Tyypit betonituotannosta

Betoni on kaikkien rakennustöiden perusta. Sen avulla rakennetaan erilaisia ​​rakenteita, jotka erottuvat suurella lujuudella, resistenssilla kaikenlaisiin mekaanisiin ja ilmakehän vaikutuksiin. Betoniseoksen valmistukseen, arkistointiin, kaatamiseen ja tampereihin erikoislaitteiden avulla. Seuraavassa tarkastellaan yksityiskohtaisemmin keinoja betonin pumppaamiseksi asennuspaikalle sekä niiden ominaisuuksia.

Kuinka valita laitteita?

Kuljetus- ja betonijärjestelmien valinta perustuu tiettyjen sääntöjen noudattamiseen:

 1. Seoksen erottaminen ja sementtihyytelöiden vuotaminen on mahdotonta.
 2. Sen pitäisi olla täsmälleen laadun ratkaisu.
 3. On tärkeää laskea oikein sementin toimitusaika asetetun ajan.
 4. Pitäisi tarjota suojaa ilmakehästä. Esimerkiksi kesällä tarvitset suojaa ultraviolettisäteilystä talvella - jäädytys- ja sulatusjaksolta.

Sinun on tiedettävä, että kuljetusta on kaksi:

 1. Jatkuva prosessi. Sen toteutusta varten käytetään putkia, letkuja tai kuljettimia. Menetelmä on merkityksellinen, jos liuoksen sekoittamispaikka sijaitsee lähellä rakennustyömaata sekä suurta työtä suoritettaessa.
 2. Syklinen prosessi. Menetelmä sisältää kaksi vaihetta. Aluksi seos kuljetetaan rakennustyömaalle kuorma-autolla, betonikuorma-autolla, betonisekoittimella tai erikoisaltaisilla tankkeilla proomukoilla, autoilla tai rautateillä. Toisessa vaiheessa seos toimitetaan esineeseen letkulla, joka on liitetty trukinosturiin, betonipumppuun, betonitelineeseen jne.

Kun olet päättänyt ratkaisun oikeasta kuljettamisesta, voit valita erikoislaitteita, jotka takaavat seoksen turvallisuuden ja suurimmat kustannussäästöt, työvoimakustannukset. On tärkeää ottaa huomioon rakennetun rakenteen tyyppi ja sijainti, työn määrä ja nopeus.

Toimitusprosessi

Kuljetusprosessin rakenne ja työseoksen toimittaminen suoritetaan useassa vaiheessa:

 1. Sementin hyväksyminen betonisekoittimelta.
 2. Kuljetus konkreettiselle paikalle erikoiskuljetuksella.
 3. Puretaan sementti letkulla munintapaikassa.

Samanaikaisesti sementti voidaan toimittaa kahta eri järjestelmää eri kustannuksella. Kuljetus voidaan järjestää siten, että sementtilaasti toimitetaan jakelupaikalta suoraan betonisointiyksikköön. Tätä tarkoitusta varten käytetään hissejä, nostureita, kauhoja, kuljettimia, täryttimiä, betonilaitteita, moto-kuorma-autoja, betonipumppuja.

Kalliimpi järjestelmä sisältää välivaiheen ylikuormittumisen seoksen saannin ja syöttönsä välillä. Siksi edellä mainittujen laitteiden lisäksi käytetään enemmän kuljetusvälineitä.

Putkilinjan kuljetus

Betonin pumppujen putkistoja käytetään yhä enemmän nykyaikaisissa rakennustyömaissa. Tällä toimitusmenetelmällä on useita etuja. Ensinnäkin on mahdollista kuljettaa seos sekä pystysuunnassa että eri korkeuksissa ja vaakatasossa millä tahansa etäisyydellä. Betoniputkistoissa (letkuissa) sementtiä voidaan pumpata jopa vaikeasti tavoitettavissa oleviin paikkoihin. Jos laitoksessa on konkreettinen sekoituslaitos, prosessi suoritetaan jatkuvasti. Voit tehdä tämän käyttämällä yhtä letkua tai putkistoa, mikä vähentää huomattavasti käytetty aika ja työnkulut.

Ainoa tarve on käyttää erityisiä pumppuja ratkaisujen pumppaamiseen munimopaikkaan. Näihin kuuluvat pneumaattiset päällirakentajat, betonipumput ja muut liikennevälineet. Suosituimmat öljyn hydraulikäyttöiset pumput. Mekaaniset ahtopaineet ovat vähemmän kysyntää johtuen nopeammasta kulumisesta. Nämä laitteet on liitetty syöttöletkuihin tai teräsvesiputkistoihin, joissa sementti ruiskutetaan betonisekoittimesta.

Toimitus

Viimeistellyn muurauslaastin kuljetukseen ja ruiskutukseen käytettiin kaatopaikkoja, erikoisautoja, betonisekoittimia ja muita erikoiskapasiteettia alustalla letkulla.

Jokaisella tekniikalla on omat ominaisuutensa. Esimerkiksi kuorma-autot ovat suosituimpia. Ne ovat kuitenkin vähemmän sovitettuja liikenteeseen. Seoksen katoaminen on 2% johtuen delaminoitumisesta, veden haihtumisesta kesällä ja nopeasta jäähdyttämisestä talvella. Lisäksi ne on puhdistettava käsin.

Lähetä sementti voi olla rakenteeltaan täydellisempi kuorma. Se on varustettu erityisellä rungolla, jonka muoto antaa nopeasti sementtitoimituksen ilman manuaalista työtä. Sementin himmennys suljetaan pois. Kansi suojaa kosteudelta ja mahdolliselta jäähdytykseltä.

Kalliimmat ovat betonisekoittimia. Niiden käyttö on suositeltavaa vain, jos kuljetukset suoritetaan kaupungeissa tai jopa 70 kilometrin etäisyydellä. Tämäntyyppisen kuljetuksen erityispiirteenä on se, että koneeseen kuormitetaan kuiva seos, ja vesi lisätään juuri ennen purkamista. Näin voit saada laadukkaimman ratkaisun poistumisestasi.

Säiliöiden ja muiden erikoisastioiden käyttö on taloudellisesti kannattamaton laajamittaiseen rakentamiseen, koska suuri määrä niitä tarvitaan.

Toimitus nosturilla ja hisseillä

Betoninosturi on tornin tai puomiston mekanismeja, joissa on kauhan sementtilaasti. Näiden itseliikkuvien laitteiden erityispiirteet ovat seoksen annostus muurausyksikköön ja sen myöhempi jakautuminen. Sementin liike on mahdollista vaaka- ja pystytasossa.

Erityiset altaat ovat kahta tyyppiä:

 • ei pyörivä amme, joka antaa sen avulla suoritetaan vain vaakatasossa;
 • joka on varustettu vibraattorilla. Siinä on vaakasuoran lastauksen ja pystysuoran liikkeen mahdollisuudet, kun puretaan eri korkeuksissa.

Tiivis vaakasuuntainen betoniliike on erityisiä hissejä. Esimerkiksi kauhoja tai säiliöitä varustetut telineasennustarvikkeet nostavat seosta asennustilojen kattoihin. Rakennuspalikoiden välisiä kuljetuksia varten käytetään ricks-autoja, vaunuja ja skoottereita.

Hihnakuljettimien käyttäminen

Tämäntyyppistä laitetta käytetään teollisuus- ja asuinrakentamisessa, jonka suunnitelmassa on pienten pisterakenteiden rakentaminen. Mobiilikuljettimet on varustettu sileällä tai ristikkäisellä vyöllä, jonka pituus on 6-15 m, leveys 40-50 cm. Kaatokorkeutta voi vaihdella välillä 1,5-4 m. Kuljettimen kaatamisen erityispiirre on mahdollisuus suorittaa jatkuva prosessi. Samalla vaaditun paksuuden seos virtaa tasaisesti.

Kuljettimen etu on vähentää liuoksen menetystä minimiin itsepuhdistuvan nauhan prosessin organisoinnin takia, kun palautusjäämät palautetaan sen annosteluyksikköön.

Tällä menetelmällä on kuitenkin joitain vivahteita. Ohjeiden tiukan noudattamisen ansiosta voit estää seoksen kerrostumisen mahdollisuuden. Esimerkiksi kaatumisen liikkuvuuden tulisi olla 6 cm tai vähemmän. Hihnan kaltevuuskulma nousun ja laskeutumisen osalta enintään 4 cm: n liikkuvuudelle tulisi olla 18 ° ja vastaavasti 12 °. Tällä parametrilla, 4-6 cm: n etäisyydellä, nauha voidaan nostaa 15 °: een ja laskea 10 °: een. Samanaikaisesti syöttövyöhön tulisi liikkua alle 1 m / s nopeudella. Purkamista varten tulisi käyttää korkeintaan 0,6 m: n huippuja, mutta sementti ei saa virrata kuljettajalta.

Tämän ratkaisun toimitusprosessin tällaisen organisaation haittojen olisi katsottava johtuvan siitä, että konkreettista aluetta ei ole mahdollista jakaa betonia. Jos suuria alueita käsitellään, kuljettimet on järjestettävä uudelleen manuaalisesti, mikä lisää työvoimakustannuksia ja viivästyttää rakentamista.

Betonilaatat ovat tehokkaimpia. Nämä koneet on suositeltava käytettäväksi rakennusten ja prosessilaitteiden monoliittisten perustusten asettamiseen. Levitin on kone, joka on varustettu pyörivällä alustalla, laite sementin vastaanottamiseksi ja kaatamiseksi teleskooppihihnakuljettimella betonisoitaville paikoille.

johtopäätös

Betoniratkaisun syöttö ja purku rakennustyömaalla ovat tärkeitä askelia. Toimitusehtojen noudattaminen määrää seoksen laadun, siis valmiin rakenteen lujuuden. Oikein valittu menetelmä ja kone toimitettavaksi määrittävät rakennustyön vauhdin, työvoimakustannusten määrän ja siten työn kustannukset.

Siksi nykyisin saatavilla olevia laitteita, koneita ja muita sementtimekanismeja parannetaan jatkuvasti.

Betonipumput

Betonipumput ovat nykyään olennainen osa rakennuspaikkaa. Tämä laite on tarkoitettu vastavalmistetun betoniseoksen vastaanottoon, joka toimitetaan betonilaitoksista erikoisbetoni- sekoittimilla ja syöttää tämä betoni huomattavaan korkeuteen erityisten nuolten avulla kaatopaikoille. Kun betonisekoittimia toimitetaan esineeseen, ei aina ole mahdollista purkaa betonia suoraan paikkaan, jossa kaato on tehty, esimerkiksi jos betonia tarvitaan jossakin monikerroksisen rakennuksen kerroksessa. Pumppuja vaakasuoralle ja pystysuoralle betonille tarvitaan myös silloin, kun vaaditaan täyttämään suuren alueen nestemäisellä betonilla mahdollisimman lyhyessä ajassa tai betonille useilla alustoilla yhdellä esineellä ja vapauttamaan betonin kuljetuksen.

Myös pienet rakennusalan yritykset, puhumattakaan suurista rakennusalan yrityksistä, ovat yhä kiinnostuneempia ostamaan betonipumppu tänään. Mutta betonipumpun ostaminen ei tällä välin ole helppo tehtävä. Betonipumppujen markkinat ovat lähes täysin täynnä tuodut mallit. Huolimatta kovasta kilpailusta betonipumppujen toimittajien välillä, monien tarjottujen tuotteiden luotettavuus on hyvin kaukana myyjän esitteissä mainoksista. Ei ole harvinaista, että kun keskityttiin hankkimaan konkreettista pumppua vain yhdellä tai useammalla hinnalla, ostaja alkoi pian käyttää 30% työajastaan ​​korjatakseen ostoksensa. Ottaen huomioon varaosien kustannukset ja muut kustannukset, jotka aiheutuvat tällaisesta toiminnasta 5-6 vuoden ajan, aiheutuvat kustannukset saattavat johtaa laitteiden kustannuksiin verrattavissa olevaan määrään.

