Betonin laatu ja niiden käyttö

Betoni on halpa ja kohtuuhintainen rakennusmateriaali, joka täyttää monoliittisten rakennusten kaikki toiminnalliset vaatimukset. Huolimatta kehittyvistä muutoksista, jotka eivät sisällä vain hiekkaa ja sementtiä vaan myös aggregaatteja, kuten laajennettua savea, standardi hiekosementtikoostumus on edelleen suosituin yksityisten rakentajien keskuudessa. Laadun ratkaisun saavuttamiseksi on otettava huomioon se, että erilaisia ​​betonityyppejä käytetään monenlaisten rakennusten rakentamiseen.

On olemassa standardeja, jotka määrittävät ja luokittelevat betonikoostumukset niiden lujuusominaisuuksien, pakkasenkestävyyden, vedenkestävyyden ja sideainekomponentin perusteella. Jokainen näistä indikaattoreista on merkitty tietyillä aakkosnumeerisilla ja numeerisilla merkinnöillä, joita tarkastelemme tarkemmin.

Betonin lujuus

Betonin merkistä riippuen ratkaisun puristuslujuus on enemmän tai vähemmän kestäviä kuormituksissa eri olosuhteissa. Tämä parametri on merkitty pyökki "M" ja numero 50-1000, mikä ilmaisee, millainen kuorma kgf / cm2 kestää tietyn koostumuksen. Tämän indikaattorin sallittu virhe (vaihtelukerroin) on 13,5%.

Pakkauksessa on myös konkreettista betonialuetta, joka mitataan MPa: ssä (megapikseleinä) ja merkitään kirjaimella "B", minkä jälkeen luvut ovat välillä 3,5 - 80, mikä ilmaisee paineen, jonka materiaali kestää 95 prosentissa tapauksista.

Betonin luokka ja sen brändi ovat erottamattomasti sidoksissa toisiinsa, joten tunnet yhden indikaattoreista, voit helposti määrittää toisen.

Betonimassan ja betoniluokan määrittämiseksi on harkittava GOST 26633-91 -taulukkoa vastaava taulukko.

Näiden tietojen mukaan betoniliuoksen lujuuden merkki ja luokka määritetään.

Useimmin betoni M 400: a käytetään rakennusmateriaalien tuottamiseen perustavanlaatuisissa säätiöissä, mutta ei ole tarpeetonta ottaa huomioon muiden luokkien laajuutta.

M 50-100

Haurainta ja epäluotettavaa on koostumus merkinnällä 50. Useimmiten sitä käytetään täytettäessä tyhjiä rakenteissa, jotka eivät ole stressaantuneet. Noin samat voidaan sanoa seoksista M 75 ja M 100. Ns. "Ohut" betonia käytettiin kaatamalla rakennusseoksen luonnoskerrosta. Näitä yhdisteitä käytetään perustan alla olevan tyynyn (jalustan) valmistukseen perustuksille, tasoituskerroksille ja tieperusteiden asentamiseksi.

Se seikka, että betoniluokka puristuslujuudessa vastaa B 7.5: ta, tällaisen materiaalin indikaattori ei salli käyttää sitä vakavaan työhön.

M 150

Betonin M 150 ominaispiirteitä on hieman kevyempi, mutta kevytrakenteinen betoni, jota ei tule valita stressaaville rakenteille. Tällaisia ​​seoksia voidaan käyttää karkeaseen työhön ja kaatamaan perusta pienille kerrostaloille. Sillä on myös mahdollisuus käyttää sitä pesureiteen, puutarhaterassien, polkujen ja syiden vuoksi, joihin ihmiset kulkevat.

M 200-250

Kun merkin 200 suhde ja betoniluokka B 15, koostumus on kestävämpi. Sitä voidaan käyttää pitoseinien rakentamiseen portaiden, alustojen, polkujen, jalkakäytävien ja jalkakäytävien valmistuksessa. Usein M 200 kaadetaan teippityypin pohjaan (vain jos maaperä on vakaa) ja avoimilla terasseilla.

Betonin lujuus riittää laitemallien asentamiseen huoneisiin, joissa on pieni mekaaninen kuorma.

Betoni M 250 on lähes sama ominaisuus, koska se on usein valettu myös pienikokoisille laatoille.

M 300

Jos tarkastellaan betonimerkkiä ja niiden ominaisuuksia, niin nykyään M 300 on melko suuri kysyntä monoliittisten perustusten rakentamisessa, koska hinta ja laatu ovat optimaaliset. Tämäntyyppiset seokset soveltuvat myös kaatopaikkojen ja portaiden valmistukseen sekä ulkona että talon sisällä. Betoni M 300: lla on hyvä kosteudenkestävyys, joten märkäympäristössä ei ole tuhoisaa vaikutusta siihen.

M 350

Jos valitset betonimerkin, jonka luokka on B 27.5, saat kestävän materiaalin monoliittisten ja päällekkäisten rakenteiden rakentamiseksi. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään perustettaessa korkeita rakennuksia. Seoksen lujuuden ansiosta se soveltuu myös vakavampiin rakennuksiin: uima-altaat, tukipylväät, lentokenttälevyt ja paljon muuta.

M 400

Tällaisella ottelulla rakennusmateriaalin laatu ja palkkaluokka (M 400, B 30) on oltava melko kalliita. Tämän tyyppisen seoksen korkeat kustannukset eivät ole kovin suosittuja yksityisten kehittäjien keskuudessa. Betoni M 400 kuitenkin nopeasti tarttuu, joten sitä käytetään usein isojen esineiden rakentamiseen: ostoskeskuksiin, urheiluareenoihin, pankkeihin, vesipuistoihin ja niin edelleen. Lisäksi tämä betoni soveltuu sillan, vedenalaisen rakenteen, raskaasti kuormitetun tuen ja hydraulirakenteiden valuun.

M 500 ja edellä

Tällaisia ​​koostumuksia voidaan pitää erittäin erikoistuneina, koska sementti- ja lujuusominaisuuksien tällaisella pitoisuudella ei ole järkevää käyttää M 500: tä asuinrakennusten rakentamiseen. Tyypillisesti tämän luokan betoniseoksia käytetään pankkien holvien, siltojen, patojen, patojen ja strategisten tilojen rakentamiseen.

Betonin lujuuden luokittelun ohella on myös otettava huomioon muut erot.

Vedenkestävä betoni

GOST 12730.5-84: n mukaan vedenkestävyyden betoniarvot on merkitty kirjaimella "W" ja numeroilla 2-20, jotka määrittävät veden enimmäispainon (MPa), jonka betonirakenne pystyy kestämään.

Jos tarkastelemme betonin merkitsemistä tuotemerkillä, perustuen koostumuksen veden imeytymisen indikaattoreihin, materiaalit eroavat toisistaan ​​seuraavasti.

Harkitse betonin tärkeimmät luokat W:

 • W2 - tarkoittaa, että valitulla materiaalilla on suuri läpäisevyys ja se ei absorboi suuria määriä kosteutta. Tämä betoni ei sovellu vedenpitävyyteen.
 • W4 - imee hieman vähemmän kosteutta, mutta sitä ei myöskään suositella vedenpitäviksi.
 • W6 - samankaltaiset seokset eroavat alentuneesta läpäisevyydestä ja keskimääräisestä veden imeytymisasteesta, minkä vuoksi niitä käytetään useimmiten asuinrakennusten rakentamisessa.
 • W8 - betonin luokittelu osoittaa, että koostumus imee korkeintaan 4,2% kosteutta.

Vesitiivisbetonin merkitsemisen ohella on myös otettava huomioon materiaalin kestävyys matalissa lämpötiloissa.

Betonin sulamisvastus

Toinen tärkeä betonin luokitus on sen jäätymisvastus. Tämä indikaattori on merkitty kirjaimella "F" ja numeroilla 50-300, mikä ilmaisee jäätymis- ja sulatusjaksojen lukumäärän, jota sementti-hiekkaseos kestää. Samanaikaisesti 5 prosentin vahinko on sallittu, mutta ei enää.

Tästä eteenpäin pakkasenkestävän betonin laatu on erittäin tärkeä indikaattori, jolla tätä tai mitä materiaalia voidaan käyttää tähän tarkoitukseen.

Hyödyllisiä! On olemassa useita toimenpiteitä, joilla voidaan parantaa betonin räykkyyttä: veden seoksen väheneminen seoksessa ja erityiset pehmitettävät aineet.

Jos puhumme siitä, miten määritämme betonin luokka sen perusteella, että se on alhaisissa lämpötiloissa, niin:

 • merkit M 100-150 vastaa indeksiä F 50;
 • M 200-250 - F 100;
 • M 300-350 - F 200;
 • M 400 - F

Rikkakestävyyden ja veden kestävyyden betonilaatujen lisäksi on olemassa betoniratkaisun parametri, joka määrittää koostumuksen toimivuuden mukaan.

Betonin työstettävyys

On olemassa useita GOSTia, jotka määrittelevät, mitä konkreettinen luokka on työstettävissä. Riippuen siitä, kuinka betoniseos täyttää muodonmuodon painonsa alla, valitaan yksi tai toinen koostumus.

Seoksen tiheys jaetaan seuraavasti:

 • Mobile. Niiden indikaattorit mitataan kartiomallilla.
 • Kova. Tällaisia ​​seoksia testataan värähtelevällä pöydällä. Koostumuksen ominaisuuksien määrittäminen perustuu seoksen pakottamisen ajankohtaan.

GOST 7473-94 määrittää konkreettisuuden työstettävyyden mukaan seuraavasti.

Ymmärtääksesi, miten valitaan konkreettinen ratkaisu tähän parametriin, pohditaan taulukkoa.

Valmistettavuuden luokittelun lisäksi on myös otettava huomioon GOST 23732, jonka mukaan sekoittumisvesi ja itse seos koskevat vaatimuksia.

Betonin suorituskyvyn muuttamiseksi voit aina lisätä pehmittimen laastiin, mikä tekee siitä enemmän muovia. Tällöin betoni täyttää kaikki standardit toimivuuden mukaan.

Jatketaan miettimään, mitä muut konkreettiset tekijät eroavat toisistaan, on vain selvitettävä, mitkä ovat sitovia osia.

Betonisidonnaiset komponentit

Jos luokittelemme betoniliuokset sideaineella, koostumukset jaetaan seuraaviin luokkiin:

 • sementti (yleisimpiä);
 • asfaltti (käytetään tienrakennuksessa);
 • kalkki;
 • kipsi;
 • silikaatti;
 • savea.

Betonin rakenteesta riippuen betoni voi olla:

 • Erityisen helppoa. Tällöin materiaalin suurin paino on enintään 500 kg / m 2. Tällaisia ​​betoneita kutsutaan myös voimakkaiksi.
 • Helppoa. Käytettäessä betonia, jonka paino on enintään 1,800 kg / m 2, käytetään betonista, hiekkakivestä, hohkakivestä ja muista kevyistä huokoisista materiaaleista valmistettua täyteainetta, jolla on alhainen lämmönjohtavuus. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään aidojen ja pinnoitteiden rakentamiseen.
 • Raskas tai tavallinen. Tällöin materiaalin suurin paino on yli 1 800 kg / m 2. Tällöin täyteaineena käytetään kiinteää soraa, jota käytetään tavallisesti lujitetuilla teräsrakenteilla.
 • Erityisen raskas. Tämän tyyppisen materiaalin tilavuuspaino on yli 2700 kg / m 2. Erityisen raskaita seoksia varten käytetään aggregaatteja: baritia, rautamalmia ja metalleja. Tällaisia ​​materiaaleja käytetään suojaamaan haitallista säteilyä, joten ne rakentavat ydinvoimaloita ja sotilastutkimuskeskuksia.

Näiden tietojen avulla tiedät nyt, miten määrität betonibrändin ja valitset projektiisi parhaiten soveltuva rakennusmateriaali.

Keskimääräinen betonivahvuus GOST: n mukaan

Rakennusmateriaalien valinnassa painopiste on niiden laadussa, koska ei-teknisistä raaka-aineista valmistettu säätö voi antaa voimakkaan kutistumisen ja sitten romahtaa yleensä muutaman vuoden rakennusvaiheen jälkeen. Siksi rakennusmateriaaleille on tehtävä tiukka laadunvalvonta, erityisesti betonin lujuuden hallitsemiseksi.

Betoni on tärkein ihmisen tiedossa oleva materiaali yli 6000 vuotta. Betonia käytetään rakentamisen alusta, ja se on konkreettista, joka kantaa koko rakennuksen painon, seinät ja katot on valettu siitä, joten on mahdotonta ylittää sen laadun arvo.

Merkkibetonin lujuus ja lujuusluokat

Betonin laatuominaisuudet ja sen soveltuvuus työhön määräytyvät betonin ja sen brändin mukaan. Materiaaleja valittaessa keskityttävä sellaisiin betoni-indikaattoreihin kuin betonin keskimääräinen lujuus, kylmävastuksen merkki, betonin luokka ja monet muut harvinaiset indikaattorit.

Betonin lujuus on vaihteleva. Se riippuu siitä, milloin betoni kaadettiin ja missä olosuhteissa se sai voimaa.

Yksi tai toinen betonivahvuus, GOST takaa 28 päivän luonnollisen kovettumisen jälkeen. Nykyinen GOST edellyttää betonityyppien käyttöä projektissa luokissa.
Betonin luokka on betonin ns. Kuution lujuus, jossa sen indeksi pidetään 95%: ssa taatusta. Se luonnehtii betonin voimakkuutta puristuksessa. Se on merkitty kirjaimella B ja vastaava luku MPa: lla mitattuna. Esimerkiksi luokka B25 tarkoittaa, että luokkaan B25 kuuluvan 15 * 15 * 15 cm: n mittaisen betonikuutio pystyy kestämään 25 MPa: n paineen 95 prosentissa tapauksista. Täten testin kohteena olevan betonin kuutiomurtoluku on 25 MPa.

Materiaalin tärkein ominaisuus on sen tiheys. Tiheys on sellainen määrä, joka on täytetty kiinteällä aineella. Tiheys on erittäin vaikea mitata tarkasti, ja siksi tällainen indikaattori hyväksyttiin betonin keskimääräiseksi voimakkuudeksi. Keskimääräisen lujuuden mukaan betoni luokitellaan brändin mukaan.

Merkkien jakaminen on myös hyvin ehdollinen eli tavaramerkkejä ei jaeta mahdollisimman tarkasti, mutta ne jakautuvat suunnilleen. Betonin keskimääräistä voimaa säätelee GOST 12730-2.

Betonibrändi - sementtitehon indikaattori. Betonibrändi voi heijastaa erilaisia ​​betonin indikaattoreita, on olemassa merkkejä puristusta varten, pakkasenkestävyys, veden kestävyys, voimaa. Se on merkitty kirjaimella M ja vastaava luku, mitattuna kgf / m2.

Tuotteen vahvuus betoni

Konkreettiset ominaisuudet vaikuttavat niiden suorituskykyyn

Betonin tärkeimmistä ominaisuuksista, jotka vaikuttavat niiden toiminnan kestoon muuttamatta rakennetta, voimme erottaa kaksi tärkeintä:

 • Betonin puristuslujuus: suunnittelu (merkkituote).
 • Vastustuskyky: jäätyä / sulattaa, korkeiden lämpötilojen vaikutukset kosteuden vaikutuksiin.

Eri betonityypeissä ja niiden ominaisuuksissa voit valita materiaalin, jolla on tarvittavat mekaaniset parametrit ja vastustuskyky fysikaalisille ja kemiallisille vaikutuksille. Luokittelu betonimerkkeihin ja -luokkiin antaa käsityksen kaikista tarpeellisista ominaisuuksista, kuten lujuudesta, jäätymisasteesta, vedenkestävyydestä, lämmöstä ja lämmönkestävyydestä.

Merkkibetonin lujuus ja lujuusluokat

Betonin lujuus on indikaattori materiaalin kestävyydestä ulkoiseen mekaaniseen rasitukseen puristuksessa (mitattuna kgf / cm2). Toisin sanoen voimme sanoa, että tämä parametri antaa käsityksen betonin mekaanisista ominaisuuksista, sen vastustuskyvystä stressiin. Se on tämä ominaisuus ja perustana betonin luokittelulle. Betonibrändillä M15 on alhaisin lujuus, ja M800, vastaavasti, suurin.

Tällä merkinnällä voit tarkasti ottaa huomioon betonin lujuusominaisuudet ja noutaa sen odotettujen kuormitusten mukaan.

Joten esipainetuille rakenteille vaaditaan liuos, jonka merkintä ei ole pienempi kuin M300, ja tavanomaisille betonipaneeleille tai lohkoille, jotka eivät koe suurta kuormitusta, M200-M250. M100-M150-merkkejä käytetään täyttöön monoliittisten alustojen täyttämisessä. Betoniliuosta M15 - M50 käytetään sulkemis- ja lämpöeristysrakenteiden valmistukseen.

