 mm, paino nousee 1 700 kiloon, koska SNiP-tietojen perusteella sementti-hiekkalaasti on 1,800 kg / m³.

Ratkaisun kaikkien indikaattoreiden tuntemus voi sekoittaa osia oikein ja saada laadullisen koostumuksen työhön.

Sementtilaastuilla voi olla eroja komponenteissa ja siksi vaihtelevat, mikä johtaa eri tyyppisiin rakennusmateriaaleihin.

Niistä:

 • Normaali ratkaisu - sen pitäisi olla optimaalinen määrä aggregaattia ja sideainetta. Vaivaamalla se meloilla, voit havaita tarttumalla yksittäisiä ryhmiä siihen.
 • Lihavoitu, jossa sideaineen määrä ylittää kokonaisuuden. Tämä johtaa liuoksen halkeilun jälkeen, kun se on täysin kiinteytynyt. Ymmärrä, että ratkaisu osoittautui lihavaksi, jos se ympäröi työkalua vaivaamaan.
 • Skinny, jossa aggregaatin määrä ylittää sideaineen. Tämä tekee valmiista liuoksista liian likainen, on erittäin hankalaa työskennellä sen kanssa. Varkaan hän ei tartu kiinni, vaan vain hajottaa sen.

Vain valmistamalla ratkaisu oikein voit saada optimaalisen johdonmukaisuuden, joka on kätevä käyttää, ja tulos tyydyttää sen laadun. Perliittihiekkaa voidaan käyttää seoksen valmistuksessa, jossa savi on pääkomponentti, jonka avulla voit tehdä sementtiä, mutta saviä.

Tämän koostumuksen käyttö sallii pinnan saavuttavan suuren lämmönjohtavuuden.

Keittoprosessin lisäksi on tärkeää tietää, mitä sementtimerkkiä käytetään. Pakettien arvojen dekoodaus mahdollistaa nopeasti ja oikein valitsemalla tarvittavat materiaalit tietystä työstä.

Monenlaisia ​​ratkaisuja ovat M10, 25, 50, 75, 100, 125, 150, 200, 250 ja 300. Rakennustöissä yleisimmät tuotemerkit ovat M75 ja M150.

Mason-laasti M100 vaatii sementin M400 ja hiekan läsnäoloa, jotka sekoitetaan suhteessa 1: 4. Saatu seos soveltuu parhaiten kalkkikiven ja hiutalohkon käsittelyyn. M200-liuokselle on tarpeen ottaa yksi osa M400-sementistä ja kaksi osaa hiekkaa. Viimeistelylaasti on valmistettu sementistä M400 tai M500 ja hiekasta vedellä, jotka korreloidaan suhteessa: 1: 3: 0,5. Myös seinien koristelemiseksi voit ottaa sementtiä, hiekkaa ja kalkkimaitoa suhteessa 1: 5: 2. Käyttämällä ei-kutistuvaa ratkaisua on mahdollista pinnoittaa kaikki halkeamat laadullisesti.

Sementtimassan minkä tahansa muunnoksen vaivaamisen suorittaminen on tärkeää ymmärtää, kun koostumuksen optimaalinen muunnos saadaan.

Valmis liuos pidetään pinnalla, joka käännetään päälle, kun käytetään sementtiä, jonka paksuus on kolme millimetriä. Jos se putoaa, sementin pääosa on normin yläpuolella ja koostumus on raskas, on syytä lisätä hieman hiekkaa.

soveltamisalansa

Sementti-hiekkalaasti on mahdollista käyttää erilaisiin töihin, joista:

 • julkisivu koristelu;
 • erilaisten pintojen rappaus ja tasoittaminen lämmittämättömille huoneille ja niille, joissa kosteustaso on merkittävästi lisääntynyt;
 • tiivistysliitokset ja halkeamat huoneen sisä- ja ulkopuolella;
 • pintojen kohdistaminen, jossa on suuria vikoja, epäsäännöllisyyksiä ja porausreikiä;
 • seinien valmistusprosessi, jolla laatoitettaisiin.

Jos haluat työskennellä kiven tai puun kanssa, on parempi valita sementti-kalkkilaasti. Seoksen oikean käytön kannalta on välttämätöntä ymmärtää selkeästi, mitä on tehtävä, sillä jokaisen työtyypin kohdalla on erilainen ratkaisu.

Muuraustyyppiä tarvitaan peruspohjan täyttämiseksi ja pylväiden ja holvien asettamiseksi. Hän pitää hyvin ja höyryttää. Tällaisen liuoksen valmistaminen voi olla epäpuhtauksien käyttöä ja ilman niitä. Jos työ ei kestää pitkään, on parempi olla lisäämättä mitään koostumukseen, ja pitkäkestoisen työn osalta on parempi stimuloida koostumuksen plastisuutta ja laajentaa kapasiteettia.

