Vahvistettu betonipilojen tyypit ja ominaisuudet

Vahvistetut betonipilvet ovat tuotteita, joiden perustana on raskas betoni. Niiden tarkoituksena on vahvistaa perustuksia kaikentyyppisissä maissa, myös permafrost-alueilla. Ne siirtävät kuorman rakennuksesta maaperään, estävät maaperän putoamisen, lisäävät heikkojen maaperän kantavuutta. Nimi heijastaa maahan upottamistapaa: heitä lyö erityisvasarat. Nykyisin paaluperustukset ovat yleisimpiä niiden luotettavuuden vuoksi.

Vahvennettujen betonipilojen etuja:

 • taataan tuotteen puutteellisuuden puuttuminen;
 • vähimmäistyö maahantuessa;
 • korroosionkestävyys;
 • rakenteesta ei aiheudu muodonmuutoksia eikä vaurioita aggressiivisissa ympäristöissä.

Vahvistetut betonipilvet luokitellaan leikkausalueella. Seuraavat päämitat on erotettu (cm): 30 x 30; 35 x 35; 40 x 40.

Ensimmäisen tyyppiset pylväät eivät saa olla yli 12 m, kahden muun pituuden pituus saa olla enintään 16 metriä, vähintään 3 ja 4 m. Jos sivusto vaatii suuria ajopilareita, ne tehdään osiksi. Immersio tässä tapauksessa on vähemmän ongelmallinen kuin integraali, mutta negatiivinen piste on myös mahdollista: huomattava poikkeama pystysuorasta.

On lajikkeita, joiden poikkileikkaus on 20 x 20 ja 25 x 25, 3-6 metriä. Tällaisia ​​teräsbetonituotteita suositellaan maatalouskompleksien, hangarien ja muiden pienten rakenteiden rakentamiseen.

Lujitetun betonipilarin yleiset tekniset ominaisuudet:

 • kantavuus - alle 60 tonnia;
 • pakkasenkestävyys - 150F ja enemmän;
 • vedenpitävyys - W2 ja enemmän.

Pylväiden tyypit

Vahvistetut betonipilot, joissa on kiinteä kiinteä osa (neliö) ja ei-rasitettu vahvike, ovat yleismaailmallisia. Tällaisia ​​ovat (GOST-merkinnän mukaan):

 • kiinteä ja yhdistetty kiinteä neliöosa (C, SC);
 • ontto pyöreä osa (putki) (SK);
 • suorakulmainen (SG);
 • paalut, pylväät (ÆSD);
 • kiinteä neliöosan (SP) pyöreän ontelon kanssa;
 • kuoripallot (CO).

Tavallinen tai kireä teräs pituussuuntainen ja poikittainen vahvistaminen.

Luokittelu GOSTin mukaan

Kaikki valmistajat noudattavat hyväksyttyä GOSTia. Tämä takaa konkreettisen tuotteen noudattamisen siihen määrätyllä tehtävällä.

1. Pylväät vahvistettu esijännitetty.

Suunniteltu erilaisten rakenteiden perustuksiin. Ne on valmistettu käytännöllisellä M400-betonilla käyttämätöntä penkerväkkitekniikkaa käyttäen. Pitkittäinen vahvistus tehdään BP1400-johtoineen. Nykyaikaiset tuotantolinjat mahdollistavat esipainetuille paaluille ilman poikittaista vahvistamista.

Merkintä kirjoitetaan seuraavasti: SCRPl-B-n.

 • SC - yksiosainen kiinteä osa;
 • pr - johtojen vahvistaminen;
 • l on pituus dm;
 • B - leveys cm;
 • n on vahvistusohjelman numero.

Erityisessä tapauksessa SCrp90-35-II on kiinteä teräsbetonipora ilman esijännitettyä raudoitusta, jonka pituus on 9 m, jakso 35 x 35 cm, kaavio II.

2. Suorakulmainen osa (SG).

Erityinen tyyppi pihapiirien rakentamiseen grillataessa. Käytetään voimakkaasti pengertien järjestelyyn. Rakenteet ovat raskasta M300-betonia, jonka puristuslujuus V22.5. Osa - 25 x 35, enintään 12 m. Sulatusluokka - F150, vedenpitävä - W4.

3. Pudotusraudoitettu betoni, sarja 1.011.1-10.

Tämä on klassinen tyyppi, hyväksytty vuonna 1989 ja otettu käyttöön 1.04.1990. Ne valmistetaan valumenetelmällä käyttäen raskaita betonia M150-M250 ja ne on vahvistettu hitsatuilla rakenteilla. Kaksi alalaji jakautuu alkaen 7 metriä: tavallinen ja lisääntynyt iskunkestävyys.

Kiinteät raudoitetut betonipilarit, joissa ei ole rasitusta, luodaan GOSTin teknisten vaatimusten mukaisesti, jotka säätävät parametrien oikean suhteen.

Puristuslujuus:

Betonin betonina käytetään luonnollista murskattua kiveä, jonka murto-osa on enintään 40 mm. Kuumavalssattu teräs luokkiin А-I / II / III tai vahva А-III on pitkittäinen kehyksen vahvistus.

Poikittainen vahvistus suoritetaan spiraalimenetelmällä, jossa on suljetut äärimmäiset kierteet. Käytetään erilaisia ​​lankoja ja terästä. GOST säätelee vahvistusmenetelmää (pistehitsaus tai neulonta).

Asennuslenkit - tärkeä osa vahvistetusta betonipatasta. Ne on valmistettu kahdesta laatuluokasta: VST3sp2 tai VSt3ps2, ja toinen ei ole tarkoitettu alle -40 ° C: n lämpötilaan.

Vinkkejä ostajille ja kustannuksille

Piles tuottaa suuria betonituotteita kasveja ja työpajoja rakennusyrityksissä. Työ ja pieni yksityinen tuotanto. Viime aikoina Venäjän markkinoilla esiintyi sekä laadukkaita kiinalaisia ​​analogeja (eurooppalaisten teknologioiden mukaan) että rehellisesti huonoja, mutta erittäin halpoja.

Venäläiset yritykset noudattavat teknisiä ehtoja. Tuotteet valmistetaan paitsi yleisesti hyväksyttyjen GOST-standardien mukaan myös yksittäisten asiakkaiden parametrien mukaan. On mahdollista hankkia esivalmistettuja betonipilareita toimistoissa ja kauppapaikoissa sekä Internetissä. Virtuaalinen tilaus on melko helppo täyttää sivustossa olevien mallien mukaan, ja jäljelle jäävä selvitys tapahtuu myyjän yrityksen ylläpitäjältä. Nouto on mahdollista, toimitus useilla kuljetusmuodoilla (kaikki riippuu asiakkaan sivuston sijainnista).

Halvemmat teräsbetonipilot tarjoavat suuria betonituotteita. Pienet yritykset eivät pysty tuottamaan merkittäviä määriä tuotteita ja näin ollen lisäävät tavaroiden kustannuksista johtuvia voittoja. Ostaja joutuu valitsemaan myyjälle heidän pyynnöstään: yritykset harjoittavat tukkumyyntiä eivätkä tee yhteistyötä asiakkaiden kanssa, jotka tarvitsevat pienen määrän. Pienet yritykset tarjoavat tavaroita 1 kpl, mutta eivät ole valmiita tekemään suurta erää rajoitetusti.

Pallojen hinta riippuu tällaisista parametreistä:

Halvin on betonituotteet 3 m pitkä, 30 x 30.

