Rikkomisen ominaisuudet

Yleisimpiä ei-metallisia rakennusmateriaaleja on murskattu kivi, jota käytetään betonimassan valmistuksessa täyteaineena. Tätä materiaalia käytetään erilaisissa rakennusprosesseissa: valtatien, rautateiden, pintarakenteiden, lattian jne. Valmistamiseen. Jokainen näistä prosesseista vaatii tietyn raakamarkkinamerkin, joka on ihanteellinen erityisiin käyttöolosuhteisiin. Tämä muodostaa tarve materiaaliselle toimitukselle, jolla on varmasti taattuja ominaisuuksia.

Runkomateriaalin pääominaisuuksiin kuuluvat: rapeus, murskatut jakeet, lujuus, jäätymisvastus ja sen radioaktiivisuus.

Merkittävin indikaattori on rakeisuus (ruhon taso) eli lamellin ja neulamaisten jyvien läsnäolonopeus, sitä paremmin sen pienempi on epätasaisuus. Lamelli- ja neulamaiset jyvät ovat sellaisia, joiden paksuus ja leveys ovat kolme tai useam- min pienempiä kuin pituus. Jyvien murskatun kiven muoto voidaan jakaa neljään ryhmään:

 • 1 "kuutiota" - viljapitoisuus enintään 15%;
 • 2 "parannettu" - jyvien osuus on 15-25 prosenttia;
 • 3 "normaali" - jyvien pitoisuus on 25-35 prosenttia;
 • 4 "normaali" - jyvien osuus 35%: sta 50%: iin.

Kuutionmuotoisen murskatun kiven käyttö lisää tiheämpää tampingia. Suuri määrä levy- ja neulamaisia ​​jyviä auttaa lisäämään seoksen sisäpuolisia aukkoja ja siten lisää sidosaineenkulutuksen kulutusta, mikä aiheuttaa ylimääräisiä rahoituskustannuksia. Lisäksi kuutio-muotoinen murskattu kivi on vahva lujuusominaisuus, joten se on edullisempaa ja on tarkoituksenmukaisempaa käyttää sitä tuotantoprosesseissa.

Mitä tulee murhan murto-osaan, on myös ohjeellinen asteikko. Pienimmän murto-osan on seulonnat (0-5 mm), itse asiassa se ei ole roski, vaan tuotannon sivutuote. Sitä voidaan käyttää materiaalina koristeluun, kappaleisiin, urheilukenttiin jne. Pienin (5-10 mm) -fraktio on kaupallisesti saatavilla. Se menee betonituotantoon ja siihen tehtyihin rakenteisiin, on myös mahdollista optimoida karkean aggregaatin murto-osuus.

Suosituin sora osa viittaa seokseen (5-10 ja 10-20), se on myös tuotannossa käytetään betonirakenteiden ja työskenneltäessä perusta, kaatamalla kannella, pinnoitteet valtateiden ja lentoasemalla. Keskimmäistä fraktiota (20-40 mm) käytetään betoniteräsrakenteissa, raitiotien rakentamisessa, auto- ja rautatietieissä, kun rakennetaan perustuksia teollisuusrakennuksille. Karkea jae on ilmaisimia (20-70 ja 40-70 mm), raunioradalla lisätään betoniin, ja massiivinen rakenne sen aikana teiden ja muiden paikkakunnilla. Suurin osa (70-300 mm), jäljempänä RUT kuten kivimurska harvoin käytetty, ne on sisustettu aidoilla, lammet tai altaat. Nämä ovat tavallisimmin käytettyjä vakioparametreja, mutta niitä voidaan soveltaa eri rakennusalueilla.

Myös rakennusmateriaalin valinnassa on otettava huomioon yksi tärkeämpi ominaisuus - raunioitumislujuus. Käytännöllisyydestä on olemassa yleissopimuksia - tuotemerkkikiveä. Jokaisella merkillä on omat voimakkuusindikaattorit, jotka symboloivat kirjaimella "M" ja tietyllä numeerisella arvolla. Mitä suurempi numero on merkitty "M": n jälkeen, sitä voimakkaampi roski. Materiaalin lujuuden indikaattori on jäännöksen menetyksen indikaattori altistuessaan sille - paine. Tällaisia ​​materiaaleja ovat magmapohjainen murskattu kivi eli graniitti. Sen vahvuusindikaattorit ovat yhtä suuret kuin M1000-1400, se on melko voimakas ja sopii melkein mihin tahansa rakennustyyppiin. Hänellä ei ole yhtäläisyyksiä pakkasenkestävyyteen ja veden kestävyyteen, mutta hänellä on merkittävä haitta - luonnollinen radioaktiivisuus. Tällaista murskattua kiveä käytetään tienrakentamisessa, betonirakenteiden ja betonirakenteiden rakentamisessa. M400-1000: n määrätyn lujuuden murskattujen kivenkorkeuksien katsotaan olevan keskikovaa, ja niissä on soraa murskattu kivi. Lopuksi harkitaan vähärasvaista materiaalia, jonka nimitys on M200-400, sitä ei suositella käytettäväksi tärkeissä rakenteissa, jotka on suunniteltu raskaille kuormille, koska ne eivät vastaa vaadittua turvamarginaalia.

Frost kivimurska merkitsevät kirjaimen «F»: F15, 25, 50, 100, 150, 200, 300, 400.Chem suurempi luku, sitä enemmän jäätymis- ja sulattamisen materiaali kestää menettämättä sen ominaisuudet ekspluatatstonnyh. 300-400 tällaista sykliä "ylläpitää" graniittikivejä, 25-100 - kalkkikiveä.

Ennen soraa ostamista jokainen asiakas alkaa keskustella ongelmasta materiaalin radioaktiivisuuden kanssa. Jos tarvittavia tuotteita käytetään kaikentyyppisissä rakennuskohteissa, ne on vahvistettava SES: n ja laboratorioiden todistuksilla ja päätelmillä, ts. kaikki murskatut kiven on kuuluttava ensimmäiseen luokkaan (radioaktiivisuus 340Bk / kg). Lisäksi asiakkaat usein miettinyt, miten lasketaan kuutiometriin tonnia ja päinvastoin, irtotavarana tekijä, mutta tämä asia on parasta jättää päteviä ammattilaisia, joka mahdollistaa kosteuden ja niin lähellä kääntää tiedot kiinnostavia lukuja.

Kaatopaikkajätteet GOST-indikaattoreiden mukaan

Murskattu kivi on rakennusmateriaali, jolla on rakeinen rakenne. Saadaksesi sen, käytä rajoittamatonta kiviä, jolle tehdään hieno hionta. Ottaen huomioon teollisuusalan luonteenomaisen luonnonmateriaalin, ne voivat tuottaa seuraavanlaista tyyppiä: kalkkikivi ja graniitti. Kierrätyksen aikana saat sekundäärisiä ja kuonaa. Kaikenlaisia ​​luonnonmateriaaleja käytetään aktiivisesti rakennusalalla.

Mikä voisi olla

Esitetyn aineiston arviointia annetaan useimmiten sen osittaisen koostumuksen perusteella. Se tarjoaa tarvittavat mittasuhteet sen yksittäisille rakeille. Näiden toimenpiteiden ydin on se, että erityistä seulaa käytettäessä on mahdollista sirottaa rauniot.

Artikkelissa kuvataan sora- ja murskattujen kivien valokuvia ja muita tietoja.

GOST 7392-85 mukaan voidaan saavuttaa seuraavat koot:

Vakiokokoisten raunioiden lisäksi seuraavat vakiotakot voivat olla seuraavia:

Rakentamisen alalla murskatut kiviseokset ja seulot, joiden koko oli 0-20 mm ja 0-40 mm, alkoivat olla suuressa kysynnässä. Tietyllä materiaalityypillä on oma erittely koostumuksestaan.

Tietoja siitä, miten murskattua kivää käytetään rakennustöihin GOST 8267 93 on tässä artikkelissa.

Videolla - rubble fractions, gost:

Tässä artikkelissa kuvataan sora- ja murskakivierot ja muut tekniset tiedot.

Materiaalin ominaisuudet ja tyypit

Esitetyn aineiston tärkeimmät ominaisuudet ovat seuraavat:

 1. Epätoisuus - indikaattori, joka ilmaisee fraktiolle tasaisuuden ja venymisen tason.
 2. Vahvuus.
 3. Radioaktiivisuuden aste.
 4. Jäätymisenesto.

Se, että raunioista 5 20 on löydettävissä artikkelista.