Samanaikaisesti betoniin liittyvien laitteiden on oltava luotettavia määritelmän mukaan. Loppujen lopuksi odottamattoman hajoamisen seuraukset ja sen jälkeiset seisokit voivat olla katastrofaalisia sekä itse laitteille että asennushenkilökunnalle.

Betonipumput ovat liikkuvia ja kiinteitä. Jälkimmäiset asennetaan tukipylväät, jotka on kiinnitetty tiukasti erityiseen perustukseen. Myös kiinteät perävaunut ovat betonityyppisiä, kun pumpun ylärakenne on asennettu yhdelle tai kahdelle akselin akselille.

Nykyisiä kiinteitä pumppuja voidaan usein ohjata langattomalla kaukosäätimellä. Kuitenkin useammin ohjauspaneeli sijaitsee pumpun kotelossa ja jos kauko-ohjainta käytetään, se on kytketty pumpun ohjausyksikköön sähkökaapelilla. Kiinteät betonipumput voivat toimittaa betonipainot yli 600 metrin korkeudelle tai pumpata betonia vaakatasossa yli 2000 metrin etäisyydelle.

Yksi betonipumpun tärkeimmistä elementeistä on betonipäällystysprosessi, joka yksinkertaistaa betonin kaatamista, mahdollistaa tasaisen liuoksen sijoittamisen ja nopeasti betonilattian kaatamisen. Tämän laitteen erityisen rakenteen ja suuren sädekorvan takia se on helppo täyttää jopa kaikkein esteettomimmissa rakennustiloissa äärimmäisissä sääolosuhteissa. Lisäksi virtaus voidaan tehdä pisteittäin ilman erityistä viestintää ja ilman tehoa laitoksessa.

Tela-alustaiset pumput ovat samankaltaisia ​​kuin kiinteät pumput, mutta niille on tunnusomaista lisääntynyt ohjattavuus, minkä vuoksi ne ovat välttämättömiä, kun tarvitset päästä käsiksi rakenteilla olevaan rakenteeseen karkealla maastossa. Mutta yleisimpiä ovat yhä useampia konkreettisia pumppuja, jotka on sijoitettu autojen pyörillä varustettuihin alustoihin. Koneen pääkäytön ohjaama hydraulipumppu luo järjestelmän korkean paineen, mikä takaa betonipumpun (jäljempänä "ABN") tehokkaan ja vakaan käytön koko työvaiheen ajan. ABN: tä käytetään ympäristön lämpötilojen välillä -15 - +50 ° С. Onnettomuuksien ehkäisemiseksi ABN tarjoaa mahdollisuuden lähes hetkelliseen pysäyttämään kaikkien yksiköiden toiminnan.

Eräänlainen ABN on kuorma-mikseripumppu - komplekseja, jotka koostuvat betonisekoittimesta yhdistettynä betonipumpun asennukseen. Tällaiset "generalistit" kykenevät antamaan betonin jopa 100 metrin korkeudelle.

Betonipumpun ostamisessa tai vuokraamisessa on otettava huomioon jakopuomin parametrit. Ensinnäkin puomin pituuden tulisi vastata tehtäviä, jotka asiakas aikoo ratkaista tämän laitteen avulla. Nuolet ABN kuljetusasennossa taitettuina ja sijoitettu rungon runkoon.

On olemassa kolme yleisesti hyväksyttyä järjestelyä nuolten nuolten taittamiseksi. Pienimmät nuolet kootaan käytettäessä R-muotoista kaavaa. Taitettava ja taitettava suuri nopeus on erilainen Z-muotoinen, myös joskus kutsutaan M-muotoiseksi, jakopuomin käyttöönottokuvioksi. Mutta yleinen RZ-järjestelmä, jota käytetään usein puomallisuuksissa, yhdistää R- ja Z-posliinisten järjestelmien edut. Betonipumpun puomi on oltava kevyt ja samalla kestämään merkittävät taivutuskuormat. Monien työntekijöiden turvallisuus riippuu pitkälti puomin lujuudesta, joten nuolten valmistuksessa käytetään korkean lujuuden omaavia seostettuja teräksiä. Yleensä nuolet koostuvat 3-4 osasta, mutta myös 6-osaiset nuolet. Käyttäjä ohjaa puomin tilaa avaruuteen joko puomin pohjaan sijoitetulta ohjauspaneelilta tai kaukosäätimen avulla.

Toinen tärkeä näkökohta, joka on otettava huomioon hankinnassa, on suorituskyky. Tämä parametri määräytyy hydrostationin aiheuttaman paineen ja betonimäärä, jonka pumppu voi pumpata tämän puomin läpi tunnin ajan. Luonnollisesti puomiston korkeus ja suorituskyky liittyvät suoraan laitteiden hintaan.

ABN Liebherr osa parhaista luokastaan

Liebherr on yksi tunnetuimmista laadukkaista ABN: n valmistajista kotimarkkinoilla. Yli viisikymmentä vuotta tämä perheyritys saksalainen yritys on valmistanut betonisekoittimia. Kuitenkin huolestuneisuus onnistui liittymään tiukasti johtavien yhtiöiden ryhmään ABN: n tuotannossa vasta saksalaisen Waitzinger Baumaschinen GmbH: n sisällyttämiseksi varoihinsa vuonna 2012, joka on vuodesta 1991 erikoistunut itsekulkevien betonipumppujen kehittämiseen ja tuotantoon. Waitzingerin tehtaan lisäämisen myötä Liebherr Mischtechnik GmbH: n osasto, joka on vastuussa kiinteiden, liikkuvien betonilaitosten, betonisekoittimien, kuljetushihnojen ja betonijätteiden hävittämistä koskevista laitoksista, voisi lisätä ABN: n mallisarjaa laadullisesti ja määrällisesti.

Novy Ulmin Waitzinger-Liebherrin tehdas, jonka pinta-ala on noin 15 tuhatta metriä, työllistää yli 100 ammattitaitoista työntekijää, jotka tuottavat vuosittain yli 250 konkreettista, kuorma-auto- ja kuorma-autokompressoripumppua.

Tänään Liebherr myy Venäjällä 8 betonipumppua, jotka on asennettu rungolle. Kaikista niistä on erinomainen pumppuryhmien ja hydrauliikkajärjestelmien innovatiivinen muotoilu, kehittynyt ohjausjärjestelmä ja laaja valikoima menestyneimpiä teknisiä ratkaisuja. Tällaisiin ratkaisuihin kuuluu yksinkertaisten, fyysisesti helppokäyttöisten toimenpiteiden ansiosta lyhyen ajan kuluttua nopeasti pai- nettujen pumppuosien vaihtaminen betonin syöttöön. Liebherrin pumppujen pienen rakenteen leveys helpottaa betonin toimittamista rakennettavien esineiden lattioille kapeilla ikkunoilla ja muilla "pienoiskoossa" olevilla aukkoilla.

Patentoitu XXT-tukijärjestelmä, jota käytetään tällä hetkellä yksinomaan Liebherr-malleissa, takaa työn turvallisen suorituskyvyn myös sellaisissa läheisissä paikoissa, joissa Liebherrin kilpailijat eivät pysty tekemään työtä ABN: n avulla. XXT-tukijärjestelmä, jolla ei ole analogeja, mahdollistaa puomin syntymisen betonipumppujen aiheuttaman kuorman ohjaamisen suoraan telineisiin lataamatta alustakehystä. Etu- ja takapenkin tukivarren kiinnitys yhdessä paikassa ja rakenteen pienin ominaispaino tekevät teleskooppisten etuseinämien helpoksi, sallivat betonipumpun vakaan asennon vaikeissa maastoissa oleville rakennustyömaille paikoissa, joissa vastaavan luokan betonipumppujen asennus on yksinkertaisesti mahdotonta.

ABN Liebherr on varustettu nuolilla betonin syöttämiseksi 24-50 m korkeuteen, kapasiteetilla 110-170 m 3 / h. Tuotteen laatuun vaikuttava myönteinen tekijä on se, että kaikki Liebherr ABN: t kootaan yksinomaan Saksassa. Yrityksen suunnittelukeskus suorittaa kenttäkoneiden testit. Yksittäiset koneiden yksiköt sekä erilaisten pumpun toimintaan käytettävät materiaalit testataan yrityksen laboratoriossa.

Venäjä on perinteinen betonipumppujen Aasian ja idän markkinoilla

Maamme itäiset naapurit ovat tunnettuja kyvystään valita eurooppalaisten tekniikoiden parhaiden laitteiden alalla käytettävät erikoislaitteet ja käyttää niitä onnistuneesti kehittämällä omiin insinööriinsä ja suunnittelijoihinsa täydellisesti.

Tässä mielessä Koluman, joka on Etelä-Korean JUNJIN -yhtiön betonipumppujen valmistaja, voi toimia esimerkkinä. Etelä-Korean yritys JUNJIN Heavy Industry Co., Ltd valvoo noin 50% maan betonipumppujen markkinoista ja myy ABN: nsä myös menestyksekkäästi Aasian, Etelä-Amerikan ja Australian maissa. Kanadassa ja Yhdysvalloissa JUNJIN-laitteita markkinoidaan Alliance-tuotemerkin alla. JUNJIN alkoi valmistaa betonipumppuja vuonna 1991, ja vuodesta 2005 lähtien satoja ABN: itä on jo myyty Euroopassa ja Venäjällä. Siksi luotettavan kumppanin valitseminen Koluman keskittyi yhteistyöhön JUNJINin kanssa.

Kolumman asiantuntijat yhdessä valmistajan JUNJIN kanssa koottavat betonipumppuja Mercedes-Benzin alustalle ja vuodesta 2006 lähtien Kolumman Venäjän tytäryhtiö KOLUMAN RUS tarjoaa kotimaisille markkinoille viisi betonipumpun mallia 2-, 3- ja 4-akselinen alusta, jonka syöttökorkeus on 28 - 57 m. Alueen "nuorin" malli on 2-akselinen malli, joka perustuu MB Actros -alustalle JXZ 25-4.11HP -pumpulla, jonka kokonaispaino on 18 tonnia, joka 125 millimetrin Betoniputki toimittaa betonin korkeuteen 24,3 m, mikä tekee 29 sykettä minuutissa ja suorittaa jolloin tilavuus 16-109 m 3 / h.

Tämän mallin lisäksi Koluman tarjoaa konkreettisia pumppuja, jotka tuottavat betonin korkeuteen 37,1 asti; 42,5; 50,1 m ja JXZ 57-5.18HP -modifikaatio, joka toimittaa betonin korkeudeltaan korkeintaan 56,2 m ja joka on myös suunniteltu betonin pumppaamiseen vaakatasossa jopa 51,2 m: n etäisyydelle.

Kun otetaan huomioon nykyinen tilanne monimutkaisten ylimitoitettujen ajo-ohjeiden mukaan, Koluman on valmis tarjoamaan "kolmiulotteisen" JXZ 38-4.16HP -auton, jonka rehukorkeus on jopa 38 metriä 4-akselisella Mercedes-Benz-alustalla.

Yleisesti ottaen ABN: n korealaisten valmistajien läsnäolo markkinoilla on yhä havaittavampaa. Muun muassa yritys Elephant Heavy Industrial Group erottuu, ABN: n laajin linja toimittaa Dongyang Mechatronics -yhtiö, joka tunnetaan jo pitkälle tehdyistä rakennuskoneiden korkeasta luotettavuudesta ja kestävyydestä. Yhdysvalloissa, Länsi-Euroopassa ja Venäjällä KCP Heavy Industries Co. ABN: itä myydään menestyksekkäästi. Oy Yhtiön laajalla mallivalikoimalla on yli 20 mallia, joten ostaja voi valita pumpun, jonka suorituskyky on jopa 170 m 3 / h, ja toimittaa betonin korkeuteen 17,4-69,4 m. Ne tarjoavat 2-mallia KCP: 3- ja 4-akselinen alusta, myös viidennen akselin nostolla. Yhtiö käyttää pääasiassa korealaisia ​​Hyundai, Daewoo-alustoja, mutta toimii myös tuotemerkkien kuten Scania, MB jne. Kanssa.