On olemassa toinen luokitus - betonin puristuslujuusluokkien mukaan: B1: sta B22: een. Näissä kahdessa luokittelujärjestelmässä otetaan huomioon yksi parametri - puristusvoima. Luokan ja betonilajin välinen ero on se, että palkkaluokissa (M) painovoiman keskimääräinen arvo otetaan ja luokkien (B) osalta se on taattu. Betonin keskimääräinen puristuslujuus on testattujen näytteiden lujuuden keskimääräinen indikaattori, ja taatusti se tarkoittaa, että betonilla on vähintään ilmoitettu voima. Kehitettäessä projektin dokumentaatiota erittely osoittaa luokkaa (B), vaikkakin tavan vuoksi luokittelu tavaramerkillä on yleisempi. Alla on arvioitu aste betonin laadusta ja arvosta.

Taulukko betonityypeistä ja -luokista ja niiden suhteesta:

Betonin lujuus ja kriittinen lujuus

Kriittinen lujuus on äärimmäisen tärkeä parametri, kun kaadetaan betoniliuosta alhaisissa lämpötiloissa. Tosiasia on, että betonin rakenteen vahvuus ilmenee vain 28. päivän ikääntymisen jälkeen, joka riippuu kovetusteknologiasta ja vastaavasti lämpötilajärjestelystä (alle + 30 ° C). Alhaisissa lämpötiloissa betonin kovettumisaika kasvaa ja negatiivisissa lämpötiloissa se pysähtyy.

Alle 0 ° C: n lämpötiloissa betonin kovettuminen pysähtyy hydrauksen päättämisen vuoksi - vesimolekyylien ja sementin klinkkerikomponenttien sitomisen ansiosta, joka muodostaa sementtikiven. Jos lämpötila laskee alle - 3 ° C, veden vaiheensiirrot alkavat, mikä johtaa epäyhtenäisen betonin rakenteen hävittämiseen ja vahvuuden menetykseen. Kuten kokeet osoittavat, näytteet, jotka ovat saaneet kriittisen lujuuden, eli kypsytettyyn tiettyyn tilaan, jäädyttämisen ja sulamisen jälkeen, eivät altistu tuholle ja saavat edelleen lujuutta, ja näytteet, jotka on pakastettu varhaisessa kovetusajanjaksossa, ovat ominaisia, että lujuus on jopa 50%.

Eri tuotemerkkien ratkaisuissa on oltava eri aikaa ikääntymiselle betonin kriittiselle lujuudelle. Tällä sivulla näet pöydän, jossa ilmoitetaan, millaista lujuutta suunnittelusta on pakko jäädyttää. Kuitenkin voidaan sanoa, että jäädytys ei ole hyväksyttävää ensimmäisessä vaiheessa - asetusvaiheessa (ensimmäiset päivät) ja betonin kovettumisen ensimmäisten 5-7 päivän aikana normaaleissa lämpötiloissa. Ensimmäisen viikon aikana betoniprosentti on jopa 60-70% lujuusluokasta, minkä jälkeen betonin jäädytys keskeyttää vain vanhenemisprosessin ja sulatuksen jälkeen se jatkuu.

Taulukko kriittisestä lujuudesta eri laatuluokille:

Lämpötilan nousu kiihdyttää betonin kypsymistä, mutta on muistettava, että yli 90 ° C: n lämmitystä ei voida hyväksyä. Betonin kovettumisen lämpötilassa 75-85 ° C tyydyttyneen höyryn ilmakehässä kovetetaan 60 - 70% lujuuslujuudella 12 tunnin kuluessa. Lämpeneminen tähän lämpötilaan ilman höyryn kyllästymistä johtaa kuivumiseen, mikä myös estää vanhenemisen (hydraatio). On muistettava, että nesteytys on mahdotonta ilman vesimolekyylejä, ja betonin hoito on, mukaan lukien, ja jatkuvassa kosteudessa kovetuksen aikana. Betonin karkaisun kaaviossa näet betonin kovettumisen lämpötilan ja ajan suhteen (annetaan konkreettiselle M400: lle), mutta muista, että jos lisäaineita lisätään liuokseen (modifioijat - kovettumisen kiihdyttimet), betonivahvuuden kasvu voi olla paljon vähemmän.

Betonin vahvuuskaavio:

Betonin kestävyys ulkoisiin vaikutuksiin

Betoni korroosiota

Betonin korroosio (sementtikiven tuhoutuminen) johtuu monista tekijöistä:

 • ympäristövaikutukset,
 • mekaaniset vaikutukset
 • veden tunkeutuminen
 • lämpötilan muutokset (jäädytys / sulatus, lämmitys / sammutus).

Sementtikiven rakenteen rikkomiseen liittyy sen tarttumisen väheneminen vahvistuselementeillä, veden läpäisevyyden lisääntyminen ja sen seurauksena voiman väheneminen. Betonin korroosionkestävyyden parantamiseksi suositellaan seuraavia toimenpiteitä:

 • erityisten happoa kestävien, alumiinisten tai pussiolisten sementtien käyttö;
 • käyttöön vettä hylkivä, lämmönkestävä tai huurteen kaltaisten lisäaineiden seos;
 • lisätä betonin tiheyttä. Suuri vaikutus betonin kestävyyteen, seoksen koostumuksen ja komponenttien suhdetta lisäämällä on tekniikka valmistuksen ja toimituksen, asennuksen ja myöhempien kunnossapidon avulla. Seoksen värähtelevä sekoitus lisää sementin aktiivisuutta ja mahdollistaa taikinan makroomogeenisen rakenteen saamisen ja kuljetuksen sekoittimissa - sen välisen erottumisen välttämiseksi toimituksen aikana esineelle. Vibrokompaktion vaikutus annosteltaessa taikinaa selitetään ilmakuplien siirtymisellä: konsentroimattomassa seoksessa se voi saavuttaa 45%. Ilman poisto suojaa betonia korroosiolta, lisää lujuutta, huurre- ja lämmönkestävyyttä sekä vähentää betonin läpäisevyyttä.

Betonin sulamisvastus

Vaikutus konkreettiseen vaihtoehtoiseen jäädytykseen / sulatukseen johtaa halkeiluun. Tämä johtuu siitä, että jäädytetyssä tilassa materiaalin huokosissa oleva kosteus muuttuu jääksi, mikä tarkoittaa, että se kasvaa tilavuudella (jopa 10%). Tämä johtaa betonin sisäisen rasituksen lisääntymiseen ja sen seurauksena sen halkeiluun ja tuhoamiseen.

Betonin huurteenkestävyys on alempi, sitä suurempi on kosteuden läpäisevyyden mahdollisuus: huokosten määrä, jossa voi kertyä vettä (makrohuokoisuus) ja kapillaarisen huokoisuuden taso.

Betonin kuumakestävyyden lisääminen johtuu makro- ja mikrohuokoisuusindikaattoreiden vähenemisestä sekä hydrofobisten ilmanvaihdunnan lisäaineiden käyttöönotosta. Heidän avustuksellaan varmuuskopioita muodostuu betonista, joka ei ole täynnä vettä normaaleissa olosuhteissa. Kun veteen, joka on jo kaatunut betonin sisään, jäädytetään, osa siitä siirtyy näihin huokosiin, mikä poistaa sisäisen paineen. Korkean alumiinioksidisementin käyttö myös lisää materiaalin rikkiä.

Koska esineiden rakentamisen aikana on olemassa erilaisia ​​vaatimuksia betonin ominaisuuksista pakkasenkestävyyden suhteen, betonia tuotetaan vastusluokalla jäädytys / sulatusjaksoihin F25: stä F1000: een. Hydraulirakenteiden osalta F200: sta ja niiltä, ​​jotka on rakennettu alueille, joilla on ankara ilmasto, vaaditaan betonilujuusluokkaa F800: sta (määritys tehdään alueen keskimääräisen päivittäisen lämpötilan mukaan).

Vedenkestävä betoni

Betonin tuhoutuminen nestemäisten väliaineiden vaikutuksesta tapahtuu paitsi alhaisissa lämpötiloissa. Kosteus kykenee huuhtelemaan helposti liukoisia ainesosia mistä tahansa aineesta, ja yksi komponenteista, kun sekoitetaan betonitaikinaa, sammutettu kalkki (kalsiumhydroksidi) on vesiliukoista ainetta. Sen huuhtoutuminen johtaa betonin lohkojen ja perustusten rakenteeseen ja tuhoamiseen. Lisäksi happamissa komponenteissa vedessä on myös haitallinen vaikutus materiaalin kuntoon. Nykyään on olemassa erilaisia ​​tapoja suojata betonia tuhoutumiselta kosteuden vuoksi.

