Paalutuskoneet

Pilejä käytetään rakenteiden perustusten maaperän tiivistämiseen, kuormien siirtämiseen rakenteista tiukempaan ja luotettavampaan maaperään, joka sijaitsee alla, vedenpitävien esteiden muodostamiseksi kielekkeiden ja siltojen muodossa jne.

Rakenteiden tyypistä ja työolosuhteista riippuen käytetään erilaisia ​​materiaaleja (puuta, metallia, betonia, raudoitettua betonia ja yhdistettyjä), jotka ovat pituudeltaan ja poikkileikkaukseltaan erilaisia.

Pallojen upottaminen maahan käytti ajamista, tärinää ja ruuvaamalla paalun maahan. Pallojen upottamisen helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi maaperään ja ajamisen myötä maaperä pestään pois virtaavalla vedellä. Yleisimpi paalutusmenetelmä on niiden käyttäminen; erittäin lupaava - tärinämenetelmä; Paloajo on suhteellisen harvinaista. Viime aikoina on käytetty paaluja maanpinnalle kiinnitysten avulla kaivukoneeseen tai traktoriin, joka koostuu ohjainpuomista, painojärjestelmästä ja nostimista sekä taittoviivoista.

Menetelmän valinta paalujen paalutuksessa maaperässä riippuu maaperän olosuhteista, paalujen mitoista ja materiaaleista, maahan upottamisen syvyydestä ja pylvään tilavuudesta.

Menetelmä, jossa kasa upotetaan maahan, koostuu seuraavista:
a) nosto ja kiinnitys paaluun mallimerkin yläpuolella;
b) paalun todellinen upottaminen maahan ja paalujen ajoasennelman liikkuminen seuraavan paalun upotuspisteeseen.

Paloajointi tapahtuu paalutusasennuksella, joka koostuu vasarasta, pääkoneesta, voimalaitteistosta (höyryn tai paineilman asennusta varten), veto- ja käsivanteet paalujen ja vasaran nostamiseksi sekä pumppu, jos paalua käytetään vesipesulla. Paalun kuljettajaa käytetään ripustusvasaran ripustamiseen ja ohjaamiseen sekä paalun asentamiseen ja ylläpitoon, kun sitä käytetään.

Peruslaitteiden ohella lisälaite kuuluu paalun asennuslaitteeseen:
1) korkit - erityiset laitteet, jotka kuluvat paalun yläpäässä (pää) estääkseen sen vahingoittumisen ajon aikana;
2) sahat leikkaamalla puupinoja ja erityisiä taskulampuita metalli- ja urospallojen leikkaamiseksi veden alla;
3) svaydetvatelya.

Niskatukit ovat yleensä osa paalun vasaraa ja niitä käytetään vain erikseen yksinkertaisemmissa vasaroissa. " Svaevydergivateli käytetään puristamiseen maaperästä tai pinosta.

Tarvittavien paalutuslaitteiden tyyppi ja kapasiteetti on asetettu paikallisten olosuhteiden mukaan, paalutehon määrä, niiden suoritusajankohta ja tämän rakenteen tulevan työn erityispiirteet.

Täten iskun tehokkuus riippuu vasaran kasa massan suhdelusta ja sitä pienempi tämä suhde, sitä edullisempi on käytetty iskutekniikka.
Paalunohjausprosessin tutkimus osoittaa, että paalun vasaran vasaranosan painon on oltava 2-2,5 kertaa suurempi kuin paalun paino (kaksoisporrasvasaraa varten, on välttämätöntä ottaa alennetun massan arvo).

Pinoajon suorituskyvyn kannalta erittäin tärkeä on vasaran iskutekniikka, joka luonnehtii sen iskuosan elävää voimaa.

Koneet ja mekanismit paaluille.

Erilaiset paalut kuorman siirtämiseksi rakenteelta pohjaan:

laitteen menetelmällä:

1. Koneet paikoilleen: copra, joka koostuu ohjainmastoista, vasarasta (liikkuu mastoa pitkin), käynnissä olevista laitteista.

Copra on jaettu: asennettuna (asennettuna juoksulaitteeseen, traktoriin, autoon jne.), Ripustettuna (jarrutettu juoksevaan laitteistoon - nosturi, kaivinkone).

käynnissä olevilla laitteilla: paalutuslaitteet perustuvat:

- traktori tai traktori;

- rautatien silta;

- kärryjä radalla.

Vasaraan kuuluu sokkiosa ja alasimet (samotti).

- käytetty energia: diesel, höyry, hydraulinen, sähköinen, mekaaninen;

- suunnittelussa: putkimaiset, shtangovy, single action, double action;

- iskun osuuden painosta: 200-5000 kg;

- suorituskyky per shift: 10-30 kappaletta paaluja.

Vibro-pinoajurit: matala taajuus - 10 Hz, korkea taajuus - 16 Hz.

Vibro paalut ja arkki.

Asennus "pinoihin", jotka on ripustettu putkikerroksille tai kaivukoneille (joissa on hydraulinen käyttö) ja jotka toimivat periaatteella: murskata, murskata kääntämällä, leikkaamalla (sahaamalla).

2. Koneet ruoppaukseen paaluilla.

Käytetään yleensä kapteenia, jotka yleensä ripustetaan yhdessä ohjainputken ja painelaitteen kanssa auton runkoon.

Akseli sähkömoottorin avulla pyörii ja painelaite puristaa ruuvauspäähän. tuottavuus

14 paalua vaihdetta kohden, l = 6-8 m. Alussa ennen alusluvun syvyyteen l = 1-1,5 m, alasajon tulee olla vähäinen. Voidaan ruuvata pystysuoraan ja vinosti jopa 45 °.

3. Koneet kyllästyille paaluille.

Rosat - on caterpillar ja pyöräkurssi.

Poraus- ja nosturikoneet auton perusteella.

Kuorma-autosekoittimet kaivojen kuljetukseen ja betonin asettamiseen.

Porakoneiden laitokset asennetaan pääasiassa:

- käynnissä olevissa laitteissa: tela, pyörä;

- suurin läpimitta: 400-1200 mm;

- laajennuksen läsnäololla ja halkaisijalla: 800-2000 mm;

- laitteen saatavuudesta ja suunnittelusta kehitetyn maaperän vastaanottoon ja sen purkamiseen ajoneuvoon tai päästöihin;

- lisää vinssit louhosten vahvistamiseen häkkien, betoniseosten jne. asentamiseksi

Suositeltu lähdeluettelo (kirjallisuus,

standardit) syvällisempää tutkimusta aiheesta:

1. D.O. Makushkin ja muut. Koneet ja välineet perustusten ja tukien pinoamiseen.

2. Pile work / M.I. Smorodinov ym., Toim. MI Smorodinova-

M.: stroiizdat, 1988-223 s. / Rakennuttajan käsikirja.

3. D.M. Vajntsvajg. Käsikirja rakennustuotannon koneistamisesta ja automaatiosta. Osa 5. Päärakennuskoneiden tekniset ominaisuudet.

Orenburg, OGU 1998-152 s. salaisuus biblissä. OGU 69.65.011.54/075.8/.

Lisäyspäivä: 2016-02-20; Näkymät: 695; TILAUSKIRJA

Koneet ja laitteet paaluille

Paalutusvasarat on jaettu mekaanisiin, höyry-ilma-dieselmoottoreihin, joita ohjaavat höyryn tai paineilman energia. Erottele vasarat yksinkertaisiin (yksipuolisiin) ja kahdenvälisiin toimiin. Valurautainen kotelo, jonka paino on 1250-6000 kg, ohjainmäntä, jossa varret lepäävät nahkapäähän, toimii iskuosina. Näiden vasaran haittoihin kuuluu suuri kiinteiden osien massa ("kuollut" massa), mahdollisuus upottaa vain kevyitä paaluita, suurta höyryn tai paineilman kulutusta.

Diesel-vasarat ovat energiaa itsenäisiä, liikkuvia, työskentelemään kaksitahtisen dieselin periaatteella. Ohjauslaitteiden mukaan ne on jaettu tangoksi ja putkimaiseksi. Vakiona vääntävän osan ohjaimet - massiivisen vierintäsylinterin muodossa - ovat kaksi vartta, jotka on kiinnitetty mäntäyksikön pohjaan ja yhdistetty yläosaan ristipäässä. Putkimaisessa dieselvasarassa kiinteä putki toimii massiivisen liikkuvan männän muodossa olevana ohjauskokonaisuutena.