Asennustyyppiä käytetään saumojen täyttämiseen valmiiden rakenteiden lohkoissa ja paneeleissa. Tällaisen ratkaisun tekeminen ei ole vaikeaa, mutta tärkein asia on laskea oikea määrä, jotta se ei jäätyisi ennen töiden suorittamista. On parempi vaivaa pieni määrä ja tehdä uusi koostumus vanhan loppuun, kuin täyttää aukot kovalla ja ei-pehmeällä materiaalilla.

Kipsityyppiä tarvitaan seinien ja katon viimeistelemiseksi huoneen sisällä ja sen ulkopuolella. Tällaisen ratkaisun sekoittaminen on melko paljon, koska levitysalueella on huomattavia mittoja ja työn nopeus ei anna koostumuksen kovettua.

Tarvittaessa voit liuottaa sen hieman, käyttämällä tarvittavia lisäaineita, mikä pidentää laastin käyttöikää.

Narrow-suuntaista tyyppiä käytetään huoneen sisustukseen, vedenpitävyyteen, tulppaan ja vastaavaan tarkoitukseen huoneessa. Oikean tuotemerkin valitseminen oikeilla mittasuhteilla antaa sinulle oikean vaihtoehdon, jota voit tehdä tarvittavat rakennustoimet.

valmistelu

Jos kodin korjaus vaatii pienen osan sementtilaastin käytöstä, on parempi ostaa valmis versio, joka nopeuttaa prosessia itse, mutta suuren mittakaavan työn osalta on edullisempaa ja edullisempaa ostaa tarvittavat ainesosat ja sekoittaa ne itsenäisesti.

Hyvän tuloksen saavuttamiseksi tärkein kriteeri on koostumuksen muodostavien osien oikeiden osuuksien käyttö.

Valmistettaessa liuoksen vaivaamista on välttämätöntä valmistaa metalli- tai muovisäiliö, jossa kaikki aineet voidaan sekoittaa. Lapin lapion avulla on kätevää kaataa kaikki osat säiliöön ja sekoittaa ne.

Käyttämällä lian avulla voit käyttää valmiita laastia pinnalle, mutta sitä voidaan käyttää myös vaivaamaan pieni määrä ainetta, jos tarvitset vain muutamia halkeamia.

Valmistuksen ensimmäisessä vaiheessa on välttämätöntä tehdä vain hiekkaa ja sementtiä, jotka on sekoitettava hyvin toisiinsa. Mittasuhteet tässä tapauksessa riippuvat vain valitusta sementtimerkistä.

Saatu sementtilaasti jaetaan seuraaviin tuotemerkkeihin:

 • M200: n 200-merkillä on hiekka- ja sementtisuhde 1: 1, merkillä 150 on 1: 2,5, 100: llä se on 1: 3,5 ja 75: 1: 4: llä;
 • M400-merkillä 200 on hiekka: sementti-suhde 1: 2, 150: llä se on 1: 3, 100 - 1: 4.5 ja 75: ssä 1: 5.5;
 • M500: llä merkillä 200 hiekan ja sementin suhde on 1: 3, 150: lle se on 1: 4, 100-1,5: lle ja 75: 1: 7: lle.

Laadun ratkaisun tekemiseksi ensimmäinen asia on tehdä hiekkaa. Se seulotaan seulan läpi sulkemalla kaikki sulkeumat. Sementin tulee olla suhteellisen tuoretta, sillä vanhentuneiden jäämien käsittely voi olla ongelmallista. Jos vaihtoehtoa ei ole, se seulotaan myös hiekalla niin, että voit poistaa kovettuneet alueet ja jättää vain yhden komponentin koostumuksen. Tällöin hiekan osuus vähenee ¼: llä sementin epätavallisten ominaisuuksien vuoksi.

Täydellinen liuos voidaan valmistaa käyttämällä vettä, joka kaadetaan kuivan aineen täydellisen sekoittumisen jälkeen. On tarpeen kaataa hitaasti ja osittain, kun jokainen niistä sekoittaa kaiken huolellisesti, estäen materiaalin tarttumasta ja kovettumista.

Tällaisen seoksen liuottamiseksi vain vettä ei aina riitä, mutta usein siihen on lisättävä pehmitin.

On olemassa toinen vaihtoehto, sillä voit tehdä sementti-hiekkaseoksen, mutta se sisältää käänteistä toimenpidekokonaisuutta. Ensinnäkin, kerätään vettä, jonka määrä säiliössä on 4/5 vaaditusta tilavuudesta. Tämän jälkeen lisätään nestemäistä saippuaa tai muuta pesuainetta, joka vaahdottaa maksimiin. Vain sen jälkeen sinun on täytettävä puolet hiekan määrästä ja kaikki tarvittava sementti työtankkiin. Kaikki sisältö sekoitetaan homogeeniseen massaan saakka.