Veden negatiivista vaikutusta voidaan välttää käyttämällä pussolaanista tai sulfaattien kestävää portlandsementtiä, lisäämällä hydrofobisia lisäaineita betoniin vedeneristysliuokseen sekä käyttämällä erityisiä kalvon muodostavia päällysteitä, jotka estävät kosteuden ja tiivistys lisäaineiden tunkeutumisen. Vesitiivisparametrin mukaan betoni on jaettu luokkiin (merkit). Vedenkestävyydelle on tunnusomaisia ​​betonisia merkkejä (ominaisuuksiltaan yksipuolinen hydrostaattinen paine, mitattuna kgf / cm²) W2: stä W20: een.

Korkean lämpötilan kestävyys

Jos konstruoidut betonirakenteet tai yksittäiset tuotteet toimivat jatkuvasti korkeissa lämpötiloissa, on tarpeen valita sopiva luokka lämmönkestävä betoni, kuten tavallisesti lämmön vaikutuksen alaisena, menettää voimaa ja kutistuu zeoliitin, absorptio- ja kiteytysveden menetyksen vuoksi. Tämä johtaa betonin halkeiluun, osittaiseen ja täydelliseen tuhoamiseen. Lämmönkestävää betonia kutsutaan BR: ksi ja se jaetaan suurimman sallitun käyttölämpötilan mukaan luokkiin I3 - I18 (tai U3-U18).

Luokan I3 osalta suurin sallittu lämpötila on + 300 ° C ja I18 ° C + 1800 ° C.

Lisäksi lämmönkestävyyden merkki on jakautunut:

 • (1) 5, T (1) 10, T (1) 15, T (1) 20, T (1) 30, T (1) 40;
 • ilman lämpötilan muutoksista - T (2) 10, T (2) 15, T (2) 20, T (2) 25.

Viimeinen parametri osoittaa kyvyn kestää lämpötilan muutoksia ilman muodonmuutosta ja vähentää lujuutta.

Keskimääräinen betonivahvuus GOST: n mukaan

Rakennusmateriaalien valinnassa painopiste on niiden laadussa, koska ei-teknisistä raaka-aineista valmistettu säätö voi antaa voimakkaan kutistumisen ja sitten romahtaa yleensä muutaman vuoden rakennusvaiheen jälkeen. Siksi rakennusmateriaaleille on tehtävä tiukka laadunvalvonta, erityisesti betonin lujuuden hallitsemiseksi.

Betoni on tärkein ihmisen tiedossa oleva materiaali yli 6000 vuotta. Betonia käytetään rakentamisen alusta, ja se on konkreettista, joka kantaa koko rakennuksen painon, seinät ja katot on valettu siitä, joten on mahdotonta ylittää sen laadun arvo.

Merkkibetonin lujuus ja lujuusluokat

Betonin laatuominaisuudet ja sen soveltuvuus työhön määräytyvät betonin ja sen brändin mukaan. Materiaaleja valittaessa keskityttävä sellaisiin betoni-indikaattoreihin kuin betonin keskimääräinen lujuus, kylmävastuksen merkki, betonin luokka ja monet muut harvinaiset indikaattorit.

Betonin lujuus on vaihteleva. Se riippuu siitä, milloin betoni kaadettiin ja missä olosuhteissa se sai voimaa.

Yksi tai toinen betonivahvuus, GOST takaa 28 päivän luonnollisen kovettumisen jälkeen. Nykyinen GOST edellyttää betonityyppien käyttöä projektissa luokissa. Betonin luokka on betonin ns. Kuution lujuus, jossa sen indeksi pidetään 95%: ssa taatusta. Se luonnehtii betonin voimakkuutta puristuksessa. Se on merkitty kirjaimella B ja vastaava luku MPa: lla mitattuna. Esimerkiksi luokka B25 tarkoittaa, että luokkaan B25 kuuluvan 15 * 15 * 15 cm: n mittaisen betonikuutio pystyy kestämään 25 MPa: n paineen 95 prosentissa tapauksista. Täten testin kohteena olevan betonin kuutiomurtoluku on 25 MPa.

Materiaalin tärkein ominaisuus on sen tiheys. Tiheys on sellainen määrä, joka on täytetty kiinteällä aineella. Tiheys on erittäin vaikea mitata tarkasti, ja siksi tällainen indikaattori hyväksyttiin betonin keskimääräiseksi voimakkuudeksi. Keskimääräisen lujuuden mukaan betoni luokitellaan brändin mukaan.

Merkkien jakaminen on myös hyvin ehdollinen eli tavaramerkkejä ei jaeta mahdollisimman tarkasti, mutta ne jakautuvat suunnilleen. Betonin keskimääräistä voimaa säätelee GOST 12730-2.

Betonibrändi - sementtitehon indikaattori. Betonibrändi voi heijastaa erilaisia ​​betonin indikaattoreita, on olemassa merkkejä puristusta varten, pakkasenkestävyys, veden kestävyys, voimaa. Se on merkitty kirjaimella M ja vastaava luku, mitattuna kgf / m2.

 • Jäätymislujuus määräytyy pakastuksen ja sulatuksen mukaan, jonka mukaan betonituotteet kestävät. Pakkasvastuksen arvo on tärkeä, jos aiot käyttää betonia negatiivisissa lämpötiloissa. Se on merkitty F. Se säätelee betonin GOST 10060 pakkasvasteen ja lujuuden.
 • Vesitiiviysaste määritetään hydrostaattisella paineella, jolla testinäytteet pystyvät pitämään vettä. Itse asiassa, jos aiot käyttää betonia korkeassa kosteudessa. Se on merkitty W. Säätää betonin GOST 12730-5 veden kestävyyttä ja lujuutta.

Luokkien ja tuotemerkkien välinen suhde:

Monoliittisen betonin lujuus

Monoliittirakenteisten betonirakenteiden valmistuksessa betonin lujuutta ja sen luokittelua koskevia vaatimuksia on joitain ominaisuuksia.

Erityisesti tämä betoniluokka erottaa betonin muotoilun, siirtämisen, karkaisun ja purkautumislujuuden.

Rakenteen vahvuus betonista. Tämä on konkreettinen vahvuus, joka määräytyy ikärajan mukaan, ja se toimitetaan projektin dokumentoinnissa. Jos ikä ei ole määritelty hankkeessa, hankkeen kesto on 28 päivää.

Siirtonopeus on betonin kuutiomyrkky siihen aikaan, kun se vahvistetaan. GOST säätää tietystä tuotetyypistä.

Betonin purkuvoima on vähimmäisvoimakkuus, jolla voit poistaa muottipesän ja suorittaa turvalliset rakenteiden kuljetukset. Valmistaja on määrittänyt indikaattorin irrotuslujuuden.

Lomanvoimakkuus on mitata voimaa, jonka konkreettinen saavuttaa siihen aikaan, kun se on sallittu toimittaa ostajalle. GOST säätää.

Miten konkreettinen voima mitataan

Betonin laatuindikaattorit kulkevat aina läpi useita lujuustestejä. Testit suoritetaan eri tavoin. Testin tarkoitus - hallita betonin voimaa. Betonin testaus suoritetaan eri tavoin, betonin lujuus mitataan MPa: ssa, mutta nykyaikaisissa laskelmissa betonin keskimääräinen lujuus mitataan yleensä kgf / cm2: ssä.

GOST-järjestelmässä näkyvät tärkeimmät asiakirjat, jotka säätelevät konkreettisen tutkimuksen olosuhteita ja ominaisuuksia. Betonin lujuustesti osoittaa, että sinun on tutkittava sellaisia ​​ominaisuuksia kuin:

 • huokoisuus,
 • tiheys
 • vahvuus
 • vedenläpäisevyys.
 • veden imeytyminen
 • kosteutta.

Kuitenkin yleensä tutkitaan vain pääindikaattori - betonin lujuus.

Rakentajilla on oikeus määritellä betonin lujuus rikkomattomalla menetelmällä tai tuhoisan vaikutuksen menetelmällä.

 1. Ei tuhoisat valvontatavat.

Tutkimusmenetelmien valinnassa on tärkeää saada tietoja siitä, mitkä ovat tietyn menetelmän piirteet ja millä alueilla tietyn tutkimusmenetelmän soveltuu. Tätä varten on suositeltavaa tutustua GOSTin hyväksymiin sääntöihin. Betonin lujuuskoe tavoitteista riippuen määräytyy GOST 18105-86: n mukaan.