Shoke-osasta riippuen erottuvat kevyt (jopa 600 kg), keskipitkä (enintään 1800 kg) ja raskas (yli 2500 kg) dieselmaskurit. Nyt syntyy suurnopeusjyrsimet, joissa on pneumaattinen puskuri, iskutilavuus on jopa 65-75 minuuttia minuutissa.

Progressiivisten hydraulisten vasaranvaihdosten käyttöönotto varastolaitteena yhden kauhan kaivukoneille, joiden iskutaajuus on 50-170 minuutissa ja paino 210-7500 kg.

Vibro-paalun kuljettajia, täryttimiä ja levytyökoneita käytetään paalujen upottamiseen ja poistamiseen. Niiden toiminta perustuu maaperän kestävyyden voimakkaaseen vähentymiseen, kun jälkimmäinen siirretään, pituusakselin suuntaisia ​​värähtelyjä. Heidän työstään tarvitaan pino kuljettaja tai mobiili nosturi, jossa on ohjauspuomi.

Itsekulkuneita paalunohjauskoneita on asennettu ja vaihdettavissa kaavinkoneisiin, telaketju traktoreihin, putkityövaunuihin ja nostureihin asennettaviin kaavinvarusteisiin. Tällaisten laitteiden käyttö energian itsenäisyydellä, ylimääräisten toimintojen mekaniikka, liikkuvuus ja ohjattavuus mahdollistavat pilarin tekniikan paranta- misen, pienentää paalun asennusaikaa, lisää tuottavuutta ja pienentää paalusäätiöiden kustannuksia. Itseliikkuvat yksiköt pystyvät upottamaan jopa 12 metrin pituisia, jopa 5 tonnin painoisia vahvistettuja betonipilareita. Suurilla porakoneilla on mahdollista käyttää sillankaltaisia ​​kiskotrukkeja suurilla nosturikuorma-autoilla.

Rakennusnosturit

Jibin kannettaville nostureille on ominaista pienet painot ja mitat, valmistuksen helppous, helppokäyttöisyys ja luotettavuus, helppo asennus, purkaminen ja kuljettaminen. Rakennusrakenteeseen on kiinnitetty kannettavia nostureita, jotka on vapaasti asennettu rakennusten elementteihin tai maahan.

Rakennusrakenteeseen kiinnitetty puomiosturin nosturi voi nostaa ja syöttää erilaisia ​​materiaaleja ja osia, joiden paino on enintään 0,2 tonnia aukkojen läpi. Puomin ulottuma on enintään 3 m, rumpukapasiteetti on 40-70 m.

Täysikääntöinen jyrsinosturi on tarkoitettu materiaalien nostamiseen rakenteilla olevaan rakennukseen sekä maaperän nostoon kauhuja kehitettäessä pieniä kaivantoa ja kaivantoa. Suurin nostokyky on korkeintaan 1 tonni, puomiston ulottuvuus on 3-4 m, koukun nostokorkeus on 4,5-6 m asennettuna maahan.

Torninostureilla on nuoli kiinnitetty pystysuoraan sijoitetun tornin yläosaan. Torninosturit luokitellaan: asennusmenetelmän mukaan - mobiiliin (itseliikkuvat), kiinteään (vapaasti seisovaan ja kiinnitettävään) ja itsekorkeuteen (perustuu rakennettuun rakenteeseen); kulkuneuvon tyypin mukaan - rautatie-, rautatie-, pneumaattinen ja auto; tornirakenteessa - pyörivällä ja ei pyörivällä tornilla; puomin tyypin mukaan - nostimen (maneuvering) puomilla ja palkkipuomi, jota pitkin kuormavaunu liikkuu.

Nosturien työskentelyliikkeet nostavat ja laskevat kuormia, vaihtaa puomi (koukku) kuorman kanssa, kääntää puomin suunnitelma 360 asteen kulmalla itsekulkeva nosturi. Erilliset toimet voidaan yhdistää.

Rakennustorninostureiden pääparametreja säätelevät GOSTin vaatimukset. Näihin kuuluvat koukun lähtö L (etäisyys nosturin pyörivän osan pyörimisakselista koukun aukon keskikohtaan), kuormituskyky Q (tietyn poistumisen suurin sallittu kuorma), nostokorkeus H jne.

Torninostureiden tärkein parametri on kuormitusnopeus M (ts * m; N * m), joka on m: n lähtöarvon tuote, joka vastaa sen kantokykyä. Olemme hallinnoineet KB-sarjan torninostureiden vakiomallistoa, joka sisältää kahdeksan vakiokokoa, joiden lastausnopeus on 25-1000 tf * m, lähtö 19-45 m, kantavuus 3-50 t ja nostokorkeus 21-50 m. käytä monimoottorikäyttöverkkoa 220/380 V: n verkosta, jolloin komponentit ja mekanismit voidaan yhdistää mahdollisimman tehokkaasti. Laitteita käytetään kuormien tasaiseen laskeutumiseen nopeilla, tasaisilla käynnistys- ja jarrutusmekanismilla. Yhdistetyt yksiköt ja mekanismit sisältävät rahdin ja rakennusvintturit, kääntö- ja siirtomekanismit, levysoittimet, mökit, koukkusäiliön, kääntölavan kääntämisen ja nosturin liikkeen.

Torniin asennettavat nosturit palvelevat yli 150 metrin korkeisiin kerrostaloihin suunniteltuja korkealaatuisia rakenteellisia torninostureita, jotka ovat jopa 70 metrin päähän perustuvista juoksupyöristä ja kiinnitetään kiinnittämällä rakennuksen seiniin. Painettu monoliittiseen säätiöön.

Koneet ja laitteet paalutukseen;

Hammers (mekaaninen, höyry, diesel), tärinälaitteet (tärinävasarat ja tärinävasarat), paalulaitteita käytetään paalujen ja urien käyttämiseen.

Yksinkertaisimman mekaanisen vasaran pääosa on työkappale, joka putoaa tietyltä korkeudelta ja päistään päähän kiinnitetyllä päähineellä.

Tällä tavoin vasara on 1000 kg. 5000 kg työvälin laskun korkeudella 1,5. 3 m taajuudella aivohalvauksia 4,12 minuutissa. Niiden alhaisen tuottavuuden takia tällaisilla vasaralla on rajoittava käyttö, ja niitä käytetään lyhytpituisten paalujen (3,5 m) upottamiseen merkityksettömällä määrällä kasaamista.

Vasarat ovat yksinkertaisia ​​ja kaksinkertaisia. Yksinkertaisesti toimivissa iskuvasaroissa käyttövoimaa (höyryä tai paineilmaa) käytetään vain kohottavan osan (joutokäynnin) nostamiseen ja sen lasku (työtahti) tapahtuu omalla painollaan.

Diesel-iskuvasarat (sukkulangasta, putkimaiset) - tämä on pino upotus, joka käyttää työn prosessissa poltokaasujen energiaa. Ne toimivat kaksitahtisten polttomoottoreiden periaatteella, jossa nestemäisen polttoaineen polttamisen aikana syntynyt kaasupaine lähetetään suoraan työstökappaleeseen, iskunosaan.

Ris.15.3. Diesel-vasarat: a-bar; b - putkimainen;

1 - mäntä; 2 - sylinteri; 3-palkki; 4 - koukku; 5 - kissa; 6 - suutin;

7 - puskurin 4; 8, 15 - polttoainepumput; 9 - putki; 10 - korvakoru;

11 - päähineet; 12 - pallomainen levy; 13 - kantapää; 14 - syvennys;

16 - vipu; 17 - sylinteri; 18 - mäntä; 19 - pakoputket;

20 - pallopää; 21-nastainen

Dieselmoottorivaunussa (kuva 15.3, a) iskuosa on massiivinen sylinteri 2, joka liikkuu ohjaustangojen 3 ympäri, menee mäntään 1. Männän ja paalun kuljettajan 11 voima välitetään mäntään liitetyn pallomaisen levyn 12 kautta, pään kiinnitetyllä korvakkeella 10. Muodostetaan saranoitu laakeri, joka aikaansaa keskuspuhalluksen paaluun, jossa vasaran ja paalun akselit ovat siirtyneet.