Emme voi sanoa ABN: n tarjonnasta Kiinasta. Tunnetut yritykset Sany, XCMG, Hongda, Hold tarjoavat tuotteitaan Venäjällä, ja toimitetun ABN: n laatu on monella tapaa lähestymässä eurooppalaista.

Ja kiinalainen Zoomlion-yhtiö pääsi jopa Guinnessin kirjaan. "Scan" -betonipumppausyksikkö 7-akselisella V8-alustalla, joka on erityisesti suunniteltu Scanialla ja joka on koottu Södertän tehtaalle Ruotsissa, on 7-osainen puomi, joka nousee 101 metriä ylöspäin. Mielenkiintoista on, että viimeiset neljä puomiosaa on valmistettu hiilikuitumuovista.

Zoomlionin yritys, joka on Kiinan suurin rakennuslaitteiden valmistaja, tuottaa useita ABN-malleja. Venäjällä Zoomlion toteuttaa kaksi mallia. Betonin syöttö 38 metrin korkeudelle on ABN ZLJ5296THB-38X-5RZ, jonka paino on alle 28,8 tonnia ja jonka arvioitu kapasiteetti on jopa 120 m 3 / h. Toinen, massiivisempi malli ZLJ5336THB-43X-5RZ, jonka paino on 32,5 tonnia, tuottaa betonia korkeudeltaan 43 m korkeudessa 180 m 3 / h. Zoomlion kiinnittää betonirakenteet 3-akselinen MB Actros 3341 6x4 -alustaan.

On syytä panna merkille, että Cifa, joka äskettäin otti johtavan aseman toimittaessaan ABN: n Euroopasta, on nykyään osa Zoomlionia. Cifa-insinöörien viimeisin kehitys on ABN Carbotech-sarjasta. Sarjaan kuuluvien mallien erityispiirre on se, että jakeluporakoneiden viimeiset osat koostuvat komposiittimateriaalista - hiilikuiduista, joita kutsutaan myös hiileksi. Hiilikuidut ovat korroosionkestäviä, erittäin kevyitä ja samalla kestävät kuormituksia, jotka ylittävät teräsosien sallitut kuormat.

Carbotech-sarjassa on 14 mallia, jotka on asennettu Man-, Volvo-, Mercedes-Benz-, MAZ-, URAL-rungolle. Konkreettisia innovatiivisia nuolia toimitetaan 24 - 58 metrin korkeuteen. Tuotemerkistä riippuen kasvien kapasiteetti on 78-179 m 3 / h.

Palauttaminen ABN Cifaan on huomattava, että Cifa-insinöörit varustevat mallit K-tronic-stabilointijärjestelmällä sekä kaksoisseinäisten teräsputkien kanssa Cifa Long Life Pipes -betoniputkesta, jonka saksalainen Esser toimitti. Lisäksi on olemassa edistyksellinen valvontajärjestelmä koneen osien käytölle ja diagnostisten tulosten johtaminen näytön näytöllä ohjaamossa.

Venäjän markkinoiden eurooppalainen sektori on pieni

Markkinoillamme Liebherr-betonipumppujen lisäksi löytyy samankaltaisia ​​tuotteita muilta eurooppalaisilta tuotemerkkeiltä. ABN: n tuotannon maailman johtajia voidaan turvallisesti osoittaa italialaiselle Sermac Srl: lle ja Mecbo Srl: lle.

Yli 45 vuoden olemassaolon ajan Bolognassa sijaitseva Mecbo on tullut todellinen italialainen brändi. Tänään Mecbo tarjoaa Aut-sarjan 12 erittäin luotettavaa ABN-mallia, jotka on varustettu Pulsar-järjestelmällä, joka on innovatiivinen järjestelmä, jonka asiantuntijat ovat kehittäneet ja jotka liittyvät Mecbo-laitteiden poikkeuksellisiin etuja. Betonin jakelupuomit antavat betonille korkeuden 18 - 58 m, laitokset osoittavat suorituskykyä 90-180 m 3 / h ja hydraulijärjestelmän paine 70 bar. Nämä nuolet on valmistettu kulutusta kestävästä teräksestä HB200. Puomin poikkileikkauksen halkaisija on 100 mm, mutta joissakin malleissa, joiden nuolet ovat 22, 26 ja 29 m, porauksen halkaisija kasvaa 125 mm: iin.

Käyttämällä Pulsar-järjestelmää erityisillä S-portilla hydraulisella käyttölaitteella suhteellisen samanlaisella paineella vähentää energiankulutusta ABN: n käytön aikana kolmanneksella! Lisäksi ainutlaatuisen järjestelmän käyttö lisää merkittävästi pumppuyksikön suorituskykyä, estää veden vasaran ilmiön, toisin kuin kilpailijoiden asemat.

On mahdotonta sanoa Putzmeister Concrete Pumps GmbH: sta. Putzmeister tuottaa tuotantolaitoksissaan puoli tusinaa betonipumpun malleja ja asentaa ne MB-, Man- ja Volvo-pyöräalustalle. Betonipumput on varustettu 4-, 5- ja 6-osaisilla puomilla, jotka syöttävät betonia korkeudeltaan 20 - 70 m. Pumppujen kapasiteetti on 200 m 3 / h ja betoniseos toimitetaan paineen ollessa jopa 130 baaria. useimpien ostajien edessä.

ABZ Putzmeister käyttää nuolia 4, 5 ja 6 osasta. Esimerkiksi BSF 42-5 -betonipumpun puomi koostuu 5 osasta ja se taitetaan RZ-järjestelmän mukaisesti. Mallissa käytetään TRDI- ja ESC (Ergonic Setup Control) -järjestelmiä, jotka ohjaavat tiukasti tukien turvallisuutta ja optimaalista sijaintia sekä viimeisintä OSS-järjestelmää, jonka avulla voit jakaa kuorman optimaalisesti, kun yksipuolisesti kannattaa tukea, mikä on välttämätöntä, kun betonipumppu on erittäin rajoitettu. olosuhteissa.

Koneen vakautta helpottaa kevyt puomi, joka on seurausta innovatiivisen teräksen käytöstä. Järjestelmän nykyaikaistamiseen tähtäävä kehitys helpottaa operaattorin työtä. Radio-ohjattu kauko-ohjain on varustettu tehokkaalla akulla, joka takaa kauko-ohjaimen pitkän toiminnan ilman lataamista. Ohjaamon värimonitori kuvaa yksityiskohtaisia ​​tietoja ajoneuvon osien toiminnasta.

PAO "TZA" upeassa eristyksessä

Jos puhumme kotimaisen ABN: n tuotannosta, tänään "Tuymazinsky-auto-konkreettinen kuorma-auto" on yksi harvoista ABN: n tuotantoon osallistuvista venäläisistä yrityksistä. Yleensä PZA TZA on yksi suurimmista kotimaisista koneenrakennusyrityksistä, joka on erikoistunut erikois-, öljy- ja kaasu-, maatalous- ja rakennusteollisuuden erikoisvarusteiden suunnitteluun ja valmistukseen. Vuodesta 2004 yritys on ollut osa PJSC KAMAZin siviililakia.

MAL myy tänään kaksi ABN-sarjaa maan markkinoilla. Nämä ovat TZA-sarja, johon kuuluvat betonipumput, joiden jakopuomit ovat 21 ja 32 m ja TZA-Liebherr-sarja, jossa on 37, 43 ja 47 m puomilla varustetut mallit. Molemmissa sarjoissa käytetään erilaisia ​​modifikaatioita KAMAZ-alustana (65115). ABN-malleissa komponentit ovat laajalti käytössä, sekä kotimaisten yritysten valmistamia että ulkomailta toimitettuja komponentteja. Erityisesti mod. TZA ABN 21 (58152A), jossa on 21 metrin korkein 3-osainen puomi, joka on koottu pääasiassa venäläisen ja turkkilaisen tuotannon osista ja kokoonpanoista, tarjoaa nestemäisen betonin ruiskutuksen korkeuteen 21 m, jonka kapasiteetti on 90 m3 / h. Mutta nykyaikaistetussa modissa. ABN 32 (58153A), jonka tuotanto aloitettiin vuonna 2016, käyttää Liebherrin toimittamia komponentteja: sylinterimäntäpyrstöryhmä, hydraulijärjestelmä, elektroninen ohjausyksikkö ja muut kriittiset komponentit. Automaattinen keskitetty voitelujärjestelmä Lincoln Quicklub on asennettu, mikä varmasti lisää betonipumpun käyttöikää. Korkealaatuisten kotimaisten materiaalien eurooppalaisten teknologioiden mukaisessa uudistetussa mallissa tuotetut metallirakenteet saivat uuden luotettavuustason. Mallin muutokset vaikuttivat mallin suorituskykyyn, joka nousi 110 m 3 / h: iin.

TZA-Liebherr-sarja käyttää myös LincolnQuicklub-keskitettyä voitelujärjestelmää, malleihin asennetaan paljon Saksasta toimitettuja teknisiä laitteita. Yksi tärkeimmistä ovat Liebherrin patentoima ST-järjestelmä ja XXT liukuvat tukijärjestelmät. Tukien alkuperäinen rakenne lisää työskentelyalueen sädeä, parantaa ABN: n vakautta ja turvallista toimintaa missä tahansa, jopa hyvin lähellä, rakennustyömaalla, jossa ei ole valmistettu maaperää. TZA-Liebherr-sarjan mallit ovat 125-140 m 3 / h.

Valitettavasti pyörillä varustettujen betonipumppujen kotimarkkinoiden kehityksestä puhutaan kasvavasta ulkomaisesta vaikutuksesta. Tietenkin PJSC: n "TZA: ​​n" hallinnointi ei muuta tilannetta, ja venäläisten ABN: n tuotantomäärillä ei ole vielä merkittävää vaikutusta markkinoihin. Koska betonipumppujen tarve on kuitenkin kasvamassa, monoliittinen rakenne on yhä suosittu, toivon, että kotimaisille betonipumppuille saadaan konkreettisempaa.

Kone betonin syöttämiseksi korkeuteen

Betonin toimitus - teknologinen prosessi

Rakentamistyö on vaikea kuvitella ilman betonin käyttöä. Materiaali mahdollistaa rakenteiden tuottamisen, jotka kestävät erilaisia ​​vaikutuksia, kuten ilmakehän ja mekaanisen. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten betonia syötetään ja miten se toteutetaan yleensä.

Valokuvassa - konkreettisen ratkaisun toimittaminen etäisyyteen omilla käsillään

Yleistä tietoa

Liikenneprosessin rakenne on yleensä seuraava:

 • vastaanotetaan seos betonisekoittimen jakeluastiasta;
 • sen kuljettaminen ajoneuvoilla betonin paikkaan;
 • ratkaisun myöhempi toimittaminen asennuspaikalle.

Jälkimmäisessä tapauksessa seos on usein ylikuormittunut muihin laitteisiin tai ajoneuvoihin, jotka luovuttavat sen betonisointiyksikköön. Viimeinen on betoniliuoksen tai sen osan asentamiseen suunniteltu rakenne, jossa on jo asennettu muottirakenne ja kiinnikkeet.

Kone betonin syöttämiseksi korkeuteen manipulaattorin avulla

Itse asiassa toimitusprosessi tapahtuu tässä tapauksessa kahdella tavalla:

 • valmistuspisteestä purkamispaikkaan suoraan betoniyksikköön;
 • seoksen valmistuspaikasta betonikuorenpurkauspaikkaan ja sen jälkeen syöttö suoraan betonisointiyksikköön, kun taas työn hinta nousee jonkin verran.

Tällainen järjestelmä tarjoaa välivaiheen betoniseoksen ylikuormitukselle.

Pieni betonisekoittimeen, jossa on betonin syöttö

Betoniliuoksen kuljetus:

 • sen valmistuksen paikasta purkamispaikkaan suoraan betonimekanismin tai betonoitavan kohteen eteen tapahtuu maantiekuljetuksella;
 • esineestä purkamispaikasta suoraan betonipaikkaan - hissien, nostureiden (putkissa), kuljettimissa, tärinän syöttölaitteissa, betonirakenteissa, moottoripyörissä, pneumoottorilla ja betonipumppuissa.