Tarkastellaan nyt luonnonmateriaaleja:

 • Graniitti kuuluu korkean lujuuden ja roskaa kestäviin tuotteisiin. Sille on ominaista matala flakiness ja pieni radioaktiivisuusaste, joka ei ylitä sallittua nopeutta.
 • Seuraavanlainen raunio on sora. Edelliseen versioon verrattuna lujuusindikaattorit eivät ole yhtä korkeat, mutta se voi ylpeillä alhaisista kustannuksista ja alhaisesta radioaktiivisuustasosta. Kalkkikiven materiaalille on ominaista vähäinen lujuus, mutta se kuuluu ympäristöystävällisiin ja halpoihin tuotteisiin.

Miten irtotavaran tiheys voidaan ymmärtää lukemalla artikkeli.

Tällaista indikaattoria pidetään tärkeimpänä näiden tuotteiden laadun määrittämisessä. Jos indikaattorilla on pieni prosenttiosuus, on mahdollista muodostaa tiheä betonisekoitusta, mikä antaa meille mahdollisuuden tarjota korkeat kuivatusominaisuudet, joita tarvitaan rautateiden ja moottoriteiden rakentamiseen.

Selvitä, mitä raakamateriaalin tiivistyskerrointa voi olla tässä artikkelissa.

Käyttöalue

Harkitse tällaisen luonnollisen materiaalin käyttöä graniittina ottaen huomioon sen murto-osa:

 1. Pieni murto 5-20. Tänään pidetään suosituin. Hän osallistuu aktiivisesti betonin ja rakennusmateriaalien valmistukseen, jotka perustuvat tähän materiaaliin. Myös se on mahdotonta tehdä ilman sitä, kun asetetaan säätiö, kaatosataan siltapenkki, tienpinnat.
 2. Keskimäärin 20 - 40. Tämä materiaali on aktiivisesti mukana betonin valmistuksessa ja jalkakäytävien rakentamisessa, mikä luo perustan asuin- tai teollisuuskotiin.
 3. Suuri 20-70, 40-70. Tätä materiaalia voidaan käyttää betonin ja suurikokoisten rakenteiden valmistuksessa. Jopa ilman sitä, on mahdotonta rakentaa teitä, jotka keskittyvät siirtokuntia.

Graniitista saaduista raunioista on materiaaleille muita vaihtoehtoja, joista jokaiselle on ominaista omat käyttöalueet. Esimerkiksi graniittisiruja voidaan käyttää päällystyslaattojen, betonilattian tai sisätilojen ja julkisivujen valmistuksessa. Tätä materiaalia käytetään luomaan urheilukenttiä, lasten alueita ja tunnettuja graniittimerkkien ainutlaatuisia ominaisuuksia, kun käsitellään jäätä.

Voit tutustua murskattujen kiviainesten painosta 20 40/1 m3 tästä artikkelista.

Seuraavan tyyppinen rauniot - sora, ylpeilee sen lujuuteen ja pakkasvasteeseen. Käytä sitä paikanvaraajana betoni- ja betonituotteille alustojen ja raiteiden järjestelyissä. Tällainen materiaali jaetaan fraktioihin näin: 5-20 mm, 20-40 mm, 40-70 mm.

Se tosiasia, että tällainen raunioisuus raakana löytyy lukemalla tämän artikkelin.

Kalkkikivestä, pidetään suosituin. Sen ominaispiirre on alhainen hinta. Materiaalin koostumus sisältää kalsiumkarbonaattia. Hänellä saattaa olla väri: keltainen, punainen, ruskea. Kaikki riippuu koostumuksen epäpuhtauksien määrästä.

Video kertoo, kuinka monta kuutiota tonnia murskattua kiveä on, ominaispaino:

Mikä on betonin osuus ja kuinka paljon rauniota se kuvaa tätä artikkelia.

Tällaista materiaalia on käytetty aktiivisesti kansantaloudessa mineraalilannoitteiden, soodan tuotannossa. Sitä käytetään myös Portland-sementin valmistamiseen, jotta sokerijuurikas voidaan puhdistaa. Standardin mukaan tällaisen murskattujen jakeiden osuus on seuraava: 5-20 mm; 20-40mm; 40-70 mm.

Erilaisten rakennustoimien osalta on välttämätöntä käyttää sekundaarisen tuotannon murskattua kiveä. Tätä tuotetta varten on ominaista alhainen hinta, mutta sen laatuominaisuudet eivät ole alhaisempia kuin ensisijainen materiaali.

Kuvauspöydässä murskattujen kivien painosta:

Tärkeintä on, että hänen murto-osan on oltava keskikokoinen ja alhainen. Tällaisten indikaattoreiden ansiosta on mahdollista saada voimakas tartunta betonin liuoksella. Kierrätettyjen raunioiden käyttö vähentää rakentamisen kustannuksia 1,5 kertoimella ja mahdollistaa ongelmien ratkaisemisen kierrätysrakentamisjätteen ongelman ratkaisemiseksi. Rakentamisen alalla voi olla mukana kierrätysmateriaalin yksittäisiä osia tai ei-murto-osaa, jonka raekoko on 0-70 mm.

Voit selvittää, kuinka paljon kuoren ruuhka painaa tästä artikkelista.

On myös hyödyllistä lukea siitä, mikä GOST hiekasta on korkealaatuista.

Se on saatu kuonasta, ja se on löytänyt sovelluksensa betonirakenteiden betonirakenteiden pohjarakenteiden lämmöneristykseen tienrakentamisen alalla sekä asfalttibetonipäällysteiden rakentamisen aikana. Kuonan materiaalilla voi olla harmaava jakeet: 5-10mm, 10-20mm, 20-40mm, 40-70mm, 70-120

Taulukko 1 - Tiettyjen fraktioiden murskattujen kivien käyttö

Murskattu kivirastike

Murskattua kiveä pidetään suurimpana betonirakenteena, joka minimoi liuoksen kutistumisen täydellisen paksuuntumisen aikana, mikä vaikuttaa positiivisesti monoliittirakenteen lujuuteen. Mikä on "fraktio"?

Tässä käsitteessä tarkoitetaan tiettyjen hiukkasten rajakokoja, jotka liittyvät yhteen tai toiseen irtotavaramateriaaliin. Yleensä numerot osoittavat minimi- ja maksimi-indikaattoreita, ja standardit määrittävät materiaalien koostumuksen, jossa murskakiven käyttö on sallittua.

Vierasvaatimukset

Vuoristoelementteihin perustuvien murskattujen kivien tekniset olosuhteet on kuvattu asianomaisessa valtion asiakirjassa. Viljan tiheyden indikaattoreita voidaan tutkia. Täällä on kalkkikivihiukkasten irtotiheys.

Ne toimivat täyteaineena betonipainotuotteille, jotka ovat kahden tai kolmen gramman kuutiosenttimetrin rajoissa. Asiakirjassa todetaan, että soraa ei saa käyttää koristeelliseen viimeistelyyn, vaan se täydentää rautateiden liitäntälaitteiden varustelua.

Tarkasteltavana olevassa standardissa todetaan, että murskattua kivimateriaalia on löysä rakenne, jonka alkuperä on epäorgaaninen, sen hiukkaset voivat saavuttaa koon 5 mm.

Murskattu kivi louhitaan hiomalla tiettyä kiveä tai mineraalisten aineiden teknistä käsittelyä erikoistuneissa yrityksissä, jotka harjoittavat kaivostoimintaa ja metallurgista käsittelyä.

Tietyllä tuotantovaiheella on luonnollinen materiaalin seulonta. Tämä johtuu erityisen seulan käytöstä, jonka ansiosta murskattu kivi lajitellaan yhden kiven suurimman sallitun koon mukaan.

Nykyaikaista rakentamista on vaikea kuvitella ilman kuutta materiaaliluokkaa. GOST 8267-93 -standardissa määritellyn taulukon jakeiden koko alkaa 5-10 mm ja päättyy 70 mm.

Käytetään erityisiä elementtejä, joiden koostumusosat ovat pienempiä kuin 5 mm. Kuluttaja voi yksilöllisesti antaa vastaavan hakemuksen suurempien hiukkasten tuottamiseksi - jopa 15 cm: iin. Sinun on sovittava etukäteen toimittajan tai valmistajan kanssa.

Pienimmän ja suurimman jyvän prosenttiosuus ilmoitetaan GOST: n mukaan murskattujen kivijakeiden taulukossa:

Edellä mainittujen tietojen huomautuksissa on suositeltavaa osoittaa, että vähintään yhden sallitun jakeen (5 (3)... 10 mm) tai raunioiden (5 (3)... 20 mm) seos vaatii toisen seulontalaitteen asennuksen, jossa on pienin reikämitat. Seulonnan jälkeen sen on muodostettava jäännös.