Dieselmarivin käynnistämiseksi sylinteri, jossa on 4 kissan 5 koukku, nousee ylempään asentoon (kuvassa, joka on viivoitettu viiva). Kun koukussylinteri käännetään omalla painollaan, se laskee. Sylinterin ontelo on täyttänyt ilman, joka lämmittää polttoaineen sytytyslämpötilaan. Laskuva sylinteri törmää paalun ja samanaikaisesti puristaa männän pohjaan asennetun polttoainepumpun työntölaitteen 7. Putki 9, joka kulkee putken 9 läpi, ruiskutetaan sylinteriin suuttimen 6 kautta. Lämmittää ilmaa syttyy ja räjähdyssylinterin voimakkuus heitetään ylöspäin. Samanaikaisesti pakokaasut vapautuvat vapaasti ilmakehään. Kun saavutetaan äärimmäinen yläasento, sylinteri menettää nopeutensa ja alkaa siirtyä alaspäin puristamalla uudelleen ilmaa. Ajon sykli toistetaan ja vasara toimii automaattisesti, kunnes pumppu sammuu. Vasarapaineiden taajuus on 50. 110 minuuttia minuutissa. Tällaisia ​​vasaraja käytetään suhteellisen pieninä upotettujen paalujen massojen kanssa (350-2000 kg).

Putkimaisessa dieselvasarassa (kuvio 15.3, b) iskuosa on liikkuva mäntä pallopäähän 20. Vasarisylinteri 17 on paikallaan ja on pitkä putki, joka on avoin yläosassa. Alemmassa osassa putken reikä suljetaan viidennellä 13, jolla on pallomaisen syvennys 14, joka vastaa männän kuulapäätä. Kanta-asennetun tapin 21 alapinnalle, joka sisältyy paalukorkkiin.

Diesel-vasara on ripustettu puomin puomiin, kiinnitetty paalupäähän ja kiinnitetty puomiin. Sitten vintturin Kopra männän avulla tarttuvien kissojen avulla nousee yläasentoon.

Kynän avaamisen jälkeen mäntä alkaa siirtyä alaspäin omalla painollaan. Kun se putoaa, se painaa polttoainepumpun 15 vipua 16 ja asettaa sen toimintaan, mikä takaa polttoaineen virtauksen pallomaiseen syvennykseen. Mäntä purkautuu alaspäin pakoputkien 19 sulkemiseksi, puristamalla ilma rengasmaisen polttokammion tilaan, jonka muodostavat työstösylinterin pinnat, mäntä ja kantapään syvennys. Männän törmäyksen hetkellä voimalla kulutetaan energiaa paalun upottamisessa ja seoksen puristuksessa. Polttoaine sytytetään, männän heiluttelee laajenevien kaasujen paine ja vasaran työvaihe toistetaan. Vasarapaineiden taajuus on 50... 60 minuutissa.

Dieselmasekoittimien tärkeimmät edut:

- riippumattomuus ulkopuolisista energialähteistä;

- laitteen yksinkertaisuus ja toiminta;

Näin varmistettiin niiden laaja jakelu.

Tärinänvaimennin (kuva 15.4, a) koostuu suuntaavasta värähtelysykyttimestä 2, jossa on epätasapaino 3, sähkömoottori 4, joka toimii käyttölaitteena, ja niskatuki 1, joka on kiinnitetty paaluun sen poskeilla. Epäsymmetrian sähkön moottorista tapahtuva kierto siirtyy V-hihnan välityksellä. Akselien pyörimisen aikana syntyy keskipakoinen (ajo) voima P0, tärisevä upotus ja kasa. Paalun onnistuneen uppoamisen edellyttämä voima valitaan maaperän veden kyllästymisestä riippuen paalun tyypin, koon ja painon mukaan. Tarkasteltavaa tärinänvaimenninta käytetään pääasiassa upotettaessa paaluja veteen kyllästyneisiin, epäyhtenäisiin maaperään. Tällaisten upotusten haitta on sähkömoottorin nopea kuluminen, koska se altistuu tärinälle.

Ris.15.4. Värähtelevien pinoiden upotusohjelmat:

A, b-vibro-ohjaimet; 1 - päähineet; 2 - kiristin;

3 - epätasapaino; 4 - sähkömoottori; 5 - levy; 6 - kevät;

7 - rumpali; 8 - alasimet

Värähtelevä vasara (kuva 15.4, b) on edistyksellisempi muotoilu, koska värähtelyn siirtäminen sähkömoottoriin vähenee huomattavasti. Tämä saavutetaan asentamalla tärinänvaimentimen ja jousien 6 sähkömoottorin välille tärinänerottimet. Sähkömoottori on asennettu levylle 5, joka luo ylimääräistä painetta upotetulle paalille.

"Värähtelevän vasaran (kuva 15.4, c) eroaa tärinänvaimentimista" rumpalin 7 ja alasimen 8 suunnittelussa, jotka toimivat tärinänrajoittimina. Niiden välinen kuilu on pienempi kuin värähtelyjen amplitudi. Siksi yhdessä tärinän kanssa puhaltaa alasimen päälle. Niinpä tärisevä vasarat yhdistävät tärinänvaimentimien ja iskuvasarien edut. Käytettäessä niitä, paalut upotetaan 3-4 kertaa nopeammin kuin saman kapasiteetin upotuksilla, ja käyttöalue on siis paljon laajempi. Niitä käytetään upotettaessa (tai poistamaan) metallia ja teräsbetonipilareita eri tiheyden ja kallion maissa.

Paalutuskohteiden tekninen prosessi ja toiminta - liikuttaminen, asentaminen sukelluspaikalle, osoitus- ja sukelluspallot, suoritetaan erikoiskoneilla - porakoneilla ja vasaramyllyillä varustetuilla paalunohjauslaitteilla. Samanaikaisesti kopra- ja paalunvalmistuslaitteistoon kuuluu töitä suoritettaessa kaikki tekniset prosessit, ja vasarat tai vedenalaiset yksiköt ovat käytössä vain suorassa paalutuksessa.

Kuviossa 15.5 on esitetty päätyyppien ja paalulaitteiden tyypit.

Ris.15.5. Pääpalojen kuljettajien järjestelmät: a - paalujen kiinnitetyllä kiinnityksellä;

b - sama ohjausmekanismi; in - jalkakäytävä

Kun käytetään vipulaajennuksia ja tärinähaksoja, virran taajuus on 50 Hz, jännitteen poikkeama ei saisi ylittää 5-10% normaaliarvosta. Koska näissä koneissa on merkittäviä syklisiä kuormituksia, on tarkistettava ainakin kaksi kertaa vuorotellen sähkömoottorin, taajuusmuuttajan, saranoiden, päätyjen, akselinpään muttereiden, sähkökaapeliliitäntöjen, päittäis hitsaajien ja kotelotärinän jännitteiden pulttiliitokset.

Koneet ja laitteet paaluille

Jotkut paalusäätiöt voidaan tehdä manuaalisesti (ruuvitaltan asentaminen ruuvimeisselillä), muiden tyyppisten perustusten käyttäminen paaluilla edellyttää erikoisvarusteita pinoamista varten, jota käytetään kaivojen poraukseen, uppoasennuksiin ja yksittäisten pylväiden suojaamiseen ajettaessa maahan.

Mitkä mekanismit tarvitaan täytettyjen paalujen perustuksen rakentamiseen

Räystään liittyvä tekniikka koostuu maaperän kaivojen (paalun akselin) alustava poraus, teräsbetonin teräsrakenteen valmistus ja asennus sekä betonin täyttö betonilla.

Kaura-seinien suojaus saadaan aikaan upottamalla erityinen kotelo (irrotettava tai palautettava).

Kuopien seinien suojaaminen muta, joka paineen alaisena ruiskutetaan kaivoon erikoispumpuilla.

Mekanismit painettujen paalujen perustamiseksi saviastian seinillä

Työskentelemällä laitteella luotettavalla pohjalla tylsistyneillä paaluilla, joissa kiinnitysseinät ja savimassa, tarvitaan erityisiä rakennuskoneita.