Vihje: Jotta seisokkeja ei pääse purkautumaan, tämän järjestelmän suorituskyvyn pitäisi olla 10-15% korkeampi.

Betoniliuoksen kuljettamista koskeva ohje vaatii yhtenäisyyden säilyttämistä ja seoksen saantia asennuksen edellyttämässä liikkuvuuteen.

Siksi on välttämätöntä:

 • suojata sademäärästä ja auringonvalolta;
 • suojaa jäätymiseltä ja nopealta jäähdytykseltä talvella.

Lisäksi liuosta ei tulisi kerrostua, eikä myöskään sementtimaitoa tule virrata siitä.

Lokero konkreettisille töille betonituotteiden omalla kädellä

Toimitus kuorma-autolla

Tässä tapauksessa sovelletaan:

 • kuorma-autot;
 • kuorma-auto-sekoittimet;
 • kuorma-auto-sekoittimet;
 • säiliöissä tai altaissa.

· Talvella - jäähtyy nopeasti.

Modernisointi voi vähentää tappioita, mutta ei ratkaise suuria ongelmia.

Vihje: Jos sinulla on vaikeuksia purkaa betonituotteita, voit leikata betoniteräksestä timanttipiirejä.

Nostureiden ja hissien käyttö

Rakentamispaikoilla voimme nähdä usein puomi- ja itseliikkuvat torninosturit, jotka käyttävät kauhoja levittää ja panna betoniseos paikalleen. Ratkaisu purkautuu niihin suoraan moottoriliikenteestä ja syötetään suoraan rakenteeseen. Tällöin ratkaisu voi liikkua eri tasoilla, mikä sallii sen jakamisen muninnan aikana.

Kuinka kohdennettu betonikuorma-autojen nosturin tarjonta

kauhat

Sattuu, että tärinää kiinnitetään koteloon.

Kiinteä galosh konkreettiselle tarjonnalle

Hissit siirretään betoniratkaisun vain pystysuoraan. Esimerkiksi rautatyyppien käyttöliittymän päällekkäisyyksien valmistukseen betonisekoituksen lisääminen säiliöissä tai kauhoissa. Vaakasuoraan seosta kuljetetaan kottikärryt, skootterit tai moottoripyörät.

Neuvonta: betonirakenteiden poraamista ei voida porata, betonissa olevien reikien timanttiporaus on palvelu, joka selviytyy tällaisista tehtävistä.

Hihnakuljettimet ja levytraktorit

Ensimmäistä käytetään yleensä betonin toimittamiseen pienten rakenteiden betonointialueille. Ne on valmistettu pituudeltaan 6-15 m ja leveydeltään 400-500 mm. Ne voivat toimittaa ratkaisun korkeuteen 1,5-4 m.

Kuljettajan päätykappale on joustava kumitiiviste, joka taipuu kaikkien mekanismien ja rakenteiden ympärille. Betonisekoitusta lastataan syöttölaitteiden kautta, jotka antavat mahdollisuuden tasaisesti ja jatkuvasti aikaansaamaan tarvittavan paksuuden. Kuljetinputket on varustettu laitteilla, jotka pystyvät puhdistamaan nauhan kiinni sementistä ja palauttamaan betoniseokseen.

Betonipumpun betonipäällysteinen betonipäällystys upotuspisteeseen

Vinkki: älä unohda, että kuljettimen käyttö vaatii jaksottaista uudelleenjärjestelyä betonoidussa paikassa, mikä voi aiheuttaa työnkulun viivästymisen.

Betonin levityslaitteiden käytöstä saadaan enemmän vaikutusta, joita käytetään rakennusten monoliittisten perustusten ja teknisten laitteiden rakentamisessa.

Putkilinjan kuljetus

Tällainen betonin toimitus kuuluu sisäiseen rakenteeseen. Tietyissä olosuhteissa se kilpailee muiden vertikaalisten ja horisontaalisten kuljetusmenetelmien kanssa. Esimerkiksi yhden mekanismin ansiosta voitiin tarjota betonia esineelle eri tasoille ja vaikeasti tavoitettaville paikoille.

Mobiilibetonirumpupumppu

Tämän menetelmän perustana ovat betoniratkaisut pumppaavat koneet:

 • Paineilmaruiskutuskoneet;
 • betonipumppu;
 • liikennevälineet.

Mäntämoottoripumput, joissa on öljy-hydrauliikka, käytetään pääasiassa mekaanisesti, ei niin usein, koska sen osat kuluvat nopeammin. Seos imetään vastaanottosäiliöstä ja syötetään männällä betoniputkeen.

johtopäätös

Betoniratkaisun toimittaminen työmaalle on yksi tärkeistä rakennusvaiheista. Lopputulos riippuu seoksen nopeudesta, toimitustavoista ja laadusta sekä koko prosessin työvoimakustannuksista ja ajasta.

Laastin toimitusta on kaksi päätyyppiä - suoraan betonisointiyksikköön ja purkamispaikkaan ja sitten työmaahan. Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

Sivu 2

Usein esineen rakentamisessa tai jälleenrakentamisessa on välttämätöntä tuhota ennestään vanhat raudoitetut betonirakenteet. Mutta tosiasia on, että tämä materiaali on lisännyt voimaa, muuten hän ei pystyisi pitämään rakennetta. Purkaminen tässä tapauksessa on vaikea tehtävä, ja siksi ne voivat käyttää useita vaihtoehtoja, mukaan lukien betonin hävittäminen ultraäänellä tai kemiallisilla valmisteilla.

Betonituotteiden purkaminen timanttisahoilla

Yleistä tietoa

Harkitse yleisesti käytettyjä menetelmiä, joiden avulla voit ymmärtää, miten tuhota konkreettinen säätiö omalla kädelläsi:

Ohje: betonirakenteen poistamisen yhteydessä tarvittavan tiheyden omaavan raudoitetun betonin leikkaaminen auttaa hyvin.

Jotta ymmärtäisit, mikä menetelmä soveltuu tiettyyn tapaukseen, sinun on tutustuttava jokaiseen yksityiskohtiin.

Betoniperustusten hävittäminen kalliilla hydrogromolotilla

Helpoin tapa

Voit murskata pienen betonirakenteen erillisiin paloihin, joissa on koukkuhaarukka. Tällöin tuhon määrä tässä tapauksessa riippuu vain fyysisistä ominaisuuksista. Siksi, jos ne ovat pieniä, voit viettää paljon aikaa ja vaivaa töihin.

Kuinka tuhota betoni kynsillä

Vaihtoehtoisesti voit porata reikää rei'istä useissa paikoissa materiaalin voimakkuuden vähentämiseksi, silloin on paljon helpompaa tuhota se. Uskotaan, että jopa raudoitettu betoni voidaan murskata murskaamalla, mutta onko se sen arvoista? Seuraavassa tutustutaan muihin helpompiin menetelmiin.

Käytä jauhetta

Tässä osassa opit konkreettisesti tuhoutumaan kemiallisesti, sillä kiinteiden rakennusmateriaalien purkamiseen käytetään usein kemiallisia jauheita, jotka eivät pala tai räjähtävät.

Tämän menetelmän suosio johtuu siitä, että prosessin aikana ei ole kohinaa eikä muodostu ylimääräisiä roskia, joita voidaan havaita normaalissa räjähdyksessä. Yleensä käytetty jauhe LDC-1, koska sillä on suuri tuhoutumislujuus (> 30 MPa).

Valokuvilla - timanttiporausreiät

Seuraavassa annetaan ohjeita sen käytöstä:

 1. Poraa reiät betonirakenteessa halkaisijaltaan 80 mm, niiden välinen etäisyys on 560 mm.
 2. Kaada valmis liuos - jauhe vedellä.
 3. Odota noin 48 tuntia, tänä aikana kemiallinen aine alkaa kiteytyä ja alkaa tuhota rakennusmateriaalia.
 4. Ilmoitetun ajan kuluttua betonirungon paikoilla tulee olemaan vain romuttamoja, jotka viedään loppusijoituspaikalle.

Vinkki: työskentelemään, saatat tarvita palvelua - timanttiporausreikiä betoniin, jossa on oikea halkaisija kruunu.

Hapan seoksen käyttö

Asiantuntijat osaavat tuhota konkreettisia ilman fyysisiä ponnisteluja ja mitä aineella on haitallinen vaikutus siihen. Siksi voimakkaiden teräsrakenteiden purkamiseen käytetään usein happoseosta, joka yksinkertaisesti liuottaa materiaalin.

Pienen määrän kiintoaineen poistamista pinnasta riittää yksinkertaisesti kaataa aine, kuten kloorivetyhappo, päälle.

Vinkki: Suorita hyvin huolellisesti, muutoin saatat saada poltettua tai aiheuttaa itsellesi toisen vahingon.

Tyypillisesti puhdasta happoa käytetään erittäin harvoin, sillä tämä erityinen seos valmistetaan.

Sen avulla on mahdollista:

 • liuottaa betonia;
 • poista se tiilistä;
 • pese seisot seinältä.

Seos sisältää väkevöityjä happoja ja estäjiä, jotka ovat välttämättömiä muiden pintojen suojaamiseksi betonin käsittelyssä. Esimerkiksi jos haluat puhdistaa pakastetun sekoittimen. Seos tunkeutuu nopeasti syvälle materiaaliin ja tuhoaa sen, minkä seurauksena jonkin ajan kuluttua se muuttuu pölyksi, joka on helppo pyyhkiä pois tavanomaisella harjalla.

Vihje: Voit käyttää seosta uudelleen, jos rakennusmateriaalia ei ole ensimmäistä kertaa puhdistettu kokonaan.

Tuhotamme vahvistetun betonin

Edellä mainitut betonin tuhoutumismenetelmät tässä tapauksessa eivät ole yhtä tehokkaita. Sinun on taisteltava materiaalia, joka on paljon vahvempi. Rei'itysreiän käyttäminen on yksinkertaisesti merkityksetöntä, joten on parasta valmistaa välittömästi erikoistyökaluja - voimakkaita poranteröitä timanttisuuttimilla.

Vain tällainen työkalu voi tehdä tällaisen työn. Tässä tapauksessa voit porata reikiä melkein mihin tahansa kulmaan.

Betonituotteiden kaapelileikkaus

Kaikki edellä kuvatut betonirakenteiden purkamismenetelmät eivät pysty valvomaan timanttien leikkaamista. Materiaalin voimakas pora ei ole este, joten se leikkaa kaikki paksuus. Menetelmän hinta on korkea, mutta sen avulla voit selviytyä nopeasti tehtävistä.

Vihje: Suurten mittojen betonielementin leikkaamiseen voit käyttää timanttikaapelia.

Vain ammattilainen voi tehdä työtä hänelle, koska hänellä on melko monimutkainen hoito. Purkamisen periaate on käyttää hydraulista painetta sen jälkeen, kun lohko on kääritty köyden ympärille. Leikkuunopeus riippuu betonin lujuudesta. Esimerkiksi erityisen vaikeissa tapauksissa tunti voi leikata noin 2 metrin etäisyydellä rakenteesta.

Laitteet purkamaan betonituotteita

Samaan aikaan tavallisen betonin käsittely ei aiheuta vaikeuksia. Se on 5 kertaa nopeampi. Laitetta käytetään yleensä tuotteissa, joiden paksuus on yli 1 m.

Toiminnan aikana sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia:

 • vaatii koneen mekanismin jatkuvaa jäähdyttämistä, koska se jatkuvasti lämpenee jatkuvasta työstä;
 • lähellä työpaikkaa pitäisi olla kylmä juoksevan veden lähde. Lisäksi vesi toimii myös eräänlaisena suojana timanttipinnoitteelle estäen sen hävittämisen ja pesemisen ylimääräisen pölyn, joka muodostuu työn prosessista;
 • on oltava pysyvä yhteys kolmivaiheiseen jännitteeseen, muuten laite ei toimi.

johtopäätös

Edellä kuvatut tuhoamismenetelmät ovat tehokkaita ja niitä käytetään melko laajalti, vaikka monia muita, esimerkiksi hydrokliinia betonin tuhoutumiseen, on olemassa. Heidän avulla voit päästä eroon tarpeettomista konkreettisista tavaroista ja aloittaa uuden rakentamisen lyhyessä ajassa. Tässä artikkelissa oleva video auttaa sinua löytämään lisää tietoa tästä aiheesta.

