Betonielementit FBS: n mitat, paino ja merkintä.

Jos rakennuspaikka on kuiva ja vakaa maaperä, säätiön rakentaminen on huomattavasti yksinkertaisempaa: voit valita valmiita perustilohkoja talon perustana olevaksi materiaaliksi. Harkitse, mikä muodostaa FBS-lohkot - koon ja painon, tyypit ja käyttöolosuhteet.

Peruslohkojen ominaisuudet ja tyypit

Lohko valmistetaan seuraavasti: Betoni M100 tai 200 kaadetaan muottiin, vahvistin asetetaan (ei aina). Muokkaajia lisätään liuokseen, joka parantaa tiettyjä ominaisuuksia - veden kestävyys, pakkasenkestävyys jne. Sitten seos tiivistetään vibropressilla ja höyrytetään erityiseen kammioon.

Tuloksena olevat tuotteet eroavat painosta ja kokonais- piirteistä. On olemassa kolme päätyyppiä:

 • FBS - vankka perustablokki, ts. täyteläinen. Muoto on samanlainen kuin tiili, jossa urat, jolloin elementtien monoliittinen yhteys muodostuu yhdessä. Betonia ei vahvisteta;
 • FBV - katkaisuja viestintään;
 • FBP on osittain ontto.

FBS-lohkon paino on suurempi kuin muiden lajien paino. Näin ollen kantavuus on suurempi. Tuotteet on varustettu metallisilmukoilla kuljetettavaksi.

GOST tuotantoon - 13579-78. Tärkeimmät betonin tekniset ominaisuudet:

 • tiheys - vähintään 1800 kilogrammaa kuutiota kohden;
 • lujuusluokka - vähintään 7,5.
FBS varustettu lastin silmukoilla

Sovelluksen hyödyt ja rajoitukset

Block foundation - modulaarinen analoginen monoliitti. Jokainen pohja, paitsi kasa, voi joko kaataa kokonaan tai koostua yksittäisistä palasista. Lohkoperustan edut:

 • korkea pystytysnopeus - ei tarvitse odottaa betonin kypsymistä kaikissa vaiheissa;
 • taloudessa. Säästöt saavutetaan paitsi apumateriaalien (muottien jne.) Puutteen takia, myös itse FE: n takia: jos suunnittelulaskelmat mahdollistavat, pohjalevyt voidaan tehdä ei kiinteiksi, mutta yksittäisiä elementtejä voidaan asettaa tietyn vaiheen avulla.

Tällaisen säätiön kantavuus on korkea, mutta se ei ole riittävän vakaa köyhälle maaperälle - vaurioittaen vaaka- ja pystysuuntaisia ​​liikkeitä. Jos monoliittinen nauha on muovia ja kompensoi hyvin kutistumista, niin tiimi voi samassa tilanteessa säröytyä saumoissa. Kosteilla alueilla turpeilla yleensä annetaan halkeamia.

Haittoihin kuuluu runsaasti perustuspohjia. Esimerkiksi PBS 24 4 6 painaa 1,3 tonnia. Ilman raskaita koneita asennuksen aikana ei riitä. Yksityisen esikaupunkivuoden kehityksessä valitaan ns. käsin valetut tuotteet, FBS 2-2-4 - niiden paino on noin 30 kiloa ja tilavuus on sama kuin seitsemän tiiliä. Tällaisella materiaalilla voit käsitellä käsin.

Modulaarinen lohkateippi

Merkin merkitys

Tuotteen nimi sisältää kaikki tiedot siitä lukuun ottamatta massaa. Esimerkiksi FBS 24 6 6 T tarkoittaa:

 • FBS (tai B tai P) - lohkotyyppi;
 • 24 - pituus (pyöristetty);
 • 6 - leveys;
 • 6 - korkeus;
 • T - betonityyppi (raskas).

T: n lisäksi lopussa P voi olla huokoinen, ts. sardeldiitti tai C - silikaatti. Viimeksi mainitun valinta riippuu maaperän kemiallisista ominaisuuksista (vesipitoisuus, happamuus jne.)

Raskasbetonin ja laakerikapasiteetin painoprosentti on suurempi kuin muiden.

FBS 24-4-6

Säätölohkoa FBS 24-4-6 kutsutaan kokonaisuudeksi neljäksi (eli maksimipituudeksi ja leveydeksi 40 cm). Pohjaseinät FBS 24-4-6 on valmistettu raudoitetusta betonista, ja ne ovat muodoltaan rinnakkaispipoja. Kaikkien betonituotteiden tavoin pohjapaneelit on merkitty lyhenteellä. Tässä tapauksessa "PBS", joka voidaan purkaa "kiinteiksi perustilohkoiksi". Merkityksessään niillä on numerot, jotka osoittavat niiden kolmen ulottuvuuden mittasuhteet - pituus, leveys ja korkeus, perinteisesti desimaaleina.

Näiden teräsbetonilevyjen asentamiseksi niihin asennetaan erityisiä saranoja, joita nostetaan työvälineillä. Päistä on urat, jotka on täytetty sementtilaastilla heidän toisiinsa liittyvän voiman lujuuteen. Niiden on oltava vahvoja ja luotettavia, koska ne on suunniteltu kestämään arkkitehtonisen rakenteen painoarvoa. Niiden tulee olla kestäviä lämpötilaa, pakkasenkestäviä, eivät saa altistua kosteuden aiheuttamilta vahingollisilta vaikutuksilta. Kuten vastaavanlaiset betoniteräkset, ne on valmistettu raskaista betonityypeistä, jotka täyttävät lujuuden, veden kestävyyden ja pakkasvasteen vaatimukset. Lisätaloudellisuutta aikaansaadaan vahvikkeesta valmistetusta sisäisestä kehyksestä.

Lohkojen tuottaminen FBS 24-4-6 on toteutettava tiukasti GOST 13579-78 -sääntöjen mukaisesti. Säätiölohkojen käyttö on kaupunkisuunnittelun ja teollistumisen kokonaisuutena nykyaikainen vaihe, koska se on esivalmistettuja betonirakenteita, jotka näyttävät olevan kätevimmät ja käytännölliset. Tämä materiaali voisi muuttaa rakennusten laatua voimakkaasti, vaikuttaa rakennusten nopeuteen ja kustannuksiin, rakennusmateriaalien ergonomiaan ja käytännöllisyyteen. Periaatteessa käytetään vankkoja pohjalevyjä teippityypin perustamiseksi. Mutta käytännössä niiden käyttöalue on paljon laajempi - nämä ovat teollisuusrakennusten seinät, kellareiden ja kellarikerrosten seinät.

Alueesta ja valmistajasta riippuen näillä lohkoilla voi olla seuraavat merkintävaihtoehdot merkitsemiseen:

FBS 24.4.6t (tässä tapauksessa kirjain "t" tarkoittaa, että lohko on raskasta betonia)

Mikä tahansa suunnittelu ja rakenne, mukaan lukien perustuslohkojen asentaminen, olisi toteutettava tiukasti SNiP: ssä vaadittujen tekniikoiden mukaisesti. Tämä lyhenne on kaikkien rakentajien tiedossa, ja se on muotoiltu "rakennuskoodiksi ja -asetuksiksi". Kaikkien määrättyjen suositusten ja ohjeiden tarkka noudattaminen on ennen kaikkea turvallisuuden ja luotettavuus rakennustoiminnassa tulevaisuudessa. Työn vähäinen epätarkkuus tai valvonta voi johtaa korjaamattomiin seurauksiin. Haluaisin muistuttaa teitä työskentelemästä tällaisten konkreettisten tuotteiden kanssa kuin vankka pohjapaneeli.

Perustamisen ja kaiken työn alkamisen pitäisi olla maaperän ja maaperän tyypin määrittäminen geologisesta näkökulmasta. Tarkista maaperän jäädytyksen taso ja syvyys talvella. Myös pohjaveden syvyys on määritettävä ja laskettava odotettavissa oleva kuormitus säätöön sekä tehostettava turvallisuutta. Näiden tietojen pohjalta valmistellaan projektia, jossa otetaan huomioon kaikki pohjakerroksen ja tyynyjen ulkoasun vivahteet. On erittäin tärkeää, että se ei ole väärässä akselien asettelussa, joten voit luoda rakennuksen tarpeellisen ja oikean geometrisen muodon. Säätiön tyynyt puolestaan ​​varmistavat säätiön luotettavuuden. Myös yksi päävaiheista on asianmukaisesti tehty vedenpitäväksi säätiölle. Suolapitoinen pohjavesi on melko aggressiivinen. Lohkotäytteestä voi luonnollisesti olla erilainen - roskiista laajennettuun saveen, edullisempi materiaali on taloudellisempaa ja jopa kevyempi, mutta se tekee säästä vähemmän kestävä.

Et voi laiminlyödä betonimerkin ominaisuuksia, joka on tehty FBS-korttelista, vertaa niitä GOST 13579-78: een. Jos säätö tehdään väärin, ennenaikana tai myöhemmin särkyvät seinät näkyvät seinissä, huoneen koko geometria rikkoo, kosteus alkaa tunkeutua ja tuulenpuhallus tunkeutuu. Eli se on perusta, joka määrittää koko talon kunnon ja laadun kokonaisuutena. Säätiön asettamisen käytännön valvonnan tulisi olla kaikkein tiukin, joten kaikki rakentaminen ei mene enää purkamiseen. Vahinko tästä voi olla valtava.

Teollisissa olosuhteissa valmistetut, pohjalevyt FBS 24-4-6 takaavat betonituotteiden laadun. Säätiölohkojen asettaminen on huomattavaa aikaa säästävä, koska työ on tehty todella nopeasti, eikä se ole liian monimutkainen. Tällainen säätiö voidaan ladata heti sen asentamisen jälkeen - tämä on myös tärkeä lisä rakentajille.

Teknologisesti edellytetään, että jokainen perustilohko testataan tuotannossa voimaa varten GOST 13579-78: n mukaisesti. Jos perustus on monoliittinen, betonia kaadetaan, jolloin rakenne sietää "yksinkertaista", koska tällaiselle perustukselle on annettava aikaa kovettaa se perusteellisesti (joskus nämä jaksot lasketaan viikoina), kun taas raudoitetun betonilohkon rakentaminen jatkuu ilman taukoja. Kiinteiden peruslohkojen lisäksi on myös onttoja peruslohkoja ja kiinteitä pohjalohkoja, joissa on lovi. Puserot asetetaan näihin loviin ja viestit asetetaan.

FBS 24-4-6 s

Mitat:

Tuotantostandardi: GOST 13579-78

PBS 24-4-6 p -pohjapaneelit ovat rakennusmateriaaleja, jotka on valmistettu teräsvahvisteisesta betonista nykyisten määräysten ja virallisten laatustandardien mukaisesti. Tällaisten tuotteiden muotoilu on suuntaissärmiö, jossa on pystysuorat reiät pohjassa. Reiät ovat pyramidisia ääriviivoja ja sijaitsevat samalla etäisyydellä toisistaan. Yksi aukon vaihe vastaa tuotteen leveyttä. Tässä tapauksessa seinämän paksuuden on oltava vähintään 100 mm. Tämän laitteen ansiosta voit vähentää merkittävästi kalliiden materiaalien kulutusta erilaisten rakennusten elementtivalmistettujen perustusten järjestämisessä. Lisäksi lohkojen läsnäolon takia lohkojen paino pienenee niin paljon, että ne ovat varsin sopivia myös käsien asettamista varten.

1. Merkintämahdollisuudet

Kirjoitusmerkkien vaihtoehdot määräytyvät voimassa olevissa asetuksissa Sarja 1.116.1-8 ja GOST 13579-78, josta hieman myöhemmin. Yleisimmin käytettyjä merkintöjä ovat:

2. Päähakemus

FBS-seinälohkoja käytetään vähäisten siviili-, yksityis- ja teollisuusrakentamisessa. He auttavat heitä järjestämään esivalmistettuja nauhalevyt, pystytason seinät ja tukiseinät sekä käyttämään niitä erilaisten laitteiden perustana. Käyttötarkoituksen pääasiallisena edellytyksenä on runsaasti ja erityisesti kosteutta sitkeät maaperät. Ennen asennusta maata peitetään hiekkamaljakolla, johon on sijoitettu vaakasuora vedeneristys. Tätä tarkoitusta varten käytetään bitumiliuoksia, rullamateriaaleja ja erilaisia ​​veden karkotusaineita. Tällaisen järjestelmän etuna on asennuksen helppous, mikä johtaa huomattaviin säästöihin aikaa ja työtä kohtaan.

3. Tuotteen merkitseminen

Tuotemerkki betonituotteesta on erikoinen nimi, joka sille on annettu tuotannon aikana. Se sisältää sarjan aakkosnumeerisia merkintöjä, jotka osoittavat yksikön keskeisimmät ominaisuudet: tyyppi, mitat ja tärkeimmät tekniset ominaisuudet. Harkitse, miten betonituotteiden merkki merkitsee tuotemerkkiä FBS 24-4-6 p:

1. FBS - perusseinämäseinä;

2. 24 - pituus dts;

3. 4 - leveys dts.;

4. 6 - korkeus dts.;

5. p - huokoinen betoni.

Merkinnät merkitään suoraan tuotteisiin, erätuotannon päivämäärä ja valmistusyhtiön nimi määrätään usein. Täydellinen luettelo näiden tiettyjen tuotteiden mittasuhteista on alla:

Betonin tilavuus = 0,543;

Geometrinen tilavuus = 0,5522.

4. Valmistus ja pääominaisuudet

FBS 24-4-6 p-lohko on tyypillinen tuote, jonka valmistusta säännellään tiukasti virallisilla määräyksillä. niin Sarja 1.116.1-8 sisältää kaikki tarvittavat työpiirustukset ja GOST 13579-78 - merkintöjä, hyväksymistä ja tuotantoa koskevat säännöt. Hollow-pohjaelementit ovat saatavana kolmella leveydellä: 400, 500 ja 600 mm. Kuitenkin niiden korkeus ja pituus pysyvät muuttumattomina. Ne on valmistettu raskaasta, huokoisesta tai tiheästä silikaattibetonista, jonka lujuusluokka on vähintään B12,5 (asteikko М200). Kehyksen järjestämisessä käytetään laatuja A-I, A-III ja Вr-I kuumavalssattua terästä. Lohkot voidaan varustaa erityisillä kiinnityslenkkeillä nostoon korkeuteen. Jos lastaustyö suoritetaan kaappausmenetelmällä, voit tehdä ilman tällaisia ​​silmukoita. Näiden tuotteiden vahvuusvaatimukset määräytyvät rakennuksen itsensä suunnittelun mukaisesti GOST 13015.0. Pakollinen tuotantovaihe on hyväksyntä - sarja rikkomattomia testejä, joilla pyritään tunnistamaan valmiiden lohkojen epäjohdonmukaisuudet suunnitteluarvojen kanssa ja virheiden esiintyminen pinnalla. Tuotteet, jotka eivät läpäise tätä testiä, eivät saa käyttää.

5. Kuljetus ja varastointi

Betonituotteiden kuljetus- ja varastoprosessiin sovelletaan myös teknisiä määräyksiä. Sivussa käytetty merkki merkitsee tuotteiden nopeaa lajittelua. Se jakautuu vakiokokoisiin ja varastoidaan enintään 2,5 metrin korkeisiin paikkoihin. Säilytyksiin tarkoitetuissa paikoissa ne rakentavat tasaisen, tasaisen pohjan. Pohjalliset lohkot FBS 24-4-6 p, jotka on kerrostettu tiukkoina pystysuorina viivoina, joissa on puiset lankut, joiden paksuus on vähintään 30 mm. Liikuttajien pääasiallinen tehtävä tällaisten tuotteiden kuljetuksessa on kiinnittää lohkot runkoon ja myös erottaa elementit toisistaan ​​puukoteloiden avulla, mikä suojaa niitä kaatumisilta ja iskuilta. Asiakkaan kanssa toimitettavien tuotteiden on toimitettava kaikki asiaankuuluvat tekniset dokumentaatiot tuotteiden hyväksymistestien ja spesifikaatioiden tulosten kanssa.

Lohkot FBS 24-6-4: n perustalle

Vahvistettu betonireuntaa edustava pohja ei ole vain luotettavin, vaan myös monipuolisin, koska se soveltuu kaikentyyppisille rakennuksille. On olemassa useita tekniikoita kellarinauhojen järjestämiseksi, ja joissakin tapauksissa on suositeltavaa asentaa ei monoliittia, vaan lohkonrakennusta. Valmistettujen keinokivien valikoima on melko suuri, eikä sopiva paino- ja koonäytteissä ole ongelma. Tässä artikkelissa tarkastellaan sovellusten ominaisuuksia, sovellusten erityispiirteitä ja arkkitehtuurituotteiden arvioitua kustannustasoa, jota usein käytetään pienikokoisissa rakennuksissa - FBS 2400x400x600.

TU pohjaseinämäseinällä (tämä on, miten lyhenne FBS on kirjattu) on kuvattu yksityiskohtaisesti GOSTssä № 13579 vuodesta 1978. Kaikki tällaiset näytteet on jaettu 3 tyyppiin riippuen erityisestä sovelluksesta. Jatkuvista kivistä merkintä pysyy samana - FBS. Jos niissä on aukkoja (mikä yksinkertaistaa viestintälinjojen asettamista), ne merkitään MBF: ksi. Lohkot, joilla on tyhjät tilat, jolle on ominaista matala lämmönjohtavuus ja pienempi paino - FBP.

PBS: n pääpiirteet

Suuri näytekoko helpottaa asennustöiden nopeutta. Esimerkiksi säätiön rakentaminen. Jos se on tehty monoliittiseksi (täyteaineeksi), sinun on odotettava vähintään 4 viikkoa (rakennusolosuhteista riippuen), kunnes betoni saavuttaa hyvän lujuuden. Matalan syvyyden nauhan esivalmisteen nauhan järjestämiseen tarvitaan vain 16 kappaletta tämän ryhmän suurimpia lohkoja - FBS 24-6-6. Niiden asettaminen voidaan tehdä yhdellä päivällä. Laakerikapasiteetti on verrattavissa valetun monoliittikiven rakenteisiin.

 • Kun otetaan huomioon yhden elementin paino, se ei voi tehdä ilman erikoislaitteita.
 • Tarve myöhempää sulkemisnauhaa FBS: ltä. Säätöelementtien väliset liitokset eivät ole vain "kylmäsiltoja" vaan myös nesteen läpivienti kanavia.
 • Korkea kiven hinta. Keskimäärin monoliittinen teippi maksaa ⅓ vähemmän.

Peruslohkojen luokittelu 2400x400x600

Ennen kuin ostat tuotteen, sinun on tarkasteltava huolellisesti sen nimeä, etenkin viimeisimmissä merkinnöissä. Sovelluksen erityisyys riippuu suurelta osin tästä.

1. Betonityypin mukaan

Kiinnikkeet ilmaisevat kiven keskimääräisen tiheyden kg / m3.

 • T - raskas (2 400).
 • L - helppo (1 800).
 • C - tiheä silikaatti (2 000).

Markkinoilla on perustuslohkoja, joiden valmistus on keramzitobetonia. Merkitse viimeiseen paikkaan symboli "K / b" tai "P" (huokoinen). Niiden kustannukset ja paino ovat pienemmät kuin analogit. Käytettyjen betonituotteiden M100 tai M200 tuottamiseen. Ensimmäisessä tapauksessa, esimerkiksi raskaan ratkaisun osalta, kirjain "t" on merkitty nimikkeeseen, toisessa - "2m".

2. Lujittavan kehyksen PBS ominaisuuksien mukaan

 • Lax. Tämän luokan kustannukset ovat myös jonkin verran pienemmät.
 • Stressaavaa.

Yleensä näytteiden vahvistamiseen käytetään 2400x400x600 teräslajia A1 (tai 111). Ne soveltuvat parhaiten säätöjen asennukseen.

Ensimmäisessä asemassa nimi on FBS. Lohkon lyhenteen tulkinta on jo annettu. Edelleen (vasemmalta oikealle):

 • pituus: GOST: n mukaan kaikki otoskokoja ei ilmaista millimetreinä tavallisessa muodossa (2400x400x600), mutta myös dm: ssä pyöristettynä. Meidän tapauksessamme todellinen pituus on 2 380, nimityksessä - 24. Sama koskee muita lineaarisia parametreja;
 • leveys: 400 (4);
 • korkeus: 580 (6);
 • betonityyppi.

Viimeinen asema on GOST tuotteissa (13579-78). Toleranssi (virhe) koossa enintään ± 20 mm.

Säätöseinälohkojen laajuus

 • Nauhan ja saraketyypin perusteet. Pääasiassa rakennuksissa, joissa on tekninen kerros. Tällöin perustuksen asettamiseen käytettävät lohkot ovat kellarin seinät. Jos sinun on lisättävä kannatinpohjan kokoa, on parempi käyttää kivet 24-6-6 (koko ryhmän koko ulottuvuus).
 • Fyysisten teollisuusrakennusten rakentamiseen (yleensä FBS 24-6-6).
 • Keinotekoisten esteiden rakentaminen, sulkevat rakenteet.
 • Kiskot, luiskat, ohjaimet maanpaossa pysäköintilaitteissa ja vastaavat.

Säätiö lohkot FBS 24-4-6

 • Pituus: 2380 mm
 • Leveys: 400 mm
 • Korkeus: 580 mm
 • Paino: 1,3 tonnia
 • Tilavuus: 0,54 ov. m
 • Standardi: GOST 13579-78
 • Mahdolliset merkintävaihtoehdot: FBS 24 4 6, FBS 24-4-6, FBS 24.4.6, FBS 24-4-6 t
 • Yksikköhinta: 2270 ruplaa. arvonlisävero *

* Todellinen hinta voi poiketa verkkosivuilla ilmoitetusta hinnasta.

Peruslohkot FBS 24-4-6 kuuluvat lujitetuille betonituotteille teollisten, kotitalouksien, asuinrakennusten ja muiden rakennusten perustusten rakentamiseen.

kuvaus

Säätölohko FBS 24-4-6 on massiivisen suuntaissärmiön muotoinen, jonka päissä on erityisiä lovia. Asennettaessa nämä urat muodostavat aukkoja lohkojen liitoksissa. Betoniliuos kaadetaan näihin aukkoihin, joten perustus on vankka. Strip-perustukset, kellarit, kellarit, aidat - tämä on vain osa luetteloa, jossa näitä tuotteita voidaan käyttää.

asennus

Lohkojen asennus tehdään tiivistetyllä hiekkapohjalla tai FL-levyllä. Jälkimmäinen vaihtoehto on parempi alueilla, joilla maaperällä ei ole riittävää kantavuutta. FBS 24 4 6 t -yksikkö ottaa kuorman rakennuksesta ja siirtää ne FL-levylle. Koska pohjalevyn suuri pinta-ala jakautuu maaperän suuremman pinnan yli.

On huomattava, että kun asetetaan säätö useille riville, ylä- ja alapuolisten lohkojen lohkot eivät sovi yhteen. Muussa tapauksessa rakenteen vakaus ja lujuus heikkenevät merkittävästi. Alla oleva kuva osoittaa selvästi oikeat ja virheelliset tapit lohkojen FBS sijoittamiseen.

Sovelluksen hyödyt

Ennen rakentamisen aloittamista urakoitsija joutuu valitsemaan: täyttämään monoliittisen nauhan perustuksen paikan päällä tai rakentamaan sen FBS-lohkoilta. Pääsääntöisesti valinta riippuu toisesta vaihtoehdosta, koska se sisältää useita etuja:

 1. Asennusprosessi on melko yksinkertainen ja suunniteltu. Vaikka lohkon FBS 24-4-6 paino vaatii erityisten nostolaitteiden käyttöä.
 2. Lohkot tekevät erinomaisen työn laskennallisella kuormituksella.
 3. Voit tehdä rakentamisen milloin tahansa vuoden aikana ja missä tahansa säässä. Tuotteet valmistetaan tehtaalla ja toimitetaan lopullisessa muodossa kohteeseesi.
 4. Ei tarvitse odottaa, että seos kovettuu muottiin, vähentää huomattavasti työaikaa.
 5. Voit säästää maksua töiden tuotannossa, muovaus, vaivaaminen ja kaatamalla betoniseos, muovaus. Saat valmiita lohkoja FBS 24-4-6, hinta sisältää jo kaiken tämän. Lisäksi hienostunut teknologia ja kapeat profiilit tehtaalla takaavat paremman laadun tuotteesta ja säätiöstä kokonaisuutena.

Haittoja voisivat johtua betonituotteiden tuotteiden ominaisuuksista, koska niillä on vähäinen lämmönjohtavuus. Tästä syystä on usein välttämätöntä eristää seinät, joissa se on tarpeen.

tuotanto

Suunnittelumallien mukaan tuotteella on seuraavat mitat:

 • Pituus: 2380 mm
 • Korkeus: 580 mm
 • Leveys: 400 mm

Nämä mittasuhteet on merkitty lohkojen merkitsemiseen, jotka ilmaistaan ​​vain desimaaleina ja pyöristettynä.

tarvikkeet

Merkittävä määrä betonia käytetään tämän koon tuotteeseen, joten FBS 24-4-6 -yksikön paino on noin 1300 kg. Lastaus- ja asennustyöt tehdään tietenkin rakennuslaitteiden avulla. Näihin tarkoituksiin on kiinnityslenkit tuotteen yläreunassa.

Lohkojen tuottamiseksi käytämme betoniluokkaa B15, eikä B7.5, kuten useimmat valmistajat. Tämä takaa tuotteiden kestävyyden ja sen kustannukset eivät kasva FBS 24-4-6 -lohkoillemme. Tämän tuotteen spesifisyys on teräsvahvikehän puuttuminen.

Kuljetus ja varastointi

Pääasiallinen seikka, joka on otettava huomioon kuljetettaessa pohjalevyjä FBS 24-4-6, on estää betonin ja taivutusyksikön silmukoiden vaurioituminen, jakaminen. Tätä varten toteutetaan seuraavat toimenpiteet:

 1. Asettamalla lohkot päällekkäin sijoitetaan kahden tai kolmen puupalkin väliin.
 2. Kielletään irtotavaran purkaminen.
 3. Lastaustoimenpiteiden aikana on vältettävä lohkojen iskut ja putoamiset.
 4. Rautateillä tuotteet sijoitetaan rinnan pituuden kanssa liikenteen pituusakselin kanssa.
 5. Lohkot on kiinnitettävä tiukasti kuljetusvälineisiin, joita ei ole annettu sen ulkopuolella.

Mistä ostaa

Rakennusmateriaalien hankinnasta suurin hyöty saavutetaan, kun kyseessä on suoraan betonituotteiden valmistaja. Miten tämä tehdään, olemme jo kuvannut tässä artikkelissa. Lisäämme vain, että yritys "StroyProm ZhBI" työnsä aikana (ja olemme olemassa vuodesta 2009) on kehittänyt strategian, joka hyödyttää meitä ja asiakkaitamme. Strategiaan kuuluu tuotantoprosessien optimointi ja joustava hinnoittelupolitiikka sekä raaka-aineiden toimittajien kanssa solmitut sopimukset ja paljon muuta.

Tämä lähestymistapa johtaa siihen, että järjestöt eivät ainoastaan ​​lähialueilta (Moskova, Kostroma, Yaroslavl, Vladimir) vaan myös Tula-alueen kaukana oleviin alueisiin. Jos jaat haluamme molempia osapuolia hyödyttävää yhteistyötä, odotamme puhelumme!

FBS-lohkojen mitat ja paino

Säätiön suunnittelulaskelmassa otetaan huomioon FBS-lohkojen paino sallitun kuormituksen parametrien mukaan rakennetun rakenteen pohjan alueella. Jos maaperän kantavuus rakennustyömaalla on pienempi kuin maanpinnan yläpuolella oleva kokonaispaino + sen tukipuolelle asetettujen lohkojen massa, sinun on etsittävä toinen säätiön muunnelma, muutettava elementtien mitat ja paino, tukialue, suunnitteluratkaisujen yhdistelmiä (esim. Kasa grillage -tyyppinen tuki). Arvioissa on myös kuljetus- ja hankintakustannuksia, koneiden ja mekanismien työtä.

Miten selvittää lohkot

Perustablokit ovat monoliittisia betonielementtejä, joita käytetään liuskajohdon pystysuorien seinien tai erillisten tukien asentamiseen kevyisiin runkorakenteisiin, hirsuhisseihin.

Tarkoituksen mukaan elementtejä käytetään kellarissa olevan laitteen seinärakenteisiin, jotka sijaitsevat kellareiden syvemmissä perustiloissa ja jaetaan kolmeen tyyppiin:

 • kiinteänä aineena;
 • kiinteä leikkaus (mahdollisuudesta hyppäämiseen tai viestinnän kulkuun);
 • ontto (FBP avoimilla pohjalla pohjasta).

Tämän tuotteen lateraalisissa päissä on urat, jotka täytetään sideaineliuoksella varmistaakseen lohkojen liittämisen samaan riviin toistensa kanssa.

Yläosassa on kaksi asennuskierrosta, jotka voidaan asentaa koukkujen avulla. Monoliitin kokonaismassa vahvistetaan kantokyvyn parantamiseksi (on ilmoitettava projektissa).

Esimerkki FBS-lohkojen ulkoasusta näkyy tässä kuvassa:

Oikein tallennettu FBS

Tuotannon materiaali on raskas, laajennettu savi ja silikaatti tiheä betonimerkki.

Rakentamisessa luotettavien perustusten asentamiseen käytetään lineaarisia tukirakenteita FBS raskaasta betonista. Tiivis silikaattilevyn, FBV: n ja FBP: n keraamitekniset betonia FBS (huokoiset täyteaineet paistettua savesta) on kuvattu yksityiskohtaisesti GOST 13579-78 *: ssä, koska ne ovat materiaaleja kellariseinien laitteille.

ominaisuudet

Ei ole erityistä tarvetta laskea standardin perustilohkon paino - tuotteet valmistetaan tiukasti M100- tai M200-brändin kiinteän kokoisen betonimuodon mukaan. Liuos tiivistetään pakollisella vibropressoinnilla, saadut aihiot höyrytetään erityisissä kammioissa tietyn ajan, joten niillä on lähes sama tiheys ja tilavuus.

Näiden valmistusedellytysten perusteella tietyn tuotemerkin perustuslohkojen paino sisältää vertailutaulukon:

Tuotemerkki sisältää kaikki tarvittavat tiedot, jotta voit selvittää, kuinka paljon tarvittava säätölevy painaa ja tietää painon, joka on 1 m³ betonia, josta se valmistetaan.

Merkki, joka merkitsee tuotemerkkiä, osoittaa kaikki FBS: n mitat dm: ssä.

Esimerkiksi FBS 24-4-6-t tarkoittaa tuotteita, jotka ovat 240 cm pitkä, 40 cm leveä ja 60 cm korkea.

 • T - raskas betoni raunioihin;
 • L - kevytbetoni;
 • P - laajennettu savi toimii sardiinina;
 • C - silikaattiliuosta.

Rakennetun perustan rakentaminen valmiista PBS: stä, jolla on asianmukainen suunnittelun perustelu, joka perustuu alueen geologisiin olosuhteisiin, vähentää työhön tarvittavaa aikaa (suhteessa vaadittuun betoni-monoliitin voimakkuuteen) ja tämän rakennuksen osan kustannukset.

Miksi sinun on kyettävä ainakin laskemaan alustavasti perustuksen järkevä versio FBS-korttelista omalle talolle, voit kuulla tämän videon asiantuntijalta:

Laske itse

Itse laskettaessa tarvittavien lohkojen määrää käytetään geometrian tuntemusta: on tarpeen jakaa suunnitellun perustuksen kokonaistilavuus 1 valitun lohkon tilavuudesta. Mutta kaikki ei ole niin yksinkertaista - maaperän pohjan on kestettävä rakentaminen.

Tarkastele laskentasarjaa seuraavassa esimerkissä:

 1. Tulevan rakennuksen paino (ulkoiset ja sisäiset seinät, katot, katto, laitteet ja huonekalut) on noin 12 000 kg.
 2. Säätiön pylväsvarsien rakentamiseksi valitse FBS 2-2-4-t. Se vie 17 tukipistettä, joiden kokonaispinta-ala on 6 800 cm2 (2 dm x 2 dm x 17 kpl). Korkeudella 2 lohkoa ne tarvitsevat 34 kappaletta, joiden kokonaispaino on 30 kg x 34 = 1 020 kg.
 3. Rakennuksen kokonaispaino säätiölle on 13,020 kg. Katsomme kuormitusta 1 cm2 maaperälle: 13 020/6 800 = 1 915 kg / cm2.

Ratkaisu: jos maaperän kantavuus on rakennustyömaalla 2 kg / cm2 ja sitä korkeampi, niin perustus valitaan oikein, muuten on tarpeen muuttaa perustilohkojen (pistemäärä tai brändi) kokonaisviitealue suuressa suunnassa.

Perusteellinen kokoelma, joka ohjaa oikean perustan, on yhteisyritys 22.13330.2011 sekä päivitetty versio SNiP 2.02.01-83.

Alueilla, joilla on heikot ominaispiirteet, painojakauman alaa kotona voidaan lisätä luomalla erityinen tyyny FBS: lle. Se voidaan järjestää monella tavalla:

 1. Keskimmäisen jakeen hiekasta, joka kaadettiin laajenemaan pohjaan 35 ° kulmassa (kummallakin puolella) lasketun paksuuden kerroksella. Täytemäärän syvyys määritetään seuraavasti: lohkot ovat 3 dm leveä ja hiekka paksuus 0,2 m, sitten alustalle laskettava kuormansiirtonopeus rakentuu kellariin 0,63 m.
 2. Leanbetoni, jossa vahvistusta. Pohja on hieman leveämpi kuin lohko ja se suorittaa kaksoisfunktion: se jakaa painon ja estää yleisen rakenteen epämuodostumasta eri vetoelementeistä.
 3. Valmiit betonituotteet tehdasvalmisteisiin.
Teollisten tyynyjen käyttö painojakauman alueen lisäämiseksi

Itsenäisesti tuottaa vankan pohjan perustekanteiden pystysuuntaisten seinien asentamiseksi vähäisemmäksi keräysnauhaksi, ei vaadi merkittävää materiaalien kulutuksen lisäämistä vaan lisää rakennussäätiön vakautta ja lujuutta koko toiminnan ajan.

Tässä valokuvassa näkyy näyte FBS-pohjaisen pohjan valmistelusta.

Asennusvaiheessa lohkot asetetaan valmiiseen betoniin tai itsenäiseen valmistukseen tehtyyn sementti-hiekkalaastiin. Pystysuorat liitokset täyttyvät myös laastilla. Jotta FBS tarvitsee kuorma-auton nosturin ja tiimin, joka koostuu 5 tai useammasta ihmisestä (strop ja laasti työ).

Laskelmien käytännön toteutuksessa on otettava huomioon, että sauman paksuus perustilohkojen riveissä on enintään 40 mm. Projektin laatimisessa lohkojen pituus ja korkeus saadaan enemmän kuin todellinen 20 mm, ja elementtien väliset liitokset on merkitty viivalla.

Soita soittopyyntöön

FBS: n tekniset ominaisuudet 24.4.6

Laskentamenetelmä vaadittujen perustilohkojen lukumäärän laskemisesta FBS 24.4.6

Laske itsenäisesti FBS-lohkojen toimitusmaksut yhdelle lennolle tuotannosta rakennustyömaasi TOIMITUS-sivulle. Tilavuuden järjestyksessä olemme valmiit antamaan alennuksen - jättää pyyntö ja johtaja antaa neuvoja kaikissa asioissa

FBS: n edut 24.4.6

Tällä materiaalilla voit saada vankan perustan mihin tahansa rakentamiseen;

Asennus on paljon helpompaa verrattuna täyteaineeseen;

Se vaatii vähemmän työntekijöitä rakentamaan säätiötä;

Kuljetus ei ole kallista ja yksinkertainen;

Keskeisten lohkojen soveltaminen työhön et voi huolehtia ilmasto-olosuhteista;

Säätiön, seinien, sokkeloiden ja muiden käytettyjen lohkojen rakentamiseen tarkoitetut varat käytetään vähemmän;

Käyttäjä on monikäyttöinen, ts. voidaan käyttää kaikilla rakennustyömailla, matalasta noususta korkealle;

Lohkot toimivat pitkään, valmistajat takaavat säätiön luotettavuuden yli sata vuotta.

Rakennusmarkkinoilla voit ostaa erilaisia ​​lohkoja FBS: n perustaksi, jolle on ominaista samanlaiset ominaisuudet mutta kooltaan erilainen;

FBS 24.4.6

Kuvaus ja soveltaminen

Tähän mennessä useimmat rakennukset ovat riippuvaisia ​​peruslohkojen käytöstä. Organisaatiomme on valmis tarjoamaan korkealaatuisia FBS-kortteja. Peruslohko FBS 24.4.6 sisältää yksinomaan korkealaatuisia materiaaleja, kuten raskaan betoniseoksen ja kestävän vahvikkeen. Kaikki tämä on välttämätöntä, jotta voidaan rakentaa vankka perustus sekä matala- että korkealle rakennuksille. FBS-lohkoja voidaan käyttää seinien ja kellareiden rakentamiseen. Peruslohkon esitetty koko on keskimmäinen lohko, joka vastaa kaikkia aiemmin määritettyjä parametreja.

FBS 24.4.6 peruslohkossa on seuraavat mitat: pituus 238 cm, leveys 40 cm ja korkeus 58 cm. Tilavuus on 0,543 kuutiometriä kohden. Yhden jatkuvan lohkon paino on 1,27 tonnia. Käyttöolosuhteista riippuen voi olla mukana jotain seuraavista betoniluokista: B-7.5; 12.5; 15. Ero on rakenteen tuen arvioidusta kuormituksesta, jonka perusteella betoniluokka on valittu.

Osta FBS 24.4.6 Moskovassa

ja Moskovan alueella

Jos päätät ostaa laadukkaita FBS-peruslaatikoita, sinun kannattaa ottaa yhteyttä suoraan valmistajaan - yritys ROSZHBI. Säätiön lohkojen valikoimasta voit valita eri kokoisia ja muotoisia lohkoja, kuten FBS 24.4.6.

FBS 24-4-6

Säätiö on useimpien rakennustyömaiden ydin. Vain hyvin rakennettu, se takaa rakennuksen pitkän käyttöiän. PSK: n "Perspective" -yritys ostaa FBS 24.4.6: n omat tuotannon perustilohkot. Olemme Moskovassa, mutta toimitamme tuotteitamme kaikkialla Venäjällä.

Pyydä hinnasto

Yleistä tietoa

FBS 24-4-6 - kiinteät pohjapaneelit, joita käytetään rakentamisessa kellariseinien rakentamiseen sekä teknisiin maanalaisiin rakennuksiin. Nimikkeen lopussa oleva kirjain T osoittaa, että valmistuksessa käytetään vain raskaita betonityyppejä. Tarjoamme FBS 24.4.6-T lohkojen myyntiä konkreettisia tuotteita PSC "Perspective".

FBS-lohkot tehdään yrityksemme aloilla vibropressoimalla. Jokaisella tuotteellamme on standardoitu mitat, paino ja muut tekniset ominaisuudet GOST: n mukaisesti.

Mitä tulee merkintään, FBS 24.4.6-t tarkoittaa seuraavia:

 • FBS - seinään perustuvat lohkot;
 • 24 - lohkon pituus desimaaleina,
 • 4 - lohkon leveys desimaaleina,
 • 6 - lohkon korkeus desimaaleina,
 • t - raskasta betonia.

Kuljettimelta tulevat lohkot ovat reunoja ja pintoja kaikilla puolilla, minkä vuoksi asennusprosessi on huomattavasti yksinkertaisempi. Noudatamme GOSTin kaikkia vaatimuksia, joten ilman katumusta takaamme tuotteiden laadun.

FBS 24.4.6-T

Peruslohko FBS 24.4.6-T

Vahvistettu betonituotteet pohja-aineet kiinteät FBS 24.4.6-T, joka on valmistettu raskaasta betonista seinille ja kellareille, ovat tukirakenteita, joita käytetään laajasti rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa. Suurten vahvuisten esivalmistettujen pohjapaneelien kiinteä seinien ja kellareiden raskasbetoni FBS 24.4.6-T täyttävät säätiön toiminnan, johon rakennetaan vähäisiä rakennuksia ja teollisuusrakennuksia eri tarkoituksiin.

Raudoitetut betonipäällysteet FB 24.4.6-T, joka on valmistettu raskaasta betonista seinille ja kellareille, käytetään laajalti pylväs- ja nauhateosten rakentamisessa. Betonielementit asetetaan suunnitellun rakenteen kehän ja aksiaalisten viivojen ympärille ja niiden välinen risteys täytetään erityisellä ratkaisulla, joka takaa liitoksen lujuuden. Esivalmistettujen betonilohkojen pohja vie kuorman, joka siirretään rakennuksen painosta ja seinistä ja jakaa ne edelleen maahan.

Lisäksi kellari seinämiä käytetään rakentamaan eri syvyyden kellareihin tai kellarihuoneisiin sekä teknisiin maanalaisiin rakennuksiin. Suurin suunta, jossa käytetään esivalmistettuja lohkopohjia, on teollinen rakentaminen. Lohkojen pieni paino sallii niiden käyttämisen yksityisessä rakentamisessa: ilman tarvetta houkutella raskaita laitteita, on mahdollista mahdollisimman lyhyessä ajassa järjestää liuska-pohja kaikesta koosta ja kokoonpanosta. Tuotteet pohjaelementit kiinteä FBS 24.4.6-T, seinien ja kellareiden raskaaseen betoniin, jotka ovat yleiskäyttöisiä betonituotteita, käytetään tienrakentamisessa, jossa ne toimivat esteesteinä ja vähäisin aidoin teiden kulkuväylänä sekä paikoissa, jotka on tarkoitettu ajoneuvojen kuljettamiseen.

Kiinteät betonielementit FBS 24.4.6-T, joka on valmistettu betonista valmistetuista betoniseinistä ja seiniin, on riittävän vahva asennettavaksi millä tahansa maaperällä ja missä tahansa ilmastollisissa olosuhteissa. Vaadittu kosteustesti- ja pakkasvastustaso saavutetaan lisäämällä erityisiä kemiallisia lisäaineita, jotka lisätään betoniseokseen tuotteiden tuotannon aikana ja lohkojen väliin, kun ne asennetaan rakennustyömaalle. Tuotteet pohjaelementit kiinteä seinien ja kellareiden raskaaseen betoniin FBS 24.4.6-T on tärkein etu verrattuna monoliittisiin säätiöihin: yksittäisten lohkojen kustannukset ja niiden asennus ovat huomattavasti halvempia, ja asennuksen helppous ja mahdollisuus sen toteuttamiseen milloin tahansa vuodessa säästävät aikaa käytettiin rakennusten rakentamisessa. Lisäksi tuotteen rikkoutumiseen ei ole tarvetta täysin korjata säätöä, riittää vain korvaamaan vaurioitunut elementti.

Tuotteet pohjapaneelit kiinteät FBS 24.4.6-T, joka on valmistettu raskaasta betonista seiniin ja kellariin, on suorakulmainen suuntaissärmiö, jonka sivupinnat on varustettu erityisillä urilla, jotka on suunniteltu yhdistämään lohkot toisiinsa. Ura täytetään erityisellä sementtilaastilla, joka antaa tarvittavan lujuuden liitokselle ja suojaa ympäristön negatiiviselta vaikutukselta. Ylemmän tason alapäässä on nostosilmukat, jotka toimivat helpottamaan asennusta. Kun käytetään erityisiä tarttujia lohkojen nostamiseen ja asentamiseen, on sallittua valmistaa lohkoja ilman silmukoiden nostamista.

Betonirakenteiset betoniseinät FBS 24.4.6-T seinille ja kellareille valmistetaan GOST 13579-78: n mukaisissa raskaiden, kevyiden tai silikaattibetonin betonielementtien seinämien betonilohkojen ohjeiden ja ohjeiden mukaisesti. Puristuslujuusluokka on vähintään B3,5 ja enintään B15 ja - vastaavasti kevyiden ja raskaiden betonilohkojen osalta ja B12,5 - tiheän silikaattibetonilohkon osalta. Rikkakestävyysluokat ja betonin vedenkestävyys määräytyvät kullekin projektille erikseen riippuen rakenteen rakennemuutosta ja ilmasto-olosuhteista.

Betoniraaka-aineen pohjapaneelit FBS 24.4.6-T ei yleensä ole vahvistettu seinien ja kellareiden raskaalle betonille, mutta joissakin tapauksissa lohkoilla voi olla vahvistuspoikkeamia, joilla parannetaan perustan lujuutta: lohkot on liitetty kiinteästi toisiinsa ja yhdistetty yhdeksi kehykseksi. Nostolenkit, joiden avulla pohjaseinät kuljetetaan ja asennetaan, on valmistettu terästangosta, joka on kuumavalssattua sileää lujitusta luokan A-I tai teräksen teräksen jaksoista Ac-II.

Betonipäällysteiset betonipäällysteet FBS 24.4.6-T, joka on valmistettu raskaasta betonista seinille ja kellareille, tukee huomattavia ponnistuksia. Rakennusten luotettavuus ja kestävyys riippuvat tuotannon laadusta. Siksi tuotteille asetetaan melko vakavia vaatimuksia: säätiölohkoja kohdistetaan valvontatesteihin jokaisen tuotantovaiheen aikana avioliiton estämiseksi, mikä voi johtaa rakenteen supistumiseen ja romahtamiseen, mutta myös ihmishengen uhkaan.

Nämä tuotteet ovat kiinteitä pohja-elementtejä FBS 24.4.6-T, joka on valmistettu betonirakenteesta seinille ja kellareille tehtaan lähtöhetkellä, edellyttävät pakollista diagnostiikkaa betonin lujuudesta. Betonituotteiden todellisen myyntivoiman arvo otetaan: 50% puristusluokasta - raskaalle ja kevyelle betoniluokalle B12.5 ja sitä korkeammalle; 70% - raskaalle betoniluokalle B10 ja alle; 80% - kevyelle betoniluokalle B10 ja alle; 100% - tiheälle silikaattiselle betonille. Vahvisteisten betonilevyjen tarjonta, jonka betonipuristuslujuus on alhaisempi kuin lujuusluokkaan kuuluva lujuus, voidaan suorittaa vain, jos valmistaja takaa, että betoni saavuttaa tarvittavan lujuuden suunnitteluaikana.

Tuotteet perustuslohkot kiinteät FBS 24.4.6-T raskasta betonia varten seinille ja kellareille ei salli halkeamia, paitsi paikallisen pinnan kutistumisen, jonka leveys ei saisi ylittää 0,1-0,2 mm. Suunniteltujen mittojen pienemmät poikkeamat ovat sallittuja, joiden arvot eivät saa olla yli 1 ± 3 mm - tuotteiden pituus ± 8 mm leveydeltään ja korkeudeltaan ± 5 mm. Lohkon pinnan profiilin poikkeama ei saisi ylittää 3 mm: n koko lohkon pituutta ja leveyttä. Kiinnityssaranat on puhdistettava betonin sisäänvirtauksesta.

Betonirakenteiset betoniseinät FBS 24.4.6-T seinille ja kellareille varastoidaan paalujen mukaan, lajitellaan tehtaalla ja erällä ja asetetaan lähelle toisiaan. Pino korkeus saa olla enintään 2,5 m. Varastoinnin ja kuljetuksen aikana kukin lohko asetetaan tiivisteisiin, jotka on sijoitettava pystysuoraan toisiinsa lohkojen rivien väliin. Alareunan alla olevat vuorit on asetettava tiukkaan, huolellisesti tasoitettuun pohjaan. Tiivisteiden ja vuorien paksuuden on oltava vähintään 30 mm.

Tuotteet, jotka jatkuvat FBS 24.4.6-T -rakenteet raskaasta betonista seinien ja kellarien aikana kuljetuksen aikana on kiinnitettävä tiukasti syrjäytymisen estämiseksi. Pinoiden korkeus tuotteiden kuljetuksen aikana määritetään ajoneuvojen kantokyvyn ja sallitun kuormituksen mukaan. Lohkojen lastaaminen, kuljettaminen, purkaminen ja varastointi olisi toteutettava sellaisten toimenpiteiden mukaisesti, joilla estetään niiden vahingoittuminen.

Yrityksessä GC "BLOCK" ei voi vain tilata betonirakenteisia, kiinteitä FBS 24.4.6-T -betoniseinäseinät seinille ja kellareille, vaan myös neuvotella asiantuntijoidemme kanssa ja valita tarvittavat teräsbetonituotteiden rakenteet. Myyntiosastomme voi selvittää etukäteen ja selkeyttää raudoitetun betonipohjan hinnan ja laskea tilauksen kokonaiskustannukset. Betonibetonituotteiden hankintaan tarvitaan kiinteät betonirakenteet FBS 24.4.6-T seinille ja kellareille, ja voit kysyä yleisistä hankinta- ja toimitusasiakirjoista soittamalla GC BLOC -yhtiön puhelinnumeroihin: Pietari: (812) 309-22- 09, Moskova: (495) 646-38-32, Krasnodar: (861) 279-36-00. Yrityksen toimintatapa: ma-pe 9.00-18.00. Yhtiö GC "BLOCK" toimittaa betonirakenteisia betoniseoksia kaikkialle Venäjälle suoraan asiakkaan toimipaikkaan tai rakennustyömaalle, jos infrastruktuuri sallii.

Jos haluat asentaa betoniteräkset, soita numeroon (812) 309-22-09.