Betonituotteiden paalujen keskimääräiset kustannukset Venäjän alueilla ovat erilaiset, vaihtelut voivat olla merkittäviä. Osto maksaa seuraavia määriä:

Tyypit ja asennus teräsbetonipilareille

Betonirakenteita on käytetty vuodesta 1897 lähtien. Usein niitä käytetään korkeiden rakennusten ja rakenteiden perustusten rakentamiseen. Pallojen käyttö on tärkeää raskaiden rakenteiden korkeudelle johtuen sen kantavuudesta. Lujituksen rakenteeseen vaikuttavat kuormat, hydrogeologiset olosuhteet alueella, jolla rakentaminen on suunniteltu, ja muut tekijät. Vahvistettu betonipäällysteiden valinta ei edellytä korjausta useiden vuosikymmenien ajan.

Tekniset tiedot

Pallojen ominaisuudet samoin kuin muut betoniteräsrakenteet muodostuvat tukikappaleen valmistukseen tarvittavan betonin merkistä. Rakenteellista voimaa käytetään korkealaatuista betonia. Vahvisteisten betonipilareiden merkinnät ilmaisevat laastirakenteen tyypin, joka puolestaan ​​määrittää betonin puristuslujuuden ja luokkaosan.

GOST: n mukaisesti määritetään vastustuskyky pakkaselle ja kosteudelle, indikaattorit, jotka riippuvat betonityypistä. Merkinnän aikana jäätymisvastus on merkitty latinaksi kirjaimella "F" ja kosteudenkestävyys kirjaimella "W". Vahvitetun betonin tuen painon perusteella. Lujitetun betonituotteen massa on suurempi, jos käytetään pohjan suuria mittoja. Myös betoniteräsrakenteen paino riippuu käytetyn betonin tyypistä. Etu annetaan ajopolleille, jonka poikkileikkaus on 80 cm ja joka puolestaan ​​on jaettu useisiin eri tyyppeihin:

 • joka on jännittynyt valmistusprosessissa;
 • kuormittamatonta teräsbetonia. Käytä tangon vahvistamista ja vahvistusviiraa.
Takaisin sisällysluetteloon

Vahvuudet ja heikkoudet

Betonipallot ovat tyypistä riippumatta seuraavat edut:

 • Paalujen käyttö kestää valmistuksen teknisten sääntöjen mukaisesti enintään alle sadan vuoden. Tällöin käyttöaika jatkuu tuotteen korjaamatta.
 • Vahvistettu betonipää on erittäin luja ja kestää raskaita kuormia.
 • Tukit ovat luontaisesti vakaa, mikä tarkoittaa, että ne voidaan upottaa syvälle maahan. Ne ovat myös säänkestäviä.
 • Tukien kyky kiinnittyä monimutkaiseen maisemaan useiden eri pituisten perustusten käyttämisen vuoksi.

Lujitetun betoniperustuksen merkittävä haitta on niiden suuri paino, mikä tarkoittaa, että se vaatii huomattavia ponnisteluja niiden asentamiseksi ja kuljettamiseksi.

Lajikkeet ja merkintäesimerkit

Tukien merkintä koostuu kirjainten ja numeroiden ryhmästä, joiden avulla ne määrittävät tuotteen tyypit ja koon, mitattuna desimaalimittareina. Ilmoittakaa myös esijännityksen luokka ja tyyppi, jota ei ole rasitettu. Merkinnän lopussa ilmoitetaan liitoksen tyyppi, joka tapahtuu: pultattu, hitsattu, stakanny.

Rakennettaessa rakennuksia ja rakenteita, joissa käytetään vahvistettua betonituotantoa, joka tapahtuu:

 • Monoliitti. Tuotteen sisällä ei ole tyhjiötä, ja uppoamista varten ruoppaus ei ole välttämätöntä. Ne upotetaan vasaralla tai puristimella, joka ajaa tai puristaa rakenteen pohjan maaperään.
 • Ontto. Se on kuori ja sen upottamista varten tarvitaan kaivoa maahan.
 • Ramming. Vahvistettu betonipilareiden pohja upotetaan esivalmistettuun loviin.
Takaisin sisällysluetteloon

yhtenäinen

Monoliittiset tuotteet ovat:

 • Neliö, pyöreä, T-muotoinen ja trapetsinen.
 • Tuen rakenne voi olla kiinteä ja yhtenäinen.
 • Alustan alapään pinnan muoto on päärynä, ja se voi olla terävä ja tylsä.
Takaisin sisällysluetteloon

ontto

Hollow-tuet tai kuten niitä kutsutaan kuoreksi, on tällaisia ​​tyyppejä:

 • Pitkittäisen vahvikkeen kanssa tai ilman.
 • Tuki on pyöreä tai neliömäinen pyöreän ontelon kanssa.
 • Integroitu tai erillisistä osista koostuva (yhdiste).
 • Tuki prisman tai sylinterin muodossa.
Takaisin sisällysluetteloon

painettu

Ajotuki tapahtuu:

 • kiinteä, jolla ei ole rakenteen paksuuntumista;
 • jossa läsnä on kohoumia pohja-alueella.

On mukavaa käyttää kaivin paaluja asennettaessa mallia, koska ne ovat paremmin hallittavissa suunnitelluilla kokoluokilla ja ylläpitävät suurta kuormitusta.

Upotettavaa tekniikkaa

Ennen kuin pohjaan upotetaan maahan, sinun on suoritettava useita valmistelutoimia, joihin kuuluu: vertailukupin testaaminen, maaston ja maaperän analyysi ja sen helpotus. Vahvistettu betonipilojen tyyppinen, ja ajattelee menetelmällä, jolla paalunohjausasema siirretään upotuksen paikkaan. Seuraavaksi laita kuoppa kaivoille ja tee testikappaus ajoon selvittääkseen niiden kantavuus. Maaperän ominaisuuksista riippuen lasketaan tukilohkojen sekvenssi.

Asennus vibro-ohjaimella.

Voit upottaa kiinteät ja komposiittiset perustukset maahan, mutta et voi tehdä ilman dynaamisia ja staattisia toimia. Hammering roikkuu, kielen ja ura tukee, isku puhaltaa niiden yläosat, kun käytät niskatukkeja, jotka suojaavat paalun päätä ei osunut vasara.

Tukien asentamiseen maaperään, jossa on suuri vesipitoisuus, käytetään tärinänvaimentimia. Prosessin järjestys alkaa nostamalla tukea haluttuun asentoon ja laskemalla tuote maahan. Seuraavaksi siirrä asennus ajopilareille projisoidulle paikalle ja suorita suoraan sukeltamisprosessi.

Asennuksen perusteet on:

 • valurautainen nainen liikkuu köydessä;
 • vasara maahan upottamista varten;
 • vibro-kuljettaja;
 • kompressori- ja höyryvoimalaitoksesta koostuvat voimamekanismit;
 • automaattiset ja manuaaliset vinssit paalujen ja vasaran nostamiseen.

Lopeta tukkia perusasiat, kun ne saavuttavat projektissa määritetyn virheen. Laitteen asennus vibro-upottamalla. Kiihtyvyys- ja tartuntaprosessi on maassa säädetyn taajuuden värähtelyn vuoksi. Ruuvaamalla upotussuppiloon, prosessi tapahtuu johtuen ruuvikiinnikkeiden asennuksesta. Uppoutumiseen käyttäen itseliikkuvan ajoneuvon, joka on tehty auton tai hydrokabestaanin perusteella.

Upottamalla teräsbetonipilareita, ponnistellaan paljon tämän prosessin helpottamiseksi maaperän heikentämisen avulla, jolloin maaperä löystyy vesivirralla ja pienentää näin vastustuskykyä perustusten asennuksen yhteydessä.

Vasenkätistä yksiosaista tai komposiittista tukia tärisevän vasaran avulla, tärinän aallot lähetetään paaluun, kulkevat spiraalijousien läpi, kun taas tärinän pohja iskeyttää tuen pään värähtelyprosessissa. Käytettäessä esteitä asennuksessa on otettava huomioon sen meluvaikutus, joten on suositeltavaa asentaa betonirakenne kauaksi asuinalueilta niin.