Tyypit betonituotannosta

Betoni on kaikkien rakennustöiden perusta. Sen avulla rakennetaan erilaisia ​​rakenteita, jotka erottuvat suurella lujuudella, resistenssilla kaikenlaisiin mekaanisiin ja ilmakehän vaikutuksiin. Betoniseoksen valmistukseen, arkistointiin, kaatamiseen ja tampereihin erikoislaitteiden avulla. Seuraavassa tarkastellaan yksityiskohtaisemmin keinoja betonin pumppaamiseksi asennuspaikalle sekä niiden ominaisuuksia.

Kuinka valita laitteita?

Kuljetus- ja betonijärjestelmien valinta perustuu tiettyjen sääntöjen noudattamiseen:

 1. Seoksen erottaminen ja sementtihyytelöiden vuotaminen on mahdotonta.
 2. Sen pitäisi olla täsmälleen laadun ratkaisu.
 3. On tärkeää laskea oikein sementin toimitusaika asetetun ajan.
 4. Pitäisi tarjota suojaa ilmakehästä. Esimerkiksi kesällä tarvitset suojaa ultraviolettisäteilystä talvella - jäädytys- ja sulatusjaksolta.

Sinun on tiedettävä, että kuljetusta on kaksi:

 1. Jatkuva prosessi. Sen toteutusta varten käytetään putkia, letkuja tai kuljettimia. Menetelmä on merkityksellinen, jos liuoksen sekoittamispaikka sijaitsee lähellä rakennustyömaata sekä suurta työtä suoritettaessa.
 2. Syklinen prosessi. Menetelmä sisältää kaksi vaihetta. Aluksi seos kuljetetaan rakennustyömaalle kuorma-autolla, betonikuorma-autolla, betonisekoittimella tai erikoisaltaisilla tankkeilla proomukoilla, autoilla tai rautateillä. Toisessa vaiheessa seos toimitetaan esineeseen letkulla, joka on liitetty trukinosturiin, betonipumppuun, betonitelineeseen jne.

Kun olet päättänyt ratkaisun oikeasta kuljettamisesta, voit valita erikoislaitteita, jotka takaavat seoksen turvallisuuden ja suurimmat kustannussäästöt, työvoimakustannukset. On tärkeää ottaa huomioon rakennetun rakenteen tyyppi ja sijainti, työn määrä ja nopeus.

Toimitusprosessi

Kuljetusprosessin rakenne ja työseoksen toimittaminen suoritetaan useassa vaiheessa:

 1. Sementin hyväksyminen betonisekoittimelta.
 2. Kuljetus konkreettiselle paikalle erikoiskuljetuksella.
 3. Puretaan sementti letkulla munintapaikassa.

Samanaikaisesti sementti voidaan toimittaa kahta eri järjestelmää eri kustannuksella. Kuljetus voidaan järjestää siten, että sementtilaasti toimitetaan jakelupaikalta suoraan betonisointiyksikköön. Tätä tarkoitusta varten käytetään hissejä, nostureita, kauhoja, kuljettimia, täryttimiä, betonilaitteita, moto-kuorma-autoja, betonipumppuja.

Kalliimpi järjestelmä sisältää välivaiheen ylikuormittumisen seoksen saannin ja syöttönsä välillä. Siksi edellä mainittujen laitteiden lisäksi käytetään enemmän kuljetusvälineitä.

Putkilinjan kuljetus

Betonin pumppujen putkistoja käytetään yhä enemmän nykyaikaisissa rakennustyömaissa. Tällä toimitusmenetelmällä on useita etuja. Ensinnäkin on mahdollista kuljettaa seos sekä pystysuunnassa että eri korkeuksissa ja vaakatasossa millä tahansa etäisyydellä. Betoniputkistoissa (letkuissa) sementtiä voidaan pumpata jopa vaikeasti tavoitettavissa oleviin paikkoihin. Jos laitoksessa on konkreettinen sekoituslaitos, prosessi suoritetaan jatkuvasti. Voit tehdä tämän käyttämällä yhtä letkua tai putkistoa, mikä vähentää huomattavasti käytetty aika ja työnkulut.

Ainoa tarve on käyttää erityisiä pumppuja ratkaisujen pumppaamiseen munimopaikkaan. Näihin kuuluvat pneumaattiset päällirakentajat, betonipumput ja muut liikennevälineet. Suosituimmat öljyn hydraulikäyttöiset pumput. Mekaaniset ahtopaineet ovat vähemmän kysyntää johtuen nopeammasta kulumisesta. Nämä laitteet on liitetty syöttöletkuihin tai teräsvesiputkistoihin, joissa sementti ruiskutetaan betonisekoittimesta.

Toimitus

Viimeistellyn muurauslaastin kuljetukseen ja ruiskutukseen käytettiin kaatopaikkoja, erikoisautoja, betonisekoittimia ja muita erikoiskapasiteettia alustalla letkulla.

Jokaisella tekniikalla on omat ominaisuutensa. Esimerkiksi kuorma-autot ovat suosituimpia. Ne ovat kuitenkin vähemmän sovitettuja liikenteeseen. Seoksen katoaminen on 2% johtuen delaminoitumisesta, veden haihtumisesta kesällä ja nopeasta jäähdyttämisestä talvella. Lisäksi ne on puhdistettava käsin.

Lähetä sementti voi olla rakenteeltaan täydellisempi kuorma. Se on varustettu erityisellä rungolla, jonka muoto antaa nopeasti sementtitoimituksen ilman manuaalista työtä. Sementin himmennys suljetaan pois. Kansi suojaa kosteudelta ja mahdolliselta jäähdytykseltä.

Kalliimmat ovat betonisekoittimia. Niiden käyttö on suositeltavaa vain, jos kuljetukset suoritetaan kaupungeissa tai jopa 70 kilometrin etäisyydellä. Tämäntyyppisen kuljetuksen erityispiirteenä on se, että koneeseen kuormitetaan kuiva seos, ja vesi lisätään juuri ennen purkamista. Näin voit saada laadukkaimman ratkaisun poistumisestasi.

Säiliöiden ja muiden erikoisastioiden käyttö on taloudellisesti kannattamaton laajamittaiseen rakentamiseen, koska suuri määrä niitä tarvitaan.

Toimitus nosturilla ja hisseillä

Betoninosturi on tornin tai puomiston mekanismeja, joissa on kauhan sementtilaasti. Näiden itseliikkuvien laitteiden erityispiirteet ovat seoksen annostus muurausyksikköön ja sen myöhempi jakautuminen. Sementin liike on mahdollista vaaka- ja pystytasossa.

Erityiset altaat ovat kahta tyyppiä:

 • ei pyörivä amme, joka antaa sen avulla suoritetaan vain vaakatasossa;
 • joka on varustettu vibraattorilla. Siinä on vaakasuoran lastauksen ja pystysuoran liikkeen mahdollisuudet, kun puretaan eri korkeuksissa.

Tiivis vaakasuuntainen betoniliike on erityisiä hissejä. Esimerkiksi kauhoja tai säiliöitä varustetut telineasennustarvikkeet nostavat seosta asennustilojen kattoihin. Rakennuspalikoiden välisiä kuljetuksia varten käytetään ricks-autoja, vaunuja ja skoottereita.

Hihnakuljettimien käyttäminen

Tämäntyyppistä laitetta käytetään teollisuus- ja asuinrakentamisessa, jonka suunnitelmassa on pienten pisterakenteiden rakentaminen. Mobiilikuljettimet on varustettu sileällä tai ristikkäisellä vyöllä, jonka pituus on 6-15 m, leveys 40-50 cm. Kaatokorkeutta voi vaihdella välillä 1,5-4 m. Kuljettimen kaatamisen erityispiirre on mahdollisuus suorittaa jatkuva prosessi. Samalla vaaditun paksuuden seos virtaa tasaisesti.

Kuljettimen etu on vähentää liuoksen menetystä minimiin itsepuhdistuvan nauhan prosessin organisoinnin takia, kun palautusjäämät palautetaan sen annosteluyksikköön.

Tällä menetelmällä on kuitenkin joitain vivahteita. Ohjeiden tiukan noudattamisen ansiosta voit estää seoksen kerrostumisen mahdollisuuden. Esimerkiksi kaatumisen liikkuvuuden tulisi olla 6 cm tai vähemmän. Hihnan kaltevuuskulma nousun ja laskeutumisen osalta enintään 4 cm: n liikkuvuudelle tulisi olla 18 ° ja vastaavasti 12 °. Tällä parametrilla, 4-6 cm: n etäisyydellä, nauha voidaan nostaa 15 °: een ja laskea 10 °: een. Samanaikaisesti syöttövyöhön tulisi liikkua alle 1 m / s nopeudella. Purkamista varten tulisi käyttää korkeintaan 0,6 m: n huippuja, mutta sementti ei saa virrata kuljettajalta.

Tämän ratkaisun toimitusprosessin tällaisen organisaation haittojen olisi katsottava johtuvan siitä, että konkreettista aluetta ei ole mahdollista jakaa betonia. Jos suuria alueita käsitellään, kuljettimet on järjestettävä uudelleen manuaalisesti, mikä lisää työvoimakustannuksia ja viivästyttää rakentamista.

Betonilaatat ovat tehokkaimpia. Nämä koneet on suositeltava käytettäväksi rakennusten ja prosessilaitteiden monoliittisten perustusten asettamiseen. Levitin on kone, joka on varustettu pyörivällä alustalla, laite sementin vastaanottamiseksi ja kaatamiseksi teleskooppihihnakuljettimella betonisoitaville paikoille.

johtopäätös

Betoniratkaisun syöttö ja purku rakennustyömaalla ovat tärkeitä askelia. Toimitusehtojen noudattaminen määrää seoksen laadun, siis valmiin rakenteen lujuuden. Oikein valittu menetelmä ja kone toimitettavaksi määrittävät rakennustyön vauhdin, työvoimakustannusten määrän ja siten työn kustannukset.

Siksi nykyisin saatavilla olevia laitteita, koneita ja muita sementtimekanismeja parannetaan jatkuvasti.

Betonipumput

Rakennusten rakentaminen betoniliuoksella edellyttää erikoisteknologian käyttöä. Se kykenee helpottamaan kuljetus- ja muninta-aineistoa, vähentämään rakentamisen aikaa ja siten vähentämään työn loppukustannuksia. Suuri valikoima malleja voi valita sopivan tyypin tietylle kohteelle.

Matkaviestimet ja kiinteät asemat

Nykyaikaiset pumput pystyvät siirtämään ratkaisun noin 200 metrin etäisyydelle.

1. Auto - roottori tai mäntä asennetaan trukin runkoon, jossa käytetään päämoottorin tehonottoa. Suunnittelussa on jakopora, jonka vaakasuuntainen pituus on 12-70 metriä. On sallittua kiinnittää 3 metrin pituiset metalliputket tähän puomiin ja kumiletkuihin, joiden pituus on 4 metriä, mikä lisää rakennusseoksen toimitusaikaa haluttuun etäisyyteen. Auto betonipumpun etuja:

 • liikkuvuutta;
 • kapasiteetti, joka tuottaa jopa 150 kuutiometriä seosta tunnissa;
 • vähentää rakentamisen aikaa verrattuna nosturin siirtämiseen 10 kertaa.