Kaivojen esiporaus suoritetaan kahdella tavalla: lyömäsoittimilla tai pyörivillä, kallisilla kerroksilla, jos sellaisia ​​on rakennustyömailla, voittaa vaihdettavien työstökappaleiden voittaminen lyömäsoittimilla (taltat ja napit).

Savi-liuos pumpataan valmiiksi kaivoihin, mikä auttaa vahvistamaan kaivon seiniä ja estämään kallion romahtamisen. Savisekoittimen valmistukseen käytetään erityisiä pumppuja, savea sekoittimia ja septisiä säiliöitä. Betonin liuos pumpataan paalun runkoon betoniputken läpi.

Ajomekanismit paaluille

Rakenteilla olevat betonipilarit ovat lujia, kestäviä ja korkeat tekniset ominaisuudet (kasa vastustaa vääntöä, taivutusta), mutta pölkkiteollisuuden laite vaatii monia erityismekanismeja, mukaan lukien koneet, joilla tuet tuetaan asennuspaikalle.

Ajoprosessi toteutetaan erikoisporakkareiden avulla, joiden liikkumiseen rakennustyömaan raskaita koneita ja mekanismeja käytetään: telaketjunosturi, kaapeli ja hydraulinen kaivinkone. Pylväät, joiden pituus on enintään 10 metriä, joutuvat maahan erityisillä koneilla - itseliikkuvat paalutusasennukset, jotka suorittavat koko teknisen kiertokierron nostolaitteiden asennukseen ja kuljettamiseen, tukirakenteiden siirtämiseen asennuspaikkaan ja tukielementtien suoraan johtamiseen maahan.

Vahvistettuihin betonipuomiin upottamisen menetelmät ovat huomattavasti erilaiset eri teknologioiden käytön vuoksi.

Pileissä käytetään erilaisia ​​laitteita.

paalutuskone

Koper - pohjan upottamisen periaate svaezabivatelin avulla koostuu sarjasta iskuja sarjasta vasaralla erilliseen tukeen, joka on asetettu tiettyyn asentoon. Välitön tukkeutuminen tapahtuu vasaralla, joka luokitellaan upotusmenetelmällä:

  • Diesel-vasara - tämän laitteen työ perustuu dieselpolttoaineen polttoon. Vasaralla on shokkiosa - erityinen mäntä, jossa on pää, jonka nousu on korkeimmalle, polttoaineseos sylinteriin. Kun vasara laskee alempaan asentoon, polttoaineseoksen osa poltetaan sylinterissä. Energia lähetetään paaluun, jonka seurauksena tukia etenee asteittain maahan, niin prosessi toistuu.
  • Hydraulinen vasara - tämä laite toimii hydraulisella käyttölaitteella, joka mahdollistaa vasaramassin liikkeen ylös ja alas. Hydraulisella käyttölaitteella käytettävien laitteiden avulla voit tarkkailla iskujen voimakkuutta ja esiintymistiheyttä erilliseen tukeen.

Palo-kentän laite lähellä nykyistä asuntokehitystä on suositeltavaa toteuttaa hydraulisella vasaralla, joten voit suorittaa työn mahdollisimman varhaisessa tilassa.

Koska paalukannat upotetaan maaperään vasarapuhallusten tuloksena, osa maaperästä pakotetaan ulos pintaan, loput maaperä tiivistetään sivuille ja alas paalun sauvasta. Yksittäisten tukien ympärillä oleva maaperän tiivistysalue leviää halkaisijaltaan 2 - 3 halkaisijaltaan.

Vasaraan valitaan sopiva korkki, joka auttaa yksittäisten tukien kiinnittämiseen ja paalujen yläosan suojelemiseen mekaanisilta vaurioilta vasaran kosketuspuhista.

Päähineessä on sisäinen ontelo, jonka pitäisi sopivasti vastata paalupinnan kokoa ja kokoonpanoa. Kun kone ajaa kantotukea, päähine auttaa tasaisesti jakamaan puhallusosan tukialueen koko alueelle. Katso videota siitä, miten Koper KG-12M tukkii paaluja:

Vibro-ohjain

Tärisevä paalun kuljettaja - yksittäiset paalut upotetaan maaperään täysin eri tavalla kuin pölkkää kuljettaessa. Koneet toimivat periaatteella, joka luo värähtelymomentin pylväsosan akselia pitkin. Kärkiin on kiinnitetty erityinen laite, joka koostuu kääntäjästä ja painosta, jolla on siirtymäpainopiste. Auton ruoka suoritetaan sähkömoottorista tai hydraulisesta toimilaitteesta.

Koneet paalun sauvan asentamiseen ja upottamiseen aiheuttavat värähtelyä näiden voimien vaikutuksen vuoksi välttämättöminä edellytyksinä rungon upottamiseksi maaperään. Värähtelevän kuljettajan työ pään kansiin johtaa pystysuuntaisten voimien summaan, jotka vaikuttavat pylvään tukeen auttaakseen sen upottamista maaperään, mikä antaa maaperän rakenteen peruuttamattoman tuhoutumisen.

Paalutusjärjestelmät

Svayevdavlivayuschaya-asennus - Koneet toimivat periaatteella, että paalujen teräsbetonipilvet työntyvät tasaisesti tiettyyn paikkaan maaperän paksuuteen. Tiheitä kerroksia saavuttaessa voidaan käyttää joukkoa pinoille tarkoitettuja iskuja tuentien upottamiseksi suunnittelumerkkeihin.

Paalujen syvennyksen tekniikka mahdollistaa työn tekemisen rakennusten läheisyydessä vahingoittamatta tai vahingoittaessa olemassa olevien rakennusten rakenteita.

Koneet ja laitteet paaluille

Pallosäätiöt ovat olleet antiikin ajoista lähtien tunnettuja. Monissa maissa säilymisen jälkeen säilyvät edelleen vuosisatojen ajan ennen aikakaudellemme muodostuneita paalusäätiöitä. Kuitenkin pinoon perustuvien säätöjen laajaa käyttöä haittasi pelkästään puiset paalut, jotka eivät toimineet hyvin vaihtelevan kostutuksen olosuhteissa ja epätäydelliset upotusmenetelmänsä. Heitä lyö tavallisesti jalustaan ​​ripustettu vasara ja nostettiin tiettyyn korkeuteen hevosen työntövoiman avulla tai käsin. Tämä menetelmä oli tehoton ja siihen liittyy tietty riski työntekijöille.

Kuitenkin, vaikka tämä menetelmä kasaantuu luotu mahtipontisia rakenteiden paaluperustukset, johon pitäisi sisällyttää esimerkiksi kuuluisa monumentteja kuten Iisakin kirkkoa Pietarissa, rakennettu 1818-1858 gg., 23000. Paalut joka loi perustan, ja kuuluisa Pariisin Eiffel-torni (1889).

Pallosäätiöt ovat alkaneet olla erityisen aktiivisia 1800-luvun lopulta, kun on tehty keksinnö, jossa on yksi-aktiivinen höyryvasara ja uuden materiaalin vahvistetun betonin syntyminen, joka mahdollistaa paaluperustojen järjestämisen pohjavedestä riippumatta. Tulevaisuudessa ja parannetut paalut ja niiden upottamistavat. Tällä hetkellä paaluperustukset ovat yleistyneet, ja permafrost-olosuhteissa paaluperustukset ovat ainoa keino rakentaa perustuksia.

Pallosäätiöiden käyttö on yksi tehokkaista tavoista vähentää rakentamisen aikaa ja kustannuksia vähentämällä maanrakennustöiden määrää, vähentämällä materiaalien kulutusta (erityisesti betonin kulutusta pienennetään 1,5-2 kertaa) sekä rakennusten perustusten kustannuksella.

Pino on pyöreä tai monipuoli- nen sauva, joka upotetaan maahan ja siirtää kuorman rakennuksesta tai rakenteesta syvemmälle maaperälle, jolla on tarvittava kantavuus.

Historiallisesti yleisimpiä paalusäätiöiden asennuksessa maamme rakennustyömailla oli ajo- ja ruuvipilareita, ja ajoreitit muodostavat noin 90% kokonaismäärästä. Ne on valmistettu tehtaalta vahvistetusta teräsbetonista, niiden poikkileikkaus on 0,2x0,2 - 0,400,4 m ja pituus jopa 20 m.

