Irrotettava muottirasva

Tuore betonilaasti täyttää hyvin kaikki muodon kulmat ja raudoituksen väliset aukot. Ei pahempaa, hän voi tarttua muottiin, yrittäen muuttaa tavallisen irrotettavan rakenteen kuoreensa. Ja jos rakennuttajilla on vielä suunnitelmia kilpien joukkoon, ne on irrotettava suuresti. Jotta asiaa ei esiinny, tarvitaan erityinen murskainvoideltu voiteluainetta.

Erilaiset rasvapitoiset emulsiot muodostavat ohutkalvon pinnoille, vähentäen niiden kostuvuutta. Loppujen lopuksi tämä ominaisuus on vastuussa betonin tarttumisesta. Jotkut materiaalit eivät todennäköisesti sitoudu viskoosiin liuokseen. Esimerkiksi tekstioliitti tai muovi on vähän kostuvuutta, toisin kuin puuta tai metallia. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että niitä ei voida käsitellä ollenkaan. Vain käyttää tätä menetelmää on vähemmän - joka kerta 5-10 syklit täyttöä. Mutta kosteutta kestävän vanerin irrotettavien muottien voiteluaine täytyy olla jatkuvasti.

Emulsioiden ja öljyjen kulutuksen vähentämiseksi on suositeltavaa käyttää niitä suojuksen asennuksen jälkeen. Tällöin voiteluaineen ei saa päästä raudoitukseen tai asetettuun betoni- kerrokseen, ts. Silloin, kun liima-ainepitoisuutta tarvitaan enemmän.

Vaatimukset irrotusaineille

Muottipesun voiteluaine tarjoaa suojaa, jolla on vähäinen tarttuvuus sementtilaastiin ja helppo erottaa purkamisen yhteydessä. Tämän seurauksena betonirakenteen pinta on sileä ja muodot eivät tarvitse perusteellista puhdistusta strippauksen jälkeen. Mutta jotta monoliitti ei kärsi tällaisesta naapurustosta, rasvaemulsioihin sovelletaan tiettyjä vaatimuksia:

1. Muotojen ja muottien voiteluaineet eivät saa jättää merkkejä betonipinnalle rasvojen tahrojen muodossa. Poista ne vahingoittamatta monoliittia ei onnistu, ja eräät eristys- ja viimeistelymateriaalit näissä paikoissa alkavat hiutaleina.

2. Emulsioiden kemiallinen koostumus valitaan siten, että muottien ja betonin kosketuksessa yksikön lujuusominaisuudet eivät muutu.

3. Viskositeetin on oltava riittävän korkea, jotta öljyinen kerros voidaan pitää tasaisena seinässä vähintään yhden päivän ajan + 30 ° C: n olosuhteissa.

4. Saippuoinnin määrä ei ole alle 7 - vain tässä tapauksessa voiteluaine kykenee neutraloimaan betonin alkalisen ympäristön ja luo saippua, joka estää liuoksen tarttumisen.

Sinusta riippumatta jokainen rakentaja lisää, että valitun kokoonpanon täytyy myös olla erilainen taloudellinen. Voiteluaineen keskimääräinen kulutus riippuu jossain määrin sen johdonmukaisuudesta, mutta paljon tärkeämpää on sovellutusmenetelmä ja muotin materiaali. "Maalaa" harjan muoto suihkuttamalla pistoolin avulla kasvattaa kulutusta kesällä noin 10-20% ja talvella 15-30%. Puulevyille nämä luvut ovat aina hieman korkeammat kuin teräs- ja muoviteollisuudessa.

Liima-aineet jaetaan 4 pääryhmään. Jokaisella on omat ominaisuutensa:

 • Vesipohjaiset suspensiot.

Yksi halvimmista vaihtoehdoista, jotka yleensä valmistelevat omia käsiään. Tätä varten käytetään "suosittuja" reseptejä, kuten kipsi-kalkkisulfiittislippua, saviöljyä, kerosiini-nestesaippuaa. Kun vesi laimennetaan, suspensio levitetään muotin pinnalle ja kuivataan, muuttuu ohueksi suojapinnoitteeksi, joka on inertti betoniin.

Mutta jos vibrocompaction on suunniteltu suorittamaan kaatamisen jälkeen, tällainen murskaus voiteluaine vain vahingoittaa. Kova liuos kirjaimellisesti kuorii koostumuksen seinistä ja sekoita sen kanssa. Tuloksena on monoliitin heikentynyt ja saastunut pinta.

Valmistettu kivennäisöljyjen ja pinta-aktiivisten aineiden perusteella, jolloin muodostuu kostuttamaton vettähylkivä kalvo. Kustannukset ovat melko korkeat, ja joskus he itse synnyttävät betonin saastumista. Heillä on kuitenkin kysyntä.

Ei liian suosittu orgaanisten hiilihydraattien ryhmä. Niiden läsnäollessa betonin asettaminen kosketuksiin muottien kanssa hidastuu hallitsemattomasti, mikä voi aiheuttaa sisäisiä jännityksiä monoliitissä ja sen jälkeisessä halkeilussa.

Näiden voiteluaineiden toinen nimi on käänteisemulsioita. Optimaalinen vaihtoehto, sen ominaisuudet täyttävät kaikki edellä mainitut vaatimukset. Mielenkiintoisin asia on se, että ne sisältävät myös vettä hylkivästi ja betonin kovettumisen estäjiä, mutta kaikki näiden komponenttien kielteiset vaikutukset tasoitetaan lisäämällä pehmittimiä.

Yhdistetty voitelu tai emulsio muottiin ei ainoastaan ​​hoitaa päätehtävänsä erottaen muodon ja liuoksen, vaan parantaa myös betonipinnan laatua. Monoliitin huokoset kosketuksessa vähenevät, se muuttuu vahvemmaksi ja hankkii tietyn kosteudenkestävyyden.

Harjaton rasva

Betonityö on olennainen osa rakennustöitä - olipa kyse monikulttuurisen rakennuksen tai pienen yksityisen talon rakentamisesta. Betonisoinnin ansiosta voit saada kiinteän, kestävän ja edullisen rakentamisen mahdollisimman vähän aikaa ja vaivaa. Tämän tekniikan ainoa haitta on tarve asentaa ja purkaa muotti. Levyjen purkamisen helpottamiseksi käytetään erityistä muottipesua.

soveltamisalansa

Tehdessään konkreettista työtä on erittäin tärkeää noudattaa kaatamalla tekniikkaa. Yksi sen tärkeimmistä vaatimuksista on liuoksen pakollinen tiivistys, jotta vältettäisiin monoliittisen rakenteen sisälle sisältämän ilman ja ilman täyttyminen. Näihin tarkoituksiin ne käyttävät tavallisesti värähtelevää tai koputtavat muotin koko sen tasoon. Näin voit poistaa konkreettisesta massasta ylimääräisen ilman, antaen sille halutun tiheyden ja lujuuden.

Hyvin värähtelevä laasti täyttää täysin muotin sisustuksen, mukaan lukien pienimmät halkeamat ja epäsäännöllisyydet. Betonin kaatamisen tiivistyminen ei kuitenkaan ole vain plus. Tärkein ongelma tästä on se, että betoni on asettanut muottipesän purkamisen vaikeuden: erottaakseen sen, on joskus tarpeen tehdä erittäin vakavia ponnistuksia.

Vaikeimmissa tapauksissa levyjen poistamisen jälkeen muotti ei enää sovellu jatkokäyttöön, ja ne ovat ylimääräisiä rahoituskustannuksia materiaalin hankkimiseksi uusille muottirakenteille sekä niiden rakentamiseen käytetty aika ja vaiva. Lisäksi, kun yrität irrottaa suojukset, betonin kaataminen itse, joka ei ole vielä saanut asianmukaista voimaa, voi olla vaurioitunut.

Tämä ongelma ei ole niin kiireellinen, jos levyjen materiaalina käytetään sileää metallilevyä tai muovia, mutta tällaiset tehdasrakenteet ovat melko kalliita ja siksi niitä käytetään pääasiassa suurilla organisaatioilla, jotka valmistavat teollista mittakaavaa.

Yksityiset kehittäjät toisaalta käyttävät erilaisia ​​materiaaleja käsin luomaan muottirakenteita, lähinnä laattoja ja vaneria. Puupinta, joka on hyvin pyöristetty, on useita pieniä halkeamia, aukkoja ja muita epäsäännöllisyyksiä, mikä lisää betonin kiinnittymisen nopeutta.

Liimauksen vähentämiseksi muottipaneelien sisäpinta voidellaan erityisillä yhdisteillä. Voiteluaine luo erottelukalvon muottien ja betonin väliin, mikä mahdollistaa yksinkertaisten suojusten purkamisen ja lisää käyttöikää 2-3 kertaa.

Samaan aikaan työvoimakustannukset pienenevät ja konkreettisen työn yleinen kulku nopeutuu. Viime aikoina jalostustuotteet käytettiin laajalti laitteiden käsittelyyn: polttoöljy ja käytetty moottoriöljy.

Tällaiset voiteluaineet eivät voi taata hyvää tulosta, eivätkä ne täytä ympäristönsuojelun vaatimuksia. Tällä hetkellä on kehitetty useita modernija muottien käsittelylaitoksia.

Vaatimukset voiteluaineille

Rakennuskoodien määräysten mukaan muottipaneelien voiteluaineiden on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • Liimavärjäys ei saa jättää öljymäisiä tahroja betonipinnalle. Muussa tapauksessa viimeistelytoimenpiteiden aikana saattaa syntyä uusia ongelmia. Öljyllä kyllästetyillä pinnoilla viimeistelymateriaalit ovat erittäin huonosti kiinnittyneet: kipsi, kitti, päällystyseristys, liimat jne. Samanlaisen saastumisen poistaminen on melko hankalaa ja vaatii paljon työtä ja aikaa.
 • Voiteluaineen kemiallisen koostumuksen tulisi olla mahdollisimman neutraali. Ensinnäkin sillä ei pitäisi olla haitallista vaikutusta työntekijöiden ihoon ja hengityselimiin sekä betonin teknisiin ja toiminnallisiin ominaisuuksiin.
 • Aineen on oltava riittävän korkea viskositeetti eikä laimennettava edes kohonneissa ilman lämpötiloissa. SNiP: n mukaan liima-aineen koostumuksen tulee pysyä hyvin sileällä levymetallilla tai laminoidulla vanerituotteella, joka kuumennetaan +30 ° C: seen 24 tunnin ajan, ei tippumisen tai haihtumisen.
 • Sakeuttamisnopeuden ei tulisi olla alle 7. Tällainen liimakoostumus voi vastustaa onnistuneesti betoniliuosten emäksisiä väliaineita ja luo snap-laitteen pinnalle - joko polymeereistä, metallista, levyistä tai vanerista - estäen betonipartikkeleita tarttumasta muotin sisäpintaan.

Voiteluaineiden tyypit

Kaikki liima-aineet on jaettu neljään ryhmään riippuen niiden teknisistä ominaisuuksista ja kemiallisesta koostumuksesta.

Vesipitoiset suspensiot.

Tämä on yksi edullisimmista vaihtoehdoista muottipesun voiteluaineille. Hätätilanteessa samanlainen koostumus voidaan valmistaa omilla käsillä juuri rakennustyömaalla. Voit tehdä tämän käyttämällä vanhoja kirvesmiehiä-konkretereita. Se voi olla kipsin tai alabasterin seos, jossa on sammutettua kalkkia ja sulfiittilipeä, tai saven ja minkä tahansa öljyn seos.

Nykyaikaisempia anti-adhesive "folk korjaustoimenpiteitä" voidaan kutsua kerosiinin liuoksella nestesaippuaa. Valmistuksen jälkeen kaikki luetellut seokset laimennetaan vedellä ja tässä muodossa levitetään muottien pinnalle kosketukseen betonin kanssa.

Veden kuivumisen jälkeen ohut suojakalvo säilyy muottiin estäen sementtilaastin tarttumisen vanerin, metallin tai levyjen pintaan.

Tällaisia ​​"ihmisen valmistettuja" liimakoostumuksia käytettäessä on kuitenkin pidettävä mielessä, että levyihin muodostettu kalvo on melko ohut ja hauras, joten betonin tiivistäminen värähtelijän kanssa tulee olla mahdollisimman herkkä, muuten kova betoni voi yksinkertaisesti poistaa liukuaineen suojakerroksen.

Tällaiset toimet johtavat toisaalta haittojen purkamiseen liittyviin ongelmiin ja toisaalta betonin saastumiseen liimaseoksella ja sen lujuusominaisuuksien vähenemisellä.

Koostumukset ovat vettä hylkivä

Tällaiset liuokset tehdään mineraaliöljyjen tehtaalla lisäämällä pinta-aktiivisia aineita, jotka lisäävät saponifiointisuhdetta. Tämän seurauksena laitteelle muodostuu suojaava kerros, joka estää sen kostuttamasta betonia.

Veden kelojen tehokkuus on melko korkea sekä niiden kustannukset. Niiden puutteista voidaan mainita kivennäisöljyjen käyttö niiden tuotannon perustana. Ja jos häikäilemätön valmistaja myöntää ylikuormituksen lopputuotteessa, betonin pinnan saastumisen riski öljyillä tahroilla on korkea.

Compound retardants

Orgaanisiin hiilihydraatteihin perustuvat ratkaisut. Ne pyrkivät hidastamaan betonin asettamista, minkä seurauksena se pysyy muovina ja taipuisina, kun taas sen paksuus on jo saanut riittävästi voimaa. Tämä helpottaa laitteiden poistamista ja sen puhdistamista liuoksen kiinnittyneistä hiukkasista.

Haittojen joukossa on kiinteän aineen hidastumisprosessin hallitsemattomuus. Tämän seurauksena sisäisten jännitysten, halkeamien ja halkeamien esiintyminen voi tapahtua valumuotojen altistumisen ja ohutkerroksen liittymässä, mikä ei lisää monoliittisen rakenteen voimakkuutta.

Yhdistetty

Yhdistettyjen voiteluaineiden toinen nimi - käänteinen emulsio. Asiantuntijoiden mukaan käänteisemulsiot ovat paras vaihtoehto. Yhdistetyt ratkaisut täyttävät kaikki liima-aineiden voiteluaineet.

Tällaisten liuosten koostumukseen lisätään myös komponentteja, jotka hidastavat betonin asettamista ja muodostavat vettähylkivän kalvon. Kuitenkin kaikki niiden mahdolliset kielteiset vaikutukset sementtilaastiin tasoitetaan lisäaineiden ja pehmittimien avulla.

Yhdistettyjen ratkaisujen rooli ei ole pelkästään betoniliuoksen erottimen ja muottipesän pinnan kannalta, vaan se voi myös parantaa betonin laatua, vähentämällä huokosten kokoa sen pinnalla. Tämä lisää monoliitin lujuutta ja tiheyttä, mikä antaa sille paremman kosteudenkestävyyden.

Jotta yksityinen kehittäjä, jolla ei useinkaan ole erikoistekniikkaa ja rakennustekniikkaa, olisi helpompi ymmärtää ehdotettuja liimakoostumuksia, suositeltavien toimintamallien ja teknisten ominaisuuksien tulisi olla harkittuja.

 1. Emulsol. Mineraaliöljyjen perusteella luotua levyä voidaan levittää pintoihin jopa -18 ° C: n lämpötiloissa. Se eroaa monista muista ratkaisuista murskeen voiteluun alhaisella kulutuksella ja helppokäyttöisyydellä. Saatavana on myös pakkasenkestävä versio, ExIM, jota voidaan käyttää ilman lämpötiloissa -35 ° C: een asti.
 2. Angrol. Emulsio muodostuu vesipohjaisesti. Sitä erottaa absoluuttinen paloturvallisuus ja epämiellyttävien hajujen puuttuminen, ja sitä voidaan säilyttää varastoon pitkään ilman, että tekniset ominaisuudet heikkenevät. Angrolin koostumuksessa otettiin käyttöön erityisiä korroosionestoaineita, jotka suojaavat metallimuotit ruosteelta.
 3. Tiralyuks. Saksalaisen valmistajan voiteluaine, joka perustuu mineraaliöljyyn pakkasnesteen lisäaineiden avulla. Tämän ratkaisun kustannuksella tämä ratkaisu ylittää selvästi kotimaiset analogit. Tiralyuksin tekniset ominaisuudet ovat kuitenkin melko korkeat: se suojaa luotettavasti tasainen puumateriaali betonipartikkeleiden tarttumiselta.
 4. Agate. Öljykokoonpano, joka ei sisällä vettä, on ehdottoman universaali ja sitä voidaan käyttää minkä tahansa mittalaitteiston käyttämiseen mihin tahansa materiaaliin. Kun betoni on kuivunut ja muotti on poistettu, Aata ei jätä jälkiä sen pinnalle, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää muottien voitelemiseen valkoisille sävytetyille sementtilaastareille.

Soveltamenetelmä

Liimaliuosten levittäminen muottipaneeleihin voi olla monenlaisia ​​menetelmiä. Sovellusmenetelmästä riippuu materiaalin kulutuksesta ja nopeudesta. Nopein ja edullisin on muottien käsittely ruiskupistoolilla. Tämä mahdollistaa voiteluaineen kulutuksen minimoinnin, mutta samanaikaisesti on ongelma, kun värjäytyvät epätasaisuuksia, uria, nivelet ja halkeamat.

Jotta vältetään laitteiden "tarttuminen", kun liimaseosta levitetään levylle, sinun on mentävä läpi kaikki vaikeasti tavoitettavat paikat maaliväillä.

Pistoolin puuttuessa voit käyttää vaahto- tai villarullaa. Tämä hieman kasvattaa koostumuksen kulutusta, mutta käsittely tapahtuu paljon nopeammin kuin siveltimellä, mutta tämä menetelmä soveltuu paremmin suhteellisen sileisiin metalli-, muovi- ja vaneripintoihin.

Jos sinun on käsiteltävä kilpiä, joka on pudonnut epäpuhtauksista, on parempi käyttää harjaa. Tämä menetelmä on aikaa vievää, mutta sen avulla voit käsitellä perusteellisesti kaikki epäsäännöllisyydet. Voiteluaineen koostumuksen kulutuksen laskemisen yhteydessä on myös otettava huomioon materiaali, josta laitteisto on valmistettu: metalli- tai muovipintojen imukyky on paljon pienempi kuin puun.

Video osoittaa rasvaa betonielementeille Emulsol.

Miten valitaan emulsio muottiin

Kun tuoretta betonia kaadetaan muottiin, rakennusmateriaali leviää muotoaan ja täyttää kaikki sen kulmat, jotka tukevat lujasti vahvistamista. Kuitenkin, kun betoniseos kovettuu, se myös sekoittuu muotti- voiman kanssa. Jos puun tai metallilevyjen purkaminen on suunniteltu, kun betoni on täysin asetettu, tämä voi aiheuttaa paljon haittaa. Sanojen kirjaimellisessa merkityksessä olevat paperit on irrotettava betonista. Tämän estämiseksi on suositeltavaa käyttää erityistä yhdistettä - emulsolia muottiin. Tämä on tehokas työkalu, joka estää hiekkasementtiseoksen kiinnittymisen muottiin.

Mikä on a

Rasvamateriaali Emulsol on vettä hylkivä, joka on valmistettu seuraavista komponenteista:

 • Kivennäisöljyt (60-80% kokonaismäärästä) - koostumuksen perustana.
 • Pinta-aktiiviset aineet - saippua kaltaiset pinta-aktiiviset aineet, joita käytetään emulgoimisaineina ja stabilisaattoreina. Niiden tilavuus on noin 20-40%.

Lisäksi seokseen lisätään joskus alkoholia, polyetyleeniglykolia, bakterisidejä ja muita lisäaineita muotojen voiteluun.

Vaaleankeltaisen tai ruskean värisävyn emulsiota voidaan helposti levittää muottirakenteen pinnalle muodostaen ohuen öljyisen kalvon sen suojuksille. Samanaikaisesti neste ei levitä ja pitää luotettavasti vaakasuorassa ja pystysuorassa pinnassa koko betoniteräksen kovettumisaikaa. Tästä johtuen kaatunut betoniliuos ei mene kosteuteen eikä tartu muottiin.

Emulsoli on yhdiste, jota käytetään melko usein materiaalien käsittelyyn, joille on ominaista korkea liimaominaisuus (yli 0,03 MPa). Puuta tai metallia olevista muottipaneeleista tämä indikaattori on 0,18 MPa.

Monista eduista huolimatta Emulsolilla on kuitenkin useita haittoja:

 • Öljyinen kalvo lähtee rasvasta betonista.
 • Rasvan kulutus on enemmän verrattuna halvempaan formulaatioon.
 • Koostumuksen hinta on hieman suurempi verrattuna muihin analogeihin.

Miten Emulsol eroaa muista formulaatioista?

Huolimatta siitä, että Emulsolilla on huomattavia haittoja, se on edelleen yksi halutuimmista sävellyksistä. Tämä johtuu siitä, että muut tarttumista estävät seokset eivät voi riittävästi suojata puisia tai metallisia muottipaneeleja:

 • Vesipohjaiset suspensiot erottuvat alhaisilla kustannuksilla, mutta tällaiset kovat ratkaisut pysyvät monoliitin pinnalla, ja valmiiden betonipohjien puhdistaminen kestää paljon aikaa.
 • Orgaanisiin hiilihydraatteihin perustuvat säätelyinhibiitit ovat merkittäviä niiden epästabiilisuudelle. Tällaisia ​​seoksia käytettäessä betoni alkaa olla epätasaisesti.
 • Yhdistetty rasva (tai, kuten niitä kutsutaan myös - käänteisemulsio). Tällaisten työkalujen koostumus sisältää vettä hylkiväaineita, kovettuvia hidastimia ja komponentteja, minkä johdosta betonin huokoisuus vähenee. Tällaiset koostumukset ovat kuitenkin kalliita ja niitä on vaikea löytää myynnissä.

Näin ollen emulsolin käyttö on optimaalinen valinta muottirakenteen käsittelyyn. Nykyään markkinoilla on melko harvoja toimittajia, jotka tarjoavat kuluttajille erilaisia ​​voiteluemulsioita.

Seosten tyypit ja niiden käyttö

Tänään emulsiomuotoja irrotettavalle muotille valmistetaan erilaisten valmiiden nestemäisten seosten muodossa suunnitellusta työstä riippuen:

 • EX-betonituotteet - liuoksessa on erityisiä korroosiota aiheuttavia lisäaineita. Tällaista emulsolia käytetään tavallisesti betonituotteiden valmistuksessa.
 • EX-MI - sopii kalliiden uudelleenkäytettävien muottirakenteiden suojaamiseen.
 • EX-M - käytetään vaahdotetun betonin valmistuksessa käytettyjen matriisien pesemiseen.
 • Petramine 7-05 - soveltuu puisten, metallisten ja muovisten muottipaneelien suojaamiseen. Tätä koostumusta käytetään myös kuvioiden muovaamiseen ja "vaikeaan" ilmastoon.
 • EX-A on universaali yhdiste, joka sopii kaatamaan kaikki betonirakenteet ilman vahvistusta.

Jos et käytä vahvistusverkkoa rakentamiseen, Emulsol EX-A on valmistaja kaikista parhaista ja halvimmista vaihtoehdoista (tärkeintä on täyttää tuotteen valmistusta koskevat tekniset ehdot, nimittäin TU 0258-004-27192068-2002).

Myös voiteluaineiden käyttöalue voidaan määrittää niiden komponenttien avulla:

Harjaton rasva

Muotti on erityinen rakenne, joka auttaa luomaan konkreettisen pohjamallin. Ilman laattojen käyttöä betoni kirjaimellisesti levisi. Betonimassan täydellisen kuivaamisen jälkeen on erotettava levyt, jotka ovat laattoja pohjasta, lattialta tai seinästä. Mutta tämä ei ole niin helppoa tehdä, niin miten voidella muottiin?

Miksi käyttää rasvaa muottiin?

Liimapintaan käytettävää liukuaineella käytetään säätörakenteen tarttumista betoniin. Lisäksi rasvattu muotti estää erilaisten halkeamien ja sirujen esiintymisen betonissa. Voitelu helpottaa huomattavasti irrotusta. Jos voiteluaineiden laatu täyttää vaatimukset.

Betonipinta voiteluaineen ja ilman sitä

Rasvavaatimukset

Muottiöljyn on täytettävä seuraavat ominaisuudet:

 • Rasvan tahrat betonille eivät ole sallittuja poistamisen jälkeen.
 • Irrottamisen pitäisi olla helppoa.
 • On pysyttävä kaltevilla ja pystysuorilla pinnoilla 30 o C: n lämpötilassa vähintään 24 tuntia.
 • Paloturvallisuusvaatimusten noudattaminen.
 • Terveydelle haitallisten kemikaalien puuttuminen.
 • Suojausaika pystypinnoilla vähintään päivällä.

Voiteluaineiden lajikkeet

On olemassa voiteluaineita suosituimpien valmistajien perushuomuiden purkamiseksi:

 • Rasva muotti Emulsol EX-A.
 • Rasvan rasva Emulsol IM.
 • ANGROL.

Emulsol-rasvan rasva on erityisen suosittu teollisissa sovelluksissa.

Riippuen siitä, käytetäänkö tätä ainetta teollisiin tarkoituksiin tai yksityisiin tarkoituksiin, on tavanomaista luokitella aineen tilavuuden mukaan, koska se voi olla joko 20 litraa tai EY-säiliö enintään 216 litraa.

Ero rasvan koostumuksessa

Koostumuksessa on useita voiteluaineita:

 • Vesipohjaiset;
 • Yhdistetyllä pohjalla;
 • Hidastuneella betonista.
 • Vettä hylkivä.

Ensimmäinen tyyppi on tehty kemikaaleista, jotka ovat inerttejä betoniin. Niitä erottaa suhteellisen alhaiset kustannukset, joten ne eivät aina pysty selviämään ongelmasta.

Toinen tyyppi on kaikkein kestävin. Se ei kuorenna viikon aikana. Erinomainen pito pinnalla. Usein he ovat käänteisiä emulsioita.

Kolmanneen tyyppiin lisätään kemikaaleja, kuten melassia tai tanniinia. Samalla säätelyn säätöprosessi on monimutkainen.

Neljäs tyyppi on valmistettu erilaisista öljyistä, kuten minsoalista tai rasvahappojen suoloista, sekä voiteluaineen läsnäolon emulsoli EX: n muottiin. Ne luovat ohuen kerroksen, joka hylkii vettä. Tässä tapauksessa niillä saattaa olla haittoja, koska ne ovat ylihinnoiteltuja.

Kuinka käyttää rasvaa rasvaan itsellesi, ja mikä on kustannus?

Ruiskutusvoitelu

Jokainen voi levittää rasvaa, tärkeintä on seurata sovelluksen järjestystä:

 1. Sovelluksen tulee tapahtua heti, kun muotti on koottu. Joten voit vähentää aineiden kulutusta.
 2. Aikaisemmin asetettu betoni on suojattava kalvolla tai suojapeitteellä öljyn sisääntulosta.
 3. Aine voidaan levittää kumiharjalla tai rullalla, mutta kulutus kasvaa. Tätä tarkoitusta varten on edullisempaa käyttää ruiskupistoolia.
 4. Jotta kerros olisi tasalaatuisempi, kannattaa käyttää pistoolia yhden metrin etäisyydellä laudoista, joten on mahdollista käyttää erilaisia ​​suuttimia.

Arvioitu voiteluaineen kulutus

Muottipesä

Sovellus vaakasuoralle kaltevalle pinnalle

Muottien voiteluaine ja koostumukulutus

Materiaalivaatimukset

Hyvin usein asennetaan höylättyä sahatavaraa, jota käytetään edelleen rakentamiseen. Sen vuoksi on huolehdittava siitä, että laattojen purkamisen aikana säilytetään paras mahdollinen muoto. Jotta betoni voidaan helposti erottaa rakenteesta, on ryhdyttävä asianmukaisiin toimenpiteisiin, jotta se voidaan käyttää uudelleen onnistuneesti.

Lisäksi korkealaatuisen peruspinnan saavuttamiseksi kustannukset ja materiaalien kulutus viimeistelyyn vähenevät huomattavasti.

Tee tämä ennen betonipinnan kanssa kosketukseen joutuvan pinnan osalle levitysainetta, joka estää betonin tarttumisen.

Jos voitele tietyn koostumuksen omaava muotti, sen käyttöikä nousee 2-2,5 kertaa, ilman sitä, betonirakenteiden laatua parannetaan ja tuottavuus kasvaa. Samalla tällaisten rakenteiden voiteluainekoostumuksilla on omat vaatimukset:

 1. Rasva ei saa jättää öljyisiä tahroja betoniin. Poikkeuksena on rakenteiden betonointi, jotka myöhemmin peitetään maalla, joka on peitetty vedeneristys- tai pinnoituksella.
 2. Ei saisi vähentää betonin lujuutta.
 3. On noudatettava paloturvallisuutta.
 4. Se ei saisi sisältää terveydelle haitallisia haihtuvia aineita.
 5. On pidettävä pystysuorassa ja kaltevalla pinnalla enintään 30 ° C: n lämpötilassa ja vähintään yhdellä päivällä.

Soveltamisen menetelmät ja formulaatiotyypit

Säätiön asettelu

Voiteluaineita on kahdentyyppisiä:

 • jalostetut tuotteet;
 • reaktiivisen tyypin yhdisteitä.

Yleensä suspensioita (kuten vesi-liitu, saviöljy, sementti-öljy-vesi) ja emulsioita (vesi-öljy, vesi-öljy-kerosiini) käytetään muottien voitelemiseen. Koostumukset valmistetaan korjaamoissa tai osta valmiiksi. Estotyyppinen voiteluaine luo kalvon betoniseoksen ja muottien väliin, eli se toimii öljyllä. Vahvistettuihin betonirakenteisiin käytettävän suojamuoton osalta paras vaihtoehto olisi bitumi-kerosiinikoostumus. Ne saadaan liuottamalla matala-asteisia bitumeja kerosiinista. Tällaiset koostumukset soveltuvat muovi-, puiset kannet ja metalliin. Myös levyjen kansiin suositellaan käytettäväksi parafiini-aurinko-, vaseliini-kerosiini- ja vaseliini-aurinko- rasvoja.

Reaktiiviset voiteluaineet sisältävät:

 • korroosion estäjät;
 • rasvahapot + emulgointiaineet;
 • erittäin tehokkaat pinta-aktiiviset aineet, jotka ovat samankaltaisia ​​koostumuksessa saippualle.

Tämä kerros ei liukene veteen, lisää vedenpitävyyttä ja suojaa puuta alkaliasta, joka sisältää betonia.

Laite on betonirakenne.

Rasva rasvamateriaalissa sovelletaan tiettyyn järjestykseen:

 • Ensinnäkin on välttämätöntä puhdistaa pinta laastien tai betonin jäännöksistä;
 • laita materiaali kuivaan pintaan;
 • sitä on käytettävä muotin kokoamisen jälkeen: tämä vähentää voiteluaineen kulutusta ja lisää työn tuottavuutta;
 • kun sitä käytetään, on välttämätöntä suojata aiemmin asetettua betonia, raudoitusta ja pohjaa saamasta koostumusta niille. Ne on peitetty matolla, suojapeilla jne.
 • sitä käytetään hyväkseen harjoilla tai huokoisesta kumista valmistetusta rullasta;
 • kun käytät enemmän taloudellista kulutusta, käytä suihketta. Suutin on sijoitettava 0,8-1 m: n etäisyydelle muotista.

Toisin sanoen voiteluaineen käyttö edellyttää, että:

Voiteluaineen kulutus riippuu menetelmästä, jolla se levitetään pinnalle, sakeus, ilman lämpötila sekä betonin asettamisen ja muottien asennuksen välinen aika. Käytettäessä ruiskuja kulutus vähenee. Jos se levitetään harjalla, virtausnopeus voi nousta jopa 500 g / m 2, koska kerros tulee paksummaksi ja koostumus kertyy hampaisiin, hampaisiin ja niveliin.

Irrotettavat muottirasvat

Artikkelin sisältö:

Miksi murskaa muotti

Kun työskentelet monoliittisten teräsrakenteiden kanssa, on käsiteltävä betonin kiinnittymistä muottiin, jonka arvo voi nousta useita kgf / cm2. Kytkentä paitsi vaikeuttaa myös betoniteräsrakenteiden purkamista, mutta johtaa myös betonipinnan laadun huononemiseen sekä muottipaneelien ennenaikaiseen kulumiseen.

Betonin kiinnittyminen muottiin johtuu seuraavien tekijöiden vaikutuksesta:

 • betonin tarttuvuus ja yhteenkuuluvuus;
 • betonin kutistuminen;
 • karkeus ja huokoisuus, joka on vahvistetun betonirakenteen vieressä.

Asennuksen aikana betoni on muovisessa tilassa ja se on liima (liima), jonka vuoksi tarttuminen (betonin kiinnittyminen muottiin) ilmenee. Tiivistymisprosessissa betonin muovaus lisääntyy, se lähestyy muotin pintaa ja betonin ja muottipaneeleiden välinen kosketuksen jatkuvuus kasvaa.

Tartuntaan vaikuttaa myös materiaali, josta muovausmateriaalipinta valmistetaan: betoni tarttuu puu- ja teräspintoihin voimakkaammin kuin muoviin, koska jälkimmäisillä on vähemmän kostuvuutta.

Ilman erikoiskäsittelyä vaneri, puu, teräs, lasikuitu ovat hyvin kostutettuja, mikä luo riittävän suuren betoniliiman. Ja getinaks ja textoliitti huonosti kastuneet (hydrofobiset), joten betoni tarttuu niihin hieman.

Kun muodostetaan pinnoituspinta ja siihen lisätään öljykalvo, kostuvuus vähenee huomattavasti (vettä hylkivä), mikä vähentää merkittävästi adheesiota.

Kutistuminen vähentää adheesiota ja adheesiota: mitä enemmän kutistumista betonikerrosten betonissa, sitä todennäköisempää on kutistumisparametrien esiintyminen kosketusvyöhykkeellä, mikä heikentää adheesiota.

Yhteysparissa "muotti ja betoni" on betonin liitosten vetolujuus.

Monoliittisen betonirakenteen purkamisen aikana on kolme mahdollista vaihtoehtoa irrotettavan muotin irrottamiseksi:

 1. vaihtoehto 1: tarttuvuus on pieni, ja yhteenkuuluvuus on suuri. Tällöin muotti poistuu automaattisesti kosketustasosta;
 2. vaihtoehto 2: tarttuvuus on suurempi kuin yhteenkuuluvuus. Rakenne repeytyvät liimamateriaalilla (betoni);
 3. Vaihtoehto 3: tarttuvuus on suunnilleen yhtä suuri kuin koheesio. Tässä tapauksessa on sekoitettu (yhdistetty) erotus, jossa muotti poistuu osittain betonin kosketustasosta muottipesään, osittain itse betonin suhteen.

Erotuksen ensimmäisessä (liima) versiossa muotti poistetaan helposti, sen pinta pysyy puhtaana ja betonin pinta on hyvälaatuista. Siksi on tärkeää varmistaa tarttumisrako. Tämä saavutetaan seuraavilla tavoilla:

 • Muottipintojen muodostus on tehty sileistä, huonosti kostuvista materiaaleista.
 • joka on levitetty muotinemulsiolle ja erikoiselle liima-ainepinnoitteelle.

Muottien voiteluvaatimukset:

 • ei saa jättää öljyisiä tahroja betoniin. Poikkeuksena ovat rakenteet, jotka myöhemmin täytetään maalla / päällystettyinä tai vedeneristämällä;
 • älä vähennä betonikerroksen lujuutta;
 • paloturvallisuus;
 • ei terveydelle haitallisia haihtuvia aineita;
 • tulisi pitää kaltevilla ja pystysuorilla pinnoilla 30 o C: n lämpötilassa vähintään 24 tunniksi.

Voiteluaineiden tyypit

Betonipinta, kun käytetään eri muottivoiteluaineita

Riippuen koostumuksesta, murskainvoidun voiteluaineen käyttö- ja toimintaominaisuudet voidaan jakaa neljään ryhmään:

 1. vesipitoiset suspensiot;
 2. vettähylkivä rasva;
 3. voiteluaineet - betoni hidastimet;
 4. yhdistetyt voiteluaineet.

Vesipitoiset suspensiot

saavat isoja aineita betonista. Nämä ovat yksinkertaisia ​​ja halpoja, mutta eivät aina tehokasta keinoa poistaa betonin kiinnittyminen muottiin. Niiden toimintaperiaate perustuu siihen tosiasiaan, että suspensiosta saatu vesi haihtuu ja ohut suojakalvo muodostuu muottipinnan muodostelmaan, mikä estää betonin kiinnittymisen kannelle.

Vesisuspension yleisimmin käytetty variantti on kalkkisuspensio. Valmistusta varten sekoitetaan puoliksi vedessä olevaa kipsiä (0,6-0,9 paino-osaa), kalkkipastaa (0,4-0,6 paino-osaa), sulfiittialkoholia (0,8-1,2 paino-osaa). h) ja vettä (4-6 paino / h).

Kun vibrocompaction -suspensiovoiteluaineita poistetaan betonilla ja saastuttaa betonipinta. Siksi monoliittisessa rakenteessa niitä käytetään melko harvoin.

Vedenpitävät voiteluaineet

joka on tehty minsoalny-öljyjen, emulsolin EX tai rasvahappojen suolojen (toisin sanoen saippuojen perusteella) perusteella. Kun käsitellään kannen, hydrofobinen rasva luo ohut, vettähylkivä (hydrofobinen) kalvo sen muodostuspinnalle suuntautuneiden molekyylien kerroksesta. Vettä hylkivä voiteluaineet ovat yleisiä monoliittisessa rakenteessa, mutta niillä on useita haittoja: korkeat kustannukset, betonin pinnan likaantuminen, palovaara.

Betoni hidastimet

- kolmas voiteluaineiden ryhmä. Betonin, tanniinin, melassin jne. Hidastumista lisätään tällaisten voiteluaineiden koostumukseen, ja niiden haittana on se, että betonikerroksen paksuutta on vaikea säätää, kun asetus hidastuu.

Yhdistetyt voiteluaineet - käänteiset emulsiot

- tehokkain keino parantamaan monoliittirakenteen betonipinnan laatua ja lisäämään (käänne) irrotettavien rakennemuottien käyttöä. Tällaisia ​​voiteluaineita valmistetaan käänteisemulsioiden muodossa. Vettähylkivien aineiden ja hidastuksenestoaineiden lisäksi myös joitain niistä lisätään pehmitettäviä aineita, esimerkiksi mylonapseja, sulfiitti-hiivan bardia (RDB) jne. Pehmittimet, tärinän tiivistämisessä, pehmentävät betonia betonikerroksissa vähentäen merkittävästi sen pinnan huokoisuutta.

Emulsion voiteluaineet ovat stabiileja. Niitä ei ole kerrostettu 7-10 päivän kuluessa. Käytettäessä niitä, betonin kiinnittyminen muottiin on täysin eliminoitu. Ne pysyvät hyvin kannen pinnalla eivätkä saastuta betonia.

Muottien voiteluaineiden koostumus

Yleensä käytetään emulsioita (kuten vesi-saippua-kerosiini, vesi-öljy) ja suspensioita (kuten saviöljy, vesikalkki, sementti-öljy-vesi). Koostumukset valmistetaan korjaamoissa tai valmiissa muodossa betonituotteiden, talonrakennustehtaiden jne. Tehtailta.

Maanalaisten raudoitettujen betonirakenteiden rakentamiseen käytettävien suojamuotojen osalta bitumi-kerosiinin voiteluaineet ovat yleismaailmallisia. Ne valmistetaan liukenemalla alhaisen luokan bitumia kerosiinissa. Nämä voiteluaineet soveltuvat sekä metalli- että puu- ja muovikansille. Myös lankakansien kohdalla on suositeltavaa käyttää vaseliini-aurinko-, vaseliini-kerosiini-, parafiini-aurinko- rasvoja.

Niin erilaiset, muotti materiaalit

Takaisin antiikin, suojat tai kannet pitämällä laasti tai kaarevat holvit otettiin käyttöön rakentamisen käytännössä. Yhden hypoteesin mukaan muinaisessa Egyptissä pyramidit rakennettiin käyttäen laastin kaatamistapaa, jonka osalta ruoteista kudotut kilvet palasivat muottiin. Nykyaikainen teollisuus tarjoaa monipuolisimmat materiaalimuodostumat ja muotoilut. Kodintuotannossa käytetään monia perinteisiä ja ei-perinteisiä materiaaleja, joiden avulla voit rakentaa luotettavia ompeleita omilla käsilläsi.

Decking - josta rakennetaan materiaaleja

Rakentajien keskuudessa on vitsi, ettei ole sellaista materiaalia, josta on mahdotonta tehdä muottirakennetta. Yritysten vakavasta lähestymistavasta on kuitenkin otettava huomioon erilaiset ehdot: teknisten valvontaelinten vaatimukset, kehittäjän taloudelliset mahdollisuudet, henkilöstön kokemus ja pätevyys.

Massarakenteessa käytetään niitä materiaaleja, joita toimiala tarjoaa markkinoilla. Valinta on suuri, mutta rajoittuu nimikkeistöön, joka puolestaan ​​riippuu tarjonnasta ja kysynnästä.

muovi

Kaikki muovit eivät sovellu muottiin, mutta muovit ovat voittaneet suuren segmentin rakennusmateriaalien markkinoilla. Paneelien valmistukseen menee polypropeeni, jonka liikevaihto on jopa 100 sykliä.

Kaikki muottielementit, myös kiinnikkeet, on valmistettu muovista

Kehittäjät valitsevat muovia ottaen huomioon seuraavat edut:

 • suhteellinen halpa;
 • mahdollisuus muovimuottien monikäyttöön;
 • materiaalin plastisuus, joka mahdollistaa minkä tahansa kompleksin muodon kaarevuuteen ja pallomuuteen täyttämiseksi;
 • aineen kemiallinen inertti, matala tarttuvuus, ei kuitenkaan voitelu;
 • muovisuojukset ja muut elementit ovat kevyempiä kuin vastaavat metalliset.

Muovilla on kuitenkin tiettyjä haittoja:

 • syttyvyys, alttius lämpöhäiriöille;
 • tarve lämmetä alhaisissa lämpötiloissa;
 • paineenrajoitus jopa 40 kPa (noin 0,4 ilmakehää tai 0,4 kg / cm2)

Muovisten paneelien sileän pinnan ansiosta karkaistu betoni näyttää sileältä kiiltoheijastuksen poistamisen jälkeen. Monissa tapauksissa ei tarvita ylimääräistä viimeistelyä, mikä antaa merkittäviä säästöjä.

Muovimuottien kokoaminen ei edellytä henkilöstön korkeaa pätevyyttä

Asiakkaan pyynnöstä valmistaja voi valmistaa muovisia paneeleita, joissa on kuvio, kuviot tai pintakuvio. Tällöin kuva siirtyy pakastetulle betonille sisustuksena.

Muovimuotti on erillinen luokka - kiinteä polystyreenivaahto. Se toteutetaan eri muotoisten onttojen seinälohkojen muodossa. Liuos kaadetaan aukkoihin, jolloin lohkojen sivupinnat tulevat seinien ulkosivuiksi ja sisäpuoliksi. Styroksi - erinomainen lämmön- ja vedeneristysmateriaali. Se on helppo työskennellä, rakentaminen tapahtuu nopeasti. Mutta on olemassa rajoituksia:

 • käytetään matala- rakennuksiin;
 • teokset tehdään vain lämpimän kauden aikana;
 • laasti kaadetaan manuaalisesti, polystyreeni-vaahtomuotti ei kestämöi betonipumpun painea, eikä murskattuja kiviainetta, jonka murto-osa on yli 16 mm, ei saa käyttää;
 • Laajennettu polystyreeni tekee huonosta ilmasta, tarvitaan lisäkustannuksia pakotetun ilmanvaihdon asennukseen.

Työntekijät jatkavat työtä polystyreenivaahdon kuluttajaominaisuuksien parantamiseksi. Ajan mittaan tulee irrotettava muovimuotti, jonka vuoksi nämä rajoitukset tulevat merkityksettömiksi.

Video: kiinteän muottien ominaisuudet

alumiini

Jos muovi ei pääse painekuormitukseen, se korvataan alumiinilla, josta suojat ja kiinnittimet tehdään. Ne kestävät paineita jopa 80 kPa, eli alumiinirakenteet ovat kaksi kertaa niin voimakkaita kuin muovi.

Alumiinista valmistettu muotti on laajalti käytetty monoliittisessa betonirakenteessa

Alumiini ylittää muovin tuotevalikoimassaan. Lineaaristen suojusten lisäksi nivelöity (70 ° - 135 ° kulmista), radiaalinen ja universaali. Ja kolmella kulmalla: nolla, sisäinen ja ulkoinen. Kiinnittimien luettelo on pidempi, tässä on lukkoja, tasoituslevyjä, pylväitä, liitososia, tukia, tukia ja tukipyörää, telineitä, kahvoja jne. Suurempi määrä elementtejä parantaa parsinta ja mahdollistaa minkä tahansa muotoisen betonin kaatamisen. Muoviin verrattuna alumiini on vähemmän altis käytettäväksi ja sillä on suurempi liikevaihto - jopa 250 sykliä.

Alumiini on metalli, joka ei ole alhaisempi teräsvahvuuteen nähden ja kevyt paino. Muotti on koottu ja purettu käsin.

Käytännöllisesti katsoen alumiini soveltuu mihin tahansa betoniin, mutta on muistettava, että happo- ja emäksiset ympäristöt voivat johtaa materiaalin heikkenemiseen. Koska alumiinin korkeat kustannukset, kuten ei-rautametallit, on vältettävä kosketusta kemiallisesti aggressiivisten aineiden kanssa.

Korjaamalla ja palauttamalla alumiinia käytetään argonhitsausta, jota ei pidetä taloudellisena.

teräs

Tuotevalikoiman mukaan teräsmuottien elementit toistuvat alumiinia ja niitä käytetään myös monoliittisen betonirakenteen yhteydessä.

Kulma- ja lineaariset paneelit kokoonpanossa kiinnittimien kanssa

Teräs on kestävämpi metalli, mutta sallittu kuorma riippuu arkin paksuudesta. Siten "Standard" -segmentissä levyt kestävät saman 80 kPa kuin alumiini, kun taas teräksen liikevaihto on 400-450 sykliä lähes kaksinkertainen. Suojukset ovat suurempia 90-100 kPa kuormia. Niiden hinta on 15-20% korkeampi kuin tavalliset.

Taulukko: teräsmuottien edut ja haitat verrattuna alumiiniin

Terästä on helppo käsitellä kaasu-sähköhitsauksen avulla. Halutessasi voit hakea helpotuskuvion yksittäisillä suojilla, jotka merkitään kaiverrettuna merkillä pakastetulle betonille.

Ennemmin tai myöhemmin kilvet kuluvat loppuaan ja ongelmana on hävittäminen. Teräs siirtyy tavalliselle romuraudalle, alumiinista valmistetulle, ei-rautametallille romuille, joiden kustannukset ovat korkeammat. Ottaen huomioon liikevaihdon, jonka teräs on 1,5-2 kertaa suurempi, on vaikea määrittää, mikä on edullisempaa. Jokainen yksittäinen projekti vaatii erillisen laskelman.

Mikä on hyvä muovista ja metallista tehty muotti - kokoonpano ja purkaminen muistuttavat pelin lasten suunnittelijana. Myös ammattitaitoinen henkilökunta oppii nopeasti ja hankkii tarvittavat taidot.

Puu ja vaneri

Puu ja vaneri - yksityisten asuntojen perinteiset materiaalit. Kiinteä levy, ei vakio, laatta, hylätty puu - kaikki sopivat puutavaraa varten. Jos vahvuus on vähäistä, lisäksi kiinnitetyt levyt, jäykisteet, kannattimet ja kiinnittimet tarjoavat tarvittavan lujuuden koko rakennetta varten. Siksi puurakennusta käytetään yhä laajalti, vaikka puun materiaali vaatii puusepän taitoja. Haittoihin kuuluvat materiaalin syttyvyys, sen hauraus ja alhainen liikevaihto. Mutta toisaalta, kun rakennustyöt selvitetään, puhdistetut levyt voivat mennä muuhun rakennustarpeeseen.

Timbering from wooden boards - taloudellinen vaihtoehto maan rakentamiseen

Pääomarakenteita suunniteltaessa on otettava huomioon valvontaviranomaisten rakennusmääräykset ja -vaatimukset. Suunnittele ja koota puumuottiin ottaen huomioon kuorma, kun liuosta kaadetaan.

Irrotettavat muottirasvat

Artikkelin sisältö:

Miksi murskaa muotti

Kun työskentelet monoliittisten teräsrakenteiden kanssa, on käsiteltävä betonin kiinnittymistä muottiin, jonka arvo voi nousta useita kgf / cm2. Kytkentä paitsi vaikeuttaa myös betoniteräsrakenteiden purkamista, mutta johtaa myös betonipinnan laadun huononemiseen sekä muottipaneelien ennenaikaiseen kulumiseen.

Betonin kiinnittyminen muottiin johtuu seuraavien tekijöiden vaikutuksesta:

 • betonin tarttuvuus ja yhteenkuuluvuus;
 • betonin kutistuminen;
 • karkeus ja huokoisuus, joka on vahvistetun betonirakenteen vieressä.

Asennuksen aikana betoni on muovisessa tilassa ja se on liima (liima), jonka vuoksi tarttuminen (betonin kiinnittyminen muottiin) ilmenee. Tiivistymisprosessissa betonin muovaus lisääntyy, se lähestyy muotin pintaa ja betonin ja muottipaneeleiden välinen kosketuksen jatkuvuus kasvaa.

Tartuntaan vaikuttaa myös materiaali, josta muovausmateriaalipinta valmistetaan: betoni tarttuu puu- ja teräspintoihin voimakkaammin kuin muoviin, koska jälkimmäisillä on vähemmän kostuvuutta.

Ilman erikoiskäsittelyä vaneri, puu, teräs, lasikuitu ovat hyvin kostutettuja, mikä luo riittävän suuren betoniliiman. Ja getinaks ja textoliitti huonosti kastuneet (hydrofobiset), joten betoni tarttuu niihin hieman.

Kun muodostetaan pinnoituspinta ja siihen lisätään öljykalvo, kostuvuus vähenee huomattavasti (vettä hylkivä), mikä vähentää merkittävästi adheesiota.

Kutistuminen vähentää adheesiota ja adheesiota: mitä enemmän kutistumista betonikerrosten betonissa, sitä todennäköisempää on kutistumisparametrien esiintyminen kosketusvyöhykkeellä, mikä heikentää adheesiota.

Yhteysparissa "muotti ja betoni" on betonin liitosten vetolujuus.

Monoliittisen betonirakenteen purkamisen aikana on kolme mahdollista vaihtoehtoa irrotettavan muotin irrottamiseksi:

 1. vaihtoehto 1: tarttuvuus on pieni, ja yhteenkuuluvuus on suuri. Tällöin muotti poistuu automaattisesti kosketustasosta;
 2. vaihtoehto 2: tarttuvuus on suurempi kuin yhteenkuuluvuus. Rakenne repeytyvät liimamateriaalilla (betoni);
 3. Vaihtoehto 3: tarttuvuus on suunnilleen yhtä suuri kuin koheesio. Tässä tapauksessa on sekoitettu (yhdistetty) erotus, jossa muotti poistuu osittain betonin kosketustasosta muottipesään, osittain itse betonin suhteen.

Erotuksen ensimmäisessä (liima) versiossa muotti poistetaan helposti, sen pinta pysyy puhtaana ja betonin pinta on hyvälaatuista. Siksi on tärkeää varmistaa tarttumisrako. Tämä saavutetaan seuraavilla tavoilla:

 • Muottipintojen muodostus on tehty sileistä, huonosti kostuvista materiaaleista.
 • joka on levitetty muotinemulsiolle ja erikoiselle liima-ainepinnoitteelle.

Muottien voiteluvaatimukset:

 • ei saa jättää öljyisiä tahroja betoniin. Poikkeuksena ovat rakenteet, jotka myöhemmin täytetään maalla / päällystettyinä tai vedeneristämällä;
 • älä vähennä betonikerroksen lujuutta;
 • paloturvallisuus;
 • ei terveydelle haitallisia haihtuvia aineita;
 • tulisi pitää kaltevilla ja pystysuorilla pinnoilla 30 o C: n lämpötilassa vähintään 24 tunniksi.

Voiteluaineiden tyypit

Betonipinta, kun käytetään eri muottivoiteluaineita

Riippuen koostumuksesta, murskainvoidun voiteluaineen käyttö- ja toimintaominaisuudet voidaan jakaa neljään ryhmään:

 1. vesipitoiset suspensiot;
 2. vettähylkivä rasva;
 3. voiteluaineet - betoni hidastimet;
 4. yhdistetyt voiteluaineet.

Vesipitoiset suspensiot

saavat isoja aineita betonista. Nämä ovat yksinkertaisia ​​ja halpoja, mutta eivät aina tehokasta keinoa poistaa betonin kiinnittyminen muottiin. Niiden toimintaperiaate perustuu siihen tosiasiaan, että suspensiosta saatu vesi haihtuu ja ohut suojakalvo muodostuu muottipinnan muodostelmaan, mikä estää betonin kiinnittymisen kannelle.

Vesisuspension yleisimmin käytetty variantti on kalkkisuspensio. Valmistusta varten sekoitetaan puoliksi vedessä olevaa kipsiä (0,6-0,9 paino-osaa), kalkkipastaa (0,4-0,6 paino-osaa), sulfiittialkoholia (0,8-1,2 paino-osaa). h) ja vettä (4-6 paino / h).

Kun vibrocompaction -suspensiovoiteluaineita poistetaan betonilla ja saastuttaa betonipinta. Siksi monoliittisessa rakenteessa niitä käytetään melko harvoin.

Vedenpitävät voiteluaineet

joka on tehty minsoalny-öljyjen, emulsolin EX tai rasvahappojen suolojen (toisin sanoen saippuojen perusteella) perusteella. Kun käsitellään kannen, hydrofobinen rasva luo ohut, vettähylkivä (hydrofobinen) kalvo sen muodostuspinnalle suuntautuneiden molekyylien kerroksesta. Vettä hylkivä voiteluaineet ovat yleisiä monoliittisessa rakenteessa, mutta niillä on useita haittoja: korkeat kustannukset, betonin pinnan likaantuminen, palovaara.

Betoni hidastimet

- kolmas voiteluaineiden ryhmä. Betonin, tanniinin, melassin jne. Hidastumista lisätään tällaisten voiteluaineiden koostumukseen, ja niiden haittana on se, että betonikerroksen paksuutta on vaikea säätää, kun asetus hidastuu.

Yhdistetyt voiteluaineet - käänteiset emulsiot

- tehokkain keino parantamaan monoliittirakenteen betonipinnan laatua ja lisäämään (käänne) irrotettavien rakennemuottien käyttöä. Tällaisia ​​voiteluaineita valmistetaan käänteisemulsioiden muodossa. Vettähylkivien aineiden ja hidastuksenestoaineiden lisäksi myös joitain niistä lisätään pehmitettäviä aineita, esimerkiksi mylonapseja, sulfiitti-hiivan bardia (RDB) jne. Pehmittimet, tärinän tiivistämisessä, pehmentävät betonia betonikerroksissa vähentäen merkittävästi sen pinnan huokoisuutta.

Emulsion voiteluaineet ovat stabiileja. Niitä ei ole kerrostettu 7-10 päivän kuluessa. Käytettäessä niitä, betonin kiinnittyminen muottiin on täysin eliminoitu. Ne pysyvät hyvin kannen pinnalla eivätkä saastuta betonia.

Muottien voiteluaineiden koostumus

Yleensä käytetään emulsioita (kuten vesi-saippua-kerosiini, vesi-öljy) ja suspensioita (kuten saviöljy, vesikalkki, sementti-öljy-vesi). Koostumukset valmistetaan korjaamoissa tai valmiissa muodossa betonituotteiden, talonrakennustehtaiden jne. Tehtailta.

Maanalaisten raudoitettujen betonirakenteiden rakentamiseen käytettävien suojamuotojen osalta bitumi-kerosiinin voiteluaineet ovat yleismaailmallisia. Ne valmistetaan liukenemalla alhaisen luokan bitumia kerosiinissa. Nämä voiteluaineet soveltuvat sekä metalli- että puu- ja muovikansille. Myös lankakansien kohdalla on suositeltavaa käyttää vaseliini-aurinko-, vaseliini-kerosiini-, parafiini-aurinko- rasvoja.

Jäteöljy ("työskentely ulos"), haitat käytettäessä öljyä / rasvaa lomakkeille ja muottiin

Jokainen järkevä insinööri on tuntenut enemmän tai vähemmän tiedossa, että jäteöljyjä ei voida käyttää keinona erottaa muottirakenteet betonielementtien valmistuksessa. Jotkut lujitetuista betonilaaduista ja monoliittirakenteiden rakentajista kuitenkin käyttävät yhä kaivostoimintaa, useimmiten tuotantokustannusten (kuvitellun säästön) vähentämiseksi ja yhdestä syystä, jotka voidaan lyhyesti muotoilla ". olemme aina tehneet niin. ". Samaan aikaan erittäin merkittäviä negatiivisia tekijöitä ei oteta huomioon tai tietoisesti jätetty huomiotta.

 • Jos pidämme kuivia numeroita, kustannusten vähenemistä käytettäessä kaivostoimintaa tosiasiassa havaitaan vain tässä tapauksessa se johtuu seuraavista syistä:
 • Merkittävät henkilövahinkojen ja ympäristön vahingot.
 • Valmiiden tuotteiden pinnan epätyydyttävä laatu (öljypinnat, öljyn imeytyminen betonipintaan, lopputuotteen pinnan löystyminen ja tuhoutuminen).
 • Pienennetty tuotantokulttuuri (tuotantolaitosten pilaantuminen, öljyvuodot, lisääntynyt teollisten vammojen riski).
 • Pääasiallisesti saniteettiset ja hygieeniset valmiiden betonielementtien soveltumattomuus käytettäväksi esimerkiksi asuinrakentamisessa.

Kun kaivostoimintaa käytetään öljy / voiteluaineina muotojen ja muottien osalta - alhaisen pinnan laatu ja tummat pisteet!

Riippuen siitä tuotantotyypistä, jossa jäteöljyä kerättiin - pääasiassa hydrauliikkalaitteita, puristimia, turbiineja, vaihteistoja jne., Sen koostumus voi vaihdella. Se voi sisältää sekä yksinkertaisia ​​hiilivety-yhdisteitä (esimerkiksi bensiiniä) että monimutkaisia ​​aromaattisia yhdisteitä (bifenyylejä, trifenyylejä), jotka ovat karsinogeenisia ja muodostavat suuren vaaran terveydelle ja ympäristölle.

Käytetyt öljyt ovat myrkyllisiä, palavia aineita, jotka kuuluvat vesistöjen ja juomavesilähteiden korkeimpaan vaaraluokkaan. Niillä on myrkyllinen ja ärsyttävä vaikutus ihoon, silmiin, limakalvoihin ja hengitysteihin. Kaivostoiminnalla varustetut lämpöä sisältävät säiliöt ovat vaarallisia ja voivat aiheuttaa nopean paineen kasvun, nesteen ja tulen vapautumisen.

Lomakkeiden ja muottien voiteluun suosittelemme käyttämään moderneja huipputeknisiä Betonoil-öljyjä.

Auto Industryin asiantuntijat antavat yksityiskohtaisempia vastauksia mihin tahansa kysymyksiisi, jotka liittyvät Betonoil-öljyjen (öljyt / voiteluaineet muottiin) käyttöön.