Tämäntyyppisten laitteiden ainoa haitta on sen hinta. Ehkä vain suuret rakennusyritykset voivat ostaa uuden auton. Esimerkiksi kuorma-autoon asennettava betonipumppu, joka on asennettu MAN-kuorma-auton alustaan, myydään hieman yli 12 500 000 ruplaa ja Korean DAEWOO-brändin hinta on kymmenen miljoonaa. Erinomainen ratkaisu voisi olla erikoislaitteiden vuokraus. Yritykset, jotka tarjoavat pumpun hinnoittelua, asettavat hintoja tai riippuen käyttöajasta (2 500 ruplaa tunnissa) tai seoksen tilavuudesta (200 ruplasta / kuutiometri).

2. Kiinteä - männän asennus rakenteelliseen runkoon, jossa on pyörät. Yleensä sitä käytetään pitkään korkean rakennuksen rakentamiseen. Betonipumppausasema kuljetetaan oikeaan paikkaan suorittamaan lisätoimenpiteitä sementtilaastin kuljetusta ja siirtoa varten. Toiminta tapahtuu bensiini- tai dieselmoottorin työn avulla.

Kiinteitä pumppuasemia käytetään betonin toimittamiseen yli neljän metrin korkeudelle. Teknisistä ominaisuuksista riippuen tällaiset yksiköt tarjoavat konkreettista toimitusta nopeudella 90 m3 / tunti.

Kiinteiden asennusten edut:

 • alhainen hinta (markkinoille erikoistuneita laitteita on laaja valikoima malleja sekä uusien ja Boo hinnalla, joka ei ylitä kolme miljoonaa ruplaa pumppu vuokra konkreettisia, esimerkiksi tuotemerkin PUTZMEISTER ja muut määrät 250000 kuukaudessa.);
 • pienet mitat;
 • toisin kuin auton asennus, ei ole tarpeen käyttää suurta kovaa alustaa;
 • laaja valikoima valmistajia ja malleja, esitelty sekä myyntiin että vuokraukseen.

Ruiskutuspumput - käytetään rakenteellisten tyhjiöiden täyttämiseen, tiiviiden muotojen pysäyttämiseen ja betonien halkeamien ja nivelten korjaamiseen. Mekanismit ovat yksi ja kaksi osaa. Keskimääräinen hinta riippuen kokoonpanosta - 40 000 - 90 000 ruplaa.

Suunnitteluvaihtoehdot

Betonipumppuja on kaksi päätyyppiä: mäntä ja gerotor.

Nykyaikaiset mäntäyksiköt pystyvät tarjoamaan ratkaisun 5-65 m korkeuteen. Parhaimmillaan niiden suorituskyky on 180 m3 / h. Herkempi kuluminen, koska sementtihiukkaset voivat jäädä kitkasten välille. Männän imutehon avulla betoni siirtyy sylinterin syvennykseen. Liikuttamista työntäessä päinvastoin pistetään putkiin. Liuos syötetään männän betonipumpussa, jossa on pienet nykäykset.

Hydraulijärjestelmän malli eroaa pehmeämmän seoksen syöttö- ja kulutuskestävyydestä. Ratkaisun vastaanottoaste on lähes ennallaan. Sileä on varmistettu männän laajalla iskulla (1 500-2 500 mm). Ne aiheuttavat suurimman mahdollisen paineen, mikä lisää huomattavasti rakennusmateriaalien toimitus- ja toimitussisältöä.

Kahden sylinterin muotoilu, toisin kuin yhdellä mekanismilla, kykenee niin varovasti syöttämään sementti-hiekkaseosta, että sen työ muuttuu lähes huomaamattomaksi. Tällaisissa betonipumppuissa voiteluaine on mineraaliöljy tai vesi.

Gerotor (auger) betonipumppu

Geroottorimekanismin rakenne tarjoaa tasaisen virtauksen, jopa kovaa, ja sitä leimallista hiljaisempi moottorin toiminta.

Liikenneruuhkat poistetaan käänteisen moottorin toiminnalla. Kulutettavien osien vaihtaminen ei tarkoita erityisiä taitoja ja tietoja. Pumpun tärkein haittapuoli betonin pumppaamiseksi on lujitetun letkun nopea heikkeneminen, joka kovaa materiaalia vaurioittaa helposti. Kiertopumpun tärkeä ominaisuus on suhteellisen edullinen korjauskustannus. Tästä huolimatta laite, jossa on hydraulinen mäntäjärjestelmä, on kestävin ja tuottavampi.

Laitteet betonimassan toimittamiseen ja jakeluun

Betoniliikenne

Laitteet betonimassan toimittamiseen ja jakeluun

Betoniseos syötetään betonirakenteeseen käyttäen erilaisia ​​kuormanostolaitteita ei-pyörivissä tai pyörivissä kauhoissa tai kuljetushihnoissa, betonipumppuissa, voimansiirtäjissä, linkeissä ja vibro-boomissa, hihnakuljettimissa.

Ei-pyörivät kauhat kuormataan betonisekoituksella kuorma-autoilla olevista betonisekoittimista, betonisekoittimista, kippiautoista ja muista keinoista siirtolaitteiden avulla, jotka tarjoavat riittävän korkean purkamiskorkeuden.

Ei-pyörivät kauhat, joiden kapasiteetti on 0,5 m3 ja 1 m3 (kuva 31), käytetään pääasiassa betonielementteihin. Kauha koostuu kehyksestä, johon runko 3 on lieriömäinen kartiomainen, hitsattu pohjaan suljin 5. Suljin ohjataan vipulla.

Hydraulisessa rakenteessa käytetään ei-pyörivä kauhoja, joiden kapasiteetti on 8 m3 (kuva 32), kuormattuna betonikuormalla kuorma-autoilla olevista kuorma-autoista tai rautatiekaseteista. Kauhan on varustettu manuaalisella suljinlenkillä. Vetovoiman hydrauliikka.

Putken bunkkeri on valmistettu kartion muotoiseksi seinämien kallistuskulmalla 78 °. Kartiokerän ulostulon läpimitta 1150 mm.

Laitteen kuormituksen helpottamiseksi on varustettu vastaanottolokero 5, jonka pituus on 2 800 ja leveys 2700 mm. Kauhan halkaisija on 2850 mm, korkeus yhdessä ristikappaleen kanssa on 5600 mm. Tyhjän altaan paino on 5640 kg, betoniseoksella - 24840 kg.

Kuva 31. Potkuri, jonka kapasiteetti on 8 m3:

Kuva 32. Kiinnitettävä ämpäri, jonka kapasiteetti on 1 m3

Kääntyvät altaat (kuva 33) ovat kapasiteetiltaan 0,5; 1; 1,5; 2; 3,2; 6,4 ja 8 m3. Niiden rakenne on sama, ne eroavat toisistaan ​​vain kooltaan ja laitteen sulkemiselta.

Lataa ne suoraan ajoneuvoilta; sitä ei tarvitse järjestää uudelleenlastausnauhat. 0,5 m3: n kapasiteetin lisäämiseksi nosturin alueella laudat levitetään laudoittain ja neljä kauhua asetetaan toiselle sivulle vaakasuorassa asennossa niiden päälle.

Kuorma-auton trukki, jossa on runko, jonka kapasiteetti vastaa neljän kauhan kapasiteettia, taaksepäin ja purkautuu. Samanaikaisesti betoniseos täyttää tasaisesti kauhat. Sitten nosturi vuorotellen nostaa kauhat ja pystysuorassa asennossa toimittaa ne purkamispaikkaan.

Kauhojen runko on liukurenkaat, jotka toimivat ohjaimina nostettaessa kauhoja pystyasennossa.

Altaat, joiden kapasiteetti on 1,5; 3,2; 6,4 ja 8 m3 on tavallisesti lastattu konkreettisten kuorma-autojen betoniseoksella, jonka vartalokapasiteetti on yhtä suuri tai ammeen kapasiteetin moninkertainen.

Kuva 33. Betoniseoksen purkaminen kääntyvään kauhaan, jonka kapasiteetti on 3,2 m3: 1 - kauhan runko, 2 - juoksijat, 3 - liukumäki, 4 - poikittainen, 5

On tarkoituksenmukaista käyttää hihnakuljettimia konkreettisten betonirakenteiden syöttämiseen silloin, kun se on hankalaa tai mahdotonta toimittaa toimittamalla (kuorma-autoilla varustetuilla kuorma-autoilla, kippiautoilla) tai nostureilla kareissa. Näissä tapauksissa käytetään liikkuvia hihnakuljettimia (kuva 34), jotka ovat mekanismeja, joiden pituus on 5,70 - 15,35 m, ja hihnan leveys on 400-500 mm. Tällaisten kuljettimien materiaalien nostokorkeus on 1,5-5,5 m, tuottavuus on jopa 35 m3 / h.

Kuljettajan päätykappale on taipuisa kumitetusta päättömästä hihnasta, käyttö- ja jännitysrummun kirjekuoresta ja joka perustuu uritetun tyyppisten ja alemman tasorullatukien tukeviin rullatukeen.

Kuva 34. Mobiilihihnakuljettimet: 1-jännitysrumpu, 2-hihna, 3-rattainen, 4-rullalaakerit, 5-rumpu.

Hihnan liike siirtyy käyttörummusta johtuen kitkan vaikutuksesta sen pinnan ja hihnan välille. Tämän voiman suuruutta hallitsee nauhan kireys ruuveilla. Käyttörulla on kytketty moottoriin vaihteistolla tai vaihteistolla.

Betoniyhdistelmä teipillä ladataan kiristyslaitteen päälle sijoitetun kuormitussuppilon läpi. Nauhan puhdistaminen juuttuneesta seoksesta käyttö- ja jännitysrummun alla on kaavin kiinnitys.

Jotta vältyttäisiin kerrostumiselta kuljettimilla, siirretään betoniseoksia, joissa on enintään 6 cm: n kartioleikkaus. Samanaikaisesti betoniseos ladataan hihnalle paksummalla kerroksella, jonka kuljettimen rakenne mahdollistaa. Kuljettimien kaltevuuden kulmat eivät saa ylittää sitä, kun seosta nostetaan kartiomurilla 4 cm - 18 °, 4-6 cm - 15 ° ja kun seos laskeutuu - vastaavasti 12 ja 10 °. Kuljettimien kallistuskulmien suuret kulmat sallitaan vain, jos työn suunnittelussa on erityisiä ohjeita.

Kuljetushihnan ennenaikaisen kulumisen estämiseksi on tarpeen varustaa asianmukaisesti kuormaus- ja purkulaitteet. Ennen kaikkea hihna kuluu, kun kuljetin kuljetetaan suuresta korkeudes- ta: putoavan betoniseoksen puhalteista puristetaan ja leikataan rullalaakereiden reunoilla. Kuljettimien lastausosa on siksi järjestettävä siten, että nauhan päälle putoavan seoksen korkeus on mahdollisimman pieni.

Nauha on ladattava symmetrisesti, muuten se voi venyttää epätasaisesti pituussuunnassa. Tehdä tämä, nauhan kummallakin puolella kuormituksen alueella, ne järjestävät ohjauspaneelit, jotka on leikattu kuminauhoilla.

Oikein asennettu kuljetin, jossa nauhan symmetrinen kuormitus ei vaadi erityisiä laitteita sen keskittämiselle. Tarvittaessa teipin keskittämiseksi rullalaakereiden pohjaan sijoitetaan pienet kolmiomaiset tiivisteet, joiden kaltevuus on nauhan suunnassa.

Nauhan käyttöikä riippuu liittymismenetelmistä. Metallikannattimien, niittien ja kiinnittimien liittämiseen käytettäessä liitokset menevät nopeasti ja käyttörummun puhdistuslaitteet häiriintyvät. Siksi niitä käytetään vain nauhan hätätaukoihin, kun on tarpeen palauttaa liitoskappale nopeasti. Kestävin ja kestävä on yhteinen nauha, joka on tehty vulkanoinnin menetelmällä. Vulkanisoida nauhan päät pään jälkeen, liimattu yhteen päällekkäisyyksien kanssa, ommellaan yhteen.

Siirrettävät kuljetushihnat, jotka syöttävät yhdestä asennosta betoniseoksen, eivät levitä sitä betonirakenteen alueen yli. Seoksen jakamiseksi on välttämätöntä järjestää kuljetin uudelleen syöttöprosessin aikana, mikä vaatii ylimääräistä työtä ja aiheuttaa viivästyksiä betonoinnissa.

