Kuinka paljon kuutiota painaa?

Sementtilaastin käyttö rakennustarkoituksiin löytyy paljon useammin kuin useimmat muut tunnetut materiaalit. Siksi usein sinun on tiedettävä yhden kuutiometrin massa seoksesta - valmiiden betonien ja betoniterästen paino on tärkeä rooli rakenteiden suunnittelussa. Sitten puhutaan siitä, kuinka paljon kuutio painaa konkreettisesti ja mikä vaikuttaa tähän ominaisuuteen.

Painoluokitus

Betonimassan käyttö on tullut varsin yleiseksi: viimeistelystä patojen rakentamiseen. Siksi seoksen ominaisuudet näyttävät luokkien ja tuotemerkkien jakautumisen perusteella. Tämä mahdollistaa tarkat valinnat tiettyihin tarkoituksiin. Esimerkiksi betonin B25 merkki on paljon voimakkaampi kuin B10 ja luonnollisesti sen massa on suurempi. Myös massasta riippuva erotus. Se auttaa varmasti näkemään betonin painon 1m3: n taulukossa, mutta vielä vähän myöhemmin, harkitsemaan nyt jakautumista "painoluokkiin":

Paino riippuu suoraan kaikkien elementtien tiheydestä ja voi olla välillä 300-3000 kg.

Lämpöeristys (erityisesti valo)

Tällainen materiaali on sementtiä ja täyteaineita, joka sekoitettuna johtaa rakenteeseen, jossa on noin 85% aukkoja. Käytetään rakenteiden valmistukseen, joilla on erityiset lämmönjohtavuusvaatimukset (kun taas ne eivät kestä kestämään huomattavia kantavuutta). Tähän luokkaan kuuluvat seokset, joiden massa on enintään 500 kg kuutiometriä kohden. Joissakin tapauksissa, niiden lujuuden lisäämiseksi pehmittimiä käytetään betoniin.

On otettava huomioon huokoisten rakenteiden alhainen vastustuskyky pakkasen vaikutuksille. Asennettaessa ne on asennettava vedenpitävään suojaan.

helppo

Tämä on luokiteltu liuos, jonka paino on 500-1800 kg. Sitä käytetään pääasiassa erityisten rakennuspalikoiden luomiseen, joiden rakenteessa on huokosia - ne voidaan muodostaa vaahdotusaineiden avulla tai johtuen solujen täyteaineiden käytöstä (esimerkiksi savi).

Valmiiksi sekoitettu betoni voi täsmälleen täsmää määritetyn massan ja brändin kanssa.

raskas

Raskas betoni on yksi yleisimmistä rakenteilla. Se soveltuu erinomaisesti kantotaajuutta toteuttavien rakennekomponenttien rakentamiseen. Kuution paino tässä tapauksessa voi olla 1800-2500 kg - tämä luku riippuu täysin hiekan ja karkean kiviaineksen prosenttiosuudesta sekä jälkimmäisen tiheydestä (vaikka samaan määrään käytetään graniitti- ja sora-aggregaattia, yhden kuutiometrin lopullinen paino on erilainen).

Heavyweight (erityisesti raskas)

Sen tuotantoa käyttäen metallisia täyteaineita, mikä lisää painon ominaisuuksia enintään 1 kuutiometrin maksimikäytävään - hieman yli 3000 kg. Tällaisia ​​seoksia käytetään estämään säteilyn leviäminen seinämien läpi.

Raskasseosten tuotannossa käytetään melko erityisiä rakennusmateriaaleja, joiden kustannukset tekevät talon rakentamisen melko kalliiksi. Siksi niitä käytetään yksinomaan sellaisten esineiden rakentamiseen, joilla on lisääntynyt vaatimus säteilyltä.

Kuinka paljon painaa 1 kuutio betonia m200, m300, m400, m500

Usein rakennustöiden suunnittelussa sinun on tiedettävä, kuinka paljon betonin m300, m400, m500 paino painaa. Katsotaanpa, kuinka paljon kuutiometriä betoniseosta painaa sen tyypin mukaan.

Betonimassan massa määräytyy sen massan mukaan, jota käytetyillä aggregaateilla on. Erityisen painovoiman mukaan betoniseos voi olla:

 • erityisesti valo 500 - 1000 kg;
 • vaalea 1000 - 1800 kg;
 • raskas 1800 - 2500 kg;
 • erityisesti raskas 2500 - 3000 kg.

Erityisen kevytbetoni on solumuovi, jolla on suuri määrä (enintään kuudes seitsemäs kokonaistilavuus) pieniä ja keskisuuria ilmakuplia (enintään 1,5 mm). Erityisen kevytbetonipaino on noin puoli kuutioa. Erityisen kevyttä betonia käytetään useimmiten lämmöneristysmateriaalina.
Kevytbetoni on betonia, joka sisältää kevyitä huokoisia aggregaatteja, tai se on betonia, jossa ei ole aggregaatteja, mutta jolla on huokoinen rakenne, kuten vaahtobetoni tai hiilihapotettu betoni. Yksi m³ tätä betoniseosta painaa välillä 500 - 1800 kg.