Betonin lujuuden tutkimuksessa käytetään tekniikoita, jotka perustuvat paikallisen tuhoutumisen, betonin tai ultraääniäänen vaikutuksiin.

Jos monoliittisia betonirakenteita tutkitaan, käytetään pulssiimpulssirakenteita yhdessä ultraäänitutkimusten kanssa.

 1. Hävitettävät valvontatavat.

Sen lisäksi, että määritetään betonin lujuus rikkomattomalla menetelmällä, on tuhoisaa valvontamenetelmää. Tarkoituksenmukainen menetelmä betonin lujuuden suhteen on tunnusomaista se, että 15 x 15 cm: n kuutioina olevasta betonista koostuva näyte testataan erikoispuristimella käyttäen paineita näytteen täydelliseen tuhoutumiseen asti. Voiman voimakkuus, joka vaadittiin kuution tuhoutumiseen, puhumalla betonin lujuudesta.

Napsauta haluamasi sosiaalisen verkon kuvaketta, jotta voit jakaa yhteyden ympäristöön:

Koneteettiset ominaisuudet vaikuttavat niiden ominaispiirteisiin

● Erilaisten betonityyppien ominaisuuksista riippuen voidaan valita materiaali, jossa on tarvittavat parametrit ja tarvittava vastustuskyky fysikaalisille ja kemiallisille vaikutuksille. Betoni luokittelumerkkeihin ja -luokkiin on suunniteltu näyttämään visuaalisesti kaikki sen ominaisuudet: lujuus, jäätymisvastus, lämmönkestävyys, veden kestävyys.

Tavanomaisen betonin * taso, joka vastaa puristustason luokkaa

³), pienennetään peruskuutokokoon otettavan näytteen lujuuteen 15 cm: n reunalla betonin lujuuden vaihtelukerroin nimellisarvolla.

● Betonin rakenteellinen lujuus, joka edellyttää kovettumisen tekniikkaa ja vaaditun lämpötilajärjestelyn noudattamista, ei pienempi kuin +30 ° C, ilmenee vasta 28-vuotispäivänä. Jos lämpötila on alle +30 ° C: n merkin, kovettumisaika kasvaa ja negatiivisissa lämpötiloissa se pysähtyy kokonaan. Siksi on erittäin tärkeää, kun betoni kaataminen on kriittisen voimakkuuden indikaattori matalissa lämpötiloissa. ● Negatiivisissa lämpötiloissa kovettuminen lakkaa johtuen siitä, että hydratoitumisprosessia ei tapahdu - vesimolekyylien ja sementtikiven muodostaman sementin klinkkerikomponenttien sitoutuminen. Kun lämpötila laskee -3

Alhaalla ja alhaalla alkavat veden muutokset ja vahvuuden menetykset, jotka johtuvat kypsymättömän betonin rakenteen tuhoutumisesta. Käytännölliset kokeet ovat osoittaneet, että ne näytteet, jotka ovat saaneet kriittisen lujuuden tiettyyn tilaan, jatkavat voimaa ja eivät tuhoutuneet pakastus- / sulatusmenetelmän jälkeen. Kuitenkin ne näytteet, jotka joutuivat alttiiksi jäätymiselle aikaisin kovettumisajanjaksolla, ovat 50%: n vahvuuden menetykset.

● Eri merkkisten betonin vanhentamiseen kriittiseen lujuuteen tarvitaan eri aikaa. On kuitenkin muistettava, että liuoksen kovettamisen ensimmäisessä vaiheessa ei ole mahdollista jäädyttää - asennuksen aikana ja kovettumisen ensimmäisellä viikolla, kun betoni saavuttaa 60-70 prosenttia sen brändinvoimasta. Jos betonin kovettumisen ensimmäisen viikon jälkeen jäätymisprosessi alkaa, se pysäyttää vain vanhenemisen, joka jatkuu sulatuksen jälkeen. Taulukko osoittaa voimakkuuden (suunnittelusta), jonka betonin täytyy noutaa ennen pakastamista.

C. Jos kypsytetyn betoniliuoksen lämpötila on noin 75-85 ° C

C, sitten 12 tunnissa betoni saa 60-70% sen lujuusluokasta - edellyttäen, että koko prosessi tapahtuu tyydyttyneen höyryn ilmakehässä. Tarvittavan ilmankosteuden puuttuminen häiritsee betonin vanhenemista ja johtaa kuivumiseen. Kovettamiseksi vesimolekyylien läsnäolo on yksinkertaisesti välttämätöntä, ja kovettumisprosessin mukana seuraa jatkuva kosteus. Betonin muokkaajien lyhentämiseen lisätään liuos - erityiset lisäaineet. ● Sementtikiven (betonikorroosion) tuhoutuminen voi johtua erilaisista mekaanisista vaikutuksista, veden tunkeutumisesta, äkillisistä lämpötilan muutoksista ja negatiivisista ympäristövaikutuksista. Korroosiota esiintyy samanaikaisesti betonin tarttumisen vähenemisen kanssa vahvistuselementeissä, veden läpäisevyyden lisääntymisen ja voimakkuusominaisuuksien merkittävän vähenemisen kanssa.

● Korroosionkestävyyden lisäämiseksi käytetään seuraavia toimenpiteitä:

• Vettähylkivien, pakkasenkestävien tai lämmönkestävien lisäaineiden lisäys betoniseoksiin. • Erityisten pusseeni-, haponkestävien tai alumiinisten sementtien käyttö. • Lisää betoniseoksen tiheyttä. • Merkittävä vaikutus betonin kestävyyteen on seoksenvalmistustekniikka, toimitusmenetelmät ja hoidon säännöllisyys. • Värähtelyseos sekoittuu sementtikomponenttien aktiivisuuteen, mikä aikaansaa taikinan makro-homogeenisen rakenteen. Erityiset sekoittimistekniikan ansiosta voit välttää betonimassan kerrostumista toimituksen aikana rakennustyömaalle. Tärinä on suunniteltu tukahduttamaan kaikkialla esiintyvät ilmakuplat. ● Tavallinen betoni korkeiden lämpötila-olosuhteiden vaikutuksen lisäksi menettää lujuutensa, mutta myös kutistuu - sen seurauksena betonista alkaa halkeamia ja sitten romahtaa. Betonirakenteiden toimintaedellytyksissä jatkuvan korkean lämpötilan vyöhykkeessä käytetään lämpöä kestävää betonia, mikä on osoitettu

ja suurin sallittu lämpötila on jaettu luokkiin: alkaen

3 (lämpötila jopa + 300 C) -

18 (+1800). Lisäksi lämmönkestävyyden asteesta riippuen seuraavia merkkejä ovat: - veden lämmönsiirtimet T (1) 5, T (1) 10, T (1) 15, T (1) 20, T (1) 30, T (1) 40 ; - ilmalämmönmuutoksista T (2) 10, T (2) 15, T (2) 20, T (2) 25. - jossa viimeinen numero tarkoittaa kykyä kestää lämpötilan muutoksia luopumatta tai muodonmuutoksesta.

Betonin arvot ja luokat, kovettuminen ja kovettuminen, tarkista.

Betonin arvot ja luokat, kovettuminen ja kovettuminen, tarkista.

Betonin luokka tai tuotemerkki - tärkein laatuindikaattori, joka on alun perin asetettu GOST- ja SNiP-standardin mukaisen betonisekoituksen valinnassa. Muita indikaattoreita (vesitiiviys, keskimääräinen tiheys, kylmyyskestävyys, työstettävyys, lujuus, mittasuhteet) pidetään toissijaisina. Aluksi betoni valitaan tarkasti luokan tai lujuusluokan mukaan.

On syytä huomata, että valmiin betonin vahvuus riippumatta sementin, raunioiden ja hiekan suhteesta on melko muuttuva indikaattori. Vahvuus vähitellen lisääntyy, kun materiaali kovettuu. Esimerkiksi viikon kuluttua jähmettymisestä, optimaalisissa sääolosuhteissa, kevytbetonin lujuusindikaattori on lähes 70 prosenttia suunnitteluluvusta. 28 päivän kovettumisen jälkeen (vakiotermi) betoniseos noutaa lasketun (suunnittelun) voimakkuuden. Puolivuotena raskaiden, hienorakeisten, hydraulisten tai solujen betonien voimakkuuden indikaattori kasvaa entisestään. Betonimateriaalin lopullinen kovettuminen mihinkään tarkoitukseen tapahtuu vasta monien vuosien jälkeen. Tällainen on betonin "laki".

Betonin lujuus ja menetelmät vahvuuden määrittämiseksi

Kuinka laskea vahvuus? Sen pitäisi alkaa siitä, että säätiön merkki (nauha, kiinteä tai mikä tahansa muu) määräytyy betoniseoksessa olevan sementin määrän perusteella. Tiettyyn luokkaan (tuotemerkin) valinnan tulee perustua suunnittelutietoihin. Jos sinulla ei ole projektia, voit valita taivutuslujuuden arvosanan ammatillisten rakentajien suositusten mukaan. Jos et ole varma osaamisestaan, voit selvittää säätiön betonin avulla tietoa siitä, miten selvität strippaus-, prisma- tai siirtovoimakkuuden ja kuinka valita oikea betoni.

Mitä tuotemerkkien numerot tarkoittavat?

Mikä on ero M 100: n ja M 300: n välillä? Betonimassajaluokkien numerot (esim. M 100, M 200 jne.) Ilmaisevat lopullisen voimakkuuden puristuksessa tai vetolujuudessa. Käännetään tavalliselle kielelle, mikä tarkoittaa sitä, millainen kuormitus betonimaalaus kestää. Puristuksen raja-arvo on keskiarvo (ilmaistuna kgf / cm2). Tarvittavien parametrien noudattaminen määritetään puristamalla sylinterit tai kuutiot seoksesta näytteestä käyttäen erikoispuristinta. Koemateriaali on säilytettävä vähintään 28 päivän vakiopuhdistuksessa.

Mikä on konkreettinen luokka, miten luokka määritellään?

Luokka on parametri, jota käytetään nykyaikaisessa rakentamisessa useammin kuin brändin käsite. Betonin ja laastin luokka on hyvin samankaltainen kuin brändi, mutta sillä on tiettyjä vivahteita. Jos merkki määritetään voimakkuudella keskiarvoilla, luokkaan sisältyy taattu lujuus. Tässä tapauksessa asiantuntijat toimivat vahvuuden muutokertoimella ja muilla teknisillä vivahteilla, jotka ovat vaikeasti ihmisten käsityksiä, jotka eivät ole alan asiantuntijoita. Projektiasiakirjoissa on ilmoitettava, mitä betonimassan luokkaa levitettä, lattiaa, lattiaa, päällystystä, valuosaa tai muita töitä varten. ST SEV 1406: n säännöt osoittavat, että kaikki betoniseoksen suunnitteluperusteet on määritelty luokissa. Mutta jos huomaat, että jotkut rakentamisorganisaatiot eivät toimi luokkien kanssa, mutta tuotemerkkejä, niin ei myöskään ole mitään syytä tuhota.

Lujuusluokka kasvaa, kun sementti alkaa vuorovaikuttaa liuoksen veden kanssa. Tässä prosessissa on tieteellinen nimi "sementtidratointi". Nesteytysprosessi pysähtyy, jos vettä (kosteutta) jäätyy tai kuivataan nuorella betonilla, joka saa voimakkuutta. Nuorten betonin jäätyminen tai kuivaus johtaa sen lujuusominaisuuksien ja muiden ominaisuuksien voimakkaaseen heikkenemiseen. Betonia pidetään nuorena vähintään muutaman viikon ajan. Jos haluat, että nuori betoni saa vähintään 70 tai 90 suunnitteluvahvuutta, sen pitäisi olla vähintään viikon normaalissa lämpötilassa ja kosteudessa (mieluiten 28 vrk).

Vältä kosteuden menetystä

Olemme jo huomanneet, että kosteuden läsnäolo määrää voiman. Kosteuden häviäminen, joka on niin tehokas hydrausprosessin kannalta välttämätön, edellyttää asiantuntijoiden puuttumista. Loppujen lopuksi betoni menettää paitsi kosteuden myös puristusvoiman, jolla ei yksinkertaisesti ole aikaa saada. Tältä osin nuori konkreettinen on kuin lapsi, joka tarvitsee jatkuvaa ravitsemusta ja hoitoa. Ruskon sijasta, kuten tiedät, sinun on syötettävä hänelle suitset. Jos huolehdit materiaalista alun perin, betoni autotallille, uima-altaalle, kylvylle, aidalle, grillata tai jotain muuta, kiittää sinua monen vuoden palvelusta. siksi:

Jos betoni asetetaan kuumalle säälle, peitä se PVC-kalvolla ja mieluiten märkäpurku. Betonirakenteita "ikä" 1-5 päivää voidaan vesittää aika ajoin. Toisin kuin kuivattu, tällaisten rakenteiden vahvuus tässä tapauksessa on paljon suurempi.

Jos minkään luokituksen betoni asetetaan nolla-lämpötilassa, se voidaan jäädyttää. Tietenkään se ei ole se, joka jäätyy, vaan sisävesi. Se myös pysäyttää sementin hydraatioprosessin, jolla on kaikki seuraukset. Yleensä talven betonointi on aiheena erillinen artikkeli, joka sisältää grafiikkaa ja transkriptejä. Tässä pitäisi huomata, että jäätymisprosessi ei ole yhtä kauheaa kuin kuivausprosessi, koska jos rakenne ei hämärty, hydrausprosessi jatkuu keväällä, kun vesi alkaa sulaa. Jäätymiskestävyys ja kestävyys ovat huomattavasti alhaisemmat verrattuna tavanomaisen karkaisun tyypillisiin indikaattoreihin, minkä seurauksena vahvuus on määritettävä tässä vaiheessa.

Varhainen jäätymismenetelmä

On olemassa tiettyjä tekniikoita betonimassan varhainen jäädyttäminen. Betoni, jossa pakkasnesteen lisäaineita on pieni, voidaan asettaa lämpötiloissa -15 - -30 astetta. Varhaisen jäädyttämisen jälkeen hän pystyy "elämään" ilman ongelmia, kunnes lämmin sää muuttuu. Sementin hydraatiomenetelmä alkaa lähemmäksi kevääseen, betonin herättämiseen. Jäätymisenestoaineiden lisäaineet samanaikaisesti toimivat stabilisaattorina. Eli jos kaadut -25 astetta, ja lisäaineet ruiskutettiin -10 asteen lämpötilassa, betoni jäätyy. Mutta kun kevätlämpötila nousee 5 astetta nollan alapuolelle, ratkaisu ei reagoi kevätjakson tunnusomaisiin syklisiin lämpötilan muutoksiin, kun säännöllinen siirtyminen miinuksesta plus- ja taaksepäin tapahtuu. Jäätymis- ja sulatusprosessien puuttuminen johtaa lämpötilan vaihtelujen pysyvään siirtoon ilman vahvuusominaisuuksien menetystä. Ainoa rajoitus on se, että on suositeltavaa käyttää monoliittirakenteita jäädytettynä.

Jäätymisen käsittelymenetelmät

Kuten olemme jo todenneet, jäädyttäminen on kielteinen tekijä, jota on torjuttava. Ja seuraavat toimet auttavat taistelussa:

Jäätymisenestoaineet tai PMD. Lisäaineet auttavat veden pysähtymästä pitkään, mikä vuorostaan ​​johtaa karkenemisprosessin jatkumiseen ja kiihdyttämiseen. Jos aikaisempaa suolaa käytettiin jäätymisenestoaineena, joka olisi voinut syödä rungon, tänään se korvattiin pelastavien valmisteiden ja formulaatioiden avulla.

- sähkölämmitys. Se toteutetaan erityisten elektrodien, muuntajien ja sähköisesti kuumennettujen muottien avulla. Ehkä ihanteellinen vaihtoehto kaatamaan talvella. Valitettavasti tämä vaihtoehto ei ole yksityisen kehittäjän saatavilla, koska vastaavan laitteen vuokraus, kuljetus ja asennus ovat erittäin kalliita. Ja tärkeintä on, että tällaiset järjestelmät kuluttavat useita kymmeniä kilowatteja sähköä tunnissa, ja kaikki tästä aiheutuvat tekniset ja taloudelliset vaikutukset. Mikään maan sähköasema ei pääse liittämään 80 kW: n muuntajaan.