Drift- ja ruuvauspaalut upotetaan maahan levittämällä pystysuuntaista tai kaltevaa kuormaa (ajamiseen) tai yhdistämällä voimapari, joka toimii tasossa kohtisuorassa tasossa (ruuvilla).

Laitteita käytetään paalujen upotukseen, joka eroaa useista ominaisuuksista, joista tärkeimmät ovat upotusmenetelmä, upotettavaa energiaa, upotuskykyä ja suunnittelun ominaisuuksia.

Pile ajaminen

Tätä menetelmää käytetään useimmiten. Sen avulla voit upottaa paalut mihin tahansa maaperään, paitsi kallioon ja alhaisella kantavuudella. Pilejä käytetään erikoislaitteiden (paalutusvasarat) avulla, jotka voivat riippuen energialähteen tyypistä olla mekaanisia, höyry-ilmaa, dieselmoottoria ja hydraulisia. Painovoiman painokuorman lisäksi siihen kohdistuvan törmäyskappaleen liike-energia siirretään paaluun.

Koneet ja laitteet paaluille

Porauslaitteiden koneet ja laitteet • Tarkoitus ja soveltamisala • Pylväskuormien luokittelu

Sukelluspallojen koneet jaetaan seuraaviin ryhmiin: 1. iskunvaimennus 2. värähtely- ja vibra-iskunvaimennus 3. kone puristamiseen ja paalujen ruuvaukseen. On myös koneita, jotka toimivat sekoitetun periaatteen mukaan, esimerkiksi tärinäkoneita.

Koneiden ja laitteiden luokittelu paalutusurakoihin Copra- ja romuvälineet Paalun iskuvasarat ja upotuslaitteet Porauslaitteet Koneet betoniseoksen asentamista ja tiivistämistä varten Koneet ja laitteet paalujen päätylaitteille Pylvään tekniset laitteet Pihdit

Pallotuskoneiden nimittäminen ja luokittelu Pallojen paalutuksen (upotuksen) tekninen jakso koostuu kolmesta päätoiminnasta: paalun ottaminen ja asentaminen suunnitteluasentoon; upotetaan paalua maaperään mallimerkkiin tai "kieltäytymiseen", ts. resistenssin esiintyminen on suurempi kuin upotusvoima; liikutetaan paalun kuljettaja ajettuun kasaan seuraavaan sukelluspaikkaan.

Upottamalla menetelmiä paalut maahan: kasa 1 Paalun 2 Kasa vasara yksi väliaikainen pesemällä pois maaperän ode sisään vibro 3. 4. 5. työntäminen 6. ruuvaaminen väliaikainen porausreikään maan päällä muodostuminen - johtaja (punch) kasasta puhalluksen jälkeen upottamalla. Teollisuudessa ja asuntorakentamisessa yleisimpiä on menetelmä paalujen ajohaavojen käyttämiseksi.

Porauskoneiden luokitus Höyrysilmarivin Vibroaktivaattori Porauslaitteisto Vibraattorivasara

Kasaantumisluokitus

Paalutusvasarat on jaettu seuraaviin: • mekaaninen • höyryilma • dieselvasarat • sähkökäyttöiset (täryttimet ja tärinävasarat). Ohjaustyypin mukaan iskuja erotetaan: • manuaalisella • puoliautomaattisella • automaattisella • Paalunvasaran teknisten ominaisuuksien tärkeimmät parametrit ovat iskusisällön massa ja iskuenergia. Vasaran työvaihe koostuu iskuosan nosta- misesta (tyhjäkäynti) ja iskuosaston pudottamisesta ennen törmäystä törmäyksellä (työtapa).

Mekaaninen paalutuksen vasara on massiivinen valurauta valu, joka on oppaan masto voidaan nostaa köyden sinkoutuu kautta pään lohkon ja haava vinssin rummun (yleensä kitka), ja pudota irrotuksen tartuntaelin sen oma paino paalun päähän.

Höyry-Paalutusvasarat aktivoidaan teho höyryä tai paineilmaa, joka vaikuttaa suoraan vasara vasaran, ja höyry-ilma vasarat jaettu yksitoiminen ja kaksitoiminen höyry-ilma-vasarat

Höyry-ilma vasara yksinkertaisia ​​ohjeita 1 raskas sylinteri 2 mäntä 3 mäntä 4 sylinterin kannen 5, onton varren 6 rake 7 korvakoru 8 jalka akseli 9 vipua 10 kiertokanki 11 kampiakselin 12 kotelo höyryn jakelulaitteen 13, männän 14, varsi 15 golovkka 16 ohjaustanko 17 kääntömekanismi 18 vuorovesi 19 kantapää

Diesel-vasara • Diesel-vasara - laite paalujen johtamiseen maahan

Diesel-vasarat. Diesel-vasarat käyttävät polttoaineen sytyttämisen aikana vapautuvaa energiaa. Diesel-vasaran työprosessi on samanlainen kuin kaksitahtinen dieselmoottori. Muodostuneiden kaasujen polttoaineen sytyttämisessä raskaat männät heitetään ylös, vastakkaiseen pudotukseen, josta puhaltaa paaluun.

Kaavio 1 puomi diesel iskumännän 2 -lohko -tsilindr 3 -rychag -forsunka 4 5 6 -kryuk -traversa -prilivy 7 pitämiseksi vasaran ohjaimet 8, 9 ovat suunnassa -koshka tangon 10 - polttoainepumpun 11-13 polttoaineputken 12 -serga - pallomainen levy 14 - kork.

Putkimaisen diesel-vasaran kaavio 1 paikallaan toimiva sylinteri 2 mäntä 3 kantapää 4 keskellä painettuna puukapin loppuun. 5 polttoainepumppu 6 silmukkapultti 7 syöttösäiliö 8 lieriömäinen tulppa

Hydraulinen vasara hydraulinen cal mo paljon - korvaaminen työvälineiden hydraulinen kaivinkone, kuorma-autot gidrofitcirovannyh (glyborazbivochnyh kiinteät laitokset, mallit, käsittelylaitteet, kasaamalla headgears) käsittelyyn käytetyt kiinteiden aineiden tai kastamalla kasa elementtien toiminta puhaltaa kuuluvat kappaletta dispergoidun nesteen, joka on korkean paineen alaisena

Hydraulisten katkaisijoiden ominaisuudet - tuholaiset: • energia-alue 0, 5... 20 k. J; • iskutilavuus 10... 40 Hz; • Hydrauliset vasarat - kasa: • energia-alue 20... 100 k. J; • iskutilavuus 0, 7... 3 Hz; Hydraulisten vasaran käyttö • kivikkoisen maaperän, betonin ja betoniterästen tuhoutuminen, jäädytetty maa; • löyhän maaperän tiivistyminen; • Asfalttibetonipäällysteiden avaaminen; • erilaisten maanalaisten viestintöjen avaaminen; • äänenvoimakkuus ja levyjen taonta; • pinoelementtien upottaminen; • sokkelointi.

Hydraulisten vasarat luokitellaan avoimen hydraulisen vasaran tyypin mukaan; • suljetun tyypin vesihöyrystimet (matala melua, vähentäen haitallisia vaikutuksia peruskaivukoneeseen); Koeryhmän mukaan • kevyet katkaisijat (suunniteltu kaivukoneisiin, joiden paino on 0, 35... 12 tonnia); • keskisuuret hydrauliset vasarat (käytetään työkoneissa, joissa on kantolaitteita, joiden massa on 8... 120 t); • raskaat hydrauliset vasarat (käytetään yli 120 tonnin painelaitteisiin); Tarkoituksenmukaisesti • hydrauliset katkaisijat hävittäjät (jotka on tarkoitettu kivihiilen, betonin ja betoniterästen, jäädytetyn maaperän tuhoamiseen ja avaamiseen); • taonta-vasarat (käytetään lypsämiseen ja taontaan); • paalutusvasarat (käytetään erilaisten paalusementtien upotukseen (paalut, urat, putket jne.);

Tärinänvaimennin - värähtelykone upottamalla paalut, urat, putket jne. Maahan. Myös tärinänvaimentimia käytetään näiden osien poimimiseen maasta.