Leimat teräsbetonipilareista

Mitkä ovat käytettyjen paalujen tyypit?

Vastaus: GOST 19804-91: n mukaan ajetut paalut jakautuvat seuraaviin tyyppeihin:

С - paalut, teräsbetonista ajettava neliömäinen kiinteä osa, kiinteä ja komposiitti, poikittaisella vahvikkeella;

SC - paalut, raudoitettu betonikierre 400 - 800 mm, kiinteä ja komposiitti;

SP - paalut, teräsbetoninen neliöleikkaus, pyöreä ontelo, kiinteä;

CO - paalut, joiden halkaisija on 1000 - 3000 mm, kiinteät ja komposiittiset;

1СД - paalut, raudoitetut betonilohkareet, jatkuva osa, kaksi konsolia, jotka sijaitsevat rakennuksen äärimmäisissä akseleissa;

2SD - teräsbetonipilot, jotka sijaitsevat rakennuksen keskiviivalla;

SC - paalut, esivalmistettu betoniterä, kiinteä, kiinteä, ilman poikittaista vahvistamista runko, jossa esijännitys vahvistaminen keskellä paalua.

Mikä määrittää betonipinnan betonituotantoa vedenpitävyydelle ja vedenpitävyydelle?

Vastaus: betonimerkki, josta ajavat paalut tehdään vaatimusten mukaisesti

GOST 19804-91 riippuu rakennusalueesta, lasketun ulkolämpötilan ja toimintatavan arvosta. Samaan aikaan paalut on valmistettu raskaasta betonista, jonka puristuslujuusluokka on vähintään B15 ja joiden pakkasvaste on vähintään F150. Vesitiivis betonimerkki on W2-W6 käyttöolosuhteista riippuen.

Miten paalut ajetaan? Kuinka paalujen merkinnät pilkataan?

Vastaus: Pill-in-teräsbetonipilot on merkitty GOST 23009: n mukaisesti. Pino-in-paalin leima koostuu useista aakkosnumeerisista ryhmistä, jotka on erotettu yhdysmerkillä:

Ensimmäinen ryhmä - ilmaisee pylvään tyypin ja geometriset mittasuhteet desimaalimetreinä; kahdelle konsolille tyypillisille paaluille on määritetty paalun koko ylhäältä konsoliin;

Toinen ryhmä on paalun vahvistusvaihtoehdon järjestysnumero, jossa ei-rasitettu lujitemuoto ja esijännitetyn paalin lujuuslujitusteräsluokka;

Kolmannessa ryhmässä on käytettyjen paalujen lisäominaisuuksia, esim. Komposiittipinoille - niveltyyppi (b-pulttiliitos, c-pinottu nivel, hitsattu nivel), CO-tyyppiä varten - kärki (merkintä "n").

Viitenumero:

C60.30-AV - jatkuva C-tyyppi, pituus 600 mm, poikkileikkaus 300 mm, luokka A-V:

nimi

Pituus mm

Poikkileikkaus

luonnos

Mitkä liitososat käytetään tuottavien paalujen tuottamiseen?

Vastaus: Käytettyjen paalujen vahvistaminen:

pitkittäisvahvistuksena - lämpö- ja mekaanisesti vahvistetut At-V-, At-VSK-, At-IV-, At-IVC- ja AT-IVK-luokat, kuumavalssatut tanko- ja А-IV-luokat, lujittamalla K-7-luokan köydet, lujuusluokka, luokka BP-II: n jaksollisen profiilin;

kuormittamattomana pitkittäisvahvistuksena - kuumavalssatut sauvat, joiden luokitukset ovat A-III A-II ja Ac-II; termomekaanisesti vahvistetut At-IIIC- ja At-IVC-luokat;

rakenteellisena vahvistuksena - luokan A-I kuumasauva lanka tavallinen säännöllinen profiililuokka BP-I.

Säännöt merkkien merkitsemiseksi teräsbetonipäällysteisille paaluille. Mitkä indikaattorit olisi sisällytettävä peruskirjoituksiin?

Vastaus: Merkintätarrojen on täytettävä GOST 13015.2: n vaatimukset. merkitään etiketit betoniterästuotteiden sivupintaan. Merkinnät on jaettu perus-, informaatio- ja asennustöihin.

GOSTin mukaan peruskirjoituksissa olisi oltava:

 • betoniteräsrakenteen merkki;
 • valmistajan nimi tai valmistajan rekisteröity tavaramerkki;
 • teknisen valvonnan leima.

Käytettävien paalujen tiedotusleimojen tulisi sisältää:

 • tuotteiden valmistuspäivä;
 • rakenteen massa.

Asennusmerkit koostuvat kuvista, jotka osoittavat:

 • raudoitettujen betonirakenteiden leviäminen;
 • rakenteen yläosa;
 • rakenteen tukipiste;
 • asennusriskit

Kuinka säilyttää ja kuljettaa esivalmistettuja betonipilareita?

Vastaus: Käytettyjen betoniterästen varastointi ja kuljetus on suoritettava GOST 13015.4: n vaatimusten mukaisesti. Pilejä on sijoitettava vaakasuorille riville samalla pään suuntauksella. Pylväiden vaakasuuntaisten rivien välillä tulee olla puupaneeleja kaappauspaikoissa tai lähellä kiinnityslenkkejä. Pyöreiden paalujen säilytystä varten on käytettävä erityisiä palkkeja estämään liikkuvuus.

Pinon korkeus ei saisi ylittää sen leveyttä yli kaksi kertaa.

Pallojen lataaminen ja purkaminen on suoritettava nostamalla silmukoita tai käyttämällä erityisiä tartuntomekanismeja asennusmerkkien avulla.

Vahvistettu betonipilareita

Rakentaminen epävakaalla maaperällä edellyttää huolellista lähestymistapaa ja teknisiä ratkaisuja. Nauha-pohja, jossa on matala tai syvä uppouma, ei kestää kuormia, mikä johtaa halkeamien ilmenemiseen kantavien seiniin ja niiden tuhoamiseen. Vahvistetut betonipilvet auttavat ratkaisemaan ongelman. Ennen käyttöä on tärkeää tutustua valtion standardiin niiden tuotantoon sekä paalujen tyyppeihin.

GOST 19804-2012 Betonipäällysteet. Tekniset olosuhteet

Valtion standardit toimivat yrityksillä, joiden tuotantomäärä on 300 yksikköä päivässä. Pienemmillä tiloilla kehitetyt tekniset olosuhteet. Tämä johtuu materiaalikustannuksista, sähköstä ja laitteiden ylläpidosta. Siksi standardin mukaan teräsbetonipora on betonin ja metallikehyksen tuote. Käytetään raskaita tai hienoja betonia. Tuki on upotettu maahan syvyyteen, joka vastaa sen korkeutta, ja toimii rakennuselementin tai tilan kiinnityselementtinä.

Vahvistetut betonipilvet eroavat toisistaan:

 • pituus;
 • rakentamiseen;
 • asennusmenetelmä;
 • ontelon läsnäolo.

Ennen kuljettamista varastointiin merkitään pylväät, joiden dekoodaus osoittaa paalun parametrit. Logistiikkaoperaatioita säännellään standardilla 13015. RC-paalut tehdään vuoden 2012 aikana hyväksytyissä asiakirjoissa 19804 pidettävien piirustusten mukaisesti. Tehtaan tuotteiden on täytettävä seuraavat vaatimukset:

Asiakirjojen mukaan paalujen betonin puristuslujuus ei ole pienempi kuin B15. Tämä pätee tilanteisiin, joissa paaluja käytetään hiekka- ja suolavedessä. Kun kantorakenteet upotetaan kallioon tai kallioon, lujuus kasvaa B25: een. Paalun alla oleva betoni on täynnä soraa, roskaa tai kiveä ilman murskaamista. Runkoina käytettäviä teräsvarsia voidaan kireyttää ilman stressiä. Ominaisuus vaikuttaa kehyksen lujuuteen ja paalun muotoon. Tukien testinäytteet testataan lueteltujen ominaisuuksien noudattamiseksi, testit ovat määräajoin ja ajanjakso on määritelty standardilla 13015.