Toinen lisäys on kyky muodostaa massiivinen aggregaatti kokonaistaseen ollessa 30-80%. Mutta tällaiset manipulaatiot ovat asiakkaan vahvasti vahvistaneet.

Tehtaissa on jokaisen 24 tunnin ajan seurattava kaiken olemassa olevan kuljettimen valitseman raunioiden siirron vastaanotto.

Jos ostaja sitä vaatii, kun ostettu tuote lähetetään - pistesuunnassa.

Tarkastele ja mittaa:

 • kaikkien hiukkasten osittaiset indikaattorit;
 • ovat saviosia ja pölyelementtejä;
 • heikkoon sulkeutumiseen.

Lisäksi kerran viikossa, 3 ja 12 kuukauden kuluttua suoritetaan erityisiä hiukkastestejä, joiden ohjelma on määrättävä asennusasiakirjoissa.

Näihin kuuluvat lujuuden ja tiheyden indikaattorit, murskakiven tiivistyskerroin lasketaan, valkoisten kuitujen mineraalien ja haitallisten komponenttien prosenttiosuhde, viljarakenne ja sen resistenssi negatiivisiin lämpötiloihin määritetään.

Aineksen tärkeimmät fysikaaliset ja tekniset ominaisuudet (murskattu kivirastike):

sedimenttinen ja hyytelömäinen kivi.

sora ja lohkareita.

Prosenttimäärä soraa varten:

Kaksisataa neljäsataa.

Neljästä sataa tuhatta.

Tuhatta tuhatta neljäsataa.

Tyypit ja ominaisuudet

Käytettävän vuoristoaineiston tyypistä riippuen soraa tuotetaan seuraavista:

 • kalkkikivi;
 • graniitti;
 • sora;
 • kuonan materiaalia.

Mikä on rauniot?

Murskattu kivi on kiveä, joka on erityisesti murskattu tuotannosta. Siksi erilaisten materiaalien tekniset ominaisuudet vaihtelevat.

graniittinen

Arvokkaimman materiaalin uskotaan olevan graniittimuhoinnin tulos. Se erottuu sen vahvuudesta ja korkeasta hinnasta, jos vertaamme sitä muihin kuvattuihin analogeihin.

Sitä pidetään kalleimpana ja kestävänä. Se pystyy kestämään 250-270 MPa: n painetta. Ei läpäise vettä, joten se on varattu lisääntyneeseen vastustuskykyyn pakkasella (F 300-F 450). Se on hankittu liimaominaisuuksien takia. Materiaali on erinomainen perusta vahvalle ja kestävälle rakennukselle.

Miksi lisättäisiin murskattua aggregaattia betonilaastille? Aluksi voimaaindikaattoreiden lisääminen ja kestävän rakenteen rakentaminen. Murskattu kivi on konkreettisen monoliittisen rakenteen luusto.

Se vaikuttaa positiivisesti laastin kutistumisen vähentymiseen ja sen leviämiseen, koska hänelle rakennettu rakennus on mahdollisimman vahva. Jos käytät tämän tyyppistä aggregaattia, voit vähentää sementin GOST 31108 2003 kulutusta betonin massaan.

Jotta vältetään tukosten muodostuminen viljan ja soran hiukkasten välissä, seokseen lisätään hienokivifraktioita ja hiekkaa GOST 8736. Kaikki nämä komponentit oikealla yhdistelmällä liittävät koko rakenteen yhteen.

Kaikkien komponenttien sallittu suhde, riippuen ostetun betonin tyypistä, on merkitty erityiseen tekniseen dokumentaatioon tai valmistajan verkkosivuilla.

sora

Mikä on eron sora ja rauniot? Sora, toisin kuin rauni, erottaa sen pyöreät jyvät, jotka eivät ole yhtä vahvoja. Sen ominaisuudet ja ominaisuudet ovat kuitenkin melko tarpeeksi vahvan rakennusmateriaalin saamiseksi.

Rikkomassa on prosenttiosuus heikoista kallio- ja pölyhiukkasista, joten sen ominaispiirteet johtuvat stabiilista.

Tämän materiaalin eduista edellä kuvattuihin verrattuna se on mahdollista pitää kohtuullisena hintana, ehdottoman ympäristöystävällisenä ja laajan soveltamisalan.

kalkkikivi

Jos kiinnität huomiota suorituskykyominaisuuksiin, tämä materiaali menettää merkittävästi muille roduille. Mutta se on usein ostettu, koska sen edullinen hinta ja taloudellinen kulutus. Vahvuuden ei tulisi olla yli 6-800 kgf / cm2.

Tästä huolimatta materiaali voi olla erinomainen korvike kalliimmasta ensimmäisestä ja toisesta analogista tavanomaisissa rakenteissa. Edut sisältävät vastustuskyvyn hetkellisiin lämpötilan muutoksiin ja luonnolliseen puhtauteen.

Lisätietoja raunioista on videossa:

Valitse haluamasi murto

Heidän valokuvistaan ​​ja vastaava murto-taulukko löytyvät Internetistä.

Jäykkä hiukkaset ovat järkevää käyttää:

 • betoniteräsrakenteiden rakenteet - alle kaksi kolmasosaa raudoituksen palkkien välisestä vähimmäisestä etäisyydestä;
 • levyille - alle 1/2 paksuuteen tai 1/3 ohuisiin tuotteisiin.

Jos betoniseokseen lisätään 4 cm: n hiukkasia, on järkevää käyttää vähintään kahta muuta sorafraktiota ja vähintään 4 cm: n hiukkasten osalta vähintään kolme fraktiota. Liuoksen pumppaamiseksi betonipumpulla, joten se määrää omat säännöt.

Ei ole suositeltavaa lisätä materiaalia, jonka hiukkaskoko on yli 1/3 letkun sisäisestä halkaisijasta liuokseen. Samaan aikaan raunioitumattomuus ei saa ylittää 15 prosenttia.

Kiinnittäkää aina huomiota raunioiden murto-osaan ja sen painoon. Tästä riippuu betonirakenteen lujuus ja kestävyys. Siksi sinun on aina otettava huomioon hallituksen ja tekniset määräykset.

Merkki soraa murto-osasta taulukossa

Vinkkejä ennen ostoa

Ennen ostamista on parempi valita murskattu kivi huolellisesti. Lähtökohtana tulisi olla työn laatu ja rakennuksen kuormitus. Ostajilla on kuitenkin aina mahdollisuus ostaa järkevä tuote välttämällä tarpeettomia rahoituskustannuksia.

Murskattujen raunioiden kustannukset riippuvat sen louhinta- ja tuotantokysymysten monimutkaisuudesta. Halvin halvin materiaalin hinta jyvistä 20-40 (mutta tämä on toimittajalle).

Asiakkaille tällä numerolla lisään aina lastaus- ja kuljetuskustannukset, ja täällä toimittajilla on rajoittamaton vapaus. Tästä syystä kannattamatonta on järjestää pieni, keskikokoinen automaattiroolipurkaus, jonka koko on 0,5.

Valitse aina keskiluokkainen murskausmateriaali, jota voidaan käyttää monissa töissä, joten säästät ostamaan ja toimittamaan.

Ennen ostamista harkitse, mihin tarkoitukseen murskatut materiaalit on ostettu, ja laske myös tulevan rakenteen kuormitus.

Valinta ja sen säännöt

Valitsemalla murskattua kiveä betonille ei ole aina helppoa. Loppujen lopuksi se ei ole pelkästään täyteaine, joka vähentää kalliin materiaalin kustannuksia, murskatun kiven tiheys riippuu sen ominaisuuksista ja mitoista ja sen seurauksena rakenteen vahvuudesta. Suuret kivet, niiden koosta huolimatta, voivat jättää monia tyhjiä betoniin.

Jos ne eivät ole täynnä mitään, pystytetty rakennus alkaa sen seurauksena romahtaa vuosien varrella. Pienillä fraktioilla varustettu materiaali sisältää usein pieniä ja pölyisiä elementtejä.

Valitsemalla sen, käytä vain kokonaissumman suhdetta rakennuksen kokoon:

 • kahden-, kolmikerroksisen rakenteen tai monoliittisen rakenteen vahvaa pohjaa varten on järkevämpää ostaa suuria materiaaleja hiukkasilla neljästäkymmenestä seitsemäänkymmentä millimetriin;
 • pienet rakenteet pysyvät niin lujasti kuin mahdollista perustuksen kanssa viljojen täyteaineiden kaksikymmentä-neljäkymmentä mm;
 • betonipinnoille tai sokea alueelle on järkevämpää ostaa murskattua kiveä viidestä kymmeneen mm. Valinnan perustana on taso, jonka pitäisi johtaa;
 • polkumyynti on äärimmäisen voimakasta kallion kappaletta. Vain tällä tavoin se tulee mahdollisimman vahva ja pienin kutistuma.

tulokset

Ominaisuuksiltaan murskattu kivi erottuu alhaisella radioaktiivisuudella ja kestää mekaanisia muodonmuutoksia, minkä takia sitä ostetaan niin usein. Materiaalin osuus mahdollistaa tehokkaan rakentamisen vähimmäiskustannuksin.

Kokonaismassan lujuus riippuu pääasiassa pienistä pulveroiduista elementeistä. Ne voivat jäädä massiivisemmiksi jakeiksi tai näkyä luonnollisella tavalla, ja niiden prosenttiosuutta on aina valvottava.

Pölyhiukkasten vähimmäisindikaattorit pidetään optimaalisena pölynä, koska tämä suhde ei vaikuta tulevan tuotteen lujuuteen.

Mitkä ovat raunioiden brändi ja tyypit?

Jokainen rakennusprosessi edellyttää materiaalien oikeaa valintaa. Tämä tehdään rakenteen suunnittelussa. Jos et tee oikeita laskelmia - se voi olla riittämätön suorituskyky. On erityisen tärkeää ymmärtää, millaista murskattua kiveä tarvitaan, jotta betonin lujuusominaisuudet täyttäisivät välttämättömät välttämättömät edellytykset laskettujen indikaattorien saavuttamiseksi. Sitten puhumme siitä, millaisia ​​raunioita on ja miten valita se, perustuen GOSTin murtoon ja standardeihin.

Mikä on raunio ja missä se on otettu?

Murskattu kivikivi, murskattu erikoislaitteilla tietyn murto-osan elementteihin. Tämä prosessi voidaan tehdä kaivospaikalla tai yritysten olosuhteissa. Raudan tuotantoa ei pidetä erityisen vaikeana, mutta se edellyttää GOSTin sääntelemien standardien noudattamista.

Jos puhumme sen tuotannosta - se tehdään useassa vaiheessa:

 • Kiven kuormaaminen säiliöihin, joista ne kuuluvat murskauslaitteistoon.
 • Murskaus.
 • Jakelu jakeiksi ja tuotemerkkeiksi koosta riippuen.

Erittäin tärkeä prosessi on lajin rikkoutuminen yksityiskohtaisen kiven elementtien koosta riippuen. Noudattaa vakiintunutta GOST 8267-93 ja 8269-87.

Tyypit ja ominaisuudet

Luodaksesi laadukasta betonia, sinun on oltava hyvin perehtynyt raunioihin. Hänellä on erilaisia ​​ominaisuuksia ja ymmärrys siitä, millaista hänen ulkonäköään tarvitaan tietyssä tilanteessa, vaikuttaa rakentamisen onnistumiseen. Tekniset parametrit:

 • Pakkasvaste. Tästä ilmaisimesta riippuu alkuperäisen rakenteen kesto, vaikuttamatta jäätymiseen ja sulatukseen. Jäätymisindeksi on tärkeä olosuhteissa, joissa lämpötilamittarin pylvään usein pienenee ja kasvaa. Määritä tämä parametri käyttämällä kirjainta F. Numerot sen jälkeen - syklien lukumäärä. Graniitti murskattu kivi on korkein pakkasvaste: noin 300-400 sykliä.
 • Hilseily. Parametri ilmaisee niiden elementtien prosenttiosuuden, joilla on sileä pinta yhteensä. Mitä suurempi se on, sitä pahempaa hiukkaset tarttuvat ja betonin lujuus on alhaisempi. Tämän indikaattorin mukaan rauniot jaetaan 5 ryhmään. Näistä paras on kuutiomainen jyvä.
 • Tiheys. Mitä suurempi yksikkömäärän massa on, sitä korkeampi on tämän parametrin taso.
 • Radioaktiivinen säteily. Riippuen säteilyn tasosta määräytyy raon (1 - 3) laajuuden mukaan. Ensimmäinen soveltuu asuinrakennusten rakentamiseen ja kolmas - yksinomaan tienrakentamiseen.
 • Vahvuuden taso. Tämä parametri määrittää kuorman voiman, joka kestää materiaalin muuttumatta rakenteensa (muodonmuutos). Tämä on tärkeää, kun luot betoniä, jolla on suurimmat lujuusominaisuudet.

Mainitut parametrit ovat erittäin tärkeitä, mutta tärkein huomio kurjuutta valittaessa maksetaan juuri sen murto-osalle. Tämän indikaattorin mukaan määräytyy materiaalin käytön laajuus. Murskattu kivi on tällaisia ​​jakeita:

 • 0 - 5 mm. Tätä osaa kutsutaan perustelluiksi pienimmiksi. Käytä sisustukseen, koristekäyttöön ja maisemasuunnitteluun. Joskus käytetään levittämään liukkaita pintoja.
 • 3 x 8, 5 x 10, 10 x 20 mm. Pieni, mutta suosituin osa. Sen avulla luodaan laasti, rakenteelliset elementit ja betoni.
 • 20 - 40 mm. Tätä osaa kutsutaan keskiarvoksi. Sitä käytetään luomaan konkreettisia, tyynyjä parkkipaikkojen, teiden, rakennusten perustamista varten sekä tilapäisesti kattamaan alueet, joilla suurikokoiset laitteet toimivat.
 • 25-60, 40-70 mm. Suuri murto-osa raunioista. Käytetään rakennusten perustusten luomiseen suuria mittoja sekä suuria betonirakenteita.
 • 40 - 200 mm. Tätä osaa kutsutaan kopiksi. Se edustaa räjähdyksen seurauksena muodostuneita kiven paloja. Käytetään koristetarkoituksiin tai betonin täyttämiseen erityisen suuria määriä.

Kuten edellä olevasta selviää, paras vaihtoehto betoniseoksen luomiselle on hieno murskattu kivi. Mutta joskus ne tilaavat täyteaineen valmistuksen, jonka yksi sivu voi ylittää 300 (30 cm).

Sora-merkit

Toinen tärkeä parametri valittaessa - tuotemerkkikiveä. Sen vaikuttavat voimakkuuden indikaattorit, jotka toteutetaan murtumiskyvyn, kokeiden aikana tapahtuneen hankauksen ja puristumiskestävyyden perusteella. Lujuusindikaattoreihin vaikuttavat pääasiassa kivirakenne, joka murskattiin soraa tuottamaan. Murskattu kivi on seuraava merkintä:

 • M1200, 1300, 1400. Riittämätöntä murskaavuutta (heikkoja hiukkasia) sisältävien elementtien sisältö on alle 5%.
 • M800, 900, 1000, 1200. Hiukkasten hiukkaset ovat alle 10%.
 • M600, 700, 800. Heikosti murskaavien jyvien määrä on myös alle 10%, mutta materiaalin päämassan lujuus on pienempi.
 • M200, 300, 400, 500, 600. Hiukkaset, joilla ei ole riittävää lujuutta, murtolujuus jopa 15%. Se käy ilmi heikoiden kivikivien murskaamisen jälkeen.

Korkein merkintäaste on M1200-1400. Se saa graniittikivejä, joilla on suurin lujuus. Yhden kerroksen rakennusten pohjien rakentamiseen riittää, että käytetään luokan 600 murskattua kiveä.

Myös tuotemerkki voidaan oppia GOSTin mukaisten materiaalihiukkasten tiheyden taulukosta.

Rubble fraktiot

Murskattu kivi saadaan suurista karkeista palasista kaivostoiminnan aikana. Fragmentit murskataan rumpusarjoissa suoraan louhoksessa tai jalostuslaitoksessa, sitten seulotaan ja lajitellaan jakeiksi. Tämä on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, jotka otetaan huomioon valittaessa suurta betonirakennetta betonille ja suorittamaan muita rakennuskohteita.

määritelmä

Runkojen murto-osa on päällystyserän suurimman osan kiviä. Pienikokoisten lisäelementtien epäpuhtauksien läsnäolo on sallittua, mutta murskattujen kiven lujuudelle vahvistetuissa rajoissa (5 - 15%).

Kun kaivataan kiinteitä kiviä, muodostuu monta eri muotoa ja kokoa. Ne lajitellaan jakeittain sellaisina kuin ne on lähetetty tai ne on lähetetty seulomiseen - hionnasta muokkaamattomat osat tiettyihin kokoluokkiin.

Murskattu kivi saadaan eri ominaisuuksiltaan kivistä, jotka määrittävät tämän materiaalin käytön rakentamisessa ja maisemoinnissa.

Mitkä ovat murto-osuudet

Jakeiden lajittelu tapahtuu kahdella tavalla:

 • GOST 8267-93: n luokituksen mukaan "Murskattu kivi ja tiheä kivirakenne rakentamiseen".
 • TU: n vaatimusten mukaisesti määritettyjen ehdollisten parametrien mukaan erityisten betoniseosten ja muiden sovellusten valmistukseen.

Taulukossa on esitetty GOST 8267-93 mukaiset murskatut jakeet, joilla on vastaava tiheys:

Taulukossa olevien jakeiden murskattujen kiviainesten tilavuuspaino annetaan graniittikiveä varten, muiden kivien irtotiheys vaihtelee hieman. Lisäksi, mitä suurempi kivi tiheys, sitä suurempi materiaalin osuus.

Murskattujen kivityyppien erottaminen jakeiksi ei ole vahingossa: eri tarkoituksiin valitaan tietyn koon omaava materiaali, koska erityisesti kivien lujuusominaisuudet ja valmiin rakenteen luotettavuus riippuvat siitä.

Harkitse kivien käyttöä kivien kivien esimerkissä.

graniittinen

Tämä on kaikkein kestävin tyyppi raunioista. Se tuotetaan eri fraktioissa:

 • 0... 5 mm - koristeluun ja maisemaan käytettävät graniitti-seulonta: jauhemaiset kappaleet, urheilu ja lasten leikkikentät;
 • 5... 20 mm - suosituin fraktio, tätä materiaalia käytetään kestävien rakenteiden ja tienpintojen tuotantoon;
 • 20... 40 mm - murto-osa betonista murskattua kivia, jonka tarkoituksena on kaataa perustuksia, rakentaa tärkeitä erikoistavaroita ja järjestää raitiovaunu- ja rautatiekiskoja;
 • 40... 70 mm - suuri murskattu kivi, jota käytetään massiivisten perustusten asentamiseen raskaille rakennuksille, tiekommunikaatiolle, tunneleille;
 • Erillinen murto-osa graniitista murskattua kiveä - 70 mm ja enemmän, käytetään pääasiassa maisemasuunnittelussa ja koristekuvioinnissa.

Hyvä toimintaominaisuuksista huolimatta graniitista murskattu kivi käytetään pääosin suurempaan vastuuseen ja mittakaavaan liittyviin kohteisiin materiaalin korkeiden kustannusten vuoksi.

sora

Sora murskattu kivi on monipuolinen irtotavarana rakentamiseen. Se on tuotettu hiomalla kiviainetta. Se on edullinen, optimaalinen tekninen ominaisuus, hieman huonompi kuin graniitti, joten se on laajalti levinnyt.

 • 3... 20 - pienen murto-osan murskattu kivi, jota käytetään pääasiassa tienrakennuksessa asfalttibetonin valmistukseen ja soratietojen yläkerroksen täyttöön. Sitä voidaan käyttää betoniteräsrakenteiden valmistuksessa.
 • 20... 40 mm on optimaalinen tienrakennustöiden ja kuljetusalustojen rakentamisen kannalta, tämä murto-osa soveltuu maaperän kuivatukseen kovilla mailla ja säätötyynyjen järjestämiseksi.
 • 40... 70 mm - vaurioitunut murto-osa viemäröinnin järjestämisestä, raudoitettujen betonirakenteiden tuotanto, maisemasuunnittelu.

Minkä osan raunioista tarvittiin säätiölle?

Tätä varten käytetään pääasiassa suurta täyteainetta, jonka raekoko on 20... 40 mm, mutta tarvittaessa sitä lisätään. Yleisin materiaali tähän on sora, jolla on riittävä lujuus ja optimaaliset kustannukset.

Kuonan murskattu kivi on metallurgisen tuotannon tuote. Tämäntyyppisellä murskatuilla kiveillä on korkea tulenkestävä kyky ja kestävyys, mutta vähäinen jäätymisvastus. Rakennustuotteet:

 • 5... 20 mm - asfalttibetonin, yleisten rakennusteknisten betonien, korkeissa lämpötiloissa käytettäväksi tarkoitettujen rakenteiden valmistus;
 • 20... 40 mm - betoniteräsrakenteiden valmistus, kiviainekset, säätö- ja tienvarsioalueiden perusteet;
 • 40... 70 mm - perustusten luominen, niiden vastakkainasettelu, maisemasuunnittelu.

kalkkikivi

Toinen tyyppi raunioista - kalkkikiveä. Sen alhainen lujuus rajoittaa sen sovelluksia. Tieliikenteessä ja kevyissä kantavuudessa käytettävien teräsbetonirakenteiden valmistuksessa käytetään muruja 5... 20, 20... 40 mm. Kalsiumin murskattu kivi on optimaalinen matala-asteen betonin - M150... M200 täyttämiseen.

Suurempia 40 mm: n fraktioita käytetään aktiivisesti maisemasuunnittelussa: epäpuhtauksista johtuvat kivet voidaan värjätä vaaleanpunaisilla, sinisistä, keltaisista, punaruskeista ja harmahtavista sävyistä.

On olemassa muita lajikkeita raunioista, mutta edellä ovat suosituimpia ja tunnettuja. Niiden käyttöä voidaan säätää esineiden kapeilla tarpeilla ja rakentamisen teknisillä olosuhteilla.

Erityyppisten murskattujen kivien ominaisuudet

Murskattu kivi on tiheä kalliomateriaali, joka on saatu epäorgaanisten kiviä jauhamalla ja seulomalla. Valmis tuote saadaan joko alkuperäpaikoilta tai jalostuslaitoksilta ja tehtailta.

Tuotantoprosessi ei ole erityisen monimutkainen ja toteutetaan kolmessa vaiheessa.

1. Syöttölaitteen syöttäminen kanteisiin ja syöttö murskainlaitteille.

3. Murskattujen kiven jättäminen värähteleviin näyttöihin ja sen jakautuminen jakeiksi.

Kussakin vaiheessa materiaali osittain seulotaan vakiintuneiden vaatimusten mukaisesti, joita säännellään valtion standardit 8267-93 ja 8269-87.

Eri rotujen kuvaus

Murskattu kivi alkuperän mukaan:

Vaativin ulkonäkö, erilainen ja kestävä. Se uutetaan hiekkapuhalluksella ja jauhattamalla graniittikerroksia, joihin kuuluvat maasälpä, kvartsi tai kiille. Erilaisten toimintaparametrien ja teknisten ominaisuuksien ansiosta tämä tyyppi perustuu monien prosessien rakentamiseen.

Graniittikuristimella on suurimmat lujuuskertoimet - M1000-M1600, pakkasenkestävyys - F300-400, ei sisällä haitallisia epäpuhtauksia ja komponentteja, joten se soveltuu kaikentyyppisiin töihin. Väri voi olla harmaa, punainen tai vaaleanpunainen, riippuen siitä, mitkä kiteet ovat koostumuksessa.

Tämä näkemys on seurausta kiven tai murskauksen karkeuden seulomisesta. Alun perin sora on meri, joki, glaciali, vuori ja järvi. Vuoristo on runsaasti erilaisia ​​epäpuhtauksia (savi, hiekka), koska elementtien karkeus on hyvä tartunta. Merisauma on ympäristöystävällinen, mutta sen pyöreä muoto antaa alhaisen vivun. Suosituimpia ja helposti saatavilla olevia lajeja on joki, jolla on erinomaiset ominaisuudet.

Tämän lajikkeen tärkeimmät edut ovat alhaiset kustannukset ja matala säteilytaso. Kestävyys on hyvä suorituskyky, hieman huonompi kuin edellinen versio. Sora-aineen irtotavarana on yksinkertaisempi tekniikka, joten sen hinta on alhaisempi kuin graniitti.

Tämä lajike on kalkkikiven sedimenttikiven jalostuksen tuote. Materiaali ei eroa lujuudesta johtuen kalsiumkarbonaatin pitoisuudesta, mutta sillä on suuri vastustuskyky ääriolosuhteisiin. Useimmiten se on valkoista, joskus epäpuhtaudet, jotka muodostavat sen, voivat antaa vaaleanpunainen, sininen, vaaleanharmaa tai keltainen sävy.

Hankittaessa hävitettävän rakennusjätteen hiontaa: tiiliä, betonia tai hiilihapotettua betonia, asfalttia. Laatuominaisuudet ovat melko alhaiset epäpuhtauksien vuoksi. Tämä tyyppi on halvempaa kuin luonnollinen, mutta asiantuntijat sulkevat sen käyttöön vastuullisissa paikoissa. Ennen työn aloittamista on suositeltavaa testata toissijaiset rakeet voimaa.

Se muodostuu metallurgisen kuonan hiomisen seurauksena. Materiaalille on tunnusomaista suuri lujuus, joka käyttövaiheessa vain kasvaa, lämpötilakestävyys ja alhaiset kustannukset. Tämäntyyppisessä koostumuksessa ei ole tuhka- ja polttoainekalojen epäpuhtauksia, ja rikkipitoisuus on enintään 2,5% kokonaismassasta.

6. Raasteja murskista.

Raaka-aineiden murskaamisessa ja hionnassa erikokoisia hiukkasia saadaan poistumiselta. Se voidaan toteuttaa alkuperäisessä muodossaan, mutta usein kiven palaset lajitellaan raekokoon perustuen.

Jakeluprosessi alkaa murskaimella ja päättyy seulontaprosessin aikana, kun värjäävät seuloja eri reikien kanssa, seulotaan kivet jaetaan jakeiksi. Jokainen niistä sisältää rajatyyppisen kokoluokan.

Murskattu kivi arvioidaan jaotellaan seuraavasti:

 • seulonta - 0-5;
 • pienet fraktiot - 5-10, 5-20 ja 10-20;
 • keskikoko on 20-40;
 • suuri - 25-60, 20-70, 40-70;
 • rauniot tai rauniot - 40-200 mm.

Päälajien lisäksi joissakin tapauksissa liittyy ja tuotetaan jakeita: 0-20, 0-60.

Tyypit ja niiden soveltamisalueet

Murskattu kivi on kysyntää lähes kaikilla rakennusalalla. Soveltamisala määrittää ennen kaikkea tyypin ja tekniset ominaisuudet.

1. Maan graniitti.

Jokainen ryhmä on löytänyt sovelluksen alueilla, joilla tarvitaan suurta lujuutta.

 • Seulonta - 0-5 toimii osana moottoriteiden ja jalankulkureittien perustamista.
 • Pieni - 5-20-kertainen kysyntä perustuksen rakentamisessa, kankaan täyttäminen teillä ja lentokenttäalueilla, suuritehoisten betoni- ja betonirakenteiden tuotanto ja täyttö.
 • Keskimäärin - 20-40 - käytetään raitiovaunu- ja rautatieverkostojen rakentamiseen, betonin rakentamiseen ja erilaisten rakennusten rakentamiseen.
 • Suuri - 20-70 (40-70) - joissa tarvitaan suuria määriä konkreettisia materiaaleja esimerkiksi teollisuusrakennusten rakentamisessa.
 • Booth - 40-200 - toimii pohjana uima-altaiden, lammikoiden, aidojen, aidojen ja perustusten koristekuvioille.

Peruslajin käyttö voi olla muita vaihtoehtoja. Esimerkiksi graniittisiruja käytetään usein julkisivujen ja sisätilojen viimeistelyyn kaatojen kaatamiseksi jäähän.

2. Murskattu sora.

Pienten ja keskisuurten jakeiden käyttöä käytetään vakiobetonin valmistuksessa, kaivojen luistamisen tai heikon maaperän lujittamisessa, rautatiekisojen täyttämisessä, joka kattaa jalankulku- ja jalankulkuväylät. Suurten sora-ainepartikkelit ovat suosittuja teräsrakentamisessa ja pystyttämisessä.

3. Kalkkikiveä.

Kysyntä paino- ja lasiteollisuudessa, kapeakaistaisten teiden rakentaminen pienellä liikennekuormalla ja keinotekoisten säiliöiden luominen. Kansantaloudelle on tunnusomaista sen käyttö soodan ja mineraalilannoitteiden valmistuksessa.

4. Toissijainen raunio.

Se sopii liukastumismaalien lujittamiseen ja teknisten verkostojen viemäröintiin, maisemointiin, betonirakenteeksi, usein ne pilkottuvat moottoriteillä ja luiskilla jään aikana.

Tämä tyyppi soveltuu sementin, usein tulenkestävän betonin, tiepäällysteen ja asfalttibetonipäällysteiden asentamiseen.

Kiven hinta määräytyy sen tyypin ja murto-osan perusteella.

Murskattuja kivijalkoja - GOST, koko koostumusta ja teknisiä ominaisuuksia

Murskattu kivi, joka on suuri betonielementti, vähentää liuoksen kutistumista kovettumisen aikana ja lisää monoliittisen kiven lujuutta. Termi "fraktio" viittaa yksittäisten jyvien sallittuihin kokoluokkiin, jotka liittyvät tiettyyn irtotavaramateriaaliin. Luvut osoittavat yleensä murskattujen kivien vähimmäis- ja enimmäismäärän, ja standardit määrittävät koostumuksen, mistä materiaaleista voidaan käyttää tiettyä kiviaineksen osaa.

Vaatimukset GOST

Murskattu kivi määritellään asetuksina epäorgaanisen alkuperän irtotavarana, jonka jyvät ovat ≥5 mm. Se ilmenee seurauksena vastaavien kaivosperäisten kivien murskaamisesta tai metallurgisten ja kaivosalan jalostusyritysten malmin teknisestä jalostuksesta.

Seulonnainen seulominen rakeiden avulla siivet jakaa materiaalin mukaan raekoko. Rakennuksessa käytetään pääasiallisia kuutta fraktiota, jotka vaihtelevat välillä 5 (3)... 10 mm ja päättyy 40... 80 (70) mm. Lisäksi saa käyttää murskattuja kiviseoksia, jotka voivat sisältää 5... 20 mm jyviä.

Kuluttajalla on yksittäistapauksissa oikeus tehdä suurempien raunioiden valmistus 150 mm, mikä on sovittu toimittajan ja valmistajan kanssa etukäteen.

Jyrsimen koon koostumuksen hallitsemiseksi yhdessä fraktiossa käytetään erityisiä seuloja. Pienimmän ja suurimman jyvän prosenttiosuutta, tässä tapauksessa, säädetään taulukon mukaan.

Reikien koko näytöissä

Kokonaisjäännösten rikkipitoisuus seulalla prosentteina

Lisäehdot ovat taulukon muistiinpanoissa. Erityisesti murskattua kiveä, jolla on pienin sallittu fraktio (5 (3)... 10 mm) tai kiven seosta (5 (3)... 20 mm), tarvitaan vielä yksi seula, jonka reikien koko on 2,5 (1,25) mm. Siihen pitäisi olla läsnä 95-100%. Toinen lisäys on mahdollisuus valmistaa karkeaa kiviainetta, jonka kokonaistase on jo 30-80% jo 0,5 seulalla (Dmax + Dmin). Mutta tämä edellytys on välttämättä vahvistettu valmistajan suostumuksella asiakkaan kanssa.

Joka päivä hyväksynnän tarkastus on suoritettava yrityksessä, jossa materiaalitestaus on valittu kaikista toimintolinjoista tai asiakkaan pyynnöstä, kun materiaali lähetetään - päinvastoin. Tarkastukset ja mittaukset edellyttävät:

 • jakeiden murto-indeksi;
 • saviosien ja pölyhiukkasten esiintyminen;
 • heikkoon sulkeutumiseen.

Lisäksi tehdään kerran 10 päivän, neljännesvuoden ja vuoden aikana säännöllisiä testejä, joiden koostumus on merkitty sääntelyasiakirjassa. Näihin kuuluvat lujuus ja tiheys, asbestin havaitseminen ja haitalliset epäpuhtaudet, viljarakenteen määritys, murskattujen kivien kylmä vastustus jne.

Edellä sanotaan, miten GOST-haara-osa määrittää, taulukossa näkyy materiaalin tärkeimmät fyysiset ja tekniset ominaisuudet.

Merkki murskautuu murskattuna

Murskattua kiveä ja soraa käytetään konkreettisena kokonaisena rakennus- ja suunnittelutyössä. Kivien murskaamiseksi 5-70 mm: n murto-osaan saadaan murskattua kiveä. Jos jakeet pyöristyvät ja muodostuvat luonnostaan, tämä on soraa. Murskattu kivi jyvien muoto on:

Jakaminen näihin ryhmiin riippuu niissä olevien lamelli- tai neulamaisten jyvien määrästä ja vastaa 15% kuutiosta, 25% parannetuista ja 35% normaaliryhmästä.

Murskattu kivi on merkitty murskautumiskyvyn, kulumisvastuksen, iskunkestävyyden indikaattoreiden perusteella. Nämä indikaattorit osoittavat roskan vahvuuden ja ne on jaettu tuotemerkkeihin. Markkiviilu on valittava huolellisesti. Jos raaka-aineen merkki pilata väärin, se voi johtaa betonirakenteiden tuhoamiseen. Erikoistekniikat määräävät murskatun kiven murskaavuuden.

Murskattujen kivien lujuus mahdolli- sesti

Murskattujen kiviominaisuuksien määritys toteutetaan GOSTissä kuvattujen menetelmien mukaisesti. Murskattujen kivien murskautuvuus määritetään laboratorioissa, joissa on tarvittavat välineet ja laitteet.

Testauksessa kivi on kyllästynyt vedellä ja lopullinen lujuus määritetään puristamalla. Sylinterin puristaminen ja murskaus määräävät raunioitumiskyvyn. Kaatopaikka kaadetaan sylinteriin ja murskataan puristimella. Fraktioiden muodossa olevat fraktiot seulotaan ulos ja ne määrittävät, kuinka paljon erän paino on muuttunut.
Sedimenttisten ja metamorfisten kivien murskattujen kivien arvot ovat vahvoja 200: stä 1200: een. Merkki ilmaisee prosentuaalisen painonpudotuksen murskatun massan määrittämisessä. Lisäksi parametrit määritetään kuivaan ja veteen kyllästettyyn tilaan.
Murskaantuneiden kiviarvojen lukumäärät 600 - 1400 jäniseltä kiviltä. Häviöitä säännellään erikseen houkuttelevien kivien ja murtumiskyvyn laskemisen yhteydessä prosentteina.

Erittäin kestävä murskattu kivi on merkitty M1200 - M1400. Mark M800-1200 - se on vain kestävää raunioita. Keskimääräisen kestävyyden murskattu kivi on merkitty M600-800: lla. Heikot vahvuudet ovat M300-600 ja erittäin heikko M200.

Eri tuotemerkkien osalta hauraiden jyvien sisältöä säännellään GOST 8267-93 mukaisesti. Leimat 1000: sta 1400: een saattavat sisältää 5% erän hauraasta fraktiosta. Leimasimet 400-800 enintään 10%. Ja jopa 15% voi olla hauras jyviä palkkaluokissa 200-300.
Betonin laatu riippuu murskatusta kivestä. Betoni M400 on murskattua kivimerkkiä M1200. Betonilaatua M300 varten tarvitaan jo murskattu kivi M1000. Ja M600-raunio voidaan lisätä vain M200 betoniin.

Sora-ominaisuuksien ominaisuudet

Tuotemerkki M1000-1400 rauniot eroaa korkeasta kestävyydestä. Sen soveltamisala on laaja:

 • rautatie;
 • tiet;
 • teräsbetonituotteet;
 • betoniseoksia.

Se on vastustuskykyistä pakkaselle. Jäätymis- ja sulatusjaksot voivat siirtää yli 300. Vahvat ja kestävät tuotteet tästä raunioista ovat erittäin kestäviä.
Mark M800: lla on suurempi karheus. Tämä ominaisuus lisää venytystä eri osien kanssa. Edut murskattua kivimerkkiä M800:

 • alhainen lämpötila;
 • luotettavuus suurella kosteudella;
 • vastustuskyky fyysiselle ja kemialliselle stressille.

Murskattu kivimerkki M800 saa murskauskiviä ja sen jälkeen seuloa. Sitä käytetään vahvistamaan säätöjä ja ulkoreunoja. Sitä käytetään onnistuneesti alueiden päivittämiseen. Se on tehty graniitista, joka itse puhuu moitteettomasta lujuudestaan.

Murskattu kivimerkki M600 pidetään heikoimpana. Se kaivetaan poraamalla ja räjäyttämällä auki kaivoissa. Sitten rotua käsitellään edelleen. Käytetään rautabetonituotteiden ja tienrakennuksen valmistuksessa. Se imee hyvin vettä ja on erittäin tukeva pakkaselle. Tämä murskattu kalkkikivi, se on tiheästi pakattu ja auttaa saamaan betonia ilman toivottuja aukkoja.

Huolimatta siitä, että tämä murskattu kivi on halvempaa kuin graniitti, se arvostetaan suuresti sen ominaisuuksista. Lisäksi se on ympäristöystävällisin tuote.
Yleisin on murskattu kivi M400. Tämä on kalkkimaalia ja sillä on kaikki kalkkikivipuiden edut. Huolimatta alhaisesta roiskeenkestävyydestä ja alhaisesta lujuudesta huolimatta sitä käytetään tienrakennuksissa. Sen avulla muodostetaan painolastikerros (tyyny) asfalttibetonipäällysteen alla.

Heikoin rikki on M200. Sitä käytetään silloin, kun suuria kuormia ei odoteta, samoin kuin viimeistelytoiminnoissa. Heikko vahvuus johtuu vähäisestä kysynnästä.

Rypälelajikkeet

Käytetään erilaisia ​​sora luokkia:

 • Graniittikiveä on kestävämpi ja välttämätöntä tienrakennukselle. Sen etu on vastustuskyky pakkaselta ja kosteudelta. Myös miinus - radioaktiivisuus on olemassa;
 • sora louhitaan säiliöissä murskaamalla. Se on vähemmän kestävä kuin graniitti. Mutta tämä voima riittää eri rakenteiden rakentamiseen;
 • kalkkikiven murskattu kivi on vähemmän kestävä, sitä käytetään pienten rakenteiden rakentamiseen pienillä kuormilla;
 • Keinotekoinen murskattu kivi saadaan käsittelemällä rakennusjätettä. Se on halpa mutta hauras.

Tarkista vahingolliset osat

Jätteiden rikkoutumiskestävyyteen liittyvät vaatimukset. Kestotaville rautaromuille se on 3% ja 400: lle se on enintään 7%. Murskattu kivi on kestettävä kosteudelle ja kemiallisille aineosille. Haitalliset epäpuhtaudet voivat vähentää betonipäällysteen kestävyyttä. Kiilteen, saven, asbestin, orgaanisten materiaalien ja samentumisen kohteena olevien mineraalien epäpuhtaudet ja sulkeumat voivat vähentää betonin lujuutta. Betonin laadun heikkeneminen voi sisältää amorfisia rikkiä sisältäviä kiviä. Vahvistuksen korroosioon voi sisältyä mineraaleja, kuten kipsiä, sulfaatteja.

Säteilyhygieenisäätö

Runkojen käyttö määritetään radionuklidien vaikutuksesta riippuen. Näitä indikaattoreita säännellään eri sovelluksissa. Pienin toiminto olisi oltava asuinrakennuksiin ja julkisiin rakennuksiin tarkoitettujen rauniot. Keskimääräinen tehokas toiminta mahdollistaa murskattujen kivien käytön teollisuusrakennusten ja teiden rakentamisessa asutuskeskuksissa. Erityisen aktiivisuuden korkeita arvoja varten murskattua kiveä voidaan käyttää vain teillä, joilla ei ole siirtokuntia.

Rikkomuksen hyväksyminen

Yrityksissä ryöstöjen tuottamiseksi olisi tehtävä laadunvalvonta. Jokainen erä tarkistetaan. Paljon pidetään murskattuna yhdelle asiakkaalle 24 tunnin kuluessa. Ohjaus perustuu seuraaviin parametreihin:

 • pölyhiukkasten esiintyminen;
 • savi sulkeutumisen sisältö;
 • saven läsnäolo kokkareina;
 • hevosten rotujen esiintyminen.

Myös määräaikaistestejä suoritetaan. Viljan koostumus määritetään käyttäen seulaa. Reikien läpimitta on 70 mm. Radionuklidien aktiivisuus tarkistetaan spektrometreillä. Kuljetuksen aikana raudan saastumisen mahdollisuus on jätettävä pois.

Tekniset ominaisuudet ja murskaustyypit

Rikkomustyypit ja sen ominaisuudet

Murskattu kivi on epäorgaanisen alkuperää oleva irtomateriaali, joka koostuu 5 mm: n tai sitä suuremmista jyvistä. Murskattu kivi saadaan murskaamalla graniitti (kallio), lohkareita ja soraa.

Murskakiven tekniset ominaisuudet esitetään sen pääominaisuuksina:

Ruuhka-adheesio on luonteenomainen piirre raunioista. Tämä parametri näyttää raunion ja bitumisten sideaineiden vetovoiman. Näiden materiaalien tarttuvuuden laatu määräytyy roskien värin mukaan, sitä tummempi se on, sitä parempi tarttuvuus. Paras adheesio-indikaattori tummanharmaalla murskakivellä.

Murskattujen kiviainesten murtoluku koostuu jyvien kokoisesta murskatusta kiveistä jaetaan fraktioihin: tärkeimmät ja niihin liittyvät.

Pääfraktioiden koko: [5 - 10 millimetriä; 5-20; 10-20 ja 20-40; 20-65; 25-60 ja 40-70].

Oheisten jakeiden koot: 0-2 millimetriä; 0-5; 0-15; 0-20; 0-40; 0-60; 2-5.

Harvoissa tapauksissa käytetyt jakeet ovat kooltaan 70-120 mm; 120-150 mm.

Murskattu kivi on ainoa luonnonkivimateriaali, jota käytetään rakentamisessa. Betonin, asfaltin ja betoniterästen tuotannossa käytetään seuraavia jakeita: 5-15; 5-20 mm. Mutta ennen kuin olet ostanut murskattua kiveä, sinun on tiedettävä sen tekniset ominaisuudet ja ominaisuudet.

Raitiolinjausten, teiden, rakennusten säätiöiden, rautatiekäytävien rakentamiseen käytetään seuraavien jakeiden rakeita: 20-40 mm, 20-65, 25-60, 40-70.

Murskakiven lujuus määräytyy alkuperäisen kallion (vuori) puristuslujuuden, murskaavuuden aikana murskattuina (tiivistettynä) sylinterissä sekä kulutuskestävyyden hyllyn rumpuissa. Lujuudesta riippuen murskattu kivi jaetaan seuraaviin luokkiin: korkealaatuinen murskattu kivi (M1200-1400), murskaustyyppinen murskattu kivi (M800-1200), murskattu keskikova (M600-800), murskattu kivikova (M300-600), murskattu kivi erittäin heikolla lujuudella (M200).

Murskattu kivenkestävyys - tämä ominaisuus osoittaa jäädytysjaksojen i ja sulatusjaksojen lukumäärän. Tämä indikaattori määritetään saturoittamalla murskattu kivi natriumsulfaatilla ja sen jälkeen kuivaamalla. Merkittävimmät murskattua kiviä: F15, brändi F25, brändi F50, brändi F100, brändi F150, brändi F200, brändi F300, brändi F400. Rakennuksessa käytetään murskattua kiviä F300.

Rikkomuksen haukkuus on yksi raunioista tärkeimmistä teknisistä ominaisuuksista. Mitä alhaisempi on epätasaisuusindeksi, sitä parempi on rauniot.

Rakeista muodostuvat jyvät ovat lamellikuvia (läpän muoto) ja neulan muotoisia. Lamelli- ja neulamuotojen jyvät määräytyvät sen mukaan, että niiden paksuus ja leveys ovat 3 kertaa pienempiä kuin niiden pituus.

Murskattujen jyvien muoto jaetaan neljään tyyppiin (riippuen lamellin ja neulamaisten jyvien muodoista):

Ryhmä - Cuboid muoto - sisältää jopa 15 prosenttia;

Ryhmä - Parannettu - sisältää jopa 25 prosenttia;

Ryhmä - Säännöllinen - sisältää 25-35 prosenttia;

Ryhmä - Säännöllinen - sisältää 35 prosentista 50 prosenttiin.

Runkojen radioaktiivisuus on tärkeä ominaisuus raunioille. Toteutettu terveys- ja epidemiologisen palvelun päätyttyä.

Sorahäiriön tekniset ominaisuudet

Hiekkaraja louhitaan murskaamalla kiviä louhoksissa. Soraa murskattua kiveä käytetään rakennusteollisuudessa betoni- ja sementtilaastareissa täyteaineena.

Sorahäiriön tärkeimmät tekniset ominaisuudet:

Murtoluku - mitat, jotka ovat päteviä - 5-20 millimetriä, 20-40 millimetriä ja 40-70 millimetriä.

Voima on kiven lopullinen lujuus, kallistuksen kulutus ja puristuvuus - sallittu arvo on 800 kgf / cm2, ts. sorahara kuuluu M800-luokkaan, joka voi olla enintään 10 prosenttia ei-lajikkeista kiviä.

Pakkasenkestävyys - jäätymis- ja sulatusjaksojen määrä sora-ainekselle on 200.

Epäpuhtaus - soramomurskaus koostuu lamellin (terän) muodoista. Sorahäiriöiden muoto on: normaali, parannettu ja kuutiomainen.

Liimaus - määritetään materiaalin visuaalisella tarkastelulla, sitä tummempi väri, sitä korkeampi annettu arvo.

Bulkkitiheys - tämä indikaattori määräytyy nukahtamalla alukselta 1 metrin korkeudesta kartion muodostumiseen. Kartio leikataan myöhemmin, ja astia jäljelle jäävällä aineella punnitaan. Laske sitten irtotiheyden taso. Sora-aineksen irtotiheys on 1400 - 1700 kg / kuutiometri.

Radioaktiivisuus on tärkeä ominaisuus raunioille. Toteutettu terveys- ja epidemiologisen palvelun päätyttyä. Soraa oleva sora-aktiivisuus on enintään 370 Bq / kg.

Murskattujen graniittien tekniset tiedot

Graniittikiveä - edustaa rakeisen rakenteen graniittikivestä valmistettua murskattua kiveä. Graniittikivi koostuu magmasta, joka heitetään maan pinnalle ja kiinteytyy.

Murskattujen graniittien tärkeimmät tekniset ominaisuudet:

Murtolukuinen koostumus - murskattua graniittia koskevat mitat ovat seuraavat: 0-5 mm - tämä on pienin graniittiseuloja, joita käytetään koristeelliseen koristeluun; 5 - 20 mm - pieni osa, jota käytetään betoni- ja betonirakenteiden valmistukseen; 20 - 40 mm - keskimääräinen fraktio, jota käytetään betoniteräsrakenteiden valmistukseen; 20 - 70 mm on suuri osa, jota käytetään massiivisten betonirakenteiden valmistukseen; 70 - 300 mm - käytetään harvoin lähinnä säiliöiden ja altaiden koristeelliseen koristeluun.

Vahvuus on kiven lopullinen lujuus, kallistuksen kulutus ja puristettavuus - sallittu arvo on 800 1600 kgf / cm2, ts. Graniittiromu on vahva ja vahva.

Pakkasenkestävyys - jäädytys- ja sulatusjaksojen määrä graniittikiveissä on 300-400.

Hajanaisuus - graniittiromppu koostuu levymäisistä jyvistä, joiden levy on 5-23%.

Liimaus - määritetään materiaalin visuaalisella tarkastelulla, sitä tummempi väri, sitä korkeampi annettu arvo.

Radioaktiivisuus on tärkeä ominaisuus raunioille. Toteutettu terveys- ja epidemiologisen palvelun päätyttyä. Murskattujen kivien radioaktiivisuus graniitista on enintään 370 Bq / kg.

Teknisten ominaisuuksien kalkkikiveä

Murskattu kalkkikivi muodostuu kalsiumkarbonaatista. Myös tämä murskattu kivi on nimeltään dolomiitti murskattu kivi. Kalkkikivestä murskattua kiveä käytetään rakentamiseen yhdessä muiden murskattujen kivien kanssa.

Kalkkikivihoidon tärkeimmät tekniset ominaisuudet:

Murtolukuinen koostumus - kalkkikiven murskattu kivi valmistetaan kolmessa seuraavassa koossa: 5-20 mm, 20-40 mm ja 40-70 mm.

Kestävyys - kalkkikivipuristuskivi, jonka vahvuus on 200 kg / cm2, käytetään sellaisten teiden rakentamiseen, joilla on pieni liikennekuorma. Käytettäessä teitä, joilla on keskimääräinen kuljetustoiminta, käytetään dolomiittikiveä, jonka vahvuus on 300 - 600 kg / cm2. Teollisilla teillä on kalkkikiven voimakkuus 600 - 800 kg / cm2.

Frost - määrä, joka määrää jäädytys- ja sulatusjaksojen lukumäärän, kalkkikivejä on 300.

Liimaus - määritetään materiaalin visuaalisella tarkastelulla, sitä tummempi väri, sitä korkeampi annettu arvo.

Radioaktiivisuus on tärkeä ominaisuus raunioille. Toteutettu terveys- ja epidemiologisen palvelun päätyttyä. Murskattujen kalkkikivien radioaktiivisuus on enintään 370 Bq / kg.