Jotta konkreettisen rakenteen jakeluprosessi koneistettaisiin betonirakenteessa, kun se toimitetaan kuljettimilla, on luotu useita betonityölevyjä, joiden etenemistä on enemmän itsekulkevia betonirakenteita, joissa on liukuva (teleskooppinen) puomi.

Omalla käyttövoimalla varustetulla hihnakuljettimella LBU-20 on sisäänvedettävä puomi, jonka enimmäispituus on 20 m ja vähintään 3 m, varustettu 500 cm: n leveällä vyöllä. Betonivalmistaja koostuu kahdesta kuljettimesta, joista toinen on pohja ja sisäänvedettävä. Betoniyhdistelmä peruskuljettimella siirtää vastaanoton bunkkeria, jonka kapasiteetti on 2,4 m3, joka on ladattu auto betonikuorma-autoista tai kippiauto.

Yläpohjan kuljetinpituudesta 12 m, betoniseos voidaan purkaa suoraan rakenteeseen. Jos ylemmän kuljettimen pituus on riittämätön, alempi kuljettimen pituus on 10 m ja betoniseos syötetään siitä.

Alemman kuljettimen suurin ulottuvuus ylemmälle on 7 m. Alempi kuljetin voi syöttää seoksen eteen- ja taaksepäin.

Yhdestä pysäköintialueesta oleva LBU-20-levitin voi toimittaa betoniseoksen mihin tahansa pisteeseen puomin alla 800 m2. Levittimen suorituskyky 25 m3 / h.

Betonipumppuja käytetään betonisekoituksen toimittamiseen suunnittelussa, missä betonisekoittamista on vaikea toimittaa muilla tavoin. Betonipumppuja käytetään laajalti tunnelivuoren betonoinnissa, rakenteiden pystyttämisessä liukuvaan muottiin jne.

Kotitalousteollisuus valmistaa betonipumppuja SB-9 mekaanisella käyttölaitteella, jonka kapasiteetti on 10 m3 / h ja SB-95A hydraulisella käyttölaitteella, jonka kapasiteetti on 20-30 m3 / h.

Mekaanisesti toimiva betonipumppu on yksisylinterinen vaakasuora yksisylinterinen mäntäpumppu, jossa on kaksi pakotettua korkkiputkea. Betoniseos ladataan vastaanottosuppiloon, jossa se sekoitetaan jatkuvasti sekoittimien kanssa, homogeenisuuden säilyttämiseksi ja delaminoitumisen estämiseksi. Seos syötetään sitten avoimen imuventtiilin läpi tehostimen kautta pumpun sylinteriin. Sylinterin täyttämisen jälkeen männän seos syötetään betoniin.

Betoniputki on valmistettu teräsputkista. Se sisältää suoria putkia, joiden halkaisija on sama ja pituus 3; 1,5; 0,9; 0,6; 0,3 m ja polvet taivutettu 90 °, 45 °, 22 ° 30 'ja 1G15 kulmassa. Betoniputken halkaisija valossa on 150 mm.

Betonipumppuissa, joissa on hydraulinen mäntä, liikkuu pumpun avulla sylinterille syötettävän nesteen avulla.

Mäntäpumput, joilla on hydraulinen käyttövoima verrattuna mäntäpumput mekaanisen ajon kanssa, ovat tärkein etu pienillä dynaamisilla kuormilla pumpun ja betoniputken komponentteihin ja osiin sekä taattuun maksimipaineeseen, jonka ylimäärä ei ole sallittu. Nämä kaksi asiaa edesauttavat pumpun luotettavaa toimintaa ilman rikkoutumia ja onnettomuuksia.

SB-95A-betonipumppu (kuva 36) on varustettu 19 m pituisella jakoporauksella, johon kiinnitetään joustava betoniputki, jonka halkaisija on 123 mm. Tämä mahdollistaa betoniseoksen syöttämisen 21 m pystysuoraan ja 19 m vaakatasoon ilman lisäbetonin asennusta ja tukirakenteiden tai kiinnikkeiden asentamista.

Jakelupuomin avulla siirrytään asennettu vesiputki. Puomi asennetaan kääntöpöydälle, joka on kiinnitetty betonipumpun runkoon pallon kääntöpöydällä, ja sitä pyöritetään pystysuoran akselin ympäri moottorista. Puomi koostuu kolmesta liitoksesta, jotka on yhdistetty kääntyvästi ja jotka käännetään hydraulisylintereillä kuljetusasennossa. Muuttamalla kulmakulma linkkien välissä on nuolipää, jossa on betoniputken päätykytkin, liikutettavaksi pystysuoraan ja vaakasuoraan.

Kaikki betonipumpun komponentit on asennettu ruuvikiinnikkeisiin kiinnitettyyn hitsaukseen, jotta varmistetaan sivuttaisvakavuus, kun käytät betonipumppua nuolella.

Ilman betonin käyttöä puomi voi antaa betonimassa betonin putken 150 mm läpimitaltaan horisontaalinen etäisyys 300 m, pystysuunnassa enintään 50 m. Betonovoda linkit on liitetty toisiinsa nopeiden lukitsee saadaan aikaan tarvittava lujuus ja tiiviys nivelet.

Betonipumppu SB-95A on kaksisylinterinen mäntäpumppu. Kun mäntiä liikkuu, vastaanottosuppilosta 4 oleva betoniseos imeytetään työstösylinteriin painovoiman ja sylintereissä syntyvän harvinaisuuden perusteella ja sieltä ruiskutetaan putkiin. Molemmat männät toimivat vastakkaisissa suunnissa synkronisesti, toisin sanoen kun yksi mäntä imee seoksen vastaanottosuppiloista, toinen pumpoi sen putkiin.

Betonimassan imun parantamiseksi vastaanottosuppiloon on vauhtipyörä, joka koostuu vaakatasosta, jossa on käyttömekanismi.

Betonipumpun normaali käyttö varmistetaan, jos betonisekoitusta, jossa on vähintään 4 cm: n kartioleikkaus, joka täyttää virtaavuuden helpottamiseksi tarvittavat vaatimukset, pumpataan betonilinjan läpi ja betonivirtausta tarkkaavaisesti. Seos putkien läpi tapahtuvan pumppauksen aikana ei kerrostua eikä muodosta ruuhkia.

Betonipumppujen avulla pumpatut betoniseokset vaativat korkeaa sementtipitoisuutta. Vesi-sementtisuhteen tulisi olla välillä 0,5-0,65.

Karkeana aggregaatina on suositeltavaa käyttää soraa eikä rakeita. Sileä pinta ja pyöristetty sora helpottavat jyvien välistä kitkaa ja lisäävät betoniseoksen liikkuvuutta. Karkean kiviaineksen suurin raekoko ei saa olla yli 0,4 sementtirivin sisähalkaisijasta soraa ja 0,33 murskattua kiveä kohden. Betoniyhdyskäytävän määritellyn raekoko ylittää betonovodin liikenneruuhkat. Lamellin (läpän) tai neulan muotoisten jyvien lukumäärä ei saa ylittää 15 painoprosenttia.

Kuva 36. SB-95A betonipumppu hydraulisella käyttölaitteella: 1 - jakelupuomi, 2 - betonovod, 3 - hydraulisylinteri, 4 - vastaanoton täyttösuppilo, 5 - runko

Betoniputkistojen mukana toimitettavien betonipumppujen tavanomaista käyttöä varten on tarpeen käyttää ylimääräisiä apulaitteita, joiden avulla betonipumpun avulla syntyy konkreettisia pumppuja. Betonipumpun asennus koostuu betonipumpusta, joka vastaanottaa bunkkeria, jonka kapasiteetti on 1,5-3 m3 ja jossa on tärytysverkko, joka sijaitsee betonipumpun suppilon yläpuolella. Joskus värähtelevä ristikko asennetaan betonitehtaan annostelulaatikkoon.

Suppilon yläpuolella oleva värähtelevä ristikko estää betonipumpun ja betoniputken suuremman sallitun aggregaatin jyvien sekä värähtelyn nopeuttavan betoniseoksen kulkua betonivastaanottimeen.

Kuorma-autossa tai kaatopaikoilla kuljetettavan betoniseoksen purkamiseen on asennettu betonipumpun yläpuolinen ylikuormitusramppi. Ylikulkuun on kiinnitetty välivaihe bunkkeri.

Joskus ylikuormitustelineen sijasta betonipumppausasema on varustettu nostolaitteella, jonka kauhan kuormaa kuorma-autoon.

Asenna putki vain sen laippojen tarkistamisen ja perusteellisen puhdistuksen jälkeen, tiivistysrenkaat (tarvittaessa ne on vaihdettu) ja kaikkien liitosten sisäpinta.

Vaakasuorien osien betonin asetetaan tukien päälle tai tyynyjä eri (esim., Sisäänvedettävä putkimainen pystytuet, rakennustelineet puutavara, rakennustelineet, metsät), pystysuora ja kalteva kiinnitetään sinkilöillä tai pihdit mastoihin, metsät, muotti runkorakenteiden. Betoniputkiston pystysuuntaisia ​​osia on suositeltavaa kallistaa. Käytä betoniputken polven taivutettua 90 °: n kulmassa. Sen sijaan on parempi asentaa kaksi polvea 45 asteen kulmaan, erotettuna suoralla linkillä 1,5-0,6 m pitkä.

Betoniputkilinjan pystysuora alue on sijoitettu lähemmäksi kuin 8-9 m betonipumpusta ja sen eteen betoniputkilinjan liitos on asennettu venttiiliin, joka estää betonin virrata takaisin, kun pumppu pysähtyy, vaihtaa tai puhdistaa betoniputkea.

Putkilinjan reitille sijoittamisen yhteydessä on pidettävä mielessä, että suorat vaakasuorat ja pystysuorat osat ja polvet luovat erilaiset arvot vastarintaa betoniseoksen liikkumiselle. Käytännöllisyyden vuoksi, kun otetaan huomioon polvivastukset, jotka on taivutettu 90 °, 45 °, 22 ° 30 ° kulmassa, korvataan laskennallisesti ekvivalentteina vaakasuoraa betonputkea, vastaavasti 12, 7 ja 4 m ja pystysuora betonovod 1 m vaakatasossa. Käytä ekvivalenttisia pituuksia määritä vaakasuoran betonovodin pienempi (ekvivalentti) pituus.

Betoniputken tietyn pituuden on oltava pienempi tai yhtä suuri kuin betonipumpun ominaisuuksissa määritelty vaakasuora toimitusmatka. Vaakasuorilla osuuksilla putki on asennettu hieman vastoin alueelle, joka on tarkoitettu tyhjentämään vettä huuhtelun jälkeen.

Liikkuvien tukosten muodostumisen välttämiseksi betoniputket kostutetaan ja kostutetaan ennen betoniseoksen kulkua, joka kulkee kalkin tai sementtilaastin läpi. Jotta liuos etukäteen läpäisi täydellisen poikkileikkauksen, betoniputkeen asetetaan pussilakanappi, joka estää liuoksen leviämisen ja varmistaa, että betoniputki on täysin kostutettu. Kun kaadetaan osaa liuoksesta betonovod-putkessa. Betoniviivan syöttämä betoniseos puristuu takareunaan ja edistää liuoksen osuutta kahden lavan välissä.

Betoniraudan kautta kuljetettaessa betoniseos jaetaan rakentamisen alueella pyörivien nuolten, jopa 3 metrin pituisten lokeroiden, vibro-kourujen tai rungojen avulla.