Vahvistettujen betonipilojen tyypit ja niiden merkinnät

Paalun asennusmenetelmä määrittää hankkeet, joissa sitä voidaan käyttää.

yhtenäinen

Monoliittisten paalujen käyttö on yleistä yksityisessä rakentamisessa. Tuki on moduuli, joka kaadetaan siihen valmistettuun reikään. Kirjanmerkki tehdään syvyyteen, joka kulkee maaperän jäädyttämisvyöhykkeen läpi tai saavuttaa kiinteät maaperän kerrokset. Reiän seinät on kääritty vedeneristyksellä, mikä pienentää paaluun tulevaa kosteutta. Tämä tehdään tuen ja säätiön elinajan pidentämiseksi. Betonin kosteuden kapillaareissa kohoaa rakennetta tuhoavat materiaalit.

Monoliittisen paalun pohjassa on jatko, jota kutsutaan kantapäänä. Elementti jakaa kuorman tukipintaan paalille. Reiän pohja on kaatunut niin, että rakennuksen painon alapinta ei menetä geometriaa. Täyttö on tehty raunioista ja hiekasta. Tukin metallikehys, joka on kytketty johdolla, laskeutuu reikään. Jäähdytys hitsausta varten sallitaan liitoksille, jotka eivät ole löystyneet hitsauksessa. Osa tankoista ulottuu reiän yläpuolelle säätiön korkeuteen. Tämä tehdään grilloitusta varten. Kehys nostetaan jalustan pohjasta niin, että metalli ei pääse kosketuksiin maan kanssa.

Betoni täynnä sementtibrändiä M400, joka kaadettiin reikään. Täyttöaste - reiän tai muottien reuna, joka on kiinnitetty päälle. Syvä-tärinää käytetään ilmakuplia poista- miseen ja täyttämiseen. Käytettäessä betonia kutistuu ja täytetään. Monoliittisten paalujen kovettumisen jälkeen asennetaan muottirakenne. Siinä metallipuita paalujen tangoista asetetaan. Ja kaatamalla betoni nauhaa.

ontto

Hollow-kasa on raudoitettu betonituote, jonka osa ei ole täynnä. Tällä ratkaisulla tuen paino pienenee puoleen, mikä yksinkertaistaa moduulin kuljetusta ja asennusta. Tuotteen neliömäinen poikkileikkaus, sivun koko on 25 cm. Kuorman tukemiseksi seinämän paksuus on 7 cm. Tämä betonirakenne kattaa metallikehyksen ja suojaa sitä kosteudelta. Pyöreän poikkileikkauksen elementit valmistetaan 60 cm: n ulkohalkaisijalla. Vakauden ylläpitämiseksi seinämän paksuus kasvaa 8 cm: iin.

Särmätukit ovat pituudeltaan enintään 6 metriä. Niitä käytetään itsenäisesti tai lajittelutavana. Osat on pultattu tai hitsattu. Jälkimmäinen menetelmä sopii ei-rasitettuun raudoitukseen. Hitsauksen jälkeen kiinnittimet asennetaan telineisiin ja uraauurtava metallin suojaus ja jalustan vahvuus. Pylvään pohja on avoin tai suljettu. Suljetun osan muoto määräytyy maan virtauksen mukaan. Kun pehmeät kerrokset ovat tyhmä päki. Kiinteät kerrokset edellyttävät terävää kärkiä paremmalle upottamiselle. Pieni reikä voidaan jättää laitteen alle pestäväksi ja pehmentäen maata.

Sillankantoja käytetään sileäpilareita. Niiden rakenne on ruuvi, mikä vähentää upotuslaitteiden kustannuksia. Samaa tukea käytetään rakennettaessa perustuksia rakennusten vieressä olemassa oleville.

painettu

Painetut tai tylsät tuet ovat rakenteeltaan samankaltaisia ​​monoliittisiksi, mutta niitä käytetään teollisuudessa. Maaperään sijoittaminen tehdään kuopan porauksen jälkeen tukeen halkaisijalle. Reiän seinämien ja vedenpitävyyden vahvistamiseksi savi ratkaisu ruiskutetaan maan alle. Ylimääräinen liuos poistetaan kuopasta ja kehys lisätään. Toinen asennustukien menetelmä on liuoksen virtaus porauksen jälkeen. Edelleen paineessa puu putoaa paksuuteen.

Tuen halkaisija valitaan rakenteen alla. Sen maksimiarvo on 1,7 m. Tämä vaaditaan monikerroksisille osto- ja asuinkompleksille. Alaosa laajenee 3,5 metriin. Normaali pituus porattua tukea varten on 10 metriä. Pienemmissä kokoluokissa käyttö on kannattamatonta. Sokerimaat ja kerrokset, joissa kiinteät sulkeumat edellyttävät alustavaa tunkeutumista ennen paalujen asettamista, niin kyllästyneet tuotteet sopivat näihin tarkoituksiin paremmin kuin toiset. Näiden tuotteiden asentaminen vaatii vähemmän tilaa kuin ajettu.

Soveltaminen savea maaperään, jos vesilähteet ovat alimpien kannattimien syvyyden alapuolella, seiniä ei käsitellä nestemäisellä koostumuksella vedenpitäviksi. Vedellä kyllästetyillä alueilla pintakäsittely savi ei anna tulosta, koska se pestään pois alivirrasta. Tässä tapauksessa käytetään metallikoteloa. Porauksen jälkeen holkki asetetaan, johon täyttö suoritetaan. Tällaista koteloa käytetään kallioilla, joissa dynaamisten kuormitusten kompensointi vähenee. Metalliputken puuttuessa paalun halkeamat voivat mennä, mikä pienentää tuen vahvuutta.

Tuntemattomia paaluita tarvitaan alueilla, joilla on maanalaiset apuvälineet, koska niitä ei tuhota tunkeutumisen aikana. Kun laite toimii, melusaaste on pienempi kuin käytetyillä vasaroilla, joten työ tehdään asuntola-alueilla. Paloelämä on 100 vuotta. Poraamattomien tukien haitta on käsikäyttöinen työ, joka hidastaa työtä. Saman tyyppisistä pinoista voi olla erilainen kantavuus, joten laskelmat suoritetaan marginaalilla. Tämä poistaa epätasaisen staattisen kuorman rakenteen tuhoutumisen. Typerä paalut vaikeuttavat kellarin järjestelyä.

Paalut-pilarit

Nämä kannat ovat samanlaisia ​​kuin pyöreät paalut, mutta niillä ei ole onteloa. Ne edustavat monoliittista, vahvistettua betonisylinteriä, jonka poikkileikkaus on 80 cm. Pino asennetaan poraamalla kuoppa, jonka halkaisija on 1 metri. Nostimen kanta maahan kiinnitetään kaatamalla betoniliuos paalun seinämien ja kaivon väliin.

Pilejä käytetään sillan ja rakennusten tukena permafrost-maissa. Tukit ovat sopivia tiheille hiekka- tai kivihelmille. Maan talteenottoa heittäessä voimat eivät työnnä paaluja pinnalle, koska voima jakautuu tasaisesti niiden pintoihin.