- Elokuva. Jos keskimääräinen päivittäinen lämpötila on 1-2 astetta, voit peittää betonirakenteen tavanomaisella kalvolla, mutta tämän toimenpiteen tehokkuus on kyseenalainen. Pikemminkin tämän toimenpiteen käyttöä voidaan kutsua hätätilanteeksi, jos tuonut ja asetit betoniseoksen päivän aikana, ja illalla lämpötila laski jyrkästi. Sementin hydraatio on prosessia, johon liittyy lämpöä, ja mitä enemmän lämpöä voit säästää, sitä parempi. Voit korvata dieseli- tai kaasupulloa, joka puhaltaa lämpimän ilman suojaan. Tämä on erityisen tärkeä ensimmäisten tärkeimpien konkreettisen elämän päivälle.

On huomattava, että ZhBK: n ja ZHBI: n tehtailla ei ole tällaisia ​​ongelmia. Kaikki teräsbetonituotteet, mukaan lukien tiekartat (putkelle), lattialevyt, pohjaseinät FBS, seinätuora betoni ja betonipallot, höyrytetään kammioihin. Ja kysymys siitä, miten lisätä voiman nopeutta saada materiaalia ei yksinkertaisesti ole sen arvoista. Kamerilla on niin paljon kosteutta ja lämpöä kuin tarvitaan. Lisäksi tietyn lujuuden joukkoon riittää vain muutama tunti höyryä, jonka jälkeen tuote on käyttövalmis.

Betonin kriittinen lujuus

Kriittistä voimaa kutsutaan eräänlaiseksi kasvot, minkä jälkeen betoni menee vakaan tilaan, joka ei tarvitse mitään hoitoa. Kriittinen voima on erilainen eri tuotemerkkien kohdalla. Esimerkiksi korkeilla arvosanoilla on prosenttiosuus pienempi prosenttiosuus kriittisestä lujuudesta (noin 25-30 prosenttia suunnittelun vahvuudesta). Mitä pienempi tuotemerkki ja luokka, sitä korkeampi prosenttiosuus johtaa erityisvalvontaan. Normaaleissa olosuhteissa kriittisen lujuuden saavuttaminen tapahtuu noin yhdellä päivällä asennuksen jälkeen. Siksi ensimmäinen päivä ja pidetään tärkeimpänä elämässä betoni laatoille, armopoyas, FBS, tylsistyneitä paaluille tai jotain muuta.

Betonin laadun tarkistaminen

Jokaiselle rakentajalle on tärkeää, että sivustolle tuotettu merkki vastaa tilaukseen merkittyä merkkiä. Onko mahdollista tarkistaa vastaava ottelu? On selvää, kyllä ​​ja ilman sähköistä mittaria tai erityisiä kaavoja. Tulokset eivät kuitenkaan ole välittömästi. Jotta saisit selville, minkä tuotemerkin olet tuonut, purkamisprosessissa sinun on otettava näyte ja kaada kolme kuutioa 15 cm 3. Kuinka tehdä kuutiohkoja? Työnnä levyjen erikoismuotoja. Ennen kuin kaadat liuoksen muotteihin, kostuta laatikot, koska kuiva puu voi viedä liikaa kosteutta ja vaikuttaa sementin hydratointiin negatiivisesti. Kaadettu seos, johon on kiinnitetty raudoituksen tai vastaavan kappaleen, eli vahvistus, joka kasaantuu seokseen, aivan kuten paistetaan perunamuusilla. Tämä aiheuttaa ylimääräisen ilman poistuvan seoksesta samalla, kun se suojaa nielujen muodostumista vastaan ​​(täyttämättömät tilat). Seoksen tästä tulee tiheämpi. Voit myös sulkea näytteet napsauttamalla laatikoiden sivuosat vasaralla. Kuutiot on säilytettävä keskimäärin 20 astetta ja 90%: n kosteudessa. 28 päivän kuluttua ota kuutit itsenäiseen laboratorioon, joka murskaa betonin osaksi testia ja anna ratkaisun siitä, onko betoni vastaa ilmoitettua tuotemerkkiä. Huomautan, että ei ole välttämätöntä odottaa 28 päivää. Kolmannen, seitsemännen ja 14. päivän betonin kovettumisen välivaiheita on. Ensimmäisen viikon aikana hän onnistuu saamaan 70 prosenttia lasketusta vahvuudesta.

Nannat aita ja betonin kuutiot varastointi

- Trukin sekoittimessa olevaa betoniseosta ei saa laimentaa vedellä. - Näytteet on otettava sekoitusastiasta. - Betoni on muotoiltu tiivistettävä tiiviisti liitoksella.

- Näytteet on säilytettävä asianmukaisissa olosuhteissa ylittämättä määritettyä lämpötilaa. On parempi laittaa ne varjoon tai jopa kellariin.

Betoniluokan merkintä ja merkintä

Merkki tai luokka - tämä on tärkein indikaattori betonisekoituksen laadusta, joka yleensä keskittyy betonin ostamiseen. Muut indikaattorit, kuten: roiskeenkestävyys, liikkuvuus, vedenpitävyys - tässä tilanteessa häipyvät taustalle. Aluksi kuitenkin valinta on tuotemerkillä tai luokalla. Yleensä betonin lujuus on melko epävakaa, ja koko kovettamisen aikana se lisääntyy. Esimerkiksi: kolmessa päivässä - viikossa on yksi vahvuus - toinen (jopa 70% suunnittelusta, sopivissa sääolosuhteissa). Normaalin 28 päivän normaalin kestoajan jälkeen muodostetaan (laskettu) vahvuus. Kuuden kuukauden kuluttua se kasvaa vieläkin. Periaatteessa betonin kovettuminen ja sen lujuusasetus jatkuvat monen vuoden ajan.

 • Betoniarvot kuvissa m 100, m 150, m 200, m 250, m 300, m 350, m 400, m 450, m 500 Täydelliset asteikot m 50: stä m 1000: een. Pääasiallinen käyttöalue on 100-500. Betonin merkki riippuu sementin määrästä betoniseoksessa.
 • betoniluokka B 7.5, B 10, B 12.5, B 15, B 20, B 22.5, B 25, B 30, B 35, B 40 Täydelliset luokat B 3.5: stä B 80: een. Pääalue B7.5-B40.

Voima, lujuus, betonin laatu. Määritysmenetelmät. Ohjausnäytteet.

Hankkeesi määrittelee konkreettisen yhdistelmän valinnan ja hankinnan tiettyä tyyppiä ja brändiä (luokkaa). Jos projektia ei ole, voit luottaa rakentajiesi suosituksiin. Jos sinulla on epäilyksiä rakentajiesi osaamisesta, voit yrittää selvittää itsesi.

Betonimerkin numerot (m-100, m-200, jne.) Ilmaisevat (keskimäärin) puristuslujuuden kgf / n. Tarvittavien parametrien noudattaminen tarkistetaan puristamalla (erikoispuristimella) kuutiot tai sylinterit, jotka on valettu näytteen näytteestä ja jotka on kypsytetty 28 päivän ajan normaalin kovettumisen jälkeen.

Nykyaikaisessa rakenteessa käytetään paremmin betoniluokan parametria. Yleensä tämä parametri on samankaltainen kuin brändi, mutta pienillä vivahteilla: brändeissä käytetään vahvuuden keskimääräistä arvoa, luokat - vahvuus taatulla turvallisuudella. Teille ei kuitenkaan ole väliä. En petata sinua voimakkuuden vaihteluvoimakkuuksilla ja muilla teknisillä vivahteilla. Hankeasiakirjoissa, mikäli sinulla on tietenkin, on mainittava, mitä betonialuetta tulee käyttää. ST SEV 1406 -standardin mukaan kaikki nykyiset betonityöt on määritelty luokissa. En tiedä, miten tämä on havaittu, koska 90% rakentamisjärjestöistä tekee betonista postimerkkejä.

Sinulle tärkeintä on se, että konkreettinen tuotemerkki, johon sinut tuotiin, vastaa sitä, mitä olet itse tilannut. Tietenkin voit tarkistaa, mutta ei heti. Mitä kannattaa tehdä.

Kun puretaan betonia, ota näyte ja kaada pari kuutiota, joiden koko on 15 x 15 x 15 cm. Voit tehdä halutun kokoisia muotoja lautoista. Ennen betonin kaatamista muotteihin on suositeltavaa kostuttaa laatikot siten, että kuiva puu ei kallista paljon betonia, mikä heikentää sementin hydratointiprosessia. Tulvottu seos on lävistettävä armatuilla tai muulla vastaavalla tavalla: pureskele seokseen, kun perunamuusia puristetaan niin, että tyhjää tilaa (uppoaa) ei muodostu kaadettuun näytteeseen, ylimääräinen ilma vapautuu ja seos tiivistetään. Voit myös tiivistää seoksen vasarapuhalluksella laatikoiden sivuilla. Säilytä valukappaleita keskilämpötilassa (noin 20 astetta) ja suurta kosteutta (noin 90%).