Yksi tärkeimmistä syistä betonipumppuasennuksen normaalin toiminnan häiritsemiseen on betoniseoksen erottaminen betoniputken tukkeutumisesta, ts. Liikenneruuhkien muodostuminen. Liikennehäiriöitä muodostuu seuraavissa tapauksissa: - jos konkreettisekoituksen betonipumpujen syöttöaikojen aikana betoniseos ei pumpannut betonimassoa järjestelmässä 10 minuutin välein 10-15 sekunnin ajan betonipumpun pienissä toimintatiloissa; - kun konkreettinen sekoitus joutuu betonipumpulle, joka on osittain kerrostunut tai alkaa asettaa; - betoniputkijohtojen liitosten heikkenemisessä linssiliitoksissa, jos sementtimon vuoto on tapahtunut; - betoniputken seiniin kohdistuvissa betonisukkeissa tai virtauksissa; - betoniputken seinien voimakas kuumentaminen erittäin kuumalla säällä (eristyspinnan ulkopinnalla ei-eristetty tai maalattu valkoinen) jne.

Tunnista liikenneruuhkat useimmiten ääni, koputtaa betoniputki. Yritetään työntää korkkia, johon sisältyy betonipumppu, johtaa betonin sekoittumisen edelleen tiivistämiseen ja vaikeuttaa mashin poistamista. Korkin poistamiseksi betoniputki puretaan sopivaan paikkaan ja puhdistetaan.

Muita mahdollisia syitä liikenneruuhkien ja toimintahäiriöiden muodostumiseen betonipumpun toiminnassa ja niiden poistamisessa on kuvattu yksityiskohtaisesti betonipumppujen käyttöohjeissa.

Heti betonirakennuksen jälkeen vesiputki puhdistetaan ja pestään vedellä kahden bannikin avulla kumimansseilla ja kahdella huovalla, hamppulla tai kuorilla. Banniki ja wads työntyvät vesilinjan läpi vedellä, jota toimitetaan paineen alaisena betonipumpulla. Veden tyhjentäminen huuhtelun jälkeen putkistojen alimmassa osassa järjestää tyhjennysventtiilin.

Paineilmaruiskutuskoneet, sekä betoni, joita käytetään syöttämään betoniseoksen besperegruzochnoy päässä syöttösuppilosta tilaan pinoamisen rakenne, kun betonoinnin suuri korkeus rakenteita, sekä joitakin kasveja ja betonielementtien aikana betonisen tunnelin vuoraukseen pieni (6-12 m2) ja toisen ( 12-24 m2). Tunneleiden betonirakennuksessa pneumaattinen päästölaite on asennettu kapea-mittarilla varustettuun vaunuun ja sitä liikutetaan työn eteen.

Teollisuus tuottaa pneumaattisten päällirakenteita, joiden kapasiteetti on 800 litraa.

Betoniseoksen pneumaattiseen kuljetukseen tarkoitetut laitteet koostuvat paineilmasäiliöstä, kompressorista, vastaanottimesta, betoniputkesta ja vaimentimesta.

Paineilmasäiliö (kuva 37) on säiliö 5, johon osa betoniseoksesta kuormitetaan suppilon 3 läpi. Kuormituksen jälkeen kartioventtiili on suljettu ja paineilmaa syötetään putkilinjan läpi paineen alaisena 0,6 MPa: n paineessa, jonka vaikutuksesta betoniseos pääsee putkistoon ja siirtyy purkauspaikalle.

Betonisekoituksen poistumisesta säiliöstä, sen liittymisestä putkiin ja estääkseen liikenneruuhkien muodostamisen pneumaattiseen päästökoneeseen on asennettu ohjauskartio 2, jossa on suuttimet 6, jonka kautta ilmaa levitetään betoniseokseen säiliön poistumispaikassa.

Bokovodovod kerätään putkista, joiden pituus on 3 - 6 m. Pneumaattorin putkien halkaisija on 180 mm.

Seos betonin läpi kulkee 1,5-2,5 m / s nopeudella. Siksi betoniputkiston lopussa on ehdottomasti asennettava vaimennin (kuva 38), joka varmistaa konkreettisen seoksen hiljaisen poistumisen betoniputkesta ja ilman erottamisen siitä, jonka avulla betoniseos on kyllästynyt liikkuessaan.

Kuva 37. Paineilmasäiliö: 1 - putkisto paineilmaa varten, 2-ohjainkartio, 3-suppilo, 4-kartiomainen portti, 5-säiliö, 6-suutin, 7 - konkreettinen novod

Kuva 38. Säätöpelti: 1 - hitsattu säiliö, 2-putki betonirajoittimeen, 3-putki joustavan letkun liittämiseksi

Pelti on hitsattu säiliö, joka on yhdistetty putken kautta betoniputkeen. Taipuisa letku kiinnitetään absorboivan suuttimen päälle betoniseoksen syöttämiseksi asennuspaikkaan.

Pneumosupercharger toimittaa betoniseoksen annoksina. Jokainen seuraava erä ladataan pneumaattiseen puhaltimeen sen jälkeen, kun edellinen on siirtynyt betoniriviin. Yhden osan tilavuus vastaa paineilmasäiliön säiliön kapasiteettia.

Betoniseoksen ja pneumaattisen kompressorin suurin kuljetusalue on vaakatasossa 200 m tai jopa 35 m pystysuoraan.

Paineilma paineilmasäiliöön tulee kompressorista vastaanottimen läpi, jonka kapasiteetti on 1,8 - 4 m3, mikä auttaa vakauttaa käyttöpaineen.

Pneumaattorin päällysteen suorituskyky betoniseoksen kuljettamiseksi kartiomurilla 5-8 cm on 20 m3 / h.

Seitsemän täryttimet 4 IV-70A asennettiin lataussuppiloon ja runkoyhteyksiin 4-8 metriä, mikä helpottaa betoniseoksen kulkua ja estää sen tarttumasta tärinän kierteen seinämiin.

Betonisekoituksen nopeuden pienentämiseksi vibro-rungon kaksi keskimmäistä osaa on varustettu välivaimennuksilla, ja viimeinen osa on kostutettu.

Vaimennin on rungon erityinen linkki, joka on järjestetty keskimmäiseen osaan ja jossa on jakaja kolmen puolisen prisman muodossa, jonka reunaa on ylöspäin. Betoniyhdistelmä, joka tapasi jakajaa, menettää suuresti liikkumisnopeuden. Pellin jokaisen haaran poikkipinta-ala on yhtä suuri kuin runkoputken poikkipinta-ala.

Keskinäiset absorboijat sijoitetaan noin 12 m etäisyydelle toisistaan. Näin varmistetaan virtausnopeus 3-4 m / s: n ulostulossa, jossa betoniseos ei kerrosteta ja betonikerrokset eivät ole vaurioituneet. Kaatumien puuttuessa 40 metrin pituisen vibro-rungon poistumisnopeus on 20-25 m / s, mikä ei ole hyväksyttävää.

Kussakin osassa vibro-varsi on yksi (alempi) liitos 5 kaksinkertaisilla seinillä lämmittäen höyryä negatiivisissa lämpötiloissa.

Vibroburnin leikkaus mahdollistaa sen toimittamisen rakennuskohteille, joita ei ole irtotavarana, vaan tehtaalla koottuja osia. Vibro-runko voidaan koota halutulle pituudelle.

Vibro-rungon alue kasvaa samalla tavoin kuin rungon alue.

Vibro-rungon kautta syötetyn betoniseoksen aggregaatin raekoko ei saa ylittää 1/3 putkien halkaisijasta. Jos tätä ehtoa ei havaita, vibro-varsi lukittuu. Vibrorobotin suorituskyky riippuu kuljetusten liikevaihdosta ja kapasiteetista. Käytännöllisesti katsoen se saavuttaa 25-30 m3 / h, joka on suunnilleen yhtä suuri kuin 3.2 m3: n kauhalla toimivan nosturin suorituskyky ja jatkuvan betonisekoituksen ansiosta se voi saavuttaa 150-200 m3 / h. Tyypillisesti vibro-rungon suorituskykyä rajoittavat mahdollisuudet betonisekoituksen työstämiseen täryttimillä.

Käytettävän betonirakenteen betonisekoituksen tasainen jakautumista varten käytetään kompakteja sähkökäyttöisiä puskutraktoreita, pyörivä jakelupesät, täryttimet ja tärytyskourut.

Traktorin M-663-B mukaisen kompaktin sähköpumput perustetaan massiivisten rakenteiden lujittamattomiin lohkoihin toimitetulle betoniseokselle.

Kuva 41, Värähtelevä syöttölaite: 1 - siirtymäalusta, 2 - täryttimet, 3 - kotelo, 4 - juoksijat

Erityinen paine betonille sähköstaattorin raiteiden läpi on 0,02 MPa. Alhaisesta paineesta johtuen sähköinen puskutraktori liikkuu helposti tuoreesta betonista.

Virtalähtökaapeli syötetään sähköiseen puskutraktoriin ylhäältä jousikuoren läpi. Kun sähköinen puskutraktori liikkuu, kaapeli kääritään tähän rummuun, jolloin se pysyy taivutettuna sähköpelastuskoneen ja sähkökaapin välillä.

Puskutraktorin massa on 4,7 tonnia, sähkömoottorin teho on 25 kW ja tuottavuus 50 m3 / h.

Pyörivä jakeluputki on valmistettu pituudeltaan enintään 3 m. Se käytetään pääasiassa betoniseoksen kuljetukseen betonirivin tai kuljettimen läpi betoniseoksen levittämiseksi lohkoalueelle.

Värähtelevä syöttölaite (kuva 41) on suunniteltu siirtämään betoniseosta rajoitetulle etäisyydelle. Siinä on laaja vastaanottava osa kotelosta 3 betoniseoksen lastaamisesta kaatopaikoilta ja kapea purkaus, joka antaa seoksen suunnittelussa.

Seos liikkuu kahden lähellä olevan täryttimen värähtelyn seurauksena kaltevassa asennossa. Värähtelevien syöttölaitteiden pituus on 2-4 m. Vaakasuoralle liikkumiselle ne toimitetaan juoksijoilla.

Vibro-kouruja (vibraattoreita) käytetään betoniseoksen levittämiseen betonisointiyksikön läpi sekä kuormittamiseksi runko-osan vastaanottosuppiloon, kun betonirakenteet perustuvat syviin kaivoihin.

Tärinäkahva on puoliympyrän poikkileikkaus, jonka halkaisija on 300-400 mm ja korkeus 200-350 mm, joka on valmistettu teräslevystä, joka on vahvistettu kylkiluilla. Täriseväkäynnin pituus ei saa ylittää 3,5 m, koska sen pituus on pitempi, sen suorituskyky vähenee jyrkästi. Vibro-kourujen lukuisten osien perustaminen on mahdollista toimittaa betoniseosta jopa 30 metrin etäisyydelle.

Värähtelevät kourut ladataan betoniseoksella käyttäen tärinää syöttöjä tai bunkkereita, runkoja ja kuljetushihnoja. Betonielementti toimitetaan vibro-kourun loppupään tai erityisten hermeettisesti suljettujen poistoaukkojen kautta, jotka sijaitsevat kappaleiden pohjalla.

Kuva 42. Betoniseoksen jakelu rakenteeseen tärisevän syöttölaitteen, vibro-akordin ja rungon avulla: 1 - vahvistushäkki, 2 - trunk, 3 - vibro-akordi, 4 - vibrofeeder, 5 - kippiauto, 6 - inventaario, 7 -

Kun vibro-ura kallistuu 5 ° ja betoniseoksen kartio on 5-8 cm, seoksen nopeus saavuttaa 12 m / min, kun se kallistetaan 10 ° -18 m / min ja kallistetaan 15 ° -22 m / min. Seos liikkuu pyöreän tai suunnatun värähtelyn seurauksena, joka johtuu uraan asennetun yhden värähtelijän toiminnasta.

Värähtelevien syöttölaitteiden ja vibro-urien käyttö eliminoi betonisekoituksen manuaalisen uudelleen valssauksen ja estää siten sen erottelun betonityöyksikköön syötettäessä, vähentää konkreettisen työn monimutkaisuutta ja kustannuksia sekä parantaa niiden laatua.

Kuv. Kuvio 42 esittää kaaviota betoniseoksen tarjonnasta rakenteessa tärisevän syöttölaitteen, värähtelykourun ja rungon avulla.

Lue lisää: Turvallisuus betonin sekoittamisen aikana

Luokka: - Betoniliikenne