Seuraava vaihe on jäljellä olevan hiekan lisäys, minkä jälkeen liuosta sekoitetaan, kunnes se on täysin homogeeninen. On erittäin tärkeää, että sementti hiekalla on hyvin sekoittunut, muutoin tulos työskennellä sen kanssa on pettymys. Tämän vaihtoehdon avulla on mahdollista sekoittaa komponentit tehokkaammin ja saada optimaalinen koostumus sen sijaan, että se sekoitetaan kuivalla tavalla. Viimeisen erän prosessissa on tärkeätä lisätä osaa vettä, mikä mahdollistaa halutun koostumuksen liuoksen saamisen.

On tärkeää varmistaa, että valmiin tuotteen ei pidä kiinni meloon eikä se pääse virtaamaan alas vedestä, minkä vuoksi kaikkien osien oikeaa suhdetta tulisi käyttää. Tämän säännön laiminlyönti johtaa virheelliseen viimeiseen erätulokseen, mikä aiheuttaa heikkolaatuisen työn.

välineet

Sementti-hiekkalaastin valmistukseen ei ole välttämätöntä saada aikaan suurta työvälineiden hyödyllistä työkalua. Perusperusteinen on kapasiteetti, jossa koostumusta vaivataan. Voit käyttää metallia tai muovia, kauhaa tai astiaa. Ammattimaisempi vaihtoehto on laastien tai betonisekoittimen käyttö, jonka avulla voit sekoittaa komponentit tehokkaammin. Jos nämä laitteet ovat myös sähköisiä, ne voivat jatkuvasti sekoittaa sisällön omillaan, mikä ei salli sen jäätyä nopeasti.

Oikean kapasiteetin valitseminen on parempi ottaa etusijalle pyöreät tai soikeat muodot, joilla ei ole kulmia. Niissä on usein komponenttien sekoittamattomia osia, jotka johtavat aineen kokonaismassan rikkomiseen.

Jotta kätevästi hiekkaa ja sementtiä kuormalavaan, varsinkin jos etureuna on suuri, sinun on oltava lapio, paremmin lapio, helppokäyttöisyyteen. Sementti-hiekkalaastin valmistuksessa on tarpeen tarkkailla tarkasti mittasuhteita, ja siksi sinulla on oltava kapasiteetti, joka sallii niiden mittaamisen. Helpoin tapa on ämpäri, se auttaa kaataa vaaditun määrän hiekkaa, sementtiä ja täytä tarvittava määrä vettä.

Jos käsillä ei ole erikoistuneita rakennusvälineitä, koostumus sekoitetaan puupölyyn, jonka optimaaliset mitat huomioon ottaen on otettava huomioon se kapasiteetti, jossa sekoitus tapahtuu. Jos tekniset laitteet ovat korkealla tasolla, silloin poran avulla, johon on lisätty erityinen suutin tai rakennuspistooli, on mahdollista sekoittaa kaikki osat laadullisesti ja saavuttaa haluttu tulos.

Myös käyttökelpoinen on konekivääri, jolla voit helposti määrittää ratkaisun liikkuvuuden. Kun olet valmis kaikki nämä materiaalit, voit aloittaa korjaukset.

Osuudet ja lisäaineet

Riippuen siitä, mitä sinun tarvitsee valmistaa sementti-hiekkalaasti, on tärkeää valita oikea määrä kaikkia osia. Jos on tarpeen tehdä tiilimuurauksia, sementtiä ja hiekkaa sekoitetaan suhteessa 1: 4. Suhde voi vaihdella paitsi sementtityypistä riippuen myös käsiteltävän materiaalin valinnasta. Tiilen 75 osalta on parempi sekoittaa 75 laatua, joiden sementtiä hiekalla ja vedellä otetaan suhteessa 1: 5: 3.

Jos sinun pitää tehdä laattoja, sementtiä, hiekkaa ja vettä otetaan suhteessa 1: 2,4: 0,4. Koostumuksen valmistuksessa on tärkeää olla varovainen ja kiinnittää huomiota massaan, joka saadaan. Älä kiihdytä kaataa koko vettä, koska hiekka voi olla märkä ja tuloksena oleva liuos on liian nestemäinen.

Jos asetat pienen määrän laatoille sivulle, jossa ratkaisu on, kääntämällä sitä voit tarkistaa, onko koostumus valmis. Jos seos tyhjenee, koostumus on liian likainen, jos massa on täysin pinnan takana, se on raskas. Ihannetapauksessa, jos pinnalle kerrostettu kerros jää päälle. Jotta saataisiin parempi tarttuvuus laastiin, on välttämätöntä tehdä sementti maitoa, joka vaatii vettä ja sementtiä suhteessa 3: 1.