Tärytyspuristimen rakentava rakenne: • 1 - sähkömoottori tai hydraulimoottori; • 2 - väli vaihde; • 3 - synkronointivälineet; • 4 - epätasapaino; 5 - päähineet; • 6 - kasa

Vibronogruzatel VP-1 ja - yleinen näkemys; b - kaavion epätasapainon sijainnista akseleiden yhden kierroksen kohdalla pienitaajuinen tärinänvaimennin VP 1) 1 sähkömoottori 2 vaihteisto 3 teräskotelo 4 neljä akselia 5 epäsymmetria 6 päätykappale

Ne tuottavat värähtelevien pinoajureita, joilla on häiritsevää voimaa 19,1 - 184 tonnia, joiden pyörimisnopeus on 420-1,500 min 1 ja 2, 5-11 tonnin tärinänvaimentimien massa.

Tärisevä vasara on tärytyskone, joka ajaa maata maahan ja purkaa siihen paalut, urat, putket jne. Sekä löysää ja tiivistää maaperää iskun ja tärinän yhteisvaikutuksella.

Vibro-vasaran kaavio 1 pohja 2 anvil 3 jouset 4 lautanen 5 kaksi sähkömoottoria 6 epäselvä 7 jumbles

• Vibble-hammerin työ perustuu tärinän ja iskujen yhdistettyyn vaikutukseen paalussa ja maaperässä, minkä seurauksena paalun upotuksen tehokkuus kasvaa paitsi veteen kyllästyneillä, ei-koos- tuvilla mailla, mutta myös tiheämmillä. • Tärinävasarat tuotetaan häiritsevällä teholla 11 000 - 218 000 N, ja lyönnit ovat 480 - 1 450 1 minuutissa. Massibromolotov 150 - 6500 kg.

Itsekulkevat pylväslaitteet

Itsekulkevat pino kuljettajat • Rakentamisessa käytettävät itseliikkuvat pinoajurit on valmistettu traktoreihin, kuorma-autoihin tai yksittäisiin kaivinkoneisiin. • Paalutusasennusten tärkein parametri on käytettävän paalun enimmäiskorkeus ja vasaraharjan paino. • Työkappaleen kiinnitysmenetelmän mukaan itseliikkuvat yksiköt on jaettu etuosaan ja sivususpensioihin.

• Pylväänkäyttöiset aggregaatit valmistetaan telastoidun traktoreiden pohjalta paalujen ajoon, jonka pituus on korkeintaan 16 m ja putoavan vasaran massa 3500 kg: aan. Yksiköiden keskimääräinen kapasiteetti 15-24 kpl. vaihdossa. • Ajoneuvon perusteella paalutuslaitteita valmistetaan enintään 9 m pituisille paaluille ja 30 x 30 cm: n poikkileikkaukselle. Pylvään keskimääräinen tuottavuus on 12 - 18 kpl.

Kulkeva Kasa pumppuasema edessä työelimen 1 ohjaamiseksi maston sylinterin 2 kanssa köysipyörän lohko kertojaan 3 köysi ketjunostin sylinteri 4 vaihtelee kallistuskulma maston sylinterin 5 6 7 vastapainoa asennuskehykseen 8 pohja 9 tukee traktorin runkoon 10 tukijalka 11, päätyseinät 12 diesel vasara

Itsekulkeva paalutuskone kaivukoneen perusteella 1 - ohjattu hila-puomi 2-diesel-vasara 3 - liikkuva yksikkö 4 - kiinteät lohkot 5 - poikkeutusta 6 - kaksi 7-pivot 8-kääntömekanismia

Pile-kuljettaja on rakennuskone sekä itsekulkeva paalutuslaite, joka on suunniteltu ripustusvasaran tai tärinänvaimentimen kiinnittämiseen ja ohjaamiseen, nostettaessa ja ohjaamassa paalua tai napaa ajon aikana.

Toisin kuin omalla ja pyörillä varustetuilla laitteilla, copralla on erityinen vaunu pyörän radalla. Suunnittelun piirteet: 1. universaali, jossa on kääntöpöytä, kyky muuttaa maston kaltevuutta ja sen lähtöä; 2. semi-universaali, joka on tarkoitettu ainoastaan ​​pystysuorien paalujen lataamiseen.

Ohjattavat monipuolinen vaikutus testaaja CS-20 1 korissa 2 rautatien syklin 3 levysoitin 4, liittimet 5 sisäänvedettävä alusta 6 kehto 7 portaikko 8 opas maston 9 vasara 10, liikkuva lohkot 11 kiinteä lohkojen 12 nuoli välikappaleen ruuvi 13, puomin 14 vinssin 15 lohkot 16 matkustamossa 17 ohjauslaitteen 18 murskauspyörästöä 20 nosturin puomi

Hydraulinen nimikkeen kaavio Hydraulinen nimike: 1 - alempi tuenta; 2 - paalut; 3 - porakone; 4 - ajaa poraukseen; 5 - vinssi; 6 - hydraulinen vasara; 7 - ristikkopuomi; 8 - nokka-masto; 9 - rahtivinssi; 10 - koukkujousitus; 11 - kärki; 12 - hydraulisylinterit; 13 - hydraulinen kaivukone; 14 - maston hydraulisylinteri

Sika KU 20 voi kuljettaa enintään 20 m: n pituisia pinoja pystysuorassa asennossa ja jopa 1: 3 kaltevuudella, joiden kapasiteetti on enintään 10 kpl. vaihdossa. Kaksoiskappaleita on 12 - 25 m. Koper SP 49 D traktorin perusteella T 10 Mt (T 170 Mt) kuljetusasennossa Paalun kuljettajan suorituskyky vaihtelee 6: sta 18: een paalua kohti. Copra-parametrit ovat GOST 7889 - 73.

Yksiköt paalujen työntämiseen ja ruuvaamiseen maahan Paineistojärjestelmän toimintaperiaate perustuu siihen, että syvennyksen aksiaalinen voima siirretään paaluun kaapelin polyspasteiden tai hydraulisten liittimien avulla. Yksiköiden kehittämä sisennysvoima saavuttaa 35 tonnia ja enemmän

Itsekulkevan käämitysyksikön käyttö a - latauspaalut; b - kasaajo

Koneet ja laitteet paaluille.

Käytä ajo-, ruuvi- ja täytettyjä paaluja paalun pohjaan. Ensimmäiset kaksi tyyppistä paalua tehdään tehtaissa, ja kolmas on järjestetty paikoille monoliittisesta teräsbetonista tai yhdessä esivalmistettujen esivalmistettujen elementtien kanssa.

paalulaitteita

Yleiset peruslaitteet paalujen siirtämiseen niiden asetteluista sukelluskohteisiin, niiden asentamiseen, huoltoon ja suuntaan sekä upotettavan kuorma-auton kiinnittämiseen ovat kopra, joka myös varmistaa paalutusvälineiden liikkeen työn eteen.

Työvälineiden liikkuvuuden mukaan erotetaan copra universaali, semi-universaali ja yksinkertainen. Yleinen kopra tarjoavat laiturin täydellisen pyörimisen siihen asennetulla laitteella, muuttamalla puomin uloketta ja kallistusta kaltevien pinoiden upottamiseksi. Semi-universaali copra tarjota joko vain alustan kääntö pystysuorien paalujen upottamiseksi tai puomiston kääntö kallistetuilla paaluilla. Yksinkertainen kopra, jotka yleensä sisältävät paalutuslaitteita, eivät ole mekanismeja puomiston pivotal (suunnitelluissa) liikkeissä ja kallistuksessa.

Saranoitu kopra on yleisimpiä koneita paalun tuottamiseen. Ne voivat olla universaaleja ja puolikiinteitä. Peruskoneina käytetään traktoreita, lapioita ja autoja. Jokainen asennetun kopra-mallin malli on varustettu vastaavan vakiokokojen pinoahmareilla.

Uuden rakennustyön aloittamiseksi asennetaan paalun kuljettaja käyttöohjeen mukaisesti käyttäen trukinosturia, sen alaosaan puomille kiinnitetty paalun vasara ja siihen kiinnitetään paalun yhteenlaskettu köysi.

Traktorin pohjaan asennettua Copraa käytetään 8-12 metrin pituisiin paaluihin lineaarisella tai holkkirakenteella. Puomi on tavallisesti ripustettu peräkärröön takana.