28 päivän kuluttua, puhtaalla omallatunnolla, voit tuoda kaiken tämän suurenmoisuuden riippumattomaan laboratorioon; Teidät kaikki tukahduttavat sen ja tekevät ratkaisun - onko betoni täyttänyt ilmoitetun palkkaluokan tai ei vastaa. Kuitenkaan ei ole välttämätöntä odottaa 28 päivää, sillä tämän jälkeen on kovetuksen välivaiheita 3, 7, 14 päivän iässä. Ensimmäisten 7 päivän aikana betonivahvistukset ovat noin 70% lasketusta lujuudesta.

Mitä vivahteita voi ilmetä näytteenkuvien näytteenoton ja varastoinnin aikana:

 • Älä laimenna seosta vedellä sekoittimella.
 • Ota näytteet suoraan sekoitusastiasta.
 • Laita betoniseos huolellisesti yhteen puristamalla (puristetut perunat)
 • Pidä näytteet oikein: ei auringossa tai liesi :-)) Parempi viileässä kellarissa tai vain varjossa.

Se on kyse kuutioista. Jos yhtäkkiä unohdat ottaa näytteitä, ja haluat tietää, että olet kunnossa, ota yhteyttä riippumattomaan laboratorioon, joka pystyy mittaamaan voimaa paikallaan. Tätä varten on olemassa ns. Tuhoamattomat tutkimusvoimakkuuden menetelmät: iskunpulssiyksikön sclerometrin testimenetelmät. Ihmisissä sitä kutsutaan - koskettamaan betonia. Käytetään myös ultraääni- ja muita menetelmiä voimakkuuden määrittämiseksi.

Seuraavien linkkien avulla voit tarkastella tietyn betonimerkin tärkeimpiä käyttöalueita.

Betonin kovettuminen.

Betonin lujuus lisääntyy sementin ja veden välisen vuorovaikutuksen seurauksena. Tieteellisesti tätä prosessia kutsutaan sementtidratationa. Kosteus pysähtyy, jos vettä (kosteutta) kuivuu tai jäätyy nuoressa betonissa, joka on voimaa. Nuorten betonin kuivaus ja jäätyminen heikentävät merkittävästi sen ominaisuuksia ja lujuutta. Ja häntä pidetään nuorena vähintään pari viikkoa. Jotta olisin rehellinen, ainakin viikko pysyy normaalissa kosteudessa ja lämpötilassa - tämä on jo hyvä, jo noin 70% vahvuus.

Normaalilla hydratoitumisprosessilla tarvittavan kosteuden menetyksen vuoksi on välttämätöntä taistella. Loppujen lopuksi kosteus ei ole kadonnut, mutta vahvuus menetetään. Tai pikemminkin sitä ei rekrytoida. Nuori konkreettinen, kuten lapsi, tarvitsee hoitoa ja ravitsemusta :-) Vain puuron sijasta betoni tarvitsee vettä. Ja sitten hän kiittää teitä monien vuosien moitteettomasta palvelusta.

 • Juuri asetettu betoni, kuumalla säällä, olisi mukavaa peittää märkäpurkaus tai ainakin PVC-kalvo.
 • 1-5 päivää betonirakenteita - älä häiritse kastelua. Se ei ole pahempi.

Nolla-lämpötilassa betonin jäädyttäminen on mahdollista. Luonnollisesti se ei ole konkreettinen, vaan se jäätyy, mutta siinä on vettä. Mitä tässä tapauksessa tapahtuu. Kyllä, sementin hydraatioprosessi pysähtyy. Voit lukea yksityiskohtaisia ​​tietoja talven betonitoimista.

Mikä on utelias, se voi jatkua keväällä, kun se sulaa. Ellei tietenkään koko rakenne hämärtä tuohon aikaan. Luonnollisesti tällaisen betonin lujuus ja huurteenkestävyys voivat olla huomattavasti pienempiä kuin normaalin kovettumisen aikana. Jopa on erityisiä tekniikoita, ns. Varhaista jäädytystä betonista. Pieniä määriä jäätymisenestoaineita sisältävä betoni asetetaan alhaisissa lämpötiloissa (-15-30 ° C). Se jäätyy ja elää sellaisella tavalla ennen lämpimän sään saapumista. Lähempänä keväälle, betoni herää ja sementin nesteytysprosessi alkaa.

Tämän vuoksi prosessin stabilointiaineena tarvitaan konkreettisia jäätymisenestoaineita. Toisin sanoen betoni kaadettiin -25 ° C: seen, lisäaineet otettiin käyttöön laske- malla -10 asteen lämpötilassa. Se on kylmä. Lisäaineiden läsnäolon vuoksi, kun lämpötila nousee -5 ± 5 ° C: een, betoni ei reagoi kevätjakson syklisiin lämpötilavaihteluihin, kun lämpötila kulkee miinuksesta plus. Se ei jähmitä-sulaa, mutta kestää näitä värähtelyjä. Ainoa rajoitus on se, että tällaisia ​​monoliittisia rakenteita ei voida hyödyntää tänä aikana.

On olemassa sellainen asia kuin betonin kriittinen vahvuus. Eräänlainen kasvot, jonka saavuttamiseksi, joka betonin tulevaisuuden elämässä, ei voi huolehtia. Tämä kynnys eroaa erilaisista betonityypeistä. Korkeilla betonityypeillä on alhaisempi kriittisen lujuuden kynnysarvo (25-30% suunnittelun vahvuudesta), alhaiset arvot - suurempi prosentti. Joka tapauksessa tavanomaisissa olosuhteissa betonin kriittinen lujuus saavutetaan noin päivässä. Siksi konkreettisen elämän ensimmäiset päivät ovat niin tärkeitä.

On myös mahdollista ja välttämätöntä torjua pakkasbetonia vastaan. Seuraavat toimenpiteet auttavat yleensä tässä taistelussa:

 • Frost-lisäaineiden käyttö betoniin. Niin kutsuttu PMD. Jäätymisenestoaineet eivät juuri salli vettä jäädyttää ja osittain kiihdyttää kovettumisprosessia. Aikaisemmin näitä tarkoituksia varten käytettiin kaikenlaisia ​​kauheita suoloja, joita he rakastivat ajan mittaan syödäkseen. Käytä nyt enemmän hyvänlaatuisia formulaatioita ja valmisteita.
 • Sähkölämmitys betoni. On erityisiä muuntajia, elektrodeja ja sähköisesti kuumennettu muotti. Tämä on ihanteellinen vaihtoehto talven betoniseoksille. Valitettavasti se on käytännössä mahdotonta yksityiselle kehittäjälle. Vuokraus, toimitus, asennus. Ja mikä tärkeintä - tällaiset järjestelmät syövät useita kymmeniä kW sähköä tunnissa, mikä välittömästi aiheuttaa betonin lämmittämisen epärealisen luokkaan. Mikä maa-aseman avulla voit liittää 80 kW: n muuntajan.
 • Jos keskimääräinen päivittäinen lämpötila ei ole kovin alhainen: 1-2 astetta, voit yksinkertaisesti peittää rakenteen kalvolla. Ei se, että se auttaa. Se on pikemminkin hätätoimenpide. Kun he toivat ja asensivat betonia, ja illalla yhtäkkiä kylmä. Sementin hydraation prosessiin liittyy lämmön vapautuminen. Ja pelastaa tämä lämpö voi ja sen pitäisi olla. Voit laittaa kaasun tai dieselin pistoolin puhaltamaan lämpimän ilman suojan alle. Betonin elämän ensimmäiset päivät ovat erityisen kriittisiä ja vastuullisia.

Betonituotteiden ja betoniteräsrakenteiden tehtailla ei ole tällaista ongelmaa. Vahvistettu betonituotteet: paalut, betonipohjat FBS, lattialaatat, tienlevyt - höyrytetään erityisissä kammioissa, mikä mahdollistaa erinomaiset tulokset kovettumisnopeudesta. Siellä sinä ja lämpöä ja kosteutta. Muutaman tunnin höyrytys ja betonituotteet saavat tietyn voiman ja ovat käyttövalmiita. Laitoksessa olisi niin.

Huolehdi betonista - se on hyvä! Onnistunut voit betonoida ja älä unohda www.avtobeton.ru. Aina odottaa sinua käymään!

Lisätietoja voit lukea:

Jos saamasi tiedot ovat riittävät valintasi mukaan, voit tutustua konkreettisiin hintoihin.