Lehtipilarit

Pilarituki, johon perustus on rakennettu. Levypilot ovat suojamoduulit, joita käytetään rakentamisessa paikoissa, joissa on pohjavettä pinnan lähellä tai lähellä olevaan säiliöön. Tukia ajetaan pitkin pitkin vartaloa estäen kosteuden pääsyn. Levytyynyjen materiaali:

Puua käytetään harvemmin lyhytaikaisen käyttöiän takia ja kykenemättömänä irrottaa asennetut tuet, mikä estää uudelleenkäytön. Paalujen aita on samanlainen kuin palisade, hammered butt. Reunojen varret on varustettu lukoilla, jotka on yhdistetty monoliittiseen seinään. Ne ovat mukana teollisuuslaitoksissa, jos se on taloudellisesti perusteltua. Tukien toimittaminen ja asentaminen vaatii teknologiaa, budjetin käyttämistä. Vahvistetut betonipilarit, kuten puiset, käytetään kerran.

Polyuretaanihartsit ja polymeeri-lisäaineet muodostavat yhdistetyn kielen ja uran tuet. Aineet vastustavat nestemäisten ja biologisten bakteerien syövyttäviä vaikutuksia maaperässä, joten käyttöikä on yli sata vuotta. Komposiittitukien paino on viisi kertaa pienempi kuin raudoitetun betonin paino. Laakerikapasiteetti on verrattavissa metalliosastoihin. Samanlaisia ​​ominaisuuksia ovat PVC-nastat, jotka kestävät alhaisissa lämpötiloissa ja tärinöissä. Komposiittitukien kaivaus tehdään tärinän upottamalla. Maaperäkerrosten alustava eroosio lisää työnopeutta. Iskunvaimennustekniikkaa ei käytetä, koska se deformoi paalun seinää.

Metal tongue and groove tuet käytetään toistuvasti, jos seinä säilyttää eheyden. Levyjen paino on vähemmän kuin raudoitettu betoni ja lujuus on suurempi kuin puu. Profiilinäkymä valitaan objektin alle maaperän paineen vastustamiseksi. Metallitukit kestävät iskuja ja tärinää. Lämpötila -80 astetta ei tuhoa kasaa, mutta he pelkäävät korroosiota. Metallitukien lukot asennuksen aikana käsitellään tiivisteellä, joka estää nesteen tippumisen tunkeutumisen.

Komposiittipinoja

Kasa pituus on rajoitettu tuke- mien asennuksen takia. Jos on tarpeen ylittää 6 metrin vakioindikaattorit, käytetään komposiittitukia. Ne ovat betoniteräksiä, joissa on lukko. Yhteys suoritetaan:

 • hitsaus sauma;
 • pultit;
 • saranoitu lukko;
 • pin.

Tukia vahvistaa pitkittäinen ja poikittainen runko. Ensimmäistä varten käytetään venttiilejä, joiden läpimitta on enintään 2 cm luokasta A3, A2. Toiselle - ruudukko, jonka halkaisija on 5 mm luokkaa B1. Runko on täytetty M200: n raskaalla betonivalmisteella. Paalun runko on esiladattu hydrauliliittimellä, jos tuki on tarkoitettu rakennuksille, joilla on dynaaminen kuorma. Komposiittipaalut voivat olla monoliittisia tai onttoja. Asennuksena: ruuvi ja zabivny.

Pylväsvahvistettu teräsbetonipilareita

Drift-teräsbetonipilot eivät vaadi asennuspaikan valmistelua, kuten tylsistyksissä. He istuvat hydraulisella tai mekaanisella vasaralla.

Square Piles

Neliötuki on merkitty kirjaimella "C". Paalun rungossa ei ole koloja, joten sen pituus on 20 metriä. Tätä tarvitaan pehmeillä maaperäalueilla, joissa kova kerros on syvä. Drop-in -tukit on tehty leimaamalla, mikä mahdollistaa pituuden nostamisen 28 metriin. Neliönmuotoisen puolen koko on 20 - 40 cm. Betonipatan kaadetaan esijännitettyyn tai tavalliseen runkoon.

Neliöosassa olevat paalut, joilla on pyöreä ontelo

Neliön monoliittisten paalujen rakentamista helpotetaan tangon ontelolla. Merkitty tällainen "SP" -tukiyhdistelmä. Jos valmistuksessa käytetään esijännitysvahvisteista valmistettua kehystä, merkintä "H" lisätään merkintään. Yksi moduulin enimmäispituus on 12 metriä. Tukee jopa viisi metriä, kun asennus on nostettu sivuilla tarttujilla, joten ne on tehty ilman silmukoita. Seitsemän metriä pitkien telineiden valmistuksessa ei ole kiinnitetty hihnastoja. Jälkimmäiset sijaitsevat lähellä silmukoita. Vakautustuki tarjoaa raskasta betonimerkkiä M300. Luonnonkiven kokonaismuoto ei ole yli 2 cm.

Ontotukien vahvistuskuvio on esitetty yllä olevassa kuvassa. Poikittaiset elementit - lanka, jonka poikkileikkaus on 5 mm. Hän on sidottu pystysuuntaisiin tankoihin neulomalla. Kiinnitys tehdään neljännelle risteykselle yhtenäisen kierteen yhteydessä. Ensimmäisen ja viimeisen 40 cm: n kierrosten nousu on 5 cm. Tukin keskiosassa on suuremmat etäisyydet kierrosten välillä: tukeille jopa 12 metriä - 20 cm; tukeille jopa 6 metriä - 30 cm.

Asennuksen jännite toteutetaan mekaanisesti tai sähkötermisesti. Ensimmäisessä tapauksessa venytyslaitteita käytetään ilman lämmitystä. Ennen sähkötermiseen jännitteeseen tarvitaan jänniterajoituksen ohjaustesti lämmityksen jälkeen. Kun betoni on kaadettu rasitettuun tukikehykseen, vahvistusta leikataan huuhtelemalla. Betonin siirtovoima leikkauksen aikana on vähintään 200 kgf / cm2.

Betonin kovettumisen jälkeen tukitarkastetaan virheet. Tätä varten kasa asetetaan kahdelle pylväälle. Kymmenen minuutin kuluttua tarkastellaan ylimmäistä riviä. Halkeamien ilmaantuminen paaluilla, joissa ei ole rasitusta, on sallittua. Ilmoituksen koko on enintään 0,2 mm. Etureunan rungossa olevien tukien ei pitäisi olla vaurioita.

Pylväät ympyränmuotoisista poikkileikkauksista ja kuoripinoista

Pyöreitä paaluita valmistetaan sydämen ontelolla. Määrätty tuki "SK". Valtion standardin mukaan toimivat kasvit tuottavat tukia, joiden halkaisija on 40-80 cm. Pyöreät paalut ovat riippumattomia tukielementtejä ja niitä käytetään samoilla alueilla kuin neliöhartsit. Kuoret - teräsbetonituotteet, joiden poikkipinta on enintään 1,6 metriä. Sisällä on myös ontelo betonin täyttämiseksi. Pölkkyjen tarkoitus on pitää betonin massa metallikehyksellä, joka on nimeltään "CO". Vahvistetuissa tiloissa merkintään lisätään "Y".

Kuten ontotangot, pyöreät ja kuoren kotelot ovat avointa tai suljettua alempaa päätä. Lohkomoduuleissa lukituselementit on kiinnitetty päihin. Betonin täyttämiseen käytetyn luonnonkiven murskattujen kivien murto-osa on 1-2 cm. Tukien tilavaikutelmat kaadetaan betonikerrokseen, joka peittää molemmat sivut 2 cm: n päällä kosteuden sisääntulon poistamiseksi. Lujittamiseen käytetään luokan A3 tai AT3 kuumavalssattuja teräsvahvikkeita. Spiraaliosa on valmistettu langasta B1 tai BP1. Vihjeitä ja lukitustukiyksiköitä kootaan 1 mm: n paksuisesta teräslevystä.