Hallitse paalulaitteistoa työlaiturilta oikealla puolella traktorin polkua pitkin.

Traktorin pohjaan asennettua Copraa valmistetaan myös paalulaitteiden sivuverkolla - yleensä vasemmalla puolella traktoria pitkin. Oikealla puolella on hydraulisylintereitä, joissa on nostimia vasaran, paalun ja vastapainon nostamiseen. Hallitse paalulaitteita sekä ohjaamosta että kauko-ohjaimesta.

Copra-kaapelikaivinkoneita käytetään pääasiassa kaivosten reunojen päälle sijoitettaviin kaivantoihin ja kaivantoihin enintään 16 metrin ajamiseen.

Copraa autoteollisuudessa käytetään pääasiassa pienillä määrillä 200 kilometrin säteellä toimivilla hajallaan olevia paalutuskoneita, erityisesti teknisten reittien rakentamiseen, putkistoon ja maatalouden rakenteisiin, joiden pituus on enintään 8 metriä. Automobile copra sink myös testi paalut teknisten geologisten tutkimusten, valvontatutkimukset, sitominen ja säätö hankkeita kasa säätiöt.

Hyväksytyistä tekniikoista riippuen kiskotyyppinen paalunohjain on varustettu paalulla, vasaralla, värähtelijällä tai tärisevällä vasaralla.

Jos paalikentän koko ja kokoonpano ovat sellaiset, että kaikki paalut eivät voi upottaa samalta radalta, niin he käyttävät työtä useampia täpliä, jotka molemmat työskentelevät omalla radallaan tai siirtävät radan sen jälkeen, kun teokset on suoritettu aiemmasta asennuksesta. Kun kopteri on siirretty, se on turvallisesti lukittu pysäköintijarruilla tai muilla laitteilla.

Sillanrakennus- ja teollisuusrakentamisen alueilla sekä rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa heikoille ja veden kyllästetyille maaperälle tai jos rakenteilla olevaan rakennukseen liittyy merkittäviä teknisiä maanalaisia, on tehokkainta käyttää silta-tyyppisiä sillankäsittelykoneita, joita kutsutaan myös sillanostureiksi, jotka koostuvat itseliikkuvat sillasta, liikkuvat pitkin kiskot, jotka on sijoitettu pitopaikalle (tavallisesti kaivausreunan reunoilla) ja kärryillä, joissa on porakone tai rautateitse asennettu kuorma, joka liikkuu sillan yli pinoa pitkin wow-kenttä. Kaikki paalun asennuksen mekanismit käyttävät sähkömoottoreita, joissa on automaattinen hydraulinen (koordinaatisto) tai ei-automatisoidut ohjausjärjestelmät. Jos paalun automaattinen ohjaaminen upotuspisteeseen on, asennukset on varustettu ohjelmistolla tai puoliautomaattisella ohjauksella, joka käyttää sillan ja paalunohjauslaitteiden liikkuvissa mekanismeissa asennettuja seurantavälineitä.

Kotimainen teollisuus tuottaa myös pinoamisvarusteita, jotka on asennettu peruskoneisiin (traktorit, autonosturit, yksivaiheiset kaivinkoneet). Tehontarve energiansäästöön itsenäisesti, ohjattavissa rakennustyömaalla, luotettava toiminta. Sen haittana on lisääntymisaika, joka kuluu vaihtovirtojen siirtämiseen paalun sijoittamiseksi pölkkyn tietylle pisteelle. Autonosien pohjalta käytettävät saranapitolaitteistot käytetään pienten raskaiden töiden määrään ja nopeaan uudelleensijoittamiseen (koeputket tekniseen ja geologiseen tutkimukseen, voimajohtojen rakentaminen, kaukoputkistot jne.).

ilman kasaamista

Paalutapahtumia on kaksi tapaa: yhdessä ja ilman johtaja-laitetta. Ensimmäinen tapa Käytetään upotettaessa pyramidia, joka kasaa alaspäin paaluun.

Toinen menetelmä - ilman johtajan hyvin varustettua laitetta - imee prismamaisia ​​paaluita paalun kuljettajalla.

Mekaaninen vasara on yksinkertaisin mekanismi, joka on enintään 5 tonnin painoinen metallivalua, nostetaan kopra-mastoa pitkin nostovinsin köysillä ja kaatetaan vedenalaiseen paaluun irrottamalla köysi erityisellä vapautuslaitteella tai irrottamalla vinssirummun vaihteesta. Pienen tuottavuuden ansiosta (4-12 lyöntiä minuutissa) käytetään mekaanisia katkaisijoita pääasiassa pienten töiden määrää varten.

Höyryilma-vasara on sylinterimäntäpari.

Ilmakammioita käytetään pysty- ja kaltevien paalujen käyttämiseen maalla ja veden alla. Niiden tärkein haitta on riippuvuus kompressori- tai höyryvoimalaitoksista.

Hydraulinen vasara toimii kaksitoimisen höyry-ilma-vasaran mallin mukaan erolla, että ilman tai höyryn sijasta neste syötetään työstösylinteriin, jonka paalunohjausyksikkö on varustettu pumppuyksiköllä.

Diesel-iskuvasarat, jotka toimivat itsenäisesti ulkoisista energialähteistä kaksitahtisessa dieselmassa, ovat yleisimpiä rakentamisessa.

Paalun kuljettaja on oksasakselin suuntaisten värähtelyjen aiheuttaja.

Uppouma-vaikutus saavutetaan sen takia, että kitkakerroin näiden kappaleiden kosketuspinnalla pienenee voimakkaasti pylvään värähtelyn suhteen sen kiinnittämän maan suhteen.

Värähtelevät vasarat eroavat tärinänvaimentimien kuljetta- masta yhdistämällä kiihdyttimen kotelon nagolovnikin jousiventtiilien läpi, mikä työntää värähtelyherätin rungon värähtelemään suurten pyyhkäisyjen kanssa, irtautumaan nagarnikista ja törmällä voimakkaasti alasimen sisään käänteisen liikkeen aikana.

Tärinähakkereiden tärkeä ominaisuus on niiden kyky itse säätää - lisätä iskuenergiaa lisäämällä vastustuskykyä paalun upotukseen, mikä johtaa pino-maajärjestelmän jäykkyyden kasvuun.

Värähtelyvasaroita käytetään myös paalujen ja tappien ulosvetämiseen, joita varten käytetään erityisiä päähineitä, joissa alus on sijoitettu törmäysosaan ja vibro-vasara asennetaan käänteisesti tavanomaiseen asennukseen verrattuna.

Paalutuslaitteet

Joen silta, jos vain sitä ei ole ripustettu, se kantaa tulvan ilman paaluja. Korkean talon märällä maaperällä ilman paaluja, jos se ei laske, muistuttaa Pisan tornia. Korkeajännitteiset sähköjohdot, joita ei ole asennettu paaluille, putoavat huonoista tuulista. Monikerroksinen rakenne johtuen esineen lisääntyneestä massasta edellyttää luotettavia perustuksia. Tarjoa luotettavuus saattaa hyvinkin paalua.

Pallojen erityisen merkityksen syy on yksinkertainen: maassa ne käyttävät kovempia kiviä, jotka kestävät lisääntyneitä kuormia. Mutta kaivaminen useilla metrillä syvällä tai vasaralla varustetuilla paaluilla on kalliimpaa. Tätä varten on olemassa joukko erilaisia ​​laitteita. Miksi massa? Koska asennuksen valinta riippuu monista syistä: paalujen paino ja pituus, paaluille asennetun rakenteen paino, paalin arvioitu syvyys ja laitteiston teho, koska paalut on asennettava eri maaperään ja eri kiviä on erilainen vastustuskyky.

Maalattavat tapit maahan

Paalun asennusmenetelmät ja siihen tarvittavat laitteet ovat kaksi toisiinsa liittyvää tekijää. Harkitse asennusmenetelmiä:

  • - käyttämällä paalunohjauskoneita;
  • - värähtelevien pinoajien ja tärinävasarien avulla;
  • - puristimien avulla;
  • - käyttäen sekakoneita.