Betoniseoksen kuutio-mittari sisältää 600 kg hiekkaa, mikä on perus- ja välttämätön osa. Kevytbetonia käytetään useimmiten valmiiden rakennuspalikoiden kanssa.

Raskas betoni on betoni, johon kuuluvat raskas ja karkea aggregaatti (ne voidaan täyttää raunioilla tai sora). Yksi m³ tätä betoniseosta painaa välillä 1800 - 2500 kg. Betonimassan päämassa on aggregaatti (1 150 - 1 300 kg), hiekan massa on 600-750 kg, sementin massa on 250-450 kg ja veden massa on 150-200 l.

Raskas betoni on klassinen ja siinä on melko laaja käyttötarkoitus.

Erityisen raskas betoni on betoni, joka koostuu magneettista, baritista, hematiitista, erilaisista metalliesineistä. Erittäin raskaan betoniseoksen kuutiometriä painaa 2500-3000 kg. Suurin osa betoniseoksesta on karkeaa aggregaattia. Erityisesti raskasta betonia käytetään ydinvoimaloiden henkilöstön suojelemiseen radioaktiivisen säteilyn haitallisilta vaikutuksilta.

Kuinka paljon painaa 1 kuutio betonia: painonlaskenta

Kun työskentelet kaikenlaisten rakennusmateriaalien kanssa, on tärkeää tietää perusominaisuudet sen käytön helpottamiseksi. Betoniominaisuuksien ja ominaisuuksien on tiedettävä ennen kaikkea, koska se on yksi suosituimmista materiaaleista.

Vaikuttaa huomattavasti tuotteen asennusprosessiin ja asennuspainoon, ja vaikuttaa myös siihen, kuinka paljon koko rakenne ja tilavuusominaisuudet painavat. Täältä voimme sanoa, että työskenteleminen kevyen materiaalin kanssa on paljon helpompaa. Ja kaikki yksinkertaistuu huomattavasti, jos tiedät, että tätä indikaattoria voidaan ohjata ja saavuttaa haluttu paino. Mutta missä puitteissa voit työskennellä? Kuinka paljon punnitsemme tarvitsemamme konkreettisia, kuinka säännellä sen painoa, jotta voisimme rikkoa eristysominaisuuksia?

Painon laskeminen tarvitsemme ensinnäkin ymmärtääksemme suunnitteluvaiheessa kuinka monta kiloa on kestettävä perusta. Tutkitaan yhdessä kuinka paljon konkreettisia pitäisi painaa ja miten selvittää se.

1 betonikupin ominaispainon luokittelu:

Yleisin tapa luokitella kuution koostumuksen paino on erottelu spesifisen painovoiman mukaan. Tiheyden mukaan on olemassa sellaisia ​​betonityyppejä kuin:

 1. Erityisen kevyt: enimmäispaino on 500 kg kuutiometriä kohden. Jonka on halkaisijaltaan 1-1,5 mm olevien ilmasolujen sisältö ja huokoinen emäs. Nämä ovat tuttuja vaahtoja ja kaasupaloja, jotka perustuvat paitsi klassiseen sementtiin ja hiekkaan, myös vaahtoavaan aineeseen, joka luo soluja ilmalla. Tämän ansiosta voit luoda alhaisen painon ja hyvän eristyskyvyn.
 2. Kevyt: 500 kg - 1,8 tonnia kuutiometriä kohden. huokoinen rakenne, joka on määritettävissä siitä, kuinka monta eri kevyttä fraktiota siinä on, kuten laajennettu savi, tuffi, hohkakivi tai vermikuliitti. Hiekkapitoisuus niissä on noin 600 kg kuutiometriä kohden. Se tuottaa erinomaisia ​​lohkoja ja väliseinämiä, kevyitä rakenteita, kevyitä lohkoja, kotelon tyyppiä.
 3. Raskas: 1800 - 2500 kg. Usein sisältävät täyteaineina soraa ja murskattua kiveä, suuria jakeita, mineraalitäyteaineita, kvartsihiekkaa. Myös noin 200 litraa vettä ja 250-450 kg sementtiä. Tämä on yleisimmin käytetty betoni rakentamisessa.
 4. Erityisen raskaat: 2,5-3,5 tonnia. Tässä voidaan käyttää täyteaineita, jotka perustuvat mineraalien ryhmään, kuten baritit, magnetitit, limonitit. Kun otetaan huomioon tällaisten seosten valtava massa. Periaatteessa sinun ei pidä edes roikkua heille, koska niitä ei käytetä yksityiskäytössä yksityisessä rakentamisessa, pääasiassa teollisuudessa.

1 betonin kuution painon määrittäminen

Miten määritellä, kuinka paljon betonin paino on? Tätä varten aluksi tarkastelemme SNiP nro II-3: tä, jossa olemme tehneet taulukot eri tuotteiden painon laskemiseksi täyteaineen tyypistä riippuen. Luonnollisesti taulukko, jonka me kiinnität alla:

Muista, että tässäkin tapauksessa kaikki on likimääräisiä, mutta niitä voidaan jo käyttää, jos tarvitset parametrejä täytön aikana. Täydelliset ja tarkat tiedot, enintään yhden kiloisen, joita et löydä mistään muualta. Ja miksi? Ja siksi, kuinka paljon painaa 1 kuutiosbetoni riippuu monista tekijöistä.

Huomaa käytännössä, että:

 • Jäädytetyn seoksen liuoksen massa eroaa kuivien komponenttien massasta veden kanssa sekoittamisen aikana;
 • Koostumuksen tiheys määritetään pääasiassa täyteaineella ja sen rakenteella;
 • Erityinen painovoima ja tiheys ovat erilaisia ​​käsitteitä sekä merkityksessä että nimessä;
 • Keittoastomenetelmä on tärkein tekijä, joka vaikuttaa kuution massaan;
 • Betonin tiheys ja paino 1m3 ovat paljon suuremmat, jos käytät syvämenetelmää tiivisteen tiivistämiseen. Sen soveltaminen mahdollistaa suuremman lujuuden.

Älkää unohtako, että tärkein asia on saavuttaa betonin lujuus, joka tarkoittaa vaivata ratkaisua tietyn tuotemerkin saamiseksi. Usein betonin paino riippuu valitsemaasi tuotemerkkiin.

Kiinnitä huomiota niiden ominaisuuksiin. Yleisimpiä M300 ja M350: n (b25) käytössä. Mitkä käytetään yksityisessä rakentamisessa säätiön, seinien ja väliseinien, portaiden ja jopa lattiojen, sarakkeiden jne. Järjestämiseksi. Sekä M100- että M200-tuotemerkkejä käytetään laajalti. Voit oppia tänään tietoja siitä, kuinka paljon jokainen käytännöllinen brändi kuutiometriä painaa. Vastaava taulukko on liitteenä:

Useimpien taulukoiden mukaan yksityisessä rakentamisessa käytetyn betonin likimääräinen paino on 2300... 2500 kg kuutiota kohden, joten sen keskimääräinen tiheys on 2400 kg / m3.

Kiinnitä huomiota

Rakenteen painon laskemisessa on tärkeää tietää tällaiset tiedot virheiden välttämiseksi:

 1. Tarvittava betonimäärä ei saa olla sallittua laskemalla kunkin liuoksen yksittäisen painon ja laskemalla nämä määrät yhteen. Tämä on yleisin virhe, jota usein tehdään. Tosiasia on, että nämä tiedot ovat erittäin kaukana todellisista, koska itse asiassa paljon riippuu erästä. Yksi kuutiometri konkreettista painaa eri tavoin samalla komponenttimäärällä. Voit sekoittaa seoksen käsin tai tehdä se konkreettisessa sekoittimessa - tulos on erilainen.
 2. Monet ihmiset ajattelevat, että mitä suurempi paino, sitä suurempi materiaalin vahvuus. Erityinen painovoima ei vaikuta materiaalin lujuuteen ja lujuuteen. Ainoastaan ​​sementin tiheys ratkaisussa voi vaikuttaa tuotemerkkiin, ja jo tuotemerkki määrittelee laadun. Vahvuus riippuu myös betoniseoksen laadusta ja valmistusohjeiden noudattamisesta.
 3. Valmistetun seoksen massa painaa eri tavalla kuin jäädytetty rakenneosa kosteuden haihtumisen seurauksena.
 4. Erässä jopa tarkin laskelma voi pilata vettä. Ole varovainen, ettet pilaa tulosta seurauksena.

Tässä artikkelissa yritimme vastata kaikkiin aiheeseen liittyviin kysymyksiisi. Kiinnitä huomiota myös videon loppuun, jossa opit laskemaan kuutio kapasiteettia:

Kuinka paljon 1 eri betonielementtipakkaus painaa

Nykyaikaisen rakentamisen perusta on konkreettinen. Tällä materiaalilla on yleismaailmalliset lujuuden ja luotettavuuden indikaattorit, ja se pystyy myös ottamaan kaikki mahdolliset muodot. Rakennusteollisuudessa sinun on tiedettävä, kuinka paljon konkreettinen kuutio painaa, koska tällaisia ​​tietoja tarvitaan rakentaessaan rakennuksia ja rakenteita laskemaan kuormituksia pohjalle ja maaperäkerroksille.

Mikä riippuu betonin painosta?

Liuoksen tiheys riippuu suoraan tiheydestä. Ja mitä enemmän se on, sitä suurempi massa. Tietyn tiedon ratkaisusta yhden kuution osalta määritetään paino ja koko monoliittirakenne laskemalla säätiön asennuksen kustannukset.

Betonin kuutiometrin paino riippuu useista tekijöistä:

Ainemateriaali on tärkeä osa seosta, jolla on merkittävä vaikutus sen irtotiheyteen. Yleisimpiä niistä ovat:

 • Slaydite-materiaalit vähentävät merkittävästi tiheyttä (1 - 1,5 t / m³);
 • Kevyet liuokset valmistetaan kuonasta (1,5-1,7 t / m³);
 • Brick-pohja (1,8 - 2 t / m³);
 • Suurimmat materiaalit ovat murskattu kivi ja sora (yli 2 t / m³).

Täyteaine valitaan tulevan rakenteen ominaisuuksista riippuen. Jos se ei ole suuri, voit käyttää kevyitä materiaaleja. Vintage-eron paino liittyy vain seoksen osat, mutta koostumus pysyy samana kaikkialla.

Betoni luokituksen ominaispainon mukaan

Kaikkien rakenteiden alussa betonipaino lasketaan ensiksi 1 m³: ssa, nämä tiedot antavat tarkan käsityksen tulevan rakentamisen ominaisuuksista ja ominaisuuksista. Tämä parametri riippuu suoraan liuoksen koostumuksesta ja määrästä. On luokitus, jonka tärkein kriteeri on betonin tiheys. Tämän jakson mukaisesti on erotettu neljä luokkaa:

 1. Erityisen kevyt, lämpöeristetty;
 2. helppo;
 3. raskas;
 4. Erityisen raskas.

Erityisen kevyt

Tässä tuotteessa ei ole karkeaa aggregaattia. Rakennettaessa muodostuu huomattava määrä aukkoja, huokosia, jopa 85 prosenttia. Tämän seurauksena tuotteen ominaispaino on melko pieni (enintään 500 kiloa). Tätä tyyppiä ei käytetä suurien kohteiden rakentamisessa, koska sitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi suurilla kuormituksilla. Käytetään eristyslevyjen luomiseen. Erityisen kevyttyyppisellä laitteella on huono jäätymisvastus, joten se on eristettävä aggressiivisen ympäristön vaikutuksesta.

keuhkot

Tällaisen käytetyn teollisen jätteen syntymisessä on laajennettu savi, hiekka ja huokoinen materiaali. Huokoisuuden läsnäolo vähentää merkittävästi seoksen ominaispainoa. Betonin kuution paino on 500 - 1800 kg. Tätä tyyppiä on käytetty lohkorakenteiden valmistuksessa.

vakava

Tällaista laastia käytetään laajalti rakennusteollisuudessa. Sitä käytetään tukirakenteiden ja suurien rakenteiden valmistuksessa. Yhden kuution massa on noin kaksi tonnia. Se voi vaihdella hiekan ja karkean täyteaineen osuuksista, joka on tiilipohja tai murskattu kivi.

Erityisen raskas

Käytetään harvemmin. Yksityisten rakennusten rakentamiseen ei käytetä. Suuri säteilysuojaus, jonka pohjalta se tarjoaa turvakoteja, bunkkereita, laboratorioita ja ydinvoimaloita. Betonin ominaispaino on 1 m³ betonista 2500-3000 kiloa. Koostuu laadukkaista sementistä ja raskaista täyteaineista, joissa on suuria jakeita.

Merkintä tuotemerkillä

Markkinoilla on saatavilla useita raskas sekoituslajia, koska se on yleistynyt. Kuinka paljon yksi betonikivi voi painaa riippuu brändistä. Jokaisella lajikkeella on omat mittasuhteet (sementti, vesi, aggregaatit). Taulukossa on esitetty suosittujen tarrojen ominaisuudet.
Esimerkiksi m300 betonin ominaispaino on 2,5 tonnia. Mutta massa ei ole merkki voimasta. Lujuus riippuu sisäisten komponenttien ja materiaalien koostumuksesta ja osuuksista. Tietäen täsmälliset mittasuhteet ja kaikki tarvittavat komponentit, muodostuu seos, jolla on kaikki ominaisuudet.

Tärkeää tietää! Veden lisääminen heikentää laatua ja siten liuoksen tiheyttä.

Mutta käytännössä asiantuntijat käyttävät useammin sellaista "volumetrinen paino". Tämä ominaisuus on vaihteleva ja riippuu betonin tilasta.

Tulevan rakenteen luotettavuus ja kestävyys riippuvat täysin materiaalien laadusta ja ominaisuuksista.

Kuinka paljon 1 m3 betonia painaa

Betonin osuus on tärkeä ominaisuus betonirakenteiden laskennassa, laitteiden valinnassa, kuljetusvälineissä sekä betoniseoksen purkamisessa. Soveltamisala, fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet, lujuus ja lämmönjohtavuus riippuvat siitä, kuinka paljon 1 m 3 betonia painaa. Betoniseoksen massan laskemista varten on useita tapoja, joita suunnittelijat ja rakennuttajat käyttävät rakennustyömailla.

Betonin laji painon mukaan

Betonin ominaispaino on kokonaismassa, joka koostuu kaikista komponenteista. Täyteaineiden ja niiden ominaisuuksien suhdetta säätelevät GOST 23464-79 ja jotkin SNiPit, riippuen rakenteilla olevien rakenteiden ominaisuuksista. Lainsäädäntöasiakirjoissa täsmennettiin eri betonityyppien valmistukseen käytettävät reseptit käyttäen erilaisia ​​täyteaineita.

Tyypillisen painovoiman luokituksen mukaan betonimassoja jaetaan seuraavasti:

 1. Erityisesti valaistus - jopa 1000 kg. Kevytbetoniset materiaalit sisältävät solurakenteita ja hiilihapotettua betonia. Näillä yhdisteillä on pieni tiheys ja erinomaiset lämpöeristysominaisuudet. Pienen painonsa ansiosta kevytbetoni on suosittu materiaali mökkien, autotallien ja kotitalousrakennusten rakentamiseen;
 2. Kevyt - 1000 - 1800 kg. Tällaisissa betonissa täyteaineina käytetään huokoisia rakenteita;
 3. Raskas - 1800 - 2550 kg. Halutuin betoni, jota yleisesti käytetään korkeajärjestelyissä ja yksityisten kehittäjien keskuudessa. Koostumuksessaan on suuria ja keskisuuria täyteaineita, mukaan lukien rauniot tai sora. Raskasbetonin massa riippuu komponenttien osuuksista: mitä pienempi on hiekan koostumus, sitä raskaampi betoni on;
 4. Erityisen raskas - yli 2550 kg. Erityisen raskaan betonin täyteaine on kiviä: magnetitista, graniitista, basaltista, baritista jne. Materiaalilla on suurin tiheys ja sitä käytetään erityisten esineiden rakentamiseen.

Huolimatta GOST: n ja betonin valmistamiseen käytettävän tekniikan mittasuhteista, käytännössä tällaista ihanteellista betonia ei voida saada aikaan. Siksi kaikkien komponenttien painon lisäksi on harkittava 1 m 3: n ominaispainon laskemista:

 • viskositeettitaso käytettiin raaka-aineiden vaivaamiseen;
 • täyteaineiden fysikaaliset ominaisuudet;
 • kovettumisolosuhteet;
 • menetelmä seoksen vaivaamiseksi;
 • asennuspaikka jne.

Esimerkiksi 1 m 3 syvälle tiivistämismenetelmälle asetettua betonia painaa enemmän kuin 1 m 3 samanlaista seosta, joka on tehty tiivistymättä. Painon eroja samanaikaisesti on vähäistä, joten useimmissa tapauksissa niitä ei voida ottaa huomioon suunnitteluvaiheessa. Kuitenkin, jos betonin 1 m 3 massan arvo on ensiarvoisen tärkeä, suunnittelijat ottavat huomioon kaikki nämä vivahteet.

Kuinka paljon painaa betonikuorta - kaikkien merkkien punnituspöytä!

Usein rakennustöiden suunnittelussa sinun on tiedettävä, kuinka paljon betonin m300, m400, m500 paino painaa. Katsotaanpa, kuinka paljon kuutiometriä betoniseosta painaa sen tyypin mukaan. Betonimassan massa määräytyy sen massan mukaan, jota käytetyillä aggregaateilla on.

Paino m3 betonimerkkiä M100, M200, M300, M400, M500.

Erityisen painovoiman mukaan betoniseos voi olla:

 • erityisesti 500 kg: n valoisuus;
 • vaalea 1000 - 1800 kg;
 • raskas 1800 - 2500 kg;
 • erityisesti raskas 2500 - 3000 kg.

Kuten näet, konkreettisen ratkaisun massaa laskettaessa ei ole mitään vaikeaa, ja tarkastelemme tarkemmin kysymystä siitä, mitkä eri tuotemerkkien konkreettiset massat sekä yksityiskohtainen taulukko.

Betonin ominaispaino ja paino 1 m3, kaikkien merkkien massan taulukko.

Betoni - minkä tahansa rakennustyön pääkomponentti, olipa se normaali korjaus tai kaivojen ja rakenteiden rakentaminen. Se on alun perin voimakas, mutta lisäaineita käytettäessä se voi parantaa suorituskykyä.

Rakentamisen aikana lasketaan ensisijaisesti, kuinka paljon betoni painaa, koska tämän ominaisuuden perusteella määritetään sen käyttötarkoituksen ja sovelluksen erityispiirteet. Liuoksen paino riippuu suoraan lisäaineiksi lisätyistä aineosista. Tämä voi olla sellaisia ​​materiaaleja kuin murskattu kivi, laajennettu savi, pikkukivi ja monet muut.

Myös sekoittumisen yhteydessä otetaan huomioon kulutetun veden määrä. Näiden ominaisuuksien perusteella betoni on jaettu neljään tyyppiin: kevyt ja raskas, erityisen kevyt ja erittäin raskas.

Paino 1 kpl kaikenlaisia ​​betonisia ja laatuja, taulukko:

1 kpl: n betonipainotyyppejä.

Yleisin tapa luokitella kuution koostumuksen massa on erottelu spesifisen painovoiman mukaan.

Tiheyden mukaan on olemassa sellaisia ​​betonityyppejä kuin:

 1. Erityisen kevyt: Maksimipaino on 500 kg kuutiometriä kohden. Jonka on halkaisijaltaan 1-1,5 mm olevien ilmasolujen sisältö ja huokoinen emäs. Nämä ovat tuttuja vaahtoja ja kaasupaloja, jotka perustuvat paitsi klassiseen sementtiin ja hiekkaan, myös vaahtoavaan aineeseen, joka luo soluja ilmalla. Tämän ansiosta voit luoda alhaisen painon ja hyvän eristyskyvyn.
 2. Kevyt - betonikoostumukset, jotka on täytetty kevyillä huokoisilla aggregaatteilla, kuten laajennetulla savella tai ilman aggregaatteja mutta joilla on huokoinen rakenne, kuten vaahtobetoni tai hiilihapotettu betoni. Kevytbetonin kuutiometri (kuutiometriä) painaa 500 - 1800 kg. Noin 600 kg hiekkaa, tärkein ja pakollinen komponentti, sisältyy betonin kuutioon. Kevytbetonia käytetään tavallisesti esivalmistettujen rakennuspalikoiden muodossa.
 3. Raskas. Tämä on yleisin (klassinen) laastin tyyppi. Se sopii parhaiten tukirakenteiden pääkappaleiden rakentamiseen, kaatolevitykseen, aidan rakentamiseen jne. Raskasbetonin rakenne sisältää suurikokoisia ja massiivisia täyteaineita: karkeaa hiekkaa, soraa, murskattua kiveä. Ne käyttävät suurimman osan seoksesta. Tällaisen materiaalin kuutiomittari painaa 1800-2500 kg.
 4. Erityisen raskas. Käytettäessä käytettyjä metalli-täyteaineita, jolloin saadaan lopputuotteen massiivisuus. Betonin kuution paino on 2500-3000 kg. Super-raskaiden seosten koostumus sisältää välttämättä sementtiä, jolla on suuri lujuus. Yksityisessä asuntorakentamisessa ei ole kyse. Yleensä niistä valmistetaan erityisiä suojarakenteita, esimerkiksi ydinreaktoreille.

Kuinka paljon 1 kuutio betoni painaa?

Kysymys. Tervetuloa! Tee konkreettista työtä kaatamalla säätiösi tonttiasi kiinnostavaksi, kuinka monta kiloa laastia sinun täytyy lapata. Kuinka paljon 1 kuutio betoni painaa? Saan sen betoniasemassa. Kiitos!

Vastaus on. Hyvä päivä! Betonin kuutiometrin paino riippuu sen tyypistä. Ilmeisesti tarkoitan tavallisinta konkreettista tyyppiä, joka koostuu hiekasta, soraa, sementistä ja vedestä. Samanaikaisesti 1 m3 betonin massa riippuu suoraan sementin ja täyteaineiden massasta. Erityisesti kehittäjien keskuudessa keskimääräinen paino raskaiden betonityyppien rakeilla on keskimääräinen paino:

Täydellisen käsityksen siitä, mistä nämä tai muut luvut ovat peräisin, on järkevää antaa esimerkki laskelmasta M200-tuotemerkin tavallisimmasta raskaasta betonista, joka on valmistettu CEM I 32.5N PC-brändin Portland-sementillä, vanha M400-merkintä.

Kuten jo mainittiin, raskasbetoni koostuu Portland - sementistä, louhoksesta tai jokien hiekasta, graniitista tai sora - ja sementti - sementti - vedestä. Nykyisten sääntelyasiakirjojen mukaisesti betoni M200: n tulee sisältää seuraavat komponenttien osuudet: 1 osa portland-sementtiä CEM I 32.5N PC, 1,9 osaa louhoksen pestä ja pilkkoa hiekkaa, 3 osaa graniittikiveä ja 0,5 osaa vettä sementtimäärästä.

Oletetaan, että päätimme valmistaa 1 m3 betonia M200-tuotemerkistä Portland-sementin CEM I 32.5N PC: n perusteella. Tavallisten mittasuhteiden mukaan tarvitsemme:

 • 355 kilogrammaa sementti-astetta CEM I 32.5N PC.
 • 670 kiloa louhosta pesty ja puhdistettu hiekka.
 • 1080 kiloa graniittikiveä, jonka koko on fraktio.
 • 190 litraa refluksointia (puhdasta vettä).

Määritetyt komponenttien määrät tulee sekoittaa huolellisesti yhteen, mikäli on tarpeen lisätä sulkulaite liuokseen ja sen jälkeen perusteellisen sekoittumisen jälkeen täyttää tarvittava betonirakenne.

Kuinka paljon 1 m3 eri tyyppisten tai tyyppisten betoniseosten painoa?

Välittömästi varaa mitä sinun tarvitsee tietää tämä ominaisuus. Tosiasia on, että tietyntyyppisen rakennusmateriaalin ominaispaino (tiheys) riippuu suoraan sen käyttöalueesta, lujuudesta, lämmönjohtavuudesta ja kustannuksista.

Tässä on seuraava "tasa-arvo": sitä korkeampi tiheys mitattuna kg / m3, sitä suurempi on lopputuotteen paino. Yleensä liuoksen paino riippuu täyteaineen tyypistä ja massasta: murskatusta kivestä, sorasta, hiekasta, laajennetusta savesta, kuonasta ja muista täyteaineista. Seuraavassa on seuraavat betonityyppiset tyypit (tyypit):

 • Raskas. 1 m3: n massa on 1 800 - 2 400 kg;
 • Keuhkoihin. Punnitusalue 1 m3 500-1 800 kg;
 • Erityisen raskas. Painoalue 1 m3 on 2,450 - 2,950 kg;
 • Erityisen kevyt. Materiaalin paino, jonka tilavuus on 1 m3 - 550 kg.

Kuinka paljon 1 eri betonikupla painaa?

 • Raskasbetonit. Tämän tyyppisen rakennusmateriaalin koostumus sisältää karkeasti jakeittain täytettyjä täyteaineita, jolle on tunnusomaista suuri massa: murskattu graniitti, sora, jokivesi. Erityisesti 1 m3: n laajaan levityskerroksen valmistukseen tarkoitettu vakiomuoto sisältää seuraavat osat: 1250-1300 kg murskattua kiviä (soraa), 650-700 kg hiekkaa, 160-200 litraa vettä ja 250-450 kg portlandsementtiä M400-M500. Raskaan betonin laajuus: kaikki laakerit, levyt, aidat jne.;
 • Kevytbetonit. Nimiä vastaavasti käytetään huokoisia (kevyitä) täyteaineita tällaisen materiaalin sekoittamiseen: laajennettu savi, vermikuliitti, vaahtoutunut perliitti ja metallurgisen ja energiantuotannon jätteet. Kevytbetonilla on runsaasti huokoista "vartaloa", joten niitä käytetään rakentamiseen: lattiapäällysteet, asuinrakennusten seinät, lohkotuotteet ja sisäiset väliseinät;
 • Erityisen raskaat betonit. Tämäntyyppistä materiaalia ei tavallisesti käytetä matalarakentamisessa. Käytännöllisesti katsoen tällaisen betonin kokonaismäärä koostuu suurista raskaista komponenteista. Sideaineina käytetään korkeamman asteen sementtejä. Soveltamisala: sillan, alustojen, suojarakenteiden ja atomi- voimalaitoksen rakentaminen sekä vesiteollisuustyön rakentaminen;
 • Erityisen kevyt betoni. Nämä ovat niin kutsuttuja "solu-aineita", jotka eivät sisällä suuria aggregaatteja. Kevytbetoni on rakenteellinen laasti, joka on valmistettu sementin, hiekan ja vaahdotusaineen perusteella. Samaan aikaan liuosrungossa esiintyy huokosia, jotka ovat jopa 85% tilavuudesta. Erityisen kevytbetonia käytetään "lämpimän" lohkojen, laattojen ja verhoseinien valmistukseen.

Paino 1 metriä kuutiometriä eri merkkejä

GOSTin mukaan raskaat betonit on jaettu merkkeihin M100-M600 (M100, M150, M200, M250 jne.). Tiettyjen brändin betonin koostumus riippuu määrästä: sideaineesta, hiekasta, rauniosta, vedestä ja myös sementin tuotemerkistä (yleensä Portland-sementtiä М400 tai M500).

Niinpä tämäntyyppisten betonilajien arvot 1 m3 ovat erilaisia, mutta niin vähän, että tämä ero voidaan jättää huomiotta. Yleisesti ottaen sekä ammattimaiset rakentajat että yksityiset kehittäjät käyttävät laskelmissaan 1 m3: n suuruista raskaan betonin massaa (riippumatta siitä, mikä merkki) - 2400 kg.

Kuinka paljon kuutiometriä betoni painaa?

Betonin vähentynyt massa on yksi tärkeimmistä rakennustuotteiden suunnittelun indikaattoreista. Kun otetaan huomioon kokonaismitat, on mahdollista laskea keskimääräinen massa. Saatujen tulosten perusteella kuormitus määräytyy eri rakenteellisten elementtien mukaan.

Tyypit betonista

Tilavuuspohjainen betoni on jaettu useisiin ryhmiin:

 • tiheys alle 500 kg / m³ on erityisen kevyt betoniryhmä;
 • 500... 1800kg / m³ - kevytbetoni;
 • 1800... 2200kg / m³ - kevyt betoniryhmä;
 • 2200... 2500 kg / m³ - raskas betoniluokka;
 • tiheysindikaattori yli 2500kg / m³ - erityisesti raskasbetoni.

Yleisimpien raskasbetoniryhmien rakentamisessa.

Komponentit ja betonin sisäinen rakenne, sen painon määrittäminen

 • Kevytbetoni sisältää kaasu- ja vaahtobetonia, seokset, jotka perustuvat paisutettuun saveen, tuppiin, hohkoon;
 • kevytbetoni, esimerkiksi kuona betoni;
 • raskasta betonia - mineraalitäyteaineita käytetään esimerkiksi kvartsihiekka, sora, murskattu kivi;
 • käytetään erityisen raskaita betonityöaineita, jotka perustuvat mineraaliryhmiin, esimerkiksi baritit, magnetitit, limonitit.

Betoni- ja betonirakenteiden laskennassa ohjataan SNiP 2.03.01-84 (Sanitary Norms and Regulations) ja GOST 25192-82, jotka määrittelevät betonin fysikaaliset ja tekniset ominaisuudet, mukaan lukien tiheys.

Yksi kuutiometrin paino raskaasta betonista (yleistiedostot)

Betonimerkki

M100

M200

M250

M300

M350

M400

M500

Pöydästä nähdään, että 1m³ painaa 2300... 2500kg. Tästä seuraa, - alustavien laskelmien mukaan keskimääräinen betonitiheys on mahdollista 2400 kg / m³. Luonnollisempien tietojen saamiseksi on tarpeen ottaa huomioon käytetyn betonin merkki.

Rakennustöissä käytettävien betoniteräsrakenteiden osalta betonin tiheyttä on lisättävä 2,5... 10%. Keskitetyt tiedot vahvistetuista tuotteista ovat 2550kg / m³.

Jos kyseessä on eri luokkien betoni, voidaan käyttää seuraavia tietoja:

Betonimassan määritys

Määrittäessään konkreettisen massan käytännössä tulisi ottaa joukko tietoja:

 • liuoksen massat ja jäädytetty seos ovat erilaiset, koska yksi komponenteista tuleva vesi osittain haihtuu betonin kuivauksen aikana;
 • betonitiheys määräytyy suuresti täyteaineiden ja sen sisäisen rakenteen perusteella;
 • betoniseoksen lopullinen massa riippuu betonin valmistamismenetelmästä, - kun käsikäyttöinen työ käyttää yleensä tiheys eroaa pienemmässä suunnassa kuin mekaanisen sekoitusmenetelmän avulla;
 • syvän tiivistysmenetelmän käyttö mahdollistaa betonin lujuuden lisäämisen hankkimalla suuremman tiheyden, eli 1 m3 punnitaan enemmän.

Lopullisen tiheyden arvo on tärkeä tietää paitsi rakennustyön suunnittelussa myös betonin käytön yhteydessä - näitä tietoja tarvitaan sellaisille kuljetusyrityksille, jotka suorittavat esimerkiksi puretun betonituotteen poistamista.

Kuinka paljon erilaisia ​​betonipakkauksia painaa?

Yksi konkreettisen ratkaisun pääindikaattoreista on sen tiheys. Ja kun kysytään, kuinka paljon kuutiota painaa, on välttämätöntä ymmärtää, että puhumme tiheydestä, jonka mittayksikkö on kg / m³.

Ja mitä suurempi tiheys, sitä suurempi on itse liuoksen paino. On muistettava, että nämä kaksi indikaattoria riippuvat täyttötyyppistä. Täältä ja keinokivestä.

Ominaispainoerotus

Neljä ryhmää luokiteltaessa 1 m 3: n seoksen painoalueet:

 1. Raskas 1800-2500 kg.
 2. Kevyt 500-1800 kg.
 3. Erityisen raskaat 2500-3000 kg.
 4. Erityisesti valo jopa 500 kg.

vakava

Tämän liuoksen koostumus sisältää suuria ja raskaita täyteaineita (murskattu kivi, sora, karkea hiekka). Materiaali kuutiometriä painaa 1800-2500 kg. Jopa reseptin mukaan on selvää, että täyteaineet ottavat suurimman osan seoksesta.

Esimerkiksi standardi sisältää 1200-1300 kiloa soraa tai murskattua kiveä, 600-700 kiloa hiekkaa ja vain 250-450 kiloa sementtiä. Veden määrä on 150-200 litraa.

Nämä ovat perinteisiä (klassisia) betonityyppejä, joita käytetään monenlaisiin tarkoituksiin. Niistä kaatoi tukirakenteita, tasoituksia, aidat ja paljon muuta.

keuhkot

Tämän tyyppisiin täyteaineisiin käytetään huokoisia materiaaleja, kuten laajennettu savi, vermikuliitti, vaahtoutunut perliitti, eri teollisuuden jätteet. Materiaalin huokoisuus vähentää betonin painoa, minkä vuoksi sitä kutsutaan valoksi.

Tämän tyyppisen betonikupin paino on 500-1800 kg. Kaikki kevyet lajit eivät käytä hiekkaa. Mutta jos reseptin mukaan sen pitäisi olla läsnä, sen massa on 1 m 3 noin 600 kilogrammaa. Kevyitä liuoksia käytetään kerrosten, aitojen, lohkotuotteiden täyttämiseen.

Erityisen raskas

Yksityisissä asunnoissa tätä tyyppiä ei käytetä. Vain ilmaistaan ​​sen suorituskykyä. Tällaisen betonin massa on 1 m 3 2500-3000 kg. Suurimmat tilavuudet ovat suuret aggregaatit. Muista käyttää sementtiä suurella lujuudella. Useimmiten tätä tyyppiä käytetään suojarakenteena ydinreaktoreissa.

Erityisen kevyt

Itse asiassa nämä ovat solukkovettejä, jotka eivät sisällä suuria aggregaatteja. Tämä on laasti, joka perustuu sementtiin ja hiekkaan, johon lisätään vaahtoava aine. Samanaikaisesti liuoksessa muodostuu huokosia (niiden tilavuus on 85%). Siksi osuus on hyvin alhainen: alle 500 kiloa. Useimmin tätä tyyppiä käytetään levyt ja lohkot, jotka suorittavat insuliinien toimintoja.

Merkintä tuotemerkillä

Raskasbetonin valmistuksessa, nimittäin klassisessa, on useita merkkejä. Komponenttien suhde kunkin tuotemerkin muotoilussa on erilainen. Jossain enemmän täyteaineita, joskus vähemmän. Näin ollen betonin massa on erilainen. Erot ovat vähäisiä, mutta ne ovat.

Alla on taulukko, joka esittää eri merkkien komponenttien suhdetta.