Pyöreiden tukien ja kuoren valmistuksessa on sallittua kierrättää helix pituussuuntaisilla tangoilla. Kierrätys suoritetaan työstökoneissa. Ensimmäisessä 50 cm: n spiraalissa kiinnitetään joka kolmas risteys. 50 cm: n kuluttua - kustakin risteyksestä.

Pilarikolonnit

Paalupylväs on neliöosan monoliittinen tuki. Se eroaa tavallisista neliöpaaleista konsoleissa. Nämä ovat pieniä ulokkeita elementin kahdesta tai neljästä sivusta, joihin kattorakenteet tai perustuspalkit tuetaan. Tukin sivun koko on 20 tai 30 cm, jota käytetään maatalousrakennuksissa yhdessä kerroksessa.

Paalupylväiden runkorakenne kestää seismisen toiminnan jopa 7 pistettä. Tukit upotetaan maahan syvyyteen 2-5 metriä. Ei käytetä kasaantumisolosuhteissa, sedimenttikiveissä ja alueilla, joilla on kastrointi-ilmiöitä. Näissä tapauksissa paalu ei anna tarvittavaa kantavuutta maassa.

Heikossa maaperässä emolevyt ovat tuettuja konsolille. Tässä tapauksessa he voivat sukeltaa 80 cm jakamaan kuormaa maahan ja tukee. Konsoli asetetaan kasvien tai irtokerroksen alle niin, että kannattimet eivät liiku. Seuraavassa on esitetty tehtaalla vahvistettujen betonielementtien valmistus.

Sukelluspallojen laitteet

Laitteet paalujen johtamiseen maahan on jaettu asennettuihin ja perusvarusteisiin. Ensimmäistä vaihtoehtoa käytetään lisäyksinä nostureihin tai vastaaviin laitteisiin. Toinen vaihtoehto ovat itsenäiset yksiköt.

Paalutuskoneet

Paalutuskone - teknologia, joka on varustettu jäljitetuilla tai pyörillä. Siirtyy rakennustyömailla traktorin kanssa tai ilman sitä. Pohjaan asennettuun nostolaitteeseen, joka koostuu nuolesta ja mastosta. Kone asettaa paalut pystyasentoon nostamalla sitä. Impact-moduuli voi olla:

Sitä käytetään murtamaan vasara ennen kuin lyödään paalua. Dieselmoottorissa kiihdytys saadaan polttoaineen räjähdyksen jälkeen muodostetuista pakokaasuista. Pneumaattinen kaasupoljin pakottaa ilmaa vastaanottimiin ja toimittaa sen vasaraan. Hydraulimoottori toimii pumpuilla, jotka pumpattavat öljyä.

Rakennusyritykset käyttävät tällaisia ​​koneita paalujen asennukseen:

SP-49 on koottu traktoriin T170 traktoriin, jota erottaa pehmeillä mailla ohjattavissa. Toimii enintään 12 metriä pitkä ja 5 tonnia. Junttan PM-20 käsittelee jopa kuusikymmentä jalkaa vaihdosta kohti. Nostopaino - 3 tonnia, halkaisija jopa 14 metriä. UCA on rakennettu akseliväliin, joten se ei vaadi perävaunuja toimitettavaksi sivustoon. Asentaa enintään 3 tonnin ja 12 metrin paaluihin. BM-811 on universaali laite, joka kiinnittää paalut käyttäen poraus- ja ajotapaa.

Iskuvasarat

Vaikutus vasara asennettuna tai paikallaan asennettavaan laitteeseen. Toiminnan periaate on sama kuin paalukoneessa. Maksu jaetaan kolmeen ryhmään:

Ensimmäisessä ryhmässä iskunpaino on 1250 kg. Käytetään asentamaan teräsbetonipoikkeja jopa kolme tonnia. Metallilevyn paalut ovat tuettuja. Toinen ryhmä - paino enintään 2500 kg, kolmas - yli 2500 kg. Vasara on sijoitettu putkimaisiin tai tankoihin. Ensimmäinen on metalliputki, jonka sisäpuolella on törmäys. Jälkimmäinen ei jätä trajektoriaan, koska se ohjataan putkella. Rodpidike koostuu kahdesta metallitangosta, jotka sijaitsevat vasaran sivuilla. Ne toimivat ohjaimina, pitävät ne saranoissa, minkä vuoksi seulontaraja siirtyy. Roditukit on jäähdytettävä, ja putkituet pystyvät työskentelemään päivän aikana.

Tail mastot

Kaavin mastot edustavat metallitelineitä, joihin saranoitu laite on asennettu. Masto on myös kiinnitys ja kiinnitetty kaivinkoneisiin tai nostureihin. Telineeseen sijoitetuilla kiskoilla rungon, johon vasara on asennettu, siirretään. Taka-mastot voivat olla itseliikkuvat. Varustettu runomekanismilla, joka liikuttaa kehystä. Maston tarkoituksena on tuottaa navat rakennustyömaalle asennustyömaalle. Pidin korkeuden ansiosta kasa tasoittuu ja asetetaan pisteeseen. Nosto-mekanismi vasara toimitetaan tuen päähän. Jotta paalun voima ei häiriinny ajon aikana, se keskittyy paalun kuljettajaan.

Upotettavaa tekniikkaa

Koneet ja paalut toimitetaan työmaalle ja varastoidaan alueelle. Työnkulun optimoimiseksi tukit sijoitetaan maahan paalunohjaimen ulottuvilla. Vaikka tuki on vaakasuorassa, tarrat on maalattu kirkkaalla maalilla. Ne asetetaan mittarin läpi siten, että käyttäjä ohjaa tuen upottamista maahan ajon aikana. Nosturi, jossa on koukut, laskeutuu nostosilmukasta ja kiinnitetään tukisilmukoihin.

Pino asetetaan pystysuoraan kiinnityspisteen yläpuolelle ja keskitetään. Yläpää sijaitsee vasaran alla. Runko laskeutuu paalille ja kiinnittää tukeen estäen sen siirtymisen ajamisen aikana. Tuki on sijoitettu maston ohjainten väliin. Pahan terävä kärki asetetaan asennuspisteen yläpuolelle. Pisteen poikkeama pisteestä on enintään 1 cm. Ennen ajoa tarkastetaan tuen pystysuoruus ja akselin sattuus vasaralla.

Ensimmäisten puhallusten tehtävänä on ohjata ja kiinnittää tuki maahan. Niitä sovelletaan kerran. Vasara kohoaa paalun pään yläpuolelle 40 cm: n etäisyydellä. Laitteen koskettamisen voimakkuus kasvaa maametallin läpäistyessä. 1,5 metrin jälkeen amplitudi näytetään maksimissaan. Ajoittain paalun sijainti pystyasennossa. Jos havaitaan 1%: n poikkeama, käytetään sitten savi- tai tukirakenteita. Heidän on palautettava tuen akseli pisteeseen. Suurilla tai toistuvilla poikkeamilla kasa poistetaan ja ajetaan uudelleen.

Tuki upotetaan pohjaan tai laskettuun epäonnistumiseen. Viimeinen indikaattori lasketaan ennen työn aloittamista tai käytännössä. Epäonnistuminen - syvyysmerkki, jossa tukeen upottaminen edelleen on vaikeaa tai siitä tulee mahdotonta. Indikaattori riippuu paalun tyypistä ja maaperästä. Esiporauksen geologiset tutkimukset osoittavat maaperän koostumuksen ja kerrosten sijainnin.

Tuen todellinen epäonnistuminen tarkistetaan kahden kuukauden kuluttua. Aikaa tarvitaan paalin "lepoon". Jos uudelleenlaskun jälkeen pino ei siirry projektissa määriteltyihin rajoihin, työ katsotaan valmiseksi. Väärä vika - vaikeus siirtää tukea maahan sen tiivistymisen vuoksi. Kun hankaus maaperän seinämiin on puristettu, roikkuu kasa. Tässä tapauksessa säätiön tuki voi olla riittämätöntä.