Tämä on luettelo koneiden luokista valmiiden paalujen asentamiseen, ja itse asiassa on myös asennettu tylsistyneitä (buroinektsonnyh) paaluja. Tällaisten paalujen laitetta ja asennusta tehdään työmaalla. Valmistusmateriaalin mukaan ne kuuluvat raudoitettuun betoniin ja ne on asennettu tällä tavalla: kaivoa porataan, liitososat asetetaan ja betoni pakataan. Tällaisten paalujen kovettuminen ja kuivaus tapahtuu suoraan maahan.

Paalutuslaitteet

Tähän kuuluvat mekaaniset, höyryilma-, hydrauliset vasarat ja dieselvasarat (eli polttomoottori).

Mekaaninen vasara koostuu 100-5000 kilogrammaa painavasta valkeasta naisesta ja köysi, joka on heitetty lohkon yli ja nostettu vinssiin paalun kuljettajan yläpuolelle sekä tartuntalaite. Rouva nainen, joka nousee korkeuteen, vapautuu salpasta, putoaa ja osuu paaluun ja upottaa sen näin. Vasaran iskun korkeus on tavallisesti korkeintaan 3 metriä, lyöntiä minuutissa riippuu nousun korkeudesta ja vasaran painosta. On olemassa mekaanisia vasaroita, joilla ei ole salpaa, noston korkeus ja taajuus riippuvat käyttäjän toiminnasta, koska lyönnien määrä yksikköä kohti on yleensä suurempi.

Ilmakammat käyttävät puristetun höyryn energiaa. Massiivisen vasaran sisällä on höyrysylinteri. Poraus paaluun suoritetaan vasaralla painovoimalla, toisin sanoen omalla painovoimallaan. Mutta vasaran nousu tapahtuu puristetun höyryn energian vaikutuksesta. Joten toimi ilma-höyry vasarat yksinkertainen toiminta. Kaksitoimiset vasarat käyttävät puristettua höyryä myös oman syksyn nopeuden lisäämiseksi.

Hydraulisen vasaran toimintaperiaate on samanlainen kuin höyry-ilma. Ainoa ero on se, että sylinterissä, kun työkoostumus syötetään, ei ole höyryä vaan vettä.

Erityisesti näemme usein iskuvasaroita, mutta kuulemme myös rakennustyömailla. Heidän työnsä on itsessään kaksitahtisen polttomoottorin työ: vasaramäntä putoaa, puristaa ilman ja dieselpolttoaineen seosta samanaikaisesti ja osuu paaluun sylinterin läpi; puristuksen loppuessa tapahtuu seoksen räjähdys, mäntää kierretään uudelleen. Sitten kaikki toistuu uudelleen. Kuulemme paitsi puhalluksen äänen myös räjähdyksen räjähdyksen.

Pino vibro-pino kuljettajia

Tämän laitteen ollessa vaakasuorassa asennossa 2-4 massiivinen akseli, joka pyörii vastakkaisiin suuntiin yhtä suurella kulmanopeudella. Akselit ovat epätasapainossa, mutta saman vauhdin vuoksi vaakatasossa keskipakoisvoimat ovat tasapainossa ja käytännössä ei ole vaakasuuntaisia ​​värähtelyjä. Epätasapainot ovat kuitenkin kiinteät, joten pystysuunnassa nämä keskipakovoimat summataan. Laite ja siihen kiinnitetty kasa saavat alaspäin suuntautuvia värähtelyjä. Nämä värähtelyt heikentävät maaperän hiukkasten sidoksia, sekä keskenään että kasa. Laitteen ja paalun painovoiman yhdistelmänä jälkimmäinen imeytyy maahan.

Hieman erilainen kuin tärisevän vasaran kuljettajat. Kehon värähtelyjen lisäksi he suorittavat lyömäsoittimia. Vaikutus tapahtuu laitteen alapuolella sijaitsevan hyökkääjän päällä. Näiden iskun taajuus riippuu akseleiden pyörimisnopeudesta ja saavuttaa 480 lyöntiä / min. Iskunvaimennuksen vuoksi tärisevää vasaraa ei ole kiinnitetty tukevasti paaluun. Värähtelevällä vasaralla on suurempi hyötysuhde kuin tärinänvaimennin, sillä kasa imeytyy nopeammin näiden kahden toiminnan yhdistämisen seurauksena.

Molemmat tärinänvaimentimet ja tärinävasarat ovat sähkökoneita.

Paalujen sveneminen

Tällaisilla laitteilla on lyhenne VCA (svayavdavlivayuschaya laite). Sisennysvoima välitetään hydraulisilla liittimillä, eli staattisella kuormituksella. Joskus tärinää lisätään vaikutuksen tehostamiseksi. Tällä asennusmenetelmällä on monia positiivisia näkökohtia: ei ole kohinaa, paalupäätä ei tuhota, kasa voidaan helposti haudata maanpinnan alapuolelle jne. Mutta on haitta, ja merkittävä: asennus on erittäin suuri paino. Jos paalut on asennettava kiinteään tai kallioon maaperään, porataan hyvin kaivo, jonka halkaisija on hieman pienempi kuin kasa. Tietenkin tämä menetelmä soveltuu lähinnä matalalle sukellukselle, mutta joskus paalut asennetaan sellaisenaan alle 35 000 kiloa 40 metrin syvyydelle.

Sekoituskappaleita paalutusosaan ovat edellä mainitut tärinänvaimentimet ja vibro-iskuvasarat. Eli sellaisia ​​laitteita, joissa käytetään kahta tai useampaa pinoamisen periaatetta.

Ruuvatut paalut

Ruuvauslaitteita asennetaan usein traktoreihin tai kaivinkoneisiin, vaikkakin hyvin pienellä imemisvyöhykkeellä ja maaperän löystyessä tällaiset paalut ruuvataan käsin. Ruuvattu kasa on putki, jonka nauha on hitsattu sen ulkopuolelle. Ruuvauksen jälkeen ontto putki täytetään betonilla. Nämä paalut ovat luotettavia, koska helixin kaistale on ylimääräinen rajoitin niiden epätoivottavasta upottamisesta sen jälkeen, kun niiden rakenteet on rakennettu. Jos putki alkoi korvata korroosiota, niin siinä on myös sen plus: ruoste vie suuremman tilavuuden kuin itse metalli, joten jäljelle jäävän betonipatan lähellä oleva maali tiivistetään ja pidetään luotettavasti. Älä pelkää sanaa "capstan", tämä on yleisnimitys uppoasennetuista paaluista.

Pile ajaminen

Jos sukellus kasa ei vaadi paljon työtä, käytetään trukkiin tai traktoriin asennettua laitteistoa sekä kaivinkonetta kiinnityslaitteena. Mutta jos työ on vaikeampaa, käytä sitten kopraa. Ne palvelevat:

- paalun toimittaminen ja asentaminen upotuspisteeseen;

- laitteiden asentaminen paaluun;

- paalunlatauslaitteet;

- pitää paaluja sukelluksen aikana;

- liikkuvat paalutuslaitteet rakennustyömaalla.

Copra voi olla tornin tyyppi, nosturi ja kelluva. Jos se ei ole kelluva kaavin, se on rakennusajoneuvo pyörillä kulkevalla radalla. Tower copra on tornirakenne, jonka korkeus määräytyy paalun pituuden mukaan. Nosturi - tavallinen jibinosturi, jossa on asennettu pino upotettu laite. Yksinkertaisia ​​kopreja käytetään vain pystysuuntaisiin upotuspinoihin, kun taas yleisissä on kääntöpöytä, jolla on mahdollisuus asentaa kaltevia paaluita.

Paalun kuljettajan pääominaisuudet ovat paalun noston korkeus ja iskuosan massa, vasaran voimat ja taajuus. Vasarat ja värähtelevät asetukset ovat irrotettavia kopra liitetiedostoja varten.

Paalutuslaitteiden ansiosta kaupunkien arkkitehtuurin päätehtävät on ratkaistu. Loppujen lopuksi rakennettaessa päärakennetta on tärkeää ylläpitää rakentamista yhdeksi kokonaisuudeksi. Oikeissa paikoissa voi kuitenkin olla heikkoja, tulvia maata ja jopa suolaa yleensä. Pallojen ansiosta voit vahvistaa kaikkia säätiöitä, ja voit rakentaa minkä tahansa rakenteen luotettavalle säätiölle, joka kestää minkä tahansa rakennustyylin.

Lisätietoja suurista koneista, laitteista ja kuljetuksista: