Laastin koostumuksen ja mittasuhteiden laskeminen

Asuinrakennusten rakentamisessa sementtilaastia käytettäessä on noudatettava tiukasti käytetyn laastin valmistustekniikkaa. Puhumme paitsi sementtimerkistä ja sementtilaastin osien osuuksien tarkkuudesta, myös sekoittamisen oikeellisuudesta ja valmiin ratkaisun käytöstä.

Laastin luokittelu

Laasti, muurauslaasti, kipsilevy.

Ne eroavat toisistaan ​​koostumukseltaan. Esimerkiksi kipsiä valmistettaessa hiekkaa on levitettävä pienemmälle hiukkaskokoiselle moduulille - puhdas jokihiekka, ilman suuria hiekkakilpikriteerejä kivi-, simpukankuori- ja muiden sulkeutujen muodossa. Muurauslaastin on oltava ilman murskattua kiveä ja suuria sulkeumia, hiekkaa voidaan soveltaa.

Mikä tahansa sementtiliuoksen koostumus sisältää sementtiä, vettä ja hiekkaa. Toisin kuin betoni, tämä komponentti ei sisällä murskattua kiveä tai soraa.

Liuos luokitellaan liuoksesta riippuen liuoksen tarkoituksesta ja sen olosuhteista riippuen seuraavasti:

-kipsilevybrändi M10, M25, M50;

-muurauslaasti, merkit M50, M75, M100, M125, M150, M200;

-laastinseos levittimelle M150, M200;

Taulukko 1. Sementin ja hiekan mittasuhteet erilaisten tuotemerkkien sementtilaastin valmistukseen:

Betonin ja laastin pöydän tasot

Grade betonipöytä

Ennen talon tai talonrakentamisen rakentamista sinun on valittava asianmukaiset laastinparametrit, jotka täyttävät vaaditut vaatimukset. Ratkaiseva ja tärkein parametri tässä tapauksessa on betonimerkki, joka heijastaa rakennusmateriaalien laatua, lujuutta, jäätymisvastusta ja vedenläpäisevyyttä. Kaikki betonipöytätasot, joiden arvot ovat jäljempänä, ovat suhteellisesti sekoitettuja irtokaasumateriaaleja, joilla on tiettyjä ominaisuuksia ja ominaisuuksia, jotka on suljettu vedellä. Kun liuos kaadetaan muottiin, se tiivistetään, muodostuu ja kovettuu. Vaikka seos ei ole alkanut kovettua, sitä kutsutaan ratkaisuksi. Erityisiä rakennusmikseja valmistetaan sekoittamatta veteen.

Betonin valmistusperiaate

Määritetään luokka ja brändi

Betoniin liittyviä tuotteita ja rakenteita käytetään lähes kaikkialla:

 1. Rakennusaineiden, rakenteiden ja rakennusten rakentamisen aikana;
 2. Monoliittisten rakenteiden rakentamisen aikana.

On tarpeen luoda tarvittava brändi jo projektisuunnittelun alussa Lähes kaikki merkittävät elementit tai rakentamisominaisuudet on määritetty tuotemerkin ja luokan normaaleihin arvoihin tarvittavien laskelmien jälkeen. Rakennuskohteita voivat olla kaikki betonirakenteet - pohja ja alusta, lattialaatat, seinät (joissa on tai ei), pylväät ja kaaret, paalarakenteet ja pohjat, lattia ja katto.

Vahvuusvoimakkuus

Teollisessa ja yksilöllisessä rakentamisessa yhteisten luokka- ja tuotemerkintöjen lisäksi on kehitetty erityisiä kevyitä ja raskaita materiaaleja, joilla on erityisiä parametrejä ja ominaisuuksia, ja niitä käytetään laajalti:

 1. Pieni saostuskerroin ja liuoksen liikkuvuus;
 2. Pakkasenkestävyys;
 3. Toiminnan kesto;
 4. Häiriöitä halkeamiin ja siruihin;
 5. Korkea paloturvallisuus;
 6. Henkilön suojaaminen tunkeutuvan säteilyn negatiivisilta vaikutuksilta jne.

Lajikkeet ja luokittelu

Tärkeimmät betoniluokat vahvistetaan sideaineen perusteella:

 1. Sementtibetoni - suosituin ja yleinen;
 2. Asfalttibetoni - tienrakennus;
 3. Limy rakennusmateriaali;
 4. Kipsibetoni;
 5. Silikaattibetoni;
 6. Savesta ja muusta rakennusmateriaalista.
Betonin tyypit sideaineena

Betonin luokittelu aggregaattien mukaan:

 1. Normaali rakennusmateriaali tai raskas, tiheys ≥ 1700 Pa. Laastille lisätään murskatut kiviainekset tai sora-aggregaatit kivistä. Raskasta betonia käytetään betonirakenteiden tai betonirakenteiden rakenteessa, joilla on korkea kestävyys;
 2. Erityisen raskas, tiheys ≥ 26500 Pa. Bariitti, materiaalit, joissa on rautapitoisia epäpuhtauksia, lisätään liuokseen, jotta säteilyn haitalliset vaikutukset ihmiskehoon minimoidaan ydinvoimaloissa, tutkimus- ja testauslaboratorioissa;
 3. Kevytbetonin merkkituotteet, joiden tiheys on ≤ 1700 Pa - koostuvat puubetonista, masuunikuopista, tuhkakudoksesta, hohkakivestä jne. Sisäpuolisten väliseinien ja kuormittamattomien pinnoitteiden tai aidojen rakentamisessa tarvitaan huokoisia rakennusmateriaaleja, joilla on matala spesifinen lämmönjohtavuus;
 4. Erityisen kevyt materiaali - pehmeä vaahto ja kaasutiiviste, jonka tiheys on <5000 Pa.
Betonityyppi

Betonin luokittelu vahvistuselementteihin:

 1. Teräsvahvisteinen teräsbetoni;
 2. Betoni, jossa vahvistuksella ei-korostetuilla vahvisteilla;
 3. Betoni, jossa on esijännitetty vahvistusvahvistus;
 4. Puu betoni;
 5. Kamyshebeton;
 6. Materiaali keinotekoisella kuidulla;
 7. Betoni vahvistus kuituvahvisteella (dispersion reinforcement method) jne.
Betonityyppien vahvistaminen

Betonin tyypit viskositeeteina:

 1. Jäykkä rakenne, joka on tarkoitettu monoliittisiin voimakkaisiin malleihin;
 2. Muovinen betoni rakenteille, joissa on ohuet laakerin seinämät ja lattiat ja tiiviisti vahvistetut vahvikkeet.
 1. Betoni vedenkestävä - ei kastunut kosteuteen altistettaessa vedenpaineelle ≥ 0,2 MPa. Suunniteltu kaivoksille, joita käytetään hydraulirakenteissa ja tienrakentamissa;
 2. Frost-resistentti betoni, joka on suunniteltu lisäämään jäädytys-sulatusjaksojen määrää suhteessa tavanomaiseen materiaaliin;
 3. Erittäin korkea palonkestävyys, joka kestää korkeampia lämpötiloja kuin tavallinen materiaali.

Lajittelu betonitoimintatavan mukaan:

 1. Torketobetonia, joka on valmistettu (ei valmiste), josta käytetään erityistä sementtipistoolia. Torketing suihkuttaa korkean paineen sementointiliuosta useissa kerroksissa.
Torketobeton

Leimat - luokittelu vahvuuden mukaan

Toiminnan laatu määräytyy sen tuotemerkin mukaan, joka riippuu seuraavista parametreistä:

 1. Sideaineen laatu liuoksessa;
 2. Suhde W / C (vesi - sementti). Jos V / C-parametri nousee, betonin lujuus vähenee. V / C: n hyväksytty keskiarvo on 0,3-0,5;
 3. Aggregaattien tiheys ja betonin lopullinen tiheys.

Jokainen betonimerkki vastaa todellista voimaa, joka vastaa 28 päivän ikäisten betonikuppien minimi- ja maksimaalisen puristusluvun aritmeettista keskiarvoa kustakin erästä. Näyte otetaan 20 cm: n sivuilla.

Betoninäyte kuutioina

Miten betoni jaetaan tavallisiin ja kevyisiin betoniin merkkien mukaan:

 1. Betoni normaali: merkki M 25 - M 600;
 2. Kevyt ja märkä rakennusmateriaalit: M 10 - M

Tämä betonilaatuinen taulukko on hyödyllinen luokkien ja laatuluokkien sovittamiseksi:

Merkkisementti.

Sementtilaasti M-150 ja M-200.

Sementtilaastien M-150 ja M-200 arvosanoja käytetään yleensä betoni-, vibro-tiilipaneelien sekä raskasbetoni- ja kipsiseinien rakenteiden täyttämiseen.

Sementtilaastarin brändi M-150

Tämä ratkaisu on erittäin vahva. Tämän sementtimerkin ero on se, että sitä ei voida sekoittaa muihin merkkeihin, joilla on pienempi sideaineen suorituskyky. Valmis kaupalliset ratkaisut, jotka alkavat M-150: llä, eivät sisällä savi-, kalkki-, kipsi- ja muita pienikokoisia sideaineita.

Tiili-muurausliuokselle M-150 ei yleensä käytetä. Koska sen ominaisuudet ovat parantuneet, sen käyttö muuraustyössä on melko kallista.

Sementtilaastia M-150 käytetään yleensä perustusten rakentamiseen heikoilla maaperillä tai kosteilla maatyypeillä. Lisäksi sitä käytetään aktiivisesti hydraulirakenteiden laitteistoina muurina tai kipsiaineina (vesipuistot, uima-altaat, maanalaiset laitokset, viemäriverkot jne.).

Siviili- ja asuinrakentamisessa valmiin laastin avulla tehdään seuraavat toimet: lattianpäällysteen kerros, kaatamalla levitys ja keraaminen laatta. Online-laskenta sementtilaastin koostumuksesta.

Sementtilaastin brändin M-150 käyttämiseksi kipsa-aineeksi on rakennettava rakenteita samasta brändistä valmistetusta betonista.

Sementtilaastarin brändi M-200

Näitä seoksia käytetään vibro-tiilipaneelien asennuksessa, runkorakenteiden runkorakenteiden täyttämiseen sekä näiden rakenteiden rappaamiseen.

Koska sementtilaasti M-200 on vettä kestävä, sitä käytetään usein vedenpitävänä. Nämä seokset on tehtävä käyttämällä sementtiä M400 tai korkeampaa. Tällaisen laajenevan vedenkestävän sideaineen materiaalit, 24 tuntia kaatamisen jälkeen, kestävät 5 atmosfäärin hydrostaattisen paineen. Jos rakennetta altistetaan jatkuvasti kemiallisesti aggressiiviselle vedelle, on käytettävä seosta, joka sisältää tiettyä tyyppiä sideainetta sulfaattia kestävää pussolaanista sementtiä.

Yksityisessä rakentamisessa M-200-brändin valmiita seoksia käytetään mosaiikki-, keraamiset ja graniittilaatat, klinkkerit, päällystyskivet, betonilaatat, valurautaiset rei'itetyt levyt ja niin edelleen.

Sementtilaasti M-250.

Sitovana komponenttina muninnan aikana tätä ratkaisua ei käytännössä käytetä. Pääasiallinen käyttöalue on erittäin kestävä, vastuuntuntoinen kerrospinnoite ja monoliittisten kuormittamattomien lattioiden asennus. Tämä sementtilaasti on sopiva ja sitä käytetään yleisesti työhön, joka vaatii yhä enemmän rakenteen kestävyyttä ja lujuutta.

Joskus M250-luokan liuosta käytetään kevyiden betonilattialevyjen asennuksessa, joissa täyteaine on kuona, laajennettu savi tai hohkakivi, ja tämän merkin seos on sitova elementti.

Sementtilaastin osuudet: suhde ja kulutus

Sementti on tärkein rakennusmateriaali, jota käytetään lähes kaikilla talouden aloilla. Tämän aineen avulla saat erittäin kestäviä tuotteita, jotka kestävät suuria kuormituksia ja vastustavat ulkoisia vaikutuksia. Kaikki nämä ominaisuudet riippuvat myös käytetyistä komponenteista ja valmistusteknologiasta. Sementtilaastareita käytetään laajasti rakentamisessa, koska ne mahdollistavat monien toimintojen yksinkertaistamisen.

Erityisominaisuudet

Sementtiliuokset ovat keinotekoisia seoksia, jotka kiinteytymisen jälkeen muodostavat kiinteän rakenteen. Tämä tuote koostuu useista pääkomponenteista.

 • Hiekkaa. Sitä käytetään pääkomponenttina, koska siinä yhdistyvät hienorakenne ja suhteellisen suuri lujuus. Liuosten valmistukseen voidaan käyttää joki- tai louhoshiekkaa. Ensimmäinen materiaali, jota käytetään monoliittirakenteessa, jolloin saat erittäin kestäviä tuotteita.
 • Vesi. Tämä komponentti tarvitaan sitomaan hiekkaa ja sementtiä. Nesteen määrä valitaan riippuen ratkaisun brändistä ja tarkoituksesta.
 • Sementtiä. Tämä on tärkein aine, jolle on tunnusomaista korkea tarttuvuus muiden materiaalien kanssa. Nykyään on olemassa useita sementtimerkkejä, jotka on tarkoitettu toimimaan eri olosuhteissa. Ne eroavat voimakkuuden indikaattoreista.
 • Pehmentimiä. Teknisesti nämä ovat erilaisia ​​epäpuhtauksia, joiden tarkoituksena on muuttaa liuoksen fysikaalisia tai kemiallisia ominaisuuksia. Niitä ei käytetä niin usein, että tämä voi merkittävästi nostaa tuotteen kustannuksia.

Samanlaisia ​​tuotteita käytetään seuraavien tyyppisten tehtävien ratkaisemiseen:

 • kipsi - jotkut ratkaisut peittävät seinät rakennusmateriaalin suojaamiseksi ja tasoittamiseksi;
 • muuraus - sementtiseokset yhdistävät tiilen tai kaasu - osan yhteen, joten niitä käytetään eräänlaisena liimana jokaisen liitoksen sisällä;
 • lujitettujen betonirakenteiden luominen.

Tyypit formulaatioita ja vaatimuksia

Sementtilaastin tärkein ominaisuus on sen lujuus. Se johtuu sementin ja hiekan suhteesta. Tuotteen koostumus voi vaihdella, mikä mahdollistaa useiden erilaisten seosten muodostamisen. Jokainen niistä on tarkoitettu käytettäväksi tietyissä olosuhteissa. Siksi on tärkeää valmistaa oikein tuotteita erilaisten esineiden rakentamiseen.

Eräs kriteeri sementtiseosten erottami- seksi tyyppeihin on sisäisten osien mittasuhteet. On syytä kiinnittää huomiota siihen, että yhdessä koostumuksessa voi olla vain yksi sementtimerkki. Mutta ne voivat myös muuttua, koska vahvuus riippuu vain komponenttien pitoisuudesta. Perinteisesti ne on jaettu useisiin merkkeihin.

 • M100 (M150) - nämä sekoitukset poikkeavat merkityksettömästä kestävyydestä. Valmistusta varten voit käyttää sementtimerkkejä M200 - M500. Mutta on tärkeää valita oikein sementti-hiekkakomponenttien mittasuhteet.
 • M200 on yksi yleisimpiä ratkaisuvaihtoehtoja. Sitä käytetään hyvin usein jokapäiväisessä elämässä raiteiden rakentamiseen ja pinnoitteiden muodostumiseen, jotka eivät ole merkittäviä kuormituksia. Tämä seos kuivuu suhteellisen nopeasti, mutta se edellyttää tiettyjen mikroilmasto-olosuhteiden noudattamista.

Kuinka laimentaa sementtiä: mittasuhteet ja pöydät

Sementtiseoksen rakentamisessa käytetään erilaisia ​​töitä. Se on plastisuus, hyvä tarttuvuus ja monipuolisuus sovelluksessa. Seoksen valmistus ei vie paljon aikaa eikä aiheuta ongelmia. On kuitenkin ymmärrettävä, miten sementti laimennetaan oikeassa suhteessa todella laadukkaan rakennusmateriaalin saamiseksi.

Miten ratkaistaan ​​ratkaisun brändi

On mahdotonta tehdä ilman sementtiä rakennuksen rakentamisessa ja pääkorjausten aikana. Olisi pidettävä mielessä, että sementtilattian koostumus riippuu täysin sovelluksen ja käyttötarkoituksen laajuudesta ja käytettävän sementin merkki määrittää tuloksena olevan seoksen tuotemerkin.

Ennen työn aloittamista tulee tehdä alustavia laskelmia. Suhteita on noudatettava tiukasti. Muussa tapauksessa huonosti tehty työ on tehtävä uudelleen pian. Rakennusseoksen itsensä valmisteluun liittyvien laskelmien perusperiaatteet ovat hyvin yksinkertaisia ​​ymmärtää. Valmiin laastin aste on laskettu jakamalla sementtiluvun numeerinen arvo käytettävän hiekan painoon.

Esimerkiksi M200-liuoksen laimentamiseksi M200-sementistä täytyy ottaa sementti ja hiekka suhteessa 1 - 2. Siksi on syytä lisätä 2 kauraa hiekkaa 1 säiliöön. Matemaattinen toiminta on seuraava: 200/2 = 100, missä numero 200 merkitsee sementtimerkkiä, kuvio 2 - hiekan kauhojen lukumäärä ja 100 - tuloksena olevan laastin merkki. Samanlaisia ​​laskelmia tehdään muiden sementtimerkkien kanssa.

Taulukot mittasuhteista tärkeimmistä ratkaisuvaihtoehdoista

Sementti on tiettyä tuotemerkkiä, jossa M400 tai M100 osoittaa kuorman, joka se kestää. Rakennusratkaisujen valmistelu- ja käyttöohjeissa CH 290-74 on taulukko, jossa on tarkat mittasuhteet. Rakennusratkaisut on jaettu seuraaviin tyyppeihin: kipsi (M10, M25, M50), muuraus (M50, M75, M100, M125, M150, M200).

Sementin kulutus kg / 1 neliömetriä hiekkaa:

Ratkaisun plastisuuden lisäämiseksi laastiin lisätään savea tai kalkkia seuraavissa osissa kuivaa maaperää varten:

Rakenteiden rakentamiseen perustuksiin ja tasoituksiin käytetään sementin hiekan ja soran seosta seuraavissa mittasuhteissa:

Miksi materiaalien ja rakennusten seosten tulee olla samoja

Jos haluat saada kiinteän tiiliseinän tiiliseinästä tai säätiöstä, on välttämätöntä vastata valmiin tuotemerkin kanssa rakennussekoituksen merkki. Jos rakennus käyttää tiiliä M100, niin laastin on oltava samaa tuotemerkkiä. Tämän seurauksena valmis rakenne tulee homogeeniseksi ja kestäväksi.

M350-tiilien rakentamiseen käytettävää suurta lujuutta varten ei ole tarpeen valmistaa samaa tuotemerkkiä, PC115 riittää. Jalostussementin hiekalla on oltava suhteessa 1: stä 3,5: een jopa tertiäärisille laatoille, käytetään 1 - 7-liuosta.

Betonin valmistukseen käytettävän materiaalin kulutusmäärä 0,2 m 3

On välttämätöntä varoittaa aloittelijoita: ei ole suositeltavaa muuttaa näitä mittasuhteita. Kun vähennetään esimerkiksi 1 osa sementistä 3 osaan hiekkaa, seos osoittautuu liian nopeaksi, se on mahdotonta työskennellä sen kanssa. Kun mittasuhteet, esimerkiksi 1 osa sementtiä lisätään 4 osaan hiekkaa, seoksen lujuus vähenee, joten irtoamisen todennäköisyys on suuri.

Kuinka laimennetaan

Laastilla voi olla erilainen sakeus. Sementtiä voidaan laimentaa hiekalla, kalkilla, savella, kuonan täytteillä, sahanpurulla ja kipsillä. On mahdollista käyttää tällaista seosta täyttöaukkojen täyttämiseksi, pohjaan tai sideainemateriaaliksi täyttämiseksi. Liuoksen valmistamiseksi tarvitaan vettä, koska sementtiä käytetään yksinomaan nestemäisessä tilassa. Täydellisen kuivauksen jälkeen laasti muuttuu kiinteäksi.

 • Kipsi seinät - sementti, joka on laimennettu hiekalla sementin ja 2 osan hiekan suhteessa.
 • Säätörakenne - murskattu kivi lisätään valmiiseen laastiin. Suhteita: 1 osa sementistä 2 osaan hiekkaa ja roskaa. Huomaa: komponenttien määrä voi vaihdella hieman tehtävistä riippuen. Suurten lujuuden saamiseksi seokseen lisätään suurempia raakamääriä, jolloin saadaan pehmeä ja elastinen liuos, lisätään suurempia määriä saviä.
 • Vesi on erittäin tärkeä osa seosta. Ratkaisun laatu riippuu enemmän sen määrästä. Vettä on lisättävä huolellisesti pienissä erissä, muuten saat tuotteen, joka ei kelpaa kulutukseen.

Rakennusmarkkinoiden aloittelevan muurarin auttamiseksi on olemassa kemiallisten täyteaineiden massa, joka mahdollistaa seoksen halutun sakeuden ja näin ollen ratkaisun ideaalisen laadun. Niiden käyttö ei edellytä ammattitaitoa, joten jokainen voi tuntea erikoislääkärin.

Klassinen laasti perustukselle

Betonisekoittimia käytetään yleensä laasti sekoittamiseen. Seoksen klassinen resepti vaatii ennen kaikkea täyttämistä vedellä. Pitäisi ohjata sementin määrä. Jos yksi sementtikauha otetaan vaivaamaan, käytetään samaa vettä. Tavallisen sakeuttamisliuoksen saamiseksi sitä ei saa kaataa kerralla, on parempi lisätä se pieninä annoksina. Kun käytät kostea hiekka vettä, pienempi määrä.

Neuvonta ammattimaisista muurareista, jotka ovat pitkään suosittuja. Liuoksen lisäämiseksi muovia lisätään nestemäinen saippua. Saippuan vesiliuos on nestemäisempi kuin tavallinen vesi. Tällä tavalla valmistettu seos paranee paremmin kaadettavat pinnat ja täyteaine. Se pystyy tunkeutumaan pieniin huokosiin, joten kaatuneessa tilassa on vähemmän tyhjiöitä ja onteloita. Laastin lujuus ja plastisuus lisääntyvät näin merkittävästi. Kun sekoitat vettä ja saippuaa, sinun on ensin yhdistettävä.

Kun nestesaippua on liuennut ja vaahdotettu, on tarpeen kaataa noin puolet valmistetusta hiekan määrästä. Tämän jälkeen sementti lisätään kokonaan. Jonkin aikaa noin 3 - 5 minuuttia annetaan liuoksen kaikkien komponenttien sekoittumiseen, minkä jälkeen loppu hiekasta kaadetaan. Jos tiheys on epätyydyttävä, lisätään pieni määrä vettä. Kuinka määritellä haluttu johdonmukaisuus? Ratkaisu ulkonäöltään pitäisi muistuttaa smetanaa, ja kun yrittää piirtää jotain sille, piirustuksen tulisi säilyttää sen muoto.

TehLib

Tiede- ja teknologiatekniikan portaali Techie

Rakennusratkaisut. Liuosten koostumuksen valinta, valmistus ja kuljetus

Rakennusratkaisua kutsutaan keinotekoiseksi kivimateriaaliksi, joka saadaan aikaan, kun kovetetaan oikein valittu seos, joka koostuu sideaineesta, hienojakoisesta aggregaatista, vedestä ja lisäaineista. Ennen jähmettymistä kutsutaan laastiyhdistelmäksi.

Rakennusratkaisut luokitellaan tiheyden, sideaineen, koostumuksen ja tarkoituksen mukaan.

Keskimääräisen tiheyden mukaan erotetaan raskaita liuoksia, joiden tiheys on yli 1500 kg / m ja kevyet, joiden tiheys on alle 1500 kg / m.

Sideaineratkaisujen tyypit ovat kalkkia, kipsiä, sementtiä ja perustuvat sekoitettuihin sideaineisiin. Sideaineiden ominaisuuksista riippuen liuokset jakautuvat ilmakehään, kovettuvat ilmassa kuivissa olosuhteissa (esim. Kalkkipitoiset, kipsit) ja hydrauliset, jotka alkavat kovettua ilmassa ja jatkuvat kovettuu vedessä tai kosteissa olosuhteissa.

Valmistettavuuden mukaan liuokset jaetaan: kuivaseokset ja laastinseokset, jotka ovat käyttövalmiita.

Liuosten koostumus on jaettu yksinkertaisiin ja monimutkaisiin (sekoitettuihin). Samaan sideaineeseen, täyteaineeseen ja veteen valmistettuja liuoksia kutsutaan yksinkertaisiksi. Yksinkertaisten ratkaisujen koostumukset on merkitty kahdella numerolla. Esimerkiksi kalkkilaasti, jonka koostumus on 1: 4, tarkoittaa, että kalkin yhdelle osalle liuoksessa on neljä osaa hiekkaa (hiekkaa). Useisiin sideaineisiin, täyteaineeseen ja veteen valmistettuja liuoksia kutsutaan kompleksiksi tai sekoiksi. Monimutkaisten ratkaisujen koostumuksia merkitään kolmella numerolla. Esimerkiksi kalkkisementtilaastin koostumus 1: 1: 9 tarkoittaa, että yksi osa kalkista liuoksessa muodostaa osan sementistä ja yhdeksästä osasta aggregaattia.

Kohteisiin kohdistuvat rakennusratkaisut eroavat toisistaan:

muuraus - muurattujen perustusten, seinien, pilarien, kaarien jne.

viimeistely - kipsinä seinät, katot,

Kuva 2. Kipsiseinät ja katto

suojaava ja koristeellinen - rakennusten ja rakenteiden ulkopintojen viimeistelyyn,

Kuvio 3. Julkisivu-kipsi

koristeltu - sisustukseen;

Kuvio 4. Kovettu kipsi

kokoonpano - suurien elementtien välisten liitosten täyttöön ja tiivistämiseen rakennusten ja rakenteiden kokoonpanoon tehdasvalmisteisista esivalmistetuista rakenteista ja osista;

erityinen - vedenpitävä, haponkestävä, lämmönkestävä, akustinen, lämpöeristetty, injektio, röntgen suojaava ja pumpun kautta putket.

Liuosten koostumuksessa ei ole karkeaa aggregaattia, joten ne ovat pohjimmiltaan hienorakeisia betoneita. Yleiset lait, jotka luonnehtivat betonin ominaisuuksia, ovat periaatteessa sovellettavissa laastiin. Käytettäessä ratkaisuja kuitenkin on otettava huomioon kaksi ominaisuutta. Ensin ne asetetaan ohuille kerroksille (1... 2 cm) ilman mekaanista tiivistettä. Toiseksi ratkaisuja käytetään usein huokoisissa substraateissa (tiilet, betonit, kevytkivet ja huokoisten kivien lohkot), jotka pystyvät imemään vettä voimakkaasti. Tämän seurauksena liuoksen ominaisuudet muuttuvat, mitä tulee ottaa huomioon sen koostumuksen määrittämisessä.

Liuosten koostumuksen valinta, valmistus ja kuljetus

Laastiseosten koostumukset valitaan tai valitaan liuoksen tarkoituksesta, halutusta merkistä ja liikkuvuudesta sekä työolosuhteista riippuen. Laastiyhdistelmissä on oltava tarvittava liikkuvuus (ilman kerrostumista ja veden erottumista asennettaessa) vähintään sideaineen kulutuksen ja tarvittavan lujuuden varmistamiseksi kovetetussa tilassa.

Laastin koostumukset valitaan taulukoiden mukaan ja laskemalla, molemmissa tapauksissa ne määritetään kokeellisesti viittaamalla tiettyihin materiaaleihin.

Laskentakokeellinen menetelmä liuoksen koostumuksen valitsemiseksi perustuu komponenttien (sideaineen, aggregaattien, veden ja lisäaineiden) kulutuksen alustavaan laskentaan perustuen alla annettuihin tieteellisesti perusteltuihin ja kokeellisesti todennettuihin riippuvuuksiin. Sitä käytetään raskaiden muurien ja asennusratkaisujen koostumuksen valintaan.

Liuosten arvojen 25... 200 koostumus valitaan seuraavasti. Saadaan tietyn ratkaisun merkki, jos M-tuotemerkissä on erilaisia ​​sideaineitaVF kohdassa 5.8 esitetyistä tiedoista (taulukko 4) SP 82-101-98 Rakennusastioiden valmistelu ja käyttö, sideaineen kulutus 1 m 3 hiekalle määritetään kaavalla

jossa Qvuonna - sideaineen kulutus taulukon 4 mukaisella aktiivisuudella 1 m 3 hiekkaa kohden;

Q VF - erilaisen aktiivisuuden omaavan sideaineen kulutus;

R vuonna Q vuonna - otettiin taulukon 4 mukaisesti tämän ratkaisumallin osalta.

Epäorgaanisten pehmittimien määrä (kalkki tai savesta) V d 1 m 3 hiekkaa määritetään kaavalla

jossa v d - epäorgaaninen lisäaine 1 m 3 hiekkaa, m.

Liuoksen koostumuksen laskemista edeltää sementin aktiivisuuden (laatu) ja keskimääräisen bulkkitiheyden määritys, hiukkaskoko ja moduuli, epäorgaanisen pehmittimen (kalkki tai savi) keskimääräinen tiheys.

Liuosten valmistus. Ratkaisut ovat saatavilla käyttövalmiina tai kuivina seoksina, jotka voidaan sulkea vedellä ennen käyttöä.

Laastin seoksen valmistusprosessi koostuu raaka-aineiden jakelusta, kuormituksesta laastin mikserin rumpuun ja sekoittumisesta, kunnes homogeeninen massa saadaan jaksottaisella teholla ja pakkomutkistimella. Suunnittelulla erotetaan laastari vaakasuoralla tai pystysuoralla mela-akselilla. Jälkimmäisiä kutsutaan turbulenttisiksi sekoittimiksi.

Laastin sekoittimet, joissa on vaakasuora mela-akseli, valmistetaan valmiiksi sekoitetulla eräkapasiteetilla 30; 65; 80; 250 ja 900 litraa. Kaikki nämä sekoittimet, lukuun ottamatta jälkimmäistä, ovat liikkuvia. Valmiiden sekoittimien sekoittimien kapasiteetti, jonka työkappaleet ovat nopeasti pyöriviä roottoreita - 65; 500 ja 800 l.

Jotta liuoksella olisi vaaditut ominaisuudet, sen koostumuksen homogeenisuus on välttämätöntä. Voit tehdä tämän rajoittamalla vähimmäiskestoaikaa. Raskaan liuoksen sekoitussyklin keskimääräisen keston on oltava vähintään 3 minuuttia. Kevyitä liuoksia sekoitetaan pidempään. Prosessin helpottamiseksi kalkkia ja savea lisätään liuokseen kalkin tai maustetun maidon muodossa. Lime-liimaa ja kerta-ainetta ei saa käyttää, koska tässä tapauksessa on lähes mahdotonta saavuttaa laastin seoksen homogeenisuus.

Epäorgaanisten pehmittimien sementtilevyjen valmistamiseksi kalkkimaali (savi) maito kaadetaan laastiuutuun niin, että ei tarvita lisävettä, ja sitten kasa ja sementti kaadetaan. Orgaanisia pehmittimiä sekoitetaan ensin laastin sekoittimeen vedellä 30... 45 s, ja sitten muut komponentit ladataan. Ratkaisut valmistetaan pääsääntöisesti keskitetyissä betoniliuoksissa tai laastirakenteissa, mikä takaa korkealaatuisten tuotteiden valmistuksen. Talvella liuosten saamiseksi, joissa on positiivinen lämpötila, liuoksen - hiekan ja veden komponentit - kuumennetaan enintään 60 ° C: n lämpötilaan. Neuloa ei voi lämmittää.

Liikkuminen. Laastin seokset tehtaista kuljetetaan kippiautoilla tai erikoisvarusteilla varustetuilla ajoneuvoilla, lukuun ottamatta sementin maidon menetystä, ympäristön saastumista, sademäärän kostumista ja lämpötilan vähenemistä. Kuljetuksen etäisyys riippuu liuoksen tyypistä, tien kunnosta ja ilman lämpötilasta. Suojattaessa liuosta ylikuumenemiselta ja jäädytykseltä talvella, auton runkoja lämmitetään tai lämmitetään moottorin pakokaasujen kanssa.

Rakennustyömailla laastinseos toimitetaan käyttöpaikalle putkien läpi laastipumpujen avulla.

Laastinseosten säilyvyys riippuu sideaineen tyypistä ja se rajoittuu sen asettamishetkeen. Lime-liuokset säilyttävät ominaisuutensa pitkään (kunnes vesi haihtuu niistä), ja voit lisätä vettä kuivattuun kalkkilaatikkoon ja sekoittaa sen uudelleen. Sementtilaastareita on käytettävä 2... 4 tuntia; laimentaminen vedellä ja kovetetun sementtilaastin toistuva sekoittaminen ei ole sallittua, koska se johtaa laadun heikkenemiseen, eli laastin laatuun.

Laasti alustalle ja pohjatasolle vedenpitävän kerroksen alapuolelle

Tuotemerkin ja ratkaisun valinta

Liuosten koostumus valitaan seuraavien vaatimusten perusteella:

- kivirakenteiden tai saumojen liittämisen edellyttämän laastin seoksen liikkumisaste;

- annetaan ratkaisun merkki (taulukko 5).

- työolosuhteet (maa, maanalainen tai vedenalainen muninta).

Taulukko 5. Muurauslaastin arvot

Rakennukset, jotka sijaitsevat maanpinnan yläpuolella suhteellisen ilman suhteellisen kosteuden alle 60%: n sisällä, sekä maanalaiset rakenteet maaperässä, jolla on alhainen kosteus, sijoitetaan sementti-kalkki- ja sementti-savi-ratkaisuihin. Samanaikaisesti liuoksilla tulisi olla kalkin (savi) taikinan tilavuus sementin tilavuuden ollessa enintään 1,5: 1. Jos rakennuksen kosteus on yli 60% tai maaperän kosteus lisääntynyt, sen suhde ei saa ylittää 1: 1. Kalkki ja saviä ei käytetä laasteissa, kun se on pohjaveden alapuolella.

Sementti-kalkkia ja sementti-saviastioita kesäolosuhteissa käytetään rakennusten rakentamiseen, joiden korkeus ei ylitä kolmea kerrosta. Kuivassa ilmastossa käytetty saviuutteen merkki on 10, kohtalaisen kosteassa se on 2, ja lisäaineiden kanssa se on 4.

Sideaineiden kulutus riippuu liuoksen koostumuksesta (taulukko 6) sekä sideaineen ja liuoksen merkistä (taulukko 7).

Taulukko 6. Muurauslaastin koostumukset

Taulukko 6 (jatkuu). Muurauslaastekoostumukset

Taulukko 7. Sideaineen kulutus liuoksen tuotemerkistä riippuen

Kuivien ja huokoisten kivimateriaalien muurausseinät, joissa käytetään liikkuvampia ratkaisuja, kosteisiin ja tiiviisiin materiaaleihin - vähemmän.

Sementin lisäksi voidaan käyttää kalkkikiveä, joka koostuu yhdestä kalkitestistä ja kolmesta hiekasta. Veden määrä määrittää tällaisten liuosten liikkuvuuden (ne voivat olla kovaa, muovia tai täysin nestemäisiä). Sementtilaastareita käytetään usein muuraukseen. Rakennuspaikan olosuhteissa ratkaisujen valmistelu toteutetaan erikoiskoneiden - laastin sekoittimien avulla.

Merkit laastin pöydästä

Kalkki-pussiolainen ja kalkki-sementtisideaineet

Täyteaineena käytetään muurauslaastia hiekkaa, joka täyttää GOSTin vaatimukset. Jyvien suurimmat raekoko eivät saa olla yli 5 mm: n laastia suurien esivalmistettujen elementtien, runkorakenteiden ja 2,5 mm: n seinämien seinämien kiinnittämiseksi muuraukseen.

Sekoitetuissa liuoksissa toinen epäorgaaninen sideaine kalkki- tai saviastian muodossa on hyvä pehmittimiä (epäorgaanista plastisointiainetta) laastinseoksessa, ja tähän tarkoitukseen käytetään orgaanisia pehmittimiä - mikrogeneratorit (myelonafi, liotettu lipeä, TsNIPS-1, varastovirta jne.) )..

Epäorgaanisten lisäaineiden määrä liuoksissa niiden kestävyyden varmistamiseksi φ> 60% ja märillä maaperäillä on täytettävä tila V ' z : V ' C ≤ 1 ja savi taikina lisäksi φ ≤ 60% ja matala kosteuspohjainen maaperä vastaa epätasa-arvoa V ' z : V ' C ≤ 1,5.

Orgaanisia pehmentimiä annostellaan niiden käyttöä koskevien suositusten mukaisesti.

Muurausratkaisun koostumuksen laskeminen sen kustannusten ilmaisemisessa 1 m 3: n märkähiekkaan ws = 3 ÷ 7% suoritetaan seuraavassa järjestyksessä.

Sementin kulutuksen vaatimukset muurauslaastareissa

Pöydän brändin ja betonityypin määrittely

Betoni - tavallisin materiaali, jota ilman rakennusta ei voi tehdä. Myös kevyiden runkorakenteiden osalta tätä ratkaisua käytetään, mikä on välttämätön luotettavan ja kestävän perustan rakentamiseksi.

Vaiheittainen järjestelmä sementin ja hiekan betonimassan valmistamiseksi löysästi tai tiheässä tilassa, rauniolla ja vedellä.

Määritä, mikä merkki ja luokka betoniseosta tarvitaan, on erityinen taulukko.

Se osoittaa selvästi mihin tarkoitukseen tietyn ratkaisun voidaan käyttää, mikä on sen brändi, luokka.

Merkki ja betonin laatu

Järjestelmä betonimassan liikkuvuuden määrittämiseksi.

Tuotemerkki on materiaalin puristuslujuuden mittari, luokka on taatun lujuuden mitta.

Tietotaulukko, jonka esimerkki on jäljempänä (kuva 1), osoittaa näiden kahden datan välisen suhteen: M on merkki, jonka jälkeen se osoittaa puristusvoimaa.

Luokka on merkitty kirjaimella B, kun kuva heijastaa kuormaa, jonka materiaali kestää 95 prosentissa tapauksista.

Taulukossa on merkkejä M75: stä M1000: een, mutta vain M500: een asti sopivat vaihtoehdot sopivat rakentamiseen, loput käytetään täysin eri tarkoituksiin, ja jopa se on harvinaista.

Luokka alkaa B1: stä ja päättyy B60: een, kun taas keskimääräinen vahvuus näkyy vain brändi-luokan suhteessa.

Betoniarvojen ominaisuudet

Kuva 1. Taulukko likimääräisestä vaatimusluokasta ja betonimerkistä.

Nykyään kaikkia betonielementtejä ei käytetä rakentamisessa, koska tarpeettoman korkeat ovat kalliita ja tarvittava voima saadaan pienemmältä alueelta, esimerkiksi M500-brändiin saakka. Seuraavaa betonia käytetään rakentamiseen:

 1. M100 B7,5. Tämä merkki hyväksytään pääasiassa tehdessään valmistelevaa työtä, kun suoritetaan pohjalevyn monoliittinen kaataminen. Tämän betonin betonista on ns. Aluslevy. Ohut kerros laastia kaadetaan hiekkakerroksen kerrokseen, jonka jälkeen voit jatkaa tulevan monoliitin vahvistamista kaatamalla se korkeamman asteen liuoksella. Tämän ansiosta saavutetaan luotettavien suojaputkien suojaus. Tätä ohutta betonia käytetään myös raitoja rajoittettaessa. Se on valmistettu soran raunioista, kalkkikivestä ja graniitista. Yleisimmin käytetty betonimerkki M100, jonka liikkuvuus on n1-4 ja jäykkyys g1-4.
 2. M150 V12,5: a käytetään valu-monoliittisten laattojen valaistusvaiheessa, kun esittelyt suoritetaan, kun kaadetaan pieniä vahvistettuja perustuksia hyödyllisyysrakenteille. Usein juuri tällaista betonia käytetään raiteille, rajoille. Ratkaisu on tehty raunioista, kalkkikivestä, sorasta, graniitista. Suosittu on ratkaisu, jonka liikkuvuus on 1-4 jäykkyydellä g1-4;
 3. M200 B15. Tällaista betonia sisältävä liuos käytetään kaatosateiden, istuinten, monoliittisen pohjalevyn, sokean alueen kaatamiseen. Yksityisen talon rakentamisessa voit käyttää laattoja, teippiä, grillageja ja muita alustoja. Sekoitettu sora, graniitti, kalkkikivi, betonin jäykkyys on tasolla g1-4, liikkuvuus - n1-4.
 4. M250 B20. Pöydän mukaan tämä ratkaisu on suosituin, sitä käytetään kaatamalla monoliittisia yksityisten talojen perustuksia. Mark M250: llä on tarvittavat ominaisuudet pienen yksityisen talon nauhan perustuksen täyttämiseksi, luotettavan sokean alueen luomiseksi, varustamalla aidan, maatilarakennukset. Se soveltuu myös terassin, patio-ovien valmisteluun, ja sitä käytetään rakennettaessa kerroksia talossa.
 5. Soveltamisala on melko laaja. M250 on M200: n ja M300: n väliyhteys, mutta monet rakentajat haluavat nyt työskennellä hänen kanssaan, mutta vasta vähän aikaa sitten tällaisen betonin kysyntä ei ollut kovin korkea. Mutta korkeammat ominaisuudet ja kestävyys tekevät tästä seoksesta suosituimpia näinä päivinä. Täyteaineina käytetään graniittia, soraa ja kalkkikiveä. Liuoksen liikkuvuus on p14.

Mitkä ovat luotettavin betonimerkkejä?

Järjestelmä betoniliuoksen plastisuuden toteamiseksi.

 1. M350 B25. Tämän ratkaisun brändiä käytetään monoliittisten perustusten, pylväiden ja kattojen rakentamiseen palkkeihin, palkkeihin altaiden altaiden rakentamiseen. Betonirakenteena tämä tuotemerkki on sopivin, sillä tehdas tekee siitä onttoja laattoja, monimutkaisia ​​tuotteita. Betonin lujuus soveltuu myös levyjen rakentamiseen maahan. Täyteaineena käytetään murskattua kiveä. Liuoksen liikkuvuus on n2-4.
 2. M400 B30. Tällaisella ratkaisulla on suuri lujuus, joka mahdollistaa sen käytön myös siltojen, palkkien ja tehdasrakennusten rakentamisen yhteydessä. Säätiöihin ja yksityisiin asuntoihin tällaista betonia voidaan käyttää monoliittisten laattojen rakentamiseen. Eri tuotemerkkien taulukko osoittaa, että tämän ratkaisun lujuus ja muut ominaisuudet antavat sen käytön lähes mihin tahansa tarkoitukseen, huolimatta muiden tuotemerkkien korkeammista kustannuksista. M400: n tiukempiin vaatimuksiin liittyen se on yleistynyt nykyään rakennuskohteissa. Sekoitettu laasti perustuu vain laadukkaaseen sementtiin, murskattua kiveä käytetään tässä graniitissa, jota käytetään usein erilaisia ​​lisäaineita. Liuoksen liikkuvuus on vain P3-4-5.
 3. M450 B35. Tällaisen betonin liuosta käytetään metrotunneleiden rakentamisessa. Tällaista seosta käytetään palkkien, kattojen, poikkipalkkien, erityisesti silloin, kun tarvitaan lujuutta ja rakenteellista jäykkyyttä, kyky kestää suuria kuormia. Sitä käytetään harvoin yksityiseen rakentamiseen, koska laastin kustannukset ovat liian korkeat ja vahvuus on tarpeeton. Seoksen liikkuvuus on p3-5, itse liuos on kestävä jopa voimakkaille pakkasille.
 4. M500 B40. Sitä käytetään vain hyvin monimutkaisten rakenteiden rakentamisessa, yksityisessä rakentamisessa ei käytetä koskaan, koska sen kovettuminen tapahtuu liian nopeasti ja tämä vaikuttaa työn monimutkaisuuteen. Lisäksi sen kustannukset ovat korkeat, mikä tekee yksityisen talon rakentamisesta kannattamattoman. Sekoitettaessa käytetään vain graniittikiveä, usein käytetään erilaisia ​​lisäaineita. Betoni on vastustuskykyinen pakkaselle, kosteudelle, sitä voidaan käyttää vedenalaisessa rakenteessa.

Nykyään rakentamiseen käytetään erilaisia ​​konkreettisia koostumuksia, joilla kaikilla on omat ominaisuutensa ja käyttöympäristönsä. Suunnittelussa on käytettävä erityisiä taulukoita, jotka osoittavat ratkaisun kaikki ominaisuudet. Näin voit määrittää tarkasti, mikä ratkaisu tarvitaan yksittäisiin rakenteisiin. Edellä olevassa taulukossa on kaikki tarvittavat tiedot konkreettisille ratkaisuille.