Pilejä lyödään kolmella tavalla:

Tavallista kutsutaan myös kentältä. Tukien sijainti vastaa nimirivisiä. Kunkin rivejä ja niiden lukumäärä riippuu projektista. Tukien ensimmäistä asettelua sovelletaan hiekkasilla, joita ei tiivistetä dynaamisissa kuormituksissa.

Tukien toista asettelua sovelletaan savi- ja lianvärisiin maaperäihin. Paloajo tapahtuu suoraan tai päinvastaisessa järjestyksessä. Suora suihkutila siirtyy reunasta keskelle. Taaksepäin - keskeltä reunuksiin. Ensimmäinen soveltuu tavalliselle tiheydelle, toinen on tiheä savimaat.

Kun tukien poikkileikkaus tukkeutuu maahan, muodostetaan paalukenttä, joka on samanlainen kuin ensimmäinen vaihtoehto. Ero on upotusmekanismissa. Ajettaessa ensimmäiset kaksi riviä yksi ohitetaan. Näin tapahtuu kentän loppuun asti. Kun alue on peitetty tukilla, bursa-kone palaa ja täyttää aukot. Tätä menetelmää käytetään paaluilla suuritiheyksisiin maaperään. Seuraavassa videossa näkyvien napojen ohjauskoneiden asennusprosessi.

Yhteenveto

Piles pysyvät suosittuna tuotteena, kun rakennetaan pohjia epävakaalle maaperälle. Tämä johtuu projektista valituista vaihtoehdoista. Säätiön rakentamisen kustannukset vaihtelevat laitteiden mukaan. Yksityisessä rakentamisessa käytetään kolmen metrin syvyydessä porattuja tukia.

Merkintä paaluilla

Hyödyllisiä artikkeleita

Teknisesti ja taloudellisesti erittäin tehokas perustusteknologia.
Kysyttävää tekniikkaa tai ainutlaatuista ratkaisua putkien upotukseen?
Pakollinen GOST-vaatimus ennen paaluamista!

Muut teokset

Valokuvien kohteet

Haluatko halvemmalla?

Emme todellakaan halua tykkää, koska Antakaa välittömästi erittäin alhaiset hinnat. Jos kuitenkin olet valmis tarjoamaan suuria summia, lähetä meille tarjouksia kilpailijoista, joiden hinta on alhaisempi, ja tarjoamme varmasti vielä edullisempia ehtoja.

Liittyvät työt

Vahvistettu betonipilareita. Tyypit, merkinnät, ominaisuudet.

Paalut - betonituotteet, jotka on valmistettu tehtailla, jotka on varustettu asianmukaisilla laitteilla. Pile - raskaan betonin tuote B20-B30, jossa on vahvistuksen runko. GOSTin mukaan pudotuspallot valmistetaan 30x30 cm: n, 35x35 ja 40x40 osan kanssa. Pilejä, joissa on 30x30-osa, ovat yleisimpiä.

Tyypit (paalujen merkinnät):

C - neliömäinen osa, kiinteä tai yhdistetty, pituus- ja poikittaisvahvistus koko pituudelta;

SP - neliö, jossa pyöreä ontelo;

SC - ontto pyöreä osa;

CO - kuoren halkaisijat;

Merkintä C120.30-8 merkitsee 12 metrin pinon, jossa on 30 x 30 osa, jossa on 8 metriä vahvistus, mikä vastaa 14 mm: n pituusvahvistusta.

Tällä hetkellä paalut, paitsi C-tyyppiä, ei käytännössä ole tuotettu.

Pileistä, joiden osa on 30x30, on enintään 12 metriä pitkä. Jos suunnittelupäätösten ansiosta on tarpeen tehdä kasa, jonka pituus on yli 12 metriä ja sen pituus on 30x30, kasa tuotetaan kahdesta osasta upotetuilla osilla, jotta kytkentä voidaan tehdä hitsaamalla. Tällaisia ​​paaluita kutsutaan komposiittipinoiksi. Komposiittipaalut on merkitty CER: ille ja CER: lle. Esimerkiksi CCB70.30-1 tarkoittaa Pile Composite Topia, pituutta 7 metriä, osa 30x30, ensimmäinen vahvistuslaji.

Solid-paalut, joiden osa on 35x35, tuottavat pituuden jopa 14 metriä ja 40x40-16 metriä.

Geometrisen parametrin nimi

Ed. Pois.

Paalut, joissa ei-stressaava vahvistus

Pallot, joissa on esijännitysvahvistus


1.3.11. Pallojen geometristen parametrien todellisten poikkeamien arvot eivät saa ylittää taulukossa 1 esitettyjä raja-arvoja. 3.
Taulukko 3

Paalun geometrisen parametrin poikkeaman nimi

Paalun geometrisen parametrin nimi

Ed. Pois.

0,015 poikkileikkausta

0,01 poikkileikkauspisteen kokoa

0,005-kokoinen poikkileikkaus

1.3.13. Vaatimukset betonipintojen laadusta ja paalujen ulkonäöstä (mukaan lukien pintateknisten halkeamien paljastuksen leveys) - GOST 13015.0: n mukaan. Samanaikaisesti kuorien, paikallisten ontelojen mitat betonipinnalla ja paalun reunojen lähellä olevalla betonilla ei saa ylittää millimetriä:
halkaisija tai suurin kuorikoko. 20
syvyys masennus. 10
syvyys betonikivin ympärysmitta. 20
betonin kokonaispituus noin 1 m reuna, per
avoin pinta (tasoitus
värähtelevän prosessin aikana). 100
betonin kokonaispituus noin 1 m: n ristillä
trapezoidipallojen avoin pinta. ei säädetä
Pallon päätypinnan virtojen korkeus ei saa olla yli 5 mm.
1.4. täydellisyys
Komposiittipilot toimitetaan kuluttajalle täydellisinä yhteenpuristetuissa tuotteissa, jotka on määritelty paalujen standardeissa tai työpiirustuksissa.
1.5. merkki
Pallojen merkitseminen - GOST 13015.2: n mukaisesti. Merkkien ja merkkien merkitsemistä tulee soveltaa paalujen sivupintoihin 500 mm: n etäisyydellä pinoista tai päiden päästä.

Pallon luonne ja tyyppi

Pillojen ulottuvuus

pohjakerroksen suunnittelusta

UNIONIN VALTIONSÄÄNNÖT SSR

Vahvistettu betonipilareita.
tekniset tiedot

Tämä standardi koskee raskaaseen betoniin perustuvia, betonirakenteisia, luistia ja alaslaskureita, jotka on tarkoitettu rakennusten tai rakenteiden pinoihin.

Pallojen laajuus on lisäyksessä 1.

Tämän standardin vaatimukset ovat pakollisia, lukuun ottamatta kohtia, jotka on esitetty kohdassa. 1.2.1 ja 1.2.2, joita suositellaan.

1. TEKNISET VAATIMUKSET

Sen on sallittava tuottaa paaluja, jotka eroavat tyypeittäin ja kokoluokissa kuin tässä standardissa annetut paalut, eritelmien ja työpiirustusten mukaan, jotka on sovittu Instituutin Fundamentprojektin kanssa ja jotka on hyväksytty määrätyllä tavalla.

1.2. Perusparametrit ja mitat

C - neliömäinen kiinteä osa, kokonaisuus ja komposiitti, rungon poikittaisella vahvistuksella;

SP - neliö, pyöreä ontelo, kiinteä;

SK - ontto pyöreä osa, jonka halkaisijat ovat 400-800 mm, kiinteät ja komposiitit;

CO - halkaisija 1000 - 3000 mm, kiinteä ja komposiitti;

1СД - rakennuksen ääriakseleihin sijoitetun neliömäisen kiinteän osan, kahden konsolin, paalut ja pylväät;

2SD - sama, joka sijaitsee rakennuksen keskiakselilla;

SC - neliömäinen kiinteä osa, kiinteä, ilman rungon poikittaista vahvistamista, jännitetyllä vahvikkeella pilarin keskellä.

Paalun päämitat, mm

Standardi tai sarja työpiirustuksia

Tyyppi C. Kiinteä jännittämättömällä vahvikkeella

Sarja 1.011.1-10, voi. 1;

Tyyppi C. Kiinteä esijännitetyllä vahvistuksella

Tyyppi C. Komposiitti, jossa ei-rasitettu vahvike

Sarja 1.011.1-10, voi. 8

Tyyppi C. Yhdistetty esijännitetyn vahvikkeen kanssa

Tyyppi sp. Integroitu stressittomalla ja esipainetuilla vahvisteilla

SC: n tyyppi. Integroitu ei-stressaavalla vahvistuksella

CO-tyyppi Integroitu ei-stressaavalla vahvistuksella

SC: n tyyppi. Komposiitti, jossa ei-stressaava vahvistus

CO-tyyppi Komposiitti, jossa ei-stressaava vahvistus

1. SK ja CO-tyyppiset pihdit tehdään kärjellä ja ilman sitä.

2. Valmistetaan kiinteät C-paalut ilman pistettä. Samaan aikaan paalujen maaliolosuhteiden tulisi vastata SP-tyyppisten paalujen laajuutta.

3. Neliönmuotoiset kiinteät poikkileikkaukset voidaan tehdä teknisellä biasilla, jonka kaksi vastakkaista pintaa on enintään 1:15 muuttamatta poikkileikkauspinta-alaa. Tässä tapauksessa paaluja, joiden pituus on yli 12 000 mm, on tehtävä vain irrotettavalla tavalla.

1.2.3. Betonista ja teräksestä aiheutuvien kulutuksen ilmaisimien on vastattava näiden paalujen työpiirustuksissa määriteltyjä indikaattoreita.

1.2.4. Betonilomakkeet pakkasenkestävyydestä ja vesikestävyydestä riippuen niiden toimintatavasta ja rakennusalueen arvioidusta ulkoilman lämpötilasta olisi osoitettava rakennuksen tai rakennelman työpiirustuksissa liitteen 2 ohjeiden mukaisesti.

Ensimmäisessä ryhmässä on ilmoitettava paalun tyyppimerkintä, sen pituus desimaaleina ja poikkileikkauksen sivun (halkaisijan) koko senttimetreinä; DM-tyyppiselle kasa pituuden jälkeen, lisäksi halkaisijaltaan halkaisijaltaan halkaisijaltaan halkaisijaltaan halkaisijaltaan halkaisijaltaan halkaisijaltaan suurempi koko.

Toisessa ryhmässä on mainittava: esijännitetyn paalun - esijännitetyn teräsvaijerin luokka; paaluille, joissa on ei-rasitettu vahvistus - vahvistusvaihtoehdon sarjanumero työkierrosten mukaisesti.

Kolmannessa ryhmässä mainitaan:

tyypin SK tai CO-kasa, kärjen läsnäolo, merkitty pienellä kirjaimella "n";

komposiittipinoille - liitoksen tyyppi, merkitty pienillä kirjaimilla: b - pulttiliitos, sv - hitsattu liitoskappale, s - lasiputki;

kaikentyyppisille paaluille (tarvittaessa) - lisäominaisuudet, jotka heijastavat erityisiä käyttöolosuhteita tai suunnittelua.

Esimerkki 6000 mm pitkästä C-tyypin pinosta, jonka poikkileikkaus on 350 mm, merkintä (merkki), luokan A - V esijännitetyllä lujitemuovilla:

Sama, tyyppi CO, pituus 14000 mm, halkaisija 1000 mm, kolmas lujitemuunnos, ruuviliitoksilla:

Sama, tyyppi 1SD pituus 7500 mm, kooltaan pylvään yläosasta sen konsoliin 3500 mm, poikkileikkauksen koko 300 mm, neljäs vahvistus:

Huom. Se voi hyväksyä leimamerkkien nimeämisen kyseisten paalujen työpiirustusten mukaisesti ennen niiden tarkistamista.

todellisen betonivahvuuden osalta: hankkeen ikä, siirto ja vapauttaminen (kohdat 7.2, 7.4 - 7.7);

räjähdys- ja vesitiiviys (lauseke 7.8);

vahvistus- ja sulkemistuotteiden teräslajeihin, mukaan lukien kiinnityssaranat (kohdat 8.5 ja 8.6);

korroosiosuojasta (PP 7.15, 8.7).

Pallojen on täytettävä suunnittelussa asetetut halkeamiskestävyysvaatimukset ja kestettävä näiden paalujen työpiirustuksissa esitetyt testit.

1.3.2. Piles olisi valmistettava raskaasta betonista GOST 26633 -luokkien mukaisten puristuslujuusluokkien mukaisesti.

Kallioille ja karkeille hiokkeille maadoitettaessa betoniluokka puristuslujuudessa ei saa olla pienempi kuin B25 riippumatta paalun pituudesta.

1.3.3. Betonipoikien karkeana aggregaattia käytettäessä on käytettävä luonnollisen kiven tai soran murskattua murskattua kiveä ja murto-osan koko saa olla enintään 40 mm.

1.3.4. Puristusvoimien siirtäminen betoniin (lujituksen jännityksen vapauttaminen) paalutuksissa, joissa on esijännitetty vahvistus, tulee suorittaa sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut tarvittavan siirtovoiman.

Betonin normalisoidun siirtovoimakkuuden on oltava vähintään 70% puristuslujuuden mukaisesta betoniluokasta.

kuten pitkittäissuuntaista lujitetta - lämpömekaanisesti karkaistut sauva- arvot At-V, At-V SC, At-IV, At-IV C ja AT-IV K GOST 10884 mukaan, kuumavalssatut sauurit luokkiin A-V ja А-IV - GOST 5781 ;

luokka K-7: n vahvistusköydet GOST 13840: n mukaan;

lujuuskaapeli, joka on luokkaan BP-II kuuluva jaksollinen profiili GOST 7348: n mukaisesti;

kuormittamattomana pitkittäisvahvistuksena - kuumavalssattu sauva, jossa on GOST 5781: n mukaisten luokkien A-III A-II ja Ac-II jaksoittainen profiili, termomekaanisesti vahvistetut luokitukset At-IIIC ja At-IV C GOST 10884: n mukaan;

konstruktiiviset liittimet (kierteet, ristikot, puristimet) - GOST 6727 -luokan luokan BP-I säännöllinen profiili, GOST 5781 -luokan A-I kuumavalssattu sileä sauva.

Se saa käyttää GOST 5781: n mukaista luokkaan A-I kuuluvaa lujitettua terästä ei-stressaavana pitkittäisvahvistuksena.

1.3.7. Jännitysten todellisten poikkeamien arvot esijännitysvahvistuksessa eivät saa ylittää näiden paalujen työpiirustuksissa mainittuja rajoja.

1.3.9. Hitsatuilla vahvisteilla ja upotetuilla tuotteilla on täytettävä GOST 10922 -standardin vaatimukset (8 paalut tarkkuusluokalla) ja tämä standardi.

1.3.10. Todellisten poikkeamien arvot raudoitustuotteiden lineaarisista mitoista ja mittoista, jotka määrittävät tämän tuotteen paikan paalut, eivät saa ylittää taulukossa 1 esitettyjä